TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

30 Nisan 2022 Cumartesi

Süper Lig'de 64. sezonun şampiyonu Trabzonspor

Trabzonspor, 2021-2022 sezonunda bitime 3 hafta kala şampiyonluğu elde ederek, ligin 64. sezonunun şampiyonu oldu

Bordo-mavililer, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 2021-2022 sezonunda mutlu sona ulaştı.

Süper Lig'de Galatasaray'ın 22, Fenerbahçe'nin 19, Beşiktaş 16, Trabzonspor 7, Bursaspor ve Medipol Başakşehir de 1 kez şampiyonluğu elde etti.

Öte yandan 1959 yılından itibaren başladığı kabul edilen lig 62. kez oynanırken, Beşiktaş 2002 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararıyla 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarındaki deplasmanlı lig şampiyonluklarını da toplam şampiyonluk sayısına ekletti.

TFF Tahkim Kurulu kararıyla 1959'dan önceki 2 şampiyonluğunun da ilave edilmesiyle Beşiktaş'ın toplam şampiyonluk sayısı 16'ya ulaştı.

İlk şampiyon Fenerbahçe, son şampiyon Trabzonspor

1959 yılında ilk kez düzenlenen Türkiye 1. Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğu Fenerbahçe kazandı.

İki ayrı grupta birinciliği elde eden Fenerbahçe ile Galatasaray, o zamanki statü gereği final maçlarında karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibine 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, rövanş maçını 4-0 kazanarak 64 sezonun ilk şampiyonu oldu.

Lig tarihinde son şampiyonluğu Trabzonspor elde etti.

Beşiktaş 14, Galatasaray da 13 sezon hasret çekti

Süper Lig tarihinde Beşiktaş 14, Galatasaray ise 13 sezon şampiyonluğa hasret kaldı.

Beşiktaş, 1966-1967'de elde ettiği şampiyonluğun ardından 14 sezon şampiyonluk özlemi çekti. 1981-1982 sezonunda Dorde Milic yönetiminde şampiyon olan siyah-beyazlılar, taraftarlarının uzun süren hasretini sonlandırdı.

Galatasaray ise 1972-1973'te ligi ilk sırada tamamladıktan sonra 13 sezon boyunca şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Sarı-kırmızılı takım, 1986-1987 sezonunda Jupp Derwall yönetiminde şampiyonluk kupasını kaldırarak bu özlemi dindirdi.

Fenerbahçe ise ligde 8 sezondur şampiyonluk hasreti çekiyor.

Lig şampiyonluğunu İstanbul dışına taşıyan ilk Anadolu takımı olan Trabzonspor, bu başarıyı uzun zaman sonra tekrar elde etti.

Son lig şampiyonluğunu 1983-1984'te Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yaşayan bordo-mavililer, o tarihten bu yana geçen 37 sezondur zirvede yer alamamıştı.

En erken şampiyon Fenerbahçe ve Trabzonspor

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takım unvanını da egale etti.

Sarı-lacivertli ekip, 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı.

Böylelikle ligde 4 kez şampiyonluk son 3 hafta kala belirlenmiş oldu.

Trabzonspor'un sezonu şampiyon tamamlamasıyla 11 sezon aradan sonra İstanbul takımları dışında bir Anadolu takımı şampiyonluğu elde etti.

En son 2009-2010 sezonunda Bursaspor'un şampiyon olmasının ardından söz konusu dönemde Galatasaray 5, Beşiktaş 3, Fenerbahçe 2, Medipol Başakşehir ise 1 kez mutlu sona ulaştı.

Şampiyon Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bordo-mavili ekipte, bir penaltı kurtaran kaleci Uğurcan Çakır, maça damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor oldu.

Bordo-mavili ekip, 35. haftada Medical Park Stadı'nda Fraport TAV Antalyaspor'u ağırladı. Mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılan Trabzonspor, bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Uzun süren şampiyonluk hasretini dindiren Trabzonspor'un golleri Cornelius ve Dorukhan'dan gelirken, konuk ekip tabelayı Ndao ve Wright ile değiştirdi.

Abdullah Avcı yönetiminde girdiği sezonun büyük bölümünü lider geçiren Trabzonspor, 35. hafta itibarıyla mutlu sona ulaşmış oldu.

Avcı'nın kariyerinde ilk

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, kariyerinin ilk lig şampiyonluğuna ulaştı.

58 yaşındaki antrenör, daha önce Milli Takımımız dışında Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ı çalıştırmıştı.

Medipol Başakşehir ile 2016-2017 ve 2018-2019 sezonlarında ligi ikinci bitiren Avcı, 2019-2020 sezonunun başında geldiği Beşiktaş'tan Ocak ayında ayrılmış ve geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un başına geçmişti.

Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti

Trabzonspor, hafta bazında lig tarihinin en erken ilan edilen şampiyonluğu rekorunu egale etti.

Daha önce Fenerbahçe, sonuncusu 2013-2014 sezonunda olmak üzere üç kez bitime üç hafta kala şampiyon olmayı başarmıştı.

Bordo-mavililer, elde ettikleri bu başarıyla Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti.

Uğurcan'dan ikonik kurtarış

Trabzonspor'un Milli kalecisi Uğurcan Çakır, şampiyonluk maçına da damga vurdu.

56. dakikada, müsabakanın skoru 1-1'ken konuk Fraport TAV Antalyaspor penaltı kazandı.

Penaltı vuruşu için topun başına geçen Fredy, Uğurcan Çakır engeline takıldı.

Takımının geri düşmesine engel olan Uğurcan, şampiyonluk maçına da damga vurmayı başardı.

Abdülkadir'den bir ilk

Trabzonspor'un Milli oyuncusu Abdülkadir Ömür, Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında bir ilke imza attı.

Ömür, kariyerinde ilk kez bir maçta iki asist yapma başarısı gösterdi.

Maçın başında Cornelius'un attığı golde servisi yapan genç futbolcu, ikinci yarıda da Dorukhan'a gol pasını verdi.

Maçtan Dakikalar

3. dakikada ilk etkili atağında Trabzonspor, golü buldu. Djaniny'in pasıda sol taraftan son çizgiye doğru inen Abdülkadir Ömür, topu Cornelius'a yerden aktardı. Bu futbolcu da altı pas içinde dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

25. dakikada sağ taraftan Visca'ın pasında, ceza alanı içinde Djaniny'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

30. dakikada Fernando'nun pasında, ceza alanı içinde Wright, kaleci Uğurcan Çakır'dan kurtardığı topu filelere gönderdi ancak bu oyuncu ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

42. dakikada Ndao'nun ceza alanı içinde yakın mesafeden şutunda kaleci Uğurcan Çakır, tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Trabzonspor, 1-0 önde kapadı.

49. dakikada Cornelius'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Visca'nın sert şutunda, kaleci Boffin, tehlikeyi uzaklaştırdı.

51. dakikada konuk takım eşitliği sağladı. Wright'ın pasında Hamsik'in müdahale etmeye çalıştığı top Ghacha'nın önüne düştü. Bu futbolcunun pasında altı pas içinde Ndao, dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

54. dakikada Visca'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Cornelius'un kafa vuruşunda top kaleci Boffin'de kaldı.

55. dakikada Siopis, ceza alanı içinde Ndao'yu düşürünce karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada Fredy'in kullandığı penaltıda, kaleci Uğurcan Çakır, sağ tarafına gelen topu çeldi.

63. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Abdülkadir Ömür'ün şık pasında Dorukhan Toköz, yerden sert vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1

78. dakikada Adriano'nun ceza alanı içinde dönerek şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu kontrol etti.

80. dakikada konuk takım tekrar beraberliği sağladı. Güray Vural'ın ceza alanı dışından şutunda, top Wright'ın önünde kaldı. Bu futbolcu da altı pas içinden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.

Maçın uzatma dakikaları oynanırken, bir grup taraftar karşılaşmanın sona erdiğini sanarak sahaya girdi. Yaklaşık 5 dakika duran karşılaşma yapılan anonsun ardından taraftarların sahadan çıkması sonrası tekrar başladı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlandı.

Maç son anlarda durdu

2-2 berabere devam eden karşılaşmanın 90+5. dakikasında maçın bittiğini düşünen taraftarlar, sahaya girdi.

Statta yapılan anonsun ardından taraftarlar sahadan tekrar tribünlere döndü. Fraport TAV Antalyasporlu futbolcular da çıkış tünelinden oyuna geri döndüler.

Karşılaşma yaklaşık 5 dakika durduktan sonra tekrar başladı.

Maç sonunda büyük sevinç

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Trabzonspor'da büyük sevinç yaşandı.

Bordo-mavili takımın teknik heyeti ve futbolcuları, 37 sezon sonra gelen şampiyonluk sonrasında sahada büyük sevinç yaşadı.

Karşılaşmanın ardından taraftarlar, tribünlerden ayrılarak yoğun güvenlik önlemlerine karşın sahaya girdi. Futbolcularla sevinçlerini yaşamak isteyen taraftarlar, sahanın tamamını doldurdu.

Taraftarlar, ellerinde meşaleleri yakarken horon oynayarak şampiyonluğu kutladı. Bazı taraftarlar kale fileleri ve korner direklerini anı olarak söktü.

Stat: Medical Park

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Serkan Ok, Kemal Yılmaz

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Hugo, Denswil (Dk. 86 Serkan Asan), Puchacz, Siopis (Dk. 59 Bakasetas), Hamsik (Dk. 72 Berat Özdemir), Visca, Abdulkadir Ömür, Djaniny (Dk. 73 Kouassi), Cornelius (Dk. 86 Koita)

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı (Dk. 73 Gökdeniz Bayrakdar), Veysel Sarı, Naldo (Dk. 87 Kudryashov), Güray Vural, Fredy, Fernando, Ndao (Dk. 73 Sinan Gümüş), Doğukan Sinik (Dk. 46 Ghacha), Adriano (Dk. 87 Floranus), Wright

Goller: Dk. 3 Corneilus, Dk. 63 Dorukhan Toköz (Trabzonspor), Dk. 52 Ndao, Dk. 80 Wright (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 27 Visca, Dk. 66 Hamsik, Dk. 90+3 Bakasetas (Trabzonspor), Dk. 43 Veysel Sarı, Dk. 57 Naldo, Dk. 90+3 Güray Vural (Fraport TAV Antalyaspor)

Altay umudunu sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Atakaş Hatayspor'u deplasmanda 1-0 yenen Altay, kümede kalma şansını az da olsa sürdürdü.

Yeni Hatay Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısını konuk Altay, Leandro Kappel'in 10 dakikada kaydettiği golle 1-0 öne kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısından ise gol sesi gelmedi. 

Müsabakadan 1-0 galip ayrılarak 5 haftalık 3 puan hasretini dindiren Altay, puanını da 33'e çıkardı. İzmir ekibi, bu galibiyetle az da olsa ligde kalma şansını sürdürdü. 

Altay için olasılıklar

Altay’ın ligde kalması için hem kendisinin hem de Çaykur Rizespor'un tüm maçlarını kazanması gerekiyor. Ancak bu da yetmeyecek. Gaziantep FK'nın da tüm maçlarını kaybetmesi gerekiyor. Çünkü Altay’ın ikili averajı Gaziantep FK'dan kötü. İzmir ekibini tek şansı Rize ve Gaziantep temsilcileriyle arasındaki üçlü averaj...

Atakaş Hatayspor ise 49 puanda kaldı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan karşılaşmayı Hatayspor 2-1 kazanmıştı.

Stat: Yeni Hatay

Hakemler: Albulkadir Bitigen, Özgür Ertem, Mustafa Savranlar

Atakaş Hatayspor: Munir, Sadık Baş, Sackey, Burak Öksüz, Adekugbe, Onur Ergün (Dk. 76 Bertuğ Özgür Yıldırım), Boudjemaa (Dk. 39 Benzia), Ribeiro (Dk. 46 Lobjanidze), El Kaabi, Saint-Louis, Diouf

Altay: Lis, Björkander, Thiam, İbrahim Öztürk, Kazımcan Karataş, Cebrail Karayel (Dk. 78 Tolga Ünlü), Ceyhun Gülselam (Dk. 46 Eren Erdoğan (Dk. 90+3 Naderi), Zeki Yıldırım, Poko, Thaciano, Kappel (Dk. 86 Ahmed Rayan),

Gol: Dk. 10 Kappel (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 33 Cebrail Karayel (Altay) Dk. 44 Saint-Louis, Dk. 70 Sadık Baş, Dk. 87 Bertuğ Özgür Yıldırım (Atakaş Hatayspor)

İngiltere Premier Lig'de düşen ilk takım Norwich City

İngiltere Premier Lig'de Aston Villa'ya deplasmanda 2-0 yenilen son sıradaki Norwich City'in bitime dört hafta kala ligden düşmesi kesinleşti.

İngiltere Premier Lig'den bu sezon İngiltere Championship'e (1. Lig) düşmesi kesinleşen ilk takım Norwich City oldu.

35. hafta maçında Aston Villa ile deplasmanda karşılaşan Norwich City, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

21 puanda kalan Norwich City, bitime dört hafta kala ligden düştü.

Aston Villa ise puanını 40'a çıkardı ve alt sıralardan uzaklaştı.

La Liga'da şampiyon Real Madrid

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid, sahasında Espanyol'u 4-0 mağlup etti ve bitime 4 hafta kala şampiyonluğa ulaştı.

La Liga'da 2021-2022 sezonunun şampiyonu Real Madrid... La Liga'nın 34. haftasında sahasında Espanyol'u 4-0 mağlup eden Real Madrid, ligin bitimine 4 hafta kala tarihindeki 35. şampiyonluğunu ilan etti.

Eflatun beyazlıların gollerini Rodrygo (Dk. 33 ve Dk. 43), Marco Asensio (Dk. 55) ve Karim Benzema (Dk. 81) attı.

Real Madrid - Espanyol 4-0 Full Maç İzle 

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 4 Mayıs'ta İngiltere'nin Manchester City takımına karşı oynayacağı rövanş maçını düşünerek, Karim Benzema, Vinicius, Kroos gibi bazı futbolcuları yedek başlatan teknik direktör Carlo Ancelotti, ikinci yarının ortalarında bu futbolcularını sahaya sürdü.

La Liga'da 26 golle gol krallığında ilk sırada bulunan Fransız futbolcu Benzema, Real Madrid formasıyla 601 maçına çıktı. Bu sezon tüm kupalarda oynadığı 42 maçta toplam gol sayısını 42'ye çıkan Benzema, eflatun-beyazlı formayı en çok giyen futbolcular arasında 6. sırada olan Fernando Hierro'yu yakaladı.

Ligde bu sezon sadece 2. haftada liderlik koltuğunda yer alamayan Real Madrid, mevcut durumda en yakın rakipleri 64 puanlı Sevilla'nın 17 puan, bir maçı eksiği olan ve 63 puanı bulunan Barcelona'nın ise 18 puan önünde yer alıyor.

Ancelotti bir ilki gerçekleştirdi

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti yönetiminde bu sezon İspanya Süper Kupası'nın ardından lig şampiyonluğuyla ikinci kupasını müzesine götürdü.

La Liga'nın en fazla gol atan takımı olan Real Madrid (72), kalesinde 29 gol gördü.

62 yaşındaki İtalyan teknik adam, Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Ancelotti, İngiltere (Chelsea), İtalya (Milan), Fransa (Paris Saint Germain) ve Almanya (Bayern Münih) liglerinde de ulusal lig şampiyonlukları kazanmıştı.

Kupasını alan Real Madrid kutlamasını Cibeles'te yapacak

Diğer yandan şampiyonluk kupasını Santiago Bernabeu Stadı'nda alan Real Madrid her kupa kazanmasında olduğu gibi Madrid'in merkezindeki Cibeles Meydanı'na giderek, taraftarlarıyla birlikte kupayı kutlayıp, kulüp atkısını Cibeles heykelinin boynuna asacak.

Real Madrid 2020'de kazandığı son kupayı, Kovid-19 salgınından dolayı kutlayamamıştı.

Kaynak : TRT SPOR 

VavaCars Fatih Karagümrük'ten İttifak Holding Konyaspor'a çelme

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, 1-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Konyaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi hedefinde büyük yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında İttifak Holding Konyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk etti.

Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda mücadele, 2-1'lik VavaCars Fatih Karagümrük üstünlüğüyle noktalandı.

Maçta gol perdesini ev sahibi ekip açtı. 23. dakikada sahne alan Zymer Bytyqi, soyunma odasına takımını önde götürdü.

Son 10 dakikaya geride giren konuk takım golleri arka arkaya buldu. 81. dakikada Samed Onur'un golüyle skora dengeyi getiren VavaCars Fatih Karagümrük, bu golden üç dakika sonra Karamoh'un fileleri havalandırmasıyla öne geçti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadelenin kazananı 2-1'lik skorla VavaCars Fatih Karagümrük oldu.

Volkan Demirel'in öğrencileri, bu sonuçla puanlarını 53'e yükselterek 5. sıraya tırmandı.

Holding Konyaspor ise 64 puanda kaldı. Haftayı galibiyetle kapatan Fenerbahçe'nin 4 puan gerisine düşen Konyaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi hedefinde de büyük yara aldı.

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Arda Kardeşler, Candaş Elbil, Kamil Çetin

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Musa Çağıran, Abdülkerim Bardakcı, Guilherme, Soner Dikmen (Dk. 70 Oğulcan Ülgün), Hadziahmetovic, Michalak (Dk. 70 Amilton), Çekiçi (Dk.76 Mpoku), Bytyqi, Ahmed Hassan (Dk. 76 Cikalleshi)

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Burak Bekaroğlu, Luckassen, Caner Erkin, Emre Mor (Dk. 86 Salih Dursun), Biglia (Dk. 46 Bistrovic), Adnan Uğur (Dk. 46 Levent Mertcan), Ahmed Musa (Dk. 69 Karamoh), Borini (Dk. 79 Samed Onur), Pesic

Goller: Dk. 23 Bytyqi (İttifak Holding Konyaspor), Dk. 81 Samed Onur, Dk. 84 Karamoh (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 15 Adnan Uğur (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 19 Soner Dikmen (İttifak Holding Konyaspor)

Gol düellosunda kazanan Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasındaki İstanbul derbisinde Medipol Başakşehir, deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri, bu galibiyetle Avrupa kupalarına katılma şansını artırdı.

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasnda deplasmanda ikinci yarının formda ekibi Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan ve gol düellosuna sahne olan müsabakada 3 puana ulaşan taraf 3-2'lik skorla Emre Belözoğlu'nun öğrencileri oldu.

Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Fredrik Gulbrandsen, 45. dakikada Trezeguet ve 52. dakikada penaltıdan Deniz Türüç kaydetti

Kasımpaşa'nın 43. dakikada Mamadou Fall ve 78. dakikada Jackson Muleka ile bulduğu goller müsabakadan puan almak için yeterli olmadı.

Ayrıca Medipol Başakşehir'in karşılaşmada Fredrik Gulbrandsen ile bulduğu 2 gol VAR kararlarıyla iptal edildi.

Bu sonucun ardından puanını 60'a çıkaran Başakşehir, 4. sıradaki yerini korudu ve Avrupa kupalarına katılma şansını artırdı.

Ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan ev sahibi Kasımpaşa ise 47 puanda kaldı.

İki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan karşılaşmayı da Medipol Başakşehir 2-1 kazanmıştı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Alper Ulusoy, İbrahim Bozbey, Cemil Tunç

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Donk, Brecka (Dk. 46 Umut Bozok), Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Fall (Dk. 90 Ahmet Emin Engin), Hajradinovic, Eysseric, Mabil (Dk. 46 Travnik), Muleka

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Duarte (Dk. 77 Salih Uçan), Epureanu, Lima, Tolga Ciğerci, Mahmut Tekdemir, Deniz Türüç, Berkay Özcan (Dk. 90 Chadli), Trezeguet (Dk. 71 Serdar Gürler), Gulbrandsen (Dk. 90 Atabey Çiçek)

Goller: Dk. 28 Gulbrandsen, Dk. 45 Trezeguet, Dk. 52 Deniz Türüç (Penaltıdan) (Medipol Başakşehir), Dk. 43 Fall, Dk. 78 Muleka (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 13 Tolga Ciğerci, Dk. 90+1 Deniz Türüç (Medipol Başakşehir)

Şimdi neredeler? Kenny Miller

Hem Glasgow Rangers hem de Celtic forması giyen nadir futbolculardan biri olan ve bir dönem ülkemizde Bursaspor'da oynayan 42 yaşındaki İskoç eski milli santrfor Kenny Miller şu anda nerede, ne yapıyor?

Profesyonel kariyerinde altyapısından yetiştiği Hibernian FC'de başlayan Kenny Miller, Stenhousemuir'da geçirdiği başarılı kiralık sezonunun ardından Glasgow Rangers'a imza attı. 2001 yılında Wolverhampton'a transfer olan başarılı forvet, İngiltere'de Derby ve Cardiff formaları da giydi.

2006'da Celtic'in kadrosuna katılan oyuncu, Rangers ile beraber İskoçya'nın en önemli iki kulübünde de forma giyen nadir futbolculardan biri oldu. 2011 kış transfer döneminde Bursaspor'a imza atan Kenny Miller, Süper Lig'de yalnızca yarım sezon oynamasına rağmen akılda kalan performanslar kaydetti.

Vancouver ile 2 yıllık bir ABD macerası yaşayan oyuncu 2014'te Glasgow Rangers forması altında ülkesine geri döndü. Miller; sırasıyla Livingston, Dundee ve Partick Thistle FC'de oynadıktan sonra 2020'de futbolu bıraktı.  

Aktif kariyerini noktaladıktan sonra futbolun içinde kalmaya devam eden Miller, şu anda İskoçya 3. Lig ekibi Falkirk FC'nin geçici antrenörlüğünü üstleniyor.


Kaynak : TRT SPOR

Memphis Grizzlies yarı finalde (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Memphis Grizzlies, Minnesota Timberwolves'u 114-106 yenerek seriyi 4-2'ye getirdi ve konferans yarı finaline yükseldi.

NBA play-off'ları ilk turunda tek maç oynandı. Grizzlies, Timberwolves'u eleyerek konferans yarı finaline adını yazdırdı.

Memphis Grizzlies’de Ja Morant 17 sayı, 8 ribaund ve 11 asist ile triple-double’a yaklaşan bir performans ortaya koydu. Desmond Bane ise 23 sayı ve 7 ribaund ile takımının en skorer iki oyuncusundan biri oldu. Dillon Brooks maçı 23 sayı ile tamamlarken Jaren Jackson Jr. 18 sayı ve 14 ribaund ile double-double yaptı. Kenardan gelen Brandon Clarke ise 17 sayı, 11 ribaund ve 5 asist ile etkili bir performans sergiledi. Tyus Jones ise 10 sayı ve 4 asist üretti.

Minnesota Timberwolves'da ise Anthony Edwards 30 sayı, 5 asist ve 5 ribaund ile mücadele etti. Jaden McDaniels 24 sayı ve 4 ribaund ile oynarken Karl-Anthony Towns 18 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile mücadeleyi tamamladı. Patrick Beverley 10 sayı ve 4 ribaund üretirken D’Angelo Russell, 7 sayı ve 4 asist ile maçı tamamladı ancak mağlubiyeti engelleyemedi.

Memphis Grizzlies, yarı finalde Golden State Warriors ile karşılaşacak ve ev sahibi avantajı da Memphis ekibinde olacak.



29 Nisan 2022 Cuma

GZT Giresunspor, Adana Demirspor'u 2 golle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında GZT Giresunspor, sahasında Adana Demirspor ile karşılaştı. Rakibini Umut Nayir ve Serginho'nun golleriyle 2-0 yenen Karadeniz temsilcisi, bitime 3 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

GZT Giresunspor, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında sahasında Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. 

Çotanak Spor Kompleksi'nde oynanan müsabakada 3 puana ulaşan taraf 2-0'lık skorla Karadeniz ekibi oldu.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Umut Nayir ve 48'de Serginho kaydetti.

Sahasında aldığı kritik galibiyetin ardından puanını 43'e yükselten GZT Giresunspor, maç fazlası ve averajla 14. sırada yer aldı.

Bu sezon ilk kez 3 maç üst üste kaybeden Adana Demirspor ise 52 puan, maç fazlası ve averajla 5. sırada konumlandı.

Fenerbahçe 3 puanı 3 golle kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK'yı 3-2 mağlup ederek üst üste 7. galibiyetini aldı. Gaziantep FK'nın galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 35. haftasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Sarı lacivertliler karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 5. dakikada Rossi, 62. dakikada Serdar Dursun ve 82. dakikada Miha Zajc'dan geldi. Gaziantep FK'nın gollerini ise 66. dakikada Angelo Sagal ve 90+7'de' Maxim kaydetti.

Bu sonuçla üst üste 7. galibiyetini alan Fenerbahçe puanını 68'e çıkardı. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Gaziantep FK ise 42 puanda kaldı.

Süper Lig'deki gol sayısını 14'e çıkaran Serdar Dursun, karşılaşmanın 57. dakikasında penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Fenerbahçe'de Serdar Aziz gördüğü sarı kart nedeniyle 36. haftada oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

Maçtan Dakikalar

GOL 5. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Nazım Sangare'nin kendi yarı sahasından uzun pasında savunma arkasına sarkan Rossi, topu ceza sahası içi sağ çaprazına kadar taşıdıktan sonra çaprazdan yaptığı sert vuruşla ağlara gönderdi: 1-0.

23. dakikada Zajc ile yaptığı verkaç ile ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Rossi'nin gelişine şutunda top üstten auta gitti.

35. dakikada Maxim'in ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda top yan ağlara takıldı.

41. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Rossi'nin pasıyla soldan sıfıra inen Mert Hakan'ın yerden sert ortasında Serdar Dursun'un az gerisinde kalan topa gelişine şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

57. dakikada Fenerbahçe penaltı vuruşundan yararlanamadı. Kaleci Günay'ın müdahalesiyle yerde kalan Serdar Dursun, penaltı atışında meşin yuvarlağı üstten auta attı.

62. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağdan Mert Hakan Yandaş'ın yerden sert ortasında altı pas önünde Serdar Dursun'un vuruşunda top ağlara gitti: 2-0.

GOL 65. dakikada Gaziantep FK farkı 1'e indirdi. Figueiredo'nun ara pasında sol çaprazda topla buluşan Sagal'ın vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

GOL 84. dakikada Fenerbahçe farkı yeniden 2'ye çıkardı. Ceza sahası içinde oluşan karambolde rakibinden sıyrılan Zajc, köşeye plase vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 3-1.

GOL Gaziantep FK, 90+7. dakikada VAR sonucunda penaltı kazandı. Topun başına geçen Maxim meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-2.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe: 3 - Gaziantep FK: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Sarper Barış Saka, Kerem Ersoy, Bilal Gölen

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Tisserand, Ferdi Kadıoğlu, Gustavo (Dk. 86 Sosa), Zajc, İrfan Can Kahveci (Dk. 74 Arda Güler), Mert Hakan Yandaş (Dk. 86 Berisha), Rossi (Dk. 90+2 Burak Kapacak), Serdar Dursun (Dk. 74 Valencia)

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Djilobodji (Dk. 71 Mirza Cihan), Ertuğrul Ersoy, Tosca, Vetrih (Dk. 77 Merkel), Maxim, Kitsiou, Doğan Erdoğan (Dk. 46 Furkan Soyalp), Sagal, Muhammet Demir (Dk. 87 Mendyl), Figueiredo

Goller: Dk. 5 Rossi, Dk. 62 Serdar Dursun, Dk. 84 Zajc (Fenerbahçe), Dk. 65 Sagal, Dk. 90+7 (Penaltıdan) Maxim (Gaziantep FK)

Sarı kartlar: Dk. 52 Dijilobodji, Dk. 56 Vetrih ve Kitsiou, Dk. 69 Maxim (Gaziantep FK), Dk. 56 İrfan Can Kahveci, Dk. 80 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 5/6.lık Etabı Sona Erdi

AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off 5/6.lık etabı, bugün oynanan ikinci karşılaşmayla sona erdi.

Maçın galibi 26-28, 25-14, 25-23, 20-25 ve 18-16’lık set sonuçlarıyla 3-2 konuk Galatasaray HDI Sigorta oldu. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Bu karşılaşmanın ardından seride durumu 2-0’a getiren Galatasaray HDI Sigorta, 2021-2022 sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi’ni 5’inci tamamlayarak Challenge Kupası’na, Allpower Cizre Belediyesi de 6’ncı olarak Balkan Kupası’na katılmaya hak kazandı.

İlk karşılaşmada alınan sonuç şu şekilde:
MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Galatasaray HDI Sigorta – Allpower Akü Cizre Bld.: 1-3 25-18, 25-15, 25-18 Tıklayınız

TFF, 2022-2023 sezonunun başlangıç tarihini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in 2022-2023 sezonu başlangıç ve bitiş tarihlerini belirledi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig; 5, 6, 7 ve 8 Ağustos'ta oynanacak maçlarla başlayacak. Süper Lig karşılaşmaları 28 Mayıs 2023'te sona erecek. 1. Lig'de ise normal sezon 14 Mayıs 2023'te tamamlanacak.

Katar'da 21 Kasım-18 Aralık 2022'de düzenlenecek FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'e 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren ara verilecek.

TFF 2. Lig, 27-28 Ağustos'ta oynanacak maçlar ile başlayacak ve normal sezon 29 Nisan 2023'te sona erecek.

TFF 3. Lig ise 3-4 Eylül'den itibaren oynanacak ve normal sezon 29 Nisan 2023'te bitecek.

Ziraat Türkiye Kupası müsabaka tarihleri ve sezon planlamalarının tamamı ise daha sonra ilan edilecek.

Suns, Mavericks ve 76ers yarı finalde (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Philadelphia 76ers, Phoenix Suns ve Dallas Mavericks rakiplerini eleyerek konferans yarı finaline yükseldi.

NBA play-off'larına ilk turda oynanan 3 maçla devam edildi. Philadelphia 76ers, Toronto Raptors'u 132-97 yendi ve seriyi 4-2 kazanarak yarı finale çıktı.

76ers'da Joel Embiid 33 sayı, 10 ribaunt ve James Harden ise 22 sayı, 15 asist kaydetti.

İkinci tura yükselen ekipte Furkan Korkmaz, 5 dakika 6 saniye süre alırken 2 asist, 2 ribaunt ile oynadı ve sayı üretemedi.

Philadelphia 76ers yarı finalde Miami Heat ile karşılaşacak.



Phoenix Suns yarı finalde

Batı Konferansı play-off mücadelesinde Phoenix Suns, deplasmanda New Orleans Pelicans'ı 115-109 yendi ve seride 4-2 öne geçerek yarı finale kaldı.

Phoenix Suns'da Chris Paul, 33 sayı ve 8 asistle oynarken Deandre Ayton ise 22 sayı ile galibiyete katkı verdi.Chris Paul maçı 14/14 şut isabeti ile tamamladı. NBA tarihine adını yazdıran Paul, bir playoff maçında 13’ten fazla şut deneyip hepsinde isabet bulan tek oyuncu oldu.

New Orleans Pelicans'da ise Brandon Ingram 21 sayı üretti.

Phoenix Suns, yarı finalde Dallas Mavericks ile karşılaşacak.



Mavericks, seriyi 4-2'ye getirerek turladı

Dallas Mavericks, deplasmanda Utah Jazz'ı, 98-96 yenerek Batı Konferansı ilk tur serisinde 4-2 öne geçti ve yarı finale yükseldi.

Sakatlığı nedeniyle serinin ilk 3 maçını kaçıran Mavericks'in all-star oyuncusu Luka Doncic'in, 24 sayı ve 9 ribauntluk performansı galibiyeti getirdi. Jalen Brunson ise 24 sayı ve 3 ribaunt ile galibiyete katkı verdi.

Maçta, Jazz'ın en skorer ismi Donovan Mitchell ise 23 sayı üretirken takımlarının mağlubiyetini engelleyemedi.



Sonuçlar:

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers: 97-132

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns: 109-115

Utah Jazz - Dallas Mavericks: 96-98

29/30 Nisan - 01/02 Mayıs 2022 TV'de Spor Ekranı



29 NİSAN 2022 CUMA


14:00 Allpower Cizre Bld. - Galatasaray HDI Sigorta
AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off 5/6 Etabı 2. Maç top_voleybol TRT Spor
16:00 Avrupa Judo Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
16:00 OGM Ormanspor - BOTAŞ Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Çeyrek Final 3. Maç top_basket Tivibu Spor
18:30
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Bornova Belediyesi Karşıyaka
Türkiye Basketbol Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
22:00 Strasbourg - Paris Saint-Germain
Ligue 1 top_futbol Türkmen Sport

30 NİSAN 2022 CUMARTESİ


13:00 Frutti Extra Bursaspor - Türk Telekom
ING Basketbol Süper Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
13:30 Türk Hava Yolları - Eczacıbaşı Dynavit
Misli.com Sultanlar Ligi Play-off 3/4.lük Etabı 1. Maç
top_voleybol TRT Spor Yıldız
14:30
AÇIKLANMADI İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
15:00 Alaves - Villarreal
La Liga top_futbol CBC Sport
16:00 Avrupa Judo Şampiyonası

TRT Spor Yıldız
17:00 Aston Villa - Norwich City İngiltere Premier Lig top_futbol A Spor
17:15 Real Madrid - Espanyol
La Liga top_futbol CBC Sport
19:00 Fenerbahçe Opet - VakıfBank Misli.com Sultanlar Ligi Play-off Final Etabı 1. Maç top_voleybol TRT Spor Yıldız
19:30 Valencia - Levante
La Liga top_futbol CBC Sport
19:30 Hoffenheim - Freiburg
Bundesliga top_futbol Türkmen Sport
22:00 Athletic Bilbao - Atletico Madrid
La Liga top_futbol Türkmen Sport

01 MAYIS 2022 PAZAR


13:30 Juventus - Venezia
Serie A top_futbol Türkmen Sport
14:30 AÇIKLANMADI Belçika Pro League Şampiyonluk Turu
top_futbol Tivibu Spor
15:00 Kırşehir Bld.Spor - Şanlıurfaspor
TFF 2. Lig top_futbol TRT Kurdî
15:00 AÇIKLANMADI La Liga top_futbol CBC Sport
15:30 Gaziantep Basketbol - Anadolu Efes
ING Basketbol Süper Ligi top_basket İdman TV
16:00 MKE Ankaragücü - Yılport Samsunspor
TFF 1. Lig top_futbol TRT Avaz
16:00 Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Kocaelispor
TFF 1. Lig top_futbol TRT Türk
16:00 TFF 1. Lig Dönüşümlü Yayın top_futbol TRT Spor
16:00 Avrupa Judo Şampiyonası

TRT Spor Yıldız
16:00 Milan - Fiorentina
Serie A top_futbol CBC Sport
16:00 Milan - Fiorentina
Serie A top_futbol Türkmen Sport
16:30 Fenerbahçe Safiport - Nesibe Aydın Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Yarı Final 1. Maç top_basket Tivibu Spor
18:30 AÇIKLANMADI İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
19:00 Udinese - Inter
Serie A top_futbol CBC Sport
19:00 Udinese - Inter
Serie A top_futbol Türkmen Sport
20:30 Semt77 Yalovaspor - Bahçeşehir Koleji ING Basketbol Süper Ligi top_basket TRT Spor
20:30 Semt77 Yalovaspor - Bahçeşehir Koleji
ING Basketbol Süper Ligi top_basket İdman TV
22:00 Barcelona - Mallorca
La Liga top_futbol Türkmen Sport
22:00 Barcelona - Mallorca La Liga top_futbol CBC Sport
22:00 AÇIKLANMADI Brezilya Serie A top_futbol İctimai TV

02 MAYIS 2022 PAZARTESİ


15:00 Fenerbahçe HDI Sigorta - Arkas Spor AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off 3-4 Etabı 2. Maç top_voleybol TRT Spor Yıldız
15:00 Fenerbahçe HDI Sigorta - Arkas Spor AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off 3-4 Etabı 2. Maç top_voleybol İdman TV
17:30 Manisa Büyükşehir Belediye Spor - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor
Türkiye Basketbol Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
18:00 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - OGM Ormanspor Galibi
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Yarı Final 1. Maç top_basket Tivibu Spor
20:00 Halkbank - Ziraat Bankkart
AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off Final Etabı 2. Maç top_futbol TRT Spor
20:00 Halkbank - Ziraat Bankkart AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off Final Etabı 2. Maç top_voleybol İdman TV
21:45AÇIKLANMADI
Serie A top_futbol CBC Sport
22:00AÇIKLANMADI
La Liga top_futbol Türkmen Sport