TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

17 Nisan 2021 Cumartesi

Deniz Türüç koronavirüse yakalandı

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in milli futbolcusu Deniz Türüç, koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 35. haftasında oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesinde yapılan koronavirüs testlerinde bir futbolcunun sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

Milli futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yaptırmış olduğum Covid-19 testim maalesef pozitif çıktı. Şu an karantina sürecim başlamış olup, kurallara uyarak, çalışmalarıma titizlikle devam etmekteyim. Bir süre sahalardan uzak kalacağım ama kalbim takımımla beraber atıyor" dedi.

 

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da Elemelerin İlk Günü Sona Erdi

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) takviminde yer alan TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul Turnuvası, oynanan maçlarla başladı. Elemelerde mücadele eden 4 Türk tenisçi, rakiplerine yenilerek elendi.

TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde bu sene ikincisi düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da elemelerin ilk günü tamamlandı. Elemelerin 1 numaralı seri başı Fransız Oceana Dodin Hırvat raket Tereza Mrdeza’ya 7-6, 3-6, 6-0 ile yenilerek turnuvada erken havlu attı. Korta çıkan dört temsilcimiz de ilk turda turnuvaya veda etti. Pemra Özgen, Rumen raket Jaqueline Cristian’a 6-4, 6-3 yenilerek turnuvaya teklerde veda etti. Pemra Özgen yoluna çiftlerde Çağla Büyükakçay ile kurduğu ortalıkla devam edecek.

19 yaşındaki genç raketimiz Zeynep Sönmez ise elemelerin 5 numaralı seri başı Avusturyalı Barbara Haas’a 6-3, 7-5 ile yenilerek TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’a veda etti. İspanyol Lara Arruabarrena ile temsilcimiz Berfu Cengiz’in mücadelesinde Arruabarrena 7-5, 6-3’lük skorla ikinci tura yükselen isim oldu. Bir başka İspanyol raket Nuria Parrizas Diaz ise İpek Öz’ü 6-3, 6-4’lük setlerle yenerek elemelerde final turuna ilerledi. Elemelerin final turu heyecanı yarın 12.00’de başlayacak. Ana tablo maçlarının 19 Nisan Pazartesi günü başlayacağı turnuvada ana tablo kuraları da çekildi. Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay 5 numaralı seri başı Çek raket Barbora Krejcikocikova ile eşleşti. Dünya 17 numarası 1 numaralı seri başı Elise Mertens elemelerden gelen bir isim ile 2 numaralı seri başı Petra Martic ise Fiona Ferro ile eşleşti. Korona dolayısıyla seyircisiz olarak gerçekleşecek maçlar D-smart ve Sports TV ekranlarından yayınlanacak.

18 Nisan Maç Programı

Eleme Tablosu

Ana Tablo

Turkcell Kadın Futbol Ligi'nde ilk gün tamamlandı

Turkcell Kadın Futbol Ligi'nde sağlık çalışanlarına adanan 2020-2021 sezonunda ilk gün maçları tamamlandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tek devreli eleme sistemine göre oynanan ligin ilk aşamasında takımlar, dörderli gruplarda karşılaşıyor.

16 takımın mücadele ettiği ligde ilk gün, A ve B gruplarında yapılan maçlarla sona erdi.

Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu

Fatih Vatan Spor: 8 - Amed Sportif Faaliyetler: 0

Beşiktaş: 8 - İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor: 1

B Grubu

Hakkarigücü Spor: 1 - Adana İdmanyurduspor: 2

Ataşehir Belediyespor: 1 - 1207 Antalyaspor: 1

Ligde Pazar günü C Grubu'nda ALG Spor-Dudullu Spor ve Kireçburnu-Fomget Gençlik ve Spor, D Grubu'nda ise Konak Belediyespor-Kayseri Gençler Birliği ve Karadeniz Ereğli Belediyespor-Kocaeli Bayan maçları oynanacak.

Beşiktaş Aygaz'ı mağlup eden Spor Toto liderliğini sürdürdü

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 20. haftasının açılış maçında Spor Toto, Beşiktaş Aygaz'ı 22-20 mağlup etti.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu'nda oynanan ve hakemler Kürşad Erdoğan ile İbrahim Özdeniz'in yönettiği maçın ilk yarısı 10-9 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. 

Haftaya 32 puan ve maç fazlasıyla lider başlayan Spor Toto, 30 puanlı takipçisi Beşiktaş Aygaz'ı mağlup ederek puanını 34'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Farkı belirleyen Aslan: Kerem Aktürkoğlu

Galatasaray’ın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu, fazla süre aldığı maçlarda sarı-kırmızılıların fark oluşturan unsuru olmayı başardı. Kerem’in hangi yönleriyle Galatasaray için kıymetli olduğu konusunda fikir yürütelim.

Galatasaray’ın sezon başında 24 Erzincanspor’dan transfer ettiği Kerem Aktürkoğlu, oyuna etki edebilecek kadar süre bulduğu müsabakalarda Galatasaray adına fark yaratan unsur olmayı başardı.

Genç futbolcu, performansı ve çizdiği profil ile sarı-kırmızılı ekip için “olmazsa olmaz” bir oyuncuya dönüşmeye başladı.

Peki Kerem, hangi yönden Galatasaray adına fark yaratıyor? Genç futbolcunun sahada yapabildiklerine sarı-kırmızılı ekibin neden ihtiyacı var? Fikir yürütelim.

Hücum hattının ‘tahmin edilemez’ parçası

Yıllardır Süper Lig’de ağırlıklı olarak uzun boylu, kuvvetli hücum oyuncularının başarılı oluşuna şahitlik ediyoruz. Galatasaray kadrosunda da bu tanıma uyan, kaliteli ayağa sahip çok sayıda hücum oyuncusu bulunuyor. Bununla beraber, yalnızca bu tipte futbolcuların bir araya gelişi de hareketsizlik ve tahmin edilebilirlik gibi problemler doğuruyor.

Kerem Aktürkoğlu, bu alanda takımın ihtiyacına direkt hitap ediyor. Süratini sadece açık alanda değil, kapalı savunmanın dengesini bozan koşularıyla da etkili şekilde kullanan genç futbolcu, sahada olduğu dakikalarda çok kuvvetli bir silah haline geliyor.

Benzer tarzdaki futbolculara göre önemli bir artısı var

Kerem gibi orta boylu, süratli ve belli seviyede topla ilişkisi kuvvetli hücum oyuncularının önemli bir kısmı, pozisyonları başarıyla bitirmekte güçlük yaşıyor.

Bu tip futbolcular genellikle savunmacıları zorlayan, tehdit unsuru olabilen fakat gol vuruşunu ya da son pası yapmakta problem yaşayan oyuncular olarak göze çarpıyor.

Kerem Aktürkoğlu, şu ana dek çizdiği görüntü ile bu kategoride bir istisna olduğunu kanıtlıyor. Uzun mesafeli deparlarından sonra, kimi zaman en ideal açıyı yakalayamıyor olmasına rağmen tehlikeli vuruşlar yapabilen Kerem, özellikle ağır savunma oyuncuları için savunulması güç niteliklere sahip.

Zayıf ayağını kullanmaktan da kaçınmayan genç futbolcu, oldukça çalışkan bir görüntü veriyor. Gol atıp atmamasından, pozisyonları olumlu değerlendirip değerlendirmemesinden ve maçın skorundan bağımsız olarak sürekli aynı eforu sergileyen Kerem, takımı için bu hususta teşvik edici faktör olabiliyor.

Kerem ayrıca, sahanın belirli noktalarıyla özdeşleşmiş pek çok oyuncunun aksine, sağda veya solda oynaması fark etmeksizin benzer hücum girişimlerini gerçekleştiriyor.

50 dakikada 1 gole katkı

Kerem Aktürkoğlu, bu sezon lig maçlarında 398 dakika sahada kaldı.

Yalnızca Kasımpaşa ve Göztepe müsabakalarına ilk 11’de başlayan, bu sürelerin çoğunu kenardan gelerek elde edebilen genç yıldız, toplamda 6 gol ve 2 asist üretmeyi başardı.

Bu istatistik, Kerem’in neredeyse 50 dakikada 1 gole katkı verdiğini gösteriyor.

Başarılı oyuncunun gol ve asist katkılarında etkileyici hususlar bununla sınırlı değil. Kerem, bu sezon yalnızca 4 lig maçında 45 dakika ve üzerinde süre aldı.

Bu müsabakaların tamamında gol ya da asist yapmayı başaran yetenekli futbolcu, 4 karşılaşmanın 3’ünde takımını skorda üstünlüğe taşıyacak aksiyonun altına imzasını atarken, Ankaragücü mücadelesinde de Galatasaray’ın tek golünü kaydetti.

Etiket değil, performans önemli

Başakşehir altyapısından Karacabey Belediyespor’a, oradan da 24 Erzincanspor’a transfer olan Kerem Aktürkoğlu’nun Süper Lig deneyimi öncesi oynadığı en yüksek seviye 3. Lig’di.

Geçen yıl 3. Lig’de 30 maçta 20 gol kaydeden Kerem, direkt olarak Süper Lig’de şampiyonluk hedefine sahip bir takıma gelmesine rağmen bulduğu şansları çok iyi değerlendiriyor.

Bu sezon, “kariyerli oyuncu” bariyerini kıran pek çok ismin arasına girmeyi başaran genç yıldız, futbolcunun yeteneğini doğru analiz edebilmenin kıymetini gözler önüne seriyor.

Zira Galatasaray, bedelsiz olarak transfer ettiği ve kadronun maaş skalasında en alt sıralarda yer alan futbolcusundan 50 dakikada 1 gol katkısı alarak, fiyat/performans ekseninde çok başarılı bir transfer yaptığını gösteriyor.

Etrafında üretim yükünü çekecek futbolcularla birlikte daha da kolay ‘parıldayan’ Kerem Aktürkoğlu gibi yeteneklerin keşfedilmesi, güvenilmesi ve fırsat tanınması, ekonomik anlamda çarkını döndürmeye çalışan kulüplerimizin refaha ulaşmasına da kolaylık sağlayacaktır.

Galatasaray kariyerine son derece etkileyici bir giriş yapan Kerem’in ilerleyen yıllarda futbolunu hangi yöne evireceğini ve gelişimini hangi noktaya kadar sürdüreceğini birlikte göreceğiz.

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR

FA Cup'ta ilk finalist Chelsea

Manchester City'yi 1-0 yenen Chelsea, İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) finale yükseldi.

Turnuvadaki ilk yarı final müsabakasında, kupayı 8 kez müzesine götüren Chelsea ile 6 şampiyonluğu bulunan Manchester City karşılaştı.

Wembley Stadı'nda oynanan mücadeleyi Ziyech'in 55. dakikadaki golüyle kazanan Chelsea, adını finale yazdırdı.

Chelsea'nin finaldeki rakibi, yarınki Leicester City-Southampton maçının ardından belli olacak.

Chelsea - Manchester City 1-0 Özet İzle 

TFF 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı

TFF 1. Lig'de 32. haftada oynanacak karşılaşmaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, tamamı 25 Nisan Pazar günü saat 19.00'da oynanacak karşılaşmaların programı şöyle:

Adanaspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor (Yeni Adana)

Aydeniz Et Balıkesirspor-Ankara Keçiörengücü (Balıkesir Atatürk)

Beypiliç Boluspor-Yılport Samsunspor (Bolu Atatürk)

Akhisarspor-Altay (Spor Toto Akhisar)

Tuzlaspor-Adana Demirspor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

Menemenspor-Eskişehirspor (Menemen İlçe)

Bursaspor-İstanbulspor (Bursa Büyükşehir Belediye)

Ankaraspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor (Osmanlı)

Altınordu-GZT Giresunspor (Bornova Aziz Kocaoğlu)

İzmir'de Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Galatasaray'ın 22 yaşındaki forveti Kerem Aktürkoğlu, Radamel Falcao ve Mostafa Mohamed'in yokluğunda "hat-trick"e imza atarak takımını galibiyete taşıdı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan müsabakada Galatasaray güldü. Sarı-kırmızılı İstanbul temsilcisinin golleri 19, 39 ve 64.(p) dakikalarda Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Göztepe'nin tek sayısını ise Fousseini Diabate kaydetti.

Bu sonuçla ligde 3 maçlık kazanamama serisine son veren Galatasaray, puanını 65'e yükseltti. Göztepe ise 46 puanda kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 9. dakikada Fousseni Diabate'nin harika golüyle 1-0 öne geçti.

Galatasaray, 19. dakikada genç futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golle skora denge getirdi: 1-1.

Kerem Aktürkoğlu, 39. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve takımını deplasmanda 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Mücadelenin 42. dakikasında Berkan Emir, yaptığı faul sonrası bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Hakem Fırat Aydınus VAR incelemesinin ardından, Halil Dervişoğlu'nun topu ofsayt pozisyonunda almasından dolayı Berkan Emir'in kırmızı kartını iptal etti.

Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray, 63. dakikada Halil Dervişoğlu'nun yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, kendisinin ve takımının 3. golünü kaydetti.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: Karşılaşmanın 9. dakikasında Göztepe öne geçti. Sol kanattan Burekovic'in yaptığı ortada penaltı noktası yakındaki Diabate güzel bir vole vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0.

GOL: 19. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Halil Dervişoğlu'nun pasıyla ceza alanı içinde kaleci İrfan Can Eğribayat'la karşı karşıya kalan Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun sağ çapraz pozisyonda kaleye gönderdiği top, direğe de çarpıp ağlarla buluştu: 1-1.

GOL: 39. dakikada Galatasaray öne geçti. Taylan Antalyalı'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Muhammed Kerem Aktürkoğlu, Atınç'a rağmen sağ çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci İrfan Can Eğribayat'ın müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-2

42. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Berkan Emir'le mücadele eden Halil İbrahim Dervişoğlu yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus Berkan Emir'i kırmızı kartla cezalandırdı. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun başlangıcının ofsayt olduğu gerekçesiyle Berkan Emir'in kırmızı kartı iptal edildi.

45+3. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Halil İbrahim Dervişoğlu'nun şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu kontrol etti.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Galatasaray 2-1 üstün tamamladı.

GOL: Karşılaşmanın 63. dakikasında ceza alanı içinde Göztepeli futbolcuların temasıyla Halil İbrahim Dervişoğlu'nun yere düştüğünü değerlendiren hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Atışı 64. dakika kullanan Muhammed Kerem Aktürkoğlu takımının ve kendisin 3. golüne imza attı: 1-3.

76. dakikada ceza sahası hemen önünde topla buluşan Nwobodo'nun şutunda top direğin yanından auta gitti.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 65 Murat Paluli), Atınç Nukan, Berkan Emir, Burekovic, Diabate (Dk. 65 Tripic), Nwobodo, Soner Aydoğdu (Dk. 72 Zulj), Halil Akbunar, Cherif Ndiaye (Dk. 46 Esiti), Jahovic (Dk. 81 Brown Ideye)

Galatasaray: Muslera, Şener Özbayraklı, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı (Dk. 74 Etebo), Feghouli (Dk. 82 Ömer Bayram), Fernandes, Emre Kılınç (Dk. 82 Arda Turan), Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Dk. 68 Onyekuru), Halil İbrahim Dervişoğlu (Dk. 68 Oğulcan Çağlayan)

Goller: Dk. 9 Diabate (Göztepe), Dk. 19, 39 ve 64 (Penaltıdan) Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 45 Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Dk. 71 Nwobodo (Göztepe)

Fenerbahçe Beko'da vaka sayısı 8'e yükseldi

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nda teknik kadroda yer alan bir kişinin dün yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu. Sarı-lacivertli takımdaki pozitif vaka sayısı 8'e yükseldi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, bu test sonucuna göre takımdaki pozitif vaka sayısının beş sporcu ve üç teknik ekip çalışanı olmak üzere 8'e yükseldiği bildirildi.

Test sonucu pozitif olan kişinin izolasyon ve tedavi süreçlerinin de başlandığı kaydedildi.

Fenerbahçe Beko'nun ING Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında Anadolu Efes ile dün oynaması gereken karşılaşma, takımdaki pozitif vakalar nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ertelenmişti.

Medipol Başakşehir'de koronavirüs vakası

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünde bir oyuncunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol A takımı oyuncularımız, teknik heyetimiz, idari ekibimiz ve destek ekibimize yapılan rutin Kovid-19 testlerinde bir oyuncumuzun sonucu pozitif çıkmıştır." denildi.

Test sonucu pozitif çıkan oyuncunun semptomsuz olduğu vurgulanırken, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu protokolleri dahilinde futbolcunun izolasyon ve tedavi planlamalarına başlandığı kaydedildi.

Lider Bayern Münih hata yapmadı

Almanya Bundesliga'nın lider Bayern Münih, deplasmanda Wolfsburg'u 3-2 yendi.

Bayern Münih, Bundesliga'nın 29. haftasında Volkswagen Arena'da Wolfsburg'a konuk oldu.

Bavyera ekibi, 15. dakikada Jamal Musiala ve 24. dakikada Eric Maxim Choupo-Moting'in attığı gollerle 2-0 öne geçti.

Wolfsburg, 35. dakikada Wout Weghorst'un topu filelere göndermesiyle farkı 1'e indirdi: 1-2.

Bayern Münih'te Musiala, 37. dakikada bir kez daha sahneye çıkarken, konuk ekip ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Wolfsburg, 54. dakikada Maximilian Philipp'in golüyle durumu 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca karşılaşma Bayern Münih'in 3-2 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu galibiyetle Bayern Münih puanını 68'e çıkardı ve en yakın takipçisi RB Leipzig ile puan farkını 7'ye yükseltti.

Wolfsburg ise 54 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Bundesliga'da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Borussia Mönchengladbach sahasında Eintracht Frankfurt'u 4-0, Union Berlin konuk ettiği Stuttgart'ı 2-1, Freiburg da evinde Schalke 04'ü 4-0 mağlup etti. Augsburg-Arminia Bielefeld karşılaşması ise 0-0 sona erdi. 

Helenex Yeni Malatyaspor 13 maç sonra kazandı

Süper Lig'in 35. haftasında Helenex Yeni Malatyaspor evinde Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Ligde 13 maç sonra kazanan Malatya temsilcisi, kümede kalma yolunda önemli bir üç puan elde etti.

Süper Lig’in 35. haftasında Yeni Malatyaspor, Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti. Müsabaka ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Ligde 13 maç sonra 3 puana uzanan Malatya temsilcisi puanını 37'ye yükseltti. Alanyaspor ise 52 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında sol kanattan açılan ortaya iyi yükselen Berkan İsmail Kutlu'nun kafa vuruşunda, top az farkla yandan dışarıya gitti.

10. dakikadaki Helenex Yeni Malatyaspor atağında sol çaprazdan Karim Hafez'in ceza sahasına ortasında Umut Bulut, topa istediği gibi vuramadı. Meşin yuvarlak auta çıktı.

14. dakikada ceza sahası içerisinde kaleci Ertaç Özbir ile karşı karşıya kalan Davidson'un vuruşunda, Ertaç Özbir'e çarpan top kornere gitti.

27. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkan İsmail Kutlu'nun şutunda, kaleci Ertaç Özbir meşin yuvarlağı önledi.

38. dakikada ceza sahası dışından Kadzior'un çektiği sert şutta top, kaleci Ertaç Özbir'de kaldı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

52. dakikada Babacar'ın şutunda, kaleci Ertaç Özbir topu kornere çeldi.

54. dakikada ceza sahasında topla buluşan Umut Bulut'un vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Marafona'dan sekti. Seken topu önünde bulan Fofana, Marafona'yı çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

64. dakikada Helenex Yeni Malatyaspor öne geçti. Sol çaprazdan Karim Hafez'in ceza sahasına ortasında arka bölümde boş pozisyondaki Hadebe topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0

65. dakikada Adem Büyük'ün pasında ceza sahasında topu kontrol eden Fofana'nın altıpas önüne doğru yerden bıraktığı meşin yuvarlağı Umut Bulut filelere gönderdi. Pozisyonda Fofana ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

90+5. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un sağ çaprazdan kazandığı serbest atışta Salih Uçan, topu kale alanına doğru gönderdi. Ön bölümdeki Tzavellas'ın topuğuyla dokunduğu top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Kaleci Ertaç Özbir'in müdahale ettiği meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

Helenex Yeni Malatyaspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Kısal

Helenex Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Hadebe, Wallace, Karim Hafez, Ahmed Ildız, Zeki Yavru (Dk. 90+5 Bülent Cevahir), Acquah (Dk. 46 Kubilay Kanatsızkuş), Fofana (Dk. 89 Ndizeye), Adem Büyük (Dk. 90+5 Malle), Umut Bulut

Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Berkan İsmail Kutlu (Dk. 68 Mustafa Pektemek), Efkan Bekiroğlu (Dk. 68 Salih Uçan), Davidson, Kadzior (Dk. 76 Bareiro), Babacar (Dk. 86 Tayfur Bingöl)

Gol: Dk. 64 Hadebe (Helenex Yeni Malatyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 30 Acquah, Dk. 35 Hadebe, Dk. 84 Fofana, Dk. 90+4 Zeki Yavru (Helenex Yeni Malatyaspor)

Trabzonspor 90+6'da yıkıldı

Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, sahasında Atakaş Hatayspor ile 90+6'da penaltıdan yediği golle 1-1 berabere kaldı. Mücadeleye tekrarlatılan penaltı damgasını vurdu. Bu beraberlikle bordo-mavililerin galibiyet hasreti 4 maça çıktı.

Son 3 maçından beraberlikle ayrılan Trabzonspor, iki haftadır mağlup olan Atakaş Hatayspor'u ağırladı.

Medical Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısının ev sahibi Trabzonspor, Yeşil Burun Adalı forveti Djaniny'nin 22. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Maça tekrarlanan penaltı damga vurdu

Mücadelenin son anları ise nefes kesti..Konuk ekip 90+4'te Atakaş Hatayspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Mame Diouf, kaleci Uğurcan'ı geçemedi. Ancak VAR'dan uyarı geldi. Hakem Zorbay Küçük, VAR incelemesi sonrası Trabzonsporlu oyuncuların ceza sahasına erken girmesi nedeniyle atışı tekrarlattı.

90+6. dakikada tekrarlanan atışta konuk Hatayspor'da bu kez topun başına Aaron Boupendza geçti. Boupendza, topu ağlara gönderdi ve karşılaşmaya eşitlik geldi: 1-1

Kalan sürede başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Trabzonspor, puanını 59'a çıkardı. Konuk Atakaş Hatayspor ise puanını 50'ye yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor sahasında Hatayspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı bordo-mavililerin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

9. dakikada Pablo'nun ortasında ceza sahası içinde Diouf'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

GOL: 22. dakikada Bakasetas'ın indirdiği topla birlikte rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza sahası içine giren Djaniny'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Munir'in üstünden ağalarla buluştu. 1-0

45. dakikada Rayane Aabid'in ortasında ceza sahası içinde Diouf'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

74. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Flavio'nun kafa vuruşunda, kaleci Munir, topun sahibi oldu.

75. dakikada Boupendza'nın sağ taraftan pasında, Diouf, topu Kamara'ya çıkardı. Bu futbolcu uygun durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.

78. dakikada orta alanın sağ çizgisinden aldığı topla rakibinden sıyrılarak ceza alanına giren Yusuf Sarı'nın karşı karşıya şutunda kaleci Munir, meşin yuvarlağı ayağıyla çıkardı.

90+2. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına giren Boupendza, Flavio'nun hareketi sonrasında yerde kaldı ve maçın hakemi Zorbay Küçük, penaltı noktasını gösterdi.

90+4. dakikada Diouf'un kullandığı penaltı atışında kaleci Uğurcan Çakır, topu çeldi. Ancak ceza alanına bordo-mavili futbolcuların erken girmesi nedeniyle pozisyonu izleyen Zorbay Küçük, penaltıyı tekrarlatma kararı verdi.

GOL: 90+6. dakikada bu kez penaltıyı kullanan Boupendza, meşin yuvarlağı filelere yollayarak eşitliği sağladı: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi.

Stat: Medical Park

Hakemler: Zorbay Küçük, Ali Saygın Ögel, Mustafa Sönmez

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar, Hosseini, Marlon, Baker, Abdulkadir Parmak (Dk. 66 Flavio), Yusuf Sarı (Dk. 89 Kamil Ahmet Çörekçi), Bakasetas, Nwakaeme (Dk. 79 Berat Özdemir), Djaniny (Dk. 89 Abdülkadir Ömür)

Atakaş Hatayspor: Munir, Popov, Yusuf Abdioğlu (Dk. 85 Billong), Santos, Katranis, Ribeiro (Dk. 69 Muhammed Mert), Aabid (Dk. 85 Akomadi), Traore, Kamara (Dk. 88 Burak Can Çamoğlu), Boupendza, Diouf

Goller: Dk. 22 Djaniny (Trabzonspor) Dk. 90+6 Boupendza (penaltıdan) (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 15 Baker, Dk. 60 Abdulkadir Parmak, Dk. 88 Yusuf Sarı (Trabzonspor), Dk. 58. Santos, Dk. 60 Riberio, Dk. 62 Yusuf Abdioğlu, Dk. 90+7 Traore) (Atakaş Hatayspor)

Galatasaray, Frutti Extra Bursaspor karşısında galip (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında Galatasaray, Frutti Extra Bursaspor'u 106-93 mağlup etti.

Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Galatasaray, 11 galibiyete ulaşarak yükselişini sürdürdü. Frutti Extra Bursaspor, 17. kez yenildi.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Keseratar, Ziya Özorhon, Can Mavisu

Galatasaray: Motum 27, Crawford 30, Marei 2, Jackson 7, Göksenin Köksal 10, Jefferson 22, Yiğit Arslan 5, Eray Aydoğan 3

Frutti Extra Bursaspor: Munford 25, Peters 7, Oğuz Savaş 12, Can Maxim Mutaf 5, Bircevic 14, Metin Türen 10, Shayok 6, Birkan Batuk 6, Tevfik Akdamar 3, Mithat Can Özalp 3, Ömer Can İlyasoğlu 2

1. Periyot: 26-29

Devre: 53-58

3. Periyot: 80-72



Norwich City, İngiltere Premier Lig'e yükseldi

Norwich City, İngiltere Championship'in bitimine beş hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek İngiltere Premier Lig'e yükseldi.

İngiltere Championship'te ligin bitimine beş hafta kala Norwich City, şampiyonluğunu garantiledi ve geçtiğimiz sezon veda ettiği İngiltere Premier Lig'e geri döndü. City, 2021-2022 sezonunda İngiltere Premier Lig'de mücadelede edecek.
Norwich City'nin geçmiş sezonları şöyle:

2009-2010 - League One
2010-2011 - Championship
2011-2012 - Premier Lig
2014-2015 - Championship
2015-2016 - Premier Lig
2016-2017 - Championship
2019-2020 - Premier Lig
2020-2021 - Championship

Fenerbahçe'de Altay Bayındır şoku

Fenerbahçe Kulübü, Altay Bayındır'ın dün gerçekleşen antrenmanda sakatlık yaşadığını ve ameliyat olacağını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Kalecimiz Altay Bayındır, dün gerçekleşen antrenmanın şut çalışması sırasında el bileği travması geçirmiştir.   

Acıbadem Hastanesi’nde yapılan kontrol ve MR sonucunda, kalecimizin el bileği skafoid kemiğinde kırık saptanmış olup ameliyat olmasına karar verilmiştir."


Pole pozisyonu Lewis Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Emilia-Romagna Grand Prix'sine, Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

İtalya'nın Imola kentiyle aynı adı taşıyan 4 bin 909 metrelik pistteki yarışın sıralama turlarında Hamilton, elde ettiği 1.14.411'lik dereceyle kariyerinde 99. kez ilk cebin sahibi oldu.

Büyük Britanyalı pilotun 0.035 saniye arkasındaki Red Bull takımının Meksikalı sürücüsü Sergio Perez ikinciliği, pisti liderden 0.087 saniye yavaş turlayan Perez'in takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen ise üçüncülüğü elde etti.

63 turluk yarış, yarın TSİ 16.00'da başlayacak.



18 NİSAN 2021 PAZAR


16:00 Formula 1
İtalya GP formula1lastik İdman TV

 

Fenerbahçe'de koronavirüs vakası

Fenerbahçe'de Medipol Başakşehir maçı öncesi yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinde 1 kişinin sonucu pozitif çıktı.

Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında, "Medipol Başakşehir ile oynayacağımız maçımıza yönelik Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde tüm oyuncularımız, teknik heyet ve çalışanlarımıza uygulanan PCR testlerinde, teknik kadrodan 1 profesyonelin sonucu pozitif çıkmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Testi pozitif sonuçlanan kişinin izolasyon ve tedavi sürecinin başladığı belirtildi.

 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor 9 maç sonra kazandı

Süper Lig'de deplasmanda Yukatel Denizlispor'u 3-2 mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligde 9 maç aradan sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Denizli Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmanın hemen başında 1-0 geriye düşen Yukatel Denizlispor, ilk yarıyı bu skorla mağlup tamamlamasına rağmen ikinci devrede Hugo Rodallega'nın golleriyle 2-1 üstünlük kurdu. Ancak oyuna sonradan dahil olan Elbasan Rashani'nin golleriyle 3-2 öne geçen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, müsabakadan bu skorla galip ayrıldı.

Ligde 9 hafta sonra kazanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor puanını 31'e çıkardı. Yılmaz Vural yönetiminde ilk galibiyetini alan Erzurum temsilcisi, maç fazlası ve averajla Gençlerbirliği'ni geride bırakarak 19. sıraya yükseldi.

Yukatel Denizlispor ise 6 maçtır galip gelemediği ligde 26 puanla son sırada kaldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Emrah Başsan 6. golüne ulaşırken, Elbassan Rashani ilk gollerini attı. Ev sahibi ekipte ise 2 gol atan Hugo Rodallega bu sezon 13. golünü kaydetti.

Olimpiyat, VNL ve Avrupa Şampiyonası’na Katılacak Filenin Sultanları’nın Geniş Kadrosu Açıklandı

Filenin Sultanları'nın Olimpiyat, VNL ve Avrupa Şampiyonası’na katılacak geniş kadrosu açıklandı. 

2021 yılında Milli Takımlar Faaliyetleri kapsamında yoğun bir çalışma dönemine girecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu yıl sırasıyla; FIVB Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek.

FIVB VOLEYBOL MİLLLETLER LİGİ

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 yılındaki ilk sınavını Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Voleybol Miletler Ligi’nde verecek. Organizasyon, dünya genelinde devam eden koronavirüs pandemisi sebebiyle fanus sistemiyle İtalya’nın ev sahipliğinde Rimini’de düzenlenecek.

25 Mayıs -25 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda Millilerimiz; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Belçika, Brezilya, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya, Rusya, Sırbistan ve Tayland ile mücadele edecek.

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde her takım, 15 maç oynayacak. Oynanan karşılaşmaların ardından puan cetvelinde genel sıralamada ilk 4’te yer alan ülkeler, finallerde mücadele etme hakkı elde edecek. 2021 Voleybol Milletler Ligi Finalleri, 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde oynanacak.

FIVB Voleybol Milletler Ligi, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle yapılamamıştı.

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük elde etti.

TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARI

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 23 Temmuz – 8 Ağustos 2021 tarihlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda B Grubu’nda yer alıyor.

Filenin Sultanları, B Grubu’nda son olimpiyat şampiyonu Çin’in yanı sıra A.B.D., Arjantin, İtalya ve Rusya ile mücadele edecek. Ev sahibi Japonya’nın bulunduğu A Grubu’nda ise; Sırbistan, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Kenya ve Güney Kore yer alıyor.

Millilerimizin Tokyo Olimpiyatları’ndaki maç programı şu şekilde:

25 Temmuz 2021
TSİ 10.25 Çin – Türkiye

27 Temmuz 2021
TSİ 10.25 İtalya – Türkiye

29 Temmuz 2021
TSİ 15.45 A.B.D. – Türkiye

31 Temmuz 2021
TSİ 08.20 Arjantin – Türkiye

02 Ağustos 2021
TSİ 08.20 Rusya – Türkiye

Lig usulüne göre oynanacak grup karşılaşmaların ardından sıralamada ilk 4’te yer alan ülkeler, adlarını çeyrek finale yazdıracak.

AVRUPA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Voleybol Milletler Ligi ve Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın adından 19 Ağustos-05 Eylül 2021 tarihleri arasında Sırbistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın ev sahipliğiyle ortaklaşa düzenleyeceği 2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonaları’nda son yıllarda önemli başarılara imza atan Filenin Sultanları, 2017’de bronz, 2019’da da gümüş madalyanın sahibi oldu.

Milli takım aday kadrosunda şu sporcular bulunuyor:

1. grup kadro:

Pasörler: Naz Aydemir Akyol (Fenerbahçe Opet), Cansu Özbay (VakıfBank), Buse Ünal (Nilüfer Belediyespor).

Pasör çaprazları: Meryem Boz (Aydın Büyükşehir Belediyespor), Ebrar Karakurt (Türk Hava Yolları), Tutku Burcu Yüzgenç (Karayolları).

Smaçörler: Hande Baladın, Fatma Yıldırım, Saliha Şahin (Eczacıbaşı VitrA), Meliha İsmailoğlu, Tuğba Şenoğlu (VakıfBank), Şeyma Ercan (Türk Hava Yolları).

Orta oyuncular: Eda Erdem Dündar (Fenerbahçe Opet), Zehra Güneş, Kübra Akman (VakıfBank), Aslı Kalaç (Türk Hava Yolları), Yasemin Güveli (Eczacıbaşı VitrA).

Liberolar: Simge Aköz (Eczacıbaşı VitrA), Ayça Aykaç (VakıfBank).

 

2. grup kadro:

Pasörler: Elif Şahin (Eczacıbaşı VitrA), Buket Gülübay (Sistem9 Yeşilyurt).

Pasör çaprazları: Yağmur Karaoğlu (İlbank), Pelin Eroktay (Eczacıbaşı VitrA).

Smaçörler: İlkin Aydın (Galatasaray HDI Sigorta), Derya Cebecioğlu (Sistem9 Yeşilyurt), İpar Özay Kurt (Fenerbahçe Opet), Ezgi Akyaldız (Karayolları), Yaprak Erkek (İlbank).

Orta oyuncular: Ayçin Akyol (Karayolları), Yasemin Yıldırım (Nilüfer Belediyespor), Büşra Şahin (Türk Hava Yolları), Beliz Başkır (Fenerbahçe Opet).

Liberolar: Dilek Kınık (Kuzeyboru), Eylül Akarçeşme (Aydın Büyükşehir Belediyespor), Gülce Güçtekin (Fenerbahçe Opet).

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başantrenörü Giovanni Guidetti, 2021 yılı için açıklanan A Milli Takım kadrosunun ardından Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

İtalyan başantrenör yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Voleybol adına oldukça tempolu bir yaz dönemi bizi bekliyor. Sırasıyla Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz. Sezon boyunca sporcuların performansını titiz bir şekilde gözlemledik. Covid-19 pandemisinde oyun oynamayı tecrübe ettik. Tüm bu gözlem ve tecrübelerimizle birlikte, pek çok unsuru göz önünde bulundurarak milli takım oyuncu seçimlerimizi iki grup şeklinde planladık.

1.gruptaki sporcularımız ilk turnuvamız olan Voleybol Milletler Ligi’nde oynayacak. Sporcularımızı Olimpiyat Elemeleri’nden, milli takım kadrosuna ve gelişimine sağladıkları katkılardan dolayı zaten tanıyoruz. Kadroda bir de bu sezon Misli.com Sultanlar Ligi’nde başarılı performans sergileyen, milli takıma katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz oyuncular yer alacak.

Bu grubun dışında oluşturduğumuz ikinci bir grup daha var. 2. grupta ise sezon boyunca ligde iyi performans gösteren milli takımda olma şansı daha az veya hiç bulunmayan oyuncular var. Önümüzdeki kamp dönemi ile milli takımdaki çalışma sistemimizi ve bizi öğrenip tanımaya başlayacaklar.

Uzun soluklu ve yoğun geçecek yaz döneminde, pandemiden dolayı nelerle karşılaşacağımızı henüz bilmiyoruz. Beklenmedik sakatlıklar, COVID-19 vakaları veya bazı sebepler ile turnuvalara götüremeyeceğimiz oyuncular olabilir. Bu gibi durumların yaşanma ihtimaline karşı 2. gruptaki genç ve potansiyelleri yüksek oyuncu grubumuz, önümüzdeki turnuvalarda A Milli Takımda yer alma şansı bulabilecek. Tüm ihtimallere, her türlü duruma hazırlıklı olmak adına, 2. grup oyuncularımız antrenmanlarını İstanbul’da sürdürecek.

Ayrıca bu genç kadro, gelecek için de milli takımımızın oluşumunda önemli roller alacaktır.

Bu yıl oynayacağımız her turnuvanın ayrı bir hedefi ve önemi var. Voleybol Milletler Ligi’ndeki hedefimiz; Olimpiyat Oyunları’na en iyi şekilde hazırlanarak Tokyo’da bizimle olacak en iyi durumdaki oyuncuları seçmek ve kadromuzu oluşturmak. VNL’deki her maçımızı kazanmak için oynayacağız ama asıl hedefimiz kadromuzdaki bütün oyuncularımıza şans vererek Tokyo’ya gidecek ana kadroyu belirleyebilmek olacak.

Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’na gelince, oldukça zorlu bir grupta yer alıyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkabilmek. Gruptan çıktığımız takdirde her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Gruptan çıkmak aynı zamanda çeyrek finaldesiniz ve madalya için savaşmaya sadece 1 maç uzaklıktasınız demek! Bu yüzden gruptan çıkmak bizim için oldukça önemli bir hedef.

Son 2 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda kürsüde yer aldık ve çok iyi işler başardığımızı düşünüyorum. 1 bronz ve 1 gümüş madalyamız var. Bu performansımızı 2021 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda da korumaya çalışacağız.”

7 maçtır kazanan Clippers'ı Furkanlı 76ers durdurdu (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76ers, Los Angeles Clippers'ı 106-103 mağlup ederek rakibinin 7 maçlık galibiyet serisine son verdi.

NBA'e 11 maçla devam edildi. Doğu Konferansı lideri 76ers, Joel Embiid'in 36 sayı, 14 ribauntla yıldızlaştığı maçta Clippers'ı yenerek üst üste 4. kez kazandı. Embiid, Allen Iverson'ın ardından (2006) art arda 3 maç 35 üstü sayı üreten ilk 76ers oyuncusu oldu.

Milli basketbolcu Furkan Korkmaz, 18 sayı, 3 ribaunt, 4 asistle galibiyete katkı sağladı. Furkan, son 6 maçta 5. kez çift haneli sayılara ulaştı.

Clippers'ta Paul George'un 37 sayı, 9 ribaunt ve Marcus Morris'in 15 sayı, 2 asistlik performansları kazanmak için yetmedi.



Julius Randle, 44 sayıyla kariyer rekoru kırdı

Doğu Konferansı'nda play-off'a kalma mücadelesi veren New York Knicks, deplasmanda Dallas Mavericks'i 117-109 yendi.

2014 yılının ardından ilk kez 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Knicks'te Julius Randle, 44 sayı, 10 ribauntla kariyer rekoru kırdı. R.J. Barrett 24 sayı, 8 ribaunt, Derrick Rose ise 15 sayı, 5 asistle galibiyette pay sahibi oldu.

Mavericks'te Kristaps Porzingis'in 23 sayı, 12 ribaunt ve Luka Doncic'in 22 sayı, 19 asistlik katkıları, sezonun 25. yenilgisini önleyemedi.



Sonuçlar

Utah Jazz-Indiana Pacers: 119-111

Detroit Pistons-Oklahoma City Thunder: 110-104

Washington Wizards-New Orleans Pelicans: 117-115

Philadelphia 76ers-Los Angeles Clippers: 106-103

Toronto Raptors-Orlando Magic: 113-102

Brooklyn Nets-Charlotte Hornets: 130-115

Chicago Bulls-Memphis Grizzlies: 115-126

Houston Rockets-Denver Nuggets: 99-128

Minnesota Timberwolves-Miami Heat: 119-111

San Antonio Spurs-Portland Trail Blazers: 106-107

Dallas Mavericks-New York Knicks: 109-117

Formula 1'de heyecan İtalya'da devam edecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, İtalya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun ikinci yarışı Emilia-Romagna Grand Prix'si ile sürecek.

İtalya'nın Imola kentiyle aynı adı taşıyan 4 bin 909 metrelik pistte 63 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları, yarın TSİ 15.00'te başlayacak.

Yarış ise 18 Nisan Pazar günü TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek.


17 NİSAN 2021 CUMARTESİ


13:00 Formula 1 İtalya GP Antrenman Turları  
formula1lastik İdman TV

18 NİSAN 2021 PAZAR


16:00 Formula 1
İtalya GP formula1lastik İdman TV

Şampiyonanın Bahreyn'de düzenlenen ilk etabını Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton kazandı.

Imola Pisti'ndeki yarış öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 25 puan

2. Max Verstappen (Hollanda): 18

3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 16

4. Lando Norris (Büyük Britanya): 12

5. Sergio Perez (Meksika): 10

- Takımlar klasmanı

1. Mercedes: 41

2. Red Bull: 28

3. McLaren: 18

4. Ferrari: 12

5. AlphaTauri: 2

Şimdi neredeler? Frederic Kanoute

Uzun yıllar La Liga'nın en etkili forvetlerinden biri olarak Sevilla'da oynayan ve kariyerinin son dönemlerinde adı sıklıkla Türk kulüpleriyle anılan 43 yaşındaki Malili eski golcü Frederic Kanoute şu anda nerede, ne yapıyor?

Fransa'nın yerel liglerinde forma giyerken Lyon tarafından keşfedilen Kanoute, profesyonel kariyerine de yine Lyon formasıyla 1997 yılında başladı. 2000 yazından Premier Lig ekiplerinden West Ham'a imza atan Malili golcü, 3 yıl burada forma giydi. Sonrasında bir diğer Ada ekibi Tottenham'a katılan Kanoute, 2005 yaz transfer döneminde Sevilla ile sözleşme imzaladı. Burada Brezilyalı forvet Luis Fabiano ile güzel bir uyum yakalayan Fabiano, kazanılan UEFA şampiyonluklarında büyük pay sahibi oldu.

Profesyonel kariyerini 2013 yılında Çin ekibi Beijing Guoan'da sonlandıran Frederic Kanoute, şu anda spor yöneticiliği ve futbolcu gelişimi alanında hizmet veren ve 2015 yılında kurduğu '12 MANagement' şirketinin CEO'su.

Kaynak : TRT SPOR

MotoGP heyecanı Portekiz’e taşınıyor

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan MotoGP’de 2021 takviminin üçüncü yarışı Portekiz’de koşulacak.

Algarve Uluslararası Pisti’nde yapılacak yarışta gözler Red Bull sporcusu Marc Marquez’in üzerinde olacak. Sonuncusu 2019’da olmak üzere 6 MotoGP dünya şampiyonluğu bulunan başarılı pilot, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 yıldır uzak kaldığı grid’e Portekiz’de dönecek. Deniz Öncü de Portekiz’de Moto3 kategorisinde birincilik arayacak.

Motor sporlarının en büyük organizasyonlarından biri olan MotoGP’de 2021 sezonunda yarış heyecanı Portekiz’e taşınıyor. MotoGP takviminin 3. yarışında pilotlar Algarve Uluslararası Pisti’nde birincilik için mücadele edecek. 4.6 kilometrelik pistte 25 tur üzerinden gerçekleşecek yarışta gözler sakatlığı sonrasında yeniden yarışlara dönecek olan Red Bull sporcusu Marc Marquez’in üzerinde olacak.

Sonuncusu 2019’da olmak üzere 6 kez MotoGP Dünya Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan Marc Marquez, 2020 MotoGP takviminin açılış yarışı olan İspanya GP’sinde kaza geçirerek sağ kolunu kırmıştı. Bu nedenle 2020 sezonunu yarışamadan geçiren Red Bull sporcusu, bu sezon da ilk iki yarışı kaçırmıştı. Yaklaşık 1 yıldır grid’den uzak kalan Marquez, Portekiz’le birlikte motosikletindeki yerini alacak. MotoGP Portekiz yarışı 18 Nisan Pazar günü TSİ 15.00’te başlayacak.

Deniz Öncü, Moto3’te ilk birinciliğini arıyor

Türkiye’nin yetiştirdiği en yetenekli motosiklet sporcularından biri olan Deniz Öncü, Moto3’teki ilk birinciliğine Portekiz’de ulaşmaya çalışacak. 17 yaşındaki Red Bull sporcusu Deniz Öncü, Moto3 takviminin 3. yarışında Algarve Pisti’nde mücadele edecek. Red Bull KTM Tech3 takımıyla mücadele eden Deniz Öncü’nün yarışı TSİ 13.20’de başlayacak.

İspanya Kral Kupası sahibini buluyor

2020-2021 İspanya Kral Kupası finalinde bu akşam Athletic Bilbao ile Barcelona karşı karşıya gelecek. Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 22.30'da başlayacak.

İspanya’nın köklü kupalarından Copa del Rey’de bir kez daha final heyecanı yaşanacak. Athletic Bilbao ile Barcelona’yı karşı karşıya getirecek 2020-2021 İspanya Kral Kupası finali, Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda bu akşam TSİ 22.30’da oynanacak ve Tivibu Spor 2'den yayınlanacak.

1902 yılından beri düzenlenen İspanya Kral Kupası’nın en çok kazanan takımı 30 şampiyonlukla Barcelona olurken, onu 24 şampiyonluk ile Athletic Bilbao takip ediyor.

Athletic Bilbao, İspanya Kral Kupası’ndaki 37 yıllık hasretini, Barcelona karşısında bitirmek istiyor. Son olarak 1983-1984 sezonunda Barcelona’yı 1-0 mağlup ederek kupaya uzanan Athletic Bilbao, o günden bu yana Kral Kupası’nı müzesine götüremedi. Bask ekibi, bu sezona ertelenen ve 3 Nisan Cumartesi günü oynanan 2019-2020 İspanya Kral Kupası finalinde Real Sociedad’a 1-0 mağlup olmuştu.

 

16 Nisan 2021 Cuma

İkinci finalist Perfumerias Avenida (Özet ve Full Maç Video)

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four ikinci maçında İspanya'nın Perfumerias Avenida takımı, Macaristan ekibi Sopron Basket'i 72-61 mağlup ederek finale çıktı.

Bu sonuçla Perfumerias Avenida, organizasyonda ilk ve tek şampiyonluğunu elde ettiği 2011'in ardından adını ilk kez finale yazdırdı.

Perfumerias Avenida, finalde Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile kozlarını paylaşacak. Sopron Basket ise üçüncülük maçında Fenerbahçe Öznur Kablo'nun karşısına çıkacak.

Organizasyonda final maçı, 18 Nisan Pazar günü saat 19.00'da oynanacak. Üçüncülük karşılaşması ise aynı gün saat 15.00'te yapılacak.

Salon: Volkswagen Arena

Hakemler: Jasmina Juras (Sırbistan), Ventsislav Velikov (Bulgaristan), Martin Vulic (Hırvatistan)

Perfumerias Avenida: Hayes 25, Hof 8, Katie Lou Samuelson 16, Cazorla 4, Karlie Samuelson 5, Alarie 2, Dominguez 2, Rodriguez 2, Milic 8

Sopron Basket: Hatar 4, January 15, Williams 9, Brooks 8, Fegyverneky 2, Krajisnik 14, Walker 9, Czukor

1. Periyot: 16-10

Devre: 30-32

3. Periyot: 50-42

Beş faulle çıkanlar: 37.34 Hof (Perfumerias Avenida), 36.25 Brooks (Sopron Basket)

Özet


Full Maç

Fatih Karagümrük'te kadro sıkıntısı

Fatih Karagümrük'te kadro sıkıntısı yaşanıyor. Süper Lig’de 35. haftayı maç yapmadan geçiren İstanbul ekibi, hafta içi oynanacak Göztepe maçına 14 futbolcu ve 5 teknik ekip görevlisinden yoksun çıkacak.

Emiliano Viviano kart cezası nedeniyle 36. haftada takımını yalnız bırakacak.

Alparslan Erdem, Yavuz Aygün, Muzaffer Kablan ve Jimmy Durmaz'ın ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekleri belirtiliyor. Kırmızı siyahlı ekibin tecrübeli stoperi Enzo Roco da, geçirdiği rahatsızlık sebebiyle Göztepe maçının kadrosunda yer almayacak. .

İstanbul temsilcisinde 8’i futbolcu, 5’i teknik heyetten olmak üzere 13 kişinin Covid 19 testleri de pozitif sonuçlandı.

Koronavirüse yakalanan Lucas Biglia, Lucas Castro, Bertolacci, Borini, Campi, Zukanovic, Efe Tatlı ve Koray Altınay Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Empera Halı Gaziantep Basketbol - Bahçeşehir Koleji maçına koronavirüs engeli

ING Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasındaki Empera Halı Gaziantep Basketbol - Bahçeşehir Koleji maçı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ertelendi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Gaziantep'te 18 Nisan Pazar günü oynanması gereken karşılaşmanın Bahçeşehir Koleji'ndeki Kovid-19 vakaları nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Çaykur Rizespor, Antalya'da 3 golle kazandı

Süper Lig'in 35. haftasında Fraport TAV Antalyaspor, Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 35. haftasında Fraport-TAV Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Konuk ekip, gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı 3-2 kazanmasını bildi.

Rizespor'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada İsmail Köybaşı, 6'da Boldrin ve 65'te ise Erik Sabo kaydetti. 

Ev sahibi Antalyaspor'un 33. dakikada Veysel Sarı ve 88'de Naldo ile bulduğu goller puan almaya yetmedi.

Bu sonuçla ligdeki 9. galibiyetini alan Karadeniz temsilcisi, puanını 39'a yükseltti ve 13. sırada konumlandı. Bu sezonki 10. mağlubiyetini alan Antalyaspor ise 42 puanla 11. sırada kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada İsmail Köybaşı’nın ceza yayı üzerinden sert şutu ağlarla buluştu. 0-1

6. dakikada Boldrin’in ceza sahası dışından sert şutu filelere gitti. 0-2

15. dakikada Podolski’nin ceza alanı dışından sert şutu kalecide kaldı.

32. dakikada ceza alanı sağ çaprazında kazanılan serbest vuruşta Eren Albayrak’ın penaltı noktası üzerine kestiği ortada Veysel Sarı kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-2

54. dakikada Doğukan Sinik’in ceza alanı dışından sert şutunu kaleci son anda tokatlayarak kornere çeldi.

65. dakikada Abdullah Durak’ın uzun pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sabo’nun şutu ağlara gitti. 1-3

85. dakikada Michalak’ın sağ çizgiden ceza alanı arka direğe ortasında Soderlund'un kafa vuruşu kalecide kaldı.

87. dakikada Hakan Özmert’in köşe vuruşunda ceza alanı içinde topla buluşan Naldo’nun kafa vuruşu ağlara gitti. 2-3

90+5. dakikada sol kanattan ceza alanı içine giren Dos Santos’un set şutunu kaleci kornere çeldi.

Stat: Antalya

Hakemler: Suat Arslanboğa xx, Erdinç Sezertam xx, Esat Sancaktar xx

FT Antalyaspor: Boffın x, Mert Yılmaz x (Omar İmeri dk. 87 ?), Naldo xxx, Eren Albayrak xx, Ali Eren İyican x (Ufuk Akyol dk. 58 x), Bahadır Öztürk x (Hakan Özmert dk. 46 x), Veysel Sarı xx, Doğukan Sinik x, Amilton x, Serdar Gürler x (Orgill dk.78 x), Podolski x

Yedekler: Doğukan Özkan, Ferhat Kaplan, Ersan Adem Gülüm, Drole, Mevlüthan Ekelik, Fehmi Koç

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin xx, Selim Ay xx, Talbi xx, İsmail Köybaşı xxx, Dokoviç xx, Baiano xx, Sabo xxx (Dos Santos dk. 82 ?), Boldrin xxx (Morozıuk dk. 90+2 ?), Samudio xx (Toft Soderlund dk. 82 ?), Abdullah Durak xx (Yasin Pehlivan dk. 66 x), Remy xx (Michalak dk. 66 x)

Yedekler: Can Ceylan, Yasin Pehlivan, Emir Dilaver, Onur Bulut, Melnjak, Merıah

Teknik Direktör: Bülent Uygun

Gol: İsmail Köybaşı (dk. 3), Boldrin (dk. 6), Sabo (dk. 65) (Çaykur Rizespor) Veysel Sarı (dk. 32), Naldo (dk. 87) (FT Antalyaspor)

Sarı kartlar: Veysel Sarı, Podolski (FT Antalyaspor), Baiano, Yasin Pehlivan (Çaykur Rizespor)

Lider Beşiktaş, Ankaragücü'ne takıldı

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 35. haftasında MKE Ankaragücü ile sahasında 2-2 berabere kaldı.

Vodafone Arena'da oynanan mücadelede ev sahibi takımın gollerini 45 ve 52. dakikalarda kendi kalesine Kulusic attı. 

Konuk ekibin golleri ise 65 ve 90+2. dakikada penaltıdan Paintsil kaydetti. 

Ayrıca siyah beyazlılarda Nkodou 5. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 71'e, Ankaragücü ise 37'ye yükseltti.  

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada Rosier sağdan ceza sahasına girerek topu Oğuzhan Özyakup'a bıraktı. Oğuzhan, Badji'nin müdahalesi ile yerde kalınca hakem Halis Özkahya, VAR incelemesi sonrasında penaltı kararı verdi.

5. dakikada penaltıyı kullanan N'Koudou'nun vuruşunda, kaleci topu kurtardı.

11. dakikada Oğuzhan Özyakup ceza sahası sol çaprazından şutunu çekti, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45. dakikada Josef'in ara pasıyla ceza sahasına giren Larin'in sağ çaprazdan şutunda, kaleci topu ayaklarıyla kurtararak gole izin vermedi.

45+4. dakikada Beşiktaş öne geçti. Siyah-beyazlıların kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Ghezzal'ın ceza sahasına gönderdiği uzun top, Kulusic'e çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

52. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Rosier'in sağdan sert ortaladığı topu Kulusic, altı pasta kafayla kendi ağlarına gönderdi: 2-0.

62. dakikada Geraldo'nun pasıyla sağdan çizgiye inen Kitsiou, topu Alper Potuk'a çıkardı. Alper'in pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan İbrahim Akdağ'ın şutunda, meşin yuvarlak Vida'dan döndü. İbrahim Akdağ, Hırvat oyuncudan seken topu bir kez daha kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak kornere gitti.

64. dakikada soldan ceza sahasına giren Paintsil, Welinton'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.

65. dakikada topun başına geçen Paintsil, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

76. dakikada Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta, Larin meşin yuvarlağı kafayla kaleye gönderdi. Top kaleci Korcan'da kaldı.

90+1. dakikada İbrahim Akdağ'ın sağdan ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen Paintsil, Gökhan Töre'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Halis Özkahya, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

90+3. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Paintsil, topu ağlara gönderdi: 2-2.

Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 2

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Halis Özkahya, Hakan Yemişken, İlker Takpak

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Atiba (Dk. 84 Necip Uysal), Josef, Ghezzal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 18 Mensah-Dk. 84 Dorukhan Toköz), N'Koudou (Dk. 72 Gökhan Töre), Larin

MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Kitsiou, Kulusic, Sarlija, Pinto, Geraldo (Dk. 74 Orkan Çınar), İbrahim Akdağ, Alper Potuk, Paintsil (Dk. 90+7 Şahverdi Çetin), Badji (Dk. 31 Idriz), Emre Güral (Dk. 90+6 Erdi Dikmen)

Goller: Dk. 45+4 ve 52 (kendi kalesine) Kulusic (Beşiktaş), Dk. 65 ve 90+3 (penaltılardan) Paintsil (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 31 Geraldo, Dk. 76 Sarlija (MKE Ankaragücü), Dk. 90+1 Gökhan Töre (Beşiktaş)

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Rusya'ya mağlup oldu

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2021 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turunun ilk maçında Rusya ile karşılaştı. Milliler TRT SPOR'dan naklen yayınlanan müsabakada rakibine 35-23 mağlup oldu.

Milliler, Rusya karşısında devreyi 12-19 geride tamamladı. İkinci devrede farkın kapanmasına izin vermeyen Rusya, karşılaşmayı 35-23 kazandı. Ay-yıldızlılar, play-off turunun 2'nci maçını 20 Nisan'da Moskova'da oynayacak.

SALON: Aksaray Spor

HAKEMLER: Valery Butskevich, Yury Butskevich (Belarus)

TÜRKİYE: Merve Durdu (Fatma Babür Ay, Berfe Yaren Göker), Beyza Karaçam 2, Merve Özbolluk 2, Elif Sıla Aydın 5, Bilgenur Öztürk 1, Nurceren Göktepe Akgün 3, Sibel Kıcıroğlu 3, Ümmügülsüm Bedel, Neslihan Çalışkan 3, Eda Nur Kılıç 4

RUSYA: Anna Sedoykina (Viktoriia Kalinina), Polina Gorshkova 3, Darya Dmitrieva 7, Anna Sen 4, Vladlena Bobrovnıkova 1, Dariia Samokhina 3, Ksenia Makeeva, Olga Fomina 2, Ekaterina Ilina 3, Elizaveta Malashenko 1, Luliia Managarova 5, Antonina Skorobogatchenko 2, Veronika Nikitina, Ekaterina Zelenkova 1, Olga Shcherbak 3

İLK YARI: 12-19

İKİ DAKİKA CEZASI: Bilgenur Öztürk, Ümmügülsüm Bedel, Neslihan Çalışkan, Elif Sıla Aydın (Türkiye), Antonina Skorobogatchenko, Ksenia Makeeva (Rusya) 

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçı ertelendi

ING Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında oynanması gereken Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes mücadelesi, ev sahibi ekipteki koronavirüs vakaları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında oynanması gereken maç ertelendi. Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmanın, Fenerbahçe Beko'da artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Jose Sosa'dan açıklamalar (Video)

Fenerbahçe'nin Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, "Emre Belözoğlu benim için önemli şahsiyet. Buraya gelmemde aktif rol oynadı. Tecrübeli, ligi bilen birisi. Onun ve kendimiz için en iyisini diliyorum, katkısı olacaktır." dedi.

Süper Lig'in 35'inci haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, bugün yapılan antrenman sonrası Arjantinli yıldız oyuncusu Sosa, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Öncelikle genel bir değerlendirmede bulunan deneyimli oyuncu, “Geçen haftayı galibiyetle, 3 puanla bitirmek bizim için önemliydi. Bu maça kadar, önümüzde yaptığımız hataları iyiye çevirebilmek için zamanımız vardı. Bizim için hazırlanmak adına güzel bir zaman aralığı oldu” diye konuştu.
 
Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansına dair Sosa, “Aslında Fenerbahçe’de beklentiler sürekli aynıdır. Öncesi ve sonrası gibi bir şey diyemeyeceğim, çünkü Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün her zaman hedefleri bellidir. Ve tabii ki de bu büyük kulübün hedefi buradan şampiyon çıkmaktır” dedi.
 
HER ZAMAN KAZANMAYI AMAÇLIYORUZ

Son maçlardaki takımın oyun anlayışıyla ilgili Arjantinli futbolcu, “Aslında biz oyuncular teknik heyetlerin yaptığı kadar çok ince detaylı analizlerde bulamıyoruz. Onlar bizden bu konuda çok daha üstünler ve onlar bu yaptıkları teknik analizler sonucundaki çıkarımları bize iletiyorlar. Bu çıkarımlar doğrultusunda biz oyuncular, oyun başladığı andan itibaren teknik heyetin bize sunduğu oyun anlayışını bir şekilde sahada göstermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda takım içinde gerçekten çok önemli oyuncular var. Çok mücadeleci bir takıma sahibiz. Tabiki bu kaliteli oyuncularla her zaman kazanmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.
 
EMRE HOCAMIZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYET. BURAYA GELİŞİMDE AKTİF ROL OYNADI
 
Sosa sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulunduğum her takımda, bütün antrenörlerle, teknik direktörlerle; her zaman saygı çerçevesinde ilişkisi olan bir insanım. O yüzden yola çıktığım herhangi bir takımda, en başından itibaren eski antrenör ya da yeni antrenör hakkında hiçbir şekilde konuşmak istemiyorum. Bunun için bir karşılaştırmada bulunmak istemiyorum. Eski antrenörler çok saygılı insanlardı, şimdikiler de öyle. Ama tabii ki Emre benim için çok önemli bir şahsiyet. Sonuçta buraya gelişimde Emre hocamız çok önemli aktif rol oynadı. Kendisi çok tecrübeli, bu ligi gerçekten çok iyi bilen biri. Onun için en iyisini diliyorum. Kendimiz için de en iyisini diliyorum. Onun katkısı çok olacaktır diye düşünüyorum.
 
GEÇEN SENENİN ŞAMPİYONUYLA OYNAYACAĞIZ, ONA GÖRE ANALİZLERİMİZİ YAPACAĞIZ
 

Bütün rakiplere karşı zaten saygılıyız. Onları çok ciddiye alıyoruz. Önümüzdeki rakibe de bakıldığında şuanki pozisyonundan hariç, geçen senenin şampiyonu. (Medipol Başakşehir) Ama son analizlere bakıldığında da son düzlükte bizimle gerçekten yükselen bir grafiğimiz var. Dediğim gibi son senenin şampiyonu bir rakiple oynayacağız, ona göre analizlerimizi yapacağız ve onları tabiki de ciddiye alarak oynayacağız. Şampiyonluk içinde her zaman daha iyiye doğru yöneldiğimize inanıyorum ve daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.
 
Geleceğim hakkında da şuan için hiçbir fikrim yok, çünkü bu şekilde çok fazla örnek oyuncu var. Daha uzun süreler, daha uzun yıllar oynayan birçok kaliteli iyi oyuncular var. Ben o yüzden kendi kariyerim için sene sene bakmaktan yanayım. Şimdiden bir şey diyemeyeceğim.”


Demir Grup Sivasspor'dan müthiş geri dönüş

Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'in 35. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk oldu. 2-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrılan Yiğido, ligdeki yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı ve kulüp rekorunu kırdı. 

Süper Lig'in 35. haftasında Gençlerbirliği, Demir Grup Sivasspor'u konuk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında 2-0 öne geçen başkent temsilcisi, üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele Demir Grup Sivasspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Gençlerbirliği'nin gollerini 25. dakikada Diego Angelo ile 37'de Johansson kaydetti. Demir Grup Sivasspor adına ağları sarsan isimler ise 78'de Felix, 83'te Kayode ve 90+4'te Polomat (kendi kalesine) oldu. 

Bu sonuçla ligdeki yenilmezlik serisini 12 maça çıkaran ve kulüp rekorunu kıran Sivasspor, puanını 50'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 7. sıraya yerleşti.

Sahasında ilk devreyi 2-0 önde kapattığı karşılaşmada üstünlüğünü koruyamayan Gençlerbirliği ise 31 puanla 19. sırada kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Gradel’in ceza sahasına yaptığı etkili ortaya yükselen Yatabare istediği vuruşu yapamayınca top üstten auta çıktı.

19. dakikada kaleyi karşıdan gören Robin Yalçın’ın ceza sahasından çektiği şutta, kaleci Nordfeldt gole izin vermedi.

22. dakikada Mendoza’nın orta sahanın ilerisinden derinlemesine açtığı ortaya yükselen Lima topu ağlarla buluşturamadı.

24. dakikada Sefa Yılmaz defansın arkasına sarkan takım arkadaşı Lima’ya pas çıkardı. Lima savunmadan sıyrılıp düzgün bir vuruş yaptı ancak Ali Şaşal Vural meşin yuvarlağı yatarak kornere çeldi.

25. dakikada kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Candeias, meşin yuvarlağı ceza sahasına gönderdi. Bu pozisyonda Oliveira topa yükselip takımını öne geçiren golü kaydetti. 1-0

37. dakikada orta sahanın ilerisinden topu sürmeye başlayan Johansson rakip oyuncuları bir bir geçerek ceza sahası dışından sert bir şut çekti ve farkı 2’ye çıkardı. 2-0

56. dakikada ceza sahasının dışında seken topla buluşan Fajr şutunu çekti ancak meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

57. dakikada Gradel’in köşe atışında ceza sahasında oluşan karambolde Garcia topa dokundu, kaleci Nordfeldt gole izin vermedi.

78. dakikada Erdoğan Yeşilyurt’un ortasında ceza sahası içinde topa yükselen Garcia kafayla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 2-1

83. dakikada Gradel’in yaptığı yerden ortasında kale önünde Kayode topu filelerle buluşturdu. 2-2

90+4. dakikada Ninga’nın ceza sahasına yaptığı sert ortada Polomat topa ters vuruş yaparak meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 2-3

Stat: Eryaman

Hakemler: Ümit Öztürk x, Yusuf Bozdoğan xx, Osman Gökhan Bilir xx

Gençlerbirliği: Nordfeldt xx, Johansson xxx, Halil İbrahim Pehlivan xx, Oliveira xxx, Polomat xx, Mendoza xx, Soner Dikmen xx, Candeias xxx (Ayite dk. 86 ?), Lima xx (Murat Yıldırım dk. 75 x), Sefa Yılmaz xx (Sio dk. 86 ?), Stancu x

Yedekler: Übeyd Adıyaman, Furman, Spiridonovic, Metehan Mert, İlker Karakaş, Rahmetullah Berişbek, Mustafa Hüseyin Seyhan

Teknik Direktör: Özcan Bizati

Sivasspor: Ali Şaşal Vural xx, Ahmet Oğuz xx (Kone dk. 67 x), Caner Osmanpaşa xx, Camara xx, Uğur Çiftçi xx, Cofie xx (Garcia dk. 46 xxx), Robin Yalçın xx (De Souza dk. 46 x), Fajr xx, Erdoğan Yeşilyurt xxx, Gradel xxx (Ninga dk. 90+3 ?), Yatabare x (Kayode dk. 46 xxx)

Yedekler: Muammer Zülfikar Yıldırım, Samassa, Alaaddin Okumuş, Kerem Atakan Kesgin

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Goller: Oliveira (dk. 25), Johansson (dk. 37), (Gençlerbirliği), Garcia (dk. 78), Kayode (dk. 83), Polomat (dk. 90+4 k.k.) (Sivasspor)

Sarı Kartlar: Robin Yalçın, Gradel, Erdoğan Yeşilyurt (Demir Grup Sivasspor), Johansson, Polomat (Gençlerbirliği)

Konya'da kazanan yok

Süper Lig'in 35. haftasında İttifak Holding Konyaspor, Hes Kablo Kayserispor'u ağırladı. Mücadelede gol sesi çıkmayınca taraflar bir puana razı oldu.

Süper Lig'in 35. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile Hes Kablo Kayserispor karşı karşıya geldi. 

MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maçta gol sesi çıkmadı.

Bu sonuçla Konyaspor ligde 41 puan ile 12. sırada yer alırken, küme düşmeme mücadelesi veren Kayserispor 34 puanla küme düşme hattının bir basamak üstünde 17. sırada yer aldı. 

Sezonun ilk yarısında oynanan maçı, Uğur Demirok'un ve Jevtovic'in golleriyle Konyaspor kazanmıştı.

Karşılaşmanın önemli anları

Süper Lig'in 35. haftasındaki İttifak Holding Konyaspor-Hes Kablo Kayserispor maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

4. dakikada Bytyqi'nin ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Doğan Alemdar topu kornere çeldi.

18. dakikada Bytyqi'nin sol kanattan ortasına iyi yükselen Jevtovic'in kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

34. dakikada Sekidika'nın ceza sahası çizgisine yakın noktadan sert şutunda, kaleci Doğan Alemdar meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

50. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Skubic'in pasına hareketlenen Milosevic'in gelişine vurduğu top, yandan auta gitti.

65. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Milosevic'in sert şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

67. dakikada Pedro Henrique'nin ceza sahasına girmeden çektiği şutunda, kaleci Sehic topu güçlükle kornere gönderdi.

72. dakikada Milosevic'in ceza yayı yakınından sert şutunda, kaleci Doğan Alemdar meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Ali Şansalan, Kamil Çetin, Candaş Elbil

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Adil Demirbağ, Abdülkerim Bardakcı, Guilherme, Jevtovic (Dk. 83 Rahmanovic), Hadziahmetovic, Sekidika, Milosevic (Dk. 89 Diomande), Bytyqi (Dk. 83 Shengelia), Cikalleshi (Dk. 70 Kravets)

Hes Kablo Kayserispor: Doğan Alemdar, Kvrzic, Uğur Demirok, Kolovetsios, Aziz Eraltay, Attamah, Avramovski, Lennon (Dk. 77 Ramazan Civelek), Muğdat Çelik (Dk. 77 Melih Okutan), Pedro Henrique (Dk. 87 Alibec), Luckassen (Dk. 63 Maglica)

Sarı kartlar: Dk. 49 Aziz Eraltay, Dk. 60 Luckassen, Dk. 84 Maglica (Hes Kablo Kayserispor)

Fenerbahçe Öznur Kablo, UMMC Ekaterinburg’a mağlup oldu (Özet ve Full Maç Video)

FIBA Euroleague Kadınlar yarı final mücadelesinde Fenerbahçe Öznur Kablo, Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg’a 88-84 mağlup olarak finale kalma şansını yitirdi. 

Temsilcimizin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen EuroLeague Women Final Four ilk maçında Rus temsilcisi UMMC Ekaterinurg ile karşılaşan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı mücadeleyi 88-84 kaybetti.
 
Final Four’un diğer yarı final maçında bu akşam Perfumerias Avenida ile Sopron Basket karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma 21.00’da başlayacak ve  FBTV’den naklen yayınlanacak. Fenerbahçe Öznur Kablo'nun EuroLeague Women üçüncülük maçındaki rakibi bu maçın ardından belli olacak. Üçüncülük maçı 18 Nisan Pazar günü saat 15.00’da Volkswagen Arena’da oynanacak.
 
Volkswagen Arena’da oynanan maçı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sertaç Komsuoğlu, Metin Sipahioğlu, Simla Türker Bayazıt, Sevil Zeynep Becan, Selahattin Baki, İlker Dinçay ve Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da izledi.

Karşılaşmaya Fenerbahçe Öznur Kablo, Thomas, McBride, Iagupova, Sabally, Vaughn ilk beşiyle başlarken; Ekaterinburg’un ilk beşi ise Vandersloot, Quigley, Meesseman, Stewart ve Griner’dan oluştu. Sabally ve Iagupova’dan bulduğu sayılarla rağmen savunmada Quigley ve Stewart’ı durduramayınca ilk 4 dakikayı 2 sayı geride tamamladı: 10-12. Kalan bölümde Stewart ile etkili olan Rus ekibi, Zandalasini ve Thomas’tan gelen üçlüklere rağmen ilk periyodu 1 sayı farkla önde kapattı: 21-22.

İkinci periyoda Vadeeva’nın etkili oyunuyla başlayan Rus ekibine, Iagupova ile karşılık veren Fenerbahçe, 13’üncü dakikayı 3 sayı farkla geride kapattı: 31-34. Bu dakikadan sonra Zandalasini ve Iagupova ile hücumda etkili olan Fenerbahçe, pota altında Jones’u durduramayınca ilk yarıda son dakikaya 6 sayı farkla geride girdi: 45-51. Kalan dakikada Sabally ve McBride’ın çizgiden bulduğu sayılarla geçen Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk yarıyı 48-55 geride kapattı.

İkinci yarıya Stewart’tan bulduğu üçlükle başlayan Ekaterinburg, mücadelede ilk kez farkı 10’a çıkardı: 48-58. Bu dakikadan sonra Vaughn ve McBride ile isabetler bulan Fenerbahçe, periyodun bitimine 6:36 kala farkı 5’e indirdi ve rakibine molayı aldırdı: 55-60. Bu dakikadan sonra Griner ile pota altında etkili olan Rus ekibi, savunmada da sarı-lacivertli ekibe kolay sayı şansı tanımayınca farkı 11’e çıkardı: 57-68. Kalan dakikalarda rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı kapattı ve son periyoda 61-68 geride girdi.

Son periyoda iki takım da hücumda tutuk başlarken 33’üncü dakikayı Rus ekibi 9 sayı farkla önde geçti: 63-72. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, Iagupova ve Sabally’nin etkili oyunuyla farkı 4’e kadar indirdi ve rakibine molayı aldırdı: 73-77. Bu dakikadan sonra Vaughn ile hücumda etkili olan Fenerbahçe, 3:39 kala beraberliği yakaladı: 79-79. Eşitliğin ardından hücum ribaundları ile sayılar bulan Rus ekibi, son dakikaya 86-81 önde girdi. Kalan dakikada farkı kapatamayan Fenerbahçe Öznur Kablo, parkeden 88-84 mağlup ayrıldı.

Normal sezon ödülleri sahiplerini buldu

Mücadele öncesinde FIBA Kadınlar Euroleague’in normal sezonunda sergiledikleri performanslar ile ödül almaya hak kazanan oyunculara ödülleri verildi. Fenerbahçe Öznur Kablo’dan Alina Iagupova, En Değerli Oyuncu (MVP) ve Normal Sezonun En İyi İlk 5’i ödüllerini alırken; UMMC Ekaterinburg’ta da Emma Meesseman ve Courtney Vandersloot’a Normal Sezonun En iyi ilk 5’i ödülü takdim edildi. 

SALON: Volkswagen Arena

HAKEMLER: Carsten Straube, Manuel Beniamino Attard, Gatis Salins

FENERBAHÇE ÖZNUR KABLO: Thomas 7, McBride 12, Iagupova 26, Sabally 20, Vaughn 10, Zandalasini 9, Stokes, Nicholls, Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez

UMMC EKATERINBURG: Vandersloot 2, Quigley 27, Meesseman 3, Stewart 17, Griner 16, Torrens 10, Jones 6, Vadeeva 7, Beglova

1’İNCİ PERİYOT: 21-22

İLK YARI: 48-55

3’ÜNCÜ PERİYOT: 61-68

Özet

Full Maç