Sayfalar

19 Haziran 2018 Salı

Potanın Perileri Hazırlık Maçında Çin’e Kaybetti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık kampının ikinci etap çalışmaları için gittiği Çekya’da katıldığı dörtlü turnuvanın ilk maçında Çin’e 71-54 mağlup oldu.

22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda boy göstermeye hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık kampının ikinci etap çalışmaları için gittiği Çekya’da katıldığı dörtlü turnuvanın ilk maçında Çin’e 71-54 mağlup oldu.
Çekya’nın Karlovy Vary kentindeki kamp çalışmalarının ardından ilk hazırlık maçına çıkan Ay-Yıldızlılar, oyuna Pelin Derya Bilgiç, Merve Aydın, Cansu Köksal, Tilbe Şenyürek ve Esra Ural Topuz’dan oluşan beşle başladı. Her iki tarafın da boyalı alanı iyi kullandığı ilk beş dakikalık bölümü Çin 8-7’lik skor üstünlüğüyle geçerken, periyodun ikinci bölümünde hızlı hücum sayılarıyla fark açılsa da Milliler, bitiş kornasından önce Gamze Takmaz’ın bulduğu sayılarla farkı beş sayıda tutarak ilk 10 dakikayı 21-16 geride tamamladı. İkinci periyotta karşılaşmayı şut kaçırmadan 15 sayıyla tamamlayan Huang Si-Jing’in sayılarıyla farkı açan Çin, soyunma odasına 37-25 galip girdi. Üçüncü periyotta boyalı alanda etkili olan rakibine karşı Tilbe ve Cansu’nun üçlük isabetleriyle 8-0’lık seri yakalayan Potanın Perileri, bu bölümde skoru 41-27’den 41-35’e getirmeyi başarsa da kalan bölümde Çin toparlandı ve son on dakika öncesi skor avantajını korudu: 51-42. Son çeyreğin hemen başında Elif Emirtekin’in sakatlanarak oyunu yarıda bırakmasıyla rotasyonunda yeniden değişikliğe giden Kırmızı-Beyazlı ekibimiz, kalan bölümde farkı kapatamadı ve sahadan 71-54 yenik ayrıldı. 12 kişilik maç kadrosunda yer alan tüm oyuncuların süre aldığı Ay-Yıldızlılar’da en skorer isim 13 sayı üreten Tilbe Şenyürek olurken, Funda Nakkaşoğlu ve Melis Gülcan 8’er sayı kaydetti. Çin’de ise Si-Jing 15 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, Han Xu 12, Li Yue-Ru 11 sayı attı.
A Milli Takımımız, Karlovy’de oynayacağı ikinci hazırlık maçında yarın Türkiye saati ile 20:00’de Çekya ile karşılaşacak. Müsabaka, TBF TV’den naklen yayınlanacak. Milliler turnuvanın son maçında ise 21 Haziran Perşembe günü TSİ 17:30’da Romanya ile karşı karşıya gelecek.
Potanın Perileri, hazırlık çalışmaları kapsamında Çin ile 25 Haziran’da İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yeniden karşı karşıya gelecek. Karşılaşmanın bilet satışları Mobilet’te devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder