TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

20 Ocak 2018 Cumartesi

Fenerbahçe, 90+3'te zirveyi kaptı

Fenerbahçe, Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında Göztepe'yle sahasında karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekip, Milos Kosanovic'in 90+3'te kendi kalesine attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Puanını 36'ya çıkana Fenerbahçe, maç fazlası ve averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Ülker Stadı'ndaki maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe, henüz 15. saniyede Giuliano Victor de Paula'yla gole yaklaşmasına rağmen direği geçemedi. Kurduğu baskı sonucunda 15. dakikada Jose Fernandao'nun kafasıyla golü bulan sarı-lacivertliler, soyunma odasına da 1-0 önde gitti.
İkinci yarıda Göztepe, 59. dakikada Andre Poko'yla eşitliği yakaladı. Göztepe'nin yeni transferi Poko, oyuna girdikten sadece 25 saniye sonra gol sevinci yaşadı.
Rakip kalede baskısını artıran Fenerbahçe, 90+3. dakikada Milos Kosanovic'in kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda Göztepe'nin baskısı gol getirmedi ve Fenerbahçe, kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.
Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 36'ya yükseltti ve bir maçı eksik Medipol Başakşehir'le aynı puana ulaştı. Averajla liderliğe yükselen Fenerbahçe, bir maçı eksik Galatasaray'ın ise 1 puan önünde yer aldı.
Göztepe ise üst üste 2. yenilgisi alarak 30 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
1. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Chahechouhe'nun kafayla indirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Giuliano rakibinden sıyrıldıktan sonra müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Top üst direkten geri döndü.
GOL: 15. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Sağ taraftan İsmail Köybaşı'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Fernandao kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
26. dakikada Schwechlen'in uzaktan şutunda top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
34. dakikada ceza sahası içinde Kadu'nun indirdiği topla buluşan Jahovic'in röveşata vuruşunda Volkan Demirel gole izin vermedi.
Mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe 1-0 önde kapattı.
55. dakikada İsmail Köybaşı'nın soldan getirdiği topla ceza sahasında buluşan Giuliano'nun vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
GOL: 59. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Skertel'ın ayağının altından kaçırdığı topu ceza yayı önünde kontrol eden Jahovic'in pasında Poko sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1
84. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Valbuena'nın soldan kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Neustaedter'in vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
85. dakikada Poko soldan çizgiye inerek meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Andre Castro'nun vuruşunda kaleci Volkan Demirel'i geçen top kaleye gitmek üzereyken Skrtel gole izin vermedi.
GOL 90+3. dakikada Fenerbahçe skoru 2-1 yaptı. Dirar'ın sağdan ortaladığı topu Kosanovic ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarına yolladı.
Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Fenerbahçe: 2 - Göztepe: 1
Stat: Ülker
Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, İsmail Şencan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla (Dk. 63 Soldado), Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Dirar, Mehmet Topal, De Souza, Chahechouhe (Dk. 63 Valbuena), Fernandao, Giuliano (Dk. 72 Alper Potuk)
Göztepe: Beto, Tanju Kayhan, Kosanovic, Kadu, Schwechlen, Andre Castro, Selçuk Şahin, Tayfur Bingöl (Dk. 58 Poko), Gouffran (Dk. 90 Ömer Şişmanoğlu), Halil Akbunar (Dk. 67 Sabri Sarıoğlu), Jahovic
Goller: Dk. 15 Fernandao, Dk. 90+3 Kosanovic (Kendi kalesine) (Fenerbahçe), Dk. 59 Poko (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 12 Chahechouhe, Dk. 90+3 Alper Potuk, Skrtel (Maç bitince), Volkan Demirel (Maç bitince) (Fenerbahçe), Dk. 44 Kadu, Dk. 90+3 Andre Castro, Dk. 90+6 Tanju Kayhan, Selçuk Şahin (Maç bitince) (Göztepe)

Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz


Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın 37. başkanı oldu.

Galatasaray Kulübünün olağanüstü genel kurulunda oy sayım işlemi tamamlanırken, başkanlık koltuğunun yeni sahibi Mustafa Cengiz oldu. Bu sonuçla Dursun Özbek hem Galatasaray Başkanlığı'nı hem de Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı kaybetmiş oldu.
Sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanının belirlendiği ve Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen kongrede mevcut başkan Dursun Özbek bin 623 oyda kalırken, bin 703 oya ulaşan Mustafa Cengiz başkanlığa seçildi.
Çekişmeli geçti
Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in başkanlık yarışı, oy sayımında büyük çekişmeye sahne oldu.
Oldukça çekişmeli geçen seçimde Dursun Özbek, ilk 6 sandıkta Mustafa Cengiz'den fazla oy alırken, ardından 10 sandıkta da rakibinden az oy elde etti.
Cengiz, 6. sandık sonunda Özbek'in 153 oy gerisinde kalırken, 12. sandık sonunda ise 22 oy farkla öne geçmeyi başardı ve bir daha rakibinin gerisine düşmedi.
Dursun Özbek, 17. sandığın sayılmasının ardından 146 oy gerideyken, yanına gittiği Mustafa Cengiz'i tebrik etti.
Özbek ve ekibinin son sandık açılmadan önce salondan ayrılması dikkati çekti.
Özbek, 2 koltuk birden kaybetti
Sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü genel kurulunda başkanlık yarışını kazanamayan Dursun Özbek, 2 koltuk birden kaybetti.
Galatasaray Kulübü Başkanlığını Mustafa Cengiz'e kaptıran Özbek, aynı anda yürüttüğü Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini de bırakmak durumunda kalacak.
OLAĞANÜSTÜ SEÇİM GENEL KURUL'DAN NOTLAR
Olağanüstü Seçim Genel Kurul, Galatasaray Spor Kulübü 36. Başkanı Dursun Özbek'in konuşması ile açıldı. Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in ortak adayı olan İrfan Aktar'ın seçim divan başkanlığı oylamaya sunuldu ve İrfan Aktar yapılan oylama sonucunda Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı Başkanlığı'na seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından seçime ilişkin tüzük hükümlerinin hatırlatılmasının ve yapılan işlemlerin ardından sırasıyla Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek genel kurul üyelerine kısa birer konuşma yaptı.
"ONLAR MUTLU BİR ŞEKİLDE BİZİ İZLİYOR"
Mustafa Cengiz, yaptığı kısa konuşmada; "Ali Sami Yen... 7 öğrenci bir sınıfta oturuyor, bir karar alıyor. Maddi olanakları da kısıtlı. Bir takım, bir ekip oluşturmaya çalışıyor bu ekip. 113 yıl sonra bugün bu koridorlarda ve tüm dünyada 100 milyona yakın sempatizan, 30 milyona yakın taraftar vücut buluyor. Bu sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir olgu. Onlar mutlu bir şekilde bizi izliyor. Biz uygun bir zaman ve şartlar içinde seçim olsun isterdik. Camia için hayırlı olsun diyorum. Burada konuşma yaparak kanaatinizin değişeceğini düşünmüyorum. Sayın Dursun başkanıma teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarıyla çalışıp bizleri bugüne getirdi. Ben zaten gerekli eleştirilerimi ifade ettim. Bu dostane havanın eleştirilerle bozulmasını istemiyorum. Tüm insanların iyi niyetle, yanlış da yapsa hata da yapsa bu yürekle çarptığını ve buralara geldiğini biliyorum. Biz ekip olarak sevgili Dursun başkana, bizden önce görev yapmış tüm yönetim kurulu üyelerine, buraya gelip sahip çıkan ve sosyal bir varlığı sürdüren özverili davranan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
"GALATASARAY'IN BAŞARISINA ODAKLANDIM"
Dursun Özbek ise, "2 buçuk senedir tüm yaptıklarımız malumunuz. Yapacaklarımı da açıkladım. Galatasaray'ın yarınlarının bugünden daha güzel olmasını, istikrarın yer almasını ve huzuru istiyorum. Seçim dönemleri rekabet içinde geçer. Galatasaray'da bu tatlı bir rekabettir. Gelişen futbol ekonomisinin sunduğu değerler çok üst değerler. Şampiyonluk primleri 250 milyon TL'ye kadar ulaşıyor. Bu her takım için, Galatasaray için de büyük bir meblağ. Ben bu sezon Galatasaray'ın şampiyonluğuna, her türlü olumsuzluğa savaşmaya, Galatasaray'ın mali yapısını kazanmaya odaklandım. Bu nedenle bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz sunduğum projelere onayınız varsa desteğinizi rica ediyorum. Seçimin Galatasaray Spor Kulübü'ne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
18 SANDIKTA OY KULLANILDI
Aidatlarını yatıran 7 bin 494 kulüp üyesinin, Galatasaray Spor Kulübü Başkanını seçmek için oy kullanma hakkı olduğu seçimde üyeler, sınıflara dağıtılmış toplam 18 sandıkta, üyelik sicil numaralarına göre oy kullandı. Yapılan renk seçimine göre başkan adaylarından Dursun Özbek için "kırmızı", Mustafa Cengiz için de "sarı" oy pusulası kullanıldı.
Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda, saat 10:55'te başlayan oy verme işlemi 15:00'te sona ererken sandıklara göre oyların dağılımı şu şekilde oluştu:

Sandık   Kullanılan oy   Dursun Özbek   Mustafa Cengiz   Beyaz Liste   Geçersiz oy
    1    127        68       56           -        3
    2    169        96       68           -        5
    3    193      113       69           2        9
    4    218      128       78           2       10
    5    236      118     109           1        8
    6    211      110       98           -        3
    7    194        86     100           -        8
    8    184        74       99           2        9
    9    172        65     101           2        4
   10    184        74       96           -       13
   11    185        84       98           -        3
   12    187        58     123           2        4
   13    180        61     116           -        3
   14    161        60       89           1       11
   15    177        78       94           -        5
   16    161        64       90           -        7
   17    191        95       93           -        3
   18    328       191      125           1       11
  Toplam   3458      1623     1703          13      119

1623 oya karşılık 1703 oy alarak başkan seçilen Mustafa Cengiz teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Değerli Galatasaraylılar... Mevlam ne eylerse güzel eyler; her şeyin hayırlısı olsun diyorum. Samimiyetle söylüyorum ki bugün burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 sandık sonrasında geriden gelen bir aday seçimi kazandı. İnanın ki bir çığır açtınız. Samimi olarak çok teşekkür ediyorum. Ben sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisi, yüreği ve aklıyım. Siz ne iseniz ben de oyum. Bugün düzgün bir seçim gerçekleştirdikleri için Divan'daki 5 değerli arkadaşıma, kurullardaki kişilere, gözetmenlere tek tek teşekkür ederim. İlk günden bu yana beni dinleme fırsatı bulanlara açık, şeffaf bir Galatasaray, doğruların söylendiği bir Galatasaray sözü veriyorum. Sizler olmazsanız ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım. 7 tane öğrenci, başlarında rahmetli Ali Sami Yen; dünyada sempatizan sayısı 100 milyona yaklaşan kitle ve 30 milyon taraftar... Türkiye'nin en değerli markasını layık olduğu en değerli yere çıkaracağız. Bunda sizin varlığınız en önemli faktör. Ben bana oy atmayanların da başkanıyım. Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğe sahip olduğumu biliyorlar. Asla üzülmem, asla kırılmam, kendimi iyi tanıtamamışım diye üzülürüm. Onların da desteğini oyunu almaya çalışırım. Galatasaray'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Galatasaray'ın 14 spor dalında tekrar şahlanmasının startını veriyorum. Ali Sami Yen'den yaşayan başkanlarımıza kadar Selahattin Beyazıt'a, Alp Yalman'a, Faruk Süren'e, Mehmet Cansun'a, rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'a, Adnan Polat'a, Ünal Aysal'a, Duygun Abi'ye ve sevgili Dursun Özbek'e gerekli özeni göstereceğim. Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona samimi olarak yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Başkanlarımıza yöneticilerimize ve burada bir Cumartesi günü zamanını veren Galatasaraylılara teşekkür ederim. Hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Yaşasın Galatasaray!"

Başkentte puanlar paylaşıldı

Osmanlıspor, Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı.

Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadelede her iki ekip de girdikleri pozisyonları gole çevireemdi ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Bu sonuçla Osmanlıspor puanını 18'e, Evkur Yeni Malatyaspor ise 23'e çıkardı.

MAÇIN DAKİKALAR
11. dakikada hakem Fırat Aydınus, ceza alanı içinde Numan Çürüksu'nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle Evkur Yeni Malatyaspor lehine penaltı kararı verdi.
12. dakikada Boutaib'in kullandığı penaltı atışında kaleci Karcemarskas, yerden sağına gelen topu kontrol ederek, gole izin vermedi.
19. dakikada Turgut Doğan Şahin ile paslaşan Diallo'nun ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta, top kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
29. dakikada konuk ekip gole çok yaklaştı. Cissokho'nun soldan ortasında Boutaib'in yakın mesafeden kafa vuruşunda meşin yuvarlak Karcemarskas'tan döndü. Pozisyonun devamında Boutaib'in şutunda, top Vrsajevic'e çarparak kornere gitti.
Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
47. dakikada Doukara'nın sağ kanattan ortasında, Serdar Gürler'in ceza sahasında yaptığı kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
48. dakikada Turgut Doğan Şahin'in pasında savunmanın arkasına sarkan Boutaib, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Faslı futbolcunun şutunda, Karcemarskas gole izin vermedi.
56. dakikada Serdar Gürler'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Musa Çağıran'ın kaleyi hafif çaprazdan gören noktadan yaptığı sert vuruşta, kaleci Ertaç Özbir meşin yuvarlağı kornere çeldi.
77. dakikada Muhammed Bayır'ın soldan ortasında penaltı noktasında topu kontrol eden Serdar Gürler'in röveşatasında, meşin yuvarlak üst direkten döndü.
Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.
Stat: Osmanlı
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Yalçın Ayhan, Numan Çürüksu, Muhammed Bayır, Mehmet Güven (Dk. 77 Lumanza), Lawal (Dk. 31 Regattin), Serdar Gürler, Musa Çağıran, Umar, Doukara (Dk. 64 Cikalleshi)
Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Murat Akça, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Murat Yıldırım, Azubuike, Diallo (Dk. 77 Dening), Turgut Doğan Şahin (Dk. 62 Eren Tozlu), Adem Büyük, Boutaib
Sarı kartlar: Dk. 11 Numan Çürüksu (Osmanlıspor), Dk. 82 Chebake (Evkur Yeni Malatyaspor)

Gençler, Karabük'te kazandı

Süper Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaştı.

Başkent temsilcisi, 60. dakikada Petar Skuletic ve 90+3'te Uğur Çiftçi'nin attığı gollerle Kardemir Karabükspor'u 2-0 mağlup etti.
Bu sonuçla sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlayan Gençlerbirliği puanını 17'ye çıkardı. Kardemir Karabükspor ise 9 puanda kaldı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
16. dakikada gelişen Kardemir Karabükspor atağında Traore'nin uzaktan yaptığı vuruşta, kaleci Hopf son anda topu kornere çeldi.
18. dakikada ev sahibi takımın sol kanattan gelişen atağında Ibanez ceza sahasına ortaladı, Ergin Keleş'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hopf'ta kaldı.
25. dakikada Gençlerbirliği'nin gelişen atağında Dialo, pasını ceza sahası içindeki Aydın Karabulut'a verdi. Bu oyuncunun vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.
29. dakikada Kardemir Karabükspor'un gelişen atağında Bliznichenko'nun pasında ceza yayı girişinde topla buluşan Ergin Keleş'in şutunda meşin yuvarlak yandan gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
59. dakikada Kardemir Karabüksporlu futbolcu Ibanez'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içinde Ergin Keleş'in kaleye gönderdiği topu savunma çizgi üzerinden çıkardı.
GOL 60. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Gençlerbirliği'nde Zeki Yavru ceza yayına doğru uzun oynadı, savunmadan seken top Skuletic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun yere düşerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1
69. dakikada misafir takımın gelişen atağında Uğur Çiftçi'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Ahmet İlhan Özek'in şutundan top kaleci Rybka'da kaldı.
71. dakikada Kardemir Karabükspor'un atağında Bliznichenko sol çaprazdan kaleye vurdu, kaleci Hopf meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
GOL 90+3. dakikada Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. Gençlerbirliği'nin gelişen atağında Uğur Çiftçi ceza sahası sol çaprazından pasını Milinkovic'e göndermek istedi, savunmadan seken meşin yuvarlak yine Uğur Çiftçi'nin önünde kaldı. Bu oyucunun ceza sahası içi sol çaprazında yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2
Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Baki Tuncay Akkın
Kardemir Karabükspor: Rybka, Hakan Aslantaş, Osman Çelik, Ferhat Görgülü, Ibanez, Bliznichenko, Murat Akın (Dk. 88 Yusuf Akbulut), Serdar Deliktaş (Dk. 77 İshak Doğan), Traore, Leandrinho (Dk. 67 Alexe), Ergin Keleş
Gençlerbirliği: Hopf, Zeki Yavru, Ahmet Oğuz, Palitsevich, Alper Uludağ, Uğur Çiftçi, Dialo, Scekic (Dk. 75 Issah), Khalili (Dk. 59 Milinkovic), Aydın Karabulut (Dk. 46 Ahmet İlhan Özek), Skuletic
Goller: Dk. 60 Skuletic, Dk. 90+3 Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 63 Scekic, Dk. 83 Dialo, Dk. 90 2 Zeki Yavru (Gençlerbirliği), Dk. 90 2 Osman Çelik, Dk. 90 5 Ibanez (Kardemir Karabükspor)

Fenerbahçe'de hayal kırıklığının adı Robin van Persie


Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin 2,5 sezonluk Fenerbahçe kariyeri hayal kırıklıklarıyla geçti.

İngiltere'nin Manchester United takımından Temmuz 2015'te transfer edilen Van Persie, sarı-lacivertli ekiple geçirdiği  2,5 sezonda performansından çok, sakatlıkları, teknik heyetle yaşadığı sıkıntılar ve aldığı ücretle gündeme geldi.
Profesyonelliğe adım attığı ülkesinin takımı Feyenoord'a döneceği açıklanan Van Persie, Fenerbahçe formasıyla 2,5 sezonda 87 resmi maça çıktı ve 36 kez rakip fileleri havalandırdı. İlk sezonunda tüm kulvarlarda 48 maçta sahaya çıkan Hollandalı golcü, geçen sezon 35, bu sezon ise sadece 4 resmi karşılaşmada forma şansı buldu.
Van Persie, çoğu sakatlık sebebi olmak üzere tam 54 karşılaşmada ise takım arkadaşlarını yalnız bıraktı.
Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe formasıyla oynadığı 87 maçın 58'inde ilk 11'de oynarken, 29'unda sonradan oyuna dahil oldu.
Van Persie'nin 2,5 sezonluk Fenerbahçe kariyerindeki istatistikleri şöyle:
  Organizasyon   Maç   İlk 11   Gol   Kaçırdığı maç
  Süper Lig   57  36   25   28
  Avrupa  kupaları   21  14     2     9
  Türkiye Kupası     9    8     9   17
  TOPLAM   87  58   36   54
Yüksek maliyet
Robin van Persie'nin Fenerbahçe'ye 2,5 sezonluk maliyeti en az 20 milyon 780 bin avroya geldi.
Bonservisi için İngiliz kulübüne 6,5 milyon avro bedel ödeyen Fenerbahçe Kulübü, Hollandalı golcüye ise yıllık 4 milyon 900 bin avro maaş verdi. Takımdan ayrıldığı için önümüzdeki 5 aylık ücreti baz alınmadığı zaman Van Persie, sarı-lacivertlilerden 2,5 sezonda 12 milyon 700 bin avro maaş elde etti.
Her bir sezon 40 karşılaşmayla sınırlı olmak üzere ise Van Persie'ye maç başına 20 bin avro ödendi. Bu kalemden ise Fenerbahçe Kulübünün kasasından 34 yaşındaki futbolcu için 1 milyon 580 bin avro maç başı ücreti çıktı.
Galibiyet primi ve imza parası kulüp tarafından resmi olarak açıklanmadığı için Van Persie için Fenerbahçe Kulübü, bonservis ücreti dahil en az 20 milyon 780 bin avro ücret ödedi. Bu rakam da yaklaşık 95 milyon Türk lirası ediyor.
Hollandalı futbolcunun cebine giren en az ücret ise 14 milyon 280 bin avroyu buldu.
Bir maçı 239 bin, bir golü 577 bin avro
Robin van Persie'nin Fenerbahçe'deki bir maçı en az 239 bin, bir golü ise en az 577 bin avroya denk geldi.
Sarı-lacivertlilerle 87 resmi maça çıkan Van Persie, aldığı ücret ve ödenen bonservis bedeli dikkate alındığında bir maç için kulübe maliyeti 239 bin avro (1 milyon 93 bin lira) oldu.
Fenerbahçe formasıyla 36 gole imza atan 34 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri havalandırdığı her bir gol için ise kulübün kasasından 577 bin avro (2 milyon 640 bin lira) çıkarttı.
31 maçı sakatlıktan dolayı kaçırdı
Van Persie, Fenerbahçe kariyerinde 31 karşılaşmayı sakatlığından dolayı kaçırdı.
Kronik sakat olduğu iddialarıyla da gündeme gelen Van Persie, takımını yalnız bıraktığı 57 maçın 31'inde sağlık sorunları nedeniyle kadroda olmadı.
Van Persie, 26 karşılaşmada ise cezalı olduğu için veya teknik heyetin kararından dolayı forma giyemedi.
Binlerce taraftar karşıladı
Van Persie, transfer olduğu zaman binlerce Fenerbahçeli taraftar, Hollandalı golcüyü havalimanında karşılamıştı.
Manchester United'dan transferi gerçekleştiğinde 12 Temmuz 2015'te binlerce sarı-lacivertli taraftar, Hollandalı futbolcuya "hoş geldin" demek için Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitti.
Van Persie için bir gün sonra ise yine büyük bir taraftar topluluğunun önünde Ülker Stadı'nın çimlerinde imza töreni düzenlendi.
Fenerbahçe tarihinin, kariyerine bakıldığı zaman en önemli transferleri arasında yer alan Van Persie, performansıyla son dönemde taraftarın tepkisini çekti.
Pereira'yla karşı karşıya geldi
Van Persie, ilk sezonunda teknik direktör Vitor Pereira'yla sıkıntılar yaşadı.
Portekizli teknik adam, özellikle sezonun ilk yarısında birçok maçta Jose Fernandao'yu tercih ederek Van Persie'yi fizik olarak hazır olmadığı gerçekçesiyle yedek kulübesinde oturttu.
Taraftarlar da Van Persie'nin yanında yer aldı ve Pereira'ya tercihinden dolayı tepki gösterdi. Yaşanan sıkıntıya rağmen Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe kariyerindeki en istikrarlı sezonunu geçirdi ve 60 resmi maçın 48'inde sahada yer aldı.
Van Persie bir sonraki sezon ise hemşehrisi Dick Advocaat yönetimine inişli çıkışlı bir grafik çizdi.
Kocaman'ın güveni boşa çıktı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, sezon başında Van Persie'ye duyduğu güven de boşa çıktı.
Sezon başı basın toplantılarında Van Persie'ye olan güvenini dile getiren Kocaman, Hollandalı futbolcudan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulamıştı. Buna rağmen Van Persie, sezonun ilk yarısında 2 lig, 2 kupa olmak üzere sadece 4 resmi maçta oynayabildi.
Fenerbahçe formasıyla son maçına 24 Ağustos 2017'de çıkan Van Persie, Hollanda Milli Takımı'nda sakatlandı ve aralık ayına kadar sahalardan uzak kaldı. Daha sonra da Kocaman'ın gözüne giremeyen ve sakatlık problemleri devam eden Van Persie, Antalya kampına götürülmeyerek kadro dışı bırakıldı.
Taraftar ıslıkladı
İlk geldiği gün binlerce taraftarın karşıladığı Van Persie, gösterdiği performansla taraftarın protestosuyla da karşılaştı.
Vardar maçında ıslıklarla karşılaşan Van Persie, sakatlığını atlatıp 3 Aralık'taki Kasımpaşa maşında kadroya girdi. Yedekler arasında oturan Van Persie, ismi okunduğu zaman tribünlerdeki Fenerbahçeli taraftarların protestosuna maruz kaldı.
Sarı-lacivertli taraftarlar sosyal medyada da Hollandalı futbolcuya tepkilerini sık sık dile getirdi.

Simona Halep zor da olsa 4. turda

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda 1 numaralı seri başı Romen Simona Halep, 3 saat 45 dakika süren maçta Amerikalı Lauren Davis’i 2-1 yenerek yoluna devam etti.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta tek kadınlar dördüncü tura yükselme maçında 1 numaralı seri başı Romen Simona Halep ile 50. sırada yer alan Amerikalı Lauren Davis karşılaştı.
Melbourne Park Rod Laver Arena’da oynanan günün ilk maçında Davis karşısında ilk seti 6-4 kaybeden ancak ikinci sette iyi bir dönüş yapan 1 numaralı raket Halep, seti 6-4 alarak skoru 1-1 yaptı.
Hava sıcaklığının 24 derecelerde seyrettiği maçın üçüncü ve final seti ise iki raket arasında büyük bir mücadeleye sahne oldu. Maçı kazanıp yoluna devam etmek isteyen Halep ile oyuna iyi konsantre olan Davis’in karşılıklı kazandıkları oyunlarla set 13-13’ e geldi.
Ancak 14’inci sette Davis’in servisini kırarak 14-13 öne geçen Halep, 3 saat 45 dakika süren maçı da 2-1 kazanmayı başardı.
Simona Halep, dördüncü turda Çek Cumhuriyeti’nden 6 numaralı seri başı Karolina Pliskova ile karşılaşacak.

THY Euroleague'de 19. Haftanın MVP'si Brad Wanamaker

İki oyuncu performanslarıyla spot ışıklarını üstlerine çekerken MVP Fenerbahçe Doğuş’tan çıktı.

Turkish Airlines EuroLeague’de 19. haftanın maçında Anadolu Efes‘le Fenerbahçe Doğuş kozlarını paylaştı. Maçta iki oyuncu performanslarıyla spot ışıklarını üstlerine çekerken MVP kazanan Fenerbahçe Doğuş‘tan çıktı.Maçı 18 sayı – 8 asist – 4 ribaund’la kapatan Brad Wanamaker, ürettiği 31 verimlilik puanıyla haftanın MVP’si oldu. Maçta 29 sayı – 3 ribaund – 3 asist – 3 top çalma üreten Toney Douglas’ın ürettiği 35 verimililk puanı da takımı kaybettiği için MVP ödülüne dönüşmedi.

THY Avrupa Ligi 19. hafta maç sonuçları ve puan durumu


Avrupa‘nın basketboldaki 1 numaralı organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague‘de 19. hafta bu akşam oynanan maçlarla birlikte geride kaldı.

İki Türk takımı Fenerbahçe Doğuş ve Anadolu Efes’i Sinan Erdem’de karşı karşıya getiren maçta, sarı-lacivertliler 89-84’lük skorla galip ayrıldı ve sıralamada zirveye daha da yaklaştı.
İşte 19. haftanın toplu sonuçları, puan durumu ve önümüzdeki haftanın programı…
Toplu Sonuçlar
Khimki:82 Olympiakos:54
Zalgiris Kaunas:86 Valencia Basket:82
Maccabi FOX Tel Aviv:89 Kızılyıldız mts:75
Barcelona Lassa:81 Brose Bamberg:66
Anadolu Efes:84 Fenerbahçe Doğuş:89
Panathinaikos Superfoods:70 CSKA Moskova:75
Baskonia Vitoria Gasteiz:82 AX Armani Exchange Olimpia Milan:83
Unicaja Malaga:80 Real Madrid:75
Puan Durumu
G M AS+ YS- AV+/-
1. CSKA Moskova 15 4 1690 1481 209
2. Fenerbahçe Doğuş 13 6 1486 1367 119
3. Olympiakos 13 6 1390 1377 13
4. Real Madrid 12 7 1595 1480 115
5. Panathinaikos Superfoods 12 7 1471 1428 43
6. Zalgiris Kaunas 12 7 1520 1519 1
7. Khimki 11 8 1473 1480 -7
8. Maccabi FOX Tel Aviv 10 9 1520 1563 -43
9. Baskonia Vitoria Gasteiz 8 11 1534 1516 18
10. Unicaja Malaga 8 11 1465 1533 -68
11. FC Barcelona Lassa 7 12 1528 1487 41
12. Crvena Zvezda mts 7 12 1464 1560 -96
13. Brose Bamberg 7 12 1414 1520 -106
14. Valencia Basket 6 13 1433 1483 -50
15. AX Armani Exchange Olimpia Milan 6 13 1499 1585 -86
16. Anadolu Efes 5 14 1490 1593 -103
20. Haftanın Programı
25 Ocak 2018 Perşembe
Panathinaikos-Zalgiris Kaunas
Real Madrid-Anadolu Efes
Unicaja Malaga-Baskonia Vitoria Gasteiz
Valencia Basket-Khimki
26 Ocak 2018 Cuma
Kızılyıldız mts-Olympiakos
CSKA Moskova-Brose Bamberg
AX Armani Exchange Olimpia Milan-Maccabi Fox Tel Aviv
Fenerbahçe Doğuş-Barcelona Lassa

19 Ocak 2018 Cuma

Kasımpaşa galibiyetle başladı

Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun yönettiği mücadeleyi Kasımpaşa 3-2 kazandı.
Karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 geride tamamlayan Kasımpaşa, ikinci yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 3-2 üstün ayrıldı.
Kasımpaşa'ya 3 puanı getiren golleri; 22. ve 71. dakikalarda Samuel Eduo ve 87. dakikada Mbaye Diagne kaydetti.
Aytemiz Alanyaspopr'un gollerini ise 15. dakikada Efecan Karaca ve 45. dakikada penaltıdan Emre Akbaba attı.
Aytemiz Alanyaspor'da Mamadou Fofana 82. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonuçla Kasımpaşa 22 puana yükselirken, Aytemiz Alanyaspor 18 puanda kaldı.
Ligde gelecek hafta Kasımpaşa, Beşiktaş ile puan mücadelesi verecek. Aytemiz Alanyaspor ise Bursaspor'u konuk edecek.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
14. dakikada Sackey'in ara pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Efecan Karaca, ceza alanına girdiği anda önde bulunan kaleci Ramazan Köse'nin üzerinden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
22. dakikada Popov'un sağdan ortasında altıpasta boş pozisyonda topla buluşan Eduok, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kafayla filelere gönderdi ve 1-1 beraberliği sağladı.
41. dakikada Popov'un Aytemiz Alanyaspor yarı alanında orta sahaya yakın bir yerden ortasında, ceza alanı içinde savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Pavelka önünde buldu. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda, yan direği sıyıran meşin yuvarlak auta gitti.
45 1. dakikada Efecan Karaca'nın sağ kanattan yerden ortasında topa Emre Akbaba ayak koydu. Ceza alanında Ben Youssef'in topa müdahalesinde, hakem Yaşar Kemal Uğurlu meşin yuvarlağın Kasımpaşalı oyuncunun eline çarptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 45 2. dakikada Emre Akbaba, penaltı vuruşunda topu filelere gönderdi: 1-2.
Aytemiz Alanyaspor, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde tamamladı.

70. dakikada Pavelka'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Eduok, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu ancak meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Savunma daha sonra topu ceza alanı dışına çıkardı.
71. dakikada rakiplerinden başarıyla sıyrılan Pavelka, topu savunmanın arkasında boş durumda bulunan Eduok'un önüne bıraktı. Bu oyuncu, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2
88. dakikada Welinton'un kendi ceza alanı içindeki hatasında topu önünde bulan Trezeguet, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun yerden şutunda, kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.
87. dakikada Neumayr'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Mbaye, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını 3-2 öne geçirdi.
Kasımpaşa, karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.
Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Mehmet Cem Satman, Samet Çiçek
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Omeruo, Ben Youssef, Veysel Sarı, Pavelka (Dk. 84 Mbaye), Sadiku, Trezeguet, Murillo (Dk. 60 İlhan Depe), Mensah (Dk. 76 Neumayr), Eduok
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Welinton, Fofana, Tzavellas, Sackey, Efecan Karaca, Mbilla (Dk. 22 Lungu-Dk. 73 Taha Yalçıner), Emre Akbaba, Nsakala, Junior Fernandes
Goller: Dk. 14 Efecan Karaca, Dk. 45 2 Emre Akbaba (Penaltıdan) (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 22 ve 71 Eduok, Dk. 87 Mbaye (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 82 Fofana (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 43 Omeruo, Dk. 45 1 Ben Youssef, Dk. 88 Mbaye (Kasımpaşa), Dk. 75 Nsakala (Aytemiz Alanyaspor)

Nefesleri kesen derbi Fenerbahçe Doğuş'un

THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında iki Türk ekibini karşı karşıya getiren maçta Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Anadolu Efes'i 89-84 yendi.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla ligde 13. galibiyetini alırken, son sırada yer alan Anadolu Efes 14. kez sahadan mağlup ayrıldı.
Karşılaşmaya Douglas ve Motum'un sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, ikinci dakikayı 8-0 üstünlükle geçti. Fenerbahçe Doğuş, 3. dakikada alınan molanın ardından Sloukas, Vesely ve Wanamaker'in sayılarıyla hücumda tempoyu yakalayarak 5. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 11-9. Periyot boyunca lacivert-beyazlıları dış atışlara zorlayan Fenerbahçe Doğuş, hızlı hücumlarla sayılar üreterek rakibini yakaladı ve ilk çeyrek 24-24 beraberlikle sona erdi.
İkinci periyoda Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketleriyle başlayan Fenerbahçe Doğuş, 13. dakikaya 30-27 önde girdi. Savunmada sertliğini artıran sarı-lacivertliler, Melih Mahmutoğlu ve Melli'yle dış atışlardan bulduğu sayılarla 15. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 29-41. Kalan bölüm karşılıklı isabetlerle geçildi ve Fenerbahçe Doğuş soyunma odasına 46-35 önde gitti.
İkinci yarıya etkili başlayan Anadolu Efes; Simon ve McCollum'un basketleriyle 23. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 41-46. Wanamaker, Vesely ve Guduric ile sayılar bularak yeniden farkı açan Fenerbahçe Doğuş, 26. dakikayı 57-47 önde geçti. Sarı-lacivertliler, son çeyreğe de 68-57 üstün girdi.
Mücadelenin son periyodu karşılıklı basketlerle başladı. Fenerbahçe Doğuş, 34. dakikaya 72-61 önde girdi. Lacivert-beyazlılar, Douglas'ın dış atışlardan bulduğu sayılarla oyuna tutunmaya çalıştı. Guduric, Wanamaker ve Melli'nin basketleriyle farkı koruyan Fenerbahçe Doğuş, parkeden 89-84 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın en skorer ismi Anadolu Efes'ten 29 sayıyla Toney Douglas olurken, Fenerbahçe Doğuş'ta Wanamaker 18, Melih Mahmutoğlu ise 16 sayı kaydetti.
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Carmelo Paternico (İtalya), Anne Panther (Almanya)
Anadolu Efes: Douglas 29, Dragic 9, Simon 6, Motum 6, Dunston 8, McCollum 18, Brown 2, Stimac 6, Birkan Batuk
Fenerbahçe Doğuş: Wanamaker 18, Sloukas 4, Datome, Vesely 12, Thompson 3, Guduric 12, Melih Mahmutoğlu 16, Ahmet Düverioğlu 4, Melli 14, Ali Muhammed 3, Sinan Güler 3
1. Periyot: 24-24
Devre: 35-46
3. Periyot: 57-68
Beş faulle çıkanlar: 30.50 Dragic (Anadolu Efes), 39.14 Vesely (Fenerbahçe Doğuş)

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve kulüp temsilcileri katıldı.
Kura çekimini A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu da izledi. Lucescu, bir takımı seçmesi için sahneye davet edildi. Rumen teknik adamın seçtiği toptan Galatasaray'ın yazılı olduğu kağıt çıktı.

Seribaşı uygulamasının yapıldığı kura çekimine göre çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Teleset Mobilya Akhisarspor-KayserisporAtiker Konyaspor-Galatasaray
Beşiktaş-GençlerbirliğiAkın Çorap Giresunspor-Fenerbahçe

Kupada çeyrek final ilk maçları 30, 31 Ocak ve 1 Şubat'ta, rövanş karşılaşmaları ise 6, 7 ve 8 Şubat tarihlerinde oynanacak.

- Yarı final eşleşmeleri
Çeyrek finalde Teleset Mobilya Akhisarspor-Kayserispor ile Atiker Konyaspor-Galatasaray ve Beşiktaş-Gençlerbirliği ile Akın Çorap Giresunspor-Fenerbahçe eşleşmelerinin galipleri yarı finalde birbirlerine rakip olacak.Yarı final ilk maçları, 27, 28 Şubat ve 1 Mart, ikinci mücadeleler de 17, 18 Nisan ve 19 Nisan'da yapılacak.
Ziraat Türkiye Kupası'nda final ise 9 Mayıs Çarşamba günü Eskişehir'de oynanacak.

NBA All-Star'da ilk 5'ler açıklandı


Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) all-star maçının ilk 5'leri belli oldu.

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 67. NBA All-Star maçı için gerçekleştirilen oylama sonucunda takım kaptanları, en fazla oyu alan iki isim LeBron James ve Stephen Curry olarak belirlendi.
Yeni formata göre takımların ilk 5'leri, takım kaptanları tarafından en yüksek oyları alan oyuncular arasından seçildi. Cleveland Cavaliers'ın yıldızı LeBron James'in belirlediği takımın ilk 5'inde Kyrie Irving (Boston Celtics), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) ve Joel Embiid (Philadelphia 76ers) yer aldı.
Golden State Warriors'ın yıldız basketbolcusu Stephen Curry ise takımının ilk 5'ine James Harden (Houston Rockets), Kevin Durant (Golden State Warriors), Anthony Davis ve DeMarcus Cousins'ı (New Orleans Pelicans) seçti.
Öte yandan eski formatın aksine kadrolarında diğer konferanstan oyunculara yer verme şansına sahip kaptanlar, buna rağmen tercih haklarını kendi konferanslarında bulunan basketbolculardan yana kullandı.
Karşılaşmada yer alacak yedek oyuncular ve antrenörler 24 Ocak'ta açıklanacak.
ABD'nin Los Angeles kentindeki Staples Center, 19 Şubat'ta all-star maçına ev sahipliği yapacak.

Dimitrov ve Svitolina 4. turda

Sezonun ilk graelinnd slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta erkeklerin 3 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov ve kadınların 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina, 4. tura yükseldi.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler 3. tur mücadelesinde, organizasyonda geçen yıl yarı final oynayan Bulgar Dimitrov ile 30 numaralı seribaşı Andrey Rublev karşılaştı. 
Rus rakibini 6-3, 4-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup eden Dimitrov, Avustralya Açık'ta 4. tura çıktı. 
Ukraynalı Svitolina, 3. turda karşılaştığı vatandaşı Marta Kostyuk'u 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek yoluna devam etti.
Tek erkeklerde 10 numaralı seribaşı Pablo Carreno Busta ve tek kadınlarda 19 numaralı seribaşı Magdalena Rybarikova, adlarını 4. tura yazdırdı. İspanyol Carreno Busta, 23 numaralı seribaşı Lüksemburglu Gilles Müller'i 3-1 (7-6, 4-6, 7-5, 7-5) ve Slovak Rybarikova, Ukraynalı Kateryna Bondarenko'yu 2-1 (7-5, 3-6, 6-1) mağlup etmeyi başardı

18 Ocak 2018 Perşembe

Filip Novak Trabzonspor'da

Trabzonspor, Çekyalı futbolcu Filip Novak ile 2,5 yıllığına anlaştı.

Trabzonspor, bu transferde, Danimarka'nın Midtjylland Kulübüne 1 milyon 900 bin avro bonservis bedeli, futbolcuya da 2,5 yıllığına toplam 2 milyon 150 bin avro garanti ücret ödeyecek.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan iki ayrı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcu Filip Novak'ın kesin transferi konusunda, Midtjylland ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre FIFA Dayanışma Katkı Bedeli kulübümüze ait olmak üzere, Midtjylland'a sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 900 bin avro ödenecektir.
Profesyonel futbolcu Filip Novak ile 2019-2020 futbol sezonu sonuna kadar (2,5 yıllık) anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya 2017-2018 futbol sezonu için 430 bin avro garanti ücret, 2018-2019 futbol sezonu için 860 bin avro garanti ücret, 2019-2020 futbol sezonu için 860 bin avro garanti ücret ödenecektir."

THY Euroleague'de 18. Haftanın MVP'si Alexey Shved

Turkish Airlines Euroleague’de 18. haftanın sona ermesiyle birlikte haftanın en iyi oyuncusu da belirlendi.

Taylor Rochestie ile girdiği düellodan galip çıkan Alexey Shved, Kızılyıldız deplasmanında 29 sayı, 5 ribaund ve 4 asistlik performansı ile 33 verimlilik puanı elde etti ve haftanın MVP’si olmayı başardı.

İşte UEFA'ya göre en borçlu Türk takımı

UEFA, 2016 yılı verilerine göre Türkiye'nin Avrupa futbolunda net borç miktarı en yüksek üçüncü ülke olduğunu ve ilk 20'de üç Türk takımının yer aldığını duyurdu. 203 milyon Avro borcu bulunan Galatasaray, listenin 11'inci sırasında bulunuyor. Fenerbahçe 150 milyon Avro ile 17'nci, Beşiktaş ise 142 milyon Avro ile 18'inci sıradan listeye girdi.

UEFA'nın yayımladığı 2016 yılı bütçe raporunda, Avrupa futbolundaki takımlar ve ülkelerin; gelirleri, giderleri, borçları, forma satışları, kulüp yatırımları ve sponsorları doğrultusunda ekonomik durumları yer aldı.
Rapora göre, Avrupa'da 2016 yılında birçok kulübün net borç miktarı düşüş gösterirken Türkiye'de ise yüzde 3 artışla toplam 683 milyon Avroya çıktı. Türkiye, Avrupa futbolunda net borç miktarı en yüksek üçüncü ülke durumunda bulunuyor.
İngiltere'de net kulüp borçları 2016 yılında yüzde 10 düşüş ile toplam gelirlerin içinde yüzde 31 oranında kalırken, Türkiye'de yaşanan artış sonrasında net borç oranı, toplam gelirlerin yüzde 93'ünü oluşturdu.
En borçlu Türk kulübü Galatasaray
Avrupa'da 2016 yılı itibarıyla en fazla borcu olan ilk 20 kulüp içinde 3 Türk takımı yer aldı. Galatasaray 203 milyon Avro ile 11'inci, Fenerbahçe 150 milyon Avro ile 17'nci, Beşiktaş ise 142 milyon Avro ile 18'inci sıradan listeye girdi.
Galatasaray, Avrupa kulüplerinin faaliyet karları sıralamasında ise yüzde 19 artışla 30 milyon Avroya çıkarak listede 18. sırada yer aldı.
Finansal Fair Play borcu azalttı
Raporda, Finansal Fair Play kurallarının devreye girmesinin ardından Avrupa kulüplerinin borç oranında önemli oranda düşüş yaşandığı da görüldü.
Avrupa'da kulüp borçları, Finansal Fair Play kurallarının devreye girdiği 2011 yılından önce gelirlerin yüzde 65'ini oluştururken, bu oran 2015'te yüzde 40'a, 2016 ise yüzde 35 seviyesine geriledi.
Rapora göre, Avrupa'da kulüplerin stat, antrenman sahası ve sabit yatırımlara ödediği toplam miktar ilk kez 1 milyar Avronun üzerine çıktı.
Türkiye, en pahalı forma satışında 15'inci
Süper Lig takımları, satışa çıkarılan forma fiyatlarının yüksekliği sıralamasında ortalama 51 avro ile 15'inci sırada yer aldı. Türkiye'de formasını en pahalıya satan takım 75 Avro ile Galatasaray olurken, en ucuz fiyatlı formalar ise 25 Avro ile Bursaspor ve Göztepe tarafından satıldı.
Avrupa'da 2017 yaz döneminde transfer harcamaları 5,6 milyar avroya çıktı. Türk takımları 95 milyon Avro transfer harcaması yaparken, transferlerden ise 80 milyon Avro gelir elde etti.

Türkiye, gelirlerde 6. sırada
Avrupa futbolunda en çok gelir elde eden ülkeler sıralamasında ise Türkiye, 734 milyon Avro ile 6'ncı sıranın sahibi oldu.
Avrupa'da en fazla gelire sahip 30 kulübün yer aldığı sıralamada ise Galatasaray 159 milyon Avro ile 27'nci, Fenerbahçe ise 149 milyon Avro ile 29. sırada yer aldı.
Avrupa'da televizyon yayın gelirleri sıralamasında İngiltere, 2,2 milyar avro ile ilk sırada yer alırken, Türkiye ise 286 milyon avro ile yine 6'ncı oldu. Türkiye'de kulüplerin tüm gelirleri içinde televizyon yayın gelirlerinin oranı, yüzde 39'u buldu.
UEFA organizasyonlarından aldıkları gelirlere göre Türk takımları 70 milyon avro ile 7. sıranın sahibi oldu. Bu alanda Galatasaray, 34 milyon Avro ile ilk 20 kulüp listesine 19'uncu sıradan giren Türkiye'den tek takım oldu.
Avrupa'da sponsor ve ticari gelirler sıralamasında da Türkiye, yüzde 27 artışla 242 milyon Avro ile 7. sırada yer aldı. Türkiye'de kulüplerin sponsor ve ticari gelirleri, toplam gelirlerin yüzde 33'lük kısmını oluşturdu.
İnternet sayfası Türkiye'de en çok tıklanan Fenerbahçe
Avrupa futbolunda 22 kulübün resmi internet sayfası, aylık 1 milyondan fazla ziyaretçi aldı.
Real Madrid 8,5 milyon ziyaretçi ile ilk sırada yer alırken, Fenerbahçe 2,74 milyon ile 9'uncu, Galatasaray ise 1,15 milyon ile 19'uncu sıradan listeye girdi. Yabancı ziyaretçi oranlarında ise Barcelona, yüzde 91 ile ilk sıranın sahibi oldu.



Medipol Başakşehir, Riad Bajic'i kiraladı

Medipol Başakşehir bir transfere daha imza attı. Turuncu-lacivertliler, Serie A ekibi Udinese'den Riad Bajic'i sezon sonuna kadar kiraladı. Bajic geçen sezon Atiker Konyaspor'da forma giymişti.

Devre arası transfer döneminde Barcelona'dan Arda Turan'ı kadrosuna katarak büyük ses getiren Medipol Başakşehir, Boşnak golcüyü sezon sonuna kadar kiraladı.
Bajic, sezon başında 5.5 milyon Avro karşılığında Atiker Konyaspor'dan Udinese'ye transfer olmuştu.
23 yaşındaki futbolcu, Udinese formasıyla Serie A'da bu sezon 5 maçta toplam 80 dakika şans buldu.

Süper Lig'de 18. Haftanın Hakemleri Açıklandı


Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında görev yapacak hakemler açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de 18. hafta maçlarını yönetecek hakemler şunlar:
19 Ocak Cuma:
20.00 Kasımpaşa-Aytemiz Alanyaspor: Yaşar Kemal Uğurlu
20 Ocak Cumartesi:
13.30 Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği: Ali Palabıyık
16.00 Osmanlıspor-Evkur Yeni Malatyaspor: Fırat Aydınus
19.00 Fenerbahçe-Göztepe: Ümit Öztürk
21 Ocak Pazar:
13.30 Demir Grup Sivasspor-Teleset Mobilya Akhisarspor: Hüseyin Göçek
13.30 Atiker Konyaspor-Trabzonspor: Mete Kalkavan
16.00 Bursaspor-Medipol Başakşehir: Bülent Yıldırım
19.00 Antalyaspor-Beşiktaş: Halis Özkahya
22 Ocak Pazartesi:
20.00 Kayserispor-Galatasaray: Cüneyt Çakır

Avrupa'da 60. Türk derbisi


Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 19 Ocak Cuma günü oynanacak Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş maçı, erkek basketbolunda Avrupa arenasındaki 60. Türk derbisi olacak.

Kulüplerin yakın dönemde yaptığı önemli yatırımlarla büyük bir gelişim gösteren Türk takımları, son 23 yılda Avrupa arenasında Korac Kupası, Avrupa Ligi, Avrupa Kupası, EuroChallenge, FIBA Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda 59 kez birbirleriyle karşılaştı.
Avrupa'da ilk Türk derbisi 1995-1996 sezonunda Korac Kupası'nda oynandı. O zamanki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes), Korac Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'yle eşleşti ve Türk takımlarının birbirine Avrupa'da ilk kez rakip olduğu maç 16 Ocak 1996'da oynandı.
Rakibini deplasmanda 95-68 yenen Efes Pilsen, ikinci maçı 74-56 kaybetmesine rağmen sayı farkıyla yarı finale yükseldi ve sezon sonu Korac Kupası'nı müzesine götürdü.
- Türk derbilerine Fenerbahçe damgası
Fenerbahçe, Avrupa'da Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu.
İlk kez 1995-1996 sezonu Korac Kupası'nda Efes Pilsen'le eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 23 yılda 25 kez Türk derbisi oynadı. Fenerbahçe bu maçların 18'ini kazanırken, 7 yenilgi aldı.
Fenerbahçe'yi 23 maçla Anadolu Efes takip etti. Lacivert-beyazlılar bu maçlarda 12 kez galip geldi, 11 defa da yenildi.
- Fenerbahçe, Anadolu Efes'e karşı üstün
Sarı-lacivertliler, Anadolu Efes'e Avrupa arenasında 11 maçta sadece 2 kez kaybetti.
Türk takımları arasında Avrupa arenasında en fazla Anadolu Efes ile Fenerbahçe birbirleriyle karşı karşıya geldi.
Fenerbahçe'nin, yarın 12. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e karşı galibiyet sayılarında 9-2 üstünlüğü bulunuyor.
İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı 16 Ocak 1996'da (Korac Kupası) o zamanki adıyla Efes Pilsen kazanmıştı. Fenerbahçe, daha sonra rakibiyle Avrupa'da yaptığı 10 maçta sadece bir kez yenildi.
- Avrupa Ligi'nde 31 maç oynandı
Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu Avrupa Ligi'nde 31 kez Türk takımları birbirine rakip oldu.
Türk takımları içinde ilk kez FIBA Avrupa Ligi'nde 1997-1998 sezonunda Efes Pilsen ile Türk Telekom karşılaştı.
FIBA Avrupa Ligi ve daha sonra ULEB Avrupa Ligi adı altında oynanan organizasyonda, Anadolu Efes, Ülkerspor, Türk Telekom, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka ve Beşiktaş, Türk derbileri oynayan takımlar olarak dikkati çekti.
- Maçlar
Türk takımlarının Avrupa'da birbirine rakip olduğu 59 maç ve sonuçları şöyle:
Organizasyon Sezon Maç
Sonuç
Korac Kupası 1995-1996 Fenerbahçe-Efes Pilsen
68-95
Korac Kupası 1995-1996 Efes Pilsen-Fenerbahçe
56-74
Avrupa Ligi 1997-1998 Efes Pilsen-Türk Telekom
74-68
Avrupa Ligi 1997-1998 Türk Telekom-Efes Pilsen
69-83
Avrupa Ligi 1999-2000 Ülkerspor-Efes Pilsen
93-87
Avrupa Ligi 1999-2000 Efes Pilsen-Ülkerspor
95-74
Korac Kupası 1999-2000 Türk Telekom-Pınar Karşıyaka
78-72
Korac Kupası 1999-2000 Pınar Karşıyaka-Türk Telekom
66-65
Korac Kupası 2000-2001 Fenerbahçe-Türk Telekom
68-64
Korac Kupası 2000-2001 Türk Telekom-Fenerbahçe
73-83
Avrupa Kupası (FIBA) 2003-2004 Tuborg Pilsener-Tekelspor
78-67
Avrupa Kupası (FIBA) 2003-2004 Tekelspor-Tuborg Pilsener
74-83
Avrupa Kupası (FIBA) 2003-2004 Tuborg Pilsener-Fenerbahçe
84-67
EuroChallenge 2004-2005 Fenerbahçe-Beşiktaş
70-67
EuroChallenge 2004-2005 Beşiktaş-Fenerbahçe
81-64
EuroChallenge 2004-2005 Fenerbahçe-Beşiktaş
93-73
ULEB Kupası 2007-2008 Beşiktaş-Galatasaray
60-61
Avrupa Ligi 2011-2012 Anadolu Efes-Galatasaray
68-62
Avrupa Ligi 2011-2012 Galatasaray-Anadolu Efes
64-56
EuroChallenge 2011-2012 Türk Telekom-Pınar Karşıyaka
74-82
EuroChallenge 2011-2012 Pınar Karşıyaka-Türk Telekom
81-83
Avrupa Ligi 2012-2013 Fenerbahçe-Beşiktaş
78-72
Avrupa Ligi 2012-2013 Beşiktaş-Fenerbahçe
80-73
EuroChallenge 2012-2013 TOFAŞ-Pınar Karşıyaka
63-64
EuroChallenge 2012-2013 Pınar Karşıyaka-TOFAŞ
78-56
Avrupa Ligi 2013-2014 Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker
63-71
Avrupa Ligi 2013-2014 Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes
84-65
Avrupa Kupası 2014-2015 Beşiktaş-Pınar Karşıyaka
77-105
Avrupa Kupası 2014-2015 Pınar Karşıyaka-Beşiktaş
73-64
Avrupa Ligi 2014-2015 Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker
71-77
Avrupa Ligi 2014-2015 Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes
83-72
Avrupa Ligi 2015-2016 Darüşşafaka Doğuş-Fenerbahçe
100-106
Avrupa Ligi 2015-2016 Anadolu Efes-Fenerbahçe
73-77
Avrupa Ligi 2015-2016 Fenerbahçe-Darüşşafaka Doğuş
77-69
Avrupa Ligi 2015-2016 Fenerbahçe-Anadolu Efes
90-86
Avrupa Ligi 2015-2016 Anadolu Efes-Darüşşafaka Doğuş
84-71
Avrupa Ligi 2015-2106 Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes
68-72
Avrupa Kupası 2015-2016 Trabzonspor Medical Park-Banvit
96-88
Avrupa Kupası 2015-2016 Banvit-Trabzonspor Medical Park
71-67
Avrupa Kupası 2015-2016 Pınar Karşıyaka-Trabzonspor Medical Park
81-68
Avrupa Kupası 2015-2016 Trabzonspor Medical Park-Pınar Karşıyaka
43-76
Avrupa Kupası 2015-2016 Pınar Karşıyaka-Galatasaray Odeabank
67-64
Avrupa Kupası 2015-2016 Galatasaray Odeabank-Pınar Karşıyaka
93-65
Avrupa Ligi 2016-2017 Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe
87-103
Avrupa Ligi 2016-2017 Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes
79-84
Avrupa Ligi 2016-2017 Fenerbahçe-Anadolu Efes
88-80
Avrupa Ligi 2016-2017 Fenerbahçe-Darüşşafaka Doğuş
64-71
Avrupa Ligi 2016-2017 Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank
85-80
Avrupa Ligi 2016-2017 Darüşşafaka Doğuş-Fenerbahçe
72-65
Avrupa Ligi 2016-2017 Anadolu Efes-Fenerbahçe
80-77
Avrupa Ligi 2016-2017 Galatasaray Odeabank-Anadolu Efes
75-86
Avrupa Ligi 2016-2017 Anadolu Efes-Galatasaray Odeabank
84-73
Avrupa Ligi 2016-2017 Anadolu Efes-Darüşşafaka Doğuş
93-81
Avrupa Ligi 2016-2017 Galatasaray Odeabank-Darüşşafaka Doğuş
85-81
Avrupa Ligi 2016-2017 Darüşşafaka Doğuş-Galatasaray Odeabank
73-67
FIBA Şampiyonlar Ligi 2016-2017 Pınar Karşıyaka-Beşiktaş Sompo Japan
75-70
FIBA Şampiyonlar Ligi 2016-2017 Beşiktaş Sompo Japan-Pınar Karşıyaka
83-90
ULEB Avrupa Kupası 2017-2018 Galatasaray Odeabank-Darüşşafaka
65-84
Avrupa Ligi 2017-2018 Fenerbahçe Doğuş-Anadolu Efes
81-70
Obradovic ve Ataman 34. kez
Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic ile Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, teknik adam kariyerlerinde birbirleriyle 34. kez karşılaşacak.
İkilinin bugüne kadar birbirleriyle oynadıkları maçlarda Obradovic 'in takımları 22, Ataman'ın ekipleri ise 11 defa sahadan galip ayrıldı.
Obradovic, Ataman'a karşı son 5 maçı da kazandı. Ataman, Obradovic'in ekibine karşı son galibiyet sevincini Galatasaray'ın başında 29 Mayıs 2016'da yaşadı.
Fenerbahçe ve Panathinaikos'u çalıştıran Obradovic ile Efes Pilsen, Ülkerspor ve Galatasaray'ın başında yer alan Ataman'ın, bu takımlarla birbirlerine rakip oldukları maçlar şöyle:

Yer Tarih Organizasyon Maç
Sonuç
Selanik 18.04.2000 Avrupa Ligi Dörtlü Final Panathinaikos-Efes Pilsen
81-71
Siena 31.10.2002 Avrupa Ligi M.Siena-Panathinaikos
77-69
Atina 15.01.2003 Avrupa Ligi Panathinaikos-M.Siena
64-56
Siena 06.03.2003 Avrupa Ligi M.Siena-Panathinaikos
82-76
Atina 16.04.2003 Avrupa Ligi Panathinaikos-M.Siena
111-103
İstanbul 08.12.2004 Avrupa Ligi Ülker-Panathinaikos
66-64
Atina 03.02.2004 Avrupa Ligi Panathinaikos-Ülker
79-72
İstanbul 31.10.2005 Avrupa Ligi Ülker-Panathinaikos
66-82
Atina 21.12.2005 Avrupa Ligi Panathinaikos-Ülker
85-69
Samsun 09.10.2013 Cumhurbaşkanlığı K. Fenerbahçe-Galatasaray
64-62
İstanbul (Abdi İpekçi) 09.12.2013 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
77-62
İstanbul (Ülker Sports Arena) 31.03.2014 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
77-52
İstanbul (Ülker Sports Arena) 03.06.2014 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
89-70
İstanbul (Ülker Sports Arena) 05.06.2014 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
74-73
İstanbul (Abdi İpekçi) 08.06.2014 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
73-64
İstanbul (Abdi İpekçi) 10.06.2014 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
88-82
İstanbul (Ülker Sports Arena) 13.06.2014 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
76-63
İstanbul (Abdi İpekçi) 16.06.2014 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
85-77
İstanbul (Ülker Sports Arena) 17.11.2014 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
85-74
İstanbul (Abdi İpekçi) 09.03.2015 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
92-88
İstanbul (Ülker Sports Arena) 21.05.2015 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
93-67
İstanbul (Abdi İpekçi) 24.05.2015 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
70-69
İstanbul (Ülker Sports Arena) 27.05.2015 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
67-59
İstanbul (Abdi İpekçi) 02.11.2015 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
80-63
İstanbul (Ülker Sports Arena) 27.02.2016 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
77-68
İstanbul (Ülker Sports Arena) 25.05.2016 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
93-79
İstanbul (Ülker Sports Arena) 27.05.2016 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
80-55
İstanbul (Abdi İpekçi) 29.05.2016 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
65-63
İstanbul (Abdi İpekçi) 31.05.2016 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
75-82
İstanbul (Abdi İpekçi) 28.10.2016 Avrupa Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
87-103
İstanbul (Ülker Spor Ve Etkinlik Salonu) 13.11.2016 Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
92-74
İstanbul (Ülker Spor ve Etkinlik Salonu) 26.01.2017 Avrupa Ligi Fenerbahçe-Galatasaray
85-80
İstanbul (Abdi İpekçi) 12.03.2017 Basketbol Süper Ligi Galatasaray-Fenerbahçe
75-79
Not: Ligde 2013-2014 sezonunda play-off final serisinin son maçında Galatasaray, sahaya çıkmadığı için Fenerbahçe hükmen 20-0 galip sayılmıştı. Bu karşılaşma istatistiklere dahil edilmemiştir.

Türkiye 1 sıra yükseldi


Türkiye Milli Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında 41'inciliğe yükseldi.

FIFA'nın internet sitesinden açıklanan ocak ayı dünya sıralamasına göre, ay-yıldızlılar, bir basamak yükselerek 41. sıraya yerleşti.
FIFA Dünya Kupası'nın son şampiyonu Almanya, geçen ay olduğu gibi zirvede yer aldı. Brezilya 2'nci, Portekiz de 3. sıradaki yerini korudu.
Kuveyt, 15 basamak birden atlayarak 174. sıraya çıktı ve ayın en fazla yükselen takımı oldu.
Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 15 Şubat'ta açıklanacak.
Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
Sıra Takım Puan Değişim
1 Almanya 1602 -
2 Brezilya 1483 -
3 Portekiz 1358 -
4 Arjantin 1348 -
5 Belçika 1325 -
6 İspanya 1231 -
7 Polonya 1209 -
8 İsviçre 1190 -
9 Fransa 1183 -
10 Şili 1147
Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.