TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak havalarda sağlıklı ve aktif kalmak isteyenler için uygun spor seçenekleri oldukça önemlidir. ...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

Voleybolda yapılan en son transferler

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde yapılan en son transferleri öğrenin...

EURO 2024'den sonuçlar, maç özetleri ve son gelişmeler...

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Futbol Takımımız ve diğer takımlardan son gelişmeleri öğrenin...

13 Temmuz 2019 Cumartesi

Villarreal, West Bromwich Albion'u 3-0 yendi (Özet)

İspanya ekibi Villarreal, hazırlık maçında İngiliz temsilcisi West Bromwich Albion'u 3-0 yendi. Mücadele TRT SPOR'dan canlı yayınlandı.

Avrupa'nın önemli kulüpleri hazırlık maçları için sahaya çıkıyor. İspanya ekibi Villarreal, hazırlık maçında İngiliz temsilcisi West Bromwich Albion ile karşılaştı.
TRT SPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmadan Villarreal 3-0 galip ayrıldı.
İspanyol ekibinin gollerini Gerard Moreno, Manu Trigueros ve Carlos Bacca attı.


trtspor.com.tr

Fenerbahçe, Boluspor’u 2-0 mağlup etti (Özet)

Fenerbahçe, sezon öncesi ilk hazırlık maçında Boluspor'u Moses ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle 2-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, hazırlık maçında Spor Toto 1. Lig ekibi Boluspor'u 2-0 mağlup etti.
Bolu Atatürk Stadı'nda yapılan, Kadir Sağlam, Ali Etlikçi ve Taygun Tasalı hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 9. dakikada Victor Moses ve 65. dakikada penaltıdan Tolga Ciğerci attı.
Fenerbahçe karşılaşmaya Berke Özer, Serdar Aziz, Okan Turp, Murat Sağlam, Abdülcebrail Akbulut, Ozan Tufan, Tolgay Arslan, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Victor Moses ve Allahyar Sayyadmanesh'ten oluşan 11'le başladı.
Boluspor ise maça Sabri Can, Hayrullah Bilazer, Dimov, Burak Bekaroğlu, Mutlu Güler, Umut Gündoğan, Burak Asan, Erkan Sürer, Yasin Dülger, Furkan Demir ve Mustafa Batuhan Altuntaş 11'i ile çıktı.
Hazırlık maçını iki takımın taraftarları tribünde yan yana izledi.
Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli de karşılaşmayı şeref tribününden seyretti.
İki takım oyuncuları maçtan önce tribünleri el ele selamladı.

Fenerbahçe'nin Düzce kampı sona erdi
Bu arada Fenerbahçe, Düzce'deki kamp çalışmalarını tamamladı.
Sarı-lacivertli ekip, 2019-2020 sezonu hazırlıkları kapsamında 3 Temmuz'da Kaynaşlı içesinde Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde başladığı kampı, Boluspor ile yapılan hazırlık maçıyla noktaladı.
Fenerbahçe kafilesi, Bolu Atatürk Stadı'ndaki maçın ardından otobüslerle İstanbul'a hareket etti.
Çalışmalarına bir süre İstanbul'da devam edecek sarı-lacivertliler 19 Temmuz'da Bursaspor ile hazırlık maçında karşılaşacak. 21-25 Temmuz tarihlerinde Avusturya'da kamp yapacak Fenerbahçe, 29-31 Temmuz'da da Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek Audi Cup'ta mücadele edecek.

Ümit Erkek Milli Takımımız Büyük Britanya’yı Mağlup Etti

Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'nda ilk maçında Büyük Britanya'yı 69-56 yendi.

İsrail'in Tel Aviv şehrinde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde Ümit Milli Takım, Büyük Britanya'yı rahat geçti. İlk yarıyı 34-25 önde kapatan ay-yıldızlı ekip, karşılaşmayı da 69-56 kazanarak şampiyonaya galibiyetle başladı.
Ay-yıldızlılarımızda Berke Atar 20 sayı- 9 ribaund, Mert Akay 14 sayı- 9 ribaund- 3 asist ve Onuralp Bitim de 9 sayı- 3 ribaund- 4 asistle oynadı.
Milli takım gruptaki ikinci maçını yarın Karadağ'la yapacak. Ümit Milli Takım, gruptaki son maçını ise 15 Temmuz Pazartesi günü Fransa ile oynayacak.

Büyük Britanya'da pole pozisyonu Valtteri Bottas'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'sine Mercedes pilotu Valtteri Bottas ilk sıradan başlayacak.

İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5 bin 891 metrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden 14 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek 10. yarışın sıralama turları sona erdi.
Mercedes'in Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas, 1.25.093'lük süresiyle pole pozisyonunun sahibi olurken, takım arkadaşı Büyük Britanyalı Lewis Hamilton ise 1.25.099'luk derecesiyle yarışa ikinci sıradan başlama hakkı elde etti.
Ferrari'nin Fransız pilotu Charles Leclerc de 1.25.172'lik derecesiyle sıralama turlarını üçüncü tamamladı.
Büyük Britanya Grand Prix'si, 14 Temmuz Pazar günü TSİ 16.10'da koşulacak.

Wimbledon tek kadınlarda şampiyon Simona Halep (Özet)

Wimbledon tek kadınlar finalinde Serena Williams'ı yenen Simona Halep şampiyon oldu.

Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde Serena Williams'ı 2-0 yenen Simona Halep kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazandı.
Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde 7 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile 11 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams 15 bin kişi kapasiteli merkez kortta karşı karşıya geldi.
İlk sete çok iyi bir başlangıç yapan ve biri sıfıra karşı olmak üzere rakibinin iki servisini kıran 27 yaşındaki Halep, 12 dakika içinde oyunlarda 4-0 öne geçti.
İlk basit hatasını 7. oyunda yapan, ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 80 gibi bir oran yakalayan Rumen tenisçi, agresif oyununu sürdürdü ve 26 dakika süren ilk seti 6-2 hanesine yazdırdı.
İkinci setin ilk dört oyununda iki tenisçi de servislerine tutundu. Beşinci oyunda bir kez puan vererek Williams'ın servisini bir kez daha kıran Simona Halep, 3-2 öne geçti. Etkili servisleriyle avantajını koruyan ve üst üste üç oyunu da alan Rumen tenisçi, seti 6-2, 55 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı.
Halep'in ikinci şampiyonluğu
Turnuvada finale yükselen ilk Rumen kadın sporcu olan Halep, kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazandı.
Tek kadınlarda daha önce dört final maçına çıkan eski dünya 1 numarası Halep, geçen yıl Fransa Açık'ta kupayı kaldırmıştı.
Halep, aktif kadın tenisçiler arasında Serena Williams, Maria Sharapova ve Garbine Muguruza'nın ardından Fransa Açık ve Wimbledon'ı kazanan dördüncü isim oldu.
Serena rekoru yine kıramadı
Anne olduktan sonra ilk grand slam zaferini yaşamak isteyen ve 37 yaş 291 günle açık dönemde finale kalan en yaşlı kadın tenisçi olan Serena Williams, uzun süredir kovaladığı en çok grand slam kazanma rekoruna yine ulaşamadı.
Avustralya Açık'ta 7, Fransa Açık'ta 3, Wimbledon'da 7 ve ABD Açık'ta 6 kez olmak üzere toplam 23 şampiyonluğu bulunan Williams, bugün kazanması halinde Margaret Court'un "tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi" unvanına ortak olacaktı.
ABD'li tenisçi, 2018 ABD Açık ve son iki yılda Wimbledon'da olmak üzere çıktığı son üç grand slam finalinden de eli boş ayrıldı.
Halep'ten etkileyici performans
Kariyerinin en iyi performanslarından birini ortaya koyarak şampiyon olan Halep, maçın istatistiklerinde de rakibine büyük üstünlük sağladı.
Karşılaşmada 25 basit hata yapan Serena Williams, dört kez servisini kırdırdı. Maç boyunca sadece 3 basit hata yapan Halep ise rakibine ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 82'ye 59 üstünlük kurdu.
ABD'li tenisçi 17 kez doğrudan sayı getiren vuruş yaparken, Halep 13'te kaldı.


Wimbledon'da perde Djokovic - Federer finaliyle kapanacak

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da perde Novak Djokovic ile Roger Federer arasında oynanacak final maçıyla kapanacak.

Çim kortta oynanan tek grand slam turnuvası olan Wimbledon'da tek erkekler finali büyük heyecana sahne olacak. Dünya klasmanının 1 numarası Djokovic, yarı finalde İspanyol Rafael Nadal'ı 3-1 mağlup eden 2 numaralı seribaşı İsviçreli Federer ile karşılaşacak.
15 bin kişilik merkez kortta yarın TSİ 16.00'da başlayacak final karşılaşmasında Federer kariyerinin 21, Djokovic ise 16. grand slam şampiyonluğu için mücadele edecek.
Federer'in hedefi Navratilova'yı yakalamak
Wimbledon'ı tek erkeklerde 8 kezle en fazla kazanan tenisçi unvanını taşıyan Roger Federer, yarın şampiyonluğa ulaşması halinde kariyerinde 9 şampiyonluğu bulunan ve bu turnuvayı en çok kazanan sporcu ABD'li kadın tenisçi Martina Navratilova'nın rekoruna ortak olacak.
Londra'da 2003-2007 yıllarında üst üste 5 şampiyonluk yaşayan Federer, 2009, 2012 ve son olarak 2017 yıllarında kupayı havaya kaldırdı.
Djokovic iki finali de kaybetmedi
Dünya 1 numarası Sırp Djokovic, Federer ile Wimbledon'da oynadığı iki finali de kazanmayı başardı.
Turnuvada ilk şampiyonluğunu 2011 yılında Nadal'ı yenerek kazanan Djokovic, 2014 ve 2015 yıllarında üst üste iki finalde Federer'in karşısına çıktı.
İlk finalini 3-2 kazanan Djokovic, ikinci finalinden de 3-1 galip ayrılmasını bildi.
Sırp raket, turnuvadaki son şampiyonluğunu geçen yıl Güney Afrikalı Kevin Anderson'u 3-0 yenerek elde etti.
Federer ile Djokovic, 2012 yılında bu kez yarı finalde karşılaşırken, bu randevudan İsviçreli tenisçi 3-1 galip ayrıldı ve o yıl Andy Murray'yi yenerek şampiyonluğa uzandı.
Federer kazanırsa klasman değişecek
Turnuvanın kendine özgü seribaşı sistemi nedeniyle dünya sıralamasında 3. olmasına rağmen 2 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Federer, şampiyon olması durumunda dünya klasmanında da ikinci sıraya yerleşecek.
Djokovic kaybetmesi halinde de dünya 1 numarası olmaya devam edecek. Federer ise pazartesi günü açıklanacak sıralamada 8 bin 260 puanla ikinci sıranın sahibi olacak ve Nadal'ı gerisinde bırakacak.
En yaşlı şampiyon olmaya aday
Wimbledon çeyrek finalinde Japon Kei Nishikori'yi yenerek turnuvada 100. galibiyetini elde eden, grand slam'lerde tek erkeklerde 350 galibiyet barajını aşan ilk sporcu olan Federer, şampiyonluğa ulaşması halinde bir başka unvanı daha elde edecek.
İsviçreli sporcu, 32 yaşındaki Djokovic'i yenmesi durumunda 37 yaş 340 günle Wimbledon'da kupa kaldıran en yaşlı erkek tenisçi olarak tarihe geçecek.
Turnuvada daha önce 1974 yılında Ken Rosewall 39 yaşında final oynamış ancak Jimmy Connors'a 3-0 mağlup olmuştu.
Federer'den "ace" rekoru
Tek erkekler yarı final maçında Nadal karşısında 14 "ace" atan Federer, turnuva rekoru da kırdı.
İsviçreli tenisçi, bin 405 "ace"le turnuva tarihinin en çok "ace" atan sporcusu olurken, Goran Ivanisevic bin 397, Pete Sampras da bin 95 "ace"le Federer'i takip etti.
Rekabette Djokovic önde
İki tenisçi arasında oynanan 47 maçın 25'ini Djokovic, 22'sini ise Federer kazandı.
2006 yılında Monte Carlo'da başlayan rekabetin ardından Federer ve Djokovic, grand slam turnuvalarında 15 kez karşı karşıya geldi. Sırp sporcu, bunların 9'undan galibiyetle ayrıldı.
Grand slam turnuvalarının finalindeki dört randevunun üçünde sevinen taraf Djokovic oldu. Federer rakibine karşı tek grand slam zaferini 2007 ABD Açık'ta yaşadı.
Kazanana 2,3 milyon sterlin ödül
Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan raket, 2 milyon 350 bin sterlin para ödülünün sahibi olacak. Finaliste ise 1 milyon 175 bin sterlin ödül verilecek.


14 TEMMUZ 2019 PAZAR



16:00Roger Federer - Novak DjokovicWimbledon Tenis Turnuvası
Tek Erkekler Finali
top_tennisDMAX

U20 Genç Kız Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası’na Galibiyetle Başladı

Meksika’nın ev sahipliğinde organize edilen U20 Dünya Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden U20 Genç Kız Milli Takımımız, ilk maçında Arjantin ile karşı karşıya geldi.

Domo de la Feria’da oynanan mücadelede rakibini 23-25, 25-18, 25-21, 21-25 ve 15-7‘lik setlerle 3-2 mağlup eden Millilerimiz, Dünya Şampiyonası’na galibiyetle başladı.
Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.
Millilerimiz, C Grubu’ndaki ikinci maçında 14 Temmuz 2019, Pazar (Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece) TSİ 04.00’te Rusya ile karşılaşacak.

Garry Rodrigues resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Garry Rodrigues'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz, Al Ittihad takımından Garry Rodrigues'i satın alma opsiyonuyla birlikte 2 yıllığına kiralık olarak ve bedelsiz bir şekilde kadrosuna kattı.
Garry Rodrigues'in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gece 02:00'da gerçekleştirilen imzasında Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ve Sportif Direktörümüz Damien Comolli hazır bulundu.
Garry Rodrigues'e çubuklu formayla başarılar dileriz."

Geçen sezonu Suudi Arabistan'ın Al-İttihad takımında tamamlayan Garry Rodrigues, 11 maçta forma giyip 1 gol atma başarısı göstermişti.

12 Temmuz 2019 Cuma

Beşiktaş'tan forma açıklaması

Beşiktaş Kulübü, tanıtımı yapılmamasına rağmen siyah-beyazlı futbol takımının yeni sezon formalarının üretici firma tarafından satışa sunulmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Forma tedarikçimiz adidas’ın Almanya merkezli e-ticaret operasyonundaki teknik bir hatadan dolayı formalarımız adidas Türkiye web sitesinde yanlış fiyat bilgisiyle görüntülenmiştir.

Formalar henüz stokta olmamakla birlikte en kısa sürede sayfanın kaldırılacağı, siparişlerin iptal olacağı ve hiçbir satışın gerçekleşmeyeceği bilgisi alınmıştır.

Formalarımızın henüz satışa çıkmadığını, adidas’ın Kartal Yuvası’ndan önce herhangi bir satışa sunma durumu olmadığını, planladığımız lansmanla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve gerekli duyuruların ilerleyen günlerde kulüp kanallarımızdan yapılacağını taraftarımızın bilgisine sunarız."

Rafael Nadal'ı deviren Roger Federer finalde (Özet)

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek erkekler yarı finalinde İspanyol Rafael Nadal'ı 3-1 yenen İsviçreli Roger Federer, finalde Novak Djokovic'in rakibi oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının tek erkekler yarı finalinde karşılaşan ezeli rakipler 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 3 numaralı seribaşı Rafael Nadal arasındaki mücadele, büyük çekişmeye sahne oldu.
Merkez kortta oynanan ve dengeli başlayan karşılaşmada servis oyunlarında hata yapmayan Federer ve Nadal, ilk seti 6-6'ya getirerek tie-break'e taşıdı. Bu bölümde uzun rallilerden galip ayrılan Federer, tie-break'i 7-3, seti ise 7-6 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.
İkinci sette servisleri yavaşlayan Federer karşısında file önünde daha atak bir görüntü sergileyen Nadal, 4. oyunda rakibinin servisini kırarak 3-1 öne geçti. Morali bozulan ve sık basit hatalar yapan Federer karşısında oyunun kontrolünü alan Nadal, ikinci seti 6-1 alarak skoru 1-1'e getirdi.
Üçüncü sette yeniden sert servisler atmaya başlayan Federer, etkili "winner"larının da yardımıyla 4. oyunda Nadal'ın servisini kırarak 3-1 öne geçti. Uzun rallilerden galip ayrılarak farkı açan Federer, seti 6-3 alarak 2-1 üstünlüğe ulaştı.
Dördüncü setin başlarında oyun ritmini yükselten ve etkili "return" vuruşlarıyla rakibine üstünlük sağlayan 37 yaşındaki Federer, İspanyol tenisçinin servisini üçüncü oyunda bir kez daha kırarak 2-1 öne geçti. Yorulan rakibi karşısında skor avantajını koruyan İsviçreli Roger Federer, 3 saat 2 dakika süren zorlu mücadelenin ardından seti 6-4, karşılaşmayı ise 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.
Federer'den 16. galibiyet
İki tenisçi arasındaki 40. karşılaşmayı kazanan Federer, rakibi karşısında toplamda 16. galibiyetini elde etti.
Wimbledon'da ilk kez yarı finalde karşılaşan taraflardan üstünlüğünü pekiştiren Federer, turnuvadaki 4. maçlarında 3. kez rakibini mağlup etmeyi başardı. İki isim arasında turnuvanın önceki maçlarında, 2006 ve 2007 finallerini Federer, 2008 finalini ise Nadal kazanmıştı.
Wimbledon'da 8 kez zirveye çıkarak bu alanda tek erkekler rekorunu elinde tutan ve 12. finalini oynayacak olan 37 yaşındaki Roger Federer, turnuvada en son geçen yıl olmak üzere 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan dünya 1 numarası Novak Djokovic ile 14 Temmuz Pazar günü finalde karşılaşacak.

14 TEMMUZ 2019 PAZAR



16:00Roger Federer - Novak DjokovicWimbledon Tenis Turnuvası
Tek Erkekler Finali
top_tennisDMAX

Wimbledon'da ilk finalist Novak Djokovic (Özet)

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, tek erkeklerde finale yükselen ilk tenisçi oldu.

Tek erkekler yarı finalinde İspanyol Roberto Bautista Agut'u 3-1 yenen Sırbistanlı tenisçi Novak Djokovic, Wimbledon'da finale yükseldi. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasında, tek erkekler yarı final mücadelesinde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile kariyerinde ilk kez bu tura çıkmayı başaran 23 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Bautista Agut karşı karşıya geldi.
Merkez kortta oynanan ve 2 saat 48 dakika süren mücadeleyi 6-2, 4-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-1 kazanan Djokovic, turnuvada adını finale yazdırdı.
Wimbledon'da en son geçen yıl olmak üzere 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan 32 yaşındaki Djokovic, Roger Federer-Rafael Nadal eşleşmesinin galibiyle 14 Temmuz Pazar günü finalde karşılaşacak.

Fernando resmen Sevilla'da

Galatasaray Kulübü, Brezilyalı futbolcusu Fernando Reges'in İspanyol ekibi Sevilla'ya transfer olduğunu duyurdu.

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Fernando Reges'in Sevilla Football Club S.A.D.'a transfer olduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:
"Profesyonel futbolcumuz Fernando Francisco Reges'in transferi konusunda Sevilla Football Club S.A.D.  ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Sevilla Football Club S.A.D. Şirketimize net 4.500.000 Euro transfer bedeli ödeyecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Resmi siteden yapılan teşekkür açıklaması ise şöyle:
"25 Temmuz 1987 doğumlu olan Fernando, futbola başladığı Brezilya Serie C takımlarından Vila Nova'nın formasını giyerken Portekiz ekibi Porto tarafından keşfedildi. Haziran 2007'de Porto ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı futbolcu ilk sezonunu bir başka Portekiz ekibi C.F. Estrela da Amadora'da kiralık olarak geçirdi.
Kontratının ikinci sezonunda ise Porto'ya geri dönen Fernando, kısa süre içinde A Takım'da formayı kaptı ve Portekiz ekibinin değişilmez isimlerinden oldu. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini 2010-2011 sezonunda yaşayan Brezilyalı orta saha, o sezon takımının UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasında da önemli rol oynadı.
Porto kariyerinde UEFA Avrupa Ligi zaferinin yanı sıra hepsi üst üste olmak üzere toplamda 4 Portekiz Ligi şampiyonluğu yaşayan ve 12 kupa kazanan Fernando, 2014 yılı haziran ayında yaklaşık 15 milyon Euro bonservis bedeli ile İngiliz ekibi Manchester City'ye transfer oldu.
3 sezon geçirdiği Manchester City'de toplamda 101 resmi maçta ter döken ve 1 İngiltere Lig Kupası zaferi gören Fernando, 2017-2018 sezonunun başında takımımıza geldi.
2017-2018 sezonun başında 5.25 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray’a transfer olan Fernando, 47 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi ve 1 Türkiye Süper Kupası mücadelesinde forma giydi. Bu karşılaşmalarda toplam 4 gol 4 asiste imza atan Fernando, 2017 – 2018 ve 2018 - 2019 sezonlarında Galatasaray’ın kazandığı lig şampiyonluklarına ve 2018 – 2019 sezonunda kazanılan Ziraat Türkiye Kupası’nda önemli katkılarda bulundu. Kariyerine Sevilla FC takımında devam edecek olan Fernando’ya hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyoruz."

Barcelona Antoine Griezmann transferini açıkladı

İspanya La Liga'nın en tartışmalı transferinde Barcelona mutlu sona ulaştı. Antoine Griezmann ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak olan Barça, Fransız yıldız için dudak uçuracak bir serbest kalma bedeli belirledi.

İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü'nden 120 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek ayrılan Fransız forvet Antoine Griezmann, Barcelona'ya transfer oldu.
Atletico Madrid ile Barcelona kulüplerinin aralarında anlaşamamalarından dolayı 120 milyon euroluk serbest kalma bedelini avukatları aracılığıyla La Liga kurumuna ödeyen Antoine Griezmann'ın gelecek 5 sezon Barcelona'da oynayacağı açıklandı.
Fransız futbolcunun Atletico Madrid ile ilişkisini kesmesinden birkaç saat sonra resmi açıklama yapan Barcelona Kulübü, Antoine Griezmann ile 30 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olacak 5 yıllık sözleşme imzalanacağını duyurdu.
Barça'dan Griezmann için 800 milyon euroluk serbest kalma bedeli
Barcelona, Griezmann için 800 milyon euroluk serbest kalma bedeli açıklarken, bunun, futbol dünyasında şimdiye kadar belirlenen en yüksek serbest kalma bedeli olması dikkati çekti.
En pahalı 5. transfer oldu
Griezmann ayrıca futbol tarihinde, Neymar (222 milyon euro), Kylian Mbappe (180 milyon euro), Joao Felix (126 milyon euro) ve Philippe Coutinho'dan (120 milyon euro artı başarıya bağlı 40 milyon prim) sonra en pahalı 5. transfer oldu.
İspanya'nın Real Sociedad Kulübü'nden 2014 yazında 30 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'e transfer olan Griezmann, bu zamana kadar kırmızı-beyazlı takımda 257 maçta toplam 133 gol attı.
La Liga'da 94 golü bulunan 28 yaşındaki Griezmann, Atletico Madrid ile İspanya Süper Kupası (2014-2015), Avrupa Ligi (2017-2018) ve Avrupa Süper Kupası (2018-2019) kazandı.

Funda Nakkaşoğlu Galatasaray’da

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, NCAA takımlarından Florida Gators'ta forma giyen Funda Nakkaşoğlu'nu transfer etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Funda Nakkaşoğlu ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
22 Eylül 1995’te Avustralya’nın Melbourne şehrinde doğan Funda Nakkaşoğlu 1.73 m boyunda ve guard pozisyonunda oynuyor. Basketbolcu bir baba ve voleybolcu bir annenin kızı olarak dünyaya gelen Funda Nakkaşoğlu, kariyerinde ilk kez Avrupa’da forma giyecek.
Basketbol kariyerine 2012 yılında Bulleen Melbourne Boomers ile başlayan Funda, 2014-15 sezonunun başlangıcına kadar doğup büyüdüğü şehrin takımının formasını giydi. 2014-15 sezonu başında NCAA’e adım atan oyuncu Utah State Üniversitesi’ne geçti.
Utah State’teki çaylak sezonunda 17.4 sayı ve 4.7 asist ortalamaları tutturdu. %39.5 ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet buldu. 15-16 sezonunda Utah State’teki ikinci yılının ardından Florida Üniversitesi’ne transfer oldu. 17-18 sezonunda takımının maç başına en çok sayı üreten (14.9 sayı), en çok üç sayılık isabet bulan (2.7), en yüksek yüzdeyle üç sayı isabeti bulan (%37.3) oyuncu oldu. Güneydoğu konferansında tüm oyuncular içinde o sezon en fazla üç sayı isabeti bulan oyuncu oldu. 18-19 sezonunda 16.8 sayı ortalamasıyla oynarken %46 ile saha içi isabet buldu. Bir sezonda bulduğu 84 üç sayı isabetiyle Florida Üniversitesi tarihinde bir sezonda en fazla üç sayı isabeti bulan ikinci oyuncu oldu. Aynı zamanda üniversite tarihinin en yüksek yüzdeyle üç sayı isabeti bulan oyuncusu oldu (%39.6).
2016 yazında ilk kez Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı aday kadrosuna seçildi.
Özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden sahip olduğu yüksek isabet yüzdesiyle bilinen Funda Nakkaşoğlu, NCAA’de başarılı bir kariyeri geride bırakıyor.
Kariyerine sarı kırmızılı forma altında devam edecek olan Funda Nakkaşoğlu’na hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon dileriz."

EuroCup 2019-2020 sezonu grup kuraları çekildi

EuroCup'ta 2019-2020 sezonu kura çekimi gerçekleştirildi.

İspanya'nın Barselona kentinde yapılan kura çekimi sonucunda bu sezon turnuvada Türkiye'yi temsil edecek Galatasaray Doğa Sigorta, Darüşşafaka Tekfen ve TOFAŞ'ın rakipleri belli oldu.
Organizasyonda 2017-2018 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Darüşşafaka Tekfen C Grubu, 2015-2016'da kupayı kazanan Galatasaray Doğa Sigorta D Grubu ve TOFAŞ ise B Grubu'nda yer aldı.
Kupada 24 takım, 6'şarlı 4 grupta mücadele edecek. Grup maçları 2 Ekim-18 Aralık tarihlerinde oynanacak.
EuroCup'ta gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu: Promitheas (Yunanistan), Maccabi Rishon Lezion (İsrail), Ratiopharm (Almanya), MoraBanc Andorra (Andorra), Monaco (Fransa), Segafredo Virtus Bologna (İtalya)
B Grubu: TOFAŞ, Lokomotiv Kuban (Rusya), Rytas (Litvanya), Limoges (Fransa), Partizan NIS (Sırbistan), Umana Reyer (İtalya)
C Grubu: Darüşşafaka Tekfen, UNICS Kazan (Rusya), Cedevita Olimpija (Slovenya), Joventut Badalona (İspanya), Germani Brescia Leonessa (İtalya), Nanterre 92 (Fransa)
D Grubu: Galatasaray Doğa Sigorta, Unicaja Malaga (İspanya), Buducnost VOLI (Karadağ), EWE Baskets (Almanya), Dolomoti Energia (İtalya), Asseco Arka (Polonya)

Nemanja Djurisic resmen Beşiktaş Sompo Japan'da

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, Karadağlı basketbolcu Nemanja Djurisic'i kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Karadağlı basketbolcu Nemanja Djurisic'i kadrosuna kattı.

2019-2020 sezonu öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Karadağlı basketbolcu Nemanja Djurisic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Uzun forvet olarak görev alan 27 yaşındaki başarılı basketbolcu geride kalan sezonda Belçika ekibi Oostende'de forma giydi.

Nemanja Djurisic kimdir?

23 Şubat 1992 Karadağ doğumlu olan basketbolcu, 203 cm boyunda ve uzun forvet olarak görev almaktadır.

Basketbola Buducnost altyapısında başlayan Nemanja Djurisic, daha sonra eğitim ve basketbol hayatını Amerika'da sürdürdü ve 2015 senesinde Georgia Üniversitesi'den mezun oldu.

Profesyonel basketbol kariyerine Zielona Gora forması altında başlayan Karadağlı basketbolcu, 2 sezon (2015-16, 2016-17) burada başarılı bir performans sergiledikten sonra 2017-18 sezonunda Almanya'nın köklü takımlarından Telekom Baskets Bonn'a transfer oldu.

Son olarak geçtimiz sezonu (2017-18) Belçika temsilsici Oostende tamamlayan Nemanja Djurisic, burada süre aldığı 34 lig maçında; 10.3 sayı, 4.8 ribaund ve 1.5 asist ortalamalarıyla oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde Belçika ekibi ile 13 karşılaşmada sahaya çıkan basketbolcu; 13.5 sayı, 4.9 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

Nemanja Djurisic 2019-20 sezonu öncesinde Beşiktaş Sompo Japan Takımımız ile 1 yıllık sözleşme imzaladı."

Formula 1'de heyecan Büyük Britanya'da devam edecek

Formula 1'de sezonun 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'sinde sıralama turları 13 Temmuz Cumartesi günü, yarış ise 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5 bin 891 metrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turları 13 Temmuz Cumartesi günü TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 14 Temmuz Pazar günü TSİ 16.10'da koşulacak.
Son 5 yılın pilotlar ve takımlar klasmanı şampiyonu Mercedes, 2019'daki ilk 8 yarışta da birinciliğe ulaştı. Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, sezonun 6 yarışında damalı bayrağı ilk sırada görürken, takım arkadaşı Valtteri Bottas ise 2 yarışta galip gelmişti. Red Bull-Honda takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen de bir kez podyumun zirvesine çıkmayı başardı.
Formula 1'de Büyük Britanya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
Pilotlar klasmanı
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 197 puan
2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 166
3. Max Verstappen (Hollanda): 126
4. Sebastian Vettel (Almanya): 123
5. Charles Leclerc (Monaco): 105
Takımlar klasmanı 
1. Mercedes: 363 puan
2. Ferrari: 228
3. Red Bull: 169
4. McLaren: 52
5. Renault: 32


13 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ


16:00Formula 1Britanya GP
Sıralama Turları
formula1lastikİdman TV

14 TEMMUZ 2019 PAZAR


16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV

NBA'de dev takas

NBA'de flaş bir transfer gerçekleşti. Houston Rockets, Oklahoma City Thunder'dan Russel Westbrook'u Chris Paul ve draft hakları karşılığında kadrosuna kattı.

NBA'de flaş bir transfer gerçekleşti. Houston Rockets, Oklahoma City Thunder'dan Russel Westbrook'u Chris Paul ve draft hakları karşılığında kadrosuna kattı.
Houston Rockets, James Harden'ın yanına beklenildiği gibi yıldız bir isim aldı.
ESPN'in haberine göre Oklahoma City Thunder'ın basketbolcusu Russel Westbrook'un gelecek sezondan itibaren takımda yer alacağı duyuruldu.
Houston'da yıldız oyuncu karşılığında Oklahoma'ya Chris Paul'u verecek. Thunder'ın ayrıca bu takasa ek olarak, 2024, 2026 birinci tur draft hakları ve 2021, 2025 birinci tur draft takas haklarını da aldığı belirtildi.
Kaynak: TRT SPOR

Leo Westermann resmen Fenerbahçe Beko’da!

Fenerbahçe Beko, Fransız oyun kurucu Leo Westermann ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Nando De Colo transferiyle ses getiren Fenerbahçe Beko, kadrosuna bir önemli oyun kurucu daha kattı. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezonu Zalgiris Kaunas'ta geçiren Leo Westermann ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Westermann, Joffrey Lauvergne ve Nando De Colo'nun ardından Fenerbahçe Beko'nun 3'üncü Fransız oyuncusu oldu.
Zalgiris Kaunas ise Bandırma Basketbol'dan Alex Perez'i kadrosuna katarak Westerman'ın boşluğunu doldurdu.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon kadro yapılanması çalışmaları kapsamında, Fransız oyun kurucu Leo Westermann ile iki yıllığına anlaştı.
24 Temmuz 1992 tarihinde Haguenau’da dünyaya gelen 1.98 boyundaki başarılı oyun kurucu Leo Westermann, 2020-2021 sezonunun sonuna dek Fenerbahçe Beko forması giyecektir.
Bu anlaşmanın kulübümüze ve Leo Westermann’a hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Leo Westermann kimdir?
Fenerbahçe Ailesi’ne bu transfer döneminde katılan Leo Westermann, 24 Temmuz 1992’de Haguenau’da dünyaya geldi. Basketbol altyapısını Fransa’da alan ve ilk tecrübesini 2008-2010 yılları arasında ülkesinde CFBB (Centre Federal du Basket-Ball) ile yaşayan Westermann, ilk önemli transferini ise ASVEL ile 2010 yazından imzaladığı iki yıllık anlaşmayla yaptı. ASVEL formasını iki sezon boyunca terleten ve bu süreçte iki kez Eurocup tecrübesi yaşayan Westermann, özellikle ikinci sezonunda, Kim Tillie ve Edwin Jackson gibi ülkesinin önemli oyuncularıyla birlikte forma giyerek süre ve sorumluluklarını arttırdı. Leo, aynı yaz ülkesinin U20 Milli Takımı ile harika bir sezon geçirerek Avrupa Şampiyonası’nda final oynadı. Westermann, bu turnuvada 12.6 sayı, 4.3 asist, 2.2 ribaund ortalamaları yakalayarak MVP (En Değerli Oyuncu) seçildi.
ASVEL ile yaşadığı iki yıllık tecrübe ve başarılı U20 Milli Takım performansı, Westermann’a EuroLeague yolunu açtı. 2012 yılının Temmuz ayında Partizan ile sözleşme imzalayan ve henüz 20 yaşında EuroLeague sahnesine çıkan Westermann, bu takımda Bogdan Bogdanovic, Vladimir Lucic, Nikola Milutinov, Davis Bertans ve Dragan Milosavljevic gibi önemli yeteneklerle forma giydi. İlk sezonunda EuroLeague’de 9 maça çıkan Leo, maç başına 9.6 sayı, 4.1 asist, 2.6 ribaund istatistikleri yakaladı. Westermann’ın Partizan’daki ikinci sezonunun onun için daha iyi geçmesi bekleniyordu. Joffrey Lauvergne’nin de EuroLeague kadrosuna dahil olmasıyla oldukça yetenekli bir genç oyuncu havuzuna sahip olan Partizan’a kötü haber, Westermann’ın 2013 yılı Kasım ayında oynanan CSKA Moskova maçında geliyor ve Fransız oyun kurucu Leo Westermann, yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle sezonun geri kalanında forma giyemiyordu. Westermann, Partizan forması giydiği süreçte iki Sırbistan Ligi, bir de Adriyatik Ligi şampiyonlukları yaşadı.
Leo Westermann, talihsiz bir sakatlık yaşadığı sezonun ardından ülkesine bu kez Limoges formasıyla döndü. 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarını Limoges forması altında geçiren Westermann, ilk sezonunda Limoges ile Fransa şampiyonluğu yaşadı. Limoges’da oynadığı dönemde takımıyla iki kez EuroLeague’de forma giyen Westermann, format gereği takımıyla iki sezonda da yoluna, EuroLeague’den elenmelerinin ardından Eurocup’ta devam etti. Westermann, özellikle 2015-2016 sezonunu çok iyi geçirerek, EuroLeague’de 10.1 sayı, 4.3 asist, 2.8 ribaund ortalamalarına ulaştı. Westermann, 2015 yazında da Fransa Milli Takımı ile 2015 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştı.
Ülkesinde gösterdiği başarılı performans, Westermann’a bir kez daha yurt dışı deneyiminin kapısını araladı. 2016-2017’de Sarunas Jasikevicius yönetiminde yükselişe geçen Zalgiris Kaunas’a imza atan Westermann, takımıyla 30 EuroLeague maçında boy göstererek 8.2 sayı, 5.5 asist, 3.2 ribaund ortalamaları tutturdu. Bu sezonda Zalgiris, Play-off’u iki galibiyetle kaçırsa da Westermann, Kevin Pangos ile guard pozisyonunda takımına liderlik etmiş ve kendisine en üst seviyenin kapısını açacak performansa imza atmıştı. Westermann, Zalgiris ile 2016-2017 tecrübesinde Litvanya Ligi ve Litvanya Kupası’nı da kazandı. Başarılı oyuncu, aynı zamanda 2017 Avrupa Şampiyonası’nda da Fransa Milli Takımı’nın formasını giydi.
Leo Westermann, 2017 yılının Temmuz ayında CSKA Moskova kadrosuna katıldı. Sezon içerisinde talihsiz sakatlıklar yaşasa da CSKA ile 17 EuroLeague maçında forma giyen Westermann, 4.6 sayı, 1.9 asist ve 1.2 ribaund ortalamaları yakaladı. Westermann, CSKA’nın şampiyonlukla noktaladığı VTB Ligi’nde ise 13 mücadeleye çıkarak 6.1 sayı, 2.8 asist, 1.4 ribaund ortalamaları tutturdu. Westermann, bu süreçte Nando De Colo’nun da takım arkadaşlığını yaptı.
2018-2019 sezonu için hangi takıma imza atacağı merakla beklenen Westermann, kararını eski takımı Zalgiris Kaunas’tan yana kullandı. 2018’in Eylül ayında tekrar Sarunas Jasikevicius’un ekibine dahil olan Westermann, EuroLeague’de 27 maçta forma giyerek 6.4 sayı, 2.8 asist, 2.0 ribaund ortalamaları yakaladı. Başarılı oyun kurucu, Litvanya Ligi’nde ise 37 maçta süre alarak 7.2 sayı, 3.3 asist, 2.2 ribaund istatistikleri tutturdu. Westermann, Zalgiris formasıyla EuroLeague Play-off turunda Fenerbahçe Beko’ya rakip olurken, Litvanya Ligi’nde şampiyonluğa uzandı.
1.98’lik boyu ve güçlü fiziği, Leo Westermann’ı kısa oyuncu pozisyonu için son derece değerli bir hale getiriyor. Kariyeri boyunca oyun zekası ve savunmaları okuyabilme özelliğiyle parkede sivrilen Westermann, Fransa’da aldığı basketbol eğitiminin yanı sıra Partizan gibi önemli bir basketbol okulunda da tecrübe kazandı ve devamında düzenli olarak EuroLeague’de mücadele etti. Son altı sezonunun tamamında EuroLeague’de mücadele eden takımlarda yer alan Westermann, özellikle Zalgiris ve CSKA formalarıyla en üst seviyede rekabet etti. Takımımızda bu sezon forma giyecek Nando De Colo ve Joffrey Lauvergne ikilisiyle hem geçmişte beraber oynadıkları takımlardan hem de Fransa Milli Takımı’ndan yakın dostlukları bulunan Westermann, bu sezon oyun kurucu rotasyonumuzun en önemli parçalarından biri olacak."

Garry Rodrigues, Fenerbahçe için İstanbul'da (Video)

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Garry Rodrigues, İstanbul'a geldi.

1+1 yıllık kiralık anlaşma sağlanan ve havaalanında Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli ile yönetici Selahattin Baki tarafından karşılanan Garry Rodrigues, sağlık kontrollerinin ardından imzayı atacak.

28 yaşındaki futbolcu, daha sonra Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'ndaki kampına katılacak.

Yeşil Burun Adalı futbolcu, Ocak 2017'de PAOK'tan 3.5 milyon Euro'ya Galatasaray'a transfer olmuş, geçtiğimiz ocak ayında ise 9 milyon Euro karşılığında sarı-kırmızılılardan ayrılarak Al Ittihad'ın yolunu tutmuştu.

Süper Lig'de Galatasaray formasıyla 61 maça çıkan Garry Rodrigues; 13 gol ve 11 asistlik skor katkısı sağlamıştı.

NTVSpor.net

Tunus yarı finalde

2019 Afrika Uluslar Kupası'nda Madagaskar'ı 3-0 mağlup eden Tunus, yarı finale yüks eldi.

Madagaskar'ı 3-0 yenen Tunus, yarı finalde Senegal'in rakibi oldu.
Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde, Madagaskar ile Tunus, başkent Kahire'deki El-Selam Stadı'nda karşılaştı.
İlk yarısı golsüz geçen mücadelenin ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran Tunus, 52. dakikada Ferjani Sassi, 60. dakikada Youssef Msakni ve 90+3. dakikada Naim Sliti'nin golleriyle mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.
Cezayir, yarı finalde Senegal ile 14 Temmuz Pazar günü karşılaşacak.

11 Temmuz 2019 Perşembe

12-13-14-15 Temmuz 2019 TV'de Spor Ekranı

12 TEMMUZ 2019 CUMA
21:00MonacoDiamond League (Elmas Lig)top_basketTRT Spor
13 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ
16:00Formula 1Britanya GP Sıralama Turlarıformula1lastikİdman TV
20:00Villarreal - West Bromwich AlbionHazırlık Maçıtop_futbolTRT Spor
20:00Boluspor - FenerbahçeHazırlık Maçıtop_futbolSmart Spor
14 TEMMUZ 2019 PAZAR
16:00Wimbledon  Tenis TurnuvasıTek Erkekler Finalitop_tennisDMAX
16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV
18:00Sion - EvertonHazırlık Maçıtop_futbolTRT Spor
20:00İtalya - PortekizU19 Avrupa Futbol Şampiyonası (U19 Euro 2019) Grup Maçıtop_futbolTRT Spor
15 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ
17:45Norveç - İrlandaU19 Avrupa Futbol Şampiyonası (U19 Euro 2019) Grup Maçıtop_futbolTRT Spor
20:00Çekya - FransaU19 Avrupa Futbol Şampiyonası (U19 Euro 2019) Grup Maçıtop_futbolTRT Spor

Feghouli'li Cezayir yarı finalde

2019 Afrika Uluslar Kupası'nda normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadelede Fildişi Sahili'ni penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup eden Cezayir, yarı finale yükseldi. 

Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde, Cezayir ile Fildişi Sahili, Süveyş Stadı'nda karşılaştı.
Karşılaşmaya ataklarla başlayan Cezayir, Galatasaray'da forma giyen Sofiane Feghouli'nin 20. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Cezayir'de Baghdad Bounedjah, kazanılan penaltı vuruşunu 48. dakikada gole çeviremedi.
Ataklarını sıklaştıran Fildişi Sahili, 62. dakikada Jonathan Kodjia'nın ağları sarsmasıyla skoru 1-1'e getirdi ve karşılaşmanın normal süresi, bu skorla sona erdi. Uzatmalarda eşitliğin korunduğu mücadelede, penaltı atışlarına geçildi.
Cezayir, penaltı atışları sonunda Fildişi Sahili'ne 4-3 üstünlük kurarak yarı finale yükseldi. Cezayir'de Ramy Bensebaini, Islam Slimani, Andy Delort ve Adam Ounas penaltı vuruşunda topu ağlarla buluştururken, Youcef Belaili ise kaçırdı. Fildişi Sahili'nde Franck Kessie, Maxwel Cornet, Max Gradel penaltıyı gole çevirirken, Wilfried Bony ve Serey Die ise meşin yuvarlağı ağlara gönderemedi.
Cezayir, Nijerya ile yarı finalde 14 Temmuz Pazar günü karşılaşacak.

Yeni Malatyaspor, Rapid Bükreş'e kaybetti

Yeni Malatyaspor, Romanya ekibi Rapid Bükreş ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kaybetti. 

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında kamp çalışmaları için Bolu'da bulunan Malatya temsilcisi, yine bölgede kamp yapan Rapid Bükreş ile hazırlık maçı oynadı.
İlk yarıyı 18. dakikada Catalin Hlistei'nin attığı golle 1-0 üstün tamamlayan Romanya ekibi, 80. dakikada Marian Draghiceanu'nun golüyle de maçı 2-0 kazandı.
Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, yardımcı antrenörlerden Murat Şahin'in babasının cenaze törenine katılması nedeniyle hazırlık maçında takımın başında görev yapamadı.
Ravcı: "İyi bir antrenman maçı oldu"
Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulübü Sportif Direktörü Ali Ravcı, Bolu kampını bugün itibarıyla bitirdiklerini belirtti.
Oyunculara 2 gün izin verildiğini, 14 Temmuz Pazar gününden itibaren Düzce'de bulunan Topuk Yaylası'nda ikinci etap kampına başlayacaklarını anlatan Ravcı, "Buradan ayrılırken bir hazırlık maçı oynadık. Bizim için iyi bir antrenman maçı oldu. Hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah bu ayın 25'inde oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi maçına kadar yüzde 60-70 hazır hale geleceğiz." dedi.
Takımın başına Sergen Yalçın'ın getirildiğini hatırlatan Ravcı, "Onun da sistemini oturtması açısından hazırlık maçları bizim için önemli. Oyuncular yavaş yavaş adapte olmaya başladılar. Yeni transferlerin de takıma adapte olması açısından kamp dönemi çok verimli ve güzel geçti. Yeni gelen oyuncularımızdan da memnunuz. Transferler devam edecek. İnşallah bu sezon hem Avrupa'da hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda başarılı olmak istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.
Takımın bazı mevkilerinde eksik olduğunu aktaran Ravcı, şunları söyledi:
"Özellikle stoper, merkez orta saha ve forvete yapacağımız takviyelerle transferlerimiz devam edecek. Hazırlık maçları, eksiklikleri görmemiz açısından bizim için iyi oldu. Açıkçası şu an UEFA Avrupa Ligi maçına tam olarak hazır değiliz. Ama 12-13 günlük bir süremiz var. Bu süre içerisinde daha hazır hale gelmeye çalışacağız. O güne kadar yüzde 100 hazır olacağız dersek, doğru olmaz. Ama yüzde 60-70 hazır hale gelsek bile iyi olacaktır."  

Simona Halep'in finaldeki rakibi Serena Williams (Özet)

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde ABD'li Serena Williams ile Rumen Simona Halep karşılaşacak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasında, tek kadınlar yarı final mücadelesinde 11 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams ile dünya sıralamasında 54. basamakta yer alan Çek Barbora Strycova karşı karşıya geldi.
Merkez kortta oynanan ve 59 dakika süren mücadeleyi 6-1 ve 6-2'lik setlerle zorlanmadan 2-0 kazanan 37 yaşındaki Williams, adını tek kadınlar finaline yazdırdı.
Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams, bu turnuvada ilk kez finale kalan Rumen tenisçi unvanını elde eden 7 numaralı seribaşı Simona Halep ile 13 Temmuz Cumartesi günü karşılaşacak.
Finali kazanması halinde Wimbledon'daki 8. şampiyonluğuna ulaşacak Williams, en çok grand slam kazanan tenisçi konumundaki Avustralyalı Margaret Court'ın rekoruna da ortak olacak.

TFF Kurulları belirlendi

TFF Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda bünyesinde görev yapan kurulların başkan ve üyelerini belirledi.

TFF Yönetim Kurulu; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Temsilciler Kurulu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), Etik Kurulu, Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu, Sağlık Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu ve Dış İlişkiler Kurulunun başkan ile üyelerini duyurdu.
TFF'de oluşturulan yeni kurulların başkanları ve üyeleri şu isimlerden oluştu:



TAHKİM KURULU
ASIL ÜYELER
BAŞKAN
MURAT BALCI
1
EMİNE YAZICIOĞLU
2
YUSUF ÖKSÜZÖMER
3
OSMAN BATURHAN DURSUN
4
MURAT ERBİLEN
5
EYÜP KUL
6
HALUK SONSUZ
YEDEK ÜYELER
1
ABDÜRRAHİM GÜNEŞDOĞDU
2
ALPER TÜRKÖZMEN
3
TUĞÇE DİNÇER
4
MEHMET KARCIOĞLU
5
SAVAŞ YARKIN
6
YAKUP ÖNDER MERCANGÖZ



UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM KURULU
ASIL ÜYELER
BAŞKAN
CELAL CANDAN
1
KENAN KENAN
2
YAVUZ AKSOY
3
TARKAN ERDAL
4
BAŞBUĞ PINARBAŞI
5
SİDAR TUNCA
6
YASİN EKER
YEDEK ÜYELER
1
ALPER ÇAĞRI YILMAZ
2
ELİF DEMİRHAN
3
ARMAĞAN ÜÇER
4
OĞUZ TURHAN
5
HALİT ÖĞÜN
6
SEYİT KIVANÇ KOÇ


TEMSİLCİLER KURULU
BAŞKAN
ABDURRAHMAN ARICI
1
BURHAN CUCİ
2
OSMAN DİYADİN
3
KERİM ALTIAY
4
ERTUĞRUL ASLAN
5
ÖMER DEMİR
6
YAKUP AKSOY



AMATÖR FUTBOL DİSİPLİN KURULU
ASIL ÜYELER
BAŞKAN
SELÇUK AYGÜN
1
CAFER GEYİK
2
MEHMET TAMÖZ
3
ESİN GÜLER
4
İSMAİL YILDIZ
5
MUZAFFER ENES CİRİT
6
HASAN OYMAK
YEDEK ÜYELER
1
SERKAN SOKULUOĞLU
2
HAKAN BAŞSORGUN
3
AYSEL GÜLLE
4
YASİN ÇAĞRI KARACA
5
MUHAMMED HARDALAÇ
6
ŞAFAK KUŞ


ETİK KURULU
ASIL ÜYELER
BAŞKAN
TACİ BAYHAN
1
ALİ KEMAL ATÇEKEN
2
RIZA TİRYAKİ
3
BESTAMİ TEZCAN
4
MEHMET HAKAN TÜFEKÇİ
YEDEK ÜYELER
1
İLYAS ÇELİK
2
HANİFE TUBA SAĞCAN
3
AHMET KILIÇ
4
ALİ YAZLI


ENGELLİ FUTBOLU KOORDİNASYON KURULU
BAŞKAN
ÖMER GÜRSOY
1
ARİF ÜMİT UZTÜRK
2
YAKUP ÜMİT KİHTİR
3
BİROL AYDIN
4
SAVAŞ EKİN
5
MEHMET ALAATTİN NALCIOĞLU


SAĞLIK KURULU
BAŞKAN
PROF. DR. ÖMER TAŞER
1
PROF. DR. BÜLENT BAYRAKTAR
2
YRD. DOÇ. DR. İLKER YÜCESİR
3
PROF. DR. NEVİN ERGUN
4
PROF DR. KEMAL MEMİŞOĞLU
5
UZM. PSK. MİNE GÖRGÜN
6
PROF. DR. HAKAN GÜR
7
PROF. DR. GÖKHAN MALKOÇ
8
PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR
9
PROF. DR. EYÜP GÜMÜŞ
10
PROF. DR. ORHAN ŞEN
11
PROF. DR. SONER ŞAHİN
12
PROF. DR. ATACAN ATALAR


DOPİNGLE MÜCADELE KURULU
BAŞKAN
PROF. DR. ÖMER TAŞER
1
PROF. DR. YUNUS SÖYLET
2
PROF. DR. MEHMET KURTOĞLU
3
PROF. DR. AHMET ARAMAN
4
PROF DR. ERDAL CEVHER
5
PROF. DR. GÖKHAN METİN
6
PROF. DR. SADİ KURDAK


DIŞ İLİŞKİLER KURULU
BAŞKAN
ALİ GÜVEN
1
TAHİR KIRAN
2
MEHMET KURİŞ
3
ALİCAN ULUSOY
4
KAYA ENİŞTE
5
ZEYNEP ŞENER
6
ÖZDEM BİLİRDÖNMEZ
7
CELALETTİN ÇAKICI
8
BUSE ARICI
9
HAKKI GÖRKEN PERİNÇEK
10
GÜRKAN TEOMAN
11
HASAN GÜMÜŞKESEN
12
MUSTAFA YENLİHALİOĞLU
13
MUSTAFA KÜÇÜKMERAL
14
MURAT KOCAKAYA
15
MEHMET BESCELİ
16
AYGÜN DENLİ
PROFESYONEL FUTBOL DİSİPLİN KURULU
ASIL ÜYELER
BAŞKAN
AYTAÇ YÜKSEL
1
MEHMET EROL
2
AHMET CAN ACAROĞLU
3
CANAN SARI
4
VELİ TOLU
5
MEHMET SAĞLAM
6
RECEP ŞENCAN
YEDEK ÜYELER
1
FATİH HASBAL
2
ZÜLKÜF TÜRKOĞLU
3
ZUHAL BEREKET BAŞ
4
TAMER SAĞCAN
5
DENİZ AKSOY
6
ALİ ATAY