TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

24 Aralık 2022 Cumartesi

Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi 2 golle geçti

Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Bordo-mavililer Maxi Gomez ve Trezeguet'in attığı gollerle karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında dev maçta Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Akyazı'da oynanan maçı Trabzonspor, 2-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Maxi Gomez ve 90+10'da Trezeguet attı. attı.

Fenerbahçe'de Miguel Crespo, 57. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe, maçta ayrıca Joshua King'le bir pozisyonda direği geçemedi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 26 puana yükseldi. Fenerbahçe ise 29 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor, deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise sahasında Hatayspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza alanı sağ çaprazından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'ı geçen top üst direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Arao'nun soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen King'in kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

37. dakikada sağdan ceza alanına giren Ferdi Kadıoğlu'nun yakın mesafeden şutunda, araya giren Hugo'ya çarpan top kornere gitti.

44. dakikada Visca'nın sağdan ortasında arka direkte iyi yükselen Hugo'nun kafa vuruşunda, kaleci Altay Bayındır topa sahip oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

54. dakikada Visca'nın ceza alanı sağ çaprazından şutunda, kaleci Altay Bayındır'ın çeldiği topu, altıpas içinde Gomez tamamlamak istedi ama araya giren Szalai, büyük bir tehlikeyi önledi.

57. dakikada Abdülkadir Ömür'e yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını gören Crespo, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

61. dakikada Trabzonspor golü buldu. Bakasetas'ın orta alandan pasında savunmanın arkasında topla buluşan Gomez, sol çaprazdan ceza alanına girdi. Kaleci Altay Bayındır ile karşıya kalan bu futbolcunun yerden plase vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

71. dakikada sağ taraftan Visca'nın pasında ceza çizgisi gerisinde Trezeguet'in yerden sert şutunda, top direğin yanından auta gitti.

85. dakikada Hamsik'in pasında ceza alanı içinde Trezeguet'in dönerek vuruşunda, kaleci Altay Bayındır yatarak topu kontrol etti.

89. dakikada Bardhi'nin pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Umut Bozok'un şutunda top üsten auta gitti.

90+6. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Umut Bozok'un şutunda, kaleci Altay Bayındır topu güçlükle çeldi.

90+10. dakikada Djaniny'in pasında, ceza alanı sol çaprazında Trezeguet'in şutunda, top kaleci Altay Bayındır'ın sol üst köşesinden filelere gitti: 2-0

Trabzonspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

STAT: Şenol Güneş Spor Kompleksi

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Çimen

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Larsen, Bartra, Hugo, Eren Elmalı, Siopis (Dk. 68 Gbamin), Bakasetas (Dk. 76 Bardhi), Abdülkadir Ömür (Dk. 76 Hamsik), Visca (Dk. 81 Djaniny), Trezeguet, Gomez (Dk. 68 Umut Bozok)

FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Osayi-Samuel (Dk. 86 Rossi), Serdar Aziz (Dk. 69 Emre Mor), Gustavo Henrique, Szalai, Arao, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, İrfan Can Kahveci (Dk. 69 Valencia), King (Dk. 86 Mert Hakan Yandaş), Batshuayi (Dk. 60 Lincoln)

GOLLER: Dk. 61 Gomez, Dk.90+10 Trezeguet (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk. 57 Crespo (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Dk. 18 Trezeguet, Dk. 21 Gomez, Dk. 41 Bakasetas, Dk. 55 Hugo (Trabzonspor), Dk. 41 Batshuayi, Dk. 41 İrfan Can Eğribayat (yedek kulübesinde), Dk. 62. Mert Hakan Yandaş (yedek kulübesinde) (Fenerbahçe)

Demir Grup Sivasspor'dan kritik üç puan

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi hakem Sarper Barış Saka yönetti.

Mücadele, 2-1'lik Demir Grup Sivasspor üstünlüğüyle noktalandı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Dia Saba ve Gradel kaydetti.

Ev sahibi adına Ben Ouanes'in tek golü puan için yeterli olmadı.

Bu sonuçla puanını 14'e yükselten kırmızı-beyazlılar, maç fazlasıyla 16. sıraya yükseldi.

15 puanlı Kasımpaşa ise 15. basamakta kaldı.

THY Euroleague'de 15. Haftanın MVP’si Keenan Evans

Litvanya'nın Zalgiris takımında forma giyen ABD'li basketbolcu Keenan Evans, THY Avrupa Ligi'nde haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 15. hafta karşılaşmalarında 39 verimlilik puanına ulaşan Evans, kariyerinde ilk kez haftanın MVP'si unvanının sahibi oldu.
Zalgiris'in konuk ettiği Almanya temsilcisi Bayern Münih'i 75-67 yendiği maçta, ikilik atışlarda altıda altı olmak üzere 32 sayı bulan 26 yaşındaki oyuncu, takımına dörder asist ve ribaunt, iki top çalmalık katkı da sağladı.

Hatayspor ile Giresunspor yenişemedi

Spor Toto Süper Lig 15. hafta maçında Atakaş Hatayspor ile Bitexen Giresunspor 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Hatayspor ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Yeni Hatay Stadyumu'nda oynanan ve Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Ev sahibi ekibin golünü 75. dakikada Bertuğ Özgür Yıldırım atarken Giresunspor'un eşitlik sayısını 87. dakikada Riad Bajic kaydetti.

Hatayspor'un 18. dakikada Adekugbe ile bulduğu gol, ofsayt bayrağına takıldı.

Bu sonucun ardından Giresunspor puanını 16'ya, Hatayspor ise 15'e yükseltti.

İLK 11'LER

Hatayspor: Erce, Kamil Ahmet, Vranjes, Burak, Adekugbe, Musa, Onur, Ribeiro, El Kaabi, Lobjanidze, Ze Luis

Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Görkem, Kadir, Alper, Campuzano, Mejia, Serginho, Kuwas, Sainz, Bajic

Maçtan dakikalar

4. dakikada Kuwas’ın uzun pasına, Hatayspor savunması dokunamayınca top Bajic’in önünde kaldı, ceza sahası içerisinden aşırtma vuruşunda kaleye doğru giden topu Vranjes kafa vuruşuyla korner gönderdi.
17. dakikada Ribero ceza yayının sağında bulunan El Kaabi’ye pasını aktardı. El Kaabi’nin şutunda kaleci son anda kornere çeldi.
18. dakikada Lobjanidze’nin sağdan ortasına ön direkte El Kaabi dokundu, arka direğe açılan topa Vranjes dokunarak topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı.
25. dakikada Görkem’in kullandığı serbest vuruşta top ceza sahası içinde sekerek kaleye doğru gitti, kaleci Erce son anda kornere çeldi.
28. dakikada topla buluşan El Kaabi, ceza sahası içinde bomboş olan Lobjanidze’ye pasını aktardı, Lobjanidze’nin şutunda top kaleci Onurcan’da kaldı.
40. dakikada Hayrullah’ın pasında ceza sahasında topla buluşan Alper, bekletmeden plase vuruşunu yaptı, ancak top direkten döndü.


49. dakikada Kuwas’ın pasında Serginho ceza sahası içi sağ çaprazdan sert vurdu, top az farkla auta gitti.
75. dakikada Kevin Soni’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Bertuğ'un gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
85. dakikada Adekugbe’nin pasında topla buluşan Onur Ergün ceza sahası dışından çok sert vurdu, kaleci Onurcan son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
87. dakikada Serginho’nun sağdan ortasına ceza sahası içinde boş kalan Bajic kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Pozisyon ilk olarak ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı. VAR incelemesi sonrasında gol kararı çıktı. 1-1
90+9. dakikada Adekugbe’nin pasında topla buluşan Kevin Soni, ceza sahası içinden sert şutunu çekti, top az farkla auta gitti.


Luka Doncic 50 Attı; Mavericks, Alperen Şengün’lü Rockets’ı Yıktı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Dallas Mavericks, Luka Doncic'in yıldızlaştığı maçta Houston Rockets'ı 112-106 mağlup etti. NBA'e 14 maçla devam edildi. 

NBA'e 14 maçla devam edildi. Batı Konferansı takımlarının çekişmeli mücadelesinde, Mavericks, sezonun 17. galibiyetine, deplasmanda Rockets'ı yenerek ulaştı. Mavericks'te Sloven all-star Doncic, 50 sayı, 10 asist ve 8 ribauntla bu sezonki en iyi performansına imza attı ve takımına galibiyeti getirdi.

Mağlubiyet serisi 5 maça çıkan Rockets'ta Jabari Smith 24 sayı ve 10 ribaunt, Jalen Green 23 sayı, 8 ribaunt ve 4 asist, milli oyuncu Alperen Şengün 19 sayı, 8 ribaunt ve 7 asist, Kevin Porter 14 sayı kaydetti.




Sixers, Embiid ve Harden'la kazandı

Doğu Konferansı temsilcisi Philadelphia Sixers, ilk yarıda bir ara 20 sayı geriye düştüğü mücadeleyi, yıldız oyuncularıyla çevirdi ve konuk ettiği Los Angeles Clippers'ı 119-114'lük skorla geçti.

Galibiyet serisi 7 maça çıkan ve 19. kez kazanan Sixers'ta all-star oyunculardan Joel Embiid, 44 sayı ve 7 ribauntla skora büyük katkı verirken, James Harden ise 20 sayı, 21 asist ve 11 ribauntla "triple-double" yaptı. Harden, kariyerinin asist rekorunun yanı sıra triple-double'lı NBA asist rekorlarının sahibi Wilt Chamberlain ve Maurice Cheeks'i de yakaladı.

Bu sezon 15. kez kaybeden Clippers'ta Kawhi Leonard 28 sayı ve 5 asist, Paul George 22 sayı, Norman Powell 21 sayı, 4'er asist ve ribauntla oynadı.




LeBron'un skorer oyunu, galibiyete yetmedi

Charlotte Hornets, bu sezonki 9. galibiyetini, deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 134-130 yenerek elde etti.

Hornets'te PJ Washington 24 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist, LaMelo Ball 23 sayı, 8'er asist ve ribaunt, Terry Rozier 23 sayı, 6 asist ve 4 ribaunt, Kelly Oubre 19 sayı ve 5 ribaunt, Gordon Hayward 15 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistle takımına galibiyeti getirdi.

Anthony Davis'in sakatlığı sebebiyle forma giyemediği Lakers'ta LeBron James 34 sayı ve 8 asist, Austin Reaves 20 sayı, Russell Westbrook 17 sayı, 7 asist ve 5 ribaunt, Lonnie Walker 15 sayı, Wenyen Gabriel 13 sayı ve 7 ribauntluk performans sergiledi.




Cedi Osman'dan 13 sayı

Cleveland Cavaliers'ın, konuk ettiği Toronto Raptors'a 118-107 mağlup olduğu maçta sonradan girerek 21 dakika 4 saniye süre alan milli oyuncu Cedi Osman'ın 13 sayı, 2 asist, 1'er ribaunt ve top çalmalık performansı, yenilgiyi engelleyemedi.

Bu sezon 15. galibiyetine ulaşan Raptors'ta Pascal Siakam 26 sayı, 9 asist ve 7 ribaunt, O.G. Anunoby 26 sayı ve 9 ribaunt, Scottie Barnes 25 sayı ve 10 ribaunt, Fred VanVleet 18 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle skora katkı sağladı.


Sonuçlar


Philadelphia 76ers-Los Angeles Clippers: 119-114

Orlando Magic-San Antonio Spurs: 133-113

Boston Celtics-Minnesota Timberwolves: 121-109

Atlanta Hawks-Detroit Pistons: 130-105

Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors: 107-118

New York Knicks-Chicago Bulls: 117-118

Brooklyn Nets-Milwaukee Bucks: 118-100

Houston Rockets-Dallas Mavericks: 106-112

Oklahoma City Thunder-New Orleans Pelicans: 125-128 (uzatmada)

Miami Heat-Indiana Pacers: 108-111

Denver Nuggets-Portland Trail Blazers: 120-107

Sacramento Kings-Washington Wizards: 111-125

Phoenix Suns-Memphis Grizzlies: 100-125

Los Angeles Lakers-Charlotte Hornets: 130-134

THY Euroleague 2022-2023 Sezonu 15. Hafta Maç Özetleri

22 Aralık 2022 Perşembe

20:45 Fenerbahçe BEKO - Partizan Mozzart Bet: 72-73


22:00 Olympiakos - Kızılyıldız mts: 86-90


22:00 Alba Berlin - Maccabi Playtika Tel Aviv: 70-83


22:30 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - Virtus Segafredo Bologna: 90-79


23:00 Real Madrid - LDLC ASVEL Villeurbanne: 92-73


23 Aralık 2022 Cuma

20:30 Anadolu Efes - Panathinaikos: 88-69


21:00 Zalgiris Kaunas - Bayern Münih: 75-67


22:30 EA7 Emporio Armani Olimpia Milano - AS Monaco: 79-71


22:30 Valencia Basket - Barcelona: 84-83


THY Euroleague 15. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2022-2023 sezonunda 15. hafta maçları oynandı.

15. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

22 Aralık 2022 Perşembe

20:45 Fenerbahçe BEKO - Partizan Mozzart Bet: 72-73

22:00 Olympiakos - Kızılyıldız mts: 86-90

22:00 Alba Berlin - Maccabi Playtika Tel Aviv: 70-83

22:30 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - Virtus Segafredo Bologna: 90-79

23:00 Real Madrid - LDLC ASVEL Villeurbanne: 92-73

23 Aralık 2022 Cuma

20:30 Anadolu Efes - Panathinaikos: 88-69

21:00 Zalgiris Kaunas - Bayern Münih: 75-67

22:30 EA7 Emporio Armani Olimpia Milano - AS Monaco: 79-71

22:30 Valencia Basket - Barcelona: 84-83

Puan Durumu

S Takım O G M A Y P
1 Fenerbahçe BEKO 15 10 5 1253 1157 25
2 Real Madrid 15 10 5 1251 1164 25
3 Baskonia 15 10 5 1284 1201 25
4 FC Barcelona 15 10 5 1191 1136 25
5 AS Monaco 15 10 5 1231 1207 25
6 Olympiacos 15 9 6 1296 1175 24
7 Anadolu Efes 15 8 7 1247 1165 23
8 Maccabi 15 8 7 1224 1218 23
9 Zalgiris Kaunas 15 8 7 1141 1169 23
10 Kızılyıldız 15 8 7 1120 1159 23
11 Valencia Basket 15 7 8 1195 1248 22
12 Partizan 15 6 9 1241 1271 21
13 Panathinaikos 15 6 9 1167 1217 21
14 Virtus Segafredo 15 6 9 1138 1209 21
15 LDLC Asvel 15 6 9 1108 1185 21
16 Bayern Münih 15 5 10 1115 1178 20
17 Olimpia Milano 15 5 10 1038 1117 20
18 Alba Berlin 15 3 12 1207 1271 18


16. Haftanın Programı

29 Aralık 2022 Perşembe

21:00 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - Real Madrid

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Anadolu Efes

22:30 Partizan Mozzart Bet - Bayern Münih

22:30 EA7 Emporio Armani Olimpia Milano - Valencia Basket

23:00 AS Monaco - Zalgiris Kaunas

30 Aralık 2022 Cuma

21:00 Kızılyıldız mts - Barcelona

22:00 Panathinaikos - Olympiakos

22:00 LDLC ASVEL Villeurbanne - Alba Berlin

22:30 Virtus Segafredo Bologna - Fenerbahçe BEKO

23 Aralık 2022 Cuma

Anadolu Efes, Panathinaikos engelini rahat geçti (Özet)

THY Euroleague'in 15. haftasında Anadolu Efes, sahasında Yunanistan ekibi Panathinaikos'u 88-69 mağlup etti.

Bu sonuçla lacivert-beyazlılar, organizasyonda 8. galibiyetini aldı. Panathinaikos ise 9. yenilgisini yaşadı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda dolu tribünler önünde oynanan maçta Anadolu Efes, 6 oyuncusunun skor ürettiği ve Micic'in 8 sayılık katkı sağladığı ilk periyodu 21-13 önde tamamladı.

Clyburn'ün dış atışlardan etkili olduğu ikinci çeyrekte farkı açan lacivert-beyazlı takım, soyunma odasına 42-26 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Anadolu Efes, Dunston ile pota altından sayılar buldu. Panathinakos ise lacivert-beyazlı takıma Bacon'un skorer oyunuyla yanıt verdi. Anadolu Efes, son periyoda 67-48 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan ve 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste 5 kez isabet sağlayan Panathinaikos, 36. dakikada farkı 13 sayıya kadar indirdi: 79-66. Kalan bölümde toparlanan ve farkı tekrar açan Anadolu Efes, karşılaşmadan 88-69 galip ayrıldı.

Anadolu Efes: 88 - Panathinaikos: 69

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Milan Nedovic (Slovenya), Jakub Zamojski (Polonya)

Anadolu Efes: Beaubois 11, Micic 19, Bryant 4, M'Baye 11, Pleiss 3, Clyburn 23, Taylor 4, Dunston 13, Erten Gazi

Panathinaikos: Wolters 2, Kalaitzakis, Bacon 20, Williams 13, Papagiannis 9, Lee 6, Ponitka 4, Grigonis 9, Mantzoukas 6

1. Periyot: 21-13

Devre: 42-26

3. Periyot: 67-48


MKE Ankaragücü, Antalya'da iki golle kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fraport TAV Antalyaspor evinde MKE Ankaragücü'ne 2-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi.

Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Ankaragücü deplasmanda 2-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken dakikalar 64'ü gösterdiğinde Malcuit'in asistinde Jese Rodriguez Ankaragücü'nü öne geçirdi. Kalan dakikalarda Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin, yaptığı değişikliklerle skoru dengelemeye çalışsa da ev sahibi golü bulamadı. 90+11'de ise Ali Sowe attığı golle farkı ikiye çıkardı ve Ankaragücü sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Ankaragücü ligde iki maç aradan sonra galibiyete uzanarak 16 puana yükseldi, Antalyaspor ise 3 maçlık galibiyet serisinin ardından bu yenilgiyle 16 puanda kaldı.

Süper Lig'de önümüzdeki hafta Antalyaspor, deplasmanda Başakşehir'e konuk olurken Ankaragücü ise Ümraniyespor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Taylan Antalyalı'nın ceza sahası çağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

11. dakikada Sowe'nin altıpas üzerinden şutunda top dışarıya çıktı.

30. dakikada Wright'in ceza alanı dışından şutunda meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

32. dakikada Fernando, ceza sahası dışından şut çekti. Kaleci Bahadır Han Güngördü topu kontrol etti.

44. dakikada MKE Ankaragücü savunmasının hatasıyla topla buluşup ceza alanına giren Luiz Adriano'nun şutunda, kaleci Bahadır Han Güngördü gole izin vermedi.

45+4. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Fernando'nun şutunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

62. dakikada Fernando'nun pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Luiz Adriano'nun şutunda, meşin yuvarlak ön direğe çarpıp dışarıya çıktı.

64. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Ceza sahası sağ çaprazda ilerleyen Malcuit, oyuna yeni giren Jese'yi topla buluşturdu. Jese, ceza alanında kaleci Alperen Uysal'ın sağından topu ağlara gönderdi: 0-1.

86. dakikada Wright'in ceza sahası sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

90+7. dakikada MKE Ankaragücü farkı 2'ye çıkardı. Zahid'in pasında topla buluşup ceza sahasına giren Sowe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-2.

Karşılaşmayı MKE Ankaragücü 2-0 kazandı.

STAT: Corendon Airlines Park Antalya

HAKEMLER: Ali Şansalan, Bilal Gölen, Murat Altan

FRAPORT TAV ANTALYASPOR: Alperen Uysal, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural (Dk. 83 Cemali Sertel), Fernando, Ufuk Akyol (Dk. 77 Fredy), Ghacha (Dk. 77 Admir Mehmedi), Luiz Adriano, Larsson (Dk. 61 Gökdeniz Bayrakdar), Wright

MKE ANKARAGÜCÜ: Bahadır Han Güngördü, Yasin Güreler, Mujakic, Radakovic, Malcuit, Tolga Ciğerci, Taylan Antalyalı (Dk. 79 Diack), Beridze (Dk. 64 Jese), Pedrinho (Dk. 89 Zahid), Emre Kılınç (Dk. 79 Chatzigiovanis), Sowe

GOLLER: Dk. 64 Jese, Dk. 90+7 Sowe (MKE Ankaragücü)

SARI KARTLAR: Dk. 45+3 Radakovic, Dk. 87 Bahadır Han Güngördü (MKE Ankaragücü). Dk. 73 Luiz Adriano, Dk. 82 Fernando (Fraport TAV Antalyaspor)

Medipol Başakşehir, Ümraniyespor'u 3 golle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Medipol Başakşehir, deplasmanda HangiKredi Ümraniyespor'u 3-1 yendi.

Ümraniye'de oynanan karşılaşmada Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri Danijel Aleksic, Serdar Gürler ve Youssuf Ndayishimiye attı. Ev sahibi takımın tek golü Umut Nayır'dan geldi.

Bu sonuçla ligde 8. galibiyetini alan turuncu-lacivertli ekip puanını 27'ye yükseltti. Dokuzuncu yenilgisini alan HangiKredi Ümraniyespor ise 7 puanla son sırada kaldı.

Medipol Başakşehir gelecek hafta sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelirken, HangiKredi Ümraniyespor deplasmanda MKE Ankaragücü'ne konuk olacak.

Aleksic ve Serdar 3. gollerini attı

Medipol Başakşehir'in HangiKredi Ümraniyespor karşısında ilk iki golünü atan Danijel Aleksic ve Serdar Güler, Süper Lig'de bu sezon 3. gollerini attı.

Aleksic 2. dakikada, Serdar da 57. dakikada HangiKredi Ümraniyespor filelerini havalandırdı.

Umut Nayır son 6 maçta 5. golünü attı

HangiKredi Ümraniyespor'un golcü oyuncusu Umut Nayır, gollerine Medipol Başakşehir karşısında da devam etti.

Ümraniye'de oynanan maçta takımının tek golünü atan Umut, Süper Lig'de HangiKredi Ümraniyespor'un oynadığı son 6 maçta 5. kez fileleri havalandırdı.

Stat ışıkları söndü

HangiKredi Ümraniyespor ile Medipol Başakşehir maçının 31. dakikasında stat ışıklarının bir bölümü söndü.

Yaklaşık 4 dakikalık aranın ardından ışıklar tekrar yandı ve oyun kaldığı yerden devam etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Serdar Gürler'in ön direğe gönderdiği topa Aleksic ayak koydu ve topu ağlara gönderdi: 0-1.

4. dakikada Ümraniyespor beraberliğe yaklaştı. Sol kanattan Del Valle'nin arka direğe yaptığı ortayı kontrol eden Bartolomeu'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

17. dakikada ev sahibi takım beraberliği yakaladı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Del Valle, ceza sahasına hareketlenen Onur'a pasını attı. Onur'un altı pas önüne çevirdiği topa Umut Nayır dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1.

26. dakikada gelişen konuk ekibin atağında Okaka, ceza sahasına giren Berkay'ın önüne pasını gönderdi. Berkay'ın sol çaprazdan şutunda top ters taraftaki direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı kaleci Serkan kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

57. dakikada Medipol Başakşehir bir kez daha öne geçti. Okaka'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Münir'in ön direğe yerden gönderdiği topa Serdar Gürler gelişine vurduğu topu ağlara yolladı: 1-2.

90+3. dakikada konuk ekip farkı 2'ye yükseltti. Ümraniye kalecisi Serkan'ın hatalı pasını kontrol eden Traore'nin ceza sahası dışından şutunda savunmaya çarpan top arka direğe açıldı. Boşta kalan topu Szysz altı pas önüne havalandırdı, Ndayishimiye de kafa ile meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-3.

Karşılaşma Medipol Başakşehir'in 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Ümraniye Belediyesi Şehir

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Erdem Bayık, Kamil Çetin

HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR: Serkan Kırıntılı, Popov, Allyson, Mustafa Eser, Onur Atasayar (Dk. 46 Lenjani), Sackey, Serkan Göksu (Dk. 64 Kartal Kayra Yılmaz), Avounou (Dk. 80 Mrsic), Geraldo (Dk. 64 Onur Ayık), Del Valle (Dk. 73 Metehan Mimaroğlu), Umut Nayır

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı (Dk. 83 Traore), Ndayishimiye, Ahmed Touba, Lima, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan (Dk. 83 Duarte), Serdar Gürler (Dk. 74 Ömer Ali Şahiner), Aleksic, Münir (Dk. 89 Szysz), Okaka

GOLLER: Dk. 2 Aleksic, Dk. 57 Serdar Gürler, Dk. 90+3 Ndayishimiye (Medipol Başakşehir), Dk. 18 Umut Nayır (Ümraniyespor)

SARI KARTLAR: Dk. 28 Onur Atasayar, Dk. 40 Umut Nayır, Dk. 80 Onur Ayık (Ümraniyespor), Dk. 45+2 Serdar Gürler (Medipol Başakşehir)

 

 

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu Kuraları Çekildi

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri kura çekiminin ardından belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekiminde, federasyon yetkilileri ile kulüp temsilcileri hazır bulundu.

Kupada son 16'ya kalan takımların yer aldığı kura çekiminde, eşleşmeler şöyle oldu:

Corendon Alanyaspor-Galatasaray

Gaziantep FK- Arabam.com Konyaspor

Demir Grup Sivasspor- Teco Karacabey Belediyespor

HangiKredi Ümraniyespor-Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Başakşehir

Fraport TAV Antalyaspor-Yukatel Kayserispor

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor

MKE Ankaragücü-Beşiktaş

Tek maç eleme sistemine göre 17, 18 ve 19 Ocak tarihlerinde oynanacak maçlarda VAR sistemi de devreye girecek. Tur atlayan ekipler adını çeyrek finale yazdıracak.

 Büyükekşi: "Futbolumuzun en önemli markalarından biri"

Kura çekiminde bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ilk 5 tur sonunda rakiplerini eleyerek bir üst tura çıkan tüm takımları tebrik ettiğini ve son 16 eşleşmelerinde tüm takımlara başarılar dilediğini belirtti.

"TFF olarak bizim için en önemli konu insan sağlığı." diyen Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçları izleyen taraftarlar, oyuncular, hakemler ve teknik ekiplerin sağlığı bizim birinci önceliğimiz. Çarşamba günü yapılan Fatih Karagümrük-Uşakspor maçında rahatsızlık yaşayan 4. hakem Cansu Tiryaki'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karşılaşmayı durduran hakem Cihan Aydın'ı da ayrıca tebrik ediyorum. Ziraat Türkiye Kupası futbolumuzun en önemli markalarından biri. En alttan en üst lige kadar bütün takımlar mücadele ediyor. Ayrıca alt liglerdeki oyuncular ile teknik ekiplerimiz, üst liglerdekilerle beraber önemli motivasyon sağlamış oluyor. Hedefimiz; kadınların, çocukların, gençlerin maçları beraber seyretmesi ve seyirci sayısının artması. Ziraat Türkiye Kupası bu amaca hizmet ediyor. Farklı coğrafyalarda futbolu damarlarında hisseden bir seyirci yapısına ulaşmak istiyoruz."

2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Büyükekşi, "Böyle bir yılda kupa ayrı bir anlam taşıyor. Bunun kulüplerimiz için çok büyük bir motivasyon olması lazım. Bir avantajı daha var; kupayı kazanan takım ülkemizi Avrupa'da temsil ediyor. Maddi ve manevi önemli kazanımlar elde edilecek. Serüvende son 16'ya geldik. Önceki turlarda da birçok sürpriz sonuçla karşılaştık. TFF 2. Lig'den Teco Karacabey Belediyespor'u, TFF 1. Lig'den Çaykur Rizespor'u bu başarıları için kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Milyonlarca futbolseverin, fair-play ruhuyla geçecek maçların güzel anlara sahne olmasını dilediğini de aktaran Büyükekşi, "Seyircileri tribünleri doldurmaya ve takımlarını desteklemeye çağırıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Basketbolda Haftanın Programı

Basketbolda erkekler ve kadınlarda süper liglerin yanı sıra Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ne 12. hafta maçlarıyla devam edilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve erkeklerde bir alt lig Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın programı şöyle:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

Bugün:

13.00 Beşiktaş Emlakjet-Darüşşafaka (BJK Emlakjet) beIN Sports Haber

15.30 Galatasaray Nef-Türk Telekom (Sinan Erdem)

18.00 Pınar Karşıyaka-Frutti Extra Bursaspor (Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka)

20.30 Gaziantep Basketbol-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket (Karataş Şahinbey) beIN Sports Haber

25 Aralık Pazar:

13.00 AYOS Konyaspor Basketbol-Onvo Büyükçekmece Basketbol (Selçuklu Belediyesi)

15.30 Manisa Büyükşehir Belediyespor-Bahçeşehir Koleji (Muradiye)

18.00 TOFAŞ-Aliağa Petkimspor (TOFAŞ)

19.00 Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes (Ülker Spor ve Etkinlik)

 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Bugün:

13.00 BOTAŞ-Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor (Ankara) Sports TV

Yarın:

14.00 Fenerbahçe Alagöz Holding-Rize Belediyespor (Fenerbahçe Metro Enerji) FBTV

15.00 Bursa Uludağ Basketbol-Çankaya Üniversitesi (Naim Süleymanoğlu)

16.00 Emlak Konut-Beşiktaş (Başakşehir Spor Kompleksi) Sports TV

25 Aralık Pazar:

15.30 Nesibe Aydın-Antalya Toroslar Basketbol (TOBB ETÜ)

16.00 Melikgazi Kayseri Basketbol-Galatasaray Çağdaş Faktoring (Kadir Has Kongre Merkezi)

16.00 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi-OGM Ormanspor (Servet Tazegül)

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi

Bugün:

18.00 Ankaragücü Mamak Belediyesi-Bornova Belediyesi Karşıyaka (Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu) TRT Spor Yıldız

Yarın:

14.00 Antalya Güneşi-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Kepez Turgut Özal)

14.00 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Yılyak Samsunspor Basketbol (Kurtdereli)

15.45 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor-Fenerbahçe Koleji DS Energy (Şehit Polis Recep Topaloğlu)

17.30 Akran Gemlik Basketbol-Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler (Gemlik)

25 Aralık Pazar:

14.00 Sigortam.net-Finalspor (Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi)

15.45 OGM Ormanspor-Depomaxx Haremspor (M. Sait Zarifoğlu)

26 Aralık Pazartesi:

18.00 Çağdaş Bodrumspor-Semt77 Yalovaspor (Bodrum) TRT Spor Yıldız

Futbolda haftanın programı

Futbolda Spor Toto Süper Lig'de FIFA Dünya Kupası arasının ardından ikinci bölüm 15. hafta maçlarıyla başlayacak; Spor Toto 1. Lig'de sezonun ilk yarısı 19. hafta maçlarıyla sona erecek. 

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise 2. yarı müsabakaları 14-15 Ocak'ta oynanacak maçlarla başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre iki ligde haftanın programı şöyle:

Süper Lig

Bugün:

20.00 Fraport TAV Antalyaspor-MKE Ankaragücü (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 HangiKredi Ümraniyespor-Medipol Başakşehir (Ümraniye Belediyesi Şehir)

Yarın:

13.30 Atakaş Hatayspor-Bitexen Giresunspor (Yeni Hatay)

16.00 Kasımpaşa-Demir Grup Sivasspor (Recep Tayyip Erdoğan)

19.00 Trabzonspor-Fenerbahçe (Şenol Güneş Spor Kompleksi)

25 Aralık Pazar:

13.30 Adana Demirspor-VavaCars Fatih Karagümrük (Yeni Adana)

16.00 Gaziantep FK-Beşiktaş (Kalyon)

16.00 Arabam.com Konyaspor-Corendon Alanyaspor (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

19.00 Galatasaray-İstanbulspor (Nef)

 1. Lig

Yarın:

13.30 Tuzlaspor-Altay (Sancaktepe 15 Temmuz) TRT Spor

16.00 Altaş Denizlispor-Yeni Malatyaspor (Denizli Atatürk) TRT Spor

19.00 Pendikspor-Manisa FK (Pendik) TRT Spor

25 Aralık Pazar:

13.30 Dyorex Boluspor-Erzurumspor FK (Bolu Atatürk) TRT Avaz

13.30 Ankara Keçiörengücü-Eyüpspor (Aktepe) TRT Spor

16.00 Gençlerbirliği-Beyçimento Bandırmaspor (Eryaman) TRT Spor

19.00 Yılport Samsunspor-Adanaspor (Samsun Yeni 19 Mayıs) TRT Spor

26 Aralık Pazartesi:

17.00 Altınordu-Çaykur Rizespor (Bornova Aziz Kocaoğlu) TRT Spor

20.00 Göztepe-Bodrumspor (Gürsel Aksel-Ev sahibi takım seyircisiz) TRT Spor

23-24-25-26 Aralık 2022 TV'de Spor Ekranı



23 ARALIK 2022 CUMA


11:00 Semih Saygıner - Tolgahan Kiraz
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Yarı Final
bilardo10x10 TRT Spor Yıldız
13:00 Botaş - Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi
top_basket Sports TV
13:00 Berkay Karakurt - Lütfi Cenet
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Yarı Final
bilardo10x10 TRT Spor Yıldız
16:00 Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Yarı Finaller


TRT Spor Yıldız
18:00 Ankaragücü Mamak Belediyesi - Bornova Belediyesi Karşıyaka
Türkiye Basketbol Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
20:00 Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası
Final bilardo10x10 TRT Spor Yıldız

24 ARALIK 2022 CUMARTESİ


13:00
Beşiktaş Emlakjet - Darüşşafaka
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi top_basket beIN Sports Haber
13:30 Tuzlaspor - Altay
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
14:00 Çukurova Belediye Adana Demirspor - Sarıyer Bld.
Misli.com Sultanlar Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
14:00 Fenerbahçe Alagöz Holding - Rize Belediyesi
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi top_basket FBTV
16:00 Altaş Denizlispor - Yeni Malatyaspor
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
16:00 Emlak Konut - Beşiktaş
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi
top_basket Sports TV
16:30 Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Finaller

TRT Spor Yıldız
19:00 Pendikspor - Manisa FK
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
20:30
Gaziantep Basketbol - Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi top_basket beIN Sports Haber

25 ARALIK 2022 PAZAR


11:00 Ortahisar Bld. Ampute SK - İzmir BŞB
Ampute Futbol Süper Lig
top_futbol TRT Spor Yıldız
13:30 Ankara Keçiörengücü - Eyüpspor
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
13:30 Dyorex Boluspor - Erzurumspor FK
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Avaz
14:00 87. Büyük Atatürk Koşusu


TRT Spor Yıldız
15:00 Galatasaray HDI Sigorta - Türk Hava Yolları Misli.com Sultanlar Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
16:00 Gençlerbirliği - BeyÇimento Bandırmaspor
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
19:00 Yılport Samsunspor - Adanaspor
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor

26 ARALIK 2022 PAZARTESİ


13:00 Yalova Ortopedikler - Beşiktaş
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
17:00 Altınordu - Çaykur Rizespor
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
18:00 Çağdaş Bodrum Spor - Semt77 Yalovaspor
Türkiye Basketbol Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
20:00 Göztepe - Bodrumspor
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
23:00 Arsenal - West Ham
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Belçika'da galip

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Euroleague B Grubu'nun 7. haftasında Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen'i 84-69 yendi.

Willebroek kasabasındaki De Schalk Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmanın ilk çeyreğini 19-17 üstünlükle geçen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, soyunma odasına ise 44-34 önde gitti.

Üçüncü periyot sonunda farkı 20 sayıya (73-53) yükselten ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, sahadan 84-69 galip ayrıldı.

Mersin ekibinde 28 sayı, 6 asist, 5 ribaunt üreten Gray, sahanın en skoreri oldu.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 4. galibiyetini aldı. Kangoeroes Mechelen ise 6. mağlubiyetini yaşadı.

22 Aralık 2022 Perşembe

Galatasaray HDI Sigorta’dan CEV Kupası’na Veda

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası son 32 turu rövanş maçında İtalya'nın Savino Del Bene ekibine deplasmanda 3-0 yenildi. 

Galatasaray HDI Sigorta, CEV Kupası son 32 turu ikinci maçında deplasmanda İtalya’nın Savino Del Bene Scandicci takımına 3-0 mağlup oldu.

İtalyan ekibi, Floransa'daki Wanny Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın setlerini 25-14, 25-19, 25-21'lik sonuçlarla kazandı.

İstanbul’da oynanan ilk karşılaşmada da rakibine 3-1 mağlup olan Galatasaray HDI Sigorta, bu sonuçla CEV Kupası’na veda etti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. eleme turu sona erdi

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. eleme turu heyecanı sona erdi. Son 16 turuna yükselen takımlar belli oldu.

İşte sonuçlar ve tur atlayan takımlar:

20 Aralık Salı: 

Kasımpaşa-HangiKredi Ümraniyespor: 1-2

MKE Ankaragücü-Tuzlaspor. 2-0

Demir Grup Sivasspor-Esenler Erokspor: 5-2

Fraport TAV Antalyaspor-Manisa FK: 1-0

Medipol Başakşehir-Göztepe: 3-1

Fenerbahçe-İstanbulspor: 3-1

21 Aralık Çarşamba:

Bitexen Giresunspor-Teco Karacabey Belediyespor: 0-5

VavaCars Fatih Karagümrük-Uşakspor: 3-0

Corendon Alanyaspor-Eyüpspor: 3-2

Trabzonspor-Yılport Samsunspor: 3-0

Beşiktaş-Şanlıurfaspor: 4-2

22 Aralık Perşembe:

Yukatel Kayserispor-Gençlerbirliği: 2-0

Arabam.com Konyaspor-Bodrumspor: 3-2

Gaziantep FK-Dyorex Boluspor: 3-1

Adana Demirspor-Çaykur Rizespor: 3-4

Galatasaray-Ankara Keçiörengücü: 1-0

Tek maç eleme sistemine göre oynanacak olan son 16 turu için kura çekimi 23 Aralık Cuma günü TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, saat 11:30'da yapılacak.

Gomis attı, Galatasaray turladı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankara Keçiörengücü'nü 1-0 mağlup ederek Son 16 Turu'na yükseldi. Sarı kırmızılıların golü 82. dakikada Gomis'den geldi. Seferovic 41. dakikada penaltı kaçırdı.

40. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Dubois'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Torreira, Mikail Okyar'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 41. dakikada topun başına geçen Seferovic'in vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü, sarı-kırmızılı oyuncu dönen topu tamamlayarak ağlara gönderse de kural gereği gol geçerli sayılmadı.

82. dakikada sol taraftan gelişen atakta Van Aanholt'un pasıyla ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'nun yerden arka direğe ortaladığı topu Gomis filelerle buluşturdu: 1-0

86. dakikada Rashad'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Olawoyin ceza yayının sağ çaprazından şutunu çekti, meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

90+1. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun içeri ortaladığı topu savunma uzaklaştırmak isterken Van Aanholt önünde kalan meşin yuvarlağı penaltı noktası önündeki Gomis'e çıkardı, sarı-kırmızılı oyuncunun vuruşunda top direğe çarpıp auta gitti.

90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla ceza yayı önünde buluşan Mertens'in vuruşunda savunmaya çarpan top yükseklik kazanarak kaleye gitti, kaleci meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

Maç, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Nef

HAKEMLER: Çağdaş Altay, Volkan Ahmet Narinç, Gökhan Barcın

GALATASARAY: Muslera - Dubois, Emin Bayram, Nelsson (Dk. 80 Abdülkerim Bardakcı), van Aanholt, Torreira (Dk. 46 Mertens), Berkan, Rashica, Mata (Dk. 71 Midtsjö), Barış Alper Yılmaz (Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu), Seferovic (Dk. 65 Gomis)

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ: Boran Güngör (Dk. 54 Kayacan Erdoğan) - Erhan Kartal, Muharrem Cinan, Haşim Sarman, Batuhan Yayıkcı, Mikail Okyar, Camara (Dk. 46 Melih İnan), Bekir Karadeniz (Dk. 69 Bardhi), Abdullah Aydın (Dk. 87 Mara), Olawoyin, Babaei (Dk. 46 Muhammed)

GOL: Dk. 82 Gomis (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Muslera (Galatasaray), Camara, Muhammed (Ankara Keçiörengücü)

Fenerbahçe Beko, Partizan'a karşı kayıp (Özet)

THY Euroleague'in 15. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, kulüp efsanesi Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan'a 73-72 yenildi.

Birinci periyotta, ev sahibi Fenerbahçe Beko, daha etkili bir oyun ortaya koydu. Pierre'nin pota altı sayılarıyla bitime 6 dakika kala farkı 6 sayıya çıkaran (8-2) sarı-lacivertliler, iyi oyununu sürdürdüğü periyodu, 19-16 üstün tamamladı.

İkinci periyotun başlarında kazandığı faul atışlarıyla bitime 8 dakika kala, 4 sayıyla öne geçen Partizan'ı (19-23) Willbekin'in iki üçlüğüyle tekrar yakalayan Fenerbahçe Beko, bitime 6 dakika kala, 27-24 öne geçti. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ve başantrenör Itoudis'in itirazdan teknik faul aldığı bu çeyrekte, ev sahibi ekip, Melih Mahmutoğlu ve Pierre'den gelen üçlük sayıların avantajıyla, devreye 37-33 önde girdi.

Üçüncü periyot başında Fenerbahçe Beko iyi oyununu sürdürdü. Willbekin'in üst üste üçlükleriyle bitime 5.5 dakika kala farkı 10'a çıkaran (47-37) sarı-lacivertliler, son bölüme kadar iyi oyununa devam etti. Bitime 4.5 dakika kala farkı 11'e kadar çıkaran (49-38) ev sahibi ekip, çeyreği de 57-51 önde bitirdi.

Son periyodun ilk bölümünde Lessort'un etkili oyunuyla farkı eriterek bitime 5 dakika 45 saniye kala 59-60 öne geçen konuk ekibe Fenerbahçe Beko, son bölümde Calathes'ten bulduğu sayılarla cevap verdi. Çekişmenin son bölüme kadar devam ettiği maçta, son yarım dakikaya 72-72 beraberlikle girildi. Son hücumdan yararlanamayan Fenerbahçe Beko, rakip takımdan Avromovic'in, 3 saniye kala serbest atışlardan bulduğu sayılar sonucu, parkeden 73-72'lik skorla mağlup ayrıldı.

- Fenerbahçe Beko'nun 5. mağlubiyeti

Bu sonuçla THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko, 15 maç sonunda 5. kez mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, bu ligde üst üste 3. kez mağlubiyet yaşadı. Obradovic'in Partizan'ı ise galibiyet sayısını 6'ya çıkardı.

Parkeye sakatlıkları bulunan Bjelica ve Motley'den yoksun çıkan Fenerbahçe Beko'da, sakatlıktan dönen Willbekin uzun bir aradan sonra ilk kez oynadı. Sarı-lacivertlilerde Willbekin 14, Pierre 13, Calathes 11 sayı buldu.

Partizan'da Lessort ve Punter'in 12'şer, Exum'un da 10 sayısı galibiyete katkı verdi.

Öte yandan Fenerbahçe Beko'nun 3 gün önce transferini açıkladığı Yunan pivot Kostas Antetokounmpo da ilk kez kadroya dahil edildi.

- Obradovic rakip takım koçu olarak Ülker Arena'da

Fenerbahçe Beko'ya tarihinde ilk Avrupa Ligi kupası kazandıran ve taraftarın "efsane koç" olarak tanımladığı Sırp koç Zeljko Obradovic, sarı-lacivertlilere rakip olarak Partizan'ın başında ilk kez, Ülker Arena'da boy gösterdi. Obradovic, daha önce 11 yıl yardımcılığını yapan Fenerbahçe Başantrenörü Itoudis ile bu maçta rekabet yaşadı.

Salonu dolduran Fenerbahçe Beko taraftarı, Obradovic'i bağrına bastı. Taraftarların ismini bağırarak alkışlarla karşıladıkları Obradovic ile yardımcılarına, maç öncesi, sarı-lacivertli takım menajeri Cenk Renda ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu tarafından çiçek ve tablo hediye edildi.

Salon: Ülker ve Spor Etkinlik

Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Carmelo Paternico (İtalya), Emilio Perez (İspanya)

Fenerbahçe Beko: Metecan Birsen 2, Şehmus Hazer, Willbekin 14, Edwards, Melih Mahmutoğlu 3, Hayes-Davis 9, Pierre 13, Jekiri 8, Guduric 4, Booker 8, Calathes 11, Antetokounmpo

Partizan: Vukcevic, Leday 8, Avromovic 6, Punter 12, Smailagic 4, Papapetrou 5, Exum 10, Nunally 5, Lessort 12, Trifunovic, Andjusic 4, Madar 7

1. Periyot: 19-16

Devre: 37-33

3. Periyot: 57-51

5 Faulle Çıkan: 36.36 Jekiri (Fenerbahçe Beko), 37.39 Exum (Partizan)


AXA Sigorta Kupa Voley Erkeklerde Son Yarı Finalist Ziraat Bankkart Oldu

AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler Çeyrek Final etabı karşılaşmaları, Ziraat Bankkart – Galatasaray HDI Sigorta maçıyla sona erdi.


TVF Başkent Salonu’nda oynanan müsabakayı 22-25, 31-29, 25-16, 22-25 ve 15-10’luk setlerle 3-2 kazanan Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Kupa Voley’de son yarı finalist oldu ve Dörtlü Finalde Fenerbahçe HDI Sigorta ile eşleşti. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

AXA Sigorta Kupa Voley Erkeklerde yarı final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Arkas Spor – Halkbank
Ziraat Bankkart – Fenerbahçe HDI Sigorta

Çeyrek Final Etabı Statüsü
Tek maç üzerinden yapılan maçlar sonunda galip gelen 4 takım Dörtlü Finale yükselir. Dörtlü Final, federasyonca belirlenen ilde oynanır.

2022-2023 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler statüsüne ulaşmak için tıklayınız.

Salon: Ankara

Hakemler: Yavuz Akdemir, Erhan Alparslan

Ziraat Bankkart: Ter Maat, Bedirhan Bülbül, Halil İbrahim Yücel, Arslan Ekşi, Tuinstra, Burakhan Tosun (Berkay Bayraktar, Oğulcan Yatgın)

Galatasaray HDI Sigorta: Baturalp Burak Güngör, Edgar, Orçun Ergün, Oğuzhan Karasu, Emir Kaan Öztürk, Yasin Aydın (Beytullah Hatipoğlu, Sharifi, Aykut Acar, Selçuk Keskin)

Setler: 22-25, 31-29, 25-16, 22-25, 15-10

Süre: 137 dakika (28, 42, 22, 28, 17)

AXA Sigorta Kupa Voley Erkeklerde Üçüncü Yarı Finalist Halkbank Oldu

AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler Çeyrek Final etabı karşılaşmaları, bugün Halkbank – Türşad maçıyla devam etti.

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakayı 25-17, 21-25, 25-14 ve 25-15’lik setlerle 3-1 kazanan setlerle 3-1 kazanan Halkbank, AXA Sigorta Kupa Voley’de üçüncü yarı finalist oldu ve Dörtlü Finalde Arkas Spor ile eşleşti. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.


Çeyrek Final Etabı Statüsü
Tek maç üzerinden yapılan maçlar sonunda galip gelen 4 takım Dörtlü Finale yükselir. Dörtlü Final, federasyonca belirlenen ilde oynanır.
2022-2023 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler statüsüne ulaşmak için tıklayınız.

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Koray Yılmazgil, İlknur Çakar

Halkbank: Yiğit Gülmezoğlu, Matic, Ma’a, Bruno, Doğukan Ulu, Nimir Abdelaziz (Volkan Döne, Deniz İvgen, Oğuzhan Doğruluk, Mustafa Koç, Yiğit Hamza Aslan)

TÜRŞAD: Vefa Yılmaz, Nevzat Güneş, Hakan Polat, Bardia, Mika, Cüneyt Dağcı (Ümit Demir, Görkem Sertel, İzzet Alp Akkuş, Rahmi Çağlar Aksoy, Baturay Çağan Serçiler)

Setler: 25-17, 21-25, 25-14, 25-15

Süre: 105 dakika (24, 28, 27, 26)

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 44. sıraya çıktı

A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında bir basamak yükselerek 44'üncü oldu.

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nın ardından oluşan aralık ayı dünya sıralamasını açıkladı.

Kupada yer almayan Türkiye, 1465,38 puanla dünya sıralamasında bir basamak çıkarak 44'üncülüğe yerleşti.

Brezilya'nın liderliğini sürdürdüğü sıralamada Dünya Kupası şampiyonu Arjantin ikinci, turnuvanın finalisti Fransa ise üçüncü sıraya yükseldi.

En büyük çıkışı, 11'er basamak yükselen Avustralya (27. sıra) ve Dünya Kupası'nda yarı final oynayarak sürpriz yapan Fas (11. sıra) kaydetti.

Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 6 Nisan 2023'te açıklanacak.

Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:

Sıra TakımPuanDeğişim
1Brezilya1840,77 -
2Arjantin1838,38+1
3Fransa1823,39+1
4Belçika1781,3-2
5İngiltere1774,19 -
6Hollanda1740,92+2
7Hırvatistan1727,62+5
8İtalya1723,56-2
9Portekiz1702,54 -
10İspanya1692,71-3
44Türkiye1465,38+1


Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

Alperen Şengün'ün 'double-double'ı Rockets'a yetmedi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets, milli oyuncu Alperen Şengün'ün "double-double" yaptığı karşılaşmada Orlando Magic'e 116-110 yenildi.

NBA'e 11 maçla devam edildi. Alperen Şengün, Rockets'ın evinde Magic'e kaybettiği mücadelede ilk 5'te sahaya çıkarak yaklaşık 32 dakika süre aldı ve 13 sayı, 12 ribaunt, 6 asistlik performans sergiledi.

Sezonun 22. yenilgisini yaşayan Batı Konferansı sonuncusu Rockets'ta Kevin Porter Jr 31, Jalen Green 21 sayı attı.

Son 8 maçta 7. kez kazanan ve 12 galibiyete ulaşan Magic'te Paolo Banchero 23 sayı, 13 ribauntla ön plana çıktı. Franz Wagner 25 ve Cole Anthony 15 sayılık katkı sağladı.



Cavaliers, Bucks engelini aştı

Milli basketbolcu Cedi Osman'ın görev yaptığı Cleveland Cavaliers, sahasında Milwaukee Bucks'ı 114-106 mağlup etti.

Üst üste 5 olmak üzere 22. galibiyetini alan Cavaliers'ta Donovan Mitchell 36, Darius Garland 23, Jarrett Allen 19 sayı kaydetti. Cedi Osman ise 17 dakika oynadığı mücadeleyi 6 sayı 1 asist, 1 top çalmayla tamamladı.

Doğu Konferansı lideri Bucks'ta yıldız oyuncu Giannis Antetokounmpo'nun 45 sayı, 14 ribaunt, 4 asistlik performansı, sezonun 9. yenilgisini önleyemedi.



Nets, rekor ilk yarı performansıyla kazandı

Brooklyn Nets, ilk devrede rekor kırdığı skor performansıyla Golden State Warriors'ı 143-113 yendi.

İlk yarıda 91 sayı atan ev sahibi Nets, bu alanda takım rekoru kırdı. Ayrıca Nets, 1990'da Denver Nuggets'a 107 sayı atan Phoenix Suns ve 2018'de Chicago Bulls potasına 92 sayı gönderen Warriors'ın ardından bir NBA maçının ilk yarısında en yüksek sayıya ulaşan üçüncü takım oldu.

Bu sezon 20. galibiyetini elde eden Nets'te Warriors'a karşı 9 oyuncu çift haneli sayıya ulaştı. Kevin Durant 23, Edmond Sumner 16 ve Royce O'Neale 14 sayıyla galibiyette ön plana çıktı.

Andrew Wiggins, Stephen Curry ve Klay Thompson'ın oynamadığı Warriors'ta James Wiseman'ın 30, Patrick Baldwin Jr ve Moses Moody'nin 17'şer sayısı, sezonun 18. mağlubiyetini önleyemedi.



Sonuçlar

Cleveland Cavaliers-Milwaukee Bucks: 114-106

Philadelphia 76ers-Detroit Pistons: 113-93

Atlanta Hawks-Chicago Bulls: 108-110

Boston Celtics-Indiana Pacers: 112-117

Brooklyn Nets-Golden State Warriors: 143-113

New York Knicks-Toronto Raptors: 106-113

Houston Rockets-Orlando Magic: 110-116

Minnesota Timberwolves-Dallas Mavericks: 99-104

Oklahoma City Thunder-Portland Trail Blazers: 101-98

Sacramento Kings-Los Angeles Lakers: 134-120

Los Angeles Clippers-Charlotte Hornets: 126-105