TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

29 Ağustos 2020 Cumartesi

Gomis hat-trick yaptı, Al-Hilal şampiyonluğu garantiledi

Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi'nde Al-Hazem'i 4-1 yenen El-Hilal, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Mücadelede Al-Hilal forması giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Bafetimbi Gomis "hat-trick" yaptı.

Ligin 28. haftasında Al-Hazem'i konuk eden Al-Hilal, eski Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis'in "hat-trick" yaptığı maçta 4-1 galip geldi.
Al-Hilal'in gollerini 8. dakikada Salem Al Dawsari, ikisi penaltıdan olmak üzere 40, 53 ve 56. dakikalarda Gomis kaydetti. Konuk takımın tek golü ise 3. dakikada Abdulrahman Al Yami'den geldi.
Bu galibiyetle bitime iki hafta kala puanını 66 yapan Al-Hilal, ikili averajda üstünlük kurduğu en yakın rakibi Al Nassr'ın 6 puan önünde şampiyonluğu garantiledi.
Gomis'ten 29 gol
Ligde 16. şampiyonluğunu elde eden Al-Hilal'de bu sezon tüm kulvarlarda 34 maça çıkan Fransız futbolcu Gomis, 29 gol kaydetti.

Şenol Güneş'ten TRT SPOR'a flaş açıklamalar (Video)

TRT SPOR'da soruları yanıtlayan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ferdi Kadıoğlu ve Sinan Gümüş'ü milli takıma davet ettiğini söyledi. Güneş, yabancı sayısı, Uğurcan ve Arda Turan ile ilgili de dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Yabancı futbol sayısı kararı ve altyapıdan oyuncu yetiştirilmesi için ne dedi, Ferdi Kadıoğlu ve Sinan Gümüş milli takıma davet edildi mi, Abdülkadir Ömür'ün neden aday kadroda yok, Kaleci Uğurcan Çakır'ın performansını nasıl görüyor,  Milli Takımda birinci hedefi ne, Arda Turan'ı yeniden çağırır mı?
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT SPOR'un özel yayınında bu sorulara yanıt verdi.

"Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz"
Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlara değinen Güneş, "3 aylık dönemde hep evdeydim. Kaygılarımız, korkularımız vardı. Mayıs'ın sonuna doğru düşüş vardı, maalesef son 2-3 ayda artış oldu. Çok büyük mesafe aldık Türkiye olarak, çok başarılı bir dönem geçirdik. Ancak son dönemde artış var" dedi.
Şenol Güneş, fikstür olarak yoğun bir döneme gireceklerine dikkat çekerek, şunları ifade etti:
"Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Fikstür olarak da yoğun bir döneme gireceğiz. 3 ayrı şampiyonada mücadele ediyoruz. İyi sonuçlar alarak moralleri zirvede tutmalıyız. Eylül ayında ilk resmi maçımızı oynayacağız. İnşallah herkes sağlıklı olur, biz de onlara mutluluk veririz."
"Kulüplerin borçları var. Neden? Türk futbolcular az olduğu için pahalı. Üretim yapmak zorundayız"
Tecrübeli teknik adam, yabancı futbolcu kuralı ne olursa olsun yerli oyuncu üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Güneş, şöyle konuştu:
"Kulüplerin borçları var? Neden? Türk oyuncular pahalı deniyor. Az olduğu için pahalı. 2 yumurta varsa değeri artar, 20 varsa azalır. Üretim yapmalıyız. Biz yokluktan varlık çıkarıyoruz. Beşiktaş'ın Napoli maçıyla ilgili bana da bir eleştiri vardı. Evet, ben de yabancı oynattım, doğru. 10 tane oyuncu çıkar mı diye bakıyorduk. Şimdi Eslem, Rıdvan, Erdoğan, Kerem, Kartal var, kaleci Ersin var. Altyapıdan çıkan oyuncular bunlar. Bunlar bugün mü çıktı?"
"Yabancıya karşı değilim, yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım"

Altyapı sorunu ve yabancı futbolcu kuralı ile ilgili sorulara da cevap veren Güneş, "Altyapının federasyonun denetiminde yeniden organize edilmesi gerekiyor. Ben bunları deyince 'o zaman yap' diyorlar. Kasım ayında maçlar bittikten sonra ben bunlarla uğraştım. Fikirlerimiz var ama fikirler yetmez. Doğru olsa bile iyi uygulanabilir olması lazım. Yabancıya karşı değilim, yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım. Yabancı oyuncular için kriter olsun diyorum. Türk futbolu için söylüyorum...Herkes 'şu oyuncuyu al, bu oyuncuyu al' diyor, destek oluyor bize, yardımcı antrenörümüz çok fazla. İlk defa yurt dışından bu kadar fazla oyuncu aldık. Bir sürü konu konuşuluyor, yabancı sınırlaması, rezerv lig, sezon planlaması...Ama bence üretim olmadan tüketim/yarışma olmaz. Üretim yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Biz yasak da getirmiyoruz. Yerli olsun diyoruz...Dünya Kupası'nı alsak bile, o birinciliğe hazır değiliz, eksiklerimiz var. Birincilik bizi yanıltmasın. Dünya Kupası'nda üçüncülük için de hazır değildik, sonra bırakın üçüncü olmayı, katılamadık." ifadelerini kullandı.

"Ferdi Kadıoğlu ile 2 gün önce konuştum. Tereddütleri var"
Oyuncu tercihlerinin eleştirilmesine de değinen Şenol Güneş, Milli takıma davet edilmesi gündemde olan Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu ilgili tartışmalara açıklık getirdi.
Güneş, "Ferdi Kadıoğlu ile 2 gün önce konuştum. 15-20 gün önce de hocaları gönderdim. Bir oyuncuyu çağırırsanız, bu davettir. Emre Belözoğlu da yardımcı oldu, başkan da aradı. Ancak Ferdi'nin tereddütleri var. 'Nerede oynayacağım, nasıl yapacağım' şeklinde. Ben Ferdi'yi bir başka oyuncunun üzerine koymam, altına da koymam" diye konuştu.

"Sinan Gümüş için de yazın konuştuk"
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Sinan Gümüş'ü de Ay-yıldızlı ekibe davet ettiğini kaydeden Güneş, "Sinan için de yazın konuştuk. Dışişleri Bakanımız da destek oldu ama o da yetişmiyor. Bu oyuncular (Ferdi, Sinan) için tam zamanıydı" dedi.
Deneyimli teknik direktör, Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür'ün ise sakatlığından dolayı aday kadroya çağrılmadığını vurguladı.
"Burak Yılmaz 35 yaşında gitti, bu bir derstir"
Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmak gerektiğini yineleyen Güneş, "Dışarıdan aldığımıza döviz veriyoruz, Türk parasını korumak anlamında da herkes konuşuyor. Ben aldığımız dövizin yararlı olduğunu düşünüyorum...Burak Yılmaz 35 yaşında gitti, bu bir derstir. Bir ara doğradık, yok saymaya çalıştık. Oyuncu üretimi 10 yılda oluyor. Teknik, taktik, mental, yarışmada örnek olması. Her yanlışı koruyun demiyorum. Böyle bir oyuncu dışarı gitti, bu bir döviz getiriyor" şeklinde konuştu.
"Uğurcan benim için olağanüstü bir kaleci"
Güneş, A Milli Takımdaki kaleci tercihleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken Uğurcan Çakır'la ilgili övgü dolu sözler kullandı. Deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi:
"Fenerbahçe'de Altay var, onu da niye almadın diye söylediler. Erol hoca niye alınmadığını iyi biliyor. Altay da bizim için önemli bir kaleci, Sinan Bolat da boştaydı, onu da almadık. Uğurcan benim için olağanüstü bir kaleci, mükemmel oynuyor, Türkiye'nin üzerinde bir kaleci. Bazı özellikleri bakımından Mert'ten de önde. Dışarıya gitmesi kulübün politikaları ile bağlı. Uğurcan kalsa da, gitse de vazgeçmem, bana güven veriyor."
"Emre Belözoğlu bir futbol duayeni"
Futbol kariyerini noktalayan eski milli oyuncu Emre Belözoğlu'dan da övgüyle söz eden Şenol Güneş, "Emre Belözoğlu bir futbol duayeni, Türkiye başarılı bir futbolcu çıkardı ve bunu 40 yaşına kadar taşıdı, ben 35'te bıraktım. Çok tebrik ediyorum, yeni dönemi hayırlı olsun. Hiç yanlış yapmadı mı, yaptı. Dersler aldı, şimdi Fenerbahçe'de yeni bir döneme soyunuyor" ifadelerini kullandı.
"Bu sezon bambaşka bir lig oynanacak. Eski sezonlara benzemeyecek"
21 takımlı ligin sıkışık bir takvimde oynanmasının takımları zorlayacağını vurgulayan deneyimli teknik adam, eski sezonlardan farklı olarak bambaşka bir lig oynanacağını ve bunun da milli takıma etkisinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi
"Bir şeyler yapmam gerekiyor" 
Güneş, futbolun tüm paydaşlarıyla görüştüğnü kaydederek, "Sorumluluk alarak iyiye gitmemiz için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bir futbol şurası. Mustafa Denizli, Fatih Terim ve ben takım çalıştırmasak da fikirleri alınması önemli futbol adamlarıyız" dedi.
"Dünya Kupası'na katılmak benim için daha birinci hedef"
Güneş, A Milli Takımın hedefleriyle ilgili olarak ise "Uluslar Ligi'nde en iyisini yapmaya çalışacağız. Rakiplerimiz de iyi futbol oynayan takımlar. İyi karşılaşmalar izleyeceğimizi düşünüyorum. Pandemi sonrasında kendi durumumuzu kolaylıkla görebileceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmak da hedef ama Dünya Kupası'na katılmak benim için daha birinci hedef." diye konuştu.

Arda Turan yeniden Milli Takıma çağrılacak mı?
Galatasaray'a yeniden dönen Arda Turan'ı milli takıma çağırıp çağırmayacağına ilişkin soru üzerine Güneş, "Türkiye'nin ihtiyacı varsa her futbolcuya kapımız açık. Arda Turan'ın doğru bir transfer yaptığını düşünüyorum ve çok katkı yapacağına inanıyorum. İnşallah başarılı olur. Emre 40'ta oynadı, Arda daha 35 olmadı" yanıtını verdi. 

Western & Southern Açık'ta zafer Novak Djokovic'in

Western & Southern Açık Tenis Turnuvası finalinde Milos Raonic'i 2-1 yenen Novak Djokovic, şampiyonluğa ulaştı.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen Masters turnuvasının tek erkekler finalinde, dünya 1 numarası Novak Djokovic ile klasmanın 30. basamağında bulunan Raonic karşılaştı.
Sırp tenisçi Djokovic, Kanadalı rakibi karşısında 2 saat süren mücadeleyi 1-6, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-1 kazanarak Masters turnuvalarındaki 35. şampiyonluğunu elde etti.
Bu yıl çıktığı 23. maçından da galip ayrılan 33 yaşındaki Djokovic, Masters turnuvalarında en fazla şampiyonluk yaşayan tenisçi İspanyol Rafael Nadal'ı yakaladı.
Ayrıca Djokovic, teniste Masters turnuvalarının 9'unu da ikişer kez kazanan ilk sporcu oldu.

Christian Cueva Yeni Malatyaspor'da

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, 28 yaşındaki Perulu futbolcu Christian Cueva'yı kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Yeni Malatyaspor transferi Twitter hesabından duyurdu.

Rangers 114 yıllık rekora ortak oldu

İskoçya Birinci Futbol Ligi'nin (Premiership) ilk 6 haftasında gol yemeyen Rangers, Celtic'e ait 114 yıllık rekoru egale etti. 

Rangers, ligin 6. haftasında konuk olduğu Hamilton'ı 15. dakikada Ianis Hagi ve 20. dakikada James Tavernier'nin attığı gollerle 2-0 yendi.
İlk 6 haftada 16 puanla ligin zirvesinde yer alan Rangers, rakip fileleri 11 kez havalandırdı ve gol yemedi.
Bu performansıyla Rangers, Celtic'in 1906 yılında ele geçirdiği İskoçya'nın en üst düzey liginde ilk 6 hafta gol yememe rekoruna ortak oldu.

U19 Genç Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Finalde

2020 CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımız, yarı final maçında Belarus’u 3-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Millilerimizde Sude Hacımustafaoğlu 23 sayılık performansıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken; İpar Kurt 21, Elif Su Eriçek 12, İlayda Uçak 9,Hanife Nur Özaydınlı 8, Lila Şengün 6 ve Beren Yeşilırmak 2 sayı ile galibiyete katkı sağladı.
Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.
2012 yılının ardından 2. kez Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen Milliler, finalde ise Sırbistan ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Türkiye - Sırbistan final mücadelesi, yarın (30 Ağustos Pazar) TSİ 21.00’de oynanacak. Müsabaka, CEV’in Facebook (https://www.facebook.com/CEVolleyball) sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

BELARUS – TÜRKİYE: 1-3
HAKEMLER
: Benone Visan (Romanya), Jasmin Husejnovic (Bosna Hersek)
SALON: Gradska Arena, Zenica
BELARUS: Bahayeva, Liabiodkina, Burak, Vakulka, Borys, Sauchuk, Kastsiicuhyk (L) (Shahun, Vaskouskaya (L), Karabinovich, Mikanovich)
TÜRKİYE: Hanife Nur, Lila, Sude, İlayda, İpar, Elif Su, Gülce (L) (Çağla, Ege Melisa, Sude Naz, Beren)
SETLER
: 25-21, 17-25, 22-25, 24-26
SÜRE: 101 dakika (21,25,26,29)

FA Community Shield'da Şampiyon Arsenal (Video)

FA Community Shield'da Arsenal, normal süresi 1-1 tamamlanan mücadelede Premier Lig'in son şampiyonu Liverpool'u seri penaltı atışları sonrası 5-4 mağlup etti ve kupayı 16. kez müzesine götürdü. 

Wembley'de oynanan ve TRT SPOR'dan naklen yayınlanan mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.
Aysenal, seri penaltı atışları sonucu Liverpool'a 5-4'lük üstünlük sağladı ve FA CUP'ın ardından bu kupayı da müzesine götürdü.

Maçtan öne çıkanlar
12. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang'ın golüyle Arsenal 1-0 öne geçti.
Mücadelenin ilk yarısı Arsenal'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Liverpool skora denge getirdi: 1-1. Japon futbolcu Takumi Minamino, 73. dakikada ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla takımı adına eşitlik golünü kaydetti.
Maçın normal süresi 1-1'lik beraberlikle sona erdi.  Kupaya uzanan takım seri penaltı atışlarının ardından belli oldu.
Liverpool adına Salah, Fabinho, Minamino, Jones atışları gole çeviren isimler olurken, genç futbolcu Brewster penaltı atışını direğe nişanladı.
Arsenal'de ise Nelson, Maitland-Niles, Soares, David Luiz ve Aubameyang meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
Penaltılarda Liverpool'a karşı 5-4 üstünlük sağlayan Arsenal, FA Community Shield'ı 16. kez müzesine götürdü.







Kaynak : TRT SPOR

Clifford Robinson yaşamını yitirdi

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) eski oyuncularından Clifford Robinson, 53 yaşında hayatını kaybetti.

Robinson'ın NBA öncesi basketbol oynadığı Connecticut Üniversitesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "UConn basketbol ailesi, efsanevi bir oyuncu ve insan olan Clifford Robinson'ın yasını tutuyor. Bu zor zamanda en iyi dileklerimiz ve dualarımızla Cliff'in ailesinin yanındayız." ifadeleri kullanıldı.
NBA'de 18 yıllık kariyeri boyunca Portland Trail Blazers, Phoenix Suns, Detroit Pistons, Golden State Warriors ve New Jersey Nets formaları giyen Robinson, 1993'te en iyi 6. adam ödülünü kazanmış, 1994'te ise all-star seçilmişti.

Belçika'da ilk cep Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 7. yarışı Belçika Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak. 

 Belçika'nın Stavelot yerel yönetimindeki 7 bin 4 metrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde 44 tur üzerinden düzenlenecek yarışın sıralama turları yapıldı.
35 yaşındaki Hamilton, 1.41.252'lik derecesiyle pist rekoru kırarak pole pozisyonunun sahibi oldu. Büyük Britanyalı pilot, kariyerinin 93. pole pozisyonuna ulaştı.
Hamilton'ın 0.511 saniye arkasındaki takım arkadaşı Valtteri Bottas 2'nciliği, pisti liderden 0.526 saniye yavaş turlayan Red Bull-Honda sürücüsü Max Verstappen ise 3'üncülüğü elde etti.
Ferrari pilotlarından Monakolu Charles Leclerc 13, Alman Sebastian Vettel ise 14. sıradan yarışa başlayacak. 2014 Büyük Britanya Grand Prix'sinden bu yana ilk kez iki Ferrari pilotu da sıralama turlarında ilk 10'a giremedi.
Belçika Grand Prix'si yarın TSİ 16.10'da koşulacak.


30 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1Belçika GPformula1lastikİdman TV

Western & Southern Açık'ta şampiyon Victoria Azarenka

Japon kadın tenisçi Naomi Osaka, sakatlığı nedeniyle Western & Southern Açık Turnuvası'nda final maçından çekildi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen turnuvanın organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, 22 yaşındaki Osaka'nın bacağındaki sakatlık nedeniyle final maçından çekildiği ve Belarus raket Victoria Azarenka'nın şampiyon olduğu kaydedildi.
Osaka, sakatlığı nedeniyle aldığı karardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Dün ikinci tie-break oynanırken sol arka adalemde çekme oldu ve gece iyileşmedi. Duygusal bir hafta geçirdim, bana destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Turnuvanın tek erkekler finalinde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile klasmanda 30. sırada yer alan Kanadalı Milos Raonic karşılaşacak. 

Milli mesai başlıyor

UEFA Uluslar Ligi'nde 3 Eylül'de Macaristan ve 6 Eylül'de Sırbistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu, yarın İstanbul'da toplanacak.

Milli takım, Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde saat 19.00'da bir araya gelecek.
Hazırlıklarını Riva'da sürdürecek ay-yıldızlılar, 2 Eylül Çarşamba günü Sivas'a gidecek. Şenol Güneş ve bir futbolcu, aynı gün saat 17.30'da müsabakanın oynanacağı Yeni 4 Eylül Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Milliler, Macaristan maçı öncesinde son antrenmanını saat 18.00'de bu statta gerçekleştirecek.
Türkiye-Macaristan karşılaşması 3 Eylül Perşembe günü saat 21.45'te Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.
A Milli Takım, Sırbistan ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için 5 Eylül Cumartesi günü saat 11.00'de Sivas'tan Belgrad'a gidecek. Teknik direktör Şenol Güneş ile bir futbolcu, aynı gün TSİ 20.30'da müsabakaya ev sahipliği yapacak Rajko Mitic Stadı'nda basın mensuplarının karşısına çıkacak. A Milli Takım, Sırbistan maçının son idmanını ise TSİ 21.00'de bu statta yapacak.
Sırbistan-Türkiye müsabakası, 6 Eylül Pazar günü TSİ 21.45'de oynanacak.
Milli takım kafilesi, karşılaşmanın ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan İstanbul'a dönecek.
Aday kadro
A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan oyuncular şöyle:
Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Defans: Mehmet Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Nazım Sangare (Fraport TAV Antalyaspor), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Mert Çetin (Hellas Verona), Umut Meraş (Le Havre), Hasan Ali Kaldırım (Medipol Başakşehir)
Orta saha: Cengiz Ünder (Roma), Efecan Karaca (Alanyaspor), Hakan Çalhanoğlu (Milan), İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Mert Hakan Yandaş, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Emre Kılınç (Galatasaray)
Forvet: Ahmed Kutucu (Schalke 04), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf)
Maç Programı:

Tarih Saat Maç Stadyum Yayın
3 Eylül 2020 Perşembe 21.45 Türkiye - Macaristan Yeni 4 Eylül Stadı (Sivas/Türkiye) TRT 1
6 Eylül 2020 Pazar 20.45 (TSİ 21.45) Sırbistan - Türkiye Rajko Mitić Stadı
(Belgrad/Sırbistan)
TRT 1

Eran Zahavi Guangzhou'dan ayrıldı

Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Eran Zahavi, Guangzhou'ya veda etti. Sarı lacivertliler İsrailli oyuncunun menajeriyle görüşmelere başladı.

Forvet arkası, forvet ve sol kanat mevkilerinde oynayabilen 33 yaşındaki Zahavi, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından Fenerbahçe'yi takibe almıştı.
Takımına veda eden Zahavi için Roberto Carlos'un da devreye girdiği öğrenildi.
 Kaynak : TRT SPOR

Moussa Sow: "İstanbul benim ikinci evim"

Ümraniyespor’un yeni transferi Moussa Sow, kırmızı-beyazlı takıma katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Fransa’da Rennes ve Lille gibi kulüplerin yanı sıra Fenerbahçe, Bursaspor ve Gaziantep FK formalarını da terleten golcü futbolcu Moussa Sow’un yeni adresi Ümraniyespor oldu.
TFF 1. Lig ekibiyle 1+1 yıllık sözleşmeye imza atan Sow, transfer sürecinden, kırmızı-beyazlı takımdaki hedeflerine, İstanbul’a olan sevgisinden, teknik direktörlükteki planlarına dair açıklamalarda bulundu.
“Elimden geleni yapacağım”
Ümraniyespor’un ortaya koyduğu proje için çok çalışacağını dile getiren Sow, “Transfer süreci birkaç ay önce gerçekleşti. Başkanımızla irtibat halinde olduk, konuştuk. Biraz zaman aldı ama elhamdülillah buradayım. Proje çok büyük bir proje. Elimden geleni yapacağım” dedi.
“Böyle projelere daha sıcak bakıyorum”
Kırmızı-beyazlı takıma katılmadan önce Başkan Tarık Aksar ile sürekli irtibat halinde olduğunu kaydeden golcü oyuncu, “Başkanla konuştuğumuzda bana daha çok projeyi anlattı. Moussa’nın kalitesiyle Ümraniyespor’u Süper Lig’e çıkarmasını talep etti. İyi bir proje kurup Süper Lig hedefleyen bir takım olduğunu söyledi. Ben de Gazişehir’de olduğu gibi böyle projelere daha sıcak bakıyorum. Bu projenin de bir an önce gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.
“Kendimi hazır hissediyorum”
Bir süredir futbol oynamadığını ancak bireysel idmanlarına da ara vermediğini kaydeden Senegalli futbolcu, “Pandemi sürecinde çok zorluklar gördük hele idman konusunda. Ama ben çok çalıştım ve pandemi süreci bittiğinde bireysel hocalarla daha çok çalıştım. Şu an kendimi hazır hissediyorum ve elimden geleni de yapacağım. Biz futbolcular için pandemi süreci zor olsa da bırakmamalıyız, daha çok çalışmalıyız bir an önce hazır olup sahalara dönmek için” diye konuştu.
“İstanbul benim ikinci evim”
Türkiye hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine ise Moussa Sow, şunları söyledi:
“Fenerbahçe’den sonra Bursaspor ve Gazişehir’de oynadım. Bugün de Ümraniyespor’dayım. Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Hele İstanbul’u çok seviyorum. İstanbul benim ikinci evim ve kendimi çok iyi hissediyorum burada. Ümraniyespor’da elimden gelenin her zaman yapacağım ve hedeflere ulaşacağımızı umuyorum.”
“Uzun seneler futbol oynayacağımı umuyorum”
Henüz profesyonel futbolculuk kariyerini noktalama gibi bir planının bulunmadığını da vurgulayan Sow, “34 yaşındayım ama futbolu bırakmayacağım. Çünkü futbol oynamak istiyorum ve uzun seneler futbol oynayacağımı umuyorum. Ne zaman bir yorgunluk hissedersem, futbolu bırakacağımı hissedersem bırakırım. Ama şu an daha çok gol atmayı düşünüyorum. Kendimi onun için hazırlıyorum” şeklinde konuştu.
“Elime Fenerbahçe’yi çalıştırma fırsatı geçerse değerlendiririm”
İlerleyen yıllarda ‘teknik direktör’ unvanıyla eski takımı Fenerbahçe’de görev alma düşüncesinin olup olmadığına dair soruyu tecrübeli futbolcu, “Neden olmasın? İleride Allah’ın neyi göstereceğini hepimiz göreceğiz. Ama şu an daha çok futbola kendimi adadım ve futbol oynamak istiyorum, gol atmak istiyorum. Ama ileride tabii ki böyle bir fırsat geçerse elime değerlendiririm; Fenerbahçe olabilir, Ümraniyespor olabilir” diye cevaplandırdı.
“Röveşata golleri atacağım”
Attığı röveşata golleri nedeniyle futbolseverlerin kendisine ‘Soweşata’ lakabını takmasına ilişkin görüşlerini Sow, şu sözlerle aktardı:
“Bu lakaplar gurur verici. Zaten elimden geldiği kadar da gol atacağım, röveşata atacağım. Her zaman varlığımı, kuvvetimi sahaya döküp en iyi şekilde Ümraniyespor’u temsil edeceğim.”
“Demba Ba Başakşehir’e çok katkılar sundu”
Yakın arkadaşı Demba Ba’nın Medipol Başakşehir’de elde ettiği şampiyonluğa da değinen Moussa Sow, “Ba ile çok görüştüm ve hala görüşüyorum. Bu sene çok gol attı, Başakşehir’e çok katkılar sundu. Onun için çok mutluyum. Ben de aynısını yapmayı düşünüyorum” cümlelerine yer verdi.

Emiliano Viviano: "Burası benim için yeni bir meydan okuma"

Fatih Karamgümrük’ün yeni transferi İtalyan kaleci Emiliano Viviano, “İstanbul güzel bir şehir. Bu da benim için yeni bir meydan okuma. Bu meydan okumaya gelirken de bu yeni oluşumda bulunmamı istediklerini hissettirdi takım" dedi. 

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fatih Karagümrük’te yeni transferi İtalyan kaleci Emiliano Vivano, açıklamalarda bulundu.
Transferinin basında büyük yankı uyandırmasının kendisi adına hoş olduğunu belirten Viviano, “Futbolda geçmiş geçmişte kalır. Günümüz ve gelecekte yapacaklarınız önemlidir. Buraya geldiğimden beri İtalya’daki mantığa yakın bir mantık var. Grup olarak birbirine yardım eden sıkı bağlar var. Bunları görünce iyi bir tercih yaptığıma karar verdim” diye konuştu.
“Burası benim için yeni bir meydan okuma”
Karagümrük’e ve İstanbul’a gelmesinin kariyerinde yeni bir meydan okuma olduğunu söyleyen 34 yaşındaki eldiven, “İstanbul güzel bir şehir. Bu da benim için yeni bir meydan okuma. Bu meydan okumaya gelirken de bu yeni oluşumda bulunmamı istediklerini hissettirdi takım. İstanbul büyük bir şehir. Bir sürü şeye ulaşabileceğiniz şehir. Ben buraya futbol oynamaya geldim. İlk önceliğim bu” ifadelerini kullandı.
“Milli takımda görevimi Buffon efsanesiyle beraber yaptım”
İtalya Milli Takımı'nda tekrar görev alıp almayacağı sorusuna Viviano, “Daha önce milli takıma gittim ama şimdi yeni bir nesil, yeni genç kaleciler var. Yeni turnuvada yeni jenerasyon olacaktır. Ben daha önce görevimi yaptım ve bunu Buffon efsanesiyle beraber yaptım. Şimdiki işim buraya ve kulübüme konsantre olmak” cevabını verdi.
“Mancini burada başarılı bir dönem geçirdi”
Daha önce Galatasaray’da görev yapan ve şu anda İtalya Milli Takımı’nın başında bulunan Roberto Mancini ile ilgili de konuşan Emiliano, "Mancini, Sampdoria’nın efsane isimlerinden biri. Ben orada oynarken de bunu görmüştüm. Burada da başarılı bir dönem geçirdi. İtalya’da güzel işler yapıyor. İtalya’ya gittiğimde onunla görüşmek, Türkiye’yi konuşmak isterim ama o şuanda işine konsantredir” dedi.
“Tutkuyu görmem beni buraya gelmeye ikna etti”
Karamgümrük’e transfer süreci hakkında görüş belirten tecrübeli kaleci, “Başkan, ikinci başkan ve sportif direktör benimle iletişime geçtiler. Bu tutkuyu görmem en büyük sebepti. Benim için öncelik tutku bu işte. Bu tutkuyu görmem beni buraya gelmeye ikna etti. Türkiye’de büyük kulüpler var bizde bu kulüplerle bu yarışa girip onlarla yakın seviyede bitirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
“Taraftar umarım beni çok sever”
Karagümrük’ün maçlarını daha önce izleyip izlemediği yönündeki soruyu Viviano, şöyle cevaplandırdı:
“Daha önce izleme fırsatım olmadı ama teklif geldikten sonra geçen sezonki maçlara ve final maçına baktım. Benim iyi bir kariyerim var, elimden geleni sahada vermek isteyeceğim. Günümüz ve yarına konsantre olacağım. Taraftar umarım beni çok sever. "
“Kendime bir şeyler katmaya devam edeceğim”
Kamp süreci ve takım arkadaşları ile alakalı ise İtalyan file bekçisi, “Çok fazla şey görme şansım olmadı. Transferden sonra kampa dahil oldum. Gördüğüm kadarıyla herkes sıkı çalışıyor, konsantre bir şekilde. Özellikle yanımdaki adamın yardımları çok oldu. Buradaki antrenmanlar ağır geçiyor. Futbolda hayattaki gibi devamlı üzerine bir şey katmaya çalışıyorsunuz. Ben de kendime bir şeyler katmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Kaynak : İHA

Lugano'dan Lemos yorumu

Fenerbahçeli taraftarların unutamadığı isimlerin başında gelen Diego Lugano, Mauricio Lemos hakkında TRT SPOR’a özel açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçe Lemos transferinde epey yol kat ettikten sonra beni aradı." diyen Lugano, "Ben de oyuncuyla ilgili bildiklerimi kulüp yetkililerine anlatarak referans oldum. Transferin öncesinde veya sonrasında Lemos’la konuşma fırsatım olmadı." ifadelerini kullandı.
Lemos ile farklı tarzda oyuncular olduklarını söyleyen Uruguaylı efsane, "Fenerbahçe’nin yeni Lugano’su olur analizi doğru olmayabilir. Lemos bana kıyasla daha daha teknik ve hızlı bir oyuncu." şeklinde konuştu.
Lemos’un milli takım serüvenini de anlatan Lugano, "Alt yaş milli takımlarının çok önemli oyuncularından biriydi. Erken sayılacak yaşta Avrupa’ya transfer oldu. Belki büyük beklentilerin altında kaldı ama henüz yaşı genç ve kendini geliştirmek için zamanı var. Nihayetinde Avrupa’da birkaç sene geçirdikten sonra Fenerbahçe’ye geldi" dedi.
Kendisi gibi Lemos’un da sarı lacivertli formaya uzun yıllar hizmet etmesini isteyen Diego Lugano, "Bu hem oyuncu hem de kulüp için iyi bir kazanım olabilir. Umarım gelecekte bugüne baktığımızda iyi bir transfer hikayesi olduğunu söyleyebiliriz." cümleleri ile sözlerini noktaladı.
Kaynak : TRT SPOR

Transferin en hızlısı Fenerbahçe

Fenerbahçe, 2020-2021 sezonu öncesinde transfere hızlı bir başlangıç yaptı.

Geçtiğimiz senelerde oyuncu takviyesini ağırdan alan ve sonucunda başarısızlığa uğrayan sarı-lacivertliler, bu sezon ise transferde elini çabuk tuttu.
Uzun yıllardır kamuoyunda transferlerin kampa yetişmemesiyle eleştirilen sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesinde bu konuda daha dikkatli oldu.
Ligde geçtiğimiz yıl şampiyonluk yarışını sezon sonuna taşıyamayan ve yaşanan pandemide 2020-2021'in planlarını erkenden yapan Fenerbahçe yönetimi, transferde de seri davrandı.
Fenerbahçe, büyük beklentiyle başkanlığa seçilen Ali Koç yönetiminde ilk 2 sezonda transferde umduğunu bulamamıştı.
Teknik direktör sorunu erken çözüldü
Fenerbahçe, teknik direktör seçiminde kafalarda soru işaretine yer vermedi.
Geçtiğimiz yıl taraftarın ısrarla istediği Ersun Yanal'ı takımın başına getiren ve deneyimli hocayla sezonu tamamlayamayan sarı-lacivertliler, ligin son bölümünü teknik sorumlu Tahir Karapınar yönetimde geçirmişti.
Fenerbahçe, oluşan teknik direktör boşluğunu tüm camianın onayladığı Erol Bulut'u takımın başına getirerek, erkenden kapattı.
Sarı-lacivertlilerin yıllarca formasını giyen ve camianın dinamiklerini iyi bilen Erol Bulut, yapılan transferlerdeki seçimleriyle de taraftarı mutlu etti.
25 günde 11 transfer
Yeni sezon öncesinde transferde ses getiren bir başlangıca imza atan Fenerbahçe, 25 günde 11 oyuncuyu kadrosuna kattı.
Yaz transfer döneminin 4 Ağustos'ta başlamasıyla hızlı bir atağa kalkan sarı-lacivertliler, neredeyse her 2 günde 1 transfere imza attı.
Teknik direktör Erol Bulut'u takımın başına getirdiğini 5 Ağustos'ta açıklayan Fenerbahçe, daha sonra ise oyuncu transferlerine geçti.
Sarı-lacivertliler, pandemi sürecinde erkenden planlanan ve daha önce prensipte anlaşılan oyuncuların transferini de erkenden açıkladı.
6 Ağustos'ta 4 transfer
Fenerbahçe, 6 Ağustos'ta 4 önemli transfere imza atarak büyük ses getirdi.
Sarı-lacivertliler, söz konusu tarihte eski futbolcuları Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün yanı sıra geçtiğimiz sezon oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Mert Hakan Yandaş ile Filip Novak'ı transfer ettiğini duyurdu.
Bahsi geçen oyuncuların transferiyle birçok pozisyondaki açığını da kapatan Fenerbahçe, transferde kısa bir süre sessiz kaldı.
Kasımpaşa'dan 18 Ağustos'ta gerçekleştirdiği Mame Thiam transferiyle yeniden harekete geçen sarı-lacivertliler, 19 Ağustos'ta Sinan Gümüş'ü, 21 Ağustos'ta Jose Sosa'yı ve 26 Ağustos'ta da Mauricio Lemos'u kadrosuna kattı.
Fenerbahçe, bu oyuncuları kamp bitmeden transfer ederek büyük bir başarıya da imza attı.
Son duyurulan Enner Valencia
Fenerbahçe, söz konusu dönemdeki son transferini ise Ekvadorlu Enner Valencia transferiyle gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz sezona forvet hattında Vedat Muric ve Mevlüt Erdinç ile başlayan sarı-lacivertliler, Mevlüt'ten istediği katkıyı alamamıştı.
Vedat Muric'e binen yük sebebiyle forvette alternatif eksikliğini hisseden sarı-lacivertliler, bu pozisyondaki sayısal yetersizliğini de erkenden giderdi.
Fenerbahçe, söz konusu pozisyonu, hem forvet hem de forvetin kanatlarında oynayabilen Thiam ile Enner Valencia'yı alarak güçlendirdi.
Sarı-lacivertliler, Enner Valencia transferini de açıklayarak, 25. gününde 11. transferine imza attı.
Gençler unutulmadı
Fenerbahçe, bir yandan tecrübeli oyuncularla kadrosunu güçlendirirken, gençleri de unutmadı.
Sarı-lacivertliler, habere konu olan 25 transfer gününde genç oyuncular Barış Sungur ve İsmail Yüksek'i de renklerine bağladı.
Bonservissiz oyuncular Fenerbahçe'yi seçti
Fenerbahçe, bu transfer döneminde en büyük başarısını ise bonservisi elinde bulunan oyuncuları kadrosuna katarak gerçekleştirdi.
Süper Lig'de ses getiren isimleri, sözleşmeleri elinde olmalarına rağmen bir bir kadrosuna katan sarı-lacivertliler, bu alanda büyük bir başarıya imza attı.
Fenerbahçe, Mauricio Lemos dışındaki transferlerinin tamamını bonservissiz bir şekilde kadrosuna kattı.
Kale dışında her pozisyona takviye yapıldı
Fenerbahçe, kaleci pozisyonu dışındaki her bölgeye transfer gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz sezon spor kamuoyunca birçok pozisyonda eksikliğine değinilen sarı-lacivertliler, söz konusu yerlerin tamamına oyuncu transfer etti.
Özellikle taraftarın büyük tepkisine yol açan sol bek konusunda elini çabuk tutan Fenerbahçe, bu bölgeyi Caner Erkin ve Filip Novak ile doldurdu.
Savunmanın sağına Gökhan Gönül'ü takviye eden sarı-lacivertliler, stoperde ise tercihini Mauricio Lemos'tan yana kullandı.
Orta sahaya Jose Sosa ve Mert Hakan transferlerini yapan Fenerbahçe, hücum hattını ise Mame Thiam, Sinan Gümüş ve Enner Valencia ile güçlendirdi.
Emre Belözoğlu faktörü
Fenerbahçe yönetimi, yeni sezon öncesi en büyük hamleyi, Emre Belözoğlu'nu transferde görevlendirerek yaptı.
Uzun yıllar çubuklu formayı terleten ve taraftarın sevgilisi olan kaptan Emre Belözoğlu, sarı-lacivertlilerin transferlerinde büyük rol oynadı.
Oyuncu takviyesini, başkan Ali Koç yönetimi, teknik direktör Erol Bulut ve Emre Belözoğlu üçgeninde gerçekleştiren Fenerbahçe'de, özellikle Türk oyuncuların gelişinde Emre Belözoğlu faktörü dikkati çekti.
Sezonu sonunda 39 yaşında futbolu bırakan ve sportif direktörlük görevine getirilmesi beklenen Belözoğlu, resmi olarak henüz açıklanmamasına rağmen transferlerde önemli katkı sağladı.
Memnun kalınmayan oyuncularla yollar ayrıldı
Fenerbahçe, gelen oyuncular kadar gönderilecek oyuncularda da elini çabuk tuttu.
Sarı-lacivertlilerde, bekleneni veremeyen Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk, Mehmet Ekici ve Erten Ersu ile yollar ayrıldı.
Fenerbahçe'de bu isimlerin yanı sıra kiralık Simon Falette ile futbolu bırakan kaptan Emre Belözoğlu da giden isimler arasında yer aldı.
Kiradan dönen oyuncuların geleceği Erol Bulut'un elinde
Fenerbahçe'de yapılan birçok transferin yanında bazı oyuncular da kiralıktan geri geldi.
Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon çeşitli takımlara kiraladığı stoper Zanka ile Michael Frey, kamp kadrosunda yer aldı.
Bu iki ismin Fenerbahçe'deki geleceği teknik direktör Erol Bulut'un kararıyla netlik kazanacak.
Yaz transfer dönemi 5 Ekim Pazartesi günü sona erecek.

Karantina ihlali Bolingoli'yi yaktı

İskoçya Birinci Futbol Ligi (Premiership) ekibi Celtic'te forma giyen Boli Bolingoli, karantina kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası aldı.

İskoçya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 25 yaşındaki Belçikalı futbolcunun kulübüne haber vermeden İspanya'ya gittiği ve seyahat dönüşünde karantinaya girmeden lig maçında oynadığı belirtildi.
Bolingoli'ye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan protokollere aykırı davrandığı için 3 maç men cezası verildiği kaydedildi.
Öte yandan, Aberdeen'de forma giyen 8 futbolcuya da izolasyon kurallarını ihlal ederek gece kulübüne gittikleri gerekçesiyle ertelemeli 3'er maç ceza verildiği, 28 Şubat 2021'e kadar kural ihlali yapmamaları halinde cezanın iptal edileceği aktarıldı.

Western & Southern Açık'ta finalin adı Djokovic-Raonic

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic, Western & Southern Açık turnuvasında finalde Milos Raonic ile karşılaşacak.

ABD'de düzenlenen turnuvanın yarı finalinde Roberto Bautista Agut ile karşılaşan Sırp tenisçi Djokovic, 4-6, 6-4 ve 7-6'lık setlerle rakibini 2-1 yenerek 2020'deki yenilmezlik serisini sürdürdü ve adını finale yazdırdı.
Dünya 30 numarası Kanadalı Raonic ise karşılaştığı Stefanos Tsitsipas'ı 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup ederek finalde Djokovic'in rakibi oldu.

28 Ağustos 2020 Cuma

Beşiktaş’a Fransız stoper

Beşiktaş, Lille'in 28 yaşındaki Fransız stoperi Adama Soumaoro için görüşmelere başladı.

Beşiktaş, Lille forması giyen 28 yaşındaki stoper Adama Soumaoro için görüşmeler başladı. Geçen sezon İtalya Serie A takımı Genoa'da kiralık oyanayan 28 yaşındaki stoper geçen sezon devre arasında Genoa'ya kiralandı. Adama Soumaoro, Ligue 1 ve Serie A'da toplam 18 maça çıktı ve 2 gol kaydetti.
Kaynak : TRT SPOR

Naomi Osaka, Western & Southern Açık'ta finalde

Japon kadın tenisçi Naomi Osaka, Belçikalı Elise Mertens'i 2-0 yenerek Western & Southern Açık turnuvasında finale yükseldi.

ABD'de düzenlenen turnuvanın yarı finalinde Mertens ile karşılaşan 22 yaşındaki Osaka, rakibini 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.
Naomi Osaka, diğer yarı final maçında Büyük Britanyalı Johanna Konta'yı 2-1 mağlup eden Belaruslu Victoria Azarenka ile finalde karşılaşacak.

NBA play-off'ları hafta sonu yeniden başlayacak

Oyuncuların protestosu nedeniyle ertelenen Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off maçları, cumartesiyi pazara bağlayan geceden itibaren devam edecek. 

NBA ve Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği (NBPA) tarafından yapılan ortak açıklamada, oyuncular ile NBA yönetimi arasında varılan anlaşmanın ardından ligin play-off maçlarına cumartesiyi pazara bağlayan geceden itibaren devam edilmesine karar verildiği belirtildi.
Varılan anlaşmaya göre, NBA yönetimi ve oyuncuların desteğiyle ABD'de sosyal adalet ve ırksal eşitliği destekleyen bir kurum oluşturulacak. Adalet reformu, polislere eğitim gibi konulara yoğunlaşacak bu kuruma oyuncular, başantrenörler ve NBA yönetimi temsilcileri katılacak.
NBA'de yer alan kulüpler, ABD'deki 2020 başkanlık seçimlerinde belediye yetkilileriyle görüşerek tesislerini oy verme alanlarına dönüştürecek. Bu sayede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen oy verenler için daha az riskli alanlar oluşturulacak.
NBA'in kalan play-off maçlarında, başkanlık ve yerel seçimlerde oy vermeyi teşvik eden reklamlara yer verilecek. Bunun için lig yönetimi ve oyuncular ortak çalışmalar yürütecek.
ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin siyahi Jacob Blake'i arkadan vurarak ağır yaralamasının ardından Milwaukee Buckslı oyuncuların önderliğinde başlayan ve diğer takımların da katıldığı play-off maçlarına çıkmama protestosuna, ülkedeki diğer önemli spor organizasyonları da destek vermişti.

Francisco Montero Beşiktaş’ta

Beşiktaş, Atletico Madrid'den stoper Francisco Montero'yu 1 yıllığına kiraladı. Evraklar yetişirse İspanyol futbolcu yarın Madrid'den gelecek.


Beşiktaş, Atletico Madrid'den Francesco Montero ile 1 yıllık kiralık olarak anlaşma sağladı.
İspanya Ümit Milli Takımı formasını da giymeye başlayan genç futbolcu, 1.85 boyunda ve sol ayağını kullanıyor. Atletico Madrid altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon gelişmesi için Deportivo'ya kiralanan Montero, ligde 30, Kral Kupası'nda da 1 mücadelede sahaya çıktı.

Enner Valencia resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Enner Valencia'yı transfer ettiğini açıkladı. Sarı lacivertliler, Ekvadorlu oyuncu ile 3 yıllık anlaşma sağladı. 

Fenerbahçe, Enner Valencia'yı transfer ettiğini duyurdu. Sarı lacivertliler, forvet mevkine beklenen takviyeyi yaptı. 30 yaşındaki forvet Enner Valencia ile anlaşma sağlandı.
İmza töreninde konuşan Enner Valencia, "Fenerbahçe’de olmaktan dolayı mutluyum. Hedefim büyük turnuvalarda kupalar, şampiyonluklar kazanmak." dedi.
Fenerbahçe Enner Valencia transferini bu video ile açıkladı

Galatasaray, İstanbulspor'u tek golle devirdi

Galatasaray, TFF 1. Lig takımlarından İstanbulspor ile yaptığı hazırlık maçını 1-0 kazandı.

Süper Lig'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılı takım, ilk hazırlık maçında TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor'u konuk etti.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan maça Galatasaray, Okan Kocuk, Omar Elabdellaoui, Christian Luyindama, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Arda Turan, Emre Kılınç, Ryan Babel, Mbaye Diagne 11'i ile başladı. Dokuz yıl sonra altyapısından yetiştiği Galatasaray'a dönen Arda Turan, müsabakaya kaptan olacak çıktı.
Sarı-kırmızılı ekip, müsabakanın ilk yarısını Diagne'nin attığı golle 1-0 önde tamamladı.
Galatasaray, ikinci yarıya Berk Balaban, Şener Özbayraklı, Ryan Donk, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Jimmy Durmaz, Ömer Bayram, Younes Belhanda, Adem Büyük, Oğulcan Çağlayan ve Radamel Falcao 11'i ile başladı. İkinci yarıda iki takım da skoru değiştiremedi ve karşılaşma 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Atakan Üner resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş bir transferi daha açıkladı. Siyah-beyazlılar, TFF 1.Lig ekiplerinden Altınordu'nun 21 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Atakan Üner'i renklerine bağladı.

Siyah-beyazlılar, TFF 1.Lig ekiplerinden Altınordu'nun 21 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Atakan Üner'i renklerine bağladı.
Beşiktaş'tan yapılan açıklama
Kulübümüz, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında, futbolcu Hüseyin Atakan Üner ile sözleşme imzalamıştır.
Beşiktaşımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Hüseyin Atakan Üner’e Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin der, başarılar dileriz.

Beşiktaş Atakan Üner transferini bu video ile açıkladı

Fenerbahçe, Alanyaspor'la berabere kaldı

Yeni sezon çalışmaları kapsamında 3. hazırlık maçına çıkan Fenerbahçe Alanyaspor'la 1-1 berabere kaldı.

2020-2021 sezonu hazırlıklarını Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Fenerbahçe, kampın son gününde üçüncü hazırlık maçını Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor’la oynadı.

Mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. Fenerbahçe'nin golünü 38. dakikada Ferdi Kadıoğlu kaydederken; Alanyaspor’un golünü ise 5. dakikada Salih Uçan attı.

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Sinan Gümüş de bu sezon ilk kez forma giydi. Fenerbahçe'de Vedat Muriqi, Tolgay Arslan, Nabil Dirar, Mauricio Lemos, Filip Novak ve Mevlüt Erdinç maç kadrosunda yer almadı.

MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada Alanyaspor öne geçti. Salih'in ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, içerde kimsenin müdahale edemediği topta kaleci Altay kontrpiyede kaldı ve meşin yuvarlak direkt ağlarla buluştu: 0-1.
20. dakikada Deniz Türüç'ün ara pasına hareketlenen Mert Hakan Yandaş'ın sağ çaprazdan şutunda top farklı şekilde auta gitti.
37. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Ceza sahası dışında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun klas şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.
Mücadelenin ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.
47. dakikada Rodrigues'in ortasında altıpas üzerinde Frey'in müsait durumda şutunda kaleci Ufuk Ceylan topu kontrol etti.
52. dakikada Rodrigues'in ceza sahası içine pasıyla topla buluşan Frey, sağ çaprazdan topu ceza sahası dışında müsait durumdaki Gustavo'ya çıkardı. Bu oyuncunun gelişine müsait durumda şutunda top kaleci Ufuk'ta kaldı.
60. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan aşırtma vuruşun top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
86. dakikada Caner Erkin'in ceza sahası solundan sert ortasında altıpas üzerinde Zajc'ın kafasıyla dokunduğu top direk dibinden auta gitti.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Stat: Topuk Yaylası Tesisleri sahası
Fenerbahçe: Altay Bayındır (Dk. 62 Harun Tekin), Gökhan Gönül (Dk. 70 Murat Sağlam), Zanka, Sadık Çiftpınar (Dk. 46 Serdar Aziz), Caner Erkin, Luiz Gustavo (Dk. 64 Jailson), Tolga Ciğerci (Dk. 46 Ozan Tufan), Deniz Türüç (Dk. 46 Rodrigues, Dk. 61 Zajc), Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş (Dk. 65 Sinan Gümüş), Thiam (Dk. 46 Frey)
Alanyaspor: Marafona (Dk. 46 Ufuk Ceylan), Fuertes (Dk. 46 Onur Bulut), Caulker (Dk. 60 Tayfur Bingöl), Fatih Aksoy (Dk. 62 Siopis), Ahmet Gülay (Umut Güneş), Ceyhun Gülselam (Dk. 46 Hasan Ayaroğlu), Salih Uçan (Dk. 70 Emre Bekir), Efecan Karaca (Dk. 62 Tzavellas), Pereira (Dk. 61 Emircn Altıntaş), Efkan Bekiroğlu (Dk. 56 Bakasetas), Mustafa Pektemek (Dk. 60 Bareiro)
Goller: Dk. 6 Salih Uçan (Alanyaspor), Dk. 37 Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 23 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Aycan Yanaç resmen ALG Spor'da

Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi’nde mücadele eden ALG Spor, milli futbolcu Aycan Yanaç'ı transfer etti.

Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uzun süredir Aycan Yanaç ile yapılan görüşmelerin ardından transferin gerçekleştiği bildirildi.
Transferin hayırlı olması dilenen açıklamada, Aycan'ın ALG Spor formasıyla fotoğrafı da paylaşıldı.
A Milli Kadın Futbol Takımı forması da giyen 21 yaşındaki Aycan Yanaç, imza töreninin ardından takımla beraber ilk idmanına da çıktı.

Bellona Kayseri Basketbol'da bir sporcu Kovid-19'a yakalandı

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Bellona Kayseri Basketbol'da bir oyuncunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu pozitif çıktı.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, 28 Ağustos'ta sporcular, teknik heyet ve personele Kovid-19 PCR testi uygulandığı belirtildi.
Açıklamada, "Bir sporcumuzun test sonucunun pozitif olduğu tespit edilmiştir. Klinik şikayeti olmayan sporcumuz için izolasyon ve tedavi sürecine başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Gloria Cup 2 Eylül'de başlıyor

Gloria Cup Uluslararası Erkekler Basketbol Turnuvası, 2 Eylül'de başlayacak.

Antalya'da 4. kez gerçekleştirilecek turnuvanın 2-6 Eylül tarihlerindeki ilk ayağına Bahçeşehir Koleji, Anadolu Efes, Dnipro ve Galatasaray Doğa Sigorta katılacak. Pandemi nedeniyle uygulanan uluslararası seyahat kısıtlamaları sebebiyle CSKA Moskova ve Khimki, turnuvada yer alamayacak.
8-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ikinci hazırlık organizasyonunda ise Anadolu Efes, Kızılyıldız, Dnipro, Fenerbahçe Beko, Galatasaray Doğa Sigorta, Pınar Karşıyaka, TOFAŞ ve Türk Telekom mücadele edecek.

A Milli Takım'ın Macaristan ve Sırbistan maçları aday kadrosu açıklandı

A Milli Futbol Takımımızın UEFA Uluslar Ligi'nde 3 Eylül'de Sivas'ta Macaristan ve 6 Eylül'de deplasmanda Sırbistan ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu açıklandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından belirlenen kadroda şu futbolcular yer alıyor:
Oyuncu
Kulüp
Doğum Tarihi
A Millilik Sayısı / Gol
İlk A Milliliği
KALECİ
Fehmi Mert Günok
Medipol Başakşehir FK
01.03.1989
15/0
24.05.2012
Gökhan Akkan
Çaykur Rizespor A.Ş.
01.01.1995
-
-
Uğurcan Çakır
Trabzonspor A.Ş.
05.04.1996
2/0
30.05.2019
DEFANS
Mehmet Zeki Çelik
LOSC Lille
17.02.1997
14/2
05.06.2018
Mert Müldür
US Sassuolo
03.04.1999
2/0
11.10.2018
Nazım Sangaré
Fraport TAV Antalyaspor
30.05.1994
2/0
30.05.2019
Çağlar Söyüncü
Leicester City FC
23.05.1996
28/1
24.03.2016
Kaan Ayhan
US Sassuolo
10.11.1994
28/3
31.08.2016
Merih Demiral
Juventus FC
05.03.1998
12/0
20.11.2018
Ozan Muhammed Kabak
FC Schalke 04
25.03.2000
1/0
17.11.2019
Yıldırım Mert Çetin
Hellas Verona FC
01.01.1997
1/0
17.11.2019
Cengiz Umut Meraş
Le Havre AC
20.12.1995
6/0
30.05.2019
Hasan Ali Kaldırım
Medipol Başakşehir FK
09.12.1989
32/1
29.02.2012
ORTA SAHA
Cengiz Ünder
AS Roma
14.07.1997
20/6
12.11.2016
Efecan Karaca
Alanyaspor
16.11.1989
2/0
25.03.2019
Hakan Çalhanoğlu
AC Milan
08.02.1994
47/10
06.09.2013
İrfan Can Kahveci
Medipol Başakşehir FK
15.07.1995
14/0
23.03.2018
Mahmut Tekdemir
Medipol Başakşehir FK
20.01.1988
15/0
31.03.2015
Mert Hakan Yandaş
Fenerbahçe A.Ş.
19.08.1994
-
-
Okay Yokuşlu
RC Celta de Vigo
09.03.1994
24/1
17.11.2015
Orkun Kökçü
Feyenoord
29.12.2000
-
-
Ozan Tufan
Fenerbahçe A.Ş.
23.03.1995
49/5
25.05.2014
Yusuf Yazıcı
LOSC Lille
29.01.1997
19/1
11.06.2017
Emre Kılınç
Galatasaray A.Ş.
23.08.1994
2/0
07.09.2019
FORVET
Ahmed Kutucu
FC Schalke 04
01.03.2000
1/0
17.11.2019
Burak Yılmaz
LOSC Lille
15.07.1985
59/24
12.04.2006
Enes Ünal
Getafe CF
10.05.1997
13/2
31.03.2015
Kenan Karaman
Fortuna Düsseldorf
05.03.1994
10/1
09.11.2017

A Milli Takım'a davet edilen oyuncular, 30 Ağustos Pazar günü saat 19.00'da Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak ve çalışmalarını bu tesiste sürdürecek.
A Milliler, Macaristan ile oynayacağı karşılaşma için 2 Eylül'de Türk Hava Yolları'na ait uçakla Sivas'a gidecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve aday kadrodan bir futbolcu, aynı gün saat 17.30'da Yeni 4 Eylül Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Ay-Yıldızlılar, Macaristan maçı öncesindeki son çalışmasını saat 18.00'de bu statta gerçekleştirecek.
Türkiye-Macaristan karşılaşması 3 Eylül Perşembe günü Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak. Saat 21.45'te başlayacak maç, TRT 1'den canlı yayınlanacak.

A Milli Takım, Sırbistan ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için 5 Eylül Cumartesi günü saat 11.00'de Sivas'tan Belgrad'a geçecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir futbolcusuyla birlikte aynı gün saat 19.30'da (TSİ 20.30) maçın oynanacağı Rajko Mitić Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. A Milli Takım, Sırbistan maçının son provasını saat 20.00'de (TSİ 21.00) bu stadyumda yapacak. 
Sırbistan ile Türkiye arasında 6 Eylül Pazar günü saat 20.45'te (TSİ 21.45) oynanacak müsabaka, TRT 1'den naklen yayınlanacak.
A Milli Takım kafilesi, Sırbistan maçının hemen ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla Belgrad'dan İstanbul'a dönecek.
Seyahat Programı
Tarih Güzergâh Kalkış Varış
2 Eylül 2020 Çarşamba
İstanbul S. Gökçen (SAW) - Sivas (VAS)
11.00
12.15
5 Eylül 2020 Cumartesi
Sivas (VAS) - Belgrad (BEG)
11.00
12.30
7 Eylül 2020 Pazartesi
Belgrad (BEG) - İstanbul (IST)
00.15 (TSİ 01.15)
02.55

Maç Programı:
Tarih Saat Maç Stadyum Yayın
3 Eylül 2020 Perşembe 21.45 Türkiye - Macaristan Yeni 4 Eylül Stadı (Sivas/Türkiye) TRT 1
6 Eylül 2020 Pazar 20.45 (TSİ 21.45) Sırbistan - Türkiye Rajko Mitić Stadı
(Belgrad/Sırbistan)
TRT 1

Basın Toplantısı Programı:
Tarih Saat Yer
2 Eylül 2020 Çarşamba 17.30 Yeni 4 Eylül Stadı
5 Eylül 2020 Cumartesi 19.30 (TSİ 20.30) Rajko Mitić Stadı