TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

4 Ağustos 2018 Cumartesi

Hollanda Süper Kupası Feyenoord'un

Hollanda Süper Kupası'nda Feyenoord, penaltı atışları sonrasında PSV Eindhoven'i 6-5 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

Hollanda Süper Kupası'nda Lig şampiyonu PSV Eindhoven ile Hollanda Kupası'nı müzesine götüren Feyenoord karşı karşıya geldi. Philips Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada karşılıklı ataklarla geçen ilk yarı 0-0'lık skorla sona erdi.
İki takımın ikinci devrede de yaptığı atak sonuçsuz kalınca mücadele penaltı atışlarına gitti. Penaltı vuruşlarında rakibine 6-5'lik üstünlük sağlayan Feyenoord, Hollanda Süper Kupası'nı 4'üncü kez müzesine götürdü.
Öte yandan Hollanda Süper Kupa karşılaşmasında Türk hakem Serdar Gözübüyük düdük çaldı.

Fransa Süper Kupası Paris Saint-Germain'in

Fransa Süper Kupası'nda Paris Saint-Germain (PSG), Monaco'yu 4-0 mağlup ederek kupaya uzandı.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen organizasyonda, geçen senenin kupa ve lig şampiyonu PSG ile ligi ikinci sırada tamamlayan Monaco, Çin'in Shenzhen kentindeki Universiade Spor Merkezi'nde karşılaştı.
Maça hızlı başlayan PSG, 33. dakikada frikikten Angel Di Maria, 40. dakikada ise Christopher Nkunku'nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
İkinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutan ve kontrataklarla etkili olan PSG, 67. dakikada Timothy Weah ve 90+2'nci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Di Maria'nın ağları sarsmasıyla mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.
PSG, üst üste 6'ncı, toplamda ise 8'inci kez organizasyonda kupanın sahibi oldu.

Spor Toto Süper Lig'e teknik bakış

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonu için geri sayım başlarken, 18 kulübün 9'u geçen sezon çalıştığı teknik adamla yola devam ediyor.

Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'in adının verildiği sezonda mücadele edecek 18 takımdan 9'u ise yeni teknik direktörlerle başarı kovalayacak.
Son şampiyon Galatasaray ile Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor'un yanı sıra ligin yeni ekipleri Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor, geçen sezonu tamamlayan teknik direktörler yönetiminde yeni sezonu açacak.
Ligde Fenerbahçe ile Trabzonspor'un yanı sıra Göztepe, Sivasspor, Kayserispor, Akhisarspor, Bursaspor, Antalyaspor ve Atiker Konyaspor, teknik direktör değişikliğine giden ekipler oldu.
2017-2018 sezonuna başlarken 10 kulüp, eski teknik direktörleriyle "devam" kararı almıştı.
- Sadece ikisi yabancı
Süper Lig'de yeni sezon öncesinde kulüplerin tercihi Türk teknik adamlardan yana oldu.
Ligde mücadele edecek 18 takımın 16'sında teknik direktörlük koltuğuna Türkler otururken, sadece 2 ekip tercihini yabancı çalıştırıcılardan yana kullandı.
Süper Lig'de Fenerbahçe'yi Hollandalı Phillip Cocu, Akhisarspor'u ise Bosna Hersekli Safet Susic çalıştıracak.
Ligde geçen sezon başında ise 14 Türk, 4 yabancı teknik adam yer alıyordu.
- Fatih Terim'in rekoru
Süper Lig'de bu sezon görev alacak teknik direktörlerden Galatasaray'ın çalıştırıcısı Fatih Terim, lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam konumunda bulunuyor.
Tecrübeli teknik adam, 4. kez görev aldığı sarı-kırmızılı takımda toplamda 7 kez şampiyonluk kupasını kaldırma mutluluğu yaşadı.
Fatih Terim dışında ligde bu sezon takım çalıştıracak teknik direktörler arasında iki isim daha şampiyonluk gördü. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında siyah-beyazlı takımla iki kez mutlu sona ulaştı. Sezona Kayserispor'un başında başlayacak Ertuğrul Sağlam ise 2009-2010 sezonunda Bursaspor'a tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğu yaşattı.
- En istikrarlısı Avcı
Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde Medipol Başakşehir'i çalıştıran Abdullah Avcı dikkati çekiyor.
Turuncu-lacivertli takımın başında beşinci sezonuna başlayacak deneyimli teknik adam, bu alanda mevcut teknik adamlar arasında en uzun süre görevde kalan isim olarak ön plana çıkıyor.
Abdullah Avcı dışında Şenol Güneş de Beşiktaş'ın başında dördüncü sezonuna başlayacak.
- Ligin yenileri de istikrardan yana
Süper Lig'e yeni çıkan 3 takım da yola geride kalan sezonda başarı elde ettikleri teknik adamlarla devam etme kararı aldı.
Spor Toto 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e doğrudan yükselen Çaykur Rizespor, geçen sezon göreve başlayan İbrahim Üzülmez ile yola devam ediyor.
Ligi ikinci bitiren MKE Ankaragücü ise geçen sezonun başında teknik direktörlük koltuğuna oturan İsmail Kartal ile Süper Lig'de başarı arayacak.
Süper Lig'e play-off'tan gelen Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde mücadelesini sürdürecek.
- En genç ve en yaşlı teknik adamlar
Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde en genci 42 yaşındaki Tamer Tuna, en yaşlısı ise 66 yaşındaki Şenol Güneş.
Sivasspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Tamer Tuna, 1 Temmuz 1976 doğumlu.
Beşiktaş'ta dördüncü sezonuna başlayacak Şenol Güneş ise 1 Haziran 1952 doğum tarihiyle, "ligin en deneyimli teknik direktörü" unvanını bu sezon da koruyor.
- Süper Lig'de en çok maça çıkan Aybaba
Süper Lig'de en deneyimli teknik direktörlerinden olan Samet Aybaba, en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip.
Türk futbolunun en önemli teknik direktörleri arasında yer alan 63 yaşındaki Samet Aybaba, 1990-1991 sezonunda MKE Ankaragücü'nde başladığı kariyerinde Kayserispor, Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Bucaspor, Beşiktaş, Antalyaspor, Eskişehirspor ve Sivasspor'da görev yaptı. Süper Lig'de 581 maçta takımının başında yer alan Aybaba, yeni sezonda Bursaspor'un başarısı için mücadele edecek.
Samet Aybaba'yı 545 müsabakayla Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş takip etti. Son üç sezonda siyah-beyazlı takımı çalıştıran Güneş, 1985'te başlayan kariyerinde Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ın başında Süper Lig'de 21 sezonda 545 maça çıktı.
Fenerbahçe'nin teknik direktörü Phillip Cocu, Göztepe çalıştırıcısı Bayram Bektaş ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un teknik adamı Mehmet Altıparmak'ın daha önce Süper Lig deneyimi bulunmuyor.
- "Dört büyükler"de oynayanlar
Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak birçok teknik direktör futbolculuklarında "Dört büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giydi.
Fatih Terim ve Bülent Korkmaz (Galatasaray), Bayram Bektaş, Ertuğrul Sağlam, Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Tamer Tuna (Beşiktaş ve Trabzonspor), Ünal Karaman (Trabzonspor), Erol Bulut (Fenerbahçe ve Trabzonspor), İsmail Kartal (Fenerbahçe) ve Şenol Güneş (Trabzonspor) "Dört büyükler"in forması altında top koşturdu.
- Geçen sezon 11 takımda teknik adam değişti
Süper Lig'de geride kalan 2017-2018 sezonunda 11 kulüp teknik adamını değiştirdi.
Yedi kulübün teknik adam değişikliğine gitmediği sezonda toplam 32 teknik direktör görev yaptı.
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman, Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı, Akhisarspor'da Okan Buruk, Sivasspor'da Samet Aybaba, Göztepe'de Tamer Tuna ve Kasımpaşa'da Kemal Özdeş, sezonu tamamlayan teknik adamlar oldu.
- Şampiyon 5 takımdan 3'ü değişikliğe gitti
Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 5 takımdan 3'ü sezona yeni teknik direktörleriyle giriyor.
Şampiyon Galatasaray Fatih Terim, Beşiktaş da Şenol Güneş ile yoluna devam ederken, Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın yerine Hollandalı Phillip Cocu, Trabzonspor'da Rıza Çalımbay'ın yerine Ünal Karaman, Bursaspor'da ise Mustafa Er'in yerine Samet Aybaba göreve getirildi.
- Türkiye'de istikrar rekoru Milne'de
Süper Lig'de geride kalan 60 sezonda istikrar rekoru Beşiktaş'ta görev yapan Gordon Milne'in elinde bulunuyor.
İngiliz teknik adam, siyah-beyazlı takımda 1987-1988 sezonundan başlayarak aralıksız 6,5 yıl görev yaparak, şimdiye dek Türkiye'deki en üst seviye ligde bir takımı kesintisiz en uzun süre çalıştıran teknik direktör unvanını aldı.
Beşiktaş, Milne yönetiminde 3 şampiyonluk yaşarken, 3 kez de ligi ikinci sırada tamamladı. Beşiktaş'ın ardından çeşitli dönemlerde Trabzonspor ve Bursaspor'u da çalıştıran Milne, Türkiye'de yaklaşık 8 yıla yakın teknik direktörlük yaptı.
- Son 11 sezona Türk teknik adam damgası
Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu Fatih Terim'in çalıştırdığı Galatasaray'ın şampiyon tamamlamasıyla Türk teknik direktörlerin şampiyonluk serisi 11 sezona çıktı.
Yabancı teknik adamlar adına son olarak 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'nin başında Brezilyalı Arthur Zico şampiyonluk yaşadı. O sezondan sonra tüm şampiyonlukları Türk teknik direktörlerin çalıştırdığı takımlar elde etti.
Süper Lig'de 2006-2007 sezonundan sonra şampiyonluk yaşayan takımlar ve teknik direktörler şöyle:
 Sezon Takım Teknik direktör
 2007-2008 Galatasaray Cevat Güler
 2008-2009 Beşiktaş Mustafa Denizli
 2009-2010 Bursaspor Ertuğrul Sağlam
 2010-2011 Fenerbahçe Aykut Kocaman
 2011-2012 Galatasaray Fatih Terim
 2012-2013 Galatasaray Fatih Terim
 2013-2014 Fenerbahçe Ersun Yanal
 2014-2015 Galatasaray Hamza Hamzaoğlu
 2015-2016 Beşiktaş Şenol Güneş
 2016-2017 Beşiktaş Şenol Güneş
 2017-2018 Galatasaray Fatih Terim
- Teknik direktörler
Süper Lig'de 2018-2019 sezonunda görev yapacak teknik direktörler ile geçen sezon sonu itibarıyla bu takımları çalıştıran teknik adamlar şöyle:
 TakımTeknik direktörÜlkesiGeçen sezon sonu
 Akhisarspor Safet Susic Bosna Hersek Okan Buruk
 Alanyaspor Mesut Bakkal Türkiye Mesut Bakkal
 Antalyaspor Bülent Korkmaz Türkiye Hamza Hamzaoğlu
 Atiker Konyaspor Rıza Çalımbay Türkiye Sergen Yalçın
 Beşiktaş Şenol Güneş Türkiye Şenol Güneş
 Bursaspor Samet Aybaba Türkiye Mustafa Er
 Büyükşehir Belediye Erzurumspor Mehmet Altıparmak Türkiye Mehmet Altıparmak
 Çaykur Rizespor İbrahim Üzülmez Türkiye İbrahim Üzülmez
 Yeni Malatyaspor Erol Bulut Türkiye Erol Bulut
 Fenerbahçe Phillip Cocu Hollanda Aykut Kocaman
 Galatasaray Fatih Terim Türkiye Fatih Terim
 Göztepe Bayram Bektaş Türkiye Tamer Tuna
 Kasımpaşa Kemal Özdeş Türkiye Kemal Özdeş
 Kayserispor Ertuğrul Sağlam Türkiye Marius Sumudica
 Medipol Başakşehir Abdullah Avcı Türkiye Abdullah Avcı
 MKE Ankaragücü İsmail Kartal Türkiye İsmail Kartal
 Sivasspor Tamer Tuna Türkiye Samet Aybaba
 Trabzonspor Ünal Karaman Türkiye Rıza Çalımbay

Periscope'da Süper Lig maçlarına yasak getirildi

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesince, yayın hakları Digitürk'e ait Spor Toto Süper Lig maçlarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere, Periscope'a erişim yasağı uygulanmasına karar verildi.

Spor Toto Süper Lig futbol müsabakalarının yayın hakkını elinde bulunduran Digitürk, canlı video paylaşım uygulaması Periscope üzerinden maçların görüntülerinin izinsiz servis edildiği gerekçesiyle İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine başvurdu.
Mahkeme, yapılan müracaatı yerinde bularak, maçların Twitter'a ait Periscope'tan yayınının önüne geçmek amacıyla karar aldı. Kararda, şu ifadelere yer verildi:
"Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere pscp.tv, proxsee.pscp.tv, prod-assets.pscp.tv, prod-video-eu-central-1.pscp.tv Periscope uygulama adreslerinde Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere ihtiyati tedbir yoluyla erişimin engellenmesine karar verildi."
Söz konusu kararın, diğer platformların yayın hakkını elinde bulundurdukları benzer canlı maç yayınları için de emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.
- Maçlar bitince tekrar erişilebilecek
Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) Genel Sekreteri Bülent Kent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Digitürk tarafından yapılan başvuru sonucu mahkemenin aldığı kararla Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı gün ve saatlerde canlı video paylaşım uygulaması Periscope'a erişimin engelleneceğini söyledi.
İnternet servis sağlayıcılarına gönderilen mahkeme kararının Süper Lig'de yeni sezonun başlayacağı 10 Ağustos itibarıyla uygulanacağını vurgulayan Kent, şunları kaydetti:
"Birliğimiz kurulduğundan bu yana ilk kez belli süreler arasında erişim yasağına ilişkin mahkeme kararı alındı. Süper Lig maçları başlarken erişime kapatılacak olan Periscope, maç yayınlarının bitmesinin ardından tekrar erişime açılacak."

12. TFF Süper Kupa sahibini buluyor

2017-2018 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile 2017-2018 Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Akhisarspor'un karşı karşıya geleceği TFF Süper Kupa müsabakası 5 Ağustos Pazar günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak.

Akhisar, tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve finalde Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmıştı. Akhisar, Süper Kupa'yı da kazanmak ve müzesine bir kupa daha eklemek istiyor. Galatasaray ise Süper Kupa'yı kazanarak yeni sezona bu moral ile başlamak istiyor.
Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak. Maç ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray 8'inci, Akhisarspor ilk kez oynayacak
Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, TFF Süper Kupa'da 8'inci, Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor ise ilk kez mücadele edecek.
Almanya'nın Frankfurt kentinde 2006'da oynanan ilk Süper Kupa maçında Beşiktaş'a yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra 2008'de yine Almanya'da, Duisburg kentinde yapılan kupa maçında Kayserispor ile karşılaştı. Galatasaray rakibine üstünlük sağlayarak ilk kez Süper Kupa'da mutlu sona ulaştı.
Sarı-kırmızılı takım, 2012-2016 yıllarında üst üste 5 kez Süper Kupa'da mücadele verdi. 2012'de Erzurum ve 2013'te Kayseri'de Fenerbahçe karşısında kupayı kazanan Galatasaray, 2014'te ise Manisa'da oynanan maçta sarı-lacivertli takıma penaltılarda mağlup oldu.
Galatasaray, 2015'te Ankara'da Bursaspor, 2016'da ise Konya'da Beşiktaş karşısında kupayı kazanma başarısı gösterdi.
- En fazla Galatasaray kazandı
Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu.
Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen sonraki süreçte 5 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray, 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016'da Süper Kupa'yı müzesine götürdü.
Fenerbahçe'nin 3 kez kazandığı kupayı, Beşiktaş, Trabzonspor ve Atiker Konyaspor ise birer kez havaya kaldırdı.
- İlk maçlar Almanya'da oynandı
Süper Kupa'nın ilk 3 organizasyonu Almanya'da gerçekleştirildi.
Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı ilk kupa maçı Frankfurt kentinde oynanırken, daha sonra sırasıyla Köln ve Duisburg şehirlerinde karşılaşmalar yapıldı.
Almanya'daki maçlarda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birer kez kupa sevinci yaşadı.
- Türkiye'deki ilk kupayı Fenerbahçe kazandı
Almanya'daki kupa maçlarının ardından mücadele Türkiye'ye taşınırken, yurttaki ilk kupayı Fenerbahçe havaya kaldırdı.
İstanbul'da 2009'da oynanan müsabakada Fenerbahçe, Beşiktaş'a üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu. Süper Kupa karşılaşması 2010'da bir kez daha İstanbul'da oynanırken, Trabzonspor, Bursaspor'u geçerek kupayı kazandı.
İstanbul'daki iki karşılaşmanın ardından son 6 organizasyon Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirildi.
Erzurum, Kayseri, Manisa, Ankara, Konya ve Samsun'da yapılan bu 6 karşılaşmada Galatasaray 4 kez kupayı müzesine götürdü. Anadolu'da oynanan maçlarda Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ise birer kez kupa sevinci yaşadı.

3 Ağustos 2018 Cuma

Atiker Konyaspor, Samuel Eto'o ile yollarını ayırdı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor, Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o ile yollarını ayırdı.

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, bir süredir devam eden görüşmeler neticesinde 37 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin karşılıklı olarak sona erdirildiği belirtildi.
Açıklamada, "Futbolcumuz Eto'o Atiker Konyaspor'umuza her anlamda önemli katkılar sağlamış takımımızda forma giydiği süre içinde hem antrenmanlarda hem de maçlarda kulübümüz adına maksimum düzeyde çaba göstermiştir. Samuel Eto'o'ya kulübümüze katkıları ve hizmetleri için camiamız adına teşekkür ediyor, karşılıklı olarak sıcak ve samimi duygular içinde gerçekleşen veda sonrasında, gelecekteki hayatının kendisine güzellikler, mutluluklar ve başarı getirmesini diliyoruz." denildi.
Eto'o'nun, tesislerden ayrılmadan önce takım arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra kamptan ayrıldığı öğrenildi.
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezon için takımın tesislerde sürdürdüğü antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Çalımbay, Eto'o'nun futbolu çok sevdiğini, kendisiyle çalıştığı için mutlu olduğunu söyledi.
Türkiye'deki basın organlarının kendine göre yorum yapmasını eleştiren Çalımbay, "Bu konulardan birisi de Eto'o. Eto'o'yla biz Antalya'da da beraber çalıştık. Ben Antalya'da sonuncu bir takımı devraldım. O takımın başında da Eto'o vardı. Ben geldiğim zaman kadro dışı olan Eto'o'yla güzel bir diyalog içerisine girerek çok iyi şeyler başardık." diye konuştu.
Çalımbay, Antalyaspor'u çalıştırdığı dönemde sezon sonu yeni transferlerin gelmesinin ardından Eto'o krizi çıktığını anlattı.
- "Eto'o'yla hiçbir zaman sorunum olmadı"
O dönemde Eto'o'ya yapılan transfer teklifleri olduğunu belirten Çalımbay, "Sezon sonu Nasri ve diğer yeni gelen oyuncular olunca Eto'o da onların aldığı kadar para talep etti. Transferlerden sonra bazı sorunlar yaşanınca ben Antalyaspor'dan ayrıldım. Dolayısıyla benim Eto'o'yla hiç bir zaman sorunum olmadı." ifadelerini kullandı.
Çalımbay Atiker Konyaspor'da göreve başladığında, tekrar Eto'o'yla çalışacağı için çok mutlu olduğunu aktardı.
- "Eto'o boş kalmaz"
Eto'o'nun başarılı bir şekilde futbol hayatına devam edeceğine inandığını vurgulayan Çalımbay, şunları kaydetti:
"Kendisi takım içerisinde bir lider. Futbolu çok seviyor. Burada kalsa aynı şekilde başarılı olurdu. Eto'o'nun her şeyi futboldu. Onun yaşında oynayan futbolcu sayısı azdır. Şunu özellikle belirtmeliyim; biz gelmeden önce Eto'o'nun burada zaten problemi vardı. Daha sonra yönetimle arasındaki olaylar tatlıya bağlanıp iyi bir şekilde ayrıldı. Eto'o gittiği için gerçekten çok üzüldüm. Fakat kulüplerimizin bir denge kurması gerekiyor. Özellikle de maddi açıdan. Bu sebeple böyle bir karar alındığını düşünüyorum. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Eto'o boş kalmaz. Çok iyi yerlerde top oynar. Çünkü kariyeri belli."

Veli Kavlak ile yollar ayrıldı

Beşiktaş, sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Veli Kavlak ile yollarını ayırdı.

Siyah-beyazlı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, sözleşmesi 2018-2019 sezonu sonunda bitecek 29 yaşındaki futbolcunun Beşiktaş kariyeri sona erdi. Orta saha oyuncusunun sözleşmesi feshedildi.
- Beşiktaş'ta 152 maçta forma giydi
2011-2012 sezonunda Avusturya ekibi Rapid Wien'den Beşiktaş'a transfer olan Veli Kavlak, siyah-beyazlı takımla 152 resmi maça çıktı ve 8 gol kaydetti.
Omzundan yaşadığı sakatlıktan bir türlü geri dönemeyen Veli Kavlak, siyah-beyazlı formayı son olarak 26 Ocak 2017 tarihinde Kayserispor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında giydi.
Geçen sezon Beşiktaş forması altında hiçbir resmi müsabakada görev almayan deneyimli futbolcu, ligdeki son maçını ise 17 Şubat 2016 Mersin İdmanyurdu'na karşı oynadı.

trtspor.com.tr

Trabzonspor Seyedmajid Hosseini'nin maliyetini açıkladı

Trabzonspor, Esteghlal Kulübü ile Seyedmajid Hosseini'nin transferi konusunda yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandığını KAP'a bildirdi. Bordo Mavililer, Seyedmajid Hosseini'nin transferi için 600 bin dolar bonservis bedeli ödendiğini açıkladı.

Bordo-mavili kulüpten KAP'a yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz ile Esteghlal Kulübü arasında oyuncu Seyedmajid Hosseini'nin transferi konusunda yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır.
Buna göre oyuncu Seyedmajid Hosseini'nin kulübümüze transferi karşılığında Esteghlal Kulübüne 400.000.-USD transfer bedeli ödenecektir. Ayrıca oyuncunun yetiştirme tazminatının en fazla 200.000.-USD'lik tutarı da kulübümüz tarafından karşılanacaktır.
Böylelikle Esteghlal Kulübüne ödenecek toplam bedel en fazla 600.000.-USD olacaktır.
Buna karşılık oyuncu Seyedmajid Hosseini'nin Kulübü Esteghlal ile arasındaki sözleşmenin serbest kalma maddesi kullanılmış olsa idi, kulübümüz, öncelikle 100.000.-USD serbest kalma bedeli ve 240.000.-EURO yetiştirme bedeli olmak üzere yaklaşık 380.000.-USD tutarında bir maliyetle karşılaşacak, oyuncunun geçici lisansı için FIFA'ya başvuracak ve asgari 30 günlük bir sürede oyuncuyu oynatamayacaktı.
Bu süreçleri yaşamak yerine Esteghlal Kulübü ile anlaşarak transferi gerçekleştirmek yoluna gitmemiz dolayısıyla ortaya çıkan 220.000.-USD tutarındaki fazlalık ödemenin, 120.000.-USD'si oyuncu Seyedmajid Hosseini tarafından, 55.000.-USD'lik kısmı menajeri tarafından ve 45.000.-USD'lik kısmı da kulübümüz tarafından karşılanmıştır."

Alvaro Negredo'nun yerine Mario Mandzukic

Beşiktaş'ta Mandzukic yeniden gündem oldu. Siyah - beyazlılar, Rayo Vallecano ile transfer görüşmelerine başlayan Negredo'nun yerine Hırvat golcüyü transfer etmek istiyor.

Beşiktaş, yeni sezonda takıma sınıf atlatacak golcü arayışlarını sürdürüyor.
Bu hedef doğrultusunda arayışlarını sürdüren siyah beyazlılar, gündemine yeniden Mario Mandzukic'i aldı.
Beşiktaş transfer komitesi başkanı Umut Güner, Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferinden sonra iyice gözden düşen Hırvat yıldız ve menajeriyle Marmaris'te bir araya geldi.
İtalyan kulübünün golcü futbolcuyu kiralamaya sıcak bakması üzerine gözler Alvaro Negredo'ya çevrildi.
Rayo Vallecano ile transfer görüşmelerine başlayan İspanyol golcünün satışı gerçekleşirse, Siyah - beyazlılar Mario Mandzukic transferi için düğmeye basacak.
Hırvat yıldız, Rusya'daki Dünya Kupası'nda final oynayan Hırvatistan'ın en önemli kozlarından biriydi.
32 yaşındaki yıldız futbolcu, kupada 3 gol atarken, 1 de asist yaptı.

trtspor.com.tr

Fenerbahçe'nin Benfica maçı kadrosu belli oldu

Fenerbahçe'de, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımıyla yapılacak maçların kadrosu UEFA'ya bildirildi.

UEFA'nın internet sitesinde yayımlanan kadroda, yeni transferlerden Berke Özer ile Ferdi Kadıoğlu'na yer verilmedi. Sakatlığı bulunan Aatıf Chahechouhe ile İsmail Köybaşı'nın yanı sıra Salih Uçan da kadroya alınmadı.
Yeni transferlerden Barış Alıcı ile Andre Ayew, 23 kişilik kadroda yer buldu. Barış Alıcı'nın isminin Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu forması giyen ikizi Kerim Alıcı ile karıştırılması dikkati çekti. UEFA'daki listede yanlışlıkla Kerim'in adı yer aldı.
Sarı-lacivertlilerin UEFA'ya bildirdiği kadroda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler: Volkan Demirel, Carlos Kameni, Erten Ersu
Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli
Orta saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Ozan Tufan, Giuliano Victor de Paula, Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Barış Alıcı, Mathieu Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin, Serhat Kot, Josef de Souza, Eljif Elmas
Forvet: Roberto Soldado, Andre Ayew

MotoGP heyecanı Çekya'da sürecek

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 10. yarışı, Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonunda sezonun 10. ayağı, Çekya'nın Brno kenti ile aynı adı taşıyan 5,4 kilometrelik pistte 21 tur üzerinden yapılacak.
Sıralama turlarının 4 Ağustos Cumartesi günü TSİ 15.10'da başlayacağı yarışın startı, 5 Ağustos Pazar günü TSİ 15.00'te verilecek.
Sezonun geride kalan 9 yarışı sonrası pilotlar klasmanının ilk 5 sırasında yer alan isimler şöyle:
1. Marc Marquez (İspanya): 165 puan
2. Valentino Rossi (İtalya): 119
3. Maverick Vinales (İspanya): 109
4. Andrea Dovizioso (İtalya): 88
5. Johann Zarco (Fransa): 88

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu tamamlandı

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda rövanş maçları oynandı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasında, 3. ön eleme turuna yükselen 44 takım belli oldu.

Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını konuk eden Beşiktaş, ilk maçta 2-0'lık skorla geçtiği rakibini rövanşta da 6-0 yenerek 3. ön eleme turuna çıktı.
Beşiktaş'ın 3. ön eleme turundaki rakibi ise Avusturya'nın LASK Linz takımı oldu. LASK Linz, ilk maçta 4-0 yendiği Norveç temsilcisi Lilleström'ü rövanş mücadelesinde de 2-1 mağlup ederek siyah-beyazlılarla eşleşti.
Medipol Başakşehir'in 3. ön eleme turundaki rakibinin belli olacağı Burnley-Aberdeen mücadelesi, ilk maçta olduğu gibi 1-1 sona erdi. Uzatmalarda İskoç temsilcisini 3-1 yenen İngiliz ekibi Burnley, tur atlayan taraf oldu.
Rövanş maçlarının ardından Alashkert, Molde, AEK Larnaka, Trencin, Dinamo Minsk, APOEL, Hajduk Split,
Partizan, Zrinjski, Leipzig, LASK Linz, CSKA Sofya, Nordsjaelland, Apollon, The New Saints, Mariupol, Progres Niedercorn, Spartak Subotica, Zalgiris, Dinamo Brest, Slovan Bratislava, Hibernian, Beşiktaş, Kopenhag, Torpedo Kutaisi, Vitesse, Maribor, Atalanta, Ufa, FCSB, Kairat, Bordeaux, Dudelange, Spartaks Jurmala, Rangers, Sarpsborg, Maccabi Tel-Aviv, Olimpija Ljubljana, Jagiellonia, Sevilla, Burnley, Lech Poznan, Hapoel Haifa ve Valur bir üst tura yükseldi.
UEFA Avrupa Ligi 2. öne eleme turunda oynanan 44 maçta alınan sonuçlar şöyle:
Burnley (İngiltere)-Aberdeen (İskoçya): 1-1, 3-1
Lech Poznan (Polonya)-Shakhtyor (Belarus): 1-1, 3-1
Domzale (Slovenya)-Ufa (Rusya): 0-0, 1-1
Bordeaux (Fransa)-Ventspils (Letonya): 1-0, 2-1
La Fiorita (San Marino)-Spartaks Jurmala (Letonya): 0-6, 0-3
Vitesse (Hollanda)-Viitorul (Romanya): 2-2, 3-1
AZ Alkmaar (Hollanda)-Kairat (Kazakistan): 0-2, 2-1
FCSB (Romanya)-Rudar Velenje (Slovenya): 2-0, 4-0
Vikingur (Faroe Adaları)-Torpedo Kutaisi (Gürcistan): 0-3, 0-4
Maribor (Slovenya)-Chikhura (Gürcistan): 0-0, 2-0
Slovan Bratislava (Slovakya)-Balzan (Malta): 1-2, 3-1
Drita (Kosova)-Dudelange (Lüksemburg): 1-2, 1-1
Hacken (İsveç)-Leipzig (Almanya): 0-4, 1-1
Flora Tallinn (Estonya)-APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi): 0-5, 2-0
Valletta (Malta)-Zrinjski (Bosna Hersek): 1-1, 1-2
Mariupol (Ukrayna)-Djurgarden (İsveç): 1-1, 2-1
Progres Niedercorn (Lüksemburg)-Honved (Macaristan): 0-1, 2-0
Admira (Avusturya)-CSKA Sofya (Bulgaristan): 0-3, 1-3
Radnicki (Sırbistan)-Maccabi Tel-Aviv (İsrail): 0-2, 2-2
Vaduz (Lihtenştayn)-Zalgiris (Litvanya): 0-1, 1-1
Laçi (Arnavutluk)-Molde (Norveç): 0-3, 0-2
Rio Ave (Portekiz)-Jagiellonia (Polonya): 0-1, 4-4
Atromitos (Yunanistan)-Dinamo Brest (Belarus): 3-4, 1-1
Lilleström (Norveç)-LASK (Avusturya): 0-4, 1-2
AIK (İsveç)-Nordsjaelland (Danimarka): 0-1, 0-1
Crusaders (Kuzey İrlanda)-Olimpija Ljubljana (Slovenya): 1-5, 1-1
Alashkert (Ermenistan)-Sutjeska (Karadağ): 1-0, 0-0
Lincoln Red Imps (Cebelitarık)-The New Saints (Galler): 1-2, 1-1
Slavia Sofya (Bulgaristan)-Hajduk Split (Hırvatistan): 0-1, 2-3
Beşiktaş-B36 Torshavn (Faroe Adaları): 2-0, 6-0
Trencin (Slovakya)-Gornik (Polonya): 1-0, 4-1
Sarpsborg (Norveç)-St. Gallen (İsviçre): 1-2, 1-0
Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi)-Zeljeznicar (Bosna Hersek): 2-1, 3-1
Trakai (Litvanya)-Partizan (Sırbistan): 0-1, 1-1
Saraybosna (Bosna Hersek)-Atalanta (İtalya): 2-2, 0-8
Asteras (Yunanistan)-Hibernian (İskoçya): 2-3, 1-1
Rangers (İskoçya)-Osijek (Hırvatistan): 1-0, 1-1
Sparta Prag (Çekya)-Spartak Subotica (Sırbistan): 0-2, 2-1
AEK Larnaka (Kıbrıs Rum Kesimi)-Dundalk (İrlanda): 0-0, 4-0
Dinamo Minsk (Belarus)-Dunajska Streda (Slovakya): 3-1, 4-1
Kopenhag (Danimarka)-Stjarnan (İzlanda): 2-0, 5-0
Ujpest (Macaristan)-Sevilla (İspanya): 0-4, 1-3
Valur (İzlanda)-Santa Coloma (Andorra): 0-1, 3-0
Hafnarfjördur (İzlanda)-Hapoel Haifa (İsrail): 1-1, 0-1

03-04-05-06 Ağustos 2018 TV'de Spor Ekranı


03 AĞUSTOS 2018 CUMA
18:25 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
18:40 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
04 AĞUSTOS 2018 CUMARTESİ
08:00 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
10:00 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
13:00 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
19:00 Trabzonspor - Cagliari Hazırlık Maçı top_futbol TRT Spor
21:15 Türkiye - Büyük Britanya FIBA U18 Kızlar Avrupa Şampiyonası top_basket FIBA Youtube
21:15 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
21:45 Bursaspor - Ankaragücü Hazırlık Maçı top_futbol Bursaspor TV
05 AĞUSTOS 2018 PAZAR
08:00 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
10:00 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
13:00 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
17:00 Chelsea - Manchester City FA Community Shield top_futbol Yayıncı Belli Değil
18:50 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
20:45 Galatasaray - Akhisarspor TFF Süper Kupa top_futbol ATV
21:15 Türkiye - Avusturya FIBA U18 Kızlar Avrupa Şampiyonası top_basket FIBA Youtube
06 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ
09:20 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
13:30 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
16:55 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor
18:50 Avrupa Şampiyonaları 2018 Glasgow - Berlin TRT Spor

2 Ağustos 2018 Perşembe

Beşiktaş farklı turladı


UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş,  2. ön eleme turunda 2-0 kazandığı maçın rövanş müsabakasında Faroe Adaları'ndan B36 Tórshavn takımını 6-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.


İstanbul Vodafone Park'ta oynanan ve Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Carlos Miguel Taborda Xistra'nın yönettiği maçta Beşiktaş'ın gollerini 31, 61 ve 79. dakikalarda Cyle Larin, 44. dakikada Caner Erkin, 74. dakikada Oğuzhan Özyakup ile 90+3. dakikada Vágner Love penaltıdan kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın LASK takımı ile eşleşen Beşiktaş; ilk maçı 9 Ağustos'ta İstanbul'da, rövanş maçını ise 16 Ağustos'ta Avusturya'da oynayacak.

Beşiktaş - B36 Torshavn 6-0 Özet İzle 

- Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyet

Beşiktaş, B36 Torshavn'ı 6-0 yenerek Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini aldı.

Daha önce UEFA Kupası adıyla oynanan bu organizasyonda 2002-2003 sezonun 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı deplasmanda 5-0 yenen siyah-beyazlı ekip, bu rekorunu geliştirdi.

- Şenol Güneş yönetiminde en farklı galibiyet

Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Avrupa'daki en farklı galibiyetine imza attı.

Güneş'in teknik direktörlüğünde 2016-2017'deki Avrupa Ligi mücadelesinde Olympiakos'u 4-1 mağlup eden Beşiktaş, B36 Torshavn'ı 6-0'lık skorla geçti.

MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada Larin meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top üstten auta gitti.
19. dakikada Caner Erkin'in yaptığı ortada Tolgay Arslan altıpasın sol çaprazında uçarak topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
31. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Caner Erkin'in soldan uzun pasında Lens şık bir topuk pasıyla meşin yuvarlağı Larin'in önüne bıraktı. Penaltı noktası gerisinde topu kontrol eden Larin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
37. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada Larin arka direkte topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.
40. dakikada Medel'in uzaktan kaleye gönderdiği şutta top az farkla dışarı çıktı.
43. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Sağdan ceza sahasına girip çizgiye inen Lens'in pasında Caner Erkin arka direkte gelişine vurarak topu ağlara gönderdi: 2-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
48. dakikada Nielsen'in uzak mesafeden şutunda Tolga Zengin direk dibinde topu kurtardı.
49. dakikada Necip Uysal, Caner Erkin'in pası sonrası boşta kalan topa ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci Askham meşin yuvarlağın kaleye gitmesine izin vermedi.
61. dakikada Beşiktaş'ın 3. golü geldi. Caner Erkin'in soldan ortasına ceza sahası içinde yükselen Larin'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.
74. dakikada Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'la farkı 4'e çıkardı. Caner Erkin'in soldan ortaladığı topa ön direkte yükselen Oğuzhan Özyakup kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
79. dakikada Cyle Larin hat-trick yaptı. Vagner Love'ın şık pasıyla sağdan ceza sahasına giren Gökhan Töre topu altı pasa çıkardı, Larin tek vuruşla topu filelere göndererek skoru 5-0 yaptı.
87. dakikada Gökhan Töre ceza yayı çevresinden sert vurdu, kaleci gole izin vermedi.
90+1. dakikada Caner Erkin'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, rakibinden sıyrılırken Petersen'in elle müdahalesi sonucu Beşiktaş penaltı kazandı.
90+2. dakikada topun başına geçen Vagner Love, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 6-0
Beşiktaş, karşılaşmayı 6-0 kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükseldi.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Carlos Xistra, Nuno Pereira, Nuno Miguel Silva Manso (Portekiz)
Beşiktaş: Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Fatih Aksoy (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Caner Erkin, Tolgay Arslan, Medel, Adriano, Lens (Dk. 62 Gökhan Töre), Babel (Dk. 77 Vagner Love), Larin
B36 Torshavn: Askham, Eriksen, Petersen, Faerö, Magnusson, Nielsen, Brockie, Heinesen, Cieslewicz (Dk. 18 Saag - Dk. 71 Jacobsen), Olsen, Przybylski (Dk. 62 Samuelsen)
Goller: Dk. 31, 61 ve 79 Larin, Dk. 43 Caner Erkin, Dk. 74 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90 2 Vagner Love (Penaltıdan) (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 90 2 Petersen (B36 Torshavn)

Beşiktaş, Avrupa'da tur peşinde

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ikinci maçında Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn ile karşı karşıya gelecek. İlk maçta rakibini 2-0'lık skorla geçen siyah-beyazlılar bu avantajını kullanarak tur arayacak.

Bu akşam 21.00'de Vodafone Park'ta başlayacak mücadeleyi Portekiz Futbol Federasyonundan Carlos Xistra yönetecek. Xistra'nın yardımcılıklarını Nuno Pereira ve Nuno Miguel Silva Manso yapacak. Vitor Fernandes Ferreira ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev alacak.
Beşiktaş, deplasmandaki ilk karşılaşmayı Jeremain Lens ve Gökhan Gönül'ün golleriyle 2-0 kazanmıştı.
İlk maçta yer almayan Ricardo Quaresma ile Pepe, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde forma giyebilecek.
Beşiktaş, B36 Torshavn'ı geçmesi durumunda, 3. ön elemede, LASK Linz (Avusturya)-Lilleström (Norveç) mücadelesinde tur atlayan tarafla eşleşecek. LASK Linz, Lilleström karşısında ilk maçı 4-0 kazanmıştı.
Muhtemel 11'ler
Beşiktaş: Tolga, Gökhan, Necip, Fatih, Caner, Tolgay, Medel, Adriano, Lens, Larin, Babel
B36 Torshavn: Hentze, Eriksen, Petersen, Faero, Mellemgaard, Brockie, Jacobsen, Magusson, Cielewicz, Olsen, Saag

Philip Cocu'nun yardımcısı belli oldu

Fenerbahçe Kulübü, futbol A takımının yardımcı antrenörlüğüne Hollandalı Erwin Koeman'ı getirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Hollandalı başarılı futbol adamı Erwin Koeman, futbol A takımımızın yardımcı antrenörü olarak teknik direktörümüz Philip Cocu'nun ekibinde görev yapacak." denildi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Erwin Koeman'ın ekibine katılmasıyla ilgili olarak, "Çok mutluyum. Erwin tecrübesi ile takımımıza ve oyuncularımızın kişisel gelişimine büyük katkıda bulunacak." ifadelerini kullandı.
Erwin Koeman kimdir?
Erwin Koeman futbolculuk kariyerinde orta saha pozisyonunda görev almıştı. Hollanda Milli Takımı'nda da görev alan Erwin Koeman daha sonra teknik direktörlük kariyerine başlamıştı. Futbolculuk kariyerine 1978 yılında Hollanda'nın Groningen takımında başlayan Erwin Koeman daha sonra PSV ve Mechelen takımlarında forma giydi.
Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktör kariyerini başlatan Erwin Koeman sırası ile PSV U21 takımı, PSV, RKC Wallwijk, Feyenoord, Macaristan Milli Takımı, FC Utrecht, FC Eindhoven, Southampton ve Everton takımlarında görev aldı. Fenerbahçe'de Cocu'nun yeni yardımcısı Erwin Koeman aynı zamanda ünlü Barcelonalı futbolcu Ronald Koeman'ın kardeşi.

Benfica hazırlık maçında Lyon'a mağlup!

Avrupa'nın önemli futbol kulüplerinin mücadele ettiği hazırlık turnuvası 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Olympique Lyon, Benfica'yı 3-2 yendi.

Bu yıl 6. kez düzenlenen turnuvada, Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Portekiz temsilcisi Benfica, Portekiz'in Algarve Stadı'nda karşı karşıya geldi.
İlk yarıda etkili ataklar geliştiren Olympique Lyon, 40. dakikada bir dönem Beşiktaş forması giyen Marcelo'nun, 45. dakikada ise Bertrand Traore'nin ağları sarsmasıyla soyunma odasına 2-0 önde girdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan Benfica, 59. dakikada Pizzi, 64. dakikada Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Olympique Lyonlu Martin Terrier 83. dakikada fileleri havalandırdı ve Fransa temsilcisi, sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Avrupa'nın önde gelen 18 takımının yer aldığı 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'na, Avrupa, ABD ve Singapur ev sahipliği yapıyor. Avrupa ayağındaki karşılaşmalar Avusturya, İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre'de oynanıyor.
Organizasyona, İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham, İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, Almanya'dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund, İtalya'dan Juventus, Milan, Inter ve Roma, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Olympique Lyon, Portekiz'den Benfica kulüpleri katılıyor.

FIFA 19 Türkiye fiyatı dudak uçuklattı!

PES 2019'la birlikte oyunseverlerin dört gözle beklediği bir diğer futbol oyunu olan FIFA 19, Türkiye'de satışa çıkmaya hazırlanıyor. Ancak FIFA 19 fiyatları oyunseverleri hayli mutsuz edecek.

FIFA 19'un Türkiye fiyatı belli oldu. Oyunun standart sürümünü satın almak isteyen PS4 sahiplerinin 359 TL karşılığında ön sipariş vermesi gerekiyor. Şampiyonlar sürümü 449,99 TL olan FIFA 19’un Ultimate sürümü ise tam tamına 500 TL ön sipariş fiyatına sahip.
Oyuncuların azımsanmayacak bir kısmı FIFA 18'den FIFA 19'a geçmek için yeteri kadar önemli yenilik görmüyor yeni oyunda. Haliyle yüksek fiyatlar oyuncuları FIFA 19'a biraz daha temkinli yaklaştırıyor.
trtspor.com.tr

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 206. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rövanş mücadelesinde bugün Faroe Adaları'ndan B36 Torshavn'ı konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarında 206. maçına çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 205 maçtan 78'ini kazandı, 83'ünü yitirdi, 44 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.
Avrupa arenasında rakip fileleri 267 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 294 gol gördü.
- Şenol Güneş, rekorunu 28 maça çıkaracak
Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Şenol Güneş, B36 Torshavn karşılaşmasıyla bu rekorunu 28 karşılaşmaya çıkaracak.
Siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 27 karşılaşmada 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Şenol Güneş döneminde 43 gol atan Beşiktaş, rakiplerinden 40 gol yedi.
- "Kupa 2"de 104. maçı
Siyah-beyazlılar, B36 Torshavn karşısında UEFA Avrupa Ligi'ndeki 104. müsabakasını oynayacak.
Adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonda bugüne kadar 103 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 35 mağlubiyet aldı.
Bu organizazyondaki maçlarında rakip fileleri 161 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 125 gole engel olamadı.
- Beşiktaş'ın Avrupa performansı
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

- Farklı galibiyetler
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı deplasmanda 5-0 yenerek elde etti.
Siyah-beyazlı takım, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı. Beşiktaş ayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u evinde 5-1 yendi.
- Farklı mağlubiyetler 
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyet üzüntüsünü ise 2007-2008 sezonunda yaşadı.
Söz konusu sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip, Liverpool'a deplasmanda 8-0 mağlup oldu.
Siyah-beyazlılar ayrıca, 2000-2001 sezonunda İngiliz ekibi Leeds United ve 2016-2017'de Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e aynı organizasyonda rakip sahada 6-0 yenildi.
- Hükmen galibiyetler
Beşiktaş, Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bıraktı.
Siyah-beyazlılar, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos'un sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Beşiktaş ayrıca 1986-1987'de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL ekibinin sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.
- En golcüsü Oktay Derelioğlu
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Oktay Derelioğlu.
Oktay Derelioğlu, siyah-beyazlı formayı giydiği dönemde Avrupa arenasında fileleri 14 kez havalandırdı.
Siyah-beyazlı ekibin eski oyuncularından Brezilyalı Bobo, 12 golle ikinci sırada yer alıyor. Portekizli Ricardo Quaresma ile geçen sezon ortasında takımdan ayrılan Cenk Tosun'un ise 11'er golü bulunuyor.

1 Ağustos 2018 Çarşamba

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu tamamlandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda günün maçları tamamlandı.

İkinci ön eleme turu rövanş maçlarının oynandığı günde bir üst tura çıkan son takımlar belli oldu. Bugün alınan sonuçlara göre dün üst tura yükselen Shkendija 79, Dinamo Zagreb ve Spartak Trnava'nın ardından BATE Borisov, Qarabağ, Astana, Malmö, Kızılyıldız, Videoton, PAOK, Ajax ve Celtic bir üst tura yükselen takımlar oldular.
Öte yandan UEFA Avrupa Ligi'nde günün tek maçında ise Genk, Fola Esch'i 4-1 mağlup ederek ikinci ön eleme turunda bir üst tura yükselen ikinci takım oldu. Belçika ekibi, Pyunik'in ardından bir üst tura yükselen ikinci takım olurken, ikinci ön eleme turunun diğer rövanş maçları ise yarın oynanacak.
Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunun sonuçları şu şekilde:
Sheriff - Shkendija 79: 0-0 (0-1)
Hapoel Beer Sheva - Dinamo Zagreb: 2-2 (0-5)
Spartak Trnava - Legia Varşova: 0-1 (2-0)
Helsinki - BATE Borisov: 1-2 (0-0)
Midtjylland - Astana: 0-0 (1-2)
Qarabağ - Kukesi: 3-0 (0-0)
Malmö - Cluj: 1-1 (1-0)
Suduva - Kızılyıldız: 0-2 (0-3)
Basel - PAOK: 0-3 (1-2)
Videoton - Ludogorets: 1-0 (0-0)
Sturm Graz - Ajax: 1-3 (0-2)
Rosenborg - Celtic: 0-0 (1-3)

Fenerbahçe, Alper Potuk ile kazandı

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi yaptığı son hazırlık maçında İtalyan temsilcisi Cagliari'yi 2-1 yendi.

Fenerbahçe, Benfica maçı öncesi oynadığı son hazırlık karşılaşmasında konuk ettiği Cagliari’yi 2-1 yendi. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 51. ve 57. dakikada Alper Potuk kaydederken, İtalyan ekibinin golü 68. dakikada Marco Sau’dan geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

28. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Hücum yönünün sol tarafından Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda, top ön direkte savunmadan sekerek arka direkteki Neustaedter'e geldi. Bu oyuncunun kafayla içeri çevirdiği top, yeniden savunmadan sekerek altıpasta müsait durumda bulunan De Souza'nın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
51. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ taraftan ceza sahasına giren Ayew'in arka direğe ortasında savunmada Paolo'nun hatasıyla topu altıpas içinde önünde bulan Alper Potuk, gelişine vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
57. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada rakibinden kaptığı topla hareketlenen Eljif Elmas, meşin yuvarlağı ceza yayı üzerinde sağ tarafta bulunan Alper Potuk'un önüne çıkardı. Alper'in gelişine yerden vuruşunda top filelerle buluştu: 2-0.
68. dakikada Cagliari, farkı 1'e indirdi. Orta sahada Valbuena'nın kaptırdığı topta savunma arkasına atılan topla buluşan Marco, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1.
Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Ülker
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, Ali Saygın Ögel
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla (Dk. 84 Şener Özbayraklı), Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Eljif Elmas, Ayew (Dk. 58 Barış Alıcı), Valbuena (Dk. 82 Dirar), Guiliano, Alper Potuk (Dk. 82 Mehmet Ekici)
Cagliari: Alessio, Paolo (Dk. 81 Daniele), Ceppitelli Luca (Dk. 85 Fabio), Filippo (Dk. 90+1 Andreolli Marco), Charalampos (Dk. 90 1 Pajac Marko), Cigairini Luca (Dk. 81 Santiago), Nicolo, Lucas (Dk. 81 Padoin Simone), Diego (Dk. 65 Marco), Artur (Dk. 81 Deiola), Leonardo (Dk. 37 Song)
Goller: Dk. 51 ve 57 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 68 Marco (Cagliari)
Sarı kart: Dk. 73 Luca (Cagliari)

Beşiktaş Yeni Transferleri İçin Vodafone Park’ta İmza Töreni Düzenledi

Beşiktaş'ta yeni transferler Enzo Roco, Umut Nayir, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın için imza töreni düzenlendi.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Dorukhan ve Roco'nun üçer yıllık, Güven Yalçın ve Umut Nayir'in ise dörder senelik sözleşme imzaladığını söyledi.
UEFA ile yaptıkları anlaşma gereği son 3 yılda satmadan oyuncu alamadıklarına dikkati çeken Orman, şunları kaydetti:
"Bu dakikadan sonra böyle bir zorunluluğumuz yok. Kadromuz yaşlanmaya başlamıştı. Satmadan alamama kuralı nedeniyle elimizdeki bütçelerle yaşlı ve tecrübeli futbolculara gittik. Yavaş yavaş takımı gençleştireceğiz. Yaşı büyük oyuncularla ayrılıyoruz, genç oyuncuları aramıza katıyoruz."
Futbolcular hakkında bilgi veren Orman, forvet hattına takviye amaçlı aldıkları Umut'un Beşiktaşlı olduğunu belirterek, "Beşiktaş sevgisi transferinde önem arz etti. Osmanlıspor’la problemsiz olarak karşılıklı anlaşarak konu çözüldü. Çok iyi bir oyuncu kazandığımızı düşünüyorum." dedi.
Gary Medel'in referansıyla transfer edilen Roco'yu kadroya dahil ettiklerini vurgulayan Orman, "Medel'den sonra Şili artık bizim ikinci yerimiz oldu. Roco'yu da transfer ettiğimiz için çok mutluyuz. Medel’le aynı milli takımda oynuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
Dorukhan'ı bir süredir takip ettiklerini aktaran Fikret Orman, "İstikbal vadeden bir arkadaşımız. 3 senelik imzaladık. Çok çabuk adapte oldu." diye konuştu.
- Oyuncuların görüşleri
Toplantıda basın mensuplarına görüşlerini aktaran oyunculardan Roco, Beşiktaş'ta olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Çok heyecanlıyım. Stada çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Son maçımı 45 gün önce oynadım ama hazırlıklarıma devam ettim. Forma rekabetine hazırım. Buradaki oyuncular dünya çapında, hepsinden bir şey öğreneceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Yeni transferlerden Umut Nayir ise siyah-beyazlı ekipte büyük isimlerin oynadığını hatırlatarak şu görüşleri aktardı:
"Hepsinin hayat hikayesinden bir şey çıkararak kendi hikayemi yazmak istiyorum. İlhan hocayla ekstra idmanlar yapabildik. Benim için faydalı olacak. Sezon içinde de devam edeceğiz."
Genç oyunculardan Dorukhan Toköz, güzel işler yapacağına inandığını ve şampiyon kadrodaki isimlerden biri olmak istediğini dile getirdi.
Güven Yalçın da "Oğuzhan Özyakup gibi olmaya çalışıyorum. Onu örnek alıyorum. Daha iyisini yapmaya çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

İşte VAR ile ilgili merak edilenler

2018 FIFA Dünya Kupası'nda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, 2018-2019 futbol sezonunda Türkiye'de de devreye girecek.

VAR sistemi, 2018-2019 sezonunda Spor Toto Süper Lig, TFF Süper Kupa, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları ile Spor Toto 1. Lig play-off müsabakalarında uygulanacak.
Video Yardımcı Hakem sistemi, FIFA Dünya Kupası, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), Avustralya, Belçika, Brezilya, Çin, Çekya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Güney Kore, Hollanda, Polonya, Portekiz, Katar ve ABD'de devreye girdi.
- VAR'ın ilkeleri
VAR'ın bazı ilkeleri şöyle:
- Video teknolojisi yalnızca maçın seyrini değiştiren kararlardaki bariz hataları düzeltmek için ve gözden kaçan ciddi olaylarda kullanılacak. Gol, penaltı/penaltı değil, doğrudan ihraç ve yanlış oyuncuya kart verilmesi (örneğin; hakemin yanlış oyuncuya ihtar vermesi/ihraç etmesi) kararlarında VAR devreye girecek.
- Nihai karar her zaman hakem tarafından verilecek.
- İncelemeyi yalnızca hakem başlatabilir. VAR, hakeme sadece inceleme önerisinde bulunabilir.
- İnceleme süreci ne olursa olsun, kararı hızla incelemek için herhangi bir zaman baskısı yok.
- Oyuncular ve takım görevlileri hakemin etrafını sarmamalı veya eğer bir karar incelenecekse, inceleme sürecini veya nihai kararı etkileme girişiminde bulunmamalıdır. "İnceleme işareti" kullanan bir oyuncu sarı kart alacak.
- VAR'ın inceleyeceği kararlar
VAR kullanımı ile sadece aşağıdaki olaylar incelenebilir:
Goller: Golden önce golün geçersiz olması için bir ihlalin olup olmadığını bildirmek.
Penaltı: Verilen veya verilmeyen bir penaltı kararında açık bir hata olup olmadığını belirlemek.
Yanlış oyuncuya kart verilmesi: Hakemin ihlal yapan takımdan yanlış oyuncuya ihtar veya ihraç
vermesi durumunu veya hangi oyuncunun cezalandırılması gerektiğini bildirmek.
Direkt kırmızı kartlar: Verilen veya verilmeyen bir ihraç kararında açık bir hata olup olmadığını bildirmek.
- VAR nasıl çalışır?
VAR, video işletim odasındaki (VOR) TV ekranlarından oyunu izler. VAR, maçın seyrini değiştiren (Gol, penaltı, kırmızı kart, yanlış oyuncuya kart) bir durumda herhangi bir potansiyel bariz hatanın yapılıp yapılmadığını veya ciddi bir olayın, ihlalin gözden kaçıp kaçmadığını görmek için her durumu, kararı otomatik bir şekilde kontrol eder.
Eğer bir inceleme gerekmiyorsa, hakemle iletişime gerek yoktur. Buna "Sessiz kontrol" adı verilir.
Eğer bir "Kontrol" bir olayın incelenmesi gerektiğine işaret ediyorsa, hakem hemen bilgilendirilir. Eğer hakem önemli bir hatanın gerçekleşmiş veya ciddi bir şeyin gözden kaçmış olmasından şüphelenirse de bir inceleme talep edebilir.
- İncelemeyi hakem başlatır
Video Yardımcı Hakem sisteminde incelemeyi sadece hakem başlatır. Hakem, kendisi ve yardımcılarının
olayı açıkça gördüğüne ve bu sebeple bir inceleme gerekmediğine karar verebilir.
Oyun durdurulmadan hakemin bir inceleme istemesi durumunda, oyun, iki takımın da iyi bir atak ihtimalinin bulunmadığı "tarafsız" bir bölgeye/duruma gelir gelmez durdurulur.
Hakem, bir TV ekranı çerçevesini görsel bir şekilde göstererek, inceleme sürecinin başlatıldığını açıkça işaret eder.
Oyunun tekrar başlaması inceleme sonuna kadar geciktirilir. Hakemler, "ihlali gerçekleştiren" takım/oyuncunun, incelemeyi engellemek için oyunu tekrar başlatma girişimlerini önler.
Goller, penaltı pozisyonları ve bariz gol şansının engellenmesi ihlallerinde, hakem oyunu, bahse konu olaya yol açan hücum hareketinin başlangıcından itibaren ve eğer ilgili ise oyunun o aşamasının başlangıcında topun hakimiyetinin nasıl kazanılmış olduğunu inceleyebilir.
Oyun kuralları, oyun bir kez tekrar başlatıldıktan sonra oyunu yeniden başlatma kararlarının (köşe vuruşları, taç atışları vb.) değiştirilmesine müsaade etmez, bu nedenle yeniden başlatma kararları incelenemez.
İnceleme sürecinin sonunda, hakem nihai kararını verecek ve incelemenin sonucunu açık bir şekilde gösterecek, her türlü disiplin cezasını verecek, değiştirecek ya da iptal edecek (uygun olduğunda) ve oyunun doğru bir şekilde yeniden başlatılmasını sağlayacaktır.
Hakemin kararı yalnızca video incelemesi bariz bir hatayı gösteriyorsa değiştirilebilir
- Disiplin cezaları
Hiçbir aşamada herhangi bir kimsenin hakem inceleme alanına girmesine izin verilmez.
Bunu yapan oyuncu ihtar alacak (sarı kart) ve takım görevlileri de teknik alan dışına çıkarılacaklar.
Hakem, TV işareti yapan oyuncuyu ihtar ile cezalandıracak.
Antrenörlerin veya oyuncuların inceleme talep etmeleri kesinlikle yasak.
- Bayrağı ve düdüğü geciktirmek
Aşağıdaki hallerde hakem veya yardımcı hakem düdük çalmayı veya
bayrak kaldırmayı geciktirecektir:
1- Bir oyuncunun gol atmak üzere olduğu bir anda hakemin veya yardımcı
hakemin kararsız kaldığı bir ihlalde (ofsayt ve topun oyun alanından çıkması dahil).
2- Ceza alanı içinde veya penaltı alanına doğru bir oyuncunun net bir atak
durumunda yapılan bir ihlal durumunda
- Oynanan süreye etkisi
VAR kullanılmadığında maçın süresi ortalama 94.47 dakika ve eklenen kayıp zaman 287 saniyeyken
VAR kullanıldığında bu süre ortalama 95.47 dakika ve eklenen kayıp zaman 347 saniyedir.
VAR sistemi maç süresini ortalama sadece 60 saniye uzatmaktadır. Bu süre toplam zamanın sadece %1.34’ünü oluşturmaktadır.
VAR Sözlüğü:
Video Yardımcı Hakem (VAR): Hakemin maçın gidişatını etkileyen bariz bir hatayı (veya gözden kaçırılan ciddi bir olayı) düzeltmesi için kamera görüntülerinden bilgi aktararak yardım etmek üzere atanan halen görev yapan veya eski bir hakem.
Video Yardımcı Hakem Asistanı (AVAR): VAR'a yardımcı olmak üzere atanan halen görev yapan veya eski bir hakem.
Atak Başlangıç Aşaması (APP): Bir gol, penaltı olayı veya bariz bir gol şansının engellenmesi ihlali için oyunun incelenebilir periyodunun "başlangıç noktası". Gole, penaltı olayına veya bariz bir gol şansının engellenmesi ihlaline neden olan atak hareketinin başlangıcıdır ve eğer ilgiliyse, oyunun o aşamasının
başlangıcında topun hakimiyetinin nasıl kazanıldığıdır (ama atağı başlatan bir yeniden başlama değil).
Sahada İnceleme (OFR): Hakemin, hakem inceleme alanında (RRA) kamera görüntülerini izlemeye karar vermesi.
Hakem İnceleme Alanı (RRA): Oyun alanının dışında, hakemin kamera görüntülerini izleyebileceği "görünür" yer.
Yeniden Oynatma Operatörü (RO): Video işletim odasında (VOR) VAR’a yardımcı olan teknik bilgiye sahip kişi.
İnceleme Asistanı (RA): Hakem inceleme alanında (RRA) hakeme yardım eden kişi.
Sessiz kontrol: VAR bir kararı/olayı kontrol eder, ancak hakemle iletişim kurmaz (bariz hata tespit edilmemiştir).
Video İşletim Odası (VOR): VAR, AVAR ve RO’nun vb. maçı izlediği ve yayıncının video görüntülerine bağımsız olarak erişilip kontrol edilebildiği oda/alan; stadyumda/yakınında veya daha merkezi bir konumda olabilir (örn. maç merkezi).
 

Tibor Pleiss Anadolu Efes’te

Anadolu Efes Basketbol Takımı, geride kalan sezon İspanya Ligi’nde Valencia forması giyen Tibor Pleiss ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.    

 Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Anadolu Efes, Alman oyuncu Tibor Pleiss ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

1989 doğumlu oyuncu 2.21 metre boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor.
Profesyonel kariyerine 2006 yılında 17 yaşında iken Almanya’nın Rheinenergie Köln takımında başlayan Tibor Pleiss, burada üç sezon forma giydikten sonra bir diğer Alman takımı Brose Bamberg’e transfer oldu. Bamberg’deki ilk yılının ardından 2010 NBA Draft’inde New Jersey Net tarafından 1. Tur 31. sıradan seçildi. Alman ekibinde 2012 yılına kadar forma giyen Tibor Pleiss, üç yıllık İspanya macerasının ilk iki yılını Baskonia’da, son yılını ise Barcelona’da geçirdi. 2015-16 sezonunda NBA’in Utah Jazz takımına geçen Pleiss, burada 10 maçta forma giydikten sonra NBDL’in Idaho Stampede takımına geçti. 2016-17 sezonunda ülkemizde Galatasaray’da forma giyen Pleiss, geçtiğimiz sezon ise İspanya’nın Valencia takımında görev yaptı.
2010 ve 2011 yıllarında Alman Ligi’nde en iyi genç oyuncu seçilen Tibor Pleiss, 2011 ve 2012 yıllarında ise Alman Ligi’nin en iyi beşine adını yazdırdı. 2007’de Rhenenergie Köln ile, 2010, 2011 ve 2012’de Brose Bamberg ile dört kez Almanya Kupası kazanan Pleiss, Brose Bamberg forması ile 2010 ve 2012 yılları arasında üç kez Alman Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Alman oyuncu geçtiğimiz sezon ise Valencia forması ile İspanya Süper Kupası sevinci yaşadı.
Geçtiğimiz sezon İspanya Ligi’nde Valencia forması ile 24 maça çıkan Pleiss, maç başına 18:40 dakika süre alarak 9,8 sayı, 6,2 ribaunt ve 0,6 asist ortalamaları tutturdu.
Euroleague’de geçtiğimiz sezon 29 karşılaşmada 19:16 dakika ortalama süre alan Pleiss, maç başına 10,1 sayı, 5,2 ribaunt ve 0,6 asist ortalamaları ile mücadele etti."

31 Temmuz 2018 Salı

3 takım UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 3 rövanş maçı oynandı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb, Makedonya'nın Shkendija ve Slovakya'nın Spartak Trnava takımları 3. ön eleme turuna yükseldi.

Eşleşmelerde her iki maçta alınan sonuçlar şöyle:
Hapoel Beer Sheva (İsrail)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 0-5, 2-2
Sheriff (Moldova)-Shkendija (Makedonya): 0-1, 0-0
Spartak Trnava (Slovakya)-Legia Varşova (Polonya): 2-0, 0-1