TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

28 Haziran 2014 Cumartesi

Düz bir karın için 5 altın kural!

Evde, kendi kendinize uygulayacağınız 5 altın kural ile düz bir karına sahip olmanız mümkün. Ayrıca her birini aynı zaman zarfı içinde yapmanıza gerek yok. Yapmak istediğiniz hareketi gün içine yayarak uygulayabilirsiniz.

Kilo vermeniz ve özellikle bel çevremizi zayıflatmanız yaş ilerledikçe zorlaşır. Zayıf olsanız bile yağlar bel ve karın bölgenizde toplanır. Evde, kendi kendinize uygulayacağınız bu 5 altın kural ile düz bir karına sahip olmanız mümkünüz. Ayrıca her birini aynı zaman zarfı içinde yapmanıza gerek yok. Yapmak istediğiniz hareketi gün içine yayarak uygulayabilirsiniz.

1- Yere sırt üstü şekilde uzanın ve parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin. Dizinizi çenenize doğru getirmeye çalışın ve bu sırada omuzlarınızı, boynunuzun konumunu değiştirmeden yerden yukarı doğru kaldırın. Sol bacağnızı düz tutarak yerden 45 derece açıyla kaldırın ve sağa doğru hafifçe dönmeye çalışın. Yatarak bisiklet kullanıyor gibi de düşünebilirsiniz. Pedal çeviriyor gibi 12-16 kez bacak değiştirerek uygulayın.

2- Sandalyenin üzerine çıkın ve sıkıca tutunun. Dizlerinizi sırayla kıvırarak çenenize doğru kaldırmaya çalışın, bu hareketi 12-16 kez tekrarlayın.

3- Yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi yanlara düz bir şekilde uzatın. Bacaklarınızın ikisini de 90 derece açıyla yukarı doğru kaldırın ve bacak bacak üstüne atar gibi düz olarak bir süre sabit durdurduktan sonra değiştirin. Hareketi 12-16 kez tekrarlayın.

4- Yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi 45 derecelik açıyla kulaklarınızın yanından düz olarak geriye doğru uzatın. Düz olarak uzattığınız bacaklarınızı 45 derece aralık şekilde kıvırın. Omuzlarınızı kendinize doğru kaldırın.

5- Yere yüz üstü uzanın. Ayak parmaklarınızın ucunda ve el dirseklerinize dayanarak tüm vücudunuzu havaya kaldırmaya çalışın.
hthayat.com


23 Haziran 2014 Pazartesi

Mekik çekmeden düz bir karın

Bir ayın sonunda sımsıkı olmuş karın kaslarınla herkese hava atacaksın!

Hayalindeki gibi dümdüz bir karın için sadece mekik çekmek yetmiyor! Indianapolis Fitness ve Spor Merkezi işletmecisi Mike Robertson, verimli sonuç elde etmek için tüm gövde kaslarını çalıştırman gerektiğini söylüyor.
Bu egzersiz tüm gövdeyi çalıştırıp sırt ve kalça kaslarını güçlendiriyor. Düşük omuzlar ve güçsüz kalça kasları, karnının biçimsiz görünmesine neden olur.Her hareketi 8–10 kez iki set tekrar edersen çok yakında müthiş bir forma kavuşacaksın!
Reverse Wood Chop
Sağ kalçanın yanında küçük bir egzersiz topu tutarak squat yap (a). Topu sol omzunun üzerine kaldırırken kollar dümdüz olmalı (b). Tekrar başlangıca dön.

Single-Arm Lunge
Sağ eline bir dambıl alıp kolunu yukarı kaldır. Dirseğin, kulağına yakın durmalı (a). Sol bacağınla öne adım atınca kalçan yere paralel olmalı (b). Tekrar yukarı kalk.
T-Stabilizer
Şınav pozisyonuna geç (a). Ağırlığını sol koluna verip vücudunu döndürünce sağ kolunu da yukarı kaldır. Vücudun T şeklini almalı (b). Pozisyonu bir-iki saniye koruyup tekrar başlangıca dön.
Single-Arm Bent-Over Row
Sağ eline bir dambıl alıp dizlerini hafifçe kır ve öne eğil (a). Karın kaslarını sıkıp dambılı göğsüne yaklaştırırken gövden sabit olmalı (b). Tekrar başlangıca dön.
İLLÜSTRASYONLAR: WOMEN’S HEALTH ARŞİVİ

www.womenshealth.com.tr

Kambur Duruş Nasıl Düzeltilebilir?

Vücudunuz en çok durduğunuz pozisyona adapte olur. Çoğu erkek için bu, sandalyede kambur bir şekilde durmaktır. Duruşunuzu düzeltmek için bu üç alışkanlığı edinin.

1. Her 15 dakikada bir düz durup omuzlarınızı geriye atmak için sizi uyaracak bir alarm kurun.
2. Günde iki kere, diyafram güçlendirici hareketler yapın. Yüzünüz yere dönük uzanın ve alnınız avuç içlerinizin üstünde kalsın. Burnunuzdan nefes alın ve göğsünüz rahat bir şekildeyken nefesi karnınızda dolaştırın. Nefesi ağzınızdan verin. 10 kere tekrarlayın.
3. En son ama en önemlisi de, sırtınızı göğsünüz kadar güçlendirmek. Aşağıdaki egzersizler aradaki dengesizliği onaracaktır.
KİM İÇİN?
Yeni başlayanlar ve bu işin ustası olmak isteyenler için.
Trap barla vücudunuz halterin merkeziyle aynı hizada olur. Bu duruş, oturur pozisyona geçmenizi sağlar ve sizi ‘nötr omurga’ olarak bilinen pozisyona getirir. Yani sırtınıza doğal kavisini verir. Gentilcore “Hareketi yaparken formunuz da otomatik olarak düzelir. Belinizi zedelemezsiniz” diyor.
NASIL YAPMALI?
Trap barın içinde durun. Kalçanızı ve dizinizi bükün. Barı ellerinizle kavrayın. Bu, başlangıç pozisyonu. Belinizi bükmeden merkezinizi destekleyin. Gövdenizi geriye çekin. Ağırlığı kaldırın. Kalçanızı ileriye atarak barla birlikte ayağa kalkın.
KİM İÇİN?
Uzun boylu ve vücudu esnek olmayanlar için.
Duruşunuzu genişletmek Gentilcore’a göre uzun gövdeli ya da limitli kalça ve bilek esnekliğine sahip kişiler için barı kavramanızı kolaylaştırır.
NASIL YAPMALI? Ayaklarınızı omuzlarınızın iki katı genişliğinde açın. Squat pozisyonuna geçip barı ortasından kavrayın. Sırtınızın kıvrımını bozmadan kalçanızı öne atın. Başlangıç pozisyonuna dönmek için hareketi başa sarın.

NE İÇİN?
Üçgen bir vücut yaratmak için ideal.
Önkollarınızın daha etkili çalışmasını sağlamak dışında barı geniş kavramanız sırtınızın üst bölgesini de geliştiriyor.
NASIL YAPMALI?
Ayaklarınız omuz genişliğinde açıkken squat pozisyonuna geçin. Elleriniz, omuzlarınızın iki katı genişliğindeyken barı kavrayın. Bu başlangıç pozisyonu. Sırtınızın doğal kıvrımını koruyarak ayağa kalkın ve kalçalarınızı öne doğru itin. Başlangıç pozisyonuna dönmek için hareketi başa alın.

NE İÇİN?
Güçlü bir merkez ve sırt ağrılarına son vermek için.
Bu varyasyon belinizde oluşan zorlanmaları azaltır. Bacaklara da yoğunlaştığından kas dengesizliğini ortadan kaldırır. Gentilcore’a göre kalça ve merkez dengesini de sağlama alır.
NASIL YAPMALI?
Üst bacağınızın önünde bir çift dambıl tutun. Sağ bacağınızı geriye doğru kaldırın. Sağ bacağınız gövdenizle aynı hizada olsun. Gövdenizi yere paralel olana kadar alçaltın. Ara verin ve başlangıç pozisyonuna geri dönün.

menshealth.com.tr