Sayfalar

21 Ağustos 2016 Pazar

Erkekler Basketbolda Bronz Madalya İspanya’nın


2016 Rio Olimpiyatları erkekler basketbol kategorisi bronz madalya mücadelesinde Avustralya ve İspanya karşı karşıya gelirken, baştan sona çekişmeli geçen maçı İspanya 88-89 kazanarak bronz madalyaya uzandı.

İlk Beşler
Avustralya: Mills, Bogut, Dellavedova, Bayney, Ingles
İspanya: Gasol, Fernandez, Llull, Mirotic, Rubio
Mücadele karşılıklı basketlerle başladı. İspanya ilk 5 dakikada Gasol ve Mirotic’le fark yaratarak 13-5’lik üstünlüğü yakaladı. Avustralya David Andersen ve Patty Mills’le basketler bulsa da İspanya, Mirotic ve Gasol’la etkili oyununa devam etti ve ilk periyodun son 2.5 dakikasına 18-11 önde girdi. David Andersen ve Ryan Broekhoff’un serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı azaltmaya çalışan Avustralya skoru 20-15’e getirdi. Son saniyelerde Patty Mills ve Victor Clever’in karşılıklı basketleriyle ilk periyot 23-17 İspanya üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci periyot Felipe Reyes ve Matthew Dellavedova’nın karşılıklı basketleriyle başladı. İlk 3 dakika karşılıklı basketlerle geçilse de İspanya’da Felipe Reyes’in etkili oyununa Willy Hernangomez ve Juan Carlos Navvaro’da katılınca skor 32-23’e kadar geldi. Devrenin son 5 dakikasına 35-28 İspanya üstünlüğü ile girildi. Devrenin son bölümünde iyi bir çıkış yakalayan Avustralya, farkı 4 sayıya kadar indirdi (40-36). Avustralya son saniyelerde bulduğu basketle farkı ikiye indirdi ve soyunma odasına 40-38 İspanya üstünlüğüyle gidildi.
İkinci yarıya İspanya Gasol ve Rubio, Avustralya Dellavedova ve Mills’in basketleriyle başladı. Gasol bu çeyrekte takımı adına sorumluluk alırken 7:23 kala skoru 45-47’ye getirdi. Avustralya’da ise Mills takımını skor yükünü çekerken arka arkaya bulduğu basketlerle 3:37 kala skoru eşitledi (57-57). Kalan dakikalarda Mirotic ve Gasol’la sayılar bulan İspanya final periyoduna 64-67 üstünlükle girdi.
Son çeyreğe Rodriguez’in üç sayılık basketiyle başlayan İspanya farkı 6 sayıya çıkardı (64-70). Mills ve Motum’la cevap veren Avustralya skoru eşitledi (70-70). Navarro ve Rodriguez’in sayılarının ardından Broekhoff’un üç sayılık basketi gelince 3. dakika 73-73 eşitlikle geçildi. İki takımda karşılık basketler bulmaya devam ederken, Rodrugiez’in basketiyke 5. dakikada İspanya 77-78 öne geçti. Avustralya Baynes ve Mills’le skor üretirken İspanya Mirotic ve Gasol’le bulduğu sayılarla son iki dakikaya 82-83 önde girdi. Çekişmeli geçen son bölümde Anderson aldığı hücum ribaundu sonrası faul çizgisine geldi. 2/2 atan Anderson takımını tekrar öne geçirdi (86-85). Ardından Gasol ve Rodriguez faul çigisinen hata yapmadı ve son 5.4 saniyeye İspanya üstün girdi. Son hücumda topu kaybeden Avustralya hücumdan boş dönünce İspanya karşılaşmayı 88-89 kazandı.
basketball.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder