TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

9 Ocak 2021 Cumartesi

Milliler, Polonya'ya ikinci maçta da yenildi

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. Grup maçında konuk olduğu Polonya'ya 35-24 mağlup oldu. Ay-yıldızlı ekip, evinde oynadığı mücadelede de Polonya'ya 29-24 yenilmişti.

Plock kentindeki Orlen Arena'da oynanan ve TRT SPOR2'den canlı yayınlanan 4. hafta karşılaşmasının ilk yarısını ev sahibi ekip, 16-12 önde tamamladı.

İkinci devrede farkı açan Polonya, mücadeleyi 35-24 kazanarak ikinci galibiyetini aldı.

İlk maçında deplasmanda Hollanda'ya 27-26 mağlup olan millilerin Slovenya ile yapması gereken ikinci karşılaşma yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ertelenmişti. Ay-yıldızlı ekip, üçüncü hafta maçında ise evinde Polonya'ya 29-24 yenilmişti.

MAÇ İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Sörloth'un siftahı RB Leipzig'e yetmedi

Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 15. haftasında Borussia Dortmund, RB Leipzig'i deplasmanda 3-1 yenerek, zirve için kritik bir galibiyet aldı. RB Leipzig'in golünü Sörloth attı. Böylece Norveçli forvet, Bundesliga'da siftah yaptı.

Borussia Dortmund, Bundesliga’nın 15. haftasında Red Bull Arena’da Leipzig’e konuk oldu. Norveçli forvetleri karşı karşı karşıya getiren mücadelede konuk ekip sevindi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada Borussia Dortmund, 55. dakikada Jadon Sancho, 71. ve 84. dakikalarda Norveçli Erling Haaland’ın fileleri havalandırmasıyla 3-0 öne geçti.

Leipzig 90. dakikada sezon başında Trabzondan transfer ettiği Norveçli forvet Alexander Sörloth’un golüyle skoru 3-1 yaptı. Kalan bölümde başka gol olmadı ve sarı-siyahlılar karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Leipzig formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde fileleri havalandıran Sörloth, Bundesliga'da da ilk golünü kaydetti.

Borussia Dortmund bu galibiyetle puanını 28’e çıkardı ve 4. sıradaki yerini korudu. Leipzig ise 31 puanla lider Bayern Münih’in 2 puan gerisinde 2. sırada yer aldı.

Barcelona, Granada'yı farklı geçti

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 18. haftasında Barcelona, deplasmanda Granada'yı 4-0 mağlup etti.

Barcelona'nın gollerini Lionel Messi (Dk. 35 ve Dk. 42) ve Antoine Griezmann (Dk. 12 ve Dk. 63) attı.

Karşılaşmanın 78. dakikasında Granadalı futbolcu Jesus Vallejo, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Granada maçında 65 dakikada sahada kalan ve La Liga'da bu sezon toplam gol sayısını 11'e çıkaran Messi, gol krallığı yarışında Gerard Moreno'nun (Villarreal-10 gol) önünde ilk sıraya yükseldi.

Puanını 34'e çıkaran Barcelona 3.'lükteki yerini korudu. Granada ise 24 puanla 7.'likte kaldı.

Diğer yandan La Liga lideri Atletico Madrid'in sahasında Athletic Bilbao ile oynaması gereken karşılaşması kötü hava şartlarından dolayı ertelendi.

Beşiktaş, Frutti Extra Bursaspor karşısında kayıp (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Frutti Extra Bursaspor'a 84-69 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar, 9. yenilgisini alırken konuk ekip 5. galibiyetine ulaştı.

Maçın ilk periyoduna etkili başlayan Beşiktaş, bulduğu sayılarla hücumda etkinliğini gösterdi. İlk periyodun ortalarından itibaren daha iyi hücum yapan Frutti Extra Bursaspor, ilk periyodu 14-10 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğe karşılıklı basketlerle başlayan her iki takım da maçta üstünlük kurmaya çalıştı. Beşiktaş özellikle pota altı ve faul çizgisinden ürettiği sayılarla dikkati çekti. Frutti Extra Bursaspor içeriden ve dışarıdan ürettiği sayılarla maçta üstünlüğünü korumaya devam etti. Konuk ekip soyunma odasına 38-36 üstünlükle girmeyi başardı.

Üçüncü çeyrekte hücumda gösterdiği etkili oyunla Frutti Extra Bursaspor, içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılarla farkı arttırdı. Konuk takım, son periyoda 10 sayı farkla 64-54 önde girdi.

Son periyotta da üstün oyununu sürdüren Frutti Extra Bursaspor, farkı daha da açarak, karşılaşmadan 15 sayı farkla 84-69 galip ayrıldı.

Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Zafer Yılmaz, Serkan Emlek, Duhan Köyiçi

Beşiktaş: Şehmus Hazer 13, Blackmon 15, Johnson 2, Sadık Emir Kabaca 5, Alperen Şengün 25, Berry 7, Furkan Haltalı 2, Egehan Arna

Frutti Extra Bursaspor: Munford 25, Birkan Batuk 5, Peters 12, Kadji 16, Metin Türen 6, Oğuz Savaş 15, Can Maxim Mutaf 3, Newman 2, Ender Arslan, Tevfik Akdamar

1. Periyot: 10-14

Devre: 36-38

3. Periyot: 54-64



Fatih Terim: "İrfan Can, Edin Visca, Onyekuru ve Mohamed'i istiyoruz"

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İrfan Can Kahveci, Edin Visca, Henry Onyekuru ve Mostafa Mohamed'i istediklerini açıkladı.

Süper Lig'in 18. haftasında sahadında Gençlerbirliği'ni 6-0 mağlup eden Galatasaray'ın deneyimli çalıştırıcısı Terim, maç sonrası transfer çalışmalarıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Terim, Medipol Başakşehir'in yıldızları İrfan Can Kahveci ve Edin Visca ile eski oyuncuları Henry Onyekuru ve Mısır ekibi Zamalek'in forveti Mostafa Mohamed'in transfer edilmesini istediğini kaydetti.

"İrfan Can Kahveci, Onyekuru, Visca, Mohamed..."

Fatih Terim, şunları söyledi:

"Transferde söylenecek şey şudur; bir kere birçok oyuncu adı çıkıyor. Biz listemizi verdik, herkes de aşağı yukarı bunları biliyor. İmkanımız varmış da yapmıyormuşuz gibi bir durum yok. Tam tersi olmayan imkanları zorlayarak yapmaya çalışıyoruz. Ben yönetimin elinden gelen yapacağına inanıyorum. Evet, İrfan Can Kahveci'yi istiyoruz. Mostafa Mohamed'i istiyoruz, Onyekuru'yu istiyoruz. Değişim zamanı olabiliyorsa bunu zorlayacağız. Biz genelde hamleleri Ocak'ta yapıyoruz bildiğiniz gibi. Biz Temmuz'da Etebo'nun kiralanması dışında bir şey harcamadık. Tabii borçları ve pandeminin etkisini göz önüne aldığımızda her kulübün durumu bu. Biz listemizi yaparken rakamsal olarak bize geri dönüşü olacak yetenekli oyuncuları alıyoruz. Biz başkalarına scoutluk yapmaktan y orulduk. Ben yönetimin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Kimseyi almadan teknik olarak kimseyi vermeyi düşünmüyorum. Ama ben bunu teknik olarak söylüyorum. İsterse Galatasaray Kulübü menfaatler doğrultusunda istediği kararı verebilir ama ben böyle düşünüyorum. 4 maç cezalı olduğum için pek konuşamadık. Belki de hafta içi Galatasaraylıları bilgilendirmek amacıyla beyaz gömlek giyebiliriz. Göksel Başkan'la oturup bu konuyu konuşurlarsa sevinirim. İrfan Can ile birlikte Visca için de aynı zamanda... Ben yönetimin elinden geleni yapacağına inanıyorum.''

Belhanda coştu, Galatasaray farka koştu

Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, sahadında Gençlerbirliği'ni 6-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılarda Faslı yıldız Younes Belhanda, 17 dakikada içinde attığı gollerle "hat-trick" yaptı.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, Mbaye Diagne'nin 27. saniyede attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda sezonun en erken golü olarak kayıtlara geçti.

Younes Belhanda 30. dakikada sarı-kırmızılılar adına farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti: 2-0. 44'te bir kez daha sahneye çıkan Belhanda, skoru 3-0'a taşıdı.

Belhanda 17 dakikada "hat-trick" yaptı! Faslı futbolcu, 47. dakikada yaptığı şık vuruşla kendisinin 3. takımının ise 4. golüne imza attı: 4-0. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. 

Oğulcan Çağlayan, 64. dakikada skoru 5-0'a getirdi. 67'de Ryan Babel'in penaltı golüyle fark 6'ya çıktı.

Galatasaray'da lisansı çıkarılan Ozornwafor, 82. dakikada sarı-kırmızılı formayla ilk kez sahaya çıktı.

Karşılaşmada geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni 6-0 yendi

Bu sonuçla Galatasaray, ligde puanını 33'e yükseltirken, başkent ekibi Gençlerbirliği ise 19 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: Sarı-kırmızılı ekip, adeta maça golle başladı. Arda Turan'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Emre Taşdemir, bekletmeden pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Diagne'ye aktardı. Senegalli futbolcu, maçın 27. saniyesinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

11. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından şutunda kaleci Übeyd yatarak topun sahibi oldu.

14. dakikada Sefa Yılmaz'ın ara pasında kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kalan Soner Dikmen, şutunu çekmeden önce araya giren Marcao, meşin yuvarlağı kornere göndererek kaleci Okan Koçuk ile karşı karşıya kaldı. Soner Dikmen gol vuruşunu yapmasından önce Marcao son anda topa müdahale ederek kornere gönderdi.

19. dakikada Soner Dikmen'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda bekletmeden vuruşunu yapan Johansson, topu auta attı.

25. dakikada Emre Taşdemir'in soldan ortasında savunma arkasına sarkan Oğulcan Çağlayan'ın kaleciyle karşı karşıya bekletmeden yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.

GOL: 30. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası yayının sağında topla buluşan Belhanda, yerden düzgün bir şut çıkardı. Meşin yuvarlak, kaleci Übeyd'in sağından ağlarla buluştu: 2-0.

GOL: 44. dakikada sarı-kırmızılılar bir gol daha buldu. İlk Süper Lig maçına çıkan kaleci Übeyd'in kısa düşen vuruşunda topu kapan ve ceza sahasına giren Belhanda, sağ çaprazda yaptığı vuruşla ağları havalandırdı: 3-0.

GOL: 45+2. dakikada Galatasaray, farkı 4'e çıkardı. Emre Taşdemir'in soldan ortasında Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası dışı sol çaprazda Oğulcan Çağlayan aldı. Bu oyuncu, pasını Arda Turan'a aktarırken, Arda da topu bekletmeden ceza sahası içi sağ çaprazdaki Belhanda'ya verdi. Faslı futbolcu, uygun durumda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 4-0.

Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

54. dakikada Emre Akbaba'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Diagne'nin vuruşunda kaleci Übeyd topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

GOL: 64. dakikada ev sahibi ekip, farkı 5'e çıkardı. Emre Akbaba'nın soldan şık pasında ceza sahasında topla buluşan Oğulcan Çağlayan, kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşla ağları sarstı: 5-0.

GOL: 66. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, karşı karşıya vuruşunu yaptıktan sonra kaleci Übeyd'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya, penaltı noktasını gösterdi. 67. dakikada penaltıyı kullanan Babel, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 6-0.

Müsabakayı sarı-kırmızılı takım 6-0 kazandı.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Halis Özkahya, Cevdet Kömürcüoğlu, İbrahim Bozbey

Galatasaray: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Donk (Dk. 82 Ozornwafor), Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı (Dk. 77 Luyindama), Belhanda (Dk. 65 Kerem Aktürkoğlu), Emre Akbaba, Oğulcan Çağlayan (Dk. 65 Babel), Arda Turan, Diagne (Dk. 77 Sekidika)

Gençlerbirliği: Übeyd Adıyaman, Johansson, Arda Kızıldağ (Dk. 69 Halil İbrahim Pehlivan), Toure, Polomat, Piris Da Motta (Dk. 82 Mustafa Seyhan), Murat Yıldırım, Candeias (Dk. 69 İlker Karakaş), Soner Dikmen, Sefa Yılmaz (Dk. 69 Gökhan Altıparmak), Ayite (Dk. 77 Rahmetullah Berişbek)

Goller: Dk. 1 Diagne, Dk. 30, 44 ve 45+2 Belhanda, Dk. 64 Oğulcan Çağlayan, Dk. 67 Babel (Penaltıdan) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 25 Ayite, Dk. 29 Polomat, Dk. 70 Piris Da Motta (Gençlerbirliği)

Avustralya Açık'ta 3 Türk

Pandemi koşulları nedeniyle eleme müsabakaları bu sene kadınlarda Dubai'de, erkeklerde ise Doha'da gerçekleşecek Avustralya Açık'ta Türkiye'yi Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen ve Cem İlkel temsil edecek.

10-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Avustralya Açık elemelerinin kuraları çekildi.

Klasmanın 178'inci basamağında bulunan temsilcimiz Çağla Büyükakçay, yarın TSİ 09.00'da oynayacağı ilk tur maçında 15 yaşındaki Andorralı genç raket Victoria Jimenez Kasintseva ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvaya wild card ile katılan Kasintseva aynı zamanda 2020 yılı Avustralya Açık Gençler şampiyonu. Kadınlarda bir diğer temsilcimiz Pemra Özgen, Avustralya Açık ana tablo yolunda ilk turda Ukraynalı dünya 163 numarası Anhelina Kalinina ile kozlarını paylaşacak.

Senenin ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ın erkekler kategorisinde ülkemizi temsil edecek Cem İlkel'in ilk tur rakibi ise klasmanda 39'uncu basamağa kadar yükselmiş dünya 146 numarası Alman raket Peter Gojowczyk olacak.

Kastamonu Belediyespor, MKS Perla ile berabere kaldı

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Kastamonu Belediyespor, Polonya'nın MKS Perla takımıyla 20-20 berabere kaldı.

Merkez Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya iyi başlayan temsilcimiz peş peşe gollerle 3-1 öne geçti. Yaklaşık 10 dakikalık bölümde skor üretemeyen temsilcimiz, tekrar toparlandı ve goller buldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 10-9 Kastamonu Belediyespor'un üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda daha etkili oynayan temsilcimiz, aradaki farkı 3 sayıya kadar çıkararak oyun boyunca üstünlüğünü korudu. Maçın son 2 dakikasına girilirken Perla Lublin beraberliği yakaladı: 20-20 Kalan bölümlerde her iki takımda gol bulamayınca maç 20-20 eşitlikle sonuçlandı.

Schalke 04 ligde 30 maç sonra kazandı

Bundesliga'nın 15. haftasında Schalke 04, sahasında Hoffenheim'ı 4-0 mağlup etti. Mavi-beyazlılar, ligde 30 maç sonra kazandı.

Bundesliga'da Ozan Kabak ve Ahmed Kutucu'nun formasını giydiği Schalke 04 sahasında Hoffenheim ile karşılaştı. Ligde 30 maçtır galibiyet yüzü göremeyen mavi-beyazlılar, mücadeleden 4-0'lık skorla galip ayrıldı. 

Schalke'ye galibiyeti getiren goller 42, 58 ve 63'te Matthew Hoppe ile 80'de Amine Harit'ten geldi. Amine Harit ayrıca 3 asistle maça Hoppe ile birlikte damgasını vurdu.

Bu sonuçla ligde tam 359 gün sonra galip gelen Schalke puanını 7'ye yükseltti. Hoffenheim ise 15 puanda kaldı. 

Mücadeleye milli futbolcumuz Ozan Kabak ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Bir diğer milli futbolcu Ahmed Kutucu ise yedek başladığı karşılaşmanın 88. dakikasında oyuna dahil oldu.

Hes Kablo Kayserispor, Yeni Malatyaspor tek golle geçti

Süper Lig'in 18. haftasında Hes Kablo Kayserispor, konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti ve üst üste 2. galibiyetini aldı.

Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Hes Kablo Kayserispor, yeniden çıkışa geçmeyi hedefleyen Yeni Malatyaspor'u ağırladı.

Kadir Has Şehir Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısını ev sahibi Kayserispor, Semih Kaya'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise iki takım da yakaladıkları pozisyonları gole çeviremedi.

Maçtan 1-0 galip ayrılarak üst üste 2. galibiyetini alan Hes Kablo Kayserispor, puanını 16'a çıkardı 

Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Yeni Malatyaspor ise 21 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada sağ kanattan gelişen Hes Kablo Kayserispor atağında, ceza alanına girmeye çalışan Alibec'e, Semih Kaya'nın müdahalesi sonucu hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi.

9. dakikada Hes Kablo Kayserispor penaltı atışından yararlanamadı. Alibec'in kullandığı penaltı atışında, kaleci Ertaç Özbir topu kornere çeldi.

GOL: 10. dakikada Campanharo'nun kullandığı korner atışında Semih Kaya, yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

21. dakikada gelişen Yeni Malatyaspor atağında Acquah'ın ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Doğan Alemdar meşin yuvarlağı kornere çeldi.

23. dakikada Alibec'in şutunda, kaleci Ertaç Özbir topu kurtardı.

39. dakikada Ahmed Ildiz rakip yarı sahada serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içinde Semih Kaya'nın vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

40. dakikada Bülent Cevahir'in soldan ortasında ceza sahasına içinde Adem Büyük'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Müsabakanın ilk yarısı, Hes Kablo Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

61. dakikada Yeni Malatyaspor'dan Ahmed Ildiz'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Doğan Alemdar'da kaldı.

62. dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Malatyaspor atağında Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahasına ortasında Hes Kablo Kayserispor savunması topu uzaklaştıramadı. Ndayishimiye'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

87. dakikada Adem Büyük'ün ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

90. dakikada Yeni Malatyaspor'dan Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası dışından vuruşunda, kaleci Doğan Alemdar topu kornere çeldi.

Karşılaşma, Hes Kablo Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Erkan Özdamar, Volkan Ahmet Narinç, Mustafa Sönmez

Hes Kablo Kayserispor: Doğan Alemdar, Aziz Eraltay, Kolovetsios, Sapunaru, Kvrzic, Campanharo (Dk. 81 Emre Demir), Ackah (Dk. 46 Attamah), İlhan Parlak (Dk. 66 Nurettin Korkmaz), Avramovski (Dk. 78 Fernandes), Lennon (Dk. 81 Muğdat Çelik), Alibec

Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Wallace, Semih Kaya (Dk. 46 Hadebe), Bülent Cevahir, Ahmed Ildiz, Acquah (Dk. 46 Ndayishimiye), Adem Büyük, Tetteh (Dk. 35 Umut Bulut), Fofana (Dk. 46 Mustafa Eskihellaç), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 73 Lukoki) 

Gol: Dk. 10 Semih Kaya (kendi kalesine) (Hes Kablo Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 8 Semih Kaya, Dk. 50 Chebake, Dk. 60 Mustafa Eskihellaç, Dk. 88 Hadebe (Yeni Malatyaspor), Dk. 90+5 Alibec (Hes Kablo Kayserispor)

İzmir'de 3 puan Fraport TAV Antalyaspor'un

Süper Lig'in 18. haftasında Fraport TAV Antalyaspor deplasmanda Göztepe'yi 1-0 ile geçti. Ligde ilk deplasman galibiyetini alan Antalyaspor'un golü 77'de Doğukan Sinik'den geldi. 

Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe ile Fraport TAV Antalyaspor karşı karşıya geldi. Akdeniz temsilcisi, İzmir'den 3 puanla dönmeyi bildi. 

77. dakikada Doğukan Sinik'in filelere gönderdiği top, mücadelenin tek golü oldu, Ersun Yanal'ın öğrencileri, son iki maçta 4 puan alarak puanını 24e çıkardı. 

Gürsel Aksel Stadyumu'nda, bugün saat 16:00'da başlayan karşılaşmayı Mert Güzenge yönetti. 

Göztepe, bu maç ile ligde geride bıraktığı 17 karşılaşmada 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılı ekip, 19 puanda kaldı. 

Göztepe hasrete son veremedi 

Süper Lig'de son olarak evinde Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden Göztepe, bu fikstürü takip eden 6. maçında da  galibiyet sevinci yaşayamadı.

Antalyaspor ilk deplasman zaferini aldı 

Üst üste aldığı çalkantılı sonuçların ardından, sahasında Atakaş Hatayspor'a 6-0 mağlup olan Fraport TAV Antalyaspor, krizden hızlı çıktı.

Galatasaray deplasmanında kalesini gole kapatarak puan almayı başaran Ersun Yanal'ın öğrencileri, son olarak evinde ağırladığı Fatih Karagümrük'ü Hakan, Gökdeniz ve Amilton'un golleriyle 3-1 mağlup etmeyi başardı. 

Ligde şu ana kadar 9 deplasman maçına çıkan Fraport TAV Antalyaspor, bu maçlarda 5 beraberlik ve 3 yenilgi alırken ilk galibiyetini Göztepe'den aldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe-Fraport TAV Antalyaspor maçının ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

Karşılaşmanın 30. dakikasında hızlı gelişen hücumda sol kanattan ceza sahasına giren Amilton'un savunma oyuncularına rağmen yaptığı vuruşta top yandan dışarı çıktı.

42. dakikada sağ kanattan Soner'in yaptığı ortada kafa iyi yükselen Brown Ideye'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45+1. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde oluşan karambolde top son olarak Cherif Ndiaye'ye geldi. Bu oyuncunun kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.

46. dakikada topla ceza sahasına giren Fredy’nin sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutu Göztepe defansı engelledi.

49. dakikada sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Berkan Emir ceza sahasına ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı.

70. dakikada Doğukan Sinik’in ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan kaleye gönderdiği sert şut az farkla auta gitti.

77. dakikada Fredy orta sahada kazandığı topla kontratağa çıktı. Fredy’nin şutunda kaleciden dönen topa sert vuran Doğukan Sinik meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

85. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Zlatko Tripic altıpas üzerinden yaptığı vuruşta topu auta gönderdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Bilal Gölen

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Mihojevic, Titi, Berkan Emir, Halil Akbunar, Soner Aydoğdu, Kubilay Sönmez, Napoleoni, Brown Ideye, Cherif Ndiaye

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı (Dk. 15 Ersan Adem Gülüm), Naldo, Kudriashov, Gökdeniz Bayrakdar, Nuri Şahin, Hakan Özmert, Amilton, Fredy, Orgill

Gol: 77. Dakika Doğukan Sinik (Antalyaspor)

Fenerbahçe Öznur Kablo'yu Nesibe Aydın da durduramadı

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Fenerbahçe Öznur Kablo, Nesibe Aydın'ı 71-61 yendi.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin  16. haftasında Fenerbahçe Öznur Kablo, Nesibe Aydın'ı 71-61 mağlup etti.

Salon: TOBB ETÜ 

Hakemler: Hüseyin Çelik, Tunçtan Durmuşcan, Ahmet Taner İbin 

Nesibe Aydın: Snytsina 10, Peddy 8, Melike Tuğba Oral 2, Hebard 17, Harika Gözde Eldaş 14, Merve Uygül 4, Büşra Akgün 3, Simon 3 

Fenerbahçe Öznur Kablo: Sabally 4, Olcay Çakır Turgut 7, Mc Bride 21, Iagupova 13, Stokes 12, Thomas 6, Sevgi Uzun 2, Tuğçe Canıtez 6 

1. Periyot: 20-28

Devre: 35-37 

3. Periyot: 48-55

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor, Beşiktaş HDI Sigorta’yı deplasmanda devirdi

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor, Beşiktaş HDI Sigorta’yı 85-77 mağlup etti.


Beşiktaş HDI Sigorta: 77 - ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor: 85

Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Kaan Büyükçil, Murat Ciner, Benhür İrcel

Beşiktaş HDI Sigorta: İrem Naz Topuz 13, Melisa Korkmaz 4, Angela 20, Elif Bayram 4, Ivankovic 13, Bradford 21, Nisa Yalçın 2, Nur Sezen Yavuz, Senay Zeybek

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor: Manolya Kurtulmuş 24, Melis Talay 9, Gökşen Fitik 2, Kristine 17, Naumenko 20, Feride Şevval Akalan 11, Fatmanur Karakaş 2, İlayda Güner, Yeliz Doğan

1. Periyot: 17-24

Devre: 34-48

3. Periyot: 52-62

Cenk Tosun golle döndü, Everton turladı (Özet)

FA Cup 3. Tur maçında Everton normal süresi 1-1 biten maçta Championship ekibi Rotherham United'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.  Cenk Tosun 9. dakikada attığı gol ile takımını 1-0 öne geçirdi.

FA Cup 3. Tur maçında Everton normal süresi 1-1 biten maçta Championship ekibi Rotherham United'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Premier Lig ekibine galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Cenk Tosun ve 93. dakikada Abdoulaye Doucoure kaydetti. 

Rotherham United'ın tek sayısını ise Matthew Olosunde attı. 

Cenk Tosun, kulüp kariyerinde son resmi golünü 1 yıl önce Manchester City'ye karşı oynanan lig maçında atmıştı. 

Everton - Rotherham United 2-1 Özet İzle

 

Kaynak : TRT SPOR

Mehmet Büyükekşi'den sert Sumudica açıklaması

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, teknik direktör Marius Sumudica ile ilgili olarak, "Bizden 1.6 milyon Euro net, primlerle 1.9 milyon Euro istiyor. Bu paraları kim alıyor? Tüm başarıyı kendi üzerine alıyor, bu çok yanlış" dedi.

Gaziantep FK'da Sumudica gerilimi yaşanıyor.

Kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica'nın yeni sözleşme ve maaşı konusundaki açıklamalarına yanıt verdi.

"Pazarlık yapmanın saygısızlık ile bir alakası yok"

Büyükekşi, şunları şöyledi;

"Hocamızın ücretinde yüzde 10 indirim istedik, doğrudur, pandemi nedeniyle geleceğimizi göremiyoruz. Hocaya 920 bin Euro ödüyoruz, yardımcılarının maaşını kendisi ödüyor, bize maliyeti primlerle 1.2 milyon Euro.

Bizden 1.6 milyon Euro net, primlerle 1.9 milyon Euro istiyor. Bu paraları kim alıyor? Tüm başarıyı kendi üzerine alıyor, bu çok yanlış. Daha sezon bitmeden gelecek sezonu konuşuyor, bu açıklamaları absürd. Hocamıza ve futbolculara hiç borcumuz yok, ödemelerini en düzenli yapan kulüp biziz, gerçekler bunlar. Pazarlık yapmanın saygısızlık ile bir alakası yok.

Bize bir jest yap, indirime git dedik, naklen yayınlarımız çok düştü, yüzde 30 azaldı. Türk futbolu uçuruma gidiyor Sumudica ile yola devam edip etmeyeceğimiz ilerleyen günlerde belli olacak."

Fenerbahçe Beko seriyi bozmadı (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda OGM Ormanspor'u 72-63 yendi. Bu sonuçla sarı-lacivertliler ligde 2, Avrupa Ligi'nde ise oynadığı son 3 maçtan galibiyetle ayrılmış oldu.

İki takımın da hücumda rahat sayı bularak başladığı maçın ilk 5 dakikası Fenerbahçe Beko'nun 14-13'lük üstünlüğüyle geçildi. Savunmaların devreye girmeye başladı kalan bölümde OGM Ormanspor skorda dengeyi yakaladı ve ilk çeyrek 21-21 berabere bitti.

İkinci çeyrekte iki takım da hücumda kolay top kayıpları yaptı. Boyalı alanı daha etkili kullanan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 38-34 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte tempo düştü. Sarı-lacivertliler, Ulanovas'ın 3 sayılık basketiyle 25. dakikada farkı 7'ye çıkardı: 41-48. Fenerbahçe Beko, son periyoda 54-49'luk üstünlükle girdi.

Son periyoda 10-2'lik seriyle başlayan OGM Ormanspor, 33. dakikada öne geçti: 59-56. Rakibine 4 dakika sayı şansı vermeyen ve 7-0 seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 37. dakikada 4 sayılık avantaj yakaladı: 59-63. Maçın son dakikasında farkı ilk kez çift hanelere (62-72) çıkaran Fenerbahçe Beko, sahadan 72-63 galip ayrıldı.

Salon: Ankara

Hakemler: Ali Şakacı, Semih Vural, Ali Köseoğlu

OGM Ormanspor: Holloway 5, Erol Can Çinko 9, Kloff 10, Kikanovic 15, Hagins 3, Efe Ergi Tırpancı 2, Kidd 17, Kadir Bayram, Cevher Özer 2

Fenerbahçe Beko: De Colo 14, Guduric 13, Ulanovas 12, Barthel 9, Ahmet Düverioğlu 10, Hamilton 4, Melih Mahmutoğlu 8, Tarık Biberoviç 2, Berkay Candan, Ali Muhammed

1. Periyot: 21-21

Devre: 34-38

3. Periyot: 49-54



İzmit Belediyespor'dan tarihi skor

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında İzmit Belediyespor, sahasında Samsun Canik Belediyespor'u 66 sayı farkla 113-47 mağlup etti.

İzmit Belediyespor'un, Samsun Canik Belediyespor'u ağırladığı Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta maçı, tarihi bir skora konu oldu. Ev sahibi ekip karşılaşmayı tam 66 sayı farkla, 113-47 yendi.

Salon: Şehit Polis Recep Topaloğlu

Hakemler: Sinem Tetik, Münevver Özemre, Burak Yılmaz

İzmit Belediyespor: İpek Garip 13, Miray Şahin 4, Gülşah Duman 17, Kübra Erat 3, Elif Emirtekin 4, Saadet Aysu Keskin 8, İnci Güçlü 14, Jovanovic 19, Dos Santos 20, Defne Melissa Paylar 11, Tuana Azra Met, Zülal Özdemir

Samsun Canik Belediyespor: Madden 21, Nazlı Çalışkan 10, Zeynep Sude Kara 2, Fatma Dilara Azaklı 2, Zeynep Sina Konuksever 3, Bilgesu Erduran 4, Neslihan Demir 5, Elif Korkut

1. Periyot: 31-13

Devre: 51-33

3. Periyot: 80-35

Galatasaray uzatmada kazandı

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Galatasaray, normal süresi 85-85 berabere biten maçta Bellona Kayseri Basketbol'u uzatma sonucunda 100-92 yendi.

Galatasaray, normal süresi 85-85 berabere biten Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta maçında, Bellona Kayseri Basketbol'u uzatma sonucunda 100-92 yendi.

Galatasaray bu sonuçla ligde 14. galibiyetini elde ederken, Kayseri ekibi ise 12. kez mağlup oldu.

Salon: Ahmet Cömert

Hakemler: Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu, Turgut Işık, Muhammet Mustafa Akıllıoğlu

Galatasaray: Pelin Derya Bilgiç 23, Sude Yılmaz 10, Asena Yalçın 15, Steinberga 26, Russell 21, Cansu Köksal 3, Hruscakova, Holingsvorth 2, Mısra Albayrak

Bellona Kayseri Basketbol: Melis Gülcan 27, Ayşegül Günay Aladağ 8, Harrigan 7, Brown 15, Harris 24, Miljkovic 8, Esra Ural Topuz 3, Zeynep Öykü Kalbisağde, Sevgi Tonguç

1. Periyot: 29-18

Devre: 49-34

3. Periyot: 69-60

Normal süre: 85-85

Mariuis Sumudica'dan maaş açıklaması

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica D.G Sivasspor mağlubiyeti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sumudica, "Başkanımızla dün bir toplantı yaptık. Benden %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğimi söyledim." dedi. 

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica D.G Sivasspor mağlubiyeti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sumudica açıklamalarında şunları kaydetti:

"Başkanımızla dün bir toplantı yaptık. Benden %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. Ben oyuncularıma cebimden 80bin euro prim dağıttım. Ben bunu memnuniyetle verdim. Kendim açıkladım bu primleri.

Başkanımız bu primleri oyunculara veriyorsun, kulübe neden vermiyorsun dediler.

Sosyal medyada hakkımda çok şey söylendi. Benim paranın peşinde koştuğum söyleniyor. Paranın peşinde olsaydım çok başka yerde olurdum. Bu şehir ve taraftar bilsin, maçtan önce bana yeni kontrat teklif edildiği söylendi. Bu doğru değil. Benim maaşım sadece 600 bin euro.  Bana saygı göstermeyen insanlarla çalışmam çok zor."
 

THY Euroleague'de 18. Haftanın MVP’si Joffrey Lauvergne

Litvanya kulübü Zalgiris Kaunas'ın Fransız basketbolcusu Joffrey Lauvergne, THY Avrupa Ligi'nde 18. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Lauvergne, takımının Rus ekibi Khimki'yi 102-75 yendiği karşılaşmada 38 verimlilik puanıyla oynayarak haftanın MVP'si unvanını elde etti. Khimki'ye karşı yüzde 92,8 şut isabetiyle 29 sayı, 9 ribaunt, 2 asist üreten Fransız pivot, kariyerinde ilk kez bu unvana layık görüldü. 


Gaziantep FK'nın Yenilmezlik Serisini Demir Grup Sivasspor Bitirdi

Süper Lig'de 18. haftanın açılış mücadelesinde Demir Grup Sivasspor ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Evinde 0-1 geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanan Sivasspor, Gaziantep ekibinin 15 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadelede Sivasspor, Gaziantep FK'ya 2-1 üstünlük sağladı. Gaziantep Teknik Direktörü Maruis Sumudica cezalı olduğu için saha kenarında yer almadı. Gaziantep FK'nın Süper Lig'deki 15 maçlık yenilmezlik unvanı Sivas'ta bitti.

Karşılaşmada gol perdesini 4. dakikada Alexandru Maxim açtı. Konuk ekip 1-0 öne geçti.

41. dakikada Hakan Arslan attığı golle maçta eşitliği sağladı.

İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

47. dakikada sahneye yeniden çıkan Hakan Arslan, takımının ve kendisinin ikinci golünü attı.

80. dakikada Sivas oyuncusu Fayçal Fajr'a dirsek atan Gaziantep oyuncusu Jefferson kırmızı kart gördü.

Sivasspor mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Sivasspor aldığı galibiyetin ardından puanını 22 yaptı. Gaziantep FK ise 31 puanda kaldı.

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Süleyman Özay, Candaş Elbil

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Robin Yalçın, Caner Osmanpaşa, Appindangoye, Uğur Çiftçi, Claudemir, Hakan Arslan, Erdoğan Yeşilyurt, Fajr, Gradel, Kayode

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Djilobodji, Olkowski, Kubilay Aktaş, Güray Vural, Maxim, Vetrih, Mirallas, Jefferson, Muhammet Demir

Goller: Dk. 4 Maxim (Gaziantep FK), Dk. 41 Hakan Arslan (Demir Grup Sivasspor), Dk. 47 Hakan Arslan (Demir Grup Sivasspor)


Sarı kartlar: Dk. 31 Güray Vural, Dk. 37 Günay Güvenç (Gaziantep FK), Dk. 43 Hakan Arslan (Demir Grup Sivasspor)

 

2020 Makyajlı Opel Astra | Test Sürüşü

2021 Makyajlı Opel Astra 1.5 Dizel 122hp


OTOPARK.com

Audi RS 6 Avant (C7) 4.0 TFSI V8 Performance 605hp | İstanbul Park Test Sürüşü

Audi RS 6 Avant (C7) 4.0 TFSI V8 Performance 605hp | İstanbul Park Test Sürüşü


OTOPARK.com

Akhisarspor'da 2 pozitif vaka

TFF 1. Lig'de 13. hafta erteleme maçında 11 Ocak Pazartesi günü Adanaspor'u konuk edecek Akhisarspor'da 2 futbolcunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Akhisarspor'dan yapılan açıklamada, Adanaspor maçı öncesinde teknik heyet ve futbolculara yapılan testlerde 2 oyuncuda pozitif bulguya rastlandığı belirtildi.

Sağlık durumları iyi olan futbolcuların izolasyon sürecinin başladığı kaydedildi.

Gaziantep FK'dan Marius Sumudica açıklaması

Gaziantep FK, teknik direktörleri Marius Sumudica'ya yeni sözleşme teklif edildiğini ve kendisinden yanıt beklendiğini açıkladı.

Gaziantep Futbol Kulübü, sözleşmesi sezon sonunda bitecek teknik direktör Marius Sumudica'ya bir miktar ücret artırımıyla yeni sözleşme teklifinin yapıldığını ve Rumen teknik adamın yanıtının beklendiğini bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi önderliğinde dün Sivas'ta takımın kamp yaptığı otelde bir toplantı düzenlendiği belirtildi.

Daha önceden planlanan bu toplantıda, takımın hedefleri, transfer planlaması ve teknik direktör Marius Sumudica'nın sözleşme konularının gündeme geldiğinin ifade edildiği açıklamada, şunları kaydedildi:

"Yapılan görüşmeler neticesinde, teknik direktörümüz Marius Sumudica'nın 30 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek sözleşmesinin yenilenmesi konusunda içerisinde bulunduğumuz pandemi koşulları da göz önüne alınarak, kulübümüz bütçesi dahilinde bir miktar ücret artırımıyla birlikte yeni sözleşme teklif edilmiştir. Yönetim kurulumuz, teknik direktörümüz Marius Sumudica ile önümüzdeki süreçlerde de çalışma isteğini yinelemiş olup, yapılan bu teklif karşısında hocamızın yanıtı beklenmektedir. Teknik direktörümüz Marius Sumudica, sözleşmesi süresince takımımızda kalmaya devam edecek olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir."

Utah Jazz'den kulüp üçlük rekoru (Özet)

Utah Jazz, Milwaukee Bucks'ı 118-131 mağlup ettiği karşılaşmada tam 25 üçlük isabeti bularak, kulübün tarihinin bu alandaki rekorunu kırdı.

NBA'de normal sezon, sabaha karşı oynanan 10 karşılaşmayla devam etti. Utah Jazz'ın Milwaukee Bucks'ı 118-131 mağlup ettiği gecenin flaş maçında, takım olarak 25 üçlük isabeti bulan Utahlı oyuncular, kulüp tarihinin bu alandaki rekorunu kırmayı başardı.

5 oyuncusu çift hanelerde skor bulan Utah'ta Donovan Mitchell, 32 sayı üreterek takımı adına gecenin en skorer ismi oldu. 25 üçlükle kulüp tarihinin kırıldığı maçta; Royce O'Neale 6, Mike Conley 5, Jordan Clarkson 5, Bojan Bogdanovic 4, Donovan Mitchell 4, ve Georges Niang ise 1 üçlük isabeti buldu.

Bu sonuçla 9. maçında 5. galibiyetini alan Utah Jazz, Batı Konferansı'nda 4. sıraya yerleşti.

Milwaukee Bucks'ta ise Yunan yıldız Giannis Antetokounmpo 35 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle gecenin en skorer ismi oldu. Bucks'ın bir başka başarılı ismi Khris Middleton'un 31 sayı, 10 ribaunt ve 4 asistlik performansı mağlubiyete engel olmaya yetmedi.

Doğu Konferansı'nda 5. sıraya gerileyen Milwaukee Bucks'ın, bu sonuçla 3 maçlık galibiyet serisi de son buldu.



Gecenin sonuçları

Detroit Pistons-Phoenix Suns: 110-105

New York Knicks-Oklahoma City Thunder: 89-101

Boston Celtics-Washington Wizards: 116-107

New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets: 110-118

Milwaukee Bucks-Utah Jazz: 118-131

Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets: 115-110

Houston Rockets-Orlando Magic: 132-90

Sacramento Kings--Toronto Raptors: 123-144

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers: 115-105

Los Angeles Lakers-Chicago Bulls: 117-115

Stephen Curry, Warriors'u sırtladı (Özet)

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Golden State Warriors'un, Los Angeles Clippers'ı 115-105 mağlup ettiği karşılaşmada Stephen Curry, kaydettiği 38 sayıyla gecenin yıldızı oldu.

NBA'de sezona beklentilerin üstünde başlayan Golden State Warriors, ligin şampiyonluk favorisi ekiplerinden Los Angeles Clippers'ı 115-105 mağlup ederek 9. maçında 5. galibiyetini aldı. Karşılaşmada 36 dakika süre alan Warriors'ın MVP oyun kurucusu Stephen Curry, mücadeleyi 38 sayı, 11 asist ve 2 ribaunt istatistikleriyle tamamladı.

Los Angeles Clippers'ta ise 25 sayı, 4 ribaunt, 7 asistle oynayan Paul George ve 24 sayı, 3 ribaunt, 4 asistle oynayan Kawhi Leonard'ın performansları mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Sezonun şampiyonluk adaylarından birisi olan Clippers, bu sonuçla oynadığı 10. maçında 4. kez sahadan yenik ayrıldı.

22 sayı geriden geldiler

Üçüncü periyodun bitmesine 4 dakika kala 22 sayı farkla 85-63 mağlup durumda olan Golden State Warriors, müthiş bir geri dönüşe imza attı. Stephen Curry liderliğinde Clippers'a karşı pes etmeyen Golden State, maçı 10 sayı farkla 115-105 kazanmasını bildi.



Gecenin sonuçları

Detroit Pistons-Phoenix Suns: 110-105

New York Knicks-Oklahoma City Thunder: 89-101

Boston Celtics-Washington Wizards: 116-107

New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets: 110-118

Milwaukee Bucks-Utah Jazz: 118-131

Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets: 115-110

Houston Rockets-Orlando Magic: 132-90

Sacramento Kings--Toronto Raptors: 123-144

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers: 115-105

Los Angeles Lakers-Chicago Bulls: 117-115

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 18. Hafta Maç Özetleri

7 Ocak 2021 Perşembe

21:00 Kızıl Yıldız - Fenerbahçe Beko 71-73


22:00 Alba Berlin - Maccabi Playtika Tel Aviv 73-85


22:00 Panathinaikos OPAP - Zenit St. Petersburg 77-89


23:00 Barcelona - Valencia BC 89-72


23:00 TD Systems Baskonia - CSKA Moskova 95-93


8 Ocak 2021 Cuma

21:00 Zalgiris Kaunas - Khimki Moskova 102-75


22:00 Olympiakos - Bayern Münih 84-82


22:45 LDLC ASVEL - Anadolu Efes 80-102


23:00 Real Madrid - AX Armani Ex. Olimpia Milano 76-80


THY Euroleague 18. hafta maç sonuçları ve puan durumu

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQK3zld5ISCaebQDpQFUxrliWITGLBEdfyjDgTw1Tq-dKO1GABN_wAnfwZfXFXzR_JbdiVXv3sK-4khaUyJJZYWQs8fu1F79bYFEYoTH5XzC0pyMF1gSqLAvjHEn_DY96-z426DSNUXswb/s1600/euroleague-yatay.jpeg

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 18. hafta maçları oynandı.

18. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

7 Ocak 2021 Perşembe

21:00 Kızıl Yıldız - Fenerbahçe Beko: 71-73

22:00 Alba Berlin - Maccabi Playtika Tel Aviv: 73-85

22:00 Panathinaikos OPAP - Zenit St. Petersburg: 77-89

23:00 Barcelona - Valencia BC: 89-72

23:00 TD Systems Baskonia - CSKA Moskova: 95-93

8 Ocak 2021 Cuma

21:00 Zalgiris Kaunas - Khimki Moskova: 102-75

22:00 Olympiakos - Bayern Münih: 84-82

22:45 LDLC ASVEL - Anadolu Efes: 80-102

23:00 Real Madrid - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 76-80

Puan Durumu 

1
CSKA
181441534141811632
2
Barcelona
181261456132413230
3
R. Madrid
18126148113998230
4
Zenit
16115122611666027
5
Zalgiris
18117145713896829
6
B. Münih
18117143313745929
7
Olimpia Milano
17107138713642327
8
Valencia
1810814641459528
9
Olympiakos
179813601364-426
10
Baskonia
1899142813874127
11
Anadolu Efes
189914041399527
12
Maccabi
18810141513981726
13
Fenerbahçe Beko
1881013211411-9026
14
Alba Berlin
1871113941504-11025
15
Kızıl Yıldız
1861213451404-5924
16
Panathinaikos
1751213541425-7122
17
ASVEL
1751212761367-9122
18
Khimki
1821614371620-18320


19. Haftanın Programı

12 Ocak 2021 Salı

20:00 Khimki Moskova - Barcelona

20:30 Anadolu Efes - Alba Berlin

20:45 Fenerbahçe Beko - TD Systems Baskonia

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Olympiakos

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Valencia BC

13 Ocak 2021 Çarşamba

20:00 CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas

22:00 Panathinaikos Opap - LDLC ASVEL

22:30 Bayern Münih - Zenit St. Petersburg

23:00 Real Madrid - Kızıl Yıldız

Villarreal, 3 puanı 4 gol ile aldı

Villarreal, La Liga'nın 18. haftasından deplasmanda karşılaştığı Celta Vigo'yu 4-0 mağlup ederek, zirve takibini sürdürdü.

Villarreal, La Liga'nın 18. haftasından deplasmanda karşılaştığı Celta Vigo'yu 4-0 mağlup etti.

Konuk ekip 4 golü de ilk yarı kaydetti, goller, 5. dakikada Moreno, 14'de Moi Gomez, 19'da ise Parejo ve 31. dakikada Nino'dan geldi. 

Mücadelede ilk yarım saatte 4 gol olurken kalan dakikalarda top filelere gitmedi, Villarreal, 3 puanı 4 gol ile aldı. 

Celta Vigo'da Okay Yokuşlu 90 dakika forma giyerken, Emre Mor maçı yedek kulübesinde tamamladı.

Bu sonuç ile Villarreal puanını 32'ye çıkarırken ligde 8. galibiyeti elde ederek zirve yarışında önemli bir engeli aştı. 

Celta Vigo ise 23 puanda kalarak ligde 7. mağlubiyetini aldı.

Mesut Özil ile Arsenal masaya oturdu

Mesut Özil ve Arsenal arasındaki fesih görüşmeleri başladı.

Mesut Özil ve Arsenal arasındaki fesih görüşmeleri başladı.Yıldız futbolcunun Arsenal'dan 8 milyon euro alacağı var.

Kaynak : TRT SPOR

Liverpool, Aston Villa'nın gençlerini 4 golle geçti

FA Cup'ta Liverpool, deplasmanda Aston Villa'yı 4-1 yenerek tur atladı.

İngiltere FA Cup 3. tur maçında Liverpool, koronavirüs sebebiyle zor günler geçiren Aston Villa ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi takım, zorlu karşılaşmaya U23 takımıyla çıkmak zorunda kaldı.

Villa Park'ta oynanan maçı konuk ekip Liverpool 4-1 galip tamamladı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Maça etkili başlayan Kırmızılar, Sadio Mane'nin attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında Louie Barry eşitliği sağladı. Bu sonuçla devre 1-1 sona erdi. 

Liverpool 60 ile 65. dakikalar arasında 3 gol buldu ve turu kopardı. Bu bölümde Liverpool'un golleri Wijnaldum, Mane ve Salah'tan geldi.

Bu sonuçla Liverpool bir üst tura yükselirken, Aston Villa elendi.

Anadolu Efes, ASVEL deplasmanında kazandı (Özet)

THY Euroleague'in 18. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes deplasmanda Fransa temsilcisi ASVEL'i 102-80 mağlup etti. Lacivert-beyazlılar organizasyondaki 9. galibiyetini aldı.

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 18. haftasında konuk olduğu Fransa temsilcisi ASVEL'i 102-80 yendi.

Bu sonuçla Anadolu Efes ligde 9. galibiyetine ulaştı.

ASVEL ise 12. yenilgisini aldı.

ASVEL: 80 - Anadolu Efes: 102

Salon: Astroballe

Hakemler: Boris Ryzhyk (Ukrayna), Carlos Cortes (İspanya), Spiros Gkontas (Yunanistan)

ASVEL: Diot 2, Bako 4, Lighty 5, Yabusele 5, Cole 22, Freeman 11, Kahudi 11, Lacombe 6, Hayes 2, Walton Jr. 1, Howard 11, Strazel

Anadolu Efes: Larkin 16, Singleton 16, Micic 23, Anderson 12, Dunston 14, Beaubois 9, Doğuş Balbay, Tolga Geçim, Sertaç Şanlı 8, Moerman 4, Buğrahan Tuncer

1. Periyot: 15-29

Devre: 34-54

3. Periyot: 59-82



Bayern 2-0 öne geçtiği maçta Mönchengladbach'a 3-2 kaybetti

Bayern Münih, 2-0 öne geçtiği maçta Borussia Mönchengladbach'a 3-2 yenildi. Bayern Münih, 20 maç sonra mağlup oldu.

Bundesliga'da 15. haftanın açılış maçında Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach deplasmanına konuk oldu. 

Bavyera ekibinde Robert Lewandowski, 20. dakikada kullandığı penaltıyı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden 4 dakika sonra Sane'den pası alan Leon Goretzka ceza sahası dışından yaptığı vuruşla Bayern Münih'i 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. 

36. dakikada ev sahibinde Jonas Hofmann skoru 2-1 yaptı.

45'te yine Hofmann ağları sarstı ve takımına beraberliği getirdi.

İlk yarı 2-2 bitti.

İkinci yarıya Borussia Mönchengladbach golle başladı. 49. dakikada Florian Neuhaus, takımını Bayern Münih karşısında öne geçiren golü attı.

Mücadeleden Borussia Mönchengladbach 3-2 galip ayrıldı.

Bu galibiyetin ardından Borussia Mönchengladbach puanını 24 yaptı.

20 maç sonra mağlup olan lider Bayern Münih ise 33 puanda kaldı.