TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

10 Mart 2018 Cumartesi

Potada toplu sonuçlar

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında 3'er, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin 26. haftasında ise 6 karşılaşma yapıldı.

Basketbolda bu üç ligin bugün yapılan maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
Banvit-Yeşilgiresun Belediyespor: 104-80
Galatasaray Odeabank-Eskişehir Basket: 84-78
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-TOFAŞ: 73-80
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi
Çukurova Basketbol-Abdullah Gül Üniversitesi: 68-58
BOTAŞ-Galatasaray: 79-72
Yakın Doğu Üniversitesi-OGM Ormanspor: 103-79
Türkiye Basketbol 1. Ligi
Bahçeşehir Koleji-Antalyaspor: 90-74
Karesispor-Bursaspor Durmazlar: 84-88
Yalova Group Belediye-Petkim Spor: 81-79
Düzce Belediyespor-Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent: 70-67
Afyon Belediyespor-Halk Enerji TED Ankara Kolejliler: 101-78
Akhisar Belediyespor-Selçuklu Belediyespor: 83-92

Ardeşen GSK Yarı Finalde!

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Ardeşen GSK, İsveç'in Kristianstad takımını 28-25 yenerek tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi.

Kristianstad Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Ardeşen Gençlik 16-13 önde tamamladı.
Sahasındaki ilk maçı 26-23 kaybeden ancak deplasmanda daha fazla gol atan Ardeşen Gençlik, yarı finale yükselen taraf oldu.
Ardeşen Gençlik, yarı finalde Polonya'nın Perla Lublin takımıyla eşleşti. Yarı finalde ilk maç 7 veya 8 Nisan'da Rize'de, rövanş mücadelesi ise 14 veya 15 Nisan'da Polonya'da oynanacak.

Kartal seriye bağladı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni Anderson Talisca'nın golüyle 1-0 mağlup etti ve zirve yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelenin ilk yarısında rakibine büyük baskı kuran siyah-beyazlı ekip, önemli pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı. İkinci yarıda baskısını sürdüren Beşiktaş, Anderson Talisca'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Son bölümde kontrollü oynayan siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 1-0 kazandı.
Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından Gençlerbirliği'ni de yenen siyah-beyazlı ekip, puanını 50'ye çıkardı ve averajla Medipol Başakşehir'in üstüne çıktı. Beşiktaş, bir maçı eksik olan lider Galatasaray ile de puanını eşitledi.
Alt sıralardan uzaklaşma hedefiyle sahaya çıkan Gençlerbirliği ise 26 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
22. dakikada Lens'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Negredo ön direkte kafayı vurdu, kaleci meşin yuvarlağı son anda uzaklaştırdı.
25. dakikada Tolgay Arslan'ın ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Babel rakibinden sıyrılarak altıpasta şutunu çekti, meşin yuvarlak auta gitti.
30. dakikada Lens, Tolgay Arslan'ın ara pasıyla sağdan ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi. Kaleci Hopf'un müdahale ettiği top Babel'in önünde kaldı, siyah-beyazlı oyuncu kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
32. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında arka direkte meşin yuvarlağa iyi yükselen Negredo'nun kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
34. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Hutchinson, Negredo ile paslaşarak şutunu çekti, meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.
36. dakikada Tosic ve Babel'in birbiriyle çarpışması sonrasında Skuletic ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu, kırmızı-siyahlı oyuncunun şutunda Fabricio meşin yuvarlağı çeldi. Devam eden pozisyonda Gökhan Gönül tehlikeyi uzaklaştırdı.
44. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Ceza sahası önünden serbest vuruş kazanan başkent ekibinde topun başına geçen Sessegnon'un vuruşunda kaleci Fabricio meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
46. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Hutchinson rakiplerinden sıyrıldı. Kanadalı oyuncu, müsait pozisyonda takım arkadaşı Lens ile aynı anda topa vurdu, kaleci meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.
52. dakikada Gökhan Gönül'ün uzun pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Talisca dar açısına rağmen meşin yuvarlağa sert vurdu, kaleci Hopf iki hamlede topa sahip oldu.
GOL: 53. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Tolgay Arslan'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Talisca'nın vuruşunda kaleci Hopf'un müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0
69. dakikada Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada Negredo topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak kalecide kaldı.
73. dakikada Tolgay Arslan, Negredo'nun şık topuk pasıyla sağdan ceza sahasına girerek sert vurdu, kaleci gole izin vermedi.
88. dakikada Caner Erkin'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Hutchinson'ın kafa vuruşunu kaleci kurtardı. Hopf'tan dönen topu tamamlamak isteyen Vagner Love kalenin önünden meşin yuvarlağı auta attı.
90+3. dakikada Beşiktaş ceza sahasına gelen uzun topta Milinkovic'in kafa vuruşu kaleci Fabricio'da kaldı.
90+4. dakikada Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup'un pasıyla soldan ceza sahasına girdi. Siyah-beyazlı futbolcunun dar açıdan sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
Karşılaşma, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Ekrem Kan, Hakan Yemişken
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Medel, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Lens (Dk. 64 Caner Erkin), Talisca (Dk. 82 Oğuzhan Özyakup), Babel, Negredo (Dk. 74 Vagner Love)
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Pogba, Alper Uludağ (Dk. 59 Khalili), Uğur Çiftçi, Scekic, Milinkovic, Jailton (Dk. 46 Zeki Yavru), Sessegnon, Aydın Karabulut (Dk. 68 Manu), Skuletic
Gol: Dk. 53 Talisca (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 37 Sessegnon, Dk. 41 Alper Uludağ (Gençlerbirliği), Dk. 54 Talisca, Dk. 57 Tosic, Dk. 60 Hutchinson (Beşiktaş)

Arkas Spor yarı finalde


Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Maliye Piyango'yu 3-1 yenen Arkas Spor, seride durumu 2-1'e getirerek yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk seti kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. İlk teknik molaya 12-10 önde giren Maliye Piyango üstünlüğünü koruyamayınca ilk seti Arkas Spor 25-23 kazandı.
Ev sahibi ekip, ikinci sete moralli başladı ancak rakip takımın üst üste smaçları sonrası teknik molaya 12-10 geride girdi. Arkas Spor, taraftarının da desteğiyle rakibi karşısında toparlansa da 34 dakika süren seti 25-23 kaybetti.
Karşılamanın üçüncü setine iki takım da istekli başladı. Teknik molaya 12-7 önde giren ev sahibi ekip, farkı açarak skoru 17-9'a taşıdı. Setin sonuna doğru iyice baskıyı artıran ev sahibi ekip, 3. seti 25-17 kazandı.
Dördüncü sette Maliye Piyango, 8-5 geriye düşünce mola istedi. Teknik molaya ise 12-6 Arkas Spor önde girdi. Karşılaşmanın sonuna doğru konuk ekip sayı bulduysa da İzmir ekibi, seti 25-18 alarak maçı da 3-1 kazandı.
İzmir ekibi, bu sonuçla seride 2-1 öne geçti ve adını yarı finale yazdırdı.
MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Arkas Spor 3-1 Maliye Piyango
 25-23, 23-25, 25-17, 25-18
Salon: Atatürk Vestel Venus
Hakemler: İlhami Şenyurt, Arzu Eminoğlu
Arkas Spor: Mustafa Koç, Lagumdzija, Gökhan Gökgöz, Matic, Jovovic, Bravo (Fromm, Yiğit Gülmezoğlu, Caner Ergül, Burak Mert, Muhammet Kaya, Sanchez)
Maliye Piyango: Stankovic, Uğur Güneş, Venno, Halil İbrahim Yücel, Kemal Kayhan, Gjorgiev (Murat Tokgöz, Sercan Yüksel Bıdak, Murat Karakaya, Aslan Ekşi, Siltala)
Setler: 25-23, 23-25, 25-17, 25-18
Süre: 126 dakika (34, 34, 29, 29)

İstanbul BBSK yarı finalde


Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Bankası'nı 3-2 yenerek, seride durumu 2-1 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Ziraat Bankası, Kurek, Konarski ve Antonov'un ile file önünde etkili oldu. Teknik molaya 12-9 önde giren başkent temsilcisinin manşet problemi yaşamasıyla İstanbul temsilcisi, savunmada Nuri, hücumda da Burak ile etkili oldu ve 15-14 öne geçerek rakibine mola aldırdı.
Koray ile ortadan kritik sayılar bulan ancak top karşılamakta sorun yaşayan Ziraat Bankası karşısında tek yabancı oyuncuyla mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor seti 25-23 kazandı.
Ziraat Bankası'nın manşet sorunu 2. sette de devam etti. Nuri Şahin ile iyi manşet alan İstanbul ekibi rakibinin defans probleminden faydalandı.
Teknik molaya 12-6 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle gidildi. Burak'ın serviste yaptığı 2 hata sonucunda aldığı sayılarla oyunda kalan başkent ekibi, 21-21'de skoru eşitledi ve İstanbul temsilcisine mola aldırdı. Antonov ile etkili olmayı sürdüren Ziraat Bankası, seti 25-23 alarak setlerde skoru eşitledi: 1-1
Müsabakanın 3. setine moralli ve etkili bloklarla başlayan Ziraat Bankası, rakibine 7-4'te mola aldırdı. Koray ve Emre ile blok üstünlüğünü sürdüren başkent ekibi, ortadan bulduğu sayılarla teknik molaya 12-7 önde giren taraf oldu. Koray ile blokta Antonov ile hücumda ağırlığını koyan başkent ekibi, seti 25-17 kazanarak, 2-1 öne geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un hızlı başladığı 4. sette Ulaş Kıyak'ın iyi oyunuyla geriden gelip 5-5'te eşitliği sağlayan Ziraat Bankası Antonov ve Konarski ile sayılar üretti. Sette geriye düştükten sonra tekrar eşitliği (14-14) yakalayan Ziraat Bankası, rakibine mola aldırdı. Ankara ekibinin 22-20 ve 23-20 gerideyken mola aldığı seti, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 25-22 kazanarak mücadeleyi 5. sete taşıdı.
İstanbul temsilcisinin 8-6 öndeyken saha değişimi yaptığı sette Ziraat Bankası, 12-12'de eşitliği sağlasa da seti 15-13 alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da 3-2 kazandı ve yarı finale yükseldi.
İstanbul ekibi yarı finalde Ankara temsilcisi Halkbank ile karşılaşacak.
MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Ziraat Bankası 2-3 İstanbul BBSK
 23-25, 25-23, 25-17, 22-25, 13-15
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Ozan Sarıkaya, Bilal Çağlar
Ziraat Bankası: Ulaş Kıyak, Kurek, Emre Savaş, Konarski, Antonov, Koray Şahin (Volkan Döne, Cacic, Vefa Yılmaz)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Burak Güngör, Özkan Hayırlı, Serhat Coşkun, Tuia, İbrahim Emet, Murat Yenipazar (Nuri Şahin, Kadir Cin, Görkem Sertel, Caner Pekşen)
Setler: 23-25, 25-23, 25-17, 22-25, 13-15
Süre: 125 dakika (28, 30, 24, 26, 17)

Osmanlıspor'un galibiyet hasreti bitti

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Osmanlıspor, Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Başkent temsilcisi bu sonuçla 7 maç sonra galip gelerek derin bir nefes aldı.

Osmanlıspor'un golleri 17. dakikada Umar Aminu ve 43. dakikada Adrien Regattin kaydetti. Bursaspor'un karşılaşmadaki tek golü 48. dakikada Jires Kembo-Ekoko'dan geldi.
Bu sonuçla 7 maç aradan sonra kazanan ve ligde kalma mücadelesi veren Osmanlıspor puanını 24'e çıkardı. Bursaspor ise 30 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
GOL 17. dakikada Osmanlıspor 1-0 öne geçti. Regattin'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkte bulunan Mehmet Batdal'dan seken topu Umar altıpas önünden ağlara gönderdi.
22. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan kullandığı köşe atışında, ön direğe hareketlenen Agu'nun kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
35. dakikada Kembo'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Batalla'nın şutunda, Muhammed Bayır'dan seken top kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
40. dakikada Regattin'in soldan kullandığı köşe atışında, Anıl Karaer topa kafayı vurdu. Aziz Eraltay, arka direkte meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
GOL 44. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Umar'ın düşürülmesi sonrası hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Regattin geldi. Uzak mesafe olmasına rağmen orta açmak yerine direkt kaleyi düşünen Regattin, kaleci Harun Tekin'i de yanıltarak topu filelerle buluşturdu: 2-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Osmanlıspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
46. dakikada soldan ceza sahasına giren Regattin, topu Sadeghian'a çıkardı. İranlı futbolcunun müsait pozisyondaki vuruşunda, top üstten auta gitti.
GOL: 48. dakikada Bursaspor farkı 1'e indirdi. Battalla'nın sağ köşe gönderine yakın noktadan kullandığı serbest vuruşta, Agu ön direkte topu kafayla kaleye gönderdi. Karcemarskas'tan dönen topu Kembo tamamladı: 2-1
71. dakikada Regattin'in uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Serdar Gürler, sağdan topu içeriye çevirdi. Umar'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta son anda topa ayak koyan Agu, golü önledi.
83. dakikada Serdar Gürler'in ceza sahası hafif sağ çaprazından yaptığı vuruşta kaleci Harun Tekin, topu kornere çeldi.
88. dakikada ceza yayı önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına Serdar Gürler geçti. Serdar'ın vuruşunda, top sağ direğin hemen yanından dışarı çıktı.
Karşılaşma, Osmanlıspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Osmanlı
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Mehmet Kısal
Osmanlıspor: Karcemarskas, Muhammed Bayır, Yalçın Ayhan, Anıl Karaer, Pinto, Ceyhun Gülselam, Lumanza (Dk. 76 Mehmet Güven), Regattin, Sadeghian (Dk. 55 Serdar Gürler), Umar (Dk. 90 1 Numan Çürüksu), Mehmet Batdal
Bursaspor: Harun Tekin, Barış Yardımcı (Dk. 46 Sow), Ertuğrul Ersoy, Titi, Aziz Eraltay, Agu, Shehu, Kembo, Batalla, Yusuf Erdoğan (Dk. 67 Delarge), Stancu (Dk. 80 Grozav)
Goller: Dk. 17 Umar, Dk. 44 Regattin (Osmanlıspor), Dk. 48 Kembo (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 42 Shehu, Dk. 86 Grozav, Dk. 87 Batalla (Bursaspor), Dk. 54 Ceyhun Gülselam, Dk. 56 Pinto, Dk. 82 Regattin, Dk. 90 4 Mehmet Güven (Osmanlıspor)

Nefes kesen maçta kazanan yok!

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Demir Grup Sivasspor sahasında 90+2'de yediği golle Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı.

Demir Grup Sivasspor'un golleri 13. ve 86. dakikalarda Arouna Kone'den geldi. Kasımpaşa'nın gollerini ise 18. dakikada Samuel Eduok ve 90+2'de Diagne kaydetti.
Bu sonuçla Demir Grup Sivasspor 38, Kasımpaşa 31 puana yükseldi.
Maçtan Dakikalar
11. dakikada topla hareketlenen Robinho'nun ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak kaleci Ramazan'da kaldı.
GOL 13. dakikada Robinho'nun ara pasında ceza sahası sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Kone düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
17. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Bifouma'nın şutu kaleci Ramazan'dan döndü. Yaşanan karambolde meşin yuvarlak Bifouma'ya çarparak auta çıktı.
GOL 18. dakikada Veysel'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Mbaye pasında arka direkte müsait durumda topu ağlara gönderdi. 1-1
22. dakikada Emre'nin ceza sahası dışında sert şutunu kaleci Ramazan kurtardı.
45. dakikada Robinho'nun kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Hakan Arslan'ın kafa vuruşu direğin yanında auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

55'inci dakikada soldan Emre'nin pasında ceza alanında topla buluşan Robinho'nun yerden plase vuruşu savunmadan döndü.
60'ıncı dakikada sol kanattan Ziya'nın içeriye ortaladığı topu savunma uzaklaştırmak istedi, açılan topa Ndinga gelişine vurdu, yandan auta gitti.
68'inci dakikada Hakan, ceza alanı dışından şansını denedi, top üstten az farkla auta gitti.
71'inci dakikada bu kez Robinho ceza alanı dışından sert bir şut çıkardı, Kasımpaşa kalecisi Ramazan çopu iki hamlede kontrol etti.
74'üncü dakikada Emre'nin pasında topu kontrol eden Kone, düzeltip vurdu, kaleci Ramazan'da kaldı.
81'inci dakikada Kasımpaşa adına Trezequet'in pasında caza alanı sol çaprazında topla buluşan Diagne, rakibinden sıyrılıp yerden vurdu, az farkla yandan auta gitti.
83'üncü dakikada Ahmed'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe gönderdiği topa Youssef kafa vuruşu yaptı, top uzak direk dibinden az farkla auta gitti.
85'inci dakikada soldan ceza alanına giren Emre, Veysel'in müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kone kendisinin ve takımının 2'nci golünü kaydetti. 2-1.
90+2'nci dakikada Kasımpaşa serbest vuruş kazandı. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden kullanılan serbest vuruşu kullanan Diagne topu köşeden filelerle buluşturdu. 2-2
Karşılaşma 2-2 sona erdi.

DEMİR GRUP SİVASSPOR: 2 - KASIMPAŞA: 2
Stat: Yeni 4 Eylül
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, İlker Takpak
Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Auremir, Bjarsmyr, Medjani (Dk. 37 Boye), Ziya Erdal, Hakan Arslan, Ndinga, Bifouma (Dk. 60 Cyriac), Robinho (Dk. 71 Mert Hakan Yandaş), Emre Kılınç, Kone
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Veysel Sarı, Omeruo, Ben Youssef, Veigneau, Sadiku, Pavelka (Dk. 87 Etoundi), Neumayr (Dk. 64 Ahmed Ildiz), Eduok (Dk. 75 Murillo), Trezeguet, Mbaye
Goller: Dk. 13 ve Dk. 86 (Penaltıdan) Kone (Demir Grup Sivasspor), Dk. 18 Eduok, Dk. 90+2 Mbaye (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 31 Medjani, Dk. 71 Boye (Demir Grup Sivasspor), Dk. 61 Neumayr, Dk. 66 Sadiku (Kasımpaşa)

THY Euroleague'de 25. Haftanın MVP'si Fabien Causeur

Turkish Airlines Euroleague'de Real Madrid forması giyen Fransız basketbolcu Fabien Causeur, 25. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.


Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İspanyol ekibinin konuk ettiği Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımını 92-75 yendiği maçta 29 verimlilik puanıyla oynayan Causeur, haftanın MVP'si unvanına layık görüldü.
Mücadeleye yedek kulübesinde başlayarak 26 dakika süre alan 30 yaşındaki oyuncu 26 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma ve 1 blokluk performans sergiledi. Fransız forvet, 2 sayılık atışlarda 10'da 8, 3 sayılık atışlarda 4'te 2 ve serbest atışlarda da 6'da 4 ile oynadı.
Causeur'nun Arjantinli takım arkadaşı Facundo Campazzo ile İspanya temsilcisi Baskonia'da forma giyen Brezilyalı Marcelo Huertas, 28 verimlilik puanıyla haftanın en iyi ikinci oyuncusu unvanını paylaştı.

"Alman gibi düşünüp, Türk gibi hissediyorum''

Arsenal'in Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil, yazdığı otobiyografisinde Milli Takım tercihi hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Özil, ''kalbim Alman atıyor ama aynı zamanda Türk atıyor. Alman gibi düşünüp, Türk gibi hissediyorum'' ifadelerini kullandı.

Maçtan önce dua okurum

Santradan kısa bir süre önce Türkçe, 'Allah'ım bugünkü maçımız için bizlere güç ver ve özellikle beni, takım arkadaşlarımı sakatlıktan koru. Allah'ım sen bu rızkı hem veren hem de alansın. Bizleri doğru yoldan şaşırtma' derim. Ondan önce ısınırken Arapça İhlas ve Fatiha'yı okurum.

Kalbim Alman atıyor ama aynı zamanda Türk atıyor. Alman gibi düşünüp, Türk gibi hissediyorum..

Almanya'da doğmama rağmen sadece Türkiye pasaportum vardı. O zamanlar çifte vatandaşlık yoktu. Gençken aradaki farkı da bilmiyordum. Hangi çocuk, göçmenlik politikasına karşı ilgi duyar ki? Veya boş zamanlarımızda hukuk mu çalışacaktım? Hiç bana göre değil!

Ancak büyüdüğümde iyi bir kariyer seçmek için karar vermem gerektiğni farkettim. Kendime bir soru sordum: Ben kimim ve ne olmak istiyorum? Alman mı, Türk mü? Hangi ülke için oynamak istiyordum? Almanya mı, Türkiye mi?

Birkaç dakika içinde aldığım bir karar olmadı. Bu 'Hayvanat bahçesine mi gidelim, sinemaya mı?' gibi bir soru değil. Veya 'Pizza mı istersin makarna mı?' gibi de değil.

Her zaman her sorunumu ailemle tartıştım ve onlara kulak verdim. Annem Gülizar, benim Türkiye için oynamamı istiyordu. Bana sürekli ''Geldiğin kökenlerini unutma'' diyordu. Amcam Erdoğan, ''Dedelerin Türk. Buraya aitsin. Ben senin yerinde olsam Türkiye'yi seçerdim'' diyordu. Ancak onlar gibi hissetmiyordum. 17 yaşındayken Zonguldak'a gitmiştim. Güzel bir yerdi, ancak benim evim değildi. Denize baktım ve benim evim olmadığına karar verdim.

Babam da ayrıca amcamlara karşı çıkıyordu. Mesut Almanya'da doğdu, orada okudu, Alman takımlarında futbol oynadı. Almanya için oynamalı diyordu. Biz tartışırken kardeşim Mutlu, birden ''Mesut, Almanya için oynamalı'' diye bağırdı. Türkiye'nin Dünya Kupası'ndaki en büyük başarısını biliyor musunuz? 2002 yılındaki 3.lük. Almanya ise bu kupayı 1954, 1974, 1990 ve 2014'de kazandı.

Herkesi dinledim, herkesin düşüncesini aldım. Kız kardeşim Neşe ile de konuştuk. O da bana dedi ki; ''Seni Türkiye forması ile görmek isterim''

Ailede durum karışıktı. Skor 2-2 olmuştu. Ne karar verecektim? Acele etmek istemiyordum. Yatağıma yatıp düşüncelere dalıyordum. Düşüncelerde Almanya Milli Takımı forması giyip oynamak vardı. Her düşündüğümde bu beni güldürüyordu, mutlu ediyordu. Türkiye için oynamanın kötü olduğunu söylediğimi düşünmeyin sakın.

2006 yazında sonunda aileme kararımı söyledim. Aynı yıl, Alman pasaportu da aldım. O zaman Türk pasaportum sadece bir kağıt parçası olmuştu. Annemi ve amcamı çok üzmüş olsam da duygusal davranmamam gerekiyordu. Hayallerimi gerçekleştirip bir futbol yıldızı olmam lazımdı.

İşlemleri yaparken Türk yetkililer, geliş nedenimizi söylediğimizde benden nefret ettiler. Bizi konsoloslukta çok beklettiler. Herkes, bizi diğer bir kişiye yönlendiriyordu. Babam dayanamadı ve neyi bekliyoruz diye sordu. Verdikleri cevap 'yarın gelin' şeklinde oldu.

Ardından her şey şekillendi. 2006 Eylül'ünde 17 yaş, 10 ay ve 21 günlükken Almanya U19 Milli Takımı ile ilk maçıma çıktım. FIFA kurallarına göre oynadığın alt yaş milli takımları, A Milli takım seçmesini etkilemiyordu.
Türkiye Milli Takım sorumlusu Metin Tekin, Köln'de babamla görüştü. Ardından beni Türkiye'yi seçmem konusunda çok baskı uyguladı. Beni Milli Takım kampına davet ettiler. O zaman teknik direktör Fatih Terim'di. Hamit ve Halil Altıntop'ta beni ikna etmek için çok uğraştı.

Herkes benim tercihi eleştirir olmuştu. Türkiye veya Almanya'yı seçmek benim suçum değildi ki. Ben yanlış bir şey yapmadım, sadece karar verdim. Kimseyi incitmedim. Tüm tarafları dinledim, hiç acele etmedim. Sadece bir karar verdim.

Karar verdiğim zamanlar Werder Bremen'de oynuyordum. Türkiye'den bir gazeteci ve Milli Takım yardımcısı Müfit Erkasap, antrenmanıma gelmişti. Benle konuşmak istediler ama ben konuşmak istemedim. Çünkü artık beni anlamadıklarını düşündüm.

Medya çok üzerime gelmişti. Teknik direktör Löw, ''Türk kökenleri olmasına rağmen Mesut'un Almanya'yı seçmesinden çok mutluyum, buzları kıran oyuncu oldu. Bundan sonra başka ülke kökenli futbolcular da Milli Takım'da oynayabilir'' demişti. Ben buzları kırmak istemiyordum ki. Almanya ve Türkiye arasında kalmak da istemiyordum.

Almanya ve Türkiye tercihinden dolayı uykusuz geceler geçirmedim. Almanya'yı seçtim diye Türkiye'de kötü olmam gerekmiyor. Almanya'yı seçtim diye kalbim Türkiye diye atmaktan vazgeçmiyor..

İlk maçımda 2009 yılında 20 yaşındayken çıkmıştım. 12 dakika görev almıştım. Açıkçası ilk maçımda işler hiç iyi değildi. Taraftar mutsuzdu, takım ritmini bulmamıştı, skor kötüydü. Norveç'e 1-0 yenilmiştik..

2010 yılında Berlin'de Türkiye'yi ağırladığımız maçta tüm medya benim tercihimi sorguluyordu. Gazeteciler, ''O bir Türk, Alman değil. Nasıl Alman olmaktan gurur duyuyor?'' diyorlardı. Türk tarafı da ''O gerçek bir Türk değil'' diyorlardı. Absürd bir nefret vardı..

O maçta Türkiye kalecisi ile karşı karşıya kalmıştım ve takımımı 2-0 öne geçirmiştim. Ama golden sonra sevinmedim, saygısızlık yapmak istemedim. Çünkü dediğim gibi ''Kalbim Alman atıyor, kalbim Türk atıyor...''.

Milli Takım'da bir maçımızın ardından Angela Merkel, soyunma odamızı ziyaret etmişti. Çok utanmıştım çünkü üzerimde tişört yoktu. Hemen odadan çıkmak istedim. Üzerimi kapatacak bir şey aradım. Karşınızdaki kadın, ülkenin en güçlü insanıydı! Merkel'in karşısında yarı çıplak oturamazsınız. Sadece bir havlu bulabilmiştim. O ise sadece bana gülümsedi ve tebrik etti. Gözümün içine baktı ve harika oynadın dedi.

Toronto Raptors, Houston Rockets'ın serisine son verdi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors, konuk ettiği Houston Rockets'ı 108-105 yenerek rakibinin 17 maçlık galibiyet serisine son verdi.

NBA'e 10 maçla devam edildi. İki konferans liderinin mücadelesinde, son 17 maçını kazanarak önemli bir başarıya imza atan batı ekibi Houston Rockets, deplasmanda doğu temsilcisi Toronto Raptors'a 108-105 kaybetti.
Galibiyet serisini 7 maça çıkaran Raptors'ta Kyle Lowry 30 sayı ve 6 asist, DeMar DeRozan 23 sayı ve 7 ribaunt, Jonas Valanciunas ise 14 sayı ve 10 ribaunt ile takımına galibiyeti getiren oyuncular oldu.
Mağlubiyete rağmen konferansında liderliğini koruyan Rockets'ta all-star James Harden'ın 40 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Chris Paul ve Eric Gordon 14'er sayı, Clint Capela ise 13 sayı ve 13 ribaunt ile mücadele etti.
Pelicans'ın da serisi bozuldu
Washington Wizards'a 116-97 yenilen New Orleans Pelicans'ın ise 10 maçlık galibiyet serisi sona erdi.
Bu sezon 38'inci kez kazanan Wizards'ta Otto Porter Jr. 19 sayı ve 7 ribaunt, Markieff Morris 17 sayı ve 6 ribaunt, Bradley Beal 16 sayı ve 7 asist, Mike Scott ise 14 sayı ile oynadı.
Sezonun 27'nci mağlubiyetini alan Pelicans'ta Darius Miller 20 sayı, Cheick Diallo 14 sayı ve 9 ribaunt, Rajon Rondo ise 11 sayı ve 4 asist üretti.
Warriors liderlik şansını kaçırdı
Son 7 maçını kazanan Golden State Warriors ise deplasmanda Portland Trail Blazers'a 125-108'lik skorla kaybetti ve Batı Konferansı'nda liderlik koltuğuna oturma şansını kaybetti.
Üst üste 9'uncu kez sahadan galip ayrılan Blazers'ta CJ McCollum 30 sayı ve 4 ribaunt, Damian Lillard 28 sayı ve 8 asist ile galibiyetin mimarları oldu. Ed Davis 10 sayı ve 15 ribaunt, Jusuf Nurkic de 10 sayı ve 11 ribaunt ile "double-double" yaptı.
Sezonun 15'inci yenilgisini alan Warriors'ta Kevin Durant 40 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist, Klay Thompson 25 sayı, Draymond Green 12 ribaunt, 7 sayı ve 6 asistle maçı tamamladı.
NBA'e 5 maçla devam edilecek.
Sonuçlar
Detroit Pistons-Chicago Bulls: 99-83
Indiana Pacers-Atlanta Hawks: 112-87
Toronto Raptors-Houston Rockets: 108-105
Memphis Grizzlies-Utah Jazz: 78-95
Milwaukee Bucks-New York Knicks: 120-112
New Orleans Pelicans-Washington Wizards: 97-116
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers: 125-116
Portland Trail Blazers-Golden State Warriors: 125-108
Sacramento Kings-Orlando Magic: 94-88

THY Euroleague 25. hafta maç sonuçları ve puan durumu


Turkish Airlines Euroleague'de 25. hafta sona erdi. THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris ekibini 85-78 mağlup ederek play-off turuna yükselmeyi garantileyen üçüncü takım oldu. 

Bu sezon istediği sonuçları alamayan lig sonuncusu Anadolu Efes ise konuk ettiği İsrail ekibi Maccabi FOX'a 94-81 mağlup oldu ve play-off'a kalma şansını yitirdi.
Play-off'a kalmayı Yunan ekibi Olympiakos ile daha önce garantileyen Rus temsilcisi CSKA Moskova ise ağırladığı İspanya'dan Unicaja Malaga'yı 101-76 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.
Sonuçlar
Khimki (Rusya) - AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya): 77-86
Anadolu Efes - Maccabi FOX (İsrail): 81-94
Valencia (İspanya) - Baskonia (İspanya): 71-81
Real Madrid (İspanya) - Panathinaikos Superfoods (Yunanistan): 92-75
CSKA Moskova (Rusya) - Unicaja Malaga (İspanya): 101-76
Zalgiris (Litvanya) - Fenerbahçe Doğuş: 78-85
Olympiakos (Yunanistan) - Brose Bamberg (Almanya): 87-79
Barcelona Lassa (İspanya) - Kızılyıldız MTS (Sırbistan): 88-54
Puan durumu
Takım  O  G  M  A  Y  A+-  P
 1. CSKA Moskova  25  20  5  2250  1978  272  45
 2. Olympiakos  25  18  7  1881  1835  46  43
 3. Fenerbahçe Doğuş  25  18  7  1979  1844  135  43
 4. Real Madrid  25  15  10  2124  1956  168  40
 5. Zalgiris  25  15  10  2030  1999  31  40
 6. Panathinaikos Superfoods  25  14  11  1915  1923  -8  39
 7. Khimki  25  14  11  1940  1939   1  39
 8. Maccabi FOX  25  13  12  2045  2103  -58  38
 9. Baskonia  25  12  13  2052  2004   48  37
 10. Unicaja Malaga  25  10  15  1928  2004  -76  35
 11. Kızılyıldız MTS  25  10  15  1933  2080  -147  35
 12. Valencia  25  9  16  1914  1978  -64  34
 13. AX Armani Exchange Olimpia Milan  25  9  16  2006  2107  -101  34
 14. Brose Bamberg  25  9  16  1885  1987  -102  34
 15. Barcelona Lassa  25  8  17  2009  1995   14  33
 16. Anadolu Efes  25  6  19  1923  2082  -159  31
26. haftanın programı
13 Mart Salı:
22.45  AX Armani Exchange Olimpia Milan - Real Madrid
15 Mart Perşembe:
20.45 Kızılyıldız MTS - Valencia
22.00 Brose Bamberg - Anadolu Efes
22.00 Olympiakos - Barcelona Lassa
22.05 Maccabi FOX - Khimki
22.45 Baskonia - Zalgiris
16 Mart Cuma:
20.45 Fenerbahçe Doğuş - CSKA Moskova
23.00 Unicaja Malaga - Panathinaikos Superfoods

9 Mart 2018 Cuma

Darüşşafaka yarı finalde

Basketbolda EuroCup çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka, Karadağ'ın Buducnost VOLI takımını deplasmanda 78-71 yenerek, seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale çıktı.
Darüşşafaka, İstanbul'daki ilk maçı da 57-54 kazanmıştı.
Salon: Moraca
Hakemler: Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Aare Halliko (Estonya), Tomasz Trawicki (Polonya)
Buducnost VOLI: Suad Sehovic, Doellman 11, Gordic 8, Zoran Nikolic 3, Gibson 19, Ivanovic 16, Sead Sehovic 2, Ilic, Popovic 8, Danilo Nikolic 4
Darüşşafaka: Wilbekin 22, Kartal Özmızrak 8, Muhammed Baygül 10, Johnson 12, Eric 4, Kidd 11, Cummings 7, Okben Ulubay 2, Furkan Aldemir 2
1. Periyot: 12-19
Devre: 26-39
3. Periyot: 46-59

Fenerbahçe Doğuş play-off'ta

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague'in 25. hafta maçında deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibini 85-78 yendi.

Bu sonuçla 18. galibiyetini elde eden sarı-lacivertli takım, normal sezonun bitimine 5 hafta kala play-off'a yükselmeyi garantiledi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Zalgiris Kaunas, Davies, Jankunas ve Micic'in basketleriyle 6. dakikada 16-7 öne geçti. Fenerbahçe Doğuş, dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışırken, ev sahibi takım ilk periyodu 24-17 önde bitirdi.
Etkili mücadelesini ikinci periyoda da taşıyan Zalgiris, Micic ve Valinskas ile ürettiği sayılarla 14. dakikada farkı 12 sayıya (32-20) çıkardı. Fenerbahçe Doğuş rakibine Vesely ve Kalinic'in basketleriyle karşılık verirken, ev sahibi takım soyunma odasına da 40-31 önde gitti.
Müsabakanın ikinci yarısına iyi başlayan Fenerbahçe Doğuş, Datome, Thompson ve Wanamaker'in basketleriyle 28. dakikada farkı 3 sayıya (53-50) indirdi. Ancak kalan sürede White ile skor bulan Zalgiris Kaunas, son periyoda da 58-52 önde girdi.
Son periyotta etkili bir mücadele ortaya koyan Fenerbahçe Doğuş, 33. dakikada Thompson'ın basketiyle skoru eşitledi: 60-60. Organize hücumlarla oyunun kontrolüne eline geçiren ve 36. dakikada 66-65 öne geçen sarı-lacivertli takım, daha sonra ürettiği sayılarla farkı açtı ve son dakikaya 79-71 önde girdi. Son dakikada rakibinin geri dönüş yapmasına izin vermeyen Fenerbahçe Doğuş, müsabakadan 85-78 galip ayrıldı.
Öte yandan bugün 58. yaşına giren Fenerbahçe Doğuş'un Sırp başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı 142. Avrupa Ligi maçında 100. galibiyet sevinci yaşadı.
Salon: Zalgiris Arena
Hakemler: Robert Lottermoser, Emilio Pizarro Perez, Michele Rossi
Zalgiris Kaunas: Edgaras Ulanovas 4, Kevin Pangos 14, Paulius Jankunas 15, Axel Toupane 3, Brandon Davies 10, Vasilije Micic 11, Arturas Milaknis 6, Aaron White 9, Antanas Kavaliauskas 2, Paulius Valinskas 4, Martynas Sajus, Gytis Masiulis
Fenerbahçe Doğuş: Datome 16, Sloukas 15, Vesely 13, Kalinic 12, Thompson 11, Melli 7, Wanamaker 5, Guduric 4, Nunnally 2, Melih Mahmutoğlu, Bobby Dixon, Ahmet Düverioğlu
1. periyot: 24 - 17
Devre: 40 - 31
3. periyot: 58 - 52

Aytemiz Alanyaspor, Medipol Başakşehir'i dağıttı

Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 4-1 mağlup oldu. Medipol Başakşehir bu sonuçla ilk defa bu sezon bir maçta 4 gol yedi.

Aytemiz Alanyaspor'un golleri 32. ve 88. dakikalarda Junior Fernandes, 66. dakikada Efecan Karaca ve 81. dakikada Emre Akbaba'dan geldi.
Medipol Başakşehir'in karşılaşmadaki tek golünü 84. dakikada Bajic kaydetti. Böylelikle Bosna Hersekli futbolcu Medipol Başakşehir fromasıyla ilk golünü atmış oldu.
Karşılaşmanın 71. dakikasında Medipol Başakşehir'de Alexandru Epureanu kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Tecrübeli stoper ligin 26. haftasında oynanacak olan Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Maçın 90+1. dakikasında gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düşen Emre Belözoğlu da Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.
Öte yandan Aytemiz Alanyaspor'da karşılaşmanın 90. dakikasında Emre Akbaba kırmızı kart gördü.
Mesut Bakkal göreve geldikten sonra üst üste 2. maçını kazanan Aytemiz Alanyaspor puanını 27'ye çıkardı. Abdullah Avcı yönetimdeki Medipol Başakşehir haftayı puansız (50P) kapatarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Kerim Frei'ın, korner çizgisine yakın bölgeden ceza sahasına ortasında, arka direkte Caiçara'nın kafa vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz topa sahip oldu.
14. dakikada Medipol Başakşehir savunmasının hatası sonrası topla buluşan Emre Akbaba, ceza sahası çizgisine kadar gelerek şutunu çekti. Kaleci Volkan Babacan, üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.
28. dakikada Epureanu'dan kaptığı topla sağdan ceza alanına giren Mbilla'nın vuruşunda, top uzak direğin yanından dışarı çıktı.
GOL 32. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Sol taraftan gelişen atakta Mbilla, Junior Fernandes'e topuk pası çıkardı. Attamah'ı geçen Junior Fernandes'in ceza sahası sol çaprazından vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.
39. dakikada kaleci Volkan Babacan'ın hatalı pasında top, Mbilla'nın önüne düştü. Bu futbolcu topu Emre Akbaba'ya çıkardı. Ceza sahasına giren Emre Akbaba'nın şutunda, Volkan Babacan topu kontrol etti.
Maçın ilk yarısı Aytemiz Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Öte yandan, karşılaşmayı izlemeye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile ilçede yaşayan şehit ailelerine yapılan yardım kampanyasında toplanan paraların hesap cüzdanlarını, maçtan önce düzenlenen törenle ailelere teslim etti.,
53. dakikada ceza sahası dışından Visca'nın sert şutunda, kaleci Haydar Yılmaz topu çeldi. Dönen topu Bajic tamamlamak istedi. Haydar bir kez daha gole izin vermedi. Welinton topu uzaklaştırdı.
GOL 66. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un soldan atağında Junior Fernandes, ceza sahasındaki Taha Yalçıner'e topu çıkardı. Taha Yalçıner'in arka direğe yerden pasında topu kontrol eden Efecan Karaca, kaleci Volkan Babacan'ın üstünden topu ağlara gönderdi: 2-0.
GOL 80. dakikada Aytemiz Alanyaspor farkı üçe çıkardı. Orta sahada topla buluşan Cenk Ahmet Alkılıç'ın pasıyla ceza sahasına giren Junior Fernandes, meşin yuvarlağı penaltı noktasındaki Emre Akbaba'ya çıkardı. Emre Akbaba'nın plase vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0.
GOL 84. dakikada sol kanattan gelişen Medipol Başakşehir atağında Elia, ceza sahası içine girerek topu yerden ön direğe çıkardı. Bajic'in vuruşunda kaleci Haydar Yılmaz'ı geçen top filelere gitti: 3-1.
GOL 88. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un hızlı atağında topla buluşan Junior Fernandes, önce Attamah'ı geçti sonrada kaleci Volkan Babacan'ı da çalımlayarak, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 4-1.
Karşılaşma, Aytemiz Alanyaspor'un 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Bahçeşehir Okulları
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Sackey, Taha Yalçıner (Dk. 84 Fofana), Efecan Karaca (Dk. 79 Cenk Ahmet Alkılıç), Emre Akbaba, Junior Fernandes, Mbilla (Dk. 67 Villafanez)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro (Dk. 46 Bajic), Kerim Frei (Dk. 79 Elia), Mevlüt Erdinç (Dk. 69 Napoleoni)
Goller: Dk. 32 ve 88 Junior Fernandes, Dk. 66 Efecan Karaca, Dk. 80 Emre Akbaba (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 84 Bajic (Medipol Başakşehir)
Kırmızı kartlar: Dk. 71 Epureanu (Medipol Başakşehir), Dk. 90 Emre Akbaba (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 65 Mahmut Tekdemir, Dk. 90+1 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir)

Halkbank'ı deviren Galatasaray yarı finalde

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Halkbank'ı 3-1 yenen Galatasaray, seriyi 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Karşılaşmada ilk sete iyi başlayan Galatasaray, Rabadzhieva ve Jack'in etkili mücadelesiyle teknik molayı 12-7 önde geçti. Defansta topları başarılı bir şekilde karşılayan sarı-kırmızılı takım, seti 25-11 aldı.
İkinci sette etkili servisleriyle rakibine üstünlük kuran Halkbank, teknik molayı (12-3) açık ara önde kapattı. Halkbank, Salas'ın smaçlarıyla seti 25-12 kazandı ve skoru 1-1'e getirdi.
Üçüncü sete çok iyi başlayan Galatasaray, Jack ve Kosheleva'nın sayılarıyla teknik molayı 12-2 önde bitirdi. Rakibin ataklarını aktif blokta etkisiz hale getiren sarı-kırmızılı takım, seti 25-13 kazandı ve 2-1 öne geçti.
Takımların karşılıklı sayılar alarak başladığı dördüncü sette, Galatasaray teknik molaya 12-8 önde girdi. Daha sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren sarı-kırmızılı takım, seti 25-15 kazandı ve müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Galatasaray 3-1 Halkbank
 25-11, 12-25, 25-13, 25-15

Bu sonucun ardından; Galatasaray, Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off Çeyrek Final Etabı’nda rakibine seride 2-1 üstünlük kurarak; adını Play-off Yarı Final Etabı’na yazdırdı. Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off Yarı Final Etabı’nda Galatasaray, VakıfBank ile karşılaşacak.
Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off Yarı Final Etabı’nın diğer eşleşmesinde ise; Eczacıbaşı VitrA ile Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.
Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off Yarı Final Etabı karşılaşmalarının maç programı ilerleyen günlerde açıklanacak.
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Yavuz Akdemir, Aylin Turnaoğlu
Galatasaray: Jack, Gamze Alikaya, Rabadzhieva, Aslı Kalaç, Neslihan Demir Güler, Kosheleva (Gizem Karadayı, Cansu Çetin, Nursevil Aydınlar, Seda Aslanyürek, Ruseva)
Halkbank: Aslıhan Kılıç, Fulden Ural, Hande Naz Şimşek, Ramirez, Salas, Rachel (Derya Çayırgan, Neşve Büyükbayram, Eylül Akarçeşme, Mariana, Simge Yalçın, Burcu Yüzgenç, Gülece Güder)
Setler: 25-11, 12-25, 25-13, 25-15
Süre: 93 dakika (21, 22, 22, 28)

FIFA cezanın gerekçesini açıkladı

FIFA, Trabzonspor'a verdiği bir dönem transfer yasağının gerekçesini açıkladı.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Trabzonspor'un bir dönem boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde futbolcu transferi yasaklanmıştır." denildi.
Açıklamada, "Trabzonspor, 29 Ocak 2018'de, Slovakya'nın Trencin Kulübüne olan borcunu 30 gün içinde ödemesi gerektiği hususunda bilgilendirilmiş ama geçen 30 gün içinde Trencin'e ödeme yapılmaması nedeniyle Trabzonspor'a gelecek dönemde ulusal ve uluslararası düzeyde transfer yasağı getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Golden State Warriors, Kevin Durant ile kazandı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Golden State Warriors, konuk ettiği San Antonio Spurs'ü 110-107 mağlup etti.

Golden State Warriors, özellikle son çeyrekteki etkili performansının yardımıyla Oracle Arena'da ağırladığı San Antonio Spurs'ü 110-107 yenerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı.
Sezonun 51'inci galibiyetine uzanarak Batı Konferansı'nda liderlik mücadelesini sürdüren Warriors'ta all-star Kevin Durant 37 sayı ve 11 ribauntluk performansıyla galibiyette başrolü oynadı. JaVale McGee ve Klay Thompson 13'er sayı atarken, Draymond Green ise 11 sayı, 12 ribaunt ve 10 asistle "triple-double" yaptı. Stephen Curry ise ilk periyotun başlarında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Bu sezon 28'inci kez kaybeden Spurs'te LaMarcus Aldridge 30 sayı ve 17 ribaunt, Kyle Anderson 12 sayı ve 11 ribauntla double-double yapmasına rağmen takımına galibiyeti getiremedi.
- Ersan'ın performansı yetmedi
Play-off'a kalma mücadelesi veren Doğu Konferansı temsilcilerinin karşılaşmasında Miami Heat, konuk ettiği Philadelphia 76ers'ı 108-99 mağlup etti.
Sezonun 35'inci galibiyetini elde eden Heat'te Hassan Whiteside 26 sayı ve 8 ribaunt, Dwyane Wade 16 sayı ve 6 ribaunt, Josh Richardson ise 13 sayıyla maçı tamamladı.
Sixers'ın sezonun 29'uncu mağlubiyetini aldığı karşılaşmada Dario Saric 20 sayı ve 10 ribaunt, Joel Embiid 17 sayı ve 7 ribaunt, JJ Redick 18 sayı, oyuna sonradan girerek 20 dakika süren alan milli basketbolcu Ersan İlyasova ise 5 sayı, 5 ribaunt, 2 asist ve 1 blokluk performans sergiledi.
- Thunder'ı Westbrook ile George taşıdı
Batı Konferansı takımlarının mücadelesinde Oklahoma City Thunder, baştan sona üstün götürdüğü maçta Phoenix Suns'ı 115-87 yendi.
Bu sezon 38'inci kez kazanan Thunder'ın all-star oyuncusu Russell Westbrook 27 sayı, 9 asist ve 8 ribaunt, Paul George 21 sayı, Steven Adams 16 sayı ve 12 ribaunt, Corey Brewer 17 sayı üretti.
Üst üste 4'üncü kez kaybeden Suns'ta Devin Booker'ın 30 sayı ve 6 ribauntluk performansı, galibiyet için yeterli olmadı.
- Sonuçlar
Charlotte Hornets-Brooklyn Nets: 111-125
Miami Heat-Philadelphia 76ers: 108-99
Minnesota Timberwolves-Boston Celtics: 109-117
Oklahoma City Thunder-Phoenix Suns: 115-87
Golden State Warriors-San Antonio Spurs: 110-107

Futbolda Haftanın Programı

Futbolda Spor Toto Süper Lig'e 25. hafta müsabakalarıyla devam edilecek, Spor Toto 1. Lig'de 27, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise 26. hafta maçları yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre profesyonel liglerde haftanın maç programı şöyle:
- Spor Toto Süper Lig
9 Mart Cuma
20.00 Aytemiz Alanyaspor-Medipol Başakşehir (Bahçeşehir Okulları)
10 Mart Cumartesi
13.30 Demir Grup Sivasspor-Kasımpaşa (Yeni 4 Eylül)
16.00 Osmanlıspor-Bursaspor (Osmanlı)
19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği (Vodafone Park)
11 Mart Pazar:
13.30 Göztepe-Antalyaspor (Bornova)
13.30 Kayserispor-Kardemir Karabükspor (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
16.00 Evkur Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe (Yeni Malatya)
19.00 Galatasaray-Atiker Konyaspor (Türk Telekom)
12 Mart Pazartesi:
20.00 Teleset Mobilya Akhisarspor-Trabzonspor (Spor Toto Akhisar)
- Spor Toto 1. Lig
10 Mart Cumartesi
13.00 Boluspor-Çaykur Rizespor (Bolu Atatürk)
15.30 Ümraniyespor-Grandmedical Manisaspor (Ümraniye Belediyesi)
15.30 Tetiş Yapı Elazığspor-Gazişehir Gaziantep (Elazığ Atatürk)
11 Mart Pazar:
13.00 Gaziantepspor-Samsunspor (Gaziantep)
15.30 Akın Çorap Giresunspor-Adana Demirspor (Giresun Atatürk)
18.00 Denizlispor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Denizli Atatürk)
12 Mart Pazartesi:
15.30 Adanaspor-Balıkesirspor Baltok (Adana 5 Ocak Fatih Terim)
18.00 Eskişehirspor-Altınordu (Yeni Eskişehir)
18.00 İstanbulspor-MKE Ankaragücü (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)
- TFF 2. Lig
Kırmızı Grup
10 Mart Cumartesi
15.00 Sancaktepe Belediyespor-İnegölspor (Sancaktepe 15 Temmuz)
15.00 Keçiörengücü-Etimesgut Belediyespor (Aktepe)
11 Mart Pazar:
14.30 Amed Sportif Faaliyetler-Sarıyer (Seyrantepe Spor Kompleksi)
15.00 Afjet Afyonspor-Kocaeli Birlikspor (Zafer)
15.00 Sivas Belediyespor-Bucaspor (Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi)
15.00 Tokatspor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor (Tokat Gaziosmanpaşa)
15.00 Hatayspor-Menemen Belediyespor (Antakya Atatürk)
15.00 Mersin İdmanyurdu-Tuzlaspor (Mersin)
15.00 Kastamonuspor 1966-Eyüpspor (Gazi)
Beyaz Grup
10 Mart Cumartesi
15.00 Pendikspor-Hacettepe (Pendik)
15.00 Ottocool Karagümrük-Fethiyespor (Vefa)
11 Mart Pazar:
13.00 Kahramanmaraşspor-Bandırmaspor (Kahramanmaraş 12 Şubat)
14.30 Şanlıurfaspor-Silivrispor (Şanlıurfa GAP)
14.30 Gümüşhanespor-BUGSAŞ Spor (Gümüşhane Yenişehir)
15.00 Zonguldak Kömürspor-Karşıyaka (Karaelmas Kemal Köksal)
15.00 Konya Anadolu Selçukspor-Niğde Belediyespor (Konya Büyükşehir Belediye Atatürk)
15.00 Nazilli Belediyespor-Sakaryaspor (Nazilli İlçe)
15.00 Altay-SBS İnşaat Kırklarelispor (İzmir Atatürk)
- TFF 3. Lig
1. Grup
10 Mart Cumartesi
15.00 Yomraspor-Düzcespor (Yomra İlçe)
15.00 Bergama Belediyespor-Bayburt Grup Özel İdare (Bergama 14 Eylül)
11 Mart Pazar:
14.30 Batman Petrolspor-Ofspor (Batman 16 Mayıs)
15.00 Çatalcaspor-Yeni Altındağ Belediyespor (Ziya Altınoğlu)
15.00 Bayrampaşa-Çanakkale Dardanel (Bayrampaşa Çetin Emeç)
15.00 Kemerspor 2003-Erzin Belediyespor (Dr. Fehmi Öncel)
15.00 Kozan Belediyespor-Halide Edip Adıvarspor (İsmet Atlı)
15.00 Manisa Büyükşehir Belediyespor-Erbaaspor (Mümin Özkasap Spor Tesisleri)
15.00 Orhangazi Belediyespor-12 Bingölspor (Orhangazi İlçe)
2. Grup
10 Mart Cumartesi
15.00 Ankara Demirspor-1461 Trabzon (TCDD Ankara Demirspor)
15.00 Kayseri Erciyesspor-Turgutluspor (Kayseri Atatürk Spor Kompleksi)
15.00 Erokspor-Tire 1922 (Atatürk Olimpiyat)
15.00 Darıca Gençlerbirliği-Diyarbekirspor (Darıca İlçe)
11 Mart Pazar:
14.30 Yeni Orduspor-Anagold 24 Erzincanspor (Ordu 19 Eylül)
14.30 Pazarspor-Kırıkhanspor (Pazar İlçe)
15.00 Muğlaspor-Anadolu Bağcılarspor (Muğla Atatürk)
15.00 Ergene Velimeşespor-Yeşil Bursa (General Basri Saran)
15.00 Gölcükspor-Van Büyükşehir Belediyespor (Gölcük)
3. Grup
9 Mart Cuma
14.30 Elaziz Belediyespor-Arsinspor (Elazığ Atatürk)
10 Mart Cumartesi
15.00 Karacabey Birlikspor-UTAŞ Uşakspor (Karacabey Mustafa Fehmi Gerçeker)
15.00 Payasspor-Kocaelispor (Payas İlçe)
11 Mart Pazar:
13.30 Baysal İnşaat Düzyurtspor-Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor (Ahmet Suat Özyazıcı)
14.30 Cizrespor-Aydınspor 1923 (Cizre İlçe)
15.00 Ankara Adliyespor-Osmaniyespor (Ankara OSTİM)
15.00 Kızılcabölükspor-Tekirdağspor (Kızılcabölük Semt Sahası)
15.00 Büyükçekmece Tepecikspor-Sultanbeyli Belediyespor (Tepecik Şenol Güneş)
15.00 Çorum Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu (Dr. Turhan Kılıççıoğlu)

8 Mart 2018 Perşembe

Trabzonspor seçime gidiyor

Trabzonspor'da ardı ardına yaşanan puan kayıpları ve FIFA'dan gelen transfer yasağı krize yol açtı. Bu gelişmeler üzerine toplanan bordo-mavili ekibin yönetimi, olağanüstü genel kurula gitme konusunda görüş birliğine vardı.

Trabzonspor'da sular durulmuyor. Son 8 haftada sadece 1 galibiyet alabilen bordo-mavililerde Beşiktaş yenilgisi ve ardından gelen transfer yasağı bardağı taşırdı.
Yaşananlar üzerine Trabzonspor yönetimi, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kriz toplantısı yaptı. Toplantıdan olağanüstü genel kurul kararı çıktı.Nisan aynının başında yapılması beklenen kongrede mevcut başkan Muharrem Usta'nın aday olması beklenmiyor.
Bordo-mavili kulübün yönetim kurulunun aralık ayında görev süresi sona eriyordu.

Evinde kaybeden Anadolu Efes'in şansı kalmadı

Turkish Airlines Euroleague'in 25. haftasında Anadolu Efes, İsrail'in Maccabi FOX takımına 94-81 mağlup oldu.

Konuk ekip bu sonuçla 13. galibiyetini elde ederken, lacivert-beyazlılar ise 19. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı ve normal sezonun bitimine 5 hafta kala, ilk 8 içinde yer alarak play-off etabında mücadele etme şansını yitirdi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın basketbolseverlerin ücretsiz izlediği karşılaşmanın en skorer ismi attığı 21 sayıyla Anadolu Efes'ten Sonny Weems oldu.
Karşılıklı basketlerle başlayan müsabakanın 5. dakikasını Maccabi FOX, 12-10 önde geçti. Tempoyu artırarak art arda sayılar bulan Anadolu Efes, ilk periyodu 21-20 önde bitirdi.
İkinci periyotta oyunun kontrolünü eline almaya başlayan konuk ekip, Dibartolomeo ve Roll'un sayılarıyla 16. dakikaya 33-28 önde girdi. Anadolu Efes, savunmada sıkıntılar yaşarken, Maccabi FOX devreyi 43-42 galip durumda kapattı.
İkinci yarıya Roll, Bolden ve Parakhouski'nin basketleriyle başlayan İsrail takımı, 24. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 52-44. Anadolu Efes, Dunston, Weems ve McCollum'un sayılarıyla farkı eritmeye çalışsa da hücum ribaundlarında üstünlük kuran konuk ekip, Jackson ile Kane'in üç sayılık basketleriyle 28. dakikada farkı 10 sayıya (63-53) yükseltti. Maccabi FOX, Douglas'ın sayılarına engel olamasa da son periyoda 67-62 üstün girdi.
Son periyodun ilk bölümünde Parakhouski ile üst üste sayılar kazanan konuk takım, 35. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 81-69. Skor üstünlüğünü koruyan Maccabi FOX, Anadolu Efes'i 94-81 mağlup etti.
Öte yandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın basketbolseverler karşılaşmayı ücretsiz olarak izledi.
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Ioannis Foufis (Yunanistan), Marko Juras (Sırbistan)
Anadolu Efes: McCollum 13, Douglas 14, Weems 21, Dunston 16, Motum 4, Doğuş Balbay, Birkan Batuk 5, Stimac 2, Brown 6
Maccabi FOX: Jackson 18, Kane 9, Roll 16, Bolden 5, Parakhouski 14, Tyus 8, Thomas 12, Cole 7, Dibartolomeo 5, Mashour,
1. Periyot: 21-20
Devre: 42-43
3. Periyot: 62-67

Derbiyi kazanan Fenerbahçe seriyi eşitledi

Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe, Galatasaray HDI Sigorta'yı 3-1 yendi. İlk maçı deplasmanda 3-2 kaybeden Fenerbahçe, bu müsabakayı kazanarak seride durumu 1-1'e getirdi. Yarı finale yükselecek takım, 11 Mart Pazar günü yine Fenerbahçe'nin sahasında oynanacak müsabakada belli olacak.

Karşılaşmanın ilk setine Okello ve Achrem'in sayılarıyla iyi başlayan Galatasaray HDI Sigorta, teknik molayı 12-5 önde geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Todorov'un da devreye girmesiyle seti 25-17 kazandı.
İkinci sette oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, teknik molaya 12-9 önde girdi. Sarı-lacivertli ekip, Gladyr ve Metin Toy'un skorer oyunuyla seti 25-22 kazanarak, skoru 1-1 yaptı.
Fenerbahçe, üçüncü sette Sket ve Metin Toy'un sayılarıyla etkili olurken, teknik molaya 12-8 galip durumda ulaştı. Gladyr'in ortadan sert smaçları sonunda Fenerbahçe, seti 25-20 kazanarak 2-1 öne geçti.
Dördüncü sette üstün oyununu devam ettiren Fenerbahçe, teknik molaya 12-9 önde girdi. Servislerde etkili olan sarı-lacivertliler, Gladyr'in sayılarıyla seti 25-19, maçı da 3-1 galip tamamladı.
Çeyrek finalde 2 galibiyete ulaşacak takımın yarı finale yükseleceği eşleşmede ilk maçı Galatasaray HDI Sigorta 3-2 kazanmıştı.
Serideki son karşılaşma, 11 Mart Pazar günü yine Fenerbahçe'nin sahasında oynanacak.
Efeler Ligi’nde Play-off Çeyrek Final Etabı ikinci karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle;
MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Ziraat Bankası 3-0 İstanbul BBSK
 28-26, 25-16, 25-21
Halkbank 3-1 Afyon Bld. Yüntaş
 25-19, 25-14, 23-25, 25-19
Arkas Spor 3-0 Maliye Piyango
 25-17, 25-23, 25-22
Fenerbahçe 3-1 Galatasaray HDI Sigorta
 17-25, 25-22, 25-20, 25-19

Salon: Metro Enerji
Hakemler: İlhami Şenyurt, Yılmaz Duman
Fenerbahçe: Quesque, Gladyr, Selçuk Keskin, Sket, Resul Tekeli, Metin Toy (Ahmet Karataş, Oğulcan Yatgın, Burak Hazırol)
Galatasaray HDI Sigorta: Emin Gök, Okello, Achrem, Todorov, Hüseyin Koç, Yasin Aydın (Can Ayvazoğlu, Onurcan Çakır, Boğaçhan Zambak, Ufuk Minici, Ertuğrul Metin, Doğukan Ulu)
Setler: 17-25, 25-22, 25-20, 25-19
Süre: 114 dakika (28, 30, 28, 28)

Spor Toto 1. Lig'de 26. haftanın görünümü


Spor Toto 1. Lig'de 26. hafta karşılaşmaları, bir maç dışında tamamlanırken, Çaykur Rizespor liderliğini sürdürdü.

Haftaya 46 puanla lider giren Çaykur Rizespor, evinde Gaziantepspor'u 5-1 yenerek, 49 puana yükseldi ve zirvedeki yerini korudu.
Öte yandan, haftanın son maçında MKE Ankaragücü ile Adanaspor karşı karşıya gelirken, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle müsabaka tatil edildi.
MKE Ankaragücü'nün 33. dakikada Yusuf Abdioğlu'nun attığı golle 1-0 öne geçtiği karşılaşmanın 40. dakikasında, yaşanan elektrik kesintisi sonrası arıza uzun süre giderilemezken, maçın ertelendiği duyuruldu.
Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Grandmedical Manisaspor-Akın Çorap Giresunspor: 0-4
Samsunspor-Tetiş Yapı Elazığspor: 2-0
Gazişehir Gaziantep-Ümraniyespor: 2-0
Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Eskişehirspor: 2-1
Adana Demirspor-Denizlispor: 3-1
Balıkesirspor Baltok-Boluspor: 0-2
Çaykur Rizespor-Gaziantepspor: 5-1
Altınordu-İstanbulspor: 3-1
MKE Ankaragücü-Adanaspor: (tatil edildi)
Puan durumu
Ligin 26. haftası sonrasında oluşan puan durumu şu şekilde:
TFF 1. Lig
Takımlar    O    G    B    M    A    Y   AV     P
1. ÇAYKUR RİZESPOR 26 14 7 5 53 32 21 49
2. ÜMRANİYESPOR 26 13 5 8 37 27 10 44
3. BOLUSPOR 26 13 4 9 40 24 16 43
4. MKE ANKARAGÜCÜ 25 12 7 6 37 25 12 43
5. ALTINORDU 26 12 6 8 42 35 7 42
6. GAZİŞEHİR GAZİANTEP 26 11 8 7 42 24 18 41
7. İSTANBULSPOR 26 11 6 9 30 29 1 39
8. TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR 26 10 8 8 34 29 5 38
9. AKIN ÇORAP GİRESUNSPOR 26 10 7 9 36 28 8 37
10. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR 26 9 10 7 33 30 3 37
11. BALIKESİRSPOR BALTOK 26 11 6 9 44 40 4 36
12. ADANASPOR 25 9 6 10 29 39 -10 33
13. SAMSUNSPOR 26 7 11 8 24 30 -6 32
14. ESKİŞEHİRSPOR 26 9 7 10 45 41 4 31
15. ADANA DEMİRSPOR 26 8 7 11 35 38 -3 31
16. DENİZLİSPOR 26 7 6 13 29 38 -9 27
17. GRANDMEDİCAL MANİSASPOR 26 7 3 16 27 46 -19 15
18. GAZİANTEPSPOR 26 1 4 21 11 73 -62 4
27. haftanın programı
Spor Toto 1. Lig'de 27. haftanın maç programı şöyle:
10 Mart Cumartesi:
13.00 Boluspor-Çaykur Rizespor (Bolu Atatürk)
15.30 Ümraniyespor-Grandmedical Manisaspor (Ümraniye Belediyesi Şehir)
15.30 Tetiş Yapı Elazığspor-Gazişehir Gaziantep (Elazığ Atatürk)
11 Mart Pazar:
13.00 Gaziantepspor-Samsunspor (Gaziantep)
15.30 Adanaspor-Balıkesirspor Baltok (5 Ocak Fatih Terim)
15.30 Akın Çorap Giresunspor-Adana Demirspor (Giresun Atatürk)
18.00 Denizlispor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Denizli Atatürk)
12 Mart Pazartesi:
18.00 Eskişehirspor-Altınordu (Yeni Eskişehir)
18.00 İstanbulspor-MKE Ankaragücü (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

Hatay Büyükşehir Belediye yarı finalde

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Fransa'nın ESBVA-LM takımını 84-71 yendi.

İlk maçta deplasmanda rakibine 74-72 yenilen Hatay ekibi, sahasındaki rövanş maçını 13 sayı farkla kazanarak, yarı finale yükseldi.

Salon: Antakya
Hakemler: Alexandru Olaru (Romanya), Alexey Davydov (Rusya), Maka Kupatadze (Gürcistan)
Hatay Büyükşehir Belediyespor: Özge Yavaş, Paris 16, Mitchell 30, Snystina 11, Devran Tanaçan 2, Bahar Öztürk 6, Merve Aydın, Ben Abdelkader 19, Mircheva
Entente Sportive Basket Villeneuve d'Ascq Lille Métropole: Cousseins-Smith, Bremont 5, Jakoljevic, Gomis 18, Sy-Diop 14, Nsimbo 8, Kamba 1, Amant 12, Jovanovic 13, Konate
1. Periyot: 30-12
Devre: 42-35
3.Periyot: 69-53

Sarı Melekler Yarı Finalde

Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-Off Çeyrek finalinde eşleştiği Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne seride 2-0’lık üstünlük kuran Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, yarı finale yükseldi.

Serinin ilk maçında rakibini Bursa’da 3-1 yenen Fenerbahçe, İstanbul’da oynanan maçta ise rakibini 3-2 yendi ve yarı finalde Eczacıbaşı VitrA’nın rakibi oldu. Mücadelenin setleri 25-11, 22-25, 32-30, 19-25, 19-17 tamamlandı.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif ile Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da izledi.

Maç öncesinde Voleybol İstanbul İl Temsilcisi Erdal Fındık, Fenerbahçe takım kaptanı Eda Erdem Dündar’a, Fenerbahçe Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu Bursa Büyükşehir Belediyesi kaptanı Nilay Karaağaç‘a, Voleybol Şubesi Dış İlişkiler Sorumlusu Aybüke Turan da bayan çizgi hakemine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle çiçek takdim etti.

Maça 5-0’lık seri ile harika bir başlangıç yapan Fenerbahçe, teknik molaya da 12-6 üstün girdi. Rahat oyununu setin devamında da sürdüren ve farkı açan Sarı Melekler, 25-11’lik sonuçla maçta 1-0 öne geçti.

İkinci setin ilk dakikaları karşılıklı sayılara sahne olsa da Fenerbahçe, teknik molaya 12-9 üstün girmesini bildi. Setin ikinci bölümünü iyi oynayan taraf konuk ekip oldu maçta durum 1-1’e geldi. (22-25)

Üçüncü sette ilk teknik molaya 12-11 önde giden Fenerbahçe karşısında Bursa BŞB 16-17’de üstünlüğü ele aldı. Eda ve Polina Rahimova ile tekrardan öne geçen Fenerbahçe; büyük çekişmeye sahne olan seti 32-30 kazandı ve maçta durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete 3-0’lık seri ile başlayan Bursa BŞB, teknik molaya da 5-12 önde gitti. Aradaki farkı kapatamayan Fenerbahçe, seti 19-25 geride tamamladı ve maçta durum 2-2’ye geldi.

Karşılıklı sayılarla başlayan son sette 6-2 öne fırlayan Sarı Melekler; Damla, Rahimova, Bahar, Eda  ile sayılar buldu. Seti uzatmalarda 19-17 kazanan Fenerbahçe, 3-2'lik sonuçla yarı finale yükseldi.

FENERBAHÇE- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 3-2
SALON: Metro Enerji
HAKEMLER: Ramazan Demiröz, Recep Karakoç
SETLER: 25-11, 22-25, 32-30, 19-25, 19-17  
FENERBAHÇE: Tomkom 2, Pereira 1, Dicle 1, Polen 13, Rahimova 28, Eda 19, Merve (L), Melis, Çağla, Bahar 14, Damla 14, Jerkov 3,  
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Nilay 1, Fatma 6, Ergül 10, Dimitrova 33, Leys 9, Belien 6, Aylin (L), Yaren, Bytsenko 1, Merve 4, Cansu 4,

Tahkim Quaresma'nın cezasını onadı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 5 maç men cezası verdiği Quaresma'nın cezasını onadı. 

Tahkim Kurulu, Portekizli futbolcuya Disiplin Kurulu'nun verdiği 5 maçlık cezayı onadı. Ricardo Quaresma, Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki derbi maçında gördüğü kırmızı kart sonrası PFDK'ya sevk edilmişti.
Geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşılaşmasında oynayamayan Quaresma, sırasıyla Gençlerbirliği, Medıpol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe maçlarında forma giyemeyecek.
Beşiktaş Kulübünün duruşma ve cezayı erteleme taleplerini reddeden kurulun, Portekizli futbolcuya, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçındaki davranışlarından dolayı verilen 5 maç men ve 22 bin lira para cezasını oy çokluğuyla onadığı belirtildi.
Öte yandan kurulun, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a verilen 50 biner liralık para cezalarını da kaldırdığı duyuruldu.

Tahkim Kurulu'nun aldığı kararlarla ilgili açıklaması şöyle:
7. E.2018/90 - K.2018/97
Fenerbahçe Futbol A.Ş. Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman ile ilgili, PFDK'nın 27.02.2018 tarihli E.2017-2018/684 K.2017-2018/814 sayılı kararına karşı itirazı incelendi.Yapılan müzakere neticesinde; Fenerbahçe Futbol A.Ş. Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman'ın sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle FDT'nin 38/3-c maddesi uyarınca 50.000,00 TL para cezası verilmesi yönündeki PFDK kararının kaldırılmasına, oybirliği ile
9. E.2018/92 - K.2018/99
Beşiktaş A.Ş. Teknik Sorumlusu Şenol Güneş ile ilgili, PFDK'nın 27.02.2018 tarihli E.2017-2018/682 K.2017-2018/813 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Beşiktaş A.Ş. Teknik Sorumlusu Şenol Güneş'in, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle FDT'nin 38/3-c maddesi uyarınca 50.000,00 TL para cezası verilmesi yönündeki PFDK kararının kaldırılmasına oybirliği ile,
12. E.2018/95 - K.2018/102
Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo ile ilgili, PFDK'nın 06.03.2018 tarihli E.2017-2018/718 K.2017-2018/846 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;
- Duruşma talebinin reddine,
- Erteleme talebinin reddine,
- Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo'nun ihraç öncesi rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, olayın oluş şekli dikkate alınarak FDT'nin 12.maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 4.500,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43.ve 35/4. maddeleri uyarınca 4 resmi müsabakadan men ve 17.500,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 5 resmi müsabakadan men ve 22.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oyçokluğu ile,
Gelecek toplantının 15.03.2018 Perşembe günü saat 14.00'te yapılmasına, oybirliği ile,
Karar verilmiştir.
TFF Tahkim Kurulu"