TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

27 Ekim 2018 Cumartesi

Leicester City'nin sahibinin helikopteri stadyumun otoparkına düştü

İngiliz futbol kulübü Leicester City'nin sahibi Vichai Srivaddhanaprabha'yı taşıyan helikopter, West Ham United'la iç sahada oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından stadyumun otoparkına düştü.

İngiltere Premier Lig'de oynanan ve 1-1 biten Leicester City - West Ham United maçının ardından Kulüp Başkanı Vichai Srivaddhanaprabha'ya ait sivil helikopterin kalkışının ardından stadyumun otoparkına düştüğü bildirildi.
Kulüp Başkanı Srivaddhanaprabha'nın helikopterde olduğu düşünülüyor, ancak Leicester City'den konuyla ilgili bir resmi açıklama yapılmadı.

Basketbolda Günün Sonuçları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında 3 maç oynanırken, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftası 4 maçla başlandı. Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin 3. haftasına 4, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin 5. haftasına ise 3 maçla devam edildi.

Liglerde oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
Beşiktaş Sompo Japan-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 87-83
Gaziantep Basketbol-Fenerbahçe: 55-67
TOFAŞ-Galatasaray: 97-82
Kadınlar Basketbol Süper Ligi
Çukurova Basketbol-Gündoğdu Adana Basketbol: 107-55
BOTAŞ-Mersin Büyükşehir Belediyespor: 86-66
Bellona Kayseri Basketbol-OGM Ormanspor: 57-68
İzmit Belediyespor-Kırçiçeği Bodrum: 102-71
Türkiye Basketbol 1. Ligi
Karesispor-Mamak Belediyesi Yeni Mamakspor: 102-92
Bursaspor-Petkimspor: 79-73
Manisa Büyükşehir Belediyespor-Akhisar Belediyespor: 73-70
Edirnespor-Artvin Belediyespor: 95-103
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi
İstanbulgücü-Urla Belediyespor: 45-50
Mardin Büyükşehir Belediyespor-Mersin Büyükşehir Belediyespor Gelişim: 85-60
Yalova VİP Gençlik-Elazığ İl Özel İdare: 63-79

Meksika'da pole pozisyonu Daniel Ricciardo'nun

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. yarışı Meksika Grand Prix'sine, Red Bull takımının Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo ilk sıradan başlayacak.

Meksika'nın başkenti Meksiko'da bulunan 4 bin 304 metrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde 71 tur üzerinden koşulacak yarışın sıralama turları yapıldı.
Red Bull takımının Avustralyalı pilotu Ricciardo, 1 dakika 14.759 saniyelik derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu.
Takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen, 1 dakika 14.785 ile ikinci , Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise 1 dakika 14.894 ile üçüncü en iyi zamana imza attı.
Meksika Grand Prix'si yarın TSİ 21.10'da koşulacak.

28 EKİM 2018 PAZAR


21:10 Formula 1 Meksika GP formula1lastik İdman TV

Burak Yılmaz'dan TRTSPOR'a çok konuşulacak açıklamalar - Video

Süper Lig'de deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un forveti Burak Yılmaz, maçın ardından TRTSPOR'a çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

Kendisine yönelik eleştiriler hakkında "Türk futbolunda bazı kişiler mimlenmiş. Ne yaparsan yap, bazı şeyler değişmiyor" diyen Burak Yılmaz, penaltı bekledikleri pozisyonlarla ilgili sert konuştu. Yılmaz, "Herkes penaltı olduğunu biliyor. Niye penaltıyı vermiyor? VAR'a bile bakmıyorlar" dedi. Tecrübeli futbolcu, Antalyasporlu taraftarların kendisine gösterdiği tepkiyle ilgili olarak ise, "(Hain Burak) diye bağırıyorlar. Benim ne hainliğim olmuş? Maçı mı bırakayım, oynamayayım mı?" diye sordu. Başakşehir'de forma giyen arkadaşı Arda Turan'a sahip çıkan Burak, "Arda bundan sonra Allah'ın izniyle futboluyla konuşacak" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın ardından TRTSPOR'a açıklamada bulunan golcü futbolcu, maçta galibiyete yakın taraf olduklarını belirterek, "Bugün ne olursa olsun bahanelere sığınmadan kazanmamız gerekiyordu ama kazanamadık. Çok üzgünüz." dedi.
"Türk futbolunda bazı kişiler mimlenmiş. Ne yaparsan yap, bazı şeyler değişmiyor"
Kendisini üzen başka konuların da olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu, "Sadece sonuçtan değil, başka şeylerden dolayı da üzgünüz. Çıkıp konuşamıyorsun, futbolcu olarak bir şeyler söylesen, ceza alacağını biliyorsun. Türk futbolunda bazı kişiler mimlenmiş. Ne yaparsan yap, bazı şeyler değişmiyor. Ancak bizi eleştirirler, yerin dibine sokmaya çalışırlar. Çok üzgünüz ama fazla da üstünde duramam çünkü hiçbir şey değişmeyecek." diye konuştu.
"Herkes penaltı olduğunu biliyor. Niye penaltıyı vermiyor?"
Burak Yılmaz, maçta Salih Dursun ile girdiği mücadelenin ardından yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
"Herkes penaltı olduğunu biliyor. Niye penaltıyı vermiyor? VAR'a bile bakmıyorlar. Böyle bir pozisyonda bakmayacaksın da hangi pozisyonda VAR'a bakacaksın? Böyle bir şey olur mu? Bir kişi çıkıp bunu konuşsun. Bugün bizim 2 puanımız gitti. Kim verecek bu 2 puanı bize. Ancak çıkıp televizyonda konuşsunlar. Yok Abdülkadir'e bunu yapıyormuşum... Hangi biriyle uğraşacağız? Yerel medyamızla mı, hakemle mi, VAR'la mı, taraftarla mı uğraşacağız? Nasıl olacak bu? Hani bütün olacaktık, bir aile olacaktık. Her gün yerel medyada beni yazıyorlar. Hadsizin biri çıkıp televizyonda, 'Abdülkadir'e böyle yapmışım' diye konuşuyor. Yerel gazetede ona inanıp her gün beni yazıyor. Ben Abdülkadir'e canım gibi bakıyorum. Ayıp."
"Benim ne hainliğim olmuş?"
Tecrübeli futbolcu, Antalyasporlu taraftarların kendisine gösterdiği tepkiyle ilgili olarak, "(Hain Burak) diye bağırıyorlar. Benim ne hainliğim olmuş? Ben Adanalıyım ama burada doğmuşum ve büyümüşüm. Buranın altyapısından yetişmişim, alt ligde tarihinin en büyük parasını kazandırmışım. Hatta Çin'e gidip oradan da para kazandırmışım. Ben ne yapayım? Maçı mı bırakayım, oynamayayım mı? Hain görmek istiyorlarsa Trabzon'a kadar gitmelerine gerek yok. Kafalarını kaldırsınlar yeter." ifadelerini kullandı.
"Bıktım..."
Performansıyla ilgili eleştiri ve yorumlara açık olduğunu aktaran Burak Yılmaz, "Bıktım ya! Oyunumla ilgili yazılan ve konuşulanların başımın üstünde yeri var. Fakat diğer konuların hiçbiri umrumda değil. Ben çıkarım, önce takımım sonra kendim için her şeyi yaparım. Bunun dışında 2-3 adamın konuştuğu şey umrumda değil. Ben Trabzonsporlulara sesleniyorum. Yerel medyadan 2-3 adamın konuşmasından etkilenip, bana cephe almasınlar. Bunlar bize yakışmıyor. Bugün 2 puanımız gitti. Bir olup buna karşı duralım." şeklinde görüş belirtti.
"Arda bundan sonra Allah'ın izniyle futboluyla konuşacak"
Burak Yılmaz, Medipol Başakşehir'de forma giyen arkadaşı Arda Turan'ı güzel günlerin beklediğini dile getirdi.
Tecrübeli futbolcu, çocuğunun dünyaya gelmesinden dolayı Arda Turan'ı ziyaret edeceğini belirterek, "Allah'a şükürler olsun, eşi de çocuğu da sağlıklı. İnşallah yarın onları ziyarete gideceğim. Hocamdan da izin aldım. Çünkü bunu da haber yaparlar. Arda çok mutlu, inşallah onu güzel günler bekliyor. Arda bundan sonra Allah'ın izniyle futboluyla konuşacak. Biz arkadaşız, kardeşiz. Ben onu hiçbir zaman bırakmayacağım. İyisiyle, kötüsüyle, hatasıyla, doğrusuyla biz her zaman beraberiz." değerlendirmesinde bulundu.


trtspor.com.tr

Metehan Başar dünya şampiyonu oldu - Video

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda milli güreşçimiz Metehan Başar, altın madalya kazandı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Papp Laszlo Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, grekoromen stil 87 kilo finalinde Metehan Başar, Ukraynalı Zhan Beleniuk ile karşılaştı.
TRTSPOR'dan canlı yayınlanan mücadelede Milli sporcumuz, rakibini 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.
Birinci turda Kanadalı Phillip Raweriio Barreiro'yu 9-0, ikinci turda Cezayirli Adem Boudjemline'yi 3-2 yenen, çeyrek finalde ise Gürcü Roberti Kobliashvili ile 1-1 sona eren mücadelede son puanı aldığı için adını yarı finale yazdıran Metehan, yarı finalde Rus Bekkhan Ozdoev'i 2-1 yenerek finale yükselmişti.


trtspor.com.tr

Trabzonspor, Antalyaspor ile deplasmanda berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Antalya Stadyumu'nda oynanan maçta ev sahibi Antalyaspor, 15. dakikada Doukara'nın şık golüyle 1-0 öne geçti. Konuk bordo-mavili ekip Burak Yılmaz'ın 28. dakikada attığı penaltı golüyle eşitliği yakaladı: 1-1 Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
Maçın ikinci yarısından gol sesi gelmedi ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Bu sonuçla Antalyaspor puanını 17'ye Trabzonspor 15'e yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR
2. dakikada gelişen Antalyaspor atağında Hakan Özmert'in sol kanattan ortasında top, Doğukan Sinik'in kafasından sekti. Ceza sahası sağ çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Yekta Kurtuluş'un şutunda top, kaleci Onur Kıvrak da kaldı.
6. dakikada Maicon'un ceza sahası dışından şutunda, kaleci Onur topu kontrol etti.
7. dakikada Diego'nun defans arkasına pasında topla buluşup ceza sahasına giren Maicon'un sol çaprazdan kaleye şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
12. dakikada Salih Dursun'un pasıyla defans arkasına sarkan Nazım Sangare, kaleci Onur Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda kaleci Onur, iki hamleyle topu kontrol etti.
GOL: 15. dakikada Antalyaspor öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Doukara'nın yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Onur Recep Kıvrak'ın sağından direğe çarpıp ağlarla buluştu: 1-0.
24. dakikada Onazi'nin pasında, Diego'nun ters vuruşu sonrası top ceza sahası içinde Rodallega'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp auta çıktı.
27. dakikada Cissokho'nun ceza sahası içinde Burak Yılmaz'a müdahalesini faul olarak değerlendiren hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi.
GOL: 28. dakikada penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, kaleci Boffin'in sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.
31. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Rodallega'nın şutunda, top kaleci Boffin'in bacağına çarpıp oyun alanına geri döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamladı.
51. dakikada Hakan Özmert'in orta olarak kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında topla buluşan Diego'nun kafa şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
52. dakikada Cissokho'nun ara pasına hareketlenip sol çaprazdan ceza sahasına giren Maicon, kaleci Onur Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Maicon'un şutunda meşin yuvarlak kaleci Onur'un müdahalesiyle oyun alanına geri döndü.
54. dakikada Zeki Yavru'nun sağ kanattan ortasında, penaltı noktası üzerinde topla buluşan Rodallega'nın rövaşata şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
62. dakikada Trabzonsporlu oyuncuların paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Yusuf Yazıcı'nın ceza sahasına ortasında, Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu sonrası kaleci Boffin gole izin vermedi.
71. dakikada Doğukan Sinik'in ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Onur Kıvrak topu son anda kornere çeldi.
83. dakikada Maicon'un pasında topla buluşup ceza sahasına hareketlenen Doukara'nın şutunda, kaleci Onur meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
Karşılaşma, ilk yarıda atılan gollerle 1-1 tamamlandı.
Stat: Antalya
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Samet Çiçek
Antalyaspor: Boffin, Nazım Sangare, Salih Dursun, Diego, Cissokho, Chico, Yekta Kurtuluş (Dk. 76 Mevlüt Erdinç), Hakan Özmert (Dk. 62 Zeki Yıldırım), Maicon, Doğukan Sinik (Dk. 82 Serdar Özkan), Doukara
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Toure, Hosseini, Novak, Onazi, Sosa, Yusuf Yazıcı (Dk. 74 Abdülkadir Ömür), Rodallega (Dk. 90 1 Ekuban), Olcay Şahan (Dk. 81 Amiri), Burak Yılmaz
Goller: Dk. 15 Doukara (Antalyaspor), Dk. 28 Burak Yılmaz (penaltıdan) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Cissokho, Dk. 62 Chico (Antalyaspor), Dk. 90 5 Burak Yılmaz (Trabzonspor)


Konya'da 3 puan Medipol Başakşehir'in

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir, deplasmanda Atiker Konyaspor'u 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maçta Medipol Başakşehir'e 3 puanı getiren golü 60. dakikada Bajicten geldi. Daha önce Konyaspor'da da forma giyen Bajic, attığı gol sonrası sevinmedi.
Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir, bu galibiyetle puanını 21'e yükseltti. Atiker Konyaspor ise 13 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada Jahovic'in pasında topla buluşan Traore'nin sert şutunda, top İrfan Can Kahveci'ye çarparak kornere çıktı.
26. dakikada Bajic'in sol kanattan ortasında, ceza sahası içerisindeki Visca'nın vuruşunda top Diagne'ye çarparak kornere gitti.
28. dakikada Josson'un, konuk ekibin savunmasından dönen topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
35. dakikada Da Costa'nın orta sahadan pasında, Clichy topu Bajic'in önüne indirdi. Bu futbolcunun ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı üzerine gelen topu kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
GOL: 60. dakikada konuk ekip öne geçti. Kerim Frei'nin ceza sahası içerisine pasına hareketlenen Bajic, topu ağlara gönderdi: 0-1.
69. dakikada Milosevic'in pasına hareketlenen Yatabare'nin sert şutunda, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi.
81. dakikada Visca'nın ceza sahası içerisinden şutunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti.
Karşılaşma, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Diagne, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Traore (Dk. 64 Fofana), Jonsson, Yatabare (Dk. 75 Mücahit Can Akçay), Jevtovic (Dk. 70 Vedat Bora), Milosevic, Jahovic
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Uğur Uçar, Da Costa, Epureanu, Clichy, İrfan Can Kahveci (Dk. 77 Soner Aydoğdu), Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro (Dk. 69 Jojic), Kerim Frei (Dk. 83 Arda Turan), Bajic
Gol: Dk. 60 Bajic (Medipol Başakşehir)
Sarı kart: Dk. 50 Diagne (Atiker Konyaspor)

Ali Koç’un Yüksek Divan Kurulu toplantısındaki açıklamaları

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı olağan toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 


Ali Koç'un açıklamaları şöyle:
"Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım Vefa Bey, Sayın YDK Üyelerimiz, Yönetim Kurulumuz, misafirlerimiz hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sizin sorularınıza gelmeden önce birkaç konuya değinmek durumundayım. Öncelikle futbol konusunda birkaç kelime ifade etmek istiyorum. Beklentimizin çok uzağında bir yerdeyiz. Bu felsefe değişikliğinin, zihniyet değişikliğinin sıkıntılı olacağını biliyorduk ama bazen de şans yanınızda olmayınca, işler üst üste kötü gidince olumsuz bir noktaya geldik. Biz yeniden yapılanmadan geçiyoruz. Ne yapmaya çalışıyoruz, ne kadarını yapabiliyoruz? İki temel felsefemiz vardı. Bir tanesi yaş ortalamasını düşürmek. Biz geçen sene itibariyle tüm Avrupa takımları arasında en yaşlı üçüncü takımdık. İkinci hedefimiz de maaş ortalamasını düşürmekti. Benfica’nın maaş ortalaması 400 bin Euro. Bize karşı iki maçta oynayan 2 oyuncuları vardı, yıllık 90’ar bin Euro alıyorlardı. Bizim bugün verdiğimiz ücretlerle sürdürülebilirlik mümkün değil. Üçüncü hedefimiz de yatırım yaptığımız sporculardan ekonomik değer sağlayabilmek. Yani yatırım yapılan oyuncuların belli bir müddet Kulübümüze sportif açıdan katkı sağladıktan sonra satışlarından da ekonomik değer yaratmaları. 3 hedefle yola çıktık. Bu sene 25 milyon Euro’luk bir satış yaptık, 13 milyon Euro’luk da bir satın alma yaptık. 11 yeni futbolcuyu 13 milyon Euro ile kadromuza kattık. FFP sıkıntılarından dolayı, yani sattığın kadar alabilirsin kuralından dolayı satışlarımız da sezon sonuna denk geldiği için transferlerimizi son dakika yapmak durumunda kaldık. Buna mukabil hocamızın da hakkını vermek istiyorum. 2 en temel oyuncusu olan Giuliano ve Josef de Souza’yı satmak durumunda kaldık, yani hem 2 temel oyuncusunu hem de 2 ay boyunca sezona hazırlık yaptığı oyuncuları satmak durumunda kaldık. Bazen tercihen bazen mecburen kararlar alıyorsunuz. Bu mecburen alınan bir karardı. İkisinin getirdiği meblağa baktığınız zaman hocamız, Sportif Direktörümüz, Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız karar verdi ki satmamak sorumsuzluk olurdu. Josef aralık ayı sonunda boşa çıkacaktı. 4 milyon Euro’dan başlayan pazarlıklar 12 milyon Euro’ya gelince yapacak bir şeyimiz yoktu. Hocamız da bu satışları kabul etti ama hakkını vermek lazım. 2 önemli oyuncusunu bırakmak zorunda kaldı. Transferler de geç sonuçlandı"
YENİ BİR TAKIM KURDUK, SANCILIĞI OLACAĞINI BİLİYORDUK
Yeni bir takım kurduk. Sancılı olacağını biliyorduk. Arzu ettiğimiz takım ruhunu yeterince çabuk sağlayamadığımızın öz eleştirisini yapabiliriz. Bununla beraber Samandıra’nın dengelerine daha çabuk hakim olamamak ya da fazla güvenmekten dolayı öz eleştiri olabilir. FFP’den dolayı da transferleri geç yaptığımız konusunda eleştirilebiliriz. Bunlarla beraber 9 maçta aldığımız 9 puan sadece bunlarla açıklanamaz. Bizim gibi büyük takımlar kötü oynadığı zaman da maç kazanabilirler. Dediğim gibi bütün olumsuzlukları üst üste yaşadık. Kötü oynadığımız zaman kazanmamız gereken bazı maçları kazanamadık. Bugün puan cetvelinde sıramız farklı olabilirdi. Bu kadar kötü başlangıcı da sonu iyi olacak bir yolculuğun karması olarak da zaman zaman kendi kendime söylüyorum. Bu noktada baştan aşağı bir zihniyet değişikliği, bir kültür değişikliğinden bahsediyorum, sadece futboldan bahsetmiyorum. Kulübümüzün her kademesinden bahsediyorum. Kulübümüzün geleceğinin daha sağlam olması, mali bağımsızlığın sağlanması, kendi yarattığı mali güçten sürdürülebilir bir sportif başarı yakalaması zihniyetinden bahsediyoruz. Kulübün insan kaynağı kalitesini arttırmayı, iş süreçlerini değiştirmeyi, işleyişini baştan aşağı çağın gereklerine uyduracak şekilde hak ettiği yerde ve kalıcı şekilde olması gereken süreçleri yerleştirmekten bahsediyoruz. Bu kolay değil. Zor olacağını biliyorduk.
EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TARAFTARIMIZ, ARKAMIZDA OLMAYA DEVAM EDİN
Kötü oynadığımız günler geçti. Son 5 maçın 4’ünde gol yemedik. Savunmayı oturttuk. Ofansif futbol da oturdukça galibiyet serileri gelecektir, bu kötü günler geride kalacaktır. Hem burada konuşan üyelerimize hem de inanılmaz sabır gösteren taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Psikolojik bir virajdan geçiyoruz. En büyük gücümüz Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe camiasıdır. Futbolcular sahada mücadele diyorlar biz pek çok alanda aynı anda mücadele ediyoruz. Başarımızı istemeyen bir kitle olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Biz bu mücadeleyi vereceğiz. Arkamızda olmaya devam edin, biz de bütün bu engelleri aşacak güç, bilgi birikimi, inanç, pozitif yaklaşım, hepsi var. Buna inanın.
Dolayısıyla inandığımız yolda sonuna kadar gideceğiz. Başarılı olup olamayacağımızı zaman gösterecek. İnşallah başarılı oluruz ki bizden sonra gelenler için temelleri kuvvetlendirilmiş ve sadece futbolda değil, mücadele ettiği her alanda ses getiren bir kulüp oluruz. Bizim gibi kulüpler dünyada çok az sayıda var.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFLAYINCA VİRÜSLER DE ORTAYA ÇIKIYOR
Bağışıklık sistemi zayıflayınca virüsler de ortaya çıkıyor. Bir kısmı art niyetli olan, hakikaten Fenerbahçe’nin başarısını istemeyen, bir kısmı değişime karşı olan ve eski paradigmaların devam etmesini isteyenlerdir. Olabilir. Yorucu, bölücü, yıpratıcı, olumsuz enerjiyi yayanlar etrafımızda var. Ülkemizin doğasına çok has bir olay. Açıklık getirmek istediğim bir mevzu var. Biz mümkün olduğunca şeffaf olmaya çalışıyoruz. Bir şey söyleyeceğimiz zaman açık açık söylüyoruz. Kapı arkalarında, lokantalarda, barlarda medya mensuplarıyla bir araya gelip onlara arkadan haberler verip algı yaratıp açıklamalar yapmıyoruz. Çıkıyoruz, açıklıyoruz. Bunun artı bir tarafı var. Uzun vadede artı tarafı daha fazla olacak. Konuştuğumuz zaman daha fazla dinleyen olacak. Kısa vadede de bizim söylediklerimizi yıpratmak daha kolay oluyor.
Değişime karşı olanlar dedik. Samandıra’da da buna benzer bir yapı vardı. Orada bazı değişiklikler, bazı görevden almalar akabinde bazı davranış bozuklukları, kabul edilmeyecek söylemler, görevi layıkıyla yapamama, iş verene sadakatsizlik de diyebilirsiniz, nasıl yorumlarsanız yorumlayın, böyle şeylerle karşılaştık. Allah’tan Fenerbahçe’ye inanan, sadık olan ve iyiliğini isteyen sayısı daha fazla olduğu için bunlar ortaya çıktı. Zaten hayatta hiçbir şey gizli kalmıyor.

BİLGİ SIZDIRMA OLAYINI BASİTLEŞTİREREK KAMUOYUNA YANSITIYORLAR 
İki olay var. Birincisi davranış, söylem, inanmama, başarısızlık beklentisi. Bir de bilgi sızdırma olayı. Bilgi sızdırma olayı son derece enteresan. Sanki bu kadar olağan dışı bir olayı olağanmış gibi kamuoyuna yansıtmak… Maç verilerini paylaşmışlar. Bunu basitleştirmek, yanlış karar aldığımızı gösterecek şekilde manipülatif haberler yapmak aslında bu sektörün ne kadar yozlaştığının da en güzel örneği. Biz sadece Fenerbahçe’de değil, bu sistemin değişmesi için de meydan okumaya geldik. Değişir, değişmez zaman gösterecek ama Türk futbolu kesinlikle bu zihniyetle federasyonundan, medyasından, menajerinden, yöneticisinden futbolcusuna kadar hak ettiği yere hiçbir zaman gelemeyecektir.
Şimdi bu arkadaşlarla yollarımızı ayırdık ve dikkat ederseniz açıklamamız, iletişim şeklimiz, planlamamız bir plan içerisindeydi. Önce yazılı açıklama yaptık, iki gün sonra maçtan önce kısa bir açıklama yaptık, üç gün sonra da detaylı bir açıklama yaptık.

Şunu ifade etmek istiyorum; bu 3 hocadan sadece birisi için bu geçerli. Bizim sızdırılan bilgilerimiz sadece maç verileri değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün antrenman programı, antrenman görüntüleri, antrenman performans verileri ve oynadığı maçlarla ilgili verileri 28 Haziran’dan itibaren bizim tespit ettiğimiz 176 ayrı mesajla dışarıya yollanmıştır. Bunun neresi olağandır? Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, insanlar yalan söylüyorlar herkes inanıyor, doğruyu söyleyenler ispatlamak zorunda kalıyor. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak kabul edilemez bu davranışı kınıyorum ve Kulübümün çıkarı doğrultusunda doğru bulduğum her şeyi ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımla yapmaya gayret gösteriyorum.
GÖREVDEN ALDIĞIMIZ ANTRENÖRLER HATALARINI KABUL ETTİ, PİŞMAN OLDUKLARINI SÖYLEDİ
Yapacağımız açıklamaların tarihlerini çok titiz şekilde belirledik. Niye? Dostu düşmanı görebildik. Bu kişiler medyayla ilgili taşlarını döksün diye bekledik. Bizi mahkemeye vereceklermiş, basın toplantısı yapacaklarmış. Yapsınlar, hala bekliyorum. Mahkemeye de versinler. Sonra hocalardan görüşme talebi geleceği ifade edildi. Ben her konuda iki tarafın dinlenmesi gerektiğine inanan bir insanım. Dolayısıyla hocalarımızla görüşmek konusunda hiçbir sakınca yoktu benim için. Zihniyeti anlamanız açısından söylüyorum, bu insanlar bizden randevu isteyeceklerini önce basına söyleyip sonra istediler. Nasıl hareket ettiklerini daha iyi anlamanız için söylüyorum. O haberlerden 2 gün sonra randevu talebi geldi. Biz de randevu talebini verdik. Bahsedildiği gibi 5 saat görüşme olmadı, 2 saat görüşmemiz oldu. Yönetim Kurulundan bazı arkadaşlarımla beraber bu 3 arkadaşı oturduk dinledik. Çok şeyler söylediler. Hatta aynen şu ifadeyi kullandım kendilerine, ‘Çok şey söylüyorsunuz ama aslında hiçbir şey söylemiyorsunuz.’ Geldiğimiz noktada bu arkadaşlar hatalarını kabul ettiler, niyetlerinin kötü olmadığını, pişman olduklarını ve basın açıklamasını yapacaklarını ifade ettiler. Bizim için makuldü. Niye makuldü? Çünkü bu kişilerin aileleri ve çocukları da bu işten olumsuz etkileniyorlardı. Hatta kaleci antrenörümüzün oğlu okulda bir sıkıntı yaşamış ve okula çağrılmış. Bu da toplantıda gündeme geldi. Toplantının özeti şöyleydi: Her şey anlatıldı, hiçbir şey inkar edilmedi, sadece niyetlerinin farklı olduğu ifade edildi. Mesela bilgi konusunda sızdıran arkadaşa, ‘Bu Türkiye’de 4 ayrı hususta kanuna aykırı, velev ki bu sızdırılan bilgiler bir rakibin eline geçti. Biz rakiple maç yapacağız, nasıl olacak?’ dedik. ‘Haklısınız’ dedi.
Biz onun bunun iyi niyetiyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nü yönetemeyiz. Mesela geçen senenin verileri. Kulübe ait sistemde yoktu. Hafıza yetmemiş ama onların bilgisayarında vardı. O 1 kişi, 3 kişiden bahsetmiyorum. Bu toplantının sonunda öyle bir noktaya geldik ki, hatta Murat Öztürk hocaya dedim ki ben çocuklar konusunda hassasım, hakikaten böyle bir şey olmuşsa ben okula gideyim, çocuğunla görüşeyim, baban ihanet etmedi yanlış yaptı diyeyim, faydası olursa geleyim. ‘Çok isterim’ dedi. ‘Tamam’ dedik. Siz pişmansanız camiadan özür dileyeceksiniz, bir açıklama hazırlayın, bize iletin, sonra bunu açıklayalım ve bu konuyu kapatalım. Hatta aileleriniz sıkıntıya girmesin diye belli bir süre maaşlarınızı da ödeyelim çünkü yaptığınız hatada onların suçu yok.
Hal böyleyken birdenbire basına o günkü toplantıda yaptığımız konuşmalar bir medya mensubu üzerinden basında yazıldı. Orta yolu buluyoruz, vicdanlı davranıyoruz, kimse zarar görmesi babında… Bunlar yine dayanamıyorlar, birebir olmasa da birebire yakını basında çıkıyor. Bu olay olduktan sonra, ‘Arkadaşlar bu iş bitmiştir, siz kendi yolunuza biz kendi yolumuza’ dedik. Bu konuda biz cevap vermediğimiz için insanlar atıp tutabiliyorlar. Biz az konuşup öz konuşmayı tercih ediyoruz. Buna alışacaklar ve daha sağlıklı bir iletişim mekanizması kuracağız.
'SİZ KENDİ YOLUNUZA, BİZ KENDİ YOLUMUZA DEDİK'
Gelelim bu arkadaşların durumuna. Şu an mesajlaşarak özür diliyorlar. Affedin diyorlar, çocuğunun resmini falan yolluyor. Beni de nereden yakalayabileceklerini biliyorlar. Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Bunu böyle bilmenizi rica ediyorum. Şimdi de şöyle bir hava yaratıyorlar; 5 saat konuştular, açıklama yapmıyorlar, çocuğunun okuluna gidecekmiş, bunlar pişman… Hatta biri, ‘Ali Koç dolduruşa geldi, hata yaptı, hatasının nereden döneceğini bilmiyor.’ Hakikaten vicdandan, merhametten de anlamıyorlar. O yüzden, ‘Siz kendi yolunuza, biz kendi yolumuza’ dedik. Bundan sonra süreç nasıl gelişir bilmiyorum ancak bu kadar olağan dışı bir olayı sanki çok olağanmış gibi medyadaki ağabeyleriyle pozisyonlandırmak aslında Türk futbolunun yozlaşmasının en güzel örneklerindendir. Bunu özel sektörde yapsanız endüstriyel casusluğa girer. Hukukçu arkadaşlara sordum durum nedir diye, birçok cevabı var.
Bizi şöyle tenkit edebilirsiniz; ‘Başından kadroda tutmasaydınız.’ Bizi bununla yargılayabilirsiniz ama bunun dışında bu süreçte pek hatamız olduğunu düşünmüyorum. Bu bilgilerin niye sızdırıldığının cevabı yok. Yollayan varsa alan da var. Şimdilik bekliyorum. Bilgiler yollandı diye bu iş geçilemez. Medyadaki insanlara da söylüyorum, işin ciddiyetini anlayın, magazin dedikodularından daha çok Türk futbolu nasıl kalkınır, niye gerideyiz, niye finansal açıdan bu durumdayız diye araştırın. Çay kahve içip böyle haberler üretip insanları rencide etmek… Bizim ciddi bir işimiz var. 111 yıllık kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. İşin ciddiyetini anlayın. Bu işin iki tarafı var, yollayanı da var, alanı da var. Alan taraf da kınıyorum diyebilir. Bekliyorum.
HABERCİLİK YAPTIĞINI SANAN KÜÇÜK İNSANLAR
Bir diğer konu, yöneticiler kavga ediyorlarmış. Hatta iki tanesi önümde tekme tokat birbirlerine girmişler. Ben seyretmişim, sonra birinin tarafını tutmuşum. Sonra onunla Brüksel’e maça gitmişim, diğeri gelmemiş. Bundan mesaj çıkıyor. Ne bir kavga var, ne tekme var, ne tokat var. Tekme tokat zaten bizim gibi insanların arasında olmaz da… Yani böyle görüş ayrılıkları… Bunlar nereden çıkıyor. Sonra diğer iki arkadaş da çok ağır tartışmalar yapmışlar. Bu insanlar 2-3 ayda benim kredimi yok etmişler, ben seçime gitmeliymişim, yeni yönetim kurulu yapmalıymışım. Uçuklar bunlar işte. Bağışıklık sistemi yavaşladığı zaman ortaya çıkan bölücü, yaralayıcı, kuşku verici haberler yapıp habercilik yaptığını sanan küçük insanlar bunlar.
FENERBAHÇE'YLE VAR OLANLARLA FENERBAHÇE İÇİN VAR OLANLAR ARASINDA BİR MÜCADELE
İçiniz rahat olsun hiçbir sorun yoktur. Herkes fedakarlıkla, özveriyle ailelerinden feragat ederek Fenerbahçe’ye hizmet etmeye çalışmaktadırlar. Şunu çok iyi anlamanızı istiyorum. Sportif mücadelenin dışında burada şöyle bir mücadele var; Fenerbahçe’yle var olanlarla, Fenerbahçe için var olanlar arasında bir mücadele var. Bu olaya dönersek bu işi ortaya atan zat, zamanında ‘Emenike’nin para sayma görüntüleri var’ diyen zat. Bu kişiye bakarsak zaten işi hayal dünyası, garip garip arkasında duramayacak hiçbir doğruluğu olmayan bilhassa Fenerbahçe’ye karşı haberler yapmak. Bizden önceki yönetime de yapılmış. Bu insanların yalan söylemelerinin, gerçek dışı haber yapmalarının hiçbir bedeli yok. Ne hayatları değişiyor, ne iş verenleri yaptırım uyguluyor. Bizler burada her türlü fedakarlığı, çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını, kendi itibarımızı riske ediyoruz, bu insanlar spora da hiçbir katkı sağlamayıp dedikodu yapıyor, yalan yanlış şeyler söylüyor. Aslında üzüldüğüm nokta; bazı taraftarlarımızın, camiamızın bundan etkilenmesi. Yoksa benim hiç umurumda değil. Bunlar ne Fenerbahçe’nin gidişatına bir şey yapabilirler, ne de başka bir şey. Bunları bilmenizi istiyorum. Türk futbolu bir yere gelecekse, medya mensupları da bu paralellikte değişim sağlamak zorunda. Yoksa böyle gitmez.
1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR KONUSUNA CAMİAMIZIN HER KESİMİ HASSAS
Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu’na teşekkür ederim. 1959 öncesi dönemindeki şampiyonluklarımıza gelelim. Metin Bey seçim süresi boyunca bu konuyu çalıştı. Hatta eski yönetimimiz de bu konuyu çalıştı. Metin Bey, o yönetimimizin kurduğu komitede vardı. Bu kapsamlı çalışmayı web sitemizde yayınladık. Henüz görmediyseniz hararetle görmenizi rica ederim.  Çok iyi yapılmış bir çalışma. Tezler, karşı tezler, bütün gerekçeler orada duruyor. Bu, zaman alacaktır. Bu yönetimler üstü bir konudur. Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminde kim varsa bu konunun üstüne gitmelidir. Biz ilk adımları attık. Şunu söylemek istiyorum, TFF tarafından 1924 yılı itibariyle resmi olarak oynatılan Türkiye şampiyonaları, o dönem forma giyen, gol atan, efsane olan hatta bazılarının bugün lige adını verdiğimiz isimlerin kazandığı şampiyonluklar göz ardı edilemez. Bu akıl ve mantık açısından mümkün değildir. Bu konu er ya da geç sonuçlandırılacaktır. Bu konu sadece Fenerbahçe’yi ilgilendirmemektedir. Başka takımların da o dönemde şampiyonlukları söz konusudur. Aradaki fark ise Fenerbahçe’nin rakiplerine göre daha fazla şampiyonluğunun olmasıdır. Belki benzer sayılarda olsaydı bu konu bu kadar bekletilmezdi. Camiamızın her kesimi bu konuya hassas. Her kesimi bu konuyu sahipleniyor. Camiamıza teşekkür etmek istiyorum. Bu teşekkürle beraber aynı zamanda birçok tarafsız spor yazarı ve kamuoyunun tarafsız kesimi bu konuyu sahiplenmiş durumda. Bizim ve diğer kulüplerin haklarının olduğunu savunuyorlar. Onlara da teşekküre diyorum. Zaten tablo açık ve net. Konuya tarafsız yaklaşan herkesin görüşü kuşkusuz aynı olacaktır. Bundan sonraki süreç camia olarak medyada falan bağırıp çağırarak değil, ilgili mercilerle, kurumlarla oturmak konuşmak, ikna etmek, başka kulüpleri yanımıza çekmek. İnşallah muvaffak oluruz çünkü ülkemizde her zaman akıl ve mantık işlemiyor.
3 TEMMUZ KUMPASINI TÜRKİYE GÖRDÜ, FENERBAHÇE'YE HAKKINI GERİ VERİN
3 Temmuz konumuz var. Artık çok uzadı bu iş. Hiç mantığı yok. Bu işin kumpas olduğu Türkiye tarafından görüldü. Çok fanatikler haricinde taraflı tarafsız herkes bu konuyu gördü. Fenerbahçe Spor Kulübü dimdik ayakta durdu. Sadece Fenerbahçe dimdik ayakta durdu, sokağa döküldü bu yapıya karşı. Birçok kesim, birçok insan, birçok kurumun hayatı karartıldı kumpaslarla. Birçoğunu telafi etmek bile mümkün değil. Artık bu camianın hakkını verin. Bunu talep ediyoruz, rica ediyoruz, bekliyoruz. Sebebi ne olursa olsun bu kadar uzamamalı. Ne olursa olsun bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar peşindeyiz. Biz derken hepimizi kastediyorum. Sadece Yönetim Kurulu ve hukuktaki arkadaşları kastetmiyorum. Bu konuyla ilgili net görüşümü de seçim kazandığımız gün söyledim. Fenerbahçe’ye hakkını geri verin. Artık zamanı gelmiştir. Bunu uzatmanın hiç kimseye faydası yoktur.
KOL HER ZAMAN YEN İÇİNDE KALMAZ
Kol kırılır, yen içinde kalınır deniliyor. Kalır. İki eş, dost ve akraba iseniz kalır. Milyonları temsil ediyorsanız, ciddi anlamda yanlışlar yapılmışsa, zaman zaman kol kırılır yen içinde kalmaz. Kalmaz ki bir daha bunlar yaşanmasın.
SPK’ya teşekkür etmek istiyorum. Burhan bey biraz evvel teşekkür etti. Sermaya artırımı sürecinde çok yardımcı oldular. Yardımlarına ihtiyacımız vardı. Sonuçlandırdık. Sonuçlandırdıktan sonra seçim sürecinde de söyledim. Biz önce fedakarlık yapacağız sonra camia olarak fedakarlık yapmak durumundayız. Hiç ismini cismini bilmediğiniz insanlar, rakamlara girmeyeceğim, ama biz göreve geldiğimizden beri ciddi katkılarda bulundular. Çok rahatlıkla katkı alacağımızı beklediğimiz insanlarla da istediğimiz noktaya gelemedik. Burhan Bey'in, Sevil Hanım'ın bahsettiği kaynak yaratma kampanyası geleceğimiz açısından çok önemli. Az önce ifade etmiştim. Değişim süreci kötü sonuçlardan dolayı etkileniyor. Biz aslında sonuçlar birazcık arzu ettiğimiz gibi olsaydı hemen sermaye arttırımından sonra düğmeye basacaktık. Biraz gecikti ama biz bu işten çıkacaksak üyelerimizin de ifade ettiği gibi birlik beraberlik içerisinde çıkacağız. Sadece sözle değil, aksiyonla çıkarız. Bir öğrenci her ay cep telefonuna 10 lira verir, 100 binlerce insan katılır; bazı insanlar her ay 100 lira verir. Bazı insanlar bin lira verir. Bazı insanlar, 10 bin verir, 100 bin verir. 1 milyon verir. Bu camiada bu güç var. Bu camiada diğer camialar olmayan bu cömertlik var.
ÜYE SAYIMIZI HER YIL 10 BİN ARTIRMAK İSTİYORUZ
Biz bunu en küçük rakamlardan en büyük rakamlara kadar katkıda bulunacak insanlara hitap edecek şekilde kurguluyoruz. Bunun bir ayağı üyelik tarafı, üyelikle ilgili de birkaç soru oldu. Geleceğim bu konulara. Biz ilk dönem sonunda 60 bini hedefliyoruz. Evet bazı büyüklerimiz şöyle düşünüyor. Küçük olsun, küçük kalalım. Biz biraz farklı düşünüyoruz. Biz sağlıklı kalalım. Demokratik kalalım. Katılımcı olalım diye düşünüyoruz. O yüzden üye kampanyasını başlattığımız zamanda sizlerden azami destek istiyoruz. Rica ediyoruz. Hepimiz Fenerbahçe’nin birer elçileri olarak bu kampanyaya hizmet etmeliyiz. Bugüne kadar ki rakam iyi bir rakam. 900 küsür kişinin gelmesi. Benim hedefim her sene 10’ar bin, 10 bine yakın bir rakam sağlayabilmek. İnanın tüzüğümüzü tadil ettiğimiz zaman Fenerbahçe Spor Kulübü’nün çıkarları doğrultusunda pozisyonladığımız zaman bu rakamlar kesinlikle tehlike veya sıkıntı arz etmeyecektir. Buna inanmanızı sizden rica ediyorum.
Denetleme raporuyla ilgili ben 2011’den itibaren bu toplantılara katıldım. İlk defa böyle bir sunum görüyorum. Size teşekkür ederim. Çok başarılıydı. Burhan Bey'e, Earnst&Young'a ve profesyonel arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Çok yoğun çalıştılar. Biz size şu an sadece işin finansal sonuçlarını aktardık. Bu işin başka neticeleri de var. Onları zamanı gelince aktaracağız. Biz sadece resmin kendini aktardık. Hem denetleme raporunu hem de konsolüde raporları arzu eden herkes genel sekreterimizden temin edebilir. Mail ortamı yahutta basılıp size yollanacaktır. İsteyen herkes bunu temin edebilir. Geçmişte bu rakamlar verilmiyormuş herhalde.  İstediğiniz şekilde alıp, sorgulayabilirsiniz. Katılmadığınız, anlamadığınız bir konu olursa da genel sekreterliğimizden randevu alıp sizlere bilgileri aktarmaya özen gösteririz.
Son konum yine basınla alakalı. Sizinle son buluşmamızdan beri bir basın organıyla, bir grupla sıkıntı yaşadık. Ve biz basına ambargo koymakla suçlandık. Şunu tekrar ifade etmek istiyorum. Biz kimsenin tesislere girmesini yasaklamadık. Kimsenin Fenerbahçe’yi günlük takip etmesini ve kamuoyuna açık olan hususlarda arzu ettikleri takdirde engellemedik. Kimsenin patronunu, editörünü, gazetenin sahibini arayıp şunu işten çıkar, buna ikaz ver, şu haberi yap, bunları yapma da demedik. Demeyiz de. Biz ne dedik. Testiyi taşıyanla, kıranı ayırt edeceğiz. Fenerbahçe’nin medyaya, medyanın da Fenerbahçe’ye ihtiyacı var. Ama demin bahsettiğim kişileri özelimize sokmayacağız, dedik. Özelimiz nedir? Bu toplantı özel değil, herkese açık. Genel kurul herkese açık. İdman, takip eden herkese açık. Stat turu için basın lansmanı yapıyoruz; herkese açık ama Camiaya Sesleniş programına gazeteci çağırıyorsak, sınırlı sayıda medya mensubu çağırabiliyorsak, varız. Sportif direktörümüzle bir yemek düzenlersek, bunda da aynı şeyi uygularız, yani özelimize daha fazla sokmayacağız, dedik.
Hakkımızda işler kötü giderken çok kötü haberler yapılıyordu. Bir tane hocamızla ilgili haber yapıldı. O haberde bir tane Hollandalı gazeteci kaynak gösterildi. O gazetecide çıktı, "Yalancılar, yalan haber üreticileri ben sizden kimseyle konuşmadım; ben böyle bir haber yapmadım" dedi. Türk medyası adına ben utandım. Veya o grup adına diyelim. Ondan sonra da Camiaya Seslenişe çağırmadık. Vay efendim, ne Fetöcülüğümüz kaldı, ne bilmem nemiz kaldı. Siz tabii bunları bu kadar yakından takip etmiyorsunuz. Yaptıkları haberler her yerde kaynakmış. Bu haber dışındaki öbürlerini gösteriyorlar. Diğer internet ve gazetelerde çıkan haber gösteriyorlar.
Mesela bugün herkese açık burası. Demin bahsettiğim zat,  yöneticilerin kavga ettiği haberini yapan bana sorarsanız; yalancının önde gideni. Buraya akreditasyon için başvurdu. Biz de verdik. Ama gelmedi. Gelseydi söyleyeceklerim farklı olacaktı. Daha fazla söyleyeceğim vardı ama gelmedi. Şunu söylemek istiyorum; bizim medya anlayışımız da öyle ambargo koymak yok. Bazı arkadaşlarım kesinlikle bir daha tesislere sokulmaması gerektiğini düşünüyor. Ben biraz daha şuanda farklı düşünüyorum. Medya konusunda bunu da bilmenizi istiyorum. Onu tesise sokma, buna yasak getir, öyle bir şey yapmadık.  Yapmayı da düşünmüyoruz.” dedi.
Ardından Yüksek Divan Kurulu Üyelerinin konuşmalarına cevap veren Başkan Ali Koç, şu açıklamaları yaptı:
- Selim Ergüler, “Mali tablo moralimi bozdu” dedi. “1.2 milyara ihtiyaç var” dedi. Evet, bu her sene var. Sakın bir seferlik olduğunu düşünmeyin. Burhan beyin sunumunda dikkatinizi çekti mi, bilmiyorum. Basketbolun açığı futboldan çok daha fazla. Rakamsal olarak ve bu Doğuş’un çok değerli katkısı ile beraber daha fazla. Bir de o yok bu sene.  Bir onunla mücadele ediyoruz, Fenerbahçe’nin çok büyük bir spor kulübü olduğunun bilincinde bütün sıkıntılara rağmen burada bir bütçe kesintisine gitmedik. Parayı nasıl bulacağız bilmiyorum ama bir şekilde bulacağız.
- YDK’nin verimli işletmesi sağlanmalı? Biz en azından denetim kurulu tarafına bizim katkımız var. En azından ben denetim kuruluna ilk tanıştığımız zaman dedim ki, sizin işiniz bizi tasdiklemek değil; sizin işiniz bizi sorgulamak. Yanlış yapıyorsak da çıkıp açıklamak. Bunu söyledim. Çünkü bana sorarsanız da şu içinde bulunduğumuz sıkıntılarda geçmiş denetim kurulunun da büyük bir sorumluluğu vardır. Kim ne derse, desin.
- Tüzük tadilat, bu bizim bir önceliğimiz. Pek çok nedenlerle önceliğimiz. Son dönemde iki kere tadilata uğradı. Fenerbahçe'nin daha sağlıklı , daha demokratik ve daha sorgulayıcı bir kulüp olması açısından bizim önceliğimizdir. Ve size şunu temin ederim ki, süreç başladı. Çalışmalar yapılıyor. Neyi istiyorsanız bize yollayın. Şimdiden değerlendirelim. Ama bu ne aceleye gelecek, ne oldu bittiye gelecek;  biz camia olarak hazır olmadan sonuçlandırılmayacak. İsteyen herkes katılacak, görüş verecek. Yani size bir gün posta adresinizde görüp, üç gün sonra cevap verin olmayacak. Öyle bir tüzük değişikliği yapacağız ki, çok uzun sürelerde kimsenin tüzükle uğraşması gerekmeyecek. Ben şahsen seçim döneminde yaşadığım haksız rekabetin bir daha kimsenin yaşamayacağına teminat vermiştim. Fenerbahçe Spor Kulübü seçimlerinde en adil, en demokratik seçimler olmalı. Kurullarda görevlerini en rahat bir şekilde yerine getirmelidir.

- Eyüp Karadayı,  acil şifalar dilerim. İlk defa konuştum diyorsunuz. Kürsüyü işgal etmediniz, onur verdiniz. Şeref verdiniz. İnşallah sizin dediğiniz gibi o örnekler olur. ben olacağına inanıyorum. Çok güzel bir hikaye yazacağız.
- Acaba haftaya maç (Galatasaray maçı) dönüm noktası olur mu? Uçakta futbolculara söylüyordum. Dönüm noktası olacağına inanıyorum. İşler ne kadar kötü giderse gitsin, en büyük direnç kaynağımız sizsiniz, üyelerimiz, taraftarlarımız. 2-0’dan sonra Belçika’da tezahüratın daha yükselmesi daha coşkulu olması bunu hocaya anlatıyordum. ‘Gör Fenerbahçe farkını diye. Bizim en büyük gücümüz biziz. Gerisiyle biz her türlü mücadele ederiz.
- Köksal Bey de yeni tüzüğe ihtiyaç var, dedi. YDK’nın yetkileri elinden alındı, dedi. Anti demokratik yapıda düzelme yoktur dedi. Bizi mi kastetti, tam bilmiyorum. Biz antidemokratik bir şey yapıyorsak düzelene kadar da bizi ikaz edin. Tüzüğü değiştirmemiz lazım. Bazı üyeler ihraç edildi. Yeniden üyeliğe kabul barış getirecektir, diyor.  Katılıyorum. Bizim dönemimizde  sadece bir kişi ihraç edildi. O da benim şahsım hakkında çok ağır ifadelerde bulunduğu için sonucu ne oldu bilmiyorum. Onun dışında hiçbir kimse verilmedi. Konuları kişiselleştirmemeye gayret gösteriyorum. İhraç edilenlerin değerlendirmesi yapılacaktır. Herkesin affı söz konusu değil. Mümkün olduğu kadar da yapabileceğimizi yapmalıyız diye düşünüyorum.
- Fenerbahçeli olmayan üyeler, evet son dönemde çok arttı. Ve bu üyeler ben de karşılaştım, çekinmeden söylüyorlar. ‘Başka takımı tutuyoruz ama üye yapıldık’ diye. Seçim süreci için. İsimlere girmeyelim, kimsenin alnında da yazmıyor hangi takım tuttuğu. Burada bir filtreleme yapmalıyız.
- Sporcuların üyeliği, benim düşüncem bir sporcu spor hayatı devam ettiği sürece hiçbir yere üyeliği bulunmamalı.  Çünkü yaşanan sıkıntıları görüyoruz.
- Köksal Bey güzel Türkçesiyle bu toplantılara yoğun hazırlığı ile bilinen biridir. Eldivensiz şekilde de görüşlerini paylaşır. Finansal konuları kısa kesiyorum dedi. Keşke Köksal ağabey geçmişte yoğun konuşmalarını finansal konulara derinlemesine girseydin de biraz daha çünkü sen konuştuğun zaman insanlar dinliyorlar. Sen büyüğümüzsün. Tecrübelisin. O yüzden geçmişi  bırakıp bizleri her zaman ikaz etmelisiniz.
- Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon benzetmesi, inşallah temennin doğru olur. İnşallah o günleri de görürüz.
- Dereağzı sporcu  cemiyeti. Şimdi buna değinmek istiyorum. Çok doğru söylüyorsunuz. Dereağzı yeni sahalar gerekmekte, doğrudur. Locmanlar baştan aşağıya yenilenmek durumunda. Biz bir çalışma yaptık. Dereağzını zorlarsan 5 saha çıkıyor ama her şeyi çıkartırsan. Onun yerine dedik ki, futbol çıksın, her şey Dereağzı’nda kalsın. Çünkü bakın Anderlecht’te gittik, bizim yarımız kadar bütçeleri var. Geçen sene 15 milyon Euro harcamışlar altyapıya. Yeni sahipleri 30 milyon Euro harcayacaklar. Bizim de altyapımızı baştan aşağıya değiştirmemiz lazım. Hesaplarımıza göre 7 sahaya ihtiyacımız var. 7’sis oraya sığmıyor. Velev ki sığıyor, bütün oradaki şubelerimize yepyeni yerler bulmamız gerekiyor. Hangisi daha kolay diye baktığımızda Futbol şubesinin çıkıp yerine diğer şubelerin daha rahat modern imkanlar içinde kalmalı. Bu konsept aşamasında. yer lazım para lazım. İsmini vermek isteyen bazı iş adamları var. Onların desteğiyle bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.  Hakikaten Köksal ağabeyin dediği gibi Dereağzı spor cenneti, daha da olmalı.
- Suat bey kendine has üslubuyla geldi. Az konuştu, öz konuştu. Alkışı aldı. Kendini biraz formsuz bulsa da gayet formdaydı. Desteğiniz için teşekkür ederiz. biz de böyle düşünüyoruz. Osman Atakan Tekin bizi mahcup ettiniz. Aldığınız davetiyeden dolayı sizi tebrik ederim.
- Erdoğan bey, evete tartışmasız en büyük spor kulübü. Dünya’da eşi benzeri olmaya kulüplerden. Gittiğimiz her yerde soruyoruz. Bizim kadar çok oyuncuya, branşa, taraftara, üyeye tanık olmadık. Bilmenizi istiyorum ki, bu şartlarda devam ettirmeye çalışıyoruz. Diğer şubelerinm bütçelerinin karşılanması için var gücümüzle çalışıyoruz.
- Muhasebe olarak verilen ihziyattan memnunum dediniz. Çok teşekkürler. Bizler de sizlerin memnun olması için bunları yapıyoruz. Biz sizlerin emrindeyiz. Bu camiayı daha iyi noktaya getirmek için geldik. Şeffaf olmak açık olmak çok önemli. Bir bnebze olumlu geri dönüş almak beni çok mutlu ediyor.
- Haluk Burcuoğlu’nun konuşmasıyla ilgili; Haluk beyi çok severim. 3 Temmuzda çok yakınlaştık. Haluk bey orada güruh dedi. Dememesi lazım. Yoksa herkes konuşmalı.
- Üyeler tribünde taraftar oldu diyorsunuz. İnanın demokratik bir seçim olsaydı, eşit şartlarda olsaydı bu kadar tepki olmazdı. Katılıyorum üyelerin sorumlukları çok daha fazla. Bu sorumluluğun bilincinde hareket etmemiz lazım.  Taraftarlar bu kulübü büyük yapanlardır, bizlerde taraftarların resmi elçileriyiz.
- Disiplin kurulu, genel kuruldan seçilmiyor. YDK’ya bağlı olarak çalışması doğru değil. Katılıyorum, inşallah yeni tüzükte bunu sağlayacağız. Organların rahat çalışabilmesi dediğim de bu.
- Yabancıların hem sayısından hem de kalitesinden bahsetmek lazım. Aldığı paralar ve kalitelerine baktığınız zaman sıkıntılı bir durumdayız. Bu zihniyet değişikliğinden geçiyor. Bir takımın yapmasıyla da olabilecek bir şey değil. Veysi Boyraz bey spor lisesinden bahsetti. Biz bunu devlet olarak, kulüpler olarak, federasyonlar olarak, okullar olarak topyekun değiştirmeliyiz. Sporcu olacaksın iyi eğitim alamazsın. İyi eğitim alacaksın, sporcu olamazsın. Bunu yıkmamız lazım. Yapısal bir değişim gerekiyor, o yüzden devlete ihtiyacımız var. Bütün paydaşların katılımına ihtiyacımız var.
- Futbolcular Fenerbahçe’de oynadıklarının farkında değil diyorsunuz.  Bütün mesleklere bakın en çok para kazanıp en mesai harcayan mesleklerin başında futbol gelir. Birde Fenerbahçe’de oynamayan vir futbolcu olmak bilinci, birde Fenerbahçe’de oynamak bilinci var. İnşallah ileriye dönük olarak da bizler bu bilinci çok daha iyi aşılayabiliriz oyuncularımıza. Oyuncuların da sorumluluklarının farkında olması gerekir, diyorsunuz. Katılıyorum size.
- Şunu da söyleyeyim size.  Diğer kulüp başkanları ile bir araya gelin diyorsunuz. İletişim kanallarının hepsi açık. Gerek kulüpler birliği, gerek diğerleri. Başkanlarla bir araya geliyoruz. Pek çok konuyu istişare ediyoruz.  Bir diyalog var. Seçim döneminde de dedim. Bir kulüp  bu işi çözemez, bunu hep beraber çözeriz. Bu ortam var. İnşallah o ortama katma değeri sağlayabiliriz. Endişe edilecek pek çok konu var. Muhaffak olabilir miyiz, garantisi yok. İnşallah muhaffak oluruz ki bizden sonraki yönetime çok daha sağlıklı bir yapı bırakabiliriz.
- Diğer rakiplerimize istinaden 30 milyon bütçesi olan basketbol şubemiz var. Bir üniversitemiz var. Üniversitemiz her ay 2 milyon, 2.5 milyon lira kaynak lazım. Ne yapabiliriz diye Fenerbahçe dışındaki kurumlarla da üniversite ilgili görüşüyoruz.
- Selahattin bey, evdeki hesap çarşıya uymadı dedi. Destekleyici konuşma yaptı. Öncelikle ona teşekkür ediyorum.
- Türk lirası biz göreve geldikten sonra yüzde 30 değer kaybetti. Geçen yıldan beri yüzde 90. Çetin bir yoldayız.
- 10 Kasım için kulüp bazında bazı uygulamalarımız olacak.
- Sosyal tesislerimizin adı Mustafa Kemal Atatürk olsun. Getirin konuyu ben yani bu değerlerle yoğrulmuş, bu terbiyeyle yetiştirilmiş biri olarak başkanlığımda böyle bir şey olması bana müthiş gurur verir. Siz getirin oylayalım, yapalım.
- Ahmet Yüksektepe, çok naziksiniz. Teşekkür ederim. Fenerbahçe’nin üçüncü büyük başkanı olmak için çok çok işler çıkarmak lazım.
- Oyuncularımızın başarılı olabilmeleri için her türlü ortamı sağladık. Büyük kulüpler açısından oyuncularına borcu olmayan tek kulüp biziz. En sağlıklı ortamı da sağladığımızı düşünüyorum. İnşallah meyvelerini de toplarız.
- Ufuk Aydın, kendine has, medeni cesaretinize teşekkür ederim. Sonuçlar değişecek. Brüksel’de söyledim. Rakibimizin İstanbul’daki kötü sonucundan sonra tepkileri gördüm. Kendi taraftarımızın bize yaklaşımını görüyorum. Hakikaten farklı kulübüz. İnşallah bu desteği devam ettirebiliriz.
- Ne kadar şeffaf olursak o kadar hesap verebiliriz.  En iyisini yapmaya çalışıyoruz.
- UEFA ile yaptığım konuşmada onları gözündeki en büyük sıkıntı dernek yapımız. Kimse sahibi değil. Bu bir tarafta çok kuvvetli bir unsur, bir tarafta zayıf unsur. Çünkü bilemiyorlar. Seninle bir anlaşma yaparlar belki 20 gün sonra, belki 1 ay sonra, belki 6 ay sonra yoksun. Kulüp sahipleriyle ise oturduklarında çok rahat çalışabiliyorlar ama biz hep böyle kalalım.
- Mustafa Onbaşı biz neler gördük dedi. Deneyimli bir muhasebeci olarak. Keşke öyle olsa. Borç vız gelir, tırs gider dedi.
- Ogün bey de son olarak Beşiktaş ve Galatasaray’dan  daha iyi durumdayız dedi . Rakiplerimizin de , sadece rakiplerimizin değil tüm Türk futbolunun büyük sorunu var. Bunu ilk milletvekili Saffet Sancaklı gündeme getirdi.  Ben seçim sürecinde gündeme getirdim. Göreve geldikten sonra devam ettik. Son olarak Trabzonspor detayları daha fazla açıklamaya başladı. Hepimiz sıkıntı içindeyiz. İnşallah aşarız.

- Altyapı çok farklı olacak. Daha başlamadık. Kötü sonuçlar değişimi geciktiriyor, enerjimizi alıyor. Altyapı çok farklı olacak. Hepiniz gurur duyacaksınız. Bu ilk dönemimizde olacak.
- Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. 95. yılımızı kutlayacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde birlikte Cumhuriyeti kurarken büyük mücadeleler büyük fedakarlıklar ve şehitlerimiz oldu.  95. yıl dönümünü kutluyoruz. Ne yazık ki bugün de iki şehidimiz var. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır diliyorum. Aziz vatanımız adına şehit olmuş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de minnetlerimizi iletiyoruz. 95. yılımız kutlu olsun. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. İnşallah yarın akşam çıkışımız başlayacak. Bir gün önceden Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya başlayacağız. Sağ olun, var olun."

Erzurum'da puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor evinde Kasımpaşa'yı konuk etti.

Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan karşılaşma karşılıklı atınalan gollerle 1-1 eşitlikle sona erdi ve takımlar sahadan 1'er puanla ayrıldılar.
Erzurumspor'da Egemen Korkmaz 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonucun ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor puanını 7'ye Kasımpaşa ise 19'a yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR
14. dakikada Emrah Başsan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleye yönelen topu kaleci Ramazan Köse parmaklarının ucuyla çıkardı.
18. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Sunu, müsait pozisyonda topu yandan auta gönderdi.
24. dakikada Trezeguet'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Veysel Sarı'nın kafayla kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı Sehic kornere çeldi.
GOL 40. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor öne geçti. Emrah Başsan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte müsait pozisyonda bulunan Lokman Gör kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
52. dakikada ceza yayının sol çaprazında topla buluşan İbrahim Akdağ'ın çektiği sert şutta kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı kornere çeldi.
GOL 76. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Egemen Korkmaz'ın müdahalesiyle Diagne yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Egemen Korkmaz'ın ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldığı pozisyonda 79. dakikada topun başına geçen Diagne meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1
84. dakikada hakem Arda Kardeşler Kasımpaşa lehine ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Trezeguet, ceza alanına girdiği sırada Acka'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı kararı verdi. İkinci kez penaltı kullanmak için 86. dakikada topun başına geçen Diagne meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.
89. dakikada sol kanattan Taylan Antalyalı'nın pasında ceza çizgisi üzerinde topla buluşan Özer Hurmacı müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kaleci Ramazan Köse'nin üzerine gönderdi.
Müsabaka 1-1 sona erdi.

Stat: Kazım Karabekir
Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Osman Gökhan Bilir
Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic, Auremir, Egemen Korkmaz, Lokman, Leo, Scuk, İbrahim Akdağ, Emrah Başsan (Dk. 73 Tshabalala-Dk. 80 Acka), Taylan Antalyalı, Özer Hurmacı, Sunu (Dk. 31 Munsy)
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Youssef, Veigneau (Dk. 51 Onur Ural), Tarkan Serbest (Dk. 62 Koita), Sadiku, Pavelka, Eduok (Dk. 89 İlhan Depe), Trezeguet, Diagne
Goller: Dk.40 Lokman Gör (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk.79 Diagne (Penaltıdan) (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 76 Egemen Korkmaz (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Sarı kartlar: Dk. 42 Diagne (Kasımpaşa), Dk. 67 Özer Hurmacı, Dk. 84 Acka (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'nın (UFRS) yaptığı çalışma sonunda açıklanan raporda, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin borcunun 2 milyar 58 milyon lira olduğu bildirildi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulunun ekim ayı olağan toplantısında, Denetleme Kurulu raporunu Mehmet Selim Çeçen, UFRS raporunu ise Oğuz Büktel açıkladı.
Oğuz Büktel, konsolide öz kaynak açığının iki yıl içinde 2 katına çıktığını ifade etti. Büktel, öz kaynak açığının şu anda 1 milyar 81 milyon lira olduğunu anlattı.
Fenerbahçe Futbol AŞ'nin borcunun 2 milyar 58 milyon lira olduğunu duyuran Büktel, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin buradan alacağının ise 1 milyar 87 milyon lira olduğunu aktardı.
Sermaye artışıyla kulübe 353 milyon lira giriş oldunu anlatan Büktel, öz sermayenin şu an eksi 507 milyon lira olduğu belirtti.
- Futbol AŞ'nin gelirleri arttı
Oğuz Büktel, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin son 3 ayda gelirlerinde yüzde 88 artış olduğunu söyledi.
Futbolcu alım satımından 107 milyon lira kar elde edildiğini anlatan Büktel, brüt karın ise geçen yıla göre 5 kat arttığını kaydetti.
Büktel, geçen yıl Futbol AŞ'nin bu dönemde gelirinin 35 milyon 59 bin 777 lirayken, bu yıl 178 milyon 650 bin 803 liraya ulaştığını belirtti.
Mehmet Selim Çeçen ise yaptıkları tespitleri anlatırken, amatör şubelerde 55 milyon lira gelir, 172 milyon lira gider olduğunu ifade etti.

THY Euroleague'de 4. Haftanın MVP'si Nando De Colo

THY Euroleague’de Rus temsilcisi CSKA Moskova'nın Fransız basketbolcusu Nando de Colo, 4. haftanın en iyi oyuncusu (MVP) unvanına layık görüldü. 

Turkish Airlines Euroleague’de dördüncü hafta heyecanı geride kalırken, yoluna kayıpsız devam eden iki ekipten biri olan CSKA Moskova’nın Fransız yıldızı Nando De Colo ise haftanın en değerli oyuncusu oldu.
Fransız yıldız, CSKA Moskova’nın deplasmanda Herbalife Gran Canaria’yı 106-91’lik skorla mağlup ettiği maçta 27 dakika sahada kalarak, 5/6 ikilik, 2/6 üçlük ve 6/7 serbest atış isabeti bulmuş, mücadeleyi de; 22 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ve 27 verimlilik puanı ile tamamlamıştı.


Messi ve Ronaldo'suz 'El Clasico' heyecanı

Dünyanın en önemli rekabetlerinden birine sahne olan Barcelona ile Real Madrid arasındaki "El Clasico" mücadelesinde 2007 yılından bu yana ilk kez Messi ve Ronaldo forma giymeyecek.

Barcelona ile Real Madrid, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) yarın oynanacak karşılaşmada, "El Clasico" olarak adlandırılan büyük rekabetteki 238. resmi maçlarına çıkacak.
İki takım, 116 yıllık tarihi olan rekabette ilk kez 1902 yılında, dönemin Taç Kupası'nda karşılaştı. Başkent Madrid'deki Castellana Hipodromu'ndaki sahada 2 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleyi 3-1 Barcelona kazandı.
Takımlar arasındaki ilk resmi maç, 1916'da İspanya Kral Kupası'nda oynandı. Barcelona, sahasındaki karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 17 Şubat 1929 tarihinde oynanan ilk lig maçında ise Real Madrid, Barcelona'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.
La Liga'nın 10. haftasındaki karşılaşma öncesi 18 puanla zirvede yer alan Barcelona, 1916'dan bu yana oynanan 237 resmi karşılaşmanın (lig, Avrupa kupaları, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, İspanya Lig Kupası) 92'sini kazandı. Ligde bu sezon 14 puanı olan başkent temsilcisinin 95 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı rekabette 50 maç beraberlikle sonuçlandı.
"Beyaz Şimşekler" lakaplı Real Madrid, 401 gol kaydetti. Katalan temsilcisi ise rakip fileleri 386 kez havalandırdı.
Gözler Messi ve Ronaldo'yu arayacak
Barcelona ile Real Madrid arasındaki merakla beklenen mücadelede Arjantinli Lionel Messi ile Portekizli Cristiano Ronaldo'nun forma giymeyecek olması mücadeleye farklı bir boyut kazandıracak.
Real Madrid formasıyla "El Clasico" maçlarında 18 gol atan Ronaldo, sezon başında İtalya'nın Juventus ekibine transfer olurken, Messi ise sakatlığı nedeniyle zorlu mücadelede takımdaki yerini alamayacak.
Futbolseverler, 2007 yılından bu yana ilk kez iki futbolcunun da yer almadığı "El Clasico" maçına şahit olacak.
Rekor Messi'de
Rekabette toplam 26 golü bulunan Barcelonalı Lionel Messi, bu alandaki rekoru elinde tutuyor.
Arjantinli forvet oyuncusu ayrıca 18 golle de "ligde oynanan El Clasico'ların en skorer ismi" olma özelliğini taşıyor. Bu alanda Messi'yi 14 golle Real Madrid'in efsanesi Alfredo Di Stefano takip ediyor.
Üst üste maçlarda gol atma serisinde ise Ronaldo önde. Barcelona'ya karşı art arda 6 maçta gol atma başarısını gösteren Portekizli yıldız, toplam 7 kez rakip fileleri havalandırdı.
Golsüz son maç 16 yıl önce
Barcelona ile Real Madrid arasında golsüz biten son maç, 2002 yılında oynandı.
Bu zamana her iki takımın formasını giyen 30'dan fazla futbolcu var. Bu isimler arasında Luis Figo, Michael Laudrup, Luis Enrique ve Samuel Eto'o da bulunuyor.
"El Clasico"da en fazla formayı 43 maçla Real Madridli Manuel Sanchis giydi. Bu futbolcuyu 42'şer maçla Francisco Gento ve Xavi, 38'er maçla da Lionel Messi, Sergio Ramos ve Andres Iniesta izledi.
En farklı kazanan Real Madrid
Büyük rekabette, ligde oynanan maçlarda bu zamana kadar alınan en farklı galibiyetlerde öne çıkan takım Real Madrid oldu.
Başkent takımının 1935'te 8-2, 1949'da ise 6-1'lik galibiyetleri bulunuyor. Barcelona tarafından bakıldığında da 1950'de alınan 7-2'lik galibiyet ve 2010'da Nou Camp'ta kazanılan 5-0'lık maçlar, unutulmazlar arasında yer alıyor.
Tüm "El Clasico"lardaki en farklı galibiyeti de Real Madrid elde etti. Başkent temsilcisi, 1943 yılındaki Kral Kupası yarı finalinde ağırladığı Barcelona'yı 11-1 mağlup etti.
Son 10 maçta denge var
İki takım arasında oynanan son 10 mücadelede iki takım da sahadan dörder kez galibiyetle ayrılırken, diğer iki karşılaşma ise 2-2 ve 1-1'lik skorlarla sona erdi.
Bu mücadelelerde hakem 6 kez kırmızı kartına başvurdu. Barcelona'dan Sergio Roberto, Real Madrid'den ise Dani Carvajal, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos (2) ve Isco kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktı.

28 EKİM 2018 PAZAR


18:15 Barcelona - Real Madrid La Liga top_futbol CBC Sport

Milwaukee Bucks, Ersan İlyasova ile kazandı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Milwaukee Bucks, milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın skorer oyununun yardımıyla konuk olduğu Minnesota Timberwolves'u 125-95 yendi.

NBA'e 7 maçla devam edildi. Sezona 5'te 5 yaparak başlayan Milwaukee Bucks'ta oyuna sonradan giren Ersan İlyasova, sahada kaldığı 20 dakika içinde 16 sayı, 3 ribaunt, 2 top çalma, 1 asist ve 1 blokluk performansıyla galibiyete doğrudan katkı sağladı. Khris Middleton 16 sayı, Giannis Antetokounmpo ise 15 sayı ve 12 ribaunt ile "double-double" yaparak skora katkı sağladı.
Bu sezon 4. kez kaybeden Timberwolves'ta Karl-Anthony Towns 16 sayı ve 7 ribaunt, Derrick Rose ise 14 sayı kaydetti.
- Raptors en iyi sezon başlangıcını yaptı
Toronto Raptors, konuk ettiği Dallas Mavericks'i 116-107 mağlup ederek tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.
Doğu Konferansı'nda çıktığı 6 maçı da kazanarak liderliğini sürdüren Raptors'ta Kyle Lowry 20 sayı ve 12 asistle double-double yaparken, Kawhi Leonard 21 sayı, 9 ribaunt ve 5 asist, Jonas Valanciunas 17 sayıyla oynadı.
Bu sezon 3. kez kaybeden Mavericks'te Luka Doncic 22 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist, Wesley Matthews 21 sayı, DeAndre Jordan da 18 sayı ve 15 ribauntla maçı tamamladı.
- Durant'tan 41 sayı
Son iki sezonun şampiyonu Golden State Warriors, bu sezonki beşinci galibiyetini deplasmanda New York Knicks'i 128-100 mağlup ederek aldı.
Warriors'ta all star oyunculardan Kevin Durant 41 sayı, 9 ribaunt ve 5 asist, Stephen Curry 29, Draymond Green ise 19 sayıyla galibiyete katkı sağladı.
Bu sezonki 5. yenilgisini alan Knicks'te Tim Hardaway Jr. 24 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.
NBA'e 9 maçla devam edilecek.
- Sonuçlar
Charlotte Hornets-Chicago Bulls: 135-106
New York Knicks-Golden State Warriors: 100-128
Toronto Raptors-Dallas Mavericks: 116-107
Houston Rockets-Los Angeles Clippers: 113-133
Minnesota Timberwolves-Milwaukee Bucks: 95-125
New Orleans Pelicans-Brooklyn Nets: 117-115
Sacramento Kings-Washington Wizards: 116-112

Hentbolda milli heyecan

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 3. Grup'taki ikinci maçında 28 Ekim Pazar günü Ankara'da İzlanda'yı konuk edecek.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakada Portekizli hakem çifti Ivan Cacador-Eurico Nicolau görev yapacak. Karşılaşma TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.
Türkiye, gruptaki ilk maçında hafta içinde deplasmanda Makedonya'ya 31-27 yenildi. İzlanda ise sahasında Yunanistan'ı 35-21 mağlup etti.
Gruptaki diğer maçta Yunanistan, Makedonya'yı ağırlayacak.
İsveç, Avusturya ve Norveç'in10-26 Ocak 2020 tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği 2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası, ilk kez 24 takımlı oynanacak. Ev sahibi ülkeler İsveç, Avusturya ve Norveç ile 2018 Avrupa Hentbol Şampiyonası şampiyonu İspanya organizasyona doğrudan katılacak. Sekiz eleme grubundan ilk 2 sırayı alan 16 takımla, gruplarında en iyi üçüncü olan 4 takım da şampiyonaya katılmaya hak kazanacak.

THY Euroleague 2018-2019 Sezonu 4. Hafta Maç Özetleri


Anadolu Efes - Fenerbahçe 89-83


Bayern Münih - KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz 77-71


 

AX Armani Exchange Olimpia Milan - Khimki 81-80

 

Real Madrid - Buducnost VOLI 89-55 

 

Olympiakos - Maccabi FOX Tel Aviv 88-80

 

Darüşşafaka Tekfen - Barcelona Lassa 71-79

 

Panathinaikos OPAP - Zalgiris Kaunas 83-87

 

Herbalife Gran Canaria - CSKA Moskova 91-106

THY Euroleague 4. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2018-2019 sezonunda 4. hafta maçları tamamlandı.

4. hafta maçlarının ardından Real Madrid ve CSKA Moskova yoluna kayıpsız devam ederken, Fenerbahçe ise ilk yenilgisini aldı.
Türk derbisinde Anadolu Efes, 16 sayı geriye düştüğü maçta konuk ettiği Fenerbahçe'yi 89-83 mağlup ederek sezonun üçüncü galibiyetine ulaştı ve ligde beşinciliğe yükseldi. Fenerbahçe ise ilk yenilgisini yaşayarak ligde üçüncü sıraya geriledi.
Ligin diğer Türk temsilcisi Darüşşafaka Tekfen, konuk ettiği İspanya'dan Barcelona Lassa'ya 79-71 yenilerek üçüncü yenilgisini aldı ve 12. sıraya indi.
Son şampiyon İspanyol temsilcisi Real Madrid, ağırladığı Buducnost VOLI'yi 89-55 yenerek namağlup liderliğini sürdürdü. Rusya ekibi CSKA Moskova ise Herbalife Gran Canaria deplasmanında 106-91 kazanarak yenilgisiz averajla ikinci sırada yer aldı.

4. hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

25 Ekim 2018 Perşembe
Anadolu Efes - Fenerbahçe 89-83
Bayern Münih - KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz 77-71
AX Armani Exchange Olimpia Milan - Khimki 81-80
Real Madrid - Buducnost VOLI 89-55
Olympiakos - Maccabi FOX Tel Aviv 88-80
26 Ekim 2018 Cuma
Darüşşafaka Tekfen - Barcelona Lassa 71-79
Panathinaikos OPAP - Zalgiris Kaunas 83-87
Herbalife Gran Canaria - CSKA Moskova 91-106

Puan Durumu
STakımOGMAS+YS-AV+/-P
1Real Madrid440386312748
2CSKA Moskova440370327438
3Fenerbahçe431355321347
4AX Armani Exchange Olimpia Milan431347317307
5Anadolu Efes431343331127
6Olympiakos431335325107
7Panathinaikos Opap422353338156
8Zalgiris Kaunas42233433136
9Barcelona Lassa422323326-36
10Bayern Münih422301323-226
11Maccabi FOX Tel Aviv413328334-65
12Baskonia Vitoria Gasteiz413317338-215
13Darüşşafaka Tekfen413310331-215
14Herbalife Gran Canaria413337391-545
15Khimki404315346-314
16Buducnost Voli404257320-634

5. Haftanın Programı

01 Kasım 2018 Perşembe
20:00 CSKA Moskova - Olympiakos
20:30 Baskonia - Darüşşafaka Tekfen
20:45 Fenerbahçe - Bayern Münih
23:00 Barcelona Lassa - Maccabi Fox Tel Aviv
02 Kasım 2018 Cuma
20:00 Khimki - Herbalife Gran Canaria
21:00 Buducnost VOLI -Panathinaikos OPAP
21:00 Zalgiris Kaunas -Real Madrid
22:45 AX Armani Exchange Olimpia Milan - Anadolu Efes

26 Ekim 2018 Cuma

Guangzhou Evergrande, Anderson Talisca'nın bonservisini aldı

Benfica, Anderson Talisca'nın bonservisi için 19.2 milyon Euro karşılığında Çin kulübü Guangzhou Evergrande ile anlaşmaya vardı.

Portekiz'in Benfica Kulübü, Guangzhou Evergrande'nin 19.2 milyon avro karşılığında Anderson Talisca'nın bonservisini aldığını duyurdu. Açıklamada, Çin temsilcisinden 5,8 milyon avro kiralama bedeli de alındığı ve toplam 25 milyon avroluk kazanç elde edildiği ifade edildi.

Brezilyalı futbolcu bu sezon kiralık olarak gittiği Çin ekibinde oynadığı 14 maçta 14 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti.

Beşiktaş'ta 2016-2018 yılları arasında kiralık olarak forma giymiş ve 80 maçta 37 gole imza atmıştı.


Bahçeşehir Koleji, Banvit'i devirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 4. haftanın açılış maçında Bahçeşehir Koleji, konuk ettiği Banvit'i 86-78’lik skorla mağlup etti.

Boyalı alanı iyi savunan ve dış atışlardan sayılar üreten Bahçeşehir Koleji, 4. dakikada farkı çift hanelere (11-1) çıkardı. Serbest atışlardan arka arkaya sayılar bulan Banvit karşısında ev sahibi ekip, Colom'un kaydettiği basketlerle farkı açtı ve ilk çeyreği 27-13 üstün tamamladı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Bahçeşehir Koleji, Rautins'in üç sayılık basketiyle 15. dakikada farkı 17 sayıya çıkardı: 37-20. Emir Preldzic'in sportmenlik dışı faulü sonrası Banvit, farkı tek hanelere indirse de ev sahibi ekip, soyunma odasına 44-36 üstün gitti.
İkinci yarıda hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Morgan'la pota altından, Oliver'le dış atışlardan sayılar üreten Banvit, 25. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 52-50. Çabuk toparlanan Bahçeşehir Koleji, Rautins ve Babb'ın sayılarıyla farkı açtı ve final periyoduna 62-55 önde girdi. Son çeyrekte hücum ribauntlarında rakibine üstünlük kuran Banvit, hızlı hücumlarda kaydettiği sayılarla 34. dakikada farkı 3 sayıya (69-66) indirdi. Konuk ekip, boyalı alandan Oliver'in ürettiği basketle 36. dakikada ilk kez öne geçti: 70-72. Taraftar desteğini arkasına alan Bahçeşehir Koleji, Babb'ın üç sayılık basketiyle 39. dakikada üstünlüğü yeniden ele geçirdi: 79-76. Maçın son bölümünde serbest atışlardan bulduğu sayılarla üstünlüğünü sürdüren Bahçeşehir Koleji, sahadan 86-78 galip ayrıldı.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Yener Yılmaz, Kerem Baki, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu
Bahçeşehir Koleji: Colom 19, Rautins 23, Emir Preldzic 10, Hakan Yapar 7, Slaughter 9, Can Altıntığ, White 5, Cevat Alper Özcan, Babb 13
Banvit: Perez 24, Şehmus Hazer, Bircevic 2, Oliver 17, Morgan 8, Metehan Akyel 2, Ragıp Berke Atar 2, Rıdvan Öncel 14, İsmail Cem Ulusoy 6, Thornton 3
1. Periyot: 27-13
Devre: 44-36
3. Periyot: 62-55

Darüşşafaka Tekfen, evinde Barcelona Lassa'ya kaybetti

THY Euroleague 4. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, konuk ettiği İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'ya 79-71 kaybetti.

Bu sonuçla, Darüşşafaka Tekfen 3. kez mağlup olurken, Barcelona Lassa ise 2. galibiyetini aldı.

Mücadeleye üst üste top kayıplarıyla başlayan Darüşşafaka Tekfen, Barcelona Lassa karşısında 3. dakikayı 9-3 geride bitirdi. Boyalı alanda Tomic'le etkili olan İspanyol ekibi, 5. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 3-13. Hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla tempoyu artırmayı başaran yeşil-siyahlılar, 9. dakikada farkı 4 sayıya (18-22) indirse de ilk çeyreği 23-18 geride tamamladı.
Darüşşafaka Tekfen, ikinci periyoda sert savunmayla başladı. Eric'in basketiyle Barcelona Lassa karşısında 13. dakikada farkı 1'e (26-27) indiren yeşil-siyahlıların, savunmada yapılan top kayıplarının ardından temposu düştü. Ekstra paslarla üç sayı çizgisinin gerisinden peş peşe isabetler bulan konuk ekip, 15. dakikayı 33-28 önde geçti. Hücumda sayı üretmekte zorlanan ev sahibi ekip, 17. dakika biterken yeniden 10 sayı geriye düştü: 31-41. Çeyreğin son bölümü karşılıklı basketlerle geçildi. Darüşşafaka Tekfen, ilk yarının bitimine 1 saniye kala Berk Demir'in kendi yarı sahasından attığı üç sayılık baskete rağmen İspanyol ekibi karşısında soyunma odasına 47-40 geride girdi.
İkinci yarıya taraftarının desteğini arkasına alarak başlayan Darüşşafaka Tekfen, Eric ve Kidd'in basketleriyle Barcelona Lassa karşısında 23. dakikada 48-47 öne geçti. Karşılaşmanın 26. dakikası 51-51'lik eşitlikle geçilirken yeşil-siyahlılar, Evans'ın üst üste attığı üç sayılık basketlerle 29. dakikada 59-56'lık üstünlüğü yakaladı. Berk Demir ve Kartal Özmızrak ile sayılar bulmaya devam eden Darüşşafaka Tekfen, üçüncü periyodu 64-58 önde bitirdi.
Son çeyreğe Heurtel'in sayılarıyla başlayan Barcelona Lassa, pota altında Seraphin'in kaydettiği sayılarla 33. dakikada 65-64 öne geçti. Darüşşafaka Tekfen, periyodun ilk bölümünde hücumda üretken olamasa da Eric'in serbest atışlarıyla 36. dakikada eşitliği sağladı: 67-67. Maçın sonlarına doğru Tomic ile serbest atış çizgisine üst üste giden İspanyol ekibi, oyuncunun isabetli atışlarıyla 37. dakikayı 71-69 üstün kapattı. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Barcelona Lassa, Darüşşafaka Tekfen'i 79-71 mağlup etti.
 
Darüşşafaka Tekfen: 71 - Barcelona Lassa: 79Salon: Volkswagen Arena
Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Fernando Rocha (Portekiz), Hugues Thepenier (Fransa)
Darüşşafaka Tekfen: McCallum 6, Kidd 10, Peiners, Evans 6, Oğuz Savaş 5, Brown 8, Diebler 4, Eric 17, Kartal Özmızrak 5, Berk Demir 8, Doğuş Özdemiroğlu, Muhammed Baygül 2
Barcelona Lassa: Pangos 7, Kuric 3, Singleton 18, Claver 2, Tomic 17, Seraphin 9, Ribas 3, Blazic 5, Heurtel 13, Oriola 2
1. Periyot: 18-23
Devre: 40-47
3. Periyot: 64-58

Bursaspor, Aytemiz Alanyaspor'u 2 golle devirdi

Spor Toto Süper Lig'de 10. haftanın açılış maçında Bursaspor ile Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geldi.  

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazandı.
Bu sonuçla ligdeki ikinci galibiyetini alan Bursaspor puanını 12'ye çıkarttı. Aytemiz Alanyaspor 12 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
2. dakikada Bursaspor öne geçti. Ev sahibi ekibin hızlı gelişen atağında, ceza sahası sağ çaprazından Tunay Torun'un ters tarafa ortasında sol çaprazda topu kontrol eden Latovlevici, yerden sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-010. dakikada Aytemiz Alanyaspor savunmasının hatasında topu kapan Tunay Torun, ceza sahasında kaleci Haydar Yılmaz'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kalenin solundan auta yolladı.
26. dakikada Aytemiz Alanyaspor savunmasından seken topla sağ kanatta buluşan Burak Kapacak, ceza alanına ortasını yaptı. Tunay Torun'un kafa vuruşunda, Merih Demiral son anda meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.
36. dakikada ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Burak Kapacak'ın ara pasında Stancu, kaleci Haydar Yılmaz'la karşı karşıya kaldı. Stancu'nun şutunda, Haydar Yılmaz topun ağlara gitmesine izin vermedi.
45 2. dakikada Bursaspor farkı 2'ye çıkardı. Latovlevici'nin sol kanattan yaptığı ortada penaltı noktasının gerisinde topla buluşan Aytaç Kara, şutunu çekti. Kaleci Haydar Yılmaz'dan seken top, Aytaç Kara'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, Haydar Yılmaz'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 2-0
Maçın ilk yarısı, Bursaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
58. dakikada sağ kanattan Burak Kapacak'ın ortasında Aytaç Kara topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin sağından auta gitti.
Müsabaka, Bursaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bursaspor: 2 - Aytemiz Alanyaspor: 0
Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Halil Umut Meler, Mehmet Cem Hanoğlu, Cevdet Kömürcüoğlu
Bursaspor: Okan Kocuk, Barış Yardımcı, Chedjou, Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş (Dk. 83 Umut Nayir), Burak Kapacak, Badji, Aytaç Kara, Latovlevici, Tunay Torun (Dk. 74 Furkan Soyalp), Stancu (Dk. 65 Lima)
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Cenk Ahmet Alkılıç, Tzavellas, Merih Demiral, Nsakala, Efecan Karaca, Maniatis (Dk. 73 Villafanez), Sackey, Djalma Campos, Junior Fernandes, Bobo (Dk. 76 Augusto)
Goller: Dk. 2 Latovlevici, Dk. 45 2 Aytaç Kara (Bursaspor)
Sarı kart: Dk. 39 Badji (Bursaspor)

Michael Frey, UEFA Avrupa Ligi’nde haftanın 11’inde

UEFA Avrupa Ligi üçüncü hafta maçlarının 11'inde Fenerbahçeli futbolcu Michael Frey de yer aldı.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, ortaya koydukları üstün performans sayesinde üçüncü hafta maçlarının en iyi 11'ine giren oyuncular duyuruldu.
UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın 11'i şöyle:
Kaleci: Andres Fernandez (Villarreal)
Savunma: Gabriel Mercado (Sevilla), Michael Ngadeu-Ngadjui (Slavia Prag), Wallace (Lazio), Vasilis Torosidis (Olympiakos)
Orta saha: Zakaria Bakkali (Anderlecht), Giovani Lo Celso, Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Filip Kostic (Eintracht Frankfurt)
Forvet: Michael Frey (Fenerbahçe), Munas Dabbur (Salzburg).


Şahika Ercümen'den Salda Gölü'nde dünya rekoru - Video

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Burdur Yeşilova'daki Salda Gölü'nde 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalarak bu alandaki dünya rekorunu kırmayı başardı.

Tatlı su (göl) serbest dalışında 55 metre olan dünya rekorunu kırmak isteyen milli sporcu Şahika Ercümen, Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinen Salda Gölü'nde kendisini hazır bekleyen dalış teknesiyle açıldı.
Gölün ortasında suya girip bir süre ısınma çalışması yapan Şahika, kendisini için oluşturulan özel platformun bulunduğu alanda dalışa geçti. 65 metre derinliğe erişen milli sporcu, 1 dakika 58 saniye sonra yüzeye çıktı.
Kimseyle temas etmeden 20 saniye bekleyen Şahika, bilinci açık şekilde elini havaya kaldırınca Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri beyaz bayrakla rekorun kırıldığını teyit etti.
Türk bayrağı açarak sevinç gösterisi yapan Şahika Ercümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir anda nefesimi tutamayacağımı zannettim, çünkü su çok soğuktu ama bu rekoru kırdım. Çok mutluyum. Amacım Salda Gölü'nün korunmasına dikkat çekmekti. Bu rekoru Cumhuriyet'e ithafen gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.
Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen'in tatlı su (göl) serbest dalışında 55 metre olan dünya rekorunu Salda Gölü'nde kırma denemesi, dünkü olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenmişti.