TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

23 Mayıs 2020 Cumartesi

Türkiye'ye dönecek mi? Ertuğrul Ersoy'dan dikkat çeken transfer yanıtı

Fransa'da forma giyen Ertuğrul Ersoy, TRT SPOR Instagram hesabının canlı yayın konuğu oldu. Ersoy, "Kısa vadede Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Ancak Türkiye'den takımıma belki büyük bir bonservis teklifi gelir. Neden olmasın?" dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kaldığımız günlerde TRT SPOR Instagram hesabı, spor camiasının önemli isimlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyor.  TRT SPOR Instagram hesabının canlı yayınının bu seferki konuğu Bursaspor altyapısından çıkıp Fransa Ligue 2 ekibi Le Havre'de kariyer yolculuğuna devam eden Ertuğrul Ersoy oldu. 

23 yaşındak defans oyuncusu, Bursaspor'dan ve Le Havre'ye, Paul Le Guen'den Pablo Martin Batalla'ya, kariyer planından Türkiye'ye transfer iddialarına kadar pek çok konuda açıklamalar yaptı.

İşte Ertuğrul Ersoy'un yanıtlarından satır başları...

"Paul Le Guen Bursaspor'dan ayrılırken 'Hangi takımla anlaşırsam ilk transferim sen olacaksın' dedi"

"Paul Le Guen ile birlikte Bursa'da çalıştığımız dönemlerde güzel bir ivme yakalamıştık. Hoca, kulüpten ayrılırken bana 'Bursaspor'dan ayrılıyorum ama hangi takımla anlaşırsam ilk transferim sen olacaksın' dedi."

"Lecce ile anlaştık, transfer gerçekleşmedi"

"A Milli Futbol Takıma seçildiğimden itibaren Le Havre kariyer planımda yoktu. Devre arasında istemişlerdi. Ancak ben Bursaspor'da kaptanlığa yükselmiştim. Ve reddettim. Sezon sonunda Lecce ile anlaştık, transfer gerçekleşmedi."

"Ülkemizdeki büyük takımlar beni istedi"

"Ülkemizdeki büyük takımlar beni istedi. Bursaspor'da karışık bir dönem vardı. Farklı takımlardan teklifler aldım. Paul Le Guen faktörüyle beraber takımı da araştırdıktan sonra Le Havre'yi seçtim."

"Le Guen '19 yaşındaki Ertuğrul formayı aldı ve bana sistemi değiştirtti' dedi"

"Paul Le Guen Bursaspor'a geldiğinde bir süre sonra basına şöyle bir açıklama yaptı; '19 yaşındaki Ertuğrul formayı aldı ve bana sistemi değiştirtti'. Hoca bana çok güvenmiş ve benden etkilenmişti.

"Umut Meraş'la sürekli birlikteyiz"

"Umut Meraş'la sürekli birlikteyiz. Zeki (Çelik) de benim Bursa'dan arkadaşım. Maç programımız çok yoğun oluyor ama telefonda sürekli görüşüyoruz. En son Yusuf (Yazıcı), Zeki ve Umut Fransa'dan ülkeye nasıl döneriz, diye konuşmuştuk."

Bursa'dan kırgın ayrıldın mı?

"Bursaspor'u seviyorum. Bana çok şey kattı. Çok güzel başarılar elde ettim. Çocukluk hayalimi orada gerçekleştirdim ama söyleyeceğim şey benim hakkım yendi. Saha içindekilere değil de saha dışındaki eleştirilere çok kırıldım."

"Batalla bizim için çok başka bir figürdü"

"Pablo Martin Batalla bizim için çok başka bir figürdü. Onunla birlikte aynı formayı terletmekten çok mutlu ve gururluyum. Karakteri mükemmel bir insan. Bizleri her zaman korudu."

"Türkiye'den takımıma belki büyük bir bonservis teklifi gelir. Neden olmasın?"

"Kısa vadede Türkiye'ye dönmeyi açıkçası pek düşünmüyorum. Kendi gelişimime odaklandım ve burada biraz daha devam etmek istiyorum. Ancak ne olacağını bilemeyiz. Türkiye'den takımıma belki büyük bir bonservis teklifi gelir. Neden olmasın?"

"Bir futbolcuda olmazsa olmaz iki özellik vardır; biri kuvvet diğeri ise öz güven"

"Bana göre bir futbolcuda olmazsa olmaz iki özellik vardır. Biri kuvvet diğeri ise öz güven. Bunun farkındayım ve çalışmalarımı bu doğrultuda yapıyorum."

Kaynak: TRT SPOR

Bakan Kasapoğlu'ndan 1000 kişiye milli takım forması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ramazan ayını uğurlamanın heyecanı ile bayram sevincini birlikte yaşarken hatıra olarak 1000 kişiye A Milli Futbol Takımı'nın formasını hediye etmek istediklerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan bayram hediyesi...

Bakan Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mübarek ramazan ayını uğurlamanın heyecanı ile bayram sevincini birlikte yaşıyoruz. Sevincimizi çoğaltmak, bugünlerin hatırasını yaşatmak için 1000 kişiye milli takım forması hediye etmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, paylaşımında, "#BayramdaBirlikteyiz" etiketiyle Ramazan Bayramı mesajlarını beklediklerini de belirtti. 

Bayern Münih - Eintracht Frankfurt maçında gol yağmuru

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) lider Bayern Münih, sahasında Eintracht Frankfurt’u 5-2 yendi.

Bayern Münih, Bundesliga’nın 27. haftasında Allianz Arena’da Eintracht Frankfurt’u konuk etti.

Bavyera ekibi ilk yarıyı 17. dakikada Leon Goretzka ve 41. dakikada Thomas Müller’in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Bayern Münih, 46. dakikada Robert Lewandowski ile durumu 3-0 yaptı.

Eintracht Frankfurt 52 ve 55. dakikada Martin Hinteregger ile üst üste bulduğu 2 golle skoru 3-2’ye getirdi.

61. dakikada Alphonso Davies’in topu ağlara göndermesiyle durumu 4-2 yapan Bayern Münih, 74. dakikada Hinteregger’in topu kendi kalesine göndermesiyle bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

Bayern Münih puanını 61’e çıkararak liderliğini sürdürdü.

Son 5 maçta galibiyet alamayan Eintracht Frankfurt'un ise 28 puanı bulunuyor.

Karşılaşma öncesinde, bu hafta oynanan diğer müsabakalarda olduğu gibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Diğer maçlarda alınan sonuçlar

Günün diğer karşılaşmalarında, Bayer Leverkusen, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 3-1 yenerek zirve yolunda önemli bir galibiyet aldı. Borussia Dortmund, deplasmanda Wolfsburg’u 2-0 yendi. Werder Bremen deplasmanda Freiburg’u 1-0 yenerken, Paderborn ile Hoffenheim 1-1 berabere kaldı.

Bundesliga 2019-2020 27. Hafta Canlı Maç Programı

Juventus ve Napoli, Ramazan Bayramı'nı kutladı


İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus ve Napoli, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

uventus kulübü, bayram mesajını, takımda forma giyen Müslüman oyuncular milli futbolcu Merih Demiral ve Bosna Hersekli Miralem Pjanic'in yer aldığı video aracılığıyla paylaştı.

Kutlama mesajında Merih Demiral, "Herkese merhaba, öncelikle ülkemizin, bütün İslam aleminin ve Juventus taraftarlarının Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah, hep birlikte daha nice bayramlar yaşamak dileğiyle." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersekli futbolcu Pjanic de tüm Juventus taraftarlarının Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Bir diğer Serie A takımı Napoli de Ramazan Bayramı dolayısıyla Twitter hesabından "Dünya genelindeki bütün Müslüman taraftarlarımızın Ramazan Bayramı mübarek olsun." mesajını paylaştı.



'Karton taraftarlar'dan 247 bin euro gelir

Coşturamadılar ama para kazandırdılar...Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) 27. haftasında Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen'i ağırladı. Ev sahibi ekip maçı kaybetse de karton taraftarlarından 247 bin euro gelir elde etti.

Koronavirüs futbol ekonomisini de vurdu. Bu kriz kulüpleri farklı yöntemlere itti. Alman takımlarından Borussia Mönchengladbach, seyircisiz maçlar için karton taraftar kampanyası başlattı.

"Orada ol" sloganıyla projeyi hayata geçiren kulüp, 19 euro karşılığında taraftarlarının gerçek boyutta karton figürlerini tribünlere yerleştirdi.

Hava koşullarına dayanıklı tasarlanan figürler, sezonun geri kalan tüm iç saha karşılaşmalarında tribünde yer alacak.

54 bin kişi kapasiteli Borussia Park'ta oynanan Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen maçında tribünlere 13 bin karton taraftar yerleştirdi.

247 bin euro seyirci geliri elde eden Mönchengladbach ekibi, bu geliri koronavirüs için özel olarak oluşturulan hesaba aktarıyor.

Türkiye'de ilk olarak Galatasaray imza atacak

Alman ekibinin başlattığı karton taraftar etkinliğine Türkiye'de ilk olarak Galatasaray imza atacak. 

"Sensiz olmaz Galatasaray" sloganı altında çalışmalara başlayan sarı kırmızılı ekip, karton taraftar kampanyasının fiyatlarını belirledi.

Kampanyaya katılım ücreti kombine sahipleri için 123 Türk Lirası, genel satış için 149 Türk Lirası olacak.

Kaynak: TRT SPOR

Bakan Kasapoğlu, Yeni Adana Stadı'nın koltuk renklerini açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adanaspor ve Adana Demirspor'un maçlarına ev sahipliği yapacak Yeni Adana Stadı'nın koltuk renklerinin turuncu-beyaz ve mavi-lacivert olacağını açıkladı.

Bakan Kasapoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Adanalı sporseverlerin mutluluğunun bizim için önemli olduğunu ifade etmiştik. UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu’nun koltuk renkleri, iki güzide kulübümüzün renkleri olan turuncu beyaz ve mavi lacivert olacak. Türk sporuna ve Adana'mıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi. 

Borussia Dortmund seriye bağladı

Almanya Bundesliga'nın 27. hafta mücadelesinde zirve takibini sürdüren Borussia Dortmund, deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 mağlup etti. Sarı-siyahlılar, bu sonuçla ligde galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

Bundesliga'nın 27. haftasında Borussia Dortmund, deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 mağlup ederek zirve yarışında kayıp yaşamadı.

Mücadelenin 32. dakikasında Guerreiro'nun golüyle 1-0 öne geçen Dortmund, ilk yarıyı da bu sonuçla kapattı. Türk asıllı Alman oyuncu Emre Can, 46. dakikada oyuna dahil oldu.

78. dakikada Hakimi'nin sayısıyla Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkarırken ev sahibi ekipte Felix Klaus, 82. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Borussia Dortmund bu sonuçla puanını 57'ye çıkarırken 2. sıradaki yerini korudu. Wolfsburg ise 39 puanla 6. sırada kaldı.

Bayer Leverkusen, M'Gladbach'ı deplasmanda yıktı

Almanya Bundesliga'da 27. haftasında Bayer Leverkusen, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 3-1 yenerek zirve yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Almanya Bundesliga'da 27. haftasında zirveden kopmak istemeyen iki ekip kozlarını paylaştı. Koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanan Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen karşılaşması TRT SPOR'dan canlı yayınlandı.

Borussia-Park'ta oynanan maçta konuk Bayer Leverkusen, Kai Havertz ile 7. dakikada 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Ev sahibi Borussia Mönchengladbach, 52. dakikada Marcus Thuram'ın golüyle eşitliği yakaladı: 1-1

58'de kazanılan penaltıyı gole çeviren Kai Havertz, Bayer Leverkusen'i yeniden öne geçirdi: 1-2

81. dakikada Kerem Demirbay'ın ortasını gole çeviren Sven Bender, maçın sonucunu ilan etti: 1-3

Son 7 hafta 6. galibiyetini alan ve puanını 53'e çıkaran Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach'ı geçerek 3. sıraya yerleşti. Bu yenigiyle ağır bir yara alan Borussia Mönchengladbach ise 52 puanda kaldı.

13 bin "karton taraftar"

Karşılaşma sırasında tribünde yaklaşık 13 bin "karton taraftar"ın yer alması dikkati çekti. Borussia Mönchengladbach'ın taraftar projesi kapsamında, belirli ücret karşılığında taraftarların portreleri kartona basıldı ve tribüne konuldu.

Diğer maçlarda alınan sonuçlar

Günün diğer karşılaşmalarında, Borussia Dortmund, deplasmanda Wolfsburg’u 2-0 yendi. Werder Bremen deplasmanda Freiburg’u 1-0 yenerken, Paderborn ile Hoffenheim 1-1 berabere kaldı.

 Kaynak: TRT SPOR

Aslı Kalaç resmen Türk Hava Yolları'nda

Türk Hava Yolları Spor Kulübü 2013 yılından bu yana Galatasaray Doğa Sigorta forması giyen milli orta oyuncu Aslı Kalaç’ı transfer etti.

1995 doğumlu 185 cm boyundaki başarılı orta oyuncu Aslı Kalaç Galatasaray’da geçirdiği yedi yılın ardından Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin iddialı ekiplerinden Türk Hava Yolları ile anlaştı.

Aslı Kalaç transferiyle ilgili, “Türk Hava Yolları formasını giyeceğim için çok heyecanlı ve mutluyum. Genç ve enerjisi yüksek bir takım olacağız. Hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam. Sağlık ve başarı dolu bir sezon olmasını diliyorum.” dedi.

Türk Hava Yolları Spor Kulübü Genel Sekreteri Ramazan Yıldırım, “Geçtiğimiz sezon kadromuzda bulunan orta oyuncularımız Büşra Kılıçlı, Özge Nur Yurtdagülen ve Büşra Şahin ile sözleşme yeniledik. Aslı Kalaç ile orta oyuncu transferlerimizi noktalamış bulunuyoruz. Kendisini beğenerek takip ediyorduk. Bu sene birlikte çalışma fırsatımız olacak. Mücadelesi ve enerjisiyle takımımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.
Aslı Kalaç, voleybola 2006 yılında Yeşilyurt Spor Kulübü’nde başladı. 2009-2011 yılları arasında TVF Spor Lisesi Kulübü’nde oynadıktan sonra, 2011-2013 yıllarında yeniden Yeşilyurt forması giydi. 2013 yılında Galatasaray SK ile anlaşan Kalaç, yedi yıl boyunca sarı kırmızılı formayla mücadele etti. Başarılı oyuncu, ek olarak, 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri’nde olimpiyat vizesi alanA Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosunda yer aldı.

Kulüp Takımı Başarıları

Galatasaray

2015-2016 Cev Cup İkinciliği

2016-2017 Sultanlar Ligi İkinciliği

2017-2018 Cev Şampiyonlar Ligi Final Four

Milli Takım

2011 U16 Avrupa Şampiyonluğu

2011 U16 Dünya Şampiyonluğu

2011 Gençlik Olimpiyatları Üçüncülüğü

2012 U18 Avrupa Şampiyonluğu

2015 Bakü Avrupa Oyunları Şampiyonluğu

2017 U23 Dünya Şampiyonluğu

2018 Akdeniz Oyunları Üçüncülüğü

2019 VNL Dördüncülüğü

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına Katılma Hakkı

Mario Götze, Borussia Dortmund'dan ayrılıyor

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu Mario Götze'nin, sezon sonunda sarı-siyahlı takımdan ayrılacağı bildirildi.

Borussia Dortmund'un sportif direktörü Michael Zorc, Sky televizyonuna yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki Götze ile dürüst bir şekilde görüştüğünü belirterek, "Sezondan sonra iş birliğimizi sürdürmeyeceğimiz konusunda anlaştık." dedi.

Borussia Dortmund alt yapısında yetişen Götze, 2013'te Bayern Münih'e transfer olmuş, 2016'da ise Borussia Dortmund'a dönmüştü.

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı ile şampiyon olan Götze, finalde Arjantin'i mağlup ettikleri maçta tek golü atmıştı.

La Liga hasreti sona eriyor

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ligde kalan maçların 8 Haziran haftası başlamasına onay verdiklerini açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı 14 Mart'tan bu yana durdurulan İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) kalan maçlara 8 Haziran haftasından itibaren başlanacağını açıkladı.

Başbakan Sanchez, salgının ekonomik ve sosyal etkilerini hafifletmek için belirledikleri kademeli normalleşme süreciyle ilgili atılan yeni adımları kamuoyuna duyurdu.

"En zoru geride kaldı, tünelin ucunu görebiliyoruz." diyen Sanchez, "İspanya yapması gerekeni yaptı. Şimdi herkes için yeni ufuklar açılıyor. Günlük birçok rutin aktivitemizin yeniden başlama zamanı geldi. Futbolda da La Liga, 8 Haziran'dan itibaren geri dönecek." dedi.

Sanchez'in açıklaması La Liga kurumunun öngörüleriyle uyuşurken, 12 Haziran'da ligin tekrar başlaması planlanıyor.

Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle ilk tanı testleri olan, ardından 6 Mayıs'tan itibaren bireysel antrenmanlara başlayan La Liga kulüpleri, bu hafta da 10 kişilik grup çalışmalarına başlamıştı.

Şimdiye kadar yapılan testlerde La Liga kulüplerinden üç futbolcuda Kovid-19 tespit edilmişti.

La Liga, 27. hafta sonunda Kovid-19 salgınından dolayı durdurulurken, mevcut durumda 58 puanlı Barcelona, Real Madrid'in 2 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Bjelica'dan Fenerbahçe açıklaması

Nenad Bjelica, Fenerbahçe’nin kendisini Süper Lig'in kalan 8 haftasında takımın başında görmek istediğini söyledi. Hırvat teknik adam, virüsün seyrinin buna şimdilik izin vermediğini de belirtti.

Fenerbahçe’nin bir numaralı teknik direktör adayı Nenad Bjelica, "Henüz ortada bir anlaşma yok" dedi. Hırvatistan’da yayın yapan RTL televizyonuna konuşan Bjelica, “Fenerbahçe ile temaslarımız devam ediyor. Onlar hemen gelmemi istiyor ama Koronavirüs salgını bu süreci yavaşlattı" diye konuştu.

Sarı Lacivertlilerin 30 milyon taraftarı olduğunu belirten Nenad Bjelica, "Her teknik direktör böylesine büyük bir kulüpte çalışmayı hayal eder. Beni Haziran başında takımın başında görmek istediklerini söylediler. Görüşmelerimiz sürüyor" açıklaması yaptı.

Avrupa'nın 5 büyük liginde çalışabilecek tecrübede olduğunun altını çizen Hırvat teknik adam, “Fenerbahçe yönetimi ile Ağustos ayında göreve başlama konusunu da konuştuk. Türkiye'de çalışmak isterim ama anlaşamamam diye de endişeli değilim“ ifadesini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR

PSG'den transfer atağı

Fransa devi Paris Saint-Germain, transfer çalışmalarına erken başladı. Paris ekibi, Inter'den satın alma opsiyonu 70 milyon euro olan Mauro Icardi için girişimlerini sürdürüyor.

Fransa devi Paris Saint-Germain, Inter'den geçtiğimiz yaz 70 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla kiralamıştı...

Kiralama süreci biten Icardi için Paris ekibi, Inter'le görüşmelere başladı.

Fransa şampiyonu, 70 milyon euroluk opsiyon yerine İtalyan ekibine 50 milyon euro artı bonuslar içeren bir teklif yaptı.

Inter ise sözleşmede önerilen bonuslara kolay ulaşılamayacağını gerekçe göstererek teklifi reddetti.

Milano temsilcisi, 70 milyon euronun altındaki teklifleri kabul etmeyeceğini de iletti.

Yılan hikayesine dönen transferde Paris Saint-Germain'in elindeki en büyük koz ise Icardi'nin de Fransa'da forma giymek istemesi.

Paris ekibinin kısa süre içinde Inter'in kapısını yeniden çalması bekleniyor.

27 yaşındaki Arjantinli yıldız bu sezon Paris Saint-Germain formasıyla çıktığı 31 maçta, 20 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: TRT SPOR

"Nottingham Forest ile görüşmedim"

Mbaye Diagne, yeniden Galatasaray için oynamanın kendisini mutlu edeceğini ifade etti. İngiliz basınına konuşan Senegalli futbolcu, "Henüz Galatasaray'dan kimse ile görüşmedim" dedi.

Mbaye Diagne, İngiliz The Guardian Gazetesi'ne geleceği hakkında konuştu.

"Galatasaray için oynamaktan ötürü mutlu olurum" diyen Senegalli golcü, "Ancak beni kadroda görmek isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum. Henüz Galatasaray'dan kimseyle konuşmadım. Beni satmaya ihtiyacı varsa, kendi stilime uygun bir kulübü hemen bulurum" ifadesini kullandı. 

Sosyal medyada yaptığı Nottingham Forest paylaşımını değerlendiren Diagne, "Kasıtlı yaptığım bir şey değildi. Nottingham Forest beni istiyorsa önce Galatasaray ile görüşmeli. Şu ana kadar Galatasaray ile görüşüp görüşmediklerini de bilmiyorum" dedi.

Aston Villa'da forma giyen Kasımpaşa'dan eski takım arkadaşı Trezeguet ile sohbet ettiklerini belirten 28 yaşındaki oyuncu, "Bana, 'Mbaye, bir an önce İngiltere'ye gelmelisin.' diyor" şeklinde konuştu.

Diagne açıklamalarını iddialı bir şekilde tamamladı ve tekrar oynamaya başladığında arka arkaya goller atacağını söyledi. 

Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray'a Monaco'dan kötü haber

Galatasaray'ın gelecek sezon için de Henry Onyekuru'yu kiralama planı suya düştü. Nijeryalı futbolcunun bonservisini elinde bulunduran Monaco, kadrosunda yer alan 30 oyuncuyu da satış listesine koydu.

Galatasaray'a Monaco'dan kötü haber geldi.

Fransa Lig 1'in köklü kulübü, sarı kırmızıların bir kez daha kiralamayı düşündüğü Henry Onyekuru'yu satacağını açıkladı.

Yeniden yapılanma kararı alan kırmızı beyazlı ekip, kadrosunda bulunan 30 futbolcuyu da elden çıkaracağını duyurdu. Böylece Galatasaray'ın Onyekuru'yu kiralama ihtimali ortadan kalktı.

Monaco'nun Nijeryalı oyuncu için 8 milyon avroluk bir bonservis bedeli isteyeceği tahmin ediliyor.

Ligue 1 ekibinin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne üst üste iki sezon katılma hakkı elde edemediği için böyle radikal bir karar aldığı bildirildi.

Kırmızı beyazlı kulübün Başkan Yardımcısı Oleg Petrov, aralarında Fabregas, Slimani, Onyekuru ve Ben Yedder'in de bulunduğu futbolcu satışından 50 milyon avro gelir beklediklerini söyledi.

"Beşiktaş ruhunu geri getireceğiz"

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, oluşturmak istediği takımı anlattı. 47 yaşındaki teknik adam, "Bizi izleyenler, kazansak da kaybetsek de ‘İşte Beşiktaş bu’ demeli. Beşiktaş ruhunu geri getireceğiz" dedi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan 47 yaşındaki çalıştırıcı, siyah beyazlı takıma dair düşüncelerini paylaştı.

Beşiktaş karakterine uygun bir kadro oluşturacağını söyleyen Sergen Yalçın, "Bizi izleyenler, 90 dakika sonunda kazansak da kaybetsek de ‘İşte Beşiktaş bu’ demeli. Herkesin beğenerek izleyeceği bir futbol oynatmak istiyorum" ifadesini kullandı.

"Futbolculuk dönemimde yaşadığım başarıları, teknik direktör olarak da Beşiktaş'ta yaşamak istiyorum" diyen Sergen Yalçın, "Sadece Beşiktaş’a odaklandım. Hiçbir sosyal yaşantım yok. Günümün neredeyse tamamı, evde veya tesislerinde çalışmakla geçiyor" dedi.

Takımdan ayrılan Loris Karius'un durumunu değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Futbolcu dediğin arzulu ve istekli olacak. Maalesef Karius’ta bu isteği göremedik. Genç kalecilerimiz Utku ve Ersin’i kazanmalıyız. Bunun için de onlara şans vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in sözleşmelerinin sezon sonu bitmesi konusuna da değinen Sergen Yalçın, bu oyuncuları kaybetmek istemediğini ancak her şeyin sezon sonu netleşeceğini sözlerine ekledi.

Formula 1'de bütçe onaylandı

Koronavirüs salgını nedeniyle bu sezon başlayamayan Formula 1'de bütçe ile ilgili karar çıktı. F1'de takımlar, 2021 sezonu için 145 milyon dolarlık bütçe sınırını onayladı.

Formula 1'de takımlar bütçe konusunda uzlaştı.10 takımın 2021 yılı için maliyet azaltma önlemleri doğrultusunda 145 milyon dolarlık bütçe sınırında anlaşmaya vardıkları bildirildi.

FIA'nın Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından sunulan teklifi, COVID-19 salgını nedeniyle bir e-oylama ile karara bağlandı.

Ancak resmi onayın gelecek hafta olması bekleniyor.

Formula 1'in motor sporları genel müdürü Ross Brawn, 145 milyon dolarlık bir anlaşmanın kabul edildiğini ve gelecek sezonlarda ise daha fazla indirim yapacaklarını söyledi.

İngiliz basınında yer alan iddialara göre takımlar bütçeyi, 2022'de 140, 2023 - 2025 ​​döneminde de 135 milyon dolara indirmeyi kabul etti.

Formula 1'de yeni sezon henüz başlamadı. İlk 10 yarış, COVID-19 salgını nedeniyle ertelendi veya iptal edildi.

Fransa Kupası'nda belirsizlik

Fransa Kupası finalinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Fransa'da Ligue 1'in koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilmesinin ardından gözler Fransa Kupası'na çevrildi.

Ülke basınında, Saint-Etienne ile Paris Saint-Germain'i karşı karşıya getirecek olan maç için farklı senaryolar ortaya atılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da Saint-Etienne yönetiminden geldi.

L'Equipe'e konuşan Başkan Roland Romeyer, finali seyircisiz oynamaya niyetlerinin olmadığını vurguladı.

"Nantes karşısında seyircisiz oynanan maçtaki ortamı gördük" diyen Romeyer, "Seyircisiz Saint Etienne, Saint Etienne değil" ifadesini kullandı.

Ligi 30 puanla 17. sırada tamamlayan Saint Etienne, Fransa Kupası'nı kazanarak, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı hedefliyor.

"Şu anda basketbola dönmek için doğru bir dönemde değiliz"

Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin, THY Euroleague'de sezonun devam etmesinin yanlış bir karar olacağını belirtti.

Anadolu Efes'in yıldız ismi Shane Larkin, sosyal medya hesabından Turkish Airlines Euroleague'nde sezonun devam etme ihtimaline dair açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle verilen arada oyuncuların formunu kaybettiğini belirten Larkin, sezon devam ederse virüsün yanında ciddi sakatlık riskinin de doğabileceğini söyledi.

2 aydır uygun şartlarda idman yapamadıklarını ifade eden yıldız oyuncu, "Üst düzey rekabete geri dönmek için doğru bir dönem değil. Turkish Airlines Euroleague'nde her takım eşit şartlarda yarışmayı hak eder. Şampiyon takım bu şartlarda kimin idman yapabildiğine göre değil tüm sezon verilen emeklere göre belirlenmeli" dedi.

Anadolu Efes olarak bu sezon harika bir basketbol oynadıklarını söyleyen skorer basketbolcu, "Şampiyonluğun favorisi olsak da sağlığımız daha önemli. Euroleague yönetimi ne karar alırsa saygı duyacağım ama şu anda basketbola dönmek için doğru bir dönemde değiliz" şeklinde konuştu.

Turkish Airlines Euroleague'de sezonun geleceği 25 Mayıs Pazartesi günü A Lisansına sahip 11 takım arasında yapılacak oylamayla belli olacak.

'Devam' kararı çıkarsa, tüm takımlar tek bir şehirde toplanacak.

Önce normal sezonun kalan 6 haftası oynanacak, ardından ise tek maç eleme usulüne göre sekizli final organizasyonu düzenlenecek.

Beşiktaş’a müjdeli haber

Beşiktaş’ta Nevzat Demir Tesisleri personeli ve kulüp çalışanlarına bayram öncesi müjdeli haber geldi. Birikmiş alacakları olan personele 2 aylık maaşları yatırıldı.

Geçmiş dönemden alacakları bulunan çalışanlara bayram öncesinde yatırılan maaşlar doping etkisi yarattı.

Ayrıca yönetim, futbolcuların alacaklarıyla ilgili de görüşmelerine devam ediyor. Geçmiş döneme ait borçlarla alakalı bir çoğuyla uzlaşma sağlayarak öteleyen yönetim, çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: TRT SPOR

İtalya'nın efsane stadyumu yıkılıyor

Serie A ekiplerinden Inter ve Milan'ın ortaklaşa kullandığı San Siro Stadı'nın yıkılmasına karar verildi. San Siro yakın zamanda tarihe karışacak.

Milano kentinin 2 büyük kulübünün 94 yıldır kullandıkları stadın yıkılması için İtalya Kültür Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Onayla birlikle San Siro'nun kültürel miras statüsünde yer almadığına da karar verildi.

Inter ve Milan kulüplerinde ise gözler San Siro'nun hemen yanında inşa edilecek 60 bin kişilik stada çevrildi.

Efsane Stadyum tarihi maçlara da sahne olmuştu.

4 Avrupa Kupası finalinin oynandığı stadyumda, 2026 yılında İtalya'da düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nın açılış ve kapanış töreninin yapılması planlanıyordu.

Kaynak: TRT SPOR 

NBA efsanesi Patrick Ewing koronavirüse yakalandı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi New York Knicks'in efsane oyuncusu Patrick Ewing, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

Mezun olduğu Georgetown Üniversitesi'nin erkek basketbol takımının başantrenörlüğünü 3 yıldır sürdüren Ewing, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu virüs hafife alınmamalı. Sağlık çalışanları ve virüsle ön cephede mücadele eden herkese teşekkür etmek istiyorum. İyileşeceğim ve bunun üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Knicks'in sembol oyuncularından 57 yaşındaki Ewing, 11 kez all-star seçildi. Knicks'teki 33 numaralı forması emekli edilen efsane pivot, bir süre Seattle SuperSonics ve Orlando Magic'te de görev yaptığı 17 yıllık NBA kariyerinde 21 sayı, 9,8 ribaunt, 2,4 blok ortalamalarıyla oynadı. Ewing ayrıca ABD Milli Takımı formasıyla da 2 olimpiyat şampiyonluğu yaşadı.

Berlin derbisinde kazanan Hertha Berlin

Bundesliga'da 27. haftanın açılış maçında Hertha Berlin, kendi sahasında Union Berlin'i 4-0 mağlup etti.

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz olarak oynanan Berlin derbisinin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan ev sahibi ekip, 51'inci dakikada Ibisevic, 52'nci dakikada Lukebakio ve 61'inci dakikada Cunha'nın golleriyle skoru kısa sürede skoru 3-0 taşıdı. Müsabakanın geri kalanında rakibi karşısında kontrolü kaybetmeyen ev sahibi ekip, 77'nci dakikada Boyata'nın kafa golüyle gol perdesini kapattı ve müsabakayı 4-0'lık galibiyetle tamamladı.

Bu sonuçla birlikte Hertha Berlin 34'e yükseltti. Deplasman ekibi Union Berlin ise 30 puanda kaldı.

Kaynak: DHA

Bundesliga 2019-2020 27. Hafta Canlı Maç Programı

Fransa'da 3 kulübün itirazı reddedildi

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbol liglerinin sonlandırılması kararının iptaline ilişkin mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

Profesyonel Futbol Ligi'nden (LFP) yapılan açıklamada, Olympique Lyon, Amiens ve Toulouse kulüplerinin itirazlarının Paris İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi.

Ligue 1 lideri Paris Saint-Germain (PSG), 2019-2020 sezonunun tesciliyle şampiyon ilan edilirken, son iki sırada bulunan Amiens ve Toulouse ise küme düşürülmüştü.

22 Mayıs 2020 Cuma

"Türkiye Kupası'nı kaldırmak istiyoruz"

Fenerbahçeli futbolcu Deniz Türüç, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini söyledi.

FBTV'ye açıklamalarda bulunan Deniz Türüç, hedeflerinin kupayı kaldırmak olduğunu belirterek, "Fenerbahçe'nin olduğu her yerde kupa konuşulur. Bizim kupada hala şansımız var. Evimizde Trabzonspor ile oynayacağız. En iyi şekilde değerlendirerek finale çıkmak istiyoruz. Kupayı kaldırmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Önümüzdeki 8 maçı da en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Maçların çoğunu evimizde oynayacağız. Ondan sonra da önümüzdeki sezona bakacağız. Daha büyük hedeflerle inşallah daha iyi yerlere varacağız." şeklinde konuştu.

"Taraftarlar varken oyuncuların isteği iki üç katına çıkar"

Kalan maçlarda taraftarın eksikliğini hissedeceklerini kaydeden sarı-lacivertli futbolcu şunları söyledi:

"Futbolu güzel yapan birçok faktör var. Bunlardan bir tanesi de taraftardır. Taraftarlar oyuncuyu ateşler. Taraftarlar varken oyuncuların isteği iki üç katına çıkar. Futbolu güzel yapan şeylerden bir tanesi de budur. Yapacak bir şey yok. Saygı duymamız gerekiyor. Böyle bir karar çıktıysa bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Önümüzde bir kupa hedefi var. Çok çalışarak en kısa zamanda formumuzu yakalayacağız ve o hedefe ulaşmak istiyoruz. Maçların ertelenmesi bekleniyordu. Avrupa'da ligler ertelendiği için bizde de olacağını biliyorduk. Sadece ne zaman olacağını bilmiyorduk. Kayseri maçı öncesinde mi olacaktı, yoksa sonrasında mı? Evet, ertelendi ama kabul etmek lazım. Bazıları kararı doğru buluyor, bazıları bulmuyor. Ama bence bu karara saygı duymak gerekiyor. Biz kendi işimize, kontrolümüzde olan şeylere odaklanmamız lazım. Neyi daha iyi yapabileceğimize bakarak bu süreci değerlendirmek lazım"

"Sahalardan uzak kalmamız bize değişik geliyor"

Antrenmanlarla eski formlarını yakalamaya çalıştıklarını aktaran Deniz Türüç, şunları aktardı:

"Futbolcu her gün idman yapmaya alışık. Ailesiyle bu kadar vakit geçirmeye alışık değil. Bir taraftan güzel oldu ama ne kadar evde çalışsak da saha gibisi, futbol gibisi olmuyor. İster istemez özlüyoruz. Şimdi iki üç hafta oldu çalışmalara başlayalı. Eski tempomuzu yakalamaya çalışıyoruz. Evinde ne kadar çalışsan da sahalardan uzak kalmamız bize değişik geliyor. Kendi adıma konuşursam çift idmanla geçirdiğim birçok gün oldu ama sahaya geldiğinde kondisyonunun farklı olduğunu anlıyorsun. O açıdan çok çalışmak gerekiyor. Sağ olsun kulübümüz her şeyi ayarladı. Koşu bandını, bisikleti, neye ihtiyacımız varsa hepsini ayarladı. Bizim için önemli bir şeydi. Futbolcu ister istemez evinde oturduğunda hiçbir şey yapmazsa kilo alır. Dışarıdaki tempoya, idman temposuna alışığız. Bu yüzden bizim için iyi bir süreç oldu. Her gün online da olsa bir idmanımız oldu. Değişik olsa da idman yapmış olduk."

Pandeminin sebep olduğu yeni yaşama alışmak zorunda olduklarını kaydeden Deniz Türüç, "Bu yaşam tarzına uymamız lazım. Kendi sağlığımız ve ailemiz için buna uymak gerekiyor. İnşallah en kısa sürede geçer. Alışamadığımız, farklı bir hastalık. Birçok insan hayatını kaybetti. Herkes çok üzgün. Alışkanlık haline getirmemiz lazım. Hayatta her şeyden önce sağlık gelir. Sağlığımızı korumak için de kurallara uymamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

En çok kazanan kadın sporcu Naomi Osaka

Japon tenisçi Naomi Osaka, 37,4 milyon dolarlık geliriyle son bir yılda en fazla kazanan kadın sporcu oldu.

Forbes dergisinin maaş, sponsor gelirleri ve bonusları dahil ederek hazırladığı listede, en çok kazanan kadın sporculara yer verildi.

22 yaşındaki sporcu Naomi Osaka, 37,4 milyon dolarlık kazancıyla son 4 yıldır zirvede olan ABD'li tenisçi Serena Williams'ı geride bırakarak listenin başına yerleşti.

Osaka, 2015 yılında 29,7 milyon dolar kazanan Maria Sharapova'yı da geçerek tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu unvanını da elde etti.

Kariyerinde ABD Açık ve Avustralya Açık şampiyonlukları bulunan Japon tenisçi, geçen sene 24,3 milyon dolarlık kazancıyla listenin ikinci sırasında yer almıştı.

Meksika'da lig iptal edildi

Meksika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan 1. Futbol Ligi'nde (Liga MX) 2019-2020 sezonu iptal edildi.

Liga MX'ten yapılan açıklamada, sezonun sonlandırılmasına karar verildiği ve bu sezon şampiyon ilan edilmeyeceği belirtildi.

Ligin ilk iki sırasında yer alan Cruz Azul ve Leon takımlarının gelecek sezon CONCACAF Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği kaydedildi.

Liga MX ekiplerinde Santos Laguna, dün 8 oyuncusunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurmuştu.

Meksika'da birinci ve ikinci ligler arasında düşme ve yükselme 5 yıl süreyle kaldırılmıştı.

Galatasaray kadın ve erkek takımında devam eden oyuncular

Voleybol Sultanlar ve Efeler Ligi’nde mücadele eden Galatasaray’da iç transferde devam eden oyuncular şöyle:

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımında devam eden isimler:

Pasör: Çağla Akın, Nilay Karaağaç

Orta oyuncu: Sezen Keşkekoğlu, Ece Emrullah (Yeni transferler: Hazal Selin Arifoğlu - Ergül Eroğlu)

Pasör çaprazı: Olesia Rykhliuk, Beren Yeşilırmak

Smaçör: Güldeniz Önal, İlkin Aydın, Elif Su Eriçek, Sude Hacımustafaoğlu

Libero: Gizem Karadayı, Derya Çayırgan

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımında devam eden isimler:

Pasör: Selçuk Keskin, Sadık Efe Özbey.

Pasör çaprazı: Selim Kalaycı.

Smaçör: Melih Sıratça, Yasin Aydın, Burutay Subaşı, (Yeni transfer: Batuhan Avcı)

Orta oyuncular: Ertuğrul Gazi Metin, Doğukan Ulu, Vahit Emre Savaş.

Libero: Onurcan Çakır, Burak Mert.

Yeni Malatyaspor'da iki pozitif vaka

Süper Lig takımlarından BtcTurk Yeni Malatyaspor'da 1'i futbolcu 2 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Sarı-siyahlı kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, bugün Nurettin Soykan Tesislerin'de tüm futbolcular, teknik heyet ve tesis çalışanlarına ikinci kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan testler neticesinde bir futbolcumuz ve bir personelimizde pozitif vakaya rastlanmıştır. Testi pozitif sonuçlanan futbolcumuz ve personelimizin takip ve tedavi süreçlerine ilgili prosedürler dahilince başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Galatasaray tecrübeli pasörünü bırakmıyor

Galatasaray geçen sezon transfer ettiği tecrübeli pasör Nilay Karaağaç ile yola devam ediyor.

Nilay Karaağaç Kimdir?

Nilay Özdemir 24 Ekim 1985'te İzmir’de doğdu. Voleybola 1999 yılında başladı. Karşıyaka, Emlak Toki, Türk Telekom ve Beşiktaş kulüplerinde görev alan Nilay 2010 yılında Vakıfbank kadrosuna katıldı. Burada 2 sezon geçiren Nilay, 2011 yılında CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.
2012 yılında Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer oldu. İlk sezonunda CEV Cup'ta final oynadı. 2013-14 sezonunda ise CEV Cup şampiyonluğu yaşadı.
2014-2015 sezonunda Eczacıbaşı VitrA forması giydi. Eczacıbaşı VitrA ile Dünya Kulüpler şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Ardından 2015-2016 sezonunda İsviçre takımı Volero Zürih’e transfer oldu. Aynı sezon Eczacıbaşı VitrA geri dönüş yaptı ve o zaman Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Nilay, Eczacıbaşı VitrA ile 2016-2017 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi’nde bronz madalya kazandı.

2017 yılında ise Bursa Büyükşehir Belediyespor ile CEV Challenge Kupası'nda şampiyonluk yaşadı.
Birçok kez Milli formayı giyen oyuncu 2012 Dünya Grand Prix’te üçüncülük elde etti. 179 cm boyundaki başarılı voleybolcu, pasör mevkiinde görev yapıyor.

voleybolunsesi.com

Gasperini Atalanta'nın şifresini verdi: "İnananlar bizimledir, korkanlar gider"

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen Bergamo kenti bugünlerde çok sessiz. Bir an önce futbola dönmek ve kentin takımı Atalanta ile mutlu olmak istiyorlar.

Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, The Guardian gazetesine verdiği röportajda Atalanta'nın sırrını açıkladı. Atalanta, Kovid-19 salgının futbolu durdurduğunda Serie A'da 4. sırada yer alıyorlardı. Ligin en çok gol atan takımı, rakip filelere tam 70 gol bıraktılar. Gol atma konusunda Avrupa'nın en iyi takımlarından.

Şampiyonlar Ligi'nde ise ilk 3 maçta 11 gol yiyip 0 puan almalarına rağmen sonradan açıldılar ve çeyrek finale çıktılar. Valencia'ya iki maçta 8 gol atarak hücum çılgınlığını sürdürdü. Ve ilginç olan; bu takımın oynadığı 3'lü formasyon nedeniyle 'savunmacı' olarak anılmasıydı. Bu noktada Gasperini hem takımın hem de futbollarını nasıl geliştirdiklerini anlatıyor.

"Oyuncularımı MJ'nin o meşhur sözü ile motive ediyorum"

Gasperini öncelikle soyunma odasında oyuncularını vurucu sözlerle motive etmeye çalışıyor. Ve sözlerini bir efsaneden, Michael Jordan'dan alıntısı ile bitiriyor:

"26 defa final şutunu atmam için bana güvendiler ve kaçırdım. Tekrar, tekrar, tekrar başarısız oldum. İşte bu yüzden başardım..."

"Soyunma odasına bir kurt sürüsü fotoğrafı astım"

Gasperini takımıyla olan duygusal ilişkisini şöyle anlatıyor:

"Soyunma odasına bir kurt sürü resmi astım. Önde bazı kurtlar var, bazıları da ortada. Bir tanesi en arkada. Önde olanlar hızı ayarlıyor. Onlardan sonrakiler en güçlüler. Bir saldırı olduğunda diğerlerini korurlar. Sürünün ortasındakiler her zaman korunur. Sonra, koruma görevi yapan 5 güçlü kurt daha vardır. En sondaki ise liderdir. Kimsenin sürünün gerisinde kalmamasını sağlar. Herkesi bir arada tutar ve grubu korumak için her yere koşmaya hazırdır. Mesajım şu; lider sadece en önde olan değildir. Tüm takımı korur. İşte benim oyuncularımdan istediğim de budur."

"Eğer gelişmezseniz, bittiniz demektir çünkü yerinde sayanlar, kaybedenlerdir"

Gasperini, muhabirin 'Atalanta basitçe söylemek gerekirse, dünyanın en eğlenceli takımlarından bir tanesi. Bunu nasıl yaptınız' mealindeki soruya yine kendine has bir şekilde cevap veriyor:

"Sana bir fikir vermesi için M.Ö. 500'lü yıllardan bir Çin atasözü söyleyeceğim, 'Savaş Sanatı'ndan: 'Savunma seni yenilmez yapar. Ancak kazanmak istiyorsan, saldırmalısın.' Bu, takımımın sahip olmasını istediğim ruhu ve zihniyeti özetliyor. Ancak daha önemli bir şey var; ekipte oluşturduğunuz kimlik her zaman güçlendirilmelidir. Gün geçtikte gelişmeli, büyümelisiniz. Eğer gelişmezseniz, bittiniz demektir. Yerinde sayanlar, kaybedenlerdir."

"Sağlam çalışmaya alışkın olmayanlar beni korkutuyor"

Gasperini'ye antrenmanlarının oyuncuları çok zorladığı, hatta eski İtalyan futbolcu Vieri'nin 'Antrenmanda sizi yok ederdi' sözleri hatırlatılıyor:

"Antrenman sırasında oyuncularımın mücadele etmesi gerekiyor. Sağlam çalışmaya alışkın olmayanlar beni korkutuyor. Zaferler, mücadeleden doğar. Eğer antrenman sırasında koşmazsanız, maçta da koşmazsınız. Tabii ki antrenmanda keyif almak da önemli çünkü oyun tarzınız ve kaliteniz bu sayede olur."

"Bizim bir felsefemiz var ve buna göre; İnananlar bizimledir, korkanlar gider"

Oyuncuların performans artışlarıyla ilgili de konuşan Gasperini şunları söylüyor:

"Bir sır var. Sıkı çalıştığınız zaman istediğiniz sonuçları aldığınızı anlayacak olgunluğa erişince, kendinizi yorgun hissetmiyorsunuz. Futbolcuların diğer atletler kadar zor ve yoğun antrenman yapmadığı gerçeğini unutmayın. Oyuncularım da bunu düşünmeli ve kendilerini daha da zorlamalı. Büyük yatırımlarımız yoktu, bu yüzden Avrupa'dan bizimle aynı felsefeye sahip genç oyuncular bulmalıydık. Oyun tarzımıza uyum sağlayabilmeli, kazanma mentalitesine sahip, hücumu düşünen ve sıkı çalışmaya istekli. İnananlar bizimledir, korkanlar gider."

"Papu Gomez ve Ilicic'i doğru idmanlarla yıldız yaptık"

Gasperini takımın son dönemdeki yıldızları Papu Gomez ve Ilicic özelinde de konuşuyor. Bu aslında genel olarak takımın gelişimiyle bir mesaj da ortaya koyuyor:

"Potansiyeline ulaşamamış olağanüstü bir oyuncudan, Papu'dan söz ediyoruz. Bunun sebebi yeterince iyi idman yaptırılmamasıydı. Daha iyi çalışmaya başladığında Avrupa'nın en iyilerinin seviyesine çıktı. Zaman kaybetmişti. İdmanlar sizi şampiyon yapar. Onlardan bir tanesi olmak için her şeye sahipti. Ilicic de başka bir örnek. Biz ona 'Büyükanne Josip' derdik. Çünkü herkese çok iyi davranır. İdmanlarda daha fazla efor sarf etmesi için onu ikna etmek zorunda kaldık. Zihinsel olarak hazır değildi. Ne zamanki zihniyetini değiştirdi işte o zaman biz de ona 'büyükanne' demeyi bıraktık ve 'profesör' demeye başladık. İdmanların aslında eğlenceli olduğunu ve yeniden doğduğunu fark etti. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 5 gol attı, mükemmel bir performans."

"Inter'den kovulduktan sonra Guardiola benimle tanışmak istedi"

2016 yılından bu yana Atalanta'yı çalıştıran Gasperini'nin sözleşmesi 2022 yılında sona erecek. Ancak İtalyan hoca her takımında bu kadar istikrarlı olamadı. 2011 yılında Inter'in başına geçmişti ve sadece 5 maç kalabildi. O günlerde Guardiola ile yaşadığı ilginç bir olayı anlatıyor:

"Inter'den kovuldum çünkü yönetim ile aynı vizyona sahip değildik. Daha sonra güzel bir mesaj aldım. Pep Guardiola benimle tanışmak istiyordu. Barcelona antrenmanlarına davet etti. Kariyerimde çok zor bir dönemdi. Pep gibi sıra dışı bir teknik direktörün o zamanki bu yaklaşımı beni çok mutlu etmişti. Bu onun nasıl biri olduğunu da gösteriyordu."

"İlk senemdeki Napoli maçı tarihi Atalanta yolunun başlangıcıydı"

Gasperini, Atalanta ile sahaya çıktığı ilk 5 lig maçının 4 tanesini kaybetmişti. 7. hafta oynanan Napoli maçına birçok genç oyuncu ile çıkmaya karar verdiğinde bunun 'kovulacağı maç' olması bekleniyordu. Ancak ligin en iyi takımlarından biri olan Napoli'yi 1-0 yendi ve her şey tersine dönmeye başladı:

"Bu yolda devam etmeye karar verdim. Her şeyi riske etmeye hazırdım çünkü düşüncelerime inanıyordum. Mattia Caldara, Roberto Gagliardini, Andrea Petagna, Andrea Conti ve sadece birkaç Serie A maçına çıkmış diğer genç oyuncularla oynadık. Harika bir performansla kazandık ve bu ilerlememizin başlangıcıydı. Tarihi Atalanta yolunun başlangıcıydı. Gençlerle hemen oynama fikrim vardı. İtalya'da Bergamo iş, sanayi ve üretim açısından çok önemli bir yer olarak kabul edilir. Ben de tercihen Atalanta akademisinde yetişmiş genç oyunculara bağlı bir projeye sahip olmak istedim. Takımın omurgası çok yaşlıydı. Bu yüzden farklı bir metot denedim: Genç oyunculara tam güven duymak, onları geliştirmek ve kalite futbola öncelik vermek."

"Doğru pozisyon almak için hakeme bakın"

3'lü savunma oyunlarını en iyi oynatan hocalardan bir tanesi Gasperini. Ancak oyuncuların pozisyonuyla saha içinde çok fazla oynuyor. Yüksek tempoda pres futbolu İtalyanların pek de alışık olmadığı bir oyun. Gasperini oyuncularının sürekli boşluk aramasını istiyor. Bu konuda da hakemin kendilerine yardımcı olabileceğini söylüyor:

"Bir oyuncu için doğru pozisyon almak çok önemlidir. Oyuncularıma, 'Hakeme bakın. Asla marke edilmiyor ve sürekli oyunu görebilecek doğru pozisyonu alıyor' derim. Özellikle Papu Gomez bu tavsiyemi dikkate aldı ve ona gerçekten yardımcı oldu."

"3'lü defans çok savunmacı dediler ben de onlara hücumcu olduğunu ispatladım"

"Yıllar önce Juventus altyapısında çalışırken 3'lü oynamayı önermiştim. O zaman bana bunun çok defansif olduğu söylenmişti. Ben de bunun tersi olduğunu kanıtladım. Üç savunmacı oyuna katılır ve hücumda da oynamak üzere eğitilebilir. Formasyon önemli değil. Kaç oyuncuyla hücum, kaç oyuncuyla savunma yaptığınız önemlidir. Eğer savunma felsefemi tek bir cümle ile özetlemem gerekirse bu, ona inanmadığım olurdu. 'Rakibin hata yapmasını bekleme' kavramına hiçbir zaman inanmayacağım. Atak yapmak için topu kapmak üzere saldırmalısınız."

"Bize karşı oynayan rakipler çok koşmak zorunda kalmalı"

Guardiola, Atalanta ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçından sonra Gasperini'ye 'Sizinle oynamak dişçiye gitmek gibi' demişti. İtalyan hoca 'Bu harika bir metafor' diyor:

"Amacım her rakiple mücadele edecek bir takım ortaya çıkarmak. Bize karşı oynayanlar sürekli koşmak ve rahatsız edilmek zorunda."

"Geceleri uyanıp bir sonraki maç için çalışıyorum"

Eşi Cristina, Gasperini'nin bazı geceler uykusundan uyanıp defterine notlar aldığını söylemişti. Çılgın hoca bunu doğruluyor: "Bazen geceleri bilgisayarımla ya da yazı tahtamla bir sonraki oyun için çözümler üretmek üzerine çalışıyorum. Daha sonra bunların işe yarayacağına inanırsam idmanlarda çalışmaya başlıyoruz."

* Yazı The Guardian'da Fabrizio Romano'nun yaptığı röportajdan derlendi.

(https://www.theguardian.com/football/2020/may/20/atalanta-gian-piero-gasperini-serie-a) 

Kaynak: Serkan Akkoyun / TRT SPOR

Seyircisiz maçlara 'sanal tribün' çözümü

Danimarka Süper Ligi ekiplerinden AGF Aarhus, ligde seyircisiz oynanacak iç saha maçlarında taraftar desteğini sağlamak amacıyla "sanal tribün" uygulamasına geçecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınmasının ardından 28 Mayıs'ta seyircisiz olarak yeniden başlayacak Danimarka Süper Ligi'nde mücadele eden AGF Aarhus, futbolcularına maçlar sırasında taraftar desteği sağlamak için yeni bir yönteme başvurdu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, sanal konferans hizmeti sunan "Zoom" uygulaması yoluyla futbolcuların iç saha maçlarında taraftarla buluşması sağlanacak.

Stadın çeşitli tribünlerine yerleştirilen sahaya dönük ekranlar vasıtasıyla maçları uzaktan takip eden seyircilerin görüntü ve sesleri, futbolculara ulaşacak. Oyuncular, bu sayede gol sevinçlerini "sanal tribündeki" taraftarlarıyla yaşayabilecek.

Aarhus taraftarları, kulübün internet sitesine başvuruda bulunarak "sanal maç biletlerini" ücretsiz temin edebilecek.

Uygulamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aarhus Üst Yöneticisi (CEO) Jacob Nielsen, "Bu uygulamayı dünyada kullanacak ilk kulüp olduğumuz için gurur duyuyoruz. Yaşananlara bakarsak, bir süre daha seyircisiz oynayacağız. Bu yenilikçi hareketimizin başka kulüplere ilham olmasını ve benzer uygulamalara geçerek bu durumdan fayda sağlamalarını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ligin açılış maçında AGF Aarhus, 28 Mayıs Perşembe günü Randers'i konuk edecek.

Fenerbahçe kadın ve erkek takımında devam eden oyuncular

Voleybol Sultanlar ve Efeler Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe’de iç transferde devam eden oyuncular şöyle:

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımında devam eden isimler:

Pasör: Naz Aydemir Akyol, Lila Şengün.

Orta oyuncu: Eda Erdem Dündar, Dicle Nur Babat, Bahar Toksoy Guidetti, Beliz Başkır.

Pasör çaprazı: Melissa Vargas, Ceren Kestirengöz .

Smaçör: Brankica Mihajlovic, İpar Özay Kurt

Libero: Aylin Sarıoğlu, Melis Yılmaz, Gülce Güçtekin

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımında devam eden isimler:

Pasör: Ulaş Kıyak

Pasör çaprazı: Arinze Kelvin Nwachukwu, (Yeni transfer: Metin Toy)

Smaçör: Salvador Hidalgo Oliva, İzzet Ünver, Ahmetcan Büyükgöz,.

Libero: Ahmet Karataş

voleybolunsesi.com

Rangnick'ten Hakan Çalhanoğlu'na övgü: "Milan'ın kahramanı olacak"

Milan ile anlaşmaya varan teknik direktör Ralf Rangnick, Hakan Çalhanoğlu'nu takımda tutmak istiyor. La Gazzetta Dello Sport'un haberine göre Alman çalıştırıcı, milli futbolcumuzun Milan'ın kahramanı olacağını düşünüyor.

Hakan Çalhanoğlu'ndan vazgeçilemiyor. Milli takım ve Milan'ın yıldız futbolcusu İtalyan ekibi ile anlaşmaya varan teknik direktör Ralf Rangnick'in de gözdeleri arasında olacak.

La Gazzetta Dello Sport'un haberine göre Rangnick ve Hakan sürekli iletişim halinde... Milli futbolcunun takımdan ayrılmasını istemeyen Alman çalıştırıcı, Çalhanoğlu'nun Milan'ın kahramanı olacağını düşünüyor.

Yıldız oyuncu için övgü dolu ifadelere yer verilen haberde "Hakan sanki dans ediyor. 2017 sezonundan bu yana hangi teknik adam geldiyse ondan vazgeçmedi" ifadesi yer aldı.

Başarılı oyuncunun sahanın her yerinde görev alabildiği belirtilen haberde, "Ceza sahası dışından sert ve etkili şutları en önemli artısı" denildi.

Hakan'ın, Zlatan Ibrahimovic ile kurduğu yakın ilişkiden de bahsedilen değerlendirmede, ikilinin saha içinde güzel bir dayanışma örneği gösterdiği vurgulandı.

2017 yılında Milan'a transfer olan başarılı futbolcunun sözleşmesi 2021 yılında sona erecek. İtalyan ekibi ile 116 maça çıkan Hakan Çalhanoğlu'nun 17 golü bulunuyor.

Kaynak: TRT SPOR

MotoGP'de hazırlıklar başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen MotoGP'de antrenmanlar başladı. Suzuki pilotu Alex Rins ve Petronas'ın İspanyol sürücüsü Xavi Vierge, Barcelona'da piste çıktı.

Salgın nedeniyle başlayamayan 2020 MotoGP'de gözler antrenmanlara çevrildi. 7 Ağustos'ta Çekya etabıyla başlayacak organizasyon için hazırlıklar sürüyor.

Pilotlar hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle pistlere çıkmaya başladı. Suzuki pilotu Alex Rins ve Petronas'ın İspanyol sürücüsü Xavi Vierge, Barcelona'da antrenman turu attı.

MotoGP'de altı kez Dünya Şampiyonu olan Marc Marquez de kontağı açtı. İspanyol pilot alışkın olduğu yerden farklı bir noktadaydı. Kardeşi Alex ile antrenman yapan Marquez'in adresi El Bosquets motokros pistiydi. 

Virüs salgını başladığından bu yana ilk kez tur atan Marquez kardeşler, motokros da da iddialı olduklarını gösterdi. 

Bundesliga Genel Müdürü Seifert'ten 'ekonomi' itirafı

Almanya'nın futbola erken dönüş yapmasının ekonomik nedenlere dayandığı ortaya çıktı. Bundesliga Genel Müdürü Christian Seifert, birçok kulübün yok olmasını önlemek için ligleri başlattıklarını söyledi.

Almanya'nın futbola en erken dönüş yapan ülke olmasının altında ekonomik nedenler yatıyor. Bundesliga Genel Müdürü Christian Seifert, asırlık kulüplerin yok olmasını önlemek için ligleri başlattıklarını söyledi.

Koronavirüs nedeniyle ara verilen ligler arasında en erken başlangıcı 16 Mayıs itibariyle Almanya yapmıştı.

"İkinci Lig de dahil olmak üzere 36 kulüpten sorumluyum" diyen Bundesliga yöneticisi "İki ay gelirlerden mahrum kalmak tehlikeli bir durum. Bu kulüplerin çoğu 100 yıllık. Onların hayatta kalmalarını sağlamak zorundaydım." dedi.

Futbola dönüş kararı alırken kamu sağlığını riske atmadıklarını vurgulayan Cristian Seifert, "Alman halkı futbolu seviyor. 80 milyon insanın aklında salgın vardı. Verdiğimiz kararın doğru olduğu bir hafta içinde gördük." diye konuştu.

26 haftası geride kalan Bundesliga'da Bayern Münih, Borussia Dortmund'un 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Kaynak: TRT SPOR

Yunanistan Basketbol Ligi'nde şampiyon Panathinaikos

Koronavirüs sebebiyle mart ayında, 21. hafta maçları öncesinde iptal edilen Yunanistan Basketbol Ligi'nde nihai karar açıklandı ve mevcut lider Panathinaikos, şampiyon ilan edildi.

Önlemler kapsamında tüm ligler gibi durdurulan Yunanistan Basketbol Ligi'nde sezonun son durumuyla ilgili, tüm kulüplerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
Buna göre 20 haftası oynanan ve en son 18 galibiyetli Panathinaikos'un lider olduğu ligin şampiyonunun yeşil beyazlı ekip olması, oybirliğiyle onaylandı.
Küme düşme hattıyla ilgili ise farklı bir karar çıktı. 14 takımlı ligin son iki basamağında bulunan PAOK ve Aris'in, ligden düşürülmemesine karar verildi.
Geride kalan sezonun 14 takımla oynandığı Yunanistan Ligi'nde, gelecek sezon en fazla 16 takımın yer alacağı da, ayrıntılardan bir diğeri olarak öne çıktı.

Denizlispor'da Adam Stachowiak gerçeği

Süper Lig ekibi Yukatel Denizlispor'da kaleci Adam Stachowiak'ın takımdan ayrılmasıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Kulüp Başkanı Ali Çetin, Adam Stachowiak'ın alacaklarını gerekçe göstererek sözleşmesini feshetmeden önce kendilerinden maaşının iki katı ücret ile yeni bir sözleşme talebinde bulunduğunu, yönetim olarak bunu reddedince Polonyalı kalecinin takımdan ayrıldığını söyledi.

Başkan Çetin, "Adam Stachowiak'a 27 bin 500 euro borcumuz vardı. Kendisi bize yanlış bir yaklaşımda bulundu. Üzerimizde yaptırım uygulamak istedi. Yıllık 300 bin Euro'ya oynuyordu. Sözleşmesini feshetmeden önce önümüzdeki sezon için 600 bin Euro'luk yeni bir sözleşme talep etti. Bizden yıllık maaşının iki katını istedi. 'Bu parayı verirseniz takımda kalırım' dedi. Biz de kabul etmedik. Buraya bin kaleci gelir bin kaleci gider. Kimse Denizlispor'dan büyük değil" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Naz Aydemir Akyol'dan Mehmet Akif Üstündağ'a teşekkür

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın milli oyuncusu Naz Aydemir Akyol, "Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ'a ve yönetim kuruluna çok teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin sağlığını her şeyden önde tuttular" dedi.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın milli oyuncusu Naz Aydemir Akyol, sporcu sağlığını düşünen bir federasyon başkanıyla çalışmalarının büyük bir şans olduğunu söyledi.

Naz Aydemir Akyol, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle voleybolda liglerin mevcut haliyle tescil edilmesi, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesi, Fenerbahçe Kulübünün desteklediği "HeForShe" hareketi, sosyal sorumluluk projeleri, anne olduktan sonra yaşadığı değişim ve kariyer planlamasıyla ilgili AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Milli oyuncu, voleybolda liglerin tescil edilmesiyle ilgili, "Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ'a ve yönetim kuruluna çok teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin sağlığını her şeyden önde tuttular. Birçok organizasyonu, insan sağlığını ön planda tutarak devam ettirmeme kararı aldılar. Bu, çok önemli bir olay. Sporcu sağlığını düşünen bir federasyon başkanına sahip olmak büyük şans." diye konuştu.

Koronavirüsün kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen Naz, şöyle devam etti:

"Göremediğin bir virüs taneciği havada gelip seni hasta edebiliyor. Sen farkında olmadan başkalarını hasta edebiliyorsun. Gerçekten çok tehlikeli bir şey ve her ne kadar bağışıklık sistemi güçlü olanlar hafif atlatıyor diye adlandırılsa da akciğerde büyük hasar bırakıyor. Özellikle biz sporcular için bu çok büyük bir tehdit. Akciğerlerinizin bir kapasitesi var ve performansınız buna bağlı. Fenerbahçe Kulübünün, 'Fenerbahçe için insan sağlığı tüm şampiyonluklardan ve kupalardan önemlidir' açıklamasına tamamen katılıyorum. En önemli şey şu anda herkesin sağlıklı olması."

"Bir yıl çok fazla bir şey kaybettirmeyecektir"

Naz Aydemir Akyol, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın bir yıl ertelenmesinin takımlara avantaj ya da dezavantaj getirmeyeceğini bildirdi.

Şu anda dünyadaki tüm sporcuların eşit şartlarda olduğunu aktaran Naz, "Herkes bir sene sonra ve aynı tarihte oynayacak. Herkes sıfırdan başlayacak ve tekrardan bir form grafiği yakalamaya çalışacak. Süreç hepimiz için aynı işleyecek. Tabii ki gönül isterdi bu yaz oynayalım. Her şey tazeyken, herkes 1 yıl daha yaşlanmamışken oynamak tabii ki çok daha güzel olurdu. Sonuçta turnuva aynı, hedef aynı. Bir sakatlık olmazsa oyuncular aynı, antrenör ekibi, teknik ekip herkes aynı. Bir yıl çok fazla bir şey kaybettirmeyecektir." ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda çok keyifli bir ortamın bulunduğunu vurgulayan 29 yaşındaki pasör, "Enerjik ve keyifli bir takımız. Birlikte eğlenen bir takımız, bu yüzden verilen ara bizleri çok etkilemeyecektir diye düşünüyorum. Açıkçası bu süreçte pozitif bakıyorum. Tekrardan bir araya geleceğimiz süreçte aradan neredeyse 1,5 sene geçecek. Kolay bir şey değil tabii ki ama önemli olan istek, hırs ve azim." şeklinde görüş belirtti.

"Eşitliğe önem veren bir kulüpte oynamanın gururunu yaşıyorum"

Naz Aydemir Akyol, Fenerbahçe Kulübünün kadın ve erkek eşitliği konusunda önemli projelere imza attığını dile getirdi.

Kulübün yapmış olduğu çalışmaların önemine değinen Naz, şunları kaydetti:

"Kadın-erkek eşitliğine çok önem verilen bir kulüpte oynamanın gururunu yaşıyorum. Sadece lafta değil, sadece yılın 1 gününde 8 Mart'ta değil. Fenerbahçe, 'Kadınlar başımızın tacıdır' deyip geçen bir kulüp değil. Formada 'HeForShe' amblemi var. Kadın-erkek çalışma eşitliğine çok önem veriliyor. Kadınların, genç kızların spora başlamalarına, onların hayatta sporla yer almalarına çok önem veriliyor. O yüzden kadının çok önemli olduğunu vurgulamanın yanında aslında kadınların bir şekilde sporla beraber kendilerini daha fazla ön plana çıkartabilmelerini sağlıyor, bu da oldukça önemli bir şey."

"Sosyal sorumluluk projeleri hepimizin önceliği olmalı"

Naz Aydemir Akyol, sosyal sorumluluk projelerinin önemine değindi.

"Spor herkes içindir, herkes spor yapabilir" fikrini çocuklara ulaştırabilmek için 2 kitap yazdığını anlatan milli voleybolcu, çocukları sporla buluşturmak ve tanıştırmak adına elinden geleni yaptığını belirtti.

Sporun, çocukların hayatına çok erken yaşlarda girmesi gerektiğinin altını çizen Naz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bazı alışkanlıklar büyüdükten sonra çok daha zor kazanılıyor. Spor bir çocuğun hayatını değiştirebilir. Ben bugüne kadar bunu gördüm ve çok fazla kişinin hayatını değiştirdiğine tanık oldum. Herkes milli ya da profesyonel sporcu olacak diye bir şey yok. Bunlar çok önemli şeyler ve ben bunları hem yazdığım kitapta hem de çocuklarla bir araya gelerek anlatmaya çalışıyorum. Bu süreçte onlar için de evde kalmak çok kolay değil. Online olarak çocuklarla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak hepimizin en birincil önceliği olmalı. Çocuklar geleceğin yetişkinleri. Taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşünüyorum"

"Annelik hayatımda çok fazla şeyi değiştirdi"

Naz Aydemir Akyol, anne olduktan sonra saha içinde ve dışında büyük bir değişim geçirdiğini aktardı.

2018 Kasım'da oğlu Pamir'i dünyaya getiren milli voleybolcu, 15 ay ara verdiği voleybola 2019 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım formasıyla döndüğünü hatırlatarak, "Annelik benim hayatımda çok fazla şey değiştirdi. Sadece sahada değil normal hayatta da büyük bir değişim geçirdim. Çocuktan sonra hiçbir şeyin sana bağlı olmadığını öğreniyorsun. Ona ayak uydurmak zorunda kalıyorsun. Sporcu kadınların anne olduktan sonra yaşadıkları süreç çok ilginç ve değişik. Ben de bunu yaşadım. Saha, benim tüm sıfatlarımdan arındığım bir yer olsa da spora döndükten sonra o olgunluğu ve 'Bırak bitsin' fikrini aklıma getirebileceğim bir yer olmaya başladı. Hayatta çok daha büyük şeyler olduğunu biliyorsun. Sporun aslında bir eğlence olduğunu fark ediyorsun. Ben bir maç ya da kupa kaybettikten sonra kolay kolay kendime gelemezdim. Günlerce düşünürdüm. Şimdi maç kaybettiğimizde ve eve geldiğimde ancak yastığa kafamı koyduğumda aklıma geliyor." diye konuştu.

"Hayatım boyunca çok çalışmanın önemine inandım"

Kariyerinde ulusal ve uluslararası şampiyonluklar yaşayan, birçok bireysel ödüle layık görülen Naz Aydemir Akyol, hayatı boyunca çok çalışmanın önemine inandığını dile getirdi.

Milli voleybolcu, 15 yaşından bu yana A takımlarda forma giydiğinin altını çizerek, "Hayatım boyunca çok çalışmanın önemine inandım. Hep çok çalışarak bir yerlere geldim. Şans verildiğinde doğru kullandım ve bugün olduğum yere geldim. Çok çalışmamın bugünlere gelmemde büyük önemi var. Sevdiğim işe tutkuyla bağlıyım. Sahadayken benim için ölüm-kalım meselesi. Sahada her şeyi unutuyorsun ve sadece kazanmaya odaklanıyorsun. Bu da başarıyı getiren en önemli faktör. Çok sevdiğim bir işi yapıyorum. Belki 4-5 yıl sonra bir yerde bitebileceğini de biliyorum. Eğlenmeye çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Anne ve babalar, çocuklarını başkalarıyla kıyaslamayı bıraksınlar"

Milli voleybolcu, "Çocuklarını spora yönlendirmeleriyle ilgili anne ve babalara ne gibi tavsiyelerde bulunursun?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Bundan 4-5 ay önce çok güzel tavsiyelerde bulunurdum ancak şu an ben de bilmiyorum nasıl tavsiyelerde bulunmam gerektiğini. Dünyanın nasıl bir duruma geleceğini hiçbirimiz bilemiyoruz. Bu durum veliler ve çocuklar için de oldukça zor. Çocuklara, evde enerjilerini nasıl boşalttıracaklarını da bilmiyorlar. Ben bile 1,5 yaşındaki bir çocukla sürekli koridorda koşa koşa enerjisini nasıl attıracağımı bilemez hale geliyorum. Her şey normale döndükten sonra antrenörler ve eğitmenler çocukların doğru alana yönlendirilmelerini sağlayacaklardır. Veliler, çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamayı bıraksınlar. Çocuklar eğlensinler, anın tadını çıkarsınlar. Mücadele etsinler, düşsünler, kalksınlar. Çocuklar yardım istemediği sürece anne ve babalar biraz dışarıda kalsınlar ki çocuklar kendi eğlencelerini yaşayabilsinler."

"Psikoloji eğitimi almak istiyorum"

Naz Aydemir Akyol, voleybolculuk kariyerini tamamladıktan sonra psikoloji eğitimi almak ve deneyimlerini gençlerle paylaşmak istediğini aktardı.

Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümü'nden mezun olduğunu, kariyerini noktaladıktan sonra ise psikoloji alanında lisans ve yüksek lisans eğitimleri almak istediğini vurgulayan 29 yaşındaki oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Hep psikoloji okumak istemiştim. Üst düzeyde sporu ve eğitimi bir arada götürebilmek çok zor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının sporcuların üniversite mezunu olabilmeleri ve doğru bir şekilde eğitim alabilmeleri için ortak proje üretmeleri gerektiğini düşünüyorum. Belki internet üzerinden bir sistem olabilir. Sporcuların hayatlarını kolaylaştırabilecek bir sistem oturtulabilir. Taşın altına elimizi koyup bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Voleybolculuk kariyerimi noktaladıktan sonra psikoloji eğitimi almak istiyorum. Sonra da spor psikolojisi üstüne yüksek lisans yaparak, gençlerle beraber çalışmak istiyorum. Spordan aldığımı spora bu şekilde geri vermeyi amaçlıyorum. Bu tempodan çıktıktan sonra tekrar antrenör ya da yönetici olmak bana çok cazip gelmiyor."

Fenerbahçe'nin Mert Müldür girişimi sonuçsuz kaldı

Savunma için de arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Mert Müldür'den istediği cevabı alamadı. İtalya Serie A ekibi Sassuolo forması giyen milli futbolcu, İtalya'da kalmak istiyor.

Fenerbahçe'nin Mert Müldür için yaptığı transfer girişimleri sonuç vermedi. Defans hattına takviye yapmak isteyen yönetim, Sassuolo forması giyen Mert Müldür ile temasa geçmişti.

Milli futbolcuyu kiralamak isteyen sarı-lacivertliler, şu an için oyuncu ve kulübünden olumlu yanıt alamadı.

Sassuolo'nun sağ bek oyuncusu Jeremy Toljan'ın takımdan ayrılması bekleniyor. Bu ayrılığın ardından takımda daha çok forma şansı bulmayı planlayan Mert Müldür, kariyerini İtalya'da sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe, 21 yaşındaki oyuncuyu yakın takibe devam edecek ve durumunda bir değişiklik olması halinde yeni bir girişimde bulunacak.

Kaynak: TRT SPOR

Ahmet Nur Çebi'den sevindirici haber

Daha önce koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanan ve tedavisine başlanan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin ikinci testi negatif çıktı.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi’’ye, 13.05.2020 tarihli pozitif sonuç alınan Covid-19 testinin ardından yapılan Antikor tarama testi ve 21.05.2020 tarihli Covid-19 testi ile klinik tarama çalışmaları negatif sonuçlanmıştır. Başkanımız Covid-19 enfeksiyonu ile ilgili herhangi bir bulgu göstermemekle birlikte gerekli takip ve izolasyon süreci Sağlık Bakanlığımızın önerileri doğrultusunda devam etmektedir.

Yönetim Kurulu üyelerimize de ilgili tarihlerde yapılan tüm Covid-19 testleri negatif sonuçlanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Dr. Tekin Kerem Ülkü"

14 günlük karantina süreci

Bu sonuçla toplam 10 koronavirüs vakası bulunan siyah beyazlılarda tüm sonuçlar negatife dönmüş oldu. Başkan Ahmet Nur Çebi ve diğer 9 kişi, testleri negatife dönmesine rağmen 14 gün süreyle evlerinde karantinada kalmaya devam edecek.

Sergen Yalçın takımdan memnun

Öte yandan Nevzat Demir Tesisleri’nde tempoyu arttıran siyah beyazlılar, çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor.

Futbolcuların atletik performans olarak beklenen seviyenin üstünde olduğu, teknik direktör Sergen Yalçın’ın da oyuncuların isteğinden memnuniyet duyduğu öğrenildi.

"Balotelli'nin menajeri Galatasaray'la görüşüyor"

Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ediyor. İtalyan basını, sarı-kırmızılıların Brescia forması giyen Mario Balotelli ile ilgilendiğini yazdı.

Galatasaray, Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Süper Lig hazırlıklarını sürdürüyor. Yönetim ise yeni sezonun kadro planlamasını yapıyor. 

Takımda kiralık olarak forma giyen Florin Andone ile yollarını ayırmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar için İtalyan medyasından flaş bir iddia geldi. 

Çizme basını, Brescialı Mario Balotelli'nin menajeri Mino Raiola'nın Galatasaray ve Vasco De Gama ile görüştüğünü öne sürdü.

Haberde; 29 yaşındaki futbolcunun sezon sonunda Serie A ekibinden ayrılacağı belirtildi. Balotelli'nin İtalya'ya döndükten sonra Brescia'da istediği performansı gösteremediği ve kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediği ifade edildi.

Lombardia ekibiyle 2022'ye kadar sözleşmesi olan Mario Balotelli, bu sezon 19 lig maçında 5 gol attı.

Kaynak: TRT SPOR

Renault'da Valtteri Bottas sesleri

Formula 1'de Valtteri Bottas, 2021’de Renault adına yarışabilir. Finlandiyalı pilotun menajeri Didier Coton, olası Mercedes ayrılığına karşı Fransız ekibi ile görüşme gerçekleştirdi.

Mercedes adına yarışan Valtteri Bottas’ın bir sonraki durağı Renault mu olacak? 30 yaşındaki pilotun menajeri Didier Coton, 2021 sezonu için Fransız ekibi ile görüşme gerçekleştirdi.

Mercedes'teki koltuğu sallantıda olan Finlandiyalı pilot da Renault’ya sıcak bakıyor. Bottas’ın bu kararı almasında Alman takımının sergilediği tutumun etkili olduğu belirtiliyor.

Mercedes, 2021 sezonu için birçok alternatif ismi göz önünde bulunduruyor. Finlandiyalı sürücünün de kendisi ile görüşülmeden harekete geçilmesinden dolayı ayrılık kararı aldığı ifade ediliyor.

Mercedes takım sorumlusu Toto Wolff, yakın zamanda Ferrari’den bu sezon sonu ayrılacağı açıklanan Sebastian Vettel’i öven açıklamalarda bulunmuştu.

Alman sürücünün dört kez dünya şampiyonu olduğuna dikkat çeken Wolff, "Onun gibi bir pilotun performansını tartışmak anlamsız" demişti.

Diğer yandan Mercedes'in, 2021 sezonu için Williams adına yarışan 22 yaşındaki genç pilot George Russell ile de ilgilendiği iddia edilmişti.