TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

18 Nisan 2020 Cumartesi

Ergin Ataman'dan THY EuroLeague tahmini

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "Benim hissiyatım, THY EuroLeague'in temmuz ayında oynanacağı yönünde. Tabii ki bu maçlar yüzde 99 seyircisiz oynanacak...8'li final bana göre en olası senaryo" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, dijital ortamda Anadolu Efes Fan Club üyeleriyle bir araya geldi.
Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Ataman, video konferansla gerçekleştirilen "Dijital Taraftar Buluşması"nda basketbolseverlerin sorularını yanıtladı.
Deneyimli başantrenör, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor bir süreç geçirdiklerini belirtti.
"Maçlar yüzde 99 seyircisiz oynanacak"
Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen THY EuroLeague'in geleceği ile ilgili görüşlerini aktaran Ergin Ataman, "“Benim hissiyatım, Avrupa’da gidişatın olumlu gitmesi sebebiyle EuroLeague’in Temmuz ayında oynanacağı yönünde. Tabii ki bu maçlar %99 seyircisiz oynanacak. Çünkü özellikle takımların sürekli seyahat halinde olması riskli. EuroLeague’in öngörüsü tüm takımları en risksiz bir şehre toplayıp orada kalan 6 normal sezon maçını oynatmak, ondan sonra da 8’li Final düzenlemek. Bana göre en olası senaryo bu. Şehrin açıklanmasının da Mayıs ayında yapılacağını düşünüyorum. İstanbul’u bu açıdan zor görüyorum. Tahminim Almanya’da bir şehirde oynanabileceği yönünde. Zaten Final Four için de hazırlıkları vardı. Özetle 8’li Final’in Final Four’un yapılacağı şehirde yapılacağı düşünüyorum. Bu sezonun oynanmaması ise çok büyük problem olur.”" ifadelerini kullandı.
"ING Basketbol Süper Ligi maçları oynanmazsa Türk basketbolu için büyük kayıp olur" 
ING Basketbol Süper Ligi'nin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Ataman, "Zaman zaman medyada Basketbol Süper Ligi’nin oynanmayacağı, bazı takımların oyuncularının sözleşmelerini feshettiği yönünde haberler alıyoruz. Basketbol şu an ülkemizde futbol kadar izlenen bir branş. Eğer futbol maçları oynanıp Basketbol Süper Ligi maçları oynanmazsa bu durum, Türk basketbolu için büyük kayıp olur." değerlendirmesinde bulundu.
"Oyuncuların motivasyonu çok kritik olacak"
Ergin Ataman, liglerin oynanmaya başlamasıyla en belirleyici etkenin oyuncuların motivasyonu olacağını dile getirdi.
Takımdaki oyuncularla sürekli görüştüklerini ifade eden Ataman, "Tabii ki en büyük etken psikoloji olacak. Oyuncularımızın motivasyonu çok kritik olacak. Bu yüzden oyuncularımızla sürekli konuşuyoruz. Hepsinin şu an çok kararlı olduğunu görüyoruz. Fiziksel olarak bakıldığında her şey eşit olacak. Biz şu anda EuroLeague’in lideriyiz, ligin en iyi basketbol oynayan takımıyız. Oyuncularımız tabii ki bu durumdan etkilendiler. Ancak çok kararlılar. Tüm oyuncularımızın motivasyonunu çok yüksek görüyoruz. Kendimizi mental olarak hazır tutuyoruz." şeklinde görüş belirtti.
Bu sezon THY EuroLeague'de kazandıkları Bayern Münih ve Real Madrid maçlarından çok keyif aldığını anlatan Ergin Ataman, İstanbul'da Zalgiris Kaunas ve ALBA Berlin ile yaptıkları maçları galip tamamlamalarında taraftarların önemli rol oynadığını aktardı.
Taraftarlardan gelen "Bu takımda hangi oyuncu olurdunuz?" sorusuna "Buğrahan Tuncer" yanıtını veren Ataman, Hırvat oyuncuları Krunoslav Simon'un gelecekte çok iyi bir antrenör olacağına inandığını kaydetti.
Anadolu Efes'in takım yapısı ve transfer stratejisiyle en profesyonel kulüp olduğunun altını çizen Ergin Ataman, yardımcıları Yakup Sekizkök, Tomislav Mijatovic ve Cenk Yıldırım'ın ise gelecekte başarılı birer başantrenör olacağını belirtti.
Öte yandan Ergin Ataman, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren lacivert-beyazlı taraftar Seyfullah Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.
Bu arada "Dijital Taraftar Buluşması"nda basketbolseverlere sürpriz yapıldı. Anadolu Efes'in milli oyuncusu Buğrahan Tuncer de yayına katıldı. Buğrahan, bu süreçte basketbolu çok özlediğini dile getirdi.
Anadolu Efes Kulübü, "Dijital Taraftar Buluşması"na katılan tüm basketbolseverler adına sağlık çalışanlarına Kahve Dünyası'nın "Kahramanlarımıza" kutularından gönderecek. Kulübün partneri Kahve Dünyası'nın koronavirüs salgınına karşı büyük özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına destek vermek üzere oluşturduğu kutular, Kahve Dünyası'nın internet sitesinden sağlık çalışanlarına gönderilebiliyor.

Kevin De Bruyne koronavirüsten şüpheleniyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Kevin De Bruyne, ailecek yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmış olabileceklerini söyledi.

Sky Sports'a konuşan Belçikalı oyuncu, "Karantinanın ilk 2 haftasında ailecek hastalandık. İniş çıkışlar yaşadık ama şu anda herkes iyi" ifadelerini kullandı.
İlk başta küçük çocuğunun hastalandığını aktaran 28 yaşındaki oyuncu, "Sonra büyük oğlum ve eşim de hastalandı. Ama koronavirüs mü yoksa başka bir şey mi emin değiliz." diye konuştu.
Test yaptırmadıklarını belirten De Bruyne, "Çok şükür bu hastalığı atlattık ve son 2 haftadır iyi durumdayız. Rutinimiz var, her şey güzel gidiyor." ifadelerini kullandı.
De Bruyne, bu süreçte sık sık yüzdüğünü, koştuğunu ve antrenmanlara devam ettiğini sözlerine ekledi.

İtalya'da liglerin kaderi belli oluyor

Koronavirüs nedeniyle liglerin durduğu İtalya'da, 22 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan büyük toplantı sonrası müsabakaların başlama takviminin açıklanması bekleniyor.

İtalya'da profesyonel liglerin akıbeti, çarşamba günü yapılacak dev toplantıda belli olacak. İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, federasyon yetkilileri, lig temsilcileri, oyuncu dernekleri ve hakemler birliği temsilcileri ile telekonferans yöntemiyle bir toplantı yapacak.
10 Mart tarihinden beri liglerin oynanmadığı İtalya'da, 22 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan zirvede, futbol maçlarının son durumu masaya yatırılacak ve lig ile kupa için düşünülen senaryolar tartışılacak.
İtalya basınında çıkan iddialara göre ülkede futbola, kupa maçları ile başlanacak. 27-31 Mayıs'ta kupa maçlarının rövanşları oynanması, liglerin ise haziran ayında başlaması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Barcelona'da büyük revizyon kapıda

Barcelona, kadroda revizyona gitmeyi planlıyor. Katalan ekibi; Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen ve Frenkie de Jong hariç tüm oyuncuları için gelen teklifleri değerlendirecek.

Barcelona'daki kriz giderek derinleşiyor. Geçtiğimiz günlerde İspanyol devinin yönetim kurulunda önemli ayrılıklar yaşanmış ve Başkan Bartomeu'nun da istifası istenmişti.
Bu gelişmelerin koronavirüs salgının yaratacağı ekonomik etkilerle birleşerek futbol takımına da yansıyacağı konuşuluyor.
Dünyaca ünlü spor kanalı ESPN, Barcelona'nın kadrosunda büyük bir revizyona gitmeye hazırlandığını iddia etti.
Buna göre Katalan ekibinin Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen ve Frenkie de Jong dışındaki tüm oyuncularını gözden çıkardığı ileri sürüldü
Haberde Barcelona'nın yeni kadrosunu, piyasa değeri yüksek futbolcularını satarak finanse edeceği belirtildi.
Ayrıca bordo-mavililerin, Neymar ve Lautaro Martinez gibi maliyeti yüksek oyunculara olan ilgisinin de sürdüğü ve bu transferler için takas formülünün devreye sokulacağı ifade edildi.

Fenerbahçe sahaya iniyor

Fenerbahçe'de çevrim içi antrenmanlar sona eriyor. Sarı-lacivertliler, Salı gününden itibaren Samandıra'da çalışmalarını sürdürecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir çevrimiçi antrenmanlar yapan sarı-lacivertli ekip, tesislerine dönüyor.
Futbolcular, Pazartesi günü de evlerinde çalışacak. Salı günü Samandıra'da çalışmalara başlayacak olan Fenerbahçeli futbolcular, Koronavirüs tedbirlerini de elden bırakmayacak.
Oyuncular, gruplar halinde antrenmana çıkacak ve risk minimumda tutulacak.
Avrupa'daki bazı kulüplerin de yaptığı gibi bireysel çalışmalar da saha içinde olacak. Gruplar, birbirleriyle sosyal mesafeyi koruyarak çalışacak.
Salı ve Çarşamba yapılacak antrenmanların ardından futbolcular dört gün izin yapacak.

WNBA'de draft heyecanı yaşandı

Amerikan Ulusal Kadın Basketbol Ligi'inde (WNBA) draft heyecanı yaşandı. New York Liberty ilk sıradan Sabrina Ionescu'yu seçerken, Dallas Wings ikinci sıradan Ionescu'nun takım arkadaşı Satou Sabally'yi tercih etti.

Kadınlar NBA'de draft heyecanı bu sene sönük geçti. Basketbolcular, koronavirüs salgını nedeniyle video konferans yoluyla yapılan drafta evlerinden katıldı.
İlk sıra hakkını elinde bulunduran New York Liberty, Sabrina Ionescu'yu seçti.
Rumen asıllı Birleşik Amerikalı gardın Oregon Üniversitesi'nden takım arkadaşı Satou Sabally ise Dallas Wings tarafından ikinci sırada tercih edildi.
Bu yılki tören, helikopter kazasında hayatını kaybeden genç basketbolcular Gianna Bryant, Alyssa Altobelli ve Payton Chester anısına yapıldı.
Drafte bağlanan Kobe Bryant'ın eşi ve Gianna Bryant'ın annesi Vannesa, duygusal bir konuşma yaparak, teşekkür etti.
Kaynak: TRT SPOR

Seyircisiz maçlara 'araba' formülü

Danimarka'nın Midtjylland Kulübü koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak maçlara taraftar getirmenin yolunu buldu. Kırmızı-siyahlı ekip, futbolseverlerin karşılaşmaları, stat dışında arabalarında dev ekrandan izlemesini sağlayacak.

Danimarka'nın Midtjylland Kulübü koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak maçlara taraftar getirmenin yolunu buldu. Kırmızı-siyahlı ekip, futbolseverlerin karşılaşmaları, stat dışında arabalarında dev ekrandan izlemesini sağlayacak.
Futbol kulüpleri, koronavirüs nedeniyle taraftarlarla azalan iletişimi canlandırmaya kararlı. Belarus ve Almanya'daki "Sanal taraftar" uygulamasından sonra şimdi de "Arabalı futbol" projesi gündeme geldi.
Danimarka Süper Ligi'nin lideri Midtjylland, seyircisiz oynanacak sezonun kalan maçlarında, taraftarlarını şampiyonluk coşkusundan mahrum bırakmayacak.
Kırmızı-siyahlı kulüp, stat çevresine kuracağı 2 bin araçlık park alanıyla futbolseverlerin maçları arabalarının içinde dev ekrandan izlemesini sağlayacak.
Bu uygulama ile salgın nedeniyle zorunluluk haline gelen sosyal mesafe kuralı da uygulanmış olacak. Taraftarlar, arabalarında radyo aracılığıyla da maçları dinleyebilecek.
Midtjylland Kulübü, taraftarlardan arabada maç izlerken korna çalıp, statta olduğu gibi tezahürat yapmalarını istedi.
Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray'ın Henry Onyekuru çıkmazı

Galatasaray, kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek Henry Onyekuru'yu kadroda tutmanın planlarını yapıyor. Monaco'nun ise Nijeryalı oyuncunun yeniden kiralanmasına sıcak bakmadığı belirtildi.

Galatasaray, bir kez daha Onyekuru'yu kiralamak istiyor. Nijeryalı oyuncunun kulübü Monaco'nun ise, bu isteğe olumlu yaklaşmadığı belirtildi.
Fransız kulübünün koronavirüs salgını sonrasında ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı için Onyekuru'yu elden çıkarmayı planladığı öğrenildi.
Monaco'nun sezonun ikincisi yarısında geldiği Galatasaray'da performansını artıran Onyekuru için 13 milyon euro bonservis bedeli isteyebileceği kaydedildi. Galatasaray, Onyekuru'yu Everton'dan kiraladığı dönemde de aynı sıkıntıyı yaşamıştı.
Nijeryalı oyuncu, 2018-2019 sezonunda sarı-kırmızılı forma ile 14 gol ve 5 asiste imza attı.
Galatasaray sezon sonunda Onyekuru'yu tekrar kiralamak istemiş, İngiliz kulübü ise oyuncusunu Monaco'ya satmıştı.
Sezonun ikinci yarısında Galatasaray'a gelen Henry Onyekuru, 7 maçta 1 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi.
Nijeryalı oyuncu özellikle Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup ettiği maçtaki futboluyla beğenilmişti.
Kaynak: TRT SPOR

Formula 1'de "2 yarış" tartışması

Formula 1 yönetiminin hafta sonunda 2 yarış fikri, takımlardan kabul görmedi. İtalyan basını, organizasyona katılan 10 ekibin de bu seçeneğe karşı olduğunu yazdı.

Formula 1'de sezonun ilk 9 ayağı koronavirüs salgını nedeniyle yapılamadı. Böylece 22 yarışlık takvimin gerçekleşmesi imkansız hale geldi.
Formula 1 yönetimi durumu çözmek için farklı seçenekleri değerlendiriyor.  Bunlar arasında aynı pistte iki yarış yapmak ve hatta bir hafta sonunda iki yarış yapmak da var.
Ancak İtalyan basını, takımların bu fikre baştan ret oyu verdiğini iddia etti. Corriere dello Sport'un haberine göre 10 ekipten hiçbirisi, bir hafta sonunda iki yarış fikrini desteklemiyor.
Takımlara göre bu seçenek maddi anlamda pek de faydalı olmayacak. Ayrıca ilk yarışta kaza yapan sürücünün ikinci yarışta yer almama riski yaşanacak.
Tüm bu ihtimaller ve tepkiler ışığında Formula 1 yönetiminin nasıl bir yol tercih edeceği merak konusu.

Meksika'da küme düşme kaldırıldı

Meksika Birinci Futbol Ligi'nde (Liga MX) 5 yıl süreyle küme düşme kaldırıldı.

Liga MX Yönetim Kurulu Başkanı Enrique Bonilla, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ligdeki 18 kulüp başkanının video konferans yöntemiyle katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini duyurdu.
Yaşanan mali problemlerden dolayı zor günler geçiren Meksika futbolu için bir adım attıklarını ifade eden Bonilla, toplantıda oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda 5 sezon boyunca birinci ve ikinci ligler arasında düşme ve yükselmenin kaldırıldığını belirtti.
Bonilla, kararı daha önceden kabul eden ve genç oyuncu yetiştirme görevini üstlenecek ikinci lig kulüplerinin her birine 5 yıl boyunca sezon başına 845 bin dolar para yardımı yapılacağını kaydetti.
Öte yandan Bonilla, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ikinci ligde 2019-2020 sezonunun iptaline karar verildiğini ve şampiyon ilan edilmeyeceğini açıkladı.
Meksika'da 10. haftası geride kalan Liga MX'in kapanış liginde karşılaşmalar, koronavirüs salgını nedeniyle geçen ay askıya alınmıştı.

Kevin-Prince Boateng'in hedefi şampiyonluk

Beşiktaşlı futbolcu Kevin-Prince Boateng, siyah-beyazlı takımın Süper Lig'de bu sezon şampiyon olacağını iddia etti.

Beşiktaş Kulübünün Instagram hesabına konuk olan Ganalı futbolcu, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Siyah-beyazlıların ara transfer döneminde renklerine kattığı 33 yaşındaki hücuma yönelik orta saha oyuncusu, şunları kaydetti:
"Boateng ve Beşiktaş olarak yapacağımız çok iş var. Frankfurt'ta oynarken 'Kupayı kazanacağız.' demiştim, kimse inanmamıştı ama kazandık. Şimdi de şunu söylüyorum; lig tekrar başlayınca Boateng ve Beşiktaş olarak birçok şey yapacağız ve şampiyon olacağız. Ondan sonra da inanılmaz bir kutlama yapacağız."
Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında karantina sürecini İtalya'da geçiren Boateng, futbolu çok özlediğini belirterek, "Her gün yaptığımız bir iş. Sahaya çıkmayı, taraftarlarla bir arada olmayı, topa dokunmayı çok özledim. Bundan uzak kalınca özlüyorsunuz ve etkileniyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.
Evde eski maçları izlediğini söyleyen Ganalı oyuncu, "Benim oynadığım dönemde Milan'ın bir maçına denk geldim, onu izledim. O zaman ne kadar çok koştuğum dikkatimi çekti. Ayrıca birçok futbolcunun attığı en güzel golleri izliyorum." şeklinde konuştu.
Karantina döneminde kendisini keşfettiği bir şey olmadığını kaydeden Boateng, temizlik ve yemek gibi işleri bundan önce de yaptığını belirtirken Türkçesini geliştirmeye çalıştığını söyledi.
Yardım kampanyalarına futbolcuların ilk katılanlar olması gerektiğini aktaran siyah-beyazlı futbolcu, "Biz oyuncular olarak en ön safta yer almalıyız. Ünlüyüz, toplumdaki konumumuz bizi rol model haline getiriyor. Yaptığımız işin bize getirdiği getirilerle farklı bir statümüz var. Katkı anlamında rol model olmalıyız." şeklinde görüşlerini aktardı.
İtalya'da bulunan siyah-beyazlı futbolcu, Milano'da hayatın yavaş yavaş düzelmeye başladığını, ülkesi Gana'nın ise Avrupa'daki kadar kötü bir durumda olmadığını kaydetti.

"Beşiktaş'a kalleşlik, hainlik yapıldı"

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, "İnsan evinden para çalar mı? Üzülüyorum. Beşiktaş'a kalleşlik, hainlik yapıldı." dedi.

Beşiktaş Kulübünün Instagram hesabında yapılan canlı yayında açıklamalarda bulunan Tevfik Yamantürk, siyah-beyazlı kulübün mali açıdan ciddi problemi olduğunu kaydetti.
Kulübün parasının olmadığını aktaran Tevfik Yamantürk, "Beşiktaş'ın ciddi problemleri var. İnsana oksijen gerekir. Oksijen alamazsak üstü boş. Beşiktaş'ın da oksijeni paradır ama paramız yok. Ben hala Beşiktaş'ın buradan çıkacağını düşünüyorum. Alacaklılar, ineğin memesine hortumu bağlamış, süt bitmiş kan geliyor, ineğin etinden faydalanmayı düşünüyor. Buna izin vermemeliyiz. Bankalar da kendine gelmeli. Durum böyleyken 'Başkan taze para koysun.' diyorlar. Başkan taze para koydu. 'Para koysun' diyen insanlar, hayatlarını herhalde kendi maaşlarından başka maaş ödememiş insanlar." diye konuştu.
Yamantürk, başkan Ahmet Nur Çebi ile istişareler yaptıklarına değinerek, "Ali Koç, Fenerbahçe'ye 50 milyon euro verdi. Sonrasında da gruptan sponsorluklar getirdi. Yine açıkları var. Bizim durumumuz diğerlerinden daha iyi. Borcu yönetmek serveti yönetmekten daha zor ve önemlidir. Bu ancak ahlaklı insanlarla yapılır. Hala o noktadayım. Fikret Orman ile hala görüşüyorum. Beni dinlemedi. Ben haklı çıktım. Yeni başkanımız sağ olsun bizi dinliyor. İnşallah bu işe çözüm bulanacak." ifadelerini kullandı.
Kulüp yönetimlerinin kurallara bağlanması gerektiğini dile getiren Yamantürk, "Arkadaş ortamında 'Devlet bu borçları silsin' dendi. Devlet bu borçları silerse, hayatında maça gelmemiş, maç ile alakası olmayanın hakkını gasp etmiş olacağız. Bu işte kural yok. Çok kolay şöhret ve zengin oluyorsunuz. Bu iş yeniden soygun noktasına gelecekse, Türk halkının suçu nedir? Böyle şey olmaz. Ciddi kurallar getirilmelidir. Beşiktaş için hala kötümser değilim. Bu iş Beşiktaş'ın değil, alacaklının da problemi oldu. Onlar da başkanın karşısına çıkmıyor. Bu işler Süleyman ağabeyden sonra başladı. Garip garip paralar verilmeye başlandı. Çünkü yaptırım yok. Bu işler neden Almanya'da olmuyor? Kurallar var. Kimse kendini kuraldan akıllı olduğunu ispatlamaya çalışmayacak ve yaptırımı olacak." şeklinde konuştu.
"Beşiktaş daha iyi yönetilseydi çok daha iyi yerlerde olabilirdi"
Tevfik Yamantürk, siyah-beyazlı kulübün unutulmaz başkanı Süleyman Seba'dan sonra gelen yönetimlerin Beşiktaş'ı çukura götürdüğünü söyledi.
İsim vermeden eski başkanlar Yıldırım Demirören ve Fikret Orman'ı işaret eden Yamantürk, "Futbol ekonomisi çok büyüdü. Beşiktaş daha iyi yönetilseydi çok daha iyi yerlerde olabilirdi. Çok yazık oldu. Eğer utanma duygunuz, mahcup olma duygunuz yoksa yüzünüz kızarmıyorsa bundan daha kolay şöhret olacak ve varlık sahibi olunacak yer yok. Beşiktaş'a yazık değil mi? Gözümüz gibi bakmalıyız. İnanamıyorum. Süleyman ağabeyden sonra gelen bu işi çukura götürdü ve çıkamıyoruz. Serdar Bilgili'den bahsetmiyorum. İsmini söylemek istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Beşiktaş'a kalleşlik, hainlik yapıldı"
Divan kurulu başkanı Yamantürk, kulübe kalleşlik ve hainlik yapıldığını ileri sürdü.
Kulüp çalışanlarına verilen sözlerin tutulamadığını anlatan Tevfik Yamantürk, "Ben olsam genç takım ile çıkarım. Evde olmayan camide haramdır. Biz şu anda çalışanlarımıza taahhütlerimizi yerine getiremiyoruz. Adamın evinde çoluk çocuk aç, adam her geceyi başka yerde sabahlıyor. Böyle bir düzen olabilir mi? Kimseye üzülmeden, bir futbolcu ile havada iki tane daha sözleşme imzalamadan, Beşiktaş'ı kendi evi gibi yöneterek... İnsan evinden para çalar mı? Üzülüyorum. Beşiktaş'a kalleşlik, hainlik yapıldı. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Beşiktaş markası çok büyük markadır." şeklinde görüş belirtti.
Sosyal medya üzerinden mevcut yönetimi eleştiren eski yöneticilere tepki gösteren Yamantürk, "Hala neyi arıyor anlamış değilim. Utanması olmayanlar Beşiktaş sayesinde ekonomik ve sosyal anlamda sınıf atladılar. Kulübe bu şekilde geri gelemezsin. Camia sizi bu şekilde kabul etmez. Seçimin ertesi günü ilk maça gelebiliyorsan demek ki çok iyi bir yönetim sergilemişsindir. Maça gelmeden sosyal medyadan her gün yazılar yazılıyor. Bunlar bence herkese zarar veriyor." şeklinde konuştu.

Real Madrid'den savunma planı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, geçtiğimiz sezon 50 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Eder Militao’nun iyi performans gösterememesi sonrasında savunmaya transfer yapmak için kolları sıvadı. 

İspanyol devi Real Madrid, savunmasını güçlendirmek adına transfer yapmaya hazırlanıyor. Madrid ekibinde Sergio Ramos’un sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Bununla birlikte Porto’dan yüksek bir bonservis bedeliyle kadroya dahil edilen Eder Militao da istenilen performansı ortaya koyamadı.
İspanya'nın önde gelen gazetelerinden Mundo Deportivo'da yer alan habere göre mor-beyazlı ekipte transfer çalışmaları iki isim üzerinde yoğunlaşmış durumda.
RB Leipzig formasıyla Almanya’da başarılı bir performans ortaya koyan Dayot Upamecano ve Juventus’un Ajax’tan kadrosuna kattığı Matthijs de Ligt transferde adı geçen ilk isimler. Upamecano’nun RB Leipzig ile 1 yıllık sözleşmesi kalması bu oyuncuyu bir adım öne çıkarsa da futbolcuyu transfer etmek isteyen tek takım Real Madrid değil.
Mor-beyazlılarla adı anılan diğer bir isim ise geçtiğimiz sezon başında rekor bedelle Ajax’tan Juventus’a transfer olan de Ligt. 20 yaşındaki genç stoper, Juventus’a yeni transfer olmasına rağmen Madrid’den gelecek bir teklifle İspanya’nın yolunu tutabilir.
Kaynak: DHA

NBA maaşlarda indirime gitti

NBA'de lig yönetimi ile Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği (NBPA) maaş indirimi konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre oyuncularının maaşlarında yüzde 25 kesinti uygulanacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak etkilenen kulüpler, oyuncuların maaşlarında indirime gidiyor.
Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA'de de durumlar aynı. NBA'de maaş indirimi konusunda lig yönetimiyle basketbolcular yüzde 25'lik indirim oranında anlaşmaya vardı.
NBA'in resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, lig yönetimi ile Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği'nin (NBPA) maaş indirimi konusunda anlaşmaya vardığı duyuruldu. Anlaşmanın 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağını belirtildi.,
Kaynak: İHA

Moussa Sow'dan Fenerbahçe açıklaması

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Senegalli yıldız Moussa Sow, "Fenerbahçe'ye transferimde Dia ve Niang'ın rolü büyük oldu. Şimdi dönüp bakınca bu tercihimden dolayı gerçekten çok mutluyum" dedi.

34 yaşındaki golcü oyuncu Moussa Sow, Paris Saint-Germain Academy Turkey'in sosyal medya hesabında canlı yayına katılarak merak edilen soruları yanıtladı. Korona virüs salgını döneminde çalışmalarına bireysel olarak Fransa’da devam eden Sow, Paris Saint-Germain Academy Turkey Menajeri Hüseyin Beyazıt’la bir video röportaj gerçekleştirdi.
"Fenerbahçe tercihimden dolayı gerçekten çok mutluyum"
Moussa Sow, 2012-2015 yılları arasında forma giydiği Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatarak, "O dönemde Senegal Milli Takımı ile kamptaydım. İngiltere’den çok teklifler aldım. Dia ve Mamadou Niang hem Fenerbahçe hem Türkiye’den hem de taraftarlardan çok iyi bahsetmişti. Onların görüşlerinin rolü büyük oldu. Ben de kulüp tarafından ısrarla istenince, doğru tercih olacağını hissettim. Şimdi dönüp bakınca bu tercihimden dolayı gerçekten çok mutluyum" dedi.
"Bir proje takımını seçebilirim"
Şu an boşta olan ve gelecek sezonla ilgili planlarından bahseden 34 yaşındaki Moussa Sow, "Koronavirüs salgınından dolayı biraz sorun var ama bazı takımlarla bağlantı halindeyim. Farklı ülkelerden teklif var. Gideceğim yerin bir proje takımı olması beni çok mutlu eder. Neler olacağını göreceğiz. En iyi gözüken tercihi yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.
Başarılı futbolcu, "Fenerbahçe formasıyla en beğendiğim ve en unutamadığım gol, Galatasaray’a röveşata ile attığım goldür. Kulübe o sene gelmiştim ve evimizdeydik. O gol beni çok mutlu etmişti" diye konuştu.
"Türk Milli Takımı çok iyi bir jenerasyon yakaladı"
Türkiye Milli Takımı’nın çok iyi bir jenerasyon yakaladığını dile getiren Senegalli golcü, "Takımın enerjisi saha içerisinde hissediliyor. Kendilerini belli ediyorlar ve biz buradayız diyorlar. Gelecek dönemde çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu zorlu salgın süreci sonrası sık sık yaptığım gibi yine Türkiye’ye geleceğim" şeklinde konuştu.
"Eminim ki uzun vadede büyük yıldızlar çıkaracağız"
Moussa Sow’un Paris Saint-Germain Academy Turkey’e dair sözlerinden satır başları ise şu şekilde oldu:
"Paris Saint-Germain gibi büyük bir markanın Türkiye’ye gelmesi çok önemli. Çünkü Türkiye bir futbol ülkesi. Paris Saint-Germain son dönemde A takım düzeyinde de, altyapı seviyesinde de büyük yatırımlar yaptı. Biz de akademimizde sadece sporcu değil, Türk sporuna fayda getirecek hocalar da yetiştiriyoruz. Akademi olarak fark oluşturduğumuzu net olarak söyleyebilirim. Şu an PSG Academy Turkey’de çok kaliteli futbolcularımız var. Eminim ki uzun vadede büyük yıldızlar çıkaracağız."
Kaynak: İHA

N'Sakala İstanbul radarında

Aytemiz Alanyaspor'un başarılı sol beki Fabrice N'Sakala turuncu yeşilli takımdaki performansıyla büyük takımların radarına girdi.

Aytemiz Alanyaspor'un sol beki Demokratik Kongolu 29 yaşındaki Fabrice N'Sakala'nın bu sezon sonu turuncu yeşilli takımdaki sözleşmesi sona eriyor.
Başarılı sol bekin Alanyaspor'daki istikrarlı ve iyi oyunuyla büyük takımların radarına girdiği iddia edildi. Alanyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan Demokratik Kongolu oyuncu 2017-2018 sezonunun başında Belçika'nın Anderlecht takımından transfer edildi.
3 sezondur turuncu yeşilli formayı giyen N'Sakala, Alanyaspor'un sol bekteki değişmez ismi oldu. Her geçen sezon başarısının üstüne koyan sol bek bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 27 maçta forma giyerken, 1 asist yaptı. Toplam 2 bin 400 dakika forma giyen N'Sakala, bugüne dek Alanyaspor ile toplam 120 maça çıktı ve 7 asisti bulunuyor.
8 farklı hocayla çalıştı
Alanyaspor'da forma giydiği bu 3 sezonda 8 farklı teknik direktörle çalışan Fabrice N'Sakala en çok forma şansını Saffet Susiç ile buldu. N'Sakala, bugüne dek Hüseyin Kalpar (13), Saffet Susiç (29), Hikmet Karaman (5), Mesut Bakkal (21), Mustafa Camunak (1), Sergen Yalçın (22) ve Erol Bulut (27) ile çalışma fırsatı buldu. Mevcut teknik direktör Erol Bulut'un da sol bekte vazgeçemediği isim olan N'Sakala, forma şansını koruyor.
Süper Lig'in en başarılı top çalma istatistiklerine sahip futbolcuları arasında yer alan sol bekle ilgili bu sezon çok fazla transfer dedikodusu çıktı.
Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın peşinde olduğu dedikoduları basında yer alırken, sarı lacivertli ekibin sezon sonu için anlaştığı da iddia edildi. Son olarak Fabrice N'Sakala'yı Beşiktaş'ın teknik direktörü ve eski hocası Sergen Yalçın'ın kendisini istediği öne sürülürken, sezon sonu Alanyaspor'da kalıp kalmayacağı merak konusu.
Kaynak: DHA

17 Nisan 2020 Cuma

"Talisca Çin'e giderek hata yaptı"

Denizlispor'un tecrübeli futbolcusu Olcay Şahan, TRT SPOR Instagram canlı yayınına katıldı. Denizli'de mutlu olduğunu belirten Şahan, kariyerinin her dönemi ile ilgili gelen sorulara samimi cevaplar verdi. İşte o röportaj...

TRT SPOR, Instagram hesabından canlı yayınlara devam ediyor. Son canlı yayın konuğumuz; Denizlispor'un başarılı futbolcusu Olcay Şahan oldu. Şahan, TRT SPOR muhabiri Yasin Dallı'ya Beşiktaş'taki feda döneminden, karantina günlerine kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı.
Trabzonspor'da oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Sosa hakkında Olcay, "Sosa çok büyük bir futbolcu. Trabzon'a gelmeden önce onu günlerce aradım. İkna etmeye çalıştım. Gelmesi için ben ikna ettim diyebilirim. Gerçekten müthiş bir oyuncu ve kalitesini gösteriyor" dedi.
Olcay, beraber oynadığı Talisca hakkında ise övgü dolu sözlerde bulundu.
İşte Olcay'ın diğer açıklamalarından satır başları...
"Denizli'de çok mutluyum. İyi de performans gösteriyoruz. Karantinaya girmeden önce son 3 hafta 7 puan almıştık ve performansımız da yükselişteydi."
"Denizli'de taraftar desteğimiz çok iyi ve onlar bizi desteklediği zaman çok başka oynuyoruz."
"Oynadığım her takımda güzel zamanlar geçirdim. İnsanlar hala bana her takımdan destek mesajları gönderiyor. Böyle bir intiba bıraktığım için de ayrıca mutluyum."
"Talisca da oynadığım en iyi oyunculardan biriydi. Antrenmanlarda topa Rivaldo gibi vuruyordu, zaten Rivaldo'ya benzetiyordu kendisini. Çin'e gitmekte bence hata yaptı, Avrupa'da kalsa kariyeri çok başka olabilirdi."
"Evdeyiz, yemek de yapıyoruz. Menemen yapmayı hala çok seviyorum. Eskiden soğanlı yerdim ama şimdi soğan koymuyorum, yumurta kırıyorum. Bence o da herkese göre değişir."
"Ben kolbastıyı daha Türkiye'ye gelmeden, Almanya'da televizyon karşısında denemeler yaparak öğrendim. Trabzon'da da her maç sonrası oynuyorduk."
OLCAY ŞAHAN İLE KISA KISA
Defans futbolu mu? Hücum futbolu mu?
En iyi defans, hücumdur.
Ronaldo mu? Messi mi?
Ronaldo. Çok çalışıyor ve bu çalışma stilii seviyorum. Ama Olcay mı? Ronaldo mu? diye sorsan, Olcay derdim. (Gülerek)
En unutamadığın maç?
Kesinlikle İnönü'de Gençlerbirliği'ne karşı oynadığımız, İnönü'nün son maçı.
En unutamadığın gol?
Fenerbahçe'ye 90+3'te attığım gol.
Sosa mı? Talisca mı? 
Sosa.
Oynadığın en iyi yabancı futbolcu? 
Sosa.
Oynadığın en iyi yerli futbolcu?
Oğuzhan Özyakup, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür.

Kaynak: TRT SPOR

"Türkçe isim seçmek zorunda olsam, Şahin'i seçerdim"

Anadolu Efes'in Türk vatandaşlığına geçen yıldız basketbolcusu Shane Larkin, Türkçe bir isim seçmek durumunda kalsaydı "Şahin" ismini tercih edeceğini söyledi. 

Instagram hesabında takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan Larkin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle liglere verilen arada çalışmalarını ABD'deki evinde sürdürdüğünü belirtti.
ING Basketbol Süper Ligi'nde iyi bir sezon geçirdiklerini dile getiren Larkin, "Şampiyonluk hedefimiz vardı ancak şimdi koronavirüs yüzünden bunun mümkün olup olmayacağını görmek zor." ifadesini kullandı.
Başantrenör Ergin Ataman ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden 27 yaşındaki basketbolcu, "İkimiz de benzer enerjiye sahibiz, ne yapmak isteğimizi biliyoruz. O beni oyuncu olarak, ben de onu koç olarak çok iyi anlıyorum." yorumunu yaptı.
Larkin, Anadolu Efes'teki geleceği hakkındaki soruya, "İki senedir buradayım ve benim için en uzun süre oynadığım takım oldu. Efes için derin bir sevgim var. Burada olmaktan çok mutluyum ancak gerçekleştirmek istediğim başka hedeflerim ve hayallerim de var. Gelecekte ne olur bilmiyorum ama şu anda tek düşündüğüm takımda başarılı olmak." yanıtını verdi.
A Milli Basketbol Takımı'nda henüz oynayamadığını hatırlatan yıldız basketbolcu, takımın bir parçası olduğu için gurur duyduğunu belirtti.
Türkçe bazı kelimeler öğrendiğini anlatan Larkin, "Favori kelimem 'kolay gelsin.' Bunu sık olarak kullandığımı söyleyebilirim. Türkçe'de daha akıcı olmak isterdim ama öğrenmesi zor dil. Türkçe isim seçmem gerekseydi Şahin'i seçerdim. Birçok insan bana Şahin diyor." şeklinde konuştu.
Larkin, favori yemeklerinin köfte ve mantı olduğunu, tatlılardan ise baklavayı beğendiğini söyledi.
Türkiye'de basketbolculardan Şehmus Hazer ve Onuralp Bitim'i beğendiğini kaydeden Larkin, idolünün ise Allen Iverson olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA

İngiltere Premier Lig'de hedef ligi tamamlamak

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan Premier Lig'de sezonun tamamlanması hedefleniyor.

İngiliz basınında yer alan habere göre, Premier Lig yönetimi ve kulüplerin yetkilileri video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.
Haberde toplantının ardından yapılan açıklamaya yer verilirken, maçların yeniden başlatılmasıyla ilgili çeşitli senaryolar üzerinde çalışıldığı kaydedildi.
İnsan sağlığının birinci öncelik olduğu vurgulanan açıklamada, "2019-2020 sezonunu tamamlama hedefimiz devam etmekte ancak koronavirüs nedeniyle kesin bir tarih verilememektedir. Premier Lig, sağlık koşulları elverdiği zaman yeniden başlayacaktır." ifadelerine yer verildi.

"Feyenoord'a kendimi geliştirmek için geldim"

Beşiktaş'ın Hollanda 1. Futbol Ligi ekiplerinden Feyenoord'a kiraladığı Oğuzhan Özyakup, Hollanda ekibine kendini geliştirmek için geldiğini söyledi.

Oğuzhan Özyakup, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı Yunus Emre Enstitüsü'nün sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan #EvdeKalZindeKal etkinliğinde açıklamalarda bulundu.
Devre arası transfer döneminde Beşiktaş'tan Feyenoord'a kiralık olarak transfer olduğunu hatırlatan Oğuzhan, "6 ay kiralandım ama 2-3 ay sürdü. Beşiktaş'ta zor bir dönem geçirdim, Feyenoord'a kendimi geliştirmek, belki tekrar bir transfer yapmak için geldim. Hollanda'dayım, her şey yolunda." ifadelerini kullandı.
Hollanda'daki antrenmanları hakkında da bilgi veren Oğuzhan Özyakup, "Kulübümüz bir program gönderdi, uygulamalar üzerinden idman yapıyoruz. 45 dakikalık idman oluyor. Hollanda'da dışarı çıkabiliyorsun ama 3 kişiden fazla grup oluşturamıyorsun, 1,5 metrelik mesafe olması gerekiyor. Genellikle parkta tek başıma koşu yapıyorum. Arkadaşımın spor salonu var onunla mesafeyi koruyarak idman yapıyorum. Uygulama üzerinden fitness hocası ile bir araya geliyoruz. Hocamız tüm hareketleri gösteriyor. Sabah 10-11'de terasımda idmanı yapıyorum." ifadelerini kullandı.
Salgın döneminde herkesin yaşamın değerini daha iyi anladığını aktaran Oğuzhan, "Bazı şeylerin farkına varmaya başladık sanırım. 27 yaşındayım, benim yaşımdakiler sadece ufak bir griple atlatırım diye düşünüyordu ama burada önemli olan anne-baba ve dedelerimiz. Onlar için çok riskli, evde kal sağlıklı kal, sadece bu korona ile ilgili değil, genelde de spor yapmak sağlımız için çok önemli. İnşallah bunu atlattıktan sonra insanlar evde yaptıkları spora devam ederler." değerlendirmesinde bulundu.
Espor'da düzenlenecek bir turnuvada milli futbolcu Kaan Ayhan ile birlikte Türkiye'yi temsil edeceklerini de sözlerine ekleyen Oğuzhan, "Bu ayın sonunda her milli takımdan iki oyuncunun katılacağı, Avrupa şampiyonası gibi bir turnuva düzenlenecek. Kaan ve ben Türk Milli Takımını temsil edeceğiz. İnşallah o turnuvada başarılı oluruz. Genel olarak evde olmayı çok severim. Bu yönden biraz da işime geldi, FIFA'yı biraz geliştirdim diyebilirim." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA

Bafetimbi Gomis en iyi 11'ini açıkladı

Suudi Arabistan ekibi Al Hilal'da futbol yaşımını sürdüren Galatasaray'ın eski golcüsü Bafetimbi Gomis, kariyerinde birlikte oynadığı en iyi 11'i seçti. Gomis birlikte çalıştığı en iyi teknik direktör olarak Fatih Terim'i seçti.

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen golcü futbolcu Bafetimbi Gomis, Fransız basınına yaptığı açıklamada kariyerinde birlikte oynadığı futbolculardan en iyi 11'i oluşturdu.
Gomis takımın teknik direktörü olarak Galatasaray'da oynarken takımın başında olan Fatih Terim'i seçerken onun hakkında, "Fatih Terim, Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kazanmayı başaran bir teknik direktör. Çok sayılan biri. Kazanma kültürü var. Bu takımı sonuna kadar götürebilir" yorumunda bulundu.
Gomis, birlikte oynadığı en iyi 11'i Hugo Llrois, Eric Abidal, Lilian Thuram, Dejan Lovren, Samuel Umtiti, Patrick Vieira, Blaise Matuidi, Miralem Pjanic, Franck Ribery, Florian Thauvin ve Karim Benzema olarak belirledi.
34 yaşındaki futbolcu yedek kaleci olarak da Galatasaray'dan takım arkadaşı Fernando Muslera'yı listeye aldı. Yedeklerde ayrıca Willy Sagnol, Yohan Benalouane, Henri Bedimo, Joshua Guilavogui, Mohammad Al Shalhoub ve Thierry Henry yer aldı.
Kaynak: İHA

İspanya Futbol Federasyonu'ndan Avrupa kupaları planı

İspanya Futbol Federasyonu, korona virüs nedeniyle sezonun oynanmaya devam edilememesi halinde mevcut puan cetvelindeki ilk 4 takımın Şampiyonlar Ligi'ne gideceğini açıkladı.

İspanya Futbol Federasyonu, korona virüs salgını sebebiyle lig senaryoları üzerine bir açıklama yayınladı.
Federasyon Genel Sekreteri Andreu Camps, liglerin başlamaması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımların mevcut puan durumuna göre belirleneceğini açıkladı.Yapılan açıklamada, sezonun oynanmaya devam edilememesi halinde ligin 27. haftası itibariyle tescil edileceği ve ilk 4 sırada yer alan takımların UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacağı belirtildi.
Mevcut durumda La Liga’da Barcelona (58), Real Madrid (56), Sevilla (47) ve Real Sociedad (46) Şampiyonlar Ligi’nde, Getafe (46), Atletico Madrid (45) ve Kral Kupası finalisti Athletic Bilbao ise UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanacak.
Kaynak: İHA

"Ligler Antalya'da oynanabilir"

Koronavirüs salgını yüzünden ertelenen lig maçlarının ne olacağı konusunda gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. Federasyonun vereceği karar beklenirken, Türkiye Spor Turizmi İhtisas Başkanı Şamil Yaşacan'dan Antalya önerisi geldi.

Dünya'da koronavirüs salgını etkisini devam ettirirken, futbol ekonomosi de zorlanıyor. Salgın sebebiyle ertelenen maçların geleceği, Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karara bağlı.
Herkes toplantıdan çıkacak haberi beklerken, Türkiye Spor Turizmi İhtisas Başkanı Şamil Yaşacan, maçların Antalya'da oynanması konusunda açıklama yaptı.
Antalya'da 200'ün üstünde FIFA standartlarına uygun saha olduğunu belirten Yaşacan, 4-5 ligin aynı anda oynanabileceğini söyledi.
Maçların gece oynanabileceğini de belirten Şamil Yaşacan, ışıklandırma ve teknik altyapının HD yayınlara uygun olduğununu da dile getirdi.
Spor Turizmi İhtisas Başkanı, sadece Türkiye'de değil UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi dahil dünyadaki bütün liglere aday olduklarını ifade etti.
Antalya'daki otellerin Karantina şartlarını yerine getirebileceğini belirten Yaşacan, "Eğer lig oynanacaksa, Antalya en uygun yer" dedi.
Kaynak: TRT SPOR

Fenerbahçe'ye Jose Callejon transferinde rakip çıktı

Fenerbahçe'nin ilgilendiği isimler arasında olan Jose Callejon için bir rakip de İspanya'dan çıktı. 33 yaşındaki oyuncuya, Valencia'nın talip olduğu iddia edildi.

Fenerbahçe'nin gündeminde olan Jose Callejon için İspanyol ekibi Valencia devreye girdi.
İtalyan basını, sarı lacivertlilerin Finansal Fair-Play nedeniyle 33 yaşındaki oyuncunun yıllık 3 milyon euroluk kontratını karşılayamadığını öne sürdü.
Yapılan haberde, iki yıllık sözleşmenin yanında Callejon'a, Napoli'de kazandığının daha altında bir teklif sunan sarı-lacivertlilere bu transferde Valencia rakip olduğu belirtildi.
Oyuncu ve menajeriyle temasları sıklaştıran İspanyol kulübü, yüksek maaş ödeyerek bonservisi olmayan Callejon'u ikna etmeyi hedefliyor.
Fenerbahçe, Callejon transferinde Valencia'nın bu girişimiyle birlikte geri planda kaldı.
İtalyan basını, sarı-lacivertliler oyuncuya 3 milyon euro ve üzerinde bir teklif sunamayacağını da iddia etti.

Nijeryalı Dickson Etuhu futboldan 5 yıl men edildi

İsveç'in Rössjöholm takımında forma giyen Nijeryalı futbolcu Dickson Etuhu, şike yaptığı gerekçesiyle 5 yıl men cezası aldı.

İsveç Futbol Federasyonu, Mayıs 2017'de AIK Solna forması giyerken takım arkadaşı Kyriakos Stamatopoulos'a düşük performans sergilemesi için 2 milyon İsveç kronu (yaklaşık 1,3 milyon lira) teklif eden Etuhu'ya Nisan 2025'e kadar futboldan men cezası verildiğini duyurdu.
Etuhu ile söz konusu şike girişimine dahil olan İsveçli eski futbolcu Alban Jusufi'nin de aynı tarihe kadar futboldan men edildiği belirtildi.
Federasyonun açıklamasında, kaleci Stamatopoulos'un Stockholm'de bir restoranda kendisine yapılan para teklifini bildirmesinin ardından AIK Solna ile Göteborg arasında oynanması gereken karşılaşmanın ertesi güne ertelendiği de hatırlatıldı.
İngiltere'de Manchester City, Norwich City, Sunderland, Fulham, Blackburn Rovers gibi takımlarda görev alan 37 yaşındaki orta saha oyuncusu Etuhu, AIK Solna forması giydikten sonra Ağustos 2017'de Rössjöholm'a transfer olmuştu. Etuhu, Nijerya Milli Takımı'nda ise 33 kez görev yaptı.

Ahmet Ağaoğlu:"Ligler, şu anki haliyle tescil edilmeli. Play-off olamaz"


Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Sörloth konusunda kimse spekülasyon yapmasın. Şu anda transferi düşünecek durumda değiliz" dedi. Süper Lig'in geleceğine de değinen Ağaoğlu, "Süreç uzarsa ligler, şu haliyle tescil edilmeli" diye konuştu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Milliyet Gazetesi'ne konuştu.
"20 Nisan'da Trabzon'da olacak"
Alexander Sörloth konusunda bir sıkıntı olmadığını belirten Başkan Ağaoğlu, "Norveç hükumeti oyuncumuza bir jest yaptı ve o da ülkesine gitti. 20 Nisan’da Trabzon'da olacak. Sonrasında 14 gün karantinaya girecek ve takım arkadaşlarıyla çalışmaya başlayacak" dedi.
 "Şu anda transferi düşünecek durumda değiliz"
Sörloth hakkında kimsenin spekülasyon yapmamasını isteyen Ahmet Ağaoğlu, "Şu anda transferi düşünecek durumda değiliz. Günü geldiğinde çözemeyeceğimiz bir sorun yok, taraftarımız rahat olsun” ifadesini kullandı.
Koronavirüsün en çok futbol sektörünü etkileyeceğini kaydeden Trabzonspor Başkanı, "3 Mayıs'ta takımımız toplanacak. Futbolda kayda değer bir daralma söz konusu olacak. Bizim hedefimiz küçülerek büyümek” dedi.
"Eğer süreç uzarsa ligler, şu anki haliyle tescil edilmeli"
Liglerin başlangıç tarihi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirten Ağaoğlu, "Haziran deniyordu, ancak süre uzayabilir. Şunu söyleyeyim, eğer süreç uzarsa ligler, şu anki haliyle tescil edilmeli. Play-off olamaz. Ligleri oynanmamış saymak hiç de sağlıklı olmaz" şeklinde görüş belirtti.

Mario Jardel: "Cristiano Ronaldo topa vurmayı benden öğrendi"

Galatasaray’ın efsane golcüsü Mario Jardel, Türkiye ve Galatasaray’ı çok özlediğini ifade ederek, “Şu anda teknik direktör olmak için her şeye sahibim. Bir gün Türkiye'de bana bu şans verilirse; tercihim Galatasaray'dan yana olur” dedi.

2000 yılında kazanılan UEFA Kupası, Türklere Avrupa'nın yolunu açtı. Fatih Terim'in yerine takımın başına Mircea Lucescu'yu getiren sarı-kırmızılılarda; kazanılan başarıyı daha da ileriye götürmek için bir süper yıldız transferine ihtiyaç vardı. O dönem Porto'da 13 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan ve 10 kez rakip fileleri sarsan Mario Jardel, Avrupa'nın dev kulüpleri tarafından transfer listesinin en başındaki isimdi. Sarı-kırmızılılar, o dönem için 17 milyon Euro gibi astronomik bir bonservis bedelini gözden çıkarıp Brezilyalı yıldızı kadroya katmaya başardı. 1999-20'nin UEFA Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray, dönemin Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ile Süper Kupa Finali'nde karşılaştı. Finalde attığı iki gole Süper Kupa'yı Galatasaray'a kazandıran Sambacı, 2000-01 sezonunda sarı-kırmızılı formayla çıktığı 41 maçta 33 kez rakip fileleri sarsıp adeta gol makinesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştı.
Sarı-kırmızılı ekipte sadece 1 sezon forma giymesine karşın, taraftarların gönlünde taht kurmayı başaran "Süper" Mario Jardel, Asist Analiz'in Instagram hesabının canlı yayın konuğu oldu. Brezilyalı veteran golcü, Neslihan Ablay'ın sorularına içtenlikle yanıt verdi.
Çalışmalarına evinde devam ettiğini belirten Jardel, "Koronavirüs nedeniyle evimde çalışmalarıma devam ediyorum. Tüm Galatasaray taraftarlarına buradan selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.
Efsanevi golcünün Asist Analiz'in Instagram hesabındaki canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde:
Cristiano Ronaldo topa vurmasını benden öğrendi diye bir cümleniz var mı? Bu doğru mu?
- Evet. Cristiano topa vurmayı benden öğrendi.
Galatasaray'da Mario Jardel'den sonra gelen en büyük yabancı golcü kim?
- Benim gibi oynayan bir futbolcu; Galatasaray'da görmedim.
Galatasaray'da o dönem en iyi anlaştığı Türk futbolcu kimdi?
- Galatasaray'da oynadığım dönemde en çok Bülent Korkmaz'la iyi anlaşırdım.
Her ayrılık zordur. Galatasaray'dan niye ayrıldın?
- Galatasaray'da çok mutluydum. Ancak o dönem birileri kafamı girdi ve aklımı karıştırdı. O yüzden de Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldım.
Türkiye'de Galatasaray'dan başka bir takım çalıştırır mısın?
- Şu anda teknik direktör olmak için her şeye sahibim. Bir gün Türkiye'de bana bu şans verilirse; tercihim Galatasaray'dan yana olur.
Soyunma odasında hiç kavga ettin mi?
- Galatasaray'da kimseyle kavga etmedim. Eğer öyle bir durum olsa bunun hakkını verirdim.
Galatasaray'ın bugünkü kadrosu Jardelli kadroyu mağlup eder mi?
- Tabii ki hayır.
Brezilyalı efsane, röportajı "I love you Galatasaray... Türkiye'yi ve Galatasaray'ı çok özlüyorum. En kısa zamanda görüşeceğiz" sözleriyle röportajı noktaladı.
Kaynak: DHA

Bayern Münih'in Leroy Sane ısrarı sürüyor


Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, geçtiğimiz sezon kadrosuna katmak istediği Manchester City’nin Alman oyuncusu Leroy Sane için yeniden girişimlere başladı.

Dünya ve Avrupa’da koronavirüs sebebiyle sezonların tamamlanıp tamamlanmayacağı konuşulurken, gelecek sezon için de transfer hazırlıkları başladı. Alman devi Bayern Münih, geçtiğimiz sezonda kadrosuna katmak istediği Leroy Sane için yeniden atağa kalktı.
İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Sun’da yer alan habere göre, Alman kanat oyuncusu için geçtiğimiz sezon 100-120 milyon Sterlin arası bir teklif götüren Bayern Münih, Sane’nin sezon başında yaşadığı diz sakatlığının ardından bu teklifi 60 milyon Sterlin civarına kadar düşürdü. İngiliz ekibiyle 1 senelik kontratı kalan Sane’nin de Bayern Münih’te forma giymeye sıcak baktığı biliniyor. Ancak Manchester City’nin İspanyol çalıştırıcı Pep Guardiola da Sane’den vazgeçmiş değil.
Öte yandan Guardiola’nın, Sane’yi takımda kalması yönünde ikna etmeye çalıştığı da İngiliz basınında çıkan haberler arasında yer aldı.
Kaynak: DHA

Haziran ayında boşa çıkacak yıldızlar

Avrupa'da liglerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenmesi akıllara haziranda kontratı sona erecek olan futbolcuları getirdi. Sözleşmesi bitecek futbolcular arasında kimler yok ki? 

Liglerin normal süresinde tamamlanmasının imkansız olduğunu duyuran FIFA, bitecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlana kadar devam edeceğini duyurdu.
Sezonun sona ermesiyle sözleşmesi bitecek futbolcular arasında, Chelsea'den Willian, Pedro, Olivier Giroud, Paris Saint-Germain'den (PSG) Edinson Cavani, Thomas Meunier, Layvin Kurzawa, Thiago Silva, Manchester City'den David Silva, Borussia Dortmund'dan Mario Götze, Napoli'den Dries Mertens, Jose Callejon, Burnley'den Joe Hart, Milan'dan Giacomo Bonaventura ve Zenit'ten Artem Dzyuba gibi önemli isim yer alıyor.
En değerlileri Meunier ve Willian
Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, sözleşme yenilemediği takdirde haziran ayında serbest kalması gereken futbolcular arasında PSG forması giyen Thomas Meunier ve Chelsea'li Willian en değerli isimler olarak ön plana çıkıyor.
24 milyon avro piyasa değeri olan Belçikalı sağ bek Meunier'i, 22,5 milyon avro değerle Willian takip ediyor.
Uruguaylı Cavani ve Belçikalı Mertens, 20 milyon avro değerle dikkati çeken diğer isimler.
Takımlar önemli golcüleri biraz daha bekleyecek
Birçok kulübün transfer listesinde yer alan Cavani, Giroud ve Dzyuba gibi golcüler, FIFA'nın kararı sonrasında haziran ayında serbest kalamayacak. Bu oyuncuları transfer etmek isteyen takımlar, liglerin tamamlanmasını bekleyecek.
Napoli'den PSG'ye 2013'te 64 milyon avro bedelle transfer olan Cavani, 301 maçta 200 kez ağları sarstı. Kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu olan 33 yaşındaki Uruguaylı futbolcunun adı Manchester United, Arsenal ve Atletico Madrid ile anılıyor.
Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek bir diğer isim olan Giroud, Ocak 2018'de Arsenal'dan Chelsea'ye transfer olmuştu. Milli formayı 97 kez terleten Fransız oyuncu, 39 gol attı. Bu sezon ligde sadece 9 maça ilk 11'de çıkan Giroud'nun sözleşmesini uzatması beklenmiyor.
Adı zaman zaman Galatasaray ile anılan Rus oyuncu Dzyuba da kontratı bitecek golcüler arasında yer alıyor. 2015 yılında Zenit'e katılan 31 yaşındaki forvet, 167 maçta 67 gol atarken, milli formayla 42 maçta 24 kez ağları sarstı.
Süper Lig'de de birçok oyuncunun sözleşmesi sona erecek
Liglerin 26. haftada ertelenmesinin ardından averaj fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor'da 3 önemli oyuncunun sözleşmesi sona eriyor.
Filip Novak, Jose Sosa ve Joao Pereira, kontratlarını yenilememeleri halinde ligler tamamlandıktan sonra bordo-mavili kulüpten ayrılacak.
Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle sözleşmesi bitecek futbolcular arasında, son şampiyon Galatasaray'dan Mariano Filho, Yuto Nagatomo ve Ryan Donk, Fenerbahçe'den Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla ve Tolga Ciğerci, Beşiktaş'tan Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Atiba Hutchinson, Demir Grup Sivasspor'da ise Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş, Erdoğan Yeşilyurt ve Arouna Kone gibi oyuncular yer alıyor.
Avrupa'da sözleşme yenilememeleri halinde sezon sonu serbest kalacak önemli futbolculardan bazıları şöyle:
 Futbolcu    Mevki    Takımı
 Walter Benitez   Kaleci  Nice 
 Stanislav Kritsyuk   Kaleci  Krasnodar 
 Joe Hart    Kaleci  Burnley
 Thiago Silva    Defans   PSG
 Thomas Meunier    Defans  PSG
 Layvin Kurzawa   Defans  PSG
 Benjamin Stambouli   Defans  Schalke 04 
 Nathaniel Clyne    Defans  Liverpool 
 Charles Aránguiz   Orta saha  Bayer Leverkusen  
 Giacomo Bonaventura    Orta saha  Milan
 Ryan Fraser   Orta saha   Bournemouth 
 David Silva    Orta saha   Manchester City 
 Mario Götze    Orta saha   Borussia Dortmund 
 Adam Lallana  Orta saha   Liverpool
 Dries Mertens    Orta saha   Napoli
 John Lundstram   Orta saha  Sheffield United 
 Willian    Orta saha  Chelsea
 Pedro    Forvet  Chelsea
 Olivier Giroud  Forvet  Chelsea
 Eric Maxim Choupo-Moting   Forvet  PSG
 Artem Dzyuba   Forvet  Zenit
 Edinson Cavani  Forvet  PSG
Kaynak: AA

Thibaut Courtois Formula 1'de!


Formula 1’de sanal yarış etkinliği devam ediyor. Pazar günü koşulacak Çin Grand Prix’sinde, profesyonel yarışlarda mücadele eden 6 pilot yer alacak. Real Madrid’in file bekçisi Thibaut Courtois da Red Bull adına direksiyon başına geçecek.

Formula 1 yönetimi, koronavirüs nedeniyle sezona verilen arayı sanal yarış etkinlikleriyle değerlendiriyor. Sıradaki durak Çin Grand Prix’sinde, birbirinden önemli 6 profesyonel yarış pilotu yer alacak.
Charles Leclerc, George Russell, Antonio Giovinazzi, Lando Norris, Alex Albon ve Nicholas Latifi de mücadele edecek. Real Madrid’in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois da Red Bull adına direksiyon başına geçecek.
İlk ayak olan Bahreyn Grand Prix’sini, Renault adına yarışan Zhou Guanyu kazanmıştı.
2’inci yarışa ev sahipliği Avustralya’da ise Ferrari sürücüsü Charles Leclerc zirvede yer almıştı.
Çin Grand Prix’si, Pazar günü saat 20:00'de gerçekleşecek ve Formula 1’in resmi hesaplarından canlı yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

Mircea Lucescu: "Beşiktaş'ın teklifini reddettim"

Mircea Lucescu’dan Beşiktaş'a kötü haber geldi. Sportif direktörlük için düşünülen Rumen çalıştırıcı, siyah-beyazlıların teklifini reddettiğini söyledi.

Beşiktaş kulübü, sportif direktörlük için girişimlerini sürdürüyor. Bu görev için bir numaralı aday Mırcea Lucescu’ydu.
Yönetim, 74 yaşındaki teknik adamla bir çok kez görüşmesine rağmen sonuç alamamıştı.
Rumen basınına konuşan Lucescu, "Sportif direktörlük için Beşiktaş'ın teklifini reddettim" dedi.
"Temmuz'da ne olacağını göreceğiz"
Rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'ye gelemeyen deneyimli isim, "Temmuz'da ne olacağını göreceğiz. Biraz ara vermek zorunda kaldım" diyerek de açık kapı bıraktı.
Kaynak: TRT SPOR

16 Nisan 2020 Perşembe

Isınma ve Soğuma Hareketlerinin Farkları Nelerdir?

Isınma ve soğuma hareketleri, antrenmandan önce ve sonra yapılması ve kesinlikle ihmal edilmemesi gereken egzersizlerdir. 

Bu egzersizler, antrenmanın bir parçası olarak görülmeli ve mutlaka her antrenmanda yapılmalıdır. Spor esnasında ve sonrasında gelişen kas ağrılarını önlemek, zorlayıcı hareketleri daha kolay yapabilmek ve esneklik kazanmak için bu hareketlerin düzenli olarak uygulanması gerekir. Kalp ritmini ve kan akışını düzenleyen ısınma egzersizleri vücudunuzun spora adapte olmasını sağlarken soğuma egzersizleri ise spor sonrası vücudunuzun olağan temposuna ve ısısına dönmesine yardımcı olur. Nefesinizi düzenler ve spor nedeniyle oluşan laktik asidin dağılmasını sağlar.
Bu iki egzersiz çeşidi arasında işlevleri bakımından birtakım farklılıklar vardır. Ancak her ikisi de kas sağlığı açısından büyük öneme sahiptir ve bu egzersizler vücudunuzun genel esnekliğini belirleyen en önemli unsurlar arasındadır. Hem spor esnasında hem de günlük yaşamınızda sahip olduğunuz esneklik seviyesini bu egzersizler sayesinde arttırabilirsiniz. Spor müsabakalarında ve antrenmanlardaki performansınızı doğrudan etkileyen en önemli avantajlardan biri esnekliktir. Isınma ve soğuma egzersizleri kaslarınızın maksimum seviyede gerilmesini ve esnemesini sağlar.
Isınma Egzersizlerinin Amacı
Isınma egzersizleri yapılmadığında, antrenman esnasında kaslarınızı zorlayarak sakatlanma riskini arttırmış olursunuz. Bu nedenle antrenman öncesi vücudun her bölgesi için yapılan gerdirme hareketleri ile kan dolaşımı hızlandırılmalı, vücudun genel ısısı yükseltilerek spora hazırlık yapılmalıdır. Sakatlanma risklerinin en aza indirilmesinin yanı sıra ısınma hareketleri spor esnasındaki performansınızı da doğrudan etkiler. Daha esnek olacağınız için hamlelerinizi daha rahat yapabilirsiniz. Fiziksel ve zihinsel olarak spora hazır hisseder, antrenmanınıza daha kolay yoğunlaşabilirsiniz.

1

Planlı yapılan kas esnetme egzersizi, spor esnasında gerçekleşebilecek tek yönlü kas yüklenmesinin önüne geçer. Esnetilen kaslar, spor esnasında kaslara binen fazla yükün azaltılmasına destek olur. Esneme sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılmalıdır. Yavaş bir tempoda yapılan esneme egzersizleri kaslarınızın doğru bir şekilde ısınmasını sağlar. Isınma egzersizlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise vücudun tek tarafının ısıtılmasının kesinlikle yanlış olduğudur. Vücudun iki tarafının da mutlaka dengeli bir şekilde ısıtılması gerekir.

Soğuma Egzersizlerinin Amacı
Soğuma egzersizlerinin temel amacı, vücudun spor sonrası normal temposuna dönmesini sağlamaktır. Isınan kasların esnetilerek soğutulması, kaslarda biriken laktik asidin yayılmasına yardımcı olur. Bu laktik asit dağılmadığında ise kaslarda şiddetli ağrı görülebilir. Spor esnasında hızlanan kalp ritmi ve sıklaşan nefes temposu da soğuma egzersizleri yapılarak normal temposuna döndürülmelidir.

Webp.net-gifmaker (67)

Spor nedeniyle gerilimi artan kaslar soğuma hareketleri sayesinde gevşetilerek kasılması engellenir. Bu önlemler sayesinde mikro düzeyde yırtılan kas fiberleri daha kısa sürede iyileşerek kendini yenileyecektir. Aynı zamanda vücudun genel esneklik seviyesini arttırmak için de bu hareketler büyük önem taşır. Hem spor yaparken hem de günlük yaşantınızda daha esnek olmak için, spor sonrası streching hareketleri mutlaka yapılmalıdır.

Isınma ve Soğuma Hareketleri Arasındaki Farklar
Hem ısınma egzersizleri hem de soğuma egzersizleri vücuda esneklik kazandırır, ancak diğer işlevleri bakımından farkları vardır. Isınma hareketleri vücudun ısınmasını ve kalp ritminin hızlanmasını sağlarken soğuma hareketleri tam tersi etki yapar. Soğuma egzersizlerinin amacı; kalp ritmini, nefes sıklığını ve kan akış hızını normal seyrine geri döndürmektir. Spor sonrası soğuma hareketlerini yapmadığınızda kaslar gergin olarak kalır ve bu durum uzun vadede kaslarınıza zarar verir. Isınma ve soğuma hareketlerinde yapılan egzersizler genel olarak vücudun esnetilmesine yöneliktir. Öncelikle kasların spora hazırlanması gerçekleşir ve ardından spordan sonra kaslarda oluşan spor sonrası ağrılarını ve kas gerginliklerini engellemeye yönelik hareketler yapılır.
decathlon.com.tr

"Vedat ağabeyi takip ediyorum"

Fenerbahçe'den Portekiz ekibi Varzim'e transfer olan Yusuf Mert Tunç TRT SPOR Instagram hesabında Yağız Sabuncuoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Koronavirüs sonrası Portekiz'de alınan tedbirleri anlatan Yusuf Mert Tunç, "Burada zorunlu karantina yok isteğe bağlı ama herkes zorunlu gibi dışarı çıkmamaya çalışıyor. Ben sabahları antrenman yapıyorum çok müsait olursa dışarı çıkıp koşuyorum. Onun dışında yabancı dilimi geliştiriyorum. Bu şekilde günlerimi geçiriyorum." dedi.
Varzim'e nasıl transfer olduğunu da anlatan Tunç, "Benim transferlerim hep son gün gerçekleşiyor. Son dakika hatta son saat oluyor. Bolu'da da böyle olmuştu. Fenerbahçe'ye transferim de öyle olmuştu. Her gencin hayali Avrupa'da futbol oynamaktır. Benim de hayalim Avrupa'da oynamaktı zaten görüşmeler sezon başı yapılıyordu o zaman olmamıştı devre arası transferim olumlu sonuçlandı. Biz Avrupa'yı tercih ettik çünkü burada daha çok kendimizi geliştirebileceğimizi düşündük o yüzden ben de son gün böyle bir tercih yaptım." dedi.
"Vedat Muriqi'i çok beğeniyorum"
En beğendiği futbolcuları da açıklayan genç futbolcu, "Yurt dışında Firmino'yu çok beğeniyorum. Aynı zamanda Lewandowski'yi de çok beğeniyorum. Süper Lig'de ise Vedat Muriqi'i çok beğeniyorum ve takip ediyorum." dedi.
Fenerbahçe'den ayrıldğında çok duygulandığını belirten Tunç, "Fenerbahçe benim değişmez birinci evim. Giderken mesajı yazarken çok duygulanmıştım. Fenerbahçe bana geri dönüş yaparken de çok duygulanmıştım. İnsanların mesajlarını gördüm o bile beni çok hırslandırdı, insanların yüzünü kara çıkarmamam gerektiğini düşündüm." dedi.
Yusuf Mert Tunç ile tek soru tek cevap
Defans futbolumu ofans futbolu mu: Dengeli oyun
Oyun konsolunda aldığın takım : Liverpool
Türkiye mi Portekiz mi?: Türkiye
Şampiyonlar Ligi mi, Dünya kupası mı?: Şampiyonlar Ligi
Bir takım seç deseseler nereye gitmek istersin: Liverpool
Kaynak: TRT SPOR

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali için '29 Ağustos' iddiası

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finali için 29 Ağustos tarihi ön plana çıktı. Corona virüs salgını nedeniyle turnuvaları askıya alan UEFA, 23 Nisan'da yapacağı kritik toplantı öncesinde iki plan üzerinde duruyor.

İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin tarihi gelecek hafta belli olabilir.
Avrupa futbolunda gözler 23 Nisan'da yapılacak UEFA zirvesine çevrildi. Perşembe günkü toplantıda 2019-2020 sezonunun geleceğine dair önemli kararlar alınması bekleniyor.
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Avrupa futbolunun patronu; Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin akıbetine dair iki seçenek üzerinde duruyor.
A planında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin 29 Ağustos'ta oynanması gündemde.
Dev maçın söz konusu tarihe yetişmesi için askıya alınan son 16 turu maçları, çeyrek final ve yarı finalin temmuz ve ağustos aylarında oynatılması hesaplanıyor..
B planı ise bir hafta sürecek sekizli mini turnuva ile Devler Ligi şampiyonunu belirlemek.
Medipol Başakşehir'in yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde ise durum biraz daha karışık. Son 16 turu maçlarının rövanşının oynanmadığı turnuva için UEFA'nın arayışları sürüyor.