TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

25 Haziran 2022 Cumartesi

Ozan Tufan, Hull City'de

Fenerbahçe, Ozan Tufan’ın transferi için İngiliz ekibi Hull City ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Ozan Tufan'ın Hull City'ye transferi konusunda İngiliz kulübü ile prensip anlaşması sağlanmıştır. Ozan Tufan kişisel görüşmelerini gerçekleştirmek ve sağlık kontrolünden geçmek için yarın İngiltere’ye gidecektir." denildi.

İngiltere Championship'te mücadele eden ve Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City de 27 yaşındaki futbolcuyla ilgili gelişmeyi internet sitesinden taraftarlarıyla paylaştı.

Geçen sezonun ilk devresinde İngiltere Premier Lig'de Watford'un formasını terleten tecrübeli orta saha, devre arası transfer döneminde Fenerbahçe'ye geri dönmüştü. Ozan Tufan'ın böylece yolu bir kez daha Ada'ya düştü.

Fenerbahçe - KF Tirana 4-0 Özet İzle



Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Arnavutluk ekibi KF Tiran ile yaptığı karşılaşmayı 4-0 kazandı.

Samandıra Can Bartu Tesisleri'ndeki müsabakayı İlker Yasin Avcı, Şafak Nalbantoğlu ve Çağrı Yıldırım hakem üçlüsü yönetti.

Karşılaşmaya sarı-lacivertliler; Ertuğrul Çetin, Osayi-Samuel, Lemos, Serdar Aziz, Novak, Gustavo, Bruma, İrfan Can Kahveci, Lincoln, Mert Hakan Yandaş ve Berisha ilk 11'iyle çıktı.

Konuk ekip ise Visar Bekaj, Kristijan Tosheivski, Filip Najdovski, Jocelin Behiratche, Marsel İsmajlgeci, Albano Aleksi, Vesel Limaj, Ennur Totre, Redon Xhixha, Taulant Seferi, Devid de Silva ilk 11'iyle mücadele etti.

Fenerbahçe, 9. dakikada Mergim Berisha'nın golüyle öne geçti. Sarı-lacivertlilerde, müsabakanın 25. dakikasında Mauricio Lemos'un yerine Marcel Tisserand oyuna dahil oldu. Müsabakanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya sarı-lacivertliler Mert Hakan Yandaş'ın yerine Miguel Crespo, Mergim Berisha'nın yerine ise Enner Valencia değişiklikleriyle başladı.

Fenerbahçe, müsabakanın 52. dakikasında Lincoln Henrique'nin kullandığı köşe vuruşunda Novak'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı.

Sarı-lacivertlilerde 67. dakikada 3 oyuncu değişikliği yapıldı. Novak'ın yerine Uğur Kaan Yıldız, Osayi-Samuel'in yerine Burak Kapacak ve İrfan Can Kahveci'nin yerine Samatta oyuna alındı. Mücadelenin 75. dakikasında ise Gustavo-İsmail Yüksek, Lincoln Henrique-Muhammed Gümüşkaya ve Bruma-Pelkas değişiklikleri yapıldı.

84. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Valencia'nın yerden ortasında arka direkte Dimitris Pelkas topu ağlara gönderdi.

Sarı-lacivertliler, 88. dakikasında maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Burak Kapacak'ın ortasında Samatta topu filelerle buluşturdu ve Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'de milli takımlara katıldıkları için izinli olan Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Serdar Dursun, Attila Szalai, Miha Zajc ve Diego Rossi kadroda yer almadı.

Arda ve Min-jae kadroda yok

Fenerbahçe'de çalışmalara başlayan Kim Min-jae ve Arda Güler kadroya alınmadı.

Sakatlığı nedeniyle ülkesinde ameliyat edilen Güney Koreli stoper, geçtiğimiz hafta İstanbul'a dönmüş ve takımla çalışmalara katılmıştı. 25 yaşındaki oyuncunun dinlendirildiği öğrenildi.

Arda Güler'in de sakatlık riskine karşı bir süre daha kademeli olarak çalışacağı, gelecek hafta takımla birlikte çalışmalara katılacağı belirtildi.

Shkupi maçından tek değişiklik

Fenerbahçe'de ilk gerçekleştirilen hazırlık maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yapıldı.

Teknik direktör Jorge Jesus, Shkupi maçına ilk 11'de başlattığı Miguel Crespo'yu yedeğe çekerken, bu ismin yerine Mert Hakan Yandaş'ı 11'e sürdü.

Abdülkerim Bardakcı resmen Galatasaray'da

Galatasaray, 27 yaşındaki stoper Abdülkerim Bardakcı ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Sarı-kırmızılı ekip, Bardakcı için Konyaspor'a 2.8 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Deneyimli stoperin alacağı ücret de belli oldu.

Galatasaray, Konyaspor'dan savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı'yı kadrosuna dahil etti.

Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Abdülkerim Bardakcı'nın transferi konusunda Konyaspor Kulübü ve oyuncu ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada Konyaspor Kulübüne 2 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödeneceği, oyuncuyla da 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı aktarıldı.

Abdülkerim Bardakcı'ya 2022-2023 sezonu için 17 milyon, 2023-2024 sezonu için 19 milyon 550 bin, 2024-2025 sezonu için de 23 milyon 460 bin lira, kulüp tarafından uzatma opsiyonunun kullanılması halinde ise 2025-2026 sezonu için 29 milyon 325 bin lira ücret ödeneceği kaydedildi.

Galatasaray'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Abdülkerim Bardakcı'ya Galatasaray'a hoş geldin diyor, sarı-kırmızılı forma altında kendisine başarılar diliyoruz." denildi.

Bardakcı'nın kariyeri

Kariyerine Zonguldakspor altyapısında başlayan 27 yaşındaki Abdülkerim Bardakcı, Konyaspor altyapısına transfer oldu. Selçukluspor, Adana Demirspor, Samsunspor, Giresunspor, Denizlispor ve Altay gibi kulüplerde kiralık olarak forma giyen Abdülkerim Bardakcı, 2021-2022 Süper Lig sezonunda kulübü Konyaspor'a döndü.

Geride kalan sezon Konyaspor formasıyla Süper Lig'de 33 maça çıkan Abdülkerim Bardakcı, 5 kez ağları havalandırdı.



Galatasaray NEF, Muhaymin Mustafa’yı Transfer Etti

Galatasaray NEF Basketbol Takımı, 22 yaşındaki forvet Muhaymin Mustafa'yı kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Nef, 201 cm boyundaki kısa forvet Muhaymin Mustafa ile sözleşme imzaladı. Son iki sezondur Yunanistan Ligi’nde Ionikos Nikaias takımında forma giyen oyuncumuza Galatasaray Nef’e hoş geldin diyor, başarılarla dolu sağlıklı bir sezon diliyoruz.

Yüksek öğrenim için KKTC’ye taşınan Sudanlı bir ailenin çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya gelen Muhaymin Mustafa, çocukluk yıllarını Girne’de geçirdi. 10 yaşında geldiğinde Anadolu Efes tarafından keşfedilerek İstanbul’a geldi.

2015-2016 sezonunda ilk profesyonel çıkışını o dönem Anadolu Efes’in pilot takımı olan Pertevniyal ile TBL’de gerçekleştirdi. 2017’de ilk Süper Lig maçına Pınar Karşıyaka karşısında çıktı. 9 Ocak 2018’de çift lisans ile TBL’de mücadele eden İstanbulspor ve Anadolu Efes’te forma giymeye başladı.

2018-2020 yılları arasında 2 sezon boyunca Tofaş forması ile ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Muhaymin, 2020 yazında Yunanistan Ligi ekiplerinden Ionikos Nikaias’a transfer oldu. Buradaki ilk sezonunda 4.9 sayı, 2.9 ribaunt, ve 1.2 top çalma ortalamaları ile oynadı. Geçtiğimiz sezon ise Yunanistan Ligi’nde forma giydiği 20 maçta 8.4 sayı, 4.6 ribaunt ve 1.3 assist, FIBA Europe Cup’ta ise 9.3 sayı, 5 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları ortalamaları yakaladı.

Aynı zamanda Türk Milli Takımı U16, U17, U18 ve U20 kategorilerinde de forma giyen Muhaymin Mustafa, 2015 U16 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda üçüncü, 2016 U17 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olma başarısı gösteren kadrolarda da yer aldı.

Profesyonel Kariyeri 

2015-20 Anadolu Efes
2015-16 Pertevniyal
2016-17 Anadolu Efes Gelişim 
2018 İstanbulspor Beylikdüzü
2018-20 Tofaş 
2020-22 Ionikos Nikaias"

 

Kaybetmeyi unutan Iga Swiatek

Bu sezon üst üste 35 maçtır bileği bükülmeyen Polonyalı tenisçi Iga Swiatek, son yılların en dikkat çekici performanslarından birini sergiliyor.

Tek kadınlar kategorisinde uzun bir süredir görülmeyen seri galibiyet özlemine bu yıl son veren Swiatek, şimdiden birçok önemli rekora imza atarken, rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor.

27 Haziran'da başlayacak sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın açık ara favorisi konumundaki 21 yaşındaki tenisçi, bu üstün performansını devam ettirmesi halinde adını "unutulmaz tenisçiler" arasına yazdırmaya daha da yaklaşacak.

 Fransa Açık'ta ikinci zafer

Katar Açık Tenis Turnuvası'nda İsviçreli Viktorija Golubic'i yenerek galibiyet serisine şubat ayında başlayan Swiatek, ABD'de düzenlenen Kadınlar Tenis Birliği (WTA) 1000 turnuvaları Indian Wells ve Miami Açık'ta da şampiyonluğa uzanarak üst üste iki organizasyondan zaferle ayrılan tarihteki 4. kadın tenisçi oldu.

Stuttgart Açık şampiyonluğunun ardından dünya sıralamasında adını 1 numaraya yazdıran en genç tenisçi unvanına ulaşan Swiatek, daha önce 2020'de kazandığı sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta da kortu domine etmeyi sürdürdü. Sadece 68 dakika süren finalde ABD'li genç yetenek 18 yaşındaki Coco Gauff'u 6-1 ve 6-3'lük setlerle zorlanmadan 2-0'la geçen Swiatek, aynı başarıyı bir kez tekrarladı.

Kariyerinde Fransa Açık dışında tek kadınlar grand slam zaferi bulunmayan Swiatek, daha önce en çok 4. tura kadar çıkabildiği Wimbledon'da da zafere uzanarak ilki başarmayı ve galibiyet serisine devam etmeyi hedefliyor.

Serena Williams'ı geride bıraktı

35 maçtır art arda kazanan Swiatek, son olarak efsanevi Williams kardeşlerin gerçekleştirdiği seri galibiyet rekorlarına ulaşarak son dönemde kadın tenisinin en öne çıkan performanslarından birini gerçekleştirdi.

Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan 40 yaşındaki Serena Williams, 2013 yılında Wimbledon'da Alman Sabine Lisicki'ye yenilmeden önce 34 maç üst üste kazandı. Ablası Venus ise 2000 yılında 35 maçlık galibiyet serisine ulaşarak kariyerinin zirvesini yaşadı.

Serena'nın galibiyet rekorunu geçen ve Venus'un serisine ortak olan Swiatek, tek kadınlar tenisinde 2000'li yılların en önemli başarılarından birine imza atmayı başardı.

Grand slam kazanan ve dünya sıralamasında zirveye çıkan ilk Polonyalı tenisçi konumundaki Iga Swiatek, seri rekoruna ilişkin WTA'ya yaptığı değerlendirmede, "Açıkçası, bu rekor, hedefim değildi. Bunları hedefleyerek bu galibiyet serisine ulaşmadım. Ama son maçımın ardından kontrol ettiğimde Serena'dan bir şeyleri daha iyi yaptığımı anladım. Serena'nın yıllardır neler yaptığına baktığınızda, onu bir alanda geçmeyi başarmak tenis tarihinde başınıza gelebilecek en iyi şeydir." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm zamanların rekorunda Swiatek henüz yolun başında

Swiatek'in tek kadınlarda tüm zamanların galibiyet serisi rekorunu kırması için önünde uzun bir yol bulunuyor.

Bu alanda efsane kadın tenisçilerden Martina Navratilova, Steffi Graf, Margaret Court ve Chris Evert, Swiatek'in önünde yer alan isimler arasında bulunuyor.

Tüm zamanların art arda galibiyet rekoru Navratilova'da

"Mor Yağmur" lakaplı efsanevi tenisçilerden Navratilova, elde ettiği 74 maçlık galibiyet serisiyle bu sporda tüm zamanların rekorunu elinde tutmaya devam ediyor.

Kariyerinde 59 grand slam (teklerde 18, çiftlerde 31 ve karışık çiftlerde 10) şampiyonluğuyla açık dönemde en çok kupaya uzanan tenisçi rekorunu elinde bulunduran ve tüm zamanların en iyi tenisçilerinden biri olarak değerlendirilen Navratilova, 1984-86 yılları arasında bu unutulmaz seriye imza attı.

Alman tenisinin efsane isimlerinden Steffi Graf ise 66 maçlık rekoruyla bu alanda ikinci sıranın sahibi. 1988 yılından itibaren kortlarda rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kuran Graf, aynı yıl dört grand slam ve olimpiyat altın madalyası kazanarak "altın slam"e ulaşan ilk tenisçi unvanının sahibi oldu.

1989 Avustralya Açık'ı kazanmasının ardından Fransa Açık'ta finalde kaybeden Alman tenisçi, sonrasında ise performansını daha da artırarak Wimbledon, ABD Açık ve Avustralya Açık'ta kupaya uzanırken, kariyerinin en uzun galibiyet serisini yakaladı. Graf, 67. maçında o dönem 16 yaşındaki İspanyol tenisçi Monica Seles'e kaybetti.

Tek kadınlarda en çok grand slam kazanan tenisçi unvanının sahibi Avustralyalı eski yıldız Court, 57 galibiyetlik seriyle, ABD'li eski dünya 1 numarası Evert ise 55 maç üst üste kazanarak Swiatek'in önünde yer alıyor.

19. Akdeniz Oyunları başlıyor

Cezayir'de düzenlenecek 19. Akdeniz Oyunlar başlıyor. Cezayir'in Oran kentinde 24 branşta gerçekleştirilecek oyunlara 26 ülkeden yaklaşık 3 bin 400 sporcu katılacak. Türkiye, organizasyonda 321 sporcuyla madalya mücadelesi verecek.

Oran kentinde 6 Temmuz'a kadar sürecek oyunların resmi açılış töreni Olimpik Stadyum'da yapılacak.

Toplam 24 branşta gerçekleştirilecek oyunlara 26 ülkeden yaklaşık 3 bin 400 sporcu katılacak.

Toplam sporcu sayısı Tarragona 2018'de 4 bin, Mersin 2013'te 3 bin 64, Pescara 2009'da 3 bin 371 ve Almeria 2005'te 3 bin 214 olarak gerçekleşmişti.

Akdeniz Oyunları'nda en geniş kafilelerinden birine sahip Türkiye, 321 sporcuyla madalya mücadelesi verecek.

İtalya 371, Cezayir 324 ve Fransa 313 sporcuyla organizasyonda yer alan ülkeler oldu.

Bir yıl ertelemeyle 2018'de İspanya'da düzenlenmişti

18. Akdeniz Oyunları 2018'de İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlendi. Yarışmalar 33 disiplinde, 26 ülkeden 4 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Organizasyona 345 sporcuyla katılan Türkiye, 31 altın, 25 gümüş ve 39 bronz olmak üzere 95 madalya elde etti ve madalya sıralamasında İtalya (155) ve İspanya'nın (120) ardından 26 ülke arasında üçüncü oldu.

2017'de düzenlenmesi gereken Akdeniz Oyunları, Tarragona Organizasyon Komitesinin talebi üzerine 1 yıl süreyle ertelenmişti.

Mersin 2013'te Türkiye 127 madalya aldı

Mersin'de 2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'na Türk sporcular 47 altın, 43 gümüş ve 37 bronz olmak üzere toplam 127 madalya kazandı.

Oyunlara İzmir 1971'in ardından ikinci kez ev sahipliği yapan Türkiye, organizasyon tarihindeki en büyük başarısını Mersin'de yakaladı.

Akdeniz Oyunları, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarında sporseverlerle buluşucak.

Hyundai Tucson N-Line | Test Sürüşü

Hyundai Tucson N-Line

Hyundai Tucson N line Tasarım olarak daha sportifleştiren detaylarıyla diğer donanım seçeneklerinden ayrılıyor.
N line logoları. Çift egzost çıkışı.. N line paketine özgü body-kit, 19 inç çapında jantlar dışarıdaki değişimlerken,
İçeride Süet koltuklar,siyah kumaş ve piyano siyahı detaylar dikkat çeken önemli detaylardan
Hyundai Tucson N-Line 1.6 turbo 180 bg ve 265 nm tork üreten bir motora sahip. Hyundai Tucson N-Line 0-100 km/s hızlanma değeri: 8.8 sn Hyundai Tucson N-Line 7 ileri çift kavrama şanzımana sahip. Hyundai Tucson N-Line Tüketim 9.2 lt karma test yakıt tüketimine sahip.

Hyundai Tucson Fiyat listesi
Hyundai Tucson N-Line 1.015.000 tl
Hyundai Tucson dizel elite plus 1.052.000 tl
Hyundai Tucson Hybrid 1.2 milyon


Otomobil Dünyam

Hyundai Staria | Test Sürüşü

Hyundai Staria Test Sürüşü | Bu paraya alınır mı?

Hyundai Staria tasarımıyla oldukça modern bir minibüs, markanın otomobillerinden bile radikal bir minibüs bu.
Tasarımı bize göre çok modern olan bu minibüsü siz beğendiniz mi?
İçerisi de en az dışarısı kadar farklı görünüyor Staria da.
İki farklı ekran aşağıya konumlandırılan konsoldan dolayı açıkta kalmış,
Sürücü bilgilendirme ekranının temaları değiştirilebiliyor.
8+1 oturma düzenine sahip olan Hyundai Staria da koltuklar her sıradaki koltuklar ileri geri haraket ettirilebiliyor. Bu sayede aracın içerisindeki yaşam alanı kullanım durumuna göre optimize edilebiliyor.
Staria da yer alan elektrikli sürgülü kapılar geniş yapılarından dolayı iniş binişi daha kolaylaştırmış.
Hyundai Staria 2.2 lt 177 bg 430 nm tork üreten dizel bir motora sahip
Hyundai Staria da 8 ileri oranlı tam otomatik şanzıman yer alıyor.


Otomobil Dünyam

BMW 2 Serisi Active Tourer | Test Sürüşü

BMW 2 Serisi Active Tourer Test Sürüşü - Kompakt SUV'lara premium alternatif!

BMW 2 Serisi Active Tourer Test Sürüşü videosu yayında. BMW 2 Serisi Active yepyeni görünümü ve yerden yüksek yapısıyla artık tam bir SUV alternatifi! Bu videoda BMW 220i Active Tourer'ı sizler için detaylıca test ettim yani izledikten sonra merak ettiğiniz her şeyi öğrenebileceksiniz. İyi seyirler...


Carviser

XEV Yoyo | Test Sürüşü

90 Km Hıza Çıkabilen 3D Printer'la Yapılmış İlk Otomobil!

Arkadaşlar merhaba, hepinize iyi pazarlar! Farklı bir video ile karışınızdayız. Gördüğünüz, incelediğimiz bu araç dünyada plakalanmış seri üretimde 3D printer ile yapılmış ilk otomobil; Xev Yoyo. E-Garaj getirdi, detaylı inceledik test ettik. 90 Km hız yapabiliyor dendi, otobana çıkıp denedik tabi ki! Umuyorum beğenirsiniz, yorumlarınızı bekliyorum. İyi seyirler!
**Bu videoda ayrıca işitme engelli arkadaşlarımız için altyazı yaptık, yorumlarınız çok değerli...


Kamera : Can Kaleli
Kurgu - Montaj : Uğurcan Şahin
Doğan Kabak

Pierria Henry'den Fenerbahçe Beko'ya veda

Pierria Henry, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Fenerbahçe Beko'ya veda etti.

Dimitris Itoudis’i başantrenörlüğe getiren Fenerbahçe Beko, kadrosunu Johnathan Motley ve Samet Geyik gibi iki isimle güçlendirdi. Sarı Lacivertliler'de bugün ise bir ayrılık yaşandı. Geçen yaz Bitci Baskonia‘dan Fenerbahçe Beko'ya katılan Senegalli oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı duygusal bir paylaşımla veda etti.

"Koşulsuz sevgi için herkese teşekkür ederim" diyerek sözlerine başlayan Pierria Henry, "Sezon başında kuzenimi ve sezon boyunca sevdiklerimi kaybettiğimde beni kucukladınız ve bu harika ailenin bir parçası olmama izin verdiniz. Başından beri şampiyon olmamız sır değildi ve şampiyon olmamız kaderimizdi. Zorluklara karşı birlikte durmasaydık asla güçlü bir şekilde bitiremezdik. Bu, sadece (tartışmalı Avrupa'nın en iyi takımını) yenmemizi değil, aynı zamanda hepimizin bildiği şeye dönüşmemize izin verdi! (Avrupa'nın en iyi takımı) Bir grup iyi kalpli insanla çevrili olduğum için son derece minnettarım ve kutsanmış durumdayım. Tüm çalışan kardeşlerime. Bu sezondan çok şey öğrenip, kazandım. Harika bir deneyim yaşadım, vahi, harika, eğlenceli, bir sürü harika anı. Tekrar buluşana kadar bu benim şimdiyik vedam. Sonsuz minhnetle, sevgiyle ve şampiyonluk mentalitesiyle" ifadelerini kullandı.

Haziran 2021'de Fenerbahçe Beko'nun kadrosuna katılan oyun kurucu, Sarı Lacivertliler ile toplam 28 EuroLeague karşılaşmasında süre aldı. Senegalli oyun kurucu, maç başına 7.9 sayı, 3.4 ribaund ve 4.2 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

The Athletic’in Washington Wizards muhabiri John Robbins, Pierria Henry'nın Washington Wizards‘ın hafta sonu düzenleyeceği basketbol kampının katılımcılarından biri olacağını duyurdu.

Pierria Henry kimdir?

Pierria Henry, 20 Ocak 1993 tarihinde South Charleston, West Virginia’da dünyaya geldi. Kolej basketbolunda 2011-2015 yılları arasında Charlotte forması giyen Henry, ilk profesyonel yılını ise 2015-16’da Gürcistan’ın Vita Tblisi ve Almanya’nın Ulm takımlarında geçirdi. Henry, Ulm ile EuroCup’ta da mücadele etti. 2016-17 sezonunda İsrail’in Hapoel Eliat ekibine geçen Henry, 2017-18 sezonunda ise ülkemizde Tofaş formasını giydi ve Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe'ye karşı final oynayan ekibin bir parçası oldu. Henry, 2017-18 sezonunda EuroCup’ta da önemli bir performans ortaya koydu.

2018-19 sezonunda Rusya’nın yolunu tutan ve UNICS Kazan’a transfer olan Henry, Rus temsilcisiyle üçüncü EuroCup macerasını yaşadı. Başarılı guard, EuroCup’ta 2018-19 sezonunun en iyi ikinci beşine seçildi. Henry, EuroCup’ta maç başına 5.3 asist ortalamasıyla en iyi altıncı, maç başına 1.5 top çalma ortalamasıyla da en iyi yedinci isim olarak dikkat çekmişti. Birleşik Amerikalı guard, takımının en çok parkede kalan, en çok asist yapan, en çok top çalan ismi olmanın yanı sıra, ribaundlarda ikinci, skor üretiminde de dördüncü sıradaydı. Henry’nin EuroCup’taki performansı ona normal sezonun en değerli oyuncusu ödülünü de getirmişti. Henry’nin etkili bir performansa imza attığı sezon Kazan, EuroCup’ta yarı final oynama başarısı gösterdi.

24 Haziran 2022 Cuma

Jehyve Floyd Galatasaray Nef’te

Galatasaray Nef, son olarak Fenerbahçe Beko forması ile mücadele eden ABD'li oyuncu Jehyve Floyd'u renklerine bağladığını açıkladı.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2.03 cm boyundaki ABD'li pivot Jeyhve Floyd ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

Son olarak Fenerbahçe forması ile mücadele eden Floyd, 2022-2023 sezonunda sarı-kırmızılı forma ile kariyerine devam edecek.

Kulübün resmi internet sitesinden transfer ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Nef, 2.03 cm boyundaki Amerikalı pivot Jeyhve Floyd ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

Son olarak ligimizde Fenerbahçe Beko forması ile mücadele eden Jehyve Floyd 2022-23 sezonunda sarı kırmızılı formamız ile ING Basketbol Süper Ligi’ndeki kariyerine devam edecek. Oyuncumuza Galatasaray Nef’e hoş geldin diyor, başarılarla dolu sağlıklı bir sezon diliyoruz.

Jehyve Floyd’u tanıyalım

27 Haziran 1997’de Amerika’nın New Jersey eyaletinde dünyaya gelen Jehyve, 2015-2019 yılları arasında Holy Cross Crusaders Üniversitesi basketbol takımı ile NCAA’de oynama fırsatı buldu. Kolej yıllarının ardından 2019 yazında NBA’de kendine şans bulamayarak rotasını Avrupa’ya çeviren uzun oyuncumuz Yunanistan Ligi takımlarından Larissa BC ile imzalayarak profesyonel kariyerine başladı.

2020-21 sezonu için Promitheas Patras ile imzalayan Jehyve Eurocup’ta çıktığı 1 maçlık maceranın ardından Ekim ayında İsrail takımlarından Hapoel Galil Gilboa ile anlaşmaya vardı. Burada çıktığı 36 maçta 11.4 sayı, 7.4 ribaunt, 1.9 asist ortalamaları ile sezonu tamamladı.

2021-22 sezonunda geldiğimizde ise yeniden Yunanistan’a dönen Jehyve Floyd Panathinaikos’a transfer oldu. Aralık ayına kadar Panathinaikos forması ile 5 Yunanistan Ligi, 10 Euroleague karşılaşması olmak üzere 15 maça çıktı. Aralık ayında yolu ülkemize düşen Jehyve Floyd ezeli rakibimiz Fenerbahçe Beko’ya imza attı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 12 maçta görev alan oyuncumuz, 4,8 sayı, 3,3 ribaunt, 1.3 asist ortalamaları ile oynadı. Fenerbahçe Beko forması ile çıktığı 14 Euroleague karşılaşmasında ise 3.4 sayı, 2.0 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Profesyonel Kariyeri

2015-19 College of the Holy Cross 

2019-20 Larisa BC

2020 Promitheas Patras

2020-21 Hapoel Galil Gilboa

2021 Panathinaikos

2021-22 Fenerbahçe Beko"

Wimbledon’da ana tablo kuraları çekildi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarının kura çekimi gerçekleştirildi. Dev turnuvanın heyecanı TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız'da yaşanacak.

Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı ve son şampiyon Sırp Novak Djokovic, ilk turda Güney Koreli Kwon Soon-woo ile karşılaşacak.

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Arjantinli Francisco Cerundolo ile mücadele edecek.

Wimbledon neden en prestijli grand slam?

Wimbledon'ın 8 şampiyonlukla erkeklerdeki en başarılı ismi İsviçreli Roger Federer ise turnuvaya katılamayacak.

Swiatek'in rakibi Fett

Tek kadınlarda dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek, ilk turda elemelerden gelen Hırvat Jana Fett ile karşı karşıya gelecek.

İki numaralı seribaşı Estonyalı Anett Kontaveit, ABD'li Bernarda Pera ile korta çıkacak.

ABD'li Serena Williams ise geçen yıl Wimbledon'da yaşadığı sakatlığın ardından ilk kez tekler maçında boy gösterecek. 23 grand slam şampiyonluğuna sahip Williams, özel davetiyeyle (wild card) katıldığı Wimbledon'da Fransız Harmony Tan ile ilk tur mücadelesi verecek.

Rus ve Belaruslu tenisçilerin katılımının yasaklanması nedeniyle Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) sıralama puanı vermeyeceği 2022 Wimbledon, 27 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Serie A'da 2022-2023 fikstürü belli oldu

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2022-2023 sezonundaki maç fikstürü belli oldu. Lig 13-14 Ağustos'ta başlayacak, sezon ortasında 2022 Dünya Kupası arası verilecek.

Serie A Lig Birliği tarafından yapılan fikstür çekimiyle ligin başlama ve bitiş tarihleri ile takımların 38 hafta sürecek lig maratonundaki maç takvimi belirlendi.

Bu yıl Katar'da Kasım-Aralık aylarında yapılacak 2022 Dünya Kupası finalleri dolayısıyla Serie A'da 2022-2023 sezonu, önceki sezonlara göre daha erken başlayacak ve daha geç bir tarihte sona erecek.

Ligde ilk düdük, 13 Ağustos çalacak. Katar'daki Dünya Kupası nedeniyle 13 Kasım-4 Ocak tarihlerinde Serie A'ya ara verilecek. 2022-2023 sezonu 4 Haziran 2023'teki 38'inci ve son hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

Derbi müsabakaları

Serie A'da yeni sezonun ilk derbi mücadelesi, 5. haftada Milan ile Inter arasında olacak. Ligde başkent derbisi ise 13. haftada Roma ile Lazio arasında oynanacak.

Bu sezonki bir diğer derbi mücadelesi olan Torino-Juventus karşılaşması ise 10. haftada yapılacak.

Juventus ile Inter arasında oynanan ve "İtalya Derbisi" olarak anılan önemli müsabaka da ligin 13. haftasında olacak.

Ligde bir diğer büyük karşılaşma olan Milan-Juventus maçı ise ligin 9. haftasında oynanacak.

Son şampiyon Milan'ın, kendi saha ve seyircisi önünde Udinese maçı ile açacağı 2022-2023 sezonunun ilk hafta maç programı şu şekilde belirlendi:

Fiorentina-Cremonese

Hellas Verona-Napoli

Juventus-Sassuolo

Lazio-Bologna

Lecce-Inter

Milan-Udinese

Monza-Torino

Salernitana-Roma

Sampdoria-Atalanta

Spezia-Empoli.

Serie A'da 36 şampiyonlukla Juventus, şampiyonluk sayısında lider konumda bulunurken, siyah-beyazlı takımı, 19'ar şampiyonlukla Inter ve Milan takip ediyor.

 

Saint-Etienne'e olaylı maçın faturası kesildi

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP), Auxerre karşılaşmasında taraftarların neden olduğu saha olayları yüzünden Saint-Etienne'e 6 puan silme ve 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Cezanın 3 puan ve 2 maçlık kısmı ertelendi.

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Disiplin Kurulundan yapılan açıklamaya göre 29 Mayıs'ta Auxerre'i ağırladıkları Fransa 1. Ligi (Ligue 1) play-out finali rövanş maçında çıkan olaylar sebebiyle Saint-Etienne Kulübüne verilen ceza belli oldu.

Karara göre Saint-Etienne, 3'ü ertelemeli olmak üzere 6 puan silme cezası aldı. Ayrıca kulübün, 2'si ertelemeli 6 iç saha maçını seyircisiz oynamasına hükmedildi. Saint-Etienne, Ligue 2'ye düştüğü 2022-2023 sezonuna eksi 3 puanla başlayacak ve ilk 4 iç saha karşılaşmasını seyircisiz oynayacak.

Geoffroy-Guichard Stadı'nda oynanan mücadelede Saint Etienne'e penaltılarla 5-4 üstünlük sağlayan Ligue 2 ekibi Auxerre, Ligue 1'e yükselmişti. Takımlarının Ligue 2'ye düşmesine tepki gösteren yüzlerce Saint-Etienne taraftarı, karşılaşmanın bitmesiyle sahaya girerek taşkınlık çıkarmıştı. Oyunculara saldırı girişiminde bulunan taraftarlar, sahaya çok sayıda meşale atmıştı.

Saint-Etienne, 10 kupayla Paris Saint-Germain ile beraber Ligue 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan takım olma unvanını taşıyor.

Okan Buruk: "Tek hedefimiz şampiyonluk" (İmza Töreni Full Video)

Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Burak için imza töreni düzenledi. Buruk, "Bizim hedeflerimiz, Galatasaray olarak hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Daha sonra yeniden Avrupa'da olmak istiyoruz" dedi.

Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Buruk için başkan Dursun Özbek'in de katılımıyla NEF Stadyumu'nda imza töreni düzenledi. 

Başkan Dursun Özbek, "Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor” dedi.

"Galatasaray’ın hocası olmak istediğimi, bu büyük bir onur ve gurur." diyen Okan Buruk, "Galatasaray'ın hocası olabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Şu an dünyanın en mutlu insanlarından biriyim" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Bütün taraftarlarımıza teşekkür gönderiyorum, kombinelerimiz büyük satış hızına erişti, localarımız da tamamen doldu. Şükranlarımı gönderiyorum."

"Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor.”

"Okan Hocamız 3. 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. 17 Mayıs'ta ilk kez Galatasaray forması giydi, sonrasında 17 Mayıs'ta UEFA Kupası'nı göz yaşları içerisinde kaldırdı. Okan hoca, Türkiye'de şampiyonluğa ulaşan en genç teknik direktörlerden biri. Birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray olacak."

"Hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan Hoca ile çok daha yakın. Bu yüce görevde Okan Hoca'ya ve ekibine sonsuz başarılar diliyorum." 

"Uçaklar ne zaman inecek? Geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Galatasaray'ın son 10 yılda yaşadıkları var. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın amacı bulunuyor. Sportif başarı ve mali yapıyı sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz. Böyle bir yapı yoksa başarılar gelmiyor. Bu sene şampiyon olup sonraki seneleri feda etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bir defa mali bağımsızlık olması gerek. Sürdürülebilir bir mali yapı olmalı, tüm branşlar için. Bu çizgiyi yakalamak istiyoruz. Tüm branşlarda."

"2017'de 10 tane transfer yapmıştık. O kadro hem o sene hem de diğer sene şampiyonluğa yürüdü. O dönemden deneyimlerimiz var, profesyonel ekibimiz aynı. Benzer çalışmaları yapacağız."

"2000 ruhunu yaratmaya çalışıyoruz. Galatasaray'a unutulmaz bir 4 yıl yaşattılar ve sonunda UEFA Kupası ile taçlandırdılar. Örnek alınması gereken bir dönemdi. İnşallah aynı ruhu tekrar getireceğiz."

Okan Buruk'un sözleri ise şöyle:

"Büyük Galatasaray taraftarına buradan saygılarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Hedeflerimizin ne kadar büyük olduğunu anlatarak başlamak istiyorum. Galatasaray için çok değerli bir yönetim, değerli başkanımız göreve geldi. Galatasaray taraftarının büyük heyecanı oldu."

"Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun taraftarımız üzerinde yaşattığı mutsuzluğu en kısa zamanda ortadan kaldırmaya çalışacağız. İşimizi doğru yapmak, taraftarımızı heyecanlandırmak istiyoruz."

"Yönetimimiz iyi kadro için elinden geleni yapıyor"

"Taraftarımızın transferde büyük beklentisi var. Ben de hoca olarak transfer üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Bizim iyi kadro oluşturmamız için yönetimimiz de elinden gelen her şeyi yapıyor."

"24 Haziran'da Galatasaray'a imza atıyorum ve oğlumun doğum günü. Baba olma duygusunu yaşadığım ve Galatasaray'a hoca olarak imza attığım gün. Oğlumun doğum günün kutluyorum. Ona güzel bir gelecek diliyorum." 

"Dominant futbol oynayan bir takım inşa edeceğiz. Dediğim gibi taraftarımızla bir sinerji yaratıp tek hedefimiz şampiyon olmak."

"Güzel günler bizi bekliyor"

"Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. 7 şampiyonluk, UEFA Kupası, Süper Kupa, 5 Türkiye Kupası. Çok güzel günler geçirdim. İnşallah bu sene de tekrar şampiyonluk yaşadığımız günler bizi bekliyor."

"Dünyanın en mutlu insanlarından biriyim"

"İnancımızı yüksek tutabiliriz, inancımız da yüksek zaten. Hep belirttim, belki de fazla da belirttim; Galatasaray’ın hocası olmak istediğimi, bu büyük bir onur ve gurur. Galatasaray'ın hocası olabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Şu an dünyanın en mutlu insanlarından biriyim."

"Kriter olarak şampiyonluğa uyuyoruz. Eski bir Galatasaray oyuncusu olarak. Son dönemde de Fatih Hoca ve Hamza Hoca. Şampiyonluk yaşayan hocalar. Psikolojik olarak iyi başlıyoruz, inancımızı yüksek tutabiliriz. "

"Fatih hoca beni aradı"

"Fatih Hoca benim için çok değerli. Uzun yıllar birlikte çalıştık, şampiyonluklar yaşadım. Dün kendisi beni aradı ve 'hayırlı olsun' dedi. Elinden geleni yapmak için hazır olduğunu söyledi."

"Uzun yıllardır çalıştığım ekibimle beraber geliyorum. Eklemelerimiz olacak. En kısa zamanda sizi bilgilendireceğiz."

"Genç oyuncuların kiralanması çok önemli. Önümüzde Yunus Akgün örneği var. Ancak ilk planla oyuncularımı görmek ve tanımak istiyorum. Sonra kararlarımızı vereceğiz."

"Orta sahada eksikler var"

"Bu takımın mevcut ana ihtiyaçları var. Özellikle orta sahadaki eksikler üzerinde yoğunlaşacağız. Hem Türk oyuncular hem yabancı, kaliteli, direkt fayda sağlayacak oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz."

"Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Top daha çok bizde kalacak. Kaliteli oyuncu gerekli. Çalışmalarımız, belirlediğimiz oyuncular var. Görüşmelerimiz hızlı bir şekilde sürüyor."

"Sezon açılışı 4 Temmuz olarak planlanmıştı ancak 27 Haziran'a çektik. Hedeflerimizi, isteklerimizi anlatacağız. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz."

"Ortada bir kupa varsa Galatasaray'ın hedefi her zaman o kupayı kazanmaktır."

"Galatasaraylılığımı her zaman korudum"

"Ben 1985 yılında Galatasaray'ın altyapı seçmelerine girdim. Ailemden gelen bir Galatasaraylılığımız var. Rahmetli babamdan Galatasaraylıyım. Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet ettim. İnsanım, hatalarım olabilir. Hatamın, yanlışımın altını çizmeye çalıştım. Özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Ben her zaman Galatasaraylılığımı korudum. 2008'de şampiyon olarak ayrıldım. Galatasaray için buradayım. Başarıdan başka beklentim yok."

Buruk'tan forvet açıklaması...

"Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım." 

"4'lü savunmayı düşünüyoruz"

"Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur"

"Galatasaray'ın başarısı için birlik olmamız gerekiyor"

"Şampiyonluk yolundaki en büyük kozumuz, birlikteliğimiz olacak. Taraftarımız her zaman destek veriyorlar ama bu sene daha çok birlik olma zamanı. Kişisel her şeyimizi kenara bırakıp, sadece Galatasaray'ın başarısı için birlik olmamız gerekiyor."

"Avrupa'da olmamak üzücü ama..."

"Avrupa'da olmamamız üzücü ama Türkiye Kupası başlayana kadar haftada tek maç oynayacağız. Bu anlamda da her maçı final olarak görmemiz gerekiyor. Avrupa'da olmamamız kötü gözükse de odaklanacağımız 2 kulvar var."

 

Teknik Direktör Okan Buruk'un imza töreni


Okan Buruk GSTV'nin konuğu


2022 NBA Draftı Gerçekleştirildi! İşte seçimler...

Duke Üniversitesinin pota altı oyuncusu Paolo Banchero, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2022 draftında Orlando Magic tarafından ilk sırada seçildi.

Bu yılki NBA seçmeleri, Brooklyn'deki Barclays Center'da gerçekleştirildi.

Draftta ilk oyuncu seçme hakkına sahip Magic, tercihini Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Erkekler Basketbol Ligi'nde Duke Blue Devils forması giyen 19 yaşındaki Banchero'dan yana kullandı. 2,08 metre boyundaki Banchero, NCAA kariyerini 17,2 sayı, 7,8 ribaunt, 3,2 asist ortalamalarıyla tamamladı.

İkinci tercih hakkına sahip Oklahoma City Thunder, Gonzaga Üniversitesinde geçirdiği 2021-22 sezonunda maç başına 14,1 sayı, 9,9 ribaunt ve 3,7 blok üreten 20 yaşındaki pivot Chet Holmgren'i seçti.

Üçüncü sıradan seçilen isim ise Houston Rockets'ın tercih ettiği 19 yaşındaki pota altı oyuncusu Jabari Smith oldu. Smith, geçen sezon Auburn Üniversitesi adına NCAA'de 16,9 sayı, 7,4 ribaunt ortalamaları yakaladı.

2022 NBA Draftı'nda 4'ü Fransız 2'si İtalyan, Hırvat, Sırp ve Polonyalı olmak üzere toplam 10 Avrupalı oyuncu tercih edildi.Duke Üniversitesinin pota altı oyuncusu Paolo Banchero, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2022 draftında Orlando Magic tarafından ilk sırada seçildi.

Birinci Tur

1. Magic: Paolo Banchero

2. ThunderChet Holmgren

3. Rockets: Jabari Smith

4. Kings: Keegan Murray

5. Pistons: Jaden Ivey

6. Pacers: Bennedict Mathurin

7. Blazers: Shaedon Sharpe

8. Pelicans: Dyson Daniels

9. Spurs: Jeremy Sochan

10. Wizards: Johnny Davis

11. ThunderOusmane Dieng

12. Thunder: Jalen Williams

13. Pistons: Jalen Duren

14. CavaliersOchai Agbaji

15. Hornets: Mark Williams

16. Hawks: AJ Griffin

17. Rockets: Tari Eason

18. Bulls: Dalen Terry

19. Grizzlies: Jake LaRavia

20. Spurs: Malaki Branham

21. NuggetsChristian Braun

22. Timberwolves: Walker Kessler

23. Grizzlies: David Roddy

24. Bucks: MarJon Beauchamp

25. Spurs: Blake Wesley

26. Timberwolves: Wendell Moore Jr.

27. Heat: Nikola Jovic

28. WarriorsPatrick Baldwin Jr.

29. Rockets: TyTy Washington

30. Nuggets: Peyton Watson


İkinci Tur

31. PacersAndrew Nembhard

32. Magic: Caleb Houstan

33. Raptors: Christian Koloko

34. Thunder: Jaylin Williams

35. Lakers: Max Christie

36. Pistons: Gabriele Procida

37. MavericksJaden Hardy

38. Grizzlies: Kennedy Chandler

39. Cavaliers: Khalifa Diop

40. Hornets: Bryce McGowens

41. Pelicans: EJ Liddell

42. KnicksTrevor Keels

43. Clippers: Moussa Diabate

44. Warriors: Ryan Rollins

45. Timberwolves: Josh Minott

46. Nuggets: Ismael Kamagate

47. Grizzlies: Vince Williams Jr.

48. Pacers: Kendall Brown

49. Cavaliers: Isaiah Mobley

50. Timberwolves: Matteo Spagnolo

51. Hawks: Tyrese Martin

52. Pelicans: Karlo Matkovic

53. Celtics: JD Davison

— Milwaukee (cezalı hak)

— Miami (cezalı hak)

54. Wizards: Yannick Nzosa

55. Bucks: Gui Santos

56. Cleveland: Luke Travers

57. Portland: Jabari Walker

58. Bucks: Hugo Besson

 

24-25-26-27 Haziran 2022 TV'de Spor Ekranı




24 HAZİRAN 2022 CUMA


18:30
Fransa - İtalya
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor
20:00
19. Akdeniz Oyunları


TRT Spor Yıldız

25 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ


10:05 UIPM 2022 Pentatlon Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
11:00 2022 Hyundai Okçuluk Dünya Kupası


TRT Spor
14:00
Fenerbahçe - Galatasaray Tunç Holding Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-off Yarı Final 1. Maç top_basket GS TV
15:00 2022 Hyundai Okçuluk Dünya Kupası


TRT Spor
16:05 UIPM 2022 Pentatlon Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
18:30 Türkiye Karakucak Güreş Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
20:00 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
21:00 İsrail - İngiltere
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

26 HAZİRAN 2022 PAZAR


11:00 2022 Hyundai Okçuluk Dünya Kupası

TRT Spor
12:35
UIPM 2022 Pentatlon Dünya Kupası

TRT Spor Yıldız
15:00 2022 Hyundai Okçuluk Dünya Kupası

TRT Spor
15:00 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
16:00
Galatasaray Tunç Holding - Fenerbahçe
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-off Yarı Final 2. Maç top_basket GS TV
17:10 96. Gazi Koşusu


TRT Spor Yıldız
20:00 Cezayir - Türkiye
19. Akdeniz Oyunları Erkekler Voleybol Karşılaşması top_voleybol TRT Spor
21:00 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
22:00 Yunanistan - Türkiye
19. Akdeniz Oyunları Futbol Karşılaşması top_futbol TRT Spor
22:55 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız

27 HAZİRAN 2022 PAZARTESİ


14:00
Fenerbahçe - Galatasaray Tunç Holding Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-off Yarı Final 3. Maç top_basket FB TV
14:00
Fenerbahçe - Galatasaray Tunç Holding Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-off Yarı Final 3. Maç top_basket GS TV
14:00 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
15:00 Mirjam Björklund - Ons Jabeur
Wimbledon Tenis Turnuvası top_tennis TRT Spor Yıldız
15:30 Novak Djokovic - Soonwoo Kwon
Wimbledon Tenis Turnuvası top_tennis TRT Spor
15:30 Wimbledon Tenis Turnuvası

top_tennis CBC Sport
18:00 Wimbledon Tenis Turnuvası

top_tennis CBC Sport
19:00 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
20:00 Türkiye - İtalya
19. Akdeniz Oyunları Kadınlar Voleybol  Karşılaşması top_voleybol TRT Spor
20:00 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
20:30 Wimbledon Tenis Turnuvası

top_tennis CBC Sport
21:30 19. Akdeniz Oyunları

TRT Spor Yıldız
23:00 Yunanistan - Türkiye
19. Akdeniz Oyunları Erkekler Voleybol Karşılaşması top_voleybol TRT Spor

23 Haziran 2022 Perşembe

2022-2023 sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlar belli oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 2022-2023 sezonunda mücadele edecek takımlar belli oldu. Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Nef, Darüşşafaka ve Pınar Karşıyaka'nın da aralarında bulunduğu 28 takım, doğrudan gruplara katılacak.

Ligin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, gelecek sezonun eleme maçları 21 Eylül'de, grup karşılaşmaları ise 4 Ekim'de başlayacak.

Türkiye'den Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Nef, Darüşşafaka ve Pınar Karşıyaka'nın da aralarında bulunduğu 28 takım, doğrudan gruplara katılacak. TOFAŞ ise gruplara kalabilmek için eleme oynayacak.

Elemelerde 24 takım arasından gelecek 4 ekibin de dahil olmasıyla normal sezon 32 takımla devam edecek.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara doğrudan katılacak takımlar şöyle:

AEK, Bahçeşehir Koleji, BAXI Manresa, Bnei Herzliya, Darüşşafaka, Dinamo Banco di Sardegna Sassari, ERA Nymburk, Filou Oostende, Galatasaray Nef, Hapoel Bank Yahav, Hapoel Holon, Macaristan şampiyonu (Egis Kormend veya Falco Szombathely), Igokea m:tel, JDA Bourgogne, Legia Varşova, Lenovo Tenerife, Limoges CSP, MHP Riesen Ludwigsburg, PAOK mateco, Pau-Lacq-Orthez, Peristeri, Pınar Karşıyaka, Rytas Vilnius, Surne Bilbao, Telekom Baskets Bonn, UCAM Murcia, Unahotels Reggio Emilia, VEF Riga.

Elemelerde mücadele edecek ekipler ise şu şekilde:

Bakken Bears, Brose Bamberg, Budivelnyk, CSO Voluntari, FMP Meridian, Fribourg Olympic, Golden Eagle Ylli, Heroes Den Bosch, Macaristan finalisti (Egis Kormend veya Falco Szombathely), Karhu Kauhajoki, Keravnos, Leicester Riders, NINERS Chemnitz, Norrkoping Dolphins, Opava, Parnu Sadam, Patrioti Levice, Rio Breogan, Siauliai, SIG Strasbourg, SL Benfica, Swans Gmunden, TOFAŞ, Unicaja.

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 1 basamak yükseldi

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Sıralaması'nda 1 basamak yükselerek 1475.13 puanla 42. sırada yer aldı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Haziran ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, sıralamada bir basamak yükselerek 42. sıraya yerleşti.

FIFA'nın internet sitesinde yayınlanan sıralamada Brezilya, bin 837 puanla zirvedeki yerini korurken, Belçika bin 821 puanla ikincilikte kaldı, Arjantin ise bin 770 puan alarak üçüncü sıraya çıktı. 

Meksika ilk 10'un dışında kalırken, Danimarka 10. sıraya tırmandı.  En büyük çıkışı, 11 basamak yükselerek 114'üncülüğe yerleşen Kazakistan kaydetti.  

A Milli Takım'ın, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki rakiplerinden Lüksemburg 93. sıraya çıktı, Faroe Adaları 125'inciliğe, Litvanya ise 142. sıraya geriledi.

Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 25 Ağustos'ta açıklanacak.

SıraTakımPuanDeğişim
1Brezilya1837,56-
2Belçika1821,92-
3Arjantin1770,65+1
4Fransa1764,85-1
5İngiltere1737,46-
6İspanya1716,93+1
7İtalya1713,86-1
8Hollanda1679,41+2
9Portekiz1678,65-1
10Danimarka1665,47+1

Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

Okan Buruk imzayı attı

Galatasaray, Okan Buruk'la 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Galatasaray, Okan Buruk'la 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Futbola Galatasaray altyapısında başlayan ve yaklaşık 9 yıl sarı-kırmızılı formayı terleten Okan Buruk, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazanan kadronun en önemli futbolcularından oldu. Buruk, futbolculuk döneminde Galatasaray'da ayrıca 7 kez Süper Lig, 5 kez Türkiye Kupası, 1 kez de TFF Süper Kupa'da şampiyonluk yaşadı.

Okan Buruk, futbolculuk kariyerinde daha sonra İtalya'nın Inter takımının yanı sıra Beşiktaş ve o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi.

Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlüğe geçiş yapan Okan Buruk, Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırdı.

Okan Buruk, teknik direktör olarak Medipol Başakşehir ile 2019-2020 sezonunda Süper Lig, Akhisar Belediyespor ile de 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray, Okan Buruk'u KAP'a bildirdi

Galatasaray, Okan Buruk ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yayımlanan açıklamada, "Futbol A takımımızın teknik direktörlüğü için Sayın Okan Buruk ile görüşmelere başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Futbola Galatasaray altyapısında başlayan ve yaklaşık 9 yıl sarı-kırmızılı formayı terleten Okan Buruk, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazanan kadronun en önemli futbolcularından oldu. Buruk, futbolculuk döneminde Galatasaray'da ayrıca 7 kez Süper Lig, 5 kez Türkiye Kupası, 1 kez de TFF Süper Kupa'da şampiyonluk yaşadı.

Okan Buruk, futbolculuk kariyerinde daha sonra İtalya'nın Inter takımının yanı sıra Beşiktaş ve o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi.

Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlüğe geçiş yapan Okan Buruk, Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırdı.

Okan Buruk, teknik direktör olarak Medipol Başakşehir ile 2019-2020 sezonunda Süper Lig, Akhisar Belediyespor ile de 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

22 Haziran 2022 Çarşamba

Emre Mor için 3 büyük kulüp devrede

Transferin gözde ismi Emre Mor oldu. VavaCars Fatih Karagümrük forması giyen yetenekli futbolcu için Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş sözlü teklifte bulundu.

Emre Mor adeta küllerinden doğdu. VavaCars Fatih Karagümrük formasıyla bu sezon adeta ikinci baharını yaşayan 24 yaşındaki futbolcu transferin gözdesi konumunda.

Yetenekli isim için 3 büyük kulüpte devrede. Emre Mor için Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Fatih Karagümrük’ün kapısını çaldı. Bu 3 kulüp de kırmızı-siyahlılara sözlü teklifte bulundu.

Yetenekli ismin hangi takıma gideceği ise henüz belli değil. Özel işleri nedeniyle yurt dışında bulunan Emre’nin Türkiye’ye döndükten sonra yol haritasının netlik kazanacağı öğrenildi.

Bu sezon kırmızı-siyahlı formayla 29 maça çıkan Emre, 6 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe ile Shkupi berabere

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Kuzey Makedonya'nın Shkupi ekibiyle oynadığı karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Samandıra'daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde oynanan karşılaşmaya sarı-lacivertli ekip; Ertuğrul Çetin, Osayi-Smauel, Serdar Aziz, Lemos, Novak, Luiz Gustavo, Crespo, İrfan Can Kahveci, Lincoln, Bruma ve Berisha ilk 11'iyle başladı.

Shkupi ise Naumovski, Brdarovski, Senghor, Margvelashvili, Sheji, Inacio, Zlatkov, Alvarez, Hamidi, Danfa ve Sunday ilk 11'iyle sahada yer aldı.

Konuk ekip, müsabakanın 13. dakikasında savunma arkasına atılan bir top sonucunda Sunday'nin golüyle öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, 16. dakikada yeni transferi Lincoln'ün ayağından beraberlik golünü buldu. Fenerbahçe'de 38. dakikada Mergim Berisha'nın kullandığı frikikte top direkten oyun alanına döndü ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Fenerbahçe'de ikinci yarıda Crespo, Lincoln, Osayi-Samuel, Novak ve Berisha'nın yerine Muhammed Gümüşkaya, Burak Kapacak, Valencia, Çağtay Kurukalıp ve Samatta oyuna dahil oldu.

İkinci yarının hemen başında, 47. dakikada misafir takım, yine Sunday'nin golüyle öne geçti: 1-2.

Fenerbahçe'nin 55. dakikada sağ taraftan kullandığı kornerde Samatta'nın kafa vuruşunda top direkten döndü.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Jorge Jesus, müsabakanın 57. dakikasında kaleci dışında ilk 11'deki 5 oyuncusunu da oyundan aldı ve yerlerine Yiğit Efe Demir, Tisserand, Meyer, İsmail Yüksek ve Arda Okan Kurtulan'ı sahaya sürdü.

Fenerbahçe, 82. dakikada Muhammed Gümüşkaya'nın golüyle skorda eşitliği sağladı: 2-2.

Karşılaşma, 2-2 sona erdi.

Çağtay, sakatlanarak oyundan çıktı

Fenerbahçe'de ikinci yarıda oyuna dahil olan genç oyuncu Çağtay Kurukalıp, maçı tamamlayamadı.

Müsabakanın 67. dakikasında yerde kalan ve oyuna devam edemeyen Çağtay'ın yerine Uğur Kaan Yıldız oyuna dahil oldu.

Ali Koç ve yöneticiler maçı takip etti

Fenerbahçe ile Shkupi arasında oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da takip etti.

Ali Koç'un yanı sıra yöneticiler Selahattin Baki ve Ahmet Ketenci de maçı izledi.

Ayrıca Shkupi Başkanı Olgun Aydın, devre arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a futbolcuların ve kendisinin imzaladığı 1907 numaralı forma hediye etti.

Yeni transferler ilk kez sahada

Sarı-lacivertlilerin yeni transferleri Bruma ve Lincoln, Fenerbahçe formasıyla ilk maçlarına çıktı.

Her iki oyuncu da ilk yarıda etkili bir görüntü sergilerken, Lincoln attığı golle ön plana çıktı.

Lincoln ilk yarı sonunda oyundan çıkarken, Bruma 57 dakika forma giydi.

Jesus'tan centilmenlik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, hazırlık maçında önemli bir centilmenlik örneği gösterdi.

Deneyimli teknik adam, para atışında güneşten dolayı avantajlı olan kaleyi kendileri kazanmasına rağmen, centilmenlik için söz konusu kalenin misafir takıma verilmesini istedi.

Dinamo Kiev maçının tarihi belli oldu

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Dinamo Kiev ile karşılaşacağı müsabaka, 20 Temmuz'da Polonya'da oynanacak.

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev deplasman takvimi belli oldu.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna ekibiyle oynayacağı karşılaşmaya 20 Temmuz'da çıkacak.

Müsabaka, Ukrayna'daki savaş sebebiyle Polonya'nın Lodz kentinde oynanacak.

İki ayaklı eşleşmenin sonunda skor olarak üstünlüğü yakalayan ekip, Devler Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükselecek.

Ante Zizic resmen Anadolu Efes'te

Anadolu Efes, Ante Zizic ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. 1997 doğumlu oyuncu 2.10 metre boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Hırvat oyuncu Ante Zizic ile 2 + 1 yıllık sözleşme imzaladık.

1997 doğumlu oyuncu 2.10 metre boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor.

Basketbola Hırvatistan’ın KK Split takımı altyapısında başlayan Ante Zizic, profesyonel kariyerine 2013-14 sezonunda ülkesinde Ribola Kastela takımında başladı. Sonrasında Cibona Zagreb ve Nova Gorica takımlarında görev yapan Zizic, 2016 yılının Aralık ayında Darüşşafaka’ya transfer oldu. 2017-18 sezonunda NBA’in Cleveland Cavaliers takımına transfer olan başarılı oyuncu 2020-21 sezonu başında İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımına transfer oldu.

2014 yılında Gençler (U18) Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan Milli takımı ile üçüncülük kürsüsüne çıkan Zizic, bir sene sonra U19 Dünya Şampiyonası’nda bu kez gümüş Madalya kazandı.

Zizic ayrıca 2020-21 sezonunda Maccabi Playtika Tel Aviv forması ile İsrail Ligi şampiyonluğu ve İsrail Kupası sevinci yaşadı.

Euroleague’de 31 maçta 21,05 dakika ortalama süre alan Ante Zizic, maç başına 12,2 sayı, 5,0 ribaunt ve 0,6 asist ortalamaları yakaladı.

İsrail Ligi’nde ise 17 maçta 19,08 dakika ortalama süre alan başarılı oyuncu, maç başına 10,4 sayı, 5,8 ribaunt ve 0,9 asist ortalamaları ile mücadele etti."