TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

18 Temmuz 2020 Cumartesi

Manchester City’yi deviren Arsenal ilk finalist! İşte goller ve önemli anlar... (Video)

TRT SPOR’dan canlı yayınlanan maçta Arsenal, Manchester City’yi Aubameyang’ın golleriyle 2-0 yendi ve Federasyon Kupası'nda finale yükseldi. Arsenal’in rakibi ya Manchester United ya da Chelsea olacak.

Bu sezon ligde beklentilerin uzağında kalan Arsenal’de goller 19 ve 71. dakikalarda Aubameyang’dan geldi.
Arsenal, daha önceki turlarda Leeds United, Bournemouth, Portsmouth ve Sheffield United'ı elemişti.
Bu kupayı tam 13 kez kazanan Londra ekibi, bu kupayı müzesine en çok götüren takım konumunda. Arsenal en son 2016-17 sezonunda bu sevinci yaşamıştı.
Yarı finalin diğer ayağında ise Manchester United ile Chelsea kozlarını paylaşacak.

19 Temmuz Pazar günü saat 20.00'de oynanacak dev karşılaşma TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Final 1 Ağustos'ta.








Kaynak: TRT SPOR

Selçuk İnan futbolu bıraktı

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, bu sezon sonu itibarıyla profesyonel kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'de Göztepe ile oynadığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Fatih Terim ile katılan Selçuk İnan, "Bugün size hayatımın en önemli parçası olan futbolculuk kariyerimi bu sezon itibarıyla sonlandırdığımı söylemek için buradayım." dedi.
Aldığı karar konusunda uzun süre düşündüğünü dile getiren tecrübeli futbolcu, "Aylarca düşündüm, hocamızla da istişare ettim. Kolay olmadı ancak böyle bir karar aldık. Bu vesileyle buraya geldiğimde de yanımda olan, giderken de yanımda olan hocama bana göstermiş olduğu sevgiden, vermiş olduğu değerden dolayı çok teşekkür ederim. Onun bende yeri ayrı, onu çok seviyorum. " diye konuştu.
Galatasaray'da forma giyerek hayalini gerçekleştirdiğini aktaran Selçuk İnan, şunları kaydetti:
"Çocukluk hayalim olan Galatasaray'da futbol oynamak, bu formayı terletmek ve kaptanlığını yapmak benim için bir onurdu. Başarılarında, başarısızlıklarında 9 sene boyunca beraber olmak benim için bir onurdu. Futbolu bırakırken hüzünlüyüm ama hiç üzgün değilim. Çünkü futbolculuk kariyerimdeki her şeyi en sevdiğim, gönül verdiğim formayla başardım. Bu benim için çok önemliydi. Bu vesileyle asıl cefayı çeken büyük Galatasaray taraftarına da bir şey söylemek istiyorum. Onları çok seviyorum, onlarla büyük başarılar yakaladım, yaşadım. Onlardan ayrılmak biraz zor olacak ama dışarıda göstermiş oldukları sevgi ve saygı benim için hiçbir şeye değişilmez. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman kalbimde olacaklar. Onları hiçbir zaman unutmayacağım."
Selçuk İnan, Galatasaray'a bundan sonra da hizmet etmek istediğini vurgulayarak, "Allah nasip ederse, hocamın takdiriyle ne görev verirlerse Galatasaray'a hizmet etmek için her zaman ben burada olacağım. Yöneticilerimize, başkanımıza, herkese tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu camiada kaptanlık yaptım. Burada oynarken evlendim, burada oynarken baba oldum. Birçok şeyi burada yaşadım. Basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Onlar da hep bizimle beraber oldular. Her şeyin bir sonu var, bitiyor. Bu da bitti. Her sonun da bir başlangıcı var. Bundan sonra ne olacağına bakacağız. Hepinizi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.
Tecrübeli futbolunun kararını açıklarken, duygusal anlar yaşadığı gözlendi.
Teknik ekipte görev yapacak
Selçuk İnan, gelecek sezon Galatasaray'ın teknik ekibinde görev alacak.
Terim: "Bundan sonra benim yanımdaki yerini alacak"
Göztepe'yi 3-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısına Selçuk İnan ile katılan Terim, büyük camiaların değerleriyle var olduğunu dile getirerek, "Büyük camialar, kurumlar değerlerine sahip çıkarak büyürler ve o camiayı belirli bir yere getirirler. Bunlar büyük kulüplerin özellikleridir. Selçuk da o değerlerden birisidir. Galatasaray'da kaptanlık çok önemli bir mevkidir. Ben oynadığım yıllardan biliyorum. Galatasaray kaptanlığını ona verdiğimiz zaman doğru yaptığımızı şimdi görüyorum." diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam, Selçuk İnan'ın Galatasaray'a çok önemli hizmetlerde bulunduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Selçuk Galatasaray'da şampiyonluklar yaşamıştır. Hiçbir problemi olmamıştır. Galatasaray'a layık bir kaptan şekliyle de futbolculuk adına son sözlerini söyledi. Ancak bundan sonra benim yanımdaki yerini alacaktır. Gerek milli takımda gerek Galatasaray'da kaptanlığı vermek bana nasip oldu. Selçuk buna layık bir futbolcuydu. Belki son geldiğimde biraz tatsız geçen bir süre olabilir ama onu tekrardan camiaya kazandırdığımız için çok mutluyum. 9 seneler, 10 seneler, 20 seneler, 30 seneler bunlar bir kulüple kolay geçmiyor. O da Galatasaray'da başladı ve Galatasaray'da bitirdi diyebiliriz. Diğer şekline ben de müsaade etmezdim."
Selçuk İnan'ın futbola hizmet etmeye devam edeceğini aktaran Terim, "Selçuk, Galatasaray'a büyük faydalar sağlayacaktır. Taraftarımızın da ona sahip çıkması çok önemli. Büyük kulüplerin refleksi çok çok önemlidir. Selçuk'a verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türk futbolu bundan sonra futbolculuğu gibi başarılı bir futbol adamı kazanmış olur. Allah yolunu açık etsin." ifadelerini kullandı.

Gaziantep FK ile Kasımpaşa puanları paylaştı

Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantep FK, sahasında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı.

Kalyon Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi Gaziantep FK, 6. dakikada Muhammet Demir ile 1-0 öne geçti. Bu gole 13 ve 37. dakikalarda Mame Thiam ile yanıt veren konuk Kasımpaşa, soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.
Gaziantep FK, formda oyuncusu Alexandru Maxim ile 78. dakikada maça yeniden denge getirdi: 2-2
Kalan sürede başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Bu sonuçla Gaziantep FK, puanını 43'e; Kasımpaşa ise 40'a yükseltti.
İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Gaziantep FK 4-3 kazanmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR
GOL: 6. dakikada Gaziantep FK, Muhammet Demir ile öne geçti. Sağ kanattan Güray Vural'ın ortasında topa iyi yükselen Muhammet Demir'in kafa vuruşu kaleci Ramazan Köse'ye takıldı. Pozisyonun devamında kaleciden dönen topu takip eden Muahmmet Demir, rahat bir pozisyonda kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
GOL: 13. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Yusuf Erdoğan'ın ortasında ön direkte Gohou topa dokunamadı. Arka direkte topla buluşan Thiam, müsait bir pozisyonda meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelerle buluşturdu: 1-1.
20. dakikada konuk ekip gole bir kez daha yaklaştı. Sağ kanattan takımını atağa kaldıran Yusuf Erdoğan, ceza sahasına yakın bir noktadan topu yerden altıpasa gönderdi. Bu noktada rahat bir konumda olan Gohou, uzansa da topa dokunamadı ve mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
GOL: 37. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sağ kanattan kaleye yaklaşan Yusuf Erdoğan, kaleyi cepheden gören pozisyonda topu ceza sahası yayındaki Aytaç Kara'ya aktardı. Bu oyuncu, solundaki Thiam'ı topu gönderdi. Sol çaprazda kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kalan Thiam, şık bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-2.
Mücadelenin ilk yarısı, Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
54. dakikada orta alandan gelişen ev sahibi takımın atağında ceza sahasında topla buluşan Maxim'in vuruşunda savunmadan seken meşin yuvarlak kornere gitti. Gaziantep FK'lı oyuncular, topu Gohou'nun eline çarparak dışarı çıktığını savunarak itirazlarda bulunması üzerine hakem Volkan Bayarslan VAR incelemesinin ardından köşe vuruşunu işaret etti. Bunun üzerine uzun süre itirazlarda bulunan Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica, sarı kart gördü.
65. dakikada ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Güray Vural, ceza sahasına girdikten sonra topu ortaladı. Rahat pozisyondaki 2 Gaziantep FK'li oyuncu, meşin yuvarlağa dokunamadı.
70. dakikada Kasımpaşalı Hadergjonaj'ın sağ kanattan penaltı noktasına doğru çıkarttığı topa Hajradinovic vurdu. Kaleci Günay topu güçlükle çeldi. Seken topa Haddadi gelişine sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten farklı şekilde auta gitti.
GOL: 77. dakikada Gaziantep FK, Maxim ile beraberliği yakaladı. Kaleci Ramazan Köse'nin topu bıraktığı savunma oyuncusu Meriah, topu çıkarmaya çalışırken Gaziantep FK'li Muhammet Demir, bu oyuncuya baskı yaptı. Mariah, takım arkadaşına pas vermek isterken araya giren Maxim, kaleciden sıyrıldıktan sonra topu boş kaleye gönderdi: 2-2.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka 2-2 beraberlikle sona erdi.
Stat: Gaziantep Kalyon
Hakemler: Volkan Bayarslan, Mehmet Metin, Asım Yusuf Öz
Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Kana Bıyık, Djilobodji, Toşca, Morais, Sousa (Dk. 46 Jefferson), Maxim (Dk. 83 Chibsah), Güray Vural, Muhammet Demir (Dk. 90+2 Muğdat Çelik), Kenan Özer (Dk. 46 Furkan Soyalp)
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Hadergjonaj, Meriah, Brecka, Hadadi, Aytaç Kara, Pavelka (Dk. 75 Tarkan Serbest), Yusuf Erdoğan, Hajradinovic (DK. 75 Anıl Koç), Thiam, Gohou (Dk. 62 Quaresma)
Goller: Dk. 6 Muhammet Demir, Dk. 77 Maxim (Gaziantep FK), Dk. 13 ve 37 Thiam (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 41 Maxim, Dk. 49 Oğuz Ceylan, Dk. 56 Sumudica (teknik direktör) (Gaziantep FK)

Galatasaray galibiyet hasretini dindirdi

Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, sahasında Göztepe'yi 3-1 yenerek 8 hafta aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı. Bir penaltı atışından da yararlanamayan Galatasaray, puanını 55'e çıkardı ve Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi gelmedi.
Galatasaray, karşılaşmanın 47. dakikasında kazandığı penaltıyı golle sonuçlandıramadı. Sofiane Feghouli ceza sahasında Atınç Nukan ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Koray Gençerler penaltı noktasını işaret etti.
Penaltıyı kullanan Adem Büyük'ün vuruşunda kaleci Beto sağına gelen topu kornere çeldi. Hakem Koray Gençerler, Video Yardımcı Hakem (VAR) odasından gelen uyarıyla Beto'nun çizgi ihlali yaptığını belirterek penaltının tekrarlanmasına karar verdi. Bu kez penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Belhanda'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.
Ev sahibi Galatasaray, aradığı golü 60. dakikada Marcelo Saracchi ile buldu: 1-0
Konuk Göztepe Stefano Napoleoni ile 77. dakikada 1-1'lik eşitliği yakaladı. Sarı-kırmızılı ev sahibi, 81. dakikada Emre Akbaba'nın kaydettiği golle yeniden öne geçti: 2-1
Galatasaray'da Yunus Akgün 90+7. dakikada attığı golle maçın skorunu ilan etti: 3-1
Bu sonuçla 8 haftalık aradan sonra galibiyet sevinci yaşayan Galatasaray, puanını 55'e çıkardı ve Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü. Galibiyet hasreti 7 maça çıkan İzmir temsicisi ise 39 puanda kaldı.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı Göztepe 2-1 kazanmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR
4. dakikada Seri'nin soldan kullandığı serbest vuruşta, kaleye yönelen topu Beto son anda uzak köşeden kornere çeldi.
17. dakikada Feghouli'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Emre Akbaba'nın karşı karşıya pozisyonda gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
VAR: 22. dakikada Alpaslan Öztürk'ün geri pasında kaleci Beto'nun uzaklaştıramadığı topu kapan Adem Büyük, meşin yuvarlağı filelere yolladı. Pozisyonda Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına başvuran hakem Koray Gençerler, pozisyonda Adem Büyük'ün Beto'ya faul yaptığını belirterek golü geçersiz saydı.
44. dakikada kaleci Okan Kocuk'un pasında araya giren Mossoro'nun ceza sahasına girerek, yerden yaptığı vuruşta top az farkla yandan dışarı çıktı.
45+3. dakikada Ömer Bayram'ın uzak mesafeden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.
PENALTI: 47. dakikada Atınç Nukan ile girdiği ikili mücadelede Feghouli'nin yerde kalması üzerine maçın hakemi Koray Gençerler penaltı noktasını gösterdi. 49. dakikada topun başına geçen Adem Büyük'ün yaptığı vuruşta sağına uzanan kaleci Beto, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Ancak Koray Gençerler, VAR hakemlerinin uyarısının ardından Beto'nun çizgi ihlali yaptığı gerekçesiyle penaltının tekrarlanmasına karar verdi. 50. dakikada Belhanda'nın kullandığı penaltıda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.
GOL: 60. dakikada Galatasaray öne geçti. Seri'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Soner Aydoğdu'nun kafayla uzaklaştırdığı top ceza sahası dışında Saracchi'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağının dışıyla gelişine yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.
VAR: 65. dakikada Göztepe'nin attığı gol iptal edildi. Halil Akbunar'ın uzun pasında sol kanatta Tripic topla buluştu. Bu oyuncunun ortasında arka direkte Andre Castro kafayla meşin yuvarlağı penaltı noktası civarına indirdi. Soner Aydoğdu'nun dokunduğu top Napoleoni'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta top ağlara gitti. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarında izleyen müsabakanın hakemi Koray Gençerler, Halil Akbunar'ın Saracchi'ye faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
GOL: 77. dakikada konuk takım beraberliği sağladı. Murat Paluli'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan ortasında Napoleoni'nin altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.
GOL: 81. dakikada Galatasaray ikinci golü buldu. Emre Akbaba'nın ceza yayının sağından sol ayağıyla kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak köşeden filelerle buluştu: 2-1.
90+4. dakikada Soner Aydoğdu'nun havadan pasında Atınç Nukan arka direkte topu Halil Akbunar'a indirdi. Bu oyuncunun altıpasın içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten döndü. Topu önünde bulan Kerem Atakan Kesgin'in şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
GOL: 90+7. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Seri'nin savunmanın arkasına pasında Taylan Antalyalı topa hareketlendi. Kaleci Beto ile karşı karşıya gelen Taylan, meşin yuvarlağı solunda uygun durumdaki Yunus Akgün'e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti: 3-1.
Karşılaşmayı Galatasaray 3-1 kazandı.

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Koray Gençerler, Volkan Ahmet Narinç, Samet Çiçek
Galatasaray: Okan Kocuk, Mariano (Dk. 90 Linnes), Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Belhanda, Feghouli (Dk. 89 Taylan Antalyalı), Emre Akbaba (Dk. 90+5 Yunus Akgün), Ömer Bayram (Dk. 89 Jimmy Durmaz), Adem Büyük (Dk. 90+3 Ahmet Çalık)
Göztepe: Beto, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk (Dk. 86 Borges), Atınç Nukan, Berkan Emir, Halil Akbunar, Poko (Dk. 62 Castro), Soner Aydoğdu, Tripic, Mossoro (Dk. 76 Kerem Atakan Kesgin), Napoleoni
Goller: Dk. 60 Saracchi, Dk. 81 Emre Akbaba, Dk. 90+7 Yunus Akgün (Galatasaray), Dk. 77 Napoleoni (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 30 Marcao, Dk. 35 Donk (Galatasaray), Dk. 45 Atınç Nukan, Dk. 49 Beto (Göztepe)

Lille'de koronavirüs şoku

Mehmet Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Ferhat Çoğalan'ı da kadrosunda bulunduran Lille'de 3 futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı.

Lille'de 3 futbolcunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.
Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, Mouscron'a karşı 2-1 kazandıkları hazırlık maçının ardından yaptığı açıklamada, Renato Sanches, Jonathan Ikone ve Jonathan Bamba'nın koronavirüse yakalandığını duyurdu.
Galtier, ülkesi Portekiz'de bulunan Sanches'in seyahat izni alıp Fransa'ya dönebilmesi için iki testinin negatif çıkması gerektiğini ifade etti.
Ikone ve Bamba'nın hastalıklarının asemptomatik seyrettiğini kaydeden Fransız teknik direktör, iki futbolcunun kısa sürede takıma katılmasını beklediklerini belirtti.
Mehmet Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Ferhat Çoğalan'ı da kadrosunda bulunduran Lille, Ligue 1'de koronavirüs salgını nedeniyle erken sonlandırılan 2019-2020 sezonunu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı.
Ligue 1'de 2020-2021 sezonu ise 23 Ağustos'ta başlayacak.

Benzema'dan Büyükşehir Belediye Erzurumspor paylaşımı

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in Fransız futbolcusu Karim Benzema, Instagram hesabından Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor futbolcularının bulunduğu fotoğrafı paylaşarak üzerine "şampiyon" notunu düştü.

Benzema, TFF 1. Lig'in 34. ve son haftasında Cesar Grup Ümraniyespor'u 4-1 mağlup ederek Süper Lig'e çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Tuz serpme hareketiyle fenomen haline gelen et lokantaları sahibi Erzurumlu Nusret Gökçe'yi etiketleyerek mavi-beyazlı ekibin futbolcularının galibiyet sevinci yaşadığı fotoğrafı paylaşan Benzema, fotoğrafın üzerine de "şampiyon" notunu düştü.


Kaynak: AA

TFF 1. Lig’de Play-off eşleşmeleri belli oldu

TFF 1. Lig'de play-off eşleşmeleri ve maç programı belli oldu. Play-off'ta Adana Demirspor, Bursaspor ile Akhisarspor, Fatih Karagümrük ile eşleşti. Süper Lig'e yükselecek 3. ve son ekip 30 Temmuz Perşembe günkü final maçıyla belirlenecek.

Hatayspor'un ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği TFF 1. Lig'de 61 puanlı Adana Demirspor, 57 puanlı Akhisarspor ve 56'şar puana sahip Fatih Karagümrük ve Bursaspor Süper Lig'e yükselen üçüncü ekip olmak için play-off oynayacak.
Son haftaya play-off iddiasıyla giren Altay, deplasmanda Giresunspor'u 2-1 mağlup etmesine rağmen Fatih Karagümrük'ün 3-0 mağlup etmesiyle play-off dışında kaldı.
Play-off yarı final eşleşmelerinde Adana Demirspor ile Bursaspor, Akhisarspor ile Fatih Karagümrük karşılaşacak.
Deplasmanlı çift maç üzerinden oynanacak yarı finalde rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar 30 Temmuz Perşembe günü yeri daha sonra belli olacak final mücadelesine çıkacak. Final maçını kazanacak ekip gelecek sezon Süper Lig'de yer alacak.
Play-off yarı final programı şöyle:
22 Temmuz Çarşamba
21.00 Bursaspor-Adana Demirspor (Bursa Büyükşehir Belediye)
21.00 Fatih Karagümrük-Akhisarspor (Vefa)
26 Temmuz Pazar
21.00 Adana Demirspor-Bursaspor (5 Ocak Fatih Terim)
21.00 Akhisarspor-Fatih Karagümrük (Spor Toto Akhisar)
Düşen son ekip kim olacak?
TFF 1. Lig'de normal sezon yarın saat 17.30'daki Eskişehirspor-Boluspor ve Osmanlıspor-Ekol Hastanesi Balıkesirspor maçlarıyla tamamlanacak.
Bu müsabakaların ardından Eskişehirspor ve Adanaspor'un ardından lige veda edecek son ekip Osmanlıspor veya Boluspor olacak.

Süper Lig'e çıkan ikinci ekip Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu

2019-2020 Sezonu TFF 1. Lig 34. ve son hafta müsabakasında sahasında Cesar Grup Ümraniyespor’u 4-1 mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Hatayspor’dan sonra Süper Lig'e doğrudan çıkan ikinci takım oldu.

2019-2020 Sezonu TFF 1. Lig 34. ve son hafta müsabakasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Cesar Grup Ümraniyespor’u konuk etti. Haftaya 2. sırada giren mavi-beyazlı ekip, hata yapmadı ve sahadan 4-1 galip ayrılarak 1 yıllık aradan sonra yeniden Süper Lig'e döndü.
Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan BB Erzurumspor, Emrah Başsan ile 7. dakikada 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip, Jugurtha Hamroun'un 30. dakikadaki penaltı golüyle skoru 2-0 yaptı. Kritik mücadelenin ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.
Konuk Cesar Grup Ümraniyespor, 56. dakikada Muhammed Gönülaçar ile farkı 1'e indirdi: 2-1
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, gol perdesini açan Emrah Başsan'ın 81. dakikadaki golüyle farkı yeniden 2'ye çıkardı ve Süper Lig'in kapısını ardına kadar araladı: 3-1
Kritik maçın skorunu ev sahibi ekipten Ibrahim Sissoko ilan etti: 4 - 1
Rakibini 4-1'lik skorla yenerek puanını 62'ye çıkaran Büyükşehir Belediye Erzurumspor, TFF 1. Lig'de sezonu ikinci sırada tamamlamadı ve Hatayspor'dan sonra Süper Lig'e doğrudan yükselen diğer ekip oldu.
Cesar Grup Ümraniyespor ise sezonu 44 puanla noktaladı.

Stat: Erzurum Kazım Karabekir
Hakemler: Arda Kardeşler, Murat Ergin Gözütok, Bahtiyar Birinci
Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic, Murat Uçar (Dk. 90 Cenk Ahmet Alkılıç), Osman Çelik, Aykut Demir, Mücahit Albayrak, Scuk, Emrah Başsan (Dk. 90 Oltan Karakullukçu), Sissoko (Dk. 90 Rashad), İbrahim Akdağ, Hamroun (Dk. 66 Hasan Ayaroğlu), Ömer Şişmanoğlu, (Dk. 77 Pote)
Cesar Grup Ümraniyespor: Burak Öğür, Muharrem Öner, Emre Kurt, Vasco Fernandes, Gökhan Süzen, Akabueze, Muhammed Gönülaçar (Dk. 87 Erdem Seçgin), Hasic, Gomis (Dk. 60 Muammer Denizhan Taşkan), Bahadır Taşdelen (Dk. 71 Gimbert), Mücahit Can Akçay
Goller: Dk. 7, 81 Emrah Başsan, Dk. 30 Hamroun, Dk. 88 Sissoko, (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 56 Muhammed Gönülaçar, (Cesar Grup Ümraniyespor)
Sarı kartlar: Dk. 8 Mücahit Can Akçay, Dk. 28 Muhammed Gönülaçar, Dk. 45 Akabueze, (Cesar Grup Ümraniyespor), Dk. 22 İbrahim Akdağ, Dk. 52 Emrah Başsan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Fenerbahçe'den Murat Elkatmış için teklif

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Ekol Göz Menemenspor’dan Murat Elkatmış için teklif yaptı.

Fenerbahçe, Ekol Göz Menemenspor’dan Murat Elkatmış'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.
19 yaşındaki sol kanat oyuncusu, bu sezon TFF 1. Lig'de çıktığı 14 maçta 1 gol atıp, 3 de asist yaptı.
Şu ana dek İsmail Yüksek ile resmen, Mert Hakan Yandaş ve Barış Sungur ile prensip anlaşmasına varan sarı-lacivertliler; TFF’nin açıklayacağı harcama limitlerine göre yurt dışındaki çalışmalarına da hız verip, görüştüğü isimlere imza attıracak.
Kaynak: TRT SPOR

Macaristan'da pole pozisyonu Hamilton'ın

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun üçüncü yarışı Macaristan Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 4 bin 381 metrelik Hungaroring Pisti'nde 70 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında Hamilton, 1.13.447'lik derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu. Hamilton, kariyerinde 90. kez pole pozisyonu kazanma başarısı gösterdi.
Fin Valtteri Bottas, takım arkadaşı Hamilton'ın 0.1 saniye gerisinde ikinciliği elde etti. Racing Point ekibinden Kanadalı Lance Stroll ise liderin 0.9 saniye ardından yarışa üçüncü sırada başlama hakkı kazandı.
Mart ayında Avustralya'da başlaması beklenen ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle organizatörlerin birçok yarış için erteleme ve iptal kararı aldığı Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı, yarın TSİ 16.10'da koşulacak.

19 TEMMUZ 2020 PAZAR


16:10Formula 1Macaristan GPformula1lastikİdman TV

Leeds United şampiyonluğu da garantiledi

İngiltere Premier Lig'e yükselmeyi garantileyen Leeds United, İngiltere Championship'te şampiyonluğa ulaştı.

İngiltere Championship'te üçüncü sıradaki Brentford'un Stoke City'ye 1-0 yenilmesinin ardından 87 puanlı Leeds United, bitime iki maçı kala sezonu zirvede tamamlamayı garantiledi.
Teknik direktör Marcelo Bielsa'nın öğrencileri, en yakın takipçisi ikinci sıradaki West Bromwich Albion'un dün Huddersfield Town'a 2-1 yenilmesinin ardından Premier Lig biletini almıştı.
Bir dönem Beşiktaş'ta da görev yapan Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Bromwich Albion, gelecek hafta son maçında Queens Park Rangers'ı yenmesi halinde Premier Lig'e yükselen ikinci takım olacak.

Ahmet Ağaoğlu, TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TRT SPOR'da yayınlanan Özgür Buzbaş'ın sunduğu Gündem Futbol Özel programına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TRT SPOR'da yayınlanan Özgür Buzbaş'ın sunduğu Gündem Futbol Özel programının konuğu oldu.
Başkan Ağaoğlu, "CAS’tan istediğimizi alamazsak İsviçre Federal Mahkemesi’ne gideceğiz. Ön protokol imzaladığımız 4 oyuncu var. En fazla bir yıldız oyuncuyu göndermeyi düşünüyoruz" dedi.
Başkan Ağaoğlu’nun konuşmasından satır başları: 
“Yapılan spekülasyonlar davanın gerçeğini yansıtmıyor. Futbolu konuşan herkes konuşacağı her konuda araştırma yapması gerekiyor. Mutabakat anlaşmasını eksi 50 milyon euro ile devraldık. Finansal fair play düzensizliğine karşı bir süreçteyiz. Finansal fair play sürecinde forma ve kombine gelirlerimiz arttı. UEFA’nın bize sunduğu talimatlara uymaya devam ediyoruz.
"Trabzonspor tarihinde ilk defa transfer yasağı aldı"
Borçların yapılandırılması ve ödenmesine yönelik bir plan yaptık. Önceki yönetimlerin borçlarına da kefil oldum. Trabzonspor tarihinde ilk defa transfer yasağı aldı. Mayıs ayınca 22 milyon euro sermaye artışına gittik. 12 milyon euro gerekçesiyle men edildik.
“UEFA kaybedilen iki davanın paniğini yaşıyor”
Trabzonspor tarihinde uzun süre sonra ilk defa borsada kar açıklayan takım haline geldik. Sportif başarı olarak Türkiye Kupası’nda final oynayan, Süper Lig’de de şampiyonluk şansı olan takım.
Mahkemede ‘sporun rengi ceza mı ödül mü? diye sordum. UEFA’da panik var. Buna benzer iki davayı kaybetti. Vermiş olduğunuz karar bütün camianın motivasyonunu bozdu. UEFA'ya sürdürülebilir bir bilanço sunduk. Tüm futbol külüplerini kapsayan bir vergi affından faydalandık.UEFA bizim davada çok agresif davrandı. UEFA’nın 3 maçı vardı, ikisini kaybetti. Ben kullanılan üslubu beğenmedim. CAS’tan istediğimizi alamazsak İsviçre Federal Mahkemesi’ne gideceğiz."
Ağaoğlu,"Mali idari disiplini bozulmuş bir takım devraldık. Biz mali süreç önlemlerini 2,5 sene önce aldık. Bugün bazı büyük takımlarımızın, ligde kalma mücadelesi veren takımlarımızın başında mali sıkıntı geliyor." dedi.

"Başarısız olduğumu hissettiğim anda görevi bırakırım"
Ağaoğlu açıklamalarında şunları kaydetti:
"Sportif başarının yalnız parayla gelmeyeceğini anlatmaya çalıştık. Bu sene benzeri bir yapılanma ile aynı mücadeleyi vermeye devam ettik.Pandemi sürecinden önce averajla öndeydik. 
Futbol endüstrisinin tek ürünü var, oynanan maç. Maç oynanmadığı takdirde gelir yok. Ligin tescil edilmesine yönelik bir talebimiz olmadı. Oyuncularımız saha içinde birtakım talihsizlikler yaşadı. Trabzonspor taraftarı diğer kulüp taraftarlarından çok farklı. Türkiye'de alkışlarla gönderilen kaç kulüp başkanı var? Eleştiri bu işin bir parçası bunu kabul etmek gerekir. 

"Ön protokol imzaladığımız 4 oyuncu var"
Yönetim kurulumuzu asla başarısız görmüyorum. Elde ettiğimiz tüm başarıları mücadele ederek kazandık. Obi Mikel'in takımdan ayrılması önemli bir kayıp oldu. Her takımın ve oyuncunun kötü oynama hakkı var. Başarısız olduğumu hissettiğim anda görevi bırakırım. Aralık 2021'e kadar bu kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu'dur. İdari ve mali disipline devam edereksek hep yarışın içinde oluruz. Kendi doğrunuzu değil, kulübün doğrularını yapmak zorundasınız. Ön protokol imzaladığımız 4 oyuncu var. 
"En fazla bir yıldız oyuncuyu göndermeyi düşünüyoruz"
Son düdük çalmadan şampiyonluk yarışı bitmez. Şuanda takımın patronu Hüseyin Çimsir. Biz asla başarısız değiliz, bunu kabul etmiyorum. Hatalarından ders alan iyi bir başkan olduğumu iddia ediyorum. Sörloth bizim geliştirerek Avrupa'ya tekrar sunduğumuz bir oyuncu. Trabzonspor önümüzdeki sezona en avantajlı başlayacak kulüp. Ön protokol imzaladığımız 4 oyuncu var.
Trabzonspor olarak oyuncu yetiştirmeye mecburuz. Abdulkadir Parmak olağanüstü bir performans gösteriyor. 5 oyuncu değişikliği kuralını iyi kullanmak için kaliteli isimler bulacağız. En fazla bir yıldız oyuncuyu göndermeyi düşünüyoruz. Sosa ile ilgili spekülasyonlar bilinçli olarak yapılıyor. Futbol endüstrisi üzerinden beslenen çok fazla insan var. Camianın hashasiyetini anlıyorum. Yönetenler olarak bütün tepkileri anlayışla karşılıyorum. Ben onlardan daha fazla üzülüyorum. Başarısız giden bir şey varsa onun sorumlusu benim. Oynayacağımız iki lig maçı ve kupa finali bizim için çok önemli. 
Kaynak: TRT SPOR

Aytemiz Alanyaspor yeni sezon formalarını tanıttı

Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'un 2020-2021 sezonunda giyeceği maç formaları tanıtıldı. 

Turuncu-yeşilli kulüp, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir video ile yeni sezon formalarını taraftarın beğenisine sundu.
Videonun altında paylaşılan notta, 2020-2021 sezonunda 3 farklı forma ile sahaya çıkılacağı belirtildi. Ayrıca, "Kamuflaj modelimiz Denizlispor maçında sahada olacak. Beyaz ve çubuklu formalarımız da çok yakında Alanyaspor Store mağazalarında satışta olacak. Kamuflaj formalarımızın satışından elde edilecek kazancın yüzde 10'u Mehmetçik Vakfına bağışlanacak." denildi.
Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'in 33. haftasında yarın Bahçeşehir Okulları Stadı'nda Yukatel Denizlispor ile karşılaşacak.

Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Koç "Federasyonla ligin paydaşları arasında bir kopukluk var. İnşallah yeni yabancı oyuncu kısıtlaması kararından dönülür" dedi.

Ali Koç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle on-line olarak gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelerin sorularını yanıtladı.
Son 10-12 yılda kulüp olarak altyapıyla ilgili parlak bir görüntü çizmediklerini aktaran sarı-lacivertli kulübün başkanı, "Türk futbolunun içinde bulunduğu finansal kriz ve Türk toplumunun demografisine baktığımızda er ya da geç, mecburen veya tercihen altyapıdan, öz kaynaktan oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor. Bu, sabır gerektiren uzun vadeli bir süreç." diye konuştu.
Kulüplerin dar bir havuzdan altyapı tercihlerini yaptığını anlatan Ali Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübünün altyapı takımlarında oynayan futbolcuların kalitesinin ve kabiliyetlerinin daha da gelişmiş olması gerekiyor. Geldiğimizden beri bunun üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunu gerçekleştirmek zaman alacak. Son 10-12 yılda bu konudaki karnemiz çok parlak değil. Altyapının bir sistematiğe bağlanması lazım. Genç Türkiye'nin, altyapıdan sporcu yetiştiren bir sporcu fabrikası olması, net ihracatçı konumuna gelmesi için çok ciddi yapısal değişikliklere ihtiyaç var. Hedefimiz, hem mevcut oyuncularımızı geliştirmek hem de kadrolarımızı kuvvetlendirmek için transfer yapmak. Detaylı ve sistematik bir çalışma yaptığımızı söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki havuzun genişlemesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının bir devlet stratejisi içinde uygulamalar hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Koç, şöyle devam etti:
"Çok küçük yaştaki çocuklara, çok daha fazla futbol oynayabileceği, turnuvalar ve ligler düzenleyebileceği yapı kurması gerekiyor. Bu yapıya ulaştığımız zaman alttaki havuz genişleyecek. Altyapı yatırımı yapan kulüpler daha avantajlı konuma gelecek. İyi hocalar gerekli. Hoca sayısı ve kalitesi yapısal bir sorun. Tesisler gerekli. 'Yabancı sayısını 14'ten şuraya indirdim.' deyince öz kaynaktan oyuncu yetişeceğinin garantisi yok. Son 15 yılda 11 kere değişmiş bir sistem var. Bilinç, farkındalık, beslenme, eğitim, dil öğrenme, kişisel gelişim konularını topyekun ele almamız lazım. Mevcut şartlarda Fenerbahçe Kulübü olarak doğru adımları attığımızı düşünüyorum. İnşallah bu adımlar zamanla meyvesini verecektir."
Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine ve kurullarına giren kişilerde liyakatin aranması gerektiğini kaydetti.
TFF'de kulübün iyi temsil edilmediğiyle ilgili bir eleştiri üzerine Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:
"Seçilmeden önce de seçildiğimiz zaman da TFF Yönetim Kurulu ile diğer kurulların oluşum şekliyle ilgili endişelerimizi ve itirazımızı, bunun verdiği zararı defalarca dile getirdik. Bunu dile getirmeye devam edeceğiz. 'Onun adamı, bunun adamı, şu takımın temsilcisi' gibi yaklaşım uzun vadede Türk futboluna fayda getirmiyor. Liyakat bazlı değil de kulüp bazlı seçimler veya iş dünyasını temsil eden ama futboldan uzak insanların sadece isim olduğu için yönetim kurullarına girmesinin sonuçları ortada. Liyakat üzerine kurulu yönetimler olması gerekiyor. Bazen bize oyunu kurallarına göre oynamadığımız söyleniyor. Bu doğru. Oyunu kurallarına göre oynamıyoruz. Er ya da geç Türk futbolu yapısal sıkıntılardan olan oluşumları geride bırakıp, spora katkı sağlayacak, kendi alanlarında liyakat sahibi insanlardan oluşmaya başladığı zaman hakemlerin performansı da artacaktır. Adil rekabet sağlanacaktır. Her şeyden önemlisi halkın futbola inancı artacaktır. Bunun sonucunda pek çok konuda Türk futbolu ilerleme sağlayacak."
 "Tüm kulüpler finansal açıdan çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı, tüm kulüplerin finansal açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, devletin desteğiyle yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini savundu.
Yayıncı kuruluşun yeniden indirim istediğini dile getiren Koç, "Ligde birkaç kulüp hariç, tüm kulüpler finansal açıdan çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Büyük kulüplerin derdi ise daha büyük. Sıkıntıda olan bir sektörde pandeminin etkisi var. Yeni sezonda ne olacağı belirsiz. Kombine, bilet ve loca satacağız ama ne olacağını bilmiyoruz. Yayıncı kuruluşla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Geçen sezon indirim istemişlerdi ve bir sefere mahsus yüzde 15'lik indirim yaptık. Bu sezon hem pandemi indirimi istiyorlar hem de sonraki sezonlarla ilgili indirime gitmeyi istiyorlar. Şartnameye göre yayıncı kuruluş 3,1 milyar lira ödemesi gerekirken, yeni miktarın 1,7 milyara indiği ifade ediliyor. Biz, Kulüpler Birliği olarak bu süreçlerin dışında tutuluyoruz. Tam ne olduğunu bilmiyoruz. Yayıncı kuruluşun önümüzdeki sezon ne yapacağı belli değil." diye konuştu.
Vergi oranları ve iadeleriyle ilgili yapılan değişikliklere değinen Ali Koç, şunları kaydetti:
"Vergiler yüzde 15'ten 40'a çıktı. Stopaj iadesi belirsizliği var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkanımız Aziz Yıldırım'ın da etkisiyle devrimsel bir karar çıkmıştı. Stopajlar 6 ya da 7. günde tamamen iade ediliyordu. Bizler de bunu amatör şubelerde kullanıyorduk. Bizim için can suyuydu. Bu çok iyi işleyen sistem ocak ayında kalktı. Yerine ne geleceği belli değil. Şu anda zaten sıkıntıda olan kulüplerimizin finansal durumları, son dönemde yapılan değişiklikler, pandemi etkisi ve yayıncı kuruluşun belirsizliğiyle çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmak üzere. Bunların çözümleri var. Çıkarlarımız da sorunlarımız da ortak. Özellikle büyük kulüplerimizin bu reçeteyi birlikte geliştirip, devletimizin de desteğiyle uzun vadeli, istikrarlı, sürdürülebilir ve gerçekçi anlamda uygulanabilir bir plan yapmak mümkün. Bu planı yaparken devlet desteği olması gerekiyor. Geçen sezon kulüplere destek olundu ve bazı şartlar getirildi. Biz o zaman bunun çare olmadığını ifade etmiştik. Geldiğimiz noktada yeniden yapılandırma gerekliliği ortaya çıktı. Biz kulüp olarak bu yapılandırmadan yararlanamadık. Geldiğimiz noktada yapılandırma yapmadan hayatımıza devam etmemiz söz konusu değil. Taşıma suyla değirmen döndürülmez ama buraya kadar döndürmeye çalıştık. Biz, borcumuzu artırmadan, bir kısmını indirerek, yüzde 80 gelirlerin olmadığı ortamda gemiyi buraya yüzdürdük. Ancak bizim de daha fazla gitmemiz mümkün değil. Umarım sezon başlamadan bu soruna bir çözüm buluruz."
 "Kendi iç işlerimizde şeffaflık gerekiyor"
Ali Koç, kulübün iç işleriyle ilgili şeffaflık olması gerektiğini ve mali genel kurulda bu konularla ilgili konuşacağını söyledi.
Daha önce başka bir kulübün yöneticisiyle yaşadığı diyaloğu anlatan Koç, "Yönetim kurulu üyesiyken 2012'de ayrılmıştım. Başka bir kulübün efsane yöneticilerinden biriyle yemek yiyordum. Bana, 'Futbol öyle bir şeydir ki yönetimden ayrıldığın zaman senden sonra gelenlerin başarısız olmasını istersin.' demişti. Ben de 'Ağabey herhalde sizin camiaya has bir şey. Bizim camiada olmaz.' demiştim ama son 2 senede yanıldığımı yaşayarak görüyorum. Yeri ve zamanı geldiğinde bugüne kadar dile getirmekten imtina ettiğimiz bazı gerçek bilgileri paylaşacağız. Kendi iç işlerimizde şeffaflık gerekiyor. Bunu yapmak zorundayız. Böyle bir sürece girdik. Herhalde ilk adımları mali genel kurulda olur." ifadelerini kullandı.
Süper Lig'de 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili gelen bir soru üzerine söz alan Metin Sipahioğlu, konu hakkında iletişim çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Artık hukuki konularda adım atma vakti geliyor. Bu konuda detaylı çalışmalar yapılıyor. Bir dosya hazılıyoruz. Yüzde 90 oranında tamamlandı. Başvuruyu önümüzdeki sezon içinde hukuki anlamda yapmış olacağız. O dönem şampiyonlukları katledilen sadece Fenerbahçe değil. Diğer kulüplerle de irtibat kurduk. Biz bu başvuruları yaparken birçok takımın da başvuru yapması gerekiyor. En sonunda Türkiye Futbol Federasyonu, kendilerinin düzenlediği, 30 yıl boyunca oynattıkları, yok sayılan şampiyonlukların hakkını teslim edecek, alın teriyle şampiyonluklar kazanan ve liglere adı verilen efsanelerin hakları verilecektir. Bu konunun eninde sonunda TFF tarafından kabul edileceğini düşünüyoruz. Tüm takımların hakkını alacağına inancımız sonsuz." diye konuştu.
Başkan Koç yabancı kuralına ilişkin ise "Federasyon ile ligin paydaşları arasında kopukluk var. İnşallah yeni yabancı oyuncu kısıtlaması kararından dönülür. Biz tahkime başvurduk. İnşallah bu karar değişir. " dedi.
Koç,"Pandemi sürecinde oyuncularımız bir kaç kişi dışında kulübe destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Pandemi sonrası önümüze fırsatlar gelmesine rağmen bunu iyi değerlendiremedik. Dersler aldık, bazı şeyleri yaşayarak öğreniyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: AA, TRT SPOR

Nikola Kalinic resmen Valencia'da

THY Euroleague'de mücadele eden İspanya'nın Valencia Basket Takımı, 5 yıldır Fenerbahçe Beko forması giyen Sırp basketbolcu Nikola Kalinic'i kadrosuna kattı. 

Valencia Kulübü, Fenerbahçe Beko’yla geçirdiği 5 sezonun ardından sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki Nikola Kalinic ile 1 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı.
Kariyerinin başında ülkesinin Vojvodina Novi Sad ve Radnicki takımlarında oynayan Kalinic, 2014'te Kızılyıldız'a transfer olarak THY Euroleague'de ilk kez forma giymişti.
Burada gösterdiği performansla dikkati çekip 1 yıl sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Sırp basketbolcu, sarı-lacivertli ekiple 2017'de THY Euroleague şampiyonluğu kazanmıştı.
Sırbistan Milli Takımı'nda da forma giyen Kalinic, FIBA 2014 Dünya Kupası ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalya elde etmişti.

Arsenal mı, Manchester City mi? Dev maç TRT SPOR'da

Arsenal ile Manchester City, İngiltere Federasyon Kupası yarı finalinde bu akşam karşı karşıya gelecek. Saat 21.45'te başlayacak bu dev mücadele, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

İngiltere'de bu hafta sonu, Federasyon Kupası heyecanı yaşanacak. Ada'nın 4 güçlü ekibi, finale çıkmak için karşı karşıya gelecek. Yarı finalin iki maçı da TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.
Yarı finalin ilk maçında Arsenal ile Manchester City, kozlarını Wembley Stadı'nda paylaşacak.
Bu sezon beklentilerin çok uzağında kalan Arsenal, kupayı müzesine götürerek taraftarlarına kendisini affettirmek istiyor. "Topçular", 13 kez bu kupayı kazandı ve bu kupayı müzesine en çok götüren takım oldu.
En son 2016-2017 sezonunda Federasyon Kupası'nı kaldıran Arsenal; Leeds United, Bournemouth, Portsmouth ve Sheffield United'ı eleyerek yarı finale yükseldi.
Manchester City ise kupanın son şampiyonu unvanıyla sahaya çıkacak. Bu sezon ligde şampiyonluğu Liverpool'a kaptıran Pep Guardiola'nın ekibi, Lig Kupası'nın ardından Federasyon Kupası'nı da kazanmak istiyor.
Müzesinde 6 Federasyon Kupası bulunan Manchester City; Port Vale, Fulham, Sheffield Wednesday ve Newcastle United'ı eleyerek yarı finalde Arsenal'in rakibi oldu.
İki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda Manchester City'nin büyük üstünlüğü göze çarpıyor. 3 yıldan daha uzun bir süredir Arsenal'e kaybetmeyen Manchester'ın mavileri, son 7 maçı kazandı.
Ligde bu sezon oynanan iki mücadeleyi de City, 3-0 galip tamamladı.
Saat 21.45'te başlayacak Arsenal - Manchester City maçını, Jonathan Moss yönetecek. Bu dev karşılaşma, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Manchester United - Chelsea maçının heyecanı da TRT SPOR'da yaşanacak
Yarı finalin diğer ayağında ise Manchester United ile Chelsea kozlarını paylaşacak.
19 Temmuz Pazar günü saat 20.00'de oynanacak dev karşılaşma TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

17-18-19-20 Temmuz 2020 TV'de Spor Ekranı 

Erken yaşta kariyerini noktalayan sporcular

Kariyerini erken tamamlayan onlarca sporcu gördük. Son olarak da Schürrle… Kimi sakatlıklardan, kimi “tükenmişlikten” kimi de sebepsiz yere kariyerini noktaladı.

Sporcu psikolojisi üstüne düşünüldüğünde çok fazla ayrıntı barındıran bir dal. Üstün körü düşünecek olursak, 7-8 yaşından beri her gün, 365 gün antrenman yaptığınızı düşünün. Tek bir hayalle: Kazanmak. Bu sadece para değil. Başarı kazanmak da var. İstediğin takıma gitmek, görünür olmak, madalya alabilmek, alkışlanmak, “büyümek…”
Ya başaramazsanız? Ne düşünürdünüz? Ne yapardınız?
Bugün, 5 sene öncesine kadar dünya futbolunun “yeni” yıldızlarından olan Andre Schürrle futbolu bıraktığını açıkladı. 2014’te Dünya Kupası kazanmıştı. Peki ne oldu sonra? Biz birkaç sakatlığını biliyoruz. Fazlasını da değil. Schürrle, futbolcu olarak son açıklamasında, “Şimdi bana doğru gelen tüm güzel olasılıklara hazırım ve açığım.” dedi.
Tüm bu giriş hakkında Safter Elmas’ın, “Bi futbolcu olursak…” kitabını öneririm.
Biz bugün, sporu erken bırakmış sporculara ve “son açıklamalarına” bakacağız.
- Nico Rosberg – 31 yaşında 
Listeye kazandıktan sonra emekli olan bir isimden başlıyoruz. Nico Rosberg… Rosberg, senelerce padokun bilinir isimlerindenken, 2016’ta Lewis Hamilton ile girdiği şampiyonluk yarışını kazandı ve Dünya Şampiyonu oldu. O sezon aslında tartışmalarla, polemiklerle geçmişti ancak kimse Rosberg’in böyle bir karar alabileceğini düşünmedi. Rosberg, son açıklamasında, “25 yıl bu an için mücadele ettim. Çok çalışarak, çok acı çekerek, fedakarlık yaparak bu amacıma ulaştım. Bence bırakmak için en doğru zaman” dedi. Çoğu insan, bir şey kazandıktan sonra daha fazlasını istiyor. Rosberg, yerinde durmayı tercih etmişti.
- Tutya Yılmaz – 20 yaşında
Tutya’yı ilk izlediğimizde “gelecek” demiştik. Sadece yaptığı spor için, minder üstündeki başarısı için değildi. Ancak Tutya, henüz 20 yaşında sporu bırakma kararı aldı. Tutya’nın şu açıklaması, birçok şeyi de anlatıyor: “Senin “Kas Yığını” dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey…”

Sercan Yıldırım – 29 yaşında
Sercan Yıldırım’ın hikayesi malum… Futbolu bıraktı, Survivor’a gitti. Sercan, 2012’de Galatasaray Dergisi röportajında şöyle ilginç bir açıklama yapmıştı:
“Ben kendi açımdan şöyle düşünüyorum. Küçük yaşta oyuncu büyük beklentiye giriyor, dışarıdan da onunla ilgili çok şey bekliyorlar. “Yaparsın, edersin, sen çok iyisin” diyorlar, çocuk da “ben oldum” havasına giriyor. Büyüdüğü zaman da biraz yaşamışlığı oluyor onun, fazla sıkmıyor, nasıl olsa yaparım demeye alışmış oluyor. 18 yaşımda milli takıma gitmek belki o anlamda bir şans bile olmuş olabilir benim için. O yaşta aklım fikrim yerindeydi, çocuk değildim, biliyordum ne olup bittiğini. Zor ulaştığımı, çok çalıştığımı biliyordum. 15 yaşından itibaren milli takımda oynayan oyuncunun, biraz da başarılı olmuşsa havaya girmesi daha kolay. Ama bu sorunun yavaş yavaş aşıldığını düşünüyorum. Küçük yaşlarda başarı kazanıp kariyerini istenilen seviyeye taşıyamayan oyuncular hiç olmadılarsa da bir şekilde yararlı oldular futbolumuza; artık genç futbolcuların önünde bu örnekler var, herkes biliyor sadece yetenekle bir yere gelinemediğini. Çalışmayı bırakırsa altyapıların yetenekli oyuncusu olmaktan öteye gidemeyeceğini artık herkes görüyor.”

- Brandon Roy
Brandon Roy örneği ise tamamen sakatlıklarla alakalı. NBA’de 2006 draftlarında 6. Sıradan seçilen ve 2009’a kadar her sene All-Star olan Roy, dizinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kariyerini 2011 yılında noktaladı. Yaptığı en unutulmaz açıklama: “Dizlerim artık kaldırmıyor” oldu.

- Björn Borg
Borg, tenis tarihinin en özel isimlerinden biri olarak gösterilir. Tarzı, oyun anlayışı ve kısa sürede yaptığı 16 grand slam finaliyle Borg, tenisin ünlenmesine yardımcı olan isimlerden biriydi. Ancak Borg, 26 yaşında emekli oldu. Borg’a göre emeklilik sebebi sakatlıklar ve sıkılmış olması idi. Kendi sözleriyle; oteller, uçaklar ve bitmek bilmeyen monotonluk…

- Michael Jordan
The Last Dance izleyen herkes, Jordan’ın girdiği psikolojiyi anımsayacaktır. Babasını kaybettikten sonra “amaç” bulamayan Jordan, henüz 30 yaşında emeklilik kararı almıştı. Sonradan basketbola dönse de, son basın toplantısında, tüm o mücadeleci yapısına rağmen “yoruldum” mesajı vermişti. "Medyadan, baskıdan, takımdan, her şeyden..." diye de eklemişti.

- Yao Ming
Yao Ming de hem vatandaşı olduğu ülke hem de fiziğiyle uzun yıllar dünyada en çok konuşulan basketbolculardan biri oldu. Ancak sakatlıklar yakasını bırakmadı. Ming, Çin için çok büyük bir figürdü ve Çin’deki neredeyse tüm sporcuların idolü olmayı başarmıştı. 2002’de başladığı NBA kariyerine 2011’de nokta koymak zorunda kalan Ming, son açıklamasında, “"Dokuz yıl önce Houston’a geldiğim zaman genç, uzun boylu ve sıska bir oyuncuydum. Bu kent ve bu takım beni sadece basketbol oyuncusu olarak değil, bir insan olarak da yetiştirdi, kızım burada doğdu. Kendimi Houston’ın yerlisi gibi hissediyorum, her zaman da böyle olacak." demişti.

- Carlos Roa
Listenin sonunda ise belki de en çok ilgi çeken sebep var. Carlos Roa, 1998 Dünya Kupası’nda Arjantin’in kalesini korudu ancak turnuva sonunda kendisini dinine vereceğini söyleyerek emeklilik kararı aldı. Roa, “"Futbolcu olmayı istemedim ve futbolu özlemiyorum. Futbol olmadan da mutluyum." demişti.
Tüm bu örnekler ne ilk, ne de Schürrle son olacak… Ancak kariyer hedefleri, hayattaki tüm hedefler, başarılanlar, başarılamayanlar düşünüldüğünde bu konu her zaman hikaye barındırmayı sürdürecek.


Kaynak: Alperen Delibaş / TRT SPOR

Arda Turan'dan Galatasaray paylaşımı

Galatasaray'ın eski kaptanı Arda Turan, Instagram hesabından Galatasaray formalı bir fotoğraf paylaştı.

Arda Turan, Instagram hesabından Galatasaray günlerinden bir fotoğraf paylaştı.
Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilen Turan, fotoğrafın üstüne "Çok şükür bana bir ömür yeter..." yazdı.

Kaynak: TRT SPOR

17 Temmuz 2020 Cuma

Leeds United 16 sene sonra İngiltere Premier Lig'de

İngiltere Championship'te West Bromwich Albion, Huddersfield'a 2-1 mağlup oldu, bu sonuçla birlikte Leeds United'ın da Premier Lig'e yükselişi kesinleşti. Marcelo Bielsa yönetimindeki Leeds, tam 16 sene sonra Premier Lig'de mücadele edecek.

İngiltere'nin köklü kulüplerinden Leeds United  İngiltere Premier Lig'e geri döndü...
Marcelo Bielsa yönetiminde bu sezon  İngiltere Championship'te başarılı sonuçlar alan Leeds, ikinci West Bromwich Albion'un Huddersfield'a yenilmesiyle lider olarak İngiltere Premier Lig'in yolunu tuttu.
87 puanla 16 sene sonra en üst lige çıkan Leeds, bu sezon 26 galibiyet, 9 beraberlik 9 da yenilgi almıştı.
Kaynak: TRT SPOR

Victor Ruiz sessizliğini bozdu

Beşiktaş'la olan sözleşmesini fesheden Victor Ruiz sessizliğini bozdu. Ruiz açıklamasında kulübün yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtti.

Pandemi sürecinden önce 4 aydan fazla bir süredir maaş alamadığını vurgulayan, İspanyol oyuncu "Çok net olalım... Beşiktaş ile olan sözleşmemi feshetme kararım, kulübün ile imzaladığımız ilk günden beri yükümlülüklerini ertelemesi nedeniyle oldu" dedi.
Ruiz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yurtdışında yaşayan birinin böyle bir şey gördüğünden emin değilim. Her gün antrenman yapmak ve her maçı en üst seviyede oynamak için orada bulundum. Koronavirüs pandemisi sonrası kulüp yönetimi Mart ayından bu yana kadar herhangi bir maaş ödememeye karar verdi. FIFA ile görüşmeden önce her şeyi göstereceğim ve konuşacağım. Temsilcilerim kulübe çok defa yaklaşmaya çalıştı ama her zaman bir çözüme ulaşamadık. İyi niyet gösterdik ama bir yere kadar."
Kaynak: TRT SPOR

Flamengo'da şok ayrılık

Portekiz basınında çıkan haberlere göre Lizbon'a giden deneyimli çalıştırıcı Jorge Jesus, Benfica ile 3 yıllık anlaşma sağladı. 

Resmi açıklamanın her an gelebileceği belirtiliyor.
Daha önce 2009 ile 2015 yılları arasında da Portekiz ekibinin başında olan 65 yaşındaki teknik adam, 3 şampiyonluk kazanmıştı.
2019 yılında Flamengo ile sözleşme imzalayan Jorge Jesus, Brezilya topraklarında sadece 13 ay kalmasına rağmen önemli başarılara imza attı.
Tecrübeli çalıştırıcı, takımını 10 yıl aradan sonra lig şampiyonluğuna, 38 yıl aranın ardından ise Libertadores kupası şampiyonluğuna taşımıştı.
Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray'dan Arda Turan ve Ömer Bayram açıklaması

Galatasaray Kulübü, Arda Turan ve Ömer Bayram hakkında resmi siteden açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılılar, Arda Turan transferi konusunda Başkan Mustafa Cengiz ve Teknik Direktör Fatih Terim'in bir toplantı yapmadığını ifade ederken, profesyonel futbolcuları Ömer Bayram'ın da kulüpten bir alacağı olamadığını belirtti. Galatasaray'ın Ömer Bayram'a 9 Haziran 2020 tarihinde 400 bin TL ödeme yaptığı da açıklandı.
Sarı-kırmızılı kulüp pandemi sürecinde indirime yanaşmayan oyuncular hakkında ise şunları açıkladı:
"Futbol takımımızın yerli ve yabancı neredeyse tüm oyuncuları pandemi sürecinde kulübümüze yardımcı olmak amacıyla indirim mutabakatı imzalamış olup, az sayıda yabancı oyuncu ise indirime yanaşmayıp kulübümüze haksız ihtar çekmişlerdir. Bu haksız ihtarlarla ilgili gerekli işlem hukuk içinde belirli bir zaman sürecinde yapılacaktır."

Ömer Bayram'dan iddialara cevap

Galatasaraylı futbolcu Ömer Bayram, maaş alamadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Ömer Bayram, "Bazı medya organlarında 6 aydır maaş alamadığım yönünde yer alan haberler tamamen asılsızdır." ifadelerini kullandı.
Galatasaray Kulübü de konuya ilişkin "Futbolcumuz Ömer Bayram'a 9 Haziran 2020 tarihinde 400 bin TL ödeme yapılmış olup, oyuncumuzun vadesi dolup da ödenmeyen herhangi bir alacağı bulunmamaktadır." şeklinde açıklama yaptı.

TFF 2. Lig ve 3. Lig Play-Off maçlarının saatleri değişti

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 2. Lig ve 3. Lig Play-Off maç programınında değişikliğine gitti. 20-28 Temmuz tarihleri arasında Antalya’da oynanacak müsabakaların başlama saatlerinde değişiklikler yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2. Lig ve 3. Lig’de Play-Off karşılaşmalarının saatlerinde değişiklik yaptı. TFF'den açıklanan yeni program şu şekilde:
TFF 2. Lig Play-Off maçları:
20 Temmuz Pazartesi
20.00 Manisa FK-İnegölspor
20.00 Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK
22.00 Ankara Demirspor-Sakaryaspor
22.00 GMG Kastamonuspor-Tuzlaspor
Yarı finaller 24 Temmuz saat 20.00 ve 22.00’da, final müsabakası ise 28 Temmuz saat 21.00’de oynanacak.
TFF 3. Lig Play-Off maçları:
1. Grup - 21 Temmuz Salı
20.00 Anagold 24 Erzincanspor-Artvin Hopaspor
22.00 68 Aksaray Bld.-1928 Bucaspor
2. Grup - 22 Temmuz Çarşamba
20.00 Bld. Derincespor-Karşıyaka
22.00 Turgutluspor-Esenler Erokspor
3. Grup - 23 Temmuz Perşembe
20.00 Somaspor-Muğlaspor
22.00 Pazarspor-Nevşehir Bld.
1. Grup finali 25 Temmuz’da, 2. Grup finali 26 Temmuz’da, 3. Grup finali ise 27 Temmuz’da oynanacak.

Ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın programı açıklandı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın programı belli oldu. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (IOC) yapılan açıklamada, bu seneden ertelenen ile gelecek yıl düzenlenecek organizasyonun programı arasında zamanla ilgili ufak çaplı farklılar dışında her şeyin aynı kalacağı belirtildi.
Aralarında olimpiyat köyü, medya merkezlerinin de yer aldığı Tokyo'da, ertelenen oyunlar için önceden hazırlanan 43 yapının tamamı gelecek yıl da kullanılacak.
Tokyo 2020, yeni inşa edilen Ulus Stadı'nda düzenlenecek törenle 23 Temmuz 2021'de başlayacak. En çok madalya (339) dağıtılacak olimpiyat olması planlanan Tokyo 2020, 8 Ağustos'ta sona erecek.

Formula 1'de koronavirüs vakası

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Macaristan'da düzenlenecek sezonun 3. yarışı öncesi iki kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu pozitif çıktı.

Organizasyondan yapılan açıklamada, 10-16 Temmuz tarihlerinde sürücüler, teknik ekip ve çalışanlara 4 bin 997 test yapıldığı, iki kişinin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.
Kimlikleri açıklanmayan iki kişinin Avusturya'da düzenlenen ilk iki yarışa katılmadığı vurgulanan açıklamada, gereken tedbirlerin alındığı ve söz konusu kişilerin karantinaya alındığı belirtildi.
Mart ayında Avustralya'da başlaması beklenirken salgın nedeniyle ancak bu ay başında düzenlenen Formula 1'in üçüncü ayağı, Macaristan'da bu hafta sonu koşulacak.

Alex Hamilton resmen Galatasaray Doğa Sigorta'da

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Alex Hamilton'la sözleşme imzaladı. 

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında ABD'li oyun kurucu Alex Hamilton ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
Yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Birleşik Amerikalı guard Alex Hamilton ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Florida doğumlu 26 yaşındaki oyuncu, 1.93 boyunda. 
5 Ekim 1993'te dünyaya gelen Alex Hamilton, basketbol kariyerine doğduğu şehirde bulunan Chipley Lisesi'nde başladı. Kolej tercihini ise 2012 yılında Louisiana Tech'ten yana kullandı ve dört yıl boyunca Louisiana Tech forması giydi. Louisiana Tech tarihinin en fazla sayı üreten, en fazla asist yapan ve en fazla top çalan beş oyuncusu arasında yer aldı. 19.8 sayı, 5.7 ribaund, 6.2 asist ve 2 top çalma istatistikleri yakaladığı kolej kariyerinin son yılında Conference USA Yılın Oyuncusu ödülünün sahibi oldu. 
Mezuniyeti sonrası 2016 ve 2018 yılları arasını NBA G League takımlarından Santa Cruz Warriors'ta geçiren Hamilton, ilk Avrupa deneyimi için 2018 Eylül'ünde Litvanya ekiplerinden Juventus Utena ile sözleşme imzaladı. 11 lig maçında 13.4 sayı, 4 ribaund, 3.6 asist ve 2.2 top çalma istatistikleri tutturdu. Aynı sezonun Aralık ayında İsrail Ligi ekiplerinden Maccabi Rishon ile sözleşme imzaladı. Rishon'daki ilk sezonunda ligin en fazla asist yapan dördüncü oyuncusu olurken (5.1), 13.1 sayı, 4.1 ribaund ve 1.5 top çalma ortalamalarını da yanına ekledi ve takımını İsrail Ligi finallerine taşımayı başardı. 
Rishon'daki ikinci sezonunda EuroCup'ta da mücadele etti. Geride bıraktığımız EuroCup sezonunun üçüncü hafta MVP'si seçildi. İsrail ekibiyle lig mücadelesine halen devam eden Hamilton, şu anda takımıyla play-off çeyrek final serisinde yer alıyor.
Özellikle atletizmi, savunmada top çalma ve saha görüşü/pas kabiliyetiyle öne çıkan Alex Hamilton Avrupa'da değeri yükselen bir oyuncu profili çiziyor.
Alex Hamilton'a hoş geldin dileklerimizi iletir, formamızla başarılı ve sağlıklı bir sezon dilerken takımıyla devam eden play-off mücadelesinde de başarılar temenni ederiz."