TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Kia Sorento vs Nissan X-Trail

D SUV liginin iki iddialı temsilcii karşılaştırma konuklarımız. Nissan X-Trail son neslinde e-power motor teknolojisi ve daha konforlu yapısıyla ön plana çıkarken, Kia Sorento da eski nesillerine göre daha şık bir görünüm ve iddialı bir hacim vaad ediyor...

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

27 Ocak 2018 Cumartesi

Galatasaray doludizgin!

Galatasaray, Süper Lig'in 19. haftasında sahasında Osmanlıspor'u 2-0 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Ligde Fatih Terim yönetiminde üst üste 3. maçını da kazanan sarı-kırmızılı ekip, evindeki yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı. Galatasaray'da oyuna 82. dakikada dahil olan Gomis, 88. dakikada takımının 2. golünü attı
Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede Galatasaray, Feghouli'nin 37. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi.
Maça yedek başlayan ve 82. dakikada oyuna giren Gomis 88'de skoru 2-0 yaptı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan galiibyetle ayrıldı.
Bu sonuçla ligde puanını 41'e çıkaran Galatasaray, maç fazlasıyla 39 puanlı Medipol Başakşehir'in önünde liderlik koltuğuna oturdu. Osmanlıspor ise 18 puanda kaldı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
10. dakikada Rodrigues sağ taraftan aut çizgisine inerek yerden sert bir orta yaptı, ancak Tolga Ciğerci kale önünde topa vuramadı.
16. dakikada Selçuk İnan'ın sol taraftan kullandığı korner atışında, Maicon'un kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
22. dakikada Tolga Ciğerci'nin ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Rodrigues'in yerden sert ortasında, Feghouli arka direkte topa dokunamadı.
24. dakikada Regattin'in soldan yaptığı ortada Musa Çağıran, ceza sahası içinde topa sert vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.
27. dakikada Serdar Gürler sağdan aldığı topla ceza sahasına girerek sert vurdu, meşin yuvarlak Denayer'in müdahalesiyle kornere gitti.
GOL: 38. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Yasin Öztekin'in soldan yaptığı ortada Eren Derdiyok ceza alanı içinde meşin yuvarlağı kafayla indirdi. Feghouli'nin gelişine vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.
39. dakikada Rodrigues, Eren Derdiyok ile paslaşarak ceza sahasına girdi. Sarı-kırmızılı oyuncunun şutunda, top direğin dibinden dışarı çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
51. dakikada Regattin'in soldan ortasında Umar'ın altıpastan vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
55. dakikada Latovlevici'nin soldan içeri çevirdiği topu önünde bulan Belhanda'nın dar açısına rağmen vuruşunda, kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı kornere çeldi.
69. dakikada Mariano'nun sağdan ortasına iyi yükselen Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda, Karcemarskas gole izin vermedi.
70. dakikada Serdar Gürler'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
74. dakikada Yasin Öztekin rakibinden sıyrılarak soldan ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Karcemarskas'tan dönen topu savunma uzaklaştırmak isterken, Feghouli'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
76. dakikada Eren Derdiyok'un şutunda Karcemarskas topu sektirdi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Feghouli'nin vuruşunda top bir kez daha kaleciden dönerken, Feghouli'nin son vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
79. dakikada Feghouli'nin sağ taraftan sert ortasında Eren Derdiyok, ön direkte topa dokundu ama kaleci Karcemarskas gole izin vermedi.
83. dakikada Rodrigues'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Gomis, rakibinden sıyrılarak şutunu çekti, kaleci Karcemarskas topu kornere gönderdi.
GOL: 88. dakikada Galatasaray'ın ikinci golü geldi. Feghouli'nin pasıyla sağdan savunmanın arkasına kaçan Rodrigues'in yerden ortasında, altıpasta topa dokunan Gomis, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.
Karşılaşma Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Selçuk İnan (Dk. 46 Belhanda), Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin (Dk. 90 Donk), Feghouli, Rodrigues, Eren Derdiyok (Dk. 81 Gomis)
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Yalçın Ayhan, Numan Çürüksu, Muhammed Bayır, Tortol, Mehmet Güven (Dk. 72 Cikalleshi), Serdar Gürler, Musa Çağıran (Dk. 85 Özer Hurmacı), Regattin (Dk. 81 Doukara), Umar
Goller: Dk. 38 Feghouli, Dk. 88 Gomis (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 33 Mehmet Güven (Osmanlıspor)

İzmir'de puanlar paylaşıldı


Süper Lig ekiplerinden Göztepe, 19. hafta mücadelesinde evinde Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip Kayserispor'da 2 isim kırmızı kart gördü.

Bornova Stadı'nda ilk yarıyı 20. dakikada Stephane Badji'nin golüyle önde tamamlayan rakibi karşısında Göztepe, oyuna sonradan dahil olan Tayfur Bingöl'ün 72. dakikada attığı golle eşitliği yakaladı.
Kalan sürede iki takımın da skoru değiştirme çabası sonuç vermedi ve müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi.
Kayserispor'da 76. dakikada Kana-Biyik, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın bitiminde ise Badji kırmızı kart gördü.
19. haftaya 30'ar puanla giren iki ekip de puanlarını 31'e çıkardı.
Ligde son 2 maçta Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yenilen Göztepe, Kayserispor karşısında 1 puanla yetindi.
Daha önce Trabzonspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği maçında birer gol atan Tayfur Bingöl, sonradan dahil olduğu karşılaşmada takımının beraberlik golünü kaydetti. Bu sezon 4. golüne imza atan Tayfur, 14 golü bulunan Jahovic'ten sonra takımdaki en golcü isim konumunda bulunuyor.
Kayserispor deplasmanda 3 maç sonra puan kaybetti
Son 2 maçını kaybettikten sonra Göztepe deplasmanından 1 puanla ayrılan Kayserispor, Göztepe maçından önceki son 3 dış saha maçında 3 puanla ayrılmıştı.
Ligin ilk devresinde Kayserispor'un 2-0 kazandığı maçta 1 golü bulunan Badji, Göztepe karşısında takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.
Kayserispor bu sezon 5. kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Maç içinde Kana Bıyık, maçın bitiminde ise Badji'nin kırmızı kart gördüğü sarı-kırmızılı ekipte daha önce Lopes 2, Silvestre ise 1 defa takımlarını eksik bırakmıştı.
Kayseri ekibinin yeni oyuncusu Artem Kravets, müsabakanın son bölümünde Umut Bulut'un yerine ilk kez forma şansı buldu.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
5. dakikada Castro'nun pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Halil Akbunar'ın şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
GOL: 20. dakikada Kayserispor öne geçti. Poko'nun uzaklaştırmak istediği topu kontrol eden Badji'nin ceza alanı dışından attığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Beto'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0.
44. dakikada Halil'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Gouffran'ın şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
50. dakikada ceza alanı hemen önünde kazanılan serbest vuruşu kullanan Jahovic'in şutunda kaleci Lung topu kornere çeldi.
GOL: 72. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Sabri'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Tayfur Bingöl, sol çapraz pozisyonda bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.
Müsabakada ilk sarı kartını 48. dakikada gören Kana Bıyık, 76. dakikada Traoe'ye yaptığı faulün ardından bir kez daha sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
İlk sarı kartını 90+1. dakikada gören Badji de maçın ardından ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla cezalandırıldı.
Karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.
Stat: Bornova
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Göztepe: Beto, Tanju Kayhan, Leo, Kosanovic, Traore, Halil Akbunar (Dk. 60 Sabri Sarıoğlu), Poko, Selçuk Şahin (Dk. 89 Ömer Şişmanoğlu), Gouffran (Dk. 60 Tayfur Bingöl), Castro, Jahovic
Kayserispor: Lung, Lopes, Kucher, Kana Bıyık, Atila Turan, Güray Vural (Dk. 65 William), Badji, Espinoza, Mendes (Dk. 78 Sapunaru), Deniz Türüç, Umut Bulut (Dk. 89 Kravets)
Goller: Dk. 20 Badji (Kayserispor), Dk. 72 Tayfur Bingöl (Göztepe)
Kırmızı kartlar: Dk. 76 Kana Bıyık, Badji (Maç bittikten sonra) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Kucher, Dk. 41 Deniz Türüç, Dk. 45 2 Atila Turan (Kayserispor), Dk. 63 Poko (Göztepe)

THY Euroleague'de 20. Haftanın MVP'si Brad Wanamaker


THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş forması giyen Brad Wanamaker, üst üste ikinci kez haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Doğuş'un konuk ettiği Barcelona Lassa'yı 86-82 mağlup ettiği karşılaşmada 33 verimlilik puanı üreten ABD'li basketbolcu Wanamaker, 20. haftanın en iyi oyuncusu oldu.
Üst üste ikinci, kariyerinde ise dördüncü kez MVP unvanına layık görülen ABD'li oyun kurucu karşılaşmayı 24 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla tamamlarken, iki sayılık atışlarda 7'de 3, üç sayılık atışlarda 4'te 3, serbest atışlarda ise 9'da 9 ile oynadı.
Sırbistan ekibi Kızılyıldız MTS'nin konuk ettiği Yunanistan'dan Olympiakos'u 89-78 mağlup ettiği maçta 21 sayı, 8 ribaunt ve 5 asist üreterek galibiyette pay sahibi olan Kanadalı oyun kurucu Dylan Ennis, 31 verimlilik puanıyla haftanın en iyi ikinci oyuncusu unvanının sahibi oldu.
Rus temsilcisi CSKA Moskova'nın konuk ettiği Almanya'dan Brose Bamberg'i 81-72 yendiği maçta 20 sayı, 4 asist, 2 ribaunt ve 2 top çalmayla 28 verimlilik puanı toplayan Fransız oyuncu Nando De Colo ise üçüncü sırada yer aldı.

Aytemiz Alanya sonradan açıldı!

Süper Lig'in 19. haftasında Aytemiz Alanyaspor sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor'u 3-1 mağlup etti.

Aytemiz Alanyaspor'un golleri 45. dakikada Efecan Karaca, 59. dakikada Junior Fernandes ve 62. dakikada Emre Akbaba'dan geldi. Bursaspor'un karşılaşmadaki tek golünü 13. dakikada  Bogdan Stancu kaydetti.
Bu sonuçla 6 maç sonra kazanan Aytemiz Alanyaspor puanını 21'e çıkardı. Ligin 2. yarısında oynadığı 2 maçında kaybeden Bursaspor ise 25 puanda kaldı.
KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
GOL 3. dakikada Bursaspor öne geçti. Konuk ekibin sağ kanattan gelişen atağında, Sow'un pasında Yusuf Erdoğan topla buluştu. Ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın yerden içeriye çevirdiği topa Stancu bekletmeden vurdu. Üst direğe de çarpan meşin yuvarlak, kale çizgisini geçerek gol değeri kazandı: 0-1
16. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza alanı sağ çaprazından yaptığı ortada Efecan Karaca, Barış Yardımcı'nın üzerinden topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'de kaldı.
22. dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza alanına ortasında iyi yükselen Junior Fernandes topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak sol direğin yanından dışarıya gitti.
26. dakikada Bursaspor'un sol taraftan kazandığı köşe vuruşunu Grozav kullandı. Bu futbolcunun ceza alanına ortasında Aytemiz Alanyaspor defansının uzaklaştırmak istediği top, Barış Yardımcı'da kaldı. Barış Yardımcı'nın ceza alanı dışından bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü.
GOL 45+1. dakikada Aytemiz Alanyaspor beraberliği yakaladı. Sol taraftan ceza alanına giren Junior Fernandes'in vuruşunda, Efecan Karaca'ya çarparak yön değiştiren top filelerle buluştu: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.
53. dakikada Grozav'ın sol taraftan kullandığı köşe atışında Sow, ön direkte kaleye sırtı dönük pozisyonda topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
GOL 59. dakikada Aytemiz Alanyaspor, Junior Fernandes'in golüyle öne geçti. Bursaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı sol çaprazında kontrol eden Junior Fernandes, kaleye şutunu gönderdi. Savunmadan seken meşin yuvarlak, kaleci Harun Tekin'in üzerinden filelerle buluştu: 2-1
GOL 62. dakikada Aytemiz Alanyaspor farkı 2'ye çıkardı. Junior Fernandes'in pasında ceza alanı dışında topla buluşan Emre Akbaba şutunu çekti. Savunmada Ekong'un ayağına çarpan top, kalecinin uzanamayacağı köşeden filelere gitti: 3-1
66. dakikada Villafanez'in uzun pasında sol çaprazda topla buluşan Junior Fernandes, kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldı. Junior Fernandes'in vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü.
68. dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında, Yusuf Erdoğan'ın kaleye gönderdiği meşin yuvarlağa kaleci Haydar Yılmaz son anda parmaklarının ucuyla dokundu. Üst direğe de çarpan top kornere çıktı.
Karşılaşma, Aytemiz Alanyaspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Bahçeşehir Okulları
Hakemler: Ümit Öztürk, Erdinç Sezertam, Mehmet Kısal
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Cenk Ahmet Alkılıç (Dk. 55 Barış Başdaş), Sackey, Efecan Karaca, Emre Akbaba, Villafanez (Dk. 89 Filipe Augusto), Junior Fernandes (Dk. 90 1 Berkan Emir)
Bursaspor: Harun Tekin, Barış Yardımcı, Ekong, Titi, Aziz Eraltay, Agu, Shehu, Yusuf Erdoğan (Dk. 79 Delarge), Stancu (Dk. 82 John), Grozav (Dk. 61 Jires Kembo), Sow
Goller: Dk. 13 Stancu (Bursaspor), Dk. 45 1 Efecan Karaca, Dk. 59 Junior Fernandes, Dk. 62 Emre Akbaba (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Sackey (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 19 Shehu, Dk. 83 Agu, Dk. 84 John (Bursaspor)

Avustralya Açık'ta şampiyon Wozniacki!

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın tek kadınlar finalinde Rumen Simona Halep'i 2-1 yenen Danimarkalı Caroline Wozniacki, kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

Melbourne kentinde oynanan sezonun ilk grand slam turnuvasında, dünya 1 numarası Halep ile 2 numaralı seribaşı Wozniacki, kariyerlerinde ilk kez Avustralya Açık'ta final mücadelesine çıktı.
Karşılaşmaya iyi başlayarak ilk üç oyunu almayı başaran Wozniacki, durumu 3-0 yaptı. Halep'in oyunda denge kurarak durumu 6-6'ya getirdiği setin galibini, tie-break belirledi. Tie-break'te rakibine 7-2 üstünlük kuran Danimarkalı Wozniacki, seti 7-6 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçti.Rumen tenisçi Halep, çekişmeli başlayan ikinci sette rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Bu seti 6-3 kazanan Halep, mücadelede durumu 1-1'e getirdi.
Üçüncü setin başlarında 3-1'lik üstünlük yakalayan Wozniacki, Halep'in oyunu dengelemesiyle 4-3 geri düşmekten kurtulamadı. Skorda geri düşmesinin ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre tedavi gören Wozniacki, korta döndükten sonra üç oyunu da kazanarak seti 6-4 ile hanesine yazdırdı. Böylece Wozniacki, 2 saat 49 dakika süren karşılaşmayı 7-6, 3-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 kazanarak şampiyon oldu.Dünya klasmanında zirveye yükselmeyi garantileyen Danimarkalı raket, 2009 ve 2014 ABD Açık'ın ardından kariyerinin üçüncü grand slam finalinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Halep ise 2014 ve 2017 Fransa Açık'tan sonra çıktığı üçüncü grand slam finalini de kaybetti.

THY Avrupa Ligi 20. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa‘nın basketboldaki 1 numaralı organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague‘de 20. hafta bu akşam oynanan maçlarla birlikte geride kaldı.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes deplasmanda konuk olduğu Real Madrid karşısında 87-68’lik skorla kaybederken, Fenerbahçe Doğuş ise evinde konuk ettiği Barcelona Lassa karşısında 86-82’lik skorla kazandı.
İşte 20. haftanın toplu sonuçları, puan durumu ve önümüzdeki haftanın programı:
Toplu Sonuçlar
Panathinaikos Superfoods:94 Zalgiris Kaunas:93
Real Madrid:87 Anadolu Efes:68
Unicaja Malaga:83 Baskonia Vitoria Gasteiz:85
Valencia Basket:85 Khimki:83
Kızılyıldız mts:89 Olympiakos:78
CSKA Moskova:81 Brose Bamberg:72
AX Armani Exchange Olimpia Milan:102 Maccabi Tel Aviv:111
Fenerbahçe Doğuş:86 Barcelona Lassa:82
Puan Durumu
G M AS+ YS- AV+/-
1. CSKA Moskova 16 4 1771 1553 218
2. Fenerbahçe Doğuş 14 6 1572 1449 123
3. Real Madrid 13 7 1682 1548 134
4. Panathinaikos Superfoods 13 7 1554 1511 43
5. Olympiakos 13 7 1468 1466 2
6. Zalgiris Kaunas 12 8 1603 1602 1
7. Khimki 11 9 1556 1565 -9
8. Maccabi FOX Tel Aviv 11 9 1631 1665 -34
9. Baskonia Vitoria Gasteiz 9 11 1619 1599 20
10. Unicaja Malaga 8 12 1548 1618 -70
11. Kızılyıldız mts 8 12 1553 1638 -85
12. Barcelona Lassa 7 13 1610 1573 37
13. Valencia Basket 7 13 1518 1566 -48
14. Brose Bamberg 7 13 1486 1601 -115
15. AX Armani Exchange Olimpia Milan 6 14 1601 1696 -95
16. Anadolu Efes 5 15 1558 1680 -122

21. Haftanın Programı
01 Şubat 2018 Perşembe
20:00 Anadolu Efes-Valencia Basket
20:00 CSKA Moskova-Real Madrid
21:00 Zalgiris Kaunas-Maccabi Tel Aviv
22:00 Olympiakos-Fenerbahçe Doğuş
23:00 Barcelona Lassa-AX Armani Exchange Olimpia Milan
02 Şubat 2018 Cuma
20:00 Khimki-Unicaja Malaga
22:00 Brose Bamberg-Panathinaikos Superfoods
22:30 Baskonia Vitoria Gasteiz-Kızılyıldız mts

26 Ocak 2018 Cuma

Fenerbahçe Doğuş'dan Barça'ya geçit yok!


Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi'nin 20. haftasında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Barcelona Lassa'yı 86-82 yendi.

Bu sonuçla sarı-lacivertli ekip, ligde 14. galibiyetini aldı. Barcelona Lassa ise 13. kez sahadan mağlup ayrıldı.
Karşılaşmaya Hanga ve Koponen'in dış atışlardan bulduğu isabetlerle başlayan Barcelona Lassa, 3. dakikayı 8-4 üstün geçti. Taraftar desteğini arkasına alan ve Wanamaker ile Vesely'in sayılarıyla 8-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Doğuş, 6. dakikada öne geçti: 12-11. Savunmayı sertleştiren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen İspanyol temsilcisi, 8. dakikada yeniden üstünlüğü ele geçirdi: 12-16. Hücumda ritmini bulan ve Wanamaker ile etkili olan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 22-18 üstün tamamladı.
İkinci çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe Doğuş, Melli'nin etkili oyunuyla 13. dakikada farkı 8 sayıya (33-25) çıkardı: 33-25. Hücumdan boş dönen sarı-lacivertli ekip karşısında Tomic'in pota altından Koponen ve Hanga'nın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayılarla Barcelona Lassa, 18. dakikada öne geçti: 38-40. Üstünlüğünü sürdüren İspanyol temsilcisi, soyunma odasına 44-42 önde gitti.
İkinci yarıya 6-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe Doğuş, Wanamaker ve Melli'nin isabetleriyle 22. dakikayı 5 sayı farkla üstün geçti: 55-50. Guduric ve Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle sarı-lacivertli ekip, 29. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 65-54. Ev sahibi takım, final periyoduna 65-57 üstün girdi.
Savunmaların sertleştiği son çeyrekte Tomic ve Heurtel'in pota altından bulduğu isabetlerle İspanyol temsilcisi, 32. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 67-62. Savunmayı sertleştirerek Vesely ve Mellli ile pota altından arka arkaya sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, 35. dakikada farkı yeniden çift hanelere taşıdı: 76-66. Son bölümleri çekişmeli geçen ve Heurtel ile arka arkaya dış atışlardan sayılar bulan Barcelona Lassa farkı azaltsa da Fenerbahçe Doğuş, sahadan 86-82 galip ayrıldı.
Fenerbahçe Doğuş forması giyen Bradley Wanamaker 24 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Barcelona Lassalı Thomas Heurtel ise 21 sayıyla oynadı.
Bu sonuçla Fenerbahçe Doğuş, ligdeki galibiyet serisini 5 maça çıkarttı.
İki takım arasında ligin 11. haftasında İspanya'da oynanan karşılaşmayı da Fenerbahçe Doğuş 83-68 kazanmıştı.

Fenerbahçe Doğuş: 86 - Barcelona Lassa: 82
Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Ilija Belosevic (Sırbıstan), Sasa Pukl (Slovenya), Sergio Silva (Portekiz)
Fenerbahçe Doğuş: Sloukas 6, Wanamaker 24, Datome 2, Vesely 12, Thompson 5, Melli 23, Guduric 7, Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu 7, Ahmet Düverioğlu, Kalinic
Barcelona Lassa: Ribas 2, Koponen 12, Hanga 12, Moerman, Tomic 20, Heurtel 21, Oriola 3, Sanders, Claver 12
1. Periyot: 22-18
Devre: 42-44
3. Periyot: 65-57
Beş faulle çıkan: 39.09 Vesely (Fenerbahçe)

Kartal'ı Talisca uçurdu!

Beşiktaş, Süper Lig'in 19. haftasında  Kasımpaşa'yı konuk etti. 

Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş 2-1 kazandı.
Beşiktaş'ın gollerini 18 ve 25'inci dakikalarda Talisca attı. Kasımpaşa'nın tek golünü 72'de Terezeguet kaydetti.
Bu sonuçla siyah-beyazlı ekip puanını 36'ya çıkarttı. Kasımpaşa 22 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Negredo'nun savunmanın arkasına attığı topu önünde bulan Babel istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak kalecide kaldı.
16. dakikada Quaresma'nın sağdan ortladığı topa Pepe vurdu, kaleciden dönen meşin yuvarlağı Babel tamamlamak istedi ancak hakem ofsayt verdi.
GOL: 18. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Talisca kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
24. dakikada Negredo'nun pasıyla ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup'un sağ çaprazdan şutunda top yan ağlarda kaldı.
GOL: 25. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Quaresma'nın sağdan yaptığı ortaya iyi yükselen Talisca'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak bir kez daha filelerle buluştu: 2-0
41. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Negredo'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma'nın sert şutunda meşin yuvarlak direkten geri geldi.
43. dakikada ceza sahası içinde bir anda topu önünde bulan Eduok'un vuruşunda Fabricio topun kaleye gitmesine izin vermedi.
45 1. dakikada Eduok'un ceza sahasına indirdiği topa Pavelka bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
52. dakikada Beşiktaş üçüncü gole yaklaştı. Talisca'nın uzun topunda savunmanın arkasına kaçan Babel meşin yuvarlağı kalecinin üstünden aşırttı. Ben Youssef kaleye giden topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.
66. dakikada Mensah'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Omeruo meşin yuvarlağa kafayla vurdu, direk dibine giden topu Fabricio kurtardı.
71. dakikada Trezeguet ceza sahası dışından şutunu çekti ancak top üst direkten dönerek oyun alanına geri döndü.
72. dakikada Kasımpaşa'nın golü geldi. Soldan aldığı topla ceza sahasına giren Trezeguet, Beşiktaşlı oyunculardan sıyrılarak düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1
Son anları gergin geçen karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Beşiktaş: 2 - Kasımpaşa: 1
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Hüseyin Göçek, Ali Saygın Ögel, Erdem Bayık
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Adriano, Oğuzhan Özyakup (Dk. 85 Tolgay Arslan), Hutchinson, Quaresma, Talisca (Dk. 59 Vida), Babel, Negredo (Dk. 69 Lens)
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Ben Youssef, Omeruo, Veysel Sarı, Pavelka (Dk. 81 Neumayr), Sadiku, Trezeguet, Mensah, Eduok (Dk. 70 Mbaye), Murillo (Dk. 46 İlhan Depe)
Goller: Dk. 18 ve 25 Talisca (Beşiktaş), Dk. 72 Trezeguet (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 22 Adriano, Dk. 45 Babel, Dk. 88 Medel (Beşiktaş), Dk. 24 Pavelka, Dk. 53 Popov (Kasımpaşa)

"Gençler" Atiker Konyaspor'u puansız gönderdi!

Gençlerbirliği, Süper Lig'in 19. haftasında Atiker Konyaspor'u konuk etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi Gençlerbirliği 2-1 kazandı.
Konuk ekip 39'uncu dakikada Skubic'in penaltı golüyle 1-0 öne gecti.
Gençlerbirliği bu gole 46'ncı dakikada Sessegnon ve 66'da Alper Uludağ ile karşılık verdi. 2-1
Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Gençlerbirliği sahadan 3 puanla ayrıldı.
Bu arada ev sahibi ekipte Skuletic 52'nci dakikada kırmızı kart gördü.
Bu sonuçla başkent temsilcisi puanını 20'ye çıkarttı. Atiker Konyaspor 16 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada gelişen Atiker Konyaspor atağında Yatabare'nin pasıyla topla buluşan Orkan Çınar, Gençlerbirliği kalesini cepheden gördüğü pozisyonda şutunu çekti, meşin yuvarlak kaleci Hopf'ta kaldı.
28. dakikada Gençlerbirliği atağında, Sessegnon'un, Atiker Konyaspor ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunu attı, kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti.
35. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Sessegnon'un kullandığı serbest vuruşta, Skuletic arka direkte topa dokunamadı.
39. dakikada hakem Cüneyt Çakır, Ahmet Oğuz'un ceza sahası içinde topa elle dokunduğu gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Skubic, meşin yuvarlağı kaleci Hopf'un sağından ağlarla buluşturdu: 0-1.
Maçın ilk yarısı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Ev sahibi ekip ikinci yarının ilk dakikasında golü buldu. 46. dakikada soldan yapılan ortada Skuletic göğsü ile topu uygun durumdaki Sessegnon ile buluşturdu. Bu futbolcunun gelişine yaptığı vuruşta top Filipovic'e çarparak ağlara gitti: 1-1.
66. dakikada Gençlerbirliği 2-1 öne geçti. Sessegnon'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında iyi yükselen Alper Uludağ kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi: 2-1.
83. dakikada gelişen Atiker Konyaspor atağında Skubic'in sağ kanattan yaptığı ortada Yatabare'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
Karşılaşma Gençlerbirliği'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Gençlerbirliği: 2 - Atiker Konyaspor: 1

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Samet Çiçek
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Palitsevich, Scekic, Diallo (Dk. 46 Khalili), Alper Uludağ, Aydın Karabulut (Dk. 46 Deniz Yılmaz), Jailton (Dk. 65 Claro), Sessegnon, Skuletic
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Moke (Dk. 79 Hadziahmetovic), Filipovic, Ferhat Öztorun, Ali Çamdalı, Mehdi, Orkan Çınar (Dk. 71 Fofana), Milosevic, Vedat Bora (Dk. 55 Jonsson), Yatabare
Goller: Dk. 39 Penaltıdan Skubic (Atiker Konyaspor), Dk. 46 Sessegnon, Dk. 66 Alper Uludağ, (Gençlerbirliği)
Kırmızı Kart: Dk. 51 Petar Skuletic (Gençlerbirliği)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Ferhat Öztorun, Dk. 65 Skubic, Dk. 90 Jonsson (Konyaspor), Dk. 57 Jailton, Dk. 61 Scekic, Dk. 87 Alper Uludağ (Gençlerbirliği)

Avustralya Açık'ta finalin adı belli oldu

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, Güney Koreli Hyeon Chung'un ikinci sette yaşadığı sakatlığın ardından maçtan çekilmesiyle finale yükseldi.

Melbourne kentinde Rod Laver Arena'da oynanan yarı final maçında, kariyerindeki 20'nci grand slam şampiyonluğunu hedefleyen Roger Federer ile dördüncü turda Sırp Novak Djokovic'i 3-0 yenerek sürprize imza atan dünya 58'incisi Hyeon Chung karşılaştı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Federer, grand slam turnuvalarında yarı final gören ilk Güney Koreli tenisçi Hyeon Chung karşısında zorlanmadığı ilk seti 6-1 aldı.
İkinci sette de üstünlüğünü sürdüren İsviçreli tenisçi, 5-2 öndeyken rakibinin sakatlığı gerekçesiyle maçtan çekilmesiyle adını finale yazdırdı.
Kariyerindeki 6'ncı Avustralya Açık şampiyonluğunu hedefleyen 36 yaşındaki Federer, finalde 6 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic ile pazar günü karşılaşacak. 2014 ABD Açık'ta şampiyonluk yaşayan Cilic, Avustralya Açık'ta finale kalan ilk Hırvat tenisçi olma başarısını göstermişti.

NBA All-Star'da takımlar seçildi

NBA All-Star'da en çok oy alan LeBron James ve Stephen Curry, kaptanlıklarını yapacakları takımların kadrolarını belirledi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD'nin Los Angeles kentindeki Staples Center'ın ev sahipliğinde 19 Şubat'ta gerçekleştirilecek 67. NBA All-Star maçında sahaya ilk 5'te çıkacak ve yedekte yer alacak oyuncular açıklandı.
Taraftarlar, oyuncular ve basın mensupları tarafından gerçekleştirilen oylamada kaptan seçilen ve ilk 5 ile yedeklerini oluşturan LeBron James (Cleveland Cavaliers) ile Stephen Curry (Golden State Warriors), eski formatın aksine kadrolarında diğer konferanstan da oyunculara yer verdi.
Kadrolar şöyle:
LeBron James'in takımı: DeMarcus Cousins, Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kevin Durant (Golden State Warriors), Kyrie Irving (Boston Celtics)
Yedekler: LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Bradley Beal, John Wall (Washington Wizards), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Kristaps Porzingis (New York Knicks), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)
Stephen Curry'nin takımı: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), James Harden (Houston Rockets)
Yedekler: Jimmy Butler, Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), Draymond Green, Klay Thompson (Golden State Warriors), Al Horford (Boston Celtics), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kyle Lowry (Toronto Raptors)

25 Ocak 2018 Perşembe

Etkili Şınav Çekmenin Püf Noktaları


Etkili Şınav Çekmenin Püf Noktaları...

Okul, beden kursu veya askerlik gibi hayatın pek çok noktasında karşımıza çıkan şınav, vücut geliştirmeye yardımcı olan vazgeçilmez spor hareketlerinden birisini oluşturuyor. Sağlık yönünden oldukça faydalı olan bu antrenman, vücut üzerindeki en önemli kas gruplarını çalıştırarak, daha dinamik ve fit bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Hatta fitness yapmak isteyenler bile öncelikle şınav çekerek kuvvet testine tabi tutuluyor ve yapılan bu test sayesinde sporcunun beden gücü hakkında fikir edinilmiş olunuyor. Ancak sporun etkili olabilmesi için egzersiz uygulamalarının doğru yapılmasına ve spora başlanmadan önce bazı önlemlerin alınması da mutlaka gerekiyor. Sizler için listelediğimiz püf noktalar sayesinde artık şınav çekme hareketlerini daha etkili şekilde yerine getirebilecek ve vücudunuzdaki farkı kısa sürede hissedebileceksiniz.
Basit Adımlarla İlerleyin!


Şınava yeni başlayanlardansanız, mutlaka ve mutlaka seviyenize uygun bir program benimsemelisiniz. Örneğin: ileri düzey antrenman yapan bir profesyonel sporcunun programını takip etmeniz şınav çekerken epey zorlanmanıza neden olabilir. Dolayısıyla ilk etapta, dizler üzerinde veya elleri duvara koyarak şınav çekmeye çalışmanız daha doğru sonuç almanıza yardım edecektir. Üstelik basit adımlarla ilerlemeniz, sakatlanma risklerinin önüne geçtiği gibi şınav hareketlerine daha kolay alışmanızı da mümkün hale getirir.
Omuzlardaki Yükü Azaltın
Günümüzde pek çok sporcu, şınav esnasında yükün büyük bölümünü omuzlara yükleyerek büyük bir hataya düşebiliyor. Çünkü kalçanın havaya doğru eğim göstermesi, omuzlardaki yük oranını artırarak sporcunun daha kısa sürede yorulmasına sebebiyet verebiliyor. Halbuki bu pozisyon şekli, doğru bilinen bir yanlıştır. Dolayısıyla kalçanızı havaya doğru kaldırmaktan kaçınmalı, her zaman sırt ve ayak açınızı doğru şekilde ayarlamaya çalışmalısınız.
Vücudunuzun Doğru Açı Aldığından Emin Olun

Antrenman esnasında vücudunuzun ayak, kol, bacak, sırt ve ayak gibi tüm kısımları dümdüz şekilde olması gerekiyor. Kesinlikle kalçalarınızı yere değdirmemeye özen göstermelisiniz. Eğer düz bir hale getiremiyorsanız, karın ve bacak kaslarınızı sıkabilir veya göbeğinizi omurgalarınız arasına çekebilirsiniz.
Öncelikle Zemini İterek Yükselin
Henüz profesyonel bir sporcu değilseniz, yerden uzaklaşmaya başlamanız size büyük bir avantajınız sunacaktır. Ellerinizi ve kollarınızı, sert bir zemine doğru koyarak, yavaş yavaş yeri ittirebilir ve daha sonra da yükselişe geçebilirsiniz. Bu sayede şınavı, kısa sürede öğrenebileceğinizden emin olmalısınız.
Kollarınızı Geniş Şekilde Açın


Profesyonel düzeyde çalışan sporcular, dar açı üzerinde de kolayca çalışabilirler. Ancak yeni başlayanların geniş açıda çalışmalarında büyük fayda var. Çünkü ilk tecrübesiz zamanlarınızda, bu geniş açı sayesinde daha kolay şınav pozisyonu alabileceksiniz. Ellerinizi 45 derecelik açıya ayarlayarak itme kuvvetiniz eşliğinde zeminden kalkabilirsiniz.
Setlerinizi Tam ve Doğru Şekilde Uygulayın
Çalışmalarınızı düzenli olarak gerçekleştirseniz bile asıl önemli olan hususun nitelik olduğunu unutmamalısınız. Yani şınav sayısına değil şınavın kalitesine ve doğruluğa dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Sayı hedefi koymanız için öncelikle belirli bir seviyeye gelmeyi beklemelisiniz. Bu esnada hep sabrederek, doğru hareketleri gerçekleştirmek için çaba gösterebilirsiniz. Her gün 12-15 set arasında çalışmanız oldukça idealdir. Ayrıca zorlanmaya başladığınızda, dinlenmeye geçmeli ve asla devam etmeye çalışmamalısınız. Aksi taktirde kas yorgunluğundan dolayı sağlığınız olumsuz yönde etkilenebilir.
Başınızı Sırtınızla Aynı Hizaya Getirin
Şınav çekerken yapılan en sık hatalardan birisi de başın yere doğru düşürülmesidir. Omurganın düz açıda olmaması, hareket halindeyken başın düşmesine sebebiyet verebilir. Ancak başınızı omurganızla aynı hizaya getirerek, kolayca bu hatadan kurtulabilirsiniz. Eğer başınızı kontrol edemiyorsanız, zemin üzerinden kendinize bir nokta belirleyebilir ve her yerden uzaklaşınızda o noktaya odaklanabilirsiniz. Böylelikle hem doğru açınızı koruyacak hem de dengenizi kaybetmemiş olacaksınız.
blog.decathlon.com.tr

Vagner Love Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Brezilyalı yıldız Vagner Love için Aytemiz Alanyaspor ile prensip anlaşmasına vardı. Siyah-beyazlı ekibin, Love için Antalya temsilcisine 3 milyon Avro ödeyeceği ifade ediliyor.

Beşiktaş, Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un yerini Love ile dolduruyor. Siyah-beyazlıların, Brezilyalı yıldızın transferi için Aytemiz Alanyaspor'a 3 milyon Avro bonservis bedeli ödeyeceği kaydediliyor. 
Beşiktaş ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedilen 33 yaşındaki Love'un, siyah-beyazlılardan yıllık 2 milyon 200 bin Avro ücret alacağı öğrenildi.
Vagner Love, geçen sezon Aytemiz Alanyaspor formasıyla 28 maçta 23 gol atarak Süper Lig'in gol kralı olmuştu.  Brezilyalı yıldız, bu sezon ise forma giydiği 16 maçta fileleri 11 kez havalandırdı.
trtspor.com.tr

Cilic, Avustralya Açık'ta finalde

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 6 numaralı seribaşı Marin Cilic, Büyük Britanyalı Kyle Edmund'u 3-0 yenerek finale çıktı.

Melbourne kentinde oynanan maçta Hırvat tenisçi Cilic, dünya klasmanında 49. sırada yer alan ve kariyerinde ilk kez grand slam turnuvasında yarı finale yükselen Edmund ile karşılaştı.
İki saat 18 dakika süren mücadelede 4 kez servisini kırdığı rakibini 6-2, 7-6, 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup eden 29 yaşındaki Cilic, adını finale yazdırdı.2014 ABD Açık şampiyonu Cilic, Avustralya Açık'ta finale kalan ilk Hırvat tenisçi olarak tarihe geçti.
Cilic'in rakibi son şampiyon Roger Federer ile Güney Koreli Hyeon Chung arasında yarın oynanacak yarı final maçının ardından belli olacak.

A Milli Kadın Takımımızın Aday Kadrosu Açıklandı


A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.

2019 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etmek için eleme grubunda Belarus ve Estonya ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 10 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Belarus ve 14 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da Estonya ile karşılaşacak ay-yıldızlılar, 4 Şubat Pazar günü kampa girerek çalışmalarına başlayacak.

Ay-yıldızlıların 16 kişilik kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Oyuncu
Kulübü
Melis Gülcan
Abdullah Gül Üniversitesi
Elif Emirtekin
Botaş
Esra Ural Topuz
Fenerbahçe
Ayşe Cora
Fenerbahçe
Pelin Derya Bilgiç
Fenerbahçe
Tuğçe Canıtez
Fenerbahçe
Tilbe Şenyürek
Fenerbahçe
Işıl Alben
Galatasaray
Hülya Çoklar
Hatay Büyükşehir Belediyesi
Merve Aydin
Hatay Büyükşehir Belediyesi
İlayda Güner
İstanbul Üniversitesi
Asena Yalçın
Mersin Büyükşehir Belediyesi
Olcay Çakır Turgut
Yakın Doğu Üniversitesi
Kuanitra Holingsvorth
Yakın Doğu Üniversitesi
Bahar Çağlar
Yakın Doğu Üniversitesi
Cansu Köksal
Yakın Doğu Üniversitesi

Wozniacki'nin rakibi Halep

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Simona Halep, finalde Caroline Wozniacki'nin rakibi oldu.

Melbourne kentinde oynanan yarı final mücadelesinde Rumen tenisçi Halep, 21 numaralı seribaşı ve 2016 yılının Avustralya Açık şampiyonu Alman Angelique Kerber ile karşılaştı.
İlk seti 6-3 kazanan Halep'e ikinci seti 6-4 alarak yanıt veren Kerber, maça yeniden ortak oldu. Büyük çekişmenin yaşandığı son sette 5-3 üstünlüğü yakalayan Halep karşısında üst üste üç oyun alan Alman tenisçi, 12. oyunda da iki maç puanı yakalamasına karşın avantajını iyi değerlendiremedi ve oyunlara 6-6'lık denge geldi.16. oyunda rakibinin servisini dördüncü kez kıran Halep, seti 9-7, 2 saat 20 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak kariyerinde ilk kez Avustralya Açık finaline yükseldi.
Fransa Açık'ta iki kez final oynayan ancak grand slam şampiyonluğu bulunmayan Rumen sporcu, cumartesi günü oynanacak tek kadınlar finalinde 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ile karşılaşacak.Bugüne kadar grand slam turnuvalarında karşılaşmayan iki tenisçi arasında oynanan 6 maçın 4'ünden Danimarkalı Wozniacki galip ayrıldı.

Avustralya Açık'ta ilk finalist Wozniacki

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, Belçikalı Elise Mertens'i 2-0 yenerek finale çıktı.

Melbourne kentinde oynanan yarı final maçında Danimarkalı Wozniacki ile dünya klasmanında 37. sırada yer alan Elise Mertens karşılaştı.
Toplam 1 saat 37 dakika süren mücadeleyi 6-3 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kazanan Wozniacki, kariyerinde ilk kez Avustralya Açık'ta finale çıkma başarısını gösterdi.

24 Ocak 2018 Çarşamba

A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

UEFA'nın A Milli Takım düzeyindeki yeni turnuvası UEFA Uluslar Ligi'nin kura çekimi bugün İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleştirildi. Çek Milli Takımı'nın eski futbolcularından Vladimir Smicer'in çektiği kura sonucu A Milli Takımımız; UEFA Uluslar Ligi'nde İsveç ve Rusya ile birlikte B Ligi 2. Grup'ta yer aldı.


SwissTech Kongre Merkezi'nde yapılan ve A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakiplerinin belli olduğu kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aykaç, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu katıldı.
Özel maç sayısının azaltılmasını sağlamayı amaçlayan ve ülkelere denk rakipleriyle daha fazla resmi maç yapma olanağı tanıyan UEFA Uluslar Ligi, aynı zamanda 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak için alternatif bir yol teşkil ediyor.
Üç takımlı dört gruptan oluşan B Ligi'nde takımlar rakipleriyle biri içeride biri dışarıda olmak üzere toplam iki kez karşılaşacak. Eşleştiğimiz İsveç, B Ligi'nden 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılan tek ülke olurken, diğer rakibimiz Rusya da Dünya Kupası'nı ev sahibi olarak organize ediyor.


UEFA Uluslar Ligi grupları şöyle oluştu;

A LİGİ
1. Grup
2. Grup
3. Grup
4. Grup
Almanya
Belçika
Portekiz
İspanya
Fransa
İsviçre
İtalya
İngiltere
Hollanda
İzlanda
Polonya
Hırvatistan

B LİGİ
1. Grup
2. Grup
3. Grup
4. Grup
Slovakya
Rusya
Avusturya
Galler
Ukrayna
İsveç
Bosna Hersek
İrlanda Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti
TÜRKİYE
Kuzey İrlanda
Danimarka

C LİGİ
1. Grup
2. Grup
3. Grup
4. Grup
İskoçya
Macaristan
Slovenya
Romanya
Arnavutluk
Yunanistan
Norveç
Sırbistan
İsrail
Finlandiya
Bulgaristan
Karadağ
Estonya
Kıbrıs Rum Kesimi
Litvanya


D LİGİ
1. Grup
2. Grup
3. Grup
4. Grup
Gürcistan
Belarus
Azerbaycan
Makedonya
Letonya
Lüksemburg
Faroe Adaları
Ermenistan
Kazakistan
Moldova
Malta
Liechtenstein
Andorra
San Marino
Kosova
Cebelitarık


UEFA Uluslar Ligi statüsü
A Ligi
Takımlar, 3'erli 4 gruba ayrılacak. 4 grup lideri, Haziran 2019'da şampiyonu belirleyecek UEFA Uluslar Ligi Finalleri'nde (Yarı final, üçüncülük maçı ve final) mücadele verecek. Finalistler arasından seçilecek ev sahibi ülke Aralık 2019'da belli olacak.
Grup sonuncusu olan 4 ülke, 2020'de düzenlenecek UEFA Uluslar Ligi'nde B Grubu'na düşecek.
UEFA EURO 2020'ye katılamayan en çok puana sahip 4 ülke Mart 2020'de Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gidecek bir takımı belirlemek için Play-Off oynayacak.
B Ligi
B Ligi'ndeki 12 ülke, 3'er takımlı 4 gruba ayrılacak. Gruplarında lider olan 4 ülke, A Ligi'ne yükselecek. Grup sonuncusu 4 ülke ise 2020'de oynanacak bir sonraki turnuva için C Ligi'ne düşecek.
B Ligi'nde en çok puanı olan ve UEFA EURO 2020'ye katılamayan 4 ülke ise Mart 2020'de Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gidecek bir takımı belirlemek için Play-Off oynayacak.
C Ligi
Takımlar, 1 grup 3 ve 3 grup 4'er takıma ayrılacak. 4 grup birincisi, B Ligi'ne yükselecek. Grup sonuncusu olan 4 ülke, 2020'de düzenlenecek UEFA Uluslar Ligi'nde D Grubu'na düşecek.
UEFA EURO 2020'ye katılamayan en çok puana sahip 4 ülke Mart 2020'de Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gidecek bir takımı belirlemek için Play-Off oynayacak.
D Ligi
Takımlar 4'erli 4 gruba ayrılacak. 4 grup birincisi, C Ligi'ne yükselecek. UEFA EURO 2020'ye katılamayan en çok puana sahip 4 ülke Mart 2020'de Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gidecek bir takımı belirlemek için Play-Off oynayacak.
UEFA Uluslar Ligi Maç Takvimi
1. Hafta: 6-8 Eylül 2018
2. Hafta: 9-11 Eylül 2018
3. Hafta: 11-13 Ekim 2018
4. Hafta: 14-16 Ekim 2018
5. Hafta: 15-17 Kasım 2018
6. Hafta: 18-20 Kasım 2018
Final kurası: Aralık 2018
Finaller: 5-9 Haziran 2019
UEFA EURO 2020 Play-Off kurası: 22 Kasım 2018
UEFA EURO 2020 Play-Off maçları: 26-31 Mart 2020
A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi maç programı belli oldu
A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi fikstürü açıklandı. İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde İsveç ve Rusya ile eşleşen Ay-Yıldızlıların B Ligi 2. Grup'ta oynayacağı karşılaşmalar, 7 Eylül 2018'de başlayıp, 17 Kasım 2018'de sona erecek.
Milli Takım, ilk müsabakasında 7 Eylül 2018'de Rusya'yı konuk edecek. İkinci maçımızda 10 Eylül 2018'de İsveç ile deplasmanda karşılaşacağız. Millilerimiz, 14 Ekim 2018'de Rusya'ya konuk olduktan sonra grup maçlarını 17 Kasım 2018'de evimizde oynayacağımız İsveç müsabakasıyla tamamlayacak.
A Milli Takımımız, fikstürdeki maçlara ek olarak, ekim ve kasım aylarında birer özel karşılaşma oynayacak.
UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup Maç Programı:
Tarih
Saat
Maç
07.09.2018
20.45
Türkiye-Rusya
10.09.2018
20.45
İsveç-Türkiye
14.10.2018
18.00
Rusya-Türkiye
17.11.2018
18.00
Türkiye-İsveç
Not: Saatler Orta Avrupa Saati'ne göredir.

23 Ocak 2018 Salı

İşte Ada'nın en çok kazanan oyuncusu


İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal ile sözleşmesini uzatmayan ve Manchester United'a imza atan Alexis Sanchez, sadece ayrılık kararıyla değil kazancıyla da ara transfer dönemine damgasını vurdu.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester United ile 4,5 yıllığına anlaşan 29 yaşındaki Şilili futbolcu, İngiliz basınında yer alan iddialara göre haftada kazanacağı 500 bin sterlinlik (yaklaşık 2 milyon 650 bin lira) geliriyle bu alanda zirveye yerleşti.
En fazla kazanan futbolcular listesinde ilk dört sırada Manchester Unitedlı futbolcular yer alıyor. Transferiyle Premier Lig takımlarında forma giyen futbolcuların haftalık gelirinde çıtayı biraz daha yükselten Sanchez'i 290 bin sterlinle Fransız Paul Pogba, 250 bin sterlinle Belçikalı Romelu Lukaku ve 220 bin sterlinle de İsveçli Zlatan Ibrahimovic takip ediyor.




Manchester City'de forma giyen Kevin De Bruyne ve Sergio Agüero ile Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard 220 bin, dünyanın en pahalı savunma oyuncusu olarak Liverpool'a gelen Hollandalı Virgil van Dijk 180 bin, Manchester United'dan Arsenal'a giden Ermeni orta saha oyuncusu Henrikh Mkhitaryan da 170 bin sterlinlik gelirleriyle şampiyonluk mücadelesi veren kulüplerinde en çok kazanan futbolcular olarak öne çıktılar.
2017 yılında ortaya koyduğu performansla rekorlar kıran ve Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin transfer listesine giren Tottenham'ın İngiliz golcüsü Harry Kane ise 120 bin sterlinlik haftalık geliriyle alt sıralarda kaldı.
7 numaralı formanın yeni sahibi
Alexis Sanchez, Manchester United tarihinde birçok yıldızın giydiği 7 numaralı formayla sahaya çıkacak.
7 numaralı formayla 1965-66 sezonunda George Best, 1992-97 yıllarında Eric Cantona, 1997-2003 yıllarında David Beckham, 2003-09 yıllarında Cristiano Ronaldo, son olarak da 2015-17 yıllarında Memphis Depay mücadele etmişti.
Manchester United'a yeni gol ayağı
Şampiyonluk yarışında Manchester City'nin gerisinde kalan Manchester United, kadrosunda yer alan gol yollarında etkili isimlere bir yenisini daha ekledi.
Ligin 24 haftalık bölümünde 49 kez rakip fileleri havalandıran Manchester United'da, Lukaku 11, Anthony Martial 9, Jesse Lingard 7, Marcus Rashford 4, Juan Mata ve Pogba ise üçer gol attı.
Sanchez ise Arsenal formasıyla bu sezon ligde çıktığı 19 maçta 7 gol kaydetti.
Sosyal medyayı hareketlendirdi
Alexis Sanchez'in Manchester United ile sözleşme imzalaması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.
Günlerdir beklenen transferin duyurulmasından sonra geçen yarım saatlik zaman diliminde, Sanchez için sosyal paylaşım ağı Twitter'da 77 bin retweet, 84 bin beğeni, Mkhitaryan için de 20 bin retweet ve 24 bin beğeni yapıldı.
Manchester City'nin sözleşmesini yenilediği De Bruyne ise bu iki futbolcunun gölgesinde kaldı. Belçikalı yıldıza 2 bin retweet, 3 bin 500 de beğeni geldi.
İngiliz futbolunda takaslar
Sanchez ile Mkhitaryan takası, İngiliz futbolunda çok sık yaşanmayan benzer transferleri akıllara getirdi.
Arsenal ile iki lig şampiyonluğu yaşayan sol bek Ashley Cole'ü 2006 yılında renklerine bağlamak isteyen Chelsea'nin kasasından 5 milyon sterlin çıkarken, William Gallas'ı da rakibine gönderdi.
İki Londra ekibi arasında 2004 yılında gerçekleşen bir başka takasta ise West Ham United, Bobby Zamora için Tottenham'a Jermain Defoe'nin yanı sıra 7 milyon sterlin verdi.
Manchester United ise 1995 yılında Newcastle United forması giyen Andy Cole'ü renklerine bağlayabilmek için 6 milyon sterlin ile Keith Gillespie'yi takasta kullandı.

DeMarcus Cousins'tan tarihe geçen performans


Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Chicago Bulls'u 132-128 yenen New Orleans Pelicans'ın all-star pivotu DeMarcus Cousins, lig tarihinde 40 sayı, 20 ribaunt ve 10 asistlik performans sergileyen 5. oyuncu oldu.

NBA'e 9 maçla devam edildi. New Orleans Pelicans ile Chicago Bulls arasındaki mücadeleyi, 2 uzatma sonunda 132-128 ev sahibi Pelicans kazandı.
Karşılaşmayı 44 sayı, 24 ribaunt, 10 asist ve 4 top çalmayla bitiren Pelicans'ın all-star pivotu DeMarcus Cousins, 40 sayı, 20 ribaunt ve 10 asistle "triple double" yapan 5. NBA oyuncusu olarak tarihe geçti.
Bunu 6 kez başaran Wilt Chamberlain'ın yanı sıra Kerim Abdülcabbar, Elgin Baylor ve Oscar Robertson da birer kez 40 sayı, 20 ribaunt ve 10 asistlik performansa imza atmıştı.
Anthony Davis 34 sayı, 9 ribaunt, 5 asistlik katkısıyla galibiyette önemli rol oynadı.
Bulls'ta Jerian Grant 22 sayı, 13 asist, 5 ribaunt, Robin Lopez 22 sayı, Zach LaVine 19 sayı, 5 ribaunt ve Lauri Markkanen'in 14 sayı, 17 ribauntla mücadele etti.
Timberwolves, Clippers deplasmanında Wiggins ile güldü
Minnesota Timberwolves, Andrew Wiggins'in 40 sayı ve 6 ribauntla yıldızlaştığı maçta, konuk olduğu Los Angeles Clippers'ı 126-118 yendi.
Timberwolves'ta Jeff Teague 30 sayı, 6 asist, Nemanja Bjelica 18 sayı, 9 ribaunt ve Karl-Anthony Towns 11 sayı, 17 ribauntla oynadı.
Clippers'ın all-star forveti Blake Griffin, 32 sayı, 12 ribaunt, 12 asistle "triple double"a imza attı. Montrezl Harrell 23 sayı, 6 ribaunt, Lou Williams ise 20 sayı, 7 asist üretti.
Ersan'dan 5 sayı, 11 ribauntluk katkı
Atlanta Hawks, ağırladığı Utah Jazz'ı 104-90 mağlup etti.
Dennis Schroder 20, Taurean Prince de 17 sayıyla Hawks'ın skor yükünü çekti. Milli basketbolcu Ersan İlyasova ise 5 sayı, 11 ribauntluk katkıda bulundu.
Jazz'da Alec Burks'ün 17 sayı ve Donovan Mitchell'ın 13 sayı, 6 ribauntluk performansı mağlubiyeti önleyemedi.
NBA'e 5 maçla devam edilecek.
Sonuçlar
Charlotte Hornets-Sacramento Kings: 112-107
Atlanta Hawks-Utah Jazz: 104-90
Houston Rockets-Miami Heat: 99-90
Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers: 105-101
Milwaukee Bucks-Phoenix Suns: 109-105
New Orleans Pelicans-Chicago Bulls: 132-128 (uzatmada)
Dallas Mavericks-Washington Wizards: 98-75
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers: 104-101
Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves: 118-126