TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

6 Mayıs 2017 Cumartesi

Rıza Kayaalp'ten altın madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen şampiyonanın 5. gününde milli güreşçi, grekoromen stil 130 kilo finalinde Macar Balint Lam ile karşılaştı.
2016 Rio Olimpiyatları'nda ikinci olan Rıza, gençler dünya şampiyonu Lam karşısında zorlansa da Avrupa'da zirveyi yine kimseye bırakmadı.
Rıza, Spens Salonu'nda yapılan günün son müsabakasında ilk periyodu 1-0 geride kapattı. Uzun boy avantajını iyi kullanan Macar Lam önünde 3-0 geriye düşen milli güreşçi, rakibini 3 kez minderin dışına atarak, 3 puan aldı ve skoru 3-3'e getirdi.
Müsabakanın son bölümünde bir puan daha kazanan Türk sporcu, minderden 4-3 galip ayrıldı ve üst üste 6'ncı, toplamda ise 7. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Rıza Kayaalp, ilk maçında Slovak Tamas Soos'u 1 dakika 35 saniyede 8-0 teknik üstünlükle yenmişti. Çeyrek finalde Gürcü Levan Arabuli'yi 3-1'le geçen Türk güreşçi, yarı finalde de Alman Christian John'u tuş etmişti.
Rıza'nın altın madalya kazandığı 130 kiloda bronz madalyalar ise Gürcü Levan Arabuli ve Rus Vitalii Shchur'a gitti.
Türkiye, beşinci gün sonunda 5 altın ve 2 bronz madalyaya ulaştı. Şampiyonanın son gününde grekoromen stilde 71 kiloda Murat Dağ, 75 kiloda Emrah Kuş, 80 kiloda Aslan Atem ve 85 kiloda Metehan Başar mindere çıkacak.
- 98 kiloda altın madalya Baldauf'un
Türk güreşçi Cenk İldem'in ilk maçında elendiği grekoromen stil 98 kiloda madalyalar sahiplerini buldu.
Bu kiloda altın madalyayı Norveçli Felix Baldauf kazanırken, Belaruslu Aliaksandr Hrabovik gümüşte kaldı.
Macar Balazs Kiss ve Ermeni Artur Aleksanyan ise üçüncülüğü elde etti.

Derbide Fenerbahçe güldü

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta Beşiktaş Sompo Japan'ı 93-76 mağlup etti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta Beşiktaş Sompo Japan'ı 93-76 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Fenerbahçe Ali Muhammed ve Udoh, Beşiktaş Sompo Japan ise Stimac ile Thompson'la basketler buldu. Vesely'nin pota altında rakiplerine üstünlük kurmasıyla etkili olan sarı-lacivertli takım, 3. dakikada 5 sayılık (11-6) fark yakaladı. Clark ve Roll ile skor üreten siyah-beyazlı takım, 7-0'lık seri buldu ve 5. dakikayı 13-11 önde geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden ilk çeyrek, Fenerbahçe'nin 25-21'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyotta etkili bir performans sergileyen ev sahibi takım, Bogdanovic, Kalinic ve Udoh'un basketleriyle 14. dakikada farkı 11 sayıya çıkardı: 34-23. Beşiktaş Sompo Japan'ın farkı kapatma çabalarına rağmen iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe, devre arasına 46-37 önde girdi.

Müsabakanın üçüncü çeyreğinde de oyunun hakimi olan ev sahibi ekip, Ali Muhammed, Nunnally ve Bogdanovic'in 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle farkı açtı. Fenerbahçe, 26. dakikada Nunnally'nin 3 sayılık basketiyle farkı 16 sayıya taşıdı: 62-46. Beşiktaş Sompo Japan, Sertaç Şanlı ve Clark'ın basketleriyle farkı kapatmaya çalışsa da Sloukas'ın iyi yönlendirdiği Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 70-58 önde bitirdi.

Karşılıklı basketlerin atıldığı son çeyrekte farkı çift hanelerde tutan Fenerbahçe, müsabakayı 93-76 kazandı.

Bu skorla ligde bir maçı eksik Fenerbahçe, galibiyet sayısını 26'ya çıkardı. Beşiktaş Sompo Japan ise 6. kez mağlup oldu.

Karşılaşmayı 18 sayıyla tamamlayan Beşiktaş Sompo Japan'dan Stimac, maçın en skoreri oldu. Beş oyuncunun çift haneli skor ürettiği Fenerbahçe'de ise Ali Muhammed, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

FENERBAHÇE: 93 - BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: 76
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Mehmet Keseratar, Özlem Yalman, Kaan Büyükçil
Fenerbahçe: Ali Muhammed 16, Kalinic 10, Nunnally 8, Udoh 13, Vesely 12, Sloukas 13, Bogdanovic 12, Ahmet Düverioğlu 4, Melih Mahmutoğlu 3, Berk Uğurlu, Egehan Arna 2, Barış Hersek
Beşiktaş Sompo Japan: Thompson 2, Roll 8, Strawberry 10, Clark 12, Stimac 18, Kenan Sipahi 4, Sertaç Şanlı 9, Erkan Veyseloğlu 6, Weems 7, Muratcan Güler

1. Periyot: 25-21
Devre: 46-37
3. Periyot: 70-58


Konya'daki gol düellosunu Alanyaspor kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Atiker Konyaspor sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan maçı konuk Aytemiz Alanyaspor 3-2 kazandı.
Atiker Konyaspor'un gollerini 9 ve 65'inci dakikalarda Bajic attı.
Aytemiz Alanyaspor'a 3 puanı getiren golleri ise 39 ve 55'inci dakikalarda Vagner Love ile 72'de Fernandes kaydetti.
Bu sonuçla Atiker Konyaspor 40 puanda kalırken, Aytemiz Alanyaspor puanını 37 yaptı.
1. Devre
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki Atiker Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor maçının ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.
Müsabakanın 9. dakikasında Atiker Konyaspor öne geçti. Skubic'in sağdan ortasında, altıpasta topla buluşan Bajic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
27. dakikada Emre Akbaba'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında topla buluşan Sackey'in gelişine bekletmeden şutunda meşin yuvarlak, direğin yanında bekleyen Douglas'ın müdahalesiyle kornere gitti.
34. dakikada Milosevic'in pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Douglas'ın sert şutunda kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
35. dakikada kaleyi cepheden gören bir yerde topla buluşan Hadziahmetovic'in sert şutunda kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
38. dakikada Aytemiz Alanyaspor beraberliği yakaladı. Efecan Karaca'nın Selim Ay tarafından ceza sahasında düşürülmesi sonucu maçın hakemi Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 39. dakikada penaltı atışını kullanan Vagner Love topu filelere gönderdi: 1-1
42. dakikada Gassama'nın sağdan ortasında, Emre Akbaba ceza sahasında topu arkasındaki Vagner Love'a çıkardı. Bu futbolcunun gelişine sert şutunda kaleci Kaya Tarakçı meşin yuvarlağı çeldi, defans topu uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
2. Devre
55. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. N'Sakala'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan ve çalımlarla penaltı noktasına kadar gelen Vagner Love'ın sert şutunda top kaleci Kaya Tarakçı'nın solundan filelere gitti: 1-2
65. dakikada Bajic'in golüyle maça denge geldi. Ömer Ali Şahiner'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Bajic'in dönerek vuruşunda meşin yuvarlak defanstan döndü. Yeniden topu önünde bulan Bajic'in sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-2
72. dakikada Aytemiz Alanyaspor yeniden öne geçti. Ali Çamdalı, Efecan Karaca'yı ceza yayı çizgisinin hemen gerisinde düşürünce maçın hakemi Mete Kalkavan, serbest atış kararı verdi. Fernandes, kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlağı kaleci Kaya Tarakçı'nın sağından üst köşeden filelere yolladı: 2-3
90 4. dakikada Atiker Konyaspor 10 kişi kaldı. Emre Nefiz, Douglas ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Mete Kalkavan, Douglas'a önce ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı göstererek oyundan ihraç etti.
Aytemiz Alanyaspor, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig
Atiker Konyaspor: 2 - Aytemiz Alanyaspor: 3
Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Süleyman Özay
Atiker Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic, Selim Ay, Vukovic (Dk. 16 Volkan Fındıklı), Douglas, Ali Çamdalı, Jonsson (Dk. 90 Meha), Ömer Ali Şahiner, Hadziahmetovic (Dk. 60 Fofana), Milosevic, Bajic
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Tzavellas, N'Sakala (Dk. 61 Emre Nefiz), Berkan Emir, Efecan Karaca, Sackey, Fernandes (Dk. 87 Taha Yalçıner), Emre Akbaba, Candeias (Dk. 71 Guerrier), Vagner Love
Goller: Dk. 9 ve 65 Bajic (Atiker Konyaspor), Dk. 39 (Penaltıdan) ve 55 Vagner Love, Dk. 72 Fernandes (Aytemiz Alanyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 90 4 Douglas (Atiker Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 20 N'Sakala, Dk. 58 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor)

Galatasaray, "Paşa" karşısında dağıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti.

Türk Telekom Arena'da, cezası nedeniyle Galatasaray taraftarının alınmadığı maçı Kasımpaşa 3-1 kazandı.
Maçtaki golleri 25 ve 81'inci dakikalarda Andre Castro ile 63'te Turgut Doğan Şahin attı..
Sarı Kırmızılı ekibin tek golü 90'ıncı dakikada Sneijder'den geldi.
Galatasaray'da Tolga Ciğerci maçın 59'uncu dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Bu sonuçla Kasımpaşa puanını 40'a çıkardı. Galatasaray 52 puanda kaldı.
1. Devre
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan maçın ilk yarısı, 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
1. dakikada Bruma'nın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Podolski'nin şutunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan Köse'den döndü, daha sonra tehlike uzaklaştırıldı.
18. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından attığı sert şutta, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
25. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Soldan gelişen atakta havadan gelen topu ceza sahasında kontrol eden Adem Büyük, pasını ters tarafta bulunan Andre Castro'ya attı. Bu futbolcu, ceza alanının sağ çaprazından yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak taraftan ağlarla buluşturdu: 0-1.
32. dakikada sağ taraftan serbest vuruş kullanan Sneijder'in ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte Rodrigues'in kafa vuruşunda, kaleci Ramazan Köse topu çeldi.
Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Kasımpaşa, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.
2. Devre
62. dakikada Sneijder'in sağdan yaptığı ortada ceza sahasında Rodrigues'in kafa vuruşunda, savunmada Abdullah Durak'ın koluna çarpan top kaleci Ramazan Köse'de kaldı. Pozisyonun penaltı olduğunu savunan Galatasaraylı futbolcular, hakem Özgür Yankaya'ya uzun süre itirazda bulundu.
63. dakikada Kasımpaşa 2-0 öne geçti. Sağdan gelişen konuk takım atağında Popov, çizgiye inmeden ortasını yaptı. Ön direkte uygun durumda topla buluşan Turgut Doğan Şahin, gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
81. dakikada Kasımpaşa 3. golü attı. Turgut Doğan Şahin'in pasıyla ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Andre Castro, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 0-3
89. dakikada Guanca'nın ceza sahasına girmeden attığı şutta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
90 1. dakikada Galatasaray farkı 2'ye indirdi. Sneijder'in sol taraftan uzak mesafeden çektiği sert şutta, üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 1-3
Kasımpaşa, cezası nedeniyle taraftarından yoksun mücadele eden rakibi karşısında karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig
Galatasaray: 1 - Kasımpaşa: 3
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Carole (Dk. 70 Linnes), Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin (Dk. 79 Eren Derdiyok), Sneijder, Bruma (Dk. 18 Rodrigues), Podolski
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Andre Castro, Abdullah Durak, Sadiku, Eduok (Dk. 85 Guanca), Pavelka (Dk. 84 Ahmet Ildız), Adem Büyük (Dk. 46 Turgut Doğan Şahin)
Goller: Dk. 25 ve 81 Andre Castro, Dk. 63 Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa), Dk. 90 1 Sneijder (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 59 Tolga Ciğerci (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 90 2 Hakan Balta (Galatasaray)

Trabzonspor evinde kayıp

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kayserispor deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.

Konuk takım Kayserispor'un golleri 6. dakikada Deniz Türüç, 41 ve 75. dakikalarda Raheem Lawal'dan geldi. Trabzonspor'un gollerini 33. dakikada Hugo Rodallega ve 45. dakikada Uğur Demirok penaltıdan kaydetti.
Bu sonuçla ligde üst üste 2. maçını da kazanan Kayserispor puanını 33'e çıkararak biraz olsun nefes aldı. Bu sezon içsahada 5. mağlubiyetini alan Trabzonspor 48 puanda kaldı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI
7. dakikada Kayserispor golü buldu. Welliton'un şık pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Deniz Türünç, kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden plase vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
14. dakikada N'Doye'nin ceza alanı dışında sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
30. dakikada sağdan Pereira'nın pasında, yakın mesafede Olcay Şahan'ın yerden vuruşunda, kaleci Muammer Yıldırım yatarak güçlükle topu çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
34. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Olcay Şahan'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Rodallega, kaleci Muammer Yıldırım ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1
41. dakikada Kayserispor, tekrar öne geçti. Orta alana yakın bir yerden aldığı topla sol çaprazdan ceza alanına doğru hareketlenen Lawal, Aytaç Kara'dan sıyrılarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın uzanamadığı sağ üst köşeden filelere attı: 1-2
45. dakikada Rodallega'nın ceza yayı gerisinden kullandığı serbest atışta top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topa N'Doye ile birlikte yükselen Mabiala elle müdahale edince hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi.
45 1. dakikada Uğur Demirok, kullandığı sert penaltı atışında topu kaleci Muammer Yıldırım'ın sağından filelerle buluşturarak maçta eşitliği sağladı: 2-2
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 eşitlikle tamamlandı.
2. Devre
47. dakikada rakiplerinden sıyrılan Sow'un ceza yayı üzerinden şutunda, top az farkla üstten auta gitti.
51. dakikada Welliton'un pasında ceza alanında uygun durumdaki Deniz Türüç, kötü bir vuruşla topu yandan auta gönderdi.
69. dakikada Yusuf Yazıcı, savunmanın uzaklaştıramadığı topa ceza alanının hemen dışından yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
75. dakikada Kayserispor, maçta üçüncü kez üstünlük sağladı. Welliton'un sağ taraftan ceza alanı son çizgisine doğru inerek yaptığı ortada, Lawal kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 2-3
88. dakikada soldan ceza alanına giren Welliton, kaleci Onur Recep Kıvrak'la karşı karşıya kaldı. Welliton'un şutunda, meşin yuvarlak Onur Recep Kıvrak'tan döndü.
90 2. dakikada N'Doye'un ara pasında ceza alanı içinde Yusuf Yazıcı'nın dönerek vuruşunda, top üstten auta çıktı.
Kayserispor, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig
Trabzonspor: 2 - Kayserispor: 3
Stat: Medical Park Arena
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Narinç, İlker Takpak
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mas, Aytaç Kara (Dk. 84 Bero), Onazi, Olcay Şahan, N'Doye, Yusuf Yazıcı, Rodallega (Dk. 64 Castillo)
Kayserispor: Muammer Yıldırım, Hakan Aslantaş, Levent Gülen, Mabiala, Erkan Kaş, Lawal (Dk. 90 Nguemo), Rotman, Güray Vural (Dk. 46 Sow), Deniz Türüç (Dk. 84 Varela), Umut Bulut, Welliton
Goller: Dk. 7 Deniz Türüç, Dk. 41 ve 75 Lawal (Kayserispor), Dk. 34 Rodallega, Dk. 45 1 Uğur Demirok (Penaltıdan) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Rotman, Dk. 44 Mabiala, Dk. 74 Lawal, Dk. 78 Erkan Kaş, Dk. 84 Sow (Kayserispor), Dk. 62 Uğur Demirok, Dk. 68 Durica, Dk. 90 2 Onazi (Trabzonspor)

Adanaspor, Ankara'da kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği sahasında Adanaspor'u konuk etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçı konuk ekip 1-0 kazandı.
4 maç sonra puanla tanışan Adanaspor'un tek golünü 20'nci dakikada Ramos attı.
Bu sonuçla ligin son sırasında bulunan Adanaspor puanını 23'e çıkarttı.
Gençlerbirliği 40 puanda kaldı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI
Karşılaşmanın 5. dakikasında Uğur Çiftçi'nin Adanaspor ceza alanının solundan yaptığı ortada iyi yükselen Aydın Karabulut'un kafa vuruşunda kaleci Karacic, meşin yuvarlağı kale direğinin üstünden kornere çeldi.
20. dakikada Adanaspor öne geçti. Tevfik Altındağ'ın Gençlerbirliği ceza alanının solundan kullandığı korner atışında arka direkte boş pozisyonda kalan Ramos'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hopf'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 0-1
27. dakikada Issah'ın pasında kaleciyle karşıya pozisyonda Velikonja'nın vuruşunda açıyı iyi kapatan Karacic, gole izin vermedi.
38. dakikada Aydın Karabulut'un soldan kullandığı faul atışında Orhan Şam'ın arka direkte boş pozisyonda kafa vuruşunda kaleci Kararic, topu kornere gönderdi.
41. dakikada Aydın Karabulut'un pasında topla buluşan Uğur Çiftçi'nin soldan sert şutunda kaleci Karacic, ayaklarıyla golü önledi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Adanaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
2. Devre
47. dakikada Serdar Gürler'in pasında Velikonja'nın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Karacic gole izin vermedi.
50. dakikada Adanaspor ceza alanında oluşan karambolde topla buluşan Muric'in vuruşunda açıyı iyi kapatan Karacic'ten dönen meşin yuvarlağı defans uzaklaştırdı.
57. daikkada Serdar Gürler'in kaleyi karşıdan gören pozisyonda vuruşunda kaleci Karacic, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
63. dakikada Aydın Karabulut'un pasında kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Ring vurmakta gecikince Karacic topa sahip oldu.
90 2. dakikada Palitsevich'in vuruşunda defansa çarpan meşin yuvarlak az farkla direğin yanından kornere gitti.
Karşılaşma konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle bitti.
Gençlerbirliği: 0 - Adanaspor: 1
Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Gençlerbirliği: Hopf, Orhan Şam, Palitsevich, Luccas Claro, Uğur Çiftçi, Issah, Scekic (Dk. 29 Khalili), Serdar Gürler, Milinkovic (Dk. 35 Muric), Aydın Karabulut, Velikonja (Dk. 59 Ring)
Adanaspor: Karacic, Digao, Ramos (Dk. 83 Viera), Didi, Mustafa Sami Can Keskin, Tevfik Altındağ, Foguinho (Dk. 59 Bekir Yılmaz), Roni, Koman, Vinicius, Magaye (Dk. 74 Ahmet Dereli)
Gol: Dk. 20 Ramos (Adanaspor)
Sarı kartlar: Dk. 12 Milinkovic, Dk. 90 Ring (Gençlerbirliği), Dk. 70 Digao (Adanaspor)

5 Mayıs 2017 Cuma

Taha Akgül 'den altın madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, finalde Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov'u 8-2 yenerek altın madalya kazandı.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonda olimpiyat şampiyonu milli güreşçi, serbest stil 125 kilo finalinde Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov ile karşılaştı.
Spens Salonu'nda yapılan günün son müsabakasında henüz 1,5 dakika dolmadan 6-0 öne geçen Taha, Azerbaycanlı rakibini 8-2 mağlup ederek altın madalyaya uzandı.
Ayak tarak kemiğindeki sakatlığa rağmen organizasyona katılan milli sporcu, kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Taha Akgül, milli takım antrenörü Abdullah Çakmar ile müsabakanın ardından minderde Türk bayrağıyla şampiyonluk turu attı.
2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran isim olan Taha, ilk maçında Ukraynalı Danylo Kartavyi'yi 9-2, çeyrek finalde de Gürcü Geno Petriashvili'yi 14-4 yenmişti.
Gürcü rakibinden geçen yılın rövanşını alan Taha, yarı finalde de Macar Daniel Ligeti'yi 5-0'lık skorla geçmişti.
Taha Akgül'ün birincilik kürsüsüne çıktığı bu kiloda, bronz madalyalar ise Petriashvili ve Ermeni Levan Berianidze'ye gitti.

Medipol Başakşehir'den zirve yolunda altın gol

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı.

Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın gerisinde ikinci sırada yer alan turuncu-lacivertli ekip, Antalyaspor karşısında 89. dakikada İtalyan oyuncusu Stefano Napoleoni'nin golü ile sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.
Bu sonucun ardından  Medipol Başakşehir 63 puana yükseldi. UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hesapları yapan Antalyaspor 46 puanda kaldı.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
14. dakikada sağ kanattan Mbilla'nın ortasında, penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.
16. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Visca'nın ortasında Cengiz Ünder'in kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
19. dakikada Sandro'nun defans arkasına attığı topla ceza sahasına giren Celustka'nın vuruşunda, kaleci Volkan Babacan yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
26. dakikada sol kanattan ceza sahasına girerek çizgiye inen Adebayor'un ortasında, arka direkte müsait durumda topla buluşan Cengiz Ünder'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
29. dakikada ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla bulunan Visca'nın vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.
35. dakikada sol kanattan Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan yumruklayarak topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Adebayor'un vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan'ın penaltı noktası üzerindeki müdahalesiyle meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.
36. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Adebayor'un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
58. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Mbilla'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.
67. dakikada Motta'nın sol kanattan ortasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Celustka'nın vuruşunda, penaltı noktası üzerinde Salih Dursun meşin yuvarlağı kafayla tamamladı. Kaleci Volkan Babacan, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
69. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest atışı kullanan Emre Belözoğlu'nun vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
89. dakikada Medipol Başakşehir karşılaşmada öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Emre Belözoğlu'nun ceza sahasına ortasında, arka direkte topla buluşan Napoleoni'nin bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
90 2. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan El Kabir'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.
Karşılaşma, Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Antalya
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Kerem Ersoy
Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Celutska (Dk. 70 Chico), Salih Dursun, Diego, Motta, Charles, Sandro (Dk. 87 Zeki Yıldırım), Mbilla (Dk. 60 Yekta Kurtuluş), Deniz Kadah, El Kabir, Eto'o
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Bekir İrtegün, Epureanu, Attamah, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Visca (Dk. 86 Napoleoni), İrfan Can Kahveci (Dk. 69 Holmen), Cengiz Ünder (Dk. 77 Mustafa Pektemek), Adebayor
Gol: Dk. 89 Napoleoni (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 33 Uğur Uçar, Dk. 52 Eren Albayrak (Medipol Başakşehir), Dk. 52 Mbilla, Dk. 63 Yekta Kurtuluş, Dk. 68 Deniz Kadah, Dk. 86 Sandro, Dk. 90 3 Zeki Yıldırım (Antalyaspor)

4 Mayıs 2017 Perşembe

Soner Demirtaş'tan altın madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, altın madalya kazandı.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonda, 2016 Rio Olimpiyatları'nda üçüncü olan Soner, finalde Azerbaycanlı Murad Suleymanov ile karşı karşıya geldi.
Spens Salonu'nda yapılan müsabakada ilk periyodu 2-0 geride kapatmasına rağmen minderden 6-4 galip ayrılan milli güreşçi, üst üste ikinci kez altın madalyaya uzandı.
İlk turu maç yapmadan geçen Soner, ikinci turda Yunan Kyrillos Binenmpaoum'u, çeyrek finalde de Sırp Zaur Efendiev'i tuşla yendi. Türk sporcu, yarı finalde de Ermeni Grigor Grigoryan'ı 8-6'lık skorla geçti.
Erkekler serbest stil 75 kiloda üçüncülüğü ise Ermeni Grigor Grigoryan ve Rus Akhmed Gadzhimagomedov elde etti.
Türkiye, üçüncü gün sonunda 3 altın ve 2 bronz madalyaya ulaştı.
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil ve kadınlarda müsabakalar yarın sona erecek.
Şampiyonanın 4. gününde erkekler serbest stilde 70 kiloda Yakup Gör ve 125 kiloda Taha Akgül, kadınlarda 58 kiloda Derya Bayhan ve 69 kiloda Buse Tosun mindere çıkacak.

Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe finalde

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray'ı 77-63 yenen Fenerbahçe seriyi 3-0 yaptı ve finale yükseldi. Sarı-lacivertliler, finalde Beşiktaş'ı saf dışı bırakan Yakın Doğu Üniversitesi ile kapışacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, Işıl Alben, Traore ve Pınar Gezici'nin basketleriyle ilk periyodu 26-20 üstün geçti.
İkinci periyotta iyi savunma yapan Fenerbahçe, hücumda da Quigley ve Lavender ile sayı bularak, skoru lehine çevirdi ve soyunma odasına 40-37 üstün gitti.
Etkili mücadelesini müsabakanın ikinci yarısına da taşıyan Fenerbahçe, uzun oyuncuları Parker, Lavender ve Gruda ile sayı üretti ve son periyoda 58-50 önde girdi.
Son çeyrekte Galatasaray, Işıl Alben ve Vitola'nın basketleriyle farkı eritmeye çalışırken, Quigley ve Tuğçe Canıtez ile sayı bulmaya devam eden Fenerbahçe, müsabakadan 77-63 galip ayrıldı ve seriyi 3-0 kazandı.
Galatasaray'da sakatlığı bulunan ABD'li oyuncu Moriah Elise Jefferson, kadroda yer almasına rağmen maçta forma giymedi.
Sarı-lacivertliler, eşleşmedeki ilk maçı 83-61, ikinci maçı ise 97-73 kazanmıştı.

Bilyoner.com KBL’de final programı şu şekilde:
 Tarih Salon   A Takım  B Takım
07.05.2017 00:00 Caferağa Spor Salonu YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
-
FENERBAHÇE
09.05.2017 00:00 Caferağa Spor Salonu YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
-
FENERBAHÇE
12.05.2017 00:00 Fenerbahçe Metro Enerji Arena FENERBAHÇE
-
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
14.05.2017 00:00 Fenerbahçe Metro Enerji Arena FENERBAHÇE
-
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
17.05.2017 00:00 Caferağa Spor Salonu YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
-
FENERBAHÇE
Bilyoner.com KBL’de yarı finalde alınan sonuçlar şu şekilde:
 Tarih  A Takım  Skor  B Takım
29.04.2017 16:00 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ 76 - 62 BEŞİKTAŞ
29.04.2017 19:00 FENERBAHÇE 83 - 61 GALATASARAY
02.05.2017 18:00 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ 77 - 76 BEŞİKTAŞ
02.05.2017 20:00 FENERBAHÇE 97 - 73 GALATASARAY
04.05.2017 18:00 BEŞİKTAŞ 59 - 74 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
04.05.2017 20:00 GALATASARAY 63 - 77 FENERBAHÇE

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Ali Serkan Emlek, Sami Özel, Fatih Güler
Galatasaray: Işıl Alben 24, Deniz Çolakoğlu 2, Traore 11, Papova 5, Vitola 8, Cansu Köksal 5, Pınar Gezici 4, İrem Naz Topuz 2, Seda Deniz 2
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 1, Ayşe Cora 3, Quigley 26, Parker 10, Gruda 12, Pelin Derya Bilgiç 5, Lavender 16, Tuğçe Canıtez 4
1. Periyot: 26-20
Devre: 37-40
3. Periyot: 50-58
5 faulle çıkan: 34.41 Papova (Galatasaray)
Galatasaray'a karşı 18 maçta 17 galibiyet
Fenerbahçe, bu galibiyetle bu sezon Galatasaray'a karşı farklı branşlarda çıktığı 18 maçın 17'sini kazandı.
Futboldaki 2 maçta da rakibini yenen sarı-lacivertliler, erkek basketbolunda oynanan 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.
Fenerbahçe, Galatasaray ile kadın voleybolunda oynadığı 5, erkek voleybolunda yaptığı 2 müsabakayı da üstün bitirdi.
Sarı-lacivertli takım, rakibine karşı tek mağlubiyetini kadın basketbolunda yaşadı. Fenerbahçe, bu branşta Galatasaray ile yaptığı 5 maçın 4'ünü kazandı, birini kaybetti.
Galatasaraylı taraftarlar yönetimi istifaya çağırdı
Karşılaşmayı izleyen Galatasaraylı taraftarlar, sarı-kırmızılı kulübün yönetimini istifaya davet etti.
Taraftarlar maçın sonuna doğru, "Yönetim istifa", "Dursun Özbek istifa" şeklinde tezahüratta bulundu.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaraylı basketbolcuları ise tribüne çağırarak destek verdi. Taraftarlar ile oyuncular uzun süre karşılıklı tezahürat yaptı.

Yasemin Adar'dan altın madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar, altın madalyanın sahibi oldu. Adar'a ilk tebrik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonun üçüncü gününde milli güreşçi, finalde bu yıl 23 yaş altında Avrupa şampiyonu olan Macar Zsanett Nemeth ile karşılaştı.
Macar rakibini 10-0 teknik üstünlükle yenen Yasemin, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Milli sporcu, geçen yıl Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen organizasyonda, Türkiye'ye Avrupa şampiyonalarında kadınlarda ilk altın madalyayı kazandırmıştı.
Elemelerde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u mağlup eden Yasemin Adar, çeyrek finalde son finalist Rus sporcu Alena Starodubtseva'yı 10-0 teknik üstünlükle geçmişti. Türk sporcu, yarı finalde de Estonyalı Epp Mae'yi 5-4 yenmişti.
Yasemin'in birincilik kürsüsüne çıktığı kadınlar 75 kiloda, bronz madalyalar ise Moldova'dan Svetlana Saenko ve Estonya'dan Epp Mae'ye gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Avrupa şampiyonu olan Yasemin Adar'ı tebrik etti.
Müsabakanın ardından Yasemin ile telefonla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Avrupa şampiyonluğundan dolayı tebriklerini iletti.
Kadınlar 55 kiloda madalyalar dağıtıldı
Milli güreşçi Bediha Gün'ün ilk maçında elendiği kadınlar 55 kiloda da madalyalar sahibini buldu.
Bu sıklette Bulgar Bilyana Zhivkova Dudova Avrupa şampiyonu olurken, Belaruslu Katsiaryna Hanchar Yanushkevich gümüş madalyada kaldı. Azerbaycan'dan Alyona Kolesnik ve Fransız Mathilde Helene Riviere ise üçüncü sırada yer aldı.

Dev turnuvaya 2 Türk takımı katılacak

2017 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'yi, Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank temsil edecek. 11. Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası, 9-14 Mayıs'ta Japonya'nın Kobe kentinde düzenlenecek.

5 ülkeden 8 kulübün mücadele edeceği turnuvaya, ev sahibi Hisamitsu Springs (Japonya), Avrupa şampiyonu VakıfBank, Asya şampiyonu NEC Red Rockets (Japonya), Güney Amerika şampiyonu Rexona-Sesc Rio'nun (Brezilya) yanı sıra özel davet alan son 2 yılın şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, Volei Nestle Osasco (Brezilya), Dinamo Moskova (Rusya) ve Volero Zürih (İsviçre) de katılacak.
A Grubu'nda VakıfBank, Dinamo Moskova, Hisamitsu Springs ve Rexona-Sesc Rio, B Grubu'nda ise Eczacıbaşı VitrA, NEC Red Rockets, Volei Nestle Osasco ve Volero Zürih mücadele edecek.
Şampiyonayı 2 kez kazanan tek kulüp Eczacıbaşı
Geçen yıl peş peşe 2. şampiyonluğunu elde eden Eczacıbaşı VitrA, kupayı 2 kez kazanan ilk kulüp olmuştu.
2010'da Fenerbahçe, 2013'te VakıfBank, 2015 ve 2016'da da Eczacıbaşı VitrA ile zafere ulaşan Türkiye, 4 altın madalyayla "Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en başarılı ülkesi" unvanını elinde tutuyor.
Maç programı
Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank'ın TSİ maç programı şöyle:
9 Mayıs:
04.00 Dinamo Moskova-VakıfBank
06.45 Volero Zürih-Eczacıbaşı VitrA
10 Mayıs:
04.00 Volei Nestle Osasco-Eczacıbaşı VitrA
06.45 Rexona-Sesc Rio-VakıfBank
12 Mayıs:
08.30 Eczacıbaşı VitrA-NEC Red Rockets
12.00 VakıfBank-Hisamitsu Springs

Türkiye Kupası Yenimahalle'nin

Hentbolda, Bayanlar Türkiye Kupası Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Yenimahalle Belediyespor, Muratpaşa Belediyespor'u 30-29 yenerek kupanın sahibi oldu.

Kupayı daha önce 2015 yılında da kazanan Yenimahalle Belediyespor, 2. kez bu organizasyonda mutlu sona ulaştı.
Yenimahalle Belediyesporlu hentbolculara kupa ve madalyalarını Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkan Vekili Adem Ceylan verdi.
Muratpaşa Belediyesporlu oyunculara ise madalyalarını eski THF Başkanı Günal Ensari ve THF Başkan Yardımcısı Erhan Aras takdim etti.
Muratpaşa Belediyespor: 29 - Yenimahalle Belediyespor: 30 
Salon: THF
Hakemler: Özgür Benli, Savaş Yüksek
Muratpaşa Belediyespor: Sevilay İmamoğlu Öcal (Selen Akalın), Kotsina 3, Baranik 4, Yasemin Şahin Tekin 3, Snopova 8, Ecem Birben 5, Dönegel Bozdoğan 6, Melis Kılıç, Ayşe Dinç
Yenimahalle Belediyespor: Attingre (Wysoknska), Lauik 10, Tankaskaya 8, Esra Gündar, Yeliz Özel 1, Gace 4, Ilkova 4, Nurceren Akgün 3
İlk yarı: 14-13
İki dakika cezası alanlar: Yasemin Şahin Tekin, Baranik, Ecem Birben, Snopova (Muratpaşa Belediyespor)

Mesut Özil'den Fenerbahçe açıklaması

Arsenal'in yıldızı Mesut Özil, takımdaki son durumuna açıklık getirdi, Fenerbahçe iddialarına yanıt verdi. 

Goal.com'a konuşan Arsenal'ın 10 numarası; Londra'daki yaşamını ve eleştiriler karşısında duruşunu anlatıp, Fenerbahçe iddialarına yanıt verdi.
Kulübü Arsenal'le yeni bir sözleşme imzalayıp imzalamayacağı bilinmezliğini koruyan Mesut Özil, Londra ekibiyle uzatacağı sinyallerini verdi. Londra'yı sevdiğini dile getiren Mesut Özil, "Burada yaşamayı çok seviyorum. Büyük bir takımdayım ve Arsenal için oynamaktan keyif alıyorum. Londra harika." dedi.

Almanya'da doğup büyümesine karşın, annesinin ve babasının Türkiye'de doğmasından ve Türk olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Annesinin bir temizlikçi, babasının ise fabrika işçisi olduğunu kaydeden Mesut Özil, buna karşın çocukluğundan söz ederken mutsuz olmadığını kaydetti.

Real Madrid'deki baskının hiçbir takımda olmadığını dile getiren Mesut Özil, "Real Madrid'deki beklentileri ne Arsenal ne Milli Takım, başka hiçbir takımla karşılaştıramazsınız. Real Madrid'le her maçı kazanmaya mecbursunuz. Barcelona'ya karşı bile berabere kalsanız, başarısızlıktır." ifadelerini kullandı.

Arsenal'le yeni bir sözleşme yenilemesinde Arsene Wenger'in kalmasının kilit rol oynayacağını vurgulayan Mesut Özil, "Mesele sadece menajer değil. Beni Arsenal'a gelmeye ikna eden oydu. Ama ben kararlarımı teknik direktörün kalıp gitmesine göre vermem. Benim için önemli olan takım olarak gelişip gelişmememiz ya da hedeflerimize ulaşıp ulaşmamamızdır." diye konuştu.

"AKLIMDA FENERBAHÇE YOK"
Bir çok insanın kendisine Fenerbahçe'ye gidip gitmeyeceğini sorduğunu ve ailemle, arkadaşlarım 'O takıma git' diyorlar. Ancak şu anda Arsenal'le bir sözleşmem var. Aklımda Türkiye ya da başka ligler yok. Gelecekte ne olur bilinmez. Burada çok, çok iyi hissediyorum. Gerisini göreceğiz." dedi.

Tivibu Spor İzle




ALTERNATİF YAYINLAR










































Türkiye dünya sıralamasındaki yerini korudu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 22. basamaktaki yerini korudu.

FIFA'nın internet sitesinden açıklanan mayıs ayı dünya sıralamasına göre, Türkiye, geçen ay olduğu gibi 22. sırada yer aldı.

Brezilya'nın liderliğini koruduğu sıralamanın ilk 10'unda bulunan takımlar yer değiştirmedi.

Ay-yıldızlıların, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan 18, İzlanda 21, Ukrayna 37, Finlandiya 97, Kosova ise 172. sırada kendilerine yer buldu.

Madagaskar, 9 basamak birden atlayarak 111. sıraya yerleşti ve ayın en fazla yükselen takımı oldu.

Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 1 Haziran'da açıklanacak.

Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
SıraTakımlarPuanDeğişim
1Brezilya1672    -
2Arjantin1603    -
3Almanya 1464    -
4Şili1411    -
5Kolombiya1348    -
6Fransa 1294   -
7Belçika1281   -
8Portekiz1259   -
9İsviçre1212   -
10İspanya1204   -
Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.


 

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Rıza Yıldırım'dan altın madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 97 kiloda Rıza Yıldırım, finalde Rus Anzor Boltukaev'i 4-2 yenerek altın madalya kazandı.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonda milli güreşçi, finalde son Avrupa şampiyonu Rus Anzor Boltukaev ile karşı karşıya geldi.
Spens Salonu'nda yapılan günün son müsabakasında rakibini 4-2 yenen Rıza, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Rıza, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandırdı.Milli güreşçi, büyüklerde ilk Avrupa şampiyonluğunu minderde Türk bayrağıyla tur atarak kutladı.
Öte yandan Boltukaev, müsabakada 1 dakika 21 saniye geride kalmışken dizinden sakatlık yaşadı. Rıza karşısında 2-1 gerideyken dizine bandaj yapılan Rus güreşçi, sakatlığına rağmen müsabakaya devam etti.Rıza Yıldırım'ın birincilik kürsüsüne çıktığı serbest stil 97 kiloda, bronz madalyalar ise Belaruslu Aliaksandr Hushtyn ve Gürcü Elizbar Odikadze'ye gitti.
Türkiye, ikinci gün sonunda 3 madalyaya ulaştı. Serbest stilde dün mindere çıkan milli güreşçiler Selim Yaşar ve Süleyman Atlı, bronz madalya kazanmıştı.Şampiyonada yarın erkekler serbest stilde 61 kiloda Abdi Zurnacı ve 74 kiloda Soner Demirtaş, kadınlarda 55 kiloda Bediha Gün ve 75 kiloda Yasemin Adar mindere çıkacak.

Potada ilk finalist Yakın Doğu Üniversitesi

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Beşiktaş'ı 74-59 yenerek, seride 3-0 öne geçti ve adını finale yazdırdı.

Beşiktaş Akatlar Arena'da oynanan mücadelenin ilk devresi 39-39 berabere sona erdi. Serinin ilk iki maçını kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, bu maçı da 74-59 kazandı ve finale yükselen taraf oldu.

Beşiktaş: 59 - Yakın Doğu Üniversitesi: 74
Salon: Beşiktaş Akatlar Arena
Hakemler: Zafer Yılmaz, Ruhi Nezihi Soydan, Orkun Yurtdaş
Beşiktaş: Zellous 8, Harding 15, Kübra İmren Siyahdemir 4, Perovanovic 18, Stokes 7, Burcu Çiğil 3, Esra Erden Atacan, Sera Özelçi, Meltem Avcı, Mehtap Karabilecen 2, Sevgi Uzun 2
Yakın Doğu Üniversitesi: Eldebrink 5, Mc Bride 8, Robinson 11, Bahar Çağlar 15, Vandersloot 22, Olcay Çakır Turgut 3, Sinem Ataş, Holingsvorth 8, Gizem Başaran 2
1. Periyot: 18-17
Devre: 39-39
3. Periyot: 50-55

Şampiyon Halkbank

Voleybolda Efeler Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Arkas Spor'u 3-2 yenen Halkbank, seriyi de 3-1 kazanarak, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.

2016 – 2017 Voleybol Sezonu Efeler Ligi Final Etabı, TVF İzmir Atatürk Voleybol Salonu Vestel Venus Arena’da oynanan Arkas Spor – Halkbank karşılaşmasıyla sona erdi.
TRT Spor’dan naklen yayınlanan müsabakada, Arkas Spor’u 19-25, 25-23, 18-25, 25-15 ve 10-15’lik setlerle 2-3 mağlup eden Halkbank, seriyi toplamda 3-1’e getirerek üst üste ikinci, toplamda ise sekizinci şampiyonluğunu kazandı.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Efeler Ligi Final Etabı’nda Kupa ve Madalyalar Sahiplerini Buldu
2016 – 2017 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Halkbank, ligi ikinci sırada bitiren Arkas Spor, Final Etabı’nın en iyi oyuncuları seçilen voleybolcular, Paidar Demir Özel Ödülü ve En Değerli Oyuncu (MVP) ödüllerini kazanan sporcular ödüllerini TVF Atatürk Voleybol Salonu Vestel Venus Arena’da düzenlenen törenle aldılar.
En çok gelişme gösteren Türk oyuncuya verilen, “Paidar Demir Özel Ödülü”nü kazanan Halkbank’tan Faik Samet Güneş‘e ödülünü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Akın İra takdim etti.
Final Etabı’nın En İyi Smaçörü seçilen Arkas Spor’dan Michael Sánchez Bozhulev‘e ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti.
Final Etabı’nın En İyi Pasörü seçilen Halkbank’tan Dejan Vinčič‘e ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Gözlemcisi Uğur Karakaş takdim etti.
Final Etabı’nın En İyi Orta Oyuncusu seçilen Arkas Spor’dan Hakkı Çapkınoğlu‘na ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Üyesi Ersin Altıparmak takdim etti.
Final Etabı’nın En İyi Liberosu seçilen Halkbank’tan Hasan Yeşilbudak‘a ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) İzmir İl Temsilcisi Hakan Gürsu takdim etti.
Final Etabı’nın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Halkbank’tan Burutay Subaşı’na ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.
Ligi ikinci sırada tamamlayan Arkas Spor’a madalyalarını ve ikincilik şiltini Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti.
2016 – 2017 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Halkbank‘a madalyalarını ve şampiyonluk kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.
Salon: Atatürk Voleybol Vestel Venus Arena
Hakemler: Erdal Akıncı, Yasin Okumuş
Arkas Spor: Mustafa Koç, Sanders, Mauricio, Hakkı Çapkınoğlu, Sanchez, Yiğit Gülmezoğlu (Ahmet Karataş, Gökhan Gökgöz)
Halkbank: Kooy, Samet Güneş, Vincic, Burutay Subaşı, Emre Batur, Miljkovic (Hasan Yeşilbudak, Caner Dengin, Fonteles, Mustafa Ramazanoğlu)
Setler: 19-25, 25-23, 18-25, 25-14, 10-15
Süre: 120 dakika (27, 28, 23, 25, 17)

THY Avrupa Lig Dörtlü Final maç programı belli oldu

İstanbul'da 19-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonunun maç programı belli oldu.

Avrupa Ligi'nin internet sitesinde yer alan programda, üst üste 3. kez Dörtlü Final'de yer alan Türk temsilcisi Fenerbahçe ile İspanya'nın Real Madrid takımı, 19 Mayıs Cuma günü saat 21.30'da karşı karşıya gelecek.
Rus ekibi CSKA Moskova, play-off turunda Anadolu Efes'i saf dışı bırakan Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile aynı gün saat 18.30'da kozlarını paylaşacak.
Turnuvanın üçüncülük maçı, 21 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de başlayacak. Final karşılaşması ise aynı gün saat 21.00'de oynanacak.

2 Mayıs 2017 Salı

Anadolu Efes veda etti!

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off beşinci maçında Yunan temsilcisi Olympiakos, Anadolu Efes'i 87-78 yenerek seride durumu 3-2 yaptı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Olympiakos, 19-21 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek Dörtlü Final'de son şampiyon Rus temsilcisi CSKA Moskova'yla karşılaşacak. Dörtlü Final'in diğer maçında ise Fenerbahçe ile İspanyol ekibi Real Madrid, finale çıkma mücadelesi verecek.
Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Spanoulis'in skorer oyunuyla Olympiakos ilk 5 dakikayı 14-7 önde geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrek, Olympiakos'un 25-21'lik üstünlüğüyle bitti.
İkinci çeyrekte pota altında Kirk'le etkili olan Anadolu Efes, 15. dakikada maça dengeyi getirdi: 31-31. Sert savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayan Anadolu Efes, Cedi Osman'ın iyi performansıyla soyunma odasına 41-37 önde gitti.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Olympiakos, 9-0'lık seriyle 24. dakika içinde 46-41 öne geçti. Paul'ün üst üste 3 sayılık basketleriyle Anadolu Efes, 28. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 54-53. Olympiakos, Heurtel'in yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirdi. Çeyreğin son bölümünde üstünlüğü eline alan Yunan temsilcisi, final periyoduna 63-58 üstün girdi.
Final periyoduna Granger'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Anadolu Efes, daha sonra hücumda durdu. Pota altını iyi kullanan Olympiakos, 35. dakika içinde 9 sayılık avantaj sağladı: 76-67. Son bölümde Spanoulis'in yönlendirdiği hücumlardan sayılar bulan Olympiakos, sahadan 87-78 galip ayrılarak, Dörtlü Final'e kaldı.
Salon: Barış ve Dostluk
Hakemler: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Milivoje Jovcic (Sırbistan), Olegs Latisevs (Letonya)
Olympiakos: Spanoulis 22, Mantzaris 4, Papanikolaou 8, Printezis 14, Birch 9, Green 10, Young 3, Papatrou 8, Waters, Agravanis 1, Milutinov 8
Anadolu Efes: Doğuş Balbay, Cedi Osman 11, Granger 10, Brown 10, Dunston 4, Thomas 10, Honeycutt 10, Heurtel 10, Paul 9, Kirk 4
1. Periyot: 25-21
Devre: 37-41
3. Periyot: 63-58
5 faulle oyunda çıkanlar: 33.13 Dunston, 37.34 Kirk (Anadolu Efes), 39.33 Papanikolaou (Olympaikos)

Derbide zafer Fenerbahçe'nin oldu

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında ezeli rakibi Galatasaray'ı 24 sayı farkla 97-73 mağlup eden Fenerbahçe, seride 2-0 öne geçti.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Galatasaray'ı 24 sayı farkla 97-73 yenerek, seride 2-0 öne geçti.

Karşılaşmaya Cansu Köksal'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle başlayan Galatasaray, Işıl Alben'in 2. dakikadaki isabetiyle skoru 5-0'a getirdi. Üstün oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, Jefferson ve Papova'nın ürettikleri sayılarla 4. dakikadaki ilk molaya 9-2 önde girdi. Moladan boyalı alanı kullanarak dönen Fenerbahçe, Lavender, Parker ve Verameyenka'nın isabetleriyle 6. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 10-11. Vitola ve Traore'nin basketleriyle Fenerbahçe'nin öne geçmesine izin vermeyen sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 24-21 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna iyi başlayan Fenerbahçe, Levander ve Parker'ın isabetleriyle 13. dakikada maçta ilk defa öne geçti: 33-31. Karşılıklı isabetlerle devam eden çeyrekte Birsel Vardarlı Demirmen, Ayşe Cora ve Quigley ile üç sayılık basketler kaydeden sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 47-41 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısına Lavender'in boyalı alandan bulduğu sayılarla 22. dakikada farkı çift hanelere (51-41) yükselterek giren Fenerbahçe, seriyi 8-0'a taşıyarak 23. dakikada farkı 14 sayıya yükseltti: 55-41. Lavender'in pota altındaki skorer oyunuyla üstünlüğünü sürdüren sarı-lacivertliler, Tuğçe Canıtez'in de skora katkısıyla 28. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 73-53. Taraftarının da desteğiyle oyun kontrolünü tamamen eline alan Fenerbahçe, son periyoda 77-53 önde girdi.

Mücadelenin son periyodunda rakibinin farkı kapatmasına müsaade etmeyen Fenerbahçe, sahadan 24 sayı farkla 97-73 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi Fenerbahçe formasıyla 28 sayı kaydeden Lavender oldu.

Sarı-lacivertli takım, eşleşmedeki ilk maçı 83-61'lik skorla kazanarak, seride 1-0 öne geçmişti.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin üçüncü maçı 4 Mayıs Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

FENERBAHÇE: 97 - GALATASARAY: 73
Salon: Metro Enerji
Hakemler: Emin Moğulkoç, Yücel Çilingir, Göksun Öz
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 16, Quigley 9, Parker 16, Verameyenka 4, Lavender 28, Tuğçe Canıtez 4, Pelin Bilgiç 3, Ayşe Cora 6, Melis Gülcan 2, Esra Ural 5, Melisa Korkmaz 2, Merve Arı 2
Galatasaray: Işıl Alben 8, Jefferson 16, Deniz Çolakoğlu 2, Papova 8, Cansu Köksal 6, Traore 22, Vitola 7, İrem Naz Topuz, Seda Deniz 2, Pınar Gezici 2

1. Periyot: 21-24
Devre: 47-41
3. Periyot: 77-53

Yakın Doğu Üniversitesi avantajı kaptı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Beşiktaş'ı 77-76 yenerek, seride 2-0 öne geçti.

Serinin üçüncü maçı 4 Mayıs Perşembe günü Beşiktaş Akatlar Arena'da oynayacak. Yakın Doğu Üniversitesi bu maçı da kazanırsa finale yükselecek.
Salon: Caferağa
Hakemler: Murat Biricik, Aydın Karaçam, Süleyman Dağder Dağlı
Yakın Doğu Üniversitesi: Olcay Çakır Turgut 5, Eldebrink 10, Vandersloot 12, Mc Bride 27, Bahar Çağlar 6, Leuchanka 9, Holingsvorth 8
Beşiktaş: Zellous 18, Harding 13, Perovanovic 12, Stokes 24, Esra Erden Atacan 6, Mehtap Karabilecen, Kübra İmren Siyahdemir 3, Burcu Çiğil
1. Periyot: 16-21
Devre: 38-44
3. Periyot: 58-49

37. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 28 Nisan - 02 Mayıs 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 M.BAŞAKŞEHİR-BEŞİKTAŞ AŞ. 3-1 1 Pazar 19:00
2 FENERBAHÇE AŞ.-ÇAYKUR RİZESPOR AŞ. 2-1 1 Pazar 16:00
3 BURSASPOR-GALATASARAY AŞ. 0-5 2 Pazartesi 20:00
4 TRABZONSPOR AŞ.-GENÇLERBİRLİĞİ 0-0 0 Cumartesi 19:00
5 ADANASPOR AŞ.-ANTALYASPOR AŞ. 2-5 2 Pazar 19:00
6 GAZİANTEPSPOR-KARDEMİR KARABÜKSPOR 0-0 0 Cuma 20:00
7 KASIMPAŞA AŞ.-AKHİSAR BLD.G.SPOR 0-2 2 Pazar 13:00
8 KAYSERİSPOR-A.ALANYASPOR 3-0 1 Cumartesi 16:00
9 OSMANLISPOR-A.KONYASPOR 0-0 0 Pazartesi 20:00
10 TOTTENHAM-ARSENAL 2-0 1 Pazar 18:30
11 WOLFSBURG-B.MÜNİH 0-6 2 Cumartesi 19:30
12 ROMA-LAZİO 1-3 2 Pazar 13:30
13 INTER-NAPOLİ 0-1 2 Pazar 21:45
14 REAL MADRID-VALENCIA 2-1 1 Cumartesi 17:15
15 ESPANYOL-BARCELONA 0-3 2 Cumartesi 21:45
15 Bilen OLMADIĞINDAN 288.445,13 TL DEVRETTİ
14 Bilen 34 ADET 3.839,41 TL
13 Bilen 764 ADET 170,86 TL
12 Bilen 9028 ADET 18,07 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 28 NİSAN 2017 CUMA SAAT : 20.00
Açıklamalar

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın görünümü

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta mücadelesi, iki maçla tamamlandı.

Günün maçlarında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 5-0 yendi. Osmanlıspor ise sahasında Atiker Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.
Süper Lig'de 29. haftayı Beşiktaş, ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'e 3-1 yenilmesine rağmen rakibinin 4 puan önünde 64 puanla zirvede tamamladı.
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında alınan sonuçlar, puan durumu ve 30. haftanın programı şöyle:
Sonuçlar
Gaziantepspor-Kardemir Karabükspor: 0-0
Kayserispor-Aytemiz Alanyaspor: 3-0
Trabzonspor-Gençlerbirliği: 0-0
Kasımpaşa-Akhisar Belediyespor: 0-2
Fenerbahçe-Çaykur Rizespor: 2-1
Adanaspor-Antalyaspor: 2-5
Medipol Başakşehir-Beşiktaş: 3-1
Bursaspor-Galatasaray: 0-5
Osmanlıspor-Atiker Konyaspor: 0-0
Puan durumu
TakımlarOGBMAYAv.P
1.Beşiktaş29197358283064
2.Medipol Başakşehir29179357263160
3.Fenerbahçe29168553272656
4.Galatasaray29164955332252
5.Trabzonspor2914693427748
6.Antalyaspor2913793737046
7.Gençlerbirliği29101092828040
8.Atiker Konyaspor29101093335-240
9.Osmanlıspor2991193632438
10.Kasımpaşa29107123839-137
11.Kardemir Karabükspor29106133037-736
12.Akhisar Belediyespor29106132839-1136
13.Bursaspor29105143045-1535
14.Aytemiz Alanyaspor29104154554-934
15.Kayserispor2986153951-1230
16.Gaziantepspor2975172847-1926
17.Çaykur Rizespor2966173148-1724
18.Adanaspor2955192855-2720
30. hafta
5 Mayıs Cuma:
20.00 Antalyaspor-Medipol Başakşehir
6 Mayıs Cumartesi:
16.00 Trabzonspor-Kayserispor
16.00 Gençlerbirliği-Adanaspor
19.00 Atiker Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor
19.00 Galatasaray-Kasımpaşa
7 Mayıs Pazar:
16.00 Çaykur Rizespor-Bursaspor
19.00 Beşiktaş-Fenerbahçe
8 Mayıs Pazartesi:
20.00 Kardemir Karabükspor-Osmanlıspor
20.00 Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Başkentte gol yok

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta mücadelesinde Osmanlıspor sahasında Atiker Konyaspor'u konuk etti.

Ligde orta sıralarda yer alan iki takımın mücadelesi golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın 75. dakikasında Umar Aminu kazanılan penaltı atışını golle sonuçlandıramadı.
Bu sonucun ardından Osmanlıspor 38, Atiker Konyaspor da 40 puana yükseldi.
Ligde gelecek hafta Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor'a konuk olacak. Atiker Konyaspor da Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak.
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
1. dakikada gelişen Osmanlıspor atağında, ceza alanı dışında topla buluşan Webo'nun arka direkteki Umar'a aktarmak istediği topa, kaleci Kaya Tarakçı altıpas içinde sahip olmayı başardı.
23. dakikada Mehmet Güven'in ceza sahası dışından attığı sert şutta, top kalenin üstünden farklı şekilde auta çıktı.
28. dakikada sol kanatta topla buluşan Bifouma'nın yerden ceza alanına çevirdiği topa hareketlenen Ndiaye'nin şutunda, meşin yuvarlak savunmadan geri döndü.
45+2. dakikada Pinto'nun sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta top yan direkten oyun alanına döndü. Dönen topla ceza alanı dışında buluşan Numan Çürüksu'nun şutunda, meşin yuvarlak kalecinin ellerinde kaldı.
Karşılaşmanın ilk devresi golsüz sona erdi.
48. dakikada gelişen Osmanlıspor atağında ceza alanı içinde Webo ile verkaç yapan Pinto'nun aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
67. dakikada Webo'nun ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Bifouma'nın şutunda, meşin yuvarlak Douglas'a çarparak hızını kaybetti ve defans topu uzaklaştırdı.
68. dakikada Ndiaye'nin attığı sert şutta, top yandan az farkla auta gitti.
73. dakikada Ndiaye'nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Regattin, kaleci Kaya Tarakçı'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
75. dakikada Umar'ın kullandığı penaltı atışında top yan direkten oyun alanına döndü. Aynı dakika içinde Pinto ile verkaç yapan Umar'ın vuruşunda meşin yuvarlak kornere çıktı.
Müsabaka golsüz eşitlikle sona erdi.
Stat: Osmanlı
Hakemler: Volkan Bayarslan, İsmail Şencan, Erkan Akbulut
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Mehmet Güven, Maher (Dk. 61 Regattin), Ndiaye, Umar, Bifouma (Dk. 82 Rusescu), Webo
Atiker Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic, Ali Turan (Dk. 16 Selim Ay), Vukovic, Douglas, Fofana (Dk. 87 Milosevic), Jonsson, Ali Çamdalı, Hadziahmetovic, Bajic, Hora (Dk. 73 Ömer Ali Şahiner)
Sarı kartlar: Dk. 74 Kaya Tarakçı (Atiker Konyaspor), Dk. 81 Ndiaye, Dk. 90 1 Rusescu (Osmanlıspor)

Cimbom, Bursaspor'a gol oldu yağdı!

Galatasaray, Bruma'nın yıldızlaştığı maçta deplasmanda Bursaspor'u 5-0 mağlup etti.

Sarı Kırmızılıların gollerini 5' ve 45' Bruma, 57' Ahmet Çalık, 60' Podolski ve 89' Yasin Öztekin kaydetti.
Son 4 lig maçında, önemli rakipleri Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'ye yenilip, yalnızca Adanaspor karşısında galip gelebilen Galatasaray, Bursa deplasmanından aldığı 3 puanla kötü gidişe dur dedi.
Galatasaray bu galibiyetle puanını 52'ye çıkardı. Bursaspor ise aldığı mağlubiyetle 35 puanda kaldı. Timsahlar geçen hafta da Akhisar Belediyespor'a deplasmanda 5-1 mağlup olmuştu.
Karşılaşmanın önemli anları
5. dakikada Galatasaray öne geçti. Carole'ün pasıyla sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Bruma, topu penaltı noktasına doğru çevirmek istedi. Bruma'nın pasında topa kale sahasının içinde ters bir dokunuş yapan Bursasporlu defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-1.
6. dakikada Bruma'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Yasin Öztekin, topu karşı karşıya kaldığı kaleci Harun Tekin'in üzerinden aşırttı. Filelere gitmek üzere olan topu Aziz Eraltay, son anda çizgi üzerinden çıkararak uzaklaştırdı.
14. dakikada Bursaspor atağında Faty'in pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Stancu'nun sert şutunda, top üstten az farkla auta çıktı.
25. dakikada Galatasaray atağında, oluşan karambolde penaltı noktası üzerinde boşta kalan topu Sabri, yerden sert bir vuruşla kaleye doğru gönderdi. Ertuğrul Ersoy, son anda yetişerek topu çizgi üzerinden çıkardı.
35. dakikada Podolski'nin ceza sahası dışından sol çaprazdan sert şutunda, top yandan az farkla auta gitti.
45. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Podolski ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Bruma'nın, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top Harun Tekin'in müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-2.
İlk yarı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.
58. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Sneijder, topu arka direğe doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Ahmet Çalık, kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-3.
60. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Sneijder'in ara pasıyla hareketlenen Podolski, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcu, topu ceza yayı üzerinden filelere gönderdi: 0-4.
68. dakikada Galatasaray atağında Sneijder'in ceza sahası dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.
77. dakikada Galatasaray, Bruma ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Bursaspor defansının hatasından faydalanarak kaptığı topla ceza sahasına doğru yönelen Portekizli futbolcunun çektiği sert şutta, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta gitti.
88. dakikada sağ kanattan hareketlenen Sabri Sarıoğlu, topu ön direğe doğru ortaladı. O bölgeye zamanında hareketlenen Eren Derdiyok, topa gelişine vurdu. Kaleci Harun Tekin'in göğsüne çarpan topu Bursaspor defansı uzaklaştırdı.
89. dakikada Galatasaray farkı 5'e çıkardı. Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Yasin Öztekin, sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-5.
Karşılaşma, 5-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay
Bursaspor: Harun Tekin, Aziz Eraltay, Ertuğrul Ersoy, Şamil Çinaz, Onur Atasayar, Merter Yüce, Faty (Dk. 45 3 Jorquera), Mert Örnek (Dk. 46 Kubilay Kanatsızkuş), Batalla, John, Stancu (Dk. 80 Sercan Yıldırım)
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Carole, Yasin Öztekin, Selçuk İnan (Dk. 67 De Jong), Tolga Ciğerci (Dk. 67 Josue), Bruma, Sneijder, Podolski (Dk. 79 Eren Derdiyok)
Goller: Dk. 5 ve 45 Bruma, Dk. 58 Ahmet Çalık, Dk. 60 Podolski, Dk. 89 Yasin Öztekin (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 36 Tolga Ciğerci (Galatasaray), Dk. 44 Faty, Dk. 89 Şamil Çinaz (Bursaspor)

Arkas final serisinde ilk galibiyetini aldı

Voleybolda Efeler Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Arkas Spor, Halkbank'ı 3-1 mağlup etti. Seride ilk galibiyetini alan Arkas Spor, durumu 2-1'e getirdi.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak ekibin şampiyon olacağı serinin 4. karşılaşması 3 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de oynanacak.
Müsabakayı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da takip etti.
Salon: Atatürk Voleybol Vestel Venus Arena
Hakemler: Ozan Sarıkaya, Cihat Küçükboyacı
Arkas Spor: Mustafa Koç, Sanders, Mauricio, Hakkı Çapkınoğlu, Sanchez, Gökhan Gökgöz (Ahmet Karataş, Yiğit Gülmezoğlu, Hasan Sıkar)
Halkbank: Samet Güneş, Vincic, Burutay Subaşı, Emre Batur, Miljkovic, Kooy (Hasan Yeşilbudak, Caner Dengin, Fonteles, Kemal Kayhan, Mustafa Ramazanoğlu)
Setler: 25-20, 16-25, 28-26, 28-26
Süre: 114 dakika (24, 25, 33, 32)

Fenerbahçe üçüncü bitirdi

Voleybolda Efeler Ligi play-off turu üçüncülük serisinde Fenerbahçe, Ziraat Bankası'nı 3-0 yenerek durumu 2-1'e getirdi ve sezonu üçüncü tamamladı.

Fenerbahçe, bu sonuçla 2017-2018 sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazandı. Sezonu dördüncü bitiren Ziraat Bankası ise önümüzdeki sezon CEV Kupası'nda yer alacak.
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Cihat Fırıncıoğlu, Recep Karakoç
Fenerbahçe: Sket, Sabit Karaağaç, Metin Toy, Quesque, Pajenk, Selçuk Keskin (Alperay Demirciler, Mehmet Özbek, Ogulcan Yatgın)
Ziraat Bankası: Koray Şahin, Van Dijk, Savani, Lee, Ulaş Kıyak, Burak Güngör (Volkan Döne, Vefa Yılmaz, Rauwerding)
Setler: 25-22, 25-21, 25-22
Süre: 108 dakika (36, 34, 38)

0'dan 100'e Full İzle | 30 Nisan 2017



Saffet Üçüncü otomotiv dünyasının nabzını tutuyor. Dünyanın en önemli fuarları, otomotiv endüstrisinden son gelişmeler, en yeni model araçların test sürüşleri, otomobil ile ilgili merak edilen her şey 0’dan 100’e de.

30 Nisan 2017 Pazar

Banvit Finalde Tenerife’ye Kaybetti

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde İspanyol ekibi Iberostar Tenerife'ye 63-59 yenilen Banvit ikinci oldu.

FIBA Şampiyonlar Ligi final maçında temsilcimiz Banvit ile Iberostar Tenerife, İspanya’nın Tenerife şehrindeki Santiago Martin Arena’da karşı karşıya geldi.
Karşılaşmaya her iki takım da dengeli başladı. İlk 5 dakika geride kaldığında 9-5 önde olan Iberostar Tenerife dış atışlarla sayı üretti. İlk periyot ev sahibi takımın 16-12'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci periyodun başlarında Banvit'in hücum ve ribaunttaki hatalarını iyi değerlendiren Iberostar Tenerife, 13. dakikada farkı 9 sayıya (23-14) çıkardı. Theodore'un skora katkı sağlamaya başlamasıyla farkı kapatan Banvit, 16. dakikada beraberliği (26-26) yakaladı. Ancak Banvit, soyunma odasına 34-31 yenik durumda gitti.
Üçüncü periyoda iyi savunmayla başlayan ve ilk 4 dakika rakibe sayı şansı vermeyen Banvit, 24. dakikada skora dengeyi getirdi: 34-34. Ancak art arda isabetli dış atışlarla sayı üreten ev sahibi ekip, 25. dakikada 6 sayılık (40-34) fark yakaladı. Theodore ile sayılar bulan Banvit, son periyoda 51-46 geride girdi.
Karşılaşmanın son çeyreğine isabetli dış atışlarla başlayan ve sert savunmaya devam eden Banvit, 35. dakikada farkı 2 sayıya (55-53) indirdi. Hücumlardan art arda boş dönen Banvit'in hatalarını iyi değerlendiren ve taraftar desteğini de arkasına alan Iberostar Tenerife, son 1 dakikaya 63-57 önde girdi. Iberostar Tenerife, karşılaşmayı da 63-59 kazandı.
Finalde 18 sayı ile en skorer oyuncu olan ev sahibi takımdan Litvanyalı Marius Grigonis maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Banvit'te ise Theodore 17 sayıyla takımının en çok sayı üreten ismi olarak öne çıktı.
İlk defa düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Iberostar Tenerife, aynı zamanda kulüp tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasını kaldırdı. Maç sonunda Banvitli basketbolcular büyük üzüntü yaşadı.
Avrupa'da 3. kez Dörtlü Final oynayan Banvit, ilk defa finale kalmıştı.
Iberostar Tenerife: 63 - Banvit: 59
Salon: Santiago Martin Arena
Hakemler: Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan), Srdan Dozai (Hırvatistan), Marek Cmikiewicz (Polonya)
Iberostar Tenerife: Grigonis 18, San Miguel 9, Doornekamp 3, Bogris 2, Hanley, Bassas 3, White 14, Kirksay 4, Vazquez 4, Niang 6, Richotti, Abromaitis
Banvit: Theodore 17, Chappell 7, Orelik 13, Vidmar 2, Muric, Kulig 13, Tolga Geçim 3, Furkan Korkmaz 4, Merthan Mutlu
1. Periyot: 16-12
Devre : 34-31
3. Periyot: 51-46