TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

19 Aralık 2020 Cumartesi

Bayern Münih yeniden zirvede

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Bayern Münih, deplasmanda Bayer Leverkusen'i Robert Lewandowski'nin uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 yenerek liderlik koltuğuna yeniden oturdu.

Bayern Münih, Bundesliga'nın 13. haftasında BayArena'da Bayer Leverkusen'e konuk oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 14. dakikada Patrik Schick ve 43. dakikada Robert Lewandowski'nin karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlandı.

Çekişmeli geçen ikinci yarıda Bayern Münih, 90+3. dakikada Lewandowski'nin attığı golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Puanını 30'a çıkaran Bayern Münih, 11. haftada Bayer Leverkusen'e kaptırdığı liderlik koltuğunu geri aldı.

Bu sezon ilk mağlubiyetini yaşayan Bayer Leverkusen ise 28 puanda kaldı ve averajla 2. sırada yer aldı.

Öte yandan, karşılaşma öncesinde Bayer Leverkusen'in üst yöneticisi Fernando Carro ve sportif direktörü Rudi Völler, FIFA tarafından yılın en iyi oyuncusu seçilen Robert Lewandowski'ye ve yılın en iyi kalecisi seçilen Manuel Neuer'e çiçek verdi.

Arsenal'a bir darbe de Everton'dan

İngiltere Premier Lig'de Everton, sahasında Arsenal'ı 2-1 yendi. Zirve takibini sürdüren Everton, üst üste üçüncü maçında galip geldi. Mikel Arteta yönetimindeki "Topçular" ise galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.

İngiltere Premier Lig'in 14. haftasında Everton, Goodison Park'ta Arsenal'ı ağırladı.

Rakibini 22. dakikada Rob Holding'in kendi kalesine ve 45. dakikada Yerry Mina'nın attığı gollerle 2-1 mağlup eden Everton, zirve takibini sürdürdü. Arsenal'ın golünü ise 35. dakikada penaltıdan Nicolas Pepe kaydetti.

Üst üste 3. galibiyetini alan ve puanını 26 yapan Everton, maç fazlasıyla Tottenham'ın bir puan önünde ikinci sıraya yerleşti. Ligde 14 puanla 15. sırada kalan Arsenal'ın galibiyet özlemi 7 maça çıktı.

Antalyaspor'da koronavirüs vakası

Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, bir futbolcusunun Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.

Antalya ekibinden yapılan açıklamada şöyle:

"H.K.Kayserispor maçı öncesi yapılan rutin Covid-19 testlerimizin sonucunda 1 personelimizde pozitif vakaya rastlanmıştır.

Personelimizin takip ve tedavi sürecine belirlenen protokol çerçevesinde başlanmıştır."

"Bir üst klasman hakeminin koronavirüs testi pozitif çıktı"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bir üst klasman hakeminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, "Bir üst klasman hakemimizin dün yapılan rutin Kovid-19 PCR testi sonucu pozitif çıkmıştır." denildi.

Hakemin tedbir amacıyla karantinaya alındığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hakemimizin herhangi bir semptom göstermemesine rağmen talimatlar gereği tedbir amaçlı karantinaya alınarak tedavisine başlanmıştır. 10 gün boyunca izolasyon süreci devam edecek olan hakemimizin yapılacak tüm tetkik ve testleri yakından takip edilecektir."

Anadolu Efes deplasmanda TOFAŞ'ı farklı geçti

ING Basketbol Süper Ligi 13.hafta maçında Anadolu Efes deplasmanda TOFAŞ'a konuk oldu. Anadolu Efes, parkeden 78-92 galip ayrıldı.

Maça hızlı giren ve iyi savunmasıyla farkı arttırmayı başaran TOFAŞ, 25-14'lük skorla ilk çeyreği önde geçti. Ancak geriye kalan 3 çeyrekte bambaşka bir oyun ortaya koyan özellikle hücumda oyunu tamamen değiştiren Anadolu Efes, 37-53 soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıda da TOFAŞ'ın oyuna ortak olmasını engelleyen ve rutin temposunu bozmayan Efes, parkeden 78-92 galip ayrıldı.

Bu skorla Anadolu Efes yoluna namağlup devam ederken, TOFAŞ 7.kez kaybetti.

Anadolu Efes, bu galibiyette ligdeki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı ve iki maç eksiğiyle namağlup unvanını korudu.

Karşılaşmaya hızlı başlayıp Anadolu Efes'e 3 dakika boyunca sayı attırmayan TOFAŞ, dış isabetlerle 8-0'lık seri yakaladı. Batın Tuna ve Christon ile etkili oyununu sürdüren Bursa temsilcisi, 7. dakikada farkı çift hanelere (15-5) çıkardığı çeyreği 25-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe parkede bambaşka bir görüntüyle başlayan Anadolu Efes, Moaerman'ın üst üste bulduğu üç sayılık isabetlerle 11-0'lık seri yakaladı ve 15. dakikada tabeladaki durumu bir anda lehine çevirdi: 29-31. Simon ve Doğuş Balbay'ın da devreye girmesiyle bir seri daha yakalayan (9-0) konuk ekip, 16. dakikada farkı 9'a çıkardı: 31-40. Bu çeyrekte rakibini adeta sayı yağmuruna tutan Anadolu Efes, 39 sayı bularak soyunma odasına 53-37 önde gitti.

Üçüncü periyotta açılan farkla beraber daha rahat bir oyun sergileyen Anadolu Efes, 22. dakikada Moerman ve Dunston'un baskılı oyunuyla farkı 20 sayıya kadar çıkardı: 39-59. Çeyreğin kalan dakikalarında da oyuna hakim bir görüntü sergileyen konuk ekip, final periyotuna 78-54 üstün girdi.

Maça Kovid-19 vakaları nedeniyle eksik bir kadroyla başlayan TOFAŞ, rakibi karşısında açılan farkla oyundan iyice düştü ve Anadolu Efes parkeden 92-78 galip ayrıldı. 

Salon: TOFAŞ

Hakemler: Zafer Yılmaz, Özlem Yalman, Ahmet Tatlıcı

TOFAŞ: Berkan Durmaz 2, Christon 14, Batın Tuna 8, Simmons 4, Phillip 16, Berke Büyüktuncel 2, Berk Uğurlu 7, Alihan Demir 8, Ömer Yavaş 3, Mert Konuk 6, Muhsin Yaşar 8

Anadolu Efes: Beabois 2, Tolga Geçim 10, Moerman 27, Micic 4, Dunston 4, Yiğitcan Saybir 2, Doğuş Balbay 7, Sertaç Şanlı 6, Ahmet Buğrahan Tuncer 23, Simon 7

1. Periyot: 25-14

Devre: 37-53

3. Periyot: 54-78

Mustafa Cengiz: "Hakem camiası Türk futboluna el freni olmamalı" (Full Video)

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, hakem camiasının Türk futboluna el freni olmaması gerektiğini söyledi.

GS TV'ye konuşan başkan Cengiz, hakem kararları dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulundu.

Taraftar olarak yenilgiye üzüldüklerini belirten Cengiz, "Galatasaray başkanı olarak şunu söyleyebilirim, bu sene hakemler daha formsuz. Yani sadece bizim maçta ya da sadece bizle ilgili değil rakipte mutlu değil. Oynanan her maçta hakemler maalesef maçın önüne geçmekte. Bu çok tehlikeli bir gelişme. Hakemler formsuz, netice itibarıyla baktığımızda formsuzlukları bize zarar vermekte." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sezon hakem hatalarından en çok canı yanan kulüp olduklarını vurgulayan Cengiz, şöyle devam etti:

"Biz bunun böyle ilerlemesini istemiyoruz. Buradan Türkiye Futbol Federasyonunu uyarıyorum, lütfen ilgili kurullarını uyarsın, hakemler daha dikkatli olsun. Özellikle bizlere, oyuncularımıza, teknik heyetimize çok rahat kart göstermekteler. Bize karşı çok cesurlar. Biz aynı cesareti rakiplere de bekliyoruz. Eğer bir Galatasaraylı futbolcuya çok rahat kırmızı, sarı veriyorsa aynı pozisyonlarda diğer rakiplere de vermesi gerekir ya da bize de vermemesi gerekir. Bu teknik heyetimiz için de geçerli futbolcularımız için de. Hakem camiası Türk futboluna el freni olmamalı. Hakem camiası Türk futbolunun gerisine düşmemeli, tam tersine önderlik etmeli."

Pandemi nedeniyle maçların seyircisiz oynandığını ve kötü sonuçlarda bunun da etkisi olduğunu vurgulayan Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Seyircimizin olmaması da belki bizim aldığımız sonuçlarda etken fakat biz yenildik. Yenilgiyi de kabul etmek bir vakar ve asalet gerektirir. Galatasaray ve camiası ve taraftarı bu vakar ve asalet içindedir. Biz en yüksek seyirci sayısına sahip olmamıza rağmen bir gün sahaya inmedik, bir gün hakem kovalamadık, bir gün etrafı yakmadık. Biz bununla övünç duyuyoruz çünkü Galatasaray kültüründe yenilgiyi kabul etmek, onu özümsemek asalet ve vakarı vardır, bu çok önemlidir. Ben TFF'ye ve ilgili kurullara buradan rica ediyorum, lütfen formsuz hakemleri bizim maçlarımıza vermesinler. Tabi diğer rakipler için de söylüyorum bunu. Biz yenilgiyi de kabul ederiz, bizi yenen rakiplerimizi de tebrik ediyorum. Galatasaray'ı yenmek kolay bir iş değil, kutluyorum. Lütfen hakem camiası ve oyunun aktörleri dikkatli olsunlar. Taraftarımız şundan emin olsun ki Galatasaray adının olduğu her yerde Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayıdır, inşallah sezon bittiğinde yine şampiyon olacağız."



Luis Suarez, savcılığa ifade verdi

Atletico Madrid'de forma giyen Luis Suarez, İtalya'daki Perugia Yabancılar Üniversitesi'nde eylül ayında girdiği İtalyanca dil sınavına yönelik soruşturmayı yürüten Perugia Cumhuriyet Savcılığına video konferans yöntemiyle ifade verdi.

İtalyan Rainews24'ün haberine göre, Suarez'in ifadesini bir tercüman yardımıyla verdiği belirtildi.

Uruguaylı golcünün savcılığa verdiği ifade sırasında sınav konuları ile sorularının kendisine önden iletildiğini teyit etmiş olabileceği haberde yer aldı.

Suarez'in tartışmalı dil sınavı

Yaz transfer döneminde o dönem İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen ve adı İtalya'nın Juventus takımıyla anılan Uruguaylı Luis Suarez’in İtalyan ekibine transfer olabilmesi için Avrupa Birliği dışı futbolcu statüsünden çıkması gerekiyordu. Suarez, İtalyan vatandaşlığını İtalyan eşi üzerinden almak amacıyla 17 Eylül'de Perugia Yabancılar Üniversitesi'nin düzenlediği İtalyanca dil sınavına girmişti.

Suarez'in Barselona'dan özel uçakla Perugia'ya gelip, kısa sürede sınava girip kentten ayrılması ve ardından da geçer not aldığının açıklaması kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Perugia Cumhuriyet Savcılığı, temel düzeyde İtalyanca bilgisi olan Suarez'a sınavda çıkacak konuların önceden kendisine verildiği iddiaları nedeniyle sınavına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Söz konusu dil sınavının soruşturmaya konu olmasından kısa süre sonra Juventus, Suarez transferi konusunda herhangi bir adım atmamış, Uruguaylı golcü de Barcelona'dan Atletico Madrid'e transfer olmuştu.

Perugia Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı devam ettirmiş, daha önce Juventuslu yetkililerin sınav sürecini hızlandırmak için Perugia Yabancılar Üniversitesi ile üst düzeyde temasa geçtiğini tespit etmişti.

Soruşturmanın odağındaki isim Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici de aralık ayı başında savcılık tarafından sorgulanmıştı.

Bu arada, Perugia Yabancılar Üniversitesi Rektörü Giuliana Grego Bolli ve diğer yetkililere 8 ay görevden uzaklaştırma cezası verilmiş, Rektör Bolli 14 Aralık’ta görevinden istifa etmişti.

Fenerbahçe, Gaziantep'te kayıp

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü'ne 3-1 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, bu sezon deplasmanda ilk kez kaybetti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Gaziantep Futbol Kulübü, 10. dakikada Amedej Vetrih'in golüyle 1-0 öne geçti.

Sarı-lacivertliler bu gole 24. dakikada Dimitris Pelkas ile yanıt verdi: 1-1.

Gaziantep temsilcisi Alexandru Maxim'in 40. dakikada penaltıdan attığı golle yeniden öne geçti: 2-1. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

90+5. dakikada Kenan Özer, sahneye çıktı. Gaziantep FK, Kenan'ın serbest vuruştan attığı golle farkı ikiye çıkardı: 3-1. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 21'e yükseltirken, ligde son 6 maçta 4. kez kaybeden Fenerbahçe ise 23 puanda kaldı.

Pelkas, Medipol Başakşehir maçında yok

Fenerbahçe'de karşılaşma öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan Dimitris Pelkas, mücadelede sarı kart görerek gelecek maç cezalı duruma düştü.

Pelkas, Süper Lig'in 14. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Medipol Başakşehir maçında görev yapamayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

İki takım oyuncuları, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Kulüpler Birliği'nin aldığı ortak kararla müsabakanın başlangıç düdüğünün ardından olduğu yerde bekleyerek yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yayıncı kuruluşu protesto etti. 

10. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Sağ çaprazdan Güray Vural'ın kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleye yönelen top, üst direkten döndü. Kale önünde Luiz Gustavo'dan seken meşin yuvarlağı Vetrih filelerle buluşturdu: 1-0

17. dakikada Mirallas'ın pasında penaltı noktası civarında topu kontrol eden Dicko'nun vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

24. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Mert Hakan Yandaş'ın uzun pasında sağ kanatta topu kontrol eden Nazım Sangare, ceza alanına ortasını yaptı. Altıpasın önünde Pelkas'ın gelişine vuruşunda, top ağlarla buluştu: 1-1

35. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Pelkas'ın vuruşunda, kaleci Günay Güvenç topu rahat şekilde kontrol etti.

36. dakikada Pelkas'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Günay Güvenç, topu güçlükle kornere çeldi.

39. dakikada sol kanattan Güray Vural'ın ceza alanına ortasında arka bölümdeki Djilobodji, kafayla topu altıpasa doğru indirdi. Bu bölümdeki Tisserand'ın meşin yuvarlağa eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. 40'ıncı dakikada penaltıyı kullanan Maxim, meşin yuvarlağı sağ köşeden filelere gönderdi: 2-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gaziantep FK'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

47. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Thiam'ın pasında Pelkas'ın kale önünden yaptığı vuruşta, top yandan auta çıktı.

53. dakikada Pelkas'ın ceza sahası dışından sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

57. dakikada Nazım Sangare'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında Cisse'nin kafa vuruşunda, top dışarı çıktı.

60. dakikada Novak'ın ceza sahasına ortasında altıpas üzerindeki Cisse'nin kafa vuruşunda, top yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

62. dakikada Pelkas'ın uzak mesafeden çektiği şutta kaleci Günay Güvenç, topu kontrol etti.

69. dakikada ceza sahasındaki Olkowski'nin sağ çaprazdan vuruşunda, top üstten auta çıktı.

71. dakikada sol kanattan Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahasına ortasında Kemal Ademi, topu göğsüyle yumuşatarak vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

90+5. dakikada Gaziantep FK, farkı 2'ye çıkardı. Ev sahibi ekibin kaleyi cepheden gören bir noktadan kazandığı serbest atışta topun başına geçen Kenan Özer, şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Ahmet Oytun Özdoğan'ın solundan ağlarla buluştu: 3-1

Gaziantep FK, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Stat: Kalyon

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Olkowski, Kana Bıyık, Djilobodji, Tosca, Güray Vural, Maxim (Dk. 87 Kenan Özer), Mirallas (Dk. 87 Oğuz Ceylan), Vetrih (Dk. 76 Sousa), Dicko (Dk. 63 Kozulj), Muhammet Demir (Dk. 76 Felipe)

Fenerbahçe: Ahmet Oytun Özdoğan, Nazım Sangare (Dk. 78 Caner Erkin), Tisserand, Serdar Aziz, Novak, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Pelkas, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 46 Thiam), Cisse (Dk. 65 Kemal Ademi)

Goller: Dk. 10 Vetrih, Dk. 40 Maxim (Penaltıdan), Dk. 90+5 Kenan Özer (Gaziantep FK), Dk. 24 Pelkas (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 38 Nazım Sangare, Dk. 59 Pelkas, Dk. 90 Kemal Ademi (Fenerbahçe), Dk. 54 Djilobodji, Dk. 67 Vetrih, Dk. 81 Sousa (Gaziantep FK)

Lionel Messi, Pele'nin rekoruna ortak oldu

İspanya La Liga'nın 14. haftasında Barcelona, sahasında oynadığı maçta Valencia ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmada attığı golle 643. sayısına ulaşan Lionel Messi, Pele'nin "aynı kulüple en fazla gol atan futbolcu" rekoruna ortak oldu.

Valencia ile oynanan mücadelede Barcelona formasıyla 643. kez rakip ağları havalandıran Arjantinli Messi, bu zamana kadar Pele'ye ait olan (Brezilya'nın Santos takımında) "aynı kulüple en fazla gol atan futbolcu" rekorunu egale etti.

Barcelona, Valencia'ya takıldı (Full Maç Video)

Barcelona, Valencia'ya takıldı (Full Maç Video)

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 14. haftasında Barcelona, sahasında oynadığı maçta Valencia ile 2-2 berabere kaldı.

Karşılaşmada konuk takım 30. dakikada Mouctar Diakhaby'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Uzatma dakikalarında ceza sahasında Antoine Griezmann'ı düşüren ve penaltıya neden olan Jose Luis Gaya kırmızı kartla Valencia'yı 10 kişi bıraktı.

Penaltıyı kaçıran ancak kaleciden dönen topta takım arkadaşı Jordi Alba'nın verdiği pasla topu ağlara yollayan Lionel Messi, 45+4. dakikada skora eşitliği getirdi.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Katalan takımı, 52. dakikada Ronald Araujo'nun golüyle 2-1 öne geçti.

Sahada 10 kişi mücadele etmesine ve yenik durumda olmasına rağmen oyundan kopmayan Valencia, 69. dakikada Maxi Gomez ile skora bir kez daha eşitliği getirdi.

İlerleyen dakikalarında karşılıklı ataklar skoru değiştirmeyince takımlar sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 21'e çıkaran Barcelona 5.likte kaldı.Valencia ise 15 puanla 12.likte yer aldı.

Barcelona - Valencia 2-2 Full Maç İzle

14-17 Ocak'ta organize edilecek İspanya Süper Kupası'ndan dolayı erkene alınan 19. hafta maçını hafta içinde oynayan Barcelona'nın, La Liga'da iki maç eksiği bulunuyor. 

Messi, Pele'nin rekoruna ortak oldu

Bu arada Barcelona formasıyla 643. kez rakip ağları havalandıran Arjantinli Messi, bu zamana kadar Pele'ye ait olan (Brezilya'nın Santos takımında) "aynı kulüple en fazla gol atan futbolcu" rekorunu egale etti.

Lider Atletico Madrid kazandı

Öte yandan La Liga'da iki maç eksiği olan lider Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Elche'yi 3-1 yendi.

Atletico, 29 puanla liderliğini sürdürdü.

Manchester City, Southampton'ı tek golle geçti

İngiltere Premier Lig'de Manchester City, deplasmanda Southampton'ı 1-0 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig'in 14. haftasında Southampton ile Manchester City, St. Mary's Stadı'nda karşılaştı.

Konuk takım Manchester City, 16. dakikada Raheem Sterling'in kaydettiği golle mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

İki hafta sonra galip gelen bir maçı eksik Manchester City, puanını 23 yaptı. Southampton ise 24 puanda kaldı.

Werder Bremen galibiyeti hatırladı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Werder Bremen, deplasmanda Mainz 05'i 1-0 yendi. Bu sonuçla, Bundesliga'da 9 maç aradan sonra galip gelen Werder Bremen, puanını 14'e çıkardı.

Werder Bremen, Bundesliga'nın 13. haftasında Opel Arena'da Mainz 05'e konuk oldu.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada Werder Bremen, 90. dakikada Türk asıllı futbolcusu Eren Sami Dinkçi'nin attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın 85. dakikasında Romano Schmid'in yerine oyuna dahil olan 19 yaşındaki Eren Sami Dinkçi, Bundesliga'da ilk kez forma giydi.

Yeşil-beyazlılarda forma giyen diğer Türk futbolcu Ömer Toprak ise 53. dakikada sakatlığı sebebiyle oyundan alındı.

Bundesliga'da 9 maç aradan sonra galip gelen Werder Bremen, puanını 14'e çıkardı.

Mainz 05 ise 6 puanda kaldı.

Bundesliga'da günün diğer karşılaşmalarında Hoffenheim deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 2-1, Arminia Bielefeld konuk olduğu Schalke 04'ü 1-0, Eintracht Frankfurt da yine dış sahada Augsburg'u 2-0 yendi. RB Leipzig-Köln karşılaşması ise 0-0 sonuçlandı.

Pınar Karşıyaka deplasmanda Galatasaray'ı devirdi

ING Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Galatasaray'ı 86-74 yenerek üst üste 5. maçında da galip ayrıldı.

İzmir temsilcisi bu sonuçla ligdeki 10. galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar ise 9. kez mağlup oldu.

Mücadelenin başında pota altından bulduğu basketlerle etkili olan Pınar Karşıyaka, 5. dakikayı 14-6 önde geçti. Rakibine üç sayı çizgisinin gerisinden ve boyalı alandan skor üreterek karşılık veren Galatasaray, birinci periyodun bitimine 12 saniye kala eşitliği yakaladı: 21-21. İzmir temsilcisi, Henry'nin son saniyedeki dış atış isabetiyle ilk çeyreği 24-21 üstün kapattı.

İkinci periyoda iyi başlayan Galatasaray, Hunter'ın peş peşe kaydettiği üç sayılık basketlerle 13. dakikada 29-26 öne geçti. Toparlanarak hızlı hücumlarla etkili olan konuk ekip, 18. dakikayı 40-37 üstün bitirdi. Pınar Karşıyaka, soyunma odasına da 46-39 önde girdi.

Pınar Karşıyaka, ikinci yarıya da tempolu başladı. Hücum ribauntlarının ardından basketler bulan İzmir temsilcisi, Galatasaray karşısında 27. dakikayı 14 sayılık farkla 60-46 önde geçti. Sarı-kırmızılı takım, çeyreğin son bölümünde skor üretmekte sorun yaşadı. Pota altını iyi savunan ve hızlı hücumlardan sayılar bulmaya devam eden konuk ekip, final periyoduna 67-50 üstün gitti.

Son çeyreğe Macon'ın basketleriyle giren Galatasaray, rakibini savunmada durdurmakta zorlandı. Motum'un yaptığı top kayıplarının ardından oyundan düşen sarı-kırmızılılar karşısında etkili olmaya devam eden Pınar Karşıyaka, 36. dakikada farkı 20 sayıya (60-80) kadar çıkardı. İzmir ekibi, maçı da 86-74 kazandı.

Pınar Karşıyaka'da Sek Henry'nin 18, Jeffery Raymar Morgan ile Tony Taylor'ın 17'şer sayısı galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray'da ise Daryl Macon Jr'ın 22, Brock Motum'un ise 21 sayısı kazanmaya yetmedi.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Karabilecen, Kaan Büyükçil, Ali Şakacı

Galatasaray: Macon 22, Barış Ermiş, Göksenin Köksal 7, Motum 21, Tyus 4, Yiğit Arslan 3, Hunter 14, Williams 3, Ayberk Olmaz, Caner Erdeniz

Pınar Karşıyaka: Taylor 17, Onuralp Bitim 6, Kennedy 13, M'Baye 12, Morgan 17, Mahir Ağva, Henry 18, Yunus Emre Sonsırma, Nusret Yıldırım, Yalim Olcay 3, Arca Tülüoğlu

1. Periyot: 21-24

Devre: 39-46

3. Periyot: 50-67

Asya Şampiyonlar Ligi'nde Şampiyon Ulsan Hyundai

Asya Şampiyonlar Ligi finalinde İran temsilcisi Persepolis'i 2-1 yenen Güney Kore ekibi Ulsan Hyundai, şampiyon oldu.

Katar'ın El Vakra şehrindeki El Janoub Stadı'nda oynanan final maçında Persepolis ile Ulsan Hyundai karşılaştı.

Persepolis, 45. dakikada Mehdi Abdi Qara'nın golüyle 1-0 öne geçti. Rakibine ikincisi penaltıdan olmak üzere 45+4 ve 55. dakikalarda Junior Negrao'nun attığı gollerle cevap veren Ulsan Hyundai, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Ulsan Hyundai, Asya Şampiyonlar Ligi'nde 2012'den sonra ikinci şampiyonluğunu yaşadı.

Öte yandan 2020 sezonunda 4 gol atan Ulsan Hyundai'nin Güney Koreli futbolcusu Yoon Bit-garam, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Karadeniz derbisinde kazanan Trabzonspor

Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti.

Medical Park Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor, 1-0 geriye düşmesine rağmen Çaykur Rizespor 2-1 yendi. 

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 17'ye yükseltirken, Çaykur Rizespor 15 puanda kaldı.

Konuk ekip Rizespor 36. dakida Milan Skoda'nın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sonuçlandı.

53. dakikada bu kez Ekuban penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi ve skora denge getirdi: 1-1.

Bordo-mavililerin 29 yaşındaki forveti Djaniny, 63'te takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Trabzonspor, evinde Çaykur Rizespor'u 2-1'lik skorla geçti.

MAÇTAN DAKİKALAR

26. dakikada sol taraftan çalımlarla ceza alanına giren Nwakaeme'nin yerden şutunda, savunmaya çarpan top yan direkten kornere çıktı.

34. dakikada Trabzonspor ceza alanında sağ tarafta son çizgiye doğru hareketlenen Michalak, Marlon ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, penaltı noktasını gösterdi. 36'ncı dakikada Skoda'nın kullandığı penaltıda, kaleci Uğurcan Çakır üzerine doğru gelen topu çıkaramayınca meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

37. dakikada Ekuban'ın pasında ceza alanı sağ tarafındaki Djaniny'in gönderdiği topu kale çizgisi önünde savunma uzaklaştırdı.

45+1. dakikada Ekuban'ın ceza alanının hemen dışından sağ çaprazdan şutunda kaleci Gökhan Akkan, yatarak topun sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Onur Bulut'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde Skoda'nın dönerek düzgün vuruşunda, top yan direkten oyun alanına döndü.

51. dakikada Nwakaeme'nin kafa ile ceza alanına indirdiği topu kontrol etmek isteyen Ekuban, Emir Dilaver'le mücadelesinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, bu kez Trabzonspor lehine penaltı verdi. 53'üncü dakikada penaltıyı kullanan Ekuban, sert bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-1

65. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Marlon'un derinleme pasında, savunmanın arkasında altıpas içinde topu kontrol eden Djaniny, kaleci Gökhan Akkan'dan sıyrılarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

80. dakikada Marlon'un kullandığı sert ve düzgün serbest atışta, kaleci Gökhan Akkan, köşeye giden topu kornere çeldi.

Trabzonspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Medical Park

Hakemler: Ali Şansalan, Kemal Yılmaz, Ali Saygın Ögel

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar, Vitor Hugo, Marlon, Flavio, Baker (Dk. 63 Yusuf Sarı), Abdulkadir Parmak (Dk. 90+1 Hosseini), Ekuban (Dk. 82 Kamil Ahmet Çörekçi), Nwakaeme, Djaniny (Dk. 90+1 Safa Kınalı)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Onur Bulut, Emir Dilaver, Meriah, Melnjak, Doğan Erdoğan, Donsah (Dk. 72 Yasin Pehlivan), Michalak, Boldrin (Dk. 10 Tunay Torun), Fernando (Dk. 73 Kemal Rüzgar), Skoda

Goller: Dk. 36 Skoda (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor), Dk. 53 Ekuban (Penaltıdan), Dk. 65 Djaniny (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Donsah, Dk. 46 Tunay Torun, Dk. 56 Fernando, Dk. 77 Emir Dilaver (Çaykur Rizespor), Dk. 90+3 Kamil Ahmet Çörekçi (Trabzonspor)

Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa'yı penaltılarla geçti

Süper Lig'in 13. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. Sarı-siyahlıların her iki golünü de penaltıdan Adem Büyük kaydetti.

Yeni Malatya Stadı'nda oynanan mücadelede Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu. Malatyaspor'u galibiyete taşıyan isim Adem Büyük oldu.

Bu sonuçla,Yeni Malatyaspor puanını 19'a yükseltirken, Kasımpaşa 18 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Chebake'nin sağ taraftan gönderdiği pasla ceza sahası içerisinde buluşan Olcay Şahan, topu müsait durumda bulunan Adem Büyük'e gönderdi. Bu oyuncunun penaltı noktası gerisinden bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

22. dakikada Olcay Şahan'ın sağdan kullandığı kornere iyi yükselen Adem Büyük'ün penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunu, sağına uzanan kaleci Ertuğrul Taşkıran kontrol etti.

25. dakikada Hajradinovic'ın savunmanın arkasına pasına sağ çaprazından ceza sahasına giren Varga, kaleci Ertaç Özbir'i geçmeye çalışırken yerde kaldı. Hakem Arda Kardeşler, pozisyona penaltı kararı verdi. Daha sonra VAR odasıyla görüşen maçın hakemi Arda Kardeşler, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararını iptal etti.

39. dakikada Olcay Şahan'ın soldan kullandığı kornere iyi yükselen Kubilay Kanatsızkuş'un penaltı noktası üzerinde kafa vuruşu kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın üstünden auta çıktı.

45+4. dakikada Yeni Malatyaspor öne geçti. Olcay Şahan'ın ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunda Atyaç Kara'nın topa eliyle müdahale ettiğine karar veren hakem, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Adem Büyük, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

52. dakikada Umut Bulut kafa vuruşuyla topu savunmanın arkasına sarkan Kubilay Kanatsızkuş'a indirdi. Bu oyuncunun sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından az farkla uzak direğinden yanından auta gitti.

54. dakikada ceza sahasına giren Adem Büyük, savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Penaltı atışını kullanan Adem Büyük, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

Karşılaşma Yeni Malatyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken

Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Semih Kaya, Hadebe, Bülent Cevahir, Acquah, Ndayishimiye, Olcay Şahan (Dk. 86 Topalli), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 86 Zeki Yavru), Adem Büyük (Dk. 76 Fofana), Umut Bulut (Dk. 90 Ahmet Ildiz)

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Tarkan, Brecka, Haddadi (Dk. 61 Hodzic), Tirpan, Aytaç Kara, Varga (Dk. 83 Anıl Koç), Hajradinovic, Yusuf, Koita (Dk. 68 Carios)

Goller: Dk. 45+4 ve 56 Adem Büyük (penaltıdan) (Yeni Malatyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Aytaç Kara, Dk. 90+3 Yusuf Erdoğan (Kasımpaşa), Dk. 64 Acquah, Dk. 80 Olcay Şahan, Dk. 90+1 Topalli (Yeni Malatyaspor)

Millilerimiz 4. oldu

Mersin’de düzenlenen 33'ncü Avrupa Kadınlar Cimnastik Şampiyonası'nda Milli Takımımız 4'cü oldu.

Mersin'de düzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, büyükler kategorisinde Ukrayna, takım halinde şampiyon oldu.

Olimpik Cimnastik Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın üçüncü gününde, sporcular takım halinde Avrupa Şampiyonu olmak için yarıştı.

Cimnastikçiler, yer, denge, atlama masası ve asimetrik paralel aletinde, jüriden en yüksek skoru almak için performanslarını sergiledi.

Finalde, Artistik Cimnastik Milli Takımı'nı Göksu Üçtaş Şanlı, Bilge Tarhan, Dilara Yurtdaş, Ece Yağmur Yavuz ve Cemre Kendirci temsil etti.

Ukrayna, topladığı 154 bin 663 puanla Avrupa Şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. Romanya, 154 bin 496 puanla gümüş, Macaristan da 151 bin 597 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli takım ise 143 bin 795 puan topladığı organizasyonu 4. sırada tamamladı.

Dereceye giren takımlara madalyaları törenle verildi.

Şampiyona, yarın gençler ve büyükler kategorilerindeki alet finalleriyle tamamlanacak.

Liverpool Deplasman Kabusunu 7 Golle Yıktı

İngiltere Premier Lig'de Crystal Palace'a konuk olan Liverpool, Londra ekibini 7-0'lık skorla devirdi. Jürgen Klopp'un ekibi bu sezon ligde 5 maç sonra deplasmandan 3 puanla döndü

Bu sezon ligde deplasman maçlarında istediği sonuçları alamayan Liverpool, İngiltere Premier Lig'in 14. haftasında  karşılaştığı Crystal Palace'ı gol yağmuruna tuttu.

Liverpool'un 7-0 kazandığı karşılaşma golleri Mohamed Salah (2), Roberto Firmino (2), Sadio Mane, Jordan Henderson ve Takumi Minamino kaydetti.

Ligde 5 maç sonra deplasmanda galip gelen Liverpool puanını 31'e yükseltti. Crystal Palace ise 18 puanda kaldı.

Liverpool, İngiltere Premier Lig'de en farklı deplasmanda galibiyetini alırken Jürgen Klopp'un ekibi bu sezon ikinci deplasman zaferini elde etti.

Derbide Galatasaray HDI Sigorta, Beşiktaş'a set vermedi

Mislicom Sultanlar Ligi'nin 24. haftasında Galatasaray HDI Sigorta, derbi maçta Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti. 

Misli.com Sultanlar Ligi'nin 24. haftasında Galatasaray HDI Sigorta, derbi maçta Beşiktaş'ı 19-25, 14-25 ve 19-25'lik setlerle 3-0 mağlup etti. 

Salon: Burhan Felek Vestel Voleybol

Hakemler: Selçuk Görmen, Uğur Ateş

Beşiktaş: Deniz Hakyemez, Bengisu Aygün, Seray Altay, Rida Erlalelitepe, Sude Pehlivan, Ezgi Dilik (Erce Kasapoğlu, Derin Ezgi Taşdemir, Göknur Silen)

Galatasaray HDI Sigorta: İlkin Aydın, Hazal Selin Arifoğlu, Çağla Akın, Kosheleva, Ergül Eroğlu, Ryhkliuk (Derya Çayırgan, Nilay Karaağaç, Beren Yeşilırmak, Sezen Keşkekoğlu, Güldeniz Önal, Sude Hacımustafaoğlu)

Setler: 19-25, 14-25, 19-25

Süre: 70 dakika (22, 23, 25) 

"TFF'nin yanımızda olması gerekirdi"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni tip koronavirüs sürecinde kulüplere yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

Çebi, çevrim içi yapılan kulübün 2020 yılı 3. olağan divan kurulu toplantısında, TFF'nin yanı sıra Kulüpler Birliği Vakfı ve Süper Lig'in yayıncı kuruluşunu eleştirdi.

Çebi, federasyonun pandemi sürecinde kulüplere sağladığı bir şey olmadığını belirterek, "İhtiyacımız olduğu bu dönemde TFF'nin yanımızda olması gerekirdi, zerre kadar yanımızda olmamışlardır. UEFA, FIFA nezdinde yaptığımız girişimler, oradan haksız fesihle giden futbolcularımızın yarattığı duruma UEFA ve FIFA'nın kayıtsız kalması, hatta futbolcudan yana tavır alması karşısında TFF'nin girişimleri olmalıydı, maalesef bu girişimler olmamıştır, olmuşsa sönük kalmıştır. Türk futbolu için bir zayiat söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.

Çebi, TFF'nin UEFA ile olan ilişkilerde haklarını yeteri kadar koruyamadığını dile getirdi.

UEFA ve FIFA'nın futbolcu sendikası gibi davrandığını vurgulayan Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UEFA ve FIFA'nın bu davranışlarından rahatsız oluyoruz. Pandemi başladığında UEFA yetkililerinin mali konularda kulüplerimize süre tanınması, anlayışlı davranması konusunda açıklamaları olmasına rağmen verdikleri kararın arkasında olmadıklarını gördük. Pandeminin mücbir bir sebep olmadığını yazarak mahkeme kararını göndermişlerdir. Gelirlerimizden yüzde 15 kısacakları yönünde yazı gönderiyor."

Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin de ilginç şekilde birbirleriyle mücadele halinde olduğunu belirten Çebi, "Kulüpler Birliği sanki kulüplerin sahada değil de birbirleriyle mücadele ettiği yer haline gelmiş. Umarım bu da kısa sürede değişir. Sanıyorum oradaki hava, içinde bulunduğumuz zor durumdaki yılgınlığın yorgunluğun nedenidir. Birliği ve beraberliğin oluştuğu, haklarımızı ve hukuklarımızı beraberce koruduğumuz yapıyla orada yürümeyi inşallah Allah nasip eder." diye konuştu.

Yayıncı kuruluşla ödemeler konusunda yaşananlara değinen Çebi, "Yayıncı kuruluş açıklama yaptı. Kulüpler Birliği ve TFF de açıklama yaptı. Anlaşmalarımız var. İçinde olduğumuz durumdan dolayı fedakarlığı kulüplerin yapması gerektiği yönünde görüş var. Futbolcuya pandemi yok. Yayıncı kuruluş pandemiden dolayı indirim talep ediyor, kulüpler olarak bunu doğru bulmuyoruz. Uyumlu olmayı istiyoruz ama maalesef onların da yeteri kadar anlayışlı olmadığını görüyoruz. Umarım kısa sürede sürtüşme biter. Aramızda olan tartışmaların bize de fayda getirmeyeceğini biz de biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma

Bankalar Birliği ile yeniden yapılandırma konusunda varılan anlaşmaya değinen Çebi, şunları söyledi:

"Geldiğimizden beri yürürlükte olan kredi sözleşmesinin Beşiktaş'a nefes aldırmayacağını ifade ettim ama değişmesiyle ilgili yapılan çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar Bankalar Birliği ile yaptığımız sözleşmenin aşırı yükünü kendi imkanlarımızla, becerilerimizle aştığımızı biliyoruz. Bunun sürekli olamayacağını herkesin kabul etmesi gerekir. Bazı arkadaşlar, malum kişiler 'güçlü başkan, güçlü yönetim' versin diyorlar. Bırakın kökten çözmeye çalışalım. Kötü niyetli davranmayı bırakın, seçim zamanı ne haliniz varsa görün. Eski başkanın dediği gibi 'hodri meydan' sandık orada."

Abdullah Avcı'nın alacakları

Futbol takımının eski teknik direktörü Abdullah Avcı ile 12 milyon liralık ve 3 yıllık olmak üzere toplam 36 milyon liralık sözleşme imzalandığına dikkati çeken Çebi, şu görüşleri paylaştı:

"Kendisiyle görüşeceğiz. Dava açtı, uzlaşı içinde olacağımızı ümit ediyorum. Kendisinden agresif tavır görmediğim için teşekkür ediyorum. Trabzonspor'da hocalık yaparken Beşiktaş'tan maaş almayı onun takdirine bırakacağız. Orada 5-6 milyon liraya hocalık yapıyorsunuz. Burada 12 milyonluk kontratınız var. Hocamızın hak ettiği bir şey varsa verelim ama yakışan bir şey olsun."

VAR kararlarına eleştiri

Başkan Çebi, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin faydalı olduğunu ama maçları yöneten hakemleri hataya sürüklediğini söyledi.

Kendisinin VAR sistemini ve genç hakemleri desteklediğini kaydeden Çebi, "VAR faydalı. Doğru kullanmak arzusuyla yapıyorsanız Türk futboluna adalet getireceğinden, az hata getireceğinden şüphem yok. Hakemlerimizin hata yapmadığı yerde VAR'ın çağırıp ona hata yaptırdığı yerde soru işaretiyle kafamız meşgul. TFF'den ve Merkez Hakem Kurulundan ricam VAR'a yakışır, ihtiyaç nedenlerine uygun yönetilmesini sağlamalarıdır. VAR işe yarasın diye oraya konuldu. Maçı doğru yöneten hakeme hatalı kararlar verdiren VAR'a 'hayır' diyoruz." ifadelerini kullandı.

 "Alanlar ve verenler kavgası başlamıştır"

Kendi yönetiminde eskiden de görev almış isimlerin olduğunu hatırlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı, şunları kaydetti:

"Bu arkadaşlara Beşiktaş'a katkı vermemesini söyleyenler var. Bu nasıl hırs, sana ne. Artık Beşiktaş camiasının alanlarla verenleri birbirinden ayırt etmesi gerektiği zamanı geldi. Şu an yaşadığımız kavganın alanlarla verenler arasında olduğu net ortaya çıkmıştır. Alanlar ve verenler kavgası başlamıştır. Kimlerin kazanacağı malum, gerçek Beşiktaşlılar kazanacak. Beşiktaş'a yardım edenler, maddi ve manevi verenler kazanacak."

 "Bindirilmiş kıtalarla işimiz yok"

Zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu anlatan Çebi, "Art niyetleri bir kenara bırakalım. Seçim zamanı yapanla yapmayanı ayırt edecek genel kurul üyelerimizin olduğunu biliyoruz. Bindirilmiş kıtalarla işimiz yok. Bindirilmiş kıtaların bu işe yetmeyeceğini değerli genel kurul üyeleri zaten gösterdi." şeklinde konuştu.

Toplu aidat yatırılmasına da değinen Çebi, "Aidatları, başkaları tarafından yatırılmış genel kurul üyelerinin kendilerine mesaj yoluyla bunun tüzük gereği doğru olmadığı vurgulandı. Bu iyi niyetimizi gösteriyor. Başkalarının haberi bile olmadan paralarının yatırıldığını görüyoruz. Bu kaos artık bitsin. Eski yöneticiler, eski başkanlar kim varsa lütfen başkalarının yerine aidat yatırmayı sonlandırsın." ifadelerine yer verdi.

Pandeminin kendilerine çok sıkıntı yaşattığını kaydeden Çebi, şunları söyledi:

"Yönetim kurulu üyelerimiz çalışıyor, emek veriyor. Bana eşlik ettiler, maçlara gittiler. Şu an hastanede bile olan var. Bizler mücadele ederken, insanlar evde kalıp korunurken ne kadar risk altında oduğumuzu göz önünde bulundurmalarını istiyorum."

 "Kimse Beşiktaş hocasına 'x' diye hitap edemez"

Futbol takımı teknik direktörü Sergen Yalçın'a yayıncı kuruluşta "x" diye hitap edilmesine tepki gösteren Çebi, "Hocamızla ilgili 'x' şeklinde ifadeyi kullanan kişiyi kınıyorum. beIN Sports'un da bu hususta hata yapanları dikkate davet etmesini önemle rica ediyorum. O kişinin dikkatinin çekildiğini duymak ve görmek istiyoruz. Kimse Beşiktaş'ın hocasına 'x' diye hitap edemez, burası Beşiktaş... Hocama 'x' diyecek hiçbir kurum ve kuruluş söz konusu olamadı." diye konuştu.

Atakaş Hatayspor İzmir'den 3 Puan Çıkardı

Atakaş Hatayspor, Göztepe'yi deplasmanda 1-0 mağlup ederek sezonun 6. galibiyetini elde etti.

Süper Lig'in 13. hafta maçında Göztepe ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki maça iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Göztepe'nin iki topu direkten dönerken devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıda eşitliği bozan Atakaş Hatayspor oldu. Konuk ekip 59. dakikada Mame Diouf'un penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Senegalli futbolcu bu sezon dördüncü golünü kayderken, Hataspor ilk kez beyaz noktadan sayı üretti. Süper Lig'de bu sezon penaltıdan en çok gol yiyen takım ise Göztepe oldu.(6)

Kalan dakikalarda Göztepe beraberlik adına açık aradı ancak pozisyonlardan gol sesi çıkmadı. Son düdükle birlikte Hatayspor maçı tek golle kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla Hatayspor son 4 haftada üçüncü galibiyetini elde ederken, Göztepe üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Volkan Bayarslan, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 75 Nwobodo), Alpaslan Öztürk (Dk. 79 Mossoro), Titi, Burekovic, Halil Akbunar, Yalçın Kayan (Dk. 62 Kubilay Sönmez), Soner Aydoğdu, Tripic (Dk. 62 Brown Ideye), Guilherme (Dk. 62 Napoleoni), Cherif Ndiaye
Atakaş Hatayspor: Münir, Popov, Billong, Pablo Santos, Katranis, Akıntola (Dk. 71 Selim Ilgaz), Aabid, Traore (Dk. 81 Sackey), Ribeiro (Dk. 90+1 Abdurrahman Canlı), Boupendza, Mame Diouf

Gol: Dk. 59 Mame Diouf (Penaltıdan) (Atakaş Hatayspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Billong, Dk. 89 Katranis (Atakaş Hatayspor), Dk. 58 Yalçın Kayan, Dk. 64 Gassama, Dk. 77 Nwobodo (Göztepe)

Volkan Ballı'nın testi pozitif çıktı

Fenerbahçe Kulübü İdari Menajeri Volkan Ballı, Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Sarı lacivertli kulübün geçen hafta oyuncularına yaptırdığı rutin Covid-19 PCR testi sonucunda test sonucunun pozitif çıktığını söyleyen Fenerbahçe Kulübü İdari Menajeri Volkan Ballı, Gaziantep FK maçında kafile ile birlikte olamadığını ve tüm kalbiyle takımın yanında olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ballı, "Geçen hafta takımımıza yapılan rutin koronavirüs testim pozitif çıkmıştı, bu yüzden evimde karantinadayım. Kupa maçından sonra bu akşam oynanacak Gaziantep FK maçında da takımımızın yanında olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Maçta görev alacak tüm ekibimize ve futbolcu kardeşlerime sonsuz başarılar diliyorum. Bedenimle olmasa da tüm kalbimle yanlarındayım. Ayrıca karantina sürecimde desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe HDI Sigorta, Halkbank'a set vermedi

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 22. haftasında Fenerbahçe HDI Sigorta, konuk ettiği Halkbank'ı 3-0 mağlup etti.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 22. haftasında Fenerbahçe HDI Sigorta, Burhan Felek Vestel Voleybol Salon'unda konuk ettiği Halkbank'ı 25-22, 25-22 ve 25-21'lik setlerle 3-0 mağlup etti ve liderliğini devam ettirdi.

Salon: Burhan Felek Vestel Voleybol

Hakemler: İlhami Şenyurt, Mehmet Gül

Fenerbahçe HDI Sigorta: İzzet Ünver, Emre Batur, Metin Toy, Hidalgo, Vigrass, Ulaş Kıyak (Hasan Yeşilbudak, Ahmet Karataş, Caner Pekşen, Hoag, Nwachukwu)

Halkbank: Walsh, Berger, Faik Samed Güneş, Hernandez, Gökhan Gökgöz, Oğuzhan Karasu (Volkan Döne, Caner Ergül, Aslan Ekşi, Efe Bayram, Ediz Kaan Fırıncıoğlu)

Setler: 25-22, 25-22, 25-21

Süre: 90 dakika (31, 30, 29)

Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Beşiktaş Kulübü 2020 yılı 3'üncü Olağan Divan Kurulu Toplantısı yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle çevrimiçi ortamda yapıldı.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2020 yılı 3. olağan toplantısı başladı.

Toplantı, Vodafone Park'ta Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetici Mesut Urgancılar, divan kurulu başkanı Tevfik Yamantürk, divan kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin katılımıyla çevrim içi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tevfik Yamantürk, kulüplerin finansal durumlarına dikkati çekerek, zorluklarda çözüm üretmek gerektiğini söyledi.

Spor camiasında artık skorları ve maçları konuşmayı bıraktıklarını belirten Yamantürk, "Herkesin birbirine sorduğu soru finansal durum. Ne maçları ne transferleri ne şampiyonlukları konuşuyoruz." şeklinde konuştu.

"Zor zekayı geliştirir" diyen Yamantürk, şu ifadeleri kullandı:

"İçinde bulunduğumuz şartlar bizi öze dönmeye zorluyor. Bu işin içinden çıkacağımıza inanıyorum. Tırnak içinde söylüyorum, ben 'şerefli müttefiklerimiz' diyorum siz anlayın. Şerefli müttefiklerimiz ambargo uygulayarak Türkiye'nin zekasını geliştirmeye çalışıyorlar. Beklemedikleri başarıları elde ediyoruz. Bunu hayatın her yerine yayabileceğimizi düşünüyorum. Ambargo uygulayarak Türkiye'nin zekasını geliştirmeye yardım ediyorlar. Düne kadar bize balık veriyorlardı, şimdi balık tutmayı öğreniyoruz. Kendi işimizi kendimiz yapmayı öğreniyoruz."

Yamantürk, 5 yıl öncesinde milli takımın yurt dışında yetişen oyunculardan kurulu olduğunu ama şimdi Türkiye'de yetişen ve Avrupa'da oynayan isimlerin daha çok olduğunu dile getirdi.

Borç 3 milyar 376 milyon 

Beşiktaş'ın borcunun ise 3 milyar 376 milyon 82 bin lira olduğu açıklandı.

Mali konularda üyelere bilgi veren Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Kulübünün borcunun 652 milyon 790 bin, Futbol Yatırımlar AŞ'nin borcunun ise 2 milyar 723 milyon 291 bin olduğunu belirterek, toplam borcun 3 milyar 376 milyon 82 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Tuncel, borcun geçen döneme göre 75 milyon lira arttığını vurguladı.

2021 CEV Avrupa Altın Ligi’ndeki Rakiplerimiz Belli Oldu

2021 CEV Avrupa Altın Ligi’nde mücadele edecek A Milli Erkek Voleybol Takımımızın rakipleri belli oldu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Avrupa ülke sıralamasına (1 Ocak 2020 tarihli) göre belirlenen gruplarda Millilerimiz, C Grubu’nda Çek Cumhuriyeti, Belarus ve Portekiz ile mücadele edecek.

İki ayrı turnuva şeklinde düzenlenecek Avrupa Altın Ligi’nin sonunda gruplarını ilk sırada tamamlayan 3 takım ve final grubuna ev sahipliği yapacak ülke (Belçika), Final Four müsabakaları oynamaya hak kazanacak.

Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’nde ilk etap karşılaşmalarını 28-30 Mayıs 2021 tarihlerinde Belarus’ta, ikinci etap karşılaşmalarını da 04-06 Haziran 2021 tarihlerinde Portekiz’de oynayacak.

CEV Avrupa Altın Ligi Final Four’unda ilk iki sırada yer alacak takımlar, FIVB Challenger Kupası’nda mücadele etme hakkı elde edecek. FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan takım ise, 2022 FIVB Voleybol Milletler Ligi biletini alacak.

2021 CEV Avrupa Altın Ligi grupları şu şekilde:

A GRUBU B GRUBU C GRUBU
Belçika Hollanda Türkiye
İspanya Ukrayna Çek Cumhuriyeti
Estonya Slovakya Belarus
LetonyaRomanyaPortekiz

Lille Kulübü, Merlyn Partners'a satıldı

Merlyn Partners şirketi, Lüksemburglu iş insanı Gerard Lopez'in sahibi olduğu Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) kulübü Lille'i satın aldı.

Türk futbolcular Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı'yı kadrosunda barındıran Lille Kulübü, el değiştirdi.

Lille'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kulübün mülkiyeti, Gerard Lopez'e ait Victory Soccer şirketinden Merlyn Partners şirketi bünyesindeki Callisto Sporting'e geçti.

Devrin gerçekleşmesiyle başkan Gerard Lopez ve sportif direktör Luis Campos'un görevlerine son verildi. Marc Ingla'nın ise üst yöneticilik görevinden ayrılacağı ancak yönetim kurulu üyeliğini sürdüreceği belirtildi.

Kulübün başkanlığına, daha önce Paris Saint-Germain'in sportif direktörlüğü ve Rennes'in başkanlığını üstlenmiş Olivier Letang getirildi.

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 15. Hafta Maç Özetleri

 


17 Aralık 2020 Perşembe

20:30 Anadolu Efes - AX Armani Ex. Olimpia Milano 69-72



21:00 Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe Beko 99-62



22:00 Panathinaikos OPAP - Alba Berlin 92-69



18 Aralık 2020 Cuma

20:00 CSKA Moskova - Zenit St. Petersburg 83-65



21:00 Kızıl Yıldız - Valencia BC 76-73



22:00 Olympiakos - Real Madrid 82-86



22:30 Bayern Münih - TD Systems Baskonia 77-66



22:45 LDLC ASVEL - Khimki Moskova 90-84



23:00 Barcelona - Maccabi Playtika Tel Aviv 67-68



THY Euroleague 15. hafta maç sonuçları ve puan durumu

 

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 15. hafta maçları oynandı.

15. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

17 Aralık 2020 Perşembe

20:30 Anadolu Efes - AX Armani Ex. Olimpia Milano 69-72

21:00 Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe Beko 99-62

22:00 Panathinaikos OPAP - Alba Berlin 92-69

18 Aralık 2020 Cuma

20:00 CSKA Moskova - Zenit St. Petersburg 83-65

21:00 Kızıl Yıldız - Valencia BC 76-73

22:00 Olympiakos - Real Madrid 82-86

22:30 Bayern Münih - TD Systems Baskonia 77-66

22:45 LDLC ASVEL - Khimki Moskova 90-84

23:00 Barcelona - Maccabi Playtika Tel Aviv 67-68

Puan Durumu 



O
G
M
AS
YS
AV
P
1
CSKA
15 12 3 1263 1158 105 27
2
Barcelona
15 11 4 1211 1076 135 26
3
Real Madrid
15 10 5 1241 1192 49 25
4
Bayern Münih
15 10 5 1188 1139 49 25
5
Olimpia Milano
14 9 5 1141 1113 28 23
6
Valencia
15 9 6 1234 1217 17 24
7
Zenit
13 8 5 961 948 13 21
8
Zalgiris
15 8 7 1207 1170 37 23
9
Olympiakos
14 7 7 1094 1110 -16 21
10
Anadolu Efes
15 7 8 1151 1167 -16 22
11
Baskonia
14 6 8 1087 1050 37 20
12
Alba Berlin
14 6 8 1093 1163 -70 20
13
Maccabi
15 6 9 1169 1166 3 21
14
ASVEL
14 5 9 1059 1097 -38 19
15
Panathinaikos
14 5 9 1125 1173 -48 19
16
Kızıl Yıldız
15 5 10 1131 1162 -31 20
17
Fenerbahçe Beko
15 5 10 1083 1204 -121 20
18
Khimki
15 2 13 1192 1325 -133 17

16. Haftanın Programı

22 Aralık 2020 Salı

20:00 Zenit St. Petersburg - Kızıl Yıldız

20:30 Anadolu Efes - Barcelona Lassa

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Panathinaikos OPAP

22:45 LDLC ASVEL - CSKA Moskova 

23:00 Real Madrid - Alba Berlin

23 Aralık 2020 Çarşamba

20:45 Fenerbahçe Beko - Olympiakos

21:00 Zalgiris Kaunas - Bayern Münih

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - TD Systems Baskonia

23:00 Valencia BC - Khimki Moskova

Moukoko tarihe geçti, Borussia Dortmund kaybetti

Bundesliga'nın 13. haftasında Union Berlin, evinde Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup etti. Dortmund'un tek golünü atan Youssoufa Moukoko ise tarihe geçti. 

Alte Forsterei Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi takım 57. dakikada Taiwo Awoniyi 'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ardından 60. dakikada konuk ekibin 16 yaşındaki oyuncusu Youssoufa Moukoko takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1. 

Maçın sonucunu belirleyen gol ise 78'de Marvin Friedrich'ten geldi: 2-1. 

Union Berlin bu galibiyetle puanını 21'e yükseltirken Borussia Dortmund 22 puanda kaldı. 

Ayrıca karşılaşmada Dortmund'un tek golünü atan Youssoufa Moukoko, 16 yaş 28 gün ile Bundesliga tarihinde gol atan en genç futbolcu oldu.

Kaynak : TRT SPOR