TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

30 Mayıs 2020 Cumartesi

İngiltere Championship'te koronavirüs şoku

İngiltere Futbol Ligi (EFL), sekiz Championship kulübünde 10 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

EFL'den yapılan açıklamada, 28-29 Mayıs'ta Championship'te yer alan 24 takımın futbolcu ve kulüp çalışanlarına toplam bin 58 test yapıldığı, 8 ayrı kulüpte 10 kişinin test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Yeni tip koronavirüs tespit edilen kişilerin kendilerini karantinaya aldığı, test sonucu negatif çıkan oyuncuların ise antrenmanlara devam edebileceği ifade edildi.

EFL daha önce 7 kişinin testlerinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Sochaux, Joseph Lopy'yi transfer etti

Fransa Ligue 2 takımlarından Sochaux, Senagalli orta saha Joseph Lopy'yi kadrosuna kattı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 28 yaşındaki oyuncuyla 2023'e kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Geçen sezon Clermont Foot 63 forması giyen Lopy, 2011'den 2015'e kadar Sochaux takımının alt ve as takımında oynamıştı.

Avusturya'dan Formula 1'e onay

Avusturya Sağlık Bakanlığı, 5 ve 12 Temmuz'da yapılması planlanan Formula 1 yarışlarına onay verdi.

Avusturya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sıkı hijyen kuralları uygulanarak ve düzenli testler yapılarak organizasyonun düzenleneceği duyuruldu.

Spielberg kentindeki Red Bull Pisti'nde yapılması planlanan Avusturya Grand Prix'si 2020 sezonunun ilk yarışı olacak.

Seyircisiz düzenlenmesi planlanan yarışlar 5 ve 12 Temmuz tarihlerinde 2 defa koşulacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 sezonunda şu ana kadar 10 etap ertelenmiş veya iptal edilmişti.

Tunus'ta futbol sezonu ağustosta yeniden başlayacak

Tunus'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan futbol sezonunun ağustos ayında yeniden başlamasına karar verildi.

Tunus Futbol Federasyonu ofisinden yapılan yazılı açıklamada, mart ayında askıya alınan sezonun 2 Ağustos'a başlaması kararının alındığı belirtildi.

Müsabakaların eylülde tamamlanacağı ifade edilerek, kupa final maçının ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Tunus Futbol Federasyonu, daha önce 2020-2021 futbol sezonunun 24 Ekim'de başlayacağını duyurmuştu.

Bayern Münih, Fortuna Düsseldorf'u ateşe attı

Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında küme düşme hattındaki Fortuna Düsseldorf’u 5-0 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Konuk Düsseldorf’ta Kenan Karaman ilk 11'de saha çıkarken Kaan Ayhan, kadroda yer almadı.

Lider Bayern Münih, Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 29. haftasında Allianz Arena'da düşme hattında bulunan Fortuna Düsseldorf’u konuk etti.

Karşılaşmanın 15. dakikasında konuk ekibin futbolcusu Zanka’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Bayern Münih, 29. dakikada Benjamin Pavard ve 43. dakikada Robert Lewandowski ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Bavyera ekibi, 50. dakikada Robert Lewandowski ve 52. dakikada Alphonso Davies ile iki gol daha buldu ve karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı.

Şampiyonluk yolunda bir adım daha

Bayern Münih, Fortuna Düsseldorf karşısında aldığı farklı galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken, küme düşme hattında yer alan Fortuna Düsseldorf 27 puanla ligin 17'nci sırasında kaldı.

Kenan 11'de sahaya çıktı, Kaan kadroda yer almadı

Son maçlarda  Fortuna Düsseldorf'un kazandığı puanlarda önemli payı olan milli oyuncumuz Kenan Karaman, Bayern Münih karşısında ilk 11'de forma giydi. Fortuna Düsseldorf'taki bir diğer milli oyuncumuz Kaan Ayhan ise kas problemi nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Milli oyuncunun sakatlık durumunun tam olarak hangi boyutta olduğu henüz açıklanmadı. 

Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalarda Eintracht Frankfurt deplasmanda Wolfsburg’u 2-1, Hoffenheim deplasmanda Mainz 05’i 1-0, Hertha Berlin sahasında Augsburg’u 2-0 ve Werder Bremen deplasmanda Schalke 04’ü 1-0 yendi.

Kaynak: AA, DHA

Bundesliga 2019-2020 29. Hafta Canlı Maç Programı

Caner Dengin canlı yayında nikah kıyacak

Fenerbahçe’de forma giyen libero Caner Dengin, Pazartesi günü spor eğitmeni olan nişanlısı Burçin Ayaz ile nikah masasına oturuyor.

Daha önce 30 Mayıs’ta nikah günü belirleyen Caner-Burçin çifti, yaşadığımız salgın nedeniyle bu tarihi ertelemişti. 1 Haziran Pazartesi günü saat 15:30'da sadece şahitlerin katılımı ile düzenlenecek olan nikah töreni hem Caner hem de Burçin’in instagram hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Salgın nedeniyle nikaha katılamayacak olan sevenleri için bu yöntemi düşünen çift, bir ömür birliktelik için atacakları imzayı canlı yayın ile sevenlerine ulaştıracak.

Canlı yayın için Instagram hesapları:

instagram.com/canerdengin

instagram.com/burcinayaz_

/
/
voleybolunsesi.com

İngiltere Premier Lig maçlarının 3'te 1'i ücretsiz yayınlanacak

17 Haziran'da başlaması beklenen İngiltere Premier Lig maçlarının 3'te 1'i ücretsiz yayın yapan BBC 1'de yayımlanacak. Bu maçlar arasında Liverpool-Everton karşılaşması da olacak.

İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 215'lik artışla 38 bin 376'ya yükseldiğini açıkladı. 

İngiltere, Kovid-19'a bağlı ölüm sayısı bakımından dünyada ABD'den sonra ikinci, Avrupa'da ise birinci sırada bulunuyor.

Günlük basın toplantısında konuşan Oliver Dowden, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen spor müsabakalarının 31 Mayıs'tan itibaren itibaren seyircisiz olarak yeniden başlayacağını, bu konuda bir kılavuz hazırladıklarını bildirdi.

Dowden, "Bekleme bitti. Canlı İngiliz sporu, kısa bir süre sonra güvenli ve dikkatli bir ortamda yeniden devam edecek." dedi. 

Her spor branşının müsabakalara ne zaman başlayacağına kendisinin karar vereceğini söyleyen Dowden, 17 Haziran'da başlaması beklenen Premier Lig maçlarının 3'e 1'inin ücretsiz yayın yapan BBC 1'den canlı yayımlanacağını kaydetti. Dowden, bu maçlar arasında Liverpool-Everton karşılaşmasının da olacağını bildirdi. 

Kılavuz yayımlandı

Yayımlanan kılavuza göre, sporcular, destek personeli, yetkililer ve medya mensupları dahil maçlarda görev alacak herkes, ayrı ayrı ve mümkün olduğunca kendi özel araçlarıyla seyahat edecek.

Alana girişler öncesi koronavirüs semptomlarına bakılacak, enfekte olduğu bilinen veya Kovid-19 taşıdığından şüphelenilenlere izin verilmeyecek, bu kişiler tecrit edilecek.

Mümkün olduğunca sosyal mesafeye dikkat edilecek, hakeme itirazlarda, sporcular arası anlaşmazlıklarda veya sevinç gösterilerinde bu kurala uyulacak.

Soyunma odası kullanımı en aza indirilecek ancak duşlar kullanılabilecek.

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle futbol liglerine 13 Mart'ta ara verilmişti.

Fenerbahçe'den 'karton taraftar' projesi

Fenerbahçe Kulübü, seyircisiz oynayacağı maçlar için taraftarına yönelik projesini hayata geçiriyor.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Tribünlerin sessiz kaldığı bu günlerde Fenerbahçeni yalnız bırakma! #SevdikSeniHerŞeydenÇok diyorsan sen de hemen katıl, Kadıköy'de tribünler Fenerbahçe için yeniden dolsun! Çektiğin fotoğrafın gerçek boyutlarda çıktısını alıp tribündeki koltuklara koyalım. Fotoğrafın Kadıköy'de oynayacağımız son 5 lig ve 1 kupa maçında tribünde yerini alsın. Tribündeki fotoğrafını #SevdikSeniHerŞeydenÇok etiketiyle sosyal medya hesaplarında paylaş, desteğini herkes görsün." ifadeleri yer aldı.

Taraftarların "www.sevdikseni.fenerbahce.org" adresi üzerinden kayıt yaptırabileceği kampanya, Fenerbahçe üyeleri ve kombine sahipleri için 99 liradan satışa sunulurken, genel satış fiyatı ise 129 lira olarak belirlendi. Sağlık çalışanlarının ise kampanyadan ücretsiz yararlanabileceği açıklandı.

Kampanyaya katılan taraftarlar tribünlerdeki baskılı fotoğraflarını maç günü "www.sevdikseni.fenerbahce.org" adresinden görebilecek.

12 Haziran'da yeniden başlayacak olan Süper Lig maçları koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Schalke 04 kabustan uyanamıyor

Almanya Bundesliga'da sahasında Werder Bremen'e 1-0 yenilen Schalke 04'ün galibiyet hasreti 11 maça çıktı. Schalke 04'te forma giyen milli futbolcularımızdan Ozan Kabak 90 dakika sahada kalırken, Ahmed Kutucu 58. dakikada oyuna dahil oldu.

Bundesliga'da 29'uncu hafta heyecanı yaşanıyor. Uzun süredir galibiyet hasreti çeken Schalke 04, küme düşme hattında yer alan Werder Bremen'i Veltins Arena'da konuk etti. 

Schalke 04'te forma giyen milli oyuncularımızdan Ozak Kabak karşılaşmada ilk 11'de yer alırken, Ahmed Kutucu 58. dakikada Michael Gregoritsch'in yerine oyuna dahil oldu. Werder Bremen'de forma giyen milli futbolcularımız Nuri Şahin ve Ömer Toprak ise maç kadrosunda yer almadı. 

Mücadelede Leonardo Bittencourt, 32. dakikada attığı golle takımı Werder Bremen'i 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. Karşılaşmada 5 oyuncu değişikliğine giden Schalke 04, rakibi karşısında üstünlük kurmakta zorlandı. İkinci yarıda fazla gol pozisyonu olmayan karşılaşma, Werder Bremen'in 1-0 galibiyeti ile sona erdi.

Son haftalarda çıkışa geçen Werder Bremer, bu galibiyetle puanını 25'e çıkardı ve lige tutunma yolunda umutlarını artırdı.

18. haftadaki 2-0'lık M'gladbach galibiyetinden bu yana kazanamayan ve 3 puan hasreti 11 haftaya çıkan Schalke 04 ise 37 puanda kaldı.

Bundesliga'da oynanan naçlarda alınan sonuçlar;

Schalke 04 0-1 Werder Bremen

Hertha Berlin 2-0 Augsburg

Wolfsburg 1-2 Eintracht Frakfurt

Mainz 05 0-1 Hoffenheim

Kaynak: TRT SPOR, DHA

Başkan açıkladı, Aly Malle Trabzonspor yolunda

TFF 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un kulüp başkanı Kadir Dağlı, Malili kanat oyuncuları Aly Malle ile ilgili Trabzonspor'la prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi.

AA'ya açıklamalarda bulunan Dağlı, forvet oyuncuları Rahmi Anıl Başaran'ın Trabzonspor'a transferinin ardından kanat oyuncuları Aly Malle ile ilgili de bordo-mavili ekiple görüşmelere başladıklarını belirtti. 

Dağlı, Aly Malle'nin Udinese'de olan sözleşme konusunda opsiyonunu kullandıklarını ifade ederek, "Transfer konusunda Trabzonspor'la ilk görüşmemizi yaparak prensip anlaşmasına vardık. Aly Malle'nin Trabzonspor'a transferi için görüşmeleri tamamlayıp resmi imzaları atacağız." dedi.

Öte yandan Dağlı, bordo-mavili takımın genç oyuncuları Serdar Güncü ile de yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Sezon başında Udinese'den Ekol Hastanesi Balıkesirspor'a kiralık gelen Aly Malle 21 maçta 4 gol attı.

Eintracht Frankfurt nefes aldı

Bundesliga'da tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Eintracht Frankfurt, deplasmanda Wolfsburg'u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla kırmızı-beyazlılar, ligde 6 maç sonra galibiyete uzandı.

Bundesliga'da küme düşme hattına yakın olan Eintracht Frankfurt, Avrupa kupaları hedefiyle sezona devam eden Wolfsburg'a konuk oldu. Frankfurt, TRT SPOR'dan naklen yayınlanan zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde 6 maç sonra kazanarak adeta nefes alan Eintracht Frankfurt puanını 32'ye çıkardı. Wolfsburg ise 42 puanda kaldı.

Karşılaşmanın 27. dakikasında konuk ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Andre Silva takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Eintracht Frankfurt'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Wolfsburg, 58. dakikada Kevin Mbabu'nun golüyle skorda dengeyi buldu. Ancak yeşil-beyazlılar skoru 85. dakikaya kadar koruyabildi. 

Frankfurt'ta, Daichi Kamada sahneye çıktı ve skoru tayin eden golü kaydetti: 1-2.

Konuk ekipte 90. dakikada sarı kart gören Lucas Torro, 90+4'te gördüğü ikinci sarı kartın ardından oyun dışında kaldı.

Kaynak: TRT SPOR

Ukrayna futboluna 2. kez koronavirüs engeli

Ukrayna Premier Ligi'nde Karpaty ile Mariupol arasında yarın oynanması planlanan karşılaşma, maç öncesi birçok oyuncu ve teknik ekip üyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid 19) test sonucunun pozitif çıkması gerekçesiyle ertelendi.

Salgın nedeniyle askıya alınmasının ardından bugün seyircisiz olarak yeniden başlatılan Ukrayna'da lig maçları, ikinci kez yeni tip koronavirüs engeline takıldı.

Ukranya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yarın Lviv kentinde Karpaty ile Mariupol arasında oynanacak lig maçı öncesinde teknik ekip ve futbolculara uygulanan Kovid-19 testinde birçok pozitif vakaya rastlandığı belirtildi.

Virüse yakalananların sayı ve isimlerinin belirtilmediği açıklamada, maçın ileri bir tarihe ertelendiği, test sonucu pozitif çıkanların karantinaya alındığı ve hiçbirinde hastalık belirtilerinin görülmediği ifade edildi.

Ukrayna'da resmi verilere göre, bugüne kadar 23 bin 204 kişide yeni tip koronavirüse rastlanırken, 696 kişi ise hayatını kaybetti.

Beşiktaş 'karton taraftar' projesi başlatıyor

Beşiktaş, seyircisiz oynayacağı maçlar için "karton taraftar" projesini hayata geçiriyor.

Siyah-beyazlı kulübün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Tribünleri tıklım tıklım dolduracağız, bize yakışanı yapacağız, tribünlerde fotoğraflarımızla yer alacağız!" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor'da iç transfer harekatı

Trabzonspor, Joao Pereira ile yeni sözleşme imzaladı. Bordo - Mavili ekip aynı zamanda Majid Hosseini ve Bilal Başacıkoğlu'nun kontratlarındaki opsiyonu kullanarak iki ismin sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Trabzonspor'dan defans oyuncusu Joao Pereira ile sözleşme uzattı. Trabzonspor'un Instagram ve Twitter hesabından yapılan canlı yayında deneyimli oyuncu 1 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Ahmet Ağaoğlu, "Pereira futbolu burada bırakmak istediğini söyledi, alacağı ücret konusunda da bizi hiç üzmedi. Her iki tarafı da mutlu eden bir sözleşme oldu."dedi.

Bordo-Mavili ekip aynı zamanda Majid Hosseini ve Bilal Başacıkoğlu'nun kontratlarındaki opsiyonu kullanarak iki ismin kontratını da bir yıl uzattı. Bu konuda açıklama yapan Ağaoğlu, "Bilal ve Majid'in sözleşmesindeki opsiyon haklarını da kullandık, ikisi de önümüzdeki sezon da yola devam edecekler"dedi.

"Kaptanımızla devam etmek istiyoruz"

Jose Sosa ile ilgili sözleşme uzatma konusuna da değinen Ağaoğlu, "Sosa'nın karar vermek zorunda olduğu birkaç konu var. Bu da çok kısa süre içerisinde netleşecek. Biz kaptanımızla devam etmek istiyoruz."dedi.

Kaynak: TRT SPOR 

Younes Belhanda'ya talip var

Younes Belhanda'ya Arap yarımadasından talip var. İki Katar kulübü, Faslı oyuncu için Galatasaray'a 8 milyon euro bonservis ödemeye hazır olduğunu iletti.

Belhanda'nın Galatasaray'daki geleceği belirsizliğini koruyor. Sarı kırmızılı kulübün yüksek maaşından dolayı elden çıkarmayı düşündüğü futbolcuların başında Faslı oyuncu geliyor.

30 yaşındaki 10 numara, Galatasaray'dan yılda yaklaşık 4 milyon euro kazanıyor.

Sarı kırmızılılar, gelecek sene sözleşmesi bitecek olan tecrübeli futbolcuyu para kazanmadan bırakmak istemiyor.

Faslı oyuncu için Arap yarımadasından iki kulüp Galatasaray'ın kapısını çaldı.

Belhanda için iki Katar kulübünün de 8 milyon euro bonservis ödemeye hazır olduğu bildirildi.

Taraflar arasında yapılacak görüşmelerde Galatasaray'ın en az 10 milyon euro talep edeceği öne sürüldü.

Sarı Kırmızılı ekip, Belhanda'yı 3 sezon önce Dinamo Kiev'den 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer etmişti.

Kaynak: TRT SPOR

Merve Dalbeler Aslan resmen Türk Hava Yolları'nda

Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı, deneyimli oyuncu Merve Dalbeler Aslan'ı kadrosuna kattı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen 32 yaşındaki voleybolcu, "Türk Hava Yolları ailesinin bir parçası olacağım için mutluyum. Hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz bir sezon olacağına inanıyorum. Sezonda görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.

Kulüp genel sekreteri Ramazan Yıldırım ise transfere ilişkin şunları kaydetti:

"Son transferimiz Merve, kulüp takımlarında ve milli takımlar düzeyinde önemli turnuvalarda sorumluluk almış bir sporcu. Takımımıza gerek karakteriyle gerekse edindiği deneyimlerle katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kendisine ve tüm takıma başarılar diliyorum."

1987 doğumlu 180 cm boyundaki Seniye Merve Dalbeler Aslan libero pozisyonunda görev alıyor. 18 yaşında Eczacıbaşı Spor Kulübü altyapısından A Takım’a çıkan tecrübeli oyuncu, sırasıyla Haznedar Spor Kulübü, Eczacıbaşı, Yeşilyurt, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve son olarak Eczacıbaşı VitrA takımlarında görev aldı.

Milli Takım Başarıları

2005 Genç Kızlar Balkan Şampiyonluğu

2005 Genç Kızlar Dünya Şampiyonası Altıncılığı

2014 FIVB Dünya Grand Prix’si Dördüncülüğü

2015 Avrupa Oyunları Şampiyonluğu

2015 Avrupa Şampiyonası Dördüncülüğü

2017 Avrupa Şampiyonası Üçüncülüğü

Kulüp Başarıları

2004-2005 Avrupa Top Teams Kupası Üçüncülüğü

2005-2006 Türkiye Ligi Şampiyonluğu

2006-2007 Türkiye Ligi Şampiyonluğu

2007-2008 Türkiye Ligi Şampiyonluğu

2008-2009 Türkiye Kupası Şampiyonluğu

2008-2009 CEV Şampiyonlar Ligi Dördüncülüğü

2011-2012 CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu

2012-2013 CEV Kupası İkinciliği

2012-2013 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Üçüncülüğü

2013-2014 CEV Kupası Şampiyonluğu

2014-2015 Türkiye Ligi Şampiyonluğu

2014-2015 Türkiye Kupası Şampiyonluğu

2015-2016 CEV Şampiyonlar Ligi Üçüncülüğü

2016-2017 Kupa Voley Şampiyonluğu (Türkiye Kupası)

2016-2017 Vestel Venus Sultanlar Ligi Şampiyonluğu

Bireysel Başarıları
2014-2015 Türkiye Ligi - En İyi Libero

Christian Luyindama'ya Ada'dan talip

Afrika basını, İngiltere Premier Lig ekibi Everton'ın 26 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek istediğini öne sürdü. Galatasaray'da, Christian Luyindama'ya sürpriz talip çıktı.

Afrika basını, İngiltere Premier Lig ekibi Everton'ın yaz transfer döneminde savunmaya yapılacak takviyedeki ilk hedefinin Luyindama olduğunu iddia etti.

Haberde, Everton menajeri Carlo Ancelotti'nin de Demokratik Kongolu oyuncunun transferine sıcak baktığı belirtilirken, Galatasaray'ın 26 yaşındaki stoper için 15 milyon euro istediği dile getirildi. 

Luyindama'nın, geçtiğimiz Kasım ayında ülkesinin milli takımı ile çıktığı maçta çapraz bağı kopmuştu.

Demokratik Kongolu oyuncu, uzun süren rehabilitasyon sürecinin ardından saha çalışmalarına başladı.

Diğer yandan seyircisiz maçlarda maket taraftar uygulamasını hayata sokan Galatasaray, efsanelerini de unutmadı.

"Sensiz Olmaz" sloganı ile seyircisiz oynanacak olan karşılaşmalarda taraftarlarının yanında olmasını sağlayacak yönetim, sarı kırmızılı camianın önemli isimlerine koltuklarda yer verecek.

Ali Sami Yen, Özhan Canaydın, Ali Tanrıyar, Metin Oktay, Gündüz Kılıç, Jupp Derwall ve Alparslan Dikmen'in maketleri iç sahada oynanacak 3 karşılaşmada tribünde olacak.

Ahmet Nur Çebi oyuncularla görüşmelere hız verdi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, karantina sonrası Nevzat Demir Tesisleri’ndeki mesaisine kaldığı yerden devam ediyor. Çebi'nin, oyuncularla yaptığı görüşmelerin mevcut borçlar ve maaş indirimiyle ilgili olduğu öğrenildi.

Beşiktaş’ta Başkan Ahmet Nur Çebi, 14 günlük karantina süresinin sona ermesinin ardından Nevzat Demir Tesisleri’nde oyuncularla yaptığı görüşmelere hız verdi.

Çebi’nin bugüne kadar futbolcuların büyük bir bölümü ile toplantı yaptığı ifade edilirken, yapılan görüşmelerin kulübün içinde bulunduğu durumla ilgili olduğu öğrenildi.

Ahmet Nur Çebi’nin, koronavirüsden dolayı ekonomik olarak yaşanılan tüm zorlukları ve mali yapıyı yöneticilerle birlikte oyunculara aktardığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, futbolculardan, geçmiş döneme ait alacaklarının yapılandırılmayı ve maaşlarında yüzde 15'lik indirim yapmaları talep ediliyor.

Görüşmelerin olumlu devam ettiği gelen haberler arasında.

Siyah beyazlılarda merak edilen konu ise sözleşmeleri sezon sonu sona erecek Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Atiba'nın durumları.

Bu oyuncularla yapılan görüşmelerin sadece mevcut borçlar ve maaş indirimiyle ilgili olduğu, önümüzdeki günlerde 3 futbolcuyla yeni sözleşme için yeniden masaya oturulacağı ifade edildi.  

Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray YouTube kanalı Avrupa'da ilk 10'da

Galatasaray, YouTube kanalındaki abone sayısını geçen yıla göre iki katına çıkararak 1,5 milyon abone ile YouTube platformunda Avrupa genelinde en fazla abonesi olan spor kulüpleri arasında ilk 10'a girdi.

YouTube üzerinden yayın yapan ve abone sayısı 1 milyon üzerinde olan iki Türk spor kulübü var.

Galatasaray, YouTube platformunda Avrupa genelinde en fazla abonesi olan spor kulüpleri sıralamasında 10. sırada bulunurken, Fenerbahçe ise 12. sırada yer alıyor.

Galatasaray, 1,5 milyon abonesi ile YouTube üzerinden en fazla izlenen Türk takımı konumunda. Fenerbahçe, 1,3 milyon abonesiyle Türkiye'de ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş'ın 635 bin, Trabzonspor'un 222 bin YouTube abonesi bulunuyor.

Galatasaray, 2000 yılı içinde Avrupa'da futbolda kazandığı UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası dahil birçok başarı ve son 2 sezonda Türkiye'de şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesiyle YouTube kanalında da ulusal ve uluslararası düzeyde izlenirliğini arttırdı.

Türkiye'ye basketbolda da en çok kupayı Galatasaray getirdi. 2009 yılında kadınlarda Avrupa Kupası'nı kazanan sarı-kırmızılılar, kadınlarda 2015 yılında Avrupa Ligi ve erkeklerde 2016 yılında Avrupa Kupası'nı da müzesine götürdü. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da uluslararası düzeyde birçok kupa kazandı.

 Fenerbahçe'den yakın takip

YouTube platformunda Avrupa genelinde en fazla abonesi olan spor kulüpleri arasında 12. sırada yer alan Fenerbahçe ise futbolda UEFA Avrupa Ligi'nde 2012-2013 sezonunda yarı final ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı basketbol organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde ise Türk takımları arasında erkeklerde tek şampiyonluk sevincini Fenerbahçe yaşadı. Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonunda şampiyon oldu.

Televizyondan YouTube'a geçiş

Avrupa genelinde 1990'lı yıllarda kurulmaya başlayan kulüplerin spor televizyon kanallarının yerini özellikle 2005 yılından itibaren internet üzerinden yayın yapan YouTube kanalları almaya başladı.

1997 yılında Avrupa'da İngiliz takımları ile başlayan kulüp televizyonculuğunu 1990'lı yılların sonunda İspanyol ve İtalyan takımları takip etti.

2000'li yıllarda ise Arsenal ve Middlesbrough takımları kanallarını kapatarak YouTube üzerinden yayın yapmaya devam ederken, diğer büyük takımlar da yayınlarını YouTube kanallarına kaydırdı.

Türk takımları ise 2000'li yıllarda kanallarını kurarak, televizyondan yayına başladı. 2004'te FB TV, 2005'te BJK TV, 2006'da GS TV, 2009'da ise Bursaspor TV yayına geçti.

Trabzonspor, YouTube kanalını 2005 yılında açarken, Galatasaray, 2011 yılında, Beşiktaş 2012 yılında Fenerbahçe ise 2013 yılında YouTube kanalını açtı.

Barcelona'nın 9,4 milyon abonesi var

YouTube üzerinden yayın yapan ve abone sayısı 1 milyon üzerinde olan spor kulübü sayısı her geçen gün artıyor. En fazla YouTube abone sayısı olan takımlar Avrupa'nın en büyük 5 futbol liginde ve Türkiye'de mücadele eden takımlardan oluşuyor.

En fazla YouTube abone sayısı olan takımlar İspanyol ve İngiliz kulüpleri. 9,4 milyon abonesi olan Barcelona, Avrupa'da YouTube'dan en fazla izlenen spor kulübü oldu. Barcelona'yı 5,7 milyon abonesiyle rakibi Real Madrid takip ediyor.

İngiltere'den Liverpool'un 4,6 milyon, Manchester United'ın 2,8 milyon, Manchester City'nin 2,5 milyon, Arsenal'in 1,8 milyon, Chelsea'nin 1,7 milyon ve Tottenham'ın 1,1 milyon YouTube abonesi var.

1 milyondan fazla abonesi olan kulüpler 

Avrupa'da 1 milyondan fazla YouTube abonesi olan spor kulüpleri şunlar:

NBA'de sezonun geleceği netleşiyor

NBA yönetimi, sezonu yeniden başlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Amerikan basınında çıkan haberlere göre Lig yönetiminin 31 Temmuz'da sezonu yeniden başlatmayı planladığı belirtildi.

NBA yönetiminin sezonun devamı hakkında vereceği karar merakla bekleniyor.

Sezonun tamamlanması ihtimali giderek artarken Amerikan basını da muhtemel geri dönüş için tarih verdi.

Lig yönetiminin 31 Temmuz'da sezonu yeniden başlatmayı planladığı belirtildi.

30 takımın genel menajerleri ile toplantı yapan NBA Başkanı Adam Silver ve Yönetim Kurulu'nun, kulüplere geri dönüş için bu tarihi söylediği ifade edildi.

Aynı toplantıda sezonun geri kalan kısmı için planlanan 4 senaryo açıklandı ve bir de anket düzenlendi.

Direkt playofflar ile sezona başlamak, 20 takımlı grup formatı, 22 takımın katılacağı ve Playoff'a kalanların belirleneceği turnuva formatı ve son olarak 30 takımlı, 72 maçlık normal sezon seçenekleri değerlendirildi.

Yapılan ankette 16 takımın sezonun play-off aşamasından başlaması yönünde oy kullandığı öğrenildi.

NBA yönetiminin yakın zamanda konuya dair resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Salgın riskini azaltmak isteyen yetkililer, belirlenen formatla birlikte takımları tek bir şehirde toplayarak sezonu noktalamak istiyor.

Kaynak: TRT SPOR

Avusturya Kupası RB Salzburg'un

Avusturya Kupası'nı, Austria Lustenau'yu 5-0 yenen RB Salzburg kazandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2 Haziran'a kadar ara verilen Avusturya futbol ligleri başlamadan önce Avusturya Kupası sahibini buldu.

Klagenfurt kentindeki Woerthersee Stadı'nda seyircisiz oynanan finalde, 1. lig ekibi RB Salzburg ile 2. ligde mücadele eden Austria Lustenau karşılaştı.

Szoboszlai'nin 19, Stumberger'in 21 (kendi kalesine), Okafor'un 53, Ashimeru'nun 65 ve Koita'nın 79. dakikadaki golleriyle sahadan 5-0 galip ayrılan RB Salzburg, kupanın sahibi oldu.

Salzburg, tamamı son 9 yılda olmak üzere 7. kez kupayı müzesine götürdü.

Wolfsburg - Eintracht Frankfurt maçı TRT SPOR'da

Bundesliga heyecanı 'Türkiye'nin Spor Ekranı'nda yaşanıyor... Avrupa kupalarını hedefleyen Wolfsburg, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Eintracht Fraknfurt'u ağırlıyor.

Futbolsuz günlere ilaç gibi gelen Bundesliga'da haftanın önemli karşılaşmalarından biri TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak. 

Wolfsburg-Eintracht Frankfurt maçı bugün saat 16.30'da TRT SPOR'da sizlerle buluşacak.

Kaynak: TRT SPOR

Bundesliga 2019-2020 29. Hafta Canlı Maç Programı

29 Mayıs 2020 Cuma

Formula 1'in köklü ekiplerinden Williams satışa çıktı

Son 2 sezondur Formula 1'in en alt sırasından kurtulamayan Williams'ın, 13 milyon sterlin zarar ettiği ve satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Formula 1'de 9 kez markalar şampiyonu olan Williams, son sezonlarda alınan kötü sonuçların ardından ekonomik daralmaya gitmiş, geçtiğimiz sezon da aracı testlere yetiştirememesiyle konuşulmuştu.
Geçtiğimiz sene de yarışlarda hiçbir varlık gösteremeyen ve son sırada kalan ekibin patronu Claire Williams, Williams markasını satışa çıkardıklarını açıkladı.
Takımın geleceğini güvence altına almak için bu kararı aldıklarını belirten Williams, amaçlarının tüm süreci 3-4 aya kadar tamamlamak olduğunu söyledi.
Kaynak: TRT SPOR

Bayer Leverkusen tek golle kazandı

Bundesliga'nın 29. haftasında Freiburg sahasında Bayer Leverkusen'e 1-0 mağlup oldu.

Karşılaşmada konuk ekibe galibiyeti getiren golü 54. dakikada Kai Havertz attı. 

Bayer Leverkusen'e 3 puanı getiren Kai Havertz, 21 yaşına basmadan ligde 35 gole ulaşan ilk futbolcu oldu.

Bu sonucun ardından Freiburg 38 puanda kalırken Bayer Leverkusen puanını 56'ya yükseltti.

Bundesliga 2019-2020 29. Hafta Canlı Maç Programı

Galatasaray maske satışına başlıyor

Galatasaray Kulübü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinde büyük öneme sahip koruyucu maske satışına başlayacak.

Sarı-kırmızılı kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı GSStore'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, maske çeşitlerinin 1 Haziran Pazartesi günü "http://gsstore.org" internet stesinden, 3 Haziran Çarşamba günü ise tüm mağazalardan satışa sunulacağı bildirildi.

Sırbistan Şampiyonu Kızılyıldız

Sırbistan Süper Ligi'nde deplasmanda Rad'ı 5-0 yenen Kızılyıldız, bitime 3 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2,5 aydır oynanmayan Sırbistan Süper Ligi, bugünkü 3 karşılaşma ile kaldığı yerden devam etti.

Ligin 27. haftasında Rad'ı 5-0 mağlup eden Kızılyıldız, bitime 3 hafta kala 31. şampiyonluğunu ilan etti.

Başkent Belgrad'daki "Kral 1. Petar" Stadı'nda oynanan maçta Kızılyıldız'ın gollerini 24. dakikada Mirko Ivanic, 30. dakikada Srdjan Babic, 36. ve 82. dakikalarda Aleksa Vukanovic, 57. dakikada Milos Degenek kaydetti.

Kızılyıldız puanını 72'ye yükseltirken, 27. hafta maçını yarın oynayacak olan ikinci sıradaki Partizan'ın 58 puanı bulunuyor.

Tedbirler kapsamında seyircisiz oynanan karşılaşmanın ardından kırmızı-beyazlı takımın futbolcuları ve teknik heyeti şampiyonluğu kutladı.

Sırbistan Futbol Federasyonu (FSS), Kovid-19 salgını nedeniyle bu sezon play-off ve play-out turlarının oynanmayacağını, ayrıca küme düşmenin de olmayacağını açıklamıştı.

Sivasspor'a Fernando'dan kötü haber

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un orta saha oyuncusu Fernando Andrade'nin sakatlığı nedeniyle en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Kırmızı-beyazlı ekibin doktoru Burak Ayyıldız, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Brezilyalı futbolcunun sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Fernando'nun geçen hafta antrenmanda girdiği ikili mücadelede sakatlandığını belirten Ayyıldız, "Sağlık ekibimiz tarafından yapılan kontrollerinde sağ diz iç yan bağında yırtık tespit edildi. Oyuncumuzun tedavisine hemen başlanılmış olup, tedavinin en az altı hafta sürmesini planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayyıldız, Fernando'ya "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "En kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını temenni ederiz." açıklamasında bulundu.

Borussia Dortmund, Michael Skibbe'yi gönderdi

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Borussia Dortmund, altyapıdan sorumlu teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayırdı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Michael Skibbe ile iş birliğimizi sonlandırmak için karşılıklı anlaşmaya varılmıştır." denilerek Alman teknik adama hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.

Türkiye'de Galatasaray, Eskişehirspor ve Kardemir Karabükspor'u çalıştıran 54 yaşındaki Skibbe, 1 Temmuz 2019'da Borussia Dortmund'un altyapı takımlarının teknik sorumlusu olarak göreve getirilmişti.

2020 yılında en çok kazanan sporcu Roger Federer

Dünyanın en ünlü iş-ekonomi dergilerinden Forbes, 2020 yılında en çok kazanan sporcuları açıkladı. Listenin zirvesinde Roger Federer yer alırken, Messi-Ronaldo 4 senenin ardından ikilisi ilk kez ilk sırayı başka bir sporcuya kaptırdı.

Forbes'un "2020 yılının en çok kazanan sporcular" raporunda ilginç detaylar yer aldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok spor organizasyonu ertelenince 4 senenin ardından ilk kez kazanılan paraların ortalaması düştü. 

Listenin ilk sırasında ise 106.3 milyon dolar ile "Majesteleri" lakaplı Roger Federer yer aldı. Federer, 1990 yılından bu yana açıklanan listenin zirvesinde yer alan 9. farklı sporcu oldu. 

Raporun ilgi çekici yanlarından biri ise, kadın-erkek sporcuların kazanç oranlarının tartışıldığı dönemde, 2020 yılında listeye iki kadın sporcunun girmesi. Naomi Osaka ile Serena Williams, 4 yıl aradan sonra ilk kez iki kadın sporcunun girdiği listede kendilerine yer buldular. 

Listenin ilk 10 sırası şu şekilde: 

1- Roger Federer - 106.3 milyon dolar

2- Cristiano Ronaldo - 105 milyon dolar

3- Lionel Messi - 104 milyon dolar

4- Neymar - 95.5 milyon dolar

5- LeBron James - 88.2 milyon dolar

6- Stephen Curry - 74.4 milyon dolar

7- Kevin Durant - 63.9 milyon dolar

8- Tiger Woods - 62.3 milyon dolar

9 - Kirk Cousins - 60.5 milyon dolar

10 - Carson Wentz - 59.1 milyon dolar

Kaynak: TRT SPOR

Rusya'da maçlara az sayıda seyirci izni

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ligler yeniden başladığında maçlara az sayıda seyirci alınacağı belirtildi.

Rusya Spor Bakanı Oleg Matytsin, ülke basınına yaptığı açıklamada, Almanya'daki seyircisiz maçlara değinerek, "Atmosfer oldukça ilginçti ve yeterli heyecan yoktu. Seyircisiz maçlar alıştığımız gibi görünmüyor. Ligin az sayıda da olsa seyircili olarak devam etmesi önemli." ifadelerini kullandı.

Rus basınında yer alan haberlerde ise maçlara stat kapasitesinin yüzde 10'u oranında seyirci alınmasına izin verildiği ifade edildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan Rusya Premier Lig'in 21 Haziran'da başlayacağı açıklanmıştı.

La Liga derbi ile başlıyor

İspanya Futbol Federasyonu, ligin 11 Haziran'da Sevilla - Real Betis derbisi ile başlayacağını açıkladı.

İspanya'da Spor Yüksek Konseyi (CSD), Futbol Federasyonu (RFEF) ve La Liga kurumu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) ertelenen sezonun kalan maçlarının oynanmasına 11 Haziran'da başlanmasına karar verdi.

CSD tarafından yapılan yazılı açıklamada, La Liga'da ertelenen maçların oynanmasıyla ilgili takvimin kabul edildiği bildirildi.

Buna göre 28. haftadan itibaren ertelenen maçların oynanmasına 11 Haziran'da Sevilla-Real Betis karşılaşmasıyla başlanacağı, salgının evrimine bağlı olarak ligin 18-19 Temmuz'da bitmesinin öngörüldüğü belirtildi.

La Liga'da kalan 11 hafta maçlarının oynanma saatlerinin hafta içinde 19.30, 21.30 ve 22.00 olacağı, hafta sonunda ise buna 17.30'un da ekleneceği kaydedildi.

La Liga'da şimdiye kadar oynanan 27 hafta sonunda Barcelona 58 puanla lider durumda bulunurken, onu Real Madrid (56), Sevilla (47), Real Sociedad (46) izliyor.

Takımlar, Kovid-19'dan dolayı yaklaşık iki ay ara verdikleri antrenmanlara 7 Mayıs'tan itibaren tesislerinde başlanmıştı.

Erling Haaland'dan kötü haber

Borussia Dortmund'un yıldız golcüsü Erling Haaland, sakatlığı nedeniyle Paderborn deplasmanında forma giyemeyecek.

Basın toplantısı düzenleyen Borussia Dortmund'un teknik direktörü Lucien Favre, dizinden sakatlanan 19 yaşındaki Norveçli futbolcunun pazar günü Paderborn ile oynayacakları lig maçında takımdaki yerini alamayacağını söyledi.

İsviçreli teknik adam, son maçlarda ilk 11'de forma verdiği Suriye asıllı Alman oyuncu Mahmoud Dahoud'un da dizinde henüz belirlenemeyen bir sakatlık yaşadığını ve sezonu kapattığını belirtti.

Konuk ettiği lider Bayern Münih'e 1-0 yenilmesinin ardından rakibiyle arasındaki puan farkı 7'ye çıkan ikinci sıradaki Borussia Dortmund'a devre arasında transfer olan Erling Haaland, çıktığı 11 Bundesliga maçında ağları 10 kez sarsmıştı.

Bundesliga 2019-2020 29. Hafta Canlı Maç Programı

TFF açıkladı, kalan maçlar seyircisiz

Süper Lig ve TFF 1. Lig'de kalan müsabakaların seyircisiz oynanacağı açıklandı.

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısında salgın nedeniyle durdurulan Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının özel koşullarla oynatılmasına ilişkin 'Covid-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimat' kabul edilmiştir." denildi.

Talimata göre, Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 2019-2020 sezonunun kalan maçlarının seyircisiz oynanacağı ifade edildi.

Karşılaşmalarda 5 oyuncu değişikliğinin yapılabileceği, eleme usulü müsabakalarda uzatma devrelerinin oynanması halinde ise 1 futbolu değişikliğine daha izin verileceği aktarıldı.

A takım listesinde bulunan futbolculardan test sonuçlarına göre müsabakalarda görev alacak olanların sayısının 14'ün altına inmesi halinde, karşılaşmanın oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe erteleneceği belirtildi.

Yedek kulübelerinde bulunan kişilerin aralarında 2'şer koltuk boş bırakılacağı aktarılırken, tek kullanımlık uç aracılığı ile ateş ölçümü yapılacağı, ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanların stada alınmayacağı kaydedildi.

Maskesi bulunmayan kişilerin stada giremeyeceği ve oyundan çıkan futbolcuların da maske takmasının zorunlu olduğu belirtildi.

Polonya'da maçlara seyirci alınacak

Polonya futbol liglerinde karşılaşmalara, 19 Haziran'dan itibaren stat kapasitelerinin yüzde 25'i oranında seyirci alınacak.

Başbakan Mateusz Morawiecki, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Futbola dönmeyi başaracak adımları attığımız için mutluyum. Futbol maçlarının yeniden başlaması, bizim için yeni normale dönüş anlamına geliyor. Seyircilerin statlara dönüş tarihi olarak 19 Haziran'ı belirledik. Bu tarihten itibaren statlara kapasitelerinin yüzde 25'i oranında seyirci girebilecek." ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek ise kararın 1, 2 ve 3. lig maçlarında geçerli olacağını belirterek, statlara sadece ev sahibi takım taraftarlarının alınacağını, biletlerin de internet üzerinden satılacağını duyurdu.

Polonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında askıya alınan ligler, bugünden itibaren yeniden başlayacak.

Emre Belözoğlu: "Hedefimiz kupa ve ligi en üst yerde bitirmek"

Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Emre, ''Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak ligi de en üst yerde bitirmek.'' dedi.

Evde yapılan çalışmaların ardından takım halinde antrenmanların başladığını kaydeden Emre Belözoğlu, futbolcular olarak en yakın temasın olduğu işi yaptıklarını söyledi. Pandemi sürecinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yapılabilecek ne varsa bütün adımları attığının altını çizen tecrübeli futbolcu, Sağlık Bakanlığı'nın da attığı adımlar ile halkı çok doğru yönlendirdiğini ifade etti.

Emre Belözoğlu, sporcu için de sahaya dönmeni kolay organizasyon olmadığını, ciddi bir çalışma ve yapılanma gerektirdiğini belirterek, liglerin tekrar başlayacağı tarihe kadar takımların hazır olup olmayacağı ile ilgili olarak ise "Gerçekçi olmak lazım. Tabii ki bu bir sezon başı planlaması gibi olmayacaktır. Tüm sporcuların da benim gibi düşündüğünü hissediyorum. Bu ciddi psikolojik de bir süreç" dedi.

Fenerbahçe'nin her zaman kupalar kazanmaya oynadığını dile getiren tecrübeli futbolcu, hedeflerinin ise Türkiye Kupası'nı kazanmak ve ligi en üst noktada bitirmek olduğunu belirtti.

''Çok zorlu bir süreçti''

Koronavirüs salgını ve bu süreçte sarı-lacivertli oyuncuların evde yaptığı çalışmalar ve ardından başlayan saha çalışmalarını değerlendiren Emre, "Tüm dünya için, ülkemiz için, hepimiz için çok alışık olmadığımız, çok da insana nasip olmayacak tarihte bazı örnekleri olsa da bizim de yaşayacağımız varmış diyebileceğimiz bir süreç. Kolay bir süreç değil. Hem dünyamız için hem ülkemiz için hem de tüm meslek sahibi insanlar için olduğu gibi sporcular adına da zorlu bir süreç. Pandemi, Türkiye'de hissedilmeye başladıktan sonra federasyonumuzun ligleri iptal kararıyla beraber büyük bir belirsizlik vardı. Daha yeni yeni sezonun başlanıp başlanmayacağı konuşulurken hem toplumumuza örnek olmak adına hem de camiamızı doğru temsil etmek adına evde kalmamız yönünde telkinler verdiğimiz dönemde biz de oyuncu grubu olarak genelde bu süreci evimizde geçirdik. Evimizde geçirirken de kulübümüzün, hocalarımızın bize vermiş olduğu program dahilinde geçirmeye çalıştık. Bu süreç içinde evdeki çalışmalarımızda bize ciddi bir destek sağlayan MACFit firmasına, Muzaffer ağabeye –kendisi de Başkanımızın dostudur, benim de yakın ağabeyimdir- bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Evdeki çalışmalarımızın çoğunu onun vermiş olduğu destekle yaptık. 27-28 oyuncudan bahsediyorsunuz. Hepsinin koşu bandının olması, bisikletinin olması kolay değil. Sağ olsun kendileri bu anlamda çok ciddi destek verdiler. Evimizde yaptığımız çalışmalar bitti ve biter bitmez de hemen bireysel çalışmalarımız sahada başladı. Yine Fatih hocamızın bize vermiş olduğu programlar dahilinde sosyal mesafemizi koruyarak antrenmanlarımız devam etti. Önce bireysel daha sonra 2'şerli, 3'erli gruplar daha sonra 6'şarlı, 7'şerli gruplar ve 2 gündür burada takım halinde çalışmalarımıza başladık. Çok zorlu bir süreçti. Herkesin işinin ikinci planda olması gerektiğini hepimize yaşatan, sağlığın ve ailemizin her şeyden daha önemli olduğunu yaşamamıza vesile olan bir süreçti. Bu süreç inşallah bir an önce biter. Hayatın da devam etmesi gereken bir dönemi var önümüzde. Biz futbolcular bu anlamda baktığınızda en yakın temasın olduğu işi yapıyoruz" dedi.

''Herkes futbolu özlemiş''

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kampla ilgili konuşan Emre Belözoğlu, "Sağlık Bakanlığımızın, devletimizin, federasyonumuzun bu anlamda önceliğinin sporcu, insan sağlığı olduğunu önemsediklerini düşünerek onların vermiş olduğu kurallar dairesinde idmanımızı, kamptaki hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Herkes futbolu özlemiş. Bir şeyler yapmaya, motive olmaya çalışıyor. Kamp süremiz 5-6 gündü. Hocalarımızla görüşeceğiz bunu 7-8 güne çekmeye çalışacağız. Bu anlamda federasyonumuza teşekkür etmemiz gerekiyor. Tesisimizdeki birkaç çalışmadan dolayı bir etabımızı burada devam ettirmeyi düşünüyorduk, belki o süre biraz uzayacak. Federasyonumuz burada bize çok güzel misavirperverlik yaptı. Onlara da teşekkür ediyorum. Sağlık Kurulunun vermiş olduğu izolasyon kuralları sporculara ve takımlara uygulanan her türlü kural burada da uygulanıyor. Tesis çalışanlarına her hafta rutin testler yapılıyor. Sporculara, kulüp çalışanlarına zaten yapılıyordu ama kamp alanında bizle beraber kim varsa –çimcisi dahil- testler yapılıyor" diye konuştu.

''Kulübümüz bütün adımları attı''

Pandemi süreci ve alınan önlemleri değerlendiren Emre Belözoğlu, "Bizi dinleyen herkesin cümlelerimi anlayacağını düşünüyorum. Futbol bizim hayatımızın merkezi, Fenerbahçe gönlümüzdeki en büyük takım. Böylesine büyük bir pandemiyle karşılaştığımız bir süreç de olmadı, kimsenin tecrübesi de yok. Önceliğimiz sağlıktı. Futbol ikinci planda kaldı ama yine de olabildiğince, evdeki çalışmalarımıza başladığımız andan itibaren yine işimize, kulübümüze konsantre olmaya devam ettik. Gerçekçi olmak gerekiyor ki herkesin önceliği, her insanın olması gerektiği gibi kendi sağlığımız ve ailemizin sağlığı üzerinden gitti. Hem kulübümüzün almış olduğu önlemlerle beraber vaka sayısının da olmaması, tesis çalışanlarının birkaçında oldu daha sonra çok şükür onların testleri negatif geldi. Sezonun ilk yapılan testinde bir oyuncumuzda pozitif bir vaka vardı sonra o da negatif oldu. Pandemi sürecinde yapılabilecek ne varsa kulübümüz bu anlamda bütün adımları attı. Burada Sağlık Bakanlığı'nın da hakkını vermemiz gerekiyor. Çok doğru adımlar attılar, bizi çok doğru yönlendirdiler. Hem bireysel olarak hem de kulübümüz adına teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğü bu anlamda bize çok ciddi bir destek verdi, onlara da teşekkür etmek lazım. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı" ifadelerini kullandı.

''Sahaya dönmek için ciddi bir çalışma gerekir''

Evde geçirilen süre ve yapılan çalışmalarla ilgili Emre, "Herkes için zor. Belki insanlar pandemi süreci biraz rahatladığında, gevşediğinde hemen bizim sahaya çıkıp rahat rahat maç yapabileceğimizi düşünüyor ama bizim tatillerimiz bile bir sezon sonunda 3-4 hafta tatil yapıyoruz. Bu ilk defa 6-7 haftalara çıktı. Sporcu için de sahaya dönme kolay organizasyon değildir. Ciddi bir çalışma gerekir, ciddi bir yapılanma gerektirir. Biraz önümüzde kısa saha çalışmaları olacak gibi gözüküyor. Bunun sıkıntılarını inşallah kimse yaşamaz. Sahaya dönmek, maçlara dönmek kolay olmayacak. Herkes bilsin ki elimizden geldiğince sahaya dönmek adına maksimumuzu yapmaya çalışıyoruz. Ciddi bir planlama vardı. Hocalarımız sabah 9'dan akşam 6'ya kadar tesiste kalıp grupları çalıştırdılar. Oyuncular bu anlamda özveri gösterdiler. Psikolojik ve fiziksel anlamda takımı hazır tutmak adına herkes kulübümüzde elinden geleni fazlasıyla yaptı." açıklamasını yaptı.

''Sezon başı planlaması gibi olmayacak''

Liglerin oynanmaya başlayacağı tarihte takımların hazır olup olmayacağıyla ilgiliyse Emre, "Gerçekçi olmak lazım. Tabii ki bu bir sezon başı planlaması gibi olmayacaktır. Tüm sporcuların da benim gibi düşündüğünü hissediyorum. Bu ciddi psikolojik de bir süreç. Herkes olayın fiziksel boyutuna bakıyor ama bu işin psikolojik gerçekleri de var. Sosyal yaşantı devam edecek, takımlar seyahat edecekler, deplasman süreci olacak, statlarda çalışanlar olacak. Yani ciddi bir izolasyon isteyen bu olayın bir de oyuncuları ilgilendiren psikolojik boyutu var" dedi.

Bu süreç dahilinde oyuncuların içinde bulunduğu psikolojiyi de yorumlayan tecrübeli futbolcu, "Çocukluğumuzdan beri hayalini kurduğumuz meslek bu. Sahaya çıkınca her şey unutulur. Sahaya çıkınca çocuklar gibi şen olursunuz. Sahaya çıkınca bir problem olacağını düşünmüyorum. Her oyuncu için bu böyledir. Sadece maçımız bitince, gerçeklerle baş başa kalınca bunun sıkıntısını psikolojik olarak yaşayacaktır oyuncu. Bu da normaldir. Futbolu yönetenlerden de sporcuların bazen yapmış olduğu açıklamaları yanlış anlamamalarını rica edeyim ligdeki en tecrübeli oyunculardan biri olarak. Herkesin sağlığını düşünerek bazı ifadelerde bulunması normaldir. Birçok oyuncunun ailesinin en yakın bireylerini kaybettiği anlarda dahi ertesi gün maça çıkmışlığı vardır. Pandemi bundan daha önemli değildir. İşin tabii bir sosyal boyutu da var. Onu da es geçemeyiz. Biz zorlanıyormuş gibi hissetmiyoruz, biz işimizi yapmak istiyoruz. Sadece doğru zamanda doğru alanda olduğunda herkes bunun için, futbol oynamak için heveslidir. Kolay bir süreç olmayacak. Ülkemizin birer vatandaşı olarak gerek devletimizin gerek Sağlık Bakanlığımızın vermiş olduğu her kararın arkasında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu anlamda hayatın devam etmesi adına birçok kısıtlamalar olduğunda çalışan insanlar da var. Onları da es geçmemek gerekiyor. Biz de o insanlardan kendimizi farklı görmüyoruz. Hayatın devam etmesi gerekiyorsa sporcular da bunu böyle hissetmeli diye düşünüyorum bireysel olarak. Doğru alan, doğru zaman oluşturulduğunda kulüpler ve oyuncular için çok daha olumlu bir süreç olacaktır. Mesela Mevlüt arkadaşımızın eşi küçük bir rahatsızlık geçirdi. Normalde kendisi kampta bizimle beraberdi ama hastaneye gidip 1 gün hastanede kalması gerektiği için kendisini burada değil Samandıra'da ağırlıyoruz. Samandıra'da bir hocamız onunla birebir çalışmalara devam ediyor. Eşine de geçmiş olsun diyorum. Bu konulara hassasiyet gösteriyoruz. Birçok takım bu hassasiyeti gösteriyordur. Böyle bir süreç normalde hiçbir takımda olmaz. Eşi hastalandığı için hastaneye gittiğinden dolayı hiçbir oyuncu takımdan ayrı antrenman yapmaz. Süreç bunu gerektirdiği için örneklemek istedim" şeklinde konuştu.

''Evde çok iyi çalıştık ama sahada olmak başka''

Antrenman temposuyla ilgili de konuşan kaptan, "Herkes sosyal medyada evdeki çalışmalarını paylaşıyor, sporculardan bağımsız insanlar da kendi hareketlerini paylaşıyorlar, eşim de takip ettiği için biliyorum. Evde çok iyi çalıştık ama onun karşılığı sahada olmuyormuş bunu hep beraber gördük. Sahada olmak çok başka. Profesyonel bir sporcunun mesleğini icra ettiği yerde çalışması çok başka. Sahaya çıkalı 2 haftayı buldu, gerçekten zorlanıyoruz. Takımla çalışmaya başlayınca biraz daha farklı zorlanıyoruz. Sağlık Kurulu bu işin evrelerini belirlediği için üçüncü evreye geçildiği andan itibaren şu an oyuncular fiziksel anlamda sezon başı kampında en zorlandığı süreci yaşıyor gibi. Herkesin her yerinde ağrılar var. Ciddi bir zorlanma süreci. Fatih hocamız da sağ olsun ciddi ağır idmanlar yaptırıyor. Herkes keyifli, herkes mutlu. Herkes işine konsantre" ifadelerini kullandı.

Sezonun bundan sonraki bölümüyle ilgiliyse Emre, "Sosyal yaşamdan farklı olacağını düşünmüyorum. Kontrollü bir yaşama, tedbirli bir yaşama gitmemiz gerekiyor. Saha içinde olabildiğince federasyonumuzun, Sağlık Kurulu'nun vermiş olduğu kurallar dairesinde elimizden geleni yapacağız. Zor bir süreç, alışık olmadığımız bir süreç. Geçen gün Almanya'da futbolcuya tükürdü diye hakem uyarıyor. Yazın sıcağında koşarken ister istemez bu hadiseler olacak, temaslar olacak. Sporun saha içinde kontrol edilebilir gerçeği yok ama olabildiğince kontrol edilebilir gerçeği var. İzleyenlerin de oynayanların da bunu kabul etmesi gerekiyor. Kendi adımıza söyleyebileceğimiz saha içinde ya da antrenmanda pandemi sıkıntısını yaşamayacağız sadece sosyal yaşamda herkes kadar biz de sıkıntısını yaşayabiliriz. Kontrollü, tedbirli olmak zorundayız" diye konuştu.

Mehmet Aurelio yorumu

Teknik ekipte göreve başlayan Mehmet Aurelio ile ilgili de konuşan Emre, "Marco, sayısız kupa kazanmış bir futbolcu formamız altında. Benim de bireysel olarak tanıdığım ve çok sevdiğim bir karakter. Marco, Türkiye futbol tarihinde başka ülkede doğmuş, anne-babası başka pasaporta sahip olan ilk defa A Milli Takım seviyesinde oynamış bir futbolcu diye biliyorum. Bu anlamda da kendini Türk hisseden, bu değerlere sahip, hala Türkiye'de yaşamaya devam eden önemli bir spor adamı. Kulübümüzün kararını çok isabetli buluyorum. İnşallah bu sene ve önümüzdeki senenin yapılanması için mutlaka bir görevi olacaktır. Doğru bir hamle. Yabancı dili var. Takımımızın için Brezilyalı ve İspanyol oyuncu çok fazla olduğu için bu anlamda da kulübümüze vereceklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli taraftarlara da seslenen Emre, "Biz pandemi öncesinde performans olarak taraftarlarımızın çok da istemediği bir grafikteydik. Onları üzdüğümüz bir süreçti. Fenerbahçe formasına öyle sevdalı insanlar var ki ne kadar kötü bir süreç olursa olsun insanlar bu formaya ve armaya öyle bağlılar ki bizi özlediklerini dile getirebiliyorlar. Aslında kişilerden bağımsız Fenerbahçe'ye ne kadar büyük bir sevda olduğunu hep beraber yaşıyoruz. Bu, biz oyuncular için çok değerli, bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. İnanıyorum bu önümüzdeki süre zarfında takımımız en iyi şekilde çalışacak ve bu 8 haftayı çok iyi bir şekilde bitirecek. İnşallah önümüzde Türkiye Kupası hedefimiz var. Bunu kazanmak için sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Bu sene ya da önümüzdeki seneyle alakalı yönetimimiz, bizler elimizden geldiğince Fenerbahçe camiasını doğru bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecinden dolayı birçok konuyla alakalı herkesin ismi gündeme geliyor. Fenerbahçe'yi kendi içinde ayırmak isteyen, bizi üzmek isteyen insanlara bu fırsatı vermeyelim. Bir olmamız gereken bir zaman. Hem bu sene hem önümüzdeki sene için Başkanımız önderliğinde yönetimimiz ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar, planlı bir şekilde hareket ediyorlar. Fenerbahçe bu ülkenin en büyük gerçeğidir. Fenerbahçe bizim kalbimizde en büyük takım olmakla beraber kulübümüzü ya da gönül vermiş insanları zafiyete uğratacak söylemlerde bulunan insanlara karşı beraber hareket etmemiz gerekiyor. Kimseyi kırmak ya da üzmek istemiyorum ama bir şekilde gündeme geldiğinde bunu önemsememiz gerektiğinde daha resmi anlamda yapılan açıklamaları değerli bulmalı Fenerbahçe taraftarı ve camiamız. Bunu bir dip not olarak söylemek gereği duydum. Lütfen taraftarlarımız beni yanlış anlamasın. Beraber hareket etmemiz gereken bir süreç. Bazı spekülasyonlar olduğunda konuşmuyorsak bizi yanlış anlamasınlar. Futboldan daha önemli bir pandemi süreci yaşadığımız için konuşmuyoruz. Herkese cevap verebiliriz ama ülkemizde daha önemli bir gündem var. Lütfen resmi olmadığı sürece, kulübümüzün yetkilileri tarafından bir açıklama yapılmadığı sürece konuşulanlara itibar etmemeleri gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

''Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak. Ligi de en üst noktada bitirmek''

Fenerbahçe her zaman kupaları kazanmaya oynar. Bu, Fenerbahçe'nin gerçeğidir. Fenerbahçe'nin genlerinde mevcut. Şu an gerçekçi olmak gerekirse hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak. Ligi de en üst noktada bitirmek adına mücadele etmek. Bu da bizim olmazsa olmazımız. Herkese sağlıklı, huzurlu günler diliyorum. Kolay bir süreç değil. Lütfen olabildiğince Sağlık Bakanlığımızın ve devletimizin uyarılarını dikkate alalım. Çalışmak zorunda olan çok insanımız var. Onlara da Allah kolaylıklar versin. Kendilerine sağlıklı, huzurlu günler diliyorum" dedi. 

Kaynak: DHA

"Galatasaray, Bournemouthlu Ryan Fraser ile ilgileniyor"

Süper Lig için hazırlıklarına devam eden Galatasaray, yeni sezonun transfer planlamasını da yapıyor. İskoç basını, sarı-kırmızılı ekibin Bournemouth forması giyen Ryan Fraser'i kadrosuna katmak istediğini iddia etti.

Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ediyor. İskoç basını, sarı-kırmızılarının Bournemouthlu Ryan Fraser'i gündemine aldığını yazdı.

Sezon sonunda sözleşmesi sözleşmesi sona erecek 25 yaşındaki futbolcuyla Arsenal ve Tottenham'ın da ilgilendiği belirtildi.

Hücumda her iki kanatta forma giyebilen Ryan Fraser'in daha fazla süre alabileceği bir takıma transfer olmak istediği iddia edildi.

Premier Lig'de bu sezon 28 maça çıkan İskoç futbolcu, 1 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Bu arada Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in çalışma programında değişiklik planladığı öğrenildi. 

Terim'in futbolcularının sessiz atmosfere alışmaları için bazı antrenmanları Türk Telekom Stadı'nda yapmayı planladığı gelen haberler arasında.

Kaynak: TRT SPOR

Cansu Çetin Fenerbahçe Opet'te

Voleybol Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Opet, son üç yıldır Galatasaray forması giyen smaçör Cansu Çetin ile anlaştı.

1993 doğumlu, 183 cm boyundaki oyuncu, voleybola Çankaya Belediyesi'nde başladı. İller Bankası'nın ardından Eczacıbaşı altyapısında forma giyen Cansu, ilk profesyonel sezonunu 2011-12 sezonunda Sarıyer Belediyesi'nde geçirdi.
3 sene bu takımda forma giyen oyuncu, bir sezon Beşiktaş'ta oynadıktan sonra son iki senesinde Vakıfbank forması giydi. 2016'da Türkiye şampiyonluğu yaşayan Cansu, 2017'de CEV Şampiyonlar Ligi ve Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası birinciliklerinde yine Vakıfbank forması giydi.
2017 yılında Galatasaray'a transfer olan oyuncu 3 yıl sarı-kırmızılı formayı giydi.
2013'ten bu yana Türkiye Milli Takımı'nın formasını da terleten Cansu, 2014'te Kadınlar Avrupa Ligi'nde altın madalya kazanan kadroda yer aldı.
Altyapı ve A milli takımlarda 80 kez milli takım forması giydi.
voleybolunsesi.com

MotoGP'nin 2 ayağı daha iptal edildi

2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Büyük Britanya ve Avustralya ayakları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edildi.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de, Katar, Almanya, Hollanda ve Finlandiya'dan sonra Büyük Britanya ve Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı etaplar da Kovid-19 kurbanı oldu.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, 30 Ağustos'ta İngiltere'nin Northamptonshire bölgesinde ve 25 Ekim'de Avustralya'nın Phillip Adası'nda düzenlenmesi planlanan yarışların iptal edildiği belirtildi.

Şampiyonanın Tayland, ABD, Arjantin, İspanya (2), Fransa ve İtalya'daki yarışları ise salgın yüzünden ertelenmişti.

Mehmet Aurelio o iki maçı unutamıyor

Fenerbahçe A takımının teknik ekibinde göreve getirilen Mehmet Aurelio, "Evime döndüğüm için mutluyum. Fenerbahçe kariyerimde en mutlu olduğum kulüp" dedi. 42 yaşındaki futbol adamı, kariyerinde unutamadığı maçları da anlattı.

2003-2008 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen ve sarı-lacivertli ekibin futbol A takımının teknik ekibinde göreve getirilen Mehmet Aurelio, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

Aurelio; dönüş hikayesini, koronavirüs salgını gündemini ve bu süreçte yapılan hazırlıklar hakkında değerlendirmeler yaptı.

 "Eski zamanda yaşadığımız mutlulukları tekrar yaşayacağız”

Sarı-lacivertli camiaya döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Aurelio, “Ortam mükemmel. Teknik ekip ve oyuncular bana çok destek oluyorlar, hepsine teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum, sosyal medyadan çok fazla mesaj gönderiyorlar. Evime döndüğüm için mutluyum. Eski zamanda yaşadığımız mutlulukları tekrar yaşayacağız.” dedi.

"Fenerbahçe benim bugüne kadar en mutlu olduğum benim için en önemli kulüp"

Aurelio, geri dönüş hikayesini ise “Gerçekten benim için çok önemi bir gelişmeydi. 2003 senesinde Fenerbahçe’ye geldim ve burada 5 sezon geçirdim. Burada çok mutluydum. Fenerbahçe benim bugüne kadar en mutlu olduğum benim için en önemli kulüp. Hala kalbimde yaşadığım mutlulukları, şampiyonlukları ve güzel anları her zaman sakladım. Şimdi buraya geri dönmek nasip oldu. Benim için büyük mutluluk. Çok çalışıp eski mutluluklara tekrar kavuşmak istiyoruz.” sözleriyle anlattı.

"İnşallah Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayacağız”

Mehmet Aurelio, Fenerbahçe ile ilgili gözlemlerini şu sözlerle aktardı:

“Durum çok iyi. Uzun zamandır evden antrenman yapıyorlar. Kampta da çok çalışıyorlar. 12 Haziran’da lig tekrar başlayacak ve onlar daha yüksek tempoda oynayacak. Trabzonspor’la Türkiye Kupası yarı finalinde oynayacağımız çok önemli bir maç var. İnşallah Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayacağız.” 

Futbolcuların bu süreçteki performanslarının gidişatıyla ilgiliyse Aurelio, “Gerçekten evden video konferans üzerinden antrenman yaptıkları dönemde zaten takım çok iyi bir şekilde çalışmış. Şimdi sahada daha çok toplu ve fizik üzerine idmanlar yapılıyor. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Herkes özverili şekilde çalışıyor. Takımın amacı her geçen gün fizik-kondisyon anlamında daha iyiye gidip ligin tekrar başladığı zaman hazır olabilmek.” değerlendirmesini yaptı.

"Volkan Ballı, Kaptan Emre, Volkan Demirel..."

Teknik heyette yer alan isimleri tanıyor oluşunun büyük bir avantaj olduğuna vurgu yapan Aurelio, şunları dile getirdi: 

“Hepsi benim eski arkadaşlarım. Volkan Ballı, Kaptan Emre, Volkan Demirel…Ben çok mutluyum çünkü onlarla Fenerbahçe’de tekrar çalışıyorum. Onları çok seviyorum. İnşallah tekrar güzel şeyler yaşayacağız.”

Pandemi süreciyle ilgili düşüncelerini de paylaşan Mehmet Aurelio, “Tabii ki herkes için çok zor bir dönem. Hepimiz çok üzülüyoruz çünkü çok fazla insan hayatını kaybetti. Hem futbolcular hem de teknik ekip içinde bulunduğumuz bu zor dönemden dolayı çok üzgünüz. Yapmamız gereken şey dua etmek, inançlı olmak, sağlıklı günlere tekrar kavuşabilmemiz için dua etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

"Özellikle genç oyunculara yardım etmeye çalışıyorum"

Tecrübeleriyle birlikte oyunculara yardımcı olmak istediğini belirten Aurelio, “Güzel zamanlar yaşadık. O zamanlar geride kaldı ve şimdi başka bir görevdeyim. Şimdi daha farklı bir şekilde yardım etme imkanı elde ettim. Diğer oyunculara, özellikle genç oyunculara yardım etmeye çalışıyorum. Bizim için en önemli şey birlik olmak. Benim de oynadığım dönemde birliktelikle birlikte çok güçlü bir takımdık.” şeklinde konuştu.

"Jailson ve Gustavo müthiş karakterler"

Sar-lacivertli ekibin Brezilyalı oyuncuları Luiz Gustavo ve Jailson’la ilgiliyse Aurelio, “Jailson ve Gustavo müthiş karakterler. Daha yakın muhabbet ediyoruz. Çok iyi oyuncular. Fenerbahçe’ye nasıl daha iyi katkı sağlayabilirler bunu konuşuyoruz sürekli. Daha da iyi katkılar sağlayacaklar. Onlar burada olduğu için çok mutluyum. İnşallah uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’ye çok fazla yardım ederler.” ifadelerini kullandı.

“Bence Brezilya insanları ile Türkler çok benzer"

Brezilyalıların hızlı adaptasyon sağlamaları ve iyi performans sergilemelerini ise Brezilyalılar ile Türklerin benzerliğine bağlayan Aurelio, “Bence Brezilya insanları ile Türkler çok benzer. Çok sıcak insanlar. İyi anlaşıyorlar. Hemen adaptasyon sağlayabiliyorlar.” dedi.

"Chelsea ve Çek Cumhuriyeti maçlarını unutamıyorum"

Fenerbahçe forması giydiği Chelsea maçını ve Türkiye A Milli Takımı forması giydiği Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını unutmadığını kaydeden Mehmet Aurelio, o karşılaşmaları şu sözlerle anlattı:

“Chelsea ile oynadığımız ilk maçı hatırlıyorum. Kadıköy’de 2-1 kazandık. Her zaman hatıramdadır. Harika atmosfer vardı. Milli takımda da Çek Cumhuriyeti maçını her zaman hatırlıyorum. 2-0 geriden 3-2 çevirmiştik maçı. Çok güzel bir karşılaşmaydı, orada da harika atmosfer vardı.”

"Türkiye benim ikinci vatanım"

Türk insanını çok sevdiğini, İstanbul’da yaşadığını belirten ve Türkiye için "ikinci vatanım" diyen Aurelio, sözlerini; “Ben her zaman duygularımla konuşuyorum. Buraya geldiğim zaman ‘evime döndüm’ diyorum. Çünkü burası kulüp kariyerimde oynamaktan en çok mutlu olduğum yer. Tanrı isterse ve çok çalışırsak oyunculuk zamanında elde ettiğim gibi çok büyük mutluluklar elde edebileceğimizi düşünüyorum.” ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: TRT SPOR

NBA, Bundesliga ve La Liga takımlarının maskeleri Bursa'dan

Bursa'da bir tekstil firmasınca üretilen maskeler sipariş üzerine başta NBA, Bundesliga ve La Liga olmak üzere dünyanın önde gelen futbol ve basketbol liglerinin takımlarına gönderiliyor.

Antibakteriyel, nefes alınabilirliği yüksek, su iticilik özelliklerine sahip, 25-30 yıkamaya dayanıklı maskeler sipariş üzerine NBA, Bundesliga ve La Liga ekiplerine gönderiliyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde örme polyester, naylon kadın giyim kumaşı imal eden firma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yıkanabilirlik özelliğiyle birden fazla kullanım imkanı sunan maskelerin üretimine başladı.

Neopren kumaşa antibakteriyel, su iticilik ve 25-30 yıkamaya kadar dayanıklılık özellikleri uygulayan, böylece nefes alınabilir ergonomik maskeler üreten şirket, yurt içi ve dışından pek çok sipariş aldı.

Günlük 250 bin maske üretmesine rağmen siparişlere yetişemeyen firmaya, 16 Mayıs'ta tekrar başlayan Almanya Bundesliga ile 8 Haziran'da start alacak İspanya La Liga futbol liglerindeki ekiplerin yanı sıra temmuz sonundan itibaren karşılaşmaların kaldığı yerden devam edeceği Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından talep geldi.

Üzerlerinde takım armalarının yer aldığı farklı tasarımlı maskelerin numunelerini takımlara gönderen firma, üretime hazır bir şekilde gelecek siparişleri bekliyor.

San Antonio Spurs ve Atlanta Hawks'a numune gönderdiler

Bursa'da 2011'den bu yana faaliyet gösteren firmanın sahibi Levent Tümer, AA muhabirine, aylık 200 ton üretim kapasitesiyle çalışarak başta yurt dışındaki konfeksiyonculara, büyük mağaza zincirlerine ve yurt içindeki ihracatçı konfeksiyonculara örme polyester, naylon kumaş ürettiklerini söyledi.

Kovid-19 salgını sürecinde, daha önce aldıkları siparişlerin iptali ya da bekletilmesiyle üretimin durma noktasına geldiğini aktaran Tümer, "Daha sonra yaptığımız kumaşlardan, yıkanabilir, çevreye saygılı, geri dönüşümlü, birden fazla kullanımlı, hem maliyet hem kalite açısından uygun bir maske üretip üretemeyeceğimizi düşündük." dedi.

Tümer, imal ettikleri neopren kumaştan tasarlayıp ürettikleri maskelerin nefes alınabilirlik ve antimikrobiyal özellikleri ile temizliğine dair testlerinin Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezinde (BUTEKOM) yapıldığını anlattı.

Scuba ya da dalgıç olarak da anılan puf kumaşlara özel kimyasal aplikasyonların yanı sıra antibakteriyel, en az 25-30 yıkamaya dayanıklılık ve su iticilik özellikleri uygulayıp belgelendirdiklerini belirten Tümer, şöyle devam etti:

"Yurt içi ve yurt dışındaki zincir mağazalardan çok fazla talep aldık. Günlük üretimimiz 250 bin adet civarında. Bu kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Çünkü başta Avrupa olmak üzere Afrika, Amerika, Avustralya'dan talepler geldi. Biz bu kadarını beklemiyorduk. En son Gana'dan, Ruanda'dan aradılar. NBA'de maçların maskeli oynanmasına karar verildikten sonra bazı takımlar bizden numuneler istedi. Birkaç NBA takımı için numuneler hazırladık. Bundesliga, La Liga takımlarına da numuneler gönderdik. Bunların üretimleri için hazırız. Bayern Münih, Borussia Dortmund, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach için numuneler yapıldı ve sipariş aşamasındayız. NBA'den San Antonio Spurs ve Atlanta Hawks takımlarına numuneler gitti. Türkiye'deki taraftarların store gruplarıyla da görüşmelerimiz devam ediyor. Barcelona'nın sponsoru olan bir firma için numunelerimizi hazırladık."

"Maskedeki hava yastığı örgüsü, virüsü engelliyor"

Maskelerin özelliklerine değinen Tümer, filament sayısını artırarak sıkı bir yapı yakalayıp maskenin nefes alınabilirliğini sağladıklarını bildirdi.

Ürünün bakteri filtrasyon özelliği bulunduğunu, N95 maske ayarında yani virüsleri yüzde 95-98 tutan bir özellikte olduğunu kaydeden Tümer, "Nem ve ter çekme oranı, pamukta yüzde 8-9 iken polyesterde 0,4'tür. Yani pamuğun 20'de biri oranında. Bu özellik, polyesterde ıslak ortam olmayacağı, böylece bakteri barındırmayacağı anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Levent Tümer, basit, ergonomik bir yapısı olsun diye tek parçadan, likralı tasarladıkları maskelerde "monofilament" denilen, misinanın 20'de bir küçültülmüş hali olan iplik kullandıklarını aktardı.

Maskelerin 3 katmandan oluştuğunu söyleyen Tümer, "Birinci ve üçüncü katman, 'interlok' denilen likralı bir kumaş. Orta katmanı ise monofilament ipliği, 3 milimetre yüksekliğinde bir hava yastığı oluşturuyor. Maskedeki hava yastığı örgüsü, virüsü, bakteriyi, tozu engelliyor ve sıcak soğuk dengesini sağlıyor." bilgisini paylaştı.

Tümer, yurt içine satış ile ihracat için tüm sertifikaların yanı sıra maskelerde kullanılan iplikler, boyalar ve maske kumaşına uygulanan kimyasal özelliklerin kanserojen, alerjen ya da çevreye zararlı olmadığına dair onayları da aldıklarını ifade etti.

Maskelerin belirlenen kalıplara göre kesilip dikildikten sonra paketlendiğini, paketlemenin de hijyenik standartlara uygun olarak yapıldığını belirten Tümer, "Bu ürünün en önemli özelliği, cerrahi maske gibi 3-4 saatte bir değiştirmek zorunda olmamanız. Sabah takıp akşam eve gittiğinizde 40-60 derece sıcaklıkta sabunla ya da sadece suyla yıkayıp asıyorsunuz ve ertesi sabah yine kullanıyorsunuz." diye konuştu.

Sergen Yalçın, genç oyuncuların performansından memnun

Süper Lig'de kalan 8 haftayı kayıpsız geçmek isteyen Beşiktaş’ta, antrenman temposu yükseldi. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın genç oyuncuların performansından da memnun olduğu öğrenildi.

Beşiktaş günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürüyor. Takım halinde çalışmalara başladıktan sonra tempoyu yükselten teknik direktör Sergen Yalçın, genç oyuncularla yakından ilgileniyor.

Süper Lig'de kalan 8 haftada gençlere daha çok şans vermeyi düşünen deneyimli teknik adam, bu isimlerin tecrübe kazanıp yeni sezonda kadro planlamasında yer almalarını istiyor.

5 oyuncu değişikliği ile genç oyuncuları dahil etme şansı doğan Sergen Yalçın; Kartal Kayra Yılmaz, Erdoğan Kaya ve Rıdvan Yılmaz'ın performanslarından memnun olduğu belirtiliyor.

Çebi, futbolcularla masaya oturacak

Bu arada 14 günlük karantina süresi dolan Başkan Ahmet Nur Çebi, oyuncularla yaptığı birebir görüşmelere yeniden başlayacak.

Sözleşmesi bitecek oyuncular ile masaya oturacak olan Çebi’nin, yeni sezon öncesinde mali konularda taviz vermeyi düşünmediği öğrenildi.

Futbolculara olan borçların ertelenmesi konusunda da görüşmeler yapacak olan Ahmet Nur Çebi'nin, yeni sezonda mali yapıyı güçlü tutabilmek için adımlar atmaya devam edeceği belirtildi.

Yeni Ordu Stadı'nda sona doğru

Ordu'da, UEFA standartlarında yapılan yeni stadın inşaatında sona doğru yaklaşılırken, bünyesinde spor lisesi ve pansiyonun yer alacağı projenin kısa sürede Türk sporunun hizmetine sunulması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapımına başlanılan 20 bin seyirci kapasiteli yeni stadın tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. 

Daha önce kaba inşaatı yüzde 95 seviyelerinde tamamlanan ve çimleri serilen stat, bir süre önce yapılan ikmal ihalesinin ardından 180 iş gününün ardından sporseverlerin hizmetine sunulacak.

Görsellik ve kullanılabilirlik açısından Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Yeni Ordu Stadı'nda 25 loca ve 428'i kapalı olmak üzere, 554 araçlık otopark bulunuyor.

Tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak olan stat toplamda 90 bin metrekare üzerine kuruldu. 

Statta spor lisesi ve öğrenci pansiyonu olacak

Ordu Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ne yapılan stadın eksik kalan işlerinin tamamlanması için ikmal ihalesinin yapıldığını söyledi.

20 bin seyirci kapasiteli stadın yapılan son ihale ile çevre düzenlemesi, koltuklar, jeneratör ve trafo, skorboard ve elektronik aksamlarının tamamlanacağı bilgisini veren Yavuz, statta 8 ferdi spor antrenman salonunun yanı sıra 12 derslikli spor lisesi ve 40 kişilik pansiyon da yapılacağı bilgisini verdi.

Yavuz, 180 iş gününde tamamlanacak stadın Ordu'ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, projenin Ordu'ya yapılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da teşekkürlerini sundu.

"Projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz"

Öte yandan, TFF 3. Lig'de mücadele eden 52 Orduspor Futbol Kulübü Başkanı Şükrü Bodur ise yeni stadın yapımını heyecanla beklediklerini belirterek, "Ordu şehri futbol potansiyeli olan bir şehir. Böylesine önemli bir şehirde yeni stadın yapımını da oldukça önemsiyoruz." dedi.

Projenin tamamlanmasını heyecan içerisinde beklediklerini aktaran Bodur, "İnşallah yeni statla birlikte yeni başarılara imza atacağız. Ordusporumuzu hak ettiği noktalara taşıyacağız. Bu stat hem profesyonel ligdeki takımımıza hem de diğer tüm takımlarımıza hizmet verecek." diye konuştu.

Bodur, projenin Ordu'ya kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.