TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

22 Temmuz 2023 Cumartesi

Beşiktaşlı futbolcu Emrecan Uzunhan'a saldırı (Video)

Beşiktaşlı Emrecan Uzunhan, Bakırköy'de trafik kazası geçirdi. Polisleri beklediği sırada saldırıya uğrayan Uzunhan'ın yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacağı belirtiliyor. Siyah-beyazlı ekipten de saldırıyla ilgili açıklama geldi.

Siyah Beyazlı ekibin 22 yaşındaki futbolcusu, İstanbul Bakırköy’de ufak çaplı trafik kazası geçirdi. Kazanın ardından kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayan Emrecan, aldığı darbeler sonrası hastanede tedavi altına alındı.

Beşiktaş'tan saldırıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Futbolcumuz Emrecan Uzunhan, bugün maddi hasarla sonuçlanan zincirleme trafik kazasına karışmış, kazanın ardından yapılan tutanak tutma işlemi sırasında bir trafik magandasının saldırısına uğramıştır. Saldırının ardından Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesi neticesinde, uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde (biseps femoris, semimembranosus) 4. derece hasar saptanan oyuncumuzun cerrahi tedavisine başlanmıştır. Futbolcumuz Emrecan Uzunhan’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Menfur saldırıyla ilgili başlatılan adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade eder, Emrecan Uzunhan’a acil şifalar dileriz."

Emrecan'ın, sahalardan 6 ay uzak kalabileceği belirtiliyor.

Emrecan Uzunhan'ı darbeden şüpheli yakalandı

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan'ı, Bakırköy'de trafik kazası sonrası çıkan tartışmada darbeden şüpheli gözaltına alındı.

Sahil Kennedy Caddesi'ndeki benzin istasyonunun önünde Uzunhan yönetimindeki otomobilin de aralarında bulunduğu üç araç maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Kaza tutanağı tanzimi sırasında taraflardan F.B ile Uzunhan arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Uzunhan'ı darbedip sözlü hakarette bulunan F.B, olay yerinden ayrıldı.

Olaya ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheli F.B'yi gözaltına aldı.

Şüphelinin, işlemlerinin ardından "darp", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İşte Fenerbahçe'nin UEFA'ya gönderdiği oyuncu listesi

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Zimbru ile oynayacağı maçın kadrosu belli oldu. İşte UEFA'ya gönderilen listede yer alan isimler...

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme turunda Zimbru ile oynayacağı maçın kadrosu belli oldu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, kadroda şu isimler yer aldı:

Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Serdar Aziz, Luan Peres, Gustavo Henrique, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, Burak Kapacak, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Serdar Dursun.

UEFA'ya gönderilen B listesinde ise Yusuf Kocayürek, Yiğit Efe Demir, Muhammet İmre, Ahmet Necat Aydın, Kaan Akyazı, Muhammed Doğukan Demir, Erkan Arda Çağdaş ve Bora Aydınlık bulunuyor.

11 isim yok

Sarı-lacivertlilerde yeni sezon öncesi transfer edilen Rodrigo Becao, Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz'ın yanı sıra Willian Arao, Joao Pedro, Joshua King, Samet Akaydin, Lincoln, Emre Demir, Nazım Sangare ve transfer görüşmeleri için Almanya'ya giden Attila Szalai de listede yer almadı.

Sar-lacivertlilerin maça 24 saat kala 2 değişiklik yapma hakkı bulunuyor. Bir sonraki turda liste değişecek.

Kaynak: TRT Spor

Macaristan'da pole pozisyonu Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 12. ayağı Macaristan Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Hamilton, başkent Budapeşte'de bulunan 4,38 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde düzenlenen sıralama turlarında, 1 dakika 16.609 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu.

Kariyerinin 104. pole pozisyonunu kazanan Hamilton, 2021 Suudi Arabistan Grand Prix'sinden bu yana ilk kez bu başarıyı elde etti.

Büyük Britanyalı sürücünün 0.003 saniye arkasındaki Max Verstappen (Red Bull) 2'nciliği, pisti liderden 0.085 saniye yavaş turlayan Lando Norris (McLaren) de 3'üncülüğü elde etti.

70 turluk yarış, yarın (23.07.2023) TSİ 16.00'da başlayacak.


23 TEMMUZ 2023 PAZAR


16:00Formula 1Macaristan GP formula1lastik İdman TV

21 Temmuz 2023 Cuma

Jean Onana resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Jean Onana'yı kadrosuna kattığını açıkladı. Siyah beyazlılar, 23 yaşındaki oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş, Jean Onana'yı kadrosuna kattığını duyurdu. 

Siyah beyazlılar, 23 yaşındaki oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.Kartal, Onana için Lens'e 4 milyon 37 bin 500 euro bonservis bedeli ödeyecek. 

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Jean Emile Junior ONANA ONANA transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. RC LENS kulübüne toplam Transfer bedeli olarak 4.037.500 Avro ödenecektir. Oyuncu ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 4 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Daniel Amartey resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Ganalı futbolcu Daniel Amartey'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, 2023-24 sezonu transfer çalışmaları kapsamında Ganalı defans oyuncusu Daniel Amartey’le sözleşme imzaladı.

Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Daniel Amartey’e şanlı formamızla üstün başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

28 yaşındaki oyuncu, son olarak İngiltere'de Leicester City forması giyiyordu.

Dimitris Pelkas Başakşehir'de

RAMS Başakşehir, Yunan futbolcu Dimitris Pelkas'ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Geçen sezonu Hull City'de kiralık geçiren ve Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erince sarı-lacivertli ekiple yolları ayrılan Yunan oyuncu Dimitrios Pelkas'ın yeni adresi RAMS Başakşehir oldu.

Turuncu-lacivertli ekipten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Yunan Milli futbolcu Dimitris Pelkas'ı 1+1 yıllığına kadrosuna kattı. Dimitris Pelkas'a ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz." denildi.

29 yaşındaki Pelkas, Fenerbahçe formasıuyla 2 sezonda toplam 67 maça çıkıp 13 gol ve 8 asistle oynadı. Yunan futbolcu, Hull City'de ise 26 karşılaşmada görev yapıp 2 gol ve 1 asist üretti.

Galatasaray'dan UEFA'ya kadro bildirimi

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında 25 Temmuz Salı günü Litvanya ekibi Zalgiris ile deplasmanda karşılaşacak olan temsilcimiz Galatasaray, bu tur için kadrosunu UEFA'ya bildirdi.

Sarı-kırmızılı futbol takımında yeni sezon öncesi transfer edilen İspanyol oyuncu Angelino ile milli futbolcu Halil Dervişoğlu da 25 kişilik kadroya dahil edildi.

UEFA'nın internet sitesindeki bilgiye göre, kadroda yer alan futbolcular şöyle:

Kaleci: Fernando Muslera, Ahmet Şen, Berk Balaban.

Defans: Leo Dubois, Angelino, Mathias Ross, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Sacha Boey.

Orta saha: Fredrik Midtsjö, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Emre Kılınç, Olimpiu Morutan.

Forvet: Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Yunus Akgün, Nicolo Zaniolo, Halil Dervişoğlu, Yusuf Demir, Barış Alper Yılmaz.

Nathan Redmond Burnley'de

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen İngiliz futbolcu Nathan Redmond, İngiltere Premier Lig takımı Burnley'e transfer oldu.

İngiliz takımdan yapılan açıklamada, "Burnley, Beşiktaş'tan ayrılan Nathan Redmond ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşma imzaladığını onaylamaktan memnuniyet duyuyor." bilgisi verildi.

Redmond, geçen sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 28 maçta 6 gol, 6 asist kaydetti.

Formula 1'de gözler Macaristan'da

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 12. yarışına Macaristan ev sahipliği yapacak.

Macaristan'nın başkenti Budapeşte'de bulunan 4,38 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde 70 tur üzerinden gerçekleştirilecek Macaristan Grand Prix'sinde sıralama turları yarın TSİ 17.00, yarış ise 23 Temmuz Pazar günü TSİ 16.00'da başlayacak.


23 TEMMUZ 2023 PAZAR


16:00Formula 1Macaristan GP formula1lastik İdman TV

Şu ana kadar Red Bull sürücüsü Max Verstappen'in 8, takım arkadaşı Sergio Perez'in de 2 yarış galibiyeti bulunuyor. Sezonun 6. ayağı Emilia-Romagna Grand Prix'si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.

Pilotlar ve takımlar klasmanının puan durumu şöyle:

Pilotlar

1 Max Verstappen
Red Bull Racing Honda RBPT 69
2 Sergio Perez
Red Bull Racing Honda RBPT 54
3 Fernando Alonso
Aston Martin Aramco Mercedes 45
4 Lewis Hamilton
Mercedes 38
5 Carlos Sainz
Ferrari 20
6 Lance Stroll
Aston Martin Aramco Mercedes 20
7 George Russell
Mercedes 18
8 Lando Norris
McLaren Mercedes 8
9 Nico Hulkenberg
Haas Ferrari 6
10 Charles Leclerc
Ferrari 6
11 Valtteri Bottas
Alfa Romeo Ferrari 4
12 Esteban Ocon
Alpine Renault 4
13 Oscar Piastri
McLaren Mercedes 4
14 Pierre Gasly
Alpine Renault 4
15 Zhou Guanyu
Alfa Romeo Ferrari 2
16 Yuki Tsunoda
AlphaTauri Honda RBPT 1
17 Kevin Magnussen
Haas Ferrari 1
18 Alexander Albon
Williams Mercedes 1
19 Logan Sargeant
Williams Mercedes 0
20 Nyck De Vries
AlphaTauri Honda RBPT 0

Takımlar

1 Red Bull Racing Honda RBPT 123
2 Aston Martin Aramco Mercedes 65
3 Mercedes 56
4 Ferrari 26
5 McLaren Mercedes 12
6 Alpine Renault 8
7 Haas Ferrari 7
8 Alfa Romeo Ferrari 6
9 AlphaTauri Honda RBPT 1
10 Williams Mercedes 1

21-22-23-24 Temmuz 2023 TV'de Spor Ekranı





21 TEMMUZ 2023 CUMA


05:30 Nijerya - Kanada FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
08:00 Filipinler - İsviçre
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
10:30 İspanya - Kosta Rika
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
21:00 Elmas Lig
Diamond League | Monaco
top_futbol TRT Spor Yıldız
21:00 Elmas Lig Diamond League | Monaco top_futbol CBC Sport

22 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ


04:00 ABD - Vietnam
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
10:00 Zambiya - Japonya
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
12:30 İngiltere - Haiti
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
14:00 Türkiye - Ukrayna Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası Kadınlar Final Maçı top_voleybol TRT Spor Yıldız
15:00 Danimarka - Çin FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
16:15 Türkiye - Ukrayna
Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası Erkekler Final Maçı top_voleybol TRT Spor Yıldız
18:15 Para Dünya Okçuluk Şampiyonası
Compound Finaller
TRT Spor Yıldız

23 TEMMUZ 2023 PAZAR


02:00 Yelken Ligi
Los Angeles Sail GP
TRT Spor Yıldız
08:00 İsveç - Güney Afrika
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
10:00 Para Dünya Okçuluk Şampiyonası
W1 Finaller
TRT Spor Yıldız
10:30 Hollanda - Portekiz
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
13:00 Fransa - Jamaika
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
13:45 Dünya Su Sporları Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
15:00 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi
Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri

TRT Spor
16:00Formula 1Macaristan GP formula1lastik İdman TV
16:00 Elmas Lig
Diamond League | Londra top_futbol TRT Spor Yıldız
16:00 Elmas Lig Diamond League | Londra top_futbol CBC Sport
17:30 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri

TRT Spor

24 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ


02:00 Yelken Ligi
Los Angeles Sail GP
TRT Spor Yıldız
09:00 İtalya - Arjantin
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
11:30 Almanya - Fas
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
13:45 Dünya Su Sporları Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
14:00 Brezilya - Panama
FIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbol TRT Spor

20 Temmuz 2023 Perşembe

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turundaki rakipleri belli oldu. Fenerbahçe Moldova'nın Zimbru takımıyla, Beşiktaş ise Arnavutluk'un Tiran takımıyla karşılaşacak.


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turundaki rakibi, La Fiorita'yı 1-0 mağlup eden Moldova ekibi FC Zimbru oldu.

Fenerbahçe, Zimbru ile ilk maçını 26 Temmuz Çarşamba günü Ülker Stadyumu'nda oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 1 Ağustos Salı günü Moldova'da oynanacak.

Beşiktaş'ın Konferans Ligi 2'nci eleme turundaki rakibi ise Dinamo Batumi'yi 2-1 mağlup eden KF Tirana oldu.

Beşiktaş ile KF Tirana 27 Temmuz Perşembe günü Beşiktaş'ın ev sahipliğinde karşı karşıya gelecek. Rövanş ise 3 Ağustos Perşembe günü KF Tirana'nın sahasında oynanacak.

Bartuğ Elmaz resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Bartuğ Yılmaz'ı kadrosuna kattığını açıkladı. 

Sarı lacivertli ekipten yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, Bartuğ Elmaz’ın transferi için kulübü Marsilya ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır.

Genç orta saha oyuncusu, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini 3 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ile Sportif Direktörümüz Mario Branco yer aldı.

Transferinin gerçekleştiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Bartuğ Elmaz, “Fenerbahçe’ye transfer olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Aynı zamanda heyecanlıyım. Fenerbahçe’nin benimle ilgilendiğini öğrenince hiç düşünmedim. ‘Tamam’ dedim. Fenerbahçe sizi istiyorsa ikinci kez düşünmezsiniz. Elimden gelenin en iyisini yapacağım, bunun sözünü veriyorum. İnşallah sakatlıksız bir sezon olur ve sonunda da şampiyonluk olur." dedi.

Bartuğ Elmaz’a  ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile Sarı Lacivert nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz."


İstanbul'da Doğa Sporları Yapılabilecek En Güzel Yerler

İstanbul'un doğal güzellikleri ve zengin spor olanaklarıyla harmanlanmış enfes bir doğa sporları cenneti arayışında mısınız? İşte size İstanbul'da doğa sporları yapabileceğiniz en güzel ve keyifli yerlerin rehberi!

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü olan Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biridir. Ancak, bu büyülü şehir sadece tarih ve kültürle değil, aynı zamanda doğal güzellikleri ve doğa sporları olanaklarıyla da dikkat çekiyor. İstanbul'da doğa sporları yapmak isteyenler için birçok seçenek mevcut. Bu makalede, İstanbul'da doğa sporları için en güzel ve keyifli yerleri sizin için sıraladık.

1. Belgrad Ormanı

İstanbul'un en büyük ormanı olan Belgrad Ormanı, doğa severler ve sporcular için harika bir kaçış noktasıdır. Yemyeşil doğası, piknik alanları ve yürüyüş parkurlarıyla ünlüdür. Aynı zamanda, bisiklet sürmek isteyenler için de uygun bisiklet rotaları mevcuttur. Belgrad Ormanı'nın doğal güzellikleri, stres atmak ve doğa içinde spor yapmak isteyenler için idealdir.

2. Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy, şehrin içinde yer alan doğal güzellikleriyle bilinen harika bir tabiat parkıdır. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir ve at binme olanaklarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca, piknik alanları ve çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Polonezköy'ün sessiz ve huzurlu atmosferi, doğayla iç içe spor yapmak isteyenler için ideal bir tercihtir.

3. Kilyos Plajları

Eğer su sporlarına ilgi duyuyorsanız, İstanbul'un Karadeniz sahilinde yer alan Kilyos plajları tam size göre. Kilyos, sörf, kitesörf ve deniz yüzeyi sporları yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Aynı zamanda, plajda güneşlenip denizin keyfini çıkarmak isteyenler için de geniş ve güzel plajlar mevcuttur.

4. Ağaç Evler ve Macera Parkları

İstanbul'un farklı bölgelerinde bulunan ağaç evler ve macera parkları, doğa sporları tutkunlarını heyecanlandıracak. Bu parklarda zipline, ip parkurları, dağcılık gibi aktivitelerle adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Ailece veya arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirmek için bu parkları tercih edebilirsiniz.

5. İstanbul Yamaç Paraşütü

İstanbul'un güneyinde yer alan Ömerli Barajı ve Terkos Gölü gibi bölgelerde yamaç paraşütü yapmak mümkündür. Bu aktiviteyi deneyimlemek, muhteşem şehir manzarası eşliğinde unutulmaz bir macera yaşamanızı sağlar. Tabii ki, bu sporu yaparken güvenlik önlemlerine dikkat etmek çok önemlidir.

6. İstanbul Kalesi ve Yürüyüş Rotaları

İstanbul Boğazı'ndan muhteşem manzaralar eşliğinde yürümek isteyenler için, İstanbul Kalesi ve çevresi mükemmel bir seçenek sunuyor. Yürüyüş rotaları ve patikalar sayesinde tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

7. Poyrazköy Sahili ve Sualtı Dalışı

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan Poyrazköy Sahili, sualtı dalışı yapmak isteyenler için ideal bir mekandır. Berrak denizi ve zengin sualtı ekosistemi, dalış tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatır.

8. Büyükada Bisiklet Rotaları

İstanbul'un adalarından biri olan Büyükada, bisiklet tutkunları için rüya gibi bir mekandır. Adanın yollarında bisiklet sürmek, ormanlık alanların, tarihi yapıların ve deniz manzarasının keyfini doyasıya çıkarmanızı sağlar.

9. Aydos Ormanı ve At Binme

Aydos Ormanı, doğa yürüyüşleri ve at binme için harika bir seçenektir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve doğanın kucağında sakin bir etkinlik yapmak isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

10. Göktürk Yaylası ve Doğa Yürüyüşleri

İstanbul'un kuzeyinde bulunan Göktürk Yaylası, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bir bölgedir. Burada yapacağınız doğa yürüyüşleri sırasında temiz hava ve huzur dolu bir atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul, tarihi ve doğal zenginlikleriyle herkesi büyüleyen bir şehirdir. Doğa sporları yaparak bu güzelliklerin tadını çıkarmak isteyenler için yukarıda bahsedilen yerler, ideal seçeneklerdir. Ancak, her zaman spor yapacağınız bölgeye ve aktiviteye uygun ön araştırma yapmak ve güvenlik kurallarına uymak önemlidir.

Umarız bu rehber, İstanbul'da doğa sporları yapmak isteyenlere yardımcı olmuştur. Keyifli ve güvenli sporlar dileriz!

Becao resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe Kulübü, daha önce görüşmelere başladığını duyurduğu Brezilyalı stoper Rodrigo Becao ile sözleşme imzalandığını duyurdu. 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şöyle:

"Kulübümüz, Rodrigo Becao’nun transferi için kulübü Udinese Calcio ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır.

Brezilyalı stoper Rodrigo Becao, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini 5 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ile Sportif Direktörümüz Mario Branco yer aldı.

İmzaların atılmasının ardından ilk röportajını veren başarılı defans oyuncusu, “Çok mutluyum. Fenerbahçe gibi büyük bir takıma imza attıktan sonra zaten başka bir duygu hissetmeniz mümkün değil. O yüzden bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Bu forma ile pek çok kupa kazanmayı umuyorum. Biliyorum ki burası çok büyük, devasa bir kulüp. Fenerbahçe her zaman kupalar için mücadele eden bir takım. Benim hedeflerim de aynı. Lig, Türkiye Kupası ve Konferans Ligi’nde mücadele edeceğiz, mümkün olduğunca fazla kupa kazanmak istiyorum. Fenerbahçe taraftarları, burada olduğum için çok mutluyum. Sizleri yakında stadyumda görmeyi umuyorum, doldurun stadyumu, sizler fark yaratıyorsunuz” dedi.

Rodrigo Becao’ya ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile Sarı Lacivert nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz."

FIBA Europe Cup'ta yer alacak takımlar belli oldu

FIBA Europe Cup'ta 2022-2023 sezonunda Bahçeşehir Koleji'nin doğrudan normal sezonda mücadele edeceği organizasyonda Manisa Büyükşehir Belediyespor eleme maçlarına çıkacak.

Bahçeşehir Koleji'nin doğrudan mücadele edeceği FIBA Europe Cup'ta Manisa Büyükşehir Belediyespor da eleme maçları oynayacak.

Normal sezonda 10 grupta 40 takımın yer alacağı organizasyonda aralarında Bahçeşehir Koleji'nin de yer aldığı 13 ekip doğrudan mücadele etme hakkı kazandı.

Türkiye'den Manisa Büyükşehir Belediyespor'un da yer aldığı 22 takım elemelerde mücadele edecek. Bu ekiplerden 7'si normal sezonda mücadele etme hakkı kazanacak. Bu takımlar dışında FIBA Şampiyonlar Ligi elemelerinden 20 takım da yoluna FIBA Europe Cup'ta devam edebilecek.

Bunların içinde organizasyonda yer almayı istemeyen takımların yerine FIBA Europe Cup eleme gruplarını ikinci sırada tamamlayacak takımlara hak verilecek.

Normal sezon ve elemelerin kura çekimi 8 Ağustos Salı günü Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilecek.

Bahçeşehir Koleji'nin yanı sıra Balkan (Bulgaristan), ERA Basketball Nymburk (Çekya), Bilbao Basket (İspanya), BCM Gravelines Dunkerque (Fransa), Niners Chemnitz (Almanya), Arconic-Alba Fehervar (Macaristan), Hapoel Galil Elion (İsrail), ZZ Leiden (Hollanda), PGE Spojnia Stargard, Anwil Wloclawek (Polonya), Sporting CP (Portekiz) ve ABC CSU Sibiu (Romanya) doğrudan normal sezonda mücadele etme hakkı kazandı.

Elemelerde Manisa Büyükşehir Belediyespor'un da bulunduğu 22 takım, 6'sı 3'lü, biri 4'lü olmak üzere 7 grupta 3-5 Ekim'de mücadele edecek.

Bisiklet Terimleri Sözlüğü

Bisiklet dünyasının heyecan verici terimlerini keşfetmeye hazır mısınız? Bisiklet yarışlarında, tekniklerde ve sporun kendine özgü kavramlarında dolaşırken, bisiklet tutkunlarının sıkça duyduğu terimleri alfabetik sıralamada bir araya getirdik. Bu kapsamlı bisiklet sözlüğü, bisikletçilik dünyasını daha iyi anlamanıza ve bisikletle ilgili konuşmalarda uzmanlaşmanıza yardımcı olacak. Haydi, bisikletin farklı ve renkli dünyasına adım atalım!

Aero Pozisyonu: Bisikletçinin daha az rüzgar direnci sağlamak için vücut pozisyonunu aerodinamik hale getirdiği duruş.

Aksiyon Kamerası: Bisikletçilerin bisikletleri üzerine veya kasklarına takarak etkinliklerini kaydetmeye yarayan taşınabilir kamera.

Beraberlik: Yarışta aynı süreyi tamamlayan sporcular arasındaki sonuç.

Bireysel Zamana Karşı Yarışı: Bisikletçilerin kendi başlarına zamana karşı yarıştığı etkinlik.

Cyclocross (Sayklokros): Yoldışı (Off-road) sürüşler için tasarlanmış ama yol bisikletine çok benzeyen bisikletlere ve bunlarla yapılan yarışlara verilen isimdir.

Çekmek – Pull: Önde olan bisikletli arkadakini "çekebilir". Akışkanlar mekaniğine göre durgun havanın direnci hareketli havadan daha fazladır. Önde giden bisikletli durgun havayı yararak ilerler. Arkadaki bisikletçi ise, dolayısıyla direnci daha azalmış havanın içinden geçerek öndekinden daha az enerji sarfeder. Bu durumda öndeki bisikletli arkadakini "çekiyormuş" gibi görünür.

Çizgi: Yarışın bitiş çizgisini ifade eder. Bu çizgiyi ilk geçen bisikletçi yarışı kazanır.

Dağ Bisikleti: Özellikle dağlık alanlarda sürüş için tasarlanmış dayanıklı ve geniş lastikli bisiklet türü.

Destek Aracı: Yarış sırasında bisikletçilere yardım sağlamak için kullanılan araç.

Domestik – Bisiklet takımlarında hedefi, takım liderine veya diğer takım arkadaşlarına kolaylık sağlamak, malzeme temin etmek ve taktiksel destek sağlamak olan bisikletçiye verilen isim.

Drafting – Peleton: Bisikletçilerin rüzgar direncini azaltmak için birbirlerinin arkasına geçerek sürmesi.

Enduro – Dayanıklılık: Bir tür dağ bisikleti yarışıdır. Esas olarak iniş bölümleri derecelendirilir ve arada bulunan geçiş (transfer) bölümleri yarış zamanına eklenmez.

Etap Yarışı: Birden fazla etaptan oluşan bisiklet yarışı. Her etap farklı bir parkurda ve gün içinde farklı uzunluktadır.

Felemenk Tarzı: Bisikletçilerin omuzlarında bisikleti taşıyarak zorlu engelleri aşma tekniği.

Fiks Bisiklet: Vitesi ve serbest teker dönüşü olmayan bisiklet türü. Pedal çevirmeyle birlikte tekerlek de döner.

Fondo: Uzun mesafeli, genellikle yarış olmayan, toplu bisiklet sürüşü etkinliği.

Freewheeling: Bisikletçilerin pedal çevirmeden yokuş aşağı veya düz yolda hızlanmasına izin veren durum.

Giro d'Italia: İtalya'da düzenlenen ve üç büyük bisiklet yarışından biri olan Giro d'Italia, İtalya Turu anlamına gelir.

Grupetto: Yarışta geride kalan bisikletçilerin bir araya gelerek dayanışma içinde ilerlemesi.

Hızlanma: Bisikletçilerin hızlarını artırmak için ani bir şekilde daha güçlü pedallama yapması.

Hill Climber – Tırmanıcı: Dağ etaplarında ve yokuşlarda güçlü performans sergileyen bisikletçi.

Kadans: Bisikletçinin pedal çevirme hızına verilen isimdir. Birimi devir/dakika'dır.

Kırmızı Numara: Bisiklet yarışlarında özel bir başarıya veya kaza sonrası geri dönüşe işaret eden bisikletçiye verilen kırmızı numara kartı.

Kırmızı Bayrak – Flamme Rouge: Yol yarışlarında yarış bitimine 1 km kaldığını belirten kırmızı renkli bayrak.

Kriteryum: Genellikle kısa bir parkurda defalarca tur atılarak yapılan bisiklet yarışıdır.

KOM – King of the Mountain – Dağların Kralı: QOM – Queen of the Mountain – Dağların Kraliçesi: Bir tırmanış segmentinde en iyi dereceye sahip olan kadın bisikletçiye verilen isim.

Lanterne Rouge: Bisiklet yarışlarında son sıradaki bisikletçiye verilen isim.

Lead-out: Bir takımın sprinter bisikletçisinin finişe doğru daha iyi bir pozisyon alması için diğer takım üyeleri tarafından desteklenmesi.

Maillot Jaune: Fransızca'da "Sarı Mayo" anlamına gelen, Tour de France liderine verilen sarı renkli mayo.

Maillot Vert – Yeşil Mayo: Puan klasmanında lider olan bisikletçiye verilen yeşil renkli mayo.

Mountain Bike – Dağ Bisikleti: Zorlu arazi koşullarına uygun olarak tasarlanmış bisiklet türü.

Nötr Bölge – Neutral Zone: Yarışın başlangıcında veya sonunda takımların taktiklerini düzenlemek için serbestçe hareket edebilecekleri bölge.

Omnium: Pist bisikleti yarışında, birden fazla disiplinde gerçekleşen çoklu etkinlik.

Peloton: Bisiklet yarışında bir arada sürmekte olan ana grup.

Piste – Pist Bisikleti: Kapalı ve özel olarak tasarlanmış pistlerde yapılan bisiklet yarışları.

Presta: Yol bisikletlerinde, yüksek basınçlı lastiklerde kullanılan ince uçlu sibop türü.

Rolling Road – Yokuş Aşağı: Yokuş aşağı sürüş.

Rouleur: Yarışta düzlük ve hafif yokuşlarda güçlü sürüş yapan bisikletçi.

Singletrack: Orman veya dağlık alanlarda dar ve tek şeritli bisiklet yolu.

Sprint: Bisikletçilerin kısa mesafede yüksek hızlara ulaşarak finiş çizgisine doğru yarışması.

Tandem: İki sürücüsü olan, arka arkaya yerleşimli iki kişilik bisiklet türü.

Team Time Trial – Takım Zamana Karşı Yarışı: Takımların zamana karşı yarıştığı etkinlik.

Uçuş – Breakaway: Pelotonun gerisinden ayrılarak öne geçmeye çalışan bisikletçilerin oluşturduğu küçük grup.

Vuelta a España: İspanya'da düzenlenen ve üç büyük bisiklet yarışından biri olan Vuelta a España, İspanya Turu anlamına gelir.

Watt: Bisikletçilerin pedal çevirme sırasında ürettikleri gücü ölçmek için kullanılan birim.

XCO – Cross-Country Olympic: Dağ bisikleti yarışlarının bir türüdür. Belirli bir parkurda yarışırlar ve iniş, çıkış ve düzlük gibi farklı zorluklar içerir.

Yokuş Tırmanışı – Climbing: Bisikletçilerin dik yokuşlarda tırmanış yapması.

Zafer Turu – Tour de France: Fransa'da düzenlenen ve üç büyük bisiklet yarışından biri olan Tour de France, Zafer Turu anlamına gelir.

Zamana Karşı – Time Trial: Bisikletçilerin belirli bir güzergah üzerinde, her biri kendi başlarına zamanla yarıştığı etkinlik.

Bisiklet terimleri sözlüğümüzle, bisikletçilik dünyasının karmaşık ve heyecan verici terimlerine dair kapsamlı bir rehber sunmayı amaçladık. Bu alfabetik sıralamada yer alan terimler, bisiklet sporunu daha iyi anlamanıza ve bisikletle ilgili konuşmalarda uzmanlaşmanıza yardımcı olacak. Artık bisiklet tutkunlarına özgü terimleri keşfetmeye ve bisiklet dünyasında hakim olmaya hazırsınız!

FIFA sıralamasındaki yerimiz değişmedi

A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında 41. sıradaki yerini korudu.

FIFA'nın internet sitesinde güncellenmiş dünya sıralaması açıklandı.

Haziran ayında açıklanan sıralamadan bu yana 62 maç oynanırken, Arjantin zirvedeki yerini koruyama devam etti.

İlk 10'daki sıralamanın değişmediği listede, A Milli Futbol Takımı da 1484,47 puanla 41. basamakta bulunuyor.

Bir sonraki FIFA dünya sıralaması 21 Eylül'de açıklanacak.

Sıra Takım Toplam Puan Önceki Puan +/-
1 Arjantin 1843.73 1843.73 0.00
2 Fransa 1843.54 1843.54 0.00
3 Brezilya 1828.27 1828.27 0.00
4 İngiltere 1797.39 1797.39 0.00
5 Belçika 1788.55 1788.55 0.00
6 Hırvatistan 1742.55 1742.55 0.00
7 Hollanda 1731.23 1731.23 0.00
8 İtalya 1726.58 1726.58 0.00
9 Portekiz 1718.25 1718.25 0.00
10 İspanya 1703.45 1703.45 0.00
11 ABD 1674.48 1673.34 1.14
12 Meksika 1665.59 1639.19 26.40
13 İsviçre 1661.12 1661.12 0.00
14 Fas 1655.50 1655.50 0.00
15 Almanya 1636.32 1636.32 0.00
16 Uruguay 1633.13 1633.13 0.00
17 Kolombiya 1624.91 1624.91 0.00
18 Senegal 1612.61 1612.61 0.00
19 Danimarka 1597.37 1597.37 0.00
20 Japonya 1595.96 1595.96 0.00
21 Peru 1561.20 1561.20 0.00
22 IR Iran 1556.59 1556.59 0.00
23 İsveç 1547.11 1547.11 0.00
24 Ukrayna 1541.25 1541.25 0.00
25 Sırbistan 1539.03 1539.03 0.00
26 Polonya 1536.99 1536.99 0.00
27 Avustralya 1530.45 1530.45 0.00
28 Güney Kore 1529.30 1529.30 0.00
29 Avusturya 1528.06 1528.06 0.00
30 İskoçya 1520.24 1520.24 0.00
31 Tunus 1516.66 1516.66 0.00
32 Şili 1511.31 1511.31 0.00
33 Cezayir 1511.23 1511.23 0.00
34 Mısır 1509.89 1509.89 0.00
35 Galler 1506.04 1506.04 0.00
36 Macaristan 1504.57 1504.57 0.00
37 Çekya 1503.69 1503.69 0.00
38 Rusya 1495.53 1495.53 0.00
39 Nijerya 1486.48 1486.48 0.00
40 Ekvador 1486.47 1486.47 0.00
41 Türkiye 1484.47 1484.47 0.00
42 Kamerun 1470.97 1470.97 0.00
43 Kanada 1458.58 1454.12 4.46
44 Norveç 1458.47 1458.47 0.00
45 Panama 1453.94 1399.23 54.71
46 Costa Rica 1453.56 1478.30 -24.74
47 Slovakya 1447.05 1447.05 0.00
48 Romanya 1443.98 1443.98 0.00
49 Paraguay 1442.64 1442.64 0.00
50 Yunanistan 1441.06 1441.06 0.00

Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. eleme turuna kalan takımlar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turu eşleşmeleri 7 maçla sona erdi.

Rövanş karşılaşmaları sonucu Olimpija Lübliyana, Kİ Klaksvik, Karabağ, Astana, Ludogorets, Slovan Bratislava ve HJK Helsinki, 2. eleme turuna çıktı.

Rövanşların sonuçları ve ilk maçların skorları şöyle:

Valmiera (Letonya) - Olimpija Lübliyana (Slovenya): 1-2 (1-2)

Ferencvaros (Macaristan) - Kİ Klaksvik (Faroe Adaları): 0-3 (0-0)

Karabağ (Azerbaycan) - Lincoln Red Imps (Cebelitarık): 4-0 (2-1)

Dinamo Tiflis (Gürcistan) - Astana (Kazakistan): 1-2 (1-1)

Ludogorets (Bulgaristan) - Ballkani (Kosova): 4-0 (0-2)

Swift Hesper (Lüksemburg) - Slovan Bratislava (Slovakya): 0-2 (1-1)

Larne (Kuzey İrlanda) - HJK Helsinki (Finlandiya): uzatmada 2-2 (0-1)

Dün akşam 8 takım turladı
Dün akşam oynanan karşılaşmalar sonucu Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik, 2. eleme turuna yükselmişti

Litvanya ekibi Zalgiris, 2. eleme turunda temsilcimiz Galatasaray ile eşleşti.

Rövanşların sonuçları ve ilk maçların skorları şöyle:

Struga (Kuzey Makedonya) - Zalgiris (Litvanya): 1-2 (0-0)

Flora Tallinn (Estonya) - Rakow (Polonya): 0-3 (0-1)

Sheriff (Moldova) - Farul Constanta (Romanya): uzatmada 3-0 (0-1)

Maccabi Haifa (İsrail) - Hamrun Spartans (Malta): 2-1 (4-0)

The New Saints (Galler) - Hacken (İsveç): 0-2 (1-3)

Zrinjski (Bosna Hersek) - Urartu (Ermenistan): penaltılarda 4-3, uzatmada 2-3 (1-0)

BATE Borisov (Belarus) - Partizani (Arnavutluk): 2-0 (1-1)

Breidablik (İzlanda) - Shamrock Rovers (İrlanda): 2-1 (1-0)