TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

31 Ağustos 2019 Cumartesi

Beşiktaş 2 puan daha kaybetti

Beşiktaş, Süper Lig'in 3. haftasında İstanbul'da Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak, 2 puan daha kaybetti.

Vodafone Park'ta oynanan maçın 90 dakikası karşılıklı atılan gollerle 1-1 eşitlikle sona erdi.
Karadeniz ekibinin golünü 37. dakikada Oğulcan attı. Beşiktaş ise 53. dakikada Vida ile eşitliği sağladı.
Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından 3. hafta sonunda 2 puan daha kaybederek puanını 4'e yükseltti.
Ligde geride kalan 2 haftada teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki Beşiktaş, deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a yenilirken, evinde Göztepe'yi mağlup etti.
Teknik direktörlüğünü İsmail Kartal'ın yaptığı Çaykur Rizespor ise deplasmanda Gençlerbirliği, evinde ise Demir Grup Sivasspor'u mağlup etmeyi başardı.
Bu beraberlikle puanını 7'ye yükselten Karadeniz ekibi, ligdeki istikrarlı gidişini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Lens'in ceza sahası dışı çaprazından şutunda kaleci Gökhan Akkan, iki hamlede topu kontrol etti.
13. dakikada Gökhan Gönül, sağ kanattan ceza alanına ortasını gönderdi. Ljajic'in altıpasın önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
18. dakikada sol kanatta topla buluşan Ruiz, pasını Boyd'a çıkardı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Çaykur Rizespor savunmasından sekti. Ardından Güven Yalçın'ın ceza sahası içinde bekletmeden şutunda top üstten auta çıktı.
33. dakikada Ljajic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda direkt kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Gökhan Akkan son anda kornere tokatladı.
GOL 37. dakikada Çaykur Rizespor golü buldu. Ani gelişen atakta Samudio, kendi yarı sahasından pasını De Pauw'a verdi. Bu oyuncu, kontrol ettikten sonra topu ceza sahasına doğru sokulan Oğulcan Çağlayan'a aktardı. Sol çaprazdan kale alanına giren Oğulcan'ın sağ ayağının dışıyla yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak iki kale direğinin birleştiği noktadan filelerle buluştu: 0-1.
Karşılaşmanın ilk yarısını Çaykur Rizespor 1-0 önde bitirdi.
GOL 53. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Gökhan Gönül, ceza yayı önünden pasını sol kanattaki Caner Erkin'e verdi. Caner, sol çaprazdan kale alanına ortasını gönderdi. Vida'nın altıpasın önünde 2 rakip oyuncu arasından yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından ağlarla buluştu: 1-1.
73. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Gökhan Gönül, sağ kanatta çizgiye yakın bir noktadan kale alanına ortasını çıkardı. N'Koudou'nun arka direkte altıpasın önünden kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
88. dakikada Caner Erkin'in ceza yayının gerisinden sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan, sağına gelen topu yatarak çeldi. Daha sonra araya giren Çaykur Rizespor savunması, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
90+8. dakikada Çaykur Rizespor gol pozisyonuna girdi. Sağ kanatta topla buluşan Samudio, ceza sahasına girdikten sonra pasını arka direğe gönderdi. Vetrih'in kale alanından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kerem Ersoy, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner Erkin, Dorukhan Toköz, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Douglas), Boyd (Dk. 46 N'Koudou), Ljajic, Lens (Dk. 86 Rebocho), Güven Yalçın
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk (Dk. 67 Orhan Ovacıklı), Abarhoun, Chatziisaias, Melnjak, Attamah, Vetrih, De Pauw (Dk. 80 Diomande), Boldrin, Oğulcan Çağlayan (Dk. 61 Scepovic), Samudio
Goller: Dk. 37 Oğulcan Çağlayan (Çaykur Rizespor), Dk. 53 Vida (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 8 Lens, Dk. 56 Dorukhan Toköz, Dk. 74 Ljajic, Dk. 90+3 Rebocho, Dk. 90+4 N'Koudou (Beşiktaş), Dk. 58 Moroziuk (Çaykur Rizespor)

Ege derbisinde gol yok

Süper Lig'in 3. haftasında iki Ege takımı Göztepe ile Yukatel Denizlispor karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Yukatel Denizlispor, 25. dakikada Göztepe karşısında Rodellega ile golü buldu ancak maçın hakemi Suat Arslanboğa'nın VAR incelemesi sonu gol iptal edildi.
Karşılaşmanın 73. dakikasında Yukatel Denizlispor'da Tiago Lopes kırmızı kart gördü.
Bu sonuçla ligin ilk 2 haftasında sahadan galibiyetle ayrılan Yukatel Denizlispor puanını 7'ye çıkardı. Göztepe ise yeni sezonda ilk puanını aldı. Geride kalan 3 haftada İzmir temsilcisi henüz golle tanışamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın 15. dakikasında Gassama'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Eren Derdiyok'un kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
25. dakikada orta alandan Göztepe ceza sahasına doğru gelen topa ceza sahası çizgisi önündeki Göztepeli Titi ve kaleci Beto hamle yaptı. Bu sırada iki oyuncunun arasına giren Rodallega topu sürerek meşin yuvarlağı filelere gönderdi. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen Suat Arslanboğ, Rodallega'nın kaleci Beto'ya olan müdahalesi nedeniyle golü geçerli saymadı.
34. dakikada ani gelişen Yukatel Denizlispor atağında topla ceza sahasına giren Recep Niyaz'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Beto'da kaldı.
Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.
Müsabakanın 53. dakikasında Bergdich'in sol kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Rodallega'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
56. dakikada Alpaslan Öztürk'ün pasıyla topla buluşan Serdar Gürler'in ceza alanı içinde sağ çapraz pozisyonda attığı şutta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
70. dakikada Soner Aydoğdu'nun attığı şut sırasında Tiago Lopes ile Halil Akbunar arasında yaşanan mücadelenin ardından VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Suat Arslanboğa penaltı kararı verdi. Hakem, Tiago Lopes'i ikinci sarı kartının ardından kırmızı kartla cezalandırdı. 75. dakikada atışı kullanan Soner Aydoğdu'nun vuruşunu kaleci Stackhowiak kurtardı. Araya giren savunma oyuncuları topu kornere uzaklaştırdı.
80. dakikada Yukatel Denizlispor ceza sahası içinde oluşan karambolde Berdgich, kendi kalesine gönderdiği topa yetişerek pozisyonu uzaklaştırdı.
Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.
Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu
Hakemler: Suat Arslanboğa, Mehmet Cem Satman, Mehmet Kısal
Göztepe: Beto, Gassama, Reis (Dk. 63 Castro), Titi, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 85 Yasin Öztekin), Poko, Alpaslan Öztürk, Serdar Gürler (Dk. 79 Deniz Kadah), Soner Aydoğdu, Eren Derdiyok
Yukatel Denizlispor: Stackhowiak, Tiago Lopes, Oğuz Yılmaz, Sapunaru, Bergdich, Aissati (Dk. 88 Mehmet Akyüz), Zeki Yavru, Murawski, Barrow (Dk. 71 Sacko), Recep Niyaz (Dk. 85 Mustafa Yumlu), Rodallega
Kırmızı kart: Dk. 73 Tiago Lopes (Yukatel Denizlispor)
Sarı kartlar: Dk. 10 Bergdich, Dk. 38 Tiago Lopes, Dk. 90+4 Stackhowiak (Yukatel Denizlispor), Dk. 19 Titi, Dk. 67 Castro, Dk. 85 Eren Derdiyok (Göztepe)

Radamel Falcao Galatasaray'da

Galatasaray, Radamel Falcao'nun transferi konusunda Monaco ile görüşmelere başladığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray, Kolombiyalı golcü futbolcu Radamel Falcao'nun transferi için Monaco Kulübü ve oyuncu ile görüşmelere başlandığını duyurdu.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Radamel Falcao Garcia Zarate'nin kulübümüze transferi konusunda futbolcu ve kulübü AS Monaco FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Arjantin'in köklü kulüplerinden River Plate'te profesyonel kariyerine başlayan Falcao, 2009-2010 sezonunda Portekiz ekibi Porto'ya transfer olarak Avrupa kariyerine başladı.
Falcao, Porto ile 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, Portekiz Ligi ve Portekiz Kupası sevinçlerini yaşadı.
İki sezonluk Porto kariyerinden sonra İspanyol ekibi Atletico Madrid formasını giymeye başlayan Falcao, burada geçirdiği iki sezonda da UEFA Süper Kupa, UEFA Avrupa Ligi ve İspanya Kral Kupası zaferlerini tattı.
Porto'dan sonra Atletico Madrid'de de UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı havaya kaldıran Falcao, bu başarıyı iki sezon üst üste iki farklı takımla yaşadı.
2013-2014 sezonunda Fransız kulübü Monaco'nun kadrosuna kattığı Falcao, kiralık olarak İngiliz kulüpleri Manchester United ve Chelsea'de de forma giydi.
Son 3 sezonunu Monaco'da geçiren ve Fransız kulübü ile 2016-2017 sezonunda lig şampiyonluğu sevinci de yaşayan golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon Fransa 1. Futbol Ligi'nde oynadığı 33 maçta 15 kez fileleri havalandırdı.
Kolombiyalı golcünün bugün öğlen saatlerinde İstanbul'da olması bekleniyor.

Ahmet Bulut'tan Falcao paylaşımı

Transfer görüşmelerini sürdüren menajer Ahmet Bulut, dünya yıldızı futbolcuyla paylaşım yaptı.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🔥🔥🔥😎😉

Ahmet Bulut (@theahmetbulut)'in paylaştığı bir gönderi ()


Konyaspor evinde Antalyaspor ile yenişemedi

Süper Lig'in 3. haftasında Konyaspor, evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda oynanan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 2-2 berabere tamamlandı.
İlk iki haftada MKE Ankaragücü ve Galatasaray ile berabere kalan Konyaspor, galibyetle yine tanışamadı ve 3. haftayı da berabere bitirdi.
Lige deplasmanda Göztepe galibiyetiyle başlayan ve geçtiğimiz hafta kendi evinde Denizlispor'a mağlup olan Antalyaspor ise bu haftayı ise 1 puanla kapadı.
Bu sonucun ardından Konyaspor puanını 3'e yükseltirken, Antalyaspor ise puanını 4 yaptı.

Maçtan Dakikalar
14. dakikada, Serdar Özkan'ın ceza sahası içinde Ali Turan'ın müdahalesinde yerde kalması üzerine hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi.
GOL 16. dakikada penaltıyı kullanan Serdar Özkan, kaleci Serkan Kırıntılı'nın solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
19. dakikada sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Serdar Özkan'ın pasında Gustavo Blanco'nun kale önündeki vuruşunda meşin yuvarlak defansa da çarparak kornere gitti.
27. dakikada orta sahadan topu kapan Milosevic, ara pasında Bajic'i ceza sahasında topla buluşturdu. Bajic, şutunda defanstan dönen ve önüne düşen topu, güçlükle Milosevic'e bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden sert şutunda meşin yuvarlak, filelerle buluştu.
Hakem Ümit Öztürk, VAR odasından gelen uyarının üzerine, Milosevic'in topu eliyle aldığını belirterek golü geçersiz saydı.
36. dakikada Doğukan Sinik'in pasında Gustavo Blanco'nun sert şutunu kaleci Serkan Kırıntılı kornere yumrukladı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile bitti.
GOL 60. dakikada ev sahibi takım eşitliği sağladı. Sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Erdon Daci'nin ceza sahası içinde ortasında, topa yükselen Bajic, meşin yuvarlağı filele gönderdi: 1-1.
72. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Milosevic'in şutunda kaleci Boffin, topu güçlükle uzaklaştırdı.
GOL 75. dakikada yeşil-beyazlılar öne geçti. Gelişen Konyaspor atağında Bajic'in pasında Ufuk Akyol'a çarpan topu ceza sahasında önünde bulan Miya, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.
GOL 85. dakikada konuk ekip beraberliği sağladı. Fredy'nin ara pasına hareketlenen Paul Mukairu, ceza sahası içinde düzgün vuruşunda topu ağlarla buluşturdu: 2-2.
Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Kamil Çetin
Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Anicic, Ali Turan (Dk. 46 Ali Çamdalı), Ferhat Öztorun (Dk. 46 Miya), Jevtovic, Jonsson, Ömer Ali Şahiner, Daci, Milosevic (Dk. 88 Mücahit Can Akçay), Bajic
Antalyaspor: Boffin, Nazım Sangare, Bahadır Öztürk, Diego, Celustka (Dk. 76 Tarık Çamdal), Ufuk Akyol, Doğukan Sinik (Dk. 78 Paul Mukairu), Serdar Özkan, Charles, Aatif Chahechouhe (Dk. 67 Fredy), Gustavo Blanco
Goller: Dk. 16 Serdar Özkan (Penaltıdan), Dk. 85 Paul Mukairu (Antalyaspor), Dk. 60 Bajic, Dk. 75 Miya (Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 58 Gustavo Blanco, Dk. 90 Boffin (Antalyaspor), Dk. 83 Jevtovic Dk. 90+2 Ömer Ali Şahiner (Konyaspor)

PSG'nin genç yıldızı Metehan Güçlü resmen Rennes'te


Fransa Ligue 1 ekiplerinden Rennes, Paris Saint-Germain forması giyen Metehan Güçlü'yü kadrosuna kattığını açıkladı.

Fransız kulübü, Türkiye Ümit Milli Takım oyuncusu Metehan Güçlü ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Rennes kulübünün resmi internet sitesine konuşan Güçlü, Rennes'te olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Taraftarlar ve takım arkadaşlarım için en iyisini vereceğim. Rennes harika bir takım ve iyi bir kaliteye sahip, bunu geçen sene kanıtladılar. Gelişimime izin verecek bir kulüpteyim. Başkan Olivier Letang ile konuşma şansım oldu. Burada olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
Rennes Başkanı Olivier Letang ise, "Metehan Güçlü, PSG'de en üst düzeyde eğitim almış, üst düzey kaliteli genç bir oyuncu. Kulübümüze yetenekli bir oyuncu kazandırdık. Rennes'in geleceğini inşa etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Belçika'da pole pozisyonu Charles Leclerc'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı Belçika Grand Prix'sine Ferrari pilotu Charles Leclerc ilk sıradan başlayacak.

Belçika'nın Stavelot yerel yönetimindeki 7 bin 4 metrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde 44 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında, Ferrari'nin genç pilotu Leclerc 1.42.519'luk derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu.
Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel, 1.43.267 ile ikinci, Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise 1.43.282 ile üçüncü en iyi zamana imza attı.
Belçika Grand Prix'si, 1 Eylül Pazar günü TSİ 16.10'da başlayacak.

01 EYLÜL 2019 PAZAR


16:10Formula 1Belçika GPformula1lastikİdman TV

Mohamed Elneny resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Arsenal'den Mohamed Elneny ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş, İngiltere Premier Lig ekibi  Arsenal ile Mohamed Elneny transferi için anlaşma sağlandığını duyurdu. .

Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklama şöyle
"Kulübümüz, Mohamed Elneny'nin bir yıllığına kiralık olarak kadromuza katılması için Arsenal kulübü ile satın alma opsiyonlu olarak anlaşmaya varmıştır.
Beşiktaşımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Mohamed Elneny’e Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin der, başarılar dileriz."

Yassine Benzia resmen Olympiakos'ta

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Olympiakos, geçen sezon kiralık olarak Fenerbahçe forması giyen Yassine Benzia'yı kadrosuna kattı.

Olympiakos, geçen sezon Fenerbahçe'de mücadele eden ancak beklentileri karşılayamayan Benzia'yı Fransa ekibi Lille'den satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak transfer ettiğini açıkladı.
24 yaşındaki Cezayirli oyuncu, geçtiğimiz sezon sarı-lacivertli formayla çıktığı 20 maçta gol atamazken 1 asist yapmıştı.

Türkiye potada 989. maçına çıkıyor

2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu ilk maçında yarın Japonya ile karşılaşacak A Milli Erkek Basketbol Takımı, tarihindeki 989. müsabakasını oynayacak.

2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu ilk maçında yarın Japonya ile karşı karşıya gelecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, tarihindeki 989. müsabakasına çıkacak.
Ay-yıldızlı takım, 83 yıllık tarihinde yaptığı 988 maçın 508'ini kazandı, 479 karşılaşmada mağlup oldu. Milliler, bir müsabakada da sahadan beraberlikle ayrıldı.
A Milli Takım, tarihindeki ilk maçını Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda oynanan özel maçı Türkiye, 49-12 kazandı.
 Dünya Kupası'nda 33 maç
Türkiye, daha önce katıldığı 4 Dünya Kupası'nda toplam 33 maç yaptı.
A Milli Takım, 33 maçın 22'sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, 11 maçta rakiplerine yenildi.
ABD'de 2002'de yapılan şampiyonada 8 maçta 4 galibiyet, 4 yenilgi alan milliler, Japonya'da 2006'da ise 9 maçtan 6 galibiyet, 3 yenilgiyle ayrıldı. Türkiye, gümüş madalya kazandığı 2010 Dünya Şampiyonası'nda 9 maçta 8 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Milliler, 2014 Dünya Kupası'nı ise 7 maçta 4 galibiyet, 3 yenilgiyle tamamladı.
İlk resmi maç Berlin Olimpiyatları'nda
A Milli Basketbol Takımı, tarihindeki ilk resmi maçı olimpiyatlarda oynadı.
Berlin'de düzenlenen olimpiyat oyunlarında Şili ile karşılaşan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi.
Resmi maçlardaki ilk galibiyeti Avrupa Şampiyonası'nda
Ay-yıldızlılar, tarihinde resmi maçlarda ilk galibiyetini 1949 yılında Mısır'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda aldı.
Şampiyonada ilk iki maçında Yunanistan ve Fransa'ya yenilen Türkiye, üçüncü karşılaşmasında Suriye'yi 43-33 mağlup ederek, resmi müsabakalardaki ilk galibiyetini elde etti.
En farklı skorlar
A Milli Basketbol Takımı, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında aldı.
İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi.
Türkiye, tarihindeki en farklı skorlu yenilgisini ise Hırvatistan karşısında aldı. Milliler, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Şampiyonası'nda, 24 Haziran 1993'te Hırvatistan'a 113-63'lük skorla, 50 sayı farkla mağlup oldu.
Beraberlik
A Milli Basketbol Takımı'nın tarihinde bir de beraberlik bulunuyor.
Milliler, İstanbul'da 13 Haziran 1995'te Makedonya ile yaptığı özel maçtan 78-78 beraberlikle ayrıldı.
Türkiye, yarınki rakibi Japonya ile resmi maçlarda tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe - Trabzonspor rekabetinde 124. randevu

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Süper Lig'de yarın yapacakları maçla 124. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 45 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin 10 farkla üstünlüğü bulunuyor.
Sarı-lacivertli ekip, 92 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 123 maçtan 48'ini kazandı, bordo-mavili takım ise 38 galibiyet elde etti. Taraflar 37 karşılaşmada da eşitliği bozamadı.
Rekabetteki son 5 maçı kazanamayan Fenerbahçe'nin toplam 155 golüne, Trabzonspor 133 golle cevap verdi.
Ligde de Fenerbahçe önde
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde 92 kez karşı karşıya geldi.
Lig maçlarında Fenerbahçe 37, Trabzonspor 23 galibiyet aldı, 32 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı.
Fenerbahçe'nin ligdeki 121 golüne, Trabzonspor 92 golle cevap verdi.
Geçen sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan randevuyu 2-1 kazanan ev sahibi ekip, Fenerbahçe karşısında 17'si Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere 18 resmi maçlık galibiyet hasretine son vermişti. İkinci devre İstanbul'daki müsabaka ise 1-1 bitti.
Fenerbahçe, evinde açık ara üstün
İki takım arasında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde yapılan toplam 59 resmi ve özel maçta Fenerbahçe'nin 27, Trabzonspor'un 11 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 22 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 85, Trabzonspor ise 56 gol attı.
Sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde yapılan lig maçlarında ise Fenerbahçe'nin 20, Trabzonspor'un 6 galibiyeti bulunuyor, 19 karşılaşma berabere sonuçlandı.
Geçen sezon İstanbul'daki lig maçı 1-1 biterken, tarafların Kadıköy'deki son 7 randevusundan 6'sında kazanan çıkmadı.
Trabzonspor deplasmanda galibiyeti unuttu
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlarda galip gelmekte oldukça zorlanıyor.
Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 29 maçta yalnızca bir kez galip gelebildi.
20 Mart 1993'te Kadıköy'de yapılan lig müsabakasında rakibini 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 27 lig, birer Türkiye Kupası ve jübile maçı olmak üzere toplam 29 karşılaşmadan 16'sını yitirdi, 12'sinde berabere kaldı. Bordo-mavililer, bu süre içinde yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi.
Karadeniz ekibi, bu süreçte kalesinde 49 gol görürken, rakip fileleri 26 kez havalandırdı.
Fenerbahçe, Trabzonspor ile İstanbul'da yaptığı son 29 maçın 25'inde rakibine en az bir gol atmayı başardı.
Fenerbahçe ligde 22 maçtır evinde yenilmiyor
Fenerbahçe, evinde Trabzonspor ile yaptığı son 22 lig maçında 12 kez galip geldi, 10 defa berabere kaldı, hiç yenilmedi.
Sarı-lacivertlilerin ev sahibi takım sıfatıyla Trabzonspor'a mağlup olmadığı son 22 lig maçının sonuçları şöyle:
1998-99: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 0
1999-00: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 1
2000-01: Fenerbahçe - Trabzonspor: 5 - 2
2001-02: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 0
2002-03: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 2
2003-04: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 1
2004-05: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 1
2005-06: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 2
2006-07: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 2 (İzmir'de oynandı)
2007-08: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 2
2008-09: Fenerbahçe - Trabzonspor: 0 - 0
2009-10: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 1
2010-11: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 0
2011-12: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 0 (Lig Grubu)
               Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 0 (Süper Final)
2012-13: Fenerbahçe - Trabzonspor: 0 - 0
2013-14: Fenerbahçe - Trabzonspor: 0 - 0
2014-15: Fenerbahçe - Trabzonspor: 0 - 0
2015-16: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 0
2016-17: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 1
2017-18: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 2
2018-19: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 1
 En farklı skorlu galibiyetler
Fenerbahçe, Trabzonspor'u 5 Mart 1989'da Kadıköy'deki lig maçında 5-1, 2015-2016'da da Trabzon'da yarıda kalan lig müsabakasında 4-0 yendi.
Trabzonspor ise Fenerbahçe karşısında tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerini, 11 Ağustos 1992'de Kadıköy'de Şenol Çorlu'nun jübile maçında 4-1, 26 Aralık 1976 ve 9 Mart 1991 tarihlerinde de Trabzon'daki lig maçlarında 3-0'lık sonuçlarla aldı.
En gollü maçlar
İki takım arasındaki en gollü maç, 6 Ekim 1990'da Fenerbahçe Stadı'nda yapıldı. Toplam 8 gol atılan lig mücadelesinde Trabzonspor, Fenerbahçe'ye 5-3 üstünlük kurdu.
Bordo-mavililer ayrıca, 21 Mayıs 1994'te Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Başbakanlık Kupası maçında ve 6 Nisan 1997'de yine Trabzon'daki lig müsabakasında rakibini 4-3'lük skorlarla mağlup etti.
Fenerbahçe ise 17 Ekim 1992'de Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki gol düellosundan 4-3 galip ayrılırken, 2000-2001 sezonunda İstanbul'daki lig maçını 5-2 kazandı.

CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda son 16 turu heyecanı

Türkiye, Slovakya, Macaristan ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada heyecan son 16 turu maçlarıyla sürecek.

2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarın son 16 turu maçları oynanacak.
Türkiye, Slovakya, Macaristan ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada heyecan son 16 turu maçlarıyla sürecek.
A Grubu'nda 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile 2. sırada yer alan A Milli Takım, son 16 turunda C Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Hırvatistan ile karşılaşacak. Ankara Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka saat 19.30'da başlayacak.
Şampiyonayı, 1967 ve 2003'ün ardından üçüncü kez düzenleyen Türkiye, bu organizasyonun çeyrek finallerine Polonya ile ortaklaşa, yarı final, üçüncülük ve final müsabakalarına ise tek başına ev sahipliği yapacak.
2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarın oynanacak son 16 turu maçlarının programı şöyle
(TSİ):
Türkiye (Ankara):
17.00 Sırbistan-Romanya TRT Spor
19.30 Türkiye-Hırvatistan TRT Spor
Polonya (Lodz):
TSİ 19.00 Almanya-Slovenya
TSİ 21.30 Polonya-İspanya
Slovakya (Bratislava):
TSİ 16.30 Rusya-Belçika
TSİ 19.00 İtalya-Slovakya
Macaristan (Budapeşte):
TSİ 17.00 Hollanda-Yunanistan
TSİ 19.30 Azerbaycan-Bulgaristan

A Milli Erkek Basketbol Takımı Dünya Kupası'nda sahne alıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin'de düzenlenen 2019 FIBA Dünya Kupası'nda grubundaki ilk maçta yarın Japonya ile karşı karşıya gelecek. Şanghay kentindeki müsabaka TSİ 11.30'da başlayacak.

Çin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2019 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, E Grubu'ndaki ilk maçına yarın çıkacak.
Milli takım, Şanghay Oriental Spor Merkezi'ndeki ilk maçta TSİ 11.30'da Japonya ile karşı karşıya gelecek. Mücadele, NTV'den naklen yayımlanacak.
Milliler, yarın kazanarak gruptan çıkma adına ilk adımı atmaya çalışacak.
E Grubu'nda yarın ayrıca TSİ 15.30'da Çekya-ABD karşılaşması oynanacak.
E Grubu'ndaki ikinci maçında 3 Eylül Salı günü TSİ 15.30 ABD ile karşılaşacak Türkiye, 5 Eylül Perşembe günü TSİ 11.30'da Çekya ile grubun son karşılaşmasını yapacak.
Ufuk Sarıca ile başarı kovalayacak
A Milli Takım, 2017'de başantrenörlüğe getirilen Ufuk Sarıca yönetiminde dünyanın en önemli basketbol turnuvasında başarı kovalayacak.
Ufuk Sarıca'nın başantrenörlüğünde ilk kez 2017 Avrupa Şampiyonası'nda yer alan milli takım, 2 galibiyet ve 4 yenilgiyle başarısız bir performans sergilemişti.
Milli takım, Sarıca yönetiminde Dünya Kupası elemelerinde ise iyi sonuçlar alarak Çin'e geldi.
A Milli Takım, 1. ve 2. eleme turlarında yaptığı 12 karşılaşmada 8 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.
Türkiye, Sarıca dönemindeki 18 resmi karşılaşmada rakipleri karşısında 10 galibiyet elde ederken, 8 karşılaşmayı yenilgiyle tamamladı.
12 kişilik kadro
Başantrenör Ufuk Sarıca yönetimindeki milli takımın 12 kişilik kadrosuna şu oyuncular bulunuyor:
Buğrahan Tuncer, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Ege Arar, Ersan İlyasova, Furkan Korkmaz, Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu, Scott Jordan Wilbekin, Semih Erden, Sertaç Şanlı, Yiğit Arslan.
Yarın 3 grupta daha maçlar oynanacak
2019 FIBA Dünya Kupası'nda yarın ayrıca F, G ve H gruplarında ilk maçlar oynanacak.

Bu üç gruptaki maç programı (TSİ) şöyle:
F Grubu: (Gençlik Olimpik Spor Parkı - Nanjing)
11.00 Yeni Zelanda-Brezilya
15.00 Yunanistan-Karadağ
G Grubu: (Shenzhen Bay Spor Merkezi - Shenzhen)
11.30 Dominik Cumhuriyeti-Ürdün
15.30 Fransa-Almanya
H Grubu: (Dongguan Basketbol Merkezi - Dongguan)
10.30 Kanada-Avustralya
14.30 Senegal-Litvanya

Serena Williams ve Ashleigh Barty 4. turda

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Ashleigh Barty ve 8 numaralı seribaşı Serena Williams, dördüncü tura çıktı.

ABD'nin New York kentinde devam eden sezonun son grand slam turnuvasında bu yılın Fransa Açık şampiyonu Barty, üçüncü turda Yunan Maria Sakkari ile karşılaştı.
Klasmanın 29 numarası Sakkari'yi 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup eden Barty, tur atlayan taraf oldu.
Kariyerinde 6 ABD Açık şampiyonluğu bulunan 8 numaralı seribaşı Serena Williams, dünya klasmanında 44. sırada yer alan Çek Karolina Muchova'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle turnuva dışında bıraktı.
Tek erkeklerde 7 numaralı seribaşı Kei Nishikori ise turnuvaya üçüncü turda veda etti. Japon tenisçi, klasmanın 38 numarası Avustralyalı Alex de Minaur'a 6-2, 6-4, 2-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup oldu.

30 Ağustos 2019 Cuma

Ankaragücü İstanbul'dan 3 puanla döndü

Süper Lig'in 3. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 yenen MKE Ankaragücü, bu sezonki ilk galibiyetini aldı. 

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk MKE Ankaragücü, İlhan Parlak'ın 23. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.
İlk yarının kalan süresi ve ikinci yarıdan başka gol sesi gelmedi ve başkent ekibi sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Bu sonuçla henüz galibiyeti bulunmayan Kasımpaşa 1 puanda kalırken Ankaragücü puanını 5'e çıkardı.
Kasımpaşa'da Ricardo Quaresma ikinci yarıda oyuna girerek yeni takımında ilk resmi maçına çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında sol kanatta Hajradinovic'in pasında son çizgiye yakın bir noktada ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Erdoğan, pasını kale alanına çıkardı. MKE Ankaragücü savunmasında Pazdan'ın altıpas çevresinde ters vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
19. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Thiam, pasını kale sahasına sokulan Khalili'ye verdi. Bu oyuncunun ceza sahası içinden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Korcan Çelikay'dan döndü.
23. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Kitsiou, ceza sahası dışı sağ çaprazdan kale alanına ortasını yaptı. İlhan Parlak'ın arka direkte yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'ün üzerinden filelerle buluştu: 0-1.
31. dakikada MKE Ankaragücü savunmasının uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Khalili'nin ceza yayı çevresinden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Korcan'dan döndü. Ardından pozisyonu takip eden Hafez'in ceza sahası içi sol çaprazda bekletmeden şutunda meşin yuvarlak yakın direğe çarparak auta çıktı.
34. dakikada Aytaç'ın yerden pasında topla buluşan Hafez, sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Hajradinovic'in arka direkte yaptığı vuruşta yerden seken meşin yuvarlak üstten auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısını MKE Ankaragücü 1-0 önde bitirdi.
Bu sonuçla ligde ilk galibiyetini alan MKE Ankaragücü puanını 5'e çıkardı. Üst üste ikinci mağlubiyetini yaşayan Kasımpaşa ise 1 puanda kaldı.
50. dakikada sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Mustafa Pektemek, ceza sahası içinde pasını Aytaç Kara'ya verdi. Bu oyuncunun sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Korcan Çelikay, yakın direk dibinde müdahale ederek meşin yuvarlağı kornere çeldi.
78. dakikada Quaresma, ceza sahası dışı sol çaprazdan kale alanına ortasını gönderdi. İyi yükselen Thiam'ın altıpasın önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
86. dakikada Hafez, rakibini çalımladıktan sonra ceza sahası dışından sağ ayağıyla şutunu çekti. MKE Ankaragücü savunmasına çarparak kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Korcan kornere tokatladı.
Kalan dakikalarda 2 takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşmadan MKE Ankaragücü 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Zorbay Küçük, Serkan Ok, Bilal Gölen
Kasımpaşa: Fatih Öztürk, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Hafez, Aytaç Kara, Khalili (Dk. 75 Heintz), Thiam, Hajradinovic, Yusuf Erdoğan (Dk. 46 Quaresma), Mustafa Pektemek (Dk. 68 İlhan Depe)
MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Moke (Dk. 86 Yalçın Ayhan), Sedat Ağçay (Dk. 73 Faty), Canteros, Aydın Karabulut (Dk. 64 Sadaev), İlhan Parlak, Orgill
Gol: Dk. 23 İlhan Parlak (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 39 Aydın Karabulut, Dk. 45 4 İlhan Parlak, Dk. 76 Pinto, Dk. 83 Faty, Dk. 90 4 Sadaev (MKE Ankaragücü), Dk. 41 Hafez (Kasımpaşa)

4 kırmızı kart, 5 gollü maçta kazanan Galatasaray

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor'u 90+9'da Adem Büyük'ün attığı golle 3-2 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Mücadelede Kayserispor'dan 3, G.Saray'dan 1 isim kırmızı kart gördü.

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında ilk galibiyetini İstikbal Mobilya Kayserispor'u 3-2 yenerek aldı. Son şampiyon, 5 golün atıldığı, 4 kırmızı kartın çıktığı ve defalarca VAR'a gidilen maçta galibiyet golünü 90+9'da buldu. Galatasaray'ın gollerini Belhanda (penaltıdan), Ryan Babel ve Adem Büyük atarken ev sahibi ekibin golleri Pedro Henrique ve Umut Bulut'tan geldi.
Kayserispor'da Pedro Henrique, Abdennour ve Umut Bulut, Galatasaray'da ise Emre Mor kırmızı kart gördü. Konuk ekipte maçın son anlarında yardımcı teknik direktör Ümit Davala da kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Nefes kesti
Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadele nefesleri kesti. Ev sahibi Kayserispor, Pedro Henrique'nin 37. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. Galatasaray, 66. dakikada Belhanda'nın penaltıdan attığı golle maça denge getirdi: 1-1
Bu dakikada Kayserispor'da penaltıya sebep olan Abdennour, 2. sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Ev sahibi ekibin golünü atan Pedro Henrique 73'te ikinci sarı kartdan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.
Eksik kalan rakibine yüklenen Galatasaray, 87. dakikada Babel ile 2-1 öne geçti. Aynı dakikada bu kez konuk ekip kırmızı eksik kaldı. Emre Mor, art arda 2 sarı karttan kırmızı kart gördü.
Ev sahibi Kayserispor 90+1'de deneyimli golcüsü Umut Bulut'la eşitliği sağladı: 2-2 Eşitlik golünü atan Umut Bulut, ikinci sarıdan 90+5'te kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
Konuk Galatasaray, 90+9'da Adem Büyük ile yeniden öne geçti: 2-3 Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray, bu sezonki ilk galibiyetini aldı.
Bu sonuçla Kayserispor 1 puanda kalırken Galatasaray, puanını 4'e çıkardı ve milli maç arasına moralli girdi.

MAÇTAN DAKİKALAR
28. dakikada sol kanattan gelişen Kayserispor atağında, Yasir Subaşı'nın ceza sahasına gönderdiği topa savunma oyuncularının arasında iyi yükselen Adebayor'un kafa vuruşunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
30. dakikada Kayserispor yarı alanın ortalarında topla buluşan Mariano'nun sağ çaprazdan sol ayakla kaleye gönderdiği etkili şutta, meşin yuvarlak az farkla kale direğinin üzerinden auta çıktı.
GOL: 37. dakikada Kayserispor öne geçti. Kendi yarı alanından çıkmaya çalışan Galatasaray'da Mariano'dan gelen topu kalecisine göndermek isteyen Luyindama'nın hatalı geri pasında meşin yuvarlak Kayserisporlu Henrique'de kaldı. Ceza yayında topla buluşan Henrique, ceza sahasına girdikten sonra öne çıkan kaleci Muslera'dan sıyrılıp yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
44. dakikada sağ kanatta gelişen Kayserispor atağında Lopes'in ceza sahasına gönderdiği pasla altıpas üzerinde topla buluşan Umut Bulut'un kontrol edemediği meşin yuvarlak kalecide kaldı.
45+1. dakikada Diagne'nin kafayla indirdiği topla ceza sahası önünde buluşan Mariano'nun sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
Karşılaşmanın ilk devresini 1-0 Kayserispor önde tamamladı.
49. dakikada ceza sahasında Mensah'ın ortasında meşin yuvarlağı uzaklaştırmak isteyen Luyindama'nın vuruşunda top Mensah'ta kaldı. Önündeki rakibi geçen Mensah'ın altıpas sağ çaprazından kale gönderdiği şutta top auta gitti.
59. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Emre Mor'dan seken topla buluşan Feghouli'nin sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Lung sağına gelen topu kurtarmayı başardı. Lung'dan dönen topu iyi takip eden Babel meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. VAR incelemesi sonucu Babel'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi.
GOL: 64. dakikada sol kanattan Feghouli'nin ortasına penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Babel'in kafa vuruşunda top Abdennour'un koluna çarptı. VAR incelemesi sonucu maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, penaltıya hükmetti. 66. dakikada penaltıyı kullanan Belhanda, kaleci Lung'un sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.
Maçın 54. dakikasından sarı kartı bulunan Abdennour, penaltı pozisyonunda da sarı kart görüp ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
71. dakikada Feghouli'nin ara pasında savunmanın arkasına sarkan Emre Mor'un ortasında altıpas içerisinde topu alan Babel meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. VAR incelemesi sonucu pozisyonda ofsayt olduğuna karar verildi.
74. dakikada Kayserispor sahada 9 kişi kaldı. 69. dakikada sarı kart gören Henrique, 74. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
GOL: 87. dakikada ceza sahasında Babel'in kaleye gönderdiği şutta Mert Kula'ya da çarpan top kaleci Lung'u yanıltarak ağlarla buluştu: 1-2.
89. dakikada Emre Mor 1 dakika içerisinde iki farklı pozisyonda peş peşe gördüğü sarı kartlarla ikici sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
GOL: 90+1 dakikada sol kanattan Bilal Başacıkoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta savunmada oyuncuların arasından iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2.
90+5. dakikada Kayserispor sahada 8 kişi kaldı. 90+4. dakikada sarı kart gören Umut Bulut, 1 dakika sonra ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
GOL: 90+9. dakikada Feghouli'nin sol kanattan ceza sahasına gönderdiği pasta altıpas önünde topu alan Adem Büyük, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-3.
90+10. dakikada hakeme itirazlarından dolayı Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala, kırmızı kart görerek kulübeden gönderildi.
Maç konuk ekip Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.
 
Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Ali Saygın Ögel, Samet Çavuş
İstikbal Mobilya Kayserispor: Lung, Lopes, Abdennour, Poulain, Yasir Subaşı, Djedje (Dk. 70 Mert Kula), Mensah, Rienstra, Henrique, Umut Bulut, Adebayor (Dk. 85 Bilal Başacıkoğlu)
Galatasaray: Muslera, Mariano (Dk. 85 Linnes), Luyindama, Marcao, Nagatomo (Dk. 80 Adem Büyük), Nzonzi, Ömer Bayram, Feghouli, Belhanda, Babel, Diagne (Dk. 46 Emre Mor)
Goller: Dk. 37 Henrique, Dk. 90+1 Umut Bulut (İstikbal Mobilya Kayserispor), Dk. 66 Belhanda (Penaltıdan), Dk. 87 Babel, 90+9 Adem Büyük (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Dk. 64 Abdennour, Dk. 74 Henrique, Dk. 90+5 Umut Bulut (İstikbal Mobilya Kayserispor), Dk. 89 Emre Mor, Dk. 90+10 Ümit Davala (Yardımcı Antrenör) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 34 Belhanda, Dk. 69 Mariano, Dk. 75 Ömer Bayram, Dk.79 Marcao, (Galatasaray), Dk. 35 Djedje (İstikbal Mobilya Kayserispor)

A Milli Kadın Futbol Takımımız elemelere kötü başladı

A Milli Kadın Futbol Takımımız, 2021 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki ilk maçında Kosova'ya 2-0 yenildi. 

Kosova'nın gollerini 33.dakikada Modesta Uka ve 39.dakikada Liridona Syla kaydetti. A Milli Kadın Futbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki ikinci maçında 3 Eylül Salı günü deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

Gruptaki diğer maçlarda Hollanda Estonya'yı 7-0, Rusya da Slovenya'yı 1-0 yendi.

Stat: Fadil Vokrri Stadium
Hakemler: Emilie Rodahl Dokset, Silje Elisabeth Thoresen, Sonia Skjold-Khan, Sarah Fatemeh Zangeneh
Kosova: Besarta Leci, Fjolla Shala, Besarta Hisenaj, Liridona Syla, Donjeta Halilaj, Blerta Shala, Kaltrina Biqkaj (Dk.66 Leonora Ejupi), Valentina Limani, Modesta Uka (Dk.84 Marigone Tahiri), Besjana Reçica (Dk.46 Flaka Aslanaj), Ereleta Memet

Türkiye
: Selda Akgöz, Berna Yeniçeri, Medine Erkan, Fatma Kara, Ecem Cümert, Arzu Karabulut (Dk.46 Kezban Tağ), Melike Pekel, Büşra Barut (Dk.46 Gizem Gönültaş), Ebru Topçu, İpek Kaya, Selin Dişli (Dk.66 Ebru Uzungüney)

Kadın A Milli Takımı'nın 2021 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları aday kadrosuna şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Selda Akgöz (Ataşehir Belediye Spor), Fatma Şahin (Beşiktaş A.Ş), Gamze Nur Yaman (Beşiktaş A.Ş)
Defans: Fatma Işik (FV 09 Niefern), İpek Kaya (Fc Metz), Kezban Tağ (Kdz.Ereğli Belediye Spor), Berna Yeniçeri (Konak Belediye Spor), Ebru Uzungüney (Eintracht Frankfurt), Didem Karagenç (Beşiktaş A.Ş), Medine Erkan (Kocaeli Bayan Futbol K.)
Orta Saha: Busem Şeker (Hamburger Sv), Arzu Karabulut (Beşiktaş A.Ş), Büşra Barut (Fc Nordsjaelland), Gizem Gönültaş (Beşiktaş A.Ş), Derya Arhan (Santa Terasa CD), Ecem Cumert (Sv Alberweiler), Ebru Topçu (Konak Belediye Spor), Dilan Ağgül (Fsv Gütersloh), Fatma Kara (Hk / Vikingur), Selin Dişli (Bayer 04 Leverkusen)
Forvet: Melike Pekel (Fc Metz), Başak Gündoğdu (Beşiktaş A.Ş.), Aycan Yanaç (Sv Frensdorf)
Futbol Gelişim Direktörü: Tolunay Kafkas
Teknik Direktör: Talat Tuncel

Maç Programı:
Tarih-Saat
1. Takım
Skor
2. Takım
Stat / Yer
30.08.2019 - 20.00
Kosova
2-0
Türkiye
Stadiumi Fadil Vokrri - Priştine
03.09.2019 - 20.00
Hollanda

Türkiye
Abe Lenstra Stadion - Heerenveen

Ümit Milli Futbol Takımımızın İngiltere maçı aday kadrosu açıklandı

Ümit Milli Futbol Takımımızın, 6 Eylül 2019 tarihinde Kocaeli'de İngiltere ile yapacağı 2021 U21 Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçının aday kadrosu açıklandı.

Aday kadroya davet edilen oyuncular, 2 Eylül Pazartesi günü saat 13.00'de Le Meridien Etiler İstanbul'da toplanacak.
ASpor'dan canlı yayınlanacak müsabaka, 6 Eylül Cuma günü Yeni Kocaeli Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak.
Teknik Direktör Vedat İnceefe yönetimindeki Ümit Milli Takımımızın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:
Oyuncu Adı Soyadı
Kulübü
Mevkii
Doğum Tarihi
Altay Bayındır
Fenerbahçe A.Ş.
Kaleci
14.04.1998
Mehmet Ataberk Dadakdeniz
Bursaspor
Kaleci
05.08.1999
Murat Sağlam
Fenerbahçe A.Ş.
Defans
10.04.1998
Özer Özdemir
BTC Turk Yeni Malatyaspor
Defans
05.02.1998
Hüseyin Türkmen
Trabzonspor A.Ş.
Defans
01.01.1998
Mert Müldür
Sassuolo
Defans
03.04.1999
Cenk Özkacar
Altay
Defans
06.10.2000
Ravil Tagir
Altınordu
Defans
06.05.2003
Abdürrahim Dursun
Trabzonspor A.Ş.
Defans
01.12.1998
Cemali Sertel
Eskişehirspor
Defans
06.01.2000
Berkay Özcan
Hamburg
Orta Saha
15.02.1998
Atalay Babacan
Galatasaray A.Ş.
Orta Saha
28.06.2000
Berat Ayberk Özdemir
Gençlerbirliği
Orta Saha
23.05.1998
Orkun Kökçü
Feyenoord
Orta Saha
29.12.2000
Umut Güneş
Alanyaspor
Orta Saha
16.03.2000
Rahmetullah Berişbek
Gençlerbirliği
Orta Saha
22.03.1999
Muhayer Oktay
Beşiktaş A.Ş.
Orta Saha
28.04.1999
Ahmed Kutucu
Schalke 04
Orta Saha
01.03.2000
Yusuf Sarı
Trabzonspor A.Ş.
Orta Saha
20.11.1998
Metehan Güçlü
Paris Saint Germain B
Orta Saha
02.04.1999
Doğukan Sinik
Antalyaspor A.Ş.
Orta Saha
21.01.1999
İlker Yüksel
Münih Türkgücü
Forvet
31.05.1998
Halil İbrahim Dervişoğlu
Sparta Rotterdam
Forvet
08.12.1999