TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

13 Ekim 2018 Cumartesi

Basketbolda Toplu Sonuçlar

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2. haftasında 4 maç oynanırken, Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 2018-2019 sezonu 4'er karşılaşmayla başladı.

Liglerde bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
Beşiktaş Sompo Japan-Pınar Karşıyaka: 61-57
Gaziantep Basketbol-Banvit: 73-69
Bahçeşehir Koleji-Galatasaray: 83-78
TOFAŞ-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 73-61
Kadınlar Basketbol Süper Ligi
Mersin Büyükşehir Belediyespor-Hatay Büyükşehir Belediyespor: 58-65
BOTAŞ-İstanbul Üniversitesi: 79-49
İzmit Belediyespor-Gündoğdu Adana Basketbol: 83-75
Beşiktaş-Galatasaray: 91-77
Türkiye Basketbol 1. Ligi
Karesispor-Bandırma Kırmızı: 113-60
Bursaspor-Mamak Belediyesi Yeni Mamakspor: 69-68
Edirnespor-Akhisar Belediyespor: 74-79
Manisa Büyükşehir Belediyespor-Yalova Belediyespor: 81-67

Muratpaşa Belediyespor İsveç'te mağlup

Hentbol Kadınlar EHF Kupası 2. tur ilk maçında İsveç ekibi H65 Höörs ile deplasmanda karşılaşan Muratpaşa Belediyesi GSK, rakibine 31-25 mağlup oldu.

Höör spor salonunda oynana mücadelenin ilk devresi 13-13 berabere sonuçlandı.
Maçın rövanşı 21 Ekim Pazar günü Antalya'da oynanacak.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Galatasaray galibiyetle tanışamadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Bahçeşehir Koleji, sahasında Galatasaray'ı 83-78 yendi. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, ligde ikinci galibiyetini alırken, Galatasaray ikinci maçını da yitirdi. Mücadeleyi Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak da izledi.

Karşılaşmaya Slaughter ve Rautins'in basketleriyle başlayan Bahçeşehir Koleji, 2. dakikayı 7-2 önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, ilk periyodu 21-18 önde tamamladı.
Müsabakanın ikinci çeyreğine etkili giren Galatasaray, Erol Can Çinko ve Ayberk Olmaz'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 12. dakikada öne geçti: 23-26. Karşılıklı basketlerle geçen periyodun son bölümünde White ve Rautins ile üst üste sayılar üreten Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 44-37 üstün gitti.
Maçın ikinci yarısına iki takım da sert savunmayla başladı. Galatasaray'ın periyodun 3. dakikasında faul hakkını doldurması sebebiyle sık sık serbest atış çizgisine gelen Bahçeşehir Koleji, 25. dakikada Emir Preldzic'in sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı: 54-44. Sarı-kırmızılılar, Harrison'ın üst üste bulduğu 6 sayıyla farkı azaltsa da son periyoda ev sahibi takım 58-55 önde girdi.
Son çeyreğe Auguste'un smaçlarıyla başlayan Galatasaray, 32. dakikada öne geçti: 58-59. Periyodun ilk 3 dakikasında rakibine sayı şansı vermeyen sarı-kırmızılılar, Hayes ve Göksenin Köksal'ın basketleriyle 33. dakikada seriyi 9-0'a taşıdı: 58-64.
Slaughter ve Rautins'in basketleriyle toparlanan Bahçeşehir Koleji, Barrufet'in 38. dakikadaki üçlüğüyle eşitliği sağladı: 73-73. Yine Barrufet'in 39. dakikadaki üçlüğüyle öne geçen (76-75) ev sahibi takım, son dakika içinde aynı oyuncuyla farkı 3'e çıkardı: 78-75.
Bitime 43 saniye kala Rautins ile farkı 4 sayıya (80-76) yükselten ev sahibi ekip, parkeden 83-78 galip ayrıldı.
Maçın en skorer ismi Bahçeşehir Koleji formasıyla 26 sayı kaydeden Barrufet olurken, Galatasaray'da Harrison 19 sayıyla oynadı.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Özlem Yalman, Mehmet Karabilecen, Serhat Büker
Bahçeşehir Koleji: Barrufet 26, Rautins 19, Can Altıntığ 7, Hakan Yapar, Slaughter 12, White 8, Babb, Emir Preldzic 9, Yiğitcan Turna 2
Galatasaray: Webster 11, Harrison 19, Göksenin Köksal 11, Hayes 7, Ege Arar 6, Klobucar 4, Auguste 7, Can Korkmaz 3, Erol Can Çinko 3, Ayberk Olmaz 7
1. Periyot: 21-18
Devre: 44-37
3. Periyot: 58-55
Beş faulle çıkan: 38.02 Babb (Bahçeşehir Koleji)

Hentbolda Toplu Sonuçlar

Hentbol Erkekler Süper Lig'in 4. haftasında 4 maç oynandı.

Oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Karşıyaka Belediyespor-1955 Batman Belediyespor: 28-42
Maliye Piyango-Göztepe: 24-26
İzmir Büyükşehir Belediyespor-Ahi Evran Üniversitesi: 32-26
Adıyaman Belediyespor-Beykoz Belediyespor: 25-24

Arda Turan - Berkay kavgasının görüntüleri ortaya çıktı | Video

Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan kavganın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde tartışmanın mekan dışına da taştığı görülüyor. İkili sabaha doğru hastanede bir araya gelmiş, Arda Turan'ın silahla ateş ettiği iddia edilmişti. O anlar da kameralarca kaydedildi. Arda Turan silahın kendiliğinden ateş aldığını öne sürmüştü. Berkay'ın avukatı ise silahın bilerek ateşlendiği görüşünde...

Türkiye günlerdir milli futbolcu Arda Turan'ın Berkay'a yönelik saldırısını konuşuyor. İstanbul Emirgan'daki bir eğlence mekanında yaşanan o kavganın görüntüleri ortaya çıktı.
İşte o gece yaşananlar
Güvenlik kameralarına yansıyan ilk görüntülerde, kavga sonrası Berkay'ın elindeki bir cismi yere fırlatarak, sinirli bir şekilde mekandan çıktığı görülüyor.
Berkay'ı mekanın sahibi ve etrafındakiler sakinleştirmeye çalışıyor. Bir süre sonra ise milli futbolcu Burak Yılmaz dışarı çıkarken görülüyor.
Saatler sabaha karşı 05:24'ü gösterdiğinde ise bu kez Arda Turan ekrana yansıyor. Turan, Berkay'ın yanına gitmeye çalışıyor, ancak etrafındakiler buna izin vermiyor.
Şarkıcı Berkay kargaşanın arasında yolun karşısından taksiye bindirilerek hastaneye götürülüyor. 06:24'te bu kez Arda Turan, kardeşi Okan Turan ve beraberindekiler hastaneden içeri giriyor.
Hastanede yaşananlar
2 dakika sonra Berkay ile Arda Turan bir araya geliyor, ikili konuşmaya başlıyor. Arda Turan oturduğu koltuğa silah koyuyor.
26 dakika süren konuşma esnasında silah bir şekilde ateş alıyor. Konuşma bu olayın ardından hararetleniyor. Bir süre sonra da ikili ayrılıyor.
Yaklaşık 20 dakika sonra Arda Turan ile konuştukları yere geri dönen Berkay, bu kez silahtan çıkan mermi kovanını ve çekirdeğin isabet ettiği yeri arıyor.
Avukat Mermer: "Bilerek ateş etti"
Yaşananların ardından açıklama yapan şarkıcının avukatı Ayşegül Mermer, Arda Turan'ın bilerek ateş ettiği görüşünde...
Mermer, "Hastaneye ruhsatsız silahla girdi, birini yaralayacak ya da bilinçsizce ölümüne sebep olacak şekilde ateş etti. O silah ateş aldığında oradan geçen birine isabet etse ve o kişi hayatını kaybetseydi 'Pardon mu?' diyecekti. Arda Turan'ın yaptığı ciddi bir suçtur" ifadelerini kullandı.

trtspor.com.tr

Beşiktaş Mogaz evinde farklı yenildi

Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 5. maçında Danimarka temsilcisi Bjerringbro-Silkeborg'a 37-24 mağlup oldu.

İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu spor salonunda oynanan mücadelenin ilk yarısı 22-12 Danimarka ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı.
Grubunda 4 puanla 4. sırada bulunan temsilcimiz, grubundaki 6. maçında 4 Kasım Pazar günü Bjerringbro-Silkeborg ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇ İSTATİSTİKLERİ

Salon: Şehit Polis Recep Topaloğlu
Hakemler: Arthur Brunner, Morad Salah (İsviçre)
Beşiktaş Mogaz: Hendawy, Özgür Sarak 3, Pribak 5, Krsmancic 3, Buljubasic, Mehmet Demirezen 2, Baran Nalbantoğlu, Tolga Özbahar 5, Lasica 4, Nuic 1, Tomic 1
Bjerringbro-Silkeborg: Rezar, Pedersen 2, Thomsen, Oris Nikolaj Nielsen 2, Oris Mads Nielsen 2, Lassen 9, Hansen 9, Skube 3, Nöddesbo 1, Markussen 6, Hundstrup 3, Thiemer
İlk yarı: 12-22
İki dakika cezası alanlar: Özgür Sarak, Pribak, Krsmancic, Mehmet Demirezen, Baran Nalbantoğlu, Tolga Özbahar (Beşiktaş Mogaz), Thomsen, Oris Mads Nielsen, Thiemer (Bjerringbro-Silkeborg)

Müfit Arın: "Özellikle ilk yarıda hentbol adına bir şey yapamadık" 
Bjerringbro-Silkeborg'a yenilen Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı'nın antrenörü Müfit Arın, sahada istediklerini yapamadıklarını söyledi.
İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Arın, rakip takımı iyi oyunundan dolayı tebrik etti.
Arın, karşılaşmada rakibin bariz üstünlüğü olduğunu belirterek, "Özellikle ilk yarıda hentbol adına bir şey yapamadık. İkinci yarı daha iyiydik ama bizden daha deneyimli oldukları için skoru istedikleri yere getirdiler." diye konuştu.
Bjerringbro-Silkeborg Antrenörü Peter Bredsdorff-Larsen ise galip geldikleri için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarını kazanmak kolay değildir. Beşiktaş'ın zorlu bir rakip olduğunu biliyorduk, galip geldiğimiz için mutluyuz. İyi hücum yaptık, bu konuda Beşiktaş'ı zor duruma soktuğumuzu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı devirdi!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2018-2019 sezonunun ilk haftasındaki derbide Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı 91-77 mağlup etti.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk periyodunu 22-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte iki takım da dış atışlardan birçok isabet buldu ve Beşiktaş, soyunma odasına 48-46 üstün gitti.
Etkili oyununu üçüncü çeyrekte de sürdüren Beşiktaş, farkı açarak son çeyreğe 71-61 önde girdi.
Dördüncü periyotta da hız kesmeyen Beşiktaş, Mitchell, Bahar Çağlar ve Mircheva'nın sayılarıyla 7-0'lık seri yakalayarak 32. dakikada farkı 17 sayıya (78-61) çıkardı. Kalan bölümde oyundan kopan Galatasaray karşısında farkı açan Beşiktaş, derbiden 91-77 galip ayrıldı.

Beşiktaş: 91 - Galatasaray: 77
Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi
Hakemler: Önder Yılmaz, Kerem Yılmaz, Yiğit Emre Şimşek
Beşiktaş: Mitchell 21, Kübra Siyahdemir 5, Akhator 20, Esra Erden Atacan 8, Bahar Çağlar 12, Mircheva 22, Bahar Yapar, Melek Uzunoğlu, Elif Bayram 1, Hilal Bayraktar, Nisa Yalçın 2, Nurcan Ceren Ciğerci
Galatasaray: Işıl Alben 11, Jefferson 19, Macaulay 15, Sinem Ataş, Grigalauskyte 10, İnci Güçlü 4, İrem Naz Topuz, Şerife Onar 7, Sude Yılmaz 2, Farhiya Abdi 8, Eda Şahin, Nazlı Gökdemir 1
1. Periyot: 21-22
Devre: 48-46
3. Periyot: 71-61

THY Euroleague'de İlk Haftanın MVP'si Jan Vesely

Fenerbahçe‘nin Çek yıldızı Jan Vesely, Turkish Airlines EuroLeague’de 2018-2019 sezonuna olağanüstü bir başlangıç yaptı!

İspanyol ekibine karşı 22 dakika parkede kalan Vesely, 7/8 saha içi isabeti ve faul çizgisinden yakaladığı 5/5 isabet oranıyla 19 sayı üretti. Skor katkısının yanı sıra 4 hücum, 7 de savunma ribaundu yaparak toplamda 11 ribaunda ulaşan Çek yıldız, double-double yapmış oldu. Vesely, aynı zamanda 3 de asist üretti. Bu istatistikler Jan Vesely’i toplamda 34 verimlilik puanına ulaştırdı ve haftanın en yüksek değeri olan bu istatistik,  Jan Vesely’yi ilk hafta maçlarının en değerli oyuncusu yaptı. Vesely’i 27 verimlilik puanıyla Nate Wolters (Zalgiris) ve 26 verimlilik puanıyla Alexey Shved (Khimki) izlese de bu iki oyuncu, yalnızca haftayı galibiyetle kapatan takımların oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede devre dışı kalmış oldu. En değerli oyuncu sıralamasında Vesely’nin ardından ikinci sırayı ise bir diğer Fenerbahçe oyuncusu Nikola Kalinic aldı. Fenerbahçe’nin başarılı forveti, 22 dakika süre aldığı Gran Canaria mücadelesini 16 sayı (4/4 iki sayı, 1/1 üç sayı, 5/6 serbest atış), 3 ribaund, 3 asist ve 2 top çalmayla noktalayarak 24 verimlilik puanına ulaştı. Kalinic, haftanın en yüksek verimlilik puanına sahip dördüncü ismi oldu.
Fenerbahçe’de beşinci sezonunu geçiren Jan Vesely, daha önce 2015-16 ve 2017-18 sezonlarında EuroLeague’de en iyi beşe seçilmişti. Vesely, 2015-16’da Ocak ayının en değerli oyuncusu seçilirken, aynı sezonda Top 16 turu dördüncü haftasında en değerli oyuncu olmuştu. Vesely, geçtiğimiz sezonda da 22. haftanın en değerli oyuncusu unvanını almıştı.

Vesely’nin EuroLeague’deki kariyer rekorları arasında dikkat çeken notlar ise şu şekilde:
Verimlilik puanı: 36 (Fenerbahçe – Brose Bamberg, 09.02.2018)
Sayı: 31 (CSKA Moskova – Fenerbahçe, 17.11.2017)
Hücum ribaundu: 10 (Kızılyıldız – Fenerbahçe, 08.01.2016)
Savunma ribaundu: 13 (Partizan – Barcelona, 03.02.2010)
Toplam ribaund: 15 (Kızılyıldız – Fenerbahçe, 08.01.2016)
Asist: 6 (Baskonia – Fenerbahçe, 30.11.2017)
Top çalma: 4 (Fenerbahçe – Anadolu Efes, 17.11.2016)
Blok: 5 (Kızılyıldız – Fenerbahçe, 08.01.2016)

Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Aatif Chahechouhe'dan açıklama

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un takımda gruplaşma yaratıyor dediği, kadro dışı kalan Aatif Chahechouhe Twitter'dan açıklama yaptı.




Türkiye, Rusya ile 5. randevuda

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup üçüncü maçında 14 Ekim Pazar günü deplasmanda konuk olacağı Rusya ile tarihinde 6. kez karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlı ekip, Rusya ile daha önce oynadığı 5 maçın hiçbirinde galip gelemedi. Yapılan 5 karşılaşmanın 3'ünü kaybeden milliler, 2 kez ise rakibiyle berabere kaldı.
Bu müsabakalarda 2 gol atan milliler, kalesinde 5 gol gördü.
Son maçta yenilgi
İki ekip son olarak, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'un ilk maçında 7 Eylül 2018'de Trabzon'da karşı karşıya geldi.
Türkiye ve Rusya arasındaki müsabaka, konuk ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Ay-yıldızlı ekibin tek golünü 41. dakikada Serdar Aziz attı. Rusya'ya galibiyeti getiren goller ise 13. dakikada Denis Cheryshev ve 49. dakikada Artem Dzyuba'dan geldi.
İlk maç 1994'te
Türkiye ve Rusya, ilk kez 20 Nisan 1994'te Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan hazırlık maçında karşılaştı.
İki ülke arasındaki ilk maçı Rusya, Dmitri Radchenko'nun golüyle 1-0 kazandı.
22 Nisan 1998'de bu kez Moskova'da yapılan müsabakada Rusya aynı skorla galip geldi.
SSCB döneminde 15 maç
Türkiye, SSCB döneminde rakibiyle yaptığı 15 maçın 12'sini kaybetti, 3'ünü kazandı.
Bu müsabakalarda sadece 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gole engel olamadı.
Maçlar
Türkiye ile Rusya arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
TarihYerOrganizasyonSonuç
20.04.1994BursaÖzel0-1
22.04.1998MoskovaÖzel0-1
31.08.2016AntalyaÖzel0-0
05.06.2018MoskovaÖzel1-1
07.09.2018TrabzonUEFA Uluslar Ligi1-2
Not: Maç sonuçlarında ilk takım olarak Türkiye alınmıştır.

Türkiye Rallisi 2019 WRC takviminde

Dünya Motor Sporları Konseyi'nin organize ettiği Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2019 takviminde Türkiye de yer aldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre Paris'te düzenlenen Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında farklı branşların 2019 takvimleri ve kural değişiklikleri karara bağlandı.
Toplantıda alınan kararla 2019 Dünya Ralli Şampiyonası'nın 11. ayağı Türkiye'de düzenlenecek ve yarışlar 12-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın önceden açıklanan takvimi de toplantıda onaylandı.

Dünya Ralli ve Formula 1 Şampiyonalarının takvimleri şu şekilde belirlendi:

2019 Dünya Ralli Şampiyonası Takvimi:
24-27 Ocak: Monte Carlo Rallisi
14-17 Şubat: İsveç Rallisi
7-10 Mart: Meksika Rallisi
28-31 Mart: Fransa Rallisi
25-28 Nisan: Arjantin Rallisi
9-12 Mayıs: Şili Rallisi
30 Mayıs-2 Haziran: Portekiz Rallisi
13-16 Haziran: İtalya Rallisi
1-4 Ağustos: Finlandiya Rallisi
22-25 Ağustos: Almanya Rallisi
12-15 Eylül: Türkiye Rallisi
3-6 Ekim: Büyük Britanya Rallisi
24-27 Ekim: İspanya Rallisi
14-17 Kasım: Avusturalya Rallisi

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası Takvimi:
17 Mart: Avustralya Grand Prix
31 Mart: Bahreyn Grand Prix
14 Nisan: Çin Grand Prix
28 Nisan: Azerbaycan Grand Prix
12 Mayıs: İspanya Grand Prix
26 Mayıs: Monaco Grand Prix
9 Haziran: Kanada Grand Prix
23 Haziran: Fransa Grand Prix
30 Haziran: Avusturya Grand Prix
14 Temmuz: Büyük Britanya Grand Prix
28 Temmuz: Almanya Grand Prix
4 Ağustos: Macaristan Grand Prix
1 Eylül: Belçika Grand Prix
8 Eylül: İtalya Grand Prix
22 Eylül: Singapur Grand Prix
29 Eylül: Rusya Grand Prix
13 Ekim: Japonya Grand Prix
27 Ekim: Meksika Grand Prix
3 Kasım: ABD Grand Prix
17 Kasım: Brezilya Grand Prix
1 Aralık: Abu Dabi Grand Prix

Türkiye 564. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımımız, Rusya ile 14 Ekim Pazar günü deplasmanda yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup üçüncü hafta maçıyla 564. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 295'i resmi, 268'i özel 563 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 219 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip, 241'i deplasmanda, 242'si evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 741 gol attı, kalesinde 816 gol gördü.
A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 563 karşılaşmanın 483'ünü Avrupalılarla, 31'ini Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 23'ünü Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.
Hükmen galibiyet ve Kosova maçı
A Milli Futbol Takımı, geride kalan 563 maçın birini hükmen kazandı.
Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.
Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.
Lucescu dönemindeki 15. karşılaşma
A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 15. maçına Rusya karşısında çıkacak.
Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 14 maçta 4 galibiyet alırken, 5 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.
Lucescu yönetiminde oynadığı 6'sı resmi, 8'i özel 14 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 22 gol gördü.
2018'deki üçüncü resmi maç
Ay-yıldızlı ekip, Rusya karşılaşması ile 2018 yılındaki üçüncü resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018'de oynadığı 2 resmi maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda 4 gol atan Türkiye, kalesinde de 4 gol gördü.
2018 yılında oynadığı maçlarda toplam 12 gol atan milliler, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.
Bu yıl oynadığı ilk maçta Antalya'da hazırlık karşılaşmasında İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra yine hazırlık mücadelelerinde deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul'da ise İran'ı 2-1 yendi.
Milli takım, özel maçlarda, haziran ayında İsviçre'de Tunus ile 2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı.
UEFA Uluslar Ligi'nde ise Rusya'ya Trabzon'daki müsabakada 2-1 mağlup olan Türkiye, deplasmanda İsveç'i 3-2 yenmeyi başardı. Milliler, Bosna Hersek ile oynadığı hazırlık maçından ise golsüz beraberlikle ayrıldı.

Tamer Tuna'dan Aatif Chahechouhe açıklaması


Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, TRTSPOR'da yayınlanan Ajans Saati programına konuk oldu. Tuna, Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapmak istediğini belirterek, "Beşiktaş'ta 2 yıl antrenörlük yapmak ve şu anda orayla addedilmek gerçekten önemli. Bir söz vardır; 'İmparator olmadan önce herkes oraya yaraşır bir adam olduğunuzu düşünür' diye. Ben daha orada teknik adam olmadım ancak olacak kapasitem herhalde var" dedi. Öte yandan genç teknik adam, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Aatif Chahechouhe'nun iyi bir futbolcu olduğunu belirterek, Sivasspor'a gelmek istemesi durumunda devre arasında transfer edebileceklerini ve takıma katkısı olacağını söyledi.

''Çok güzel tecrübeler oldu, bir kere Şenol hoca gibi biriyle çalıştım''
Siyah-beyazlı takımda geçirdiği süreçlerin kendisine katkı sağladığını belirten Tuna, "Neticede Beşiktaş. Ben hem futbolculuk hem de antrenörlük yaptım. Bir kere Şenol hocayla çalıştım ve iki sezon boyunca inanılmaz tecrübeler yaşadım. Başkanımız Fikret Orman ve yönetimiyle yaşadıklarım da öyle. Emin olun, bu işi çok uzun yapmayacağım, çok kısa yapacağım. Farklı planlarım var teknik direktörlükle ilgili ve bunu yapacağım. Ama şu anda içinde bulunduğum o yapı itibarıyla kazandığım 20 sezonluk tecrübe var diyebilirim. Yaşanan şampiyonluklar, başarısızlıklar. Yönetim anlayışının içinde de gördüm çünkü çok dahil oldum. Tanık olduğum ve dinlediğim çok iletişim oldu. Başkanımızın özellikle nasıl olunması gerektiğiyle ilgili yaşattığı büyük tecrübeler var. Çünkü ilerde bir kulüp sahibi olmak gibi düşüncelerim de var. Ütopik bir hayal ama bunu düşünüyorum. Çok güzel tecrübeler oldu, bir kere Şenol hoca gibi biriyle çalıştım. Çok zor olacağı söylendi hep ama inanılmaz bir iki yarı yaşadım. Çalışma alanını bize açan bir teknik adamdı. Görüşlerimizi açık yüreklilik ile ifade ettiğimiz ve bizi dinleyen bir insandı. Bu konuda çok saygı duyduğum bir insandır. Tabii ki iki yıllık süreçte kendi kararımı vermemde birçok sebep etken olmuş olabilir ama bunu da o dönem başkanımız Fikret Orman ile görüştüm. Zaten ağabey-kardeş ilişkimiz vardır ama bu iki yıllık süreçte beni yardımcı antrenör olarak getirmiş, bir kez bile maçtan önce kadro ya da oyuncu dahi sormamış bir adamdan söz ediyoruz. Değerlendirmeler, danışıklıklar tabii ki oluyor, olması da gerekli zaten" şeklinde konuştu.
''Arda'nın böyle olaylarla anılması beni üzüyor''
Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan olay hakkında da konuşan Tamer Tuna, "Arda'nın böyle olaylarla anılması beni üzüyor, herkese de zarar veriyor. Arda önemli bir futbolcu. Gençlere örnek olan bir oyuncu. Barcelona'da, Atletico Madrid'de oynamış, ülke olarak sevilen, gurur duyular bir oyuncu. Ben kendisini yakinen tanımam ama severim. Yaşanan olayları net olarak bilmiyorum ama kendisi yayından önce bir açıklamada bulunmuş sanırım" diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam, yabancı oyuncu sınırı konusuna koşulların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, böyle devam etmesi durumda sıkıntılar doğurabileceğini ifade etti.
''Demba Ba ile ilgili hiç bilinmeyen şeyler var''
Geçen sezon Beşiktaş ile oynanacak maç öncesinde Fikret Orman'ın Demba Ba için yaptığı açıklamalar ve yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Tamer Tuna, "Müdahale alanlarımız var bizim. Ben teknik direktörüm açıkçası. Bizim söylediklerimiz herkes için değerli. Şu an söylediklerim Sivasspor çok büyük değer teşkil ediyor taraftar ve futbolseverler içinde öyle. Göztepe'de de öyle. O hafta maçımız var. İstatistikler ve gol pozisyonları adına statta da maçı iyi oynayan bir Göztepe vardı. Skor öyle olunca ve Demba Ba ile ilgili yanılanlar olunca maalesef farklı bir boyuta gelebiliyor. Zaten futbolun magazinsel kısmı da bu habercilik kısmı. Biz onu yaşadık. Başkanımızın kendi fikirleri vardır, saygı duyulabilirdi o dönemki başkanımıza. Benim Fikret Orman ve Beşiktaş ile yaşadığım 2 yıllık süreç vardı. Şampiyonluk süreci. Futbolculuğum döneminde yaşadıklarım vardı. Ben Beşiktaş ile dolu dolu 4 sezon geçirdim ve 3'ünü şampiyonlukla bitirdik. Şimdi düşünüyorsunuz, bu açıklama içten de gelse, samimi de olsa kendilerine ait açıklamalar. Saygı duyulması gerekir. Göztepe'yle süreç yaşandı. Sezon sonu için ya da Demba ile ilgili benim savunuşlarım oldu. Bu Göztepe taraftarınca protesto edildi. Sonra Demba Ba ile yakınlaşmalar oldu. Ama oyuncu, kulüp, yaşanılması gereken, tecrübe erilmesi gereken bir süreçti. Ben orada çok hadise yaşadım. Son hafta Galatasaray maçıyla ilgili Demba Ba ile yaşanan bir şeyler vardı. Hiç bilinmiyor, onlar da bende duruyor. Maalesef bunlar yaşanabiliyor" ifadelerine yer verdi.
''Beşiktaş'ta teknik direktörü olabilecek kapasitem var''
Beşiktaş'ı teknik direktör olarak çalıştırmak istediğini belirten Tuna, "Burada iyi bir ekibim oldu şanslıyım ama bu belki şu an söz ettiğiniz gibi Fenerbahçe'de de yaşanıyor. Skorlar iyi olduğunda doğru değerlendirmeler yapılıyor. İyi olmadığında yapılmıyor. Sadede bununla ilgili diyebilirim. Tabii ki ben artık teknik direktörüm. Şu anda Sivasspor teknik direktörüyüm. Bu konuya vereceğim her cevap speküle edilebilir. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ya da milli takım. Bu takımlarla çalışabilmek, şampiyonluğa oynayan ya da oynayabilecek bir takımda olabilmek bir teknik adamın hayalidir. Benimde hayalim hep vardı teknik adamlığa başlarken. Beşiktaş'ta 2 yıl antrenörlük yapmak ve şu anda orayla addedilmek gerçekten önemli. Bir söz vardır. İmparator olmadan önce herkes oraya yaraşır bir adam olduğunuzu düşünür. Ben daha orada teknik adam olmadım. Olacak kapasitem herhalde var. Şu anda emin olun çalışma metotlarında değişiklik yok. Aldığımız verim inanılmaz iyi futbolculardan. İletişimde bizim de edineceğimiz tecrübeler olabilir ama kendimde çalışabilecek potansiyeli her yerde görüyorum. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Çünkü, bu konudaki gelişimim, bugüne kadar sahip olduğum deneyimler var. Ben 9 yıldır antrenörüm. Altyapıda da antrenörlük yaptım. Çanakkale Dardanelspor'da U13 takımı ile başladım. Daha sonra altyapı sorumluluğuyla devam edip A takımda antrenörlük yaptım. Deneyimler her zaman yaşanır" şeklinde konuştu.
trtspor.com.tr

UEFA Uluslar Ligi'nde 4. hafta heyecanı

UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi'nin gruplarında dördüncü hafta heyecanı, yarından itibaren devam edecek.

Turnuvanın dördüncü haftasında, 4 ligde 23 karşılaşma yapılacak. Bu karşılaşmalar, yarın, 15 ve 16 Eylül'de oynanacak.
B Ligi 2. Grup'ta üçüncü maçına çıkacak Türkiye ise Rusya ile deplasmanda yarın TSİ 19.00'da karşılaşacak.
UEFA Uluslar Ligi'nde (TSİ) dördüncü hafta programı şöyle:
14 Ekim Pazar:
A Ligi
3. Grup: 21.45 Polonya-İtalya (CBC Sport)
B Ligi
2. Grup: 19.00 Rusya-Türkiye (TRT 1)
C Ligi
1. Grup: 21.45 İsrail-Arnavutluk
4. Grup: 16.00 Romanya-Sırbistan
21.45 Litvanya-Karadağ
D Ligi
3. Grup: 19.00 Azerbaycan-Malta (CBC Sport)
19.00 Faroe Adaları-Kosova
15 Ekim Pazartesi:
A Ligi
2. Grup: 21.45 İzlanda-İsviçre
4. Grup: 21.45 İspanya-İngiltere (CBC Sport)
B Ligi
3. Grup: 21.45 Bosna Hersek-Kuzey İrlanda
C Ligi
2. Grup: 21.45 Finlandiya-Yunanistan
21.45 Estonya-Macaristan
D Ligi
2. Grup: 21.45 Lüksemburg-San Marino
21.45 Belarus-Moldova
16 Ekim Salı:
A Ligi
1. Grup: 21.45 Fransa-Almanya
B Ligi
1. Grup: 21.45 Ukrayna-Çekya
4. Grup: 21.45 İrlanda Cumhuriyeti-Galler
C Ligi
3. Grup: 19.00 Slovenya-Kıbrıs Rum Kesimi
21.45 Norveç- Bulgaristan
D Ligi
1 Grup: 17.00 Kazakistan-Andorra
21.45 Letonya-Gürcistan
4. Grup: 19.00 Ermenistan-Makedonya
21.45 Cebelitarık-Lihtenştayn

12 Ekim 2018 Cuma

THY Euroleague 2018-2019 Sezonu 1. Hafta Maç Özetleri

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Turkish Airlines Euroleague 2018-2019 sezonunda ilk hafta maçları tamamlandı.

 Bayern Münih (Almanya) - Anadolu Efes: 71 - 90


CSKA Moskova (Rusya) - Barcelona Lassa (İspanya): 95 - 75


Panathinaikos (Yunanistan) - Maccabi FOX (İsrail): 89 - 84


Real Madrid (İspanya) - Darüşşafaka Tekfen: 109 - 93


Buducnost VOLI (Karadağ) - AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya): 71-82


Khimki (Rusya) - Olympiakos (Yunanistan): 66-87


Zalgiris (Litvanya) - Baskonia (İspanya): 79-87



Fenerbahçe - Herbalife Gran Canaria (İspanya):97-72

UEFA Uluslar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Uluslar Ligi'nin üçüncü haftasına 7 maçla devam edildi.

UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonunun üçüncü haftasına, A, B, C ve D liglerindeki 7 karşılaşmayla devam edildi.

UEFA Uluslar Ligi'ndeki müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:
- A Ligi

2. Grup: Belçika-İsviçre: 2-1

4. Grup: Hırvatistan-İngiltere: 0-0
- B Ligi

3. Grup: Avusturya-Kuzey İrlanda: 1-0
- C Ligi

2. Grup: Estonya-Finlandiya: 0-1

Yunanistan-Macaristan: 1-0
- D Ligi

2. Grup: Moldova-San Marino: 2-0

Belarus-Lüksemburg: 1-0

THY Euroleague 1. hafta maç sonuçları ve puan durumu


Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2018-2019 sezonunda ilk hafta maçları tamamlandı.

İlk hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

11 Ekim Perşembe 

CSKA Moskova (Rusya) - Barcelona Lassa (İspanya): 95 - 75

Panathinaikos (Yunanistan) - Maccabi FOX (İsrail): 89 - 84

Bayern Münih (Almanya) - Anadolu Efes: 71 - 90

Real Madrid (İspanya) - Darüşşafaka Tekfen: 109 - 93

12 Ekim Cuma:

Buducnost VOLI (Karadağ) - AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya): 71-82

Khimki (Rusya) - Olympiakos (Yunanistan): 66-87

Zalgiris (Litvanya) - Baskonia (İspanya): 79-87

Fenerbahçe - Herbalife Gran Canaria (İspanya): 97-72

Puan Durumu

Normal SezonGMAS+YS-+/-
1. Fenerbahçe10977225
2. Olympiakos10876621
3. CSKA Moskova10957520
4. Anadolu Efes10907119
5. Real Madrid101099316
6. Olimpia Milano10827111
7. Saski Baskonia1087798
8. Panathinaikos1089845
9. Maccabi Fox Tel Aviv018489-5
10. Zalgiris Kaunas017987-8
11. Buducnost Podgorica017182-11
12. Darüşşafaka Tekfen0193109-16
13. Bayern Münih017190-19
14. Barcelona Lassa017595-20
15. Khimki Moskova016687-21
16. Herbalife Gran Canaria017297-25

2. Haftanın Programı

16 Ekim 2018 Salı
20:15 Darüşşafaka Tekfen-Buducnost Podgorica
21:05 Maccabi Fox Tel Aviv-CSKA Moskova
21:30 Bayern Münih-Panathinaikos
22:00 Herbalife Gran Canaria-Barcelona Lassa
17 Ekim 2018 Çarşamba
20:30 nadolu Efes-Zalgiris Kaunas
20:45 Fenerbahçe-Khimki Moskova
21:30 Saski Baskonia-Olympiakos
21:45 Olimpia Milano-Real Madrid
 

Fenerbahçe THY EuroLeague’e galibiyetle başladı

THY Euroleague'nin ilk haftasında Fenerbahçe sahasında İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımını 97-72 yendi.

Karşılaşmaya boyalı alanı iyi savunarak başlayan Fenerbahçe, Ahmet Düverioğlu ve Melli'nin pota altından ürettiği sayılarla 5. dakikayı 10-2 üstün geçti. Farkı 6. dakikada farkı çift hanelere (13-2) taşıyan sarı-lacivertli ekip, Kalinic'in sayılarıyla ilk çeyreği 22-10 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe hücumda iyi başlayan Fenerbahçe, Vesely'nin arka arkaya bulduğu sayılarla 11. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 28-14. Çabuk toparlanan Herbalife Gran Canaria, Evans'ın etkili oyunuyla 15. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 30-22. Kalinic ve Sloukas'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayılarla hücumda ritmini bulan sarı-lacivertli ekip, serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı açtı ve soyunma odasına 47-35 üstün gitti.
İkinci yarı karşılıklı sayılarla başladı. Herbalife Gran Canaria, Pasecniks'in pota altından kaydettiği sayılarla 6-0'lık seri yakaladı 22. dakikada farkı yeniden tek haneleri indirdi: 50-41. Taraftar desteğini arkasına alan sarı-lacivertli ekip, Datome'nin iç ve dış atışlardan ürettiği basketlerle 24. dakikada farkı 16 sayıya (59-43) taşıdı. Sinan Güler'in sayılarıyla skor üstünlüğünü sürdüren sarı-lacivertli ekip, final periyoduna 75-58 önde girdi.
Son çeyreğe Ennis ve Lauvergne'nin boyalı alandan Guduric'in dış atıştan kaydettiği sayılarla 7-0'lık seriyle başlayan sarı-lacivertli ekip, 32. dakikada farkı 24 sayıya çıkardı: 82-58. Çeyreğin kalan bölümünde rahat bir oyun sergilen Fenerbahçe, sahadan 97-72 galip ayrıldı.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Carmelo Paternico (İtalya), Fernando Rocha (Portekiz)
Fenerbahçe: Sloukas 8, Guduric 8, Datome 12, Melli 4, Ahmet Düverioğlu 4, Melih Mahmutoğlu 2, Ennis 5, Kalinic 16, Vesely 19, Sinan Güler 7, Lauvergne 12
Herbalife Gran Canaria: Hannah 7, Strawberry 8, Rabaseda 3, Baez 2, Pasecniks 12, Oliver 7, Balvin 4, Pauli 7, Evans 13, Fischer, Tillie 9, Eriksson
1. Periyot: 22-10
Devre: 47-35
3. Periyot: 75-58
Beş faulle oyundan çıkan: 38.46 Melli (Fenerbahçe)

OGM Ormanspor, Kadınlar EuroCup'ta gruplara kaldı

Basketbolda FIBA Kadınlar EuroCup ön eleme turu rövanş maçında OGM Ormanspor, deplasmanda Polonya'nın Arka Gdynia takımına 82-74 mağlup oldu.

Sahasındaki ilk maçı 67-52 kazanan OGM Ormanspor, rövanş mücadelesini kaybetmesine rağmen FIBA Kadınlar EuroCup'ta gruplara kaldı.
OGM Ormanspor, D Grubu'nda Rusya'nın WBC Enisey, Romanya'nın ACS Sepsi ve Mersin Büyükşehir Belediyepor ile mücadele edecek.

PSG - Kızılyıldız maçına şike soruşturması

Paris Mali İşler Savcılığı, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Paris Saint-Germain'in (PSG) Kızılyıldız'ı 6-1 yendiği maçta Sırp ekibinin yöneticilerinin şike yaptığı yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma başlattı.

Fransız medyasında yer alan bilgilere göre, soruşturma talebinin UEFA'dan geldiği belirtildi. Spor gazetesi L'Equipe, UEFA yetkililerinin Fransa'yı, 6-1 sona eren maçta Sırp ekibinin yöneticilerinin maçın 5 farkla biteceği konusunda şike yaptığı şeklinde uyardığı ve bu nedenle soruşturma açıldığını yazdı.
Mali İşler Savcılığına akseden iddiaları, UEFA cephesinde Başkan Aleksander Ceferin ve yakın ekibinin bildiğinin belirtildiği haberde, Sırp ekibinin yöneticilerinin milyonlarca avro değerinde bahis oynadığı kaydedildi. Bazı gazeteler, bu rakamın 5 milyon avro olduğunu öne sürdü.
3 Ekim'de Paris'te oynanan maç sonrası olaylar çıkmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Usain Bolt, futbol kariyerine hızlı başladı - Video

Atletizm kariyerini noktaladıktan sonra kariyerini futbola yönlendiren Jamaikalı sprinter Usain Bolt, formasını giydiği Avustralya'nın Central Coast Mariners takımının Macarthur South West'i 4-0 yendiği hazırlık maçında iki gol attı.

Karşılaşmada takımının birinci ve ikinci golüne imza atarak tribünlerden büyük alkış alan Bolt, ağları her sarstığında meşhur "yıldırım sevinci" kutlamasını yaptı.
Maçın ardından duygularını dile getiren 32 yaşındaki yıldız atlet, "İlk ciddi sınavımda iki gol attım. Güzel bir duygu. Buraya geldiğim ve dünyaya gelişimimi gösterdiğim için mutluyum. Central Coast Mariners'de elimden gelenin en iyisini yaparak takıma katılmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Takımıyla ağustos ayından bu yana antrenmanlara çıkan ve deneme süresi devam eden Bolt, başarılı bulunması halinde profesyonel sözleşmeye imza atacak.
Olimpiyatlarda 8, dünya şampiyonalarında ise 11 kez altın madalya aldıktan sonra atletizmi bıraktığını ve kariyerine futbol sahalarında devam etme kararı verdiğini açıklayan Bolt, Almanya, Norveç ve Güney Afrika takımlarında da antrenmanlara çıkmıştı.

trtspor.com.tr

Efeler Ligi'nde 49. sezon!

Erkekler Voleybol 1. Lig'de "Efeler Ligi" adıyla oynanacak 49. sezon, 13 Ekim Cumartesi günü yapılacak Fenerbahçe-Jeopark Kula Belediyespor maçıyla başlayacak.

Ligde geride kalan 48 sezonda en fazla şampiyonluk yaşayan takım, 12 kezle Eczacıbaşı oldu.
1967-1968 sezonunda kurulan Eczacıbaşı Erkek Voleybol Takımı, kısa zamanda 3. Lig'den 1. Lig'e çıktı. Ligde ilk kez 1975-1976 sezonunda şampiyon olan Eczacıbaşı, 1977-1978 ile 1985-1986 yılları arasında üst üste 9 kez lig şampiyonluğunu kazanarak, rekor kırdı.
En son 1990-1991 sezonunda mutlu sona ulaşan Eczacıbaşı, 17 Eylül 1996'da alınan kararla ligden çekildi.
- Halkbank'ın 9 şampiyonluğu var
Efeler Ligi'nde son üç sezonda mutlu sona ulaşan Halkbank, 9 şampiyonlukla ikinci sırada bulunuyor.
Ligde 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994, 1994-1995 ve 1995-1996 sezonlarında üst üste 5 şampiyonluk kazanan Halkbank, geride kalan üç sezonda da kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.
- Galatasaray'ın 29 yıllık hasreti
Ligde 4. şampiyonluğunu 1989'da kazanan Galatasaray, 29 yıldır mutlu sona ulaşamıyor.
Erkekler Voleybol 1. Lig'in ilk sezonu olan 1970-1971'de şampiyon olan sarı-kırmızılılar, 1986-1987, 1987-1988 ve 1988-1989 sezonlarında üst üste 3 kez lig kupasını kaldırdı.
- Fenerbahçe, 4 kez şampiyon oldu
Fenerbahçe, Erkekler Voleybol 1. Lig'de 4 kez şampiyonluğa ulaştı.
İlk şampiyonluğunu 2007-2008 sezonunda elde eden sarı-lacivertliler, 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012'de üst üste 3 kez şampiyonluk yaşadı.
Ligde Arkas Spor 4, Arçelik, Erdemir, NETAŞ ve İETT üçer, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Muhafızgücü ve Boronkay da birer şampiyonluk elde etti.
- Şampiyonlar
Erkekler Voleybol 1. Lig'de geride kalan 48 sezonun şampiyonları şöyle:
Sezon Şampiyon

1970-1971 Galatasaray

1971-1972 İETT

1972-1973 İETT

1973-1974 İETT

1974-1975 Muhafızgücü

1975-1976 Eczacıbaşı

1976-1977 Boronkay

1977-1978 Eczacıbaşı

1978-1979 Eczacıbaşı

1979-1980 Eczacıbaşı

1980-1981 Eczacıbaşı

1981-1982 Eczacıbaşı

1982-1983 Eczacıbaşı

1983-1984 Eczacıbaşı

1984-1985 Eczacıbaşı

1985-1986 Eczacıbaşı

1986-1987 Galatasaray

1987-1988 Galatasaray

1988-1989 Galatasaray

1989-1990 Eczacıbaşı

1990-1991 Eczacıbaşı

1991-1992 Halkbank

1992-1993 Halkbank

1993-1994 Halkbank

1994-1995 Halkbank

1995-1996 Halkbank

1996-1997 NETAŞ

1997-1998 NETAŞ

1998-1999 NETAŞ

1999-2000 Arçelik

2000-2001 Arçelik

2001-2002 Erdemir

2002-2003 Arçelik

2003-2004 Erdemir

2004-2005 Erdemir

2005-2006 Arkas Spor

2006-2007 Arkas Spor

2007-2008 Fenerbahçe

2008-2009 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

2009-2010 Fenerbahçe

2010-2011 Fenerbahçe

2011-2012 Fenerbahçe

2012-2013 Arkas Spor

2013-2014 Halkbank

2014-2015 Arkas Spor

2015-2016 Halkbank

2016-2017 Halkbank

2017-2018 Halkbank

Alexander Kokorin ve Pavel Mamaev tutuklandı

Rusya'nın ünlü futbolcularından Alexander Kokorin ile Pavel Mamaev, bakanlık çalışanına saldırıdan dolayı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zenit'in golcüsü Alexander Kokorin ile Krasnodar forması giyen Pavel Mamaev, Rusya'da bakanlık çalışanıyla tartıştı. Endüstri ve Ticaret Bakanlığı'nda görev yapan Denis Pak ile tartışan iki futbolcu, devamında Pak'a saldırdı. Saldırının ardından iki futbolcu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kokorin ve Mamaev 8 aralık tarihine kadar tutuklu kalacak.

trtspor.com.tr

Hentbolda Haftanın Programı

Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 5. hafta müsabakaları oynanacak, Erkekler Süper Lig'e ise 4. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek.

Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre bu iki ligde haftanın maç programı şöyle:
- Kadınlar Süper Lig
14 Ekim Pazar:
13.00 Aksaray Belediyespor-Ardeşen Gençlik (Hasandağı)
13.00 Samsun Gençlik-Polatlı Belediyespor (Samsun Atatürk)
16.00 Üsküdar Belediyespor-Osmangazi Belediyespor (Çamlıca)
16.00 Pazarspor-Yenimahalle Belediyespor (Mehmet Akif Pirim)
- Erkekler Süper Lig
13 Ekim Cumartesi
14.30 Karşıyaka Belediyespor-1955 Batman Belediyespor (Zühtü Işıl)
15.00 Maliye Piyango-Göztepe (THF)
16.00 İzmir Büyükşehir Belediyespor-Ahi Evran Üniversitesi (Celal Atik)
17.00 Adıyaman Belediyespor-Beykoz Belediyespor (Adıyaman Belediyesi)
16 Ekim Salı:
17.00 MYK Hentbol-Beşiktaş Mogaz (THF)

2018-2019 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’nde Heyecan Başlıyor

2018-2019 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’nde heyecan, yarın (13 Ekim 2018, Cumartesi), saat 14.30’da, TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak Fenerbahçe-Jeopark Kula Bld. müsabakasıyla başlayacak.

Efeler Ligi’nde 1. Devre Karşılaşmaları; 14 Ekim – 16 Aralık 2018 tarihleri arasında, 2. Devre karşılaşmaları 06 Ocak – 09 Mart 2019 tarihleri arasında, Play-off karşılaşmaları Mart/Nisan/Mayıs 2019, Baraj Etabı karşılaşmaları ise; Mart/Nisan/Mayıs 2019’da oynanacak.
2018 – 2019 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’nde 1. hafta karşılaşmalarının programı şu şekilde:
TARİHSAATMAÇYAYINSALON
13 Ekim 2018, Cumartesi14.30Fenerbahçe-Jeopark Kula Bld.TRT SporTVF Burhan Felek
14 Ekim 2018, Pazar14.00Arhavi Bld.-Maliye Piyango Arhavi Spor Salonu
14 Ekim 2018, Pazar15.00Galatasaray-İnegöl Bld. TVF Burhan Felek
14 Ekim 2018, Pazar15.00İkbal Afyon Bld. Yüntaş – Arkas Spor Prof. Dr. Veysel Eroğlu
14 Ekim 2018, Pazar15.30Ziraat Bankası-HalkbankTRT SporTVF Başkent
14 Ekim 2018, Pazar15.30Tokat Bld. Plevne – İstanbul BBSK Tokat Ali Yücel Salonu

Basketbolda Haftanın Programı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne 2. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek. Kadınlar Basketbol Süper Ligi ile Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde ise 2018-2019 sezonu, ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu üç ligde haftanın maç programı şöyle:

- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
13 Ekim Cumartesi
13.00 Beşiktaş Sompo Japan-Pınar Karşıyaka (BJK Akatlar)
15.15 Gaziantep Basketbol-Banvit (Şahinbey)
17.30 Bahçeşehir Koleji-Galatasaray (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)
20.00 TOFAŞ-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (TOFAŞ) Tivibu Spor
14 Ekim Pazar:
13.00 Arel Üniversitesi Büyükçekmece-Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyespor (Gazanfer Bilge)
15.15 Türk Telekom-Fenerbahçe (Ankara) Tivibu Spor
20.00 Anadolu Efes-Darüşşafaka Tekfen (Sinan Erdem)

- Kadınlar Basketbol Süper Ligi
13 Ekim Cumartesi
14.00 Mersin Büyükşehir Belediyespor-Hatay Büyükşehir Belediyespor (Edip Buran)
16.00 BOTAŞ-İstanbul Üniversitesi (Ankara)
16.00 İzmit Belediyespor-Gündoğdu Adana Basketbol (Kocaeli Atatürk)
16.00 Beşiktaş-Galatasaray (BJK Akatlar) Tivibu Spor
14 Ekim Pazar:
14.00 Canik Belediyespor-Kırçiçeği Bodrum (Mustafa Dağıstanlı)
15 Ekim Pazartesi:
18.00 Bellona Kayseri Basketbol-Çukurova Basketbol (Kadir Has Kongre Merkezi)
20.00 Fenerbahçe-OGM Ormanspor (Metro Enerji) Tivibu Spor

- Türkiye Basketbol 1. Ligi
12 Ekim Cuma:
15.00 Ankara DSİ-Sigortam.net İstanbul Teknik Üniversitesi (Mamak Belediyesi)
16.00 OGM Ormanspor-Finalspor (M. Sait Zarifoğlu)
18.00 Düzce Belediyespor-Artvin Belediyespor (Kalıcı Konutlar Merkez)
13 Ekim Cumartesi
16.00 Karesispor-Bandırma Kırmızı (Kurtdereli)
17.00 Bursaspor-Mamak Belediyesi Yeni Mamakspor (Bursa Atatürk) Bursaspor TV
17.00 Edirnespor-Akhisar Belediyespor (Mimar Sinan)
17.00 Manisa Büyükşehir Belediyespor-Yalova Belediyespor (Manisa Atatürk)
14 Ekim Pazar:
17.00 Selçuklu Basketbol-Petkimspor (Selçuklu Belediyesi)

UEFA Uluslar Ligi'nde 3. hafta heyecanı başladı

UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi'nde üçüncü hafta heyecanı, dün oynanan grup maçlarıyla başladı. 

Sonuçlar ve program şöyle:
11 Ekim Perşembe:
- A Ligi
3. Grup: Polonya-Portekiz: 2 - 3
- B Ligi
2. Grup: Rusya-İsveç: 0 - 0 
- C Ligi
1. Grup: İsrail-İskoçya: 2 - 1 
4. Grup: Karadağ-Sırbistan: 0 - 2 
Litvanya-Romanya: 1 - 2
- D Ligi
3. Grup: Faroe Adaları-Azerbaycan: 0 - 3
Kosova-Malta: 3 - 1 
12 Ekim Cuma:
- A Ligi
2. Grup: Belçika-İsviçre (21.45)
4. Grup: Hırvatistan-İngiltere (21.45) CBC Sport
- B Ligi
3. Grup: Avusturya-Kuzey İrlanda (21.45)
- C Ligi
2. Grup: Estonya-Finlandiya (21.45)
Yunanistan-Macaristan (21.45)
- D Ligi
2. Grup: Moldova-San Marino (21.45)
Belarus-Lüksemburg (21.45)
13 Ekim Cumartesi:
- A Ligi
1. Grup: Hollanda-Almanya (21.45) CBC Sport
- B Ligi
1. Grup: Slovakya-Çekya (16.00)
4. Grup: İrlanda Cumhuriyeti-Danimarka (21.45)
- C Ligi
3. Grup: Norveç-Slovenya (19.00)
Bulgaristan-Kıbrıs Rum Kesimi (21.45)
- D Ligi
1 Grup: Letonya-Kazakistan (19.00)
Gürcistan-Andorra (19.00)
4. Grup: Ermenistan-Cebelitarık (19.00)
Makedonya-Lihtenştayn (21.45)

11 Ekim 2018 Perşembe

Darüşşafaka Tekfen Madrid'den eli boş döndü

THY Euroleague ilk hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, deplasmanda son şampiyon Real Madrid'e 109-93 yenildi.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Wizink Center'da oynanan maçın ilk periyodunu 25-18 önde kapatan ev sahibi ekip, soyunma odasına da 53-38 üstün gitti.
Üçüncü periyotta etkili oyununu sürdüren ve son çeyreğe 91-69 önde giren Madrid temsilcisi, rakibini 109-93 yenerek sezona galibiyetle başladı.
Ev sahibi ekipte, Anthony Randolph 16, Jaycee Carroll 14, Fabien Causeur, Sergio Llull ve Jeffery Taylor 13'er sayıyla skora katkıda bulundu.
Darüşşafaka Tekfen, ikinci hafta mücadelesinde 16 Ekim Salı günü Karadağ ekibi Buducnost VOLI'yi ağırlayacak.

Anadolu Efes galibiyetle başladı

THY Euroleague ilk hafta maçında Anadolu Efes, konuk olduğu Bayern Münih'i 90-71 mağlup etti.

THY Euroleague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, sezonun ilk maçında Bayern Münih'e konuk oldu. Deplasmandaki maçta baştan sona üstün bir oyun sergileyen lacivert-beyazlılar parkeden 90-71 galip ayrıldı.
İlk çeyreği 1 sayı(19-18) geride kapatan Efes, ilerleyen dakikalarda oyun kontrolünü eline aldı ve devreyi 44-37 önde geçti. Farkı giderek açan temsilcimiz son on dakikaya 21 sayı(51-72) üstünlükle girdi. Son bölümde avantajını korumayı bilen Anadolu Efes sezonun ilk galibiyetini deplasmanda elde etti: 90-71
9 oyuncunun 3 sayı isabeti bulduğu Efes'te Brock Motum 14, Shane Larkin 13, James Anderson 12, Alman ekibinde ise Stefan Jovic 15 sayıyla oynadı.
Maçın adamı seçilen Doğuş Balbay 9 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma ile oynadı.
Anadolu Efes, ikinci hafta mücadelesinde 17 Ekim Çarşamba günü Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'u ağırlayacak.

GÜNÜN SONUÇLARI
CSKA Moskova - Barcelona Lassa: 95-75
Panathinaikos - Maccabi FOX Tel Aviv: 89-84

A Milli Takımımız, Bosna-Hersek ile golsüz berabere kaldı

A Milli Futbol Takımımız Rize'de oynanan hazırlık maçında Bosna-Hersek ile 0-0 berabere kaldı. 


Rize Yeni Şehir Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergei Karasev yönetti. Sergei Karasev'in yardımcılığını Igor Demeshko ve Alexey Lunev yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi Halis Özkahya oldu.

A Milli Takım, Rusya ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi karşılaşması için 12 Ekim Cuma günü Rize'den Soçi kentine seyahat edecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ertesi gün bir futbolcusuyla birlikte saat 18.30'da idman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek. Ay-Yıldızlılar, Rusya'daki tek çalışmasını da 19.00'da  Fisht Olympic Stadyumu'nda yapacak. Rusya ile Türkiye'yi karşı karşıya getirecek UEFA Uluslar Ligi müsabakası, 14 Ekim Pazar günü saat 19.00'da başlayacak ve TRT1'den canlı yayınlanacak.

Maçtan Dakikalar
14. dakikada Bosna Hersek gole çok yaklaştı. Defansta Çağlar Söyüncü'nün hatasında topu rakibinden kapan Dzeko, ara pasını Visca'ya gönderdi. Visca'nın ceza sahasına girer girmez çektiği şutta kaleci Sinan Bolat, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
18. dakikada ikili mücadelede Cengiz Ünder'in ayağından topu kapan Zakaric'in ceza sahası içi sol çaprazında yerden şutunda, kaleci Sinan Bolat meşin yuvarlağı ayakları ile çelmeyi başardı. Dönen topu önünde bulan Visca'nın vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
22. dakikada Bosna Hersek defansının uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından yerden sert şutunda, Şener Özbayraklı'ya da çarpan meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
28. dakikada Cengiz Ünder'in yaklaşık 30 metreden sert şutunda, kaleci Sehic topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.
32. dakikada A Milli Takım gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun sol taraftan ceza sahası içerisine yaptığı ortada Oğuzhan Özyakup bekletmeden topu boş durumdaki Enes Ünal'ın önüne bıraktı. Enes, kaleci ile karşı karşıya kaldığı boş pozisyonda meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
34. dakikada Oğuzhan Özyakup'ın pasında ceza yayı üzerinde topu kontrol eden Hakan Çalhanoğlu'nun sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
40. dakikada gelişen Bosna Hersek atağında, Cimirot'un ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı plase vuruşta, top yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
68. dakikada sağ taraftan Cengiz Ünder'in ceza sahası içerisine ortasında Hakan Çalhanoğlu'nun gelişine sert vuruşunda, top üsten auta çıktı.
70. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasında kaleci Begovic ile karşı karşıya kalan Cenk Tosun'un aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
72. dakikada Cenk Tosun'un düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu kullanan Hakan Çalhanoğlu, yaklaşık 25 metreden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
84. dakikada Yunus Mallı'nın sol taraftan ceza sahası içerisine ortasında Cenk Tosun'un röveşata vuruşunda top az farkla auta çıktı.
Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamladı.


Stat: Rize Yeni Şehir

Hakemler: Sergei Karasev, Igor Demeshko , Alexey Lunev
Türkiye: Sinan Bolat, Şener Özbayraklı (Dk. 86 Mert Müldür), Kaan Ayhan (Dk. 82 Ertuğrul Ersoy), Çağlar Söyüncü, Ömer Bayram, Mahmut Tekdemir (Dk. 65 Yunus Mallı), Oğuzhan Özyakup (Dk 86 Berkay Özcan), Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder (Dk. 80 Serdar Gürler), Hakan Çalhanoğlu, Enes Ünal (Dk.46 Cenk Tosun)
Yedekler: Serkan Kırıntılı, Gökhan Akkan, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Aziz, Mehmet Zeki Çelik, Tarkan Serbest, 

Bosna-Hersek: Ibrahim Šehić (Dk.46 Begović), Darko Todorović, Bojan Nastić, Ognjen Vranješ, Edin Višća (Dk.46 Milošević), Miralem Pjanić (Dk.46 Prcić), Edin Džeko (Dk.46 Bajić), Gojko Cimirot, Ervin Zukanovic, Rade Krunić (Dk. 81 Elvis Sarić), Goran Zakarić (Dk. 68 Kenan Kodro-Maksumić)
Yedekler:  Vedran Kjosevski, Eldar Čivić, Muhamed Bešić,  Haris Duljević, Toni Šunjić

Sarı Kart: Dk. 90'+1 Ognjen Vranješ

Nadezhda'ya mağlup olan Çukurova Basketbol gruplara kalamadı

FIBA Kadınlar Euroleague ön eleme turu rövanş maçında Çukurova Basketbol, deplasmanda Rusya temsilcisi Nadezhda'ya 76-74 yenildi.

Rusya'nın Orenburg kentinde oynanan maçın ilk periyodunu 29-25 önde geçen Çukurova Basketbol, soyunma odasına da 47-42 üstün gitti.
Üçüncü periyotta üstünlüğünü koruyamayan ve 62-56 geriye düşen konuk ekip, salondan 76-74 mağlup ayrıldı.
İlk maçı da 60-58 kaybeden Çukurova Basketbol, gruplara kalamadı.

Volkan Demirel'den Ali Koç'a cevap

Fenerbahçeli Volkan Demirel, kadro dışı kalması ve Başkan Ali Koç'un kendisi ile ilgili sözleri ile ilgili açıklama yayımladı.

Volkan Demirel'in resmi internet sitesi volkandemirel.com.tr'den yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Sevgili Fenerbahçeliler,
Öncelikle bilmenizi isterim ki, bugün şahsen içinde olduğum durumdan ve hatta bu açıklamayı yapıyor olmamdan dolayı çok üzgünüm. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz cuma günü kadro dışı bırakıldığımı öğrendim. Bunu öğrenme şeklime ve nedenlerine daha sonra geleceğim fakat önce şunun altını çizmek isterim ki; kadro dışı kaldığım günden, Sayın Başkanımız Ali Koç'un açıklama yaptığı çarşamba gününe kadar, sportif direktörümüz Damien Comolli'ye birçok kez sormama rağmen neden kadro dışı kaldığıma dair bana hiçbir sebep gösterilmemiştir.
Sebepleri ben de sizler gibi Başkanımızın yaptığı açıklama ile öğrendim. Ayrıca önemle belirtmek isterim ki, bu zaman zarfında ne yazılı ne görsel basına tek bir açıklama yapmadım. Yapacağım en ufak bir açıklamanın, söyleyeceğim herhangi bir sözün Fenerbahçe’ye zarar vereceğinin bilincindeydim.
Sayın Başkanımız Ali Koç'un yaptığı açıklamalara istinaden bazı konulara kendi açımdan da açıklık getirmek isterim. Kötü gidişat, tüm Fenerbahçe taraftarlarını etkilediği gibi beni de derinden etkilemiştir. Dolayısıyla Başkanımızın da söylediği gibi takımı aşırı sahiplenmem ve olaylara duygusal yaklaşımım sebebiyle soğukkanlılığımı koruyamadığım zamanlar olmuştur. Bu zamanlardan bir tanesi hatta en önemlisi, Başkanımız Ali Koç ve Asbaşkanımız Semih Özsoy'un da bulunduğu yerli oyuncularla yapılan takım toplantısı esnasında olmuştur.
Önemle belirtmek isterim ki, benim Fenerbahçe futbol takımı kaptanı olarak Başkanımıza saygısızlık etmek haddim değildir. Bu konuşmada kendisine asla sesimi yükseltmedim, saygısızlık olarak addedilecek bir söz söylemedim. Belirtmiş olduğum gibi zaten böyle bir şey de mümkün değildir.
Sayın Başkanımızın "Bana saygısızlık yapmıştır" sözlerinin Asbaşkanımız Semih Özsoy ile aramızda olan konuşmayı saygısızlık olarak nitelendirmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Sayın Semih Özsoy ile aramızda geçen konuşmada zaman zaman ses tonumuzun yükseldiğinin bilincindeyim. Ama ben bunu yine de saygısızlık olarak nitelendirmemekteyim. Söz konusu Fenerbahçe'nin mevcut durumu ve geleceği olunca, tüm gerçekleri içimden geldiği gibi açıklamak gereği hissettim. Çünkü bana takım içindeki sorunlar ve sebepleri soruldu, ben de hem takım kaptanı hem de bir Fenerbahçeli olarak gördüklerimi dürüstçe söyledim.
Bu konuşma sonrasında Başkanımız Ali Koç ile yaptığımız bire bir görüşmede ise, Başkanımız bana Sayın Semih Özsoy ile aramızda geçen konuşmanın hoş olmadığını, bu durumu kendisi ile konuşup düzeltmemiz gerektiğini belirtmiştir. Bu toplantının olduğu günün hemen akşamında menajerim Erdinç Şehit ile Asbaşkan Semih Özsoy'a üç defa telefon ile ulaşmaya çalışmış olmamıza rağmen geri dönüş olmamıştır. Ertesi gün, kadro dışı kaldığımı sportif direktörümüz Damien Comolli'nin beni telefon ile arayarak söylemesiyle öğrendim.
Bir diğer konu yukarıda bahsettiğim olaylardan daha önce gerçekleşmiş olan Erwin Koeman ile yaşadığım tartışmadır ki bu tarz tartışmalar ve çok daha şiddetlileri soyunma odalarında yaşanır. Bunu da futbolun içinde olan herkes bilir. Özellikle belirtmek isterim ki; evet Erwin Koeman ile aramızda bir sözlü diyalog yaşanmıştır ama "üzerine yürümek" gibi bir eylem hele ki Sayın Başkanımıza aktarıldığı gibi önceden planlanmış bir durum asla söz konusu değildir. Bu olaya orada bulunanlar şahittir. Bu konu da Sayın Başkanımıza yanlış ve eksik aktarılmıştır.
Son olarak değinmek istediğim bir diğer konu, Başkanımızın da konuşmasında belirttiği gibi, aramızda kendisinin Başkan olmasından çok öncesine dayanan bir sevgi bağımız olduğudur. Kendisi benim ve ailemin her zaman çok saygı ve sevgi duyduğu bir kişi olmuştur, olmaya da devam edecektir.
Sayın Başkanımız ve Fenerbahçe’mizin daha uzun yıllar büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Aksini düşündüğüm tek bir an dahi olmamıştır. Ona tüm camiamız ve taraftarlarımız gibi benim de güvenimin tam olduğunun açıkça bilinmesini isterim.
Ben her zaman Fenerbahçe’ye olan bağlılığını her şeyin üstünde tutan bir oyuncu oldum, evet geçmişte de bu yüzden çok eleştirildim ve eleştirilmeye devam ediyorum. Çünkü benim için kendimden ve kariyerimden bile üstündür bu sevgi. İçtenlikle söylüyorum ki 17 sezondur bu kulübün bir oyuncusu ve kaptanı olarak, bu şekilde kadro dışı kalmış olmayı hak etmiyorum. Yine de Fenerbahçe’m için suçlu olmadığımı düşündüğüm halde benden beklenilen özür dilemem ise, özrümü dilerim.
Herkes bilsin ki, her zaman Fenerbahçe’nin başarısı için ne bekleniyorsa yapmaya hazırım. Bunun için bana verilen program dahilinde gerekirse alt yapıya da giderim, tekrar A takıma da dönerim.
Saygılarımla
Volkan Demirel"

FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası'nda son 6 takım belli oldu

Japonya'da devam eden FIVB Dünya Şampiyonası'nda ikinci tur da sona erdi.

Japonya’nın ev sahipliğinde organize edilen 2018 FIVB Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda ikinci tur heyecanı; bugün (11 Ekim 2018, Perşembe), E ve F gruplarında oynanan dördüncü ve son karşılaşmaların ardından tamamlandı.
Oynanan grup karşılaşmalarının ardından bir üst tura (3. Tur) yükselen 6 takım belli oldu. 2018 FIVB Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda bugün (11 Ekim 2018, Perşembe) alınan sonuçlar ve gruplarda oluşan puan durumları şu şekilde:
E GRUBU
Meksika – Porto Riko: 1-3 (17-25, 19-25, 25-18, 19-25)
Almanya – Dominik Cum.: 0-3 (12-25, 19-25, 17-25)
Hollanda – Sırbistan: 3-0 (25-16, 25-12, 25-20)
Japonya – Brezilya: 2-3 (25-23, 25-16, 26-28, 21-25, 11-15)
 TAKIMOGMP
1HOLLANDA98124
2JAPONYA97222
3SIRBİSTAN97221
4BREZİLYA97220
5DOMİNİK CUM.95416
6ALMANYA95414
7PORTO RİKO9369
8MEKSİKA9183
Oynanan grup karşılaşmalarının ardından Hollanda, Japonya ve Sırbistan, 3. tura yükseldi. Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Porto Riko ve Meksika ise turnuvaya veda etti.
F GRUBU
Türkiye – Tayland: 3-1 (22-25, 25-20, 25-22, 25-20)
Bulgaristan – Azerbaycan: 3-0 (25-19, 25-20, 25-20)
İtalya – A.B.D.: 3-1 (25-16, 25-23, 20-25, 25-16)
Çin – Rusya: 3-1 (25-22, 21-25, 25-23, 25-15)
 TAKIMOGMP
1İTALYA99027
2ÇİN98124
3A.B.D.97219
4RUSYA96318
5TÜRKİYE95415
6BULGARİSTAN94511
7TAYLAND93611
8AZERBAYCAN9276
Oynanan grup karşılaşmalarının ardından İtalya, Çin ve A.B.D. 3. tura yükseldi. Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Tayland ve Azerbaycan ise turnuvaya veda etti.
2018 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası 3. tur grupları şu şekilde:
G GRUBU (NAGOYA)H GRUBU (NAGOYA)
İTALYAHOLLANDA
JAPONYAA.B.D.
SIRBİSTANÇİN
2018 FIVB Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda 3. tur karşılaşmalarının programı şu şekilde:
14 Ekim 2018, Pazar
TSİ 10.10 Çin – A.B.D.
TSİ 13.20 Japonya – Sırbistan
15 Ekim 2018, Pazartesi
TSİ 10.10 Hollanda – Sırbistan
TSİ 13.20 İtalya – Japonya
16 Ekim 2018, Salı
TSİ 10.10 İtalya – Sırbistan
TSİ 13.20 Hollanda – Çin
3.TUR (14-16 Ekim 2018)
3. Turda mücadele edecek olan 6 takım kura çekiminin ardından 3’erli olmak üzere 2 gruba ayrılırlar. Oynanan karşılaşmaların ardından gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselirler, üçüncü sırada tamamlayan takımlar ise; 5.’lik karşılaşması oynamaya hak kazanırlar.
FİNALLER (19-20 Ekim 2018)
Final etabında ise; yarı finalde galip gelen takımlar finalde şampiyonluk için mücadele ederler, kaybeden takımlar ise, üçüncülük/dördüncülük karşılaşması oynarlar.