TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

21 Mayıs 2022 Cumartesi

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Şampiyon Olympique Lyon

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona'yı 3-1 yenen Olympique Lyon şampiyon oldu.

Kadın futbolunda Avrupa'nın 1 numaralı kupasının finalinde İspanya'nın Barcelona takımı ile Fransa temsilcisi Olympique Lyon, İtalya'daki Juventus Stadı'nda karşılaştı.

Olympique Lyon'a kupayı getiren golleri 6. dakikada Amandine Henry, 23. dakikada Ada Hegerberg ve 33. dakikada Catarina Macario attı. Barcelona'nın tek golü 41. dakikada Alexia Putellas Segura'dan geldi.

Fransız temsilcisi, 2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020'den sonra kupayı 8. kez müzesine götürdü.

U21 Kız Milli Takımımız, Namağlup Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde

21 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, Karadağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen CEV U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri üçüncü ve son maçında ev sahibi Karadağ’ı 3-0 mağlup etti.

Elemeleri 3’te 3 ile namağlup lider tamamlayan Millilerimiz, 12-17 Temmuz 2022 tarihlerinde İtalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Türkiye-Karadağ karşılaşmasının ardından U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu’nda oluşan puan durumu şu şekilde:


TAKIM O G M P
1 Türkiye 3 3 0 9
2 Portekiz 3 2 1 5
3 Karadağ 3 1 2 4
4İzlanda3030

TÜRKİYE-KARADAĞ: 3-0
SALON: SC Verde
HAKEMLER: Alin Mateizer (Romanya) , Emmanouil Georgiadis (Yunanistan)
TÜRKİYE: Lila, Sude, Berka, İpar, Ege Melisa, Ecesu, Gülce (L) (Selin, Pelin, Derin, Selen Naz)
KARADAĞ: Susic, Petranovic, Bojic, Vukcevic, Tusevljak, Vukoslavcevic, Labovic (L) (Tvrdisic, Rakocevic, Uskokovic, Madzgalj)
SETLER: 25-14, 25-20, 25-16
SÜRE: 65 dakika (19′,25′,21′)

Anadolu Efes üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonu (Özet)

THY Euroleague finalinde Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes, üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Stark Arena'da oynanan karşılaşmada Micic ve Larkin ile skor üreten Anadolu Efes karşısında Tavares ile pota altını oldukça iyi kullanan Real Madrid, ilk çeyreği 15-14 önde tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte oyuna kenardan dahil olan oyuncuların kazandırdığı sayılarla etkili olan Real Madrid, soyunma odasına 34-29 üstün gitti.

İkinci yarının başında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Real Madrid, hücumda düşük yüzdeyle oynayan Anadolu Efes önünde 25. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı: 40-31. Toparlanarak 7-0'lık seri yakalayan lacivert-beyazlılar, 28. dakikada farkı 2'ye çekti: 40-38.

Çeyreğin bitimine 33 saniye kala Poirier ile Anderson arasında tartışma yaşandı. Anderson ile girdiği ikili mücadelede Rudy Fernandez yerde kaldı. Daha sonra Poirier, üzerine yürüdüğü Anderson'u itti. Araya giren diğer oyuncular, gerginliği büyümeden önledi. Pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen hakemler, Anderson ve Poirier'i sportmenlik dışı faulle cezalandırdı. Real Madrid, son çeyreğe 42-40 önde girdi.

Dördüncü ve son periyoda iyi başlayan Anadolu Efes, Micic'in isabetli dış atışıyla 32. dakikada skor üstünlüğünü eline geçirdi: 42-43. Kalan bölüm büyük bir heyecana sahne oldu. Causeur ve Llull ile etkili olan Real Madrid'e savunmada Singleton, hücumda ise Micic ve Pleiss ile karşılık veren Anadolu Efes, müsabakadan 58-57 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Salon: Stark Arena

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Gytis Vilius (Litvanya)

Real Madrid: Abalde 2, Hanga 5, Deck 5, Yabusele 3, Tavares 14, Taylor 3, Causeur 3, Llull 9, Poirier 5, Randolph 6, Rudy Fernandez 2

Anadolu Efes: Micic 23, Larkin 10, Anderson, Moerman, Pleiss 19, Dunston 2, Bryant, Singleton 4

1. Periyot: 15-14

Devre: 34-29

3. Periyot: 42-40

Anadolu Efes kupasını aldı

THY Euroleague Final Four'da İspanya temsilcisi Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes, kupasını aldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Final Four organizasyonunda, Anadolu Efes'in Real Madrid'e üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaştığı müsabakanın ardından kupa töreni gerçekleştirildi.

Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını, Anadolu Efes'in kaptanı Doğuş Balbay'a takdim etti. Doğuş Balbay, jest yaparak ikinci kaptan Bryant Dunston'ı yanına çağırdı ve kupayı ona verdi. ABD'li oyuncu takım arkadaşlarının yanına gelerek kupayı havaya kaldırdı.

Anadolu Efes'in oyuncuları ve teknik heyeti, saha ortasında büyük sevinç yaşadı. Basketbolcular, teknik heyet ve kulüp çalışanları, Avrupa şampiyonluğunu coşkuyla kutladı.

Lacivert-beyazlı kulübün başkanı Tuncay Özilhan da şampiyonluğun ardından büyük sevinç yaşadı.

Organizasyonda Real Madrid oyuncuları ile teknik heyetine de ikincilik ödülleri verildi.

Final Four'un MVP'si Micic

Anadolu Efes'in Sırp oyuncusu Vasilije Micic, Final Four'un En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Real Madrid ile oynanan final maçında 23 sayı kaydeden Micic, lacivert-beyazlı takımın şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynarken, üst üste iki yıl bu ödülün sahibi oldu.

Türk Hava Yolları tarafından da Micic'e 1 milyon mil hediye edildi.

Anadolu Efes'te 3. sezonunu geçiren Vasilije Micic, Euroleague'de 2020-2021 sezonunun MVP'si unvanına da layık görülmüştü.


Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayıp UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan katılmaya hak kazanan Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu.

Fenerbahçe, sezonun son maçında Yeni Malatyaspor'u deplasmdan 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Süper Lig'i 73 puanla ikinci sırada tamamlayan sarı lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan katılmaya hak kazandı.

Temsilcimizin muhtemel rakipleri belli oldu. Sarı lacivertliler, Ukrayna Ligi'nin ikincisi Dinamo Kiev ya da Danimarka Ligi'nin ikincisi Midtjylland ile eşleşmiş olacak.

Eşleşmenin ilk maçı 19 Temmuz Salı günü veya 20 Temmuz Çarşamba günü oynanacak. Rövanş ise 26 veya 27 Temmuz'da oynanacak.

Fenerbahçe'nin rakibinin belli olacağı eşleşmenin kura çekimi 15 Haziran Çarşamba günü yapılacak.

Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe'den farklı kapanış

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında deplasmanda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Ligi ikinci bitiren sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi'nde ön elem turu biletini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fenerbahçe, küme düşmesi kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Sarı lacivertliler sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'nin galibiyet golleri 32. dakikada Serdar Dursun, 57. dakikada Serdar Aziz, 75. dakikada İrfan Can Kahveci, 77 ve 89. dakikalarda Valencia'dan geldi.

Yeni Malatyaspor'da maçın 23. dakikasında Barış Başdaş kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe bu sonuçla 73 puanla Süper Lig'i ikinci sırada bitirdi. Küme düşen Yeni Malatyaspor ise sezonu 20 puanla tamamladı.

Sarı lacivertlilerde Serdar Dursun bu sezon 15 gole imza attı.

Maçtan Dakikalar

5. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe hücumunda İrfan Can Kahveci arka direğe doğru ortasını yaptı. O bölgeye koşu yapan Novak'ın kafayla uzak direğe yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta gitti.

8. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun ceza sahası sağ çaprazından altıpasa doğru gönderdiği topa son anda kaleci Abdulsamed Damlu müdahale ederek Serdar Dursun'un vurmasını engelledi.

20. dakikada ceza sahası sağ tarafında topla buluşan İrfan Can Kahveci, altıpasa doğru ortasını yaptı. Serdar Dursun'un sol köşeye doğru yaptığı etkili kafa vuruşunda Abdulsamed Damlu, meşin yuvarlağı direk dibinden çıkardı.

31. dakika Mert Hakan Yandaş'ın ceza yayı sağ çaprazından sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta kaleci topu çıkardı. Genç file bekçisinden dönen topa altıpasta Novak'ın gelişine şutunda ise meşin yuvarlak üst direkten döndü.

GOL 32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanatta son çizgiye inen Rossi, penaltı noktasına doğru ortasını yaptı. Serdar Dursun, sağ köşeye etkili bir kafa vuruşu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1.

40. dakikada Zajc'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Mert Hakan Yandaş'ın plase vuruşunda, kaleci Abdulsamed Damlu topu çıkardı.

45+4. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Haqi'nin sağ ayağıyla uzak köşeye yaptığı sert vuruşta, top yan direkten döndü.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

55. dakikada serbest vuruşu kullanan Mert Hakan Yandaş'ın sağ ayağıyla yakın köşeye yaptığı vuruşta kaleci Abdulsamed Damlu, topu direk dibinde çıkardı.

GOL 57. dakikada Serdar Aziz farkı 2'ye çıkardı. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Mert Hakan, altıpasa doğru ortasını yaptı. Boş pozisyondaki Serdar Aziz, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-2.

GOL 75. dakikada Fenerbahçe'nin 3'üncü golü geldi. Sol kanattan kullanılan taç atışında Novak topu ceza yayı sol tarafındaki İrfan Can Kahveci'ye gönderdi. İrfan Can, topu penaltı noktasının gerisine taşıdıktan sonra sağ köşeye doğru yerden düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-3.

GOL 77. dakikada Valencia farkı 4'e çıkardı. Tisserand'ın sağ kanada doğru gönderdiği uzun topu Mert Hakan penaltı noktasına çevirdi. Yeni Malatyaspor savunmasının hazırlıksız yakalandığı pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-4.

83. dakikada Fenerbahçe hızlı hücumunda Valencia, ceza sahası sol çaprazına koşu yapan Rossi'ye pasını verdi. Rossi'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Abdulsamed'in kolunun altından geçen topu savunma uzaklaştırmayı başardı.

GOL 89. dakikada Valencia farkı 5'e yükseltti. İrfan Can Kahveci'nin pasında topla buluşan Valencia, altı pasta düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-5.

Fenerbahçe, sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Volkan Bayarslan, Bahtiyar Birinci, Ali Tuna

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Karim Hafez (Dk. 45+2 Yiğit Ulaş), Campi, Gameli, Barış Başdaş, Atakan Müjde (Dk. 46 Azubuike), Rahman Buğra Çağıran (Dk. 79 Berat Mert), Nshimirimana, Umut Taniş (Dk. 65 Burak Yaz), Mustafa Eskihellaç, Haqi (Dk. 79 Enes Savucu)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Novak, Serdar Aziz (Dk. 64 Szalai), Tisserand, Ferdi Kadıoğlu, Zajc (Dk. 64. Valencia), Luiz Gustavo, Rossi (Dk. 84 Arda Okan Kurtulan), Mert Hakan Yandaş (Dk. 78 Sosa), İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun (Dk. 78 Burak Kapacak)

Goller: Dk. 32 Serdar Dursun, Dk. 57 Serdar Aziz, Dk. 75 İrfan Can Kahveci, Dk. 77 ve 89 Valencia (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 23 Barış Başdaş (Yeni Malatyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Serdar Aziz, Dk. 24 Mert Hakan Yandaş, Dk. 70 Szalai (Fenerbahçe), Dk. 45+7 Atakan Müjde (Yeni Malatyaspor)

Beşiktaş beraberliği 90+1'de kurtardı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk ediyor. Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında Beşiktaş, sahasında İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya geldi.

İlhan Palut'un öğrencileri Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın 42. dakikasında Amar Rahmanovic'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Müsabakanın son anlarında 90+1'de Kenan Karaman ile rakip fileleri sarsan Beşiktaş, uzatma dakikalarında skora denge getirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş - İttifak Holding Konyaspor maçı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma iddiasını son haftaya kadar sürdüren Konyaspor, bu sonucun ardından ligi 68 puanla 3. sırada tamamladı.

2021-2022 sezonunu iç sahada aldığı beraberlikle kapatan siyah beyazlılar ise Süper Lig'de 38 haftada 59 puan topladı.

U22 Erkek Milli Takımımız, Namağlup Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde

22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen CEV U22 Avrupa Şampiyonası Elemeleri üçüncü ve son maçında Ukrayna’yı 3-1 mağlup etti.

Grup aşamasını namağlup tamamlayan Millilerimiz, 12-17 Temmuz 2022 tarihlerinde Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde etti.

Karşılaşmayı, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baylan, TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli, TVF Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay ve TVF Teknik Kurulu Üyesi Şükrü Çobanoğlu da tribünden takip etti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Karşılaşmanın ardından TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, sahaya inerek adını finallere katılma hakkı elde eden Millilerimizi tebrik etti.

U22 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda oluşan puan durumu şu şekilde:


TAKIM O G M P
1 Türkiye 3 3 0 9
2 Ukrayna 3 2 1 6
3 Danimarka 3 1 2 3
4İzlanda3030

UKRAYNA-TÜRKİYE: 1-3
SALON: TVF Başkent
HAKEMLER: Ilia Penkov (Bulgaristan), Roman Marschner (Çekya)
UKRAYNA: Hrytsenko, Zalizko, Hetman, Shchurov, Uryvkin, Troianovskyi, Pampushko (L) (Zolotukhin, Andrieiev, Prysakar, Biliuk, Ratushniak)
TÜRKİYE: Efe, Ahmet, Arda, Mirza, Halit, Kaan, Çağatay (L) (Serhat Fatih)
SETLER: 25-23, 14-25, 18-25, 19-25
SÜRE: 98 dakika (26′,20′,24′, 28′)

Final Four’da üçüncü Barcelona (Özet)

Turkish Airlines EuroLeague Final Four’da oynanan üçüncülük maçında İspanya temsilcisi Barcelona, Yunanistan takımı Olympiakos’u 84-74 mağlup ederek organizasyonu üçüncü sırada noktaladı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Stark Arena’da oynanan üçüncülük karşılaşmasına Sarunas Jasikevicius’un yönetimindeki Barcelona; Laprovittola, Calathes, Kuric, Mirotic, Sertaç Şanlı ilk beşiyle başladı. Georgios Bartzokas yönetimindeki Olympiacos ise Walkup, Dorsey, Papanikolaou, Vezenkov, Fall ilk beşiyle parkede yer aldı.

Maça etkili bir başlangıç yapan Barcelona 10-2’lik seri yakaladı. Olympiacos ise rakibine 16-10’luk seriyle yanıt verirken, ilk periyot 20-18 Barcelona’nın üstünlüğü ile son buldu. İki takımın da birbirine karşı seri yakaladığı bölümlerle geçen ikinci periyot sonunda Barcelona, soyunma odasına 7 sayı farkla önde gitti: 45-38.

Üçüncü periyot da karşılıklı basketlerle geçilirken, Barcelona skor üstünlüğünü rakibine bırakmadı ve maçın final periyoduna 62-56 önde girdi. Son periyotta ise farkı açan Barcelona, parkeden 10 sayılık farkla 84-74 galip ayrıldı. Barcelona bu sonuçla birlikte Turkish Airlines EuroLeague Final Four’u 3’üncü sırada noktaladı.

Salon: Stark

Hakemler: Ilija Belosevic, Olegs Latisevs, Damir Javor

Barcelona: Davies 10, Exum 3, Sertaç Şanlı 16, Hayes, Laprovittola 4, Abrines 8, Higgins 11, Jokubaitis 4, Mirotic 19, Calathes 9

Olympiakos: Walkup 8, Dorsey 10, Lountzis, Larentzakis 5, Fall 2, Sloukas 14, Martin 2, Vezenkov 20, Printezis, Papanikolaou, Jean-Charles 2, McKissic 11

1. periyot: 20-18

İlk yarı: 45-38

3. periyot: 62-56


İspanya'da pole pozisyonu Leclerc'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 6. ayağı İspanya Grand Prix'sinde "pole" pozisyonunu, Ferrari takımından Monakolu Charles Leclerc elde etti.

Sıralama turlarında Leclerc, 1 dakika 18.750 saniyelik süresiyle ilk sırayı aldı ve İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki 4,6 kilometrelik Barselona-Katalonya Pisti'nde 66 tur üzerinden düzenlenecek yarışa ilk sıradan başlama hakkı elde etti.

Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen 0.323 saniye farkla ikinciliği, Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz da 0.416 saniye farkla üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonada sezonun altıncı yarışı, yarın TSİ 16.00'da başlayacak.

Kupa finali provasında kazanan Demir Grup Sivasspor

Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacağı Yukatel Kayserispor'u konuk etti. Kupa finalinin provası niteliğindeki müsabakayı ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nın iki finalisti olan Demir Grup Sivasspor ile Yukatel Kayserispor, Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında karşı karşıya geldi. 

Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan ve kupa finalinin provası niteliğindeki maçta kazanan 2-1'lik skorla Yiğido oldu.

Demir Grup Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Jorge Felix ve 63'te Kerem Atakan Kesgin kaydetti.

Yukatel Kayserispor'un Miguel Cardoso ile bulduğu gol zorlu Sivas deplasmanından puan almak için yeterli olmadı.

Bu sonucun ardından Sivasspor sezonu 54, Kayserispor ise 47 puanda tamamladı.

Kasımpaşa'dan gollü kapanış

Spor Toto Süper Lig'e yükseldiği sezon ligden düşen Altay, 38. ve son hafta mücadelesinde Kasımpaşa'yı konuk etti. Müsabaka 4-2 İstanbul temsilcisinin üstünlüğüyle sona erdi.

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında deplasmanda Altay ile karşı karşıya geldi.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan maçı İstanbul ekibi 4-2 üstünlükle tamamladı.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri Valentin Eysseric (2) ve Umut Bozok (2) kaydetti.

İzmir ekibinin İbrahim Öztürk ve Leandro Kappel ile bulduğu goller puan almak için yeterli olmadı. 

Bu sonucun ardından Kasımpaşa sezonu 53, Altay ise 34 puanda tamamladı.

Maçtan Dakikalar

Karşılaşmanın 18. dakikasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Fall'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun başlangıcında ofsayt olduğu gerekçesiyle pozisyon gol olarak geçerli sayılmadı.

GOL 35. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Ceza sahasının hemen dışında sol çapraz pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Eysseric, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

GOL 42. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Altaylı futbolculardan topu kapan Eysseric, Umut Bozok'la paslaştıktan sonra meşin yuvarlağı bir kez daha Umut Bozok'a aktardı. Bu oyuncunun ceza sahasında yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 2-0.

GOL 45+1. dakikada Altay farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan Ceyhun Gülselam'ın yaptığı ortada arka taraftaki İbrahim Öztürk'ün attığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1

İlk 45 dakikalık bölümü Kasımpaşa 2-1 önde bitirdi.

GOL 50. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Fall'un sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahasına girerken topla buluşan Eysseric'in şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.

GOL 63. dakikada konuk ekip 4. gülünü buldu. Sağ kanattan Hajradinovic'in yaptığı ortaya ceza sahası içinde Umut Bozok'un vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 4-1.

80. dakikada Travnik'in ceza sahası içinde topa elle müdahalesi sonrası hakem Çağdaş Altay, penaltı kararı verdi.

GOL 81. dakikada penaltı atışını Kappel, takımının 2. golünü kaydetti: 4-2.

Kasımpaşa müsabakadan 4-2 galip ayrıldı.

Spor Toto 1. Lig'de play-off yarı final maç programı açıklandı

Spor Toto 1. Lig play-off yarı final maç programı belli oldu. Play-off yarı final ilk karşılaşmaları 25 Mayıs'ta, rövanş karşılaşmaları ise 29 Mayıs'ta oynanacak. 

Play-off yarı final müsabakalarının programı şöyle;

25 Mayıs Çarşamba:

18.30 Büyükşehir Belediye Erzurumspor-İstanbulspor (Kazım Karabekir)

21.00 Eyüpspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor (Eyüp)

29 Mayıs Pazar

15.30 Royal Hastanesi Bandırmaspor-Eyüpspor (Bandırma 17 Eylül)

18.00 İstanbulspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

NBA'de yılın en iyi savunma 5'leri

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) yılın en iyi savunma 5'leri açıklandı.

NBA'den yapılan açıklamaya göre 2021-2022 sezonunun en iyi savunma 5'leri, 100 spor yazarı ve yayıncının katıldığı oylamayla belirlendi.

Bu sezon "yılın savunmacısı" ödülüne de layık görülen Boston Celticsli Marcus Smart, oylamada en fazla tercih edilen isim oldu.

Sezonun en iyi savunma beşleri ve oylama sonuçları şu şekilde:

 En iyi 5

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

Mikal Bridges (Phoenix Suns)

Rudy Gobert (Utah Jazz)

Jaren Jackson Jr (Memphis Grizzlies)

Marcus Smart (Boston Celtics)

 En iyi ikinci 5

Bam Adebayo (Miami Heat)

Draymond Green (Golden State Warriors)

Jrue Holiday (Milwaukee Bucks)

Matisse Thybulle (Philadelphia 76ers)

Robert Williams (Boston Celtics)

Golden State Warriors, seriyi 2-0'a getirdi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Batı Konferansı finalinde Dallas Mavericks'i 126-117 yenen Golden State Warriors, seriyi 2-0'a getirdi.

NBA play-off'larına tek karşılaşmayla devam edildi. Normal sezonda Batı Konferansı'nı üçüncü sırada tamamlayan Warriors ile dördüncü bitiren Mavericks, Chase Center'da karşılaştı. Warriors, bir ara 19 sayı geriye düştüğü mücadeleden galip ayrılmayı başardı.

Ev sahibi ekip Warriors'ta Stephen Curry 32 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, Jordan Poole 23 sayı, 5 asist, Kevon Looney 21 sayı, 12 ribauntla oynadı.

Mavericks'te Luka Doncic 42 sayı, 5 ribaunt, 8 asist, Jalen Brunson 31 sayı, 7 ribaunt, 5 asistle mücadele etti.


Formula 1'de sıradaki durak İspanya

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, sezonun 6. yarışı İspanya Grand Prix'si ile devam edecek.

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki 4,6 kilometrelik Barselona-Katalonya Pisti'nde 66 tur üzerinden düzenlenecek etapta sıralama turları bugün TSİ 17.00, yarış ise 22 Mayıs Pazar günü TSİ 16.00'da başlayacak.

Şu ana kadar Red Bull'dan Max Verstappen üç, Ferrari'den Charles Leclerc iki kez podyumun zirvesine çıktı.

Pilotlar ve takımlar klasmanının sıralaması şöyle:

Pilotlar klasmanı

1 Charles Leclerc
Ferrari 104
2 Max Verstappen
Red Bull Racing RBPT 85
3 Sergio Perez
Red Bull Racing RBPT 66
4 George Russell
Mercedes 59
5 Carlos Sainz
Ferrari 53
6 Lewis Hamilton
Mercedes 36
7 Lando Norris
McLaren Mercedes 35
8 Valtteri Bottas
Alfa Romeo Ferrari 30
9 Esteban Ocon
Alpine Renault 24
10 Kevin Magnussen
Haas Ferrari 15
11 Daniel Ricciardo
McLaren Mercedes 11
12 Yuki Tsunoda
AlphaTauri RBPT 10
13 Pierre Gasly
AlphaTauri RBPT 6
14 Sebastian Vettel
Aston Martin Aramco Mercedes 4
15 Fernando Alonso
Alpine Renault 4
16 Alexander Albon
Williams Mercedes 2
17 Zhou Guanyu
Alfa Romeo Ferrari 1
18 Lance Stroll
Aston Martin Aramco Mercedes 1
19 Mick Schumacher
Haas Ferrari 0
20 Nico Hulkenberg
Aston Martin Aramco Mercedes 0
21 Nicholas Latifi
Williams Mercedes 0

Takımlar klasmanı

1 Ferrari 157
2 Red Bull Racing RBPT 151
3 Mercedes 95
4 McLaren Mercedes 46
5 Alfa Romeo Ferrari 31
6 Alpine Renault 28
7 AlphaTauri RBPT 16
8 Haas Ferrari 15
9 Aston Martin Aramco Mercedes 5
10 Williams Mercedes 2

20 Mayıs 2022 Cuma

FIBA Avrupa'dan Rusya ve Belarus kararı

Rusya'nın 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan men edilmesiyle Türkiye'nin grubundaki yeni rakibi Karadağ oldu.

FIBA Avrupa İcra Kurulu, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yaptığı toplantıda, FIBA'nın Rusya ve Belarus'un 2022-2023 sezonunda tüm ulusal ve kulüp turnuvalarından men edilmesi kararının Avrupa'da da uygulanmasını kabul etti.

FIBA Avrupa'dan yapılan açıklamaya göre, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket) Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nda, Rusya'nın yerine elemelerde en iyi galibiyet-mağlubiyet istatistiğine sahip Karadağ'ın yer alması kararlaştırıldı.

Bu kararın ardından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in ev sahipliği yapacağı A Grubu maçlarında Türkiye, İspanya, Belçika, Gürcistan, Bulgaristan ve Karadağ mücadele edecek.

FIBA'nın bu hafta Belarus'u men etmesiyle Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri B Grubu'nda yer alan Türkiye, doğrudan ikinci tura yükselmişti.

Spor Toto 1.Lig'de play-off eşleşmeleri belli oldu

Süper Lig'e yükselecek son takımı belirleyecek play-off'un yarı finalinde Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Eyüpspor, İstanbulspor ile de Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşacak.

Spor Toto 1.Lig'i ilk iki sırada bitirmeyi garantileyen Bereket Sigorta Ümraniyespor ve MKE Ankaragücü'nün ardından Süper Lig'e yükselecek üçüncü takım, play-off mücadeleleri sonrasında belli olacak.

Ligde bugün oynanan maçların ardından play-off eşleşmeleri belli oldu. Buna göre play-off'un yarı finalinde normal sezonu üçüncü sırada bitiren Royal Hastanesi Bandırmaspor, altıncı sıradaki Eyüpspor'la, dördüncü basamaktaki İstanbulspor ise beşinci Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la karşılaşacak.

Lig statüsüne göre yarı finalde ilk maçlar, normal sezonu beşinci ve altıncı basamakta bitiren takımların sahasında oynanacak.

Yarı final ilk maçları 25 Mayıs Çarşamba günü, rövanş karşılaşmaları ise 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Play-off finali ise 2 Haziran Perşembe günü tek maç usulü oynanacak ve kazanan takım Süper Lig'e yükselecek.

ATP, Wimbledon'da sıralama puanı vermeyecek


Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Rus ve Belaruslu tenisçileri turnuvaya katılmaktan men eden Wimbledon'da sıralama puanı vermeyecek. 

ATP'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya Belarus destekli gerçekleştirdiği askeri müdahale nedeniyle iki ülkenin sporcularını turnuvaya almayan Wimbledon'da bu yıl sporculara sıralama puanı verilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, bütün sporcuların liyakatine göre ve ayrım gözetmeksizin turnuvalara katılmasının tur için esas olduğu belirtilerek, "Wimbledon'ın aldığı tek taraflı karar, turun geri kalanı için zarar verici bir örnek teşkil ediyor. 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren turda ayrımcılık yapılması uygun değil." ifadeleri kullanıldı.

ATP kurallarına göre, Wimbledon'da geçen yıl kazanılan puanlar 52 hafta sonunda düşecek. Bu yılki turnuva sonrasında hiçbir oyuncunun sıralama puanında Wimbledon puanı kalmayacak.

Birleşik Krallık'ın ev sahipliği yapacağı diğer ATP ve ATP Challenger turnuvalarında ise sıralama puanları verilmeye devam edilecek.

Wimbledon'dan çok eleştirilen karar

Turnuvanın organizatörü All England Lawn Tenis Kulübü, geçen ay Rus ve Belaruslu tenisçilere yasak getirerek tepki çeken bir karara imza attı.

Erkeklerde dünya 2 numarası Daniil Medvedev ve kadınlar klasmanının 7. basamağındaki Aryna Sabalenka başta olmak üzere birçok seribaşı tenisçi turnuvada mücadele edemeyecek.

Erkeklerde Andrey Rublev (dünya 7 numarası), Karen Khachanov (24), Aslan Karatsev (39), kadınlarda ise Anastasia Pavlyuchenkova (21), Victoria Azarenka (15), Daria Kasatkina (20) ve Veronika Kudermetova (30) da karardan etkilenecek.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliği yaptığı Wimbledon, bu yıl 27 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Gaziantep FK sezonu galibiyetle bitirdi

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında küme düşmesi kesinleşen Çaykur Rizespor, deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. 

Kalyon Stadyumu'mda oynanan müsabakada 3 puana ulaşan taraf her iki devrede bulduğu birer golle ve 2-0'lık skorla ev sahibi ekip oldu.

Gaziantep temsilcisine galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Luka Stankovski ve 58'de Alexandru Maxim kaydetti. 

Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor sezonu 36, Gaziantep FK ise 46 puanda tamamladı. 

Antalya'da kazanan yok

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fraport TAV Antalyaspor, sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Mücadele Alassane Ndao ve Mustafa Muhammed'in karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle sona erdi.

Nuri Şahin yönetiminde müthiş bir grafik yakalayan ve haftalardır kaybetmeyen Fraport TAV Antalyaspor, sezonun son maçında sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. 

Antalya Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ilk yarısını ev sahibi ekip 45. dakikada Alassane Ndao'nun attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında baskısını arttıran konuk Galatasaray, aradığı golü 77. dakikada Mustafa Muhammed ile buldu ve skoru 1-1'e getirdi.

Müsabakanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray maçı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 2021-2022 sezonunu 52, Fraport TAV Antalyaspor ise 59 puanda tamamladı. 

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı, Galatasaray 2-0 üstün tamamlamıştı.

Fraport TAV Antalyaspor: 1 - Galatasaray: 1

Stat: Antalya
Hakemler: Yasin Kol, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Salih Mazlum
Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Kudriashov (Dk. 85 Naldo), Güray Vural, Fernando, Fredy (Dk. 64 Hakan Özmert), Ndao (Dk. 64 Ghacha), Doğukan Sinik (Dk. 85 Sinan Gümüş), Luiz Adriano (Dk. 88 Gökdeniz Bayrakdar), Haji Wright
Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Pulgar, Taylan Antalyalı (Dk. 75 Cicaldau), Berkan Kutlu, Babel (Dk. 69 Kerem Aktürkoğlu), Halil Dervişoğlu (Dk. 89 Barış Alper Yılmaz), Gomis (Dk. 69 Mustafa Muhammed)
Goller: Dk. 45 Ndao (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 77 Mustafa Muhammed (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 78 Kudriashov, Dk. 80 Fernando (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 78 Cicaldau, Dk. 90+5 Boey (Galatasaray)

Boksta tarih yazdık! Türkiye takım halinde şampiyon oldu

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen IBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde şampiyon oldu.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası, 6 sıklette yapılan final maçlarıyla tamamlandı.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 11. ve son gününde 50, 54, 60, 66, 75 ve +81 kilolarda final maçları yapıldı.

Milli boksörlerden Buse Naz Çakıroğlu 50 kiloda, Hatice Akbaş 54 kiloda, Busenaz Sürmeneli 66 kiloda ve Şennur Demir +81 kiloda altın madalya mücadelesi verdi.

Buse Naz Çakıroğlu, Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria'yı 5-0 yenerek kariyerine olimpiyat ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğunun ardından bir de dünya şampiyonluğu ekledi.

Mart ayında 22 yaş altında Avrupa şampiyonu olan Hatice Akbaş, çekişmeli geçen müsabakada Romanya'dan Lacramioara Perijoc'u 3-2 mağlup ederek altın madalyaya uzandı.

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile 2019'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndan 69 kiloda altın madalyayla dönen Busenaz Sürmeneli, Kanadalı Charlie Cavanagh'ı hakem kararıyla mağlup ederek üst üste ikinci kez dünyanın en iyisi oldu.

Şampiyonadaki son final maçında Şennur Demir sahne aldı. 39 yaşındaki milli boksör, Faslı Khaija Mardi'yi büyük bir mücadele örneği göstererek 4-1 yendi ve altın madalya elde etti.

2016 Astana'da bronz, 2018 Yeni Delhi'de gümüş madalya kazanan Şennur, 2022 İstanbul'da altın madalyaya kavuştu.

Ayrıca 60 kiloda ABD'li Rashida Shakilya Ellis, 75 kiloda ise Kanadalı Tammara Thibeault altın madalya aldı.

Madalyalar

Şampiyonada bugün yapılan maçların ardından sıkletlere göre dereceler şöyle:

50 kilo:

Altın: Buse Naz Çakıroğlu (Türkiye)

Gümüş: Ingrit Lorena Valencia Victoria (Kolombiya)

Bronz: Aziza Yokubova (Özbekistan), Laura Fuertes Fernandez (İspanya)

54 kilo:

Altın: Hatice Akbaş (Türkiye)

Gümüş: Lacramioara Perijoc (Romanya)

Bronz: Dina Zholaman (Kazakistan), Preedakamon Tintabthai (Tayland)

60 kilo:

Altın: Rashida Shakilya Ellis (ABD)

Gümüş: Beatriz Iasmin Ferreira (Brezilya)

Bronz: Alessia Mesiano (İtalya), Donjeta Sadiku (Kosova)

66 kilo:

Altın: Busenaz Sürmeneli (Türkiye)

Gümüş: Charlie Cavanagh (Kanada)

Bronz: Ichrak Chaib (Cezayir), Janjaem Suwannapheng (Tayland)

75 kilo:

Altın: Tammara Thibeault (Kanada)

Gümüş: Atheyna Bylon (Panama)

Bronz: Davina Myrha Michel (Fransa), Rady Adosinda Gramane (Mozambik)

+81 kilo:

Altın: Şennur Demir (Türkiye)

Gümüş: Khaija Mardi (Fas)

Bronz: Mokhira Abdullaeva (Özbekistan), Lidia Maria Fidura (Polonya)

Türkiye, takım halinde dünya şampiyonu

Türkiye, ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonu, takım halinde şampiyon tamamladı.

Ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti.

48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, altın madalya kazandı.

70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı.

Türkiye için rekorlar şampiyonası

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen şampiyona, Türk kadın boks tarihine geçti.

Toplam madalya sayısı bakımında Türk kadın boksunun en başarılı Dünya Şampiyonası'nı yaşayan milliler, toplamda 7 madalyayla 5 madalya alınan 2005 Dünya Şampiyonası'nı geçti.

Ay-yıldızlılar, altın madalya sayısında da 2 şampiyonluğun geldiği 2008 Dünya Şampiyonası'nı geride bırakarak rekor kırdı.

2019'un ardından 2022'de de altın madalya alan olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2 dünya şampiyonluğu olan Gülsüm Tatar'ın rakoruna ortak oldu.

Gülsüm, 2008'de 63 kiloda, 2010'da ise 64 kiloda dünya şampiyonu olmuştu.

Madalya sıralaması

Tamamlanan şampiyonada Türkiye'nin zirvede yer aldığı madalya sıralaması şöyle oluştu:

 

  Altın Gümüş Bronz Toplam
Türkiye 5   2 7
İrlanda 2     2
Hindistan 1   2 3
Tayvan 1     1
Litvanya 1     1
ABD 1     1
Kazakistan 1 1   2
Tayland   1 4 5
Cezayir   1 2 3
İtalya   1 2 3
Mozambik   1 1 2
Polonya   1 1 2
Brezilya   1 1 2
Kolombiya   1 1 2
Romanya   1   1
Kanada   1   1
Fas   1   1
Panama   1    
Özbekistan     2 2
Arjantin     1 1
Bulgaristan     1 1
Avustralya     1 1
İspanya     1 1
Kosova     1 1
Fransa     1 1

U22 Erkek Milli Takımımız, Danimarka’yı 3-0 Mağlup Etti

22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen CEV U22 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ikinci maçında Danimarka’yı 3-0 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

Mücadele, TVF Voleybol TV’den canlı olarak yayınlandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki üçüncü ve son maçında yarın saat 18.30’da Ukrayna ile karşılaşacak. Müsabaka, TVF Voleybol TV’den canlı olarak yayınlanacak. TVF Voleybol TV izlemek için tıklayınız.

DANİMARKA-TÜRKİYE: 0-3
SALON: TVF Başkent
HAKEMLER: Roman Marschner (Çekya), Ilia Penkov (Bulgaristan)
DANİMARKA: Jeppesen, Hakizimfura, Christensen, Piaster, Kold, Dumbuyah, Stenstrup (L), Ostergaard (L) (Larsen, M.Christensen, Ellegaard, Terkelsen)
TÜRKİYE: Efe, Ahmet, Arda, Mirza, Halit, Kaan, Çağatay (L) (Serhat Fatih, Berkün, Taha, Ege Can)
SETLER: 12-25, 16-25, 19-25
SÜRE: 60 dakika (18′,20′,22′)

U21 Kız Milli Takımımız, İzlanda’yı 3-0 Mağlup Etti

21 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, Karadağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen CEV U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ikinci maçında İzlanda’yı 3-0 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

21 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki üçüncü ve son maçında yarın saat 21.00’da ev sahibi Karadağ ile karşılaşacak. Mücadeleyi CEV YouTube canlı yayınlayacak. CEV YouTube kanalı izlemek için tıklayınız.

Millilerimiz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde grubunu ilk sırada tamamlaması halinde 12-17 Temmuz 2022 tarihlerinde İtalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde edecek.

TÜRKİYE-İZLANDA: 3-0
SALON: SC Verde
HAKEMLER: Giordano Vinicius Dos Santos (İrlanda) , Emmanouil Georgiadis (Yunanistan)
TÜRKİYE: Derin, Bengisu, Pelin, Ege Melisa, Ecesu, Lila, Selin (L) (Sude, Selen Naz)
İZLANDA: Gretarsdottir, Gudmunsdottir, Eianasdottir, Hadziredzepovic, Stefansdottir, Ragnarsdottir (L) (Björgvinsdottir, Hallsdottir, Arnarsdottir, H.Stefansdottir, Heimisdottir)
SETLER: 25-13, 25-23, 25-9
SÜRE: 64 dakika (19,26,19)

UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezon için UEFA ve ulusal kulüp lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu bugün yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda aranan Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali kriterler yönünden inceledi ve 2022-2023 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda UEFA Lisansı almaya hak kazanan kulüpler; Spor Toto Süper Lig'den Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe A.Ş., Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Trabzonspor A.Ş. ile Spor Toto 1. Lig'den  İstanbulspor A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nden ALG Spor, Beşiktaş JK Vodafone, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Trabzonspor A.Ş. ve Wulfz Fatih Karagümrük Kadın Futbol Takımları’dır.

Yapılan incelemeler sonucunda Ulusal Lisansı almaya hak kazanan kulüpler ise; Spor Toto Süper Lig’den Adana Demirspor A.Ş. ile  Spor Toto 1. Lig'den Adanaspor A.Ş., Ankara Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa Futbol Kulübü ve Yılport Samsunspor ile TFF 2. Lig'den Anagold 24Erzincanspor, Bodrumspor A.Ş., Bucaspor 1928, Isparta 32 Spor, Sivas Belediye Spor, Uşak Spor A.Ş. ve Weecoins Kırklarelispor kulüplerdir.

Buna göre; 19 Kulüp UEFA Lisansı, 13 Kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

Kurul, kalan 52 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı.*

* Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca.

U17 Milli Takımı, Sırbistan'a 2-1 yenildi

UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu mücadelesinde Türkiye, Sırbistan'a 2-1 mağlup oldu.

U17 Milli Takımımız İsrail'in ev sahipliği yaptığı UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri C Grubu ikinci maçında Sırbistan'a 2-1 mağlup oldu. Tel Aviv'de Haberfeld Stadium'da oynanan ve Galler Futbol Federasyonu'ndan Tom Owen'ın yönettiği maçta Milli Takımımızın golünü 43. dakikada Can Yılmaz Uzun atarken, Sırbistan'ın gollerini 17. dakikada Jovan Sljivic ve 52. dakikada Jovan Milosevic kaydetti. Milli Takımımızda Engin Efe Poyraz Yıldırım karşılaşmanın 90+5. dakikasında ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Bu sonucun ardından Milli Takımımız bir üst tura çıkma şansını kaybetti. Grubun diğer maçında Belçika ile İspanya saat 16.30'da Ness Ziona Municipal'da karşı karşıya gelecek.

U17 Milli Takımımızın UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri C Grubu'nda Sırbistan ile oynadığı karşılaşmayı, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas ve Ümit Milli Takım Antrenörü Zeki Önatlı tribünden izledi. U17 Milli Takımımız, UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri C Grubu son maçında 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü Belçika ile karşılaşacak. 


Tarih-Saat

1. Takım


2. Takım

Stat / Yer

17.05.2022 - 20.00

Türkiye

0-2

İspanya

Ness Ziona Municipal

20.05.2022 - 14.30

Türkiye

1-2

Sırbistan

Haberfeld Stadium

23.05.2022 - 17.30

Türkiye

-

Belçika

Ness Ziona Municipal

UEFA U17 Avrupa Şampiyonası C Grubu Puan Durumu

Takımlar

O

G

B

M

A

Y

P

1.İSPANYA

2

2

0

0

4

0

6

2.SIRBİSTAN

2

1

1

0

3

2

4

3.BELÇİKA

2

0

1

1

1

3

1

4.TÜRKİYE

2

0

0

2

1

4

0

Stadyum: Haberfeld Stadium

Hakemler: Tom Owen, Johnathon Bryant, Miroslav Maksimov, Snir Levy

Türkiye: Mert Furkan Bayram, Ali Turap Bülbül, Berkay Yılmaz (Dk.60 Semih Kara), Ali Yeşilyurt, Hasan Berat Kayalı, Diren Dağdeviren (Dk.88 Halil Özdemir), Efe Kaan Sihlaroğlu, Ali Eren Ersungur (Dk.60 Selim Can Sönmez), Baran Ali Gezek (Dk.46 Batuhan Yavuz), Engin Poyraz Efe Yıldırım, Can Yılmaz Uzun

Sırbistan: Luka Lijeskic, Milan Majstorovic, Vojin Serafimovic, Jovan Sljivic, Aleksander Stankovic, Mateja Bubanj (Dk.73 Kosta Nedeljkovic), Jovan Mijatovic (Dk.86 Mateja Radonjic), Stefan Bukinac (Dk.46 Duro Dekic), Stefan Dzodic (Dk.56 Aleksej Vukicevic), Jan-Carlo Simic, Jovan Milosevic

Sarı Kart: 59 ve 90+5 dakikalarda Engin Efe Poyraz Yıldırım (Türkiye), 65.dakika Semih Kara (Türkiye), 80.dakika Can Uzun Yılmaz (Türkiye), 81.dakika Aleksej Vukicevic (Sırbistan)

U17 Milli Takımımızın UEFA U17 Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Mert Furkan Bayram (Altınordu), Deniz Ertaş (İttifak Holding Konyaspor), Arif Şimşir (Altınordu)

Defans: Hasan Berat Kayalı (Altınordu), Ali Turap Bülbül (Galatasaray A.Ş.), Ali Yeşilyurt (Galatasaray A.Ş.), Selçuk Rinal (FC St.Pauli), Mertcan Ayhan (FC Schalke 04), Batuhan Yavuz (FC Schalke 04), Semih Kara (VfB Stuttgart), Berkay Yılmaz (SC Freiburg), Efe Arda Koyuncu (Medipol Başakşehir FK)

Orta Saha: Diren Dağdeviren (TSG Hoffenheim), Emirhan Acar (AKA Tirol), Muhammed Eren Arıkan (Yukatel Kayserispor), Efe Akman (Galatasaray A.Ş.), Efe Kaan Sihlaroğlu (Karlsruher SC), Fırat Alpsoy (Karlsruher SC), Selim Can Sönmez (FC Utrecht), Baran Ali Gezek (Yukatel Kayserispor), Ali Eren Ersungur (TSG Hoffenheim)

Forvet: Halil Özdemir (KV Mechelen), Can Yılmaz Uzun (1.FC Nürnberg), Engin Poyraz Efe Yıldırım (Trabzonspor A.Ş.)

Teknik Direktör: Soykan Başar