TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

15 Temmuz 2017 Cumartesi

Wesley Sneijder: "Üzgünüm, böyle ayrılmak hoş değildi"

Galatasaray Kulübü ile sözleşmesi karşılıklı feshedilen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, İstanbul'dan ayrıldı. Havalimanında açıklamada bulunan Sneijder, sarı-kırmızılı takımdan ayrıldığı için üzgün olduğunu söyledi.

Tecrübeli oyuncu, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakla ülkesine gitti.
Galatasaray'da güzel günler yaşadığını ve kendisine destek verenleri özleyeceğini belirten Wesley Sneijder, "Üzgünüm, böyle ayrılmak hoş değildi. Bu tür ayrılıklar her zaman olabilir. Henüz bir kulüple anlaşmadım, kaliteme güveniyorum. Buradaki sayfa kapandı." dedi.
Ayrılığın nedeniyle ilgili soruyu yanıtlayan Sneijder, "Igor Tudor bir seçim yaptı, benimle çalışmak istemedi. Buna saygı duyuyorum. Bazı teknik direktörler sizinle çalışmak istemezse o iş biter." ifadelerini kullandı.
Galatasaray'da giydiği 10 numaralı formanın yeni transfer Younes Belhanda'ya verilmesinin hatırlatılması üzerine Sneijder, "Bu, hocanın tercihiydi. Bu işin bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.
Sneijder, Galatasaray'da son 2 sezonda başarılı olamadıklarını ancak geçmiş dönemlerde önemli işlere de imza attıklarını dile getirdi.
Galatasaray'ın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Sneijder, geleceği konusunda, "Henüz bir plan yapmadım, evime gidiyorum. Sonra bakacağım. Kaliteme güveniyorum ve mutlaka bir şeyler olacak." diye konuştu.
Kendisine büyük destek veren sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkür eden Sneijder, sözlerini şöyle tamamladı:
"İlk günden itibaren bana büyük destek verdiler. Çok güzel anlar yaşadım, taraftarlara teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum. Taraftarlar dünyanın en iyisi, onlarla gurur duyuyorum. Bazı sorunlar yaşadık ama güzel şekilde gidiyorum. Arkadaşlarımı geride bıraktığım için üzgünüm."

14 Temmuz 2017 Cuma

Federer, Wimbledon'da 11. kez finalde!

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, tek erkeklerde Çek Tomas Berdych'i 3-0 yenen İsviçreli Roger Federer, finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın 11. gününde, tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Federer ile 11 numaralı seribaşı Berdych karşılaştı.
Federer, 2 saat 18 dakika süren müsabakada rakibini 7-6, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup ederek, bu turnuvada 11. kez finale kaldı.
Kariyerinde 7'si Wimbledon olmak üzere 18 grand slam şampiyonluğu elde eden Federer, finalde 16 Temmuz Pazar günü Hırvat Marin Cilic ile karşı karşıya gelecek.

Cengiz Ünder, Roma'da

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma ile anlaşan milli futbolcu Cengiz Ünder, kendisi için yeni bir maceranın başladığını söyledi.

Roma'nın 15 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Medipol Başakşehir'den transfer ettiği 20 yaşındaki futbolcu, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle akşam saatlerinde Roma Fiumicino Havaalanı'na ulaştı.
Milli futbolcuyu havaalanında çok sayıda İtalyan gazeteci ve bir grup Roma taraftarı karşıladı. Cengiz'in dış hatlar çıkışında görünmesiyle havaalanında heyecan yaşanırken, genç oyuncu da yeni takımının atkısıyla basın mensuplarına "Forza Roma" diyerek poz verdi.
Cengiz, Roma'ya ayak basar basmaz ilk değerlendirmesini de AA muhabirine yaptı. Doğum gününde Roma'ya transfer olduğu hatırlatılan genç oyuncu, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Benim için yeni bir macera başlıyor. İnşallah bundan sonrası daha da iyi olacak. Forza Roma." ifadelerini kullandı.
Cengiz Ünder, bazı taraftarlarla öz çekim yaparken, taraftarların doğum günü tebriklerini de kabul etti.
Yarın sağlık kontrollerinden geçecek olan 20 yaşındaki milli futbolcunun, kendisini 5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Marcelo Olympique Lyon'a imzayı attı

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Olympique Lyon, Beşiktaş'tan transfer ettiği savunma oyuncusu Marcelo Guedes ile sözleşme imzaladı.

İmza töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Marcelo, Olympique Lyon formasını giyecek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Olympique Lyon tarihinde top koşturacak 17. Brezilyalı oyuncu olan Marcelo, Fransız ekibini yeni başarılara ulaştırmayı hedeflediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:"Tecrübeli ve dayanıklı bir savunma oyuncusuyum. Teknik ve markaj kabiliyetim yüksek. Uzun zamandır Olympique Lyon'un başarılarını ve özellikle üst üste 7 kez lig şampiyonluğunu kazanmasını yakından izledim. Burada Juninho ve Cris olmak üzere benim gibi Brezilyalı oyuncular top koşturdu. Ben de Olympique Lyon'da yeni kupalar kazanmak için elimden geleni yapacağım. Olympique Lyon ile Beşiktaş arasındaki maçlar çok çetin geçti. Olympique Lyon iyi bir takım."
Fransız ekibi, sözleşme fesih bedeli olarak Beşiktaş'a 7 milyon avro garanti, 500 bin avro da performansa dayalı olmak üzere toplam 7,5 milyon avro ödeyecek.Oyuncunun dayanışma katkı payları da Olympique Lyon tarafından karşılanacak.
''Beşiktaş'ta unutulmaz iki şampiyonluk yaşadım''Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla unutulmaz iki şampiyonluk yaşadığını belirtt

Wesley Sneijder ile yollar ayrıldı

Galatasaray, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'le olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Sarı-kırmızılı kulübün yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2018 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunan Hollandalı futbolcuyla karşılıklı anlaşılarak, yollar ayrıldı.
Galatasaray konuya ilişkin KAP'a şu açıklamayı yaptı:
"Profesyonel futbolcumuz Wesley Sneijder ile sözleşmemiz karşılıklı olarak sona erdirilmiştir. Futbolcu 2017-2018 sezonunda garanti ücreti olan 4.500.000 Euro'dan feragat etmiştir. 
Ayrıca futbolcu önümüzdeki 3 yıl süre içerisinde Türkiye'de başka bir futbol kulübüne transfer olması durumunda şirketimize 20.000.000 Euro tazminat ödeyecektir. 
Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Galatasaray'dan Sneijder'e teşekkür!

Galatasaray, karşılıklı sözleşmesi feshedilen Wesley Sneijder için teşekkür mesajı yayınladı.

Sarı kırmızılıların resmi internet sitesinde yer alan mesaj şöyle:

"Takımımıza 2013 kış transfer döneminde katılan, futbol takımımızın ikinci kaptanlığını yapan Hollandalı Wesley Sneijder ile karşılıklı olarak yollarımız ayrılmıştır.
4.5 sezondur sarı-kırmızı formayı ve kaptanlık pazubandını taşıyan, 175 maçta 46 gol atan, Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz Juventus maçının kahramanı, 2015 şampiyonluk kutlamalarına damga vuran ismi Wesley Sneijder'e bundan sonraki kariyerinde en içten duygularımızla başarılar dileriz.
Galatasaray tarihine geçen 10 numaralardan biri olarak takımımızdan ayrılan Wesley'in geçen 4.5 seneyi en az bizim kadar mutluluk ve keyifle anacağını biliyoruz. 
33. yaş gününde Hollanda Milli Takımı'nın tarihine en çok forma giyen oyuncu olarak geçen Sneijder'e hem milli takımıyla hem de gelecekteki profesyonel kariyerinde şans diliyoruz."

Marko Guduric Fenerbahçe Doğuş’ta

Fenerbahçe Doğuş, Kızılyıldız'dan şutör guard Marko Guduric ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Kızılyıldız Kulübünün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Guduric'in transferi için Fenerbahçe Kulübünden 1 milyon avro bonservis bedeli alınacağı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Guduric'in bir sonraki transferinin satışından yüzde 20 payın da Kızılyıldız Kulübüne ödeneceği kaydedildi.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, Sırbistan ve Avrupa basketbolunun en önemli genç yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Marko Guduric ile 2020-2021 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardı.
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, kadrosunu Kızılyıldız’ın şutör guardı Marko Guduric ile güçlendirdi.
1.96 boyunda olan ve şutör guard pozisyonunda forma giyen başarılı oyuncu, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edecek.
Marko Guduric’e Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, yarıştığı ‘her kulvarda’ şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızda başarılar diliyoruz."

Wimbledon’da tek erkeklerde ilk finalist Marin Cilic

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, tek erkeklerde ABD'li Sam Querrey'yi 3-1 mağlup eden Hırvat Marin Cilic, finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın 11. gününde, tek erkeklerde 7 numaralı seribaşı Cilic ile 24 numaralı seribaşı Querrey karşılaştı.
İki saat 56 dakika süren müsabakada rakibini 6-7, 6-4, 7-6 ve 7-5'lik setler sonucunda 3-1 mağlup eden Cilic, turnuvada ilk kez finale kaldı.Cilic, 2001'de Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan Goran Ivanisevic'in ardından bu organizasyonda finale yükselen ilk Hırvat tenisçi oldu.

Semih Kaya resmen Sparta Prag'da

Çekya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Sparta Prag, milli futbolcu Semih Kaya'yı kadrosuna dahil etti.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Galatasaray'dan transfer edilen 26 yaşındaki savunma oyuncusu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Semih Kaya, bu transferin hayatı ve futbol kariyeri için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Ben ve eşim, burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Yeni bir şehir keşfetmek ve insanlarla tanışmak için sabırsızlanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Galatasaray'dan ayrılmanın çok kolay olmadığını vurgulayan milli oyuncu, şu ifadeleri kullandı:
"Galatasaray'da çok zaman geçirdim. Takımdan ve arkadaşlarımdan ayrılmak çok zordu. Başarılı olacağımı ümit ediyorum. Galatasaray ile birçok kupa kazandım. Zor maçlar oynadım. Sparta Prag, Çekya'nın en başarılı kulübü. Burada da Galatasaray'da olduğu gibi birçok başarı kazanmak istiyorum."
Semih Kaya, altyapısından yetiştiği Galatasaray ile 4 lig, 3 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.
Galatasaray bonserrvisi açıkladı
Galatasaray Kulübü, Semih Kaya'yı transfer eden Çekya'nın Sparta Prag Kulübünden 2 milyon avro bonservis bedeli alacağını açıkladı.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan bilgiye göre, milli futbolcunun satışından Çekya temsilcisinden 2 milyon avro bonservis ücreti alınacağı kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcularımızdan Semih Kaya'nın transferi konusunda AC Sparta Praha (Sparta Praha) kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Sparta Praha kulübü Şirketimize 2.000.000 Euro net transfer bedeli ödeyecektir. 
Buna ek olarak Sparta Praha kulübünün ödeyeceği bonuslar aşağıdaki gibidir:
 
-Sparta Praha kulübü oyuncunun 2019-2020 sezonları  sonuna kadar süren sözleşmesi boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacağı her bir dönem için 350.000 Euro net
 
-Sparta Praha kulübü oyuncunun 2019-2020 sezonları  sonuna kadar süren sözleşmesi boyunca UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacağı her bir dönem için 100.000 Euro net ödenecektir.
 
Ayrıca, Sparta Praha kulübü oyuncuyu başka bir kulübe transfer etmesi halinde Şirketimize satış karının %15'ini ödeyecektir."

Milan'ın son bombası Leonardo Bonucci

Transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Milan, ezeli rakibi Juventus'tan Leonardo Bonucci'yi resmen kadrosuna kattı.

Milan, Juventus'tan deneyimli stoper Leonardo Bonucci ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı.
Çinli iş adamı Yonghong Li, Milan'a flaş transferler yapmaya devam ediyor.

Andre Silva, Andrea Conti, Hakan Çalhanoğlu, Musacchio, Ricardo Rodriguez, ve Biglia gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katarak, transfer sezonun en flaş takımlarından biri olan Milan, Juventus'un stoperi Leonardo Bonucci'yi de kadrosuna kattı.

Bonservisi 40 milyon Euro

Teknik direktör Allegri ile sorunlar yaşayan ve takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Bonucci, 40 milyon Euro bedelle Juventus'tan transferi gerçekleşti. Performansa göre bu rakama 2 milyon euro daha ekleneceği ifade edildi.

Milano ekibinin yönetim binasına gelen Bonucci, yıllık 6.5 milyon Euro karşılığında  5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Mevlüt Erdinç ve Gökhan İnler resmen Medipol Başakşehir'de

Medipol Başakşehir, daha önce anlaşmaya vardığı Mevlüt Erdinç ve Gökhan İnler ile 3'er yıllık sözleşme imzaladı.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Başkan Vekili Çağatay Kalkancı katıldı.
Törende açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, almayı arzu ettikleri 2 oyuncuyla sözleşme imzaladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.
Hem Mevlüt'ün hem de Gökhan'ın kariyerli oyuncular olduğunu ve her iki futbolcuyu da Abdullah Avcı'nın istediğini belirten Gümüşdağ, "İki oyuncu da bugün bu ailenin içine katılmış oluyor. İki futbolcuya da hayırlı olsun diyorum. Şu ana kadar 6 oyuncuyu kadromuza kattık. Bu oyuncular için verdiğimiz bonservis bedeli 1 milyon 100 bin avro. Cengiz Ünder'den alacağımız paraya bakarsak, bu şirketin doğru yönetildiğinin en büyük kanıtıdır. Slovenya kampında yeni transferimiz Chedjou sakatlandı. Dört-beş ay aramızda olamayacak. Şu anki planlamamız 2 futboluyu daha kadromuza katmak." ifadelerini kullandı.
Kulübü kurduklarında profesyonel şirket anlayışıyla yöneteceklerini söylediklerini hatırlatan Gümüşdağ, şunları kaydetti:
"Biz her zaman kulübümüzün menfaatlerini ön planda tutarız. Şampiyonlar Ligi kurasında Club Brugge'ü arzu ediyordum. Gerçekten de öyle çıktı. O takım, bu takım çıktı diye değerlendirme yapmam. Her takım zordur, her maç 90 dakikada biter. Bu yıl derbilerin şampiyonuyuz. Yarış sadece onların arasında geçseydi lig şampiyonuyduk. İçeride, dışarıda derbileri kazandık ama kadro potansiyeli biraz daha az olan takımlara karşı puan kaybettik. İnşallah hayırlı bir kura olur. Emre Belözoğlu, bizim 1 yıl daha sözleşmesi olan futbolcumuz. Haberleri gazetelerde görüyorum, kendim de şaşkınım. Fenerbahçe'den bir teklif gelmedi. Ondan çok memnunuz, o da buradan memnun. Kulübümüze kendisiyle alakalı en ufak bir teklif gelmedi."
Mevlüt Erdinç: "Başakşehir'de olduğum için çok mutluyum"
Medipol Başakşehir'in yeni transferi Mevlüt Erdinç, turuncu-lacivertli takıma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kulüpte çok değerli insanlarla çalışacağını ifade eden Mevlüt, "Adım uzun yıllar Türkiye'de geçti ama bugüne nasip oldu. Türkiye Ligi'nde ilk kez burada oynayacağım. Heyecanlı ve mutluyum. Fransa Ligi'nde 300 maçım var. Yaklaşık 100 golüm bulunuyor. Bu ligi tanımıyorum ama çok izledim. Çok kaliteli golcüler var. Bu sene bence lig daha önemli olacak, çünkü önemli oyuncular geldi." diye konuştu.
Geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen Gökhan İnler ise sözlerine siyah-beyazlılara, Şenol Güneş'e ve taraftarlara teşekkür ederek başladı.
Beşiktaş'ta güzel bir sene geçirdiğini ve o dosyayı güzel kapattığını dile getiren Gökhan, "Önümüzdeki yıllar Başakşehir için ter dökeceğim. Başkana ve Başakşehir'e teşekkür ediyorum. Bana, benim profesyonelliğime güvendiler. Bu takıma çok şey verebilirim, onlar da bana çok şey verebilir. Çok fazla takımın arasından Başakşehir'i seçtim, çünkü burada değer gördüm. Her şeyimi Başakşehir için vereceğim." değerlendirmesinde bulundu.
Gökhan İnler, Beşiktaş'ta saha içerisinde her zaman yüzde yüzünü verdiğini ve teknik direktör Şenol Güneş için ilk seçenek olarak görülmediğinden dolayı takımdan ayrıldığını da sözlerine ekledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu kuraları çekildi

Avrupa futbolunun en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu kuraları çekildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.
Galatasaray, Östersunds'u elemesi durumunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Inter Bakü (Azerbaycan)-Fola Esch (Lüksemburg) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sturm Graz (Avusturya)-Mladost Podgorica (Karadağ) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Galatasaray deplasmanda 2-0 yenildiği Östersunds'u kupanın dışına itmesi halinde, Azerbaycan’ın Inter Bakü ile Lüksemburg'un Fola Esch takımları arasındaki eşleşmenin galibiyle karşılaşacak. Inter Bakü, ev sahipliği yaptığı ilk karşılaşmayı 1-0 kazanmayı başardı. Sarı-kırmızılılar tur atlaması durumunda, ilk maça 27 Temmuz'da ev sahipliği yapacak. Rövanş ise 3 Ağustos'ta oynanacak.
Fenerbahçe ise Mladost Sturm Graz-Mladost Podgorica eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Mladost Podgorica deplasmandaki ilk maçı 1-0 kazanarak tur yolunda büyük bir avantaj elde etti. Mladost Podgorica, geçen sezon ligini şampiyonun 3 puan gerisinde 3. sırada noktalamıştı. Sturm Graz ise geçen sezon ligini şampiyon Salzburg’un 21 puan gerisinde 3. sırada bitirmişti. Sarı-lacivertliler ilk maçı deplasmanda 27 Temmuz'da oynayacak. Rövanşın tarihi ise 3 Ağustos...
İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekimi sona erdi. Eşleşmeler şöyle:
1. Grup:
PSV Eindhoven (Hollanda) - Osijek (Hırvatistan)/Luzern (İsviçre)
Norrköping (İsveç)/Trakai (Litvanya) - Shkendija 79 (Makedonya)/HJK Helsinki (Finlandiya)
Krasnodar (Rusya) - Slovan Bratislava (Slovakya)/Lyngby (Danimarka)
Sturm Graz (Avusturya)/Mladost (Karadağ) - Fenerbahçe (Türkiye)
Panathinaikos (Yunanistan)/Gebele (Azerbaycan) - Jagiellonia (Polonya)
2. Grup:
Shamrock Rovers (İrlanda Cumhuriyeti)/Mlada Boleslav (Çekya) - Kairat (Kazakistan)/Skenderbeu (Arnavutluk)
Austria Wien (Avusturya) - Progres Niedercorn (Lüksemburg)/AEL (Kıbrıs Rum Kesimi)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Vaduz (Liechtenstein)/Odds (Norveç)
Dinamo Bükreş (Romanya) - Athletic Bilbao (İspanya)
Olimpik Donetsk (Ukrayna) - PAOK (Yunanistan)
Arka (Polonya) - Ferencvaros (Macaristan)/Midtjylland (Danimarka)
3. Grup:
Östersunds (İsveç)/Galatasaray (Türkiye) - Inter Bakü (Azerbaycan)/Fola Esch (Lüksemburg)
Bordeaux (Fransa) - Kalju (Estonya)/Videoton (Macaristan)
Maccabi Tel-Aviv (İsrail)/KR Reykjavik (İzlanda) - Panionios (Yunanistan)/Gorica (Slovenya)
Valletta (Malta)/Utrecht (Hollanda) - Haugesund (Norveç)/Lech Poznan (Polonya)
CSU Craiova (Romanya) - Milan (İtalya)
Brondby (Danimarka)/VPS (Finlandiya) - Hajduk Split (Hırvatistan/Levski Sofya (Bulgaristan)
4. Grup:
Gent (Belçika) - Altach (Avusturya)/Dinamo Brest (Belarus)
Astra (Romanya)/Zira (Azerbaycan) - Olexandriya (Ukrayna)
Everton (İngiltere) - Ruzomberok (Slovakya)/Brann (Norveç)
Aberdeen (İskoçya)/Siroki Brijeg (Bosna Hersek) - Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi)/Zaria Balti (Moldova)
Irtysh (Kazakistan)/Kızılyıldız (Sırbistan) - Sparta Prag (Çekya)
Beitar (İsrail)/Botev Plovdiv (Bulgaristan) - Maritimo (Portekiz)

5. Grup:
Zenit (Rusya) - Trencin (Slovakya)/Bnei Yehuda (İsrail)
Olympique Marsilya (Fransa) - Oostende (Belçika)

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu kuraları çekildi

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu kuraları çekildi.

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekimine 2. ön eleme turunu geçecek 17 takım ile organizasyona 3. ön eleme turumdan katılan takımlar yer aldı. Medipol Başakşehir, bu turda Belçika'nın Club Brugge takımıyla eşleşti.
Seribaşı olan ve olmayan takımlar ile liginde şampiyonluk yaşayan takımları birbirleriyle eşleştirmek amacıyla yeni formatta yapılan kura çekiminde eşleşmeler şöyle oluştu:
Lig rotası:
Steaua Bükreş (Romanya) - Viktoria Plzen (Çekya)
Nice (Fransa) - Ajax (Hollanda)
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Young Boys (İsviçre)
AEK (Yunanistan) - CSKA Moskova (Rusya)
Club Brugge (Belçika) - Medipol Başakşehir (Türkiye)
Şampiyonlar rotası:
1. Grup:
Slavia Prag (Çekya)/BATE (Belarus) - Alashkert (Ermenistan)
Spartaks Jürmala (Letonya)/Astana (Kazakistan) - Mariehamn (Finlandiya)/Legia (Polonya)
Zrinjski (Bosna Hersek)/Maribor (Slovenya) - Hafnarfjördur (İzlanda)/Vikingur (Faroe Adaları)
Zilina (Slovakya)/Kopenhag (Danimarka) - Malmö (İsveç)/Vardar (Makedonya)
Linfield (Kuzey İrlanda)/Celtic (İskoçya) - Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti)/Rosenborg (Norveç)
2. Grup:
Hapoel Beer-Sheva (İsrail)/Honved (Macaristan) - Zalgiris (Litvanya)/Ludogorets (Bulgaristan)
Viitorul (Romanya) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)/Dudelange (Lüksemburg)
Hibernians (Malta)/Salzburg (Avusturya) - Rijeka (Hırvatistan)/The New Saints (Galler)
Karabağ (Azerbaycan)/Samtredia (Gürcistan) - Sheriff (Moldova)/Kukesi (Arnavutluk)
Partizan (Sırbistan)/Buducnost (Karadağ) - Olympiakos (Yunanistan)

Dwight Hardy ve Richard Hendrix Galatasaray Odebank'ta

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, Amerikalı şutör guard Dwight Hardy ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılılar ayrıca Amerikalı uzun forvet Richard Hendrix ile de 1 yıllık anlaşma sağladığını duyurdu.

Galatasaray Odebank, geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması giyen Dwight Hardy ile 1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Aslan, ayrıca Amerikalı uzun forvet Richard Hendrix ile bir yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:

"Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, Amerikalı şutör guard Dwight Hardy ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde doğan Hardy, basketbol eğitimine de burada John F. Kennedy Lisesi’nde başladı. Kolej kariyerine ise Indian Hills’te başlayan 29 yaşındaki oyuncu, burada iki sezon geçirdikten sonra St. John’s Koleji’ne geçti. Kolejdeki son sezonunda çıktığı 33 maçta 18,3 sayı, 1,2 ribaund ve 1,8 top çalma istatistikleriyle sezon sonu turnuvasında takımına önemli katkı sağladı. Bu sezon sonunda Big East Konferansı’nın en iyi beşine de seçilen Hardy, profesyonel kariyerine adım atmak üzere İtalya’nın yolunu tuttu.

Serie B ekiplerinde Pistoia Basket’te ilk sezonunda 22,2 sayı, 3 ribaund ve 2,2 asist istatistiklerini yakalayan Dwight Hardy, sayı kralı olarak “Serie B En Değerli Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. 2012-2013 sezonunda İtalyan takımları Avellino ve Sigma Barcellona formaları giyen Birleşik Amerikalı, gösterdiği performansla kariyerindeki ilk büyük sıçramayı yaparak Virtus Bologna ile anlaştı.

Bologna şehrinde geçirdiği sezonda kariyerinin en iyi üçlük yüzdesini (43,2) burada yakalayan Birleşik Amerikalı, 2014 yazında Türkiye’ye geldi. Trabzonspor ile geçirdiği üç sezonda takımının en önemli parçası olan Hardy, Trabzonspor’un ilk sezon playoff yarı finali oynamasına katkı sağladı. Galatasaray Odeabank’ın şampiyonluğuyla sonlanan 2015 – 2016 Eurocup sezonunda ilk Avrupa kupası deneyimini yaşayan 29 yaşındaki şutör guard, 16 karşılaşmada 15,8 sayı, 1,4 ribaund ve 3,3 asist istatistikleriyle takımının en skorer ismi oldu. 28 Nisan 2016’da oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında 33 sayı kaydeden Dwight Hardy’nin BSL sayı rekoru da bu karşılaşmaya ait.

Skorer kimliğiyle ön plana çıkan Dwight Hardy’ye Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar diliyoruz."




Sarı kırmızılıların Richard Hendrix ile ilgili yaptığı açıklama da şu şekilde:

"Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, Amerikalı uzun forvet Richard Hendrix ile bir yıllık sözleşme imzaladı.
1986 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Alabama’da doğan Richard Hendrix, lise ve kolej kariyerini de bu eyalette geçirdi.  Hendrix, 2008 NBA Draftı’nda Golden State Warriors tarafından 2. Tur 49. Sıradan seçildi. Gelişim Ligi’nde geçirdiği bir sezonun ardından kariyerini eski kıtaya taşıyan Hendrix, Granada’ya geldi ve buradaki göz alıcı performansıyla Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Mirza Teletovic gibi yıldızların kazandığı “ACB Ligi Yükselen Yıldız” ödülünü kazandı.

Buradaki performansıyla Euroleague’in en önemli takımlarından Maccabi Tel Aviv’e transfer olan 30 yaşındaki oyuncu, ilk yılında takımının Final Four oynamasına katkı sağlarken, İsrail kariyerini 2 lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve 2 İsrail Kupasıyla taçlandırdı. 2012-2013 sezonuna Emporio Armani Milano’da başlayan Hendrix, sezon ortasında katıldığı Lokomotiv Kuban'da Eurocup şampiyonluğu yaşarken Bilbao ile oynanan final karşılaşmasında 14 sayı ve 9 ribaundluk performansıyla finalin en değerli oyuncusu seçildi.

Lokomotiv Kuban’da geçirdiği iki sezonun ardından önce Unicaja Malaga daha sonra da Gran Canaria ile son iki sezonu İspanya’da geçiren Richard Hendrix, sertliği ve ribaundlardaki etkinliğiyle öne çıkıyor.

Richard Hendrix’e Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar dileriz."

Errick McCollum Anadolu Efes’te

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, 1988 doğumlu ve 1,88 metre boyundaki ABD'li oyun kurucu Errick McCollum'u kadrosuna dahil etti.

Anadolu Efes Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Anadolu Efes Amerikalı oyuncu Errick McCollum ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
1988 doğumlu oyuncu 1.88 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

Profesyonel basketbol kariyerine 2010-11 sezonunda İsrail'de Elitzur Netanya takımında başlayan Errick McCollum, bir sezon sonra yine İsrail’de bu kez ikinci ligde Hapoel Kfar Saba takımında forma giydi. Daha sonra Yunanistan’ın yolunu tutan McCollum, 2012-13 sezonunda Apollon Patras, 2013-14 sezonunda da Panionios takımlarının formasını giydi. Bir sonraki sezon Çin’in Zhejiang Golden Bulls takımına geçen Amerikalı oyuncu, 2015-16 sezonunda Galatasaray Odeabank’ta forma giydi. 2016-17 sezonunda Çin’in Beikong Fly Dragons takımına transfer olan McColum, 2017 yılının Mart ayında yeniden Galatasaray Odeabank’a geri döndü ve sezonu burada tamamladı.

Errick McCollum, 2013-14 sezonunda Panionios forması ile Eurocup’ta 20,2 ve Yunan Ligi’nde 17,7 sayı ortalaması ile her iki ligde de sayı kralı olmayı başardı. 2015 yılında 39,6 sayı ortalaması ile bu kez Çin Ligi’nin sayı kralı olan Amerikalı oyuncu, 2016 yılında Galatasary Odeabank forması ile Eurocup şampiyonluğu yaşarken; Eurocup’ın en değerli oyuncusu seçildi ve sezonun en iyi beşine adını yazdırdı.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 12 maçta forma giyen Amerikalı oyuncu, 23:53 dakika ortalama süre alarak maç başına 13,7 sayı, 3,1 ribaunt ve 2,1 asist ortalamaları ile mücadele etti."

13 Temmuz 2017 Perşembe

Bogdan Bogdanovic: "NBA'de oynayabileceğimi herkese göstermek istiyorum"

Fenerbahçe Doğuş'tan ayrılarak Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Sacramento Kings ile anlaşan Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic, "Sacramento Kings'in bir parçası olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım." dedi.

ABD'nin Las Vegas kentinde Sacramento Kings yetkilileri ile bir araya gelen 24 yaşındaki şutör, ABD basınına açıklama yaptı.
Bogdanovic, NBA'de 2017-2018 sezonunun başlaması için sabırsızlandığını belirterek, "Buraya gelme kararını çok zor verdim. NBA'de oynayabileceğimi herkese göstermek istiyorum." ifadelerini kullandı.NBA'e alışabilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bogdanovic, şunları kaydetti:
"Milli takımda, NBA oyuncuları ve yıldızlarına karşı oynadığım için çok şanslıyım. Benim için büyük bir tecrübe olacak. Kings, çok fazla taraftara sahip ve onlar basketbolu çok seviyorlar. Bu, inanılmaz. Fenerbahçe Doğuş'tan takım arkadaşım James Nunnally de, bana Sacramento'yu çok seveceğimi söyledi."Sacramento Kings'in efsane oyuncuları arasında yer alan ve şu an kulüpte yöneticilik yapan vatandaşları Vlade Divac ve Peja Stojakovic hakkında da görüşlerini aktaran Bogdanovic, "Sacramento Kings, Divac ve Stojakovic sayesinde Sırbistan'da ünlü ve popüler bir takım. İkisi de çocukluğumdan beri benim idolüm. Burada bulunmak heyecan verici." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu devam ediyor

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 12 karşılaşma oynandı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda 2. ön eleme turu, 12 maçla devam etti.
İkinci ön eleme turu ilk maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Spartaks Jürmala (Letonya) - Astana (Kazakistan): 0-1
Zrinjski (Bosna Hersek) - Maribor (Slovenya): 1-2
Malmö (İsveç) - Vardar (Makedonya): 1-1
Hapoel Beer-Sheva (İsrail) - Honved (Macaristan): 2-1
Sheriff (Moldova) - Kukesi (Arnavutluk): 1-0
APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Dudelange (Lüksemburg): 1-0
BATE (Belarus) - Alashkert (Ermenistan): 1-1
Mariehamn (Finlandiya) - Legia (Polonya): 0-3
Zalgiris (Litvanya) - Ludogorets (Bulgaristan): 2-1
Zilina (Slovakya) - Kopenhag (Danimarka): 1-3
Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti) - Rosenborg (Norveç): 1-1
Hafnarfjördur (İzlanda) - Vikingur (Faroe Adaları): 1-1
İkinci ön eleme turu ilk karşılaşmaları, 14 Temmuz'da Kuzey İrlanda'nın Linfield ile İskoçya'nın Celtic takımları arasında yapılacak maçla sona erecek. Bu karşılaşmaların rövanşları, 18-19 Temmuz'da oynanacak.

12 Temmuz 2017 Çarşamba

Fenerbahçe'den kötü prova

Fenerbahçe yeni sezon öncesi ikinci hazırlık karşılaşmasında Sporting Lizbon ile karşı karşıya geldi. Sarı-laciverli ekip, karşılaşmadan  2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe yeni sezon öncesi ikinci hazırlık karşılaşmasında Sporting Lizbon ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında, ikinci kamp dönemi için İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan Fenerbahçe, Portekiz’in Sporting Lizbon takımıyla Censuy Stadı’nda karşılaştı.

İlk 45 dakikalık bölüm Bas Dost(32’) ve Nabil Dirar’ın(40’) karşılıklı golleriyle 1-1 sona ererken, ikinci yarıda Seydou Doumbia’nın kaydettiği golle Portekiz temsilcisi mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe mücadeleye Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Nabil Dirar, Alper Potuk, Mathieu Valbuena, Robin van Persie 11'i ile başladı.

İkinci yarıya 4 oyuncu değişikliğiyle başlayan sarı-lacivertlilerde, oyuna dahil olan isimler; Aatif Chahechouhe, Simon Kjaer, İsmail Köybaşı ve Ozan Tufan oldu. Genç oyuncular Ahmethan Köse ile Oğuzkaan Güçtekin de Portekiz takımı karşısında forma şansı bulan isimler oldular.

Bu arada Censuy Stadı'nın tribünlerini dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculara tezahüratlar yaparak sevgi gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe, 15 Temmuz Cumartesi günü Fransa'nın Olympique Marsilya, 17 Temmuz Pazartesi günü İspanya'nın Athletic Club Bilbao ve 19 Temmuz Çarşamba günü Fransa'nın AS Monaco takımlarıyla karşılaşacak.

Dani Alves resmen PSG'de

Fransız devi Paris Saint-Germain, Dani Alves ile resmi sözleşmeyi imzaladı.

Alves, PSG'de 32 numaralı formayı giyecek.
Dani Alves yaptığı açıklamada ''Son yıllarda Avrupa futbolunun kalelerinden biri olan Paris SG'ye kupalar kazanmaya geldim.'' ifadelerini kullandı.
Geçen sezon Juventus ile İtalya Serie A'da şampiyonluk sevinci yaşayan Daniel Alves da Silva Torino ekibiyle 33 maça çıktı ve 6 kez fileleri havalandırmayı başardı.

James Rodriguez resmen Bayern'de

Alman ekibi Bayern Münih, İspanya'nın Real Madrid takımından satın alma opsiyonuyla 2 sezonluğuna kiralık olarak kadrosuna kattığı Kolombiyalı yıldız futbolcu James Rodriguez'i basına tanıttı.

Allianz Arena'da düzenlenen basın toplantısında, Bavyera ekibi ile 30 Haziran 2019'a kadar sözleşme imzalayan Rodriguez'in yanı sıra kulüp başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile teknik direktör Carlo Ancelotti de hazır bulundu.
Bayern Münih'e geldiği için çok mutlu olduğunu belirten James Rodriguez, "Bayern Münih'te forma giyecek ikinci Kolombiyalı futbolcu olduğum için mutluyum. Her iki kanatta ve 10 numara pozisyonunda oynayabiliyorum. İlk 11 oyuncusu olmak için savaşacağım. Burada tarih yazmak istiyorum." dedi.
James Rodriguez ile 2014-2015 sezonunda Real Madrid'de çalışan İtalyan teknik adam Ancelotti ise, özel bir an yaşadığını ifade ederek, "Onun burada olmasından dolayı çok memnunum. Kalitesiyle bize güç katacak." değerlendirmesinde bulundu.
Bayern Münih'in başkanı Rummenigge ise, 26 yaşındaki futbolcunun oynayacağı futboldan keyif alacağını ve Münih'te kendisini evinde gibi hissetmesini umduğunu kaydetti.
Basın toplantısının sonunda, başkan Rummenigge, Ancelotti ve Rodriguez, Kolombiyalı oyuncunun giyeceği 11 numaralı formayla basın mensuplarına poz verdi.

UEFA Avrupa Ligi heyecanı başlıyor

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda 33 maç oynanacak.

Galatasaray'ın da Perşembe günü deplasmanda İsveç'in Östersunds takımıyla oynayacağı 2. ön eleme turu ilk maçları, bugün Azerbaycan ekibi Inter Bakü ile Lüksemburg temsilcisi Fola Esch karşılaşmasıyla başlayacak.
Östersunds ile Galatasaray Perşembe günü TSİ 20.00'de İsveç'te karşı karşıya gelecek.

2. ön eleme turu maç programı:
Bugün:
Inter Bakü (Azerbaycan) - Fola Esch (Lüksemburg)
13 Temmuz Perşembe:
Irtysh (Kazakistan) - Kızılyıldız (Sırbistan)
Kairat (Kazakistan) - Skenderbeu (Arnavutluk)
Rabotnicki (Makedonya) - Dinamo Minsk (Belarus)
Shkendija 79 (Makedonya) - HJK Helsinki (Finlandiya)
Ruzomberok (Slovakya) - Brann (Norveç)
Altach (Avusturya) - Dinamo Brest (Belarus)
Brondby (Danimarka) - VPS (Finlandiya)
Maccabi (İsrail) - KR Reykjavik (İzlanda)
Nomme Kalju (Estonya) - Videoton (Macaristan)
Beitar (İsrail) - Botev Plovdiv (Bulgaristan)
Liepaja (Letonya) - Suduva (Litvanya)
Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi) - Zaria Balti (Moldova)
Haugesund (Norveç) - Lech Poznan (Polonya)
Östersunds (İsveç) - Galatasaray
Gebele (Azerbaycan) - Jagiellonia Bialystok (Polonya)
Vaduz (Liechtenstein) - Odds (Norveç)
Astra Giurgiu (Romanya) - Zira (Azerbaycan)
Valletta (Malta) - Utrecht (Hollanda)
Progres Niedercorn (Lüksemburg) - AEL (Kıbrıs Rum Kesimi)
Norrköping (İsveç) - Trakai (Litvanya)
Slovan Bratislava (Slovakya) - Lyngby (Danimarka)
Hajduk Split (Hırvatistan) - Levski Sofya (Bulgaristan)
Sturm Graz (Avusturya) - Mladost Podgorica (Karadağ)
Trencin (Slovakya) - Bnei Yehuda (İsrail)
Aberdeen (İskoçya) - Siroki Brijeg (Bosna Hersek)
Cork City (İrlanda Cumhuriyeti) - AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi)
Osijek (Hırvatistan) - Luzern (İsviçre)
Zeljeznicar (Bosna Hersek) - AIK Stockholm (İsveç)
Ferencvaros (Macaristan) - Midtjylland (Danimarka)
Panionios (Yunanistan) - Gorica (Slovenya)
Shamrock Rovers (İrlanda Cumhuriyeti) - Mlada Boleslav (Çekya)
Valur (İzlanda) - Domzale (Slovenya)
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş müsabakaları 20 Temmuz'da oynanacak.

Josh Adams Anadolu Efes’te

Anadolu Efes, ABD'li oyun kurucu Avtodor Saratov'dan Josh Adams'ı transfer etti.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Anadolu Efes Amerikalı oyuncu Josh Adams ile 1+1 yıllık anlaşma imzaladı.
1993 doğumlu oyuncu 1,88 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

Wyoming Üniversitesi’nden 2016 yılında mezun olan Adams, ilk transferini Rusya’nın Avtodor Saratov takımına yaptı ve geçtiğimiz sezonu burada tamamladı.

Geçtiğimiz sezon Saratov forması ile VTB Ligi’nde 13 maçta 27:25 dakika ortalama süre alan Adams, 12,1 sayı, 2,2 ribaunt ve 4,2 asist ortalamaları ile mücadele etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise dört maçta forma giyen Amerikalı oyuncu, 27:08 dakika ortalama süre alarak maç başına 7,8 sayı, 3,3 ribaunt ve 2,3 asist ortalamaları ile mücadele etti."

Cedi Osman Cleveland'da

Anadolu Efes'in genç yıldızı Cedi Osman, Cleveland Cavaliers ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Anadolu Efes'in 22 yaşındaki forveti Cedi Osman,Lebron James'in de forma giydiği NBA ekibi Cleveland Cavaliers'a transfer oldu.
Cedi Osman NBA’e adımını attı. 22 yaşındaki milli oyuncu Cleveland Cavaliers ile üç yıl için 8,5 milyon Dolar’lık sözleşme imzaladı. Cedi, 2015 yılında Minnesota Timberwolves tarafından 2. turda ilk sıradan seçilmiş ancak sonrasında Cleveland Cavaliers'a takas edilmişti.

Kısa forvet pozisyonunda oynayan Cedi böylelikle NBA tarihinin en önemli oyuncularından Lebron James ile takım arkadaşı olacak. Son üç sezonda NBA finali oynayan Cavaliers, 2015- 2016 sezonunda da şampiyon olmuştu.

Makedonya’da Türk baba ve Boşnak bir annenin çocuğu olarak doğan Cedi Osman, basketbola 2001 yılında KK Bosna takımında başladı. 2007’de yıldız takımında gösterdiği performansla Anadolu Efes’e gelen Cedi, lacivert beyazlı kulüpte yıldız ve genç takımlarda oynadı. 2011-2012 sezonunda Pertevniyal formasını giyen Cedi Osman, 2012 yazında Efes a takımı ile profesyonel kariyerine başladı.

2013’te genç takım ile, 2014’te de ümit milli takım ile altın madalyayı boynuna takan Cedi, 2014 yazında a milli takım ile Dünya Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek final oynadı.

2014 FIBA en iyi genç oyuncu oylamasında 3. sırada kendine yer bulan Cedi Osman, şimdi NBA'de 11. Türk oyuncu olmaya hazırlanıyor. Cedi, geçtiğimiz haftalarda NBA'e Furkan Korkmaz'ı ithal eden Anadolu Efes'in de altyapılarından yetişen 4. NBA oyuncusu olacak.

Cedi Osman, milli takımın Eurobasket 2017 hazırlıkları nedeniyle Türkiye’ye dönecek ancak Eurobasket sonrasında tekrar ABD’ye giderek Cavaliers’a katılacak. Bu imzanın ardından Anadolu Efes de sözleşme fesih bedeli olarak Cavaliers’tan bir milyon euro alacak.

11 Temmuz 2017 Salı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  2. ön eleme turu, 4 karşılaşma oynandı.

İkinci ön eleme turu ilk maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Karabağ (Azerbaycan) - Samtredia (Gürcistan): 5-0Hibernians (Malta) - Salzburg (Avusturya): 0-3
Rijeka (Hırvatistan) - The New Saints (Galler): 2-0
Partizan (Sırbistan) - Buducnost (Karadağ): 2-0

Wimbledon'da 8. gün sona erdi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da, tek kadınlarda Venus Williams, Johanna Konta, Garbine Muguruza ve Magdalena Rybarikova yarı finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın 8. gününde, tek kadınlar ve erkekler kategorilerinde oynanan karşılaşmalar tamamlandı.
Beş kez şampiyon olduğu Wimbledon'da 100. maçına çıkan 10 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams, 13 numaralı seribaşı Letonyalı Jelena Ostapenko'yu 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, kariyerinde 10. kez turnuvada yarı finale kaldı.Turnuvanın 14 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, 7 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova'yı 6-3 ve 6-4 biten setlerle 2-0 mağlup ederek, yarı finale çıktı.
Diğer çeyrek final mücadelesinde 6 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Johanna Konta, 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'i 6-7, 7-6 ve 6-4 tamamlanan setlerle 2-1 yendi. Konta, 1978'den bu yana Wimbledon'da yarı finale kalan ilk Britanyalı kadın tenisçi oldu.Seribaşı olmayan Slovak Magdalena Rybarikova, yağmur nedeniyle yarıda kalan maçta 24 numaralı seribaşı ABD'li Coco Vandeweghe'yi 6-3 biten iki set sonucunda geçerek, yarı finale kalmayı başardı.
Tek kadınlar yarı finallerinde Venus Williams-Johanna Konta ve Garbine Muguruza-Magdalena Rybarikova eşleşmeleri oluştu.Dördüncü turun erteleme maçında ise tek erkeklerin 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, Fransız Adrian Mannarino karşısında 6-2, 7-6, 6-4 biten setlerle 3-0 galip gelerek, adını çeyrek finale yazdırdı.
Dokuzuncu günün programıWimbledon'ın 9. gününde yarın, tek erkeklerde çeyrek final maçları oynanacak.
Çeyrek finallerde 1 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray ile 24 numaralı seribaşı ABD'li Sam Querrey ve 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile 11 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych karşılaşacak.Diğer çeyrek finallerde ise 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 6 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic ve 7 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic ile 16 numaralı seribaşı Lüksemburglu Gilles Müller karşı karşıya gelecek.

Birkan Batuk yuvaya döndü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, eski oyuncusu Birkan Batuk'u yeniden kadrosuna kattı.

Lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Anadolu Efes eski oyuncusu Birkan Batuk ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.
1990 doğumlu oyuncu 1.96 metre boyunda ve kısa forvet pozisyonunda görev yapıyor.
Ülker altyapısından yetişen Batuk, 2006-07 sezonunda Alpella’da forma giydi. Burada iki sezon görev yaptıktan sonra Trabzonspor’a transfer olan başarılı oyuncu, 2009 yılında İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka’ya geçti. Daha sonra 2012-13 sezonunda Anadolu Efes’e transfer olan Batuk, takımımızda aralıksız olarak dört sezon forma giydikten sonra geçtiğimiz sezon Darüşşafaka Doğuş takımında mücadele etti.
2005 yılında İspanya’da düzenlenen Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda altın madalya sevinci yaşanan Batuk, 2013’te Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda da ay yıldızlı forma ile birincilik kürsüsüne çıktı.
2010-11 sezonunda All Star organizasyonunda Yerli Yıldızlar Takımı’na seçilen Batuk, 26 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistlik performansı ile All Star karşılaşmasının en değerli oyuncusu seçildi.
Birkan Batuk ayrıca 2015 yılında Anadolu Efes forması ile Türkiye Kupası sevinci yaşadı.
Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague’de 32 maçta 12:30 dakika ortalama süre alan Batuk, 2,7 sayı, 1,7 ribaunt ve 0,4 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde de 32 maçta forma giyen başarılı oyuncu, 20:56 dakika ortalama süre alarak maç başına 6,5 sayı, 1,9 ribaunt ve 1,0 asist ortalamaları ile mücadele etti."

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu!

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri ve yer alacağı gruplar belli oldu.

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından ikinci kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde, gruplar ve ön eleme turlarındaki eşleşmeler belli oldu.

İsviçre'nin Mies kasabasındaki FIBA Basketbol Evi'nde gerçekleştirilen kura çekiminde grup aşamasına kalacak 8 takımın belirleneceği 3 eleme turu eşleşmelerinin yanı sıra 32 takımla oynanacak normal sezondaki 4 grup belirlendi.

1. ön eleme turu maçlarının 19-21 Eylül, 2. ön eleme turu müsabakalarının 24-26 Eylül ve 3. ön eleme turu karşılaşmalarının ise 29 Eylül-2 Ekim'de oynanacağı organizasyonda grup aşaması 10 Ekim'deki maçlarla başlayacak.

ÖN ELEME TURU
Organizasyona 3. ön eleme turundan katılacak Pınar Karşıyaka'nın 3 olası rakibi bulunuyor.

Elemelerin ikinci turunda Macaristan'dan Alba Fehervar takımı ile ilk turdaki Karposh Sokoli (Makedonya)-Kalev Cramo (Estonya) eşleşmesinin galibi arasındaki karşılaşmadan üstün ayrılacak taraf, Pınar Karşıyaka'nın rakibi olacak.

Pınar Karşıyaka, ön elemeyi geçtiği takdirde A Grubu'nda yer alacak.

NORMAL SEZON
Türk temsilcilerinden Banvit C Grubu'nda, Beşiktaş Sompo Japan D Grubu'nda ve Gaziantep Basketbol ise B Grubu'nda mücadele edecek.

Normal sezonda 4 grupta oynanacak organizasyonda her gruba elemelerden ikişer takım eklenecek. Grupların dağılımı şöyle:

A Grubu: Monaco (Fransa), Hapoel Holon (İsrail), Murcia (İspanya), Enisey (Rusya), Dinamo Sassari (İtalya), EWE Baskets (Almanya)

B Grubu: Gaziantep Basketbol, Elan Chalon (Fransa), Iberostar Tenerife (İspanya), Neptunas (Litvanya), Ventspils (Letonya), PAOK (Yunanistan)

C Grubu: Banvit, AEK (Yunanistan), Umana Reyer (İtalya), Olimpija (Slovenya), medi Bayreuth (Almanya), SIG Strasbourg (Fransa)

D Grubu: Beşiktaş Sompo Japan, Sidigas Avellino (İtalya), Stelmet Zielona Gora (Polonya), BC Oostende (Belçika), CEZ Basketball Nymburk (Çekya), Aris (Yunanistan)


ÖN ELEME TURU
Organizasyonda 1. ön eleme turu eşleşmeleri şöyle:

Dinamo Tiflis (Gürcistan)-Divina Seguros Joventut (İspanya)
Keravnos (Kıbrıs Rum Kesimi)-Avtodor Saratov (Rusya)
Bosna Royal (Bosna Hersek)-MHP Riesen Ludwigsburg (Almanya)
Karposh Sokoli (Makedonya)-Kalev Cramo (Estonya)
Donar Groningen (Hollanda)-Vytautas (Litvanya)
Sigal (Kosova)-Tsmoki-Minsk (Belarus)
Kapfenberg Bulls (Avusturya)-Benfica (Portekiz)
BC Lulea (İsveç)-Telenet Giants Antwerp (Belçika)

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu fikstürü çekildi

Süper Lig'de, Gençlerbirliği Kulübünün merhum başkanı İlhan Cavcav'ın adının verildiği 2017-2018 futbol sezonunun fikstürü çekildi.

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'da yer alan idari merkezinde gerçekleştirilen fikstür çekimine, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın'ın yanı sıra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, beIN Media Grubu Başkan Vekili ve Digiturk Üst Yönetici Yousef Al-Obaidly ile kulüp temsilcileri katıldı.
Fikstür çekiminde birer konuşma yapan Servet Yardımcı ve Yousef Al-Obaidly, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi. Obaidly, konuşmasında 15 Temmuz şehitlerini de andı.
Planlamaya göre Süper Lig'de 2017-2018 sezonu, 11, 12, 13 ve 14 Ağustos'ta yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligde sezonun ilk yarısı 24 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarısının 19 Ocak 2018'de başlayacağı sezon, 20 Mayıs 2018'de oynanacak 34. hafta müsabakalarıyla sona erecek.
Süper Lig'de derbi haftaları
2. hafta: Fenerbahçe-Trabzonspor
6. hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş
7. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor
9. hafta: Galatasaray-Fenerbahçe
10. hafta: Trabzonspor-Galatasaray
14. hafta: Beşiktaş-Galatasaray
17 haftalık periyodun programı şöyle:
1. Hafta:
Galatasaray-Kayserispor
Akhisar Belediyespor-Sivasspor
Beşiktaş-Antalyaspor
Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor
Alanyaspor-Kasımpaşa
Medipol Başakşehir-Bursaspor
Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor
Trabzonspor-Atiker Konyaspor
Göztepe-Fenerbahçe
2. Hafta:
Kayserispor-Göztepe
Osmanlıspor-Galatasaray
Kardemir Karabükspor-Medipol Başakşehir
Atiker Konyaspor-Gençlerbirliği
Fenerbahçe-Trabzonspor
Antalyaspor-Akhisar Belediyespor
Kasımpaşa-Beşiktaş
Bursaspor-Alanyaspor
Sivasspor-Evkur Yeni Malatyaspor
3. Hafta:
Evkur Yeni Malatyaspor-Antalyaspor
Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa
Alanyaspor-Kardemir Karabükspor
Galatasaray-Sivasspor
Göztepe-Trabzonspor
Gençlerbirliği-Fenerbahçe
Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor
Beşiktaş-Bursaspor
Kayserispor-Osmanlıspor
4. Hafta:
Osmanlıspor-Göztepe
Fenerbahçe-Medipol Başakşehir
Trabzonspor-Gençlerbirliği
Antalyaspor-Galatasaray
Sivasspor-Kayserispor
Bursaspor-Akhisar Belediyespor
Kardemir Karabükspor-Beşiktaş
Atiker Konyaspor-Alanyaspor
Kasımpaşa-Evkur Yeni Malatyaspor
5. Hafta:
Kayserispor-Antalyaspor
Akhisar Belediyespor-Kardemir Karabükspor
Galatasaray-Kasımpaşa
Alanyaspor-Fenerbahçe
Osmanlıspor-Sivasspor
Evkur Yeni Malatyaspor-Bursaspor
Beşiktaş-Atiker Konyaspor
Medipol Başakşehir-Trabzonspor
Göztepe-Gençlerbirliği
6. Hafta:
Bursaspor-Galatasaray
Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir
Sivasspor-Göztepe
Kasımpaşa-Kayserispor
Fenerbahçe-Beşiktaş
Atiker Konyaspor-Akhisar Belediyespor
Trabzonspor-Alanyaspor
Kardemir Karabükspor-Evkur Yeni Malatyaspor
Antalyaspor-Osmanlıspor
7. Hafta:
Sivasspor-Antalyaspor
Osmanlıspor-Kasımpaşa
Galatasaray-Kardemir Karabükspor
Göztepe-Medipol Başakşehir
Alanyaspor-Gençlerbirliği
Beşiktaş-Trabzonspor
Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe
Evkur Yeni Malatyaspor-Atiker Konyaspor
Kayserispor-Bursaspor
8. Hafta:
Atiker Konyaspor-Galatasaray
Antalyaspor-Göztepe
Medipol Başakşehir-Alanyaspor
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor
Gençlerbirliği-Beşiktaş
Kardemir Karabükspor-Kayserispor
Kasımpaşa-Sivasspor
Bursaspor-Osmanlıspor
Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor
9. Hafta:
Göztepe-Alanyaspor
Osmanlıspor-Kardemir Karabükspor
Antalyaspor-Kasımpaşa
Beşiktaş-Medipol Başakşehir
Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği
Sivasspor-Bursaspor
Galatasaray-Fenerbahçe
Evkur Yeni Malatyaspor-Trabzonspor
Kayserispor-Atiker Konyaspor
10. Hafta:
Trabzonspor-Galatasaray
Kasımpaşa-Göztepe
Bursaspor-Antalyaspor
Fenerbahçe-Kayserispor
Kardemir Karabükspor-Sivasspor
Alanyaspor-Beşiktaş
Medipol Başakşehir-Akhisar Belediyespor
Gençlerbirliği-Evkur Yeni Malatyaspor
Atiker Konyaspor-Osmanlıspor
11. Hafta:
Göztepe-Beşiktaş
Akhisar Belediyespor-Alanyaspor
Antalyaspor-Kardemir Karabükspor
Galatasaray-Gençlerbirliği
Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir
Sivasspor-Atiker Konyaspor
Kayserispor-Trabzonspor
Osmanlıspor-Fenerbahçe
Kasımpaşa-Bursaspor
12. Hafta:
Medipol Başakşehir-Galatasaray
Bursaspor-Göztepe
Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa
Atiker Konyaspor-Antalyaspor
Beşiktaş-Akhisar Belediyespor
Gençlerbirliği-Kayserispor
Fenerbahçe-Sivasspor
Trabzonspor-Osmanlıspor
Alanyaspor-Evkur Yeni Malatyaspor
13. Hafta:
Göztepe-Akhisar Belediyespor
Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş
Antalyaspor-Fenerbahçe
Galatasaray-Alanyaspor
Bursaspor-Kardemir Karabükspor
Kayserispor-Medipol Başakşehir
Osmanlıspor-Gençlerbirliği
Sivasspor-Trabzonspor
Kasımpaşa-Atiker Konyaspor
14. Hafta:
Atiker Konyaspor-Bursaspor
Beşiktaş-Galatasaray
Medipol Başakşehir-Osmanlıspor
Kardemir Karabükspor-Göztepe
Fenerbahçe-Kasımpaşa
Trabzonspor-Antalyaspor
Gençlerbirliği-Sivasspor
Alanyaspor-Kayserispor
Akhisar Belediyespor-Evkur Yeni Malatyaspor
15. Hafta:
Kayserispor-Beşiktaş
Galatasaray-Akhisar Belediyespor
Osmanlıspor-Alanyaspor
Atiker Konyaspor-Kardemir Karabükspor
Evkur Yeni Malatyaspor-Göztepe
Antalyaspor-Gençlerbirliği
Sivasspor-Medipol Başakşehir
Kasımpaşa-Trabzonspor
Bursaspor-Fenerbahçe
16. Hafta:
Trabzonspor-Bursaspor
Göztepe-Atiker Konyaspor
Evkur Yeni Malatyaspor-Galatasaray
Beşiktaş-Osmanlıspor
Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor
Gençlerbirliği-Kasımpaşa
Medipol Başakşehir-Antalyaspor
Akhisar Belediyespor-Kayserispor
Alanyaspor-Sivasspor

17. Hafta:
Osmanlıspor-Akhisar Belediyespor
Sivasspor-Beşiktaş
Antalyaspor-Alanyaspor
Galatasaray-Göztepe
Bursaspor-Gençlerbirliği
Kasımpaşa-Medipol Başakşehir
Atiker Konyaspor-Fenerbahçe
Kardemir Karabükspor-Trabzonspor
Kayserispor-Evkur Yeni Malatyaspor

10 Temmuz 2017 Pazartesi

Wimbledon'da Nadal sürprizi!

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın 4. turunda, tek kadınların dünya 1 numarası Angelique Kerber ve tek erkeklerin 4 numaralı seribaşı Rafael Nadal elendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın 7. gününde, tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde 4. tur, bir maç dışında tamamlandı.
Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, Fransız Benoit Paire'i 7-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek, çeyrek finale kaldı.
Turnuvanın diğer bir favorisi, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 13 numaralı seribaşı Bulgar rakibi Grigor Dimitrov'a 6-4, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 üstünlük sağlayarak, çeyrek finale yükseldi.
Erkeklerde 16 numaralı seribaşı Lüksemburglu Gilles Müller, 4 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı eleyerek günün sürprizine imza attı. Müller, 4 saat 48 dakika süren maçta rakibini 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 ve 15-13 sona eren setlerle 3-2 yendi.
Kerber veda etti

Tek kadınlarda dünya 1 numarası Angelique Kerber, 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina ve 5 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki turnuvaya 4. turda veda etti.
Kadınlarda 14 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, Alman tenisçi Kerber karşısında 4-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-1 galip gelerek, adını çeyrek finale yazdırdı.
Turnuvanın 13 numaralı seribaşı Letonyalı Jelena Ostapenko, Ukraynalı Svitolina'yı 6-3 ve 7-6 tamamlanan setlerle 2-0 mağlup ederek, üst tura çıktı.
ABD'li Coco Vandeweghe de 24 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvanın 4. turunda, Danimarkalı Wozniacki'yi 7-6 ve 6-4 biten setlerle 2-0 yendi.
Wimbledon'ın 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Belaruslu Victoria Azarenka'yı (7-6, 6-2), 10 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams ise 27 numaralı seribaşı Hırvat Ana Konjuh'u (6-3, 6-2) 2-0 mağlup ederek, çeyrek finalin yolunu tuttu.
Sekizinci günün programı
Wimbledon'ın sekizinci gününde Salı günü, tek kadınlarda çeyrek final maçları oynanacak.
Kadınlarda 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile 6 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Johanna Konta, 7 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova ile 14 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza karşılaşacak.
Diğer çeyrek finallerde ise 10 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams ile 13 numaralı seribaşı Letonyalı Jelena Ostapenko, 24 numaralı seribaşı ABD'li Coco Vandeweghe ile Slovak Magdalena Rybarikova karşı karşıya gelecek.
Erkeklerde ise Müller-Nadal karşılaşmasının uzun sürmesi nedeniyle ertelenen 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile Fransız Adrian Mannarino arasındaki son 4. tur maçı yapılacak.
Günün sonuçları
Wimbledon'ın 7. gününde oynanan maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar:
Garbine Muguruza (İspanya) (14) - Angelique Kerber (Almanya) (1): 2-1 (4-6, 6-4, 6-4)
Simona Halep (Romanya) (2) - Victoria Azarenka (Belarus): 2-0 (7-6, 6-2)
Jelena Ostapenko (Letonya) (13) - Elina Svitolina (Ukrayna) (4): 2-0 (6-3, 7-6)
Coco Vandeweghe (ABD) (24) - Caroline Wozniacki (Danimarka) (5): 2-0 (7-6, 6-4)
Johanna Konta (Büyük Britanya) (6) - Caroline Garcia (Fransa) (21): 2-1 (7-6, 4-6, 6-4)
Svetlana Kuznetsova (Rusya) (7) - Agnieszka Radwanska (Polonya) (9): 2-0 (6-2, 6-4)
Venus Williams (ABD) (10) - Ana Konjuh (Hırvatistan) (27): 2-0 (6-3, 6-2)
Magdalena Rybarikova (Slovakya) - Petra Martic (Hırvatistan): 2-1 (6-4, 2-6, 6-3)
Erkekler:
Andy Murray (Büyük Britanya) (1) - Benoit Paire (Fransa): 3-0 (7-6, 6-4, 6-4)
Roger Federer (İsviçre) (3) - Grigor Dimitrov (Bulgaristan) (13): 3-0 (6-4, 6-2, 6-4)
Gilles Müller (Lüksemburg) (16) - Rafael Nadal (İspanya) (4): 3-2 (6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13)
Milos Raonic (Kanada) (6) - Alexander Zverev (Almanya) (10): 3-2 (4-6, 7-5, 4-6, 7-5, 6-1)
Marin Cilic (Hırvatistan) (7) - Roberto Bautista Agut (Brezilya) (18): 3-0 (6-2, 6-2, 6-2)
Tomas Berdych (Çekya) (11) - Dominic Thiem (Avusturya) (8): 3-2 (6-3, 6-7, 6-3, 3-6, 6-3)
Sam Querrey (ABD) (24) - Kevin Anderson (Güney Afrika): 3-2 (5-7, 7-6, 6-3, 6-7, 6-3)

TFF 2. ve 3.Lig'de gruplar belli oldu

2017-2018 Sezonu TFF 2 ve 3. Lig'in gruplarında yer alacak takımlar bugün yapılan kura çekimi ile belirlendi. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşen grup kura çekimine; TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın'ın yanı sıra TFF 2 ve TFF 3. Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı.

2017-2018 sezonunda TFF 2. Lig; Beyaz ve Kırmızı Grup olarak iki gruba ayrılırken, iki grupta da 18 takım yer alıyor. TFF 3. Lig'de ise müsabakalar 3 grupta 18'er takımla oynanacak.

TFF 2.Lig Grupları: 

TFF 3. Lig Grupları

Kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kura çekiminde konuşan TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, şunları söyledi: "2017-2018 sezonu kulüplerimize hayırlar getirsin diyoruz. Bu güzel oyunun kazananları, kaybedenleri var. Bazen şampiyon olunuyor; bazen küme düşülüyor. Hangi ligde olursa olsun sporun bir tarafı var; dostluk ve kardeşlik ülke bütünlüğüne fayda yapmak zorunda. Doğudan batıya, kuzeyden güneye başkanların güzel dostluklar kurduğuna şahit oluyorum. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Sporun bu güzelliklerini kaybetmeden, Fair Play çerçevesinde hak edenin kazandığı bir sezon olmasını diliyorum.
TFF Yönetim Kurulu olarak maddi imkanların artması için çalışıyoruz ve çalışacağız. Aramızda kaybettiğimiz takımlar oldu. BAL Ligi'nden profesyonel hayata 'Merhaba' diyen takımlarımız oldu. Yeni Altındağ Belediyespor, Kasımpaşa Erokspor, Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor, Osmaniyespor, Turgutluspor, Ergene Velimeşe, Yeni Orduspor, Utaş Uşakspor, Arsinspor'a hoş geldiniz diyorum. Kura çekimimiz umuyorum Türk futboluna hayırlar getirir."

Yılın başantrenörü Obradovic

THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı'nın çalıştırıcısı Zeljko Obradovic, "Yılın başantrenörü" ödülüne layık görüldü.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Obradovic'in, THY Avrupa Ligi'nde 2005 yılından bu yana eski Rus başantrenör Alexander Gomelsky adına verilen "Yılın başantrenörü" ödülüne layık görüldüğü bildirildi.
THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş'u ilk kez Avrupa'nın zirvesine taşıyarak kariyerinde bu organizasyonda 9. kez mutlu sona ulaşan Sırp çalıştırıcı, ayrıca bu ödüle 3 defa layık görülen ilk başantrenör olarak tarihe geçti.Eski takımı Panathinaikos'un başında 2007 ve 2011'de bu ödülü kazanan Obradovic, organizasyonda yer alan ekiplerin başantrenörleri tarafından 2016-2017 sezonunun da en iyisi seçildi.
Fenerbahçe Doğuş Genel Menajeri Maurizio Gherardini de geride kalan günlerde THY Avrupa Ligi'nde "Yılın yöneticisi" unvanını elde etmişti."Yılın başantrenörü" oylamasında Zeljko Obradovic'in ardından Ioannis Sfairopoulos (Olympiakos) ikinci olurken, üçüncü sırayı Sito Alonso (Baskonia) ile Sarunas Jasikevicius (Zalgiris) paylaştı.

47. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 07-11 Temmuz 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 VASCO DA GAMA-FLAMENGO 0-1 2 Pazar 00:00
2 CORİNTHİANS-PONTE PRETA 2-0 1 Pazar 01:00
3 ATLETİCO GOİANİENSE-VİTORİA BAHİA 1-2 2 Cumartesi 22:00
4 CHAPECOENSE-ATLETİCO PR. 1-1 0 Pazar 17:00
5 BAHİA-FLUMİNENSE 1-1 0 Pazar 22:00
6 BOTAFOGO-ATLETİCO MG. 1-1 0 Pazar 22:00
7 CRUZEİRO-PALMEİRAS 3-1 1 Pazar 22:00
8 SANTOS-SAO PAULO 3-2 1 Pazartesi 01:00
9 AALESUNDS-MOLDE 0-3 2 Cumartesi 19:00
10 VİKİNG-SOGNDAL 1-1 0 Pazar 19:00
11 STABAEK-BRANN 2-0 1 Pazar 21:00
12 HACKEN-MALMÖ 0-1 2 Cumartesi 19:00
13 NORRKOPİNG-ELFSBORG 1-3 2 Pazar 16:00
14 KALMAR-AIK 0-1 2 Pazar 18:30
15 OSTERSUNDS-JONKOPİNGS 1-1 0 Pazar 18:30
15 Bilen 15 BİLEN OLMADIĞINDAN 921.307,89 TL DEVRETTİ.
14 Bilen 14 BİLEN 1 ADET 149.237,45 TL
13 Bilen 13 BİLEN 33 ADET 4.522,35 TL
12 Bilen 12 BİLEN 419 ADET 445,22 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 08 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ SAAT : 19.00
Açıklamalar 14 BİLEN KUPON ELEKTRONİK BAYİMİZDEN OYNANMIŞTIR.

9 Temmuz 2017 Pazar

U16 Milli Takımımız Yarı Finalde

Bulgaristan'da düzenlenen 16 Yaş Altı Kızlar Voleybol Balkan Şampiyonası'na B Takımı ile katılan Türkiye, üçüncü maçında Moldova'yı 3-0 yenerek, yarı finale çıktı.

16 Yaş Altı Kızlar Balkan Şampiyonası’na, B takımı ile katılan Küçük Kız Milli Takımımız, Moldova ile oynadığı maçtan 11-25, 8-25 ve 15-25’lik setlerle kazandı ve grup birincisi olarak yarı finale çıktı. Milli Takımımız yarı finaldeki rakibi Sırbistan ile saat 16.00'da karşılaşacak.
Diğer yarı final maçı ise Bulgaristan ile Romanya takımları arasında saat 18.00'de başlayacak.
16 Yaş Altı Kızlar Balkan Şampiyonası ve Statü
Sofya Bulgaristan’da, 11 Temmuz'a kadar devam edecek 16 Yaş Altı (Küçük) Kızlar Balkan Şampiyonası’nda ikinci grupta yer alan Milli Takımımız; Makedonya, Moldova ve Romanya ile karşılaştı. Şampiyonanın birinci grubunda ise; ev sahibi Bulgaristan, Sırbistan, Bosna – Hersek ve Karadağ takımları yer aldı. Grup maçlarından sonra, gruplarında ilk ikide yer alan takımlar çapraz eşleşerek, yarı final maçlarına çıkıyor. Yarı finalde kazananlar şampiyonluk, kaybedenler bronz madalya için mücadele edecekler.
16 Yaş Altı Milli Takımımız'ın Maç Sonuçları ve Programı
Bulgaristan (Sofya)
07.07.2017 | Türkiye - Makedonya: 3-0 (25-13, 25-14, 25-18)
08.07.2017 | Türkiye – Romanya: 3-2 (18-25, 25-14, 25-21, 12-25, 15-11)
09.07.2017 | Moldova - Türkiye: 0-3 (11-25, 8-25, 15-25)
Yarı Final Maçları | 10.07.2017
16.00 | Türkiye - Sırbistan
18.00 | Bulgaristan - Romanya

Filenin Sultanları Brezilya'ya yenildi

Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından kadınlarda düzenlenen Dünya Grand Prix 1. Grup 1. Ayak maçında Türkiye, Brezilya'ya 3-2 yenildi.

2017 FIVB World Grand Prix Birinci Etap A1 Grubu’nda mücadele eden A Bayan Voleybol Milli Takımımız bugün (09 Temmuz 2017 Pazar), TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynadığı gruptaki üçüncü ve son maçında, Brezilya’ya 26-24, 17-25, 18-25, 25-22 ve 13-15'lik setlerle 2-3 mağlup oldu.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Günün ilk maçında ise Sırbistan, Belçika’yı 25-18, 25-18 ve 25-18’lik setlerle 3-0 mağlup etti.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Üçüncü karşılaşmaların sona ermesinin ardından grupta oluşan puan durumu şöyle;
TAKIMMAÇGMPUAN
SIRBİSTAN3309
BREZİLYA3215
TÜRKİYE3124
BELÇİKA3030

NOT: Grup sıralamasında, önce takımların aldıkları galibiyet sayısı, sonra kazandıkları puan, sonra kazandıkları set sayısı ve set puanı dikkate alınır. Tüm bu kriterlere göre eğer eşitlik bozulmazsa, grupta iki takım arasında oynanan maçı kazanmış olan ekip, grubu rakibinin üstünde tamamlar.
Ankara’da oynanan A1 Grubu karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından millilerimiz, E1 Grubu maçları için Macau’ya geçecek. Ay-yıldızlılarımız, 14-15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde Çin Makao özel yönetim bölgesinde oynanacak E1 Grubu karşılaşmalarında sırasıyla A.B.D., Çin ve İtalya ile mücadele edecek. Müsabakalar, 4000 seyirci kapasiteli Macao Forum’da oynanacak.
A Bayan Voleybol Milli Takımımız, E1 Grubu karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından H1 Grubu müsabakaları için Tayland’ın başkenti Bangkok’a hareket edecek. Millilerimiz, H1 Grubu’nda 21-22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde ev sahibi Tayland’ın yanı sıra İtalya ve Dominik Cumhuriyeti ile oynayacak. Karşılaşmalar, 8000 seyirci kapasiteli Indoor Stadium Huamark’ta oynanacak.
2017 FIVB World Grand Prix’in dörtlü finalleri, 02-06 Ağustos 2017 tarihleri arasında, Çin’in Nanjing şehrinde, 13000 seyirci kapasiteli Nanjing Olympic Sport Centre’da organize edilecek.
Turnuva Statüsü
Tüm grup maçlarının sonlanmasının ardından grup sıralamasına göre tüm takımların aldıkları galibiyetler ve puanlar bir havuzda birleşecek. Tüm takımlar içinde en çok galibiyeti alan 3 takımın yanı sıra ev sahibi Çin’in de katılımıyla 2017 FIVB World Grand Prix 1’inci Grup Dörtlü Final Etabı, 02-06 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çin’in Nanjing şehrinde gerçekleşecek.
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Jiang Liu (Çin), Nathanon Sowapark (Tayland)
Türkiye: Meliha İsmailoğlu, Aslı Kalaç, Polen Uslupehlivan, Fatma Yıldırım, Kübra Çalışkan, Gamze Alikaya (Hatice Gizem Örge, Çağla Akın, Hande Baladin, Meryem Boz, Dicle Nur Babat, Beyza Arıcı, Şeyma Ercan)
Brezilya: Ratzke, Pereira, Da Silva Ana, Caixeta, Montibeller, Correa (Pinto, Francisco, Marinho, Rios, Da Silva, Costa)
Setler: 26-24, 17-25, 18-25, 25-22, 13-15)
Süre: 152 dakika (35, 30, 28, 34, 25)

Beşiktaş'ta Gökhan Töre şoku!

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak West Ham'da geçiren ve bu sezon Beşiktaş'a geri dönen Gökhan Töre antrenmanda sakatlandı.

Beşiktaş'ta sağ dizinde kıkırdak hasarı tespit edilen Gökhan Töre'nin durumu ciddi.
Ameliyat olmak için Almanya'ya giden Gökhan, geçireceği operasyonun ardından sahalardan en az 4 ay uzak kalacak.
Siyah Beyazlı takım yaptığı açıklama şöyle:
"Antrenmanda sakatlanan oyuncumuz Gökhan Töre'nin yapılan ortopedik muayene ve MR sonucunda sağ dizinde kıkırdak hasarı (lateral femoral kondilde) tespit edildi. Oyuncumuz geçen yıl diğer dizini ameliyat eden cerrahtan ikinci bir görüş almak üzere Almanya'ya gitti. En kısa sürede tedavi şekline karar verilecektir."
Geçtiğimiz sezon ekim ayında West Ham United'da aynı sakatlığı sol dizinden yaşayan Gökhan, geçirdiği ameliyatın ardından uzun bir rehabilitasyon süreci geçirdi.
Tedavisi tamamlanan ve 1 Temmuz'dan itibaren Beşiktaş ile antrenmanlara başlayan Gökhan, iyi performansı ile dikkat çekmeye başlamıştı.
Yeni sezonda Quaresma ve Babel ile birlikte orta sahanın kanatlarında görev alması beklenen 25 yaşındaki oyuncu, bu kez sağ dizinden kıkırdak sorunu yaşadığı için takımından yine uzak kalacak.

Avusturya'da kazanan Valtteri Bottas

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 9. yarışı Avusturya Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas birinci oldu.

Formula 1 sezonunun 9. mücadelesi, Avusturya'nın Spielberg kentindeki 4 bin 318 metrelik pistte 71 tur üzerinden yapıldı. Yarışa "pole pozisyonu"ndan başlayan Mercedes sürücüsü Bottas, bitiş çizgisine kadar yerini korudu.
İyi bir startla yarışa tutunan Bottas, son bölümde Alman pilot Sebastian Vettel'in ataklarına rağmen yerini koruyarak 1.21.48.523'lük derecesiyle sezonun ve kariyerinin ikinci birinciliğine ulaştı.
Ferrari pilotu Vettel, son metrelerde zorladığı Bottas'ın 0.658 saniye gerisinde ikincilikle yetindi. Bitiş çizgisini 3. sırada geçen Red Bull-TAG Heuer sürücüsü Daniel Ricciardo, podyuma çıkan bir diğer isim oldu. Lewis Hamilton ise 4. sırayı aldı.
Puanını 171'e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Vettel ile takipçisi Hamilton arasındaki fark 20 puana yükseldi. İki sürücüyü, 136 puanla Bottas izledi.
Sezonun 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'si, 16 Temmuz'da yapılacak.
Avusturya Grand Prix'sinde ilk 10'a giren pilotlar şunlar:
1. Valtteri Bottas (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Ferrari)
3. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)
4. Lewis Hamilton (Mercedes)
5. Kimi Raikkonen (Finlandiya)
6. Romain Grosjean (Haas-Ferrari)
7. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
8. Esteban Ocon (Force India-Mercedes)
9. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
10. Lance Stroll (Williams-Mercedes)
- Pilotlar ve takımlar klasmanı
Avusturya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:
Pilotlar klasmanı:
1. Sebastian Vettel (Almanya) - 171 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 151
3. Valtteri Bottas (Finlandiya) - 136
4. Daniel Ricciardo (Avustralya) - 107
5. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 83
Takımlar klasmanı:
1. Mercedes - 287
2. Ferrari - 254
3. Red Bull - 152
4. Force India - 89
5. Williams - 40