TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

27 Mayıs 2023 Cumartesi

Messi attı, tarihi şampiyonluk geldi

Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) deplasmanda Strasbourg ile 1-1 berabere kalan PSG, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Ligue 1'de en çok şampiyonluk kazanan takım unvanını elde eden PSG'nin golünü Lionel Messi attı.

Arjantinli Lionel Messi'nin 59. dakikadaki golüyle öne geçen Christophe Galtier'in öğrencileri, 79. dakikada Kevin Gamiero'nun golüne engel olamayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Son hafta maçları öncesi en yakın takipçisi Lens ile arasında 4 puan fark bulunan PSG, şampiyon oldu.

Paris Saint-Germain (PSG), 11 kezle Ligue 1'de en çok şampiyonluk kazanan takım unvanını elde etti.

Profesyonel anlamda 1932'den bu yana düzenlenen Ligue 1'de son yıllara damga vuran PSG, son 11 sezonda 9 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Saint-Étienne'nin Ligue 1'de 10 şampiyonluğu bulunuyor.

Bu arada Lionel Messi bu maçta attığı golle 5 büyük Avrupa ligi tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu (496 GOL).

Portekiz'de şampiyon Benfica

Portekiz Premier Ligi'nin son haftasında Santa Clara'yı 3-0 yenen Benfica, şampiyonluğunu ilan etti.

Benfica'ya galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Goncalo Ramos, 28. dakikada Rafa Silva ve 60. dakikada penaltıdan Alejandro Grimaldo kaydetti.

Bu galibiyetle puanını 87'ye çıkaran Benfica, en yakın takipçisi Porto'nun 2 puan önünde şampiyonluk ipini göğüsledi.

Benfica, tarihinde 38. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’ne Galibiyetle Başladı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Danimarka’yı 3-0 mağlup etti ve organizasyona galibiyetle başladı.

Millilerimizde Adis Lagumdzija 21 sayıyla en skorer isim olurken; ona Yiğit ve Bedirhan 10, Mert 7, Efe 5, Arslan 3 sayıyla eşlik etti. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

DANİMARKA-TÜRKİYE: 0-3
SALON: Lillebeltshallen
HAKEMLER: Helena Geldof (Hollanda), Morten Engborg Klein (Danimarka)
DANİMARKA: Madsen, Uhrenholt, Jensen, Kjaer, Mikelsons, Hoff, Hjorth (L) (Rygaard-Rasmussen, Nielsen, K.Madsen)
TÜRKİYE: Mert Matic, Adis, Efe, Bedirhan, Arslan, Yiğit, Volkan (L) (Berkay (L), Arda, Mirza, Faik Samet, Kaan)
SETLER: 18-25, 22-25, 15-25
SÜRE: 75 dakika (24′,28′,23′)

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Altın Ligi’ndeki ikinci maçında 31 Mayıs çarşamba günü deplasmanda TSİ 22.00’de Portekiz ile karşılaşacak.

Statü
Lig usulüne göre oynanacak ve 6 haftadan oluşan Avrupa Altın Ligi’nde gruplarını ilk sırada tamamlayan 3 takım ve final etabına ev sahipliği yapacak ülke (Hırvatistan), Final Four müsabakaları oynamaya hak kazanacak. Final Four müsabakalarına ev sahipliği yapacak ülke (Hırvatistan), grubunu ilk sırada tamamlaması halinde ise gruplarda en iyi ikinci sırada yer alan takım Final Four’daki yerini alacak.

CEV Avrupa Altın Ligi’nde Final Four müsabakaları, 24-25 Haziran 2023 tarihlerinde Hırvatistan’da oynanacak. CEV Avrupa Altın Ligi Final Four’unda final oynayan takımlar, FIVB Challenger Kupası’nda mücadele etme hakkı elde edecek. FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan takım ise, 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) biletini alacak.

Monaco'da pole pozisyonu Verstappen'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 7. ayağı Monaco Grand Prix'sine Red Bull pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.


Hollandalı pilot, Monaco ile aynı adı taşıyan 3,3 kilometrelik pistte düzenlenecek yarışın sıralama turlarındaki 1 dakika 11.365 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu.

Monaco'da kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazanan Verstappen'in 0.084 saniye arkasındaki Fernando Alonso (Aston Martin) 2'nciliği, pisti liderden 0.106 saniye yavaş turlayan Charles Leclerc de 3'üncülüğü elde etti.

Pilotlar klasmanında ikinci sırada yer alan Red Bull pilotu Sergio Perez, yaptığı kaza nedeniyle sıralama turları tamamlayamadı.


28 MAYIS 2023 PAZAR


16:00 Formula 1 Monaco GP
formula1lastik İdman TV



Bundesliga'da şampiyon yine Bayern Münih

Almanya Bundesliga'nın son haftasında Bayern Münih, deplasmanda Köln'ü 2-1 mağlup ederek üst üste 11. kez şampiyon oldu. Son haftaya lider giren Borussia Dortmund ise evinde Mainz 05'le 2-2 berabere kaldı ve kupayı Bayern'e kaptırdı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) son haftasına avantajlı giren Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05'le berabere kalırken, deplasmanda Köln'ü yenen Bayern Münih averajla şampiyonluğa ulaştı.

Bundesliga maç özetleri için tıklayınız.

Bayern Münih, Bundesliga'nın 34. ve son haftasına RheinEnergie Stadı'nda Köln'e konuk oldu. Bavyera ekibi 8. dakikada Kingsley Coman'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Çekişmeli geçen ikinci yarıda Köln, Dejan Ljubicic'in penaltıdan attığı golle 1-1 eşitliği sağladı. Konuk ekip, 89. dakikada Jamal Musiala ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle Bayern Münih, puanını 71'e çıkararak Borussia Dortmund'u yakalarken, sezonu averajla lider tamamlayıp, üst üste 11'inci, toplamda ise 33'üncü kez adını zirveye yazdırdı.

Ayrıca 49 yaşındaki Alman Teknik Direktör Thomas Tuchel, Bayern Münih ile ilk Bundesliga şampiyonluğunu yaşadı.

Borussia Dortmund'da hayal kırıklığı

Bundesliga'nın son haftasına 2 puan farkla lider giren Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05'le 2-2 berabere kalarak şampiyonluk kutlamalarına hazırlanan taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Müsabakanın 15. dakikasında Andreas Hanche-Olsen ve 24. dakikasında Karim Onisiwo'nun gollerine engel olamayan Borussia Dortmund, 69. dakikada Raphael Guerreiro, 90+ 6. dakikada ise Niklas Süle'yle rakip fileleri havalandırıp skoru eşitlese de kendisini hem galibiyete hem de şampiyonluğa ulaştıracak skoru bulamadı.

Zorlu mücadelenin 17. dakikasında Borussia Dortmund'un kazandığı penaltıda topun başına geçen Sebastian Haller atıştan yararlanamadı.

Borussia Dortmund puanını 71'e çıkarmasına karşın, sezonu Bayern Münih'in averajla gerisinde ikinci sırada bitirdi.

Roland Garros 19 yıl sonra Nadal'sız

Fransa Açık (Roland Garros), 2004'ten bu yana ilk kez turnuvayı 14 kez kazanan İspanyol tenisçi Rafael Nadal olmadan düzenlenecek.

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros, bu yıl 28 Mayıs-11 Haziran tarihlerinde 122. kez organize edilecek.

İlk kez 1891 yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ın ana tablo maçları, yarın TSİ 12.00'de başkent Paris'te başlayacak.

Fakat 2023 Roland Garros, tenisseverler için buruk geçecek. Çünkü turnuvanın yaşayan efsanesi Nadal, sakatlığı yüzünden 19 yıl sonra Paris'te korta çıkamayacak.

Nadal'ın, 2004'te sakatlığı sebebiyle yer alamadığı ve ilk kez 2005'te katıldığı Roland Garros'da geçen yıl da dahil 14 şampiyonluğu var.

Fransa Açık'a ev sahipliği yapan yerleşkede heykeli bulunan 36 yaşındaki Nadal, sol kalçasındaki sakatlık nedeniyle 4 ayı aşkın süredir tenis oynayamıyor.

22 şampiyonlukla en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi rekorunu Novak Djokovic ile paylaşan Nadal, sakatlığı sonrası dünya klasmanında 15. sıraya kadar geriledi.

5 seribaşı daha turnuvaya katılamayacak

Erkeklerde Nadal'ın yanı sıra Matteo Berrettini (dünya 20 numarası), Pablo Carreno (21), Marin Cilic (22) ve Nick Kyrgios (25), sakatlık gerekçesiyle Fransa Açık'ta mücadele edemeyecek.

Kadınlar dünya sıralamasının 29. basamağındaki Paula Badosa da sakatlığı nedeniyle turnuvayı kaçıracak.

Toplam ödül yüzde 12 arttı

2023 Fransa Açık'ta dağıtılan toplam para ödülü, geçen yıla göre yüzde 12,3 artarak 49,6 milyon avroya (yaklaşık 1 milyar lira) yükseldi.

Geçen yıl 2,2 milyon avro verilen tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonları, 2023'te 2,3 milyon avro (yaklaşık 49,3 milyon lira) alacak.

20 yaşındaki Alcaraz hayalini gerçekleştirme peşinde

2022 ABD Açık'ta kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaşarak dünya klasmanında 1 numaraya çıkan en genç erkek tenisçi olan Carlos Alcaraz, idolü Nadal'ın yokluğunda Fransa Açık'ı kazanmanın hayalini kuruyor.

Bu yıl toprak kort sezonunun önemli turnuvaları Barcelona Açık ve Madrid Masters'ta mutlu sona ulaşan Alcaraz'ın, bunun için Roland Garros'da 2 kupası bulunan Novak Djokovic'in yanı sıra Daniil Medvedev, Holger Rune, Andrey Rublev gibi organizasyona formda gelen isimleri mağlup etmesi gerekiyor.

20 yaşındaki Alcaraz (1 numaralı seribaşı) kura sonucu 2021 finalisti Stefanos Tsitsipas (5), Felix Auger-Aliassime (10), Lorenzo Musetti (17) ile ana tablonun aynı çeyreğinde, Djokovic (3), Rublev (7), Karen Khachanov (11) ve Hubert Hurkacz (13) ile de ana tablonun aynı yarısında yer aldı.

Geçen yılın finalisti Casper Ruud'un (4) bulunduğu ana tablonun diğer yarısında ise Medvedev (2), Rune (6), Jannik Sinner (8), Taylor Fritz (9) ve Frances Tiafoe (12) öne çıkıyor.

Son şampiyon Swiatek 1 numarada kalmak için mücadele edecek

Geçen yılın nisan ayından bu yana kadınlar dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Iga Swiatek ile kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu elde ettiği 2023 Avustralya Açık'ın ardından klasmanda 2 numaraya çıkan Aryna Sabalenka, hem kupa hem de 1 numara unvanı için korta çıkacak.

Sabalenka, Fransa Açık'ı 2020 ve 2022'de kazanan Swiatek'in çeyrek finale yükselememesi durumunda 12 Haziran'da dünya sıralamasının yeni 1 numarası olacak.

31 Mayıs'ta 22. yaş gününü kutlayacak Swiatek'in zirvede kalmak için Sabalenka son 16 ve çeyrek finale çıkarsa yarı finale, Sabalenka yarı finale çıkarsa finale, Sabalenka finale çıkarsa ise şampiyonluğa ihtiyacı var.

Son 16 turunda 2021 şampiyonu Barbora Krejcikova (13 numaralı seribaşı), çeyrek finalde ise geçen yılın finalisti Coco Gauff (6) ya da Veronika Kudermetova (11) ile eşleşmesi muhtemel Swiatek'in başı çektiği ana tablonun ilk yarısında ayrıca Roma Açık şampiyonu Elena Rybakina (4), Ons Jabeur (7) ve Petra Kvitova (10) da bulunuyor.

Sabalenka'nın (2) final yolundaki rakipleri arasında ise Jessica Pegula (3), Caroline Garcia (5), Maria Sakkari (8), Daria Kasatkina (9) ve 2017 şampiyonu Jelena Ostapenko (17) dikkati çekiyor.

Turnuvanın tarihçesi

İlk defa 1891 yılında "Fransa Şampiyonası" adıyla düzenlenen turnuvaya, yalnızca ulusal çaptaki erkek tenisçilerin katılımı kabul edildi. 1897'de kadınların da yarışmaya başladığı Fransa Şampiyonası'na 1902'de karışık çiftler, 1907'de ise çift kadınlar karşılaşmaları eklendi.

1925'ten itibaren uluslararası katılımcıların da mücadele ettiği turnuva, profesyonel oyuncular ile amatörlerin karşılaşmasına izin verildiği "açık dönem" olarak nitelendirilen 1968 yılında tenisçilerin yarıştığı ilk grand slam oldu. Turnuvaya adını veren "Roland Garros" kortunun 1928'deki inşasına kadar şampiyona "Stade Français" ve "Racing Club de France" sahalarında oynandı.

Fransa Tenis Federasyonu, 1927 yılında ABD topraklarında Davis Kupası'nı kazanan "Silahşörler" lakaplı Fransız tenisçiler Jacques Brugnon, Jean Borotra, Henri Cochet ve Rene Lacoste'un bir yıl sonra Paris'te düzenlenecek rövanş maçı için yeni bir saha inşa etme kararı aldı.

Yeni kort için "Stade Français"in hissedarlarına ait "Porte d'Auteuil" arazisi uygun görüldü. Kortun yapılabilmesi için tek şart, "Stade Français"in ünlü eski üyelerinden pilot Roland Garros'un isminin verilmesiydi. Roland Garros, 23 Eylül 1913'te Akdeniz'i uçakla geçen ilk insan olarak havacılık tarihine adını yazdırmıştı.

İnşa edildiği 1928'den beri turnuvanın merkez kortu olarak hizmet veren Philippe Chatrier'nin kapasitesi, 2019'da başlatılan yenileme sonrası 15 bin 225'e çıktı. 2020'de tamamlanan çalışma sonucu korta, açılır-kapanır çatı sistemi de eklendi.

Toprak kortun farkı

Fransa Açık, toprak kortta oynanan tek grand slam turnuvası olma özelliğini taşıyor.

Toprak kort, sert ve çim zemine göre topun hızının azalmasına ve yerden daha fazla yükselmesine yol açıyor. Kort, bu özelliğiyle uzun rallilerin yaşanmasına olanak sağlıyor ve çok güçlü servis kullanamayan tenisçilerin zafiyetini kapatıyor.

Bu nedenle kariyerinde birçok grand slam şampiyonluğu bulunan John McEnroe, Stefan Edberg, Pete Sampras, Boris Becker, Venus Williams, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Angelique Kerber gibi tenisçiler bu turnuvayı kazanamadı.

 

- Fransa Açık'ın "en"leri

En fazla şampiyonluk yaşayan isimlerin, tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, tek kadınlarda ise ABD'li Chris Evert olduğu Fransa Açık'ta, uluslararası katılıma izin verilen 1925 yılından itibaren elde edilen bazı rekorlar şöyle:

Teklerde en fazla kazananlar

Erkekler:

Rafael Nadal (İspanya) - 14 kez (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, 2022)

Björn Borg (İsveç) - 6 (1974, 1975, 1978, 1979, 1980, 1981)

Kadınlar:

Chris Evert (ABD) - 7 (1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985, 1986)

Steffi Graf (Almanya) - 6 (1987, 1988, 1993, 1995, 1996, 1999)

Üst üste en fazla kazananlar

Erkekler:

Rafael Nadal (İspanya) (2010-14) - 5 kez

Björn Borg (İsveç) (1978-81), Rafael Nadal (İspanya) (2005-08 ve 2017-20) - 4

Kadınlar:

*Helen Wills (ABD) (1928-30), *Hilde Sperling (Danimarka) (1935-37), Monica Seles (ABD) (1990-92), Justine Henin (Belçika) (2005-07) - 3

Üst üste en fazla maç kazanan

Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) - 39 galibiyet (2010-2015)

Kadınlar: Chris Evert (ABD) - 29 galibiyet (1974-1981)

Son 10 yılın kazananları

Erkekler:

2013 - Rafael Nadal (İspanya)

2014 - Rafael Nadal (İspanya)

2015 - Stanislas Wawrinka (İsviçre)

2016 - Novak Djokovic (Sırbistan)

2017 - Rafael Nadal (İspanya)

2018 - Rafael Nadal (İspanya)

2019 - Rafael Nadal (İspanya)

2020 - Rafael Nadal (İspanya)

2021 - Novak Djokovic (Sırbistan)

2022 - Rafael Nadal (İspanya)

 

Kadınlar:

2013 - Serena Williams (ABD)

2014 - Maria Sharapova (Rusya)

2015 - Serena Williams (ABD)

2016 - Garbine Muguruza (İspanya)

2017 - Jelena Ostapenko (Letonya)

2018 - Simona Halep (Romanya)

2019 - Ashleigh Barty (Avustralya)

2020 - Iga Swiatek (Polonya)

2021 - Barbora Krejcikova (Çekya)

2022 - Iga Swiatek (Polonya)

 

- En genç kazanan

Erkekler: Michael Chang (ABD) - 17 yaş, 3 ay (1989)

Kadınlar: Monica Seles (ABD) - 16 yaş, 6 ay (1990)

 

- En yaşlı kazanan

Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) - 36 yaş, 2 gün (2022)

Kadınlar: *Zsuzsa Kormoczy (Macaristan) - 33 yaş, 9 ay (1958)

 

- Seri başı olmadan kazanan

Erkekler: *Marcel Bernard (Fransa) (1946), Mats Wilander (İsveç) (1982), Gustavo Kuerten (Brezilya) (1997), Gaston Gaudio (Arjantin) (2004)

Kadınlar: *Margaret Scriven (Büyük Britanya) (1933), Jelena Ostapenko (Letonya) (2017), Iga Swiatek (Polonya) (2020), Barbora Krejcikova (Çekya) (2021)

26 Mayıs 2023 Cuma

Celtics final serisini 6. maça taşıdı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Doğu Konferansı finalinde Boston Celtics, Miami Heat'i 110-97 yenerek geride olduğu seride durumu 3-2'ye getirdi.

NBA Doğu Konferansı final serisi 5. maçında Celtics, TD Garden'da Heat'i konuk etti.

Celtics'te Derrick White 24 sayı, 3 ribaunt, Marcus Smart 23 sayı, 5 top çalma, Jayson Tatum 21 sayı, 8 ribaunt, 11 asist ve Jaylen Brown 21 sayı, 3 top çalmayla galibiyete katkı sağladı.

Konuk takımda Duncan Robinson 18 sayı, 9 asist, Bam Adebayo 16 sayı, 8 ribaunt, Haywood Highsmith 15 sayı ve Jimmy Butler 14 sayı, 5 ribaunt, 5 asistle oynadı. Heat'te Ömer Faruk Yurtseven ise 3 dakika 20 saniye sahada kaldığı mücadeleyi 2 sayı, 2 ribaunt, 1 blokla tamamladı.

Serinin 6. maçı, Heat'in ev sahipliğinde 28 Mayıs Pazar günü TSİ 03.30'da yapılacak. Seride 4 galibiyete ulaşacak taraf, NBA finalinde Denver Nuggets'ın rakibi olacak.



26-27-28-29 Mayıs 2023 TV'de Spor Ekranı



26 MAYIS 2023 CUMA


14:00 Gölcük İşitme Engelliler - İstanbul Sessizler İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi Play-Off Final Maçı top_futbol TRT Spor
14:30 Türkiye Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
16:00 11. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması

TRT Spor Yıldız
17:00 Bodrumspor - Göztepe
TFF 1. Lig Play-Off 1. Tur Maçı top_futbol TRT Spor
18:45 Beşiktaş Yurtbay Seramik - Sakarya BBSK
Hentbol Erkekler Süper Ligi Play-Off Yarı Final 1. Maç top_hentbol TRT Spor Yıldız
20:00 Sakaryaspor - Eyüpspor
TFF 1. Lig Play-Off 1. Tur Maçı top_futbol TRT Spor
20:30 SigortamNet - Final Spor
Mislicom Türkiye Basketbol Ligi Play-off Çeyrek Final 1. Maç top_basket TRT Spor Yıldız
21:45 Sampdoria - Sassuolo
Serie A top_futbol CBC Sport

27 MAYIS 2023 CUMARTESİ


12:00 Türkiye Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası

TRT Spor
13:30 Formula 1 Monaco GP Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
14:00 Mersin BŞB - Balıkesir BŞB
Mislicom Türkiye Basketbol Ligi Play-off Çeyrek Final 1. Maç top_basket TRT Spor Yıldız
15:00 Spor Toto - Beykoz Belediyesi
Hentbol Erkekler Süper Ligi Play-Off Yarı Final 1. Maç top_hentbol TRT Spor
16:30 Dönüşümlü Yayın Bundesliga top_futbol İdman TV
18:00 Judo Grand Prix
Avusturya
TRT Spor Yıldız
19:00 Formula 1 Monaco GP Sıralama Turları (Bant)
formula1lastik İdman TV
20:00 Danimarka - Türkiye
CEV Erkekler Avrupa Altın Ligi 1. Ayak
top_voleybol TRT Spor
21:45 Inter - Atalanta
Serie A top_futbol CBC Sport

28 MAYIS 2023 PAZAR


13:30 Hellas Verona - Empoli
Serie A top_futbol CBC Sport
16:00 Formula 1 Monaco GP
formula1lastik İdman TV
18:30 Dönüşümlü Yayın İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
21:00 Elmas Lig
Diamond League | Meeting International Mohammed VI Rabat
top_basket TRT Spor
21:45 Juventus - Milan
Serie A top_futbol CBC Sport

29 MAYIS 2023 PAZARTESİ


14:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV










25 Mayıs 2023 Perşembe

Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Medipol Başakşehir

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 kazandığı maçın rövanşında uzatma bölümü sonunda MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Medipol Başakşehir, finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Mücadelenin 11. dakikasında ev sahibi takım Ali Sowe'nin golüyle 1-0 öne geçti. Serdar Gürler 61. dakikada skoru eşitledi: 1-1. 

Ankara ekibi uzatma anlarında Chatzigiovannis'in golüyle yeniden öne geçti: 2-1. 

Sarı lacivertli ekipten Nihad Mujakic 97. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Uzatmaların 111. dakikasında Başakşehir, Paulin Keny ile beraberliği sağladı: 2-2. 

İlk maçı 1-0 kazanan Başakşehir rövanşta Ankaragücü ile 2-2 berabere kalarak Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırdı ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu. 

İlk yarının önemli anları: 

11. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Kitsiou'nun ara pasında ceza sahasına giren Sowe, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-0.

28. dakikada Berkay Özcan'ın ceza yayından çektiği şutta kaleci Gökhan Akkan, iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli pozisyon olmadı ve MKE Ankaragücü soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarı:

60. dakikada Dokanovic'in ceza yayının dışından çektiği şutta top az farkla auta gitti.

61. dakikada Medipol Başakşehir eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Deniz Türüç'ün ceza sahasına ortasında arka direkte iyi pozisyon alan Serdar Gürler, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

82. dakikada çabuk paslarla ceza sahasına gelen MKE Ankaragücü'nde Kitsiou'nun altıpasın hemen gerisinden sağ çaprazdan çektiği sert şutta kaleci Muhammed Şengezer, topu kornere çeldi.

87. dakikada kaleci Muhammed Şengezer ile Mahmut Tekdemir'in aut atışında anlaşamaması sonucu ceza sahasında topu alan Gökhan Töre, kaleciyi geçip meşin yuvarlağı son çizgiden ceza yayının üzerine çevirdi. Kale boş olmasına rağmen zor pozisyonda olan Diack'ın şutunda, top auta gitti.

90. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Gökhan Töre'nin ceza sahasına ortasında Emre Kılınç, kafayla topu altıpasın içine indirdi. Savunmadan seken topu arka direkte Chatzigiovanis boş kaleye gönderdi. Chatzigiovanis, oyuna girdikten bir dakika sonra fileleri havalandırmayı başardı.

Karşılaşmanın 90 dakikası 2-1 MKE Ankaragücü'nün üstünlüğüyle sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

İlk uzatma bölümünde Mujakic'in hakeme itirazından üst üste iki sarı kart sonrası kırmızı kart görmesiyle MKE Ankaragücü, 97. dakikada 10 kişi kaldı.

Medipol Başakşehir'in baskısına rağmen önemli bir pozisyon olmadı ve ilk uzatma bölümü sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğüyle bitti.

111. dakikada Medipol Başakşehir eşitliği sağladı. Caner Erkin'in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Keny'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-2.

120. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahasından çektiği sert şutta top az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın uzatma bölümü 2-2 sona erdi ve İstanbul temsilcisi finale çıktı.

MKE Ankaragücü: 2 - Medipol Başakşehir: 2

Stat: Eryaman

Hakemler: Ali Şansalan, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Malcuit (Dk. 77 Gökhan Töre), Arda Kızıldağ, Mujakic, Kitsiou, Dokanovic, Diack (Dk. 89 Chatzigiovanis), Hasan Ali Kaldırım, Milson (Dk. 65 Emre Kılınç), Beridze (Dk. 65 Zahid), Sowe (Dk. 100 Atakan Çankaya)

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Şener Özbayraklı (Dk. 46 Deniz Türüç), Duarte, Mahmut Tekdemir, Lima, Biglia (Dk. 96 Keny), Januzaj (Dk. 96 Caner Erkin), Ömer Ali Şahiner, Berkay Özcan, Serdar Gürler (Dk. 84 Aleksic), Figueiredo (Dk. 113 Muhammet Arslantaş)

Goller: Dk. 11 Sowe, Dk. 90 Chatzigiovanis (MKE Ankaragücü), Dk. 61 Serdar Gürler, Dk. 111 Keny (Medipol Başakşehir)

Kırmızı kart: Dk. 97 Mujakic (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 38 Ömer Ali Şahiner, Dk. 115 Muhammed Şengezer (Medipol Başakşehir), Dk. 42 Diack, Dk. 63 Malcuit, Dk. 90+2 Dokanovic, Dk. 120+3 Emre Kılınç (MKE Ankaragücü)

Spor Toto Süper Lig 37. Hafta Programı Açıklandı

Süper Lig'de 37. haftanın programı belli oldu. Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki derbi maç 4 Haziran Pazar günü saat 19.00'da oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, haftanın programı şöyle:

3 Haziran Cumartesi:

16.00 Arabam.com Konyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

19.00 Yukatel Kayserispor-MKE Ankaragücü (RHG Enertürk Enerji)

19.00 Hangi Kredi Ümraniyespor-Bitexen Giresunspor (Ümraniye Belediyesi Şehir)

19.00 Adana Demirspor-Medipol Başakşehir (Yeni Adana)

19.00 Trabzonspor-Corendon Alanyaspor (Şenol Güneş Spor Kompleksi)

19.00 Kasımpaşa-Beşiktaş (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)

4 Haziran Pazar:

19.00 Galatasaray-Fenerbahçe (Nef)

24 Mayıs 2023 Çarşamba

İtalya Kupası Inter'in (Goller - Video)

İtalya Kupası'nda finalinde Inter 1-0 geriye düştüğü maçta Fiorentina'yı 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Roma Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 70 bin futbolseverin izlediği final maçında, kupayı geçen yıl kazanan Inter ile bu kupayı son olarak 2000-2001 sezonunda müzesine götüren Fiorentina kozlarını paylaştı.

Maça hızlı başlayan Fiorentina oldu. 3. dakikada ani gelişen Fiorentina hücumunda Ikone'nin soldan ceza sahası içine doldurduğu topu, Nicolas Gonzales ağlara gönderdi: 1-0

Inter'den bu gole yanıt 29. dakikada Lautaro Martinez'den geldi. Brozovic'in ara pasında Fiorentina savunmasının arkasına sarkan Arjantinli golcü, karşılaşmaya denge getirdi: 1-1

37. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun başlattığı Inter hücumunda Nicolo Barella'nın sağdan ceza sahasına ortasında Lautaro Martinez, zor pozisyondaki vuruşuyla topu 2. kez Fiorentina ağlarına yolladı ve mavi-siyahlıları öne geçirdi: 2-1.

Inter, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında iki takım da birbirlerinin kalesinde karşılıklı tehlikeli pozisyonlara girdi. Karşılaşmanın son anlarında özellikle Fiorentina, Inter kalesine beraberlik için yüklense de aradığı golü bulamadı. Böylece Inter, 1-0 geriye düştüğü final müsabakasını 2-1 kazanarak, İtalya Kupası'nda geçen senenin ardından bu yıl da mutlu sona ulaştı.

Inter takımı, kupa zaferini Milano'dan kendilerini desteklemeye gelen taraftarıyla kutladı.

Bu arada, Inter'de karşılaşmaya ilk 11’de başlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 83. dakikada yerini Roberto Gagliardini’ye bıraktı. Inter taraftarları, Çalhanoğlu'nu performansından ötürü alkışladı.

Inter'in 9'uncu, Hakan Çalhanoğlu'nun 2'inci İtalya Kupası zaferi

Inter, bu akşamki sonuçla tarihinde 9'uncu kez İtalya Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Inter, bu kupayı en çok kazananlar sıralamasında 14 kupa ile zirvede yer alan Juventus'un ardından aynı sayıda kupa kazandığı Roma ile ikinci sırayı paylaştı.

2017'den bu yana İtalya'da top koşturan ve 2021'den beri Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, kariyerinde 2. kez İtalya Kupası sevinci yaşadı. Çalhanoğlu'nun İtalya'da kazandığı kupa sayısı da 4'e yükseldi. Çalhanoğlu, daha önce yine Inter ile 2 de İtalya Süper Kupası zaferi yaşamıştı.

Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi de mavi-siyahlı takımı çalıştırdığı 2. sezonunda üst üste 2. defa bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. Inzaghi, Inter'den önce Lazio ile de bu kupayı kazandığı için kariyerindeki İtalya Kupası sayısını 3'e çıkardı.

Demir Grup Sivasspor'u 3 golle geçen Fenerbahçe finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yenerek finale yükseldi.

Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor'u Ülker Stadı'nda ağırladı. Sarı lacivertliler 0-0'ın rövanşında rakibini 3-0 yenerek finale yükseldi.

Mücadelede Fenerbahçe'nin gollerini 47. dakikada Ferdi Kadıoğlu, 58'de Michy Batshuayi ve 85. dakikada Joshua King kaydetti. 

Maçtan Dakikalar

8. dakikada Szalai'nin rakip savunmanın arkasına uzun pasına hareketlenen Batshuayi, ceza sahası içinde kaleci Ali Şaşal Vural'dan önce topa müdahale etse de meşin yuvarlak kaleye paralel açıldı. Batshuayi'nin sol ayağıyla vuruşunda, Ali Şaşal Vural son anda topu kornere çeldi.

27. dakikada Arda Güler'in sağ taraftan kullandığı köşe atışında altıpas önünde müsait durumda bulunan Szalai, topa dokunamadı. Meşin yuvarlak oyun alanının dışına çıktı.

33. dakikada Gradel'in ceza sahası dışından sol çaprazdan etkili kullandığı serbest vuruşta, son anda topa dokunan kaleci İrfan Can Eğribayat meşin yuvarlağı kornere attı.

45+1. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan pasta ceza sahasında topla buluşan Ulvestad'ın müsait durumda şutunda, son anda kademeye giren Peres, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

İlk yarı, golsüz tamamlandı.

47. dakikada Sivasspor savunmasının arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Batshuayi'nin ceza sahası sağ çaprazından şutunda, üst direğe çarpan top oyun alanına döndü.

Aynı dakikada Fenerbahçe öne geçti. Ceza sahası dışında sağ kenarda topla buluşan Ferdi'nin, verkaçlarla ceza sahasına girerek sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top, kaleci Ali Şaşal Vural'dan döndü. Atağın devamında oluşan karambolde meşin yuvarlağı yeniden önünde bulan Ferdi, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

58. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Valencia'nın rakibinden sıyrıldıktan sonra arka direğe ortasında altıpasın sağında bulunan Batshuayi'nin gelişine şutunda, top filelere gitti: 2-0.

63. dakikada sağ taraftan Arda Güler'in kullandığı köşe atışında Arao, topu ön direkte kafayla arka direğe aşırdı. Altıpasın solunda müsait durumdaki Valencia'nın dokunuşunda, kaleci Ali Şaşal Vural meşin yuvarlağı son anda çizgiden çıkardı.

85. dakikada Fenerbahçe, üçüncü golünü buldu. Sol taraftan ceza alanına giren Batshuayi'nin yerden pasında altıpasın önündeki King topa dokundu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-0.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Medipol Başakşehir-MKE Ankaragücü eşleşmesinde tur atlayan takımla karşılaşacak.

Stat: Ülker

Hakemler: Volkan Bayarslan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao (Dk. 90+4 İsmail Yüksek), Zajc (Dk. 90 Mert Hakan Yandaş), İrfan Can Kahveci (Dk. 75 Rossi), Arda Güler, Batshuayi (Dk. 90 Oosterwolde), Valencia (Dk. 75 King)

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Robin Yalçın (Dk. 77 Alaaddin Okumuş), Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Charisis (Dk. 64 Hakan Arslan), Cofie (Dk. 77 Yatabare), Ulvestad, Saiz (Dk. 64 N'Jie), Gradel (Dk. 37 Ahmed Musa), Leke James

Goller: Dk. 47 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 58 Batshuayi, Dk. 85 King (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 18 Charisis, Dk. 59 Saiz (Demir Grup Sivasspor)

 

Celtics pes etmedi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Miami Heat'i 116-99 yenen Boston Celtics, Doğu Konferansı final serisinde durumu 3-1'e getirdi.

Normal sezonu 2. sırada bitiren Celtics, play-in turnuvası sonucu Doğu Konferansı'nda 8. sıradan play-off'lara yükselen Heat'i deplasmanda mağlup ederek serideki ilk galibiyetini elde etti.

Son çeyrekte çok etkili bir performans ortaya koyan Celtics'te, Jayson Tatum 33 sayı, 11 ribaunt, 7 asistle takımını sırtladı. Jaylen Brown 17 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Derrick White 16 sayıyla maçı tamamladı.

Heat'te ise 29 sayı, 9 ribaunt, 5 asistle oynayan Jimmy Butler, takımının en skorer ismi oldu. Gabe Vincent 17, Caleb Martin 16 sayı kaydetti.

Serinin 5. maçı, 26 Mayıs Cuma günü Celtics'in ev sahipliğinde oynanacak.



23 Mayıs 2023 Salı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final maç programı açıklandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final müsabakalarının programı açıklandı.

Ligde normal sezonu ilk 8'de tamamlayan Türk Telekom, Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Frutti Extra Bursaspor, Darüşşafaka Lassa, TOFAŞ ve Galatasaray Nef, play-off'ta mücadele edecek. Play-off çeyrek final serisinde 2 galibiyete ulaşan takım, yarı finale yükselecek.

Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final maçlarının programı şöyle:

26 Mayıs Cuma:

18.00 Türk Telekom-Galatasaray Nef (Ankara)

20.30 Pınar Karşıyaka-Frutti Extra Bursaspor (Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka)

27 Mayıs Cumartesi:

18.00 Anadolu Efes-Darüşşafaka Lassa (Sinan Erdem)

20.30 Fenerbahçe Beko-TOFAŞ (Ülker Spor ve Etkinlik)

30 Mayıs Salı:

18.00 Galatasaray Nef-Türk Telekom (Sinan Erdem)

20.30 Frutti Extra Bursaspor-Pınar Karşıyaka (TOFAŞ)

31 Mayıs Çarşamba:

18.00 Darüşşafaka Lassa-Anadolu Efes (Volkswagen Arena)

20.30 TOFAŞ-Fenerbahçe Beko (TOFAŞ)

Denver Nuggets, Los Angeles Lakers’ı Süpürerek NBA Finalleri’ne Çıktı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Lakers'ı 113-111 yenerek Batı Konferansı final serisini 4-0 kazanan Denver Nuggets, tarihinde ilk kez NBA finaline yükseldi.

NBA Batı Konferansı finali dördüncü maçında Los Angeles Lakers, Denver Nuggets'ı ağırladı.

Seride 3-0 geride olan Los Angeles Lakers, maça etkili başladı. NBA'deki 20'inci sezonunu oynayan Lebron James, maçın ilk yarısında 30 sayı attı.

İlk yarıda hem hücumda hem savunmada başarılı olan Lakers, devre arasına 73-58 önde girdi.

İkinci yarıda ise Denver Nuggets oyuna ağırlığını koydu. Sırp yıldız Nikola Jokic, sayı ve asistleri ile takımını maça ortak etti.

Üçüncü çeyreğin sonlarında Denver Nuggets, ilk kez öne geçti.

Anthony Davis'ten beklediği verimi alamayan Lakers, güçlü rakibi karşısında oyun hakimiyetini kaybetti.

Kıyasıya mücadeleye sahne olan maçta son bir dakikaya 111-111 beraberlikle girildi.

Denver Nuggets, Jokic'in basketi ile durumu 113-111 yaptı.

Ancak Lebron James, son iki atışını kaçırınca Denver Nuggets maçtan 113-111 galip ayrıldı.

Lakers'ı 4-0'lık skor ile eleyen Nuggets, 47 yıllık tarihinde ilk kez konferans şampiyonu olup adını NBA finaline yazdırdı.

Lebron James 40 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Nikola Jokic ise maçı 30 sayı, 14 ribaund ve 13 asist ile tamamlayarak play-offlardaki sekizinci triple double'ını yaptı.

Sırp yıldız böylece 1967 yılında Wilt Chamberlain'ın kırdığı rekoru da egale etmiş oldu.

Nuggets, NBA finalinde Miami Heat Boston Celtics eşleşmesinin galibi ile oynayacak.

Final mücadelesi 1 Haziran'da başlayacak.



23-24-25 Mayıs 2023 TV'de Spor Ekranı



23 MAYIS 2023 SALI


15:00 Kastamonu Belediyesi - Armada Praxis Yɑlıkɑvɑk Spor
Hentbol Kadınlar Süper Ligi Play-Off Yarı Final Maçları 2. Maç
top_hentbol TRT Spor Yıldız
20:30 Real Sociedad - Almeria
La Liga top_futbol CBC Sport
23:00 Real Valladolid - Barcelona La Liga top_futbol CBC Sport

24 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA


20:30 Fenerbahçe - Demir Grup Sivasspor
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Rövanş Maçı top_futbol A Spor
22:00 Fiorentina - Inter
İtalya Kupası Final top_futbol TRT Spor
22:00 Fiorentina - Inter İtalya Kupası Final top_futbol CBC Sport
22:00 Brighton & Hove Albion - Manchester City
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV

25 MAYIS 2023 PERŞEMBE


18:00 Judo Grand Prix Avusturya


TRT Spor Yıldız
20:30 MKE Ankaragücü - Medipol Başakşehir
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Rövanş Maçı top_futbol A Spor
20:30 Mallorca - Valencia 
La Liga top_futbol CBC Sport
22:00 Manchester United - Chelsea
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
22:30 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga top_futbol CBC Sport