11 Temmuz 2021 Pazar

Portre | Betty Heidler

 Olimpiyat hikayelerinin bu haftaki konuğu Alman atlet Betty Heidler…

Betty Heidler 14 Ekim 1983 yılında Almanya’da doğdu. Yeteneğini küçük yaşlarda keşfetti ve 14 yaşında atletizme başladı. Çekiç atma branşında yarışan sporcuyu bu hafta öne çıkaran ise 7 yıl sonra kazandığı gümüş madalya oldu.

Heidler’in olimpiyat sahnesine ilk çıkışı 2004 Atina olimpiyat oyunlarıydı. Genç sporcu müsabakayı 4. olarak tamamladı. İlk madalyasını 2005 yılında, evinde, Frankfurtta düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Atletizm şampiyonasında aldı. Heidler gümüş madalyaya uzandı.

2007 yılında ise dünya şampiyonu oldu. "Kariyerimdeki en önemli anlardan biriydi" diyerek anlattığı universiade şampiyonluğuna ulaştığında tarihler 2009 yılını gösteriyordu.

2011 yılında Almanya genç sporcunun tarihi başarısına bir kez daha ev sahipliği yaptı. Heidler 79.42’lik derecesiyle dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Bu olimpiyatın ayak sesleriydi.

Betty Heidler spor kariyeri boyunca toplam 4 olimpiyata katıldı ancak onun hikayesini özel yapan 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarıydı.

Betty Heidler atışını gerçekleştirdi. Ancak atışı ölçülemedi. İtirazlar sonucunda temas edilen noktayı bulabilmek için hakemler bozuk para kullanmak zorunda kaldı. Yarım saat süren gergin bekleyiş sonuç verdi ve hakemler son karalarını verdi. Betty Heidler 77.13 cmlik derecesiyle bronz madalyaya uzandı.

Alman sporcu 3.lük kürsüsünde gülümsüyordu ve o anları ‘bu bir atletin rüyalarının gerçekleştiği an’ olarak anlatacaktı.

Antrenörü ise potansiyelinin bir bronz madalyadan çok daha fazlası olduğunu söylüyordu. Haklıydı ancak bu gerçek tam 7 yıl sonra ortaya çıktı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarının sporcu numuneleri tekrar incelendi. 2. olan rus sporcunun örneklerinin pozitif çıkmasıyla Betty Heidler gümüş madalya almaya hak kazandı.

7 yıl sonra düzenlenen özel bir törenle madalya gerçek sahibini buldu. Sporu bırakan Heidler şimdilerde antrenörlük yaptığı gençlere etkileyici hikayesiyle ilham vermeye devam ediyor.

Kaynak : Ceren Başbuğ - TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder