TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

14 Temmuz 2018 Cumartesi

Yankı Erel, Wimbledon genç çiftlerde finalde

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da gençler kategorisinde çiftlerde mücadele eden milli tenisçilerden Yankı Erel ile Finlandiyalı partneri Otto Virtanen, finale çıktı.  Erel, gençler kategorisinde grand slam finaline yükselen ilk Türk erkek tenisçi oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın on ikinci gününde gençler çift erkeklerde yarı final maçına çıkan milli sporcu Yankı Erel ve Finlandiyalı partneri Otto Virtanen, Büyük Britanyalı James Story-Harry Wendelken ikilisiyle karşılaştı.
Toplam 1 saat 25 dakika süren mücadelenin ardından Yankı Erel-Otto Virtanen ikilisi, rakiplerini 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek adlarını finale yazdırdı.
Yankı Erel ile Otto Virtanen, 6 numaralı seribaşı Kolombiyalı Nicolas Mejia ile Çek Ondrej Styler çiftiyle yarın finalde karşılaşacak.
Wimbledon'da çiftler şampiyonluğu için korta çıkacak olan Yankı Erel, gençler kategorisinde grand slam finaline yükselen ilk Türk erkek tenisçi oldu.

Wimbledon'da şampiyon Angelique Kerber

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, Serena Williams'ı 2-0 yenerek şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar final mücadelesinde, Wimbledon'da daha önce 7 kez mutlu sona ulaşan 25 numaralı seribaşı ABD'li Williams ile kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan 11 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber karşılaştı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Kerber, ilk oyunda Serena Williams'ın servisini kırarak 1-0 öne geçti. Sert servislerinin yardımıyla oyuna denge getiren Williams, dördüncü oyunda Kerber'in servisini kırarak skoru 2-2'ye getirdi. Etkili "backhand" vuruşlarıyla maçta kontrolü yeniden ele alan Kerber, uzun rallilerden galip ayrılarak rakibinin servisini iki kez daha kırdı ve ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti.
Daha dengeli geçen ikinci sette çok fazla basit hata yapan Williams karşısında 6. oyunda bir kez saha servis kıran Kerber, bu avantajını iyi kullandı. 1 saat 5 dakika süren mücadelenin ardından ikinci seti 6-3 alan Kerber, rakibini ise 2-0 yenerek şampiyon oldu.
Kerber Wimbledon'da ilk kez kazandı
Avustralya Açık ve ABD Açık'ta 2016 yılında şampiyonluk elde eden 30 yaşındaki Alman tenisçi, Wimbledon'ı da kazanarak kariyerindeki üçüncü grand-slam zaferine ulaştı.
Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası ve 23 şampiyonlukla "açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi" unvanının sahibi Serena Williams, 24 şampiyonlukla "tüm zamanların en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi" Avustralyalı Margaret Court'u yakalayamadı.
Turnuvada yarın, tek erkekler finalinde 12 numaralı seribaşı Sırbistanlı Novak Djokovic ile dünya klasmanında 8'inci sırada yer alan Kevin Anderson karşılaşacak.

İngiltere'yi deviren Belçika Dünya üçüncüsü

2018 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere'yi 2-0 yenen Belçika, üçüncü oldu.

Saint Petersburg Stadı'nda oynanan ve İran Futbol Federasyonu'ndan Alireza Faghani düdük çaldığı maçta gol erken geldi. Belçika, 4. dakikada Thomas Meunier'in attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı. Karşılıklı ataklarla geçen maçın ikinci yarısında Belçika Eden Hazard ile 82'de farkı 2'ye çıkardı: 2-0
Kalan sürede başka gol olmadı ve rakibini 2-0 yenen Belçika, evine Dünya üçüncüsü unvanıyla döndü.
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
4. dakikada Belçika öne geçti. Orta sahada topla buluşan Lukaku, sol kanattan bindiren Chadli'ye pasını attı. Chadli, ceza sahasına girmeden altı pas önüne yerden topu gönderdi, Meunier kayarak yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.
23. dakikada gelişen İngiltere atağında orta sahadan atılan uzun pası kontrol eden Sterling, Kane'e topu bıraktı. Kane'in ceza sahası içinde gelişine vurduğu top az farkla yandan auta çıktı.
70. dakikada İngiltere beraberlik golüne çok yaklaştı. Belçika yarı sahasının ortasında topla buluşan Dier, Rashford ile verkaç yaptı ve ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Dier, topu Courtois'in üzerinde aşırttı, kaleye giden topu son anda Alderweireld kayarak son anda kornere gönderdi.
80. dakikada Belçika tehlikeli geldi. Hızlı gelişen atakta Mertens, De Bruyne ile paslaşarak İngiltere ceza sahası önüne geldi. Arka direğe gönderdiği topa Meunier gelişine vurdu. Kaleci Pickford sağına uzandı ve golü önledi, boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
82. dakikada Belçika farkı 2'ye çıkardı. De Bruyne, soldan savunma arkasına kaçan Eden Hazard'a pasını attı. Ceza sahası içinde kaleci Pickford ile karşı karşıya kalan Hazard, yakın direk dibine sert vurdu ve topu filelere yolladı: 2-0.
Mücadele Belçika'nın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. İki takım arasında grup aşamasında oynanan karşılaşmayı da Belçika 1-0 kazanmıştı.


https://sportrendy.blogspot.com/2018/07/belcika-ingiltere-2-0-ozet-izle.html

Stat: Saint Petersburg
Hakemler: Alireza Faghani, Reza Sokhandan, Mohammedreza Mansouri (İran)
Belçika: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, Tielemans (Dk. 78 Dembele), Meunier, Eden Hazard, Chadli (Dk. 39 Vermaelen), Lukaku (Dk. 60 Mertens)
İngiltere: Pickford, Rose (Dk. 46 Lingard), Dier, Stones, Maguire, Trippier, Jones, Delph, Loftus-Cheek (Dk. 84 Dele Alli), Sterling (Dk. 46 Rashford), Kane
Goller: Dk. 4 Meunier, Dk. 82 Eden Hazard (Belçika)
Sarı kartlar: Dk. 52 Stones, Dk. 77 Maguire (İngiltere), Dk. 90+3 Witsel (Belçika)

Rafael Nadal'ı yıkan Novak Djokovic finalde

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da erkeklerin 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 3-2 yenen 12 numaralı seribaşı Novak Djokovic, finale yükseldi. Sırp raket, finalde 8 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile karşılaşacak. Nadal ile 52. karşılaşmasında 27. galibiyetini alan Djokovic, 2016 ABD Açık'tan bu yana ilk grand slam finaline çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvada, saat kuralı nedeniyle yarıda kalan tek erkekler yarı final karşılaşmasına devam edildi. Maçı, Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Sussex Düşesi Meghan Markle da izledi.
Sırp rakibi Djokovic'e karşı 2-1 (6-4, 3-6, 7-6) geride olan İspanyol Nadal'ın, hızlı başlayarak 3-0 öne geçtiği 4. set, iniş çıkışlı bir oyuna sahne oldu. Djokovic 3-3'ü yakaladı ancak Nadal, seti 6-3 üstün bitirdi ve skoru 2-2'ye getirdi.
Final seti başa baş geçti. Djokovic'in maç puanından faydalanamadığı 16. oyunda da servis kırılamadı ve eşitlik bozulmadı. Sonraki oyunda servisine tutunan Djokovic, Nadal'ın servis oyununu puan vermeden kazandı. Seti 10-8, 5 saat 15 dakika süren maçı da 3-2 alan Djokovic, adını finale yazdırdı.
Nadal ile 52. karşılaşmasında 27. galibiyetini alan Djokovic, 2016 ABD Açık'tan bu yana ilk grand slam finaline yükseldi.
2011, 2014 ve 2015 şampiyonu Djokovic, Wimbledon'daki 5, kariyerindeki 22. grand slam finaline çıkacak.
Sırp raket, pazar günü oynanacak finalde 8 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile karşılaşacak.

Ferdi Kadıoğlu resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, NEC Nijmegen forması giyen Hollanda genç milli takımı oyuncusu, 1999 doğumlu Ferdi Erenay Kadıoğlu’nu kadrosuna kattı.

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren Fenerbahçe, bir yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor. Bu sezon genç futbolculara yönelen sarı-lacivertliler, Berke Özer ve Barış Alıcı'dan sonra Hollanda'nın NEC Nijmegen ekibinde oynayan 1999 doğumlu Ferdi Erenay Kadıoğlu ile anlaştı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, transfer edilen Ferdi'nin sözleşme süresiyle ilgili bilgi verilmedi.
Sitede Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu'nun da açıklamalarına yer verildi. Cocu, Ferdi'nin yeteneğine güvendiğini belirterek, "Ferdi gibi genç, yetenekli ve potansiyeli çok yüksek olan bir oyuncuyu Fenerbahçe ailesine katabilmekten dolayı çok mutluyuz. Takıma uzun yıllar hizmet vermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.
Geçen sezon Hollanda 2. Ligi'nde 34 maçta 7 gol atan Ferdi, orta sahada hem ön libero hem de santrfor arkasında görev yapabiliyor.
Türk asıllı 19 yaşındaki futbolcu, Hollanda Milli Takımı'nın alt yaş takımlarında da forma giydi.
Sarı-lacivertli kulüp Altınordu'dan 18 yaşındaki kaleci Berke Özer ile 21 yaşındaki Barış Alıcı'dan sonra bir genç oyuncu transferine daha imza attı.

13 Temmuz 2018 Cuma

Bir ilk! 2022 Dünya Kupası Kışın

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası'nın 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenleneceğini açıkladı.

Infantino, kararla ilgili olarak tüm federasyonların ve liglerin bilgilendirildiğini beliterek ülke federasyonlarının lig maçlarının tarihlerini 2022 Dünya Kupası'na göre ayarlayacağını söyledi.
Öte yandan Infantino Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası'ndan kaç takımla oynanacağı sorusuna "32 takımla mı, 48 takımla mı henüz karar vermedik, görüşmelerimiz sürecek" diye yanıt verdi.

İLK KEZ OLACAK
Böylelikle 1930'dan bu yana düzenlenen Dünya Kupası, tarihinde ilk defa Kuzey Yarım Küre'de kış mevsimine denk gelen bir dönemde oynanacak.
Eğer Fransa ve Hırvatistan'ın final oynayacağı 2018 Dünya Kupası finali bugün Katar'da oynanacak olsaydı, maçın oynanacağı saatte sıcaklık 44 derece olacaktı. Öte yandan Katar'da Kasım ve Aralık aylarında da ortalama sıcaklık gündüz 25 ila 30 derece arasında seyrediyor. Akşam saatlerinde ise 17 ila 22 derece arasında değişiyor.
NTVSpor.net

Wimbledon'da tarihi yarı finalin galibi Kevin Anderson

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerde Güney Afrikalı Kevin Anderson, 6 buçuk saati geçen mücadelenin ardından ABD'li John Isner'i 3-2 yenerek ilk finalist oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın on birinci gününün ilk maçında, 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'i eleyerek dikkati çeken dünya klasmanında 8. sırada yer alan Güney Afrikalı Kevin Anderson ile 9 numaralı seribaşı ABD'li John Isner tek erkekler yarı finalinde karşılaştı.
Maç boyunca sert servisleriyle etkili olan ve birbirinin servisini kırmakta zorlanan iki oyuncu, tenisseverlere tarihi bir karşılaşma izletti.
İlk üç seti tie-break'e giden mücadelenin ilkini 7-6 Anderson aldı, ikinci ve üçüncü seti ise aynı skorla Isner kazanarak 2-1 öne geçti. Rakibinin servisini kıran Anderson, dördüncü seti 6-4 alarak skoru 2-2'ye getirdi ve mücadeleyi final setine taşıdı.
Final setinde iki tenisçi de uzun bir süre boyunca birbirinin servisini kıramayınca eşitlik bozulmadı. 6 saat 36 dakikalık mücadelenin ardından 49'uncu oyunda Isner'in servisini kıran Anderson, rakibini 26-24 yenerek Wimbledon'da finale çıkan ilk tenisçi oldu.
Karşılaşma boyunca Isner 53, Anderson ise 49 kez "ace" yaparak puan aldı. Geçen yıl ABD Açık'ta finale kalan Anderson, bu galibiyetle Wimbledon'da ilk kez son ikiye adını yazdırdı.

- Isner uzun maçlarıyla tarihe geçti

John Isner, karşılaşmayı kaybetmesine rağmen kırdığı rekorla öne çıktı. 2010 Wimbledon'ın 1. turunda Fransız Nicolas Mahut ile karşılaşan ABD'li tenisçi, 3 günde biten ve toplam 11 saat 5 dakika süren mücadelenin ardından rakibini 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 ve 70-68'lik setlerle 3-2 yenerken, dünyanın en uzun tenis maçını oynamıştı.
Isner, yine Wimbledon'da bu kez yarı finalinde gösterdiği performansla, grand slam tarihinin en uzun ikinci maçında da başrolü oynadı.

- Nadal-Djokovic maçı da etkilendi

Dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal ile Sırbistanlı Novak Djokovic arasındaki diğer yarı final karşılaşması ise Anderson-Isner maçının uzaması nedeniyle geç başladı.
Turnuvada yarın, Wimbledon'da 7 şampiyonluğu bulunan eski dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan 11 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber tek kadınlar finalinde karşılaşacak. 

Fenerbahçe, Lozan'a mağlup oldu

Fenerbahçe hazırlık maçında Lozan'a 2-1 mağlup oldu.

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçında İsviçre Challenge League ekibi Lozan ile mücadele etti. TSİ 20:00'de başlayan mücadele İsviçre'deki Olympique de la Pontaise Stadı'nda oynandı.
Fenerbahçe mücadeleye; ''Kameni, Isla, Skrtel, Neustadter, Serhat Kot, Josef, Mehmet Ekici, Eljif Elmas, Aatıf, Samed Karakoç, Alper Potuk'' 11'i ile başladı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, karşılaşmanın iki bölümünde sahaya farklı 11 ile çıkmasına rağmen, Lozan'a 75 ve 77'nci dakikalarda Benjamin Kololli'nin attığı goller ile 2-1 mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerin tek golünü ise 82'nci dakikada Yiğithan Güveli kaydetti.
Volkan Demirel kadroda yok
Fenerbahçe'de tecrübeli kaleci Volkan Demirel, Lozan maçında görev almadı. Sarı-lacivertli ekipte, İsviçre'nin Lozan takımı ile oynanan hazırlık maçta teknik direktör Phillip Cocu, Volkan Demirel'e görev vermedi. Öte yandan tecrübeli kaleci takımla birlikte sahaya çıktığında maçı izlemeye gelen sarı-lacivertli taraftarlar tarafından alkışlandı.
Alper Potuk forvette
Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk, Lozan maçında forvette görev aldı. Lozan ile hazırlık maçı oynayan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Phillip Cocu, forvetten yoksun geldiği İsviçre'de bu bölgede Alper Potuk'a görev verdi.
Cocu, ikinci yarıda tüm oyuncuları değiştirdi 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, mücadelenin ikinci yarısına yeni 11 ile başladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Erten Ersu, Şener, Mehmet Topal, Yiğithan Güveli, Hasan Ali, Ozan Tufan, Salih Uçan, Giuliano, Barış Alıcı, Valbuena ve Ahmethan Köse yer aldı.
Barış Alıcı ilk kez forma giydi
Fenerbahçe'nin Altınordu'dan renklerine bağladığı Barış Alıcı ilk kez bir maçta sarı lacivertli formayı giydi.
Mehmet Topal stopere
Hollandalı teknik adam, Lozan maçının ikinci yarısında Mehmet Topal'a stoperde görev verdi. Cocu, mücadelenin ikinci bölümünde stoperde Mehmet Topal-Yiğithan ikilisini oynattı. Cocu, İstanbulspor ile oynanan ilk hazırlık maçında ise stoperde Josef de Souza'ya forma vermişti.
Yeni formalar ile ilk maç
Fenerbahçe, Lozan maçına yeni sezon formaları ile çıktı.
Yeni sezonda deplasmanda giyilecek olan gradyanlı dama desenli olan mavi formalar, Lozan ile oynanan hazırlık maçında taraftarın beğenisine sunuldu.
Büyükelçi maça geldi
Lozan ile Fenerbahçe arasında oynanan maça Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı da geldi. Fenerbahçe kongre üyesi de olan Büyükelçi İlhan Saygılı mücadeleyi kendisine ayrılan yerden Sportif Direktör Damien Comolli ile takip etti.
Taraftarlardan destek
Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını İsviçre'de yalnız bırakmadı. Lozan ile oynanan hazırlık maçına gelen yaklaşık bin kadar taraftar, sarı-lacivertli ekibe destek oldular.
Maçtan dakikalar
Fenerbahçe'nin önde baskılı başladığı karşılaşmanın ilk etkili atağı da 3. dakikada geldi. Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde Alper’in vuruşuyla top az farkla auta gitti.
7. dakikada Mehmet Ekici’nin ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top ceza alanı içinde Samed Karakoç’un önünde kaldı ve genç futbolcunun vuruşunda filelerle buluştu ancak hakemin ofsayt kararıyla gol geçerli sayılmadı.
12. dakikada topla buluşan Aatif, sol kanattan ceza alanına girdi ve dar açıya rağmen vuruşunu yaptı ancak top kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı.
16. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Isla ceza alanı içinde son çizgiden içeri çevirdi, kale sahası önündeki Samed’in vuruşunda top savunmaya çarptı.
Fenerbahçe ikinci yarıya farklı bir 11’le çıktı. Fenerbahçe'de ikinci yarıda Erten Ersu, Şener Özbayraklı, Yiğithan Güveli, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Mathieu Valbunea, Giuliano Victor de Paula, Salih Uçan, Ahmethan Köse ve yeni transfer Barış Alıcı görev aldı.
48. dakikada Hasan Ali’nin çalımlarla getirdiği top, sol kanattaki Valbunea’nın önünde kaldı. Fransız oyuncunun ortasında savunma topu kornere çeldi.
73. dakikada savunma arkasına sarkan Barış ceza alanı içi sağında topla buluştu ancak istediği vuruşu yapamayınca top savunmadan döndü.
75. dakikada gelişen Lausaane Sport atağında sağ kanatta topla buluşan Kololli, uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.
77. dakikada ceza alanı içinde bir türlü uzaklaştırılamayan topa ceza alanı içi sağ tarafında bulunan Kololli vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 2-0.
82. dakikada Valbunea’nın sağ kanattan yaptığı ortada top, savunmanın müdahalesinin ardından ceza alanı dışındaki Yiğithan’a geldi. Genç oyuncunun gelişine yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 2-1.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 2-1 İsviçre temsilcisinin galibiyetiyle tamamlandı.


Lozan - Fenerbahçe: 2-1 (Geniş Maç Özeti)

Fenerbahçeli iki futbolcuya talip var

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kamp ve transfer çalışmalarıyla ilgili beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe forması giyen Aatif Chahechouhe ve İsmail Köybaşı ile ilgilendiklerini belirten Çalımbay, ''Birkaç tane arkadaş almamız gerekiyor. İsteklerimizi yönetime bildirdik. İsmail Köybaşı'na ihtiyacımız var. Oraya iyi bir oyuncu bulmamız lazım. Olsa keşke, isteriz... Aatıf ve İsmail Köybaşı için girişimlerimiz var. Bekliyoruz, inşallah olur. Olmazsa da başka arkadaşlarda telafi edeceğiz." açıklamasında bulundu.
Samuel Eto'o ile ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam, ''Benim açımdan sorun yok ama yönetimsel açıdan sorun var. Yeni bir yönetim var ve buradaki dengeyi sağlamak istiyorlar. Aşılırsa farklı olur, uzlaşılırsa bizim oyuncumuzdur. Zaten antrenmanda benim için bir sorun yok." dedi.

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi törenle başladı

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Sarayiçi Er Meydanı'ndaki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 656. Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Türk bayrağını göndere çekti.
Edirne Valisi Günay Özdemir, törende yaptığı konuşmada, medeniyetler şehri Edirne'nin fethiyle başlayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, Avrupa'da arenalarda gladyatörlerin vahşice birbirlerini öldürdüğü dönemde erliğin, insan sevgisinin, kardeşliğin ve dostluğun oluşmasına katkı sağlayan önemli bir ata sporu olduğunu belirtti.
Kırkpınar'ın kendine has gelenekleri ve ögeleri ile UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girerek bir dünya markası olduğunu anlatan Özdemir, şunları kaydetti:
"Er meydanı ve Türk güreşi, insan merkezli büyük bir medeniyetin oluşturduğu yaşam biçimidir. Kırkpınar, Türk güreşinin geleneksel olarak içinde barındırdığı ağalık, altın kemer, zembil, kispet, cazgır, davul-zurna, peşrev, yağlanma, pehlivan ve başpehlivanıyla bizim değerlerimizi ve kimliğimizi yansıtan, kendine has gelenekleriyle UNESCO'nun kültür mirası listesine girmiş marka değerimizdir. Günümüzde bu marka değerini koruyarak ve geliştirerek gelecek nesillere aktarma gayretindeyiz. Dünyanın en eski spor organizasyonlarından birisi olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri en önemli geleneklerimizdendir."
Kırkpınar'ın özünü bozmadan gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Edirne'ye gelen yerli yabancı konuklara hoş geldiniz diyor, tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

- Belediye Başkanı Gürkan: "Ağalık sadece para vermekle olmaz"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Kırkpınar'ın 657 yıldır düzenlendiğini belirtti.
Gürkan, pehlivanlar, davul-zurna ekibi, cazgırlar ve Kırkpınar ağasının, organizasyonun olmazsa olmaz 4 temel direği olduğunu vurguladı.
Bu yıl ağalık ihalesindeki şartnamede bazı değişiklikler yapıldığını belirten Gürkan, şunları söyledi:
"Kırkpınar ağalığı sadece para vermekle olmaz. Biz Kırkpınar ağasının mert, yiğit, adam gibi adam olmasını bekleriz. Bunu beceremeyenler zamanı geldiğinde dökülen yapraklar gibi dökülür gider. Ağalık burada en yüksek parayı vermek değil, her pehlivanın adını bilmektir, sevinenle sevinmek, üzülen ile üzülmektir, her şeyi ile adam gibi adam olmaktır. Seyfettin Selim gibi, Alper Yazoğlu gibi olmaktır. Bu nedenle şartnamede değişiklik yaptık. Dosya bedelini 5 bin liradan 25 bin liraya çıkardık. İhale tarihinden itibaren ihaleyi alan ağa 15 gün içinde paranın tamamını yatıracak. Eğer yatırmaz ise ihale iptal edilecek. Bir de ağalık ihalesi onaylanmadan paranın tamamı yatmadan ağalık unvanı kullanılamayacak"
Bu yıl Kırkpınar'ın yine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne denk geldiğini vurgulayan Gürkan, "O gün bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan tüm vatandaşlarımız için, demokrasi için, vatanın bölünmez bütünlüğü için, ezanların dinmemesi için, büyük ve şanlı bayrağımızın hep gönderde çekili kalması için canını feda eden bütün şehitlerimiz için pehlivanlarımız kol bağlayacak, ‘Allah Allah’ nidalarıyla çayıra çıkacaklar. Burası er meydanıdır. Buradaki davul-zurna oyun havası çalmaz cenk havası çalar." diye konuştu.

- 2 bin 228 güreşçi kayıt yaptırdı

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da bu yıl 2 bin 228 güreşçinin kayıt yaptırdığını, bu sayının yağlı güreş tarihinde rekor katılım olduğunu vurguladı.
Kırkpınar'da emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın, çayıra çıkacak pehlivanlara başarılar diledi.
657. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise Kırkpınar'a katılan tüm pehlivanlara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından pehlivanların yanı sıra Kırkpınar'da görevli hakem, cazgır, davul-zurna ekibinin bulunduğu kortej, Edirne Belediyesi bandosu eşliğinde tribünleri dolaştı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'da

Fenerbahçe, Hollanda'nın NEC Nijmegen takımında forma giyen 18 yaşındaki Ferdi Kadıoğlu'nu İstanbul'a getirdi.


Türk Hava Yolları'nın tarifleli seferiyle 19.35'te ailesi ve menajeri Joott Ebergen'le birikte İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Kadıoğlu'nu Fenerbahçeli yetkililer karşıladı. Genç futbolcu ve ailesi daha sonra havalanından ayrıldı.
Geçtiğimiz sezon Nijmegen ile Hollanda 2'nci Ligi'nde forma giyen Ferdi Kadıoğlu, 39 maçta 8 gol atma başarısı göstermişti.

Yankı Erel, Wimbledon genç çiftlerde yarı finalde

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da gençler kategorisinde çiftlerde mücadele eden milli tenisçilerden Yankı Erel ile Finlandiyalı partneri Otto Virtanen, yarı finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın on birinci gününde gençler çift erkeklerde çeyrek final maçına çıkan milli sporcu Yankı Erel ve Finlandiyalı partneri Otto Virtanen, 3 numaralı seribaşı Fransız Hugo Gaston-Clement Tabur çiftiyle karşılaştı.
Toplam 1 saat 25 dakika süren mücadelenin ardından Yankı Erel-Otto Virtanen ikilisi, rakiplerini 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek adlarını yarı finale yazdırdı.
Yankı Erel ile Otto Virtanen, 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Aidan McHugh ve Kazakistanlı Timofei Skatov ile Büyük Britanyalı James Story-Harry Wendelken ikilisi arasındaki karşılaşmanın galibiyle yarın yarı finalde karşılaşacak.
NTVSpor.net

Galatasaray tek golle kazandı

Galatasaray, yurtdışı kampında oynadığı hazırlık maçında İsviçre Challenge League ekiplerinden FC Wil'i 1-0 mağlup etti.

Yeni sezon hazırlıklarına İsviçre'nin Zürih kentinde devam eden Galatasaray, Utogrund Stadı'nda FC Wil ile karşı karşıya geldi.
Sarı-Kırmızılı ekip mücadeleye İsmail Çipe, Mariano, Maicon, Ahmet Çalık, Carole, Selçuk, Donk, Rodrigues, Celil, Feghouli ve Eren 11 ile başlarken, FC Wil ise sahaya Kostadinovic - Havenaar, Cortelezzi, De Oliviera, Lombardi, Goncalves, Shallibaum, Von Niederhausern, Breitenmoser, Ze Eduvardo ve Rahimi 11'i ile çıktı.
32'nci dakikada Selçuk'un ceza sahası içine ortaladığı topa kafayla vuran Eren Derdiyok takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelede başka gol olmadı ve Galatasaray, FC Wil'i 1-0 mağlup etti.
Muğdat formayı giydi
Galatasaray'ın yeni transferi Muğdat Çelik ilk kez Sarı-Kırmızılı formayı giydi. Muğdat, mücadelenin 46'ncı dakikasında genç oyuncu Celil'in yerine oyuna dahil oldu.

Cristiano Ronaldo'nun forma satışlarından rekor gelir; 24 saatte 54 milyon Euro

Juventus, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'yu renklerine katarken; kasasından toplam 112 milyon Euro çıktı. Siyah Beyazlılar, bu paranın 54 milyon Euro'sunu 24 saatte forma satışlarından çıkardı...

Juventus taraftarları Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'den transferine tam destek verdi. Bunun kanıtı ise forma satışları.
Siyah Beyazlı ekibe gönül verenler, ilk 24 saatte 520 bin forma satın aldı. Bu formaların 20 bini forma sponsoru Adidas ile Juventus'un mağazalarında, 500 bini ise internetten satıldı.
Bir forma 104.95 Euro'dan satılırken; sadece ilk günde Juventus'un kasasına sadece Ronaldo'nun formalarının satışından 54 milyon Euro girdi.
Bir başka deyişle Ronaldo sadece ilk günkü forma satışlarıyla transfer bütçesinin neredeyse yarısını amorti etti. Zira Cristiano Ronaldo, İtalyan devine 112 milyon Euro bonservis ve yetiştirme bedeliyle transfer oldu.
NTVSpor.net

Cory Jefferson Darüşşafaka'da

Darüşşafaka Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Cory Jefferson'ı transfer etti.

Yeşil-siyahlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Darüşşafaka Basketbol, Birleşik Amerikalı uzun forvet Cory Jefferson’ı bir yıllığına kadrosuna kattı.
Geçtiğimiz sezonu İtalya Seri A Ligi’nde Olimpia Milano forması ile geçiren Jefferson, takımının EuroLeague’de oynadığı maçlarda da takımı sahada yerini almıştı.
1990 doğumlu oyuncu İtalya Seria A Ligi’inden önce NBA’de sırası ile Brooklyn Nets, Phoenix Suns ve Cleveland Cavaliers formalarını giymişti. 2.06 boyundaki oyuncu, NBA kariyerinden önce ise Amerika Kolej Ligi’nde Texas Üniversitesi’nde ter döküyordu.
Darüşşafaka Basketbol ailesi olarak yeni oyuncumuza hoş geldin diyor, başarılı bir sezon diliyoruz."

THY Euroleague'de yılın başantrenörü Pablo Laso

Basketbol THY Euroleague'de  2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan İspanyol ekibi Real Madrid'in çalıştırıcısı Pablo Laso, yılın başantrenörü seçildi.

Organizasyonun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2005 yılından bu yana efsane Rus çalıştırıcı Alexander Gomelsky adına verilen yılın en iyi başantrenörü ödülüne, yapılan oylama sonucunda İspanyol Laso ikinci kez layık görüldü.
Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda yer alan 16 takımın başantrenörlerinin yaptığı oylama sonucunda ülkesinin Zalgiris takımı ile Dörtlü Final oynama başarısı gösteren Litvanyalı Sarunas Jasikevicius ikinci, finalde Real Madrid'e kaybeden Fenerbahçe'nin Sırp çalıştırıcısı Zeljko Obradovic ise üçüncü oldu.
Ligde yılın başantrenörü ödülünü daha önce 3 kez Obradovic, ikişer kez Laso ile Ettore Messina ve birer kez Pini Gershon, Dusko Vujosevic, Xavi Pascual, Dusan Ivkovic, Georgios Bartzokas, David Blatt ve Dimitris Itoduis kazandı.

Galatasaray'da yaprak dökümü sürüyor

Galatasaray Futbol Takımı'nda yeni sezon öncesi yaprak dökümü yaşanıyor.

Sarı-kırmızılı kulüp, geride kalan sezon takımın sözleşmeli oyuncuları arasında yer alan 9 isimle yeni sezonda devam etmeme kararı aldı.
Mukavelesi sona eren 7 isme yeni sözleşme önermeyen sarı-kırmızılı ekip, 1 oyuncusunu satıp, 1 oyuncusuyla ise anlaşarak yollarını ayırdı.
- Yedi oyuncuya yeni mukavele yok
Sözleşmeleri sezon sonu itibarıyla biten 7 futbolcuya yola devam edilmedi.
Sarı-kırmızılı kulüp, Koray Günter, Hakan Balta, Yasin Öztekin, Iasmin Latovlevici, Umut Gündoğan ve Eray İşcan ile kiralık kontratı sonlanan kaleci Cedric Carrasso'yla vedalaştı.
Bu isimlerden Koray Günter, İtalya'nın Genoa takımına, Umut Gündoğan ise Boluspor'a transfer olurken, diğer oyuncular henüz yeni bir takımla kontrat yapmadı.
- Sözleşmesi süren 2 isim ayrıldı
Galatasaray, yeni sezon öncesi mukavelesi bulunan 2 oyuncusuyla yollarını ayırdı.
Geride kalan sezonu Belçika ligi ekiplerinden Standard Liege'de kiralık olarak geçiren Luis Pedro Cavanda, 2,4 milyon avro bonservis karşılığında bu ekibe satıldı.
Sarı-kırmızılı ekibe 2013-2014 sezonu devre arasında transfer olan ancak A takım formasını hiç giyemeyen İsviçreli oyuncu Endoğan Adili'nin sözleşmesi ise anlaşılarak feshedildi.
Oyuncunun, 2018-2019 futbol sezonundaki 1 milyon 120 bin liralık alacağının 620 bin lirasından feragat ettiği, kendisine ise 500 bin lira ödeme yapıldığı kaydedildi.
- Tarık ve Tolga'nın durumu belirsiz
Galatasaray'da Tarık Çamdal ve Tolga Ciğerci'nin takımdaki geleceği ise belirsizliğini koruyor.
Transfer maliyeti ve beklentilerin çok altındaki performansıyla gündem olan Tarık Çamdal'a takım bulunması için çaba sarf edilirken, oyuncunun bu sezon alacağı 1 milyon 605 bin avroluk garanti ücret işleri zorlaştırıyor.
Sezonun son bölümünde ağrıları olduğu gerekçesiyle maçlara çıkmayan ve teknik direktör Fatih Terim'in gözünden düşen Tolga Ciğerci ise kamp çalışmalarına da götürülmedi. Yıllık 2 milyon avro garanti ücreti bulunan Tolga için nasıl bir yol izleneceği merak konusu.
Her iki oyuncunun da sözleşmeleri, 2019 yılı mayıs ayı sonu itibarıyla bitecek.
Öte yandan, 9 oyuncusuyla yola devam etmeyen Galatasaray'da Yuto Nagatomo'nun bonservisi alınırken, Ryan Donk'un sözleşmesi uzatıldı, Muğdat Çelik ve Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru ise kadroya dahil edilen isimler oldu.

trtspor.com.tr

Furkan Korkmaz’dan Phoneix Suns'a 18 sayı

NBA Yaz Ligi’nde milli basketbolcu Furkan Korkmaz’ın formasını giydiği Philadelphia 76ers, Phoneix Suns'ı 88-86 mağlup etti. Korkmaz mücadelede 18 sayı, 5 ribaund ve 3 asist ile oynadı.

NBA’de Yaz Ligi’nde heyecan 8 maç ile devam etti. Furkan Korkmaz’ın formasını giydiği Philadelphia 76ers, Phoneix Suns'ı 88-86 mağlup etti. Korkmaz, sahada 28 dakika sahada kalırken, 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile mücadeleyi tamamladı. Philadelphia'da ayrıca Isaiah Miles 20 sayı, 6 ribaund ve Askia Booker 11 sayı, 7 ribaund ile oynadı. Suns'ta ise Shaquille Harrison 17 sayı, 8 ribaund ve 6 asistle takımına katkıda bulundu. 

MotoGP heyecanı Almanya'da sürecek

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 9. yarışı, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonunda sezonun 9. ayağı, Almanya'nın Chemnitz kentindeki 3,7 kilometrelik Sachsenring Pisti'nde 30 tur üzerinden yapılacak.
Sıralama turlarının 14 Temmuz Cumartesi günü TSİ 15.10'da başlayacağı yarışın startı, 15 Temmuz Pazar günü TSİ 15.00'te verilecek.
Sekiz yarışın ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırasında yer alan isimler şöyle:
1. Marc Marquez (İspanya): 140 puan
2. Valentino Rossi (İtalya): 99
3. Maverick Vinales (İspanya): 93
4. Johann Zarco (Fransa): 81
5. Andrea Dovizioso (İtalya): 79

Vladimir Stimac Türk Telekom'da

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, Anadolu Efes ile yollarını ayıran Sırbistan Milli Takımı oyuncusu Vladimir Stimac'ı transfer etti.


Türk Telekom'dan yapılan açıklama şöyle:

"Basketbol Süper Ligi’nde ve EuroCup’ta iyi bir kadro ile mücadele etmeye hazırlanan Türk Telekom, ligin önemli oyuncularından Vladimir Stimac’ı kadrosuna kattı. Boyu 2.11 olan ve mücadele gücü yüksek Stimac, pivot pozisyonunda görev yapıyor. Yeni sezonda hem Basketbol Süper Ligi’nde hem de EuroCup’ta mücadele verecek olan Türk Telekom, sezona iddialı başlamak için flaş transferlere imza atmayı sürdürüyor. Türk Telekom, pota altını Anadolu Efes’ten Vladimir Stimac ile güçlendirdi. Pivot pozisyonunda görev yapan, 2.11 boyunda ve 31 yaşındaki Stimac,  profesyonel kariyerine Beovuk Belgrade takımında başladı. Kariyeri boyunca İspanya ve Almanya Ligi’nin önemli takımlarından Estudiantes ve Bayern Münih takımlarında da mücadele eden Stimac, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş Sompo Japan forması ile Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en iyi ikinci beşine adını yazdırarak önemli bir başarıya imza attı. Stimac, geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması altında EuroLeague’de 30 maçta 9,4 sayı 5,8 ribound ortalamasıyla oynadı. Süper Lig’de çıktığı 20 maçta 12,15 sayı 8,55 ribound ortalaması tutturan tecrübeli oyuncu Sırbistan Milli Takımı formasıyla da başarılı maçlara imza attı.

“Pota altını savaşçı bir oyuncuyla güçlendirdik”Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şükrü Kutlu, yeni transferlerin camiaya hayırlı olmasını temenni ettiklerini söyledi. Transfer ettikleri oyuncuların Avrupa tecrübelerinin yanında Süper Lig’de de oynamış olmalarına özen gösterdiklerini ifade eden Kutlu, transferlerin uyum sorunu olmaması için titiz bir çalışma yaptıklarını hatırlattı.  Vladimir Stimac’ın Türk Telekom’a pota altında güç katacağına inandığını ifade eden Kutlu şöyle konuştu: “Stimac, Süper Lig’de ve EuroLeague’de kendini ispatlamış önemli bir isim. Düzgün karakterinin yanında, savaşçı ve mücadeleci ruhu Türk Telekom’a güç katacak. Stimac ile pota altına önemli bir transfer gerçekleştirdik. Stimac’ın Türk Telekom forması altında başarılı maçlar çıkarmasını diliyorum.” Türk Telekom daha önce de skorer oyuncular Sylven Landesberg, Reggie Redding, uzun forvet pozisyonunda görev yapan Kenny Gabriel ve A Milli oyuncu Metin Türen’i kadrosuna katmıştı."


2018 FIFA Dünya Kupası'nın üçüncüsü belli oluyor

2018 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında 14 Temmuz Cumartesi günü Belçika ile İngiltere kozlarını paylaşacak. 

Saint Petersburg Stadı'nda oynanacak karşılaşma, Dünya Kupası'nın sondan bir önceki maçı olacak. Saat 17.00'de başlayacak mücadelede İran Futbol Federasyonu'ndan Alireza Faghani düdük çalacak.
Mücadele TRT 1, TRT 4 K ve fifa2018.trtspor.com.tr'den naklen yayınlanacak.
Dünya Kupası'nda aynı grupta yer alan iki ekip arasında 28 Haziran'da oynanan mücadeleyi Belçika 1-0 kazanmıştı. İki takım da o maçtan önce gruptan çıkmayı garantiledikleri için yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmıştı.
- Kane ve Lukaku'nun mücadelesi
Bu mücadele iki takımın golcüleri Harry Kane ve Romelu Lukaku için de farklı bir anlam taşıyor.
Dünya Kupası gol krallığı yarışında Kane 6 golle ilk sırada yer alırken, Lukaku 4 golle ikinci basamakta bulunuyor.
- Belçika'nın turnuvadaki performansı
Dünya Kupası G Grubu'nda Panama, Tunus ve İngiltere ile aynı grupta yer alan Belçika, ilk maçında Panama karşısına çıktı. Dünya Kupası'na ilk kez katılan rakibini 3-0'la rahat geçen Belçika, ikinci maçında da Tunus'u 5-2 mağlup etti.
Belçika gruptaki son karşılaşmasında grup liderliği için sahaya çıktı. İngiltere gibi yedek ağırlıklı bir kadro ile mücadele eden Belçika, 1-0'la liderliği kaptı.
Son 16 turunda ise Japonya karşısında 2-0 geriye düştükleri maçı 3-2 kazanarak adlarını son 16 turuna yazdırdılar.
Avrupa ekibi, çeyrek finalde ise turnuvanın en büyük favorilerinden Brezilya'yı 2-1 mağlup etti ve son 4 takım arasına kaldı. Belçika, yarı finalde Matuidi'nin golüne engel olamadı ve Fransa'ya 1-0 yenilerek final şansını kaybetti.
Belçika, turnuvada oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. 14 gol attı, kalesinde ise 6 gol gördü.
- İngiltere neler yaptı?
Belçika ile aynı grupta yer alan İngiltere, Dünya Kupası macerasına son dakikada bulduğu golle 2-1 kazandığı Tunus mücadelesiyle başladı. İngilizler ikinci maçında ise Panama'yı 6-1'le rahat geçti.
İngiltere, son maçında ise Belçika'ya 1-0 mağlup olup grup liderliğini kaybetti ve son 16 turunda Kolombiya ile eşleşti.
Kolombiya mücadelesinde son dakikada yediği golle karşılaşma uzatmalara gitti. İngiltere penaltı atışlarıyla turu geçmeyi başardı.
Çeyrek finalde İsveç'i 2-0'la fazla zorlanmadan geçen İngiltere, yarı finalde ise Hırvatistan'a 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
- Rekabette İngiltere üstünlüğü
İki ekip arasında bugüne kadar oynanan 22 maçta İngiltere'nin büyük üstünlüğü dikkat çekiyor.
İngilizler, 22 maçta 15 galibiyet elde ederken, Belçika yalnızca 2 maçı kazanabildi. Beş maçta ise takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı.
İngiltere'nin attığı 70 gole, Belçika 26 golle karşılık verebildi.
- İlk maç 97 yıl önce
Belçika ile İngiltere arasındaki köklü rekabette ilk mücadele 97 yıl önce oynandı.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan karşılaşmayı İngiltere 2-0 kazandı ve rekabette ilk galibiyeti elde eden taraf olarak tarihe geçti.
- Belçika ilk galibiyetini 10. maçta aldı
İki takım arasındaki rekabette Belçika ilk galibiyetini 10. maçta elde edebildi.
İngiltere ile oynadığı ilk 9 maçın 8'ini kaybeden Belçika, 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
Belçika, 9 Mayıs 1936'da Brüksel'de oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadeleyi 3-2 kazandı ve rakibi karşısındaki ilk galibiyetini aldı.
-  Belçika 2. galibiyeti için 82 yıl bekledi
Belçika, İngiltere ile rekabetinde 2. galibiyeti için tam 82 yıl bekledi.
İlk galibiyetini 1936'da elde eden Belçika, ikinci galibiyetini ise Rusya'nın ev sahipliği yaptığı bu Dünya Kupası'nda ulaştı. Belçika grup maçlarında Adnan Januzaj'ın golüyle 1-0 kazandı.
 Belçika 9 puanla grubunu lider tamamlarken, İngiltere 6 puan ile ikinci sırada bir üst tura yükseldi.
- En farklı galibiyet
İki ekip arasındaki en farklı skor ise 1927'de ortaya çıktı.
İngiltere, Belçika'yı deplasmanda 9-1 mağlup ederek tarihi bir skor elde etti.
- Dünya Kupası'nda 4. randevu
İki ekip Dünya Kupası'nda daha önce 3 kez karşı karşıya geldi.
1954'te İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada grup aşamasında oynanan maç 4-4 sona erdi.
İtalya'da 1990'da düzenlenen şampiyonanın son 16 turudaki mücadeleyi ise İngiltere 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmıştı.
2018 Dünya Kupası gruplarında oynanan mücadeleyi ise kazanan 1-0'la Belçika olmuştu.
- Belçika 48. maçında
13. Dünya Kupası'nı geçiren Belçika, şampiyonadaki 48. maçını oynayacak.
Avrupa ekibi geride kalan 47 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 19 yenilgi aldı
66 gol atan Belçika kalesinde ise 72 gol gördü.
- İngiltere 69. maçında
İngiltere, Dünya Kupası boyunca çıktığı 68 maçta 29 galibiyet, 21 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. Ada ekibi 91 gol atarken, kalesinde ise 62 gol gördü.
15. Dünya Kupası'nı yaşayan İngilizler 1966'da ev sahibi oldukları turnuvayı kazanarak ilk ve tek Dünya şampiyonluğunu elde etmişti.
Ada ekibinin, Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu 1986 ve 1990'daki şampiyonalarda 10 kez fileleri havalandıran Gary Lineker.

Beşiktaş'ın rakibi rövanşa kaldı

UEFA Avrupa Ligi 1. ön eleme turu ilk ayağında, Beşiktaş'ın üst turdaki muhtemel rakiplerinden Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn ile Karadağ temsilcisi OFK Titograd 0-0 berabere kaldı.

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonunda 1. ön eleme turunun ilk ayağı, 40 karşılaşmayla sona erdi.
Beşiktaş'ın 2. ön eleme turundaki muhtemel rakiplerinin mücadelesinde, Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn, konuk ettiği Karadağ temsilcisi OFK Titograd ile 0-0 berabere kaldı.
1. ön eleme turu rövanşları, 17-19 Temmuz'da oynanacak.

Alınan sonuçlar şöyle:
Pyunik (Ermenistan) - Vardar (Makedonya): 1-0
Ventspils (Letonya) - Luftetari (Arnavutluk): 5-0
Chikhura (Gürcistan) - Beitar Kudüs (İsrail): 0-0
Rudar Velenje (Slovenya) - Tre Fiori (San Marino): 7-0
Partizani (Arnavutluk) - Maribor (Slovenya): 0-1
KuPS Kuopio (Finlandiya) - Kopenhag (Danimarka): 0-1
Levadia (Estonya) - Dundalk (İrlanda): 0-1
Trakai (Litvanya) - Irtysh (Kazakistan): 0-0
Narva Trans (Estonya) -Zeljeznicar (Bosna Hersek): 0-2
Balzan (Malta) - Keşla (Azerbaycan): 4-1
Lahti (Finlandiya) - Hafnarfjördur (İzlanda): 0-3
Gebele (Azerbaycan) - Progres Niederkorn (Lüksemburg): 0-2
Ilves (Finlandiya) - Slavia Sofia (Bulgaristan): 0-1
Liepaja (Letonya) - Hacken (İsveç): 0-3
Milsami (Moldova) - Slovan Bratislava (Slovakya): 2-4
Ferencvaros (Macaristan) - Maccabi Tel-Aviv (İsrail): 1-1
Anorthosis (Kıbrıs Rum Kesimi) - Laçi (Arnavutluk): 2-1
Petrocub (Moldova) - Osijek (Hırvatistan): 1-1
Connah's Quay (Galler) - Shakhtyor (Belarus): 1-3
Derry City (İrlanda) - Dinamo Minsk (Belarus): 0-2
Neftçi (Azerbaycan) - Ujpest (Macaristan): 3-1
Stumbras (Litvanya) - Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi): 1-0
CSKA Sofya (Bulgaristan) - Riga (Letonya): 1-0
IBV (İzlanda) - Sarpsborg (Norveç): 0-4
Engordany (Andorra) - Kairat (Kazakistan): 0-3
Gornik Zabrze (Polonya) - Zaria Balti (Moldova): 1-0
B36 Torshavn (Faroe Adaları) - OFK Titograd (Karadağ): 0-0
Racing Union (Lüksemburg) - Viitorul (Romanya): 0-2
Siroki Brijeg (Bosna Hersek) - Domzale (Slovenya): 2-2
Shamrock Rovers (İrlanda) - AIK (İsveç): 0-1
Rudar Pljevlja (Karadağ) - Partizan (Sırbistan): 0-3
Buducnost Podgorica (Karadağ) - Trencin (Slovakya): 0-2
Hibernian (İskoçya) - NSI Runavik (Faroe Adaları): 6-1
Lech Poznan (Polonya) - Gandzasar-Kapan (Ermenistan): 2-0
Cliftonville (Kuzey İrlanda) - Nordsjaelland (Danimarka): 0-1
Spartak Subotica (Sırbistan) - Coleraine (Kuzey İrlanda): 1-1
Rangers (İskoçya) - Shkupi (Makedonya): 2-0
Radnicki Nis (Sırbistan) - Gzira United (Malta): 4-0
Dunajska Streda (Slovakya) - Dinamo Tiflis (Gürcistan): 1-1
Stjarnan (İzlanda) - Nömme Kalju (Estonya): 3-0

13-14-15 Temmuz 2018 TV'de Spor Ekranı


13 TEMMUZ 2018 CUMA
17:00 Alt Boylar Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
21:00 Fenerbahçe - Lozan Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
14 TEMMUZ 2018 CUMARTESİ
12:30 1.Tur Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
15:00 2.Tur Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
17:00 Belçika - İngiltere 2018 FIFA Dünya Kupası 3. lük Maçı top_futbol TRT 1 , İdman TV
17:00 3.Tur Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
15 TEMMUZ 2018 PAZAR
13:00 Çeyrek Final Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
14:00 Yarı Final Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
15:00 Beşiktaş - CSKA Moskova Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
15:00 Ağalık İhalesi Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
17:30 Final Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX
18:00 Fransa - Hırvatistan FIFA 2018 Dünya Kupası Final top_futbol TRT 1 , İdman TV

12 Temmuz 2018 Perşembe

James Anderson Anadolu Efes’te

Anadolu Efes Basketbol Takımı, geride kalan sezon Khimki forması giyen James Anderson ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 


Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Anadolu Efes, Rusya’nın Khimki takımında forma giyen James Anderson ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

1989 doğumlu oyuncu 1.98 metre boyunda ve şutör guard / kısa forvet pozisyonunda görev yapıyor.
2010 yılında Oklahoma State Üniversitesi’nden mezun olan Amerikalı oyuncu, NBA draftlerinde San Antonio Spurs tarafından 1. Tur 20. sıradan seçildi ve NBA’e ilk adımını attı. Ayağındaki sakatlık nedeni ile NBDL takımlarından Austin Toros’a gönderilen James Anderson, daha sonra Spurs tarafından geri çağrıldı ve Aralık 2012’ye kadar burada forma giydi. 2013 yılı başında NBDL takımlarından Rio Grande Valley Vipers’a imza atan Anderson, sezonu NBA’in Houston Rockets takımında tamamladı. 2013-14 sezonunda Philadelphia 76’ers takımında görev yapan başarılı oyuncu, 2014-15 sezonunda ilk yurt dışı dneyimi için Litvanya’nın yolunu tuttu ve Zalgiris Kaunas forması giydi. Bir yıl sonra yeniden NBA’e dönerek Sacramento Kings’e transfer olan Anderson, 2016-17 sezonunda ülkemizde Darüşşafaka’da görev yaptı. James Anderson, geçtiğimiz sezon ise Rusya’nın Khimki takımında görev yaptı.

2009 yılında Sırbistan’da düzenlenen Üniversite oyunlarında Amerika Milli Takımı ile bronz madalya sevinci yaşayan Anderson, Oklahoma State Üniversitesi’ndeki son yılında Big 12 Konferansı’nda en iyi beşe seçildi ve konferansta yılın en iyi oyuncusu ünvanını elde etti. 2014-15 sezonunda Zalgiris Kaunas ile Litvanya Ligi şampiyonluğu ve Litvanya Kupası kazanan Amerikalı oyuncu aynı sezon Litvanya All Star’da da görev yaptı.

Geçtiğimiz sezon VTB Ligi’nde Khimki forması ile 23 maça çıkan Anderson, maç başına 22:50 dakika süre alarak 8,9 sayı, 3,3 ribaunt ve 1,5 asist ortalamaları tutturdu.

Euroleague’de geçtiğimiz sezon 31 karşılaşmada 21:45 dakika ortalama süre alan Anderson, maç başına 9,2 sayı, 2,8 ribaunt ve 1,3 asist ortalamaları ile mücadele etti."

Yankı Erel, Wimbledon'da çiftlerde çeyrek finalde


Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da gençler kategorisinde çiftlerde mücadele eden milli tenisçilerden Yankı Erel ile Finlandiyalı partneri Otto Virtanen, çeyrek finale çıktı.


İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın onuncu gününde gençler çift erkeklerde ikinci tur maçına çıkan milli sporcu Yankı Erel ve Finlandiyalı partneri Otto Virtanen, Fransız Titouan Droguet ve Bulgaristanlı Simon Anthony Ivanov ile karşılaştı.

Toplam 1 saat 43 dakika süren mücadelenin ardından Yankı Erel-Otto Virtanen ikilisi, rakiplerini 3-6, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Yankı Erel ile Otto Virtanen, çeyrek finalde 3 numaralı seribaşı Fransız Hugo Gaston-Clement Tabur ikilisiyle yarın karşılaşacak.

Beşiktaş'tan golsüz prova

Beşiktaş, Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile 0-0 berabere kaldı.

Wolfsberg Lavanttal Arena'da oynanan müsabakaya Beşiktaş; Tolga Zengin, Adriano Correia, Necip Uysal, Matej Mitrovic, Caner Erkin, Gary Medel, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Jeremain Lens, Ryan Babel ve Vagner Love ilk 11'i ile başladı. Siyah beyazlılar, karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı.
Beşiktaş'ta ikinci yarıda Love, Adriano, Lens ve Babel'in yerine Larin, Mustafa, Gökhan Töre ve Gökhan Gönül girdi. 60'ıncı dakikada Tolgay yerini Dorukhan'a bıraktı. 67'nci dakikada Oğuzhan çıktı, Orkan oyuna dahil oldu. 81'inci dakikada ise Medel'in yerine Fatih oyuna girdi.
İki takımın da karşılıklı pozisyonları sonuç bulmazken, karşılaşma 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.
Beşiktaş'ın yeni yardımcı antrenörleri Guti Hernandez ve İlhan Mansız da kulübedeki yerlerini aldılar.

Henry Onyekuru resmen Galatasaray'da

Galatasaray Spor Kulübü, Everton'ın hücum oyuncusu Henry Onyekuru'yu kiralık olarak kadrosuna kattığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Sarı kırmızılı kulüpten KAP'a yapılan bildirimde, bir sezonluk kiralama ücreti olarak Everton'a 800 bin Avro ödeneceği, oyuncuya ise 2018-2019 sezonu için 1 milyon 200 bin Avro garanti ücret verileceği kaydedildi.
Onyekuru'ya ayrıca, sarı kırmızılı takımın oynayacağı Süper Lig ve UEFA müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için net 10 bin Avro ve oynayacağı Türkiye Kupası müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için net 5 bin Avro ödenecek.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle:
"Profesyonel futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru ve kulübü Everton FC (Everton) ile oyuncunun geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne net 800.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir.
 
Futbolcuya ise 2018-2019 futbol sezonu için net 1.200.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ayrıca oynayacağı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet  için net 10.000 Euro veya oynayacağı Türkiye Kupası müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet  için net 5.000 Euro ödenecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
 
Henry Onyekuru kimdir?
 
5 Haziran 1997’de Nijerya’nın Onitsha şehrinde dünyaya gelen Henry Chukwuemeka Onyekuru, futbol kariyerine 2010 yılında Aspire Akademisi’nde başladı. 2015 yılında akademiden mezun olan Nijeryalı futbolcu, Belçika’nın KAS Eupen takımında profesyonel futbol kariyerine adım attı.
Belçika 2. Ligi’nde başladığı kariyerinin ilk sezonunda takımının 1. Lig’e yükselmesinde önemli rol oynayan Onyekuru, 2016-17 sezonunda da gösterdiği performansla Avrupa’nın büyük kulüplerinin dikkatini çekti. O sezon çıktığı 38 maçta 23 gol kaydeden Onyekuru, gol krallığı yarışında zirveyi Lukasz Teodorczyk ile paylaştı.
Premier Lig ekibi Everton’un 2017 yazında transfer ettiği Nijeryalı oyuncu, tecrübe kazanması adına Anderlecht’e kiralanırken geçtiğimiz sezon geçirdiği sakatlık öncesi Beliçka’da ve Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı toplam 28 maçta, 10 gol atma başarısı gösterdi.
2017 yılı itibarıyla Nijerya Milli Takımını formasını da giymeye başlayan Henry Chukwuemeka Onyekuru’nun kariyerinde Belçika Süper Kupası zaferi de bulunuyor.

Henry Chukwuemeka Onyekuru,  Galatasaray'da Dominic Iorfa’nın ardından forma giyecek ikinci Nijeryalı futbolcu olacak.
 
 
 

Wimbledon'da finalin adı Serena Williams - Angelique Kerber

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek kadınlarda Serena Williams, Julia Goerges'i 2-0 yenerek finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar yarı final mücadelesinde, Wimbledon'da daha önce 7 kez mutlu sona ulaşan 25 numaralı seribaşı ABD'li Williams ile kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasında yarı finale kalan Alman Goerges karşılaştı.

Sert servislerinin yardımıyla karşılaşmayı baştan sona üstün götüren 36 yaşındaki Serena Williams, 1 saat 10 dakikalık mücadelenin ardından rakibini 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Serena Williams, kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan 11 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile cumartesi günü finalde karşılaşacak.

Wimbledon'da ilk finalist Angelique Kerber

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek kadınların 11 numaralı seribaşı Angelique Kerber, 12 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko'yu 2-0 yenerek finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar yarı final mücadelesinde, Wimbledon'da ilk defa son 4'e kalan Letonyalı Jelena Ostapenko ile 2016 finalisti Alman Angelique Kerber karşı karşıya geldi.
İlk sette oyuna hükmeden Ostapenko, puan kazandıran vuruşlarda 18-6 üstünlük kurmasına karşın 19 basit hata yapınca 7 ve 9. oyunlarda servis kıran Kerber, 6-3'lük skorla 1-0 öne geçti.
Görüntü 2. sette de değişmedi. Savunma ağırlıklı bir oyun anlayışı benimseyen Kerber, basit hatalara devam etmesinin yanında servis performansı da düşen Ostapenko'ya karşı seti 6-3, maçı da 2-0 kazandı.
Kerber böylece kariyerinin 4. grand slam finaline çıktı. Alman tenisçi, cumartesi günü oynanacak finalde 25 numaralı seribaşı Serena Williams ile 13 numaralı seribaşı Julia Görges arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak.

Üç büyükler, transferde ezber bozuyor

Süper Lig'de yaz transfer dönemi sessiz geçiyor. Özellikle 3 büyükler, geçtiğimiz sezonlardan alışık olduğumuz yıldız transferler ile ödenen yüksek bonservis bedellerinden vazgeçerek, maliyeti düşük olan genç oyunculara yöneldi ve kadrolarındaki önemli isimleri de satmaya başladı.


Bu sene 9 Haziran’da başlayan resmi transfer sezonunda 4 haftayı aşan süre geride kalırken, geçtiğimiz sezonlara göre 3 büyükler transferde maliyeti düşük ve genç oyunculara yöneldi. Özellikle Finansal Fair Play (FFP) kuralları ile başı dertte olan takımlar, transfer yapmakta oldukça zorlanıyor. Geçtiğimiz sezonlarda yıldız futbolcu transferlerini art arda açıklayan 3 büyükler, bu sezon ise maliyeti düşük, kiralık ya da bonservissiz oyuncuları kadrolarına katmaya çalışıyor. Transfer etmek istediği birçok futbolccu için Avrupa’nın dev kulüpleri ile rekabet etmeye çalışan Spor Toto Süper Lig'in amiral gemileri, oyuncuların bonservis ücretleri ve yıllık maaşlarını karşılamakta ise zorlanıyor.
Fenerbahçe gençlere kanca attı

Ali Koç’un başkan seçilmesinin ardından yeni bir yapılanma sürecinde olan Fenerbahçe, ilk olarak Sportif Direktör Damien Comolli ile anlaştı. Ardından teknik direktörlük koltuğunda da değişikliğe giden sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman’ın yerine Hollandalı çalıştırıcı Phillip Cocu’yu takımın yeni patronu yaptı. Transfere büyük mesai harcayan Fenerbahçe’nin adı her gün yeni bir yıldız isimle anılsa da sarı-lacivertliler, bu süreçte daha çok genç oyunculara yöneldi. Kanarya, bu bağlamda Altınordu’dan 18 yaşındaki kaleci Berke Özer ve 21 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Sinan Alıcı’yı transfer etti. Genç futbolcuların sözleşme detayları ise açıklanmadı. Öte yandan geçen sezon sözleşmesi sona eren Kaleci Volkan Demirel’le de yeni sözleşme imzalandı. UEFA ile yapılan anlaşmaya göre sattığı oyunculardan elde ettiği bonservis bedelinden fazla harcama yapamayan Fenerbahçe, Jose Fernandao’yu Birleşik Arap Emirlik’leri ekibi Al Wahda’ya 3 milyon Dolar'a satmıştı.
Galatasaray bonservissiz oyunculara yöneldi

Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılacak ve önemli bir geliri de kasasına koyacak. Buna rağmen UEFA ile yaptığı anlaşmayla başı dertte sarı-kırmızılılar da transferde düşük maliyetli oyuncuların peşinde. Geçen sezonun devre arasında Inter’den yarım sezonluğuna kiralanan Yuto Nagotomo’nun bonservisi 2.5 milyon Euro karşılığında alındı. Galatasaray, yurt içi transferinde ise Akhisarspor ile sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki santrafor Muğdat Çelik’i bonservissiz olarak kadrosuna kattı. İngiliz ekibi Everton’dan 21 yaşındaki kanat oyuncusu Henry Onyekuru’yu bedelsiz olarak 1 yıllığına kiralayan Aslan, Luis Cavanda'yı ise geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynadığı Belçika ekibi Standart Liege’e 2.4 milyon Euro karşılığında sattı.

Beşiktaş gençleri transfer etti

Art arda 2 sezon yaşadığı şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligi’ndeki başarıları ile ekonomik olarak büyük gelir elde eden Beşiktaş, geçen sezonu 4. sırada tamamladı. Kazandığı yüksek gelire rağmen bu sezon tekrar küçülmeye giden siyah-beyazlılar, transferde de genç futbolculara yöneldi. Eskişehirspor’dan 22 yaşındaki Dorukhan Toköz ve Bayern Leverkusen’in U19 takımında forma giyen 19 yaşındaki Güven Yalçın’ı kadrosuna dahil eden Kartal, Dusko Tosic’i ise Çin Ligi ekibi Guangzhou’ya 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında sattı.
Her oyuncu satılabilir

Geçtiğimiz sezonlarda kadrolarının önemli isimlerini gelen büyük tekliflere rağmen satmaya yanaşmayan 3 büyükler, UEFA Finansal Fair Play kuralları ve yaşanılan ekonomik zorluklar nedeniyle mevcut durumda kadrolarındaki tüm futbolcuları değerlerini bulması durumunda satmaya sıcak bakıyor. 

Fatih Terim'den Yerry Mina itirafı

Galatasaray'da transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları sürerken Fatih Terim, Galatasaray'ın resmi Instagram sayfasında IG TV'de açıklamalar yaptı.


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, IG TV'de yaptığı açıklamalarda hem kısa vadede başarı getirebilecek hem de uzun vadede geleceği olan isimlere yönelebileceklerini belirtti. Fatih Terim yaptığı açıklamalarda bir akademi kurmayı da düşündüklerini söyledi.

"Temel çok fazla zedelenmemeli"

"Hem kısa hem uzun vadede bir takım yaratmak zorundasınız. Şöyle ki bir takımı her sene değiştirmekten ziyade bir takım kurup her sene küçük dokunuşlarla daha da güçlendirmek en doğru yoldur. Büyük takımlarda temel çok fazla zedelenmemelidir."
"Her ikisini aynı anda yapamayız"
"Çekirdek grup takım içerisinde muhafaza edilmeli. Yarışmacı takımımız yarışırken diğer yandan da arkadaki takımımızı planlı olarak hazırlamalıyız. Bu gençlerden ve başka takımlardaki yetenekli oyuncuları transfer ederek de olabilir. Her ikisini de aynı anda yapmalıyız."
"Akademi oluşturacağız"
"Galatasaray futbol takımına değer katacak yeni oyuncular kazandırmak için harekete geçtik. En azından kısa dönem içerisinde altyapıdan birçok oyuncuyu yanımıza yanaştırdık. Öncelikle bir Akademi oluşturmalıyız."
"Yerry Mina ile ilgileniyoruz"
"Dünya Kupası'nda Godin, Mbappe, Neymar'ı çok beğeniyorum. Türkiye'de de beğendiğim futbolcular var. O yüzden haksızlık olmasın. Trabzonspor'da Beşikaş'ta birden fazla beğendiğim oyuncu var.
"Yerry Mina'yı da beğeniyorum. Açıkçası onunla da ilgilendiğimiz doğru. İlk başlarda oynamıyordu, yedekti. Kolombiya'da da oynamıyordu ama ilk maçta hatalı goller yeyince stoperleri değiştirdiler. Durum böyle."



'Sarı fırtına' hızına ve çevikliğine güveniyor

652'nci ve 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı "sarı fırtına" lakaplı İsmail Balaban, hızı ve çevikliğiyle rakiplerine Er Meydanı'nı dar etmek istiyor. Balaban,  "Güreş tekniklerini refleks olarak daha hızlı bir şekilde uygulayabiliyorum. Böyle bir yeteneğim var. O yüzdende güreşim takdir topluyor" diye konuştu.

Kırkpınar'da 2013 yılından itibaren başpehlivanlık kategorisinde güreşen Balaban, yaptığı güreş oyunları ve çayırdaki hızıyla güreşseverlerin ilgisini çekiyor.
Er Meydanı'nda kendisinden uzun, iri cüsseli ve kilolu rakiplerine karşı hızını ve çevikliğini kullanan Balaban, bu süre içinde iki kez kürsünün en üst basamağına çıkmayı başardı.
"Yağlı güreşte kondisyon, zeka ve teknik çok önemli" 
İsmail Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı güreşin vücut bütünlüğü gerektiren bir spor olduğunu ve yoğun çalışma istediğini söyledi.
Yağlı güreşte kondisyon, zeka ve tekniğin çok önemli olduğunu anlatan Balaban, "Hepsini bir bütün olarak görmeliyiz. Ben de güreşlere buna göre hazırlanıyorum. Fizik yapısı olarak daha çabuk ve daha çeviğim. Güreş tekniklerini refleks olarak daha hızlı bir şekilde uygulayabiliyorum. Böyle bir yeteneğim var. O yüzdende güreşim takdir topluyor." diye konuştu.
Bu yıl da hedefinin altın kemer olduğunu aktaran Balaban, ikiz kardeşi Turan Balaban ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık kategorisinde güreşerek çocukluk hayallerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Balaban, bu yıl Er Meydanı'nda ikiziyle finale kalmayı hedeflediklerine işaret ederek, "Bu hedefler doğrultusunda sahaya çıkacağız. Tabii kura şansı da var. İnşallah finale kadar birbirimize düşmeyiz ve finale kalırız. Daha önce karşılaşmalarımız oldu. Kırkpınar'a kadar 5-6 kez karşılaştık ikizimle. Hatta ilk turda güreştiğimiz karşılaşmalar oldu. Zaten antrenmanlarda hep birlikte çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Kardeşimle güreşmek çok ayrı bir duygu"
İkiz başpehlivanlardan Turan Balaban da başpehlivanlık kategorisinde geçen yıl kazandığı tecrübeyi bu yıl Er Meydanı'nda yansıtmak istediğini söyledi.

Turan Balaban, küçüklükten beri hayallerinin Kırkpınar'da başpehlivanlık kategorisinde güreşmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bunu geçtiğimiz yıl başararak tarihe geçtik. Bu ilki başardığımız için çok mutluyuz. Kardeşimle güreşmek çok ayrı bir duygu. Daha önce alt kategorilerde ve minder güreşinde finallerimiz oldu. İnşallah Kırkpınar'da da finale çıkarız ve bir tarih daha yazarız. Ailemiz bu başarılarımızdan dolayı çok mutlu. Biz de onlara bu mutluluğu yaşattığımız için çok gururluyuz. Başarılarımızı bu şekilde devam ettirmek istiyoruz."
trtspor.com.tr

Orhan Okulu: "Tarih yazmak istiyorum"

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin favorileri arasında gösterilen başpehlivan Orhan Okulu, Trakya'nın havasına alışmak için her yıl organizasyondan bir hafta önce Edirne'ye geliyor. Okullu, "Üç yıl üst üste altın kemeri alarak bir tarih yazmak istiyorum. Her pehlivanın hayalini Kırkpınar'daki altın kemer süsler" dedi.

Kırkpınar öncesi minderde hafif antrenmanlar yapan Orhan Okulu, son hazırlıklarını antrenörü Kemal Yılmaz idaresinde kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışmalarla sürdürüyor.
Katıldığı müsabakalarda genellikle atak güreş tercih eden Orhan Okulu, savunma ağırlıklı güreşi sevmiyor. Çayırda cazgırlarca "Geri vitesi olmayan pehlivan" diye anons edilen Orhan Okulu, rakiplerini iterek yormasıyla ünlü.
Güreşte kendine has taktikleri olan Orhan Okulu, Edirne'nin havasına ve Kırkpınar'ın atmosferine alışmak için de her yıl bu kente organizasyondan bir hafta önce geliyor.
"Kentin havasına alışmak önemli"

Orhan Okulu, AA'ya yaptığı açıklamada, 20 yıldır yağlı güreşte çeşitli kategorilerde birçok madalya kazandığını, en büyük başarısının ise 2015 yılındaki Kırkpınar başpehlivanlığı olduğunu belirtti.
Edirne'ye her yıl Kırkpınar'dan bir hafta önce geldiğini, hafif antrenmanlarla organizasyon için hazırlıklarını tamamladığını aktaran Orhan Okulu, "Erken gelerek kentin havasına ve Kırkpınar'ın atmosferine alışıyorum. Bunun bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Kırkpınar'da altın kemeri kazanarak Antalya'ya götürmeyi hedeflediğini belirten Orhan Okulu, "Üç yıl üst üste altın kemeri alarak bir tarih yazmak istiyorum. Her pehlivanın hayalini Kırkpınar'daki altın kemer süsler. Kırkpınar bizim olimpiyatımız." şeklinde konuştu.
"Atak güreş ağır rakiplere karşı avantaj sağlıyor"
Orhan Okulu, katıldığı organizasyonlarda atak güreştiğini anlattı. Atak güreşin kendisine avantaj sağladığını vurgulayan Orhan Okulu, "Bazı rakiplerim benden 25-30 kilo daha ağır. Ağır oldukları için ben de mecbur kondisyon ağırlıklı çalışıp atak güreşiyorum. Atak güreş ağır rakiplere karşı avantaj sağlıyor. Rakibi yorup, kesilmesini sağlayıp, yeniyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Yılmaz: "Amacımız altın kemeri Antalya'ya götürmek"
Orhan Okulu'nun antrenörü Kemal Yılmaz ise Kırkpınar'a yaklaşık 8 aydır hazırlandıklarını belirtti.
Geçen sene finalde kaybettikleri altın kemeri bu sene kazanmak için Sarayiçi Er Meydanı'na çıkacaklarını aktaran Yılmaz, "Amacımız altın kemeri Antalya'ya götürmek. Her yıl Edirne'ye biraz erken geliyoruz. Sporcuların buranın atmosferi ve havasına alışması için. Ter ve kondisyon antrenmanları yapıyoruz. Baş ve baş altında iddialıyız. İnşallah iki kategoride de altın kemeri Antalya'ya götürürüz." diye konuştu.
"Atak güreş Okulu'ya yakışıyor"
Kırkpınar'da sürekli atak güreşler yapan Orhan Okulu'nun çocukluğundan beri bu alışkanlığını değiştirmediğini vurgulayan Yılmaz, atak güreş olarak bilinen paça kasnak güreşinin göze daha hoş geldiğini vurguladı.
Sürekli atak güreşin bir sporcu için bazen dezavantaj oluşturabileceğini kaydeden Yılmaz, "Atak güreş Okulu'ya yakışıyor. Sürekli paça kasnak saldırıyor. Orhan, atak güreşe alıştığı için genelde savunma yapmıyor. Tabii ki bazen bunun dezavantajlarını yaşıyoruz. Bazen sıkıntılı güreşler de yaşadık bu yüzden. Ancak genelde atak güreş göze hoş geliyor. Orhan da başarılı bir şekilde güreşiyor." şeklinde görüş belirtti.
trtspor.com.tr