TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

24 Temmuz 2021 Cumartesi

Alexandru Cicaldau resmen Galatasaray'da

Galatasaray, 24 yaşındaki Rumen orta saha oyuncusu Alexandru Cicaldau ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızlılar, Cicaldau'nun transferi için Universitatea Craiova'ya 6 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Galatasaray, Rumen futbolcu Alexandru Cicaldau'yu kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Sarı Kırmızlılar, Cicaldau ile 2026'ya kadar sözleşme imzaladı.

Sarı-kırmızılıların sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, Rumen futbolcu için "Galatasaray'a hoş geldin Cicaldau" ifadeleri kullanıldı.

İşte Alacağı ücret

Galatasaray'ın Alexandru Cicaldau'nun transferi konusunda Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama şöyle:

"Profesyonel Futbolcu Alexandru Cicaldau'nun transferi konusunda Kulübü U Craivo 1948 Club Sportiv S.A. ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne üç yıl içinde 6.500.000 Euro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Ayrıca yapılan anlaşma gereği Futbolcunun tek taraflı serbest kalma bedeli 25.000.000 Euro olarak belirlenmiştir.

Futbolcuyla 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 5 yıllığına anlaşma sağlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Cicaldau'nun kariyeri

1997 yılında Romanya’nın Medgidia şehrinde doğan Cicaldau, Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi’nin akademisi Academia Hagi’de futbola başladı. Buradan Romanya’nın Viitorul takımının altyapısına geçen oyuncu, 2016 yılında A Takıma terfi etti.

2016-2017 sezonunda Viitorul ile şampiyonluk sevinci yaşayan Rumen futbolcu, o sezon 15 resmi maçta forma giyerek 2 gol ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

Ertesi sezon maç sayısını artıran Cicaldau, 24 müsabakada forma şansı buldu ve 2018-2019 yaz transfer sezonunda 1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Universitatea Craiova’ya transfer oldu. Burada üç sezonda çıktığı 129 maçta 33 gol ve 21 asistlik performansıyla büyük çıkış yakalayan Cicaldau, frikikleri ve paslarıyla ön plana çıktı.

Alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra Romanya Milli Takımı formasını ilk defa 24 Mart 2018 tarihinde sırtına geçiren başarılı futbolcu, 14 kez A milli oldu ve iki gol kaydetti.

Sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na gelen Cicaldau, kısa bir açıklama yaparak "Heyecanlıyım. Burada olduğum için çok mutluyum. Umarım her şey çok güzel olacak" dedi.

İsmail Köybaşı resmen Trabzonspor'da

Trabzonspor geçtiğimiz günlerde transfer ettiği İsmail Köybaşı için İstanbul'da imza töreni düzenledi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun katıldığı imza töreni basına kapalı olarak gerçekleşti.

İmza töreni öncesinde konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, tecrübeli futbolcuya kendisine güvendiklerini söyledi. Ağaoğlu, "Kendisi ülke futbolumuzun değerlerinden, terübeli, sağlam karakterli, teknik kapasitesi yüksek bir kardeşimiz. Hocamızın talepleri doğrultusunda aramıza kattığımız bir oyuncumuz. Aramıza hoşgeldin. Çok zorlu ve şampiyonluğu hedefleyen bir mücadelenin içerisine giriyoruz. Önümüze fazla bir süre kalmadı. Hocamızın talepleri doğrultusunda kadro yapılaşması anlamında aramıza çok önemli oyuncular katıldı. Futbol geçmişini biliyoruz ama belki bu sene geçmiş senelerde verdiğin mücadelenin çok fazlasını isteyeceğiz. Bu doğrultuda sana olan güvenimiz tam. Bu transferinin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan değerli Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran kardeşimize de teşekkür ediyoruz. Aramızda bulunman için onun da çok değerli katkıları oldu. Senin gelişim sürecin içerisinde meği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Mücadelemiz zor, yolumuz çetin lakin bunu başarabilecek güce sahip bir kadro oluşturduk. Allah yardımcın olsun, sakatlık vermesin. Başarılı olman en büyük temennimiz" dedi.

"Her oyuncumuz çok değerli"

Başkan Ağaoğlu, "Çok önemli bir ailenin parçası oldun. Gelen oyuncularımızın tamamı bunu açık net şekilde ifade ediyor, çok iyi karşılandıklarını, büyük bir aile olduğumuzu. Bizi diğer kulüp ve camialardan farklı kılan pek çok özelliğimiz var. Bunlardan birisi de bizim bir aile olmamız. Bu kulübün formasını üzerine geçiren her oyuncumuz çok değerli. Bu ailenin parçası oldukları için, biz de yöneticiler olarak bu ailenin sorumluluğunu en üst düzeyde üzerimizde taşıyoruz. Hepiniz birer değerlilerimizsiniz. Camianın değerlilerindensiniz. Trabzonspor taraftarı dünyanın sayılı farklı özelliklere sahip taraftarlarından birisi. Taraftarımız sabırsızdır, başarıyı bugün değil dün isterler. Herşeyin en iyisini talep ederler. Bu doğrultuda sen tecbübeli oyunculardan birisisin. Sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Her zaman yerli yabancı, genç olgun ayırt etmeden her birinizin en büyük destekçisi biziz. bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İsmail Köybaşı: Gururlanıyorum burada olduğum için

İmza töreninde konuşan İsmail Köybaşı ise Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun sözleri karşısında heyecanlandığını söyledi. Köybaşı, "Kalbim pır pır atıyor bahsettiğiniz düşüncelerden dolayı. Burada olmamı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uyumun ve ailenin başarıyı getireceğine inanıyorum. Kulüpte yer alan herkesin bir olacağı, başarının buradan geçeceğine inananlardan biriyim. Bunu daha önce deneyimledim, burada da deneyimlemek için sabırsızlanıyorum. Gururlanıyorum burada olduğum için. Kendimi en olgun ve verimli olduğumu hissettiğim dönemde hissediyorum. Fiziksel ve mental olarak hazırım. Bir an önce sahaya çıkıp takımımızın şampiyonluktaki pay sahibi olabilmek için sabırsızlanıyorum. Geldiğim ilk günden beri bana bu sıcak karşılamayı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Trabzon'a gitmek için de çok sabırsızlanıyorum. Burada bu sevgi ve organizasyonu gördükçe orada yaşayacaklarımı hayal bile edemiyorum. Taraftarımızı çok özledik, beklentilerini biliyoruz. Bizler birer birey ve sporcu olarak bunun bilincinde her bir anı yaşayarak hedefe doğru gitmeliyiz. Sizlerin de isteğinizi görüyorum. bu da beni çok mutlu ediyor. bu isteğin içerisinde yer aldığım için çok şanslı ve gururlu hissediyorum. Yaşadığım her anın keyfini çıakrarak, bilinçli olarak ve bunun gururunu yaşayarak adım atmak istiyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Ağaoğlu ile Köybaşı transfer sözleşmesini imzaladı.

Köybaşı'ndan 1967 forma sözü

İmza töreninin ardından Başkan Ağaoğlu'nun, "Yerli oyuncu olmanın avantajını yaşıyorsun şu anda. TFF'nin koymuş olduğu yerli oyuncu kuralının avantajını yaşıyorsun. Normalde bugüne kadar kadromuza kattığımız yabancı oyunculara 5'er bin forma sattım ben ama sen yerli oyuncu statüsündesin. Dolayısıyla bunun bir avantajı olarak da ben 1500 forma diyorum. Sen ne diyorsun?" sözleri üzerine İsmail Köybaşı, "Sizler de uygun görürseniz, Trabzonspor'un yakında 54. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ben bunu 1967 yapmak istiyorum. Bunun da bir anlamı olsun istiyorum." şeklinde karşılık verdi.

Tokyo 2020'de madalya sıralaması...Çin ilk sırada

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya mücadelesinin yaşandığı ilk gün sonunda Çin genel sıralamada birinci sırada yer aldı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen dünyanın en büyük spor organizasyonunun ilk gününde 3 altın ve bir bronz madalya kazanan Çin, madalya sıralamasında zirveye yerleşti.

İlk gün mücadelesini birer altın ve gümüş madalyayla tamamlayan İtalya ile Japonya ikinci ve üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Kosovalı judocu Distria Krasniqi, kadınlar 48 kiloda altın madalya kazandı. Krasniqi, ülkesine olimpiyat tarihindeki ikinci madalyayı getirdi

Olimpiyatlarda ilk gün sonunda madalya tablosunun zirvesindeki 10 ülke şöyle:

  Ülke Altın  Gümüş  Bronz  Toplam
1 Çin 3 - 1 4
2 İtalya 1 1 - 2
3 Japonya 1 1 - 2
4 Güney Kore 1 - 2 3
5 Ekvador 1 - - 1
6 Macaristan 1 - - 1
7 İran 1 - - 1
8 Kosova 1 - - 1
9 Tayland 1 - - 1
10 Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı - 1 1 2

Olimpiyatlarda Türkiye adına günün bilançosu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde Türkiye adına 16 sporcu yarıştı. Artistik cimnastikte Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak sevindirici sonuçlara imza attı.

Ariake Gymnastics Centre'da mücadele eden 4 sporcu 7 disiplinde birden finale çıkarak tarihi bir başarı elde etti.

İbrahim Çolak ve Adem Asil, halka aletinde adlarını finale yazdırdı. Adem Asil ayrıca Ahmet Önder ile atlama masasında final çıkarmayı başardı. Ferhat Arıcan ise paralelde finale çıkma başarısı gösterdi.

Adem Önder ve Adem Asil ayrıca genel tasnifte finale çıkmayı başardı.

2 bronz madalya kaçtı

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, karışık takım kategorisinde Türkiye adına madalya mücadelesi veren sporcular oldu. Son 16 turunda Rusya Olimpiyat Komitesi'ni mağlup eden Türk sporcular, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Endonezya'yı geçerek yarı finale yükselen Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, yarı finalde Hollanda'ya yenilerek final şansını kaçırdı.

Bronz madalya mücadelesinde Meksika ile karşı karşıya gelen Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, rakiplerine 6-2 mağlup olarak 4. sırada kaldı.

Türkiye adına oyunların ilk gününde madalya mücadelesine çıkan bir başka isim milli tekvandocu Rukiye Yıldırım oldu.

Son 16 turunda Mısırlı rakibini ve çeyrek finalde Kolombiyalı rakibini yenerek yarı finale yükselen Rukiye, bu turda İspanyol rakibine mağlup oldu final şansını değerlendiremedi.

Bronz madalya mücadelesinde Rukiye Yıldırım, İsrailli rakibine maçın son 20 saniyesinde üst üste sayılar vererek 27-22 yenildi ve madalya şansını kaçırdı.

9 Türk sporcu oyunlara veda etti

Judoda 60 kiloda Mihraç Akkuş son 16 turunda elenirken, 48 kiloda Gülkader Şentürk son 32 turunda oyunlara veda etti.

Bisiklette Ahmet Örken ve Onur Balkan, yol yarışında bitiş çizgisini göremeyerek oyunlara veda eden Türk sporcular oldu.

Oyunlarda 69 kiloda mücadele eden milli boksör Necat Ekinci de son 32 turunda elendi.

Milli atıcılar İsmail Keleş ve Yusuf Dikeç ise 10 metre havalı tabanca yarışında beklentileri karşılayamayan ve elenen sporcular arasında yer aldı.

Yüzmede 100 metre kurbağalama seçmelerinde mücadele eden Emre Sakçı ve Berkay Öğretir de bir üst tura yükselemedi.

Berkay Öğretir, 27 Temmuz’da erkekler 200m kurbağalama elemelerinde mücadelesine devam edecek.

Rukiye Yıldırım madalyayı son saniyelerde kaçırdı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli tekvandocu Rukiye Yıldırım, bronz madalya maçında İsrailli rakibi Abishag Semberg'e yenildi. Milli sporcumuz, son 20 saniye üstün girmesine karşın tatamiden 27-22 yenik ayrıldı.

Makuhari Messe Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalarda kadınlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye, bronz madalya müsabakasında Semberg'le karşı karşıya geldi.

İlk raundu 13-2 geride kapatan Rukiye, ikinci rauntta daha iyi bir oyun ortaya koydu ve son raunt öncesi puan farkını 7'ye (9-16) düşürdü. Son rauntta başarılı tekmeler atan Rukiye, öne geçmesine rağmen bitime 20 saniye kala rakibine üst üste puanlar verdi ve tatamiden 27-22 yenik ayrıldı.

Böylece bronz madalyayı İsrailli sporcu kazandı.

Bakan Kasapoğlu, milli tekvandocu Rukiye Yıldırım'ı teselli etti

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem  Rukiye Yıldırım'ı teselli etti.

Semberg'e son anlarda verdiği puanlarla kaybeden Rukiye, büyük bir üzüntü yaşadı.

Karşılaşmayı salondan takip eden Bakan Kasapoğlu, müsabaka biter bitmez milli sporcunun yanına gitti.

Rukiye'ye destek olan Kasapoğlu, "Kendini hiç üzme. Elinden geleni yaptın. Tüm Türkiye yanında." diyerek milli sporcuya moral verdi.

Kaynak : TRT SPOR

Hollanda ile Brezilya yenişemedi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Kadınlar Futbol 2'nci maçları tamamlandı. F Grubu'nun keyifli karşılaşmasında Hollanda ile Brezilya 3-3 berabere kaldı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar futbol müsabakaları oynanan 2'nci karşılaşmalar ile devam etti. Günün en dikkat çeken maçında Hollanda ile Brezilya, Miyagi Stadı'na karşılaştı.

Hollanda 3'üncü dakikada Vivianne Miedema'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Brezilya, 17'nci dakikada Debinha'nın golüyle eşitliği sağladı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

59'uncu dakikada Miedema kendisinin ve takımının 2'nci golünü kaydederek Hollanda'yı 2-1 öne geçirdi. 64'üncü dakikada Marta, penaltıdan attığı gol ile skoru 2-2'ye getirdi.

68'nci dakikada Ludmila'dan bulduğu gol ile Brezilya karşılaşmada ilk kez öne geçti: 2-3. 79'uncu dakikada Hollanda Janssen ile skoru 3-3'e getirdi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 3-3 sona erdi. Bu sonucun ardından iki takım da puanını 4'e yükselterek ilk 2 sıradaki yerini korudu.

8 gol var, kazanan yok

F Grubu'nun diğer maçında ise Çin ile Zambiya, Miyagi Stadı'na karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Çin 3-2 önde kapatırken mücadele 4-4 eşitlikle sona erdi.

Çin'in gollerini 6, 22, 23 ve 83'üncü dakikalarda Shuang Wang kaydederken,

Zambiya'nın gollerini ise 43, 46 ve 69'uncu dakikalarda Babra Banda, 17'nci dakikada ise Racheal Kundananji kaydetti.

Zambiyalı oyuncu Babra Banda, ülkesinin Hollanda'ya 10-3 kaybettiği maçta hat-trick yaptıktan sonra bu maçta da 3 gol atma başarısı gösterdi.

Bu beraberliğin ardından 2'nci maçlar sonunda iki takım da ilk puanını elde etti.

İsveç, Avustralya'yı 4 golle geçti

G Grubu'nun önemli karşılaşmasında ilk maçlarını kazanan İsveç ve Avustralya, Saitama Stadı'nda mücadele etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı. 2'nci yarıda çok daha üstün bir oyun sergileyen İsveç, sahadan 4-2 galip ayrılmayı başardı ve puanını 6'a yükselterek liderliğini sürdürdü.

İsveç'in gollerini 20 ve 63'üncü dakikalarda Fridolina Rolfo, 52'nci dakikada Lina Hurtig ve 82'nci dakikada Stina Blackstenius kaydetti.

Avustralya'nın golleri ise 36 ve 48'inci dakikalarda Samantha Kerr'den geldi.

Gruplarda oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekilde:

E Grubu: Şili-Kanada: 1-2

E Grubu: Japonya-Büyük Britanya: 0-1

G Grubu: Yeni Zelanda-Amerika Birleşik Devletleri: 1-6

Milli cimnastikçilerimizden 7 final

Cimnastik tarihimizde ilkleri yaşıyoruz...2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak, adını finale yazdırdı. Sporcularımız, toplam 7 finalde madalya için yarışacak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarının ilk gününde artistik cimnastikte mücadele eden Türk sporcular Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak finale yükseldi.

İbrahim Çolak halkada, Ferhat Arıcan paralel barda, Ahmet Önder atlama masası ve genel tasnif, Adem Asil ise halka, atlama masası ve genel tasnifte finale yükselme başarısı gösterdi.

İbrahim Çolak 2 Ağustos'ta halka aletinde, final mücadelesi verecek. Ferhat Arıcan ise 3 Ağustos'ta paralel aletinde madalya arayacak.

Ahmet Önder 28 Temmuz'da bireysel genel tasnifte, 2 Ağustos'ta atlama masasında yarışacak.

Adem Asil ise 28 Temmuz'da bireysel genel tasnifte, 2 Ağustos'ta atlama masasında ve halka aletinde yarışacak.

Milli sporcularımızın madalya mücadelesi TRT Spor ve TRT Spor Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Kaynak : TRT SPOR

Djokovic, olimpiyatlara galibiyetle başladı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Sırp tenisçi Novak Djokovic, Bolivyalı Hugo Dellien'i yenerek bir tura yükseldi.

Dünya 12'ncisi İsviçreli Belinda Bencic ise ABD'li Jessica Pegula'yı 6-3'lük setlerle yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

Kadınlarda tekler 1 numarada bulunan Avustralyalı Ashleigh Barty, çiftlerde sahne aldı. Barty/Sanders Storm ikilisi, Japon Nao Hibno/Makoto Nınomiya'yı ilk turda 6-1 ve 6-2'lik setlerle mağlup etti.

Dünya 6 numarası Ukraynalı Elina Svitolina, partneri Dayana Yastremska ile çıktığı maçta Fransız Alize Cornet-Fiona Ferro ikilisine 2-0 yenilerek çiftlerde tur şansını kaybetti.

Erkekler çiftler mücadelesinde ise Büyük Britanyalı Andy Murray/Joe Salisbury ikilisi, Fransız Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut çiftini 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenerek üst tura çıktı.

Milli okçular, olimpiyat 4'üncüsü

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karışık takım kategorisi bronz madalya mücadelesinde karşılaştığı Meksika'ya 6-2 mağlup oldu ve organizasyonu 4. sırada tamamladı.

Yumenoshima Park Okçuluk Alanı'nda düzenlenen karışık takım üçüncülük müsabakasında mücadele eden ay-yıldızlı okçular, Meksika ile karşılaştı.

İlk seti 36-34 kaybeden milliler, ikinci sette rakibine 27-36'lık skorla bariz bir üstünlük kurdu ve durumu 2-2'ye getirdi.

Üçüncü seti rakiplerinin iyi performansı sonrası 39-36 kaybeden milliler, 4-2 geriye düştü. Dördüncü seti de 34-33 yenik tamamlayan Mete ve Yasemin, mücadeleyi 6-2 kaybetti. 

Bu sonuçla karşılaşmayı 6-2 kazanan Meksika, bronz madalyanın sahibi oldu. Milliler ise Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları okçuluk karışık takım kategorisini 4. sırada tamamladı. 

Bakan Kasapoğlu tribünde

Milli okçuların karşılaşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Tokyo'da milli sporcuların müsabakalarını takip eden Bakan Kasapoğlu, çeyrek final maçı öncesi Yumenoshima Park Okçuluk Alanı'na geldi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mete ve Yasemin'in çeyrek, yarı final ve üçüncülük maçlarını büyük bir heyecan içinde izledi.

Kaynak : TRT SPOR

Tokyo'da Kovid-19'a yakalananların sayısı 127 oldu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na akredite olan kişiler arasında 127 kişide koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği açıklandı.

Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada, şu ana kadar Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na akredite olanlardan 127 kişide koronavirüs tespit edildiği ifade edildi.

Komite, Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerin hangi milletten olduğunu ya da sporcu olup olmadıkları hakkında bilgi vermezken, daha önce Hollandalı kürekçi Finn Florijn’in Kovid-19 testi pozitif çıkmış ve olimpiyat macerası sona ermişti.

Öte yandan Alman bisikletçi Simon Geschke’nin de Kovid-19 testinin pozitif çıktığı duyurulmuştu.

Cezayirli judocu, İsrailli rakibiyle eşleşmemek için olimpiyattan çekildi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 73 kiloda mücadele eden Cezayirli judocu Fethi Nourine, Filistin'e destek vermek amacıyla son 32 turundaki olası eşleşmede rakibi olacak İsrailli Tohar Butbul ile karşılaşmamak için oyunlardan çekildi.

Son 64 turda Suudi Arabistanlı Muhammed Abdalrasool ile 26 Temmuz Pazartesi günü karşı karşıya gelmesi beklenen Nourine, aynı kilodaki İsrailli rakibiyle olası son 32 turu eşleşmesinde karşı karşıya gelmeme kararı aldı.

Kura çekiminin ardından açıklamada bulunan Nourine, "Filistin'in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük" ifadelerini kullanmıştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tokyo Olimpiyatları’nda Sahne Alıyor

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nda sahne alıyor.

Filenin Sultanları, Tokyo Olimpiyat Oyunlarında B Grubu’nda Çin, ABD, İtalya, Rusya ve Arjantin ile mücadele edecek. Millilerimiz, B Grubu’ndaki ilk maçında ise 25 Temmuz Pazar günü TSİ 10.25’te Çin ile karşılaşacak. Müsabakayı, TRT Spor naklen yayınlanacak.

Millilerimiz B Grubu’ndaki maç programı şu şekilde:

25 Temmuz 2021
TSİ 10.25 Türkiye-Çin

27 Temmuz 2021
TSİ 10.25 Türkiye-İtalya

29 Temmuz 2021
TSİ 15.45 Türkiye-ABD

31 Temmuz 2021
TSİ 08.20 Türkiye-Arjantin

02 Ağustos 2021
TSİ 08.20 Türkiye-Rusya

Millilerimizin idari ve teknik kadro ile sporcu kadrosu ise aşağıdaki gibidir:

İDARİ VE TEKNİK KADRO
Kurtaran Mumcu Milli Takımlar Sorumlusu
Pelin Çelik Takım Menajeri
Giovanni Guidetti Başantrenör
Alper Hamurcu Yardımcı Antrenör
Recep Vatansever Yardımcı Antrenör
Ahmetcan Erşimşek Yardımcı Antrenör
Fatih Yağcı İstatistik Antrenörü
Artun Aksan İstatistik Antrenörü
Alessandro Bracceschi Kondisyoner
Georgi Vasilev Bivolarski Fizyoterapist
Seren Akıncı Özdurulmuş Psikolog
Murat Beder Masör
Murat Mert Yücekök Basın Sorumlusu

 

SPORCU KADROSU
Naz Aydemir Akyol Pasör
Cansu Özbay Pasör
Meryem Boz Pasör Çaprazı
Ebrar Karakurt Pasör Çaprazı
Meliha İsmailoğlu Smaçör
Hande Baladın Smaçör
Şeyma Ercan Smaçör
Tuğba Şenoğlu Smaçör
Eda Erdem Dündar Orta Oyuncu
Zehra Güneş Orta Oyuncu
Kübra Akman Orta Oyuncu
Simge AközLibero

23 Temmuz 2021 Cuma

Vitor Pereira 4 ismin biletini kesti

Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın kararı doğrultusunda Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in çalışmalarını bundan sonra takımdan ayrı olarak gerçekleştireceğini duyurdu.

Kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 "Profesyonel Futbol A Takımımız yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, Teknik Direktörümüz Vitor Pereira da kadrosunu şekillendirmeye başlamıştır.

Bu doğrultuda alınan karar neticesinde oyuncularımızdan Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in çalışmalarını bundan sonra takımımızdan ayrı olarak gerçekleştirmeleri uygun görülmüştür.

Kulübümüz değerli oyuncularımızla gelecek planlamalarına yönelik çalışmalara da başlamıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Yasemin Ecem Anagöz 19. oldu, San An olimpiyat rekoru kırdı

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay kategorisi bireysel sıralama turunda 19. oldu. Sıralama turunda mücadele eden Güney Koreli sporcu San An ise 680 puanla olimpiyat rekoru kırdı.

Yumenoshima Park Okçuluk Alanı'nda düzenlenen müsabakalarda Yasemin Ecem, 652 puan toplayarak 19. sırada yer aldı. Milli sporcu, sıralama turunda 630 puan toplayarak 46. olan Kanadalı Stephanie Barrett ile eşleşti.

Yasemin Ecem Anagöz, Barrett ile eleme maçına 27 Temmuz Salı günü çıkacak.

Sıralama turunda mücadele eden Güney Koreli sporcu San An, 680 puanla olimpiyat rekoru kırdı. An San, Atlanta 1996'da Ukraynalı okçu Lina Herasymenko'nun 673 puanla kırdığı olimpiyat rekorunu geliştirdi.

23-24-25-26 Temmuz 2021 TV'de Spor Ekranı


23 TEMMUZ 2021 CUMA


02:30 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları
Kürek Eleme Yarışları

TRT Spor Yıldız
14:00 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları
Açılış Töreni
TRT Spor Yıldız
14:00 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni

TRT Spor
21:45
Standard Liege - Genk
Belçika Pro League top_futbol Tivibu Spor

24 TEMMUZ 2021 CUMARTESİ


03:00 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları


TRT Spor Yıldız
08:15 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları

TRT Spor
17:30 Bayern Münih - Ajax
Hazırlık Maçı
top_futbol TRT Spor

25 TEMMUZ 2021 PAZAR


03:00 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Kürek

TRT Spor Yıldız
04:00 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Tekvando | Artistik Cimnastik Eleme

TRT Spor Yıldız
04:30 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Yüzme

TRT Spor
10:30 Çin - Türkiye Tokyo Olimpiyatları Kadınlar Voleybol
top_voleybol TRT Spor
14:30
Mechelen - Antwerp Belçika Pro League top_futbol Tivibu Spor
15:00 Fransa - ABD
Tokyo Olimpiyatları Erkekler Basketbol top_basket TRT Spor
17:00
Club Brugge - Eupen Belçika Pro League top_futbol Tivibu Spor

26 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ


01:00 Everton - Millonarios Florida Kupası
top_futbol TRT Spor
04:00 Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları

TRT Spor Yıldız
07:40 Arjantin - Slovenya Tokyo Olimpiyatları Erkekler Basketbol top_basket TRT Spor
15:00 Japonya - İspanya Tokyo Olimpiyatları Erkekler Basketbol top_basket TRT Spor

22 Temmuz 2021 Perşembe

Bir zamanlar olimpiyatlar: Polo

Tarihin en eski sporlarından olan, kökeni Pers İmparatorluğu'na dayanan, zamanla İngiliz soyluları arasında yaygınlaşan ve İngilizlerin milli oyunu haline gelen polo, 5 kez olimpik branş olarak ülkeler arası müsabakalara ev sahipliği yaptı.

Günümüzde "zenginlerin, kralların sporu" algısının üzerine yapıştığı polonun tarihçesi aslında çok çok eski zamanlara dayanıyor. Oyunun ilk defa M.Ö 1 veya 6. yüzyılda Pers İmparatorluğu'nda oynandığı varsayılıyor ancak tabii ki o hali günümüzdeki modern versiyonuna kıyasla çok daha farklı kurallar içeriyor.

Daha çok atlı süvarilerin ve diğer seçkin orduların eğitimi için mücadele edilen poloyu, savaşçı kabile üyeleri 100'er kişilik kalabalık ekipler halinde oynuyordu. Aslında buna minyatür bir savaş da diyebiliriz. Polonun Türk dünyasına yansıması da yine benzer kurallarla at üstünde Orta Asya'da oynanan "Çevgan" ile olmuştur.

Polonun günümüzde "zenginlerin sporu" haline gelmesindeki temel etken ise 1800'lü yıllarda İngilizlerin, Hindistan yolculukları sırasında oyunu görmeleri ve sonrasında Avrupa'ya taşımalarıyla olmuştur. Polo yıllar geçtikçe İngiliz soyluları arasında yaygınlaşmış ve İngilizlerin milli bir oyunu haline gelmiştir.

Kısaca bilmeyenler için polonun nasıl oynandığına da bir göz atalım... Modern polo; at üzerinde dörderli iki takım oyuncuları tarafından oynanır. Sporcular ellerindeki özel oyun sopalarıyla 10 cm çapındaki topa vurarak hedefledikleri alana atmaya çalışır. Temel amaç bu vuruşlarla rakip takımın kalesine yaklaşıp, gol atmaktır.

Polonun modern bir çeşidi olan arenada da kapalı alanlarda oynanabilmesine rağmen daha çok açık havada mücadele edilir. Ortalama 90 metre alanda oynanan arena poloda her bir takımda üç oyuncu vardır ve şişirilebilen deri top kullanılır. Arena polo maçı genellikle altışar dakikalık dört devre içerir. Buna chukkas veya chukkers denir.

Tabi geleneksel, modern ve arena polo olmak üzere birçok çeşidi bulunan sporda takımlardaki kişi sayısı var olan alanın büyüklüğüne göre değişir. At üzerinde oynanan bir branş olduğu için en eski spor dallarından biri olan polonun bir de olimpiyat tarihindeki yerine bakalım... 

Atina'da düzenlenen ilk modern olimpiyat olan 1896'nın ardından 1900 Paris'te kendisine yer bulan polo, sonraki iki yaz oyunlarında ise var olan branşlar arasına girememiştir. Polo, 1904 Saint Louis ve 1906 Atina Ara Olimpiyatları ardından, 1908 Londra ile tekrar organizasyona dahil edilmiştir. Ancak yine istikrarını koruyamayan oyun, 1912 Stockolm'deki yerini alamamıştır.

1916'da I. Dünya Savaşı nedeniyle gerçekleşmeyen olimpiyatların ardından 1920 Anvers ile tekrar organizasyona geri dönen polo, 1924'te yine Paris'te düzenlenen oyunlarda da yerini alarak ilk kez üst üste iki kez olimpiyatlarda ülkelerin yarıştığı branşlardan biri olmuştur. Ancak polonun olimpik branş olarak istikrarsızlığı ilerleyen zamanda sürmeye devam etmiş.

Arka arkaya 1928 Amsterdam ve 1932 Kaliforniya Yaz Olimpiyatları'nda kendisine yer bulamayan polo, 1936 Berlin'de son kez olimpik branş olarak boy göstermiştir. Sonraki süreçte 1940 ve 1944'te bu kez II. Dünya Savaşı nedeniyle olimpiyatlar düzenlenememiş ve polo da bir daha günümüze kadar olan zamanda kendisine Yaz Olimpiyatları'nda yer bulamamıştır.

Yaklaşık 85 yıldır herhangi bir olimpiyatta var olan branşlar arasında yer almayan polonun, bundan sonrası için tekrar geri dönüp dönemeyeceği meçhul. Ancak tıpkı halat çekmede olduğu gibi poloda da ülkemiz adına olumlu şeyler söyleyebilirdik. Nasıl ki halter, güreş gibi güce dayalı sporlarda Türkiye başarılı bir ülkeyse, halat çekmede de madalyalar kazanması olanaklar arasındaydı...

Aslında polo için de benzer yorumlar yapılabilirdi. Çünkü Orta Asya Türkleri tarafından oynanan bir çeşidi de bulunan polonun, "Ata sporu" binicilik olan bir millet tarafından çok üst düzeyde icra edilebilmesi ihtimaller dahilindeydi.

Ancak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki algısı da "zenginlerin sporu" olan poloya, ülkemizde diğer branşlara göre pek fazla ilgi gösterilmiyor dersek yanılmış olmayız... 

Kaynak : Emre Akdemir - TRT SPOR

Sivasspor, Moldova'dan avantajlı dönüyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Moldova ekibi Petrocub'u deplasmanda 1-0 yenen temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, rövanş için avantaj elde etti. Yiğido, 90+5'te Yatabare ile bir penaltı atışından da faydalanamadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayan Sivasspor, ilk maçında Moldova'nın Petrocub takımıyla karşılaştı.

Sivasspor, Caner Osmanpaşa'nın 16. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Petrocub - Sivasspor 0-1 Özet İzle

Yiğido, karşılaşmanın 90+4. dakikasında penaltı kazandı. 90+5'te penaltı atışı için topun başına geçen Yatabare, Petrocub kalecisi Meira'yı geçemedi ve farkı 2'ye çıkarma fırsatını kullanamadı.

Mücadeleyi 1-0 kazanan kırmızı-beyazlı temsilcimiz, rövanş maçı için avantaj elde etti. 29 Temmuz'da Sivas'ta oynanacak rövanş karşılaşması da TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Moldova temsilcisi Petrocub ile Demir Grup Sivasspor arasındaki maçın ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

15. dakikada Henrique'nin ceza alanı dışından kaleyi karşıdan gören noktadan sert vuruşunda kaleci Meira, meşin yuvarlağı güçlükle çıkardı. Pozisyonu takip eden Kayode'nin vuruşunda top defanstan sekerek kornere çıktı.

GOL: Sivasspor, 16. dakikada golü buldu. Fajr'in soldan kullandığı kornerde savunmadan seken top kale alanında boşta kaldı. Caner Osmanpaşa, altı pastan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

22. dakikada Ahmet Oğuz'un sağdan ceza alanına ortasında arka direkte iyi yükselen Kayode'nin kafa vuruşunda kaleci Meira, topu kornere çeldi.

31. dakikada Iosipoi'nin ceza alanı dışından uzak mesafeden etkili şutunda kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.

42. dakikada Mihail Platica'nın ceza alanı dışından uzak mesafeden vuruşunda yerden seken topu kaleci Ali Şaşal Vural, kontrol etti.

Mücadelenin ilk yarısını Sivasspor 1-0 önde tamamladı.

52. dakikada soldan ceza alanına giren Henrique'nin vuruşunda kaleci Meira gole izin vermedi.

64. dakikada sol kanattan ani gelişen atakta ceza alanına giren Uğur Çiftçi'nin arka direğe ortasında Yatabare dokunamayınca Sivasspor önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

85. dakikada Sandu'nun sağdan ceza alanına etkili ortasında kaleci Ali Şaşal Vural, topu iki hamlede kontrol edebildi.

PENALTI KAÇTI! 90+5. dakikada Sivasspor penaltıdan yararlanamadı. Sağdan ceza alanına giren Ahmet Oğuz, Ndzomo ile girdiği mücadelede yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Yatabare'nin kullandığı penaltıda kaleci Meira gole izin vermedi.

Mücadele, Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 29 Temmuz'da Sivas'ta oynanacak.

Stat: Zimbru

Hakemler: Jeremie Pignard, Aurelien Drouet, Frederic Haquette (Fransa)

Petrocub: Meira, Potirniche, Efros (Dk. 58 Ndzomo), Jardan, Revenco, Sergiu Platica, Bogaciuc (Dk. 72 Turcan), Douanla (Dk. 58 Gulceac), Iosipoi (Dk. 72 Sandu), Mihail Platica, Ambros (Dk. 86 Bejan)

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Ahmet Oğuz, Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Cofie (Dk. 80 James), Hakan Arslan, Fajr (Dk. 90+1 Ziya Erdal), Sefa Yılmaz (Dk. 55 Yatabare), Henrique (Dk. 90+1 Koray Altınay), Kayode (Dk. 80 Felix)

Gol: Dk. 16 Caner Osmanpaşa (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 30 Jardan, Dk. 39 Mihail Platica, Dk. 71 Meira, Dk. 71 Bogaciuc, Dk. 90+3 Ndzomo (Petrocub), Dk. 41 Sefa Yılmaz, Dk. 69 Fajr (Demir Grup Sivasspor)

Erkekler futbolda ilk maçlar oynandı

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun ev sahipliğinde düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkeklerde futbol müsabakaları başladı.

Gruplarda bugün 8 karşılaşma oynandı. Takımlar ikinci maçlarına 25 Temmuz Pazar günü çıkacak.

İlk gün sonuçları şöyle:

A Grubu:

Meksika-Fransa: 4-1 Özet İzle

Japonya-Güney Afrika: 1-0

B Grubu:

Yeni Zelenda-Güney Kore: 1-0

Honduras-Romanya: 0-1

C Grubu:

Mısır-İspanya: 0-0

Arjantin-Avustralya: 0-2

D Grubu:

Fildişi Sahili-Suudi Arabistan: 2-1

Brezilya-Almanya: 4-2 Özet İzle

Sambacılar, Panzer'i Richarlison ile yıktı

2020 Tokyo Olimpiyatları erkekler futbol D Grubu müsabakaları kapsamında Brezilya ile Almanya kozlarını paylaştı. Sambacılar, Richarlison'un "hat-trick" yaptığı maçı 4-2 kazandı. 

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları heyecanı TRT ekranlarında yaşanmaya devam ediyor.

Erkekler futbol müsabakaları kapsamında D Grubu'nun ve turnuvanın en önemli favorilerinden 2016 Rio şampiyonu Brezilya ile finalisti Almanya karşı karşıya geldi.

Brezilya - Almanya 4-2 Özet İzle

Nissan Stadyumu'nda oynanan ve TRT SPOR'dan naklen yayınlanan keyifli mücadelede kazanan 4-2'lik skorla Brezilya oldu.

Sambacılara galibiyeti getiren golleri maçın 7, 22 ve 30. dakikalarında Richarlison ile 90+5'te Paulinho kaydetti.

Almanya'nın 57. dakikada Amiri ve 84'te Ache ile bulduğu goller puan almak için yeterli olmadı. 

Panzerler'de takım kaptanı Maximilian Arnold, 63. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

Brezilya ayrıca maçın 45+2'nci dakikasında Cunha ile bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Organizasyonun son şampiyonu Brezilya, D Grubu ikinci maçında 25 Temmuz Pazar günü Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelecek.

Tokyo 2020'ye mağlubiyetle başlayan son finalist Almanya ise gruptaki ikinci müsabakasında aynı gün Suudi Arabistan karşısında ilk puanlarını arayacak.  

Kaynak : TRT SPOR

Tokyo'da olimpiyat protestosu

Tokyo olimpiyat oyunlarının açılış törenine saatler kaldı. Ancak oyunların iptal edilmesi yönündeki protestolar sürüyor... 

Olimpiyat heyecanı için nefesler tutuldu...

Dünyanın en büyük spor organizasyonun açılış törenine artık saatler kaldı...

Oyunların iptali için düzenlenen protesto gösterileri de hız kesmiyor.

Bir grup, Tokyo'daki Chofu istasyonda bir araya gelerek gösteri yürüyüşü yaptı...

Koronavirüsün yayılmasından duyulan endişeyi dile getiren topluluk, oyunların iptalini istedi.

Protestocular, Delta varyantının ülkeye girmesinin ardından riskin daha da arttığına dikkat çekti.. 

Gineli sporcular koronavirüs gerekçesiyle Tokyo 2020'ye katılmayacak

Batı Afrika ülkesi Gine'nin 5 kişilik olimpiyat takımı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmayacak.

Ülkenin Spor Bakanı Sanoussy Bantama Sow, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kovid-19 salgınında yeni çıkan varyantların ardından Gineli atletlerin sağlığını korumak amacıyla Tokyo Olimpiyatları'na katılmama kararı aldığımızı üzülerek bildiriyorum." dedi.

Ülke basınında yer alan haberlerde, salgının yanı sıra ülkede yaşanan finansal zorlukların da bu kararın alınmasında etkili olduğu iddia edildi.

Gine'nin olimpiyat takımında yüzücüler Mamadou Tahirou Bah ve Fatoumata Lamarana Toure, güreşçi Fatoumata Yarie Camara, sprinter Aissata Deen Conte, judocu Mamadou Samba Bah yer alıyordu.