Sayfalar

21 Şubat 2021 Pazar

Napoli oynadı, Atalanta kazandı

İtalya Serie A'da 23. hafta mücadelesinde Atalanta, Napoli'yi ağırladı. Karşılaşmada Napoli’nin baskın oyununa karşın üç puanı ev sahibi Atalanta kaptı

İtalya Serie A'da, Atalanta ile Napoli üç puan için kozlarını paylaştı. 90 dakikaya altı golün sığdırıldığı maçta Atalanta üç puana uzanan taraf oldu. 

Atalanta’ya galibiyeti getiren goller; Duvan Zapata, Robin Gosens, Luis Muriel ve Cristian Romero’dan gelirken; Napoli’nin golleri ise Zielinski ve Gosens’den (KK) geldi. Atalanta futbolcusu Robin Gosens, 64. dakikada rakip takıma gol attıktan 11 dakika sonra, bu kez de topu kendi filelerine gönderdi.

Mavi-siyahlılar, karşılaşmayı 4-2 kazanmasına rağmen, Napoli oyunun hemen hemen her alanında daha etkileyici bir performans sergiledi.

Topla oynama hakimiyeti, pas yüzdesi ve pas sayısı dahil birçok alanda Napoli’nin baskın olmasına karşın üç puanı ev sahibi Atalanta kaptı.

90 dakika boyunca Napoli 548 pas yaparken, ev sahibi Atalanta ise 491 pas yaptı. Atalanta ve Napoli’nin pas oranı yüzde 83'le eşitliğini koruyor. 

Atalanta zirve takibini sürdürdü 

Bu galibiyetle birlikte 43 puan ile dördüncü sıraya yükselen Atalanta, Lazio ile aynı puanda olmasına rağmen averaj farkıyla bir üst sırada bulunuyor. 40 puanda kalan Napoli ise son derece kritik bir üç puanı altın tepside Atalanta’ya sunarak, ilk dörde girme fırsatını kaçırdı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder