TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

13 Mayıs 2017 Cumartesi

Fenerbahçe evinde kayıp

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Antalyaspor, deplasmanda Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. Bu sonuçla Antalyaspor puanını 49'a yükseltti, Fenerbahçe ise 57 puanda kaldı. 

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında önemli bir pozisyon üretemeyen Fenerbahçe, kalesinde gördüğü tehlikelere karşı soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.
İkinci yarının başında 47. dakikada Deniz Kadah'la öne geçen Antalyaspor karşısında sarı-lacivertliler, rakip kaleden sadece Alper Potuk'la bir pozisyonda tehlike oluşturabildi. Farkı artırma fırsatlarını değerlendiremeyen Antalyaspor, sahadan 1-0'lık skorla galip ayrıldı.
Süper Lig'de son 5 haftadır, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe'ye yaklaşık 2 ay sonra yenilgiyi Antalyaspor hatırlattı. Sarı-lacivertliler Antalyaspor'dan önce 17 Mart'ta yine sahasında Atiker Konyaspor'a kaybetmişti.
- İkincilik şansı çok zora girdi
Fenerbahçe, aldığı bu yenilgiyle ikincilik şansını oldukça zora soktu.
Maç fazlasıyla lider Medipol Başakşehir'in 9 puan gerisine düşen sarı-lacivertliler, bir karşılaşma eksiği bulunan Beşiktaş'ın ise 8 puan arkasında bulunuyor.
Son 3 haftaya 57 puanla 3. sırada giren Fenerbahçe, geri kalan maçlarda bu konumunu korumaya çalışacak.
- Antalyaspor'dan kritik galibiyet
Antalyaspor, Avrupa kupalarına katılma yolunda Kadıköy'den önemli bir 3 puan çıkardı.
Trabzonspor'un Adanaspor'la 1-1 berabere kalmasını iyi değerlendiren Antalyaspor, puanını 49 yaparak, bordo-mavili takımı yakaladı. Son 3 haftaya aynı puanda giren Trabzonspor 5., Antalyaspor ise 6. sırada bulunuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Motta'nın soldan ortasında Sandro, altıpas gerisinde uygun durumda uçarak kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Demirel, sağına gelen meşin yuvarlağı son anda çeldi. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakikada Alper Potuk'un pasıyla sağ kanatta topla buluşarak son çizgiye inen Lens, ceza sahasına girer girmez ortasını yaptı. Kale sahası ön çizgisi üzerinde yükselen Emenike'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

2. YARI

GOL: 47. dakikada Antalyaspor 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Antalyaspor atağında, Mostapha El Kabir, Ozan Tufan'ı geçerek pasını Deniz Kadar'a verdi. Cezasahası sol çinde kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kalan Deniz'in vuruşunda top ağlarla buluştu ve Antalyaspor 1-0 öne geçti.

54. dakikada Antalyaspor bir kez daha gole yaklaştı. Celustka'nın sağ kanattan ceza alanına ortasında Deniz Kadah'tan seken topaa Mostapha El Kabir kale ağzında vurdu, Volkan Demirel son andaki kurtarışıyla farkın artmasına engel oldu.

62. dakikada Antalyaspor bir kez daha gole yaklaştı. Defansın arkasına atılan topla bir anda kaleci Volkan'la karşı karşıya kalan Charles, vuruşunu yaptı. Volkan, iki hamlede topu çıkardı ve bir kez daha mutlak golü önledi.

63. dakikada Fenerbahçe maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı. Lens'in sağdan penaltı noktasının hemen yanına gönderdiği topa Alper gelişine sert vurdu. Kaleci Ferhat ters ayakta olmasına karşın son anda topu çıkardı ve mutlak golü önledi.

72. dakikada gelişen Antalyaspor atağında sağdan altıpas sol içine doğru gelen topa El Kabir'den önce son anda araya giren Ozan Tufan kornere gönderdi ve tehlikeyi önledi.
Maçın kalan dakikalarında iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 1-0 Antalyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Ülker
Hakemler: Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Süleyman Özay
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Ozan Tufan, Kjaer, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Alper Potuk, Salih Uçan (Dk. 66 Stoch), Lens (Dk. 68 Volkan Şen), Sow, Emenike
Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Celustka, Salih Dursun, Diego, Motta, Sandro, Charles (Dk. 90 3 Chico), Deniz Kadah, Mbilla (Dk. 79 Danilo), El Kabir (Dk. 75 Sakıb Aytaç), Eto'o
Gol: Dk. 47 Deniz Kadah (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 5 Neustaedter, Dk. 41 Alper Potuk, Dk. 66 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 23 El Kabir, Dk. 26 Mbilla, Dk. 40 Celustka, Dk. 57 Deniz Kadah, Dk. 90 5 Chico (Antalyaspor)

Fırtına, Adanaspor'u düşürdü!

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Adanaspor ile 1-1 berabere kaldı.

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor 20. dakikada Yusuf Yazıcı'nın golüyle 1-0 öne geçti. Adanaspor 31'de Foguinho ile beraberliği sağladı. Karşılaşmanın 81. dakikasında sarı kart gören Gueye 82'de ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı.
Bu sonuçla ligden düşmesi kesinleşen Adanaspor puanını 24'e son 3 maçını da kazanamayan Trabzonspor ise 49'a yükseltti.
Maçın önemli anları:
17. dakikada Cem Özdemir'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Digao'nun şutunda meşin yuvarlak uzak direğin yanından az farkla dışarı çıktı.
20. dakikada sol kanattan aşırtma bir vuruş yapan Yusuf Yazıcı, meşin yuvarlağı kaleci Karacic'in üstünden ağlarla buluştu: 0-1
28. dakikada Adanaspor ceza sahasında yaşanan karambolde top Rodallega'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.
31. dakikada Adanaspor soldan Tevfik Altındağ ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe koşu yapan Foguinho'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
51. dakikada hızlı gelişen kontratakta Magaye'nin, Medjani'yi geçerek yaptığı vuruşta, kaleci Onur Recep Kıvrak meşin yuvarlağı güçlükle çıkardı.
80. dakikada Mas'ın ceza alanına ortasında, Bero'nun kafa vuruşuyla top auta çıktı.
90 3. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ortasına iyi yükselen Rodallega'nın kafa vuruşunda top auta gitti.
Karşılaşma 1-1 sona ererken, bitime 3 hafta kala 24 puanı bulunan Adanaspor'un, Süper Lig'den düşmesi kesinleşti.
Stat: 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Çimen
Adanaspor: Karacic, Digao, Ramos, Didi, Mustafa Samican Keskin, Tevfik Altındağ, Foguinho, Roni (Dk. 15 Cem Özdemir), Koman (Dk. 66 Bekir Yılmaz), Vinicius (Dk. 89 Ahmet Bahçıvan), Magaye
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Medjani, Durica, Mas (Dk. 89 Yusuf Erdoğan), Okay Yokuşlu, Onazi (Dk. 63 Matus Bero), Olcay Şahan, N'Doye (Dk. 63 Castillo), Yusuf Yazıcı, Rodallega
Kırmızı kart: Dk. 81 Magaye (Adanaspor)
Goller: Dk. 20 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Dk. 31 Foguinho (Adanaspor)
Sarı kartlar: Dk. 40 Mas, Dk. 81 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 89 Bekir Yılmaz (Adanaspor)

Medipol Başakşehir'den kritik 3 puan

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Ligin 31. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Medipol Başakşehir, ilk yarısını 1-0 geride kapadığı karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

Ligde üst üste 3. galibiyetini elde eden ve son 5 maçının 4'ünü kazanan İstanbul ekibi, puanını 66'ya yükseltti. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın öğrencileri, bu sonuçla, ligde pazartesi günü Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş'ın 1 puan önünde ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Ligde üst üste 2. yenilgisini alan ve 40 puanda kalan Gençlerbirliği, 26. dakikada Tokelo Rantie ile öne geçti.

İlk yarı Başkent ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 56'da Bekir İrtegün'ü çıkarıp Mustafa Pektemek'i sahaya sürdü. Bu değişiklikten 1 dakika sonra gol geldi. Bu dakikada Mossoro, Gençlerbirliği ceza sahasında sıfıra yakın bir noktadan yaptığı vuruşla Medipol Başakşehir'e beraberliği getirdi.

66'da bu kez sahneye Mustafa Pektemek çıktı. Bonservisi Medipol Başakşehir'in şampiyonluk yolundaki rakibi Beşiktaş'ta olan ve İstanbul ekibinde kiralık olarak forma giyen Pektemek, bu dakikada galibiyeti getiren golü kaydetti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Medipol Başakşehir sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

CEZALI CENGİZ ÜNDER, TRABZONSPOR DEPLASMANINDA YOK
Medipol Başakşehir'de Cengiz Ünder, 70'te gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezon Medipol Başakşehir forması giydiği 39 resmi maçta 9 gol ve 8 asistlik performans sergileyen 19 yaşındaki Cengiz, takımının haftaya Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmada oynayamayacak.

MAHMUT TEKDEMİR MASKEYLE OYNADI
Turuncu-lacivertli takımın, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile oynadığı mücadelede rakip oyuncu Robin van Persie ile girdiği mücadele sonrasında burnu kırılan Mahmut Tekdemir, Gençlerbirliği karşılaşmasında yeniden formasına kavuştu. Mücadelenin 71. dakikasında maske ile oyuna giren Mahmut, takımının ligde oynadığı Beşiktaş ve Antalyaspor karşılaşmalarında forma giyememişti.
KONFETİLER NEDENİYLE OYUN İKİ KEZ DURDU 
Medipol Başakşehir ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşmanın başlama düdüğü ile sahaya atılan konfetiler nedeniyle ilk yarıda mücadele iki kez durdu.
Hakem Alper Ulusoy, 2. ve 13. dakikalarda saha çizgilerinin görünmediği gerekçesiyle oyunu durdurdu. Görevlilerin konfetileri temizlemesinin ardından maç kaldığı yerden devam etti.
Alper Ulusoy, karşılaşmanın 24. dakikasında da su molası sebebiyle oyuna yaklaşık 1 dakika ara verdi.
Medipol Başakşehir: 2 - Gençlerbirliği: 1
Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Narinç, İlker Takpak
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara (Dk. 84 Holmen), Bekir İrtegün (Dk. 56 Mustafa Pektemek), Epureanu, Eren Albayrak, Attamah, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 71 Mahmut Tekdemir), Cengiz Ünder, Adebayor
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Palitsevich, Luccas Claro, Uğur Çiftçi (Dk. 65 Muric), Issah (Dk. 46 Murat Duruer), Selçuk Şahin (Dk. 75 Baruffi), Anıl Karaer, Khalili, Aydın Karabulut, Rantie
Goller: Dk. 27 Rantie (Gençlerbirliği), Dk. 57 Mossoro, Dk. 66 Mustafa Pektemek (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 37 Uğur Çiftçi, Dk. 45 3 Issah (Gençlerbirliği), Dk. 70 Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)
  

TRT Türk İzle



ALTERNATİF YAYINLAR



VakıfBank finalde

Japonya'nın Kobe şehrinde düzenlenen 2017 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda mücadele eden temsilcilerimiz VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA yarı final maçını bugün (13 Mayıs Cumartesi) oynadı. Yarı final maçından VakıfBank 25-20, 25-23, 23-25 ve 25-22'lik setlerle 3-1 galip ayrıldı.

FIVB Dünya Kulüpler Kupası’nın ilk yarı finali karşılıklı sayılarla başlarken, ilk teknik moladan sonra oyunun kontrolünü sağlayan VakıfBank, iyi servisleri ve tuttuğu bloklarla fark yaratıp 25-20’lik sonuçla 1-0 öne geçti. İkinci sete iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-2, ikinci teknik molayı da 16-12 önde tamamladı. Bu andan sonra savunma direncini arttıran VakıfBank 25-23’le skoru 2-0’a getirdi. Eczacıbaşı VitrA, üçüncü seti 25-23 kazanarak durumu 2-1’e getirdi. VakıfBank, karşılıklı sayılarla geçen dördüncü setin de son bölümünde etkili oynadı. Bu seti 25-22, maçı da 3-1 kazanan sarı-siyahlılar bu sezon 9. kez karşılaştığı Eczacıbaşı VitrA karşısında 8. kez salondan mutu ayrıldı.
Maçın en skorer ismi 20 sayı ile Eczacıbaşı VitrA’dan Tijana Boskovic oldu. Sarı-siyahlılarda ise günün en skorer ismi 18 üreten Zhu Ting oldu.
VakıfBank yarın (14 Mayıs Pazar), Türkiye saatiyle 13.10'da, Rexona-Sesc (Brezilya) ile şampiyonluk için, Eczacıbaşı VitrA Türkiye saatiyle 06.10'da, Volero Zürih (İsviçre) ile bronz madalya için mücadele edecek.
Final Maçları | 14 Mayıs 2017 Pazar
Kobe Green Arena - Japonya
06.10 (TSİ) Bronz Madalya Maçı: Eczacıbaşı VitrA | Volero Zürih (İsviçre)
13.10 (TSİ) Altın Madalya Maçı: VakıfBank | Rexona-Sesc (Brezilya)
Vakıfbank - Eczacıbaşı VitrA: 3-1
Salon: Green Arena Kobe
Hakemler: Shin Muranaka (JP-Japonya), Fabrizio Saltalippi (ITA-İtalya)
VakıfBank: Kübra, Naz, Hill, Rasic, Slöetjes, Zhu, (Gizem (L), Gözde, Cansu Çetin, Cansu Özbay)
Eczacıbaşı VitrA: Ceylan, Ognjenovic, Larson, Büşra, Boskovic, Hande, (Gülden (L), Neslihan, Nilay, Simge)
Setler: 25-20, 25-23, 23-25, 25-22
Süre: 116 dakika (29, 28, 31, 28)

12 Mayıs 2017 Cuma

Kayserispor rahat bir nefes aldı

Spor Toto Süper Ligi'nin 31. haftasında Kayserispor ile Atiker Konyaspor, Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Küme düşme potasından uzaklaşmak isteyen Kayserispor, Konyaspor'u 2-1 yendi ve rahat bir nefes aldı.
Kayserispor'a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Larrys Mabiala ve 59. dakikada Raheem Lawal kaydetti. Atiker Konyaspor'un tek sayısı 41. dakikada Ali Ahamada'dan (kendi kalesine) geldi.
Kayserispor, bu galibiyetin ardından puanını 36'ya yükseltti. Atiker Konyaspor ise 40 puanda kaldı.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
25. dakikada Kayserispor öne geçti. Sağ taraftan Deniz Türüç'ün kullandığı kornerde altıpasın hemen önünden Mabiala'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
31. dakikada Deniz Türüç'ün ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda, top yandan auta çıktı.
41. dakikada Atiker Konyaspor, skora dengeyi getirdi. Fofana'nın savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Bajic, ceza sahasında topla buluştu. Kaleci Ahamada ile karşı karşıya kalan Bajic, topa sert vurdu. Önce direğe sonra da Ahamada'ya çarpan meşin yuvarlak, ağlara gitti: 1-1
Maçın ilk yarısı, 1-1 berabere sona erdi.
54. dakikada konuk ekibin hızlı gelişen atağında, Hadziahmetovic'in pasında topla buluşan Fofana, ceza sahasında kaleci Ahamada'yla karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, Ahamada meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
59. dakikada Kayserispor tekrar öne geçti. Erkan Kaş, sol kanatta Deniz Türüç'ten aldığı pası bekletmeden Lawal'a aktardı. Topla buluşan Lawal, ceza sahasının sol çaprazından topa sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 2-1
74. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Deniz Türüç ceza sahasına ortasını yaptı. Welliton'un kafayla aşırdığı topa altıpas içerisinde dokunan Umut Bulut, meşin yuvarlağı auta gönderdi.
76. dakikada ceza alanına sol çaprazdan giren Welliton'un sert şutunda, kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
Kayserispor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Hali̇s Özkahya, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemi̇şken
Kayserispor: Ahamada, Hakan Aslantaş, Levent Gülen, Mabiala, Samba Sow, Erkan Kaş (Dk. 73 Kana Bıyık), Lawal (Dk. 83 Varela), Rotman, Deniz Türüç (Dk. 83 Ryan Mendes), Umut Bulut, Welliton
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Mbamba (Dk. 82 Emre Can Atila), Selim Ay, Volkan Fındıklı, Mehmet Uslu, Hadziahmetovic, Ali Çamdalı, Meha (Dk. 68 Ömer Ali Şahiner), Jonsson, Fofana, Bajic (Dk. 68 Hora)
Goller: Dk. 25 Mabiala, Dk. 59 Lawal (Kayserispor), Dk. 41 Bajic (Atiker Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 45 Hakan Aslantaş, Dk. 90 Welliton, Dk. 90+3 Ryan Mendes (Kayserispor), Dk. 74 Ömer Ali Şahiner, Dk. 79 Mehmet Uslu, Mbamba (Maç bitiminde) (Atiker Konyaspor)

Çaykur Rizespor'un umutları tükeniyor

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelede Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup ederek kümede kalma umutlarını azalttı.
Kasımpaşa'ya 3 puanı getiren golleri; 52. dakikada penaltıdan Cristian Guanca ve 56. dakikada Turgut Doğan Şahin, 80. dakikada Titi ve 82. dakikada Batuhan Altıntaş kaydetti. Çaykur Rizespor'un gollerini ise 59'da Jakob Jantscher ve 78'de Recep Niyaz attı.
Karşılaşmanın 50. dakikasında Çaykur Rizespor'dan Dhurgham Ismail kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Ligde deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup ederek moral depolayan Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u da yenerek puanını 43'e yükseltti. Hikmet Karaman yönetimindeki Çaykur Rizespor ise 27 puanda kaldı.
Ligde gelecek hafta Kasımpaşa, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'a konuk olacak. Çaykur Rizespor ise Gaziantepspor'u ağırlayacak.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
2. dakikada Castro'nun ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Turgut Doğan Şahin'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan'da kaldı.
6. dakikada Edomwonyi'nin sol kanattan pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Recep Niyaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
31. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Fink'in ortasında kaleci Ramazan'dan seken top, ceza sahası dışında Recep Niyaz'ın önünde kaldı. Recep'in sol ayağıyla sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere sonuçlandı.

50. dakikada hızlı gelişen Kasımpaşa atağında, sol kanattan hareketlenen Turgut Doğan Şahin, meşin yuvarlağı ceza sahasında müsait durumda bulunan Andre Castro'ya aktardı. Portekizli futbolcunun vuruşunda, Çaykur Rizespor savunmasında Dhurgham İsmail'in çizgi üzerinde topa elle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi Fırat Aydınus, penaltı noktasını işaret ederek, Dhurgham İsmail'e direkt kırmızı kart gösterdi. 52'nci dakikada penaltıda topun başına geçen Guanca, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
56. dakikada Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı. Defanstan atılan uzun topla rakip savunma arkasına sarkan Turgut Doğan Şahin, ceza sahasına girdikten sonra rakibinden sıyrılarak düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
59. dakikada Çaykur Rizespor farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan topla hareketlenen Süleyman Koç, ceza sahası yakınlarına kadar taşıdığı meşin yuvarlağı sol kanattan koşu yapan Jantscher'e aktardı. Jantscher, meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra kaleci Ramazan Köse'nin üzerinden aşırtma bir vuruşla filelere yolladı: 2-1
63. dakikada Abdullah Durak'ın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Batuhan Altıntaş'ın bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.
67. dakikada ceza sahası dışında çalımlarla rakibinden sıyrılan Andre Castro, topu ceza sahası sol çaprazında müsait durumda bulunan Batuhan Altıntaş'a aktardı. Batuhan'ın, kaleci Gökhan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak Gökhan'dan döndü. Batuhan'ın ikinci denemesinde de kaleci Gökhan'ın çeldiği topu konuk ekibin savunması uzaklaştırdı.
74. dakikada Turgut Doğan Şahin, taşıdığı topu ceza sahasında müsait durumda bulunan Andre Castro'ya aktardı. Andre Castro'nun müsait durumda vuruşunda, kaleciden dönen top yeniden Portekizli oyuncunun önünde kaldı. Castro yeniden şansını denedi ama kale sahasında Batuhan Altıntaş'a çarpan top, üstten auta çıktı.
78. dakikada Çaykur Rizespor skora dengeyi getirdi. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Özgür Çek'in ortasına kale sahasında Recep Niyaz'ın kafa vuruşunda, savunmada Bozhikov'a çarpan top filelere gitti: 2-2
80. dakikada Kasımpaşa yeniden öne geçti. Sol kanattan Hasan Bilal'in yerden ortasında ceza sahasında topun gelişine sert vuran Titi, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-2
82. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Guanca, ceza sahası dışında buluştuğu topu verkaç yaptıktan sonra ceza sahası sol çaprazında müsait durumda bulunan Batuhan Altıntaş'a verdi. Batuhan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 4-2
90+1. dakikada Eduok'un savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Guanca, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı daha müsait durumda bulunan Ahmet Ildız'a aktardı. Ahmet'in boş kaleye vuruşunda, top direkten oyun alanına döndü.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Kasımpaşa, sahadan 4-2 galip ayrıldı.
Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Titi, Veysel Sarı, Bozhikov, Sadiku (Dk. 59 Batuhan Altıntaş), Abdullah Durak, Andre Castro (Dk. 84 Ahmet Ildız), Guanca, Eduok, Turgut Doğan Şahin (Dk. 76 Hasan Bilal)
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Fink (Dk. 69 Özgür Çek), Saadane, Robin Yalçın, Dhurgham İsmail, Petrucci, Recep Niyaz, Süleyman Koç, Jantscher (Dk. 83 Nosa Igiebor), Edomwonyi, Kweuke (Dk. 55 Orhan Ovacıklı)
Goller: Dk. 52 Guanca (Penaltıdan), Dk. 56 Turgut Doğan Şahin, Dk. 80 Titi, Dk. 82 Batuhan Altıntaş (Kasımpaşa), Dk. 59 Jantscher, Dk. 78 Recep Niyaz (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Dk. 50 Dhurgham İsmail (Çaykur Rizespor)

Fenerbahçe'den farklı kapanış

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i 46 sayı farkla 101-55 yendi.

Bu sonuçla sarı-lacivertliler, normal sezonu 28 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ilk sırada tamamladı. Ligden düşmesi daha önce kesinleşen Halk Enerji TED Ankara Kolejliler ise sezonu 2 galibiyet ve 28 mağlubiyetle bitirdi.
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada ev sahibi ekip Thomas ile skor üretirken, Fenerbahçe, Nunnally ile üst üste 6 sayı buldu ve 2. dakikaya 6-4 önde girdi. Dış atışlarla sayı üretmeye çalışan rakibi karşısında Ahmet Düverioğlu ve Melih Mahmutoğlu ile etkili olan sarı-lacivertliler, 7. dakikayı 4 sayı farkla (13-17) üstün geçti. Egehan Arna, Ahmet Düverioğlu, Antic ve Datome'nin basketleriyle 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe, çeyreği 24-13 önde tamamladı.
İkinci periyoda etkili giren taraf Fenerbahçe oldu. Rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan sarı-lacivertliler, Sloukas, Egehan Arna, Barış Hersek ve Nunnally'nin basketleriyle 15. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 16-32. Başkent temsilcisi, rakibinin yaptığı top kayıplarını Thomas, Taylan Süerkip ve Morrison'ın sayılarıyla değerlendirerek 7-0'lık seri yakaladı ve 17. dakikada farkı yeniden tek hanelere (23-32) düşürdü. Barış Hersek'in basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan sarı-lacivertliler, kontrolü yeniden ele alarak soyunma odasına 42-28 üstün gitti.
Fenerbahçe, 3. çeyreğe de iyi başladı. Rakibine 3,5 dakika sayı atma şansı tanımayan sarı-lacivertliler, Nunnally, Sloukas, Bogdanovic ve Antic'in basketleriyle 24. dakika içinde farkı 31 sayıya (28-59) yükseltti. Dış atışlarda özellikle Nunnally ve Bogdanovic ile yüksek yüzde yakalayan sarı-lacivertliler, kontrolü tamamen elinde tuttuğu çeyreği 38 sayı farkla 77-39 önde bitirdi.
Karşılaşmanın final periyodunda aradaki farkın getirdiği rahatlıkla oyunu istediği gibi yönlendiren Fenerbahçe, aldığı savunma ribauntları sonrasında hızlı hücumlarla sonuca gitti. Nunnally'nin skorer oyununu sürdürmesiyle farkı giderek açan sarı-lacivertliler, 35. dakikasına 92-50 önde girdiği karşılaşmadan 101-55 galip ayrıldı.
Salon: Ankara
Hakemler: Ozan Çakar, Semih Vural, Kerem Baki
Halk Enerji TED Ankara Kolejliler: Thomas 12, Taylan Süerkip 4, Yiğit Sarıkaya 5, Morrison 12, Galloway 3, Yesukan Onar 10, Uğur Hortum 3, İsmail Yiğit Yüceer 3, Atilla Dağdelen, Yiğit Aydın 3, Çağan Aydın
Fenerbahçe: Melih Mahmutoğlu 4, Antic 6, Nunnally 40, Berk Uğurlu 4, Ahmet Düverioğlu 11, Egehan Arna 13, Bogdanovic 11, Datome 1, Sloukas 5, Barış Hersek 4, Kalinic 2, Ahmet Can Duran
1. Periyot: 13-24
Devre: 28-42
3. Periyot: 39-77

 

Galatasaray Odeabank normal sezonu galibiyetle kapadı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında Galatasaray Odeabank, sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 86-79 mağlup etti.

Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla normal sezonu 18 galibiyet, 12 yenilgiyle tamamladı ve play-off'a 6. sıradan girdi. Play-off şansını daha önce yitiren Demir İnşaat Büyükçemece ise sezonu 9 galibiyet, 21 mağlubiyetle bitirdi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Odeabank, pota altından McCollum ve Ege Arar'ın, üç sayı çizgisinin gerisinden ise Sinan Güler'in basketleriyle 5. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı: 15-2. Tayfun Erülkü ile skor bulan Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında sarı-kırmızılılar, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve çeyreği 26-16 üstün tamamladı.
İkinci periyoda Burak Can Yıldızlı ve Abercrombie'nin sayılarıyla iyi başlayan konuk ekip, 13. dakikada farkı 4'e (29-25) indirdi. Sinan Güler, Daye ve Tyus ile skor üreten Galatasaray Odeabank, 17. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 44-30. Kalan bölümde Sinan Güler ve Diebler'ın üç sayılık basketleriyle farkı daha da açan sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 56-37 önde gitti.
İki takımın da sert savunma yaparak başladığı maçın ikinci yarısında, Sinan Güler ile pota altından, Micov ile de üç sayı çizgisinin gerisinden basketler kaydeden ev sahibi ekip, 23. dakikada 63-40'lık skorla üstünlüğünü devam ettirdi. Kalan bölümde Abercrombie, Tayfun Erülkü ve Burak Can Yıldızlı ile 19 sayı üreten Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında Galatasaray Odeabank, final periyoduna 73-59 üstün girdi.
Son çeyreğe Stipanovic, Johnson ve Caloiaro'nun sayılarıyla başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, 34. dakikada farkı yeniden tek hanelere (75-67) indirdi. Kalan bölümde Emir Preldzic ile üst üste üç sayı çizgisinin gerisinden basketler üreten Galatasaray Odeabank, salondan 86-79 galip ayrıldı.
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Murat Biricik, İsmail Aydın, Halil Baldemir
Galatasaray Odeabank: McCollum 14, Sinan Güler 19, Diebler 3, Micov 10, Ege Arar 8, Tyus 10, Daye 4, Schilb 5, Göksenin Köksal 2, Emir Preldzic 8, Orhan Haciyeva 3, Can Korkmaz
Demir İnşaat Büyükçekmece: Johnson 14, Eldridge 5, Tayfun Erülkü 11, Stipanovic 10, Caloiaro 5, Burak Can Yıldızlı 13, Buckner 4, Abercrombie 13, Ceyhun Altay 4
1. Periyot: 26-16
Devre: 56-37
3. Periyot: 73-59

Finallerin hakemleri belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nde 2016-17 sezonu final maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamada, İspanya'nın Real Madrid ile İtalya'nın Juventus takımları arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Brych'ın yöneteceği belirtildi.
Galler'in Cardiff kentindeki Milenyum Stadı'nda 3 Haziran Cumartesi günü oynanacak final maçında Brych'ın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Sırbistanlı Milorad Mazic ise 4. hakem olarak görev alacak.
Uluslararası futbol arenasında 2007'den bu yana görev alan Brych, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 5, Avrupa Ligi'nde ise Anderlecht ile Manchester United arasındaki çeyrek final ilk maçını yönetti.
- UEFA Avrupa Ligi finaline Sloven hakem
İngiltere'nin Manchester United ile Hollanda'nın Ajax takımları arasındaki UEFA Avrupa Ligi finalinde ise Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak.
İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da 24 Mayıs Çarşamba günü oynanacak final maçında Skomina'nın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. İtalyan Gianluca Rocchi ise 4. hakem olarak görev yapacak.
Uluslararası karşılaşmalarda 2003'ten itibaren düdük çalan 40 yaşındaki Skomina, EURO 2016'da 4 maçta görev almıştı. Sloven hakem, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile Borussia Dortmund arasındaki çeyrek final rövanşı dahil 6 maçı yönetti. Son 5 sezonda Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'nde 6 yarı final mücadelesine çıkan Skomina, ilk kez final maçında görev alacak.

Dünya Kulüpler Yarı Finali'nde VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA Eşleşti

Japonya'nın Kobe şehrinde düzenlenen 2017 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda mücadele eden temsilcilerimiz Eczacıbaşı VitrA ile VakıfBank yarı finalde birbirlerine rakip oldular.

A Grubu'nda yer alan VakıfBank, rakibi Japonya ekibi Hisamitsu Springs Saga Takımı'nı 25-17, 25-21 ve 25-22'lik setlerle 3-0 mağlup etti ve grup birincisi olarak yarı finale yükseldi.
B Grubu'nda yer alan Eczacıbaşı VitrA ise, Japonya Takımı Nec Red Rockets'i 25-22, 25-22 ve 25-16'lik setlerle 3-0 yenerek, grup ikincisi oldu yarı finalde VakıfBank'ın rakibi oldu.
VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA, yarın (13 Mayıs 2017), Türkiye saati ile 06.55'te, final için karşılaşacaklar.
2017 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası 14 Mayıs Pazar günü, final maçlarıyla sona erecek.
A Grubu Sıralaması
1. VakıfBank (Türkiye) - 3 Maç - 3 Galibiyet - 9 Puan
2. Rexona-Sesc (Brezilya) - 3 Maç - 2 Galibiyet - 36 Puan
3. Hisamitsu Springs Saga (Japonya) - 3 Maç - 1 Galibiyet - 3 Puan
4. Dinamo Moskova (Rusya) - 3 Maç - 0 Galibiyet - 0 Puan
B Grubu Sıralaması
1. Volero Zürih (İsviçre) - 3 Maç - 3 Galibiyet - 9 Puan
2. Eczacıbaşı VitrA (Türkiye) - 3 Maç - 2 Galibiyet - 6 Puan
3. Osasco Voleibol Clube (Brezilya) - 3 Maç - 1 Galibiyet - 3 Puan
4. Nec Red Rockets (Japonya) - 3 Maç - 0 Galibiyet - 0 Puan
Yarı Final Maçları | 13 Mayıs 2017 Cumartesi
Kobe Green Arena - Japonya
06.55 VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA
09.40 Volero Zürih (İsviçre) -Rexona-Sesc (Brezilya)

11 Mayıs 2017 Perşembe

UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu

Futbolda 2017-2018 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, yaptığı toplantıda, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda aranan sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterler yönünden incelemede bulundu ve 2017-2018 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.
16 takım başvurdu, 12'si aldı
TFF'den yapılan açıklamaya göre, UEFA lisansı için 16 kulüp başvuruda bulundu. İncelemeler sonucunda Spor Toto Süper Lig'den Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor, Trabzonspor ve TFF 1. Lig'den Giresunspor, UEFA lisansı almaya hak kazandı.
Süper Lig'den Bursaspor, Çaykur Rizespor, Adanaspor, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Gaziantepspor, UEFA lisansı alan takımlar listesinde bulunmadı.
 11 kulüp Ulusal Lisans aldı 
Ulusal Kulüp Lisansı başvurusunda bulunan 56 kulübün dosyaları üzerinde yapılan incelemelerde ise Spor Toto Süper Lig'den Kardemir Karabükspor, TFF 1 . Lig'den Altınordu, Elazığspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe, Spor Toto 2. Lig'den İstanbulspor, Hacettepe, Kahramanmaraşspor, Keçiörengücü, Kırklarelispor ve Konya Anadolu Selçukspor, lisans alma hakkı elde etti.
Açıklamaya göre, 12 kulüp UEFA lisansı, 11 kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı.
TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Lisans alamayan 49 kulübe, kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ila 60 gün ek süre tanıdı.

Talisca ucuz kurtuldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca'ya 1 maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada Talisca'nın, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle haksız tahrik hükümleri dikkate alınarak 1 maç men ve 6 bin 500 lira cezası alması kararlaştırıldı.
Beşiktaş Kulübüne, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50 bin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle de 45 bin olmak üzere toplam 95 bin para cezası uygulandı. Siyah-beyazlı taraftarların elektronik kartları, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bir sonraki deplasman müsabakası için bloke edildi.
Kurul, Fenerbahçe Kulübünün de Beşiktaş ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 140 bin lira para cezası almasına, kötü tezahüratta bulunan taraftarlarının bir sonraki deplasman maçı için kartlarının bloke edilmesine karar verdi.
PFDK, Galatasaray Kulübüne de Kasımpaşa ile oynanan müsabaka sonrasında flaş röportaja futbolcu katılımının sağlanmamasından ve teknik sorumlunun basın toplantısına geç katılmasından dolayı toplam 30 bin lira para cezası uyguladı.
Antalyaspor Kulübü ise Medipol Başakşehir ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin lira para cezası aldı.
Ayrıca TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor 45 bin, Samsunspor 25 bin ve Boluspor da 7 bin 500 para cezasına çarptırıldı.



İşte Avrupa'nın en çok forma satan kulüpleri

El Mundo Avrupa'nın en çok forma satan 20 takımını açıkladı. İlk 20'de Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe yer alıyor.

İşte en çok forma satışı yapan 20 takım:
1) Manchester United: 1 milyon 750 bin
2) Real Madrid: 1 milyon 650 bin
3) Barcelona: 1 milyon 278 bin
4) Bayern Münih: 1 milyon 200 bin
5) Chelsea: 899 bin
6) Liverpool: 852 bin
7) Arsenal: 835 bin
8) PSG: 526 bin
9)Juventus: 452 bin
10) Borussia Dortmund: 393 bin
11) Galatasaray: 368 bin
12) Fenerbahçe: 365 bin
13) Manchester City: 342 bin
14) Marsilya: 335 bin
15) Tottenham Hotspur: 268 bin
16) Milan: 200 bin
17) İnter: 199 bin
18)Schalke 04: 184 bin
19) Lyon: 177 bin
20) Atletico Madrid: 173 bin

Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic yılın 5'inde!

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde oynayacak Fenerbahçe'den Bogdan Bogdanovic ve Ekpe Udoh, sezonun en iyi 5'ine seçildi.

Taraftarlar ve basın mensuplarının oylarıyla belirlenen 2016-17 sezonunun en iyi 5'leri, Avrupa Ligi'nin internet sitesinden açıklandı.
Sakatlığı yüzünden 13 normal sezon maçı kaçırmasına rağmen 3-0 kazandıkları Panathinaikos serisiyle beraber 14,5 sayı, 3,9 asist ve 3,6 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Fenerbahçe'nin Sırp gardı Bogdan Bogdanovic, kariyerinde ilk defa Avrupa Ligi'nin en iyi 5'ine girdi.
Üst üste 3. kez THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne yükselen Fenerbahçe'nin ABD'li pivotu Ekpe Udoh da ikinci en iyi 5'e girdiği 2015-16 sezonundan sonra bu yıl da en iyi 5'e seçildi. Maç başına 12 sayı atan Udoh, 7,6 ribaunt ve 2,1 blok ortalamalarıyla iki kategoride de ligin lideri oldu.
En iyi 5'te Bogdanovic ve Udoh'un yanı sıra Real Madrid'den Sergio Llull, CSKA Moskova'dan Nando De Colo ve Olympiakos'tan Georgios Printezis kendilerine yer buldu.

- Dunston ve Wanamaker, ikinci en iyi 5'te
Anadolu Efes'in ABD'li pivotu Bryant Dunston ve Darüşşafaka Doğuş'un ABD'li gardı Brad Wanamaker, kariyerlerinde ilk kez Avrupa Ligi'nin en iyi 5'lerine girmeyi başardı.
Dunston ve Wanamaker, CSKA Moskova'dan Milos Teodosic, Brose Bamberg'den Nicolo Melli ve Real Madrid'den Gustavo Ayon'la beraber 2016-17 sezonunun ikinci en iyi 5'inde yer aldı.
Wanamaker, Dunston'ın 10,7 sayı, 6,2 ribaunt ortalamalarıyla tamamladığı sezonda, maç başına 16,7 sayı, 4,6 asist, 3,1 ribaunt ve 1,5 top çalma üretti.





Fenerbahçe dört koldan!

Fenerbahçe transfere hız veriyor. Sarı lacivertlilerin hedefinde Shakhtar'dan Taison, Milan'dan Jose Sosa, Borussia Dortmund'dan Emre Mor ve Dinamo Kiev'den Yarmolenko gibi futbolcular var.

Fenerbahçe gelecek sezonun kadrosunu kurmak için yaptığı çalışmalarda sona geldi.

Dört koldan çalışmalarını sürdüren sarı lacivertliler özellikle Ukrayna'da önemli görüşmelerde bulundu. Yönetim, Shakhtar'lı Taison'un transferinde önemli aşama kaydetti. Brezilyalı yıldızın sözleşmesinin yıl sonunda bitecek olmasını avantaja çevirmek isteyen yönetim, imza parasıyla transferi bitirmek istiyor. Taison için Beşiktaş da futbolcuyla temasa geçti. Brezilyalı yıldızın kısa süre içerisinde kararını netleştirmesi bekleniyor.

Trabzonspor'dan Mehmet Ekici'yi bedelsiz olarak kadrosuna katan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın eski futbolcusu Jose Sosa'nın da peşini bırakmıyor. Orta sahaya Ekici haricinde bir takviye daha yapmak isteyen yönetim Milan'da forma giyen Arjantinli futbolcu için menajerler aracılığıyla temasları sürdürüyor. Sarı lacivertliler hem sene başında hem de devre arasında Sosa ile görüşmüş ancak transfer sonuçsuz kalmıştı.

Orta sahadaki bir diğer seçenek de Dinamo Kiev'in tecrübeli futbolcusu Yarmolenko. Uzun süredir sarı lacivertlilerin transfer listesinde bulunan Yarmolenko için daha önce de Kiev kulübünün kapısı çalınmıştı.

Fenerbahçe daha önce menajeriyle görüştüğü Emre Mor için de temaslarını koparmadı. Milli futbolcuyu Bourssia Dortmund'dan kiralamak isteyen yönetim; Emre Mor ve kulübünden gelecek olumlu cevabı bekliyor.

Kadrosuna iki santrfor katmak isteyen Fenerbahçe, Krasnodar'lı Smolov'a olan ilgisini sürdürüyor. Yönetim, Krasnodar ile oynanan iki UEFA Avrupa Ligi maçında futbolcuyu beğenmiş ve ilk temas o dönem kurulmuştu.

NTVSpor.net

Süper Lig'de 31. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar:
12 Mayıs Cuma:
20.00 Kayserispor-Atiker Konyaspor: Halis Özkahya
20.00 Kasımpaşa-Çaykur Rizespor: Fırat Aydınus
13 Mayıs Cumartesi:
16.00 Medipol Başakşehir-Gençlerbirliği: Alper Ulusoy
19.00 Adanaspor-Trabzonspor: Yaşar Kemal Uğurlu
19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor: Mete Kalkavan
14 Mayıs Pazar:
16.00 Osmanlıspor-Akhisar Belediyespor: Barış Şimşek
19.00 Aytemiz Alanyaspor-Kardemir Karabükspor: Ümit Öztürk
19.00 Gaziantepspor-Galatasaray: Hüseyin Göçek
15 Mayıs Pazartesi:
20.00 Bursaspor-Beşiktaş: Bülent Yıldırım

Galatasaray'da transfer harekatı!

Bu sezon performansıyla hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına başladı.

Sportif Direktör Cenk Ergün, önce İspanya'ya giderek Real Madrid'in Portekizli sol beki Fabio Coentrao için girişimlerde bulundu. Ardından Fransa'ya geçen Ergün, PSG'de forma giyen Hatem Ben Arfa konusunda nabız yokladı.

Galatasaray'ın, transfer döneminde en az 5-6 oyuncuyu kadroya katması beklenirken, bir yandan da yurt içindeki transfer listesi de ortaya çıkmaya başladı.

Sarı kırmızılılar, Osmanlıspor'da forma giyen Musa Çağıran ve Atiker Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner'i listesine aldı. İki oyuncu için girişimlere başlamaya hazırlanan sarı kırmızılı ekip, yerli oyuncu alternatiflerini artırmak amacında.

NTV Spor.net

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Juventus'un rakibi Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son finalist Real Madrid oldu. Atletico Madrid'e deplasmanda 2-1 yenilen Real Madrid, ilk maçta elde ettği 3-0'lık galibiyetin avantajıyla adını finale yazdırdı. İspanyol devi finalde İtalyan ekibi Juventus ile kapışacak.

Vicente Calderon'da oynan dev derbiyi FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetti. Ev sahibi Atletico Madrid maça çok hızlı başladı.
11. dakikada Saul ile 1-0 öne geçen Atletico Madrid, 14. dakikada ise Fransız yıldızı Antoine Griezmann penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yaptı. Real Madrid'de Isco, 42'de farkı 1'e indirdi: 2-1
Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıdan ise gol sesi gelmedi ve Atletico Madrid, Real Madrid'i 2-1 mağlup etti. Ancak bu galibiyet Atletico'ya yetmedi. Real Madrid evinde aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla finale adını yazdırdı ve Juventus'un rakibi oldu.
FinalE 3 Haziran'da Galler'in başkenti Cardiff'teki Ulusal Stadyum ev sahipliği yapacak.
Diğer yarı finalde 2-0'ın rövanşında Juventus, Monaco'yu 2-1 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdıran ilk takım olmuştu.

Fenerbahçe, Anadolu Efes'i ezdi geçti!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 28. hafta erteleme maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 39 sayı farkla 96-57 mağlup eden Fenerbahçe, normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 28. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i deplasmanda 39 sayı farkla 96-57 mağlup etti. Bu sonucun ardından 27. galibiyetini elde eden Fenerbahçe, normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi. Bir maçı eksik Anadolu Efes ise 5. kez mağlup oldu. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı 81-75 kazanan sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla rövanşı rakibine vermedi.
Karşılaşmaya Fenerbahçe; Vesely, Kalinic ve Ali Muhammed'in basketleriyle ilk 3 dakikada 9-0'lık seri yaparak başladı. İlk sayılarını 4. dakikanın içerisinde Granger ile kaydeden Anadolu Efes karşısında Fenerbahçe, 5. dakikada Ali Muhammed'in isabetli atışıyla farkı çift hanelere çıkardı: 4-15.
Yaptığı etkili savunmayla oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren sarı-lacivertliler, 8. dakikada Kalinic'in basketiyle farkı 20 sayının üzerine taşıdığı (4-25) çeyreği 29-6 üstün geçti.
Müsabakanın ikinci çeyreğine karşılıklı basketlerle girildi. Anadolu Efes, Granger ve Heurtel ile sayılar üretirken, Fenerbahçe buna Udoh ve Ahmet Düverioğlu ile cevap verdi.
Bogdanovic, Ali Muhammed ve Datome'nin basketleriyle rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Fenerbahçe, illk yarıyı 50-29 önde tamamladı.
İkinci yarıya da 9-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe, 27. dakikada farkı 34 sayıya (33-67) çıkarırken, 3. periyotta 73-42 üstünlük yakaladı.
Son periyotta rahat oyununu sürdüren sarı-lacivertli takım, karşılaşmayı 96-57 kazandı.
Maçın en skorer oyuncusu Fenerbahçe formasıyla 22 sayı kaydeden Udoh olurken, Bogdanovic 15, Melih Mahmutoğlu 14 sayıyla oynadı. Anadolu Efes'te ise Heurtel 14 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.
Ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı 81-75 kazanan Fenerbahçe, bu sonuçla rövanşı rakibine vermedi.

 Anadolu Efes: 57 - Fenerbahçe: 96
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Murat Biricik, Ali Şakacı, Mehmet Şahin
Anadolu Efes: Granger 5, Doğuş Balbay 2, Cedi Osman 6, Brown 12, Dunston 1, Heurtel 14, Can Maxim Mutaf, Honeycutt 7, Kirk 10
Fenerbahçe: Ali Muhammed 10, Bogdanovic 15, Kalinic 9, Vesely 4, Udoh 22, Sloukas, Datome 8, Melih Mahmutoğlu 14, Ahmet Düverioğlu 7, Egehan Arna 7, Berk Uğurlu, Barış Hersek
1. Periyot: 6-29
Devre: 29-50
3. Periyot: 42-73
Beş faulle çıkan: 38.02 Ahmet Düverioğlu (Fenerbahçe)

Galatasaray Ayşegül Günay ile Anlaştı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonu üçüncü sırada kapatan Galatasaray (20-6), play-off yarı final serisinde ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 3-0’lık seriyle elendikten sonra yeri sezon için çalışmalara başladı.

Sarı-kırmızılılar, coach Marina Maljkovic‘in özellikle istediği Ayşegül Günay ile anlaşma sağladı. 1992 doğumlu ve 1.72 metre boyundaki deneyimli oyun kurucu bu sezon Bellona AGÜ’de 28 maçta, 25 dakika ortalama oynama süresine 8.0 sayı, 2.8 ribaund, 1.9 asist, 1.1 top çalma istatistiklerini sığdırdı.
Başarlı oyuncunun FIBA Eurocup’daki ortalamaları ise şöyle:
B Grubu: 6 maç, 25.8 dakika, 25.8 dakika, 7.8 sayı, 2.8 ribaund, 4.0 asist, 2.2 top çalma.
Play-off: 8 maç, 18.6 dakika, 5.1 sayı, 1.6 ribaund, 2.1 asist, 1.0 top çalma.
Kadınlar Türkiye Kupası’nda ise 3 maç, 15.7 dakika, 6.7 sayı, 1.3 ribaund, 0.3 asist, 0.3 blok, 0.7 top çalma ortalamalarını tutturmuştu.
Daha önce kariyerinde Çankaya Üniversitesi (2011/2012), Kayseri KASKİ (2012/2013, 2013/2014), Galatasaray Odeabank (2013/2016) ve Bellona AGÜ (2016/2017) forma giyen Günay, 3 yıl formasını giydiği sarı-kırmızılılara 2 yıl sonra geri dönmüş oldu.
ÖZGE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
ozge-kavurmacioglu

Galatasaray ayrıca Botaş‘ta  forma giyen Özge Kavurmacıoğlu ile görüşüyor. 1993 doğumlu ve 1.73 metre boyundaki Kavurmacıoğlu, Fenerbahçe alt yapısından yetişip, 2011-2013 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giymişti. Genç oyuncu, daha sonra Beşiktaş (2012/2013), Homend Antakya Belediye (2013/2014), Edirnespor (2014/2015), Orduspor (2015/2016), Fenerbahçe (2015/2016) ve Botaş (2016/2017)’da görev yaptı.
Bu sezon Adana ekibinde 25 maçta, 17.9 dakika, 4.6 sayı, 3.2 ribaund, 0.9 asist, 0.4 top çalma ve 1.4 top kaybı istatistiklerini tutturdu.
Haber: Basketball.com.tr (Özel)

9 Mayıs 2017 Salı

Devler Ligi'nde ilk finalist Juventus

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Juventus, kendi sahasında Monaco'yu 2-1 mağlup etti. İlk karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanan Torino ekibi, turnuvada finale yükselen ilk takım olmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk finalisti Juventus oldu. Fransa'da oynanan ilk maçı 2-0 kazanmayı başaran Juventus, kendi seyircisi önünde aldığı 2-1'lik galibiyetle de finale yükselmeyi başardı.

İlk maçta Higuain'in attığı 2 golde de asist yapan isim olan sağ bek Dani Alves, 33. dakikada bu sefer arka direkteki Mario Mandzukic'i gördü, Mandzukic yaptığı kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

Monaco'ya atılan 3 golün de asistini yapan isim olan Alves, 44. dakikada da jeneriklik bir gol attı. Juventus'un kullandığı köşe vuruşunda Monaco kalecisi Danijel Subasic topu yumrukla uzaklaştırırken, ceza sahası dışındaki Alves'in gelişine yaptığı gol ağlara gitti: 2-0.

69. dakikada Monaco'nun genç yıldızı Kylian Mbappe'nin kale ağzındaki vuruşu ile attığı gol sayesinde biraz da olsa umutlanan Monaco, istediğini alamadı. Maç, 2-1 Juventus'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Galler'in Cardiff şehrinde, Millennium Stadı'nda yapılacak final için ilk bileti almayı başaran Juventus'un rakibi, Real Madrid-Atletico Madrid rövanşından sonra belli olacak. İspanyol derbisindeki ilk maçta Real Madrid kendi sahasında 3-0'lık galibiyeti almayı başarmıştı.

1 NUMARALI KUPADAKİ 9. FİNALİ
Tarihinde 9. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasının finalinde mücadele edecek olan Juventus, turnuvada bu sezon hiçbir maçını kaybetmedi. Bu süreçte 21 gol atan İtalyan ekibi, sadece 3 gol yedi. Juventus ayrıca son 3 yılda 2 kez Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

MBAPPE TARİHE GEÇTİ
Bu sezon Monaco formasıyla gösterdiği performans sayesinde fenomen hale gelen Mbappe, bu maçta da attığı golle bir rekoru daha kırdı. 18 yıl 140 günlükken bu maçta gol atmayı başaran oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde gol atmayı başaran en genç oyuncu oldu. Bundan önceki rekor 18 yıl 197 gün ile Interli Obafemi Martins'teydi.

Bu sonuçla Juventus, UEFA organizasyonlarında evinde oynadığı son 23 karşılaşmayı da kaybetmedi. Torino temsilcisi, son olarak Nisan 2013'te Almanya'nın Bayern Münih takımına 2-0 yenilmişti.
Juventus'un İtalyan kalecisi Buffon, Şampiyonlar Ligi'nde 150. maçına çıktı. Deneyimli file bekçisi, Milan'ın efsane oyuncusu Paolo Maldini'nin (174) ardından organizasyonda en çok maça çıkan ikinci İtalyan futbolcu oldu.

Fenerbahçe Transfere Erken Başladı

Bu sezon FIBA Kadınlar Euroleague’de final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe, gelecek yıl için kadro çalışmalarını yapmaya başladı. Sarı-lacivertliler, bu sezon Girne Üniversitesi‘nde forma giyen Özge Yavaş ile prensipte anlaştı.

Foto: Fehmi ÖZGÜLER
Foto: Fehmi ÖZGÜLER
1991 doğumlu ve 1.67 metre boyundaki Yavaş, bu sezon forma giydiği KKTC ekibinde 24 Bilyoner.com KSL maçında 27.4 dakika ortalama oynama süresine 5.1 sayı, 3.6 asist, 2.3 ribaund, 0.8 top çalma ve 2.2 top kaybı istatistiklerini sığdırdı.
Deneyimli oyun kurucu daha önce Burhaniye Belediye (2011-12), TED Ankara Kolejliler (2011-12), Galatasaray Medical Park (2011-13), Tarsus Belediye (2013-14), İstanbul Üniversitesi BGD (2014-15), Yakın Doğu Üniversitesi (2015), BGD (2015-16) ve Girne Üniversitesi (2016-17) takımlarında forma giydi.

TUĞÇE YUVADA KALDI

Bu arada Fenerbahçe iç transferde de adım atttı. Adı Yakın Doğu Üniversitesi ile anılan Tuğçe Canıtez‘in sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılacağı öğrenildi. 1990 doğumlu ve 1.90 metre boyundaki milli power forvetin bu sezonki istatistikleri ise şöyle gerçekleşti:
Bilyoner.com KSL: 32 maç, 13.8 dakika, 3.6 sayı, 3.6 ribaund, 0.8 asist, 0.4 top çalma, 0.7 top kaybı, 0.1 blok.
FIBA Euroleague (Grup): 11 maç, 8.0 dakika, 1.0 sayı, 1.2 ribaund, 0.3 asist, 0.4 top çalma, 0.5 top kaybı, 0.3 blok.
FIBA Euroleague (Play-off): 4 maç, 4.8 dakika, 0.8 sayı, 0.5 ribaund.
Haber: Basketball.com.tr (Özel)

Çay TV İzle


8 Mayıs 2017 Pazartesi

38. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 05-09 Mayıs 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 BEŞİKTAŞ AŞ.-FENERBAHÇE AŞ. 1-1 0 Pazar 19:00
2 GALATASARAY AŞ.-KASIMPAŞA AŞ. 1-3 2 Cumartesi 19:00
3 ANTALYASPOR AŞ.-M.BAŞAKŞEHİR 0-1 2 Cuma 20:00
4 TRABZONSPOR AŞ.-KAYSERİSPOR 2-3 2 Cumartesi 16:00
5 GENÇLERBİRLİĞİ-ADANASPOR AŞ. 0-1 2 Cumartesi 16:00
6 A.KONYASPOR-A.ALANYASPOR 2-3 2 Cumartesi 19:00
7 ÇAYKUR RİZESPOR AŞ.-BURSASPOR 6-0 1 Pazar 16:00
8 AKHİSAR BLD.G.SPOR-GAZİANTEPSPOR 6-0 1 Pazartesi 20:00
9 KARDEMİR KARABÜKSPOR-OSMANLISPOR 1-0 1 Pazartesi 20:00
10 ARSENAL-MANCHESTER UNITED 2-0 1 Pazar 18:00
11 B.DORTMUND-HOFFENHEİM 2-1 1 Cumartesi 16:30
12 HAMBURG-MAİNZ 0-0 0 Pazar 16:30
13 HERTHA BERLİN-RB LEİPZİG 1-4 2 Cumartesi 19:30
14 AC MİLAN-ROMA 1-4 2 Pazar 21:45
15 SEVİLLA-REAL SOCİEDAD 1-1 0 Cuma 22:00
15 Bilen OLMADIĞINDAN 531.853,66 TL DEVRETTİ
14 Bilen 4 ADET 43.344,08 TL
13 Bilen 44 ADET 3.940,37 TL
12 Bilen 460 ADET 471,13 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 05 MAYIS 2017 CUMA SAAT : 20.00
Açıklamalar

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın görünümü


Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta karşılaşmaları tamamlandı.

Haftanın son gününde 2 maç oynandı. Akhisar Belediyespor, Gaziantepspor'u 6-0, Kardemir Karabükspor da Osmanlıspor'u 1-0 mağlup etti.
Dün derbi maçta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 65 puanla liderliğini sürdürdü. Antalyaspor deplasmanından 1-0 galip ayrılan 2. sıradaki Medipol Başakşehir ise aradaki farkı 2 puana indirdi.
Ligde haftanın sonuçları, puan durumu ve 31. haftanın programı şöyle:
- Sonuçlar
Antalyaspor-Medipol Başakşehir: 0-1
Trabzonspor-Kayserispor: 2-3
Gençlerbirliği-Adanaspor: 0-1
Atiker Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 2-3
Galatasaray-Kasımpaşa: 1-3
Çaykur Rizespor-Bursaspor: 6-0
Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-1
Kardemir Karabükspor-Osmanlıspor: 1-0
Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor: 6-0
- Puan durumu
Takımlar O G B M A Y AV P
1. BEŞİKTAŞ 30 19 8 3 59 29 30 65
2. MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 30 18 9 3 58 26 32 63
3. FENERBAHÇE 30 16 9 5 54 28 26 57
4. GALATASARAY 30 16 4 10 56 36 20 52
5. TRABZONSPOR 30 14 6 10 36 30 6 48
6. ANTALYASPOR 30 13 7 10 37 38 -1 46
7. KASIMPAŞA 30 11 7 12 41 40 1 40
8. GENÇLERBİRLİĞİ 30 10 10 10 28 29 -1 40
9. ATİKER KONYASPOR 30 10 10 10 35 38 -3 40
10. AKHİSAR BELEDİYESPOR 30 11 6 13 34 39 -5 39
11. KARDEMİR KARABÜKSPOR 30 11 6 13 31 37 -6 39
12. OSMANLISPOR 30 9 11 10 36 33 3 38
13. AYTEMİZ ALANYASPOR 30 11 4 15 48 56 -8 37
14. BURSASPOR 30 10 5 15 30 51 -21 35
15. KAYSERİSPOR 30 9 6 15 42 53 -11 33
16. ÇAYKUR RİZESPOR 30 7 6 17 37 48 -11 27
17. GAZİANTEPSPOR 30 7 5 18 28 53 -25 26
18. ADANASPOR 30 6 5 19 29 55 -26 23
- 31. hafta programı
12 Mayıs Cuma:
20.00 Kayserispor-Atiker Konyaspor
20.00 Kasımpaşa-Çaykur Rizespor
13 Mayıs Cumartesi:
16.00 Medipol Başakşehir-Gençlerbirliği
19.00 Adanaspor-Trabzonspor
19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor
14 Mayıs Pazar:
16.00 Osmanlıspor-Akhisar Belediyespor
19.00 Aytemiz Alanyaspor-Kardemir Karabükspor
19.00 Gaziantepspor-Galatasaray
15 Mayıs Pazartesi:
20.00 Bursaspor-Beşiktaş

Kardemir Karabükspor evinde kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kardemir Karabükspor sahasında Osmanlıspor'u konuk etti.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.
Maçtaki tek gol 64'üncü dakikada Seleznyov'dan geldi.
Bu sonuçla Kardemir Karabükspor puanını 39'a çıkardı. Osmanlıspor 38 puanda kaldı.
1. Devre
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kardemir Karabükspor-Osmanlıspor karşılaşmasının ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.
9. dakikada Kardemir Karabükspor'da Latovlevici, sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda topu ceza sahasına ortaladı. Ceyhun Gülselam'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
16. dakikada ev sahibi takımın sağ kanattan gelişen atağında, Bliznichenko ceza sahasına ortaladı. Barış Başdaş'ın kafa vuruşunda, kaleci Karcemarskas köşeye giden topu kornere çeldi.
45. dakikada Osmanlıspor'un sol kanattan gelişen atağında, ceza sahasında topla buluşan Bifouma kaleye vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.
2. Devre
61. dakikada Kardemir Karabükspor'da ceza yayı üzerinde topla buluşan Seleznov, pasını Lazarevic'e verdi. Bu oyuncunun caza sahasından vuruşunda, top auta çıktı.
63. dakikada ev sahibi takımda Lazarevic, ceza sahasında Vrsajevic ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi. 64. dakikada penaltıda topun başına geçen Seleznov, meşin yuvarlağı kaleci Karcemarskas'ın solundan ağlarla buluşturdu: 1-0
69. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahasında yaşanan karambolde Ceyhun Gülselam'ın uzaklaştırmak istediği top, Umar'ın önünde kaldı. Bu oyuncu, rakibinden sıyrılarak kaleye vurdu. Meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı.
74. dakikada Osmanlıspor'un gelişen atağında, Regattin ceza yayı üzerinden kaleye vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.
77. dakikada Kardemir Karabükspor'un sağ kanattan gelişen atağında, Papp topu ceza sahasındaki Zec'e verdi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla üstten auta gitti.
Karşılaşma, Kardemir Karabükspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Spor Toto Süper Lig
Kardemir Karabükspor: 1 - Osmanlıspor: 0
Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Gençerler, İbrahim Bozbey
Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Papp, Dany, Barış Başdaş, Latovlevici, Bliznichenko (Dk. 58 Lazarevic), Skulason, Ceyhun Gülselam, Tanase (Dk. 80 Gaman), Zec, Seleznov (Dk. 75 Yatabare)
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 88 Muhammed Bayır), Regattin (Dk. 75 Rusescu), Ndiaye, Umar, Bifouma, Webo
Gol: Dk. 64 Seleznov (Penaltıdan) (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 37 Ceyhun Gülselam, Dk. 52 Dany, Dk. 70 Papp, Dk. 90 2 Skulason (Kardemir Karabükspor), Dk. 64 Bifouma, Dk. 90 2 Rusescu (Osmanlıspor)

Akhisar Belediyespor gol oldu Gaziantepspor'a yağdı!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Akhisar Belediyespor sahasında Gaziantepspor'u konuk etti. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçı Akhisar Belediyespor 6-0 kazandı.
Maçtaki golleri 43'üncü dakikada Wallace Reis kendi kalesine, 58 ve 61'inci dakikalarda Cikalleshi, 72 ve 82'de Ricardo Vaz Te ile 87'de Larsson attı.
Bu sonuçla Akhisar Belediyespor puanını 39'a çıkardı. Gaziantepspor 26 puanda kaldı.
1. Devre
Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor maçının ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın 24. dakikasında Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı ortada, penaltı noktası yakınında Özer Hurmacı topa kafayı vurdu. Kaleci Victor, meşin yuvarlağı kontrol etti.
40. dakikada hızlı gelişen Gaziantepspor atağında, Ghilas'ın pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan İlhan Parlak'ın vuruşunda, kaleci Lukac topu kornere uzaklaştırdı.
43. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Sol kanattan yapılan ortada, ceza alanında topla buluşan Özer Hurmacı, güzel hareketlerle kaleci Victor'u da geçtikten sonra sol çaprazdan topu Cikalleshi'ye gönderdi. Cikalleshi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak direk ve Wallace Reis'e çarparak ağlarla buluştu: 1-0
Maçın ilk yarısını Akhisar Belediyespor, 1-0 üstün tamamladı.
2. Devre
58. dakikada Akhisar Belediyespor, farkı 2'ye çıkardı. Olcan Adın'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında topla buluşan Cikalleshi'nin kafa vuruşunda, savunma oyuncularına da çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0
61. dakikada Vaz Te'nin pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Cikalleshi, bir süre ilerledikten sonra sert vuruşla takımının 3. golünü kaydetti: 3-0
72. dakikada Özer Hurmacı'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Vaz Te'nin bekletmeden attığı şutta, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 4-0
82. dakikada ceza sahasında Soner Aydoğdu'nun yerde kaldığı pozisyonda Akhisar Belediyespor penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Vaz Te, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve farkı 5'e çıkardı: 5-0
87. dakikada Onur Ayık'ın sol çaprazdan pasında topla buluşan Larsson, gelişine vurarak topu bir kez daha ağlara gönderdi: 6-0
Müsabakayı Akhisar Belediyespor, 6-0 kazandı.
 Spor Toto Süper Lig
Akhisar Belediyespor: 6 - Gaziantepspor: 0
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Serkan Olguncan
Akhisar Belediyespor: Lukac, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram (Dk. 82 Kadir Keleş), Vaz Te, Soner Aydoğdu, Custodio, Olcan Adın (Dk. 80 Onur Ayık), Özer Hurmacı, Cikalleshi (Dk. 76 Larsson)
Gaziantepspor: Victor, Pedroso, Wallace Reis, Musa Nizam (Dk. 28 Elyasa Süme), Barış Yardımcı, Angan (Dk. 56 Orkan Çınar), Khaly Tiam, Marcinho, Ben-Hatira (Dk. 68 Abdulkadir Kayalı), İlhan Parlak, Ghilas
Goller: Dk. 43 Wallace Reis (Kendi kalesine), Dk. 58 ve 61 Cikalleshi, Dk. 72 ve 82 (Penaltıdan) Vaz Te, Dk. 87 Larsson (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 84 Khaly Tiam, Dk. 87 Elyasa Süme (Gaziantepspor)

Aziz Yıldırım'ın cezası belli oldu

Yakın Doğu Üniversitesi - Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından Aziz Yıldırım'a verilen ceza belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Yakın Doğu Üniversitesi - Fenerbahçe maçında protokol tribününde çıkan olaylarla ilgili dosyayı karara bağladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 6 ay ceza verildi. Kurul ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e de 1 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.
TBF'den yapılan açıklama şu şekilde;

"1-E.2017/ 263
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, 07.05.2017 tarihinde İstanbul’da oynanan Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü – Fenerbahçe Spor Kulübü Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Final müsabakasında rakip kulüp Başkanına yönelik hareketi sebebiyle Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 37. maddesi gereğince 6 ay hak mahrumiyeti ve 40.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile; (K.2017/ 258)

2-E.2017/ 264
Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör’ün, 07.05.2017 tarihinde İstanbul’da oynanan Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü – Fenerbahçe Spor Kulübü Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Final müsabakasında rakip kulüp Başkanına yönelik hareketi sebebiyle Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 36. maddesi gereğince 1 ay hak mahrumiyeti ve 7.500,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile; (K.2017/ 259)

Karar verilmiştir."

0'dan 100'e Full İzle | 06 Mayıs 2017


Saffet Üçüncü otomotiv dünyasının nabzını tutuyor. Dünyanın en önemli fuarları, otomotiv endüstrisinden son gelişmeler, en yeni model araçların test sürüşleri, otomobil ile ilgili merak edilen her şey 0’dan 100’e de.

7 Mayıs 2017 Pazar

Derbide Beşiktaş'a son saniye şoku

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası uzun zamanlar unutulmayacak bir derbiye sahne oldu. Lider Beşiktaş, son saniyelerine kadar 1-0 önde götürdüğü maçta Marcelo'nun kendi kalesine attığı gol ile 9 kişi kalan Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Böylece haftayı Antalyaspor galibiyeti ile kapatan Medipol Başakşehir ile siyah-beyazlı ekibin arasındaki puan farkı 2'e indi ve şampiyonluk yarışı yeniden şekillendi. Fenerbahçe ile ikinci sıradaki Başakşehir'in arasındaki puan farkı ise 6'ya çıktı.

Vodafone Arena'da oynanan dev derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetti. Geçen hafta şampiyonluk mücadelesi verdiği Medipol Başakşehir'e 3-1 mağlup olarak puan farkının 4'e düşmesine engel olamayan siyah-beyazlı takım, derbi maçın ilk yarısını Vincent Aboubakar'ın golüyle 1-0 önde tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında kontrollü oynayan Beşiktaş, bulduğu pozisyonları değerlendiremezken konuk Fenerbahçe ise daha çok kendi yarı alanında kaldı.
Fenerbahçe, 88. dakikada Martin Skrtel ve 90+2. dakikada Josef de Souza'nın kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kaldı. Ancak siyah-beyazlılar 9 kişi kalan rakibi karşısında yakaladığı avantajı değerlendiremedi. Mücadelenin 90+4. dakikasında kaleci Fabricio Agosto Ramirez ile Marcelo Guedes arasındaki anlaşmazlıkta Marcelo'nun kafasına çarpan top gol olunca maç 1-1'lik eşiştlikle bitti ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.
Başakşehir'e yaradı
Bu sonuçla puanını 65'e çıkaran Beşiktaş, şampiyonluk yolunda 2 önemli puan yitirdi. Son saniyede beraberliği yakalayan Fenerbahçe ise puanını 57'ye çıkardı ve bu sezon derbilerde yenilgi almamış oldu. Ancak sarı-lacivertlilerin ikinci sıradaki Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkı 6'ya çıktı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
15. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Aboubakar'ın önünde kaldı. Siyah-beyazlı futbolcunun şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
16. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Talisca'nın ara pasında topla buluşan Oğuzhan çizgiye kadar giderek topuk pasıyla meşin yuvarlağı Aboubakar'la buluşturdu. Kamerunlu futbolcunun uygun durumda vuruşunda, top üstten auta gitti.
30. dakikada Adriano'nun uzun pasında Talisca topa voleyle vurdu ancak meşin yuvarlak dışarı çıktı.
32. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Quaresma'nın şutunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı. Portekizli oyuncu, aynı dakika içinde İsmail Köybaşı'dan şık bir şekilde sıyrılarak sağdan ceza sahasına girdi ancak son vuruşunda, top kaleyi tutmadı.
34. dakikada kullanılan korner atışında, Kjaer kafayla topa vurdu ancak meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıktı.
42. dakikada Atınç Nukan'ın kafayla uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Alper Potuk, ceza sahası dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.
43. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Talisca, rakiplerinden sıyrılarak ceza yayı üzerinden sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi.
GOL: 45+1. dakikada Beşiktaş öne geçti. Tolgay Arslan'ın uzun pasında topla buluşan Quaresma'nın sağdan içeri gönderdiği topa Aboubakar altıpasta dokundu ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
Derbinin ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
52. dakikada Babel'in soldan içeri çevirdiği topa Aboubakar altıpasta topuğuyla dokundu ancak yavaş giden topu kaleci Volkan Demirel rahatlıkla kontrol etti.
66. dakikada Babel yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel direk dibinden meşin yuvarlağı kornere çeldi.
73. dakikada Quaresma'nın uzak mesafeden vuruşunda, top az farkla auta gitti.
75. dakikada sağdan hızla ceza sahasına giren Quaresma, rakibinden sıyrılarak çaprazdan topa sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi.
79. dakikada Quaresma'nın ortasında Cenk Tosun kafayla meşin yuvarlağa vurdu. Kaleci Volkan Demirel topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.
80. dakikada Emenike savunmanın arkasına atılan uzun topla buluşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nijeryalı oyuncunun vuruşunda, kaleci Fabricio gole izin vermedi.
86. dakikada ceza sahası dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Quaresma'nın şutunda, meşin yuvarlak doğrudan kaleye gitti. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kurtardı.
GOL: 90+4. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Kjaer'in Beşiktaş ceza sahasına gönderdiği uzun topta Marcelo, ters bir kafa vuruşuyla ileri çıkan kaleci Fabricio'nun üzerinden meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi ve mücadele 1-1 sona erdi.

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1
Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç Nukan, Adriano, Tolgay Arslan (Dk. 76 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 89 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar (Dk. 72 Cenk Tosun)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Salih Uçan), De Souza, Neustaedter (Dk. 46 Ozan Tufan), Alper Potuk, Lens, Sow, Van Persie (Dk. 74 Emenike)
Goller: Dk. 45 1 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 90 4 Marcelo (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)
Kırmızı kartlar: Dk. 88 Skrtel, Dk. 90+2 De Souza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 28 Volkan Demirel, Dk. 61 Salih Uçan, Dk. 90 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 65 Tolgay Arslan (Beşiktaş)