TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

16 Ocak 2021 Cumartesi

Attila Szalai, Fenerbahçe için İstanbul'da

Macar stoper Attila Szalai, Fenerbaçe için İstanbul'a geldi. Sarı-lacivertli ekip, Szalai ile sağlık kontrolünün ardından sözleşme imzalayacak.

Fenerbahçe'den savunmaya takviye...Macar stoper Attila Szalai, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi. Sarı-lacivertli ekip, Szalai ile sağlık kontrolünün ardından sözleşme imzalayacak.

22 yaşındaki stoper, 1.5 yıldır Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Apollon Limassol'un formasını terletiyor. Szalai, milli takımımızın Macaristan'a Uluslar Ligi B Grubu'nda mağlup olduğu 2 karşılaşmada da 90 dakika forma giymişti.

Kaynak : TRT SPOR

Chelsea, Fulham'ı tek golle geçti

İngiltere Premier Lig'in 19. haftasında Chelsea, deplasmanda Fulham'ı 1-0 mağlup etti.

Ligde oynadığı son 3 maçta galip gelemeyen Chelsea, Craven Cottage Stadı'nda Fulham'ın konuğu oldu.

Mavi-beyazlı ekip, 78. dakikada Mason Mount'un golüyle karşılaşmadan 1-0 üstünlükle ayrıldı.

Fulham'da Antonee Robinson, 44. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Chelsea bu galibiyetle puanını 29'a yükseltti, Fulham ise 12 puanda kaldı.

Fenerbahçe'den transfer "çalım"ı: Osayi-Samuel

Fenerbahçe, Queens Park Rangers forması giyen Bright Osayi-Samuel ile gelecek sezondan başlayarak 4 yıllık anlaşmaya vardı. İşte birçok kulübün peşinde olduğu Championship'in 23 yaşındaki çalım kralının kariyerinden öne çıkan notlar...

31 Aralık 1997 günü Okija'da dünyaya gelen Nijeryalı Osayi-Samuel, bir süre ailesiyle birlikte İspanya'da yaşadı. 10 yaşında ise profesyonel futbola başlayacağı İngiltere'ye gitti. İngiliz uyruğu da bulunan kanat oyuncusu, 2015 yılının ilk gününde, alt yaş gruplarında forma giydiği Blackpool'un A takımına çıkarılarak profesyonel futbol yaşantısına başladı. Her iki uyruğu için de milli formayı henüz terletemeyen Osayi-Samuel, yalnızca 140 dakika süre aldığı 2014-2015 sezonunu gol veya asist üretemeden tamamladı. Blackpool, Championship Ligi'nde sezonu son sırada tamamlayarak küme düştü.

İki sezonda iki kez düşme kabusu

2015-2016 sezonuna League One'da başlayan Blackpool'da, teknik direktörlüğe Neil McDonald'ın gelişiyle birlikte Osayi-Samuel'e kadroda bir rol biçildi. Henüz sezonun açılış maçında Colchester United deplasmanında takımının iki golünün de asistini yapan Nijeryalı futbolcu, bu maçı takip eden haftalarda beklenen etkinliği gösteremeyince rotasyonun dışına itildi. Arka arkaya alınan kötü sonuçlarla beraber tekrar ilk 11'de kendisine yer bulan Osayi-Samuel, Colchester mücadelesinin ardından çıktığı 25 resmi maçta tabelaya katkıda bulunamadı. Ligi 22. sırada bitiren Blackpool, üst üste ikinci kez küme düşmenin hüsranını yaşadı.

Ertesi yıla Gary Bowyer yönetiminde başlayan İngiliz ekibi, üst üste iki sezondur yaşadığı hayal kırıklığının ardından yükselişe geçmek istiyordu. Sezona takımının as parçası olarak başlayan Osayi-Samuel, ilk haftalarda performansıyla teknik heyeti tatmin etmemiş ve kulübeye çekilmişti. Ligin ikinci periyoduyla birlikte, oyuna sonradan girdiği iki maçta, kısıtlı sürelerde arka arkaya tabela katkısı veren Nijeryalı yıldız, yeniden ilk 11'e döndü. Sezonun dönüm noktalarından birinde, Newport deplasmanında takımına 2 gol ve 1 asistle katkı veren Osayi-Samuel, takımının play-off'lara çıkmasında pay sahibi oldu.

Championship'e geri döndü

Play-off yarı final turu ilk maçında Luton karşısında forma giymeyen kanat oyuncusu, rövanş mücadelesinde son dakikalarda süre almış, Blackpool ise 3-2 ve 3-3'lük skorlarla adını finale yazdırmıştı. Finalde, 31. dakikada sakatlanan Tom Aldred yerine oyuna giren Osayi-Samuel, takımıyla birlikte üst lige çıkma sevinci yaşadı. Sezonu 4 gol ve 3 asistle noktalayan Nijeryalı futbolcu, yaz döneminin sonunda Queens Park Rangers'a imza attı.

2017-2018 sezonuna Ian Holloway yönetiminde giren QPR ile yeniden Championship'e adım atan Osayi-Samuel, ilk sezonunda çok az maçta ilk 11'de süre alırken, tek golü ve tek asistini, sezonun son çeyreğinde oynanan Sheffield Wednesday ve Birmingham maçlarında kaydetti. Ligi 16. sırada noktalayan QPR, göreve Steve McClaren'ı getirdi.

Kariyeri Warburton'la değişti

Teknik direktör değişikliğiyle birlikte Osayi-Samuel, sezonun ilk 25 maçında kendisine neredeyse rol bulamadı. Bu dönemde, yalnızca 6 maçta kısa süreli olarak oyuna giren Nijeryalı, Wigan filelerine gönderdiği gole rağmen rotasyondaki yerini genişletemedi. Ligin son düzlüğünde antrenör McClaren ile yollarını ayıran ekip, Osayi-Samuel'e ilk 11'de yer vermeye başladı. Alınan iki kritik galibiyetle lige tutunan QPR, sezon sonunda teknik direktörlük için Mark Warburton ile anlaştı. Warburton'un gelişi, Osayi-Samuel'in kariyerinde büyük bir dönüm noktası olacaktı.

2019-2020 sezonuna, hücum hattında çok daha özgür olduğu bir rol ve istediği koşu alanlarını bulabildiği bir oyun yapısıyla başlayan Osayi-Samuel, sezonun ilk haftasında deplasmanda alınan Stoke City galibiyetinde asisti yapmış, Blackburn zaferinde ise bir gol atıp bir tane de attırmıştı.

Sürati, dar alandaki bilek hareketleriyle dikkat çekti

İlk 11'in değişmezlerinden olan Nijeryalı futbolcu, Bİrmingham, Barnsley ve Charlton maçlarında tabelaya yaptığı katkının ardından, 6 gollü Cardiff zaferinde de fileleri iki kez havalandırdı. Sürati, dar alandaki bilek hareketleri ve kontratak tehdidiyle fark yaratan yıldız, sezonu 5 gol ve 9 asistle noktalayarak kişisel kariyer zirvelerine ulaştı. Osayi-Samuel, bu performansıyla başta İskoç devleri olmak üzere pek çok kulübün dikkatini çekti. Yıldız futbolcu, özellikle Birmingham ve Cardiff'e attığı jeneriklik gollerle de Ada basınının odak noktası oldu.

Kulüpleri peşine düşürdü

Fenerbahçe'ye transferinin altyapısını hazırlayan 2020-2021 sezonu performansıyla da dikkat çeken Nijeryalı yıldız, geride kalan 23 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 3-2 kazanılan Rotherham mücadelesinde takımını sürükleyen Osayi-Samuel için, bu maçla birlikte spekülasyonlar doruk noktasına ulaştı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre West Ham, Cercle Brugge, Celtic ve Rangers, Osayi-Samuel için teklif yaptı. Yıldız futbolcu, 15 Ocak akşamı Fenerbahçe'den yapılan resmi açıklamaya göre, sarı-lacivertli ekibe sezon sonu için imza attı. Bu hamle, sarı-lacivertli ekibin gelecek sezon adına resmiyete dökülen ilk transferi oldu.

Ligin 'çalım' lideri

Whoscored verilerine göre Osayi-Samuel, Championship Ligi'nde bu sezon maç başına en çok çalım girişiminde bulunan futbolcu konumunda. Bu girişimlerin % 56'sında rakiplerini geçmeyi başaran Osayi-Samuel, "başarılı dribbling" istatistiğinde de zirveyi kimseye bırakmadı. Nijeryalı yıldız, geçtiğimiz sezon bu alanlarda sezonu 4. sırada tamamlamıştı. 

Kaynak : TRT SPOR

Filenin Efeleri, Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’ndaki son maçında ev sahibi Kuzey Makedonya’ya 3-1 mağlup olmasına rağmen averaj farkıyla grubunu lider olarak tamamladı.

Millilerimiz, bu sonuçla birlikte 2021 yılında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Estonya ve Finlandiya’nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde etti.

Filenin Efeleri’nde Burutay Subaşı 17 sayılık performansıyla öne çıkan isim olurken; tecrübeli oyuncuya Adis Lagumdzija 14, Yiğit Gülmezoğlu 11, Oğuzhan Karasu 6, Faik Samed 5,  Vahit Emre 3, Arslan 2, Burak Güngör ve Metin Toy 1’er sayıyla eşlik etti. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Oynanan karşılaşmaların ardından C Grubu’nda oluşan puan durumu şu şekilde:

  TAKIM O G M P
1 Türkiye 4 3 1 9
2 Kuzey Makedonya 4 3 1 9
3 Bosna Hersek 4 0 4 0

KUZEY MAKEDONYA-TÜRKİYE: 3-1
SALON: Boris Trajkovski
HAKEMLER: Ivaylo Ivanov (Bulgaristan), Alexandros Avramidis (Yunanistan)
KUZEY MAKEDONYA: Andonov, N.Gjorgiev, Ljaftov, Nikolov, G.Gjorgiev, Milev, Nikolovski (L) (Angelovski)
TÜRKİYE
: Burutay, Vahit Emre, Adis, Yiğit, Oğuzhan, Arslan, Burak (L) (Metin, Faik Samed, Efe, Volkan, Burak Güngör, Arda)
SETLER: 25-19, 21-25, 25-23, 25-18
SÜRE: 105 dakika (26′ 26′ 28′ 25′)

Trabzonspor 1 puanı uzatmada kurtardı

Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor, Afobe'nin 90+6. dakikada attığı golle deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Bordo-mavililerin, Ekuban ile 1 penaltı atışından yararlanmadığı maçı Antalyaspor, 10 kişi tamamladı.

Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 12. dakikasında konuk Trabzonspor penaltı kazandı. Ekuban'ın kullandığı penaltı atışında Fraport-TAV Antalyaspor kalecisi Boffin, gole izin vermedi. 

Ev sahibi Antalyaspor, Amilton'un 25. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

33. dakikada Antalyaspor'da Ersan Adem Gülüm, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlk yarı ev sahibinin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin son anlarında rakibine büyük baskı kuran konuk Trabzonspor, 90+6. dakikada Afobe ile 1-1'lik eşitliği yakaladı. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

Bu sonuçla Antalyaspor puanını 25'e; Trabzonspor ise 27'e çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Ekuban'ın şutunda Ersan Adem Gülüm'ün ceza sahası içinde topa eliyle müdahale ettiğine karar veren hakem Ali Palabıyık, penaltı noktasını işaret etti.

PENALTI KAÇTI: 12. dakikada penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Ekuban, meşin yuvarlağı sağ köşeye gönderdi. Doğru tahmin ettiği köşeye uzanan kaleci Boffin, gole izin vermedi.

GOL: 25. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Fredy'in sağ kanattan ortasında arka direk önünde topla buluşan Amilton, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

KIRMIZI KART: 33. dakikada Fraport TAV Antalyaspor 10 kişi kaldı. Mücadeledeki ilk sarı kartını penaltı pozisyonunda gören Ersan Adem Gülüm'ün, orta sahadan üst üste çalımlarla hızlı hücuma çıkan Abdülkadir Ömür'e müdahalesini faul olarak değerlendiren hakem Ali Palabıyık, bu futbolcuya ikinci kez sarı kartını gösterdi. Böylece ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Ersan Adem Gülüm, oyun dışı kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası dışından sert şutunda Naldo'ya çarpıp kaleye yönelen topu, kaleci Boffin parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi. 

63. dakikada Marlon'un ceza sahası dışından şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.

67. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topu önünde bulan Nwakaeme'nin şutunda top yandan dışarıya gitti.

GOL: 90+6. dakikada sol kanattan Nwakaeme'nin ortasında topa iyi yükselen Afobe, kafayla meşin yuvarlağı kaleci Boffin'in solundan filelerle buluşturdu: 1-1.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. 

Stat: Antalya

Hakemler: Ali Palabıyık, Ceyhun Sesigüzel, Erdinç Sezertam

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Naldo, Ersan Adem Gülüm, Kudriashov, Hakan Özmert, Nuri Şahin, Gökdeniz Bayrakdar, Fredy (Dk. 83 Jahovic), Amilton (Dk. 70 Doğukan Sinik), Orgill (Dk. 37 Eren Albayrak)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan (Dk. 64 Pereira), Hosseini, Edgar, Marlon, Baker (Dk. 70 Afobe), Abdulkadir Parmak (Dk. 70 Yusuf Sarı), Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny

Goller: Dk. 25 Amilton (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 90+6 Afobe (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 33 Ersan Adem Gülüm (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 13 Fredy, Dk. 69 Hakan Özmert, Dk. 78 Boffin (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 82 Pereira (Trabzonspor)

Borussia Dortmund, Mainz 05'e takıldı

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05 ile 1-1 berabere kaldı. Borussia Dortmund'un Marco Reus ile bir penaltı atışından yararlanmadığı maçta konuk Mainz'in golü Levin Öztunalı'dan geldi.

Borussia Dortmund, Bundesliga’nın 16. haftasında Signal Iduna Park'ta düşme hattında bulunan Mainz 05’i konuk etti.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada Mainz 05, 57. dakikada Levin Öztunalı’nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Borussia Dortmund bu gole 73. dakikada Thomas Meunier ile cevap verdi ve 1-1’lik eşitliği sağladı.

Sarı-siyahlıların 74. dakikada kazandığı penaltıyı Marco Reus gole çeviremedi.

Kalan bölümde gol olmadı ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Borussia Dortmund 29 puanla 4. sırada yer alırken, Mainz 05, 7 puan ve maç fazlasıyla 17. sıraya yükseldi.

Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalarda RB Leipzig, deplasmanda Wolfsburg ile 2-2 berabere kalırken, Werder Bremen sahasında Augsburg’u 2-0 yendi. Hoffenheim - Arminia Bielefeld ve Köln - Hertha Berlin karşılaşmaları ise 0-0 berabere sonuçlandı.

Wolfsburg - RB Leipzig maçında gol düellosu

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) şampiyonluk yarışında yer alan RB Leipzig, deplasmanda Wolfsburg ile 2-2 berabere kaldı.

Wolfsburg ile RB Leipzig arasındaki 16. hafta maçı gol düellosuna sahne oldu. Mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi.  

RB Leipzig’in gollerini 5. dakikada Nordi Mukiele ve 54. dakikada Willi Orban atarken, Wolfsburg’un gollerini 22. dakikada Wout Weghorst ve 35. dakikada Renato Steffen kaydetti.

RB Leipzig 32 puanla 2. sırada bulunurken, Wolfsburg 26 puanla 6. sırada yer alıyor.

Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalarda zirve yarışı veren Borussia Dortmund, düşme hattında bulunan Mainz 05 ile 1-1 berabere kalırken, Werder Bremen sahasında Augsburg’u 2-0 yendi. Hoffenheim - Arminia Bielefeld ve Köln - Hertha Berlin karşılaşmaları ise 0-0 berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe ve Mesut Özil'den heyecanlandıran paylaşım

Fenerbahçe'nin Twitter hesabından saat 19.07'de sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıran bir paylaşım yapıldı. "Gel Gündüzle Gece Olalım..." şarkı sözleriyle yapılan paylaşımı, Mesut Özil sarı-lacivert kalp kullanarak yanıtladı.

Arsenal'de forma giyen Mesut Özil Fenerbahçe yolunda... Fenerbahçe, Mesut Özil transferinin duyurusu için sosyal medyadan ilk paylaşımını 'Gel Gündüzle Gece Olalım' şeklinde yaptı.

Fenerbahçe'nin resmi twitter hesabından 19.07'de yapılan paylaşımda Tarkan'ın 'Gül döktüm yollarına' şarkısından, 'Gel Gündüzle Gece Olalım' ifadesi kullanıldı.

 

 

Mesut Özil, Fenerbahçe'nin paylaşımını sarı-lacivert kalpler ile alıntıladı.

 

Kastamonu Belediyespor, Fransa'dan eli boş döndü

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçında Kastamonu Belediyespor, deplasmanda Fransa'nın Nantes Atlantique takımına 35-26 mağlup oldu.

Nantes kentindeki H Arena'da oynanan mücadeleye Kastamonu Belediyesi GSK iyi başlayamadı. İlk 7 dakikayı 5-0 geride geçen temsilcimiz, devreyi 18-10 geride kapattı. 

İkinci yarıda da hücumda etkili olamayan Kastamonu Belediyesi GSK, maçtan 35-26 mağlup ayrıldı. Temsilcimizde Kurtovic attığı 9 golle maçın en skorer ismi oldu.

Kastamonu Belediyesi GSK, grubundaki 3. maçında 24 Ocak Pazar günü Rus ekibi HC Lada'yı ağırlayacak.

Kastamonu Belediyesi GSK, grubundaki ilk maçında Polonya ekibi MKS Perla Lublin ile 20-20 berabere kalırken, Nantes deplasmanda Rus ekibi HC Lada'ya 32-29 mağlup olmuştu.

MAÇ İSTATİKLERİ

"Mesut Özil ve Arsenal sözleşme feshi için anlaştı"

Ada basınından Fenerbahçe'ye sevindirici haber geldi. Mesut Özil'in sözleşme feshi için Arsenal ile anlaştığı ileri sürüldü.

Reuters'ın The Athletic'e dayandırdığı gelişmeye göre Mesut ile İngiliz kulübü prensip anlaşmasına vardı.

Haberde, yıldız futbolcunun Fenerbahçe'ye transferinin tamamlanması beklendiği dile getirildi.

İddiaya göre, Mesut sezon sonuna kadar alacağı 7 milyon Pound'tan vazgeçti.

Türk asıllı Alman futbolcu, böylelikle bedelsiz bir şekilde sarı lacivertlilere transfer olacak.

Kaynak : TRT SPOR

Başakşehir'de puanlar paylaşıldı

Süper Lig'in 19. haftasında Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, yoğun kar yağışının damga vurduğu mücadelede 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig'in 19. haftasında Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, Aleksic ve Hakan'ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlandı.

İki maçlık galibiyet serisinin ardından iki puan bırakan Medipol Başakşehir, 23 puana ulaştı.

Geçtiğimiz hafta aldığı Gaziantep galibiyetinin moraliyle sahaya çıkan Demir Grup Sivasspor da, bu beraberlikle puanını 23'e çıkardı.

İki takım maç fazlasıyla 10 ve 11. sıralara yerleşirken, Demir Grup Sivasspor averajla rakibinin üstünde kaldı.

Yoğun kar yağışı altında oynanan müsabaka, hakem Alper Ulusoy tarafından üç kez durduruldu. Görevlilerin saha çizgilerinin üzerini temizlemenin ardından hareket kazanan müsabakada her iki takım da futbol oynamakta büyük zorluk yaşadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada, yoğun kar yağışı nedeniyle top değişikliğine gidildi.

11. dakikada Aleksic'in kanattan taşıdığı topa Demba Ba vurdu, top yandan dışarı çıktı.

14. dakikada yine Aleksic'in getirdiği topa vuran Demba Ba, üstten auta gönderdi.

20. dakikada Epureanu, yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

33. dakikada Crivelli'yi düşüren Robin Yalçın, sarı kartla cezalandırıldı.

36. dakikada Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural, yere bıraktığı topu tekrar eline alınca, Medipol Başakşehir çift vuruş kazandı.

GOL: 38. dakikada kullanılan çift vuruşta Aleksic, Deniz Türüç'ün dokunduğu topa sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

GOL: 41. dakikada kullanılan kornerde Medipol Başakşehir savunması, topu bir türlü uzaklaştıramadı. Max Gradel'in ayağından çıkan topu tamamlayan Hakan Arslan, skora dengeyi getirdi: 1-1.

56. dakikada maçın hakemi Alper Ulusoy, karla kaplanan saha çizgilerinin belirlenmesi için oyunu durdurdu.

58. dakikada kullanılan serbest vuruş sonrası ev sahibi ekip Aleksic ile gole yaklaştı ancak sonuç çıkmadı.

68. dakikada, serbest vuruştan gelen ortada Epureanu topu kaleye gönderdi, kaleci Ali Şaşal gole izin vermedi.

72. dakikada karşılaşma, bir kez daha ağırlaşan zemin sebebiyle durduruldu. 

84. dakikada Demba Ba, savunmadan gönderilen uzun topu kafayla ağlara gönderdi ancak maçın hakemi Alper Ulusoy, Senegalli yıldızın rakibini ittiği gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

90 dakikalık süre sonunda Alper Ulusoy, müsabakaya 7 dakika ilave etti.

90+4. dakikada Yatabare'nin ceza yayından çektiği şut, karla kaplı zeminde yumuşarak kaleci Volkan'da kaldı.

90+6. dakikada Appindangoye, topu uzaklaştırmak isterken yaptığı hamle nedeniyle sarı kart gördü. Hakem Alper Ulusoy, pozisyon sonrasında itirazlarını sürdüren yedek kulübesindeki Mahmut Tekdemir için de kartına başvurdu.

Gaziantep FK, Hes Kablo Kayserispor engelini aştı

Sumudica'nın görevden ayrılması sonrası ilk lig maçına çıkan Gaziantep FK, Kayserispor'u konuk etti. Ev sahibi ekip mücadeleden 2-1 üstün ayrılmayı bildi.

Süper Lig'in 19. haftasında Gaziantep FK, Kayserispor'u konuk etti.

Sumudica'nın görevden ayrılması sonrası ilk lig maçına çıkan Gaziantep FK, 31. dakikada Kayserisporlu Kvrzic'in kendi kalesine attığı golle öne geçti. 61. dakikada Kayserispor, Dimitrios Kolovetsios ile beraberliği yakalasa da ev sahibi ekip, 77. dakikada Alexandru Maxim'in penaltı golüyle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla ligdeki 9. galibiyetini alan Gaziantep FK, puanını 34'e çıkardı ve maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşti.

Son 2 maçını kazanarak çıkış yakalayan konuk Kayserispor ise Gaziantep FK deplasmanından eli boş döndü ve 16 puanda kaldı.

Süper Lig'in 19. haftasında Gaziantep FK, Hes Kablo Kayserispor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

26. dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantep FK atağında Kenan Özer'in çevirdiği topu, kaleci Doğan elinden kaçırdı. Muhammet Demir'e çarpan top az farkla auta gitti.

GOL: 31. dakikada sağ kanattan Oğuz Ceylan'ın ortasında ceza alanı içinde Kvrzic, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

37. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında Mirallas'ın pasıyla ceza alanında buluşan Maxim, kötü bir vuruş yaptı ve kaleci Doğan Alemdar topu rahatlıkla kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gaziantep FK'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada hızlı gelişen Gaziantep FK atağında ceza alanında topla buluşan Muhammet Demir, yakın mesafeden kötü bir vuruş yaptı, top kaleci Doğan Alemdar'da kaldı.

GOL: 61. dakikada Hes Kablo Kayserispor beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Avramovski'nin kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Kolovetsios, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1.

63. dakikada ceza alanında topla buluşan Pedro Henrique, topu rakibinden kurtarıp kaleye şut çekti ancak top yan direkten oyun alanına geri döndü.

71. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Oğuz Ceylan, Ackah'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Halil Umut Meler önce korneri işaret etti ardından VAR'ın uyarısıyla pozisyonu tekrar inceledi.

73. dakikada VAR incelemesinin ardından Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi.

GOL:  76. dakikada penaltı atışını kullanan Maxim, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

89. dakikada sağ kanattan gelişen konuk ekibin atağında Pedro Henrique'nin ceza alanına ortasında İlhan kafayı vurdu, top az farkla auta gitti.

Karşılaşma, Gaziantep FK'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. 

Stat: Gaziantep Kalyon

Hakemler: Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, İlker Takpak 

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Alin Tosca, Papy Djilobodji, Pawel Olkowski, Güray Vural, Amedej Vetrih, Alexandru Max, Kevın Mirallas, Kenan Özer, Muhammet Demir 

Yedekler: Çağlar Şahin Akbaba, Aziz Tetteh Junior Morais, Kubilay Aktaş, Andre Felipe, Miraz Cihan, Enver Cenk Şahin, Zvonimir Kozulj, Furkan Soyalp

Teknik Direktör: Erdal Güneş

Kayserispor: Doğan Alemdar, Zoran Kvrzic, Cristian Sapunaru, Dimitrios Kolovetsios, Aziz Behich, Joseph Attamah, Manuel Fernandes, Aaron Lennon, Daniel Avramovski, Pedro Henrique, Wilfried Kanga

Yedekler: İsmail Çipe, Oğuzhan Çapar, Harisson Manzala, Emre Demir, , Muğdat Çelik, Nurettin Korkmaz, İlhan Parlak, Adem Doğan, Gustavo Campanharo, Yaw Ackah

Teknik Direktör: Dan Petrescu

Goller: Zoran Kvrzic (dk. 31 k.k.), Alexandru (dk. 75 pen.) (Gaziantep FK), Dimitrios Kolovetsios (dk. 61) (Kayserispor)

Sarı kartlar: Amedej Vetrih (Gaziantep FK), Kanga, Kvrzic (Kayserispor)

Beşiktaş'ın Galatasaray maçı kamp kadrosu belli oldu

Beşiktaş’ta Adem Ljajic uzun bir sürenin ardından maç kadrosuna dahil edilirken, Ajdin Hasic kadroda yer almadı

Süper Lig'in 19. haftasında yarın Galatasaray'ı ağırlayacak Beşiktaş, derbi maçın hazırlıklarını tamamladı.

Adem Ljajic uzun bir sürenin ardından maç kadrosuna dahil edilirken, Ajdin Hasic kadroda yer almadı. Cezalı Welinton’un dışında yabancı sınırından dolayı Hasic kadroya dahil edilmedi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Sergen Yalçın yönetimindeki antrenman, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Isınma ve istasyon koşularıyla başlayan antrenmanda çeşitli pas ve taktik programının yer aldığı uygulamalar yapıldı. İdman, tam sahada oynanan taktik maçı sonrası yapılan şut çalışması ile tamamlandı.

Siyah-beyazlı ekip, idmanın ardından kampa girdi. 

Beşiktaş'ın Galatasaray maçı kamp kadrosu

THY Euroleague'de 19. Haftanın MVP’si Nemanja Nedovic

Yunan kulübü Panathinaikos OPAP'ın Sırp basketbolcusu Nemanja Nedovic, THY Euroleague'de haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Nedovic, takımının Fransız ekibi ASVEL'i 88-71 yendiği 19. hafta karşılaşmasında 40 verimlilik puanıyla oynayarak haftanın MVP'si oldu.

ASVEL'e karşı 33 sayı, 6 asist, 5 ribaunt üreten Sırp oyuncu, bu sezon 2. kez bu unvana layık görüldü.


Göztepe, Konya'dan 3 puanla döndü

Süper Lig’in 19. haftasında İttifak Holding Konyaspor, Göztepe’yi konuk etti. Karşılaşmayı 3-2 kazanan konuk ekip, ligde 6 maç aradan sonra galip geldi. Göztepe'de yeni transfer Peter Zulj, ilk maçında 2 gol atarak galibiyette önemli rol oynadı.

Ligde oynadığı son 6 karşılaşmada 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldıktan sonra İlhan Palut'la yollarını ayıran Göztepe, Teknik Sorumlu Yasin Güleryüz'ün takımın başında çıktığı maçta, İttifak Holding Konyaspor deplasmanından 3 puanla ayrılmasını bildi.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Mihojevic ile 30 ve 58. dakikalarda ise takımla ilk maçına çıkan Peter Zulj kaydetti.

Ev sahibi İttifak Holding Konyaspor'da 54. dakikada Cikalleshi ile 62. dakikada Hadziahmetovic'in attığı goller, mağlubiyete engel olmaya yetmedi.

Bu sonuçla ligdeki 5. galibiyetini alan Göztepe, 10. sıradaki 22 puanlı İttifak Holding Konyaspor'u yakaladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Berkan sol kanattan ceza yayı üzerine çevirdi. Soner topu kontrol edip şutunu çekti ancak kaleci Sehic gole izin vermedi.

17. dakikada Göztepe’de sol çaprazdan kullanan Berkan’ın serbest vuruşunda arka direkte iyi yükselen Mihojevic kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 0-1

26. dakikada Konyaspor’da sol kanattan yapılan orta savunmadan döndü ve Cikalleshi’nin önünde kaldı. Cikalleshi’nin şutunda kalcei İrfan Can’ın uzandığı top üst direğe çarparak dışarı çıktı.

30. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında sol kanattan ilerleyen Ndiaye, ceza sahasında Zulj’u topla buluşturdu. Zulj düzgün vurdu ve farkı ikiye çıkaran gölü kaydetti. 0-2

34. dakikada Konyaspor atağında ceza alanına yapılan ortada Jevtovic kafayı vurdu. Kaleci İrfan Can’dan seken top, direkten geri geldi ve İrfan Can’ın ellerinde kaldı.

54. dakikada Zymer Bytyqi'nın kullandığı kornerde vuruşu yapan Sokol Cikalleshi, farkı 1'e indiren golü atıyor. 1-2

58. dakikada Peter Zulj, Halil'in asistinde ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor. 1-3

62. dakikada ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Amir Hadziahmetovic, farkı 1'e indiren golü atıyor. 2-3

66. dakikada ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Berkan Emir tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

78. dakikada İttifak Holding Konyaspor takımından Zymer Bytyqi sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

86. dakikada Amir Hadziahmetovic, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci İrfan Can Eğribayat kurtarıyor.

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR 2-3 GÖZTEPE

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Fırat Aydınus, Alpaslan Dedeş, Kemal Yılmaz

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Anicic, Abdülkerim Bardakçı, Ömer Ali Şahiner, Jevtovic, Diomande, Shengelia, Hadziahmetovic, Cikalleshi, Kravets

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Titi, Mihojevic, Berkan Emir, Zulj, Nwobodo, Soner Aydoğdu, Halil Akbunar, Tripic, Cherif Ndiaye

Goller: Mihojevic (dk. 17), Zulj (dk. 30 ve 58) (Göztepe) Cikalleshi (dk. 54), Hadziahmetovic (dk. 62) (Konyaspor)

 

Galatasaray'dan müthiş geri dönüş (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında Galatasaray, sahasında OGM Ormanspor'u 89-87 mağlup etti.

Karşılaşmaya etkili bir oyun ile başlayan OGM Ormanspor, ilk periyottan 28-20 üstünlükle ayrıldı.

Konuk ekip, ilk periyottaki üstün oyununu ikinci çeyrekte de devam ettirerek farkı arttırdı. OGM Ormanspor, soyunma odasına 55-39 önde girdi.

Üçüncü periyotta hücumda daha etkili bir oyun sergileyen Galatasaray, bulduğu sayılarla farkı azaltmaya başladı. Konuk ekip, ürettiği sayılarla farkı 9 sayıda tutarak maçın son periyoduna 73-64 önde girmeyi başardı.

Karşılaşmanın son periyoduna etkili bir başlangıç yapan Galatasaray, üst üste bulduğu sayılarla farkı kapatmayı başardı. Ev sahibi ekip, büyük çekişme içinde geçen mücadeleyi 89-87 kazandı.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Emin Moğulkoç, Mehmet Şahin, Özge Şentürk

Galatasaray: Trice 12 , Macon Jr 5, Motum 15, Williams 10, Hüseyin Göksenin Köksal 9, Jefferson 16, Barış Ermiş 14, Yiğit Arslan 8, Ayberk Olmaz

OGM Ormanspor: Holloway 20, Hagins 7, Kikanovic 15, Erol Can Çinko 18, Kloof 6, Kidd 10, Efe Ergi Tırpancı 6, Cevher Özer 5, Kadir Bayram

1.Periyot: 20-28

Devre: 39-55

3.Periyot: 64-73

 



Basketbolda derbi heyecanı

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasındaki derbi maçında Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş yarın karşı karşıya gelecek.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak karşılaşma, saat 13.00'te başlayacak.

Geride kalan 16 haftada 13 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Fenerbahçe Beko, 2. sırada bulunuyor. 7 galibiyet ve 9 mağlubiyeti bulunan Beşiktaş ise 10. sırada yer alıyor. Ligin ilk 6 haftasında kazanamayan siyah-beyazlı ekip, 7 galibiyeti son 10 maçta elde etti.

İki takım arasında ligin ikinci haftasında oynanan derbiyi sarı-lacivertli ekip, 83-74 kazanmıştı.


17 OCAK 2021 PAZAR


13:00 Fenerbahçe Beko - Beşiktaş
ING Basketbol Süper Ligi top_basket TRT Spor 2

 

MHK, Erkan Özdamar'ı görevden aldı! Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı sonrası...

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'in 19. haftasında oynanacak Antalyaspor - Trabzonspor maçının hakem kadrosunda değişikliğe gitti. Türkiye Kupası'nda oynanan Fenerbahçe maçının hakemi Ümit Öztürk ve VAR hakemi Erkan Özdamar, görevlerinden alındı.


Spor Arena Özel - Süper Lig'in 19. haftasındaki Antalyaspor - Trabzonspor mücadelesini Erkan Özdamar'ın yöneteceği açıklanmıştı.

Türkiye Kupası maçlarının ardından Özdamar'ın performansını yeterli bulmayan MHK, Antalya'daki maça Ali Palabıyık'ı atadı.

OTELE YERLEŞTİ, KARARI ÖĞRENDİ

Erkan Özdamar, görevden alındığını Antalya'da konaklayacağı otele yerleştikten sonra öğrendi.

FENERBAHÇE-KASIMPAŞA MAÇI ÇOK KONUŞULDU, TEPKİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında Mert Hakan Yandaş ile Aytaç Kara arasında yaşanan pozisyon sonrasında verilen kararlara sarı-lacivertlilerden tepki gelmişti.

Pozisyonda hakem Ümit Öztürk yalnızca Mert Hakan Yandaş'a kırmızı kart gösterirken Aytaç Kara için VAR incelemesi yapılmaması gündem olmuştu.
Fenerbahçe'nin resmi sitesinde ise karşılaşmanın VAR hakemi Erdan Özdamar ile ilgili sert bir açıklama yayınlanmıştı.

ÜMİT ÖZTÜRK DE GÖREVDEN ALINDI

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının orta hakemi Ümit Öztürk'ün de görevden alındığı öğrenildi. Öztürk'ün bu hafta VAR hakemi olarak görev yapması bekleniyordu.


TFF RESMİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

Türkiye Futbol Federasyonu, Antalyaspor - Trabzonspor maçının hakemini resmen değiştirdi. Spor Arena'nın saatler öncesinden duyurduğu gibi mücadeleyi Erkan Özdamar'ın yerine Ali Palabıyık yönetecek.

hurriyet.com.tr

"Oğlum Premier Lig'de oynamalı"

TFF 1. Lig ekibi Altay'dan sezon başında Fransa'nın Olympique Lyon takımına transfer olan Cenk Özkaçar'ın babası Engin Özkaçar, oğluyla ilgili esas hedeflerinin 3 sene sonra İngiltere Premier Lig'de oynaması olduğunu ifade etti.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nin (ASDD) bu yıl 4'üncü kez verdiği Erdoğan Tözge Altay'a Hizmet Ödülü'nü Cenk Özkaçar adına alan baba Engin Özkaçar, "Bu ödül ailemizi onurlandırdı. Oğlumuzun bu ödüle layık görülmesi ve tarihe geçecek olması bizim için son derece gurur verici" dedi. 

Cenk'e her zaman destek olduklarını vurgulayan Engin Özkaçar, "Bu süreç gelene kadar Cenk çok çalıştı ve özveride bulundu. Çocuğumuzun 3 sene boyunca denize gittiğini dahi bilmiyorum, götürmedim. Devamlı çalıştık. Sezon biterdi ama Cenk antrenmanlara devam ederdi. Kolay bir süreç olmadı. Hem bizler için hem de Türk milleti için gurur verici. Orada Türkiye'yi temsil ediyor, en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Ailesi olarak her zaman arkasındayız" diye konuştu.

"Fransızca çalışıyor"

İlk imzayı attığında pandemi nedeniyle ebeveynleri olarak Cenk'in yanına Fransa'ya gidemediklerini, halen de bu konuda zorluklar yaşadıklarını belirten baba Engin Özkaçar, "19 yaşında çocuk tek başına Fransa'ya gitti. İlk başta Fransızca konuşmayı geliştirmesi lazım. Lyon kulübü haftanın 4-5 günü Cenk'in evine Fransızca hocası gönderiyor. Derslerini çalışıyor. Antrenmanları yoğun geçiyor. Cenk için kolay değil, zor bir süreç. Ben inanıyorum çocuğuma. Mutlaka zamanı geldiğinde oynayacak. Şu anda bir eğitim alıyor diye düşünüyorum. Daha da iyi olacak zamana ihtiyacı var" yorumu yaptı.

"Bizim gözümüzde çocuk"

Oğlunun İzmir'i ve kendilerini özlediğini belirten Engin Özkaçar, "2-3 gün izni olsa atlıyor geliyor. Burada soluklanıyor ve tekrar dönüyor. Onun pencerisinden baktığında hakikaten zor. Çünkü benim gözümde halen çocuk gibi. Şu an 20 yaşında 1.90 boyunda ama halen çocuk gibi bizim gözümüzde. O süreci atlacağına, başaracağına inanıyorum. Altay Spor Kulübü'nü ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

"Premier Lig'de oynamalı"

Hedeflerinde Cenk'in A Milli Takım'da forma giymesinin olduğunu kaydeden baba Özkaçar, "Esas benim hedefim 3 sene sonra İngiltere Premier Ligi'nde oynaması lazım. Hedef koymazsak bir yere varamayız. Hep diyorum, disiplinin olduğu yerde başarı vardır. Çocuklarıma bunu aşılıyorum. Cenk de o konuda çok disiplinli. İşine saygılı, profesyonelce yaşantısını sürdürüyor" diye konuştu.

Oğlunun Fransa'da Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'le iletişim halinde olduğunu ifade eden Engin Özkaçar, "Lille deplasmanında oturup sohbet etmişler. Uzak oldukları için maçtan maça görüşüyorlar ama telefonla görüşüyorlar" şeklinde konuştu.

Cenk: Çok çalışacağım

Altay Sosyal Dayanışma Derneği tarafından 4. Erdoğan Tözge Altay'a Hizmet Ödülü'nün kendisine verilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Cenk Özkaçar, gönderdiği videoyla siyah-beyazlı camiaya şöyle seslendi:

"Beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederim. İnşallah öncelikle ülkemi, ardından Altay altyapısından yetişmiş bir genç olarak kulübümün vizyon ve misyonunu Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Başarılarımın devamıyla sizi gururlandırmak için çok çalışacağım."

Özaltay'dan sonra ilk

ASDD Başkanı Aybars Akoğlu, "Kulübümüze çok büyük hizmetleri olan Erdoğan Bey'in ismini ölümsüzleştirmek için bu ödülü her yıl veriyoruz. İlk ödülü Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu'na ikinci ödülü eski kaptanımız Murat Uluç'a, son ödülü ise gol kralımız Marco Paixao'ya layık görmüştük. Bu kez ödülümüzü Vahap Özaltay'dan sonra ilk defa Altay'dan yurt dışına transfer olan ve kulübümüzü onurlandıran Cenk'e vermek istedik. Onun başarıları bizi gururlandırıyor, onurlandırıyor. Onu çok daha iyi yerlerde gördükçe alkışlamaya ve gurur duymaya devam edeceğiz" yorumu yaptı.

Kaynak : DHA

İngiltere futbolunun tarihine geçen golcü: Wayne Rooney

İngiltere Championship ekibi Derby County'de teknik direktörlük görevine getirilen ve aktif futbolculuk kariyerine son veren Wayne Rooney, arkasında başarılarla dolu bir kariyer bıraktı.

Rooney, genç yaşta adım attığı yeşil sahalara, İngiltere futbolunun tarihe geçen isimlerinden biri olarak veda etti.

Henüz 18 yaşındayken 30 milyon sterlin gibi yüksek bir bonservis bedeliyle Manchester United'ın yolunu tutan Rooney, kariyeri boyunca elde ettiği tüm kupaları efsanesi haline geldiği kırmızı-siyahlı ekiple kazandı.

Kariyerinin ilk golü, yenilmezlik serisini bitirdi

Liverpool'un banliyölerinden Croxteth'te 24 Ekim 1985'te dünyaya gelen Rooney'nin futbol aşkı, öğrencilik yıllarında başladı.

Futbol oynamasına izin verilmemesine kızarak okulun laboratuvarının duvarına tekmeyle zarar verdiği için iki gün ceza alan Rooney, 11 yaşında Everton'ın altyapısına girdi.

Profesyonel futbol kariyerine 16 yaşında adım atan İngiliz forvet Rooney, Everton'ın ligde 30 maç yenilgi yüzü görmeyen Arsenal'ı 2-1 yendiği karşılaşmada ilk golünü kaydetti.

Everton ile Arsenal arasında oynanan lig maçında 80. dakikada oyuna giren Rooney, 1-1 devam eden mücadelenin son dakikasında attığı golle hem kariyer açılışı yaptı hem de 30 maç namağlup olan Arsenal'ın bu serisini sonlandırdı. O yılların gözde ekibi Arsenal, Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Patrick Vieira ve Robert Pires gibi isimlerle bir sonraki sezon namağlup şampiyonluk yaşadı.

Manchester United'da geçirdiği 13 yıldan sonra altyapısından yetiştiği kulübe yeniden imza atan Rooney, profesyonel olarak 3 sezon (2002-2004 ve 2017-2018) formasını giydiği Everton'da 117 maçta 28 gol buldu.

Manchester United'a rekor ücretle transfer oldu

Everton'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Rooney, 18 yaşındayken 30 milyon sterlinlik bonservis bedeliyle Manchester United'ın yolunu tuttu.

Bu rakam, o dönem 20 yaşından küçük bir futbolcuya verilen en yüksek bonservis olarak tarihe geçti.

Everton formasıyla iki sezonda 17 kez rakip fileleri havalandıran genç yıldızı 14 yaşından bu yana takip eden Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson, Rooney'e ilk şansı Avrupa kupasında karşılaştığı Fenerbahçe önünde verdi.

2004-05 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında Old Trafford Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırlayan Manchester United, rakibini 6-2 gibi farklı bir skorla geçerken Rooney Manchester kariyerine "hat-trick"le başladı.

18 kupa sevinci yaşadı 

Wayne Rooney, 2004 yılında transfer olduğu Manchester United ile 18 kupa kaldırdı.

Rooney'nin yer aldığı kadrosuyla ilki 2006-2007 sezonunda olmak üzere İngiltere Premier Lig'de 5 kez ipi göğüsleyen Manchester temsilcisi, 2007-2008 sezonunda Chelsea'yi penaltı atışlarıyla mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

2016-2017 sezonunda Avrupa Ligi'ni kazanan Manchester United'ın kadrosunda yer alan Rooney, takımıyla 5 Community Shield, 4 Lig Kupası, birer Federasyon Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferi yaşadı.

DC United ve Derby County kariyeri

Rooney, Everton ve Manchester United'da oynadıktan sonra 2018'de ABD'nin DC United ekibine transfer oldu.

DC United ile iki sezonda 52 maça çıkan Rooney, ABD kariyerini 25 golle tamamladı.

Manchester United ve İngiltere Milli Takımı'nın en golcü futbolcusu konumundaki Rooney, Ocak 2020'de oyuncu-antrenör olarak Derby County'ye imza attı.

Kasım 2020'de Phillip Cocu'nun ayrılmasının ardından Derby County'nin geçici teknik direktörlüğünü üstlenen Rooney, daha sonra resmi olarak göreve getirildi.

Futbolculuk kariyerine 35 yaşındayken son verdiği Derby County'de 35 karşılaşmada forma giyen Rooney, rakip fileleri 7 defa havalandırdı.

Rekorların adamı Rooney 

Wayne Rooney, 559 karşılaşmada 253 gol attığı Manchester United'ın en fazla gol atan futbolcusu unvanını, 546. maçta yakaladı. Önceki rekoru elinde tutan Bobby Charlton, 249 golü 758 maçta atmıştı. 

Manchester United kariyerindeki gol perdesini Fenerbahçe maçıyla 2004'te açan Rooney, 50. golünü 2007'de Bolton'a, 100. golünü 2009'da Wigan'a, 150. golünü 2011'de Arsenal'a, 200. golünü 2013'te Bayer Leverkusen'e, 250. golünü ise 2017'de Stoke City'ye karşı kaydetti.

Kulübündeki başarısını milli takıma da taşıyan Rooney, 120 kez formasını giydiği İngiltere adına 53 gol kaydederek bu alanda da 49 golle rekoru elinde bulunduran Charlton'ı geride bıraktı.

Dolmabahçe’de 1 milyar 380 milyon TL’lik derbi

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin kadro değerleri 1 milyar 380 milyon TL.

Süper Lig’in 19. haftasında oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor.

Transfermarkt’ın verilerine göre Aslan; kadrosunda yer alan futbolcuların 78 milyon Euro’luk değeriyle ligde ikinci sırada yer alıyor.

Kartal'ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 75 milyon Euro ve ligde beşinci sırada bulunuyor

Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 380 milyon TL.

Sahanın en değerlisi Marcao olacak

Galatasaray’ın Brezilyalı savunmacısı Marcao, 12 milyon Euro değeri ile derbide sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-kırmızılılarda Marcao’nun ardından Christian Luyindama’nın 7.5 milyon Euro ve Emre Kılınç’ın da 6.5 milyon Euro değeri bulunuyor. Beşiktaş’ın ise en değerli isimleri 7 milyon Euro değerleri ile Rachid Ghezzal ile Vincent Aboubakar. İkiliyi 6.5 milyon Euro değeri ile Josef de Souza takip ediyor.
Kalecilere bakıldığında Beşiktaşlı Ersin Destanoğlu’nun 1.3 milyon Euro, Galatasaraylı Okan Kocuk’un ise 900 bin Euro piyasa değeri bulunuyor.

Kaynak : TRT SPOR

Filede dev derbi TRT SPOR 2'de

Misli.com Sultanlar Ligi 18. Hafta erteleme maçında yarın, derbi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe Opet'in Eczacıbaşı VitrA'yı konuk edeceği bu zorlu karşılaşma, saat 17.00'den itibaren TRT SPOR 2 ekranında naklen yayınlanacak.

Misli.com Sultanlar Ligi'nin 18. Hafta erteleme mücadelesi, dev bir heyecana sahne olacak.

Ligin 2. sırasındaki Fenerbahçe Opet, 3. sıradaki Eczacıbaşı VitrA'yı konuk edecek.

Burhan Felek Salonu’nda oynanacak bu zorlu mücadele, saat 17.00'den itibaren TRT SPOR 2 ekranından naklen yayınlanacak.

Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş - Galatasaray rekabetinden ilginç notlar

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 347 maçın sığdığı 97 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı.

Rekabetin ilk randevusu olan 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti.

Galatasaray adına ilk golü ise 31 Temmuz 1925'te Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin ikinci maçında Mehmet Leblebi kaydetti.

Rekabetin golcüleri

İki takım arasındaki rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en skorer futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ta ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.

Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. Galatasaray'da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü var.

Bir maçta en çok gol atanlar

İki takım arasındaki rekabette bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanelerinden Gündüz Kılıç.

Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta fileleri 5 kez havalandırarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.

Ayrıca, Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı, daha sonra Beşiktaş forması da giyen Adrian Ilie ile Milan Baros, bir maçta üçer gol atma başarısını gösterdi.

En farklı skorlu galibiyetler

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme karşılaşmasında elde edildi.

Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş ise rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 17 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'ta 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.

Seyircisiz derbiler

Beşiktaş ile Galatasaray'ın 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları derbi müsabakası, tarihe geçti.

Galatasaray'ın bir önceki sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılan karşılaşma, rekabetin 97 yıllık tarihinde bir ilk olarak yerini aldı.

İki takım arasındaki seyircisiz bir başka derbi de geçen sezon yaşandı.

Türk Telekom Arena'daki derbi maç, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'de de görülmeye başlaması üzerine taraftar alınmadan oynatıldı. Bu mücadelenin sonrasında lig uzun bir süre tatile girdi.

En çok oynayanlar

Rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor.

Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giydi. İkinci sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.

 En gollü maçlar

Rakipler arasında şimdiye dek yapılan en gollü maçta, meşin yuvarlak toplam 11 kez ağlara gönderildi.

Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'ta 9-2 kazandığı karşılaşmada filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 347 müsabaka içinde seri penaltılar dışında bir maçtaki en yüksek skor sayısı olarak tarihe geçti.

Rekabette ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'teki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazandı, filelere toplam dokuzar gol gitti.

4-4'lük maçlar

Taraflar arasındaki maçlarda en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı.

İki takım arasında 4 Ocak 1935'te Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi karşılaşması, 11 Mayıs 1940'ta Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası müsabakası, 16 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'ndaki Milli Küme maçı ve 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig derbisi 4-4 berabere sonuçlandı.

Galibiyet hasreti çekilen yıllar

İki takım, 96 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı.

Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da rakibini yenemedi.

 İki takımda da oynayanlar

Rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.

Son dönemde hem Beşiktaş hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovacevic (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian Ilie, Berkant Göktan, Okan Buruk, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan, Serdar Özkan, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu, Cenk Gönen, Caner Erkin ve Ryan Babel bulunuyor.

En erken derbiyi oynadılar

Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ikinci haftasında BJK İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray (3-3) maçı, aynı zamanda lig tarihinin en erken derbisi olarak kayıtlara geçti

1959 yılında başlayan ligde bundan önce "Üç büyükler" arasındaki en erken derbi, 1981-1982 sezonunun üçüncü haftasında yine Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılmıştı.

Seyirci rekoru kırıldı


Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonundaki maçta Süper Lig tarihinin seyirci rekoru kırıldı.

Siyah-beyazlı takımın ev sahipliğinde, 22 Eylül 2013 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbiyi deplasman yasağı nedeniyle tamamı Beşiktaşlı 76 bin 127 biletli seyirci izledi ve bu rakam lig tarihinin seyirci rekoru olarak kayıtlara geçti.

Ligin daha önceki seyirci rekoru, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 21 Eylül 2003 tarihinde yine Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbide 70 bin 125 kişiyle kırılmıştı.

Yarıda kalan derbi

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonunun 5. haftasında seyirci rekorunun kırıldığı derbi, saha olayları nedeniyle yarıda kaldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar, 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle öne geçti.

Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo'nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.

Karl-Anthony Towns koronavirüse yakalandı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Minnesota Timberwolves forması giyen Karl-Anthony Towns, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. 

Towns, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

25 yaşındaki basketbolcunun annesi, aynı hastalık nedeniyle geçen yılın nisan ayında 59 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

2 kez all-star seçilen Towns, bu sezon maç başına 22 sayı, 12,5 ribaunt ve 2,8 blok üretiyor.

Cedi Osman, Cleveland Cavaliers'ı sırtladı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, New York Knicks'i 106-103 yendikleri mücadelede 25 sayı kaydetti.

NBA'e 7 maçla devam edildi. Detroit Pistons-Washington Wizards, Minnesota Timberwolves-Memphis Grizzlies ve Phoenix Suns-Golden State Warriors karşılaşmaları, takımlardaki yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi.

Cavaliers, evinde oynadığı Knicks mücadelesini 106-103 kazandı. 33 sayı, 23 ribauntla "double double" yapan Cavaliers pivotu Andre Drummond, sahanın en etkili ismi oldu. 25 sayı, 5 asist, 3 ribaunt ve 2 top çalmayla oynayan Cedi Osman ise kendi adına sezonun en yüksek skoruna ulaştı.

Kariyerinde 20 sayı ve 20 ribaunt barajlarını geçtiği 43. maçı oynayan Drummond, Hakeem Olajuwon'u geride bırakarak bu alandaki 3. en iyi istatistiğe imza attı. Listenin ilk iki sırasında Moses Malone (109) ve Dwight Howard (51) bulunuyor.

Knicks'te Julius Randle 28 sayı, 6 ribaunt, 6 asistle mücadele etti. Immanuel Quickley 23, R.J. Barrett ise 20 sayı attı.



Lakers hız kesmiyor

Son şampiyon Los Angeles Lakers, sahasında New Orleans Pelicans'ı 112-95 yenerek üst üste 5'inci, son 10 karşılaşmasında 9. galibiyetini aldı.

6 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Lakers'ta 21 sayı, 11 asist, 8 ribaunt üreten LeBron James, 17 sayı, 6 ribaunt, 5 asist, 3 top çalma, 3 blokla oynayan Anthony Davis ve kenardan gelerek 16 sayı kaydeden Montrezl Harrell öne çıktı.

Pelicans'ta Zion Williamson'ın 21 sayı, 12 ribaunt ve Brandon Ingram'in 20 sayı, 5 asistlik performansları mağlubiyeti önleyemedi.



Sonuçlar

Boston Celtics-Orlando Magic: 124-97

Milwaukee Bucks-Dallas Mavericks: 112-109

Cleveland Cavaliers-New York Knicks: 106-103

Oklahoma City Thunder-Chicago Bulls: 127-125 (uzatmada)

Utah Jazz-Atlanta Hawks: 116-92

Los Angeles Lakers-New Orleans Pelicans: 112-95

Sacramento Kings-Los Angeles Clippers: 100-138

Beşiktaş ile Galatasaray 348. randevuda

Süper Lig’in 19. haftasında karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 348. kez rakip olacak. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılıların 122-111 üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig’in 19. haftasındaki derbi mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 19.00’da Vodafone Park’ta karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan haftalarda siyah-beyazlılar 35 puan ve averajla liderlik koltuğunda oturuyor. Sarı-kırmızılılar ise 33 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

348. randevu

Beşiktaş ile Galatasaray rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı’nda oynanan maçla başladı. O müsabakayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı. İki takım arasındaki rekabette bugüne kadar 347 kez kozlar paylaşıldı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 122 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 111 kez rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray’ın 484 golüne Beşiktaş 453 ile karşılık verdi.

Ligde Galatasaray önde

İki takım Süper Lig tarihinde ise 124 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 45, siyah-beyazlılar ise 36 kez gülen taraf oldu. 43 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 150 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal ise 129 kez gol sevinci yaşadı.

İki takım arasındaki son 10 maç

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 resmi maçta ise siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 9 lig ve 1 TFF Süper Kupası karşılaşmasında Beşiktaş 5 kez sahadan galip ayrılırken, Galatasaray ise 2 kez rakibini mağlup etti, 3 müsabaka ise berabere sona erdi. Berabere biten TFF Süper Kupa mücadelesinde, sarı-kırmızılı ekip penaltılarla kupaya uzanmayı başarmıştı. Son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

08.05.2016 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 (Lig)
13.08.2016 Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 1 (Penaltı sonucu: 0-3) (TFF Süper Kupa)
24.09.2016 Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2 (Lig)
27.02.2017 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 (Lig)
02.12.2017 Beşiktaş: 3 - Galatasaray: 0 (Lig)
29.04.2018 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 (Lig)
02.12.2018 Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 (Lig)
05.05.2019 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 (Lig)
27.10.2019 Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 (Lig)
15.03.2020 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 0 (Lig)

Çaykur Rizespor'da pozitif vaka sayısı 5'e yükseldi

Çaykur Rizespor'da 2 futbolcu ve 1 yardımcı teknik ekip personelinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Kulüpte, Kovid-19 testi pozitif olanların sayısı 5’e yükseldi.

Çaykur Rizespor'da sporcu, teknik heyet ve ilgili yöneticilere pazar günü oynanacak Yeni Malatyaspor maçı öncesi yapılan Kovid-19 PCR testi sonuçları açıklandı. 2 futbolcu ve 1 yardımcı teknik ekip personelinin tesitinin pozitif çıkmaıs ile kulüpte pozitif vaka sayısı 5'e yükseldi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, "Kulübümüzün, Süper Lig’in 19. haftasında 17 Ocak 2021 Pazar günü saat 16:00’da Yeni Malatyaspor ile yapacağı müsabaka öncesi sporcu, teknik ekip ve ilgili yöneticilere yapılan Covid-19 PCR testleri neticesine göre, 2 futbolcumuz ve 1 yardımcı teknik ekip personelimizde pozitif sonuç rapor edilmiştir. Böylece kulübümüzde Covid-19 PCR testi pozitif olarak rapor edilenlerin sayısı 5’e yükselmiştir. Sporcularımız ve personelimiz izole edilmiş olup, mevcut algoritmalar rehberliğinde gerekli takip ve tedavi süreçleri başlatılmıştır" dedi.

 

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 20. Hafta Maç Özetleri

14 Ocak 2021 Perşembe

20:30 Anadolu Efes - Khimki Moskova: 99-60


22:00 Alba Berlin - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 70-84


22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - TD Systems Baskonia: 91-82


15 Ocak 2021 Cuma

20:00 Zenit St. Petersburg - Zalgiris Kaunas: 77-65


20:00 Fenerbahçe Beko - Panathinaikos Opap: 100-74


20:00 CSKA Moskova - Barcelona: 75-88


22:30 Bayern Münih - Real Madrid: 75-81


22:30 Olympiakos - LDLC ASVEL: 63-69


23:00 Valencia BC - Kızıl Yıldız: 91-71


THY Euroleague 20. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 20. hafta maçları oynandı.

20. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

14 Ocak 2021 Perşembe

20:30 Anadolu Efes - Khimki Moskova: 99-60

22:00 Alba Berlin - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 70-84

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - TD Systems Baskonia: 91-82

15 Ocak 2021 Cuma

20:00 Zenit St. Petersburg - Zalgiris Kaunas: 77-65

20:00 Fenerbahçe Beko - Panathinaikos Opap: 100-74

20:00 CSKA Moskova - Barcelona: 75-88

22:30 Bayern Münih - Real Madrid: 76-81

22:30 Olympiakos - LDLC ASVEL: 63-69

23:00 Valencia BC - Kızıl Yıldız: 91-71

Puan Durumu 


GYAS+YS-+/-
1. CSKA Moskova 15 5 1661 1551 110
2. Barcelona 14 6 1609 1460 149
3. Real Madrid 13 6 1507 1433 74
4. Zenit St Petersburg 12 6 1383 1313 70
5. AX Armani Exchange Milano 12 7 1532 1479 53
6. Bayern Münih 12 8 1578 1515 63
7. Anadolu Efes 11 9 1587 1535 52
8. Zalgiris Kaunas 11 9 1595 1549 46
9. Valencia Basket 11 9 1635 1625 10
10. Olympiakos 10 9 1483 1489 -6
11. Fenerbahce Beko 10 10 1509 1552 -43
12. Maccabi Playtika Tel Aviv 9 11 1556 1531 25
13. TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 9 11 1586 1574 12
14. ALBA Berlin 7 13 1526 1664 -138
15. Panathinaikos OPAP 6 13 1477 1545 -68
16. Kızıl Yıldız mts 6 13 1395 1470 -75
17. LDLC ASVEL Villeurbanne 6 13 1416 1518 -102
18. Khimki Moskova 2 18 1566 1798 -232

21. Haftanın Programı

21 Ocak 2021 Perşembe

20:00 Zenit St. Petersburg - Anadolu Efes

22:00 Panathinaikos Opap - Khimki Moskova

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Real Madrid

22:45 LDLC ASVEL - Valencia BC

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Bayern Münih

22 Ocak 2021 Cuma

20:00 CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko

21:00 Zalgiris Kaunas - Olympiakos

21:00 Kızıl Yıldız - Barcelona

23:00 TD Systems Baskonia - Alba Berlin