Sayfalar

15 Mayıs 2018 Salı

UEFA Avrupa Ligi final maçı TRTSPOR'da

Futbolun kalbi yine TRTSPOR'da atacak. Fransa'nın Olympique Marsilya ile İspanya'nın Atletico Madrid takımları arasında yarın Fransa'nın Lyon şehrinde oynanacak UEFA Avrupa Ligi Finali, TRTSPOR ve trtspor.com.tr'den canlı yayınlanacak.

2018 Dünya Kupası finalleri öncesi dev kupa, TRTSPOR'da sahibini bulacak
Marsilya mı, Atletico Madrid mi?
Fransız ekibi Olympique Marsilya ile İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, yarın UEFA Avrupa Ligi Kupası için kapışacak. 
Fransa'nın Lyon kentindeki Parc OL Stadı'nda oynanacak dev mücadelede Hollandalı hakem Björn Kuipers düdük çalacak.
Saat 21.45'te başlayacak olan dev final, TRTSPOR'dan naklen yayınlanacak.

Atletico Madrid'in kupa macerası Şampiyonlar Ligi C Gurubu'nda başladı. 7 puanla Roma ve Chelsea'in gerisinde kalınca yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Atletico Madrid, yarı finalde İngiliz devi Arsenal'i eledi. La Liga'da da iyi bir sezon geçiren Atletico Madrid, Barcelona'nın ardından ikinci sırada yer alıyor.
Olimpik Marsilya ise, Avrupa Ligi macerasına üçüncü eleme turu karşılaşması ile başladı. Yarı finalde uzatmada gelen golle Salzburg'u geçmeyi başardı ve adını finale yazdırdı. Olimpik Marsilya, Lig 1'de dördüncü sırada yer alıyor.
İki takım daha önce 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde aynı gurupta mücadele etmişti. Atletico Madrid, Marsilya'yı evinde 2-1 yenmiş, rövanş ise golsüz sonuçlanmıştı.
Atletico Madrid, Fransız rakiplerine karşı şimdiye kadar oynadığı 12 karşılaşmada 6 galibiyet, 5 beraberlik, bir yenilgi aldı.
Marsilya'nın Avrupa Kupaları'nda İspanyol rakiplerine karşı şansı tutmuyor. Fransız ekibi, İspanyol rakiplerine karşı yaptığı 15 maçın yalnızca dördünü kazanabildi.
Cezalı yok
Karşılaşma öncesi iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor. Hafif sakatlıkları bulunan Marsilya'dan Rolando ve Kostas Mitroglou ile Atletico Madrid'den Jose Gimenez'in mücadelede forma giyip giymeyeceklerine teknik direktörleri karar verecek.
Simeone kulübede olmayacak
Öte yandan Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, aldığı 4 maçlık ceza nedeniyle final karşılaşmasını kulübeden takip edemeyecek.
Lyon Stadyumu'nda 9. final
Lyon Stadyumu, Avrupa Ligi'ndeki 9. finale sahne olacak. Önceki 8 finalde fileler tam 21 kez havalandı.
trtspor.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder