TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

6 Haziran 2020 Cumartesi

2.5 Milyon TL'lik Yeni Audi RS6 | Test Sürüşü

Arkadaşlar herkese merhaba, Audi RS6 çok istediniz, sağolsun Mustafa Algan getirdi. Ümit Erdim, Mustafa Algan ve bendeniz yeni Audi Rs6'yı inceledik. Dikkat! Ümit Erdim'li bagaj testi içerir :) Umarım beğenirsiniz. İyi seyirler!

Doğan Kabak

Yeon-Koung Kim, Heungkuk Life Pink Spiders'da...

Güney Kore'nin Heungkuk Life Pink Spiders takımı, uzun süredir ülkemizde forma giyen Yeon-Koung Kim'i transfer etti...

Güney Kore'nin Heungkuk Life Pink Spiders takımı, uzun süredir ülkemizde forma giyen Yeon-Koung Kim'i transfer etti.

32 yaşında ve 1,92 metre boyunda olan yıldız oyuncu, son 2 sezondur Eczacıbaşı Vitra formasını giyiyordu. Oyuncu ayrıca 2011-2017 yılları arasında Fenerbahçe takımında oynamıştı. Bu transfer sonrasında Kim, 11 yıl aradan sonra ülkesinde bir takıma transfer olmuş oldu.

voleybolx.com

İngiltere Premier Lig'de koronavirüs testlerinden sevindirici haber

İngiltere Premier Lig'de futbolculara ve kulüp çalışanlarına yapılan son yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinde pozitif sonuca rastlanmadığı belirtildi.

İngiltere Premier Lig'den yapılan açıklamada, 4-5 Haziran tarihlerinde bin 195 kişinin Kovid-19 testinden geçirildiği ve kimsede virüse rastlanmadığı ifade edildi.

Salgın nedeniyle verilen aranın ardından 17 Haziran'da seyircisiz olarak yeniden başlayacak ligde oyunculara ve teknik ekibe kontrol amaçlı haftada iki kez test uygulanıyor.

Porto Riko'dan Galatasaray'a transfer

Efeler Ligi takımlarından Galatasaray HDI Sigorta, Porto Rikolu pasör çaprazı Maurice Torres'i transfer etti.

Geçtiğimiz sezon Japonya’nın Osaka takımında forma giyen Torres 2020 NORCECA Olimpiyat Elemeleri’nin en iyi pasör çaprazı seçilirken, NORCECA Şampiyonası’nın da en skorer oyuncusu olmuştu.

voleybolunsesi.com

Borussia Dortmund 3 puana Emre Can'la uzandı

Almanya 1. Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 30. hafta karşılaşmasında Borussia Dortmund sahasında Hertha Berlin'i Emre Can'ın attığı golle 1-0 mağlup ederek, lider Bayern Münih'i takibini sürdürdü.

Signal Iduna Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Mücadelenin 57'nci dakikasında ev sahibi ekipten sahneye çıkan Türk asıllı Alman oyuncu Emre Can, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

Kalan dakikalarda iki takımda girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve sarı-siyahlılar mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Ev sahibi ekip bu galibiyetle puanını 63'e çıkardı ve 2'nci sıradaki yerini korudu.

Hertha Berlin ise 38 puanda kaldı.

Bundesliga'nın 30. haftası 7 Haziran Pazar günü oynanacak 3 maçla tamamlanacak.

Program şöyle:

14:30 Werder Bremen- Wolfsburg

16:30 Union Berlin- Schalke04

19:00 Augsburg-FC Köln

Kaynak: TRT SPOR, DHA

Bundesliga 2019-2020 30. Hafta Canlı Maç Programı 

Galatasaray'da test sonuçları belli oldu

Galatasaray Kulübü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonuçlarını açıkladı. Sarı-kırmızılılarda futbolcu, teknik heyet ve diğer görevlilere yapılan testlerin tamamı negatif çıktı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada teknik heyet, futbolcular, performans, sağlık, idari ve destek kadrolarındaki çalışanlarına koronavirüs testinin uygulandığı belirtildi.

Sarı-kırmızılılarda sonuçlarının tamamının negatif çıktığı ifade edildi

Novak Djokovic, ABD Açık için kararsız

Erkekler dünya sıralamasında 1 numarada yer alan Sırp tenisçi Novak Djokovic, 24 Ağustos'ta başlaması planlanan ABD Açık'a katılma konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Erkeklerde dünya 2 numarası İspanyol Rafael Nadal'ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya genelinde en çok yayıldığı kentler arasında yer alan New York'ta düzenlenmesi planlanan organizasyona katılamayabileceğine yönelik hafta içi yaptığı açıklamalara, Djokovic'ten de destek geldi.

Ülkesinin televizyon kanalı Prva TV'ye konuşan 33 yaşındaki Djokovic, ABD Açık'ın ertelenmesi konusunun tenis gündemindeki en önemli madde olduğunu belirterek, "Dünya tenisinin önemli organizatörleriyle telefon konuşması yaptım. Herkes tenis sezonunun devam etmesi gerektiğini söylüyor. Özellikle ABD Açık'ın düzenlenmesi konusunda büyük bir bilinmezlik var." dedi.

ABD Açık'ı daha önce 3 kez kazanan Novak Djokovic, bu yıl organizasyona katılacak tenisçilerden hijyen konusunda büyük özveri beklendiğini vurgulayarak, "Bizi, uygulayacakları kurallar ve bunlara saygı gösterilmesi zorunluluğu konusunda bilgilendirdiler. Ama bu kuralların neredeyse hepsi, uygulanması imkansız şeyler. Mesela, Manhattan'ın içine asla girmememiz, havaalanındaki otellerde konaklamamız, her hafta en az 2-3 kez koronavirüs testine girmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca antrenmana yanımızda en fazla bir kişi getirmemize izin veriliyor. Benim ekibimde antrenörüm, fizyoterapistim ve formda kalmamı sağlayan çalıştırıcım var. Bu kurallara uymak gerçekten imkansız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kurallar çok sert ve organizasyona katılma konusunda kararsızım"

Tenisçilerin bu koşullara ayak uydurmasının zor olacağını kaydeden Djokovic, "Bu kurallar çok sert ve organizasyona katılma konusunda kararsızım. Ama finansal nedenler, devam eden kontratlar nedeniyle organizatörlerin turnuvanın devam etmesi yönündeki ısrarlarını anlayabiliyorum. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Fortuna Düsseldorf evinde beraberliğe razı oldu

Bundesliga'da alt sıralarında yer alan ve milli oyuncu Kenan Karaman ile Kaan Ayhan'ın formasını giydiği Fortuna Düsseldorf, evinde karşılaştığı Hoffenheim ile 2-2 berabere kaldı.

Geçen hafta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Kaan Ayhan, Hoffenheim karşısında mücadeleye ilk 11'de başladı ve 83. dakikada yerini Dawid Kownacki'ye bıraktı. Fortuna Düsseldorf, karşılaşmanın 5. dakikasında Rouwen Hennings'in attığı golle öne geçti. 9. dakikada Hoffenheim 10 kişi kaldı. Benjamin Hübner, Kaan Ayhan ile girdiği ikili mücadelenin ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

16. dakikada konuk ekip Dabbur'un attığı golle beraberliği yakaladı. Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik skorla sona erdi.

Konuk Hoffenheim 61. dakikada öne geçti. Zuber attığı golle takımını öne taşıdı. Mücadelenin 77. dakikasında ev sahibi ekip adına sahneye çıkan Hennings kendisinin ve takımının 2. golünü attı ve mücadele bu skorla sona erdi.

Bayern Münih adım adım şampiyonluğa ilerliyor

Almanya Bundesliga'nın 30. haftasında deplasmanda Bayer Leverkusen'i 4-2 yenen lider Bayern Münih, şampiyonluk için geri sayıma geçti.

Bundesliga'nın 30. haftasında lider Bayern Münih, üst sıralardan kopmak istemeyen Bayer Leverkusen'e konuk oldu. 

BayArena'da oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 9'uncu dakikada Alario'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bayern Münih'ten Coman 27'nci dakikada attığı golle skora denge getirdi.

Konuk Bayern Münih, 42'nci dakikada Goretzka ve 45'inci dakikada Gnarby'nin attığı golle ilk yarıyı 3-1 önde gitti. 66'ncı dakikada Lewandowski attığı golle skoru 4-1'e getirdi.

Ev sahibi ekipten, Wirtz attığı golle skoru 4-2'ye getirdi ve maçın skorunu tayin etti: 2-4

Bayern Münih, aldığı bu galibiyetle puanını 70'e çıkardı ve şampiyonluk için geri sayım yapmaya başladı.

56 puanda kalan Bayer Leverkusen ise Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefinde yara aldı.

Kaynak: TRT SPOR, DHA 

RB Leipzig 90+2'de yıkıldı

Bundesliga'da 30. hafta maçında zirve mücadelesi veren RB Leipzig, 90+2. dakikada yediği golle son sıradaki Paderborn ile 1-1 berabere kaldı. TRT SPOR'dan canlı yayınlanan mücadeleyi ev sahibi RB Leipzig, 10 kişi tamamladı.

Almanya Bundesliga'da 30. hafta maçında zirve mücadelesi veren RB Leipzig, son sıradaki Paderborn'u ağırladı.

Red Bull Arena oynanan ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmada ev sahibi ekip, Patrik Schick'in 27. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 

RB Leipzig'de Dayot Upamecano, 43. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile bitti. 

Konuk Paderborn, mücadelenin uzun bir bölümünü 1 kişi eksik oynayan rakibi karşısında eşitliği 90+2. dakikada Christian Strohdiek ile yakaladı: 1-1

Mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlanırken RB Leipzig puanını 59'a, Paderborn 20'ye yükseltti.

Kaynak: TRT SPOR

Cengiz Ünder için Juventus iddiası

Cengiz Ünder, İtalya'nın transfer gündeminde yer almaya devam ediyor. Milli futbolcunun ismi Merih Demiral'ın da formasını giydiği Juventus ile anılıyor.

Tuttosport gazetesi, haberinde Juventus'un Cengiz Ünder için Roma'ya Romero veya Rugani ile takas önereceğini iddia etti.

Milli oyuncu için Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Milan'ın da devrede olduğu konuşuluyor.

Avrupa'dan başka takımların da Cengiz Ünder'i gündemlerine aldığı belirtiliyor.

Kaynak: TRT SPOR

Gianni Infantino'dan yardım açıklaması

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA'nın yardımlarının futbolun tüm seviyelerine ulaşacağını söyledi.

Mali yardım planlarının son aşamada olduğunu belirten Infantino, milli takımların uluslararası maç takvimiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, üye ülkelere dönük yardım paketiyle ilgili açıklama yaptı. Infantino, hazırlanan mali yardım planında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle birçok futbol federasyonu ve kulübün finansal zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirten FIFA Başkanı, yardımların sadece üst düzey kulüpleri değil her düzeydeki organizasyonları kapsayacağını belirti.

"Üst düzey kulüp futbolunun devam etmesi anlaşılır bir şekilde önceliğe sahip, ancak bunun yanı sıra milli takımları, kadın futbolunu, daha alt seviye yerel ligleri, gençliği ve amatör futbolu da dikkate almalıyız. Futbolun her alanında birlik göstermeli ve futbolun bu küresellikte devam edilebilir olmasından emin olmalıyız. Bu bizim önceliğimiz ve finansal yardım planımız da bu prensibi takip edecek. "

Başkan Infantino, FIFA yöneticilerinin sıkışan uluslararası maç takvimine çözüm bulmak için görüşmeler yaptıklarını da kaydetti.

Infantino, dünya çapında liglerin başlama veya devam etme sürecinde en önemli önceliğin oyuncuların ve seyircilerin sağlığı olduğunu yineledi. 

Kaynak: TRT SPOR

Demir Grup Sivasspor hazırlık maçı yaptı

Demir Grup Sivasspor, bugün Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda kendi kadrosundan oluşturduğu iki takımla hazırlık maçı yaptı.

Sivasspor, Süper Lig’in 27. haftasında 15 Haziran Pazartesi günü saat 21.00'de sahasında Denizlispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Yiğidolar, bu kapsamda kendi kadrosundan oluşturduğu iki takımla 30'ar dakika üzerinden iki devre hazırlık maçı yaptı.

Kırmızı takım sahaya; Mamadou Samassa, Marcelo Goiano, Paul Papp, Servet Çetin, Ziya Erdal, Armin Derlek, Isaac Cofie, Cem Özdemir, Emre Kılınç, Yasin Öztekin ve Arouna Kone, beyaz takım ise; Muammer Yıldırım, Barış Yardımcı, Aaron Appindangoye, Samba Camara, Uğur Çiftçi, Claudemir, Furkan Sağman, Mert Hakan Yandaş, Mustapha Yatabare, Erdoğan Yeşilyurt ve Petar Skuletic 11’iyle çıktı.

Karşılaşmada kırmızı takımın golünü 23. dakikada Arouna Kone atarken, beyaz takımın golleri ise 10, 15 ve 26. dakikalarda Mert Hakan Yandaş, 43. dakikada Mustapha Yatabare ve 46 .dakikada Muhammet Can Tuncer'den geldi.

Yarını izinli geçirecek olan Yiğidolar, pazartesi günü Denizlispor maçının hazırlıklarına kulüp tesislerinde devam edecek.

Kaynak: İHA

Vagner Love ile yollar ayrıldı

Brezilya ekibi Corinthians'ta forma giyen golcü futbolcu Vagner Love, takımından ayrıldı.

Corinthians Kulübü, Ocak 2019'da kadroya katılan 35 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Vagner Love'ın bu yıl sonu bitecek sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Tecrübeli forvetin bir kulüpten gelen transfer teklifini kabul ettiği için karşılıklı anlaşmayla yolların ayrıldığı belirtildi.

Kariyerinde Corinthians'ın yanı sıra Palmeiras, Flamengo, Monaco, CSKA Moskova, Shandong Luneng gibi takımlarda oynayan Love, Türkiye'de Alanyaspor ve Beşiktaş formaları da giymişti.

Galatasaray'dan Mbaye Diagne'ye bir şans daha

Galatasaray, Mbaye Diagne'ye bir şans daha verecek. Senegalli golcü, yeni sezonun kamp kadrosuna alınacak.

Mbaye Diagne'ye, Galatasaray'ın kapısı yeniden açılıyor. Sezon başında Club Brugge kiralanan ancak Belçika performansı istikrarsız geçen Senegalli golcünün, sarı kırmızılıların yeni sezon kampında yer alacağı öğrenildi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in de 2018-2019 sezonunda 13 milyon euroya transfer edilen Diagne'yi tekrar kazanmak istediği belirtildi.

Senegalli futbolcunun kamp performansının sarı kırmızılılardaki geleceğinin belirleyeceği, bu süreçte Diagne için cazip bir teklif gelmesi halinde satışa onay verileceği ifade edildi. 

Bu arada İngiltere basınından Galatasaray ile ilgili transfer iddiaları gelmeye devam ediyor.

Daily Mail gazetesi, sezon sonunda Charlton ile sözleşmesi bitecek olan Lyle Taylor'a sarı kırmızılıların şu an aldığı maaşın 4 katını teklif ettiğini duyurdu.

Haberde, Glasgow Rangers'ın da istediği 30 yaşındaki forvet oyuncusun gelecek planlarına göre yeni bir kontrata imza atacağı vurgulandı.

Kaynak: TRT SPOR

Fenerbahçe HDI Sigorta, Erkan Toğan'ı açıkladı

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nın yeni başantrenörü Erkan Toğan oldu.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nda Başantrenör Mariusz Sordyl ile yolların ayrılmasının ardından yerine gelen isim belli oldu. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Erkan Toğan ile anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Erkek Voleybol Takımımızın Başantrenörü Erkan Toğan oldu

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın yeni Başantrenörü Erkan Toğan oldu.
 
46 yaşındaki deneyimli çalıştırıcımız Erkan Toğan’a Fenerbahçemize hoş geldin diyor, başarılar dolu bir sezon diliyoruz.


Erkan Toğan kimdir?

Yurt içinde ve yurt dışında birçok takımda mücadele eden Erkan Toğan, son olarak Avusturya’nın hotVolleys Vienna ekibine transfer olmuş ve burada geçirdiği bir sezonun ardından oyunculuk kariyerini noktalamıştı.

İlk olarak Avusturya Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görev alan Erkan Toğan, ardından Tomis Constanta ekibinde de yardımcı antrenör olarak çalıştı.

Sezonun devamında HotVolleys Vienna ekibinin Başantrenörü olarak göreve başlayan Toğan, takımı ile CEV Kupası’nda mücadele etti.

Teknik isim, 2014-2015 sezonunda Ziraat Bankası’nda, 2015-2017 yılları arasında da Halkbank’ta yardımcı antrenörlük yaptı. Halkbank ile iki kez Efeler Ligi şampiyonluğu yaşayan Erkan Toğan, 2017 yılında eğitimi için Avusturya’ya döndü.

2019 yılında Avusturya Ligi nde VCA Amstetten takımıyla 5.’lik yaşayan Toğan, yabancısız oynanan Avusturya Kupası’nda da final oynadı.

Bir dönem Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’nda antrenör olarak görev alan Toğan, halen Erkek Milli Voleybol Takımımızın Yardımcı Antrenörü olarak görev yapmaktadır.

46 yaşındaki başantrenör, oyunculuğu bırakmasının ardından ilk olarak Avusturya Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görev aldı. Erkan Toğan, ardından Tomis Constanta ekibinde de yardımcı antrenör olarak çalıştı. Sezonun devamında HotVolleys Vienna'da başantrenör olarak çalışan Toğan, takımı ile CEV Kupası’nda mücadele etti. Başarılı antrenör, 2014-2015 sezonunda Ziraat Bankası’nda ve 2015-2017 yılları arasında da Halkbank’ta yardımcı antrenörlük yaptı. Halkbank ile iki kez Efeler Ligi şampiyonluğu yaşayan Erkan Toğan, 2017 yılında eğitimi için Avusturya’ya döndü. 2019 yılında Avusturya Ligi'nde VCA Amstetten takımıyla 5.’lik elde eden Toğan, yabancısız oynanan Avusturya Kupası’nda da finalde mücadele verdi.

Bir dönem Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’nda antrenör olarak çalışan Erkan Toğan, halen Erkek Milli Voleybol Takımı'nın yardımcı antrenörü olarak görev yapıyor."

Beşiktaş iyi başlamak istiyor

Beşiktaş, Antalyaspor maçını kazanarak Süper Lig'e iyi başlangıç yapmak istiyor. Teknik direktör Sergen Yalçın, oyuncularını lige konsantre etmeye çalışıyor.

Beşiktaş, sezonun kalan 8 haftasına iyi bir giriş yapmayı planlıyor. 27. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk edecek siyah beyazlılar, bu mücadeleden üç puanla ayrılmak istiyor.

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, oyuncularını lige konsantre etmeye çalışıyor.

Hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren siyah beyazlılarda, deneyimli teknik adamın futbolcularının temposundan memnun olduğu öğrenildi.

Taktik çalışmalarda da genelde hücum organizasyonları üzerinde durulduğu ifade edildi.

Fraport TAV Antalyaspor maçında cezalı Burak Yılmaz forma giyemeyecek. Sergen Yalçın, tecrübeli golcünün yerine Umut Nayir ve Güven Yalçın arasından tercih yapacak.

Kaynak: TRT SPOR

Javi Martinez: "Ondan daha iyi bir 9 numara yok"

Bayern Münihli Javi Martinez, takım arkadaşlarından övgüyle söz etti. Lewandowski'nin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 9 numarası olduğunu iddia eden İspanyol oyuncu, Kimmich için de "İleride efsane olacak" ifadesini kullandı.

Bayern Münihli Javi Martinez'e göre dünyanın en iyi santrforu takım arkadaşı Robert Lewandowski.

Lewandowski'nin gelmiş geçmiş en iyi 9 numara olduğunu öne süren İspanyol futbolcu, tecrübeli golcünün kariyerinin en formda dönemini geçirdiğini söyledi.

İspanyol basınını açıklamalarda bulunan Javi Martinez, Polonyalı takım arkadaşı için "Harika bir sezon geçiriyor. O çok güçlü bir oyuncu. Bence ondan daha iyi bir 9 numara yok. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder" ifadelerini kullandı.

5 sezondur Bayern Münih forması giyen Lewandowski, Bavyera ekibinin son 5 şampiyonluğunda en çok katkı yapan oyuncu olmuştu.

Javi Martinez , bir başka takım arkadaşından da övgüyle bahsetti. Martinez, Joshua Kimmich için "Doğuştan lider özelliklerine sahip. Takımı nasıl yöneteceğini iyi biliyor. Henüz değil ama ileride bir efsane olacak" diye konuştu.

Lewandowski bu sezon 37 maçta 43 gol 5 asistle oynarken, Kimmich 40 maçta 5 gol 10 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: TRT SPOR
 

Angel Di Maria'dan Barcelona itirafı

PSG forması giyen Angel Di Maria, bir dönem Barcelona'nın transfer listesinde yer aldığını açıkladı. Arjantinli yıldız, 2017 yılında İspanyol kulübünün kendisini transfer etmek istediğini ancak kulübünde kaldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Paris Saint-Germain'in Arjantinli yıldızı Angel Di Maria, Barcelona'nın kapısından döndüğünü açıkladı.

Fransa basınına konuşan 32 yaşındaki futbolcu, 2017 yılında İspanyol ekibinden teklif aldığını söyledi.

Tecrübeli hücum oyuncusu, ''Barcelona, o dönem kulübüm ile transfer görüşmeleri yapmıştı. Ama ben olduğum yerde mutluydum'' dedi.

Angel Di Maria, Avrupa'daki kariyerini Paris Saint-Germain'de bitirmek istediğini de belirtti.

Fransız kulübü ile sözleşmesinin gelecek sezon biteceğini hatırlatan Arjantinli yıldız, ''Neler olup biteceği henüz belli değil ama takımım ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için çok çalışacağım'' ifadesini kullandı.

Bu sezon başkent ekibi ile 37 maçta 11 gol sevinci yaşayan Di Maria, 21 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu.

Kaynak: TRT SPOR

Yusuf Yazıcı'dan Trabzonspor yorumu

Kariyerini Fransa'da sürdüren Yusuf Yazıcı, Süper Lig'in en iyi takımının Trabzonspor olduğunu söyledi.

İki ülkeyi kıyaslayan milli futbolcu, "Fransızlar futbola bir endüstri gibi bakıyorlar, bizde ise duygular ön planda" ifadelerini kullandı. Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Sabah Gazetesi'ne futbol gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İki ülkenin futbol anlayışını kıyaslayan Yusuf Yazıcı, "Fransızlar, futbola bir endüstri olarak bakıyorlar ve işin matematiğinin olduğuna inanıyorlar. Bizim ise heyecanımız, duygularımız ve birlikteliğimiz çok daha yüksek. Bu yüzden bazen sistem kurmakta zorlanabiliyoruz; ama kırılma anlarında ise bu ön plana çıkıyor ve bize avantaj sağlıyor" şeklinde konuştu.

Trabzon ve Trabzonspor'un kendisi için çok özel olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, 97 numaralı formasının bordo mavililer tarafından emekli edilmesinin kendisini gururlandırdığını belirtti.

Süper Lig'deki yarışa değinen Yusuf Yazıcı, ligin en iyi futbol oynayan ve en pozitif takımının Trabzonspor olduğunu söyledi.

Yıldız futbolcu, yabancı oyuncu tartışmalarına ilişkin görüşlerini de ifade etti. Yusuf Yazıcı, "İyi planlanmış ve kurallara bağlı bir serbestlik olmalı... Bence altyapıdan yetişecek Türk oyuncular için de düzenlemelerin yapılması gerekir. Son yıllarda ülkemizden benim de dahil olduğum birçok ismin Avrupa'nın önde gelen liglerine transfer olması tesadüf değil. Bunu yasaklayarak başaramayız" dedi.

Real Madrid'den Kai Havertz harekatı

Real Madrid, Bayer Leverkusen'de yıldızı parlayan Kai Havertz'i transfer etmek için harekete geçti.

Real Madrid, transfer için rotayı Almanya'ya çevirdi. Eflatun-beyazlıların hedefinde Kai Havertz var.

Bild'de yer alan habere göre, Bayer Leverkusen'de sergilediği performansla dikkat çeken 20 yaşındaki Kai Havertz, Real Madrid'i peşine taktı. Alman futbolcuyu kadrosuna katarak geleceğe önemli bir yatırım yapmayı planlayan Real Madrid, Havertz için 80 milyon euro'yu gözden çıkardı.

Real Madrid, 20 yaşındaki futbolcuyu bu yaz 80 milyon euro karşılığında kadrosuna katmak istiyor. İspanyol devi ayrıca oyuncuyu aldıktan sonra bir sezon daha Bayer Leverkusen'de forma giymesini istiyor.

Bayer Leverkusen, koronavirüsün futbol ekonomisine etkisi nedeniyle Havertz'i satmaya sıcak bakarken Real Madrid de oyuncunun değeri daha çok artmadan transferi bitirmek istiyor.

Forvette ve forvet arkasında görev yapan Kai Havertz, bu sezon çıktığı 38 resmi maçta 15 gol atıp 8 asist yaptı.

Brescia, Balotelli'nin sözleşmesini feshetti

Kulübü Brescia ile antrenmanlara çıkmayan ve Başkan Massimo Cellino ile de sorunlar yaşayan İtalyan golcü Mario Balotelli'nin sözleşmesi feshedildi.

Serie A ekiplerinden Brescia'da forma giyen İtalyan golcü Mario Balotelli, antrenmanlara çıkmayınca Brescia Başkanı Massimo Cellino ile arasında sorunlar yaşanmıştı.

Antrenmanlara katılmamaya devam eden Balotelli'nin sözleşmesinin feshedildiği belirtildi. İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Brescia'nın 29 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin tek taraflı feshettiği ifade edildi.

2019 yaz transfer döneminde İtalyan ekibine katılan Balotelli, 19 resmi maçta rakip fileleri 5 kez havalandırdı. İtalyan golcü, kariyerinde Inter, Milan, Manchester City, Liverpool, Nice ve Marsilya takımlarında da forma giydi.

Kaynak: İHA

Süper Lig'de heyecan yeniden başlıyor

Süper Lig'de heyecan 12 Haziran Cuma günü saat 21.00'de oynanacak iki karşılaşmayla yeniden başlıyor.

Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig'de 12 Haziran Cuma günü oynanacak Göztepe - Trabzonspor ve Fenerbahçe - Hes Kablo Kayserispor maçlarıyla yeniden başlıyor.

18 takımın kalan 8 haftada yapacağı maçları derledik. İşte 18 takımın kalan maçları:

TRABZONSPOR (53 PUAN)

Göztepe (D)

Aytemiz Alanyaspor (D)

MKE Ankaragücü

Galatasaray (D)

Antalyaspor

Denizlispor (D)

Konyaspor

Kayserispor (D) 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR (53 PUAN)

Aytemiz Alanyaspor

MKE Ankaragücü (D)

Galatasaray

Antalyaspor (D)

Yukatel Denizlispor

İttifak Holding Konyaspor (D)

Hes Kablo Kayserispor

Kasımpaşa (D)

GALATASARAY (50 PUAN)

Çaykur Rizespor (D)

Gaziantep FK 

Medipol Başakşehir (D)

Trabzonspor

Aytemiz Alanyaspor (D)

MKE Ankaragücü (D)

Göztepe

Antalyaspor (D)

DEMİR GRUP SİVASSPOR (49)

Yukatel Denizlispor

İttifak Holding Konyaspor (D)

Hes Kablo Kayserispor

Kasımpaşa (D)

BtcTurk Yeni Malatyaspor 

Fenerbahçe (D)

Gençlerbirliği

Göztepe (D)

BEŞİKTAŞ (44 PUAN)

Antalyaspor

Yukatel Denizlispor (D)

İttifak Holding Konyaspor

Hes Kablo Kayserispor (D)

Kasımpaşa 

BtcTurk Yeni Malatyaspor (D)

Fenerbahçe

Gençlerbirliği (D)

AYTEMİZ ALANYASPOR (43 PUAN)

Medipol Başakşehir (D)

Trabzonspor

Göztepe (D)

MKE Ankaragücü (D)

Galatasaray

Antalyaspor (D)

Yukatel Denizlispor

İttifak Holding Konyaspor (D)

FENERBAHÇE (40 PUAN)

Hes Kablo Kayserispor 

Kasımpaşa (D)

BtcTurk Yeni Malatyaspor

Göztepe

Gençlerbirliği (D)

Demir Grup Sivasspor

Beşiktaş (D)

Çaykur Rizespor 

GÖZTEPE (37 PUAN)

Trabzonspor

BtcTurk Yeni Malatyaspor (D)

Aytemiz Alanyaspor

Fenerbahçe (D)

MKE Ankaragücü

Gençlerbirliği

Galatasaray (D)

Demir Grup Sivasspor  

GAZİANTEP FK (32)

MKE Ankaragücü 

Galatasaray (D)

Antalyaspor

Yukatel Denizlispor (D)

İttifak Holding Konyaspor

Hes Kablo Kayserispor (D)

Kasımpaşa

BtcTurk Yeni Malatyaspor (D)

YUKATEL DENİZLİSPOR (31 PUAN)

Demir Grup Sivasspor (D)

Beşiktaş

Çayur Rizespor (D)

Gaziantep FK

Medipol Başakşehir (D)

Trabzonspor

Aytemiz Alanyaspor (D)

MKE Ankaragücü  

FRAPORT TAV ANTALYASPOR (30 PUAN)

Beşiktaş (D)

Çaykur Rizespor

Gaziantep FK (D)

Medipol Başakşehir

Trabzonspor (D)

Aytemiz Alanyaspor

MKE Ankaragücü(D)

Galatasaray  

GENÇLERBİRLİĞİ (28 PUAN)

İttifak Holding Konyaspor 

Hes Kablo Kayserispor (D)

Kasımpaşa

BtcTurk Yeni Malatyaspor (D)

Fenerbahçe

Göztepe (D)

Demir Grup Sivasspor (D)

Beşiktaş  

KASIMPAŞA (26 PUAN)

BtcTurk Yeni Malatyaspor (D)

Fenerbahçe

Gençlerbirliği (D)

Demir Grup Sivasspor

Beşiktaş (D)

Çaykur Rizespor

Gaziantep FK (D)

Medipol Başakşehir  

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR (26 PUAN)

Gençlerbirliği (D)

Demir Grup Sivasspor

Beşiktaş (D)

Çaykur Rizespor

Gaziantep FK (D)

Medipol Başakşehir

Trabzonspor (D)

Aytemiz Alanyaspor  

YENİ MALATYASPOR (25 PUAN)

Kasımpaşa 

Göztepe

Fenerbahçe (D)

Gençlerbirliği

Demir Grup Sivasspor (D)

Beşiktaş

Çaykur Rizespor (D)

Gaziantep FK  

ÇAYKUR RİZESPOR (25 PUAN)

Galatasaray

Antalyaspor (D)

Yukatel Denizlispor

İttifak Holding Konyaspor (D) 

Hes Kablo Kayserispor

Kasımpaşa (D)

BtcTurk Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe (D)

MKE ANKARAGÜCÜ (23 PUAN)

Gaziantep  FK (D)

Medipol Başakşehir

Trabzonspor (D)

Aytemiz Alanyaspor 

Göztepe (D)

Galatasaray

Antalyaspor

Yukatel Denizlispor (D)

HES KABLO KAYSERİSPOR (22 PUAN)

Fenerbahçe (D)

Gençlerbirliği

Demir Grup Sivasspor (D)

Beşiktaş

Çaykur Rizespor (D)

Gaziantep FK 

Medipol Başakşehir (D)

Trabzonspor 

Kaynak: TRT SPOR

RB Leipzig - Paderborn maçı TRT SPOR'da

Bundesliga heyecanı 'Türkiye'nin Spor Ekranı'nda yaşanıyor... Nagelsmann yönetiminde zirve takibini sürdüren Timo Werner'li RB Leipzig, ligde kalma savaşı veren Paderborn ile karşı karşıya geliyor.

Bundesliga'nın 30. haftasında RB Leipzig, ligin son sırasında bulunan Paderborn'u konuk ediyor. Mücadele bugün saat 16.30'da TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Kaynak: TRT SPOR

Bundesliga 2019-2020 30. Hafta Canlı Maç Programı 

5 Haziran 2020 Cuma

Ali Koç: "Fenerbahçe 2010-2011 Yılında Alın Teriyle ŞAMPİYON OLMUŞTUR!" (Full Video)

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy'un açıklamalarının arkasında olduğunu ifade eden Ali Koç, "Nihat Özdemir'den açıklama bekledik ancak olmadı." dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in beyanatlarıyla ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Ali Koç’un açıklamaları şu şekilde:

“Camiamızı, tüm taraftarlarımızı, kongre üyelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Pandemi sürecinde önemli bir haftayı geride bırakıyoruz. Normalleşme adına önemli bir adım attık. İnşallah bu sıkıntılı süreci artık yavaş yavaş olsa da geride bırakırız. Böyle bir dönemde bu konuyla kimseyi meşgul etmek istemezdik ancak biz koskoca bir camianın, milyonların aşkla, gönülle ve tutkuyla bağlı olduğu bir camianın liderleriyiz. Sorumluluklarımız var. Bu konuya ne yazık ki cevap vermek ve sizleri meşgul etmek zorundayız. Bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’ni, Sağlık Bakanlığı’nı, tüm sağlık çalışanlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu süreci mükemmele yakın yönettik. Başka ülkelere nazaran daha iyi bir konumdayız. İnşallah bundan sonrasını da bu şekilde devam ettiririz. En kısa zamanda çoluğumuzla çocuğumuzla, büyüklerimizle normal hayatlarımıza dönebiliriz. Bu süreçte hayatını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Ailelerine de sabırlar diliyorum. Şu an hasta olan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar. Bir kez daha cephede canlarını risk etme pahasına bizlerin sağlığı için mücadele eden tüm sağlık personelimize şükranlarımızı iletmek istiyorum.”

“Sayın Başkan Vekilimiz Semih Özsoy konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Kendisine de özellikle teşekkür ediyorum. Kelimesi kelimesine yaptığı açıklamaların arkasında olduğumuzu hem Başkanınız olarak hem de yönetim kurulumuz olarak ifade etmek istiyorum. Gönül isterdi ki bu süreçte bu gibi konularla spor dünyasını, camiamızı üzecek, kıracak konularla meşgul olmasaydık ama olmak zorundayız. Hatta biz bekledik. Dün gece ilk açıklamadan sonra gelen yoğun tepkiler ve bizim herhangi bir refleks, reaksiyon göstermememizden kaynaklanan eleştirilere rağmen bekledik. Bugüne kadar bekledik. Niye bekledik? Hepimizin hayatında konuşurken, canlı röportajlarda, mülakatlarda bir şey söylemek isteyebiliriz ama farklı bir mana çıkabilir. Yanlış ifade etmiş olabiliriz. Herkesin hayatında yaşadığı olaylardan biridir. Dolayısıyla bekledik. Hata yapmak insana mahsus, özür dilemek ise bir erdemdir. Belki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir bir açıklık getirir, onu demek istemedim, şöyle demek istedim der diye tüm tepkilere rağmen bekledik. Özür diler, bir erdemlik gösterir diye bekledik. Ne yazık ki bu akşama kadar herhangi bir tepki, düzeltme, özür dileme gelmeyince aramızda yaptığımız istişareler sonucu Başkan Vekilimiz Sayın Semih Özsoy çok net ifadelerle durumu kamuoyuna açıkladı. Arkasından Nihat Bey’in açıklamaları geldi. Nihat Bey’in açıklamaları bana sorarsanız ilk açıklamasından da beter. Daha da talihsiz bir noktaya getirdi konuyu.

SÖZ KONUSU FENERBAHÇE İSE NASIL KÖTÜ BİR KALBE SAHİP OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR

Nihat Özdemir’e şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum. Çok çok teşekkür ediyorum ki bu açıklamaları yaptı. Niye teşekkür ediyorum? Şu nedenle teşekkür ediyorum. Aslında Nihat Bey, tüm Fenerbahçelilerin gerçeği görebilmesi açısından, Allah’ın lütfu diyebileceğim bir açıklama yaparak belki de bir anlık refleksle aslında içindekileri dışa vurmuştur. Yani taraftarlarımızın ve camiamızın nezdinde söz konusu Fenerbahçe ise nasıl bir kötü kalbe, nasıl bir zihniyete ve niyete sahip olduğunu gözler önüne sermiştir. Bizleri bölmeye, parçalamaya çalışan 3 Temmuz sürecinde sıkı sıkı kenetlenmiştik. Yıllar sonra 3 Temmuz’a yakın bir tarihte, 3 Temmuz ile ilgili yaptığı açıklamayla bizleri bir kez daha sıkı sıkı kenetlemiştir. Dolayısıyla Sayın Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Hem söz konusu Fenerbahçe ise gerçek yüzünü gösterdiği için hem de bizleri farkındalığımızı, nelerle uğraştığımızı, yönetim olarak nelerle mücadele ettiğimizi en son örneğiyle bir kez daha akıllara getirmiştir. 


3 TEMMUZ’UN KUMPAS OLDUĞU DEVLETİMİZ TARAFINDAN DA KABUL GÖRDÜ

Tabii biz muhtelif zamanlarda federasyonlarla yaşadığımız sıkıntıları da gündeme getiriyoruz. Hakem kararları olur, kurulların kararları olur, harcama limitleri olur vs. vs. Biz bu konuda çok çektik. Düşünebiliyor musunuz ki bir federasyon başkanı bu söylemlerde, bu konularda bu gibi sözler sarf etmiştir. Yanlış bir mana çıkmış olabilir ve düzeltir diye bekledik. Düzeltmedi ve tam tersi istikamette gitti. Hatırlatmak istiyorum ki Fenerbahçe Spor Kulübü’ne 3 Temmuz 2011 yılında başlayarak yapılan saldırı, kurulan tuzaklar, kumpaslar alenen ortaya çıkmıştır. Devletimiz tarafından da bu yapılanların camiamıza kumpas olduğu net bir şekilde kabul görmüştür. 3 Temmuz Kumpası’nı savunan, savunan demeyelim de hatırlatan, ne diyor bakalım? ‘9 yıldır bir şike olayına rastlamadık’ diyor. Sanki 9 yıl evvel rastlanmış gibi bir imaj çıkıyor. Düzeltmesini bekledik ama düzeltmedi. Demek sözlerinin arkasında duruyor. Hem de 18 yıl boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönetici olarak, bir dönem de başkan vekili olarak hizmet etmiş olan biri bu ülkede bu örgüte karşı mücadelenin bayraktarı olmuş bir kurum olan Fenerbahçe’ye bu sözleri söyleyebiliyor. Dolayısıyla camiamızdaki infial, tepki, mektuplar, mailler, telefonlar kulübümüze gelen ve bu infialin bir ispatı olarak bunu paylaşıyorum. Çok manidar olduğunu düşünüyorum çünkü kendisi asıl rezaleti bizim konuyu saptırmamıza bağlıyor. Velev ki biz konuyu saptırıyoruz, diyelim ki fırsatçıyız; böyle bir röportaj sonrasında kendimize fayda sağlamaya çalışıyoruz onun ima ettiği gibi. O zaman bizim taraftarlarımız, kongre üyelerimiz, kulübe mesaj yağdıranlar, rakip taraftarlar olarak bunu bizim aleyhimize kullananlar, onlar da farklı anlamamışlar. Onlar da aynı şekilde bu konuyu yorumluyorlar. Eminim ki Sayın Başkan’ın iletişim danışmanları da vardır. Kendisine de bu net bir şekilde ifade edilmiştir ki ‘Sayın Başkan yaptığınız açıklamalar ne kastetmiş olursanız olun bambaşka yerlere çekiliyor. Hakikaten bunları kastetmediyseniz de çıkın ve bir düzeltme yapın. Yanlış anlama için özür dileyin.’ eminim ki denmiştir. Ancak Sayın Başkan bu yolu tercih etmemiştir.

3 TEMMUZ DAVALARI ÖNCESİ BU LAFLAR MANİDAR

Zamanlamanın da manidar olduğunu söylemek istiyorum. Liglerin başlamasına bir hafta kala sanki bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Hatta çok daha önemlisi bu konuyla ilgili 3 Temmuz davaları var Temmuz ayında. İki tane çok önemli davamız var. Bu mahkemeler başlamadan önce bu lafları etmiş olması.... zamanlamayı da manidar buluyorum. Bu kurgulanmış bir röportaj mıdır, yoksa spontane sorulmuş bir soru üzerine verilen bir cevap mıdır? Onu dahi bilemiyoruz. Onu dahi sorgulamak durumunda kendimizi hissediyoruz.

EMİNİM Kİ AZİZ YILDIRIM’IN DA AÇIKLAMALARI OLACAKTIR

Bu sözler aslında sadece Fenerbahçe camiasına değil; o zaman çok büyük bir mücadele veren, badireler atlatan, kulübümüzün liderliğini yapan Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, yani Nihat Bey’in dostu olan ki son zamanlarda da yakınlığını görüyoruz. Ona karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Eminim ki Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da bu konuyla ilgili tez zamanda açıklamaları ve söylemleri olacaktır. Bundan hiçbir şüphem de yoktur. Ama bu söylemler bence maksadını aşmıştır. Bunu düzeltmek için veya açıklık getirmek için bu akşamüstü yapılan açıklamalar da rezalet.

İSTİFA EDEBİLMEK İÇİN İRADEYE SAHİP OLMAK GEREKİR

Biliyorum çok tepki var. Camiamızda iki yönde tepki var. Federasyondan istifa etmesiyle ilgili tepkiler var. Kulübümüze gelen kulüp üyeliğinden ihracıyla ilgili de tepkiler var. Bu iki konuya da değinmek istiyorum. İstifa, kişisel bir müessesedir. İsteyen bir kurumdan, bir pozisyondan, bir görevden istifa etmek isterse ‘istifa ediyorum’ der ve ayrılır. Ama istifa edebilmek için irade, özgürlüğe sahip olunması gerekmektedir. Ben muhtelif konuşmalarımda Sayın Başkanın itinayla seçildiğini, manevra ve özgürlük alanının kısıtlı olduğunu birkaç kez ifade etmiştim. Dolayısıyla bu anlamda istifa edeceğini ve istifa etmesini beklemenin doğru olacağını düşünmüyorum. Ama esas bizi ilgilendiren konu kulübümüzün üyeliğiyle ilgilidir. 

ÜYELİKTEN ATILMAK ONUR KIRICI BİR UNSURDUR, İHRAÇ EDİLMESİNİN NİHAT BEY İÇİN ÇOK FAZLA BİR ŞEY İFADE ETMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Kulüp üyeliğinden ihraç bir sürece bağlıdır. Tüzüğümüzde de net bir şekilde tarif edilmiştir. Bu, Yönetim Kurulu’na kalan bir karar değildir. Ancak bugün ve birkaç gün içinde de devam edecektir; bu gelen yoğun talepler, tepkiler, mektuplar, mesajlar, başvurular ilgili kurullarımız ve yönetim kurulu tarafından da değerlendirilecektir. Amma velakin taraftarlarımıza bu konuda da birkaç söz söylemek istiyorum: Bir kurumdan üyelikten atılmak onur kırıcı, üzgünlüğe sebebiyet veren bir unsurdur. Ben şahsen kulübümüzden Nihat Bey’in ihraç edilmesinin Nihat Bey için çok fazla bir şey ifade etmeyeceğini hatta bir adım daha öteye gideyim, şirin gözükmek istediği kesimler çerçevesinde de aslında kendisine bir mükafat olacağını da düşünüyorum. Çünkü ‘bakın ben koskoca Fenerbahçe camiasını sizler için karşıma aldım’ı da çok rahat bir şekilde diyebilecektir. Dolayısıyla bizler tabii ki bu yoğun talep ve baskı çerçevesinde görevimiz süreci en doğru şekilde uygulamak ve kurulları çalıştırmak. Bundan ne netice çıkar bilemem fakat bunu yapacağız. Fakat taraftarlarımıza söylemek istediğim şu; Fenerbahçe’yi gerçek anlamda samimi bir şekilde, gönülden özümsememiş biri için çok da fazla bir etkisi olacağını düşünmüyorum hatta az önce ifade ettiğim sözler çerçevesinde belki de fayda sağlayacak mükafat gibi de görülebilir. 

Bu arada Fenerbahçe’nin gücü her zaman söylediğim gibi kulübün sahibi olan Kongre Üyeleri ve taraftarlarıdır. Kongre üyeleri ve taraftarları, Fenerbahçe’yi pek çok dönemde tarihte bol bol örnekleri olduğu gibi en sıkıntılı zamanlarında omuz omuza sahiplenmiştir. Burada da benzer bir reaksiyon görüyorum. İnisiyatif kullanarak, hassasiyet göstererek kulübünüze, yönetim kurulunuza sahip çıktığınız için de hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına çok çok teşekkür ediyorum, sağ olun var olun diyorum. Çünkü bir kez daha gösterdiğiniz ki en sıkıntılı günde bile Fenerbahçe hiçbir zaman yalnız değildir. Bu camianın her bir ferdi bu camiayı korumak için, sahiplenmek için her şeyi yapmaya hazırdır.

BİR TAKIMIN PERFORMANSIYLA İLGİLİ YORUMDA BULUNMAK TFF BAŞKANININ İŞİ DEĞİLDİR

Şimdi gelelim bugünkü açıklamaya. Buradan da birkaç konuya değinmek istiyorum. ‘Fenerbahçelilerden ne kadar tepki alıyorsam, ya Nihat doğru yoldayım’ diye garip bir cümlesi oldu. Yani bu ne demek? Aslında Fenerbahçe’ye bedel ödeterek genele adaleti sağladığını göstermesi aslında hem vicdanen hem de adaletin doğasına ve tanımına çok ters gelen bir unsurdur. Yani Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgili almış olduğu kararlarla, tutumuyla, yaklaşımıyla aslında kendisinin ne kadar adaletli bir federasyon başkanı olduğunu ifade etmeye çalıştı. Bizim özellikle de bu sezon gerek sahada gerekse saha dışında neler yaşadığımızı ki bunların bir kısmını kamuoyu biliyor. Ama bildikleri bile şunu söylemek için yeterli: Evet Nihat Bey, siz bize bedel ödeterek, birilerine şirin gözükerek kendi kendinize adalet sağladığınızı inanıyorsanız bu tabii ki sizin takdirinizdir. Ama bilin ki bizim başarısızlığımıza değiniyorsunuz, bizim başarısızlığımızda bilhassa bu sezon sizin de büyük payınız var. Şimdi gelelim Türkiye Futbol Federasyonu’nda olan bir şahsın Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinden bu örnekte bizi ama herhangi bir takımın başarısızlığı ya da başarısızlığına dair etmiş olduğu cümleler ve kendinden gündemi saptırmak için bizi hedef alması aslında ilk defa değil. Bu, birkaç kez yaşandı. Ama dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Futbol Federasyonu Başkanının veya Yönetim Kurulunun işi değildir, herhangi bir takımın iç siyasetine karışmak, onların performansı ile ilgili bir yorumda bulunmak. Ve bunu da artık norm haline getiriyor. Yani bunu birkaç defadır yaptı, yapmaya da devam ediyor. Ve bunu da son derece yakışıksız bulduğumuzu ve kabul etmeyeceğimizi de buradan ifade etmek istiyorum ama aslında bu sistemin çarpıklığını da en güzel göstergelerinden bir tanesi. 

SAYIN NİHAT ÖZDEMİR’E SORMAK İSTİYORUM. 2010-11 SEZONU ŞAMPİYONU KİMDİR?

Ben, sormak istiyorum, Sayın Nihat Özdemir’e! Çok basit ve net olarak sormak istiyorum! 2010-2011 sezonunun şampiyonu kimdir? Siz, bu soruyu cevaplamak için de günlerce beklemeyin! Alın telefonunuzu elinize atın bir tweet ya da mesaj ne yapacaksanız, kullanın resmi siteyi ve söyleyin ve deyin ki: ‘2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe’dir. Hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle, taraftarıyla ve camiasıyla bu şampiyonluğu gani gani hak etmiştir. Tüm terör örgütünün engellemelerine, ayak oyunlarına rağmen zaman da göstermiştir ki Fenerbahçe’ye yapılan saldırının tamamen bir kumpas olduğu pek çok farklı kumpaslarda olduğu gibi spor dışında da biz şu anda sporu konuşuyoruz, bunu açık söyleyin veya söylemeyin. Bunu söyleyebilir misiniz? Buna inanıyor musunuz? Neye inanıyorsanız 2010-2011 yılıyla ilgili, o senenin şampiyonu kimdir, çıkın ve söyleyin!

SİZİN GİBİ DOSTLARIMIZ VARSA DÜŞMANA NE GEREK VAR

Top çevirmeye gerek yok. Lafı uzatmaya da gerek yok. Siz, bizi hedef alıyorsunuz, defalarca hedef aldınız. Sizin gibi dostlarımız varsa düşmana ne gerek var. Ben size soruyorum. Tüm camiayı, kamuoyunu, diğer kulüpleri de rahatlamak açısından çok basit bir soru soruyorum: 2010-2011 yılının şampiyonu kimdir, Sayın Nihat Özdemir?

İSTEDİĞİNİZ HER PLATFORMDA TARTIŞMAYA HAZIRIZ

Dolayısıyla konuyu da daha fazla uzatmak istemiyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’a teşekkür ediyorum, bu konuyu çok net bir şekilde ifade ettiği için. Ve tekrar söylemek istiyorum. İstediğiniz her platformda Sayın Nihat Özdemir, sizinle bu konuları tartışmaya açık ve hazır olduğumuzu, istediğiniz her yerde 3 Temmuz’dan bu yana Semih Bey’in de yaptığı ifadeleri, söylemleri de konunun içine alarak sizlerle, sizinle her ortamda bunu konuşmak, değerlendirmek, tartışmak isteriz. Sizin birkaç ortamda 3 Temmuz’la ilgili ifadeniz oldu, ‘ben bir konuşursam şöyle olur, böyle olur.’ Hodri meydan diyoruz, Sayın Özdemir. Ne istiyorsanız söyleyin.

YILLARCA FENERBAHÇE’YE HİZMET ETTİNİZ, İNŞALLAH BİR DAHA HİÇBİR ZAMAN HİZMET ETMEZSİNİZ

Heyecanla ve hararetle sözlerinizin arkanızda durmanızı, mümkünse de beraber isteyeceğiniz herhangi bir medya platformunda, kanalda, radyoda nerede istiyorsanız bu konuları sizinle tartışmaya hazır olduğumuzu ve çok arzuladığımızı da bilmenizi istiyoruz. Evet, yıllarca Fenerbahçe’ye hizmet ettiniz, inşallah bir daha hiçbir zaman hizmet etmezseniz.

Tekrardan kamuoyundan özür diliyorum, böyle bir konuyla meşgul ettiğim için ama biz 9 senedir çok çektik, 3 Temmuz bizim Kırmızı Çizgimizdir. Kimse bu konuyu bu şekilde ele alamaz. Hakkıyla, alın teriyle kazandığımız kupamızı bile muhafaza, müdafaa edebilmek için müthiş bir mücadele verdik, savaş verdik. Fenerbahçe taraftarları dışında da bu konuya saygı gösteren, alkışlayan milyonlarca insan oldu. Biz bu mücadelenin fitilini ateşledik, bu bizim tarihimize altın harflerle yazılacaktır. Keşke hiçbir zaman olmasaydı, halen bunun sıkıntılarını çekiyoruz. 9 senedir yaşananlar ortada, inşallah davalar da sonuçlanacak. Gönüllerdeki sonuç hukuka da yansıyacak. Beklediğimizden, arzu ettiğimizden daha fazla sürdü, inşallah tez zamanda da en kısa zamanda da bu süreç sonuçlanır ve biz de artık önümüze bakmaya başlarız. Fenerbahçelilere, tüm taraftarlara bu süreç sonuçlanana kadar da rehavete kapılmamalarını, yakinen takip etmelerini de özellikle rica ediyorum. Bir kez daha onlara kulübümüzü sahiplendikleri için, bir spor kulübü nasıl sahiplenilin güzel bir örneğini verdikleri için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Herkese iyi akşamlar, sevgiler, saygılar.”

Freiburg tek gol ile kazandı

Bundesliga'nın 30. hafta maçında Freiburg evinde Borussia Mönchengladbach ile karşı karşıya geldi. Maçı ev sahibi ekip 58. dakikada Nils Petersen'in attığı gol ile 1-0 kazandı.

Bundesliga'nın 30. hafta maçında Freiburg ile Borussia Mönchengladbach karşılaştı. Mücadeleyi Freiburg 58. dakikada Petersen'in kaydettiği gol ile 1-0 kazandı.  Maçın 67. dakikasında Plea ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Borussia Mönchengladbach'ın karşılaşmayı 10 kişi tamamlamasına neden oldu. Bu sonuçla Freiburg puanını 41'e yükseltirken Borussia Mönchengladbach 56 puanda kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitme yolunda önemli bir puan kaybı yaşadı.

Kaynak: TRT SPOR

Eşi ırkçılık yaptı sözleşmesi feshedildi

Amerikan 1. Futbol Ligi (MLS) ekibi Los Angeles Galaxy, Sırp futbolcusu Aleksandar Katai'nin sözleşmesini eşinin sosyal medya hesabından yaptığı ırkçı ve şiddet yanlısı paylaşımlar dolayısıyla feshetti.

LA Galaxy Kulübü'nden yapılan açıklamada, 29 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği duyuruldu.

Aleksandar'ın eşi Tea Katai, sosyal medya hesabından polisin göstericilerin arasına arabayla daldığı görüntüyü paylaşıp "Hepsini öldürün" ifadelerini kullanmıştı.

Tea Katai ayrıca, siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepki olarak sosyal medyada paylaşılan "BlackLivesMatter" tagı ile, Nike mağazasının yağmalanma görüntülerini paylaşıp "BlackNikesMatter" yazarak alay etmişti.

Aleksandar Katai, bu sezon katıldığı LA Galaxy'de 2 kez forma giymişti.

NFL'in politik yönü: Drew Brees olayı ve daha fazlası

Önce yaptığı protesto nedeniyle bir daha kontrat imzalayamayan Colin Kaepernick, ardından “Onlara saygı duymuyorum” diyen Drew Brees. Peki neden NBA, MLS ya da MLB olayların hiçbir zaman göbeğinde değil de NFL tartışılıyor?

NFL şu günlerde en çok tartışılan spor organizasyonu. Önce yaptığı protesto nedeniyle bir daha kontrat imzalayamayan Colin Kaepernick, ardından “Onlara saygı duymuyorum” diyen Drew Brees. Peki neden NBA, MLS ya da MLB olayların hiçbir zaman göbeğinde değil? NFL her ırkçılık olayında neden spor dünyasının ilk karıştığı yer? 

Hayatınızda içinde 5 dakika bile sporun yer aldığı herhangi bir Holywood filmi izlediyseniz, Amerikalılar’ın Amerikan Futbolu ile nasıl övündüğüne şahit olmuşsunuzdur. 

Onlara göre, “biz üstünüz” demenin sportif şekli olan Amerikan futbolu, yarattığı ekonomi ile de bunu kanıtlıyor. Üstelik üst düzeyde sadece tek bir ülkede oynanmasına rağmen. Peki Amerikalılar NFL’i kullanarak sadece dışarıya mı “üstünüz” diyor? 

Önce günümüzden başlayalım. Bugün ABD’de spor dünyası karışık. NFL yıldızı Drew Brees, Ulusal Marş sırasında “diz çökme” hareketinin trend olmasının ardından, “Marşa saygısızlık yapan hiçbir görüşü desteklemiyorum” dedi. 

Bunun üzerine önce LeBron James, ardından da birçok ünlü sporcu Brees’e sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. James, "Vay be! Kelimenin tam anlamıyla diz çökmenin ne demek olduğunu anlamıyorsunuz. Emin değilsiniz, bilmiyorsunuz. Ülkemizi özgür kılan askerler ya da bayrağa saygısızlıkla hiçbir ilgisi yok." ifadesini kullandı.

Birçok ünlü sporcu da James’e destek verdi, Brees topa tutuldu. NFL’e ise eleştiriler yeniden çoğaldı. Dünyanın en çok para kazanan spor organizasyonlarından birinde, son senelerde bu kadar “ırksal” tartışma çıkmasının ise aslında birçok sebebi var ancak bir görüş hakim: NFL, beyazların hava sahası ve içeriyle kimseyi almıyorlar. 

Sorun bugün veya dün başlamadı yani. Son olarak, 2016’da Colin Kaepernick diz çöktüğünde, hem taraftarlar hem de kulüpler ikiye bölündü. Sonunda da “güçlüler” ayakta kaldı, Kaepernick NFL’de bir daha fırsat bulamadı. Geçmişten günümüze NFL’in taraflı olduğunu düşünenler arttı, kopuş da hızlandı. Peki “güçlüler” kimdi?

Birçoğu Donald Trump’ın seçim kampanyasının en büyük destekçileri…

Açıklamaları “ortaya” olan, her konuşmalarında “Amerikan rüyası” fikrinden bahseden ABD’nin büyük iş adamları. Onlardan bir tanesi de Shad Khan. Nispeten ılımlı görünen Khan, 1967’de 500 dolarla geldiği ABD’nin en zenginlerinden oldu ve NFL’in tek Müslüman takım sahibi. Olaylar hakkında, “Bu asla olmaması gereken bir şey ve ben hala ulusumuzun gezegendeki en büyük ulus olduğuna inanıyorum. Amerika'ya 1967'de 500 dolarla ve Amerikan rüyasına olan inancımla geldim. Öğrenme ve başarma fırsatları çok fazlaydı ve 50 yıldan fazla bir süre sonra, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olduğum için sonsuza dek minnettarım ve gurur duyuyorum.” diyor.

Bugün de Brees’in açıklamasına gelen tepkiler sadece ona değil. NFL’de eskiden beri süregelmiş, “beyaz üstünlüğüne.” Lebron James tabii ki Brees’in fikrine karşı çıkıyor ancak daha çok NFL’in tutucu tarafına mesaj veriyor. 

Çünkü siyahların iddiasına göre daha çok siyahların oynamasına rağmen beyazlar Amerikan Futbolu’nda daha fazla kazanıyor, daha fazla korunuyor ve destekleniyor. 

1 Şubat 2019’da, The Undefeated’a bir yazı kaleme alan ABD’li ünlü spor yazarı Jason Reid, virüs ve George Floyd olayları başlamadan önce tüm bu sorunlara dikkat çekmişti. “NFL taraftarları ve ırksal bölünme” başlıklı yazı, bir anketle başlıyordu ve ankette “NFL’i eskisi kadar destekliyor musunuz?” ana fikri soruluyordu. Gelen cevaplara göre ise NFL’e ilgi düşüyor. 

Reid de ilginin düşmesini, sürekli NFL’in bir ırk çatışması içine çekilmesine bağlıyor.

“NFL’de ilgi düştü, çünkü artık “tutucu” olmak istemeyenler ligi takip etmiyor. Sürekli siyasi bir karmaşa var ve bu olumsuz etkileniyor.” 

Anketin devamında ise daha özel sorular soruluyor. Siyahi NFL taraftarlarının, Colin Kaepernick’in marş sırasında diz çökmesini yüzde 59 oranında desteklediği ortaya çıkıyor. Ama bu, 2020 yılında ırkçılığa bağlanan bir anket için düşük bir rakam.

Yazının kalanında da beyazların sadece yüzde 24’ünün protestoyu desteklediği ifade ediliyor. Reid, NFL’in diğer organizasyonlardan daha çok siyasi olduğunu belirtiyor bunun “radikal” değişiklik olmadığı sürece devam edeceğini söylüyor. Sebebi ise basit: Yazının başındaki sahiplenme duygusu.

Aktivist DeRay Mckesson, NFL hakkında keskin düşüncelere sahip. McKesson, “Spor hakkında her zaman konuşan [siyah] insanlar var, peki, tüm takım sahiplerinin beyaz olması ne anlama geliyor? Ve çok az sayıda siyah koçun olması ne anlama geliyor? Bu nasıl oluyor? Pek çok beyaz insan aynı soruları sormuyor. Onlar için soru sorduğumuzda, sebepsiz yere böyle şeyler söylediğimize inanmaları daha kolay oluyor.” diyerek net bir şekilde sorunu ortaya koyuyor. 

Temple Üniversitesi'nde medya çalışmaları ve kentsel eğitim profesörü Marc Lamont Hill ise, “Beyaz Amerikalılar, her olaya ırksal eşitsizlik, ırksal adaletsizlik veya Amerika'daki ırkçılığın mirası bağlamında değil, tüm bunların dışında bakmak konusunda olağanüstü bir ayrıcalığa sahipler.”

“Yani sadece görüyorlar, ve ‘tamam’ diyorlar. Sonrasında da olayları politik bir tartışmaya çeviriyorlar.” diyor ve yazıyı okurken, “Bir sporcu, nasıl olur da ırkçılığa tam olarak karşı çıkamaz?” sorusunu sorduysanız, yanıtını veriyor.

Anket ve yazı uzadıkça uzuyor, sonuç hep beyazların protestolara karşı olduğunu ortaya koyuyor. Sonuç da yeniden, NFL’in tüm diğer büyük organizasyonlar dışında, daha çok ırkçı kalması ve “Bu bizim oyunumuz” görüşünün hala öyle ya da böyle devam ettirmesi olarak çıkıyor. 

Geçtiğimiz gün Formula 1’de Lewis Hamilton F1 dünyası içinde kendisini yalnız hissettiğini belirtmiş, F1 ise karşı bir hamle yaparak tüm yönetici kademelerinden ırkçılığa karşı olduğunu açıklamıştı. 

NFL’de ise şu ana kadar tek özür duyuyoruz: sessiz kalanların sayısı çok daha fazla. 

O özür de Denver Broncos başantrenörü Vic Fangio’dan geliyor. 

“Daha önce NFL’de ırkçılık olmadığını söylediğim için özür dilerim.”

Kaynak: Alperen Delibaş / TRT Spor

Galatasaray gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde

Galatasaray, erkek basketbol takımının gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini açıkladı.

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımı, yeni sezondan itibaren FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi organizasyonunda yer alacağını duyurdu.

Uzun yıllardır EuroLeague organizasyonlarında yer alan sarı kırmızılı takım, bu organizasyondan ayrılarak FIBA'nın yolunu tutma kararı aldı. Daha önceden birçok Türk kulübünün yer almayı seçtiği Basketbol Şampiyonlar Ligi, EuroCup'da ter döken Türk kulüplerinden önce TOFAŞ, ardından ise Galatasaray ile anlaşma sağladı.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türk basketboluna, kurulduğu günden bu yana hizmet eden ve uluslararası alanda yakaladığı başarılarla ülkemizi başarıyla temsil eden kulübümüzün, 2020/2021 sezonundan itibaren FIBA Basketball Champions League'de yer alacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz."

Kaynak: DHA

Nihat Özdemir'den Fenerbahçe açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, bir canlı yayında, "Şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz" sorusuna verdiği cevabın Fenerbahçe yönetimi tarafından saptırıldığını söyledi.

Nihat Özdemir, TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklaması şöyle:

"Ekonomist Dergisi'nin instagram yayınında "Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?" sorusuna verdiğim cevabın önce kamuoyu ve sosyal medyada, daha sonra da Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından amacından çok farklı olarak yorumlandığını maalesef üzülerek takip ettim.

Herkesin bildiği gibi 2010-2011 sezonunda birçok kulüple ilgili "şike tartışmaları'' olmuştur. Yayındaki sözlerimde herhangi bir kulübün veya kulüplerimizin ismi geçmemiş, imada bulunulmamıştır.

Buna rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl 'rezalet'tir.

Daha üzücü olan ise Fenerbahçe gibi güzide bir kulübümüzün ve köklü bir camianın bu anlayışla yönetilmesidir.

Türk futboluna ve Fenerbahçe Kulübü'ne, şu anda Fenerbahçe Başkanı ve Başkanvekili olan şahıslardan daha uzun yıllar hizmet etmiş olmak gurur madalyamdır.

Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy'un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum. Benim, yıllardır Türkiye'ye nasıl hizmet ettiğimi herkes biliyor.

Fenerbahçe'ye nasıl hizmet ettiğimi ise, 2010-2011 sezonunda yönetici olan, şimdiki Başkan Ali Koç, ''Nihat Özdemir'in Başkanlığında bu yönetim yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmıştır" diyerek özetlemiştir.

Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye olan hizmetlerimi sorgulamak başkanvekili olan şahsın haddine değildir.

Göreve geldiklerinden bu yana sportif başarısızlıklarını sosyal medyanın yönlendirmesi ile örtmeye çalışanların bu tür açıklamalarına itibar edilmemesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Saygılarımla

Nihat Özdemir
TFF Başkanı"

Semih Özsoy: "Nihat Özdemir FETÖ illetinin neresindedir, bunu anlatmalıdır" (Full Video)

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in kulüpten ihraç edilmesiyle ilgili büyük bir talep geldiğini ve gerekeni yapacaklarını söyledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in dün akşam saatlerinde tarihe 'rezalet' olarak not edilen beyanatlarının ardından Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında açıklamalarda bulundu. Özsoy şöyle konuştu:

“Talihsiz bir açıklama diyemiyoruz, talihsiz olması için istemeyerek, bilmeyerek, yanlışlıkla, dil sürçmesiyle yapılmış gibi olması lazım. Neye hizmet ettiği belli olmayan, belki de kendince bilinen, çok kesimleri üzen, kahreden bir açıklama oldu. Açıklamayı şaşkınlıkla ve üzüntüyle seyrettik. Dava arkadaşı dediğimiz, bu yolda beraber yürüdüğümüz, yoldaş dediğimiz, mücadele verdiğimiz insanın böyle bir açıklama yapması akıllara durgunluk verecek bir durum. Bununla birlikte öncesinde de amacını kısmen de olsa defalarca gündeme getirmemize rağmen, bir türlü ispatlayamadığımız şeyi de kendisinin itiraf etmesiydi. Nihat Bey, kendi  beyanında  söylediği üzere ‘Fenerbahçe’nin aleyhinde karar verdiğinde Fenerbahçeliler beni eleştirdiği takdirde ben o zaman iyi yapıyorum, doğru yoldayım, doğruyum’ deme gibi Fenerbahçe’nin haklarının yenmesinde ve saldırıya uğramasında ön ayak olmasını bir tarafsızlık ilkesi olarak edinmiş. Bu da bizim açımızdan malumun ilanı oldu. Biz kime ne derdimizi anlatıyormuşuz? Bu da gündeme geldi. ‘Bizim aleyhimize bunlar yapılıyor, biz mağduruz, bunları yapmayın, objektif olun, dürüst olun başka bir şey istemiyoruz’ dediğimizde kimlere neler anlatıyormuşuz? Demek biz kapıdan çıktığımız zaman kafa arkasında çok daha farklı şeyler varmış. 3 Temmuz ile ilgili söylemem gereken şey şu, biz üzüntülüyüz, şaşkınız ama bununla birlikte kahırlarda olan, çok zor durumda olan Fenerbahçe’nin büyük taraftarı, büyük kongre üyeleri, önde gelenleri, kulübümüzü hem mail, hem faks, hem de telefon yağmuruna tuttular. ‘Neden bir şey yapmıyorsunuz? Gerekeni biz yapacağız’ şeklinde telefonların kitlendiğini biliyoruz. Biz de ‘Fenerbahçe gerekeni gerektiği zaman yapar ama bununla ilgili ucunun nereye kadar gittiğini görmek istiyoruz’ dedik. Nihat Bey bunu eminim ki kasıtlı ve bilinçli olarak yapıyor. Şu ana dek düzeltme gelmemesi de düzeltme yapılmayacak kadar bilinçli ve kararlı bir şekilde yapılmasındandır. Hepimiz hata yapıyoruz. Düzeltme şansın olur. Bir açıklama yaparsın. Taraftarlarımızın da camiamızın da söylediği, bunun bir açıklaması, düzeltmesi ve özrü de olmaz. Neye hizmet ediyor, niye bunları yapıyor bilmiyoruz. Biz anlayamayız. Ama kendisi biliyordur. 3 Temmuz bizim kırmızı çizgimiz. Bizim olmazsa olmazımızdır. Mücadele verirken de buraya aday olurken de Sayın Başkanımızın ilk söylediklerinden biri de bizim olmazsa olmazımız olduğudur. Başkanımız, ‘Şampiyonluk bugün var, yarın yok. Onun sonuna kadar mücadelesini veririz. Ama Fenerbahçemizin bu mücadelesinde hiçbir zaman bir adım geri adım atmayız. Hatta yerimizde bile saymayız’ dedi. Bilerek veya bilmeyerek, kimlere, niye hizmet ediyor? Nihat Özdemir'in bunu açıklaması lazım. Hayretlerle seyrettiğimiz ise, o mücadele sırasında sabahladığımız, hapishanelerin önünde Başkanımızın, yöneticilerimizin içeride mağdur olduğu dönemde hiç mi yüreği sızlamadı bu açıklamaları yaparken? Nihat Bey’in bizlerin gerekeni yapmasına izin vermeden, onurlu bir şekilde gerekeni yapması gerekiyor. Şimdiye kadar bizim ofsayttı, goldü mücadelemizde haksız olduğunu söylediğimizdeki gibi bir durum değil. Öncelikle gerekeni yapmalı, bundan önce de Nihat Bey çıkıp şunu dürüstlükle ve açıklıkla dile getirmeli. FETÖ'yü lanetlemeli ve kendisi tam anlamıyla bu FETÖ illetinin neresindedir, bunu anlatmalıdır. Bunu bize değil, bizim için değil; Fenerbahçe ve Türkiye için anlatmalıdır. Daha önceki dava arkadaşları için anlatmalıdır. 3 Temmuz’u yaşarken ki şimdi taşlar yerine oturdu çektiğimiz sıkıntıları, verdiğimiz kavganın, mücadelenin neresindeydi? Neredeyse 24 saat geçmiş, hiçbir açıklama yapmamış olması da nereye hizmet ettiğinin açıklamasıdır. En üzüldüğümüz de Metris’in kapısında mücadele eden insanların emeğine böyle bir saldırı olmasıdır. Türkiye’de şike oldu. Bak 9 yıldır olmuyor derken bunları kimler dedirtmiştir? Neye dayanarak bunları söylemiştir? Camiamıza, Ali Başkan’a, Fenerbahçemize bu kesimden yine bir atak başlamıştı. Anladığım kadarıyla bunun da bitirici vuruş olması istendi ama oyunu yapan oyun bulur. Allah o kadar büyük ki o gün ispatlayamadıklarımız, bugün gün yüzüne çıktı.”

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy sözlerine şöyle devam etti:

“Kulüp üyelerinden büyük bir serzeniş var. Telefonlar kitlendi. Fenerbahçe, Türkiye'dir. Türkiye’nin dört bir yanından, yurt dışından kongre üyesi olmayan insanlardan da çok tepki geliyor. Burada halkın sesine kulak vermek durumundayız. 2011'den beri gözyaşı var, kan var, ter var, bir mücadele var.  Fenerbahçemizin haklı davasında kimsenin böyle bir şey yapmasını kabul edemeyiz. Dolayısıyla tabii ki kayıtsız kalamayız. Bu bir davadır. Yapılan en büyük haksızlık da dava arkadaşlarınadır. Tabii ki değerlendirilecek ve ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bunun önünde biz de duramayız. Gerekli tüzük, disiplin dikkate alınır ve ne gerekiyorsa yapılır. Sayın Başkanımız da bir açıklama yapacak. Yeni dönemin yapılanması hakkında bir çalışma içerisinde. İlerleyen saatlerde o çok daha net ve verimli açıklamalar yapacaktır. Kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dilekçelerini veren, bize itiraz eden ve sessiz kalmayan kesime de teşekkür ediyoruz. Sessiz kalan kesimi anlamak mümkün değil. Bu da düşündürücü, manidar ve çok üzücü. Haklı mücadelemizde, yıllardır süregelen neredeyse bitme aşamasında olan Kumpas Davası ile birlikte önümüzdeki hafta yapılacak olan ama Temmuz başına ertelenen davanın arifesinde böyle bir açıklama yapması da gerçekten düşündürücü. Neden apar topar böyle bir şey yapma ihtiyacı hissedildi? Devletin mahkemelerinde şike yoktur denildiği yerde, bir tek onamaya kalmış. Arkasından da bizim mağdur olduğumuzdan dolayı Kumpas Davası ile süregelen haklılığımızla birlikte mağduriyetimizi de belgeleyecek olan süreçte Nihat Bey’in böyle bir açıklama yapması da bizim tarafımızdan ayrıca değerlendirilmesi gereken ve dikkat edilmesi gereken bir şeydir.”



Bianka Busa Fenerbahçe Opet'te

Vestel Venus Sultanlar Ligi takımlarından Fenerbahçe Opet, Sırp smaçör Bianka Busa ile 1 yıllık anlaşma sağladı.

Fenerbahçe Opet, ikinci smaçör transferini gerçekleştirdi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray HDI Sigorta forması giyen Cansu Çetin'in ardından Sırp milli oyuncu Bianka Busa'yı da kadrosuna kattı.

1 metre 87 santimetre boyundaki genç smaçör, kariyerine Vizura Belgrad'da başladı.

Sırbistan, Polonya ve Romanya'da forma giyen 25 yaşındaki oyuncu, kulüp kariyerinde lig şampiyonlukları ve kupa zaferleri yaşadı.

Sırbistan Milli Takımı'yla da birçok başarıya imza atan Busa, 2017 ve 2019 Avrupa Şampiyonası ile 2018 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ekipte yer almıştı.

Oynadığı takımlar:

2010-2015 ZOK Vizura Belgrade

2015-2016 Volley Towers

2016 CSM Targovişte

2016-2017 Metalleghe Montichiari

2017-2019 KPS Chemik Police

2019-2020 CSM Volei Alba Blaj

Beşiktaş'ın 'George Floyd koreografisi' dünya basınında

Beşiktaş’ın antrenmanda ABD’li George Floyd’u anmak için yaptığı koreografi dünya basınında büyük ilgi gördü.

Beşiktaşlı futbolcular, ABD vatandaşı George Floyd’un Minneapolis’te bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmesine dün antrenmanda yaptığı koreografi ile tepki gösterip, Floyd’u anmıştı.

Siyah-beyazlıların bu hareketi, dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının da dikkatini çekti.

Beşiktaş’ın paylaşımını ESPN, Globoesporte, Sports Center ESPN, BeFoot, Actu Foot, B/R Football, Sopitas, AS, Telemundo, Goal Italy, Goal Espanol, Beinsports France, La hincadamx (Meksika), Nogometo manija (Sırbistan) ve Foxsports Brasil haberlerinde yer verdi.

Kaynak: İHA

İngiltere Premier Lig'de 3 haftalık maç programı açıklandı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan ve 17 Haziran'da yeniden başlayacak olan İngiltere Premier Lig'de 3 haftalık maç programı belli oldu.

Premier Lig'den yapılan açıklamaya göre, 2019-2020 sezonuna 17 Haziran Çarşamba günü oynanacak Aston Villa-Sheffield United ve Manchester City-Arsenal karşılaşmalarıyla devam edilecek.

Ligde 3 haftalık maç programı şu şekilde:

17 Haziran Çarşamba:

Aston Villa-Sheffield United

Manchester City-Arsenal

19 Haziran Cuma:

Norwich City-Southampton

Tottenham-Manchester United

20 Haziran Cumartesi:

Watford-Leicester City

Brighton-Arsenal

West Ham United-Wolverhampton

Bournemouth-Crystal Palace

21 Haziran Pazar:

Newcastle United-Sheffield United

Aston Villa-Chelsea

Everton-Liverpool 

22 Haziran Pazartesi:

Manchester City-Burnley 

23 Haziran Salı:

Leicester City-Brighton

Tottenham-West Ham United

24 Haziran Çarşamba:

Manchester United-Sheffield United

Newcastle United -Aston Villa

Norwich City-Everton

Wolverhampton-Bournemouth

Liverpool-Crystal Palace

25 Haziran Perşembe:

Burnley-Watford

Southampton-Arsenal

Chelsea-Manchester City

27 Haziran Cumartesi:

Aston Villa-Wolverhampton

28 Haziran Pazar:

Watford-Southampton 

29 Haziran Pazartesi:

Crystal Palace-Burnley

30 Haziran Salı:

Brighton-Manchester United 

1 Temmuz Çarşamba:

Arsenal-Norwich City

Bournemouth-Newcastle United

Everton-Leicester City

West Ham-Chelsea

2 Temmuz Perşembe:

Sheffield United-Tottenham

Manchester City-Liverpool

Galatasaray, dünyada üçüncü sırada

Dünyanın en değerli stadyum sponsorlukları incelendi. Yılda 9 milyon 600 bin euroyu kasasına koyan Galatasaray, Atletico Madrid ile üçüncü sırayı paylaşıyor. Zirvede ise Manchester City var.

Galatasaray, dünyada en değerli stat sponsorluğu anlaşması yapan kulüpler arasında...

Bir araştırma şirketi, sarı-kırmızılı kulübün Türk Telekom ile yaptığı stadyum isim hakkı anlaşmasıyla dünyanın en değerli üçüncü sponsorluğuna imza attığını açıkladı.

Galatasaray, 2011 yılında yaptığı anlaşmayla, yılda 9 milyon 600 bin euro kazanıyor. Sarı-kırmızıların mevcut sponsorluk anlaşması 1 yıl sonra bitecek.

Manchester City zirvede

Stadyum sponsorluğunun zirvesinde senelik 17 milyon 100 bin euroluk kazancıyla Manchester City var.

Premier Lig ekibini yıllık 10 milyon 700 bin euro ile Amerika Birleşik Devletleri'nden Atlanta United takip ediyor.

Listenin üçüncü sırasındaki Galatasaray ile Atletico Madrid'in yıllık 9 milyon 600 euroluk kazancı bulunuyor.

Stat sponsorluğundan en fazla kazanan beşinci kulüp ise yıllık 7 milyon 700 bin euroluk geliriyle İngiliz ekibi Everton.

Kaynak: TRT SPOR

Erol Bulut teklif aldığı takımı açıkladı

Adı Fenerbahçe ile anılan Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, kariyeri, yabancı kuralı ve transfer iddiaları ile ilgili açıklamalar yaptı. Bulut, "Sadece Alanyaspor'dan teklif aldım. Başka olursa da en iyi şekilde değerlendireceğim" dedi.

Süper Lig'in bu sezon en başarılı takımlarından Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, sezon bitmeden Fenerbahçe ya da yurtdışından teklif gelmesinin Alanyaspor üzerindeki çalışmalarını ve hedeflerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyledi.

DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Erol Bulut, transfer dedikodularından yabancı oyuncu kuralına kadar birçok soruya yanıt verdi.

Fenerbahçe'den teklif aldı mı?

Başarılı teknik adam, Fenerbahçe'den teklif geldiğine yönelik haberleri değerlendirdi.

Sezon bitmeden Fenerbahçe ya da yurtdışından teklif gelmesinin Alanyaspor üzerindeki çalışmalarını ve hedeflerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyleyen Bulut, “Tamamen önümüzdeki 8 lig maçına ve 2 kupa maçına odaklandık. Ben, ekibim, futbolcular olsun o doğrultuda çalışıyoruz. Evet basında, sosyal medyada transferle ilgili haberler çıkıyor. Ama onların beni etkilemediğini söyleyebilirim, çünkü odaklandığım bir hedef var. O hedefe doğru kulübümüz olsun, ben olayım, ekibim olsun, futbolcular olsun, oraya odaklandık. İnşallah istediğimiz hedefi de sezon sonunda elde edeceğiz" dedi.

"Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz"

Teknik direktör Bulut, özellikle Türkiye Kupası'na yaklaşma ve lig sıralamasında Avrupa Liglerine katılım için şanslarının yüksek olmasının kendisi için yeterli bir başarı olup olmadığı sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Sezon başındaki kulüp hedefleri teknik ekibin, teknik direktörün, futbolcuların hedeflerine baktığımızda yeterli mi yetersiz mi onu açabiliriz. Ama biz sezon başında benim hedeflediğim ve yönetim, başkanla konuştuğumuzda hedefimiz ilk 10'un içerisinde olmaktı. Tabi her zaman arka planda hedeflerim var. Geçen sene Malatya'yla ilk beşi başardık. Bu sene daha iyisini ya da aynısını yapabilir misin, benim kafamda her zaman o oldu. Buraya geldiğimde de arka planda Avrupa Kupalarına yakın olabilmek veya gidebilmek hedefim vardı. Allah'a şükür şu an baktığımızda hedefimiz istediğimiz doğrultuda gidiyor. Kupada final oynama şansımız olacak, belki kupayı alabilme şansımız olacak. Ligde de baktığımızda 6'ncı sıradayız ama önümüzde oynanması gereken 8 maç var. Daha iyisini de yapabiliriz. İlk 4 hedefimiz olabilir, ilk 4'ü zorlayacağız."

"Junior Fernandes ve Fabrice N'Sakala'ya büyük takımlardan ciddi teklifler geldi"

Bu sezon 10 oyuncunun sözleşmesinin biteceğini, Junior Fernandes ve Fabrice N'Sakala gibi futbolcuların büyük takımlardan da ciddi teklifler aldığını anlatan Bulut, “Sezon sonu 10 futbolcunun, benim sözleşmem bitecek. Ama bu demek değil ki bizim için her şey bitti. Biz önümüzdeki sezonu düşünüyoruz. Sonuçta bizim bu kulübe bağlılığımız sezon sonu son maça kadar. Burada maksimum verimi almamız gerekiyor. Sözleşmesi biten veya bitmeyen futbolcu veya teknik direktör hiç fark etmez çünkü biz buradan evimize ekmek götürüyoruz. Onun karşılığını da en iyi şekilde vermek zorundayız. Evet Cisse'nin adı takımlarla geçiyor veya Fernandes'in. Sözleşmesi olan futbolcuların adı da başka takımlarla geçiyor. Futbolcuların bu sezon iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Ve son 8-10 maçta da aynı doğrultuda devam etmelerini düşünüyorum. Sezon sonunda zaten herkes kendince doğru olan kararı vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Teklifleri en doğru şekilde değerlendireceğim"

Bu sene Alanyaspor ile devam edip etmeme kararının Fenerbahçe ve başka kulüplerin teklifine bağlı olup olmadığına ilişkin değerlendirmede bulunan Bulut, 'Fenerbahçe ne istediğine, nasıl bir planlama yaptığına yönetimleri karar verecek' şeklindeki beyanına da açıklama getirdi. Bulut, “O açıklamamın yanlış anlaşılabileceğini söyledim. Sonuçta her kulübün kendince planlama yapması lazım. Bu Fenerbahçe olsun, Trabzon olsun, Alanyaspor olsun veya başka bir takım olsun planlamalarını o doğrultuda yapmaları gerekiyor. Tabi ki teknik direktörü veya yeni gelecek teknik direktörüyle, gelecek futbolcular, gidecek futbolcular planlamasının zamanında yapılması gerekiyor. Ben de zaten planlamanın erken yapılmasından yanayım. Ama bu demek değil ki Alanyaspor ile devam etmeyeceğim veya başka bir takıma gideceğim. Benim söylediğim net ve açık, gelen teklifleri en doğru şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum. Çünkü kariyer planlamamda önemli bir rol oynayacak" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir zaman pes etmedik"

Bulut, Başakşehir'de yardımcı antrenörlük, ardından Yeni Malatyaspor ve sonrasında Alanyaspor'da çalışmayı seçerken neleri göz önünde bulundurduğuna da değindi.

Erol Bulut, şu ifadeleri kullandı:

“Takımlara dışarıdan baktığınız zaman başka bir fotoğraf içine girdiğinizde başka bir fotoğrafla karşılaşabiliyorsunuz. Ama önemli olan hiçbir zaman pes etmememiz. Biz ekibimle birlikte hep bu doğrultuda yola çıktık. Malatya'da bambaşka bir fotoğrafla karşılaştık. Takımı, futbolcuları izliyorsunuz, 'teknik direktör olduğumda evet bu takımla bir şeyler başarabilirim' diyorsunuz. Ama içine girdiğinizde bazı sıkıntılarla karşılaşabiliyorsunuz. Biz Malatya'da bunun üstesinden en iyi şekilde geldik, futbolcularla yönetimle güzel işler yaptık. İkinci senemiz daha da iyi geçti. Alanya'ya geldiğimizde durum burada doğal olarak daha da iyiydi. Seçimimizin nedeninin bir tarafı da o oldu. İskelet bir kadro vardı, onun üzerine katabileceğimiz futbolcular ve göstereceğimiz performans bizim için önemli olacaktı. Yönetimimizin transferleri takıma erken katmaları büyük avantaj oldu. O yüzden erken planlama çok önemli. O bizim avantajımız oldu ve ligde de futbolcularımızla birlikte bunu gösteriyoruz."

"İnşallah bir gün milli takım olur"

İleriki dönemde milli takımın başına geçme düşüncesi sorulan Bulut, “Bir teknik direktör, kendi milli takımında tabii ki çalışmak ister. Çünkü oradaki hedefler, istekler, başarılar farklı. Belki her gün takımınızla çalışmayacaksınız, her gün o temponun içinde olmayacaksınız. Çünkü 2-3 ayda bir maç oluyor veya hazırlık maçları oluyor. Dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonasına farklı hazırlanmanız gerekiyor. Bol bol futbolcuları izlemeniz gerekiyor çünkü doğru seçim yapmanız lazım, bu kolay değil. Elbet bir gün inşallah olur" dedi.

"Sadece Alanyaspor'dan teklif aldım"

Başarılı teknik direktör bu sezon kendisine gelen tekliflere ilişkin ise “Şu anda kendi kulübüm Alanyaspor'dan teklif var, onun üzerinde konuşuyoruz. Diğer kısma geldiğimizde şu an gelişen bir şey yok, bu konuda açık ve netim. Geldiğinde de en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum" dedi.

"Bir takımın başındayken D planınız dahi olması gerekiyor"

Sistemi çok seven ve uygulayan bir teknik direktör olduğunu söyleyen Bulut, “Büyük takımda oynatmanız gereken farklı bir sistem olabilir. Çünkü büyük takımlar, taraftarlar, medya, yönetim her zaman hücum futbolunu benimseyen ve isteyen oluyor, maç kazanmanız gerekiyor. Genellikle Anadolu takımlarına karşı oynadığınızda ilk önce defans yapıyorlar, sonra hızlı hücumlarla gol bulmaya çalışıyorlar. O yüzden stratejinizi, sisteminizi ona göre kurmanız gerekiyor. Sadece A planı değil, A, B, C hatta D planınızın olması gerekiyor. Ama çok farklı şeylerin çalışılması gerektiğini düşünmüyorum. Zaten şu an Alanyaspor'da hem hücum anlamında, hem defans anlamında ilk 4'ün içerisindeyiz. Burada yaptıklarımız ortada" diye konuştu.

'1-2 milyon fazladan yabancıya ödenmesindense altyapıya destek verilmeli"

Türk futbolunda sık sık tartışılan ve yeniden gündeme gelen yabancı kuralıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Bulut, yabancı sayının önemli olmadığını ve altyapıya önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Erol Bulut, şunları söyledi:

“95 yılında Türkiye'ye geldim, o günden bugüne hiçbir şey değişmiyor. 6 oluyor, 4 oluyor. Ben açıkçası serbest olmasından yanayım. Belki herkes kızacak 'Genç çıkmayacak' diye ama genç zaten o şekilde çıkmaz, diğer şekilde de çıkmaz. Önemli olan alt yapıya doğru yatırımı yapmak, doğru işler üzerinde çaba sarf etmek, altyapıların da antrenman planlamasını değiştirmek gerektiğini düşünüyorum. Hocaları olsun, ekipmanları olsun, onların hepsinin eksik olmasından dolayı altyapıdan zaman zaman iyi futbolcularımız çıktığında onları da Avrupa'ya gönderdiğimizde, 'Aa işte oluyor' demek ki oluyor. Ama yatırım, ne kadar yatırım yapılıyor. İşte artı iki olunca en büyük sıkıcı taraf o artı iki olması. 12 artı 2 ama o 2 tribünde oluyor. Büyük takımlarda büyük rakamlar, Anadolu takımlarında da 1-2 milyonlar konuşuluyor. 1-2 milyon tribünde oturuyor, bana bir faydası olmuyor. O zaman o 1-2 milyonu altyapıya harcasam belki gelecek 10 seneyi kurtaracağım. Onun planlamasını yapmamız gerekiyor. Evet, sayı düşüyorsa doğru düşmesi gerekiyor. Şu an 14 olması gerekmiyor, 10 yap ama o 10'un hep oynayabilme şansı olsun. Yerlinin de kendini biraz zorlaması lazım. 'Biz oynayacağız' kafasına girmemesi lazım. Şu anda iyi bir gidişat var. Diğer taraftan da kısıtlı olduğu zaman yerlinin fiyatı iki katına çıkıyor, geçmişte yaşadık. Onu da iyi kontrol edebilmek lazım. Çünkü kulüplerin ekonomik durumu ortada zaten bu Covid-19 ile daha da zora gidiyor. O yüzden her şeyi iyi düşünüp planlamak lazım."

 Kaynak: DHA