TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

13 Haziran 2020 Cumartesi

İtalya Kupası'nda finalin adı Juventus - Napoli

İtalya Kupası yarı finalinde evinde Inter ile 1-1 berabere kalan Napoli, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajıyla adını finale yazdırdı. Mavi-beyazlılar finalde Juventus ile karşı karşıya gelecek.

Napoli, İtalya Kupası yarı final rövanş maçında Inter'i ağırladı. Mücadeleye ilk maçta aldıkları 1-0'lık galibiyetin avantajıyla çıkan mavi-beyazlılar, güçlü rakibini saf dışı bıraktı ve adını finale yazdırdı.
TRT SPOR'dan naklen yayınlanan karşılaşmaya hızlı başlayan Inter, Christian Eriksen'in kornerden kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip Napoli bu gole 41. dakiikada Dries Mertens ile karşılık verdi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda baskısını arttıran Inter, finali getirecek golü bir türlü bulamadı ve İtalya Kupası'na yarı finalde veda etti. Napoli ise İlk maçtaki skorun (0-1) avantajıyla finale yükselen taraf oldu.
Napoli, yarı finalde Milan'ı saf dışı bırakan Juventus ile kupa mücadelesi için karşı karşıya gelecek. İtalya Kupası, 17 Haziran Çarşamba günü saat 22.00'de TRT SPOR ekranlarında sahibini bulacak.
Nasıl geldiler?
İki takım turnuvada, son 16 turundan itibaren mücadele etmeye başlamıştı. Yarı finale gelene kadar Napoli, Perugia ve Lazio'yu; Inter de Cagliari ve Fiorentina'yı saf dışı bırakmıştı.
Kaynak: TRT SPOR

Beşiktaş 4 maç sonra mağlup oldu

Süper Lig'in 27. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleri karşılığını bulmadı.

İlk yarıda 2-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, ikinci yarıya Güven Yalçın-Adem Ljajic ve Abdoulay Diaby-Georges-Kevin N'Koudou değişikliği ile başladı. Beşiktaş, ikinci yarının ilk dakikalarında peş peşe pozisyonlar bulsa da skoru lehine çeviremedi.
Maçın 68. dakikasında Ljajic, siyah-beyazlı ekibin tek golünü kaydetti.
Sergen Yalçın ilerleyen dakikalarda ise Jeremain Lens, Umut Nayir ve Caner Erkin'e görev verdi.
Beşiktaş 4 maç sonra yenildi 
Siyah-beyazlı ekibin Fraport TAV Antalyaspor'a 2-1 mağlup olması 4 maçlık yenilmezlik serisinin de sonu oldu.
Medipol Başakşehir ile oynanan karşılaşmada rakibine 1-0 mağlup olduktan sonra oynadığı maçlarda Trabzonspor ve Galatasaray ile berabere kalan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü'nü 2-1'lik skorlarla mağlup etmişti.
Fraport TAV Antalyaspor seriyi uzattı 
Siyah-beyazlı takım karşısında deplasmanda 3 puan almayı başaran Fraport TAV Antalyaspor, yenilmezlik serisini 9 maça yükseltti.
Kırmızı-beyazlı ekip, dörder galibiyet ve beraberlik aldığı serinin ardından galibiyet sayısını 5 yaptı ve bu süreçte Beşiktaş'ın yanı sıra Yukatel Denizlispor, Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Demir Grup Sivasspor'u mağlup etti.

Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor'u ateşe attı

Süper Lig'in 27. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor'u Mame Thiam'ın attığı gollerle 2-1 mağlup etti. 12 maçtır kazanamayan Yeni Malatyaspor, kümede kalma yolunda da yara aldı.

Yeni Malatya Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını ev sahibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, Mitchell Donald'ın 45+2. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.
Konuk Kasımpaşa, 61. dakikada Mame Thiam ile eşitliği yakaladı: 1-1 67. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Thiam, Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve konuk Kasımpaşa sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Bu galibiyetle İstanbul ekibi, puanını 29'a çıkardı ve kümede kalma şansını artırdı.
12 maçtır kazanamayan ve 25 puanda kalan Yeni Malatyaspor ise Süper Lig'de kalma hedefinde yara aldı.
Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
Maç öncesinde hazırlanan esame listesinde ilk 11'de ismi yer alan Malatyasporlu Mustafa Akbaş, ısınma hareketleri sırasında sakatlandı. Bu oyuncunun yerine Mina başlangıç kadrosuna dahil edildi.
6. dakikada Kasımpaşa, Tirpan ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Tirpan'ın ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören bir noktadan müsait durumda şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
12. dakikada Kasımpaşalı Thiam, savunmanın arkasına sarkıp sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu, kaleci Farnolle'nin müdahalesi sonrası düşerken, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla saha kenarında pozisyonu inceleyen Meler, hem penaltı kararını hem de Farnolle'ye gösterdiği sarı kartı iptal etti.
19. dakikada ev sahibi ekibin attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sağ kanattan Donald'ın yaptığı ortada, ceza sahası içinde Acquah meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Sonrasında yapılan VAR kontrolünde ofsayt tespit edilmesi nedeniyle gol geçerli sayılmadı.
38. dakikada Kasımpaşa oyuncusu Koita mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sol kanattan Quaresman'nın ortasında topa iyi yükselen Koita, rahat bir pozisyonda topu yandan auta gönderdi.
41. dakikada gelişen Yeni Malatyaspor atağından soldan yapılan ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Umut Bulut'un zor pozisyonda kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.
GOL: 45+2. dakikada ev sahibi ekip aradığı golü Donald ile buldu. Chebake'in sağ kanatta son çizgiden yaptığı ortada, Kjartansson topu kontrol edip Donald'ın önüne bıraktı. Bu oyuncu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
Karşılaşmanın ilk yarısı BtcTurk Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
58. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan Bifouma'nın sert şutunda, savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı. GOL: 61. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Yeni Malatyasporlu Mina'nın ceza yayı önünde uzaklaştırmaya çalıştığı topu kapan Thiam, kaleci Farnolle ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ceza alanına girer girmez şutunda, meşin yuvarlak kalecinin üstünden ağlarla buluştu: 1-1.
GOL: 67. dakikada Thiam, bir kez daha fileleri havalandırarak Kasımpaşa'yı öne geçirdi. Ceza sahası içinde oluşan karambolde sol çaprazda topla buluşan Thiam, dar açıya rağmen düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 1-2.
82. dakikada Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Töre'nin getirdiği topla ceza yayında buluşan Fofana'nın bekletmeden şutunda, meşin yuvarla az farkla yandan auta gitti.
90+1. dakikada hızlı atağa çıkan ev sahibi ekibin golcü oyuncusu Umut Bulut, savunmanın arkasına sarkarak ceza sahası içerisinde kaleci Ramazan Köse'yi de çalımlayıp, şutunu çekti. Ancak Kasımpaşa savunmasında araya giren Meriah, mutlak bir gole izin vermedi.
Karşılaşma, Kasımpaşa'nın 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Stat: Yeni Malatya
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Robin Yalçın, Chebake, Mina, Sakıb Aytaç (Dk. 88 Ndayishimiye), Gökhan Töre, Umut Bulut, Bifouma (Dk. 88 Erkan Kaş), Acquah (Dk. 76 Murat Yıldırım), Donald (Dk. 76 Ahmed Ildız), Kjartansson (Dk. 68 Fofana)
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Tirpan, Sarlija, Meriah, Haddadi, Hajradinovic (Dk. 72 Tarkan Serbest), Thiam (Dk. 86 Yusuf Erdoğan), Quaresma (Dk. 65 Ndongala), Aytaç Kara (Dk. 86 Pavelka), Hadergjonaj, Koita
Goller: Dk. 45+2 Donald (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 61 ve 67 Thiam (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 39 Haddadi, Dk. 90+5 Sarlija (Kasımpaşa), 90+3 Chebake (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

Kartal evinde yara aldı

Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, sahasında Fraport TAV Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada kırmızı-beyazlı ekip Beşiktaş'ı ilk yarıda bulduğu iki golle mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Beşiktaş 44 puanla 5. sırada kalırken 33 puana yükselen Fraport TAV Antalyaspor 9. sırada yer aldı.
Mücadelenin 15. dakikasında Antalyaspor, sağ kanattan gelişen atakta Sinan Gümüş'ün attığı kafa golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti.
Konuk ekip Antalyaspor, 35. dakikada Amilton'un golüyle Beşiktaş karşısında farkı ikiye çıkardı.
Maçın ilk yarısı kırmızı-beyazlı ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Beşiktaş, 68. dakikada Adem Ljajic'in attığı golle farkı bire indirdi: 1-2.
Mücadelede başka gol olmayınca konuk ekip Antalyaspor sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Enes Ünal attı, Real Valladolid kazandı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 28. haftasında Real Valladolid, deplasmanda Leganes'i 2-1 yenerken, milli futbolcu Enes Ünal takımının ilk golünü attı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı yaklaşık 3 ay sonra tekrar başlayan La Liga'da Real Valladolid, deplasmanda Leganes ile karşı karşıya geldi.
Maçın hemen başında rakip defans oyuncusu Chidozie Awaziem'in hatalı geri pasını çok iyi değerlendiren Enes Ünal, 2. dakikada Real Valladolid'i 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı da bu skorla sona erdi.
İkinci yarı 54. dakikada bu kez Enes'in hazırladığı pozisyonda Ruben Alcaraz topu ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi. Ev sahibi takım 84. dakikada Oscar Rodriguez'in penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirse de mağlubiyete engel olamadı.
Sahadan 2-1 galip ayrılan Real Valladolid, puanını 34'e çıkararak 14. sırada yer aldı. Leganes ise 23 puanla 19. sırada kaldı.
Maçın 88. dakikasında Javi Sanchez ile değiştirilerek oyundan alınan Enes, La Liga'da bu sezon 5. golünü kaydetti.
Diğer yandan, Kovid-19 önlemleri kapsamında La Liga'da maçlar seyircisiz oynanırken, yedek futbolcular eldiven takarak ve maske kullanarak tribünde oturuyor.

Bayern Münih şampiyonluğa bir adım uzakta

Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Bavyera ekibi, önümüzdeki hafta oynayacağı Werder Bremen maçını kazandığı takdirde üst üste 8. şampiyonluğunu ilan edecek.

Lider Bayern Münih, Bundesliga'nın 31. haftasında Allianz Arena'da Borussia Mönchengladbach'ı konuk etti.
Ev sahibi ekibin 26. dakikada Joshua Zirkzee'nin attığı golle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada, Borussia Mönchengladbach 37. dakikada Benjamin Pavard'ın kendi kalesine gönderdiği topla eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.
Maçın 86. dakikasında Leon Goretzka'nın attığı golle Bayern Münih karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Bayern Münih böylelikle sezonun bitmesine 3 hafta kala en yakın rakibi Borussia Dortmund'un 7 puan önünde liderliğini sürdürdü.
Bavyera ekibi, salı günü deplasmanda Werder Bremen'e karşı oynayacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda 30. lig şampiyonluğuna ulaşacak.
Borussia Mönchengladbach ise 56 puanda kaldı.

PSG'de Edinson Cavani ve Thiago Silva ile yollar ayrılıyor

Fransa Ligue 1 tesciliyle şampiyon olan Paris Saint-Germain, gelecek sezon kadro planlamasına başladı.

Paris Saint-Germain'de takımdan ayrılacak isimler netleşti. Fransız ekibin sportif direktörü Leonardo, Edinson Cavani ve Thiago Silva'nın sözleşmelerinin uzatılmayacağını ve UEFA Şampiyonlar Ligi sonrası iki yıldızla yolların ayrılacağını açıkladı.
Leonardo "Bu kararı vermek bizim için çok zor. İkisi de kulüp tarihinde kendine yer bulmuş oyuncular. PSG'de çok güzel anılar yaşadılar ve yaşattılar ama bu birlikteliğin sonuna geldik." ifadelerini kullandı.
PSG, formasıyla 312 maça çıkan Edinson Cavani 203 gol ve 31 asistlik performansla kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Borussia Dortmund'u eleyen Paris Saint-Germain çeyrek finale yükselmişti.

Medipol Başakşehir hata yapmadı

Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yenen Medipol Başakşehir, lider Trabzonspor'la arasında puan farkı oluşmasına izin vermedi. Turuncu-lacivertliler bu haftayı da averajla 2. sırada tamamladı.

Medipol Başakşehir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen aradan sonra, yeniden devam kararı verilen Süper Lig'in 27. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı.
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.
Ev sahibi Başakşehir, 64. dakikada Mahmut Tekdemir'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Turuncu-lacivertliler, 80. dakikada Edin Visca'nın penatıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı: 2-0
Kalan sürede başka gol olmadı ve Medipol Başakşehir, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.
Bu sonuçla puanını 56'ya çıkaran Medipol Başakşehir, lider Trabzonsporla puanını eşitledi. Başakşehir, ligde kaybetmeme serisini de 8 maça çıkardı.
Aytemiz Alanyaspor ise 43 puanda kaldı.
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, Mehmet Cem Satman
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir (Dk. 88 Gulbrandsen), İrfan Can Kahveci (Dk. 82 Azubuike), Visca (Dk. 90+2 Robinho), Aleksic (Dk. 82 Mehmet Topal), Crivelli, Demba Ba (Dk. 88 Berkay Özcan)
Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, N'Sakala, Ceyhun Gülselam, Salih Uçan (Dk. 72 Onur Bulut), Efecan Karaca (Dk. 86 Umut Güneş), Bakasetas, Fernandes, Cisse
Goller: Dk. 64 Mahmut Tekdemir, Dk. 79 Visca (Penaltıdan) (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 38 Ceyhun Gülselam, Dk. 41 Fernandes, Dk. 72 Tzavellas (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 54 Crivelli (Medipol Başakşehir)

Sevilla'dan Fernando için 'Derbilerin Aslanı' paylaşımı

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Sevilla, Endülüs derbisinde Real Betis'e gol atan eski Galatasaraylı oyuncu Fernando ile ilgili Türkçe paylaşım yaptı.

İspanyol ekibinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Fernando'nun Real Betis'e ve Galatasaray formasıyla da Beşiktaş'a gol attıktan sonra çekilmiş fotoğraflarına yer verilip, Türkçe olarak "Derbilerin Aslanı" ifadesi kullanıldı.
Paylaşımda ayrıca, Galatasaray'ın sosyal medya hesabı da etiketlendi.
Dün oynanan karşılaşmada Sevilla, Real Betis'i 2-0 mağlup ederken, Brezilyalı oyuncu 62. dakikada takımının ikinci golünü kaydetmişti.

Werder Bremen nefes aldı

Bundesliga'nın 31. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren mücadelede Werder Bremen, deplasmanda Paderborn'u 5-1 mağlup ederek derin bir nefes aldı.

Puan tablosunun alt sıralarında zor günler geçiren Werder Bremen, deplasmanda Paderborn'u 5-1 yendi.
Alt sıralarda bulunan diğer bir takım Fortuna Düsseldorf ise, sahasında karşılaştığı Borussia Dortmund'a uzatma dakikalarında yediği golle 1-0 mağlup oldu. Milli oyuncular Kenan Karaman ve Kaan Ayhan'ın ilk 11'de forma giydiği maçın tek golünü Borussia Dortmund formasıyla Erling Haaland, 89'uncu dakikada kaydetti. Alınan bu mağlubiyetin ardından Fortuna Düsseldorf, 28 puanla 16'ncı sırada kaldı. Karşılaşmada Emre Can da, 90 dakika Borussia Dortmund forması giydi.
Werder Bremen 5'ledi
Son haftalar alt sıralarda adeta kabuslar gören Werder Bremen, ligin son sırasında bulunan SC Paderborn ile deplasmanda karşılaştı. Werder Bremen, Davy Klaassen (20 ve 39), Yuya Osako (34), Maximilian Eggestein (60) ve Niclas Füllkrug'un (90) golleriyle deplasmanda 5-1 kazandı. SC Paderborn'un tek golünü ise Abdelhamid Sabiri 67'nci dakikada attı. Werder Bremen, 28 puanla 17'nci sırada kaldı. karşılaşmada sakat olan Nuri Şahin ve Ömer Toprak ise forma giymedi.
Bugün oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:
Hertha Berlin 1 - 4 Eintracht Frankfurt
FC Köln 1 - 2 Union Berlin
Wolfsburg 2 - 2 Freiburg

Haaland'dan Borussia Dortmund'a hayat öpücüğü

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Borussia Dortmund, Fortuna Düsseldorf'u deplasmanda Erling Haaland'ın 90+5. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Borussia Dortmund, Bundesliga'nın 31. haftasında Merkur Spielarena'da Fortuna Düsseldorf'a konuk oldu.
Ev sahibi ekibin özellikle ikinci yarıda birçok pozisyon bulduğu karşılaşmada Borussia Dortmund, 90+5. dakikada Norveçli oyuncusu Erling Haaland'ın attığı kafa golüyle müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.
Kaan ve Kenan 11'de başladı
Fortuna Düsseldorf'ta milli futbolcu Kaan Ayhan 90 dakika forma giyerken, ilk 11'de başlayan diğer milli futbolcu Kenan Karaman ise 81 dakika oyunda kaldı.
Borussia Dortmund bu galibiyetle puanını 66'ya çıkartıp, ikinci sıradaki yerini korudu. Düşme hattında bulunan Fortuna Düsseldorf ise 28 puanla 16. sırada kaldı.
Bundesliga'nın 31. haftasında bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Eintracht Frankfurt deplasmanda Hertha Berlin'i 4-1, Werder Bremen deplasmanda Paderborn'u 5-1 ve Union Berlin yine rakip sahada Köln'ü 2-1 yendi. Wolfsburg-Freiburg karşılaşması ise 2-2 berabere sonuçlandı.

Eintracht Frankfurt deplasmanda farklı kazandı

Almanya Bundesliga'nın 31. hafta mücadelesinde Eintracht Frankfurt, deplasmanda Hertha Berlin'i 4-1 mağlup etti.

Bundesliga heyecanı TRT SPOR'da sürüyor. Haftanın keyifli karşılaşmalarından Hertha Berlin-Eintracht Frankfurt maçı Türkiye'nin Spor Ekranı'ndaydı...
Ligde orta sıralarda bulunan iki ekibin mücadelesinde Eintracht Frankfurt, deplasmanda Hertha Berlin'i 4-1 mağlup etti.
Kırmızı-siyahlıların gollerini, 51. dakikada Bas Dost, 62 ve 86. dakikalarda Andre Silva, 68. dakikada Obite Evan N'Dicka kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golü ise Piatek'ten geldi.
Karşılaşmanın 45. dakikasında Hertha Berlin'in futbolcusu Dedryck Boyata kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonuçla Eintracht Frankfurt puanını 38'e yükseltirken Hertha Berlin ise 38 puanda kaldı.
Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray'ın kamp kadrosu açıklandı

Süper Lig'in 27. haftasında yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Galatasaray'da kamp kadrosu belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, sarı-kırmızılı takım, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla Çaykur Rizespor müsabakasının hazırlıklarını tamamladı.
Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda futbolcular daha sonra gruplar halinde pas çalışması yaptı. İdmanın ana bölümünde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde taktik çalışma gerçekleştirildi. Antrenman, yenilenme koşusu ve soğuma hareketleriyle sona erdi.
Uçakla bugün Trabzon'a gidecek Galatasaray, daha sonra kara yolu ile Rize'ye geçerek kampa girecek.
Kamp kadrosu
Sarı-kırmızılı ekipte üç futbolcu Rize'ye götürülmedi.
Sakatlığı bulunan Marcao'nun yanı sıra Jimmy Durmaz ile Jesse Sekidika da Çaykur Rizespor maçının kadrosuna alınmadı.
Galatasaray'ın Çaykur Rizespor karşılaşması kamp kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Fernando Muslera, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Jean-Michael Seri, Adem Büyük, Selçuk İnan, Radamel Falcao, Younes Belhanda, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Mariano Ferreira, Florin Andone, Okan Kocuk, Marcelo Saracchi, Emin Bayram, Taylan Antalyalı, Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Mario Lemina.

Dev maçın hakemi belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak rövanş maçını Cüneyt Çakır yönetecek.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak rövanş maçını Cüneyt Çakır yönetecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Ülker Stadı'nda 16 Haziran Salı günü saat 20.45'te başlayacak müsabakada Cüneyt Çakır düdük çalacak.
Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu olacak.
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki karşılaşma 16 Haziran Salı günü Ülker Stadyumu'nda seyircisiz olarak oynanacak. Trabzonspor ilk maçta Fenerbahçe'yi evinde 2-1 yenmişti.
Bugüne kadar iki takım arasında oynanan 4 mücadelede görev alan Çakır, bu sezon ise ilk kez bu iki takımın mücadelesinde düdük çalacak.
Çakır'ın daha önce iki takım arasında oynanan ve düdük çaldığı 3 maçta Fenerbahçe ve Trabzonspor birer kez galip gelirken bir maç ise beraberlikle sonuçlandı.
Cüneyt Çakır, bugüne kadar Fenerbahçe'nin 53 maçını yönetti. Söz konusu maçlarda sarı-lacivertliler; 27 galibiyet, 11 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde etti. Deneyimli hakem Trabzonspor'un ise 43 maçını yönetti. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 22 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti.
Trabzonspor - Fenerbahçe 2-1 Özet İzle
Trabzonspor - Fenerbahçe 2-1 Full Maç İzle 

THY Euroleague ekiplerinden Panathinaikos açıklaması

THY Euroleague'de mücadele eden lisanslı 10 kulüp, Panathinaikos'un ligde kalmasını istediklerini belirterek, Yunanistan ekibinin başkanı Dimitris Giannakopoulos'a tepki gösterdi.

Turkish Airlines Euroleague'in internet sitesinde yer alan açıklamada, kulüplerin Euroleague projesine inanmaya devam ettiği ve gösterilen beraberlik sayesinde başarıya ulaşıldığı kaydedildi.
"Tüm kulüpler, son 19 yıldır bu girişimin ayrılmaz bir parçası olan Panathinaikos'un THY Euroleague'de devam etmesini istemektedir." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ancak Giannakopoulos tarafından tekrarlanan asılsız iftiralara müsamaha gösterilmeyecektir. Kulüpler, kolektif ve bireysel varlıklarının itibarını ve bütünlüğünü korumak ve kulübün (Panathinaikos) taahhüt ettiği yükümlülüklere uymasını sağlamak için gerekli gördüğü her türlü faaliyette bulunacaktır."
Açıklamaya, Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan, CSKA Moskova, Barcelona, Fenerbahçe Beko, Baskonia, Maccabi FOX, Olympiakos, Real Madrid ve Zalgiris kulüpleri imza attı.
Dimitris Giannakopoulos, THY Euroleague'ini suçlayıcı açıklamalar yaparken, Panathinaikos'un ligden çekilmek için resmen talepte bulunduğu duyurulmuştu.

Beşiktaş’ın kampanyasına büyük katılım

Beşiktaş Kulübü’nün dün başlattığı ‘Bırakmam seni’ yardım kampanyası büyük ilgi gördü. Siyah-beyazlı kulübe 24 saat içinde 3 milyon TL’nin üzerinde yardım yapıldı.

Beşiktaş Kulübü’nün dün başlattığı yardım kampanyası büyük ilgi gördü. Yalnızca Beşiktaş taraftarları değil, tüm spor kamuoyu, siyah-beyazlı kulübün kampanyasına destek verdi.
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin dün gerçekleşen basın toplantısında startını verdiği ve ilk SMS’i atmasıyla başlayan kampanyaya, SMS, havale/EFT ve posta çeki kanallarıyla 24 saatte 135 binden fazla destek geldi. SMS desteğinin 20 TL olduğu kampanyada, birçok kişi de kulübün hesaplarına daha fazla meblağ yatırarak kampanyaya katılım sağladı. Beşiktaş’ın ‘Bırakmam seni’ kampanyasına 24 saatte 3 milyon TL’nin üzerinde destek geldi.
Kampanya 1 yıl sürecek
Tüm operatörlerden SMS yoluyla katılım sağlanan kampanyaya, kulübün belirttiği banka hesap numaralarından da destek verilebiliyor. Bunun dışında PTT şubelerinden gönderilen posta çekleri de kulübün kampanyasına katkı sağlıyor. 1 yıl sürecek olan kampanyayla birlikte önemli bir gelir elde edecek olan Beşiktaş, önümüzdeki günlerde televizyon kanallarında, daha önce formasını giyen efsane isimlerin ve Beşiktaşlı sanatçıların katılımıyla organizasyon düzenlemeyi planlıyor.
Kaynak: İHA


Juventus finale yükseldi

İtalya'da da futbol geri döndü. İtalya Kupası yarı finalinde Juventus, 1-1'in rövanşında Milan'ı ağırladı. TRT SPOR'dan yayınlanan maç 0-0 tamamlandı, finale Juventus yükseldi.

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da futbol İtalya Kupası ile döndü.
İtalya Kupası yarı finali rövanş maçında Juventus, Milan'ı ağırladı. Milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu'nun 90 dakika forma giydiği mücadele başladığı gibi, golsüz tamamlandı. Mücadelede dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo 16. dakikada bir penaltı kaçırdı. Milan'da Ante Rebic penaltı pozisyonunda kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
İlk maçta Milan ile 1-1 berabere kalan Juventus, İtalya Kupası'nda finale yükselen ilk takım oldu.
TRT SPOR'dan canlı olarak ekrana gelen karşılaşma öncesi her iki takım da sahaya ırkçılık karşıtı t-shirtlerle çıktı. Milan, "Siyahların hayatı değerlidir" yazılı t-shirt giyerken, Juventus da "Irkçılığa hayır" yazılı t-shirtlerle çıktı.
Maç öncesinde Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenler ve tüm sağlık çalışanlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kupa yarı finalinin diğer ayağında Napoli, Inter’i konuk edecek. İki takım arasındaki ilk maçı Napoli, deplasmanda 1-0 kazanmıştı.İtalya'da Serie A ise 20 Haziran'da ertelenen 4 maçla başlayacak.
Kaynak: TRT SPOR, AA
 

12 Haziran 2020 Cuma

RB Leipzig deplasmanda kazandı

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) RB Leipzig, deplasmanda Hoffenheim’i 2-0 yendi. 

Leipzig, Bundesliga’da 31. haftanın açılış maçında PreZero Arena’da Hoffenheim’in konuğu oldu.
Karşılaşmanın 9. ve 11. dakikalarında Dani Olmo ile üst üste iki gol bulan Leipzig ilk yarıyı 2-0 önde tamamlandı.
İki takım ikinci yarıda geliştirdikleri ataklarda gol bulamayınca karşılaşma Leipzig’in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Leipzig bu galibiyetle puanını 62’ye çıkarırken, Hoffenheim ise 43 puanda kaldı.

Emre Belözoğlu: "Bırakabilirim"

Kayserispor'a karşı 79. dakikada oyuna giren ve maçın gidişatını değiştiren Emre Belözoğlu, maç sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada futbolu bu sezon bırakabileceğini söyledi. 

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından futbolu bırakabileceğini söyledi.
Yayıncı kuruluşa konuşan Belözoğlu, "Benim için zor bir karar olacak, ilerlemiş yaşımda bir rekor kırmak nasip olsa da bırakmak çok kolay değil. 50-60'a kadar oynamak isterim ama hayatın gerçekleri var." açıklamasını yaptı.
"Büyük ihtimalle futbol 7 hafta sonra benim için bitecek."
"EURO 2020'ye gittikten sonra bırakmak isterdim ama nasip değilmiş"
Kaynak: TRT SPOR

Fenerbahçe, 10 kişi ile geri döndü

Fenerbahçe, Süper Lig'in 27. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor'u ağırladı. Bir kırmızı kartın çıktığı maçta Fenerbahçe son dakikalarda bulduğu gollerle 3 puanı kurtardı. 

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.
Mücadelenin 59. dakikasında Kayserispor, Mensah ile 1-0 öne geçti. 87. dakikada penaltı kazanan Fenerbahçe'de Muriqi beraberliği getiren golü attı. Ardından 88'de Gustavo sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü attı.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 43'e yükseltirken ligin dibindeki Kayserispor 22 puanda kaldı.
Fenerbahçe'de Ozan Tufan, 12. dakikada VAR incelemesi sonrası kırmızı kart gördü. Ozan Tufan, Trabzonspor maçında oynayamayacak.

FENERBAHÇE-HES KABLO KAYSERİSPOR: 2-1
Stat: Ülker
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Volkan Ahmet Narinç, İbrahim Bozbey
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Dirar, Serdar Aziz, Falette, Deniz Türüç, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 64 Vedat Muriqi), Mehmet Ekici (Dk. 79 Emre Belözoğlu), Rodrigues (Dk. 79 Tolga Ciğerci), Mevlüt Erdinç (Dk. 72 Zajc)
Hes Kablo Kayserispor: Lung, Kvrzic, Sapunaru, Diego, Emre Taşdemir, Djedje, Rienstra, Mesanovic, Mensah, Hasan Hüseyin Acar (Dk. 90+1 Enver Cenk Şahin), Kravets (Dk. 81 Situm)
Goller: Dk. 59 Mensah (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 87 Muriqi (Penaltıdan), Dk. 88 Luiz Gustavo (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 14 Ozan Tufan (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 15 Emre Belözoğlu (Yedek kulübesinde) (Fenerbahçe), Dk. 78 Sapunaru, Dk. 82 Mensah (Hes Kablo Kayserispor)

Trabzonspor kaldığı yerden

Trabzonspor, Süper Lig’de galibiyetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bordo-Mavililier, deplasmanda Göztepe’yi Nwakaeme, Ekuban (P) ve Abdülkadir Ömür’ün golleriyle 3-1 mağlup etti. Göztepe’nin tek golü ise Alpaslan’dan geldi.

Lider Trabzonspor, Süper Lig’e verilen aranın ardından oynanan 27. haftada da kazanmayı başardı. Göztepe’yi Gürsel Aksel Stadyumu’nda 3-1 mağlup eden Fırtına, yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.
Maça Trabzonspor iyi başladı ve Nwakaeme ile 18. dakikada golü buldu. Nwakaeme-Sörloth ikilisiyle maç boyunca etkili olan Hüseyin Çimşir’in öğrencileri, son olarak evinde 16 Aralık’ta Denizlispor’a mağlup olmuştu.
Liderliğini koruyan Trabzonspor puanını 56'ya yükseltirken, Göztepe ise 37 puanla 9. sırada yer aldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
2.' Trabzonspor tehlikeli geldi. Novak, şık çalımla bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Beto'ya çarpan top son anda direğin yanından kornere gitti.

5.' Trabzonspor bir kez daha tehlikeli geldi. Nwakaeme, soldan ortasını yaptı. Altı pas ön çizgisi üzerinde Ekuban'ın kafa vuruşunda kaleci Beto bir kez daha mutlak golü önledi ve meşin yuvarlağı kornere çeldi.
7.' Andre Castro ceza yayı üzerinde şık bir çalımla topu önüne aldı. Dönerek vuruşunu yaptı. Top sağ direğin az farkla yanından auta gitti.
GOL: Anthony Nwakaeme
16.' pereira, sağ kanatta Guillerme ile ver kaç yapıp bir anda cezasahasına girdi. Arka direğe şık ortasına Nwakaeme altıpas sol içinde kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Nijeryalı bu sezon 11. golünü kaydetti.
23.' Nwakaeme, soldan iki oyuncuyu çalımlayarak ceza sahasına girdi. Çaprazdan sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.
34.' Trabzonspor bir kez daha gole yaklaştı. Sörloth, orta sahadan aldığı topu ceza yayı yakınına kadar taşıdı. Sağdan bindirme yapan Ekuban'ın önüne bıraktı. Ganalı oyuncu topu şık bir hareketle önüne alıp cezasahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vurdu. Beto bir kez daha kalesinde devleşti ve topu son anda kornere gönderdi.
TRABZONSPOR 10 KİŞİ
41.' Trabzonspor 10 kişi... 28. dakikada sarı kartı olan Guilherme, orta sahada Andre Castro'ya yaptığı hareket sonrası önce ikinci sarı ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
İKİNCİ YARI
48.' Andre Castro'nun pasında ceza sahası sol içinde Serdar Gürler demarke kaldı. Hafif çaprazdan sert vurdu. Kaleci Uğurcan sağına yatarak topu kontrol etti.
51.' Sörloth, sağdan topla ceza sahasına yöneldi. Serdar Gürler ve Poko'ya rağmen meşin yuvarlağı ceza sahasına taşıdı. Poko'nun müdahelesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. 
GOL: Ekuban
52.' Penaltı vuruşu için topun başına geçen Ekuban, meşin yuvarlağı ve topu ayrı köşelere göndererek Trabzonspor'u 2-0 öne geçirdi. 
55.' Ceza sahasına gönderilen topa Da Costa ile ile Jerome hareketlendi. Pereira topu üstten kornere gönderirken, Göztepeli oyuncuların itirazı sonrası hakem Zorbay Küçük VAR'a gitti. Küçük, pozisyonu izledikten sonra Göztepe lehine penaltı kararı verdi.
GOL: Alpaslan Öztürk
57.' Göztepe'nin penaltısını kullanmak için Alpaslan Öztürk beyaz noktaya gitti. Orta saha oyuncusu topu ve kaleci Uğurcan Çakır'ı ayrı köşelere göndererek farkı 1'e indirdi, Göztepe: 1 - Trabzonspor: 2. 
67. dakikada Nwakaeme yerini Ndiayeye bırakırken; Nijeryalı oyuncu karara tepki gösterdi. 84.' Serdar Gürler sol kanattan ortasını yaptı. Altı pas ön çizgisi üzerinde Deniz Kadah kafayı vurdu, meşin yuvarlak sağ direğin hemen yanından auta gitti.
GOL: ABDÜLKADİR ÖMÜR
87.' Sol kanattan defansın arkasına atılan topa Abdülkadir Ömür hareketlendi. Genç oyuncu topu kaleye gönderirken; kaleci Beto ile çarpıştı ve iki oyuncu da yerde kaldı. Kaleye yönelen topu Berkan Emir çıkarmak istemesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu, Göztepe: 1 - Trabzonspor: 3. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Göztepe: 1 - Trabzonspor: 3
Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Zorbay Küçük, Hakan Yemişken, Kamil Çetin
Göztepe: Beto, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Titi, Berkan Emir, Soner Aydoğdu (Dk. 77 Mossoro), Castro, Halil Akbunar (Dk. 63 Wilczek), Napoleoni (Dk. 36 Poko), Serdar Gürler, Jerome (Dk.77 Deniz Kadah)
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Campi, Da Costa, Novak, Abdülkadir Ömür (Dk. 86 Serkan Asan), Abdulkadir Parmak, Guilherme, Ekuban (Dk. 90+1 Hüseyin Türkmen), Nwakaeme (Dk. 67 Ndiaye), Sörloth (Dk. 90+1 Doğan Erdoğan)
Goller: Dk. 16 Nwakaeme, Dk. 52 Ekuban (penaltıdan), Dk. 84 Berkan Emir (Kendi kalesine) (Trabzonspor), Dk. 57 Alpaslan Öztürk (penaltıdan) (Göztepe)
Kırmızı kart: Dk. 41 Guilherme (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 56 Da Costa (Trabzonspor), Dk. 58 Jerome, Dk. 79 Berkan Emir (Göztepe)

Ahmet Nur Çebi: "Beşiktaş'ı uçuracağız"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT SPOR'da soruları yanıtladı. Süper Lig'in dönüşü, Beşiktaş'ın "Bırakmam Seni" kampanyası ile ilgili konuşan Çebi, "Gelen yardımlar, direkt kasaya gidecek. Beşiktaş'ı uçuracağız" dedi.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından satır başları; 
"Bu kampanyanın bir süresi yok ancak benim şahsi tahminim, beklentilerimize 10-15 gün içinde ulaşacağımızdır. Uzun bir süreç ve herkes olaya vakıf olacak ve imkanı olanlar yardım olacaklardır. Ben maddi katılımı kenara koyuyorum, benim için katılım sayısı daha önemli. Ben bu kampanya sayesinde sadece maddi deil, manevi olarak da Beşiktaş'ın yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü ben umutluyum. 8 saat olmadı, 80 bin kişiye ulaşmışız."
"Çok ilginç şeyler de oluyor, Galatasaraylılar, Fenerbahçeliler de destek veriyor. Bu ayrıca Türk spor kamuoyu açısından çok önemli."
"Henüz ekstra bir sponsorluk görüşmemiz olmadı. Önce tabandan başlamak istedim. Aslında bu yolu hepsiyle beraber yürüdük. İş adamlarının desteğine de ihtiyacımız var ancak manevi katılım da çok önemli. Ayrıca kimsenin de kendini zora sokacak şekilde yardım yapmasını istemiyorum. Evde yemek yokken Beşiktaş için mesaj atmalarını istemiyorum."
"Enkaz edebiyatı yapmak değil, geçmişte yapılanları unutturmamak için konuşuyorum. Yanlış yönetildiği zaman kulübün nasıl yerlere geleceğini unutturmak istemiyorum. Artık ben gelecek yönetimlerin, geçmiş yönetimleri incelemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu kulüpler hataları kaldıracak durumda değiller. Sadece Talisca'yı getirip, şampiyon olalım gibi görmeyelim. Bu kulüpleri geleceğe aktarmalıyız. Harcamaların titiz yapılacağı bir dönem başlattık."
"1 hafta-10 gün boyunca televizyonlarda program yapacağız ve kampanyamızı anlatacağız. Bizim için 1 kuruş da, 1000 kuruş da çok önemli. Ancak şunu söylemek isterim ki, tişörtlerimiz hakkında çok fazla soru geliyor. Bir satış yapmak kaydıyla, bu kampanyayı yapmıyoruz. Tamamen gönül işi dedik. Bu kampanyayı benden taraftar istedi, camia 'yap' dedi."
"Artık popülist politikalarla, 'onu getireceğiz', 'bunu getireceğiz' dönemi bitti. Öze dönmeliyiz. Kampanya ile birlikte öze dönüş de başlamış oldu. Ben Sergen hocayı da şans olarak görüyorum. Anlaştığımızda, 'altyapıya da önem veriyoruz' demesi beni mutlu etmişti."
"Gelecek yardımlar direkt kulüp kasasına gidecek. Beşiktaş'ı uçuracağız."
"UEFA'nın benim bildiğin kadarıyla tek baktığı şey para. UEFA şu an futbolcu sendikası gibi. Kulüpler yoksa futbolcular da olmaz. Kulüplerin korunması gerekiyor. Mutlaka herkes fedekarlık yapacak, mühim olan tatminkar olması."
"Beşiktaş'ın bu kampanyada bağımsızlığını kazanma gibi bir derdi var. Herkesle sözleşme yapıyoruz, UEFA'ya gidiyoruz, başka bir şey, bankaya gidiyoruz, başka bir şey, bağımlılık çok önemli bir sorun. Bağımsızlığımızı kazanmamız gerekiyor, bu bir davadır. Ben bu davaların takipçisi olacağım. Ben de spnuna kadar gideceğim. Görev sonumun sonuna kadar burada olacağım. Beni sadece genel kurul gönderir."
"Biz virüs sürecinde çok şey yaptık. Kontratları düzelttik, birçok iş yaptık."
"Gelen paralar borca gitmiyor, direkt borcun faizine gidiyor. Yakın zamanda yaratılacak kaynaklarla biraz daha rahatlayacağız. 900 milyon lira gideriniz varsa, 600 milyon liraya düşürebilirseniz, yavaş yvaş düşürebilirseniz, geleceğe daha da umutla bakabileceğiz. Bağış kampanyası, bizim gideceğimiz günlere kadar aşımız, ekmeğimiz olacak."
"Bu bir küçülme değil. En büyük giderlerimiz futbolcularımıza. Bize göre uçuk ücretler alıyorlar. Beşiktaş şu an bunların zararını görüyor. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız. Futbolcular profesyonel ve para ödenmedikten sonra hiçbir şey olmaz. Dengeyi kurmalıyız."
"Biz 8 hafta için çok iddialıyız. Biz 8 maçı da kazanacağız. Biz çıkıp oynayacağız, kazanacağız tüm maçları. Bizim hedefimiz şampiyon olmak, ikinci olmak."
"Virüsün yarattığı darbeyi kimse görmemezlikten gelmesin. Bu süreç herkesin sorunu, 'beni ilgilendirmez' demek diye bir şey olamaz. Futbolcuların yapacağı jestleri bekliyorum. Talepleri biz ilettik. 8 hafta bitene kadar bu konuları konuşmama kararı aldık. Kimsenin cevap vermesini istemedim. Polemik konusu olabilirdi, takım içindeki ahengin bozulmasını istemedim. Tabii gidenler olacak. Sözleşmeleri bitenler var. Uzatmak isteyeceklerimiz olacak."
"Karius'un gidişi hiç doğru olmadı. Yakışmadı. Gidecekler de olacaktır ancak Karius gibi bir süreci kimseyle yaşamadık."
"Atiba'nın kalmasını istiyoruz. Hoca da kalmasını istiyor. Kendi de kalmak istiyor. Anlaşmak çok daha kolay olacaktır."
"Bana Atiba her sene devam edecekmiş gibi geliyor."
"Caner ve Gökhanla da devam etmek istediğimizi söyledik, ama cevap beklemedik. Cevabı Temmuz ayında, lig bitince almak istiyoruz."
"Maaş indirimlerini futbolcularımıza bıraktım. Onlardan bana cevap gelecek ve onlar bana indirim oranlarını belirtecekler."
"Hemen hemen her bölge için scout ekibinin çalışmaları var. Birileri gider, kalmak isteyebilir düşüncesiyle hareket ediyorlar. Ama tek bir şart var; o da bonservisi olmayacak. Biz bonservis bedeliyle transfer yapmak istemiyoruz."
"3 milyon euro, 5 milyon euro, 6 milyon euro dönemi bitti artık. Yaş skalamız da olacak. Gençlere yöneleceğiz."
"Rıdvan'ın, Erdoğan'ın oynayacağını düşünüyorum. Fatih Aksoy geri dönecek. İki tane genç kalecimiz var. Ersin var, Utku var. Biz herkese şans vereceğiz."
"Hukuksal anlamda bir problemimiz yok. Burak ile iligli de bir sıkıntımız yok. Şu an Abdullah Avcı'ya maaş ödüyor. Öyle bir sözleşme yapılmış. Hoca 'bir şey talep etmiyorum' dedi, 'Sözleşme neyse o' dedi. Yeni bir takımla anlaşana kadar maaşını ödüyoruz. Bir takımla anlaşınca ortaya çıkacak eksi tutarı da ödeyeceğiz."
"Sergen hoca bir sportif direktör istiyorsa alırız, istemiyorsa zaten yapacak bir şey yok. Demiyorsa zorla güzellik olmaz. Sorumluluk onda."
"Virüs süresinde pozitif çıkınca şok olduk ancak biz belirti yaşamamıştık. Hiç belirti yaşamadım. Başım ağrıyordu ancak belli bir boğaz ağrısı, nefes daralması olmamıştı."
"İlk birkaç gün, "futbol bu kadar mı önemli?" diye sordum. Ancak sonra geçti. Hatta Nihat Özdemirle de konuşmuştum."
"Ben ligden düşme olsun istemedim. Şampiyon olmak ayrı bir şey, ligden düşmek çok ayrı bir şey. Acaba "çok mu haksızlık olur?" diye düşündüm. O sırada şampiyonluk açısından rekabet açısından fikirler oldu, sonra baktım onlar da haklı. Devam ettik."

NBA'in ardından MLS de Disney World'de

Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü eğlence merkezi Disney World, sporun adresi olmaya devam ediyor. NBA'de yarıda kalan sezona ev sahipliği yapacak tesislerde, Amerikan Birinci futbol Ligi MLS'nin maçları da oynanacak.

Disney World, sporun da merkezi oluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin eğlence merkezi, ülkedeki koronavirüs salgının ardından spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak.
Eğlence merkezi, bu sezon yarıda kalan NBA maçlarına 31 Temmuz'da ev sahipliği yapacak. Tesiste ayrıca, ülkenin birinci futbol ligi MLS maçları da oynanacak.
Lig yönetiminden yapılan açıklamada, 8 Temmuz'da başlayacak normal sezon maçlarının, Orlando'daki Disney World'da yapılacağı açıklandı.
Pandemi nedeniyle mart ayında askıya alınan Ligde, 26 takım 6 gruba bölünerek play-off mücadelesi verecek.
16 günde tamamlanacak grup aşamasının ardından 16 takım, play-off vizesi alarak şampiyonluk yarışına devam edecek.
Kaynak: TRT SPOR

NBA'de sezon planlaması belli oldu

Koronavirüs nedeniyle Disney World'de devam edecek NBA'de sezon planlaması belli oldu. Organizasyon yönetimi, play-off dışında kalan takımlari kısa süre içinde Orlando'dan göndermeyi planlıyor.

NBA'in Orlando'da yeniden başlatacağı sezonun detayları ortaya çıkmaya başlıyor.
ESPN'in haberine göre, 22 takımla devam edecek sezonda 53 gün içinde 14 takım elenecek ve 67 gün sonunda sadece 4 takım şampiyonluk için mücadele edecek.
8 normal sezon maçı sonrası 6 takımın eleneceği planlamada 8. sıradan play-off'a girebilmek için oynayacak takımlar, 35-40 gün içinde Orlando'dan ayrılacak.
Konferans finallerinin en fazla 82 gün sonunda tamamlamak isteyen organizasyon yönetimi, NBA finallerini 30 Eylül'de başlatacak.
Takımlar 9-11 Temmuz'da Orlando'da kampa girecek ve karantina sonrası resmi antrenmanlar 30 Temmuz'da başlayacak.
Mücadele edecek 22 takım, kampa en fazla 17 oyuncu getirebilecek. Play-off'larda 13 oyuncu kadroda olacak, pozitif vaka görülmesi ihtimaline karşı 2 oyuncu da tribünde bekleyecek.
Takımlar bu süreçte sözleşmesini tamamlamış serbest oyuncuları kadrolarına katabilecek. Ancak bu sezon NBA'de oynamayan uluslararası oyuncularla sözleşme imzalanmasına izin verilmeyecek.
Orlando'nun dışında kalan 8 takım ise transfer dönemini aktif geçirebilecek.
NBA, geçtiğimiz günlerde corona virüs nedeniyle ertelenen sezonun 31 Temmuz'da 22 takımla Orlando'daki Disneyland'de devam edeceğini açıklamıştı.

Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt maçı TRT SPOR'da

Almanya Bundesliga'nın 31. haftasında Hertha Berlin, 13 Haziran Cumartesi günü Eintracht Frankfurt'u konuk edecek. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen mücadele, saat 16.30'da başlayacak ve TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Bundesliga'da heyecan, 31. hafta maçlarıyla devam ediyor. Haftanın zevkli mücadelelerinden biri, başkentte oynanacak.
Ligde orta sıralarda bulunan iki ekip Hertha Berlin ile Eintracht Frankfurt kozlarını, Olimpiyat Stadı'nda paylaşacak.
Hertha Berlin, yeni teknik adamı Bruno Labbadia yönetiminde pandemi sonrasındaki dönemde iyi sonuçlar alarak dikkat çekti. Salgın sonrasında 5 maça çıkan başkent temsilcisi, 10 puan toplayarak alt sıralardan uzaklaştı.
Hertha Berlin, bu süreçte sadece geçtiğimiz hafta Borussia Dortmund'a deplasmanda 1-0 yenildi. Eintracht Frankfurt ise salgın sonrasında oynadığı maçlarda istikrarsız sonuçlara imza attı.
Biri erteleme olmak üzere 6 karşılaşmaya çıkan Adi Hütter'in ekibi, bu maçların üçünü kaybetti. Son 9 Bundesliga maçının sadece birinde kalesini gole kapatabilen Frankfurt, bu süreçte ligin en fazla gol yiyen ekibi konumunda.
Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt maçı, saat 16.30'da başlayacak. Mücadele, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

11-12-13-14-15 Haziran 2020 TV'de Spor Ekranı

İngiltere 3. Lig'de play-off tarihleri belli oldu

İngiltere 3. Futbol Ligi'nde (League One) play-off karşılaşmalarının tarihleri belirlendi. 

İngiltere Futbol Ligi'nin (EFL) internet sitesinde yer alan açıklamada, yarı final maçlarının 3 ve 6 Temmuz, final karşılaşmasının ise 13 Temmuz'da yapılacağı duyuruldu.
Buna göre yarı finalde Portsmouth-Oxford United ve Fleetwood Town-Wycombe Wanderers mücadeleleri 3 Temmuz, rövanşları da 6 Temmuz'da oynanacak. Tur atlayan takımların karşılaşacağı final ise Wembley Stadı'nın ev sahipliğinde 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Finalin kazananı, ligi ilk iki sırada bitiren Coventry ve Rotherham United'ın ardından İngiltere Championship'e çıkan son takım olacak.
Üçüncü ligde sezon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle puan ortalamalarının baz alındığı sıralamayla sona erdirilmiş ve Championship'e yükselecek son takımı belirlemek için play-off maçlarının oynanacağı açıklanmıştı.

Vedat Muriqi satılırsa Çaykur Rizespor de kazanacak

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, son günlerde yurt dışına transferi konuşulan Fenerbahçe'nin forveti Vedat Muriqi'in satışından yüzde 15 pay alacaklarını açıkladı.

Vedat Muriqi'in İngiltere veya İtalya'ya transferi, Çaykur Rizespor'un yüzünü güldürecek.
Karadeniz ekibinin başkanı Hasan Kartal, Kosovalı oyuncuyu Fenerbahçe'ye, bir sonraki satıştan yüzde 15 pay alma şartıyla verdiklerini söyledi.
Vedat Muriqi'in önemli bir oyuncu olduğunu belirten Başkan Kartal, "Vedat'ın başarılı olmasını çok istiyorum. Yurt dışında önemli takımlara transfer olacağı konuşuluyor. Eğer giderse satıştan yüzde 15 pay hakkımız var. Ancak her şey para değil. Onun başarılı olması, bizim için övünç kaynağı" ifadesini kullandı.
"Yabancı sayısı kademeli azaltılmalı"
14 yabancı futbolcu kuralını fazla bulduğunu da vurgulayan Çaykur Rizespor Başkanı, "Bu sayıyı bir anda düşürmek olmaz. Kademeli olarak azaltılmalı. Bana sorarsanız hiç olmasın. Zaten artık her kulüp altyapısını güçlendirmek zorunda. Çaykur Rizespor'un kurtuluşu da özkaynaktan geçiyor" diye konuştu.
Kaynak: TRT SPOR

Napoli - Inter maçı TRT SPOR'da

İtalya Kupası yarı final rövanş maçında Napoli ile Inter kozlarını paylaşacak. Dev mücadele, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Napoli, İtalya Kupası yarı final rövanş maçında Inter'i konuk edecek. Mücadeleye ilk maçta aldıkları 1-0'lık galibiyetin avantajıyla çıkacak mavi-beyazlılar, güçlü rakibini saf dışı bırakarak, adını finale yazdırmak istiyor.
Napoli Teknik Direktörü Gennaro Gattuso'nun Milano ekibi karşısındaki en önemli silahı kuşkusuz, Dries Mertens olacak. Bu sezon 12 kez rakip ağları sarsan Belçikalı yıldız, Arkadiusz Milik ile birlikte takımın en golcü oyuncusu durumunda..
Eski parlak günlerine dönüş sinyalleri veren Inter ise skor dezavantajına rağmen turu geçme arzusu içerisinde...
Antonio Conte, kritik maçta en çok Romelu Lukaku ve Lautaro Martinez'e güveniyor. Bu sezon toplamda 39 gol atan ikili, lacivert-siyahlıların yükselişinde de büyük pay sahibi oldu..
İki takım turnuvada, son 16 turundan itibaren mücadele etmeye başlamıştı. Yarı finale gelene kadar Napoli, Perugia ve Lazio'yu; Inter de Cagliari ve Fiorentina'yı saf dışı bırakmıştı.
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle seyircisiz oynanacak maça San Paolo Stadyumu ev sahipliği yapacak.
Saat 22.00'de Gianluca Rocchi'nin düdüğüyle başlayacak karşılaşma, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

Carlos Eduardo'nun menajeri TRT SPOR’a konuştu

Oyuncusunun Avrupa’ya dönmek istediğini söyleyen Eduardo'nun menajeri, ''30 Haziran’da sözleşmesi sona erecek. Birden fazla takımla temas halindeyiz. Bir anlaşma olursa açıklarız.'' ifadelerini kullandı.

Carlos Eduardo'nun menajeri TRT SPOR'a konuştu. 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun menajeri ''Henüz hiçbir takımla anlaşmadık. Carlos’un geleceğini planlıyoruz.'' dedi.
30 Haziran’da Eduardo'nun sözleşmesinin sona ereceğini söyleyen menajer, ''Birden fazla takımla temas halindeyiz. Bir anlaşma olursa açıklarız.” dedi.
Fenerbahçe'nin transfer listesinden yer alan Carlos Eduardo, şuan Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımında forma giyiyor.
Kaynak: TRT SPOR

Sakarya'da 'Yaşayan Stadyum' tanıtıldı

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, hayata geçirilen "Yaşayan Stadyum" projesini tanıttı.

Erenler ilçesindeki statta basın mensuplarıyla bir araya gelen Özsoy, maraton ve kale arkaları tribünlerinin alt kısımlarındaki boşluklarda oluşturulan atletizm, boks, judo, güreş, karate, eskrim ve diğer spor branşları salonlarını gezdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Özsoy, stadın tamamen aktif şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla projeyi başlattıklarını söyledi.
Çalışmalar sonucunda stadın içinde ve dışında toplamda 41 tesisin inşa edileceğini anlatan Özsoy, stattan vatandaşların yararlanacağını aktardı.

Projenin toplamda 14 milyon 700 bin lira maliyeti olduğuna değinen Özsoy, stadın 7/24 prensibiyle kente hizmet edeceğini kaydetti.
Özsoy, bu yılın sonuna kadar birçok tesisin hizmete alınacağı projenin Türkiye'ye örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Süper Lig maçları Birleşik Krallık'ta yayımlanacak

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını arasının ardından yeniden başlayacak Süper Lig maçları, Birleşik Krallık ve İrlanda'da canlı yayımlanacak.

BT Sport kanalı, Süper Lig'in Birleşik Krallık ve İrlanda'daki yayın haklarını 2019-2020 sezonu sonuna kadar satın aldığını duyurdu.
İngiltere Premier Lig'in de yayıncılarından olan kanal, Türkiye'den her hafta 3 maçı canlı olarak ekranlara getirecek.
Bu hafta Göztepe-Trabzonspor, Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor ve Çaykur Rizespor-Galatasaray karşılaşmaları yayımlanacak.

Süper Lig'de seyircisiz maçlar sonucu nasıl etkileyecek?

Yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra yeniden başlayacak Süper Lig'de, maçların seyircisiz olmasını konuk takımlar Almanya'daki gibi avantaja çevirmek istiyor.

Bundesliga'da bu sezon iç saha takımlarının galibiyet oranı, salgın sonrası oynanan karşılaşmalarda yüzde 50 azaldı. Süper Lig'de maçların seyircisiz oynanacak olmasının sonuçları nasıl etkileyeceği büyük merak konusu.
Konuk takımlar ev sahibi ekibin taraftar desteğinden yoksun olmasını, Almanya'da olduğu gibi ülkemizde de avantaja çevirmek amacında. 16 Mayıs'ta yeniden başlayan Bundesliga'da "seyircisiz futbolun" deplasman ekiplerine yaradığı görüldü.
Bundesliga'da salgın sonrası boş tribünler önünde oynanan 46 maçın sadece 10'unu ev sahibi takımlar kazandı.
Böylece bu sezon salgın öncesi ev sahibi takımların yüzde 43 olan kazanma oranı, seyircisiz karşılaşmalarda yüzde 21,7'ye düştü.
Süper Lig'de de salgından önce ev sahibi takımların galibiyet oranı Bundesliga'da olduğu gibi yüzde yüzde 43 olarak gerçekleşti.
Süper Lig'de ayrıca son 20 sezonda seyircisiz oynanan 164 maçın yarısını, ev sahibi ekipler kazandı. Konuk takımların galibiyet oranı ise yüzde 27'de kaldı.
Boş tribünler önünde oynanan maçlarda özellikle dört büyüklerin zorlandığı görüldü. Taraftarın alınmadığı maçlarda Fenerbahçe yüzde 63, Galatasaray yüzde 57, Trabzonspor yüzde 50, Beşiktaş yüzde 47 galibiyet oranı yakaladı.
En yüksek galibiyet yüzdesine sahip Fenerbahçe bile iç sahada seyircisiz oynadığı 19 maçın yedisini kazanamadı.
Kaynak: TRT SPOR

Tokyo 2020'de 6 milyar dolarlık belirsizlik

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Tesislerin yüzde 80'inin tamamladığı açıklandı. Oyunların 6 milyar dolara kadar çıkması beklenen ek maliyetlerinin ise nasıl karşılanacağı belirsizliğini koruyor. 

Koronavirüs nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın artan maliyetlerinin karşılanması konusu, tartışılmaya devam ediyor.
Japon hükumeti, maliyetleri düşürme konusunda yeni planlamalar yapıyor.
Şu an için 2 milyar dolardan, 6 milyar dolara kadar çıkması beklenen ek maliyetlerin, Japon vergi mükellefleri tarafında karşılanması gündemde.
2021'de yapılacak olan oyunların hazırlıkları da devam ediyor. Organizatörler, tesislerin yüzde 80'inin onay aldığını açıkladı.
Organizasyon Komitesi Başkanı Yoshiro Mori de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Mori, bir kaç noktada yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.
Kaynak: TRT SPOR

Beşiktaş'tan 'Bırakmam Seni' bağış kampanyası


Beşiktaş, "Bırakmam Seni" adıyla bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın hedefini açıklayan Başkan Ahmet Nur Çebi,"15-20 milyon taraftarımızın en azından 1 kez SMS atmasını istiyoruz. Kampanyayla Beşiktaş'ın geleceğini inşa edeceğiz" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün ekonomik bağımsızlığını kazanmasını amaçlayan bağış kampanyasını kamuoyuna duyurdu. Çebi, "Beşiktaş taraftarının maddi manevi desteğine ihtiyacımız var. Beşiktaş'a yardım edenleri Beşiktaş'ın şanlı şerefli tarihine yazacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.


"Hedef 15-20 milyon taraftarımızdan en az 1 SMS"
Başkan Çebi, Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısında, bağış kampanyasının adının "Bırakmam Seni" olduğunu açıklayarak, "Ekonomik anlamda bilindiği üzere bağış kampanyası ertelendi. Beşiktaş'ın zor durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Taraftarımızın, camiamızın ısrarla 'Sayın Başkan bağış kampanyası istiyoruz, Beşiktaş'a destek vermek istiyoruz' söylemiyle oluşmuş bir bağış kampanyasıdır. Bu kampanyanın Beşiktaş'a büyük desteği olacağına inanıyorum. Bu destekle zor zamanı aşacağımızı... Beşiktaş'ımızın geleceğini tesis ederken, şeffaf olmaya dayalı bir sistem kurarken bu bağış kampanyasından gelecek gelirler vizyonumuza, ideallerimize destek olacaktır." ifadelerini kullandı.
Kampayanın hedefini de açıklayan Çebi, "15-20 milyon Beşiktaş taraftarının bulunduğunu düşünüyorum. Hedefimiz 15-20 milyon taraftarımızın en azından 1 kez SMS atması. Taraftarımızın destek vereceğini düşünüyorum" dedi.
"Katılım sayısı daha fazla motive edecektir"

Siyah-beyazlı taraftarların manevi desteğine de ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Çebi, "Her bir kuruşun yerinde harcanacağına kendim ve yönetim kurulu adına söz veriyorum. Tüm gelirlerimiz kredi borçlarında kullanıldığı için her türlü plan program için Beşiktaş taraftarının maddi manevi desteğine ihtiyacımız var. Parasal miktardan ziyade katılım sayısı daha fazla motive edecektir. Beşiktaş'ın her kuruşuna dikkat edeceğimizi gelirken de beyan ettik. Bize destek olacak taraftarın tereddüdü olmamasını rica ediyorum." diye konuştu.
Kulüpte geçmiş 10 yıla ilişkin inceleme sürecine değinen Çebi, "10 yıllık özel denetim çalışmamız var, devam ediyor. Bir aksaklık olmadığını belirtmek istiyorum. Geri adım atmak yok. Beşiktaş'ın artık denetlenebilir bir düzene kavuşmasını istiyoruz." dedi.
"Ağaların eli tutulmaz"
Beşiktaşlı iş insanlarının da desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Ahmet Nur Çebi, "Ağaların eli tutulmaz. Kendilerinden bize destek olmalarını rica edeceğiz. Kimseyi zorlamayı düşünmüyoruz, 'biz buradayız siz neredesiniz' diye sorarız. İş insanlarımız çok kıymetli. Sponsorluktan boşalan yerlerimizi istekle dolduran iş insanlarımız var. Beşiktaş'a yardım edenleri Beşiktaş'ın şanlı şerefli tarihine yazacağımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Uzun süreli sürdürülebilir bir yapı kurmak istediklerini de belirten Çebi, "Bunun için de bağışa ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimizi tüm Türkiye'ye gösterdiğimiz bir süreç olacaktır. Bunu tüm spor kamuoyuna göstermek adına bu bir şanstır. Bunda başarılı olacağımıza karşı tereddüdümüz yok. Manevi destekle beraber Beşiktaş'ı uçuracağımızı beyan etmek istiyorum." diye konuştu.
Beşiktaş'ın bağımsızlığını korumak için mücadele ettiklerini vurgulayan Çebi, "Bizim bir davamız var. Bu dava bitene kadar buradan gitmeyeceğiz. Beşiktaş'ın bağımsızlığını koruma mücadelemiz devam edecektir. Bu dava, Beşiktaş'ın değerleriyle evrensel bir kulüp haline getirilmesi davasıdır. Başka türlü süreklilik söz konusu olmuyor. Bu dava şeffaf, dürüst bir yönetim anlayışıdır. Şeffaf, hesap veren yönetim anlayışının Beşiktaş'ta yerleşmesini planlıyoruz, bunu başarmadan da gitmeyi düşünmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"Bırakmam Seni Beşiktaş'ım kampanyasıyla Beşiktaş'ın geleceğini inşa edeceğiz"

Siyah-beyazlı camiaya seslenen Çebi şunları kaydetti:
"Beşiktaş'ın öz değerlerine dönmesi, geleceğini kaybetmemesi için taraftarların kampanyaya desteğini rica ediyorum. Taraftardan başka, camianın kendine ait insanından başka destek olacak kimse yok. Biz, bizimle beraber bu işi başaracağız. Taraftar olmadan, camia bir araya gelmeden bu davayı kazanamayız. Beşiktaş'ı uçurmak için bugünü bir milat kabul ediyoruz. Bize güvenmenizi ve geleceğin daha güzel olacağını bilmenizi istiyorum. Bırakmam Seni Beşiktaş'ım kampanyasıyla Beşiktaş'ın geleceğini inşa edeceğiz."
Kampanyadan elde edilen gelirle Beşiktaş'ın geleceğini kuracaklarını söyleyen Çebi, "Beşiktaş'ın gelir ve giderlerinin eşit olduğu, borçlanmayacağı bir süreci planlıyoruz. Elimizdeki yüksek kontratlı oyunculardan fedakarlık yaparak bizimle olmalarını isteyeceğiz. Olumlu görüşmeler var ama biten bir şey henüz yok. İyi yaklaşımları bizleri mutlu ediyor." şeklinde konuştu.
Kampanyayı sadece maddi olarak değerlendirmediğini kaydeden Çebi, "Beşiktaşlılarda ayrı gayrı yok, birlik beraberlik var. Bu kampanyaya sadece maddi bakmıyorum. Birbirimize sarılacağız, el ele gideceğiz. O kadar büyük bir endüstri haline geldi ki gelir ve giderinizi iyi dengelemek zorundasınız. Bu işin altından tek başınıza kalkamayacağınızı bilmelisiniz. Koca Beşiktaş büyük bir çınar. Nasıl ayakta kalacağımızı kampanyanın sonunda tüm Türkiye'ye göstermiş olacağız." ifadelerini kullandı.
Kampanyanın duygusal bir tabanı olduğunu dile getiren Çebi, "Bir SMS 20 lira olacak. Kampanya herkes 'Bizim Beşiktaş'a yardım etme hakkımız var' dediği için karşılığında bir şey vermeyeceğimiz bir kampanya. Bir gelir çalışmamız olacak. Bu kampanya kendi başına duygusal bir kampanya, karşılığı yok. Beşiktaşlılar hakkımız dedikleri haklarını kullanmak istediler." diye konuştu.
Kampanyanın tanıtım videosu
"Bağımsız Beşiktaş davamız var"
Finansal Fair Play (FFP) ile ilgili olarak bir kez daha görüşebileceklerini söyleyen Çebi, "Bizim bağımsız Beşiktaş davamız var. Gidip de UEFA'ya hesap verip uzlaşmak zorunda kalmamız hiç hoş değil. Yarın UEFA'ya gidip hesap vermek zorunda kalmamak için bu kampanyaya başlıyoruz. FFP adına ödememiz gereken rakamları ödedik. 'Geçmişi bu kadar irdeleme' diyenlere bunları söylemek zorundayız. Tahmin ediyorum uzlaşmak için UEFA'ya tekrar gideceğiz. Kesin değil ama gidebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
Çebi, kulüpte geçmiş yıllardaki faaliyetlerin denetimi ve tüzük çalışmalarına ilişkin şöyle konuştu:
"Tüzük birçok şeye engel olabilir ama herkes layık olduğu şekilde idare edilir. Beşiktaş kongre üyelerinin Beşiktaş'ı önemsemeleri gerekir. Beşiktaş'ı genel kurul üyeleri temsil eder. Asıl patron onlardır. Genel kurul üyelerinin Beşiktaş'a hassas davranmaları ve hesap sormaları gerekiyor. Yaptığımız denetim, inceleme sonuçlarının oluşturacağı etkiler Beşiktaş için örnek teşkil edecektir. Beşiktaş'ta yaptığınız iyi şeylerde takdir edildiğiniz gibi hatalarda cezayı kabul etmeniz gerekecek. Ben eskiyi konuşacağım çünkü eskinin unutulmasını istemiyorum. Kapat konuyu önüne bak istiyorlar. Beşiktaş'ta kötü idareleri, paraların çarçur edilmesini unutturmayacağım. Tüzük çalışmamız devam ediyor. Arkadaşlarımız isteklerini, fikirlerini bize iletiyor. Ağustos sonuna doğru mali genel kurulumuzu yapacağız. Tüzük kongresi ise ağustostan sonra yapılacaktır."
"Caner ve Gökhan ile sezon sonu konuşacağız"
Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün sözleşme durumunun sorulması üzerine Çebi, "Futbolcular ve hocamızla yaptığımız konuşmada 8 maçı almak için sahaya çıkacaklarını söylediler ve bu süreçte kafalarının karışmasını istemediler. Boş kağıda imza atıp biz bağış yaptık derlerse bağışlarını kabul ederiz." dedi.
Kampanyayla ilgili süre vermeyen Çebi, "10 günde beklentimizi karşılarız, diye düşünüyorum. Transfer dönemi başlamadan 8 haftayı tamamladığımızda Beşiktaş taraftarının gereğini yapmış olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.
“Kim yardımcı olursa, başımızla beraber”
Daha önce Fenerbahçe’nin yaptığı ‘Fener Ol’ kampanyasına başka takım taraftarlarının da destekte bulunduğu hatırlatılan Çebi, “Öncelikle mütevazı olmak lazım. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Trabzonsporlusu, spor kamuoyu, Beşiktaş’a yardımcı olmak istiyorsa, başımızla beraber. Daha önce bir Fenerbahçe taraftarı, kulübüne üzülerek yardım edemeyeceğini söylemiş ve bir Beşiktaşlı da ‘Üzülme kardeşim, ben senin yerine gönderdim’ demişti. Bunlar çok güzel şeyler. Neden olmasın” diyerek sözlerini tamamladı.
Basın toplantısının ardından bağış için ilk mesajı Başkan Ahmet Nur Çebi gönderdi. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Yardım nasıl yapılacak?
Siyah-beyazlı kulübün kampanyasına destek olmak isteyenler, web sayfasından, EFT ve havale yöntemi ile ve tüm operatörlerden 1903'e "bırakmamseni" yazıp mesaj atarak bağışta bulunabilecek. PTT şubelerinden de posta çeki hesabıyla bağış yapılabilecek. Yurt dışından kampanyaya katılmak isteyenler de EFT ve havale ile para gönderebilecek.
Kaynak: TRT SPOR, AA, İHA

Hentbolda 2020-2021 sezonu liglere katılım süreci başladı

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), 2020-2021 sezonu için liglere katılım sürecinin başladığını duyurdu. 

Federasyondan yapılan açıklamaya göre THF Yönetim Kurulu kararı ile 2020-2021 sezonu Erkekler ve Kadınlar Süper Lig, 1. Lig ve 2. Liglere katılım süreci başladı.
THF Teknik Kurulu ve Yönetim Kurulu, değerlendirmeler sonucunda, 2020-2021 sezonu için Erkekler ve Kadınlar Süper Lig, 1. Lig ve 2. Liglerin planlamalarını hazırladı.
2020-2021 sezonunda, Erkekler ve Kadınlar Süper Lig'in on ikişer takımlı, Erkekler 1. Lig'in 17 takımlı, Kadınlar 1. Lig'in 16 takımlı, Erkekler ve Kadınlar 2. Lig'in Bölgesel Lig'den gelecek takımlarla beraber on altışar takımlı olması planlandı.
Kulüplerin yeni sezon için katılım başvuruları 17 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Terim: "8'de 8 yapalım, avantaj bizde olsun"


Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, tekrar başlayacak Süper Lig öncesi oyuncularına son uyarılarını yapıyor. Terim, futbolcularına "8'de 8 yapalım avantaj bizde olsun" dedi.

Galatasaray hata yapmak istemiyor. Teknik Direktör Fatih Terim, Çaykur Rizespor maçı öncesi takıma son uyarılarını yaptı.
28 Nisan'dan bu yana dış dünyadan uzak çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılılarda Terim, 8'de 8 yaparak avantajı elinde tutmak istiyor.
Çaykur Rizespor mücadelesi öncesinde oyuncuları ile toplantı yapan tecrübeli teknik adamın, "Tüm maçları kazanalım, kaderimizi kendimiz tayin edelim" dediği belirtildi.
Fatih Terim, bir uyarıyı da diğer maçlar için yaptı.
Futbolcularına gelecek maçları şimdiden düşünmeyin diyen tecrübeli teknik adam, "İlk rakibimiz Çaykur Rizespor. Maç maç düşünerek, adım adım ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Kaynak: TRT SPOR

ABD Açık'a koronavirüs tehdidi

Teniste sezonun dördüncü grand slam turnuvası ABD Açık'ta, organizatörler koronavirüs salgını nedeniyle iptal kararı alabilir.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 24 Ağustos'ta başlaması planlanan ABD Açık; Novak Djokovic, Rafael Nadal, Simona Halep ve Nick Kyrgios başta olmak üzere çok sayıda tenisçinin koronavirüs salgınından dolayı bu ülkeye gitmeye sıcak bakmaması nedeniyle bu yıl iptal edilebilir.
Pazartesi günü son kararını vermesi beklenen turnuvanın organizatörleri, hafta boyunca ABD Tenis Federasyonu, ATP ve WTA temsilcileri, antrenörler ve 400'den fazla sporcuyla video konferans yoluyla görüştü.
Bu toplantılarda, turnuvanın New York yerine Indian Wells'e ev sahipliği yapan Kaliforniya eyaletinde yapılması, eleme turlarının kaldırılması, çiftlerde sporcu sayısının düşürülmesi gibi çok sayıda fikrin masaya yatırıldığı basına yansıdı.
İnternet üzerinden gazetecilerin sorularını cevaplayan İspanyol tenisçi Nadal, ABD Açık'a katılıp katılmayacağıyla ilgili, "Bunu şu an için sorsaydınız 'hayır' derdim. Birkaç ay sonrası içinse bilmiyorum. Umarım 'evet' diyebilirim. Ama öncelikle virüsün gelişimiyle ilgili daha sağlıklı bilgi alabilmek için beklememiz lazım. Birkaç ay sonra New York'taki durumun nasıl olacağını bilemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Kadınlar dünya 2 numarası Rumen Simona Halep de, sporcular olarak sağlıklarını ve uzun vadede kariyerlerini düşünmek zorunda olduklarını söylemişti.
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl iptal edilmişti.

Fenerbahçe HDI Sigorta'da 5 transfer

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nda 5 oyuncunun kadroya dahil edildiği bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe HDI Sigorta’nın Yeni Sezon Yapılanması Hakkında | Takımımıza Hoş Geldiniz 
Sezon yapılanması kapsamında çalışmalarını tamamlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, yeni isimleri renklerimize kattı.

Yeni sezonda, geride bıraktığımız yıl Asseco Resovia Rzeszów’da forma giyen smaçör Nicholas Hoag, Jastrzębski Węgiel’de forma giyen orta oyuncu Graham Vigrass, Halkbank’ta forma giyen libero Hasan Yeşilbudak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde forma giyen pasör Caner Pekşen ile altyapımızda yetişen ve en son Halkbank’ta forma giyen pasör çaprazı Metin Toy, Fenerbahçe’mizin formasını giyecekler.

Sporcularımıza Kulübümüze hoş geldiniz diyor; Fenerbahçe’mizin hedefleri doğrultusunda sonsuz başarılar diliyoruz.

Geçtiğimiz sezon formamızı giyen başarılı Sporcularımızdan Emre Batur ve Hasan Sıkar ile sözleşmelerimiz yenilenmiştir.

Ayrıca 2019-2020 sezonunda Axa Sigorta Efeler Ligi’nde farklı bir takımda görev alan orta oyuncumuz Halil İbrahim Kurt da 2020-2021 sezonunda takımımızın formasını giyecektir.

Altyapımızdan yetişen ve pasör mevkiinde görev alan sporcularımızdan 1997 doğumlu Oğulcan Yatgın ve 2002 doğumlu Arda Bostan ile pasör çaprazı mevkiinde görev alan 1999 doğumlu Berkant Hızarcı ise Axa Sigorta Efeler Ligi’nde 2020-2021 sezonu’nda başka bir kulüpte Kiralık olarak forma giyeceklerdir.

Ayrıca altyapımızdan yetişen genç sporcularımıza daha fazla forma şansı verme kararıyla adımlar atan Takımımız, bu bağlamda da çalışmalarını tamamlamıştır.

Altyapımızda yetişen;

2000 doğumlu smaçör Ahmetcan Büyükgöz, 2001 doğumlu smaçör Bora Jozef Stanicki, 2001 doğumlu libero Doruk Daioğlu, 2002 doğumlu smaçör Taha Erden, 2001 doğumlu orta oyuncu – pasör çaprazı Serhat Fatih Uzun A Takımımız ile sezon çalışmalara başlayacak ve Teknik Ekibimizin değerlendirmesi ile geniş kadromuzda veya kiralık olarak Axa Sigorta Efeler Ligi’nde başka bir kulüpte görev alacaklardır.
Yeni sezonda tüm sporcularımıza başarılar dileriz."

Fenerbahçe HDI Sigorta'da 5 ayrılık

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nda 5 oyuncu ile yolların ayrıldığı bildirildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye Voleybol Federasyonu Kovid-19 salgını dolayısıyla 2019-2020 sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi'ni sona erdirmiş; bu kararın ardından kulübümüz, mevcut maddi şartlar göz önünde bulundurularak Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın sezon yapılanma çalışmalarını başlattığını açıklamıştı. Bu yapılanma kapsamında Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın formasını giyen oyuncularımız Wouter Ter Maat, Thibault Rossard, Oğuzhan Karasu, Ferhat Akdeniz ve Caner Dengin ile yollarımız ayrılmıştır. Formamızı terleten oyuncularımıza tüm emekleri için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.