TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

20 Şubat 2021 Cumartesi

İstanbulspor'dan 'kural hatası' açıklaması

İstanbulspor Kulübü, TFF 1. Lig'de Yılport Samsunspor'a 1-0 yenildikleri karşılaşmada kural hatası olduğunu iddia ederek, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yapılacağını açıkladı.

İstanbulspor cephesinden "kural hatası" ile ilgili ilk açıklama sarı-siyahlı ekibin teknik sorumlusu Orhan Çıkırıkçı'dan geldi.

Çıkırıkçı: "Adamın ilk sarı kartı yok"

Müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çıkırıkçı, "Oyun başında bir gol yedik, 1-0 geriye düştük. Daha sonra oyunun son dakikasına kadar üstün olan taraf bizdik. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Eğer Ümraniye maçının tekrarlanmasını istiyorlarsa bizde de hakem ikinci sarı karttan adamımızı atıyor. Adamın ilk sarı kartı yok. Bunu nasıl yapacağız. Federasyon nasıl bir karar verecek bilemiyorum. Hakemlere çok fazla söz söylemek istemiyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

İstanbulspor Kulübü'nden açıklama

İstanbulspor daha sonra sosyal medya hesabından da kural hatasıyla ilgili açılkama yaptı.

Açıklamada, maçın son anlarında oyuncuları Eduart Rroca'nın kırmızı kartla oyundan ihraç edildiği belirtilerek, "Müsabakanın 90. dakikasında oyuncumuz Eduart Rroca, hakem Turgut Doman tarafından ikinci sarı kartını gördüğü gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı bırakılmıştır. Müsabakanın 59. dakikasında sarı kart gören oyuncumuz Kristal Abazaj olmasına karşın Eduart Rroca'ya verdiği sarı kartı ikinci kart olarak değerlendiren müsabaka hakemi oyuncularımızın ve teknik heyetimizin tüm itirazlarına karşın açık bir kural hatası yapmıştır." denildi.

"Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağız"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Turgut Doman, müsabakanın sonunda soyunma odasına giriş tünelinde konuyla ilgili itirazlarını sürdüren oyuncu ve teknik heyetimize, 'Ben 59. dakikada da Rroca'ya kart gösterdim, 90. dakikada ikinci sarı kartını gördü. Siz yanlış hatırlıyorsunuz. Soyunma odasında size verdiğim kartı göstereceğim.' ifadelerini kullanmıştır. Turgut Doman'ın bu sözleri üzerine kartın gösterildiği pozisyonu ve hakem kartındaki notları görme talebimiz geri çevrilmiştir. Türk hakemlerinin ve dolayasıyla Turgut Doman'ın dürüstlüğüne güveniyor, hatasını ve itirazlarımıza karşılık kullandığı ifadeleri kabul ederek raporuna eklemesini bekliyoruz. İstanbulspor Kulübü olarak söz konusu kural hatasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonuna gerekli başvuruyu yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Merseyside Derbisi'nde kazanan Everton

İngiltere Premier Lig'in 25. haftası Merseyside derbisine sahne oldu. Everton, Anfield'da Liverpool'u 2-0 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig'de Liverpool ile Everton karşı karşıya geldi. Anfield'da gülen 2-0'lık skorla Everton oldu ve Carlo Ancelotti'nin takımı 23 resmi maç sonra Kırmızılar'ı devirdi. 

Mavilere galibiyeti getiren golleri, 3. dakikada Richarlison ile 83. dakikada penaltıdan Sigurdsson kaydetti.

Bu sonuçla Everton puanını 40'a yükseltirken, 1923'ten sonra ilk kez evinde üst üste 4 maç kaybeden Liverpool haftayı 40 puanda kapattı. 

Liverpool'da milli futbolcumuz Ozan Kabak mücadelede 90 dakika forma giydi.

Liverpool, 1923’den bu yana ilk kez ligde 4 maç üst üste kaybetti. Kırmızılar, bu alandaki en kötü rekorunu tekrarladı.  

Everton, İngiltere Premier Lig’de Liverpool’u Eylül 1999’dan bu yana ilk kez deplasmanda yendi.

 

Ruhr Derbisi'nde Borussia Dortmund farkı

Bundesliga'nın 22. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, Ruhr Derbisi'nde Schalke'yi 4-0 mağlup etti. Norveçli yıldız Erling Haaland, karşılaşmada iki gole imza atarak geceye damgasını vurdu.

Borussia Dortmund, Bundesliga’nın 22. haftasında Veltins Arena’da ligde son sırada yer alan Schalke 04’e konuk oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 42. dakikada Jadon Sancho ve 45. dakikada Erling Haaland’ın golleriyle Borussia Dortmund’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda üstünlüğünü sürdüren Borussia Dortmund, 60. dakikada Raphael Guerreiro ve 79. dakikada Haaland ile iki gol daha buldu ve karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Sarı-siyahlılar bu galibiyetle puanını 36’ya çıkardı ve 6. sırada yer aldı. Schalke 04 ise 9 puanla 18. sırada bulunuyor.

Bundesliga’da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Mainz 05, deplasmanda Borussia Mönchengladbach’ı 2-1, Union Berlin deplasmanda Freiburg’u 1-0, Eintracht Frankfurt sahasında Bayern Münih’i 2-1 ve Stuttgart deplasmanda Köln’ü 1-0 yendi.

Bundesliga’da 22. hafta yarın oynanacak 3 karşılaşmayla tamamlanacak.

 

A Milli Erkek Basketbol Takımımız FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynadığı İsveç müsabakası ardından 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.


Ay-yıldızlılarımız, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile D Grubu’nda mücadele etti. Millilerimiz; Covid-19 pandemisi nedeniyle fanus düzeninde oynadığı beşinci müsabakada İsveç’i 88-80’lik skorla yendi. Bu grubun diğer maçında ise Hollanda, Hırvatistan’ı 65-57’lik skorla geçti.

Bu sonuçla A Milli Erkek Basketbol Takımımız, A Kadın Milli Basketbol Takımımızın ardından Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etme hakkı kazandı.

Millilerimiz, grubundaki son maçında 22 Şubat Pazartesi günü Hırvatistan ile karşılaşacak. Saat 20.00’de başlayacak müsabaka NTV’den naklen yayınlanacak.


22 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ


20:00 Türkiye - Hırvatistan
FIBA EuroBasket Eleme Maçı top_basket NTV

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Erkek Basketbol Takım Menajeri Kerem Tunçeri ve A Milli Erkek Basketbol Takım Başantrenörü Orhun Ene Ay-yıldızlılarımızın FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmasıyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

Haluk Yıldırım (TBF Milli Takımlar Direktörü)

“Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde karşılaştığımız İsveç’i 8 sayı farkla mağlup ettik. Bu maçın ardından oynanan karşılaşmada Hollanda’nın Hırvatistan’ı yenmesiyle birlikte grup müsabakalarının tamamlanmasına bir maç kala FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettik. Bu dönemde milli takıma oyuncu gönderen tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu pandemi sürecinde bir kez daha fanusun ülkemizde düzenlenmesini sağladı. Bizlere bu konuda büyük destek veren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte tüm federasyon yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kerem Tunçeri (
A Milli Erkek Basketbol Takım Menajeri)
“İsveç ile Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynadığımız müsabakanın ardından; Hollanda’nın da Hırvatistan’ı yenmesiyle birlikte FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettik. Bizleri her zaman, her şartta destekleyen halkımızın enerjisini bu müsabakada da hissettik. Turnuvaya katılma başarısı elde ettiğimiz için mutluyuz. Amacımız FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için de turnuva sürecine kadar olan zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.”

Orhun Ene (A Milli Erkek Basketbol Takım Başantrenörü)
“FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İsveç müsabakası öncesi takım olarak erken toplandık. Oyuncularımız bu süreçte iyi çalıştılar ve süreci iyi değerlendirdiler. Zorlu lig takviminde oyuncuları milli takıma gönderen tüm kulüplerimize ve pandemi sürecinde bu pencereyi de ülkemize alan Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Son olarak, sporcularımızla birlikte teknik ve idari kadromuzda yer alan tüm ekibimizi elde edilen bu başarıdan dolayı kutluyorum.”

Hollanda, lider Hırvatistan'ı devirdi

Hollanda'nın Hırvatistan'a üstünlük kurmasıyla A Milli Erkek Basketbol Takımı, D Grubu'nda ilk üç sırada yer almayı garantileyerek Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkını elde etti.

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde D Grubu 5. maçında Hollanda lider Hırvatistan'ı 65-57 yendi. 

Elemelerde 3. galibiyetini alan Hollanda da Hırvatistan ve Türkiye gibi şampiyonaya katılmayı garantiledi. İsveç ise son sırada kalarak şampiyona hakkını yitirdi.

D Grubu'nun son maçında A Milli Takım, 22 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Grubun diğer mücadelesi ise saat 17.00'de İsveç ile Hollanda arasında olacak.


22 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ


20:00 Türkiye - Hırvatistan
FIBA EuroBasket Eleme Maçı top_basket NTV

Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Manuel Mazzoni (İtalya), Lorenzo Baldini (İtalya), Ivor Matejek (Çekya)

Hırvatistan: Mavra 7, Dreznjak 2, Sakic 17, Bilan 11, Marcinkovic 2, Filipovic 5, Kruslin 11, Maric 2, Prkacin, Jordano

Hollanda: Kloof 10, Williams 4, Kok 3, Hammink 2, Kherrazi 4, Franke 15, De Vries 11, Zegeren, Roeland Schaftenaar 7, Olaf Schaftenaar 9

1. Periyot: 19-11

Devre: 35-27

3. Periyot: 48-49

Pau Gasol, Barcelona'ya dönüyor

İspanyol radyosu COPE ve Katalan spor basını başta olmak üzere tüm ülke medyasında "bomba transfer" başlığıyla verilen haberlerde, 40 yaşındaki Gasol'un Barcelona Kulübüyle anlaşmak üzere olduğu iddia edildi.

Haberlere kaynak olarak Barcelona'da başkan adaylarından olan Toni Freixa gösterildi.

Resmi twitter hesabında "Barça basketbol takımı cuma gününe kadar oynamayacak. Bu günlerde büyük bir haberimiz olabilir mi?" diye yazan Freixa, altına Pau Gasol'un fotoğrafını koydu.

Kariyerine 1999-2001 yılları arasında altyapısından yetiştiği Barcelona'da başlayan Pau Gasol, daha sonra sırasıyla Memphis Grizzlies (2001-2008), Los Angeles Lakers (2008-2014), Chicago Bulls (2014-2016), San Antonio Spurs (2016-2018), Milwaukee Bucks (2018-2019) ve Portland Trail Blazers (2019-2020) takımlarının formasını giydi.

Pau Gasol bu sezon Euroleague takımlarından hiçbirinde forma giymediği için Barcelona'ya transfer olabilmesi için 24 Şubat'a kadar süresi var.

İspanyol basını, Gasol'un Tokyo Olimpiyatları'nda da İspanya Milli Takımı'nın formasını giyeceğini ileri sürüyor.

Galatasaray, Alanya'dan 3 puanla döndü

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmada 3 puana Emre Kılınç'ın golüyle uzanan sarı-kırmızılılar, ligde üst üste 7. galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan ve ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray güldü. 

Karşılaşmanın 18. dakikasında Emre Kılınç ile golü bulan sarı-kırmızılılar, mücadeleyi bu skorla tamamlamayı başardı. Bu sonuçla, ligdeki 17. galibiyetini elde eden Galatasaray puanını 54'e yükseltirken, ev sahibi ekip Alanyaspor 42 puanda kaldı.

Teknik direktör Çağdaş Atan yönetimindeki turuncu-yeşilli takım 7. yenilgisini aldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

5.' Alanyaspor'un orta alanda geriye doğru kullandığı taç atışında Caulker'den önce Mostafa Mohamed topu alarak rakip ceza sahasına kadar girdi. Bu oyuncunun sol çaprazdan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

12.' Orta alanda Etebo ile gelişen atakta Mostafa Mohamed, ceza sahası içinde Onyekuru ile topu buluşturdu. Bu futbolcunun vuruşunda top, direğin yanından auta çıktı.

17.' Salih Uçan'ın ceza yayı civarından vuruşunda, top sol iç direğe çarparak geri döndü. Galatasaray savunması meşin yuvarlağı tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

GOL: EMRE KILINÇ
18.' Galatasaray öne geçti. Yedlin'in, sağ kanttan sol kanata doğru gönderdiği uzun topu kontrol eden Emre Kılınç'ın vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan geri döndü. Topu yeniden önünde bulan Emre Kılınç'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

27.' Sol kanattan Efecan Karaca'nın ceza sahasına ortasına Babacar ayağıyla dokundu. Kaleci Muslera'nın müdahalesinin ardından boşta kalan topu, Luyindama uzaklaştırdı.

45+4.' Sol kanattan Emre Kılınç ile gelişen atakta ceza sahasına ortada Onyekuru'yu geçen topa Mostafa Mohamed dokunmak istedi. Karambolde topu önünde bulan Onyekuru'nun yakın mesafeden vuruşunda top dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray 1-0 önde tamamladı.

48.' Galatasaray ceza sahasının sağ ön çizgisi yakınından kazandığı serbest vuruşu Salih Uçan ortaladı. Defnastan sekip arka direğe d üşen topu son anda Luyindama, çıkardı ve tehlikeyi önledi.

53.' Ömer Bayram'ın soldan ceza sahasına ortasını Mostafa Mohamed altıpas önünde düzeltip vurdu. Top kaleci Marafona'dan dönerken hakem pozisyon öncesi Mısırlı oyuncunun meşin yuvarlağı elle düzelttiğini tespit etti. 

55.' Arda Turan'ın ceza sahası sağ içine gönderdiği topa Yedlin hareketlendi. Rakibin yaptığı hareket sonrası yerde kalıp penaltı bekledi. Hakem Zorbsay Küçük oyunu devam ettirdi. 

62.' Tayfur Bingöl, ceza sahasında Marcao ve Gedson'u geçip vuruşunu yaptı. Son anda Muslera köşeden topu çıkardı ve mutlak golü önledi. 

83.' Efecan sağdan ceza sahasına ortasını yaptı. Umut'un ön direkteki kafa vuruşunda top az farkla auta gitti. 

89.' Tayfur'un sağdan arka direğe ortasında Caulker kafayı vurdu. Muslera topu kontrol etti ve defansına nefes aldırdı.

90+2'de Soldan ceza sahasına gelen ortayı Mustafa, kafayla kaleye gönderdi; Muslera son anda topu çıkardı ve mutlak golü önledi. 

Stat: Bahçeşehir Okulları

Hakemler: Zorbay Küçük, Kerem Ersoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Tayfur Bingöl, Tzavellas, Caulker, Moubandja, Umut Güneş (Dk. 83 Kadzior), Berkan İsmail Kutlu, Salih Uçan (Dk. 90 Mustafa Pektemek), Efecan Karaca , Davidson, Babacar

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram (Dk. 90 Donk), Etebo, Gedson Fernandes (Dk. 82 Linnes), Emre Kılınç (Dk. 79 Taylan Antalyalı), Arda Turan (Dk. 79 Kerem Aktürkoğlu), Onyekuru (Dk. 90 Babel), Mustafa Muhammed

Gol: Dk. 18 Emre Kılınç (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 33 Babacar, Dk. 59 Salih Uçan, Dk. 65 Tzavellas (Aytemiz Alanyaspor)

Alperen Şengün'den tarihi istatistik

Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, İsveç karşısında ürettiği 24 sayıyla, elemelerde bu bareme ulaşan en genç oyuncu oldu.

12 Dev Adam'ın İsveç'i 88-80'lik skorla mağlup ettiği karşılaşmada, 2002 doğumlu milli basketbolcumuz Alperen Şengün fırtınası yaşandı.

Yıldız pivot, mücadeleyi 24 sayı, 12 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile tamamladı. Genç oyuncu, FIBA verilerine göre 30 efektiflik puanı ile "maçın adamı" seçildi.

Alperen Şengün, kaydettiği 24 sayıyla, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde bu sayı baremine ulaşan en genç oyuncu olmayı başardı. Beşiktaş Icrypex'in formasını da terleten Şengün, Hırvatistan ve Hollanda müsabakalarında da sahne almış ve her iki mücadelede de 9'ar sayı üretmişti.

Petrusev ve Kullamae de parladı

Elemelerde, Sırbistan Milli Takımı'nın 2000 doğumlu oyuncusu Filip Petrusev'in de yıldızı parladı. Gürcistan karşısında süre alan Petrusev, karşılaşmayı 27 ve 6 ribauntla tamamlamıştı.

Estonya'nın 1999 doğumlu oyun kurucusu Kristian Kullamae de, yeteneklerini istatistik kağıdına dökmeyi başaran genç yıldızlar arasında yerini aldı. Kullamae, Kuzey Makedonya mücadelesinde 31 ve 5 asistle mücadele etti.

Kaynak : TRT SPOR

Atletico Madrid, Aralık 2019'dan bu yana ilk kez kaybetti

İspanya La Liga'da heyecan devam ediyor. 24. hafta maçında Atletico Madrid sahasında Levante'yi ağırladı. Mücadeleyi 2-0 kazanan konuk ekip 3 puanı hanesine yazdırdı. Levante'ye galibiyeti getiren golleri Jose Morales ve Jorge de Frutos kaydetti.

İspanya La Liga'nın 24. haftasında Atletico Madrid ile Levante karşı karşıya geldi. Wanda Metropolitano'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Levante, 2-0'lık skorla kazandı.

Atletico Madrid - Levante 0-2 Full Maç İzle

Levante'ye galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Jose Morales ve 90+5. dakikada Jorge de Frutos attı. Atletico Madrid, Aralık 2019'dan bu yana ilk kez evinde maç kaybetti.

Bu sonucun ardından lider Atletico Madrid 55 puanda kaldı ve Real Madrid ile arasındaki puan farkının 6'ya düşmesine engel olamadı. Levante ise 31 puana yükseldi.

Atletico Madrid, gelecek hafta Villarreal'e konuk olacak. Levante ise sahasında Athletic Bilbao'yu ağırlayacak.

Eintracht Eintracht'ın Son Kurbanı Lider Bayern Münih

Almanya Ligi'nde Eintracht Frankfurt, Bayern Münih'i 2-1 yendi; üst üste 5. maçını da kazandı. Bayern Münih, Lewandowski'nin golüyle umutlansa da sahadan puansız ayrıldı.

Eintracht Frankfurt, 12. dakikada Daichi Kamada'nın golüyle 1-0 öne geçti. Filip Kostic, soldan ortaladı; penaltı noktası yakınında Kamada'nın vuruşunda top ağlarla buluştu.

31'de bu kez sahneye Amin Younes çıktı. Daichi Kamada'nın dışarı çıkmasına izin vermeyip bıraktığı topu, ceza sahası sol yan çizgisi yakınında alan Younes, meşin yuvarlakla içeri kat etti. Penaltı noktasının solundan müthiş bir vuruş çıkardı ve topu uzak 90'a göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

Eintracht Frankfurt, ilk yarıyı 2-0 önde tamamlarken; lig lideri üst üste 2. maçında da 2-0 geri düştü. Eintracht Frankfurt ise üstüste 11. maçında da ilk yarıda 2 gol buldu ve 1977'deki bu alandaki rekorunu egale etti.

53. dakikada Robert Lewandowski sahneye çıktı. Leroy Sane'nin al da at dercesine bıraktığı topu ağlarla buluşturan Polonyalı farkı 1'e indirdi. Lewandowski, bu sezon ligde 22. maçında 26. golünü kaydetti.

81'de Frankfurt'lu oyuncular penaltı beklese de hakem VAr incelekesi sonrası devam dedi.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Eintracht Frankfurt, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Frankfurt, üst üste 5. maçını da kazandı ve puanını 42 yaptı. 6 maç sonra yenilen ve üst üste 2. maçından da puan kaybeden Bayern Münih, bu sezon 3. kez sahadan yenik ayrıldı ve 49 puanda kaldı.

Günün sona eren maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Köln 0 - Stuttgart 1
Freiburg 0 Union Berlin 1
borussia Mönchengladbach 1 - Mainz 2

12 Dev Adam umudunu sürdürdü

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde İsveç'i 88-80 mağlup ederek turnuvaya gitme umudunu son maça taşıdı. 

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde İsveç'i 88-80 mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyetle, turnuvaya gitme umudunu son maça taşıyan 12 Dev Adam, pazartesi akşamı Hırvatistan karşısında son maçına çıkacak.

12 Dev Adam, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki beşinci maçında İsveç ile karşılaştı.

NTV'den canlı yayınlanan Akatlar'daki karşılaşmaya iyi başlayan İsveç oldu ancak çeyrek sonunda 8-0'lık bir seri yakalayan Türkiye ilk periyodu 18-17 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Alperen Şengün'ün yanı sıra Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu ile sayılar bulan milliler, savunmasıyla üstünlüğünü korudu ve devreye 39-35 önde girdi.

İsveç, ikinci yarının başında öne geçmeyi başarsa da rakibine erken karşılık veren ay-yıldızlılar, son 10 dakikaya 62-57 önde girdi.

Son çeyrekte oyunun kontrolünü eline alan A Milli Takım farkı 11'e kadar çekmeyi başardı. Maçın son anlarında üstünlüğünü koruyan 12 Dev Adam parkeden 88-80 skorla galibiyetle ayrıldı.

Milliler'de Alperen Şengün 24, Buğrahan Tuncer 19,  Sertaç Şanlı 14, Shane Larkin 9, Melih Mahmutoğlu 9 sayı ile oynadı. İsveç'te ise Jonas Jerebko 21, Simon Birgander 19 sayı üretti.

İstanbul'un ev sahipliğinde corona virüs pandemisi nedeniyle fanus düzeninde gerçekleştirilen organizasyonda D Grubu mücadelesi, 22 Şubat Pazartesi günü Türkiye-Hırvatistan ve İsveç-Hollanda maçlarıyla tamamlanacak. A Milli Takım'ın Hırvatistan karşılaşması saat 20.00'de başlayacak ve NTV'den canlı yayınlanacak.

Turnuvaya gidiş için iki formül

12 Dev Adam, iki farklı senaryodan birinin gerçekleşmesi halinde 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na gidiş bileti alabilecek.

Milli takımımız, bu akşam oynanacak karşılaşmada Hollanda'nın Hırvatistan'ı mağlup etmesi halinde, şampiyonaya gitmeye hak kazanacak.

Bu senaryonun gerçekleşmemesi durumunda Milliler, pazartesi günü oynanacak Hırvatistan maçını kazanmak zorunda olacak. Alınacak bir galibiyet, 12 Dev Adam'a turnuva kapısını açacak. 

Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Saverio Lanzarini (İtalya), Marius Ciulin (Romanya), Alexey Davydov (Rusya)

Türkiye: Larkin 9, Göksenin Köksal, Melih Mahmutoğlu 9, Alper Şengün 24, Sertaç Şanlı 14, Samet Geyik, Buğrahan Tuncer 19, Şehmus Hazer 8, Metecan Birsen 2, Furkan Haltalı, Berk Uğurlu 3, Doğuş Özdemiroğlu

İsveç: Massamba 3, Borg 11, Czerapowicz 11, Jerebko 21, Birgander 19, Magarity 2, Pantzar 9, Andersson 2, Barton, Lofberg 2, Ramstedt

1. Periyot: 18-17

Devre: 39-35

3. Periyot: 62-57

5 faulle çıkan: 34.15 Samet Geyik (Türkiye)

 

İttifak Holding Konyaspor, Malatya deplasmanında 2-0'dan geri döndü

Süper Lig 26. haftasında İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda Yeni Malatyaspor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 3-2 kazanmasını bildi.

Yeni Malatya Stadı'nda oynanan mücadelede Yeni Malatyaspor, ilk yarıyı Adem Büyük'ün 24 ve 45. (P) dakikada attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan yeşil beyazlılar, 72'de Ismael Diomande, 80 ve 84'te Sokol Cikalleshi'nin golleriyle Malatya deplasmanında müthiş bir geri dönüşe imza atarak 3 puana uzanan taraf oldu. 

Bu sonuçla üst üste ikinci galibiyetini elde eden İttifak Holding Konyaspor puanını 30'a yükseltirken, 3 puan özlemi 6 maça çıkan Yeni Malatyaspor ise haftayı 30 puanda kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada sol kanattan Karim Hafez'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde bulunan Wallece'ın vuruşunda, top az farkla kalenin solundan auta çıktı.

GOL: 23. dakikada Yeni Malatyaspor, öne geçti. Soldan Karim Hafez'in ortasında, ceza alanı içinde arka direkte Tetteh, topu indirdi. Umut topuk pasıyla Adem'i gördü. Altıpas üzerinde topa dokunan Adem, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

GOL: 45+2. dakikada Yeni Malatyaspor, farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasının sol tarafından topu alan ve sürükleyen Tetteh, ceza alanı içinde Abdülkerim'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Sarper Barış Saka, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Adem Büyük, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

GOL: 72. dakikada konuk ekip, golü buldu. Rahmanovic'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Diomande, dar açıdan sert şutla topu ağlara gönderdi: 2-1.

GOL: 80. dakikada İttifak Holding Konyaspor, beraberliği yakaladı. Guilherme'nin soldan ortasında, ceza sahası içinde iyi yükselen Cikalleshi'nin kafa vuruşunda top filelere gitti: 2-2.

GOL: 84. dakikada konuk ekip öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda yapılan ortaya Ahmet Çalık kafayı vurdu, dışarıya doğru giden topa arka direkte Cikalleshi kafayı vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-3.

Karşılaşma konuk ekibin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Sarper Barış Saka, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Kısal

Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Chebake, Semih Kaya, Wallece, Karim Hafez, Acquah (Dk. 71 Stephen Mallan), Zeki Yavru (Dk. 81 Hadebe), Adem Büyük, Kubilay Kanatsızkuş, Umut Bulut, Tetteh (Dk. 71 Ahmed Ildız)

İttifak Holding Konyaspor: Eray Birniçan, Ahmet Yılmaz Çalık, Jevtovic, Milosevic (Dk. 75 Bytyqi), Guilherme, Cikalleshi, Miya (Dk. 64 Erdon Daci), Kravets (Dk. 46 Rahmanovic), Diomande, Abdülkerim Bardakcı, Skubic

Goller: Dk. 23 ve Dk. 45+2 (Penaltıdan) Adem Büyük (Yeni Malatyaspor), Dk. 72 Diomande, Dk. 80 ve Dk. 84 Cikaleshi (İttifak Holding Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Acquah, Dk. 35 Tetteh (Yeni Malatyaspor), Dk. 22 Skubic, Dk. 45+1 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 84 Daci (İttifak Holding Konyaspor)

Yukatel Denizlispor, Gençlerbirliği'ni tek golle geçti

Süper Lig'de 26. haftaya son sırada giren Yukatel Denizlispor, küme düşme hattındaki bir diğer ekip Gençlerbirliği'ni ağırladı. Maçtan Mesanovic'in attığı golle 1-0 galip ayrılan Denizlispor, 3 haftalık aradan sonra 3 puan sevinci yaşadı.

Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan ve alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmanın ilk yarısının Yukatel Denizlispor, Muris Mesanovic'in 19. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise iki ekip de girdikleri pozisyonları gole çeviremedi ve ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrılarak, kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla 3 haftalık aradan sonra galibiyet sevinci yaşayan Yukatel Denizlispor puanını 21'e çıkardı ve  rakibinin üstüne çıktı.

3 puan hasreti 8 maça çıkan Gençlerbirliği ise 20 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

 Süper Lig'in 26. haftasında Yukatel Denizlispor-Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 6. dakikasında kazanılan serbest vuruşu kullanan Rodallega'nın şutunda barajın üstünden geçen top kalecide kaldı.

7. dakikada Sagal'ın pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Mesanovic'in şutunda topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

14. dakikada Mustafa Yumlu'nun pasıyla topla buluşan Rodellaga'nın ceza sahası yayından attığı şutta meşin yuvarlak direğe çarparak yandan auta gitti.

17. dakikada ceza sahası içinde Sagal'ın çevirdiği topa Mesanovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

GOL: 19. dakikada Yukatel Denizlispor öne geçti. Hızlı gelişen atakta Rodallega’nın kendi yarı sahasında verdiği topa hareketlenen Mesanovic, meşin yuvarlakla bir süre ilerledi. Mesanovic, savunmaya rağmen ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

Müsabakanın ilk yarısını Yukatel Denizlispor 1-0 önde tamamladı.

56. dakikada Soner Dikmen'in ceza sahasının dışından sağ çaprazdan kaleye şutunda top soldan auta çıktı.

70. dakikada Sandro'nun altıpas üzerinden şutunda top kaleci Cenk Gönen'den döndü. Ceza sahasındaki tehlikeyi Fabiano topa kafa ile vurarak uzaklaştırdı.

73. dakikada Ahmad Yasin'in pasında topla buluşan Rodallega, ceza sahası içerisinde sol çaprazdan kaleye şutunda meşin yuvarlak kaleciden döndü.

90+3. dakikada Sandro'nun ceza sahası çizgisi üstünden çektiği şutta top üstten auta çıktı.

90+5. dakikada Rodellega'nın rakip yarı alanın ortalarından çektiği şutta kaleci Nordfeldt topu güçlükle kurtardı.

Karşılaşma Denizlispor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 

Stat: Denizli Atatürk

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Erdem Bayık, Yusuf Bozdoğan

Yukatel Denizlispor: Cenk Gönen, Özer Özdemir (Dk. 90 Muhammet Özkal), Fabiano, Mustafa Yumlu, Ben Mohamed, Murawski, Diskerud (Dk. 65 Kubilay Aktaş), Recep Niyaz (Dk. 24 Bakalorz), Mesanovic (Dk. 65 Ahmad Yasin-Dk. 90 Hasan Ayaroğlu), Sagal, Rodallega

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Ömürcan Artan (Dk. 69 Spiridonovic), Arda Kızıldağ, Toure (Dk. 75 Halil İbrahim Pehlivan), Polomat, Soner Dikmen (Dk. 88 İlker Karakaş), Piris, Candeias, Furman (Dk. 46 Mugni), Ayite, Sandro

Gol: Dk. 19 Mesanovic (Yukatel Denizlispor)

Sarı kartlar: Dk. 39 Fabiano, Dk. 83 Murawski (Yukatel Denizlispor), Dk. 83 Candeias (Gençlerbirliği)

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 29. Hafta Sona Erdi

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 29. hafta bugün oynanan 5 karşılaşmanın ardından sona erdi.

Alınan sonuçlar şu şekilde:

20 Şubat Cumartesi

MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Galatasaray HDI Sigorta-Çan Gençlik Kale Spor: 3-0 25-23, 25-15, 25-13 Tıklayınız
VakıfBank-PTT: 3-0 25-16, 25-18, 31-29 Tıklayınız
İlbank-Nilüfer Bld.: 1-3

21-25, 25-23, 23-25, 19-25

Tıklayınız
Aydın B.Şehir Bld.-Sarıyer Bld.: 3-1

25-23, 25-23, 20-25, 25-18

Tıklayınız
Beylikdüzü Vol. İht.-Fenerbahçe Opet: 0-3

11-25, 15-25, 6-25

Tıklayınız
19 Şubat Cuma

MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Kuzeyboru-Eczacıbaşı VitrA:0-3 22-25, 19-25, 22-25 Tıklayınız
Sistem9 Yeşilyurt-Beşiktaş: 3-1

25-16, 18-25, 25-14, 25-16

Tıklayınız

NOT: 20 Şubat Cumartesi günü oynanacak Türk Hava Yolları – Karayolları maçı, THY ekibindeki Covid 19 pozitif vakalar sebebiyle ertelenmiştir. 

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 30.hafta, 27 Şubat cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Puan Durumu

STakım adıOGMP
1 VAKIFBANK 29 28 1 84
2 FENERBAHÇE OPET 29 26 3 77
3 ECZACIBAŞI VİTRA 29 23 6 70
4 TÜRK HAVA YOLLARI 28 21 7 60
5 NİLÜFER BLD. 29 20 9 59
6 GALATASARAY HDI SİGORTA 29 18 11 52
7 AYDIN B.ŞEHİR BLD. 29 18 11 50
8 SİSTEM9 YEŞİLYURT 29 15 14 51
9 PTT 29 14 15 42
10 KARAYOLLARI 28 11 17 34
11 KUZEYBORU 29 11 18 34
12 SARIYER BLD. 29 10 19 31
13 ÇAN GENÇLİK KALE SPOR 29 7 22 23
14 İLBANK 29 7 22 20
15 BEŞİKTAŞ 29 2 27 6
16 BEYLİKDÜZÜ VOLEYBOL İHTİSAS 29 0 29 0

Beylikdüzü Voleybol İhtisas`ın 1 hükmen mağlubiyeti vardır.

Chelsea'ye Southampton freni

İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında deplasmanda Southampton ile 1-1 berabere kalan Chelsea'nin 4 maçlık galibiyet serisi son buldu.

St. Mary Stadı'nda oynanan maçta Southampton, 33. dakikada Takumi Minamino'nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Konuk ekip Chelsea'de Mason Mount, 54. dakikada penaltıdan attığı golle karşılaşmanın skorunu belirledi: 1-1.

Ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi son bulan Chelsea puanını 43'e, 7 maçtır kazanamayan Southampton ise 30'a yükseltti.

Süper Lig rekoru Umut Bulut'ta

Umut Bulut, Konyaspor karşısında 504. maçına çıkarak, Süper Lig tarihinde en fazla forma giyen oyuncusu olma rekorunun tek başına sahibi oldu. 37 yaşındaki tecrübeli futbolcunun lig kariyerindeki satır başlarını birlikte inceleyelim...

Süper Lig’de tam 5 kez ‘dalya’ diyen ve 100'ler kulübünün (100 gol atan futbolcular) de bir üyesi olan Umut Bulut, Oğuz Çetin'le paylaştığı en fazla lig maçında oynama rekorunun artık tek sahibi. Konyaspor karşısında 504. kez bir Süper Lig maçında forma giyen ve rekor kıran Umut Bulut'un kariyerinden önemli istatistiklerini ve ilklerini inceleyelim.

Süper Lig kariyerindeki ilk maç

30 Mart 2002'de Ersun Yanal yönetimindeki Ankaragücü, Gaziantepspor deplasmanına konuk oldu. Mücadelenin 68. dakikada Özgür Yıldırım'ın yerine oyuna dahil olan Umut Bulut, ilk kez bir lig maçında boy gösterdi.

İlk golü

Yine Ersun Yanal yönetimindeki Ankaragücü'nün, 27 Eylül 2003'te İstanbulspor'u 2-1 yendiği maçta oyuna sonradan giren 19 yaşındaki Umut, 90+2'de attığı kafa golüyle takımına galibiyeti getirdi ve ligde ilk kez  bir maçta ağları sarstı.

İlk kırmızı kart gördüğü maç

21 Eylül 2007'de Trabzonspor'un Manisaspor deplasmanından 1-1 beraberlikle ayrıldığı maçın, 61. dakikasında ikinci sarı kartını gören Umut, Süper Lig kariyerinde ilk kez kırmızı kartla oyundan atıldı. 
Centilmenliğiyle de birçok genç sporcuya örnek olan tecrübeli isim, Süper Lig'de forma giydiği 503 karşılaşmada 6 kırmızı ve 54 sarı kart gördü.

İlk "hat-trick", 100. gol ve 504. maç Konyaspor karşısında

Umut Bulut'un Süper Lig kariyerindeki birçok dönüm noktasında Konyaspor ile yolları kesişti. Ligdeki ilk "hat-trick"inin yanı sıra 100. golünü de Konya ekibine karşı atan Umut, Oğuz Çetin'i geride bırakarak sahip olduğu en fazla maçta forma giyen oyuncu unvanını da yine Konyaspor karşısında aldı.

Umut, 12 Aralık 2004'te Ankaragücü'nün Konya deplasmanından 4-3 galip ayrıldığı maçta 3 gol kaydetmişti. 2010-2011 sezonunda ise Trabzonspor'un Konyaspor'u ağırladığı maçın 43. dakikasında Burak Yılmaz'ın asistinde ağları sarsan Umut Bulut, Süper Lig kariyerinin 100. golünü de Konyaspor ağlarına göndermişti.

35 farklı takımın ağlarını sarstı

Süper Lig'de 17. sezonunu geçiren Umut Bulut, 2005-2006 yılında 16 kez rakip ağları sarsarak, en golcü dönemini Ankaragücü kulübüyle geçirdi. Toplam 163 gol atan Umut, forma giydiği 17 sezonun 10'unda çift haneli skor üretmeyi başardı. 11 golle en fazla Antalyaspor kulübünün ağlarını sarsan başarılı isim, ligde 35 farklı takıma karşı skor üretmeyi başardı.

Umut Bulut'un kaydettiği 163 golün takımlara dağılımı;

Antalyaspor (11) Çaykur Rizespor (10) Kayserispor (9) Konyaspor (9) Başakşehir (9) Kasımpaşa (8) Fenerbahçe (8) Sivasspor (7) Beşiktaş (7) Bursaspor (7) Gençlerbirliği (7) Gaziantepspor (6) Ankaraspor (5) Manisaspor (5) Diyarbakırspor (5) Karabükspor (5) Galatasaray (5) Kayseri Erciyesspor (4) Ankaragücü (4) Denizlispor (4) Eskişehirspor (3) Akhisarspor (3) Hacettepe (3) Trabzonspor (3) Bucaspor (2) Kocaelispor (2) Mersin İdman Yurdu (2) Samsunspor (2) Adanaspor (2) Akçabat Sebatspor (1) Göztepe (1 İstanbulspor (1) Malatyaspor (1) Sakaryaspor (1) Alanyaspor (1)

 2 Süper Lig şampiyonluğu

37 yaşındaki tecrübeli golcü, 2012/2013 ve 2014/2015 yıllarında Galatasaray ile Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. 2012/2013 şampiyonluğuna 12 golle katkı veren Umut, Galatasaray ile ligde mutlu sona ulaştığı 2014/2015 sezonunda ise 11 kez rakip fileleri sarstı.

Umut Bulut'a plaket verildi

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da, lig kariyerindeki 504'üncü maçına çıkarak rekor kıran Umut Bulut'a, Kulüp Başkanı Adil Gevrek tarafından plaket verildi. 

Süper Lig'in 26'ncı haftasında Yeni Malatyaspor sahasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk ederken, maç başlamadan önce ev sahibinin 37 yaşındaki forveti Umut Bulut için plaket töreni düzenlendi. Törende, sarı- siyahlı kulübün başkanı Adil Gevrek tarafından Süper Lig kariyerinde 504'üncü maçına çıkarak lig tarihinin en çok forma giyen oyuncusu olan Umut Bulut'a plaket verildi.

Yeni Malatyaspor'dan yapılan açıklamada, "Konyaspor maçıyla birlikte 504'üncü maçına çıkarak 'Süper Lig'de en çok forma giyen oyuncu' unvanını alacak futbolcumuz Umut Bulut'a karşılaşma öncesi kulübümüz tarafından plaket takdim edildi" denildi.

 Galatasaray Kulübü de bir dönem sarı-kırmızılı formayı giyen ve Süper Lig tarihinin en fazla maça çıkan oyuncusu olan Yeni Malatyasporlu Umut Bulut'u tebrik etti.

Kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "2012-2016 yıllarında sarı-kırmızı formamızı giyerek büyük başarılara imza atan Umut Bulut, Süper Lig'de 504. maçına çıkarak lig tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu. Tebrikler Umut." ifadeleri kullanıldı.

Yeni Malatyaspor'un 26. haftada İttifak Holding Konyaspor ile oynadığı maçta 504. kez lig maçına çıkan Umut, Galatasaray'da 114 lig karşılaşmasında forma giydi ve 32 kez fileleri havalandırdı.

Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe Opet deplasmanda Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı devirdi

Misli.com Sultanlar Ligi’nin 29. haftasında Fenerbahçe Opet, deplasmanda Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı 3-0 yendi.


Misli.com Sultanlar Ligi’nin 29. haftasında Fenerbahçe Opet, deplasmanda Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı 11-25, 15-25, 6-25'lik setlerle 3-0 yendi.

Salon: Burhan Felek Vestel

Hakemler: Selçuk Görmen, Tuncay Sevim

Beylikdüzü Voleybol İhtisas: Dilara Elmacıoğlu, Nazlı Polat, Deniz Uyanık, Fatma İklimya Demir, Gözde Nur Turan, Ceren Erdinç (Buse Kaygısız, Zekiye Ünal, Açelya Özman, Bade Keskin)

Fenerbahçe Opet: Busa, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, İpar Özay Kurt, Dicle Nur Babat, Vargar (Melis Yılmaz, Lila Şengün, Cansu Çetin, Ceren Kestirengöz)

Setler: 11-25, 15-25, 6-25

Süre: 50 dakika (15, 21, 14)

Gol düellosunda kazanan Kasımpaşa

Süper Lig'in 26. haftasında Kasımpaşa, sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup etti.

Süper Lig'in 26. haftasında Kasımpaşa ile Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda, Yaşar Kemal Uğurlu'nun yönettiği karşılaşmada üç puan, 3-2'lik skorla Kasımpaşa'nın oldu.

Fatih Karagümrük, 14. dakikada Enzo Roco'nun kafa golüyle perdeyi açan taraf oldu. Ev sahibi ekip, yıldızı Thelin ile çok geçmeden beraberliği yakaladı ve soyunma odasına 1-1'lik skorla gidildi.

İkinci yarıda sahne alan Yusuf Erdoğan, 59. dakikada takımını öne geçirdi. Bu golden 9 dakika sonra fileleri bir kez daha havalandıran tecrübeli futbolcu, skoru 3-1'e getirdi.

Dakikalar 80'i gösterirken, Emre Çolak'ın ortasına iyi yükselen Castro, farkı bire indirmeyi başarsa da, kalan sürede başka gol olmadı ve üç puan Kasımpaşa'ya gitti.

Kasımpaşa, bu galibiyetle puanını 29'a yükselterek maç fazlasıyla 12. basamağa tırmandı. Konuk Fatih Karagümrük ise, 37 puanda ve 8. sırada kaldı.

Thelin yine attı

Kasımpaşa'nin devre arasında kadrosuna kattığı Isaac Thelin, takımıyla çıktığı 11. maçında 6. golünü kaydetti. Üst üste dört maçtır fileleri sarsmayı başaran İsveçli golcü, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında da bir asist yapmıştı.

Galatasaray HDI Sigorta, Çan Gençlik Kale Spor’a set vermedi

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, Misli.com Sultanlar Ligi 29. hafta mücadelesinde Çan Gençlik Kale Spor’u 3-0 yendi

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, Misli.com Sultanlar Ligi 29. hafta mücadelesinde Çan Gençlik Kale Spor’u konuk etti.

Ataman Güneyligil’in öğrencileri karşılaşmayı 25-23, 25-15 ve 25-13’lik setlerle 3-0 kazanarak ligdeki galibiyet sayısını 18’e, puanını da 52’ye yükseltti.

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası yarı final mücadelesi ilk maçında Fransız ekibi BEZIERS Angels’ın konuğu olacak. BEZIERS Angels – Galatasaray HDI Sigorta karşılaşması 23 Şubat 2021 Salı günü TSİ 20.00’de oynanacak. Mücadelenin rövanş maçı ise 3 Mart’ta Galatasaray’ın ev sahipliğinde İstanbul’da oynanacak.

Galatasaray GDI Sigorta – Çan Gençlik Kale Spor : 3-0

Salon : Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu
Hakemler : Seckin Yener, Ramazan Çevik Gözlemci: Bülent Bozkurt
Yunus Emre Sayan, Akif Altın, (1) Melis Demirpolat, (3) Burak Çelik
GDS: Buse Uçar

Galatasaray HDI Sigorta : Güldeniz (8), Hazal Selin (4), Çağla (4), Kosheleva (18), Sezen (8), Ryhkliuk (12), Derya (L), İlkin (3), Nilay (1), Beren (3)

Çan Gençlik Kale Spor : Simay (), Souza (9), Nur Seda (5), Dilan (0), Braga (7), Hande Naz (5), Dilara (L)Setler : 25-23, 25-15, 25-13
Süre : 74 dakika ( 26′, 25′, 23′ )

Gaziantep Futbol Kulübü'nde yeni bir koronavirüs vakası

Gaziantep Futbol Kulübü, rutin koronavirüs testlerinde bir futbolcusunun testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Gaziantep Futbol Kulübü'nde, Süper Lig'in 26. haftasında evinde oynayacağı Antalyaspor maçı öncesi bütün takıma rutin olarak yapılan korona virüs testlerinde bir futbolcuda pozitif vakaya rastlandı. Testi pozitif çıkan futbolcunun izolasyon ve tedavi sürecinin başlandığı vurgulandı.

Konuyla ilgili Gaziantep ekibinden yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbol Takımımıza Antalyaspor maçı öncesi yapılan Covid-19 testinde, bir futbolcumuzun test sonucu pozitif olarak raporlanmıştır. Futbolcumuzun izolasyon ve tedavi süreci protokoller dahilinde başlatılmış olup, kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

 

Avustralya Açık'ta şampiyon Naomi Osaka

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde Jennifer Brady'yi 2-0 yenen Naomi Osaka, şampiyon oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan sıkı önlemler altında Melbourne kentinde düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvasının kadınlar finalinde, 2019 şampiyonu Japon Osaka ile kariyerinin ilk grand slam finaline çıkan ABD'li Brady karşılaştı.

Osaka, rakibinin iki kez çift hata yaptığı 4. oyunda sıfıra karşı servis kırarak 3-1 öne geçti. Ancak Osaka'nın üst üste gelen basit hataları nedeniyle sonraki iki oyunu alan Brady, mücadeleye 3-3 denge getirdi.

Sonraki 3 oyunda iki tenisçi de zorlandı ancak servislerine tutunmayı başardı. Osaka, 15-40 geride olduğu 10. oyunu Brady'nin hataları sayesinde kazanarak ilk seti 6-4'lük skorla hanesine yazdırdı.

İkinci sete daha öz güvenli başlayan Osaka, Brady'nin zihinsel direncinin zayıflamasının da etkisiyle 9,5 dakika içinde 4-0 üstünlük kurdu. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Brady, ilk servislerinde ve puanlar sırasında daha agresif vuruşlar denedi. ABD'li raket, bu riskli oyununun karşılığında durumu 4-2 yaptı.

Puan kazandıran vuruşlardaki üstünlüğünü sürdüren ve daha az hata yapan Osaka, servis kırma avantajını koruyarak seti 6-3, 1 saat 17 dakika süren karşılaşmayı da 2-0 kazandı.

23 yaşındaki Japon raket, Avustralya Açık'taki ikinci grand slam turnuvalarındaki dördüncü, kariyerindeki yedinci tekler şampiyonluğunu elde etti.

Osaka, açık dönemde (1968'den itibaren) Monica Seles'ten sonra çıktığı ilk 4 grand slam finalinden de şampiyonlukla ayrılan ikinci kadın tenisçi olarak kayıtlara geçti. Seles, 1990 ile 1992 yılları arasında oynadığı ilk 6 grand slam finalini de kazanmıştı.

Osaka ayrıca 2,75 milyon Avustralya doları (yaklaşık 15 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu.

Şimdi neredeler? Giray Kaçar

31 yaşında aktif futbol hayatını sonlandırmak durumunda kalan Giray Kaçar şimdi nerede, ne yapıyor?

Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan Giray, 2004 yılında bir başka başkent ekibi olan Hacettepe'de profesyonel oldu. 2008'e kadar Ankara temsilcisinde forma giydikten sonra Trabzonspor'a transfer olan başarılı savunmacı, bordo mavili formayı 5.5 yıl boyunca terletti. Trabzonspor'daki son yılında yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle futbola 6 ay ara verme kararı alan Giray, bir ay sonra sahalara dönse de ara transfer döneminde bordo mavili ekipten ayrıldı. Sonrasında sırasıyla; Antalyaspor ve Çaykur Rizespor'da oynayan Giray, Göztepe formasını da 1 yıl giydikten sonra aktif futbol yaşantısına son verdi. , 

2016 yazında futbolu bıraktıktan sonra sosyal medyaya içerik üretmeye başlayan Giray Kaçar'ın 40 bin aboneli bir Youtube kanalı bulunuyor. Giray, kanalında eski takımı Trabzonspor'la ilgili videolar çekiyor.



Rashed Al-Marri: "Boykot ederseniz parayı keseriz"

Süper Lig'in yayıncısı Digitürk'ün spordan sorumlusu Grup Başkanı Rashed Al-Marri SÖZCÜ'yü ziyaret etti. Kulüplerin demeç savaşlarından, kulüp başkanların kendilerini aramasına kadar birçok konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kısa bir süre önce Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı görevine getirilen Rashed Al-Marri, SÖZCÜ Gazetesi'ni ziyaret etti. Al-Marri, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, gündeme ilişkin çok önemli mesajlar verdi.

İşte deneyimli yöneticinin satırbaşları:

KANIT SUNAMIYORLAR

Ne yaparsak yapalım bir tarafa yakın gibi gözüküyoruz. ‘beIN Sports içinde bir öyle bir yapılanma var ki bazı kulüpleri destekliyormuş' gibi yorumlar alıyoruz. Bunlar komplo teorisi. ‘Kanıt sunun' diyoruz veremiyorlar.

Yayınlardaki VAR çizgisini bizim çizdiğimizi söylüyorlar. Bu çok açık şekilde yanlış. Riva'dan gelen görüntü neyse onu vermemiz gerekiyor. Öyle de yapıyoruz.

BAŞKANLAR BİZİ ARIYOR

Kulüp başkanı bizi arayıp ‘Niye bu faul pozisyonunu vermediniz' diyor. Belki o, pozisyon için önemli olabilir ama benim izleyicilerim için değil. Futbol idarecisi olmakla taraftar olmak arasına set çekmek lazım. Herkesi dinledik ve yeni bir kural tablosu oluşturduk. Prosedürleri uygulayıp insan etkisini aza indirmeye çalışıyoruz.

TAKTİK GÖNDERMESİ

Bazen kulüpler diyor ki ‘Neden bu pozisyonu şu açıdan vermediniz?' Biz gidip kulüplere ‘Niye 4-4-2 ya da 4-3-3 çıkmadınız maça' demiyoruz. Kazanıp kaybedeni biz belirlemiyoruz.

HANDE SÜMERTAŞ REJİYİ BİLMEZ

Hande Sümertaş kamera açısıyla, reji odasının ne olduğunu bile bilmiyor. Onun sadece spor içeriklerinin alımıyla ilgili bir görevi var. Bizim objektif olmama gibi bir durumumuz asla olamaz. Bir yandan da benim sunucuma, muhabirime günaşırı baskı yapamazsınız. Benim basın özgürlüğümü elimden almaya çalışıyorsunuz.

Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez. Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur.

Kişisel fikrim olarak maçların çoğu stadyumda oynanmıyor, medyada oynanıyor. Bence asıl problem bu. Gizli ajandaları, farklı hedefleri, algılarını ekrana yansıtmak yerine biz oturup futbol konuşuyoruz. Yorumcularımız analitik şekilde futbol konuşuyor.

ASIL PROBLEM BANKALAR

Problemin büyük kısmı kulüp başkanlarının kısa bir süre için seçiliyor olması. Kısa vadeli planları var bu yüzden. TFF, yayıncı kuruluşa diğer kulüplere saldırıyorlar ama asıl problemleri bankalarla.

FUTBOL EKONOMİSİ KÜÇÜLÜR

Türkiye, Çin'in ardından kaçak yayınlarda ikinci sırada. Hakkını koruyamadığınız bir ürünü kimseye satamazsınız. Yüzde 85'ini durdurduk ama bu aksiyonların arkasında bayağı büyük kuruluşlar var. Düzgün şekilde mücadele edilmezse futbol ekonomisi küçülecek.

YENİ YAYIN İHALESİ YORUMU

Yeni yayın ihalesi olduğunda aksiyonumuzu alacağız. Burada 2 milyar dolarlık yatırım yaptık. Biz uzun soluk için buradayız. ödemeyi hiç durdurmadık. Oynanan maç başına geçildi sadece.

ŞAMPİYON BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Bizim için iyi olan şey Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un iyi olması. Eğer bu takımlar iyi olursa iyi bir ligimiz olur. Günün sonunda bu dört takım ya da başka birinin şampiyon olması bizi ilgilendirmez.

ÖZÜRÜ BEĞENMEDİLER

Maçlar seyircisiz olunca yapay sesler devreye soktuk. Karagümrük yeni çıktığı için ilk maçlarından birkaç ses koyduk. Çok zor duyulan sesler var. Ağustos’tan beri kullanıdığımız sesi aralıkta tespit ettik. Maalesef iki arkadaşımız görevinden oldu ve özür diledik. Özrümüzü, açıklama saat 19.05'te yapılmış diye beğenmediler.

Fanatik Fenerbahçelilerin olduğunun farkındayız. Biz bir iki hafta bekleyelim dedik. Ama bir noktadan sonra siz bizim logomuzu illegal şekilde kullanırsanız bu problem olur. Londra'daki hukuk kanadımız bu işe el koyabilir.

Tişörtleri çıkarın, ne söylemek istiyorsanız söyleyin hiçbir problem yok. Bazı şeylerin ihlalini yapmayalım artık. Yüzde yüz olmasa da bazı şeyleri aştığımızı düşünüyorum.

Kaynak: sozcu.com.tr