TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

24 Eylül 2016 Cumartesi

Dev derbiden beraberlik çıktı

Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi.
Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi maçta Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berebere kaldı.
Galatasaray'n golleri 8. dakikada Eren Derdiyok ve 44. dakikada Bruma'dan gelirken, Beşiktaş'ın gollerini 73. dakikada Marcelo ve 77. dakikada Cenk Tosun kaydetti.
Bu sonuçla iki takım da puanını 11'e yükseltti.
MAÇTAN DAKİKALAR
Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi mücadelesinde erken gol bulan taraf Galatasaray oldu. Beşiktaş'ın baskı kurmaya çalıştığı bölümlerde Galatasaray 8. dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın öne geçmesinin ardından ataklarını sıklaştırdı. Siyah-beyazlı takım 13. dakikada Marcelo'yla bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. Galatasaray ise öne geçmesinin ardından oyunu soğutup, daha kontrollü davrandı.
Sarı-kırmızılı ekip 28. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda bir kez daha tehlikeli olsa da skoru değiştiremedi. Zaman zaman saha içinde gerginliğin yaşandığı derbinin ilk yarısında beraberlik arayan Beşiktaş, sarı-kırmızılı kalede pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray ilk yarının bitimine 5 dakika kala Sneijder'le ikinci gole çok yaklaştı ancak Hollandalı futbolcunun girişimini Fabricio kurtardı. Galatasaray, 44. dakikada Bruma'nın şık golüyle skoru 2-0 yaptı ve devre bu şekilde tamamlandı.
6. dakikada Quaresma ceza sahası sol çaprazından sert vurdu ancak top Muslera'da kaldı.
GOL 8. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda top önce Caner Erkin'e sonra yan kale direğine çarparak arka direğe yöneldi. Topu önünde bulan Eren Derdiyok meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-1
13. dakikada Oğuzhan Özyakup, Galatasaray savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu kafayla ceza sahasına gönderdi. Marcelo'nun gelişine sert şutunda top üstten dışarı çıktı.
28. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında Cenk Tosun ve Fabricio'nun boşa çıktığı topu arka direkte alan Eren Derdiyok'un vuruşunda Beşiktaş savunması meşin yuvarlağı kontrol etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
38. dakikada Sneijder sol tarafta çizgiye yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Hollandalı oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği topu Fabricio yumruklayarak kornere gönderdi.
40. dakikada Galatasaray önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Gökhan İnler'in ceza sahası önünde kaptırdığı topu Bruma ara pasıyla Sneijder'e verdi. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcunun vuruşunda top, kalesini terk ederek açıyı daraltan Fabricio'dan döndü.
GOL 44. dakikada Galatasaray, Bruma'nın güzel golüyle skoru 2-0 yaptı. Orta sahada topla buluşan Bruma, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.
59. dakikada ceza sahasında topla buluşan Hutchinson'ın altı pasın sol çaprazından çektiği sert şutta top önce Muslera'nın bacaklarına, ardından yan kale direğine çarparak kornere çıktı.
61. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Talisca'nın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.
67. dakikada Selçuk İnan'ın uzak mesafeden gönderdiği sert şutta Fabricio topu kornere çeldi. Kazanılan köşe vuruşunda topu önünde bulan Tolga Ciğerci'nin vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.
71. dakikada Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda Hutchinson ön direkte karşıladığı topu, Aboubakar'a çıkardı. Kamerunlu forvetin şutunda top farklı şekilde autla sonuçlandı.
GOL 73. dakikada Beşiktaş, aradaki farkı bire indirdi. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo kafa vuruşuyla siyah-beyazlıların golünü attı: 1-2
GOL 77. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Kullanılan köşe vuruşunda savunmadan dönen topu Tosic içeri çevirdi. Chedjou'nun bir anlık duraklamasından yararlanan Cenk Tosun, araya girerek topu filelere gönderdi: 2-2
80. dakikada Quaresma soldan içeri ortaladı. Kale önünde uygun durumda topa yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
82. dakikada sağdan hızla ceza sahasına yönelen Talisca sağ çaprazdan sert vurdu ancak Muslera topu kurtardı.
90+4. dakikada her iki takım da mutlak birer gol pozisyonundan yararlanamadı. Gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in ara pasıyla sağ çaprazda topu kontrol eden Josue, uygun durumda vurmakta gecikince Fabricio açısını kapattı ve gol şansı vermedi. Hemen gelişen karşı atakta, Adriano'nun uzun pasıyla sağ tarafta topla buluşan Quaresma hızla ceza sahasına girerek sağ çaprazdan sert vurdu ancak Muslera topu önledi.
Müsabaka 2-2 sonuçlandı.
Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ceyhun Sesigüzel
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Gökhan İnler, Olcay Şahan (Dk. 46 Abouakar), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Talisca), Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 85 Adriano)
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 78 Cavanda), Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 78 Josue), Sneijder, Bruma (Dk. 88 Sinan Gümüş), Eren Derdiyok
Goller: Dk. 8 Eren Derdiyok, Dk. 44 Bruma (Galatasaray), Dk. 73 Marcelo, Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 22 Sneijder, Dk. 65 Tolga Ciğerci, Dk. 83 Muslera (Galatasaray), Dk. 55 Quaresma, Dk. 90+3 Tosic (Beşiktaş)

Opel Insignia Cosmo 1.6 CDTi | Test Sürüşü


İkinci baharını yaşayan Insignia bilhassa modern donanımlarla bezeli kabini ve bu sınıfta eşine ender rastladığımız üstün konfor/tutuş dengesiyle halen zirveye oynuyor. Yaşını yalnız ağır aksak şanzımanı ve buna bağlı yakıt sarfiyatı belli ediyor. Ömrünün son demlerinde başarısını bayilerin yapacağı indirimler belirleyecek.


  • Motor: 1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 136 HP @ 3500-4000 d/d
  • Tork: 320 Nm @ 2.000-2.250 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 10,9 sn
  • Son hız: 200 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1548 kg
  • Bagaj hacmi: 500 litre
  • Fiyat: 124.350 TL
Yol tutuş
Konfor
Ses sistemi
Farlar
+ Ekranlar

– Tüketim
– Şanzıman
– Arka baş mesafesi

Fenerbahçe, Gaziantepspor'u konuk ediyor

Fenerbahçe, Gaziantepspor'u yenerek seyircisi önünde bu sezon ilk galibiyetini almak istiyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında 25 Eylül Pazar günü Gaziantepspor'u yenerek seyircisi önünde bu sezon ilk galibiyetini almak istiyor.
Süper Lig'in ilk 3 haftasında sadece 1 puan alarak tarihinin en kötü başlangıcını yapan sarı-lacivertliler, geçen hafta Kasımpaşa karşısında aldığı farklı galibiyetle moral buldu.
Bu sezon sahasında Kayserispor'la 3-3 berabere kalıp Bursaspor'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, seyircisini bu maçta sevindirmek için mücadele edecek.İsmail Kartal yönetimindeki Gaziantepspor ise ilk 4 maçta 4 puan topladı. Trabzonspor'u yenip, Adanaspor'la berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir'e ise kaybetti. Son iki haftada birer galibiyet ve yenilgi alan kırmızı-siyahlılar, Kadıköy'de puan veya puanlar alarak Gaziantep'e dönmeyi amaçlıyor.
Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.
- Advocaat kadroyu bozmayacak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, geçen hafta farklı kazanan takımında değişikliğe gitmeyi düşünmüyor.
Kalede Volkan Demirel'i görevlendirecek Advocaat, sağ bekte Gregory van der Wiel ve Şener Özbayraklı arasında tercih yapacak. Hollandalı teknik adamın geçen hafta olduğu gibi vatandaşı Van der Wiel'i ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor. Stoperde Simon Kjaer-Martin Skrtel ikilisini bozmayı düşünmeyen Advocaat, sol bekte İsmail Köybaşı'na şans verecek. Geçen hafta istediği verimi aldığı orta saha üçlüsü Mehmet Topal, Ozan Tufan, Josef de Souza'yı ilk 11'de sahaya sürecek tecrübeli teknik adam, forvet hattını yine Jeremain Lens, Volkan Şen ve Emmanuel Emenike'den oluşturacak.Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Van der Wiel (Şener Özbayraklı), Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens, Volkan Şen, Emenike.- Van Persie takımla çalışmadı
Yaklaşık 1 haftadır takımla çalışmalara katılmayan sarı-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusu Robin van Persie'nin yine kadroya girmesi zor gözüküyor.Teknik direktör Advocaat'ın vatandaşını geçen hafta olduğu gibi yine ilk 18 kişilik kadroya dahil etmesi beklenmiyor.
Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan diğer forvet oyuncusu Jose Fernandao da Gaziantepspor karşısında forma giyemeyecek.- İsmail Kartal 484 gün sonra Kadıköy'de
Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, 484 gün sonra Kadıköy'e bu sefer rakip olarak gelecek.Fenerbahçe'de 2010-2014 yılları arasında teknik direktörler Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın yardımcılığını yapan Kartal, 2014-2015 sezonunda ise sarı-lacivertlilerin teknik patronu oldu.
Söz konusu sezonu 2. sırada bitiren Kartal, 5 yıl görev aldığı Fenerbahçe'yle son maçına Kadıköy'de 30 Mayıs 2015'te Kasımpaşa karşısında çıktı. Kartal, 16 ay sonra Kadıköy'ün çimlerine bu sefer rakip takım teknik direktörü olarak ayak basacak.

Fırtına 90+5'te güldü

Trabzonspor, sahasında 153 gün sonra taraftarıyla buluştuğu maçta Atiker Konyaspor'u 90+5'te bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Bordo-mavili ekip, 3 maçlık yenilgi serisinin ardından galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor evinde Atiker Konyaspor'u ağırladı.
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan maçı Trabzonspor,  son dakika golüyle Atker Konyaspor'u 1-0 yendi.
Trabzonspor, 90+5'te Yusuf Erdoğan'ın attığı golle 3 puanı kaptı.
Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 6'ya çıkarırken, Atiker Konyaspor ise 6 puanda kaldı.
İlk Yarı
20. dakikada Atiker Konyaspor atağında ceza alanı içinde önce Milosevic ardından da Rangelov'un sert şutlarında, savunmada Durica top uzaklaştırdı.
25. dakikada Zeki Yavru'nun sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Muhammet Demir'in kafa vuruşunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
37. dakikada Mustafa Akbaş'ın soldan ortasında, ceza alanında Vukovic'in ters vuruşunda, top az farkla direğin üzerinden auta gitti.
40. dakikada Milosevic'in pasında, sağ taraftan Skubic'in yerden pasında, Ömer Ali Şahiner'in altı pas içinde dokunamadığı top direğin dibinden auta çıktı.
45. dakikada Douglas'ın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde uygun durumda Rangelov'un kaleye gönderdiği topu, kaleci Onur Recep Kıvrak kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
56. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında, ceza alanı içinde Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.
60. dakikada Suk'un ceza alanına girer girmez sert şutunda, top direğin hemen üzerinden auta gitti.
61. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Suk'un kafa şutunda, top yandan auta çıktı.
68. dakikada Zeki Yavru ile Milosevic arasında ikili mücadelede karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar, yardımcısının uyarısıyla konuk takım lehine faul kararı verdi. Bu karara teknik direktör Ersun Yanal ve yedek kulübesi tepki gösterdi. Bunun üzerine hakem Çınar, Yanal'dan tribüne çıkmasını istedi.
72. dakikada Muhammet Demir'in ceza yayı gerisinden kullandığı serbest atışta, kaleci Serkan Kırıntılı, topun sahibi oldu.
90+2. dakikada Zeki Yavru'nun sağdan ortasında, ceza alanı içinde Yusuf Erdoğan'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
90+5. dakikada Yusuf Erdoğan, sağ taraftan son çizgiye yakın yerden kullandığı serbest vuruşta, savunmada Douglas'a temas eden top, kaleci Serkan Kırıntılı'nın sol tarafından filelerle buluştu: 1-0
Karşılaşma Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Serkan Çınar, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Durica, Mustafa Akbaş, Okay Yokuşlu (Dk. 89 Onazi), Aytaç Kara, Mehmet Ekici (Dk. 67 Yusuf Erdoğan), Bero, Muhammet Demir (Dk. 90+7 Akakpo), Suk
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic (Dk. 82 Volkan Fındıklı), Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Jonsson, Ömer Ali Şahiner, Hadziahmetovic (Dk. 27 Meha), Milosevic (Dk. 82 Halil İbrahim Sönmez), Rangelov
Gol: Dk. 90+5 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 26 Mehmet Ekici, Dk. 45 Durica, Dk. 84 Muhammet Demir, Dk. 85 Okay Yokuşlu, Dk. 90+6 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor) Dk. 76 Douglas, Dk. 90+5 Vukovic (Atiker Konyaspor)

Medipol Başakşehir pes etmedi!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında lider Medipol Başakşehir ile Osmanlıspor karşı karşıya geldi.

Süper Lig'in 5. haftasında sezona 4'te 4 yaparak başlayan Medipol Başakşehir, ligde ve Avrupa'da başarılı bir grafik çizen ve yoluna yenilgisiz devam eden Osmanlıspor'u konuk etti.
Başkent temsilcisi, pozisyon olarak kısır geçen ilk yarının son dakikasında Musa Çağıran'ın şık frikik golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.
Konuk takım, mücadelenin 59. dakikasında Ndiaye'nin penaltıdan kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Medipol Başakşehir, aradığı golü sonradan oyuna giren Napoleoni ile 79. dakikada buldu ve farkı 1'e indirdi.
Etkili ataklarına devam eden ev sahibi takım, İtalyan futbolcunun ayağından 84. dakikada bir gol daha bularak beraberliği sağladı. Son bölümde galibiyet için Osmanlıspor kalesine yüklenen Medipol Başakşehir, aradığı golü bulamasa da sahadan 1 puanla ayrıldı.
Bu sezon ilk kez puan kaybı yaşayan Medipol Başakşehir, 5. haftayı 13 puanla kapattı. 2-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamayarak, 2 puan bırakan Osmanlıspor ise puanını 9'a yükseltti.
İlk Yarı
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yapılan Medipol Başakşehir-Osmanlıspor maçının ilk yarısı, 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.
8. dakikada Musa Çağıran'ın savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Ndiaye, sol çaprazda topla buluştu. Senegalli futbolcu, ceza alanı çizgisi gerisinde bekletmeden şutunu çekerken, kaleci Volkan Babacan son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
35. dakikada sol kanatta topla buluşan Mehmet Batdal, pasını ceza sahası dışındaki Holmen'e aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası yayı içinden bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Karcemarskas, soluna gelen meşin yuvarlağı güçlükle engelledi.
Aynı dakika içinde Osmanlıspor savunmasının uzaklaştıramadığı top, son olarak ceza sahası içi sağ çaprazdaki Hakan Özmert'in önünde kaldı. Hakan'ın çektiği sert şutta, meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.
GOL 45. dakikada Osmanlıspor, mücadelede öne geçti. Konuk ekip adına ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu Musa Çağıran kullandı. Bu oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, kaleci Volkan Babacan'ın solundan filelerle buluştu: 0-1.
Mücadelenin ilk yarısı, 1-0 Osmanlıspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci Yarı
58. dakikada Osmanlıspor, penaltı kazandı. Pinto'nun uzun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Regattin, pasını altıpas gerisindeki Diabate'ye gönderdi. Bu noktada savunmadaki Epureanu ile ikili mücadeleye giren Diabate yerde kalınca müsabakanın hakemi Halil Umut Meler, penaltı kararı verdi.
GOL 59. dakikada penaltı atışını kullanan Ndiaye, top ile kaleci Volkan Babacan'ı farklı köşelere yollayarak, fileleri havalandırdı: 0-2
GOL 79. dakikada ev sahibi ekip, farkı 1'e indirdi. Cengiz Ünder'in sağdan ortasında Mustafa Pektemek'in kafayla dokunduğu top, arka direğe açıldı. Bu noktada uygun durumda bulunan Napoleoni, uçarak yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2
GOL 85. dakikada Medipol Başakşehir, beraberliği yakaladı. Visca'nın sağdan ortasında Mustafa Pektemek, altıpas gerisine düşen topa gelişine vurdu. Kaleci Karcemarskas'ın son anda çizgi üzerinde çeldiği meşin yuvarlağı Mehmet Güven uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahası içindeki Napoleoni'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-2
Maç, 2-2 berabere sona erdi.
Stat: İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Hali̇l Umut Meler, Ekrem Kan, Ali̇ Saygın Ögel
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 65 Napoleoni), Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Holmen (Dk. 64 Mustafa Pektemek), Hakan Özmert, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Mehmet Batdal (Dk. 86 Cikalleshi)
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Aykut Demir, Pinto, Musa Çağıran (Dk. 65 Delarge), Mehmet Güven, Umar (Dk. 80 Maher), Ndiaye, Regattin, Diabate (Dk. 71 Rusescu)
Goller: Dk. 45 Musa Çağıran, Dk. 59 Ndiaye (Penaltıdan) (Osmanlıspor), Dk. 79 ve 85 Napoleoni (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 21 Holmen, Dk. 58 Epureanu, Dk. 86 Napoleoni, Dk. 88 Mossoro (Medipol Başakşehir), Dk. 24 Musa Çağıran, Dk. 28 Mehmet Güven, Dk. 89 Ndiaye (Osmanlıspor)

Smart Fortwo | Test Sürüşü

Smart, kusurlarına rağmen kendini size sevdirebiliyor. Hatta şehir içinde onunla vakit geçirmekten keyif almaya başlıyorsunuz. Ta ki fiyatını öğrenene kadar...


ALTERNATİF VİDEO

  • Motor: 999 cc, 3 silindirli atmosferik benzinli
  • Güç: 71 HP @ 6000 d/d
  • Tork: 91 Nm @ 2.850 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 15,1 sn
  • Son hız: 151 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 880 kg
  • Bagaj hacmi: 190-350 litre
  • Fiyat: 60.800 TL
Direksiyon hissi
Şehir içi kullanım kolaylığı
Şanzıman
– Biraz daha güç gerekiyor
– Müzik sistemi
– Fiyat

23 Eylül 2016 Cuma

Beşiktaş-Galatasaray derbisi | Muhtemel 11'ler

Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Arena'daki ilk derbide kozlarını paylaşacak.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray yarın (24.09.2016) karşı karşıya gelecek.
Siyah-beyazlı ekip, hem Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbiyi kazanmayı hem de şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasaray ile arasındaki puan eşitliğini kendi lehine bozmayı hedefliyor. Sarı-kırmızılılar ise geçen sezonun son bölümünde faaliyete geçen Beşiktaş'ın yeni stadında oynanacak ilk derbiyi kazanarak tarihe geçmek istiyor.
Saat 20.00'de başlayacak dev maçta FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.
5 yıl sonra...
Yaklaşık 5 yıldır uygulanan deplasman yasağının kalkmasıyla Vodafone Arena'daki ilk derbi mücadelesinde Galatasaraylı taraftarlar da olacak.
Beşiktaş'ta eksiksiz, Galatasaray'da 4 isim yok
Beşiktaş'ta derbi maçı öncesi eksik oyuncu bulunmuyor.
Galatasaray'da ise tedavileri devam eden Serdar Aziz, Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson, derbi maçın kadrosunda yer almayacak. Sakatlığı bulunan Nigel de Jong'un ise karşılaşmada görev alması zor görünüyor.
İŞTE DEV DERBİNİN MUHTEMEL 11'LERİ
Beşiktaş: Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Marcelo Guades, Dusko Tosic, Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Olcay Şahan, Vicent Aboubakar (Cenk Tosun)
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Armindo Bruma, Eren Derdiyok

Antalya'da sessiz açılış

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın açılış maçında Antalyaspor ile Akhisar Belediyespor 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor ile Akhisar Belediyespor karşı karşıya geldi. Golsüz eşitlikle sona eren maçın ardından iki takımda hanesine 1 puan yazdırdı.
İki haftadır kazanamayan Antalyaspor puanını 2'ye yükseltirken Akhisar Belediyespor 4 puana ulaştı.
Karşılaşmanın önemli anları:
Maçın 12. dakikasında gelişen Antalyaspor atağında, ceza sahasının dışında topla buluşan Zeki Yıldırım'ın şutunda, kaleci Fatih Öztürk uzanarak meşin yuvarlağa müdahale etti. Boşta kalan top, defans oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı.
18. dakikada Miguel Lopes'in pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Rodallega'nın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
20. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Charles'ın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin yanından auta gitti.
22. dakikada sağ kanattan Danilo'nun kullandığı serbest vuruş sonrasında ceza sahasında oluşan karambolde topla buluşan Zeki Yıldırım'ın şutunda, kaleci Fatih Öztürk yatarak meşin yuvarlağa müdahale etti. Boşta kalan topu, defans oyuncuları uzaklaştırdı.
24. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen ve ceza sahasına giren Danilo'nun yerden pasında, altıpas önünde topla buluşan Charles'ın vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağı kornere çeldi.
38. dakikada sol kanattan Motta'nın Serdar Özkan'la paslaşarak kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında topla buluşan Celustka'nın şutunda, kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağa müdahale etti ve tehlikeyi önledi.
41. dakikada sağ kanattan Rodallega'nın pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Sami'nin vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz berabere sona erdi.
İkinci yarı: 
56. dakikada Charles'ın ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunda, kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağı kontrol etti.
64. dakikada ceza sahası dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kullanan Rodallega'nın şutunda, kaleci Fornezzi meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.
76. dakikada Serdar Özkan'ın ceza sahasına hareketlenen Deniz Kadah'a pasında araya giren Caner Osmanpaşa'nın müdahalesinde, Antalyasporlu Motta meşin yuvarlağı önünde buldu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Brezilyalı oyuncunun şutunda, top yandan auta çıktı.
82. dakikada ceza sahasında Motta'nın ayağından topu kapan Muğdat Çelik'in vuruşunda, kaleci Fornezzi meşin yuvarlağı tokatlayarak uzaklaştırdı.
89. dakikada kullanılan taç atışında Rodallega'nın kafa pasında ceza sahasında topla buluşan Onur Ayık'ın dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Karşılaşma, golsüz eşitlikle sona erdi.
Antalyaspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 0
Stat: Antalya
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş
Antalyaspor: Fornezzi, Rıdvan Şimşek (Dk. 77 Chico), Celustka, Diego, Motta, Zeki Yıldırım, Charles, Serdar Özkan, Yekta Kurtuluş (Dk. 59 Emre Güral), Danilo (Dk. 88 Sakıp Aytaç), Deniz Kadah
Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Serdar Kesimal, Caner Osmanpaşa, Ömer Bayram, Vaz Te, Custodio (Dk. 81 Sissoko), Soner Aydoğdu (Dk. 69 Muğdat Çelik), Sami (Dk. 46 Onur Ayık), Nguemo, Rodallega
Sarı kartlar: Dk. 25 Yekta Kurtuluş, Dk. 84 Chico (Antalyaspor), Dk. 65 Onur Ayık, Dk. 77 Custodio, Dk. 90 Miguel Lopes (Akhisar Belediyespor)
 

Türkiye, Belarus'a acımadı

2017 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Elemeleri 2. Etap E Grubu'nda Türkiye, ikinci devrenin ilk maçında Belarus'u 3-1 mağlup etti.

Ay-yıldızlı ekip, Hollanda'nın ev sahipliği yaptığı ikinci devrenin ikinci maçında cumartesi günü Avusturya ile karşılaşacak.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Gruptaki diğer karşılaşmada ise ev sahibi Hollanda, Avusturya'yı 25-17, 25-11 ve 26-24'lük setlerle 3-0 yendi.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Türkiye: 3 - Belarus: 1
Salon: De Koog
Hakemler: Sandro La Micela (İtalya), Nuno Teixeira (Portekiz)
Türkiye: İbrahim Emet, Ulaş Kıyak, Baturalp Burak Güngör, Faik Samed Güneş, Metin Toy, Gökhan Gökgöz (Hasan Yeşilbudak, Caner Dengin, Burutay Subaşı, Yiğit Gülmezoğlu, Mustafa Oğuz Ramazanoğlu, Kadir Cin)
Belarus: Marozau, Haramykin, Radziuk, Busel, Miskevich, Kuklinski (Zabarouski, Vash, Martynau)
Setler: 25-18, 29-27, 20-25, 25-22
Süre: 117 dakika (27, 36, 27, 27)
E Grubu'nda oluşan puan durumu ve ikinci gün maçlarının programı şöyle:
Puan durumu

Program
TSİ 18.00 Belarus-Hollanda
TSİ 20.30 Türkiye-Avusturya

Ezeli rekabetten ilginç notlar

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 339 maçın sığdığı 92 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı.

Rekabetin ilk randevusu olan 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti.
Galatasaray adına ilk golü ise 31 Temmuz 1925'te Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.
Rekabetin golcüleri
İki takım arasındaki 92 yıllık rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ta ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.
Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. Galatasaray'da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü var.
Bir maçta en çok gol atanlar
Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde geride kalan 339 randevuda, bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanevi futbolcusu Gündüz Kılıç.
Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.
Ayrıca, Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı, daha sonra Beşiktaş forması da giyen Adrian Ilie ile Milan Baros, bir maçta üçer gol atma başarısını gösterdi.
En farklı skorlu galibiyetler
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme karşılaşmasında elde edildi.
Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.
Beşiktaş ise rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'ta 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.
Lig maçlarında ise en farklı skorlu galibiyetleri Beşiktaş 4-1, Galatasaray ise 3-0'lık sonuçlarla aldı.
Seyircisiz derbi
Galatasaray ile Beşiktaş'ın 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları derbi maç, tarihe geçti.
Galatasaray'ın bir önceki sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılan karşılaşma, rekabetin 92 yıllık tarihinde bir ilk olarak yerini aldı.
En çok oynayanlar
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor.
Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giydi, ikinci sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.
En gollü maçlar
Rakipler arasında şimdiye dek yapılan en gollü maçta sporseverler toplam 11 gol izledi.
Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'da 9-2 kazandığı maçta filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 339 maç içinde, penaltılar dışında bir maçta filelere giden en çok gol olarak tarihe geçti.
Rekabette ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'teki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazandı, filelere toplam dokuzar gol gitti.
4-4'lük maçlar
Rekabette en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı.
İki takım arasında 4 Ocak 1935'te Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi karşılaşması, 11 Mayıs 1940'ta Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası müsabakası, 16 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'ndaki Milli Küme maçı, 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig derbisi 4-4 berabere sonuçlandı.
Galibiyet hasreti çekilen yıllar
İki takım, 339 maçın sığdığı 92 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı.
Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 tarihleri arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da rakibini yenemedi.
İki takımda da oynayanlar
Rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.
Son dönemde hem Beşiktaş hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovacevic (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian İlie, Berkant Göktan, Okan Buruk, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan, Serdar Özkan, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu, Cenk Gönen ve Caner Erkin bulunuyor.
Kaleleri şaşırdılar
Rekabette son maçlarda kendi kalelerine atılan goller dikkati çekiyor.
İki takım arasında son 5 sezonda yapılan maçlarda 5 futbolcu kendi filelerini havalandırdı.
2011-2012 sezonunda Lig Grubu'nda Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ın 3-2 kazandığı maçta sarı-kırmızılı takımdan Semih Kaya, kendi kalesine gol attı. Süper Final'de ise aynı statta yapılan ve 2-2 biten son maçta Beşiktaş'tan Almeida, Galatasaray'dan ise Ujfalusi, kendi kalecilerini avladı. 2012-2013 sezonunun ilk yarısında Dolmabahçe'de 3-3 biten maçta da Galatasaraylı Melo, kendi kalesine gol attı.
Bu sezon başında Konya'da yapılan Süper Kupa maçında ise Galatasaraylı Chedjou, kendi filelerini havalandırdı. Normal süresi golsüz, uzatma bölümü 1-1 biten maçı Galatasaray penaltı atışları sonucu 3-0 kazandı.
En erken derbiyi oynadılar
Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ikinci haftasında BJK İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray (3-3) maçı, aynı zamanda 59 yıllık lig tarihinin en erken derbisi olarak kayıtlara geçti.
1959 yılında başlayan ligde bundan önce "Üç büyükler" arasındaki en erken derbi, 1981-1982 sezonunun üçüncü haftasında yine Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılmıştı.
Seyirci rekoru kırıldı
Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonundaki maçta Süper Lig tarihinin seyirci rekoru kırıldı.
Siyah-beyazlı takımın ev sahipliğinde, 22 Eylül 2013 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbiyi deplasman yasağı nedeniyle tamamı Beşiktaşlı 76 bin 127 biletli seyirci izledi ve bu rakam lig tarihinin seyirci rekoru olarak kayıtlara geçti.
Ligin 58 yıllık tarihinde daha önceki seyirci rekoru Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 21 Eylül 2003 tarihinde yine Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki lig derbisinde 70 bin 125 kişiyle kırılmıştı.
Derbi yarıda kaldı
Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonunda seyirci rekorunun kırıldığı derbi, saha olayları nedeniyle yarıda kaldı.
Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo'nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.

Derbide 340. Randevu

Beşiktaş ile Galatasaray 340. kez karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları sezonun ilk derbisiyle 340. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi.

Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE
Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 116 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde 116 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 43, Beşiktaş ise 32 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 144, siyah-beyazlılar 121 gol attı.

Geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1, Türk Telekom Arena'da ise 1-0'lık skorlarla galip geldi.

VODAFONE ARENA'DA İLK DERBİ
Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Arena'da ilk kez karşı karşıya gelecek.

11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla hizmete giren siyah-beyazlıların yeni stadı, yarın ilk derbiye ev sahipliği yapacak.

Her iki takım, BJK İnönü Stadı'nda son olarak 26 Ağustos 2012 tarihinde karşılaştı, müsabaka 3-3 bitti. Taraflar, 4 yılı aşkın süre sonra Dolmabahçe'de sahaya çıkacak.

EYLÜL DERBİLERİ
Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında yarın yapılacak derbi maç öncesi tarafların eylül ayında oynadığı maçlarda Galatasaray'ın galibiyet sayısında tek farkla üstünlüğü göze çarpıyor.

İki takım şimdiye dek eylül ayında 19 kez karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızılılar 8, siyah-beyazlılar 7 kez galip geldi, 4 maç da berabere sonuçlandı.

Eylül ayındaki maçlarda Galatasaray'ın 28 golüne, Beşiktaş 25 golle yanıt verdi.

Taraflar eylül ayında en son 2013 yılında, Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Türk futbol tarihinde seyirci rekorunun kırıldığı 22 Eylül'deki lig maçı Galatasaray 2-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı, Türkiye Futbol Federasyonu derbiyi 3-0 sarı-kırmızılı takım lehine tescil etti.

BEŞİKTAŞ'TA GALATASARAY'A GOL ATAN FUTBOLCU YOK
Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak sezonun ilk derbisi öncesi ilginç bir istatistik öne çıkıyor.

Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda sarı-kırmızılı formayla Beşiktaş'a gol atan 4 futbolcu bulunurken, Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı gol sevinci yaşayan oyuncu yok.

Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan (2), Wesley Sneijder (2), Hakan Kadir Balta (2) ve Yasin Öztekin, derbilerde Beşiktaş filelerini havalandırdı.

Rekabetteki son 3 randevuda Galatasaray filelerini havalandıran Beşiktaş'ın gollerini sezon başından takımdan ayrılan Mario Gamez (2), Gökhan Töre ve sarı-kırmızılı futbolcu Aurelien Chedjou kendi kalesine attı.

SON 24 LİG MAÇINDA SADECE 5 KIRMIZI KART
Derbi öncesinde, rekabetteki son 24 lig maçında hakemler sadece 5 kez kırmızı kart kullandı.

İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 24 derbide hakemler sadece Beşiktaşlı Delgado, Hilbert ve Veli Kavlak ile Galatasaraylı Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.

Rekabette son 24 maçta hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 124 sarı kart gösterdi. Bu süre içindeki maçlarda Beşiktaş'tan 65, Galatasaray'dan ise 59 futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

PENALTILARA DİKKAT
Beşiktaş-Galatasaray derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor.

İki takım arasında ligde yapılan son 27 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 maçta penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.

Rekabetteki son 27 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı.

İki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip, sadece bir kez yenildi.

2013-2014 sezonunun ilk yarısında olaylar sebebiyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 20 maçtan 16'sında ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı. Bu dönemde sadece geçen sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray, Sneijder'in golüyle öne geçmesine rağmen, Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.


İlklerin derbisi!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yarın İstanbul'da yapılacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde birçok ilk yaşanacak.


Ligde sezonun ilk derbisi, dev maça ev sahipliği yapacak Vodafone Arena için de ayrı bir anlam taşıyor. Siyah-beyazlıların yeni stadı, ilk kez bir derbide kapılarını taraftarlara açacak.

Geçen sezon 11 Nisan 2016 tarihinde Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı Bursaspor maçıyla açılışı yapılan Vodafone Arena'da ilk derbi izlenecek.

ALİ PALABIYIK'IN İLK DERBİSİ
Saat 20.00'de başlayacak dev maçı yönetecek FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık da kariyerinde ilk derbisine çıkacak.

Ankara bölgesi hakemi 35 yaşındaki Ali Palabıyık, Süper Lig'deki 5. yılında tarihi bir maçta görev yapacak.

DEPLASMANDA 5 YIL SONRA BİR İLK
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun dün yaptığı toplantı sonucunda, derbide yaklaşık 5 yıl sonra deplasman takımı taraftarı statta yer alacak.

41 bin 903 kişi kapasiteli Vodafone Arena'da yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan kale arkası tribünde takımlarını destekleyebilecek.

Galatasaray taraftarları son olarak 2010-2011 sezonunun 31. haftasında, 30 Nisan 2011 tarihinde Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynanan derbiyi statta izlemişti. Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım 2011'de oynanan maçla başlayan yasak, yine bu iki takım arasında yarın yapılacak karşılaşmayla sona erecek.

BİRÇOK FUTBOLCUNUN İLK DERBİSİ
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde her iki ekip futbolcularından bazıları, formalarını giydikleri takımlarla rekabette ilk kez bir lig maçında sahaya çıkacak.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Fabri, Adriano, Anderson Talisca, Gökhan İnler, Vincent Aboubakar, Caner Erkin ve Gökhan Gönül, Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Luis Cavanda, Tolga Ciğerci, Josue Pesqueira, Nigel De Jong ve Eren Derdiyok, teknik adamların görev vermesi durumunda, ilk kez bir lig maçında, yeni takımlarının formasıyla rekabetin heyecanını yaşayacak. Galatasaraylı Serdar Aziz ile Kolbeinn Sigthorsson ise sakatlıkları nedeniyle derbide forma giyemeyecek.

Bu oyunculardan bazıları, sezon başında Konya'da yapılan Turkcell Süper Kupa maçında bu heyecanı yaşamıştı.

ZİRVE YARIŞI
Beşiktaş ile Galatasaray, derbide ligin zirvesini ele geçirebilmek için mücadele edecek.

Süper Lig'de 5. haftaya 12 puanla Medipol Başakşehir lider girerken, Beşiktaş ve Galatasaray 10'ar puan ve gol averajıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı.

Derbide büyük taraftar desteği altında oynayacak Beşiktaş, Vodafone Arena'da çıkacağı altıncı lig maçını da kazanmayı, Galatasaray ise rakibine yeni stadında ilk puan kayıplarını yaşatmayı amaçlıyor.

Sezon başında yaklaşık 32 bin kombine satışı gerçekleştiren Beşiktaş'ta, belirlenen yüksek fiyatlara rağmen satışa sunulan biletlerin çok büyük bölümü satıldı. Derbi kapalı gişe oynanacak.

Final Four İstanbul'da!

Türkiye, basketbolda dev bir organizasyona ev sahipliğinde yapacak. Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi dörtlü final karşılaşmaları İstanbul’da oynanacak.

Turkish Airlines (THY) Euroleague'de Final Four maçlarına İstanbul ev sahipliği yapacak.
Avrupa basketbolunun 1 numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde dörtlü final heyecanı İstanbul'da yaşanacak.
Bu sezon 16 takımın lig usulü mücadele edeceği şampiyonada, Türkiye'yi Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş temsil edecek.
Türk Hava Yolları Avrupa Ligi 'nde 2012 yılında da dörtlü finaller Türkiye'de yapılmıştı. Gelecek yıl Mayıs ayında yaşanacak heyecana, 5 yıl sonra yeniden Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Bu arada normal sezonun fikstürü belli oldu.

Buna göre Galatasaray Odeabank ilk maçında CSKA Moskova'yla Fenerbahçe, Brose Baskets ile İstanbul'da karşılaşacak. Anadolu Efes, Laboral, Daruşşafaka Doğuş ise Kızılyıldız deplasmanına çıkacak.

22 Eylül 2016 Perşembe

Kupada 2. tur heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur heyecanı başladı.

Müsabakalar, tek maç eleme usulüne göre oynanıyor. Bu turda rakiplerini yenen 49 takım, bir üst tura yükselecek.
İŞTE PROGRAM VE TUR ATLAYAN EKİPLER...
Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda oynanan maçların sonuçları ve tur atlayan ekipler şöyle:
20 Eylül:
Ofspor-Kardemir Karabükspor: 5-3
Orhangazispor-Kayserispor 2-3 (Uzatmada)
 Elazığspor-Sarayönü Belediyespor (6-4)
Afjet Afyonspor-Karşıyaka (2-1)
Aytemiz Alanyaspor-Sancaktepe Belediyespor (0-1)
21 Eylül Çarşamba:
24 Erzincanspor-Adanaspor (3-2)
Cizrespor-Aydınspor 1923 (0-2)
Dersimspor-Eskişehirspor (1-0)
Yomraspor-İstanbulspor 4-1 (Pen.)
Kayseri Erciyesspor-Yeni Amasyaspor (0-1)
Hatayspor-Balıkesirspor (0-1)
Elaziz Belediyespor-Tokatspor (4-2)
Sivas Belediyespor-Bucaspor 1-2 (Uzatmada)
Karaman Belediyespor-Gümüşhanespor (2-3)
 Kırıkhanspor-Fethiyespor 1-3 (Uzatmada)
Düzyurtspor-1461 Trabzon (2-0)
Amed Sportif Faaliyetler-Niğde Belediyespor (2-0)
Ankara Adliyespor-Menemen Belediyespor (0-3)
Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor (1-2)
Kastamonuspor 1966-Tuzlaspor (1-2)
Keçiörengücü-Anadolu Üsküdar 1908 (2-0)
Manisa Büyükşehir Belediyespor-Çaykur Rizespor (2-4)
Sarıyer-Bodrum Belediyesi Bodrumspor 1-0
Kocaeli Birlikspor-Sakaryaspor 2-0
Kırklarelispor-Etimesgut Belediyespor 2-1
Fatih Karagümrük-Giresunspor 1-0
Bandırmaspor-Yeşil Bursa 3-1
Nazilli Belediyespor-Kartalspor 3-0
Konya Anadolu Selçukspor-Altınordu 1-0
İnegölspor-Halide Edip Adıvarspor 3-0
Büyükçekmece Tepecikspor-Manavgatspor 6-5 (Pen.)
Kahramanmaraşspor-Hacettepe 2-1
Boluspor-Nevşehirspor Gençlik 4-0
Pendikspor-Türk Metal Kırıkkalespor 3-2
Silivrispor-Ümraniyespor 2-4 (Pen.)
Darıca Gençlerbirliği-MKE Ankaragücü 2-0
Samsunspor-Diyarbekirspor 5-4 (Penaltılarda)
Yeni Malatyaspor-Kurtalanspor: 4-0
Manisaspor-Çorum Belediyespor 1-3 (Uzatmada)
Trabzonspor-Serhat Ardahanspor 6-0
Adana Demirspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor 1-3
22 Eylül Perşembe:
Eyüpspor-Gaziantepspor 0-2
Bayrampaşa-Bursaspor 0-1
BUGSAŞ Spor-Sultanbeyli Belediyespor 2-0
Kızılcabölükspor-Mersin İdmanyurdu 5-1
Sivasspor-Tire 1922 3-1
Denizlispor-Kemerspor 2003 2-1
Büyükşehir Gaziantepspor-Düzcespor 3-2 (Pen.)
Göztepe-Kütahyaspor 5-0
NOT: Tur atlayan ekipler koyu renkte yazılmıştır.

Deplasman yasağı kalktı

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi açıklama geldi.

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbilerde deplasman yasağını kaldırarak, konuk takım taraftarlarının stada alınmasına karar verdi.
Spor Toto Süper Lig'de 24 Eylül Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu deplasman yasağını görüşmek üzere toplandı. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alper Narman, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Metin Doğan'ın katıldığı toplantıda "3 büyükler" arasında yaklaşık 5 yıldır süren deplasman yasağının kaldırılması kararı çıktı.
Beşiktaş Kulübü Yöneticisi Özköse, deplasman yasağının kalktığını vurgulayarak, "İl Spor Güvenlik Kurulunun kulüplerimizle aldığı karar neticesinde bundan sonra İstanbul kulüpleri birbirleriyle yaptığı maçlara taraftar götürecek. Yasak kalkmıştır. Futbolumuz için hayırlı uğurlu olsun. Galatasaray'ı en iyi şekilde misafir edeceğiz. Bu kararın futbolumuza katkısı olacaktır." ifadelerini kullandı.
Özköse, Beşiktaş ve Bursaspor arasındaki deplasmana taraftar götürme yasağının ise daha sonra gözden geçirileceğini belirtti.
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Narman ise yasağın kalkmasından dolayı memnuniyet duyduklarını anlatarak, "İnşallah bir daha böyle yasak olmaz. Beşiktaş'ın stadında dostça görüntüler olacak. Hiçbir sevimsiz olay olmayacak. Bir daha bu yasağa yol açacak sıkıntılar yaşamayacağız. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde bu adımı attık. Taraftarlarımız da bu şekilde olacaktır. İnşallah bu kararı sezon boyunca götüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Fenerbahçe Kulübünü temsil eden yönetim kurulu yedek üyesi Metin Doğan da yasağın kalkmasını olumlu bularak, "Taraftarlarımızın ortak isteğiydi. 15 Temmuz sürecinden sonra ciddi uzlaşma oluştu. Bu ortama kulüpler olarak katkı sağlamak istiyoruz. Beşiktaş-Galatasaray maçı fair-play ortamında geçecektir ve Kadıköy'de oynanacak maçlara da örnek teşkil edecektir. Yöneticiler olarak bizlere de ciddi sorumluklar düşüyor. Doğru demeçler verirsek Türk sporuna ciddi katkılar sunarız. Beşiktaş-Galatasaray derbisi kaliteli geçecektir." diye görüş belirtti.
Doğan, bir soru üzerine Trabzonspor'la yasağın devam ettiğini anlatarak, "Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı bir karar söz konusu. Orada alınmış karar var. Düzeltip düzeltilmeyeceği onların tasarrufu. Onlar bu kararını gözden geçirdikten sonra değerlendirme yapacağız." şeklinde konuştu.
- Yasak 5 yıl sonra kalktı
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karardan sonra "3 büyükler" arasındaki deplasman yasağı yaklaşık 5 yıl sonra kalkmış oldu.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor 17 Kasım 2011'de aldıkları bir kararla Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmuş ve bu takımlar arasında oynanan maçlara deplasman taraftarı götürülmesi yasaklanmıştı.
Bu tarihten sonra 4 kulüp arasında oynanan maçlara deplasman takımı taraftarı gidememişti. Yaklaşık 5 yıl önce 20 Kasım 2011'de Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasak 24 Eylül 2016'da bu iki takım arasında oynanacak karşılaşmayla sona erecek.

Süper Lig'de 5. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yapılacak maçlarda görev alacak hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de 5. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler şunlar:
23 Eylül Cuma:
20.00 Antalyaspor - Akhisar Belediyespor: Barış Şimşek
24 Eylül Cumartesi:
13.30 Medipol Başakşehir - Osmanlıspor: Halil Umut Meler
16.00 Trabzonspor - Atiker Konyaspor: Serkan Çınar
20.00 Beşiktaş - Galatasaray: Ali Palabıyık
25 Eylül Pazar
13.30 Kayserispor - Çaykur Rizespor: Özgür Yankaya
16.00 Bursaspor - Kasımpaşa: Yaşar Kemal Uğurlu
19.00 Gençlerbirliği - Kardemir Karabükspor: Alper Ulusoy
19.00 Fenerbahçe - Gaziantepspor: Fırat Aydınus
26 Eylül Pazartesi
20.00 Adanaspor - Aytemiz Alanyaspor: Suat Arslanboğa

Türk takımlarına saat ayarı

UEFA, Beşiktaş, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor'un 30 Ekim'den sonra oynayacağı iç saha maçlarının başlangıcı 1 saat geriye alındı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor'un 30 Ekim'den sonra oynayacağı iç saha maçlarının başlangıcı 1 saat geriye alındı.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de kış saati uygulamasının bu seneden itibaren yürürlükten kaldırılacağından dolayı UEFA, Türk takımlarının ev sahibi olacağı maçların saatlerinde değişiklik yaptı.
Buna göre Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ikişer, Atiker Konyaspor ile Osmanlıspor'un birer maçının başlangıç saatinde değişikliğe gidildi.
Değişiklikten sonra maç saatleri şu şekilde oluştu:
- UEFA Şampiyonlar Ligi
1 Kasım Salı:
20.45 Beşiktaş-Napoli
23 Kasım Çarşamba
20.45 Beşiktaş-Benfica
- UEFA Avrupa Ligi
3 Kasım Perşembe:
21.00 Fenerbahçe-Manchester United
24 Kasım Perşembe:
19.00 Fenerbahçe-Zorya
8 Aralık:
19.00 Atiker Konyaspor-Gent
19.00 Osmanlıspor-Zürih
Not: UEFA Avrupa Ligi'nde Atiker Konyaspor ile Osmanlıspor'un 8 Aralık'ta oynayacağı maçlar, son hafta karşılaşmaları olduğu için, UEFA kuralları gereği, Braga-Shakhtar Donetsk ve Villarreal-Steaua Bükreş maçları da Türk ekiplerinin müsabakalarıyla aynı saatte başlayacak.

20 Eylül 2016 Salı

Hollanda Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında yapacağı Belarus ve Fransa maçlarının aday kadrosu açıklandı.

Teknik direktör Danny Blind, açıkladığı 29 kişilik aday kadroya Galatasaray'dan Wesley Sneijder'i çağırırken, Nigel de Jong'u almadı. Hollandalı çalıştırıcı, Fenerbahçe forması giyen Robin van Persie, Gregory Van der Wiel ve Jeremain Lens'i ise kadroya dahil etmedi.
Bayern Münihli futbolcu Arjen Robben, Schalke 04'ün forveti Klaas Jan Huntelaar ve Manchester United forması giyen Memphis Depay'ı da kadroya almayan Blind, Lazio'dan Stefan de Vrij ve Southampton'dan Jordy Clasie'yi tekrar milli takıma davet etti.
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu'nda bulunan Hollanda, sahasında 7 Ekim'de Belarus ve 10 Ekim'de ise Fransa ile karşı karşıya gelecek.Hollanda Milli Takımı'nın aday kadrosunda bulunan isimler şöyle:
Kaleci: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV), Michel Vorm (Tottenham)Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında yapacağı Belarus ve Fransa maçlarının aday kadrosu açıklandı.
Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında yapacağı Belarus ve Fransa maçlarının aday kadrosu açıklandı. 
Teknik direktör Danny Blind, açıkladığı 29 kişilik aday kadroya Galatasaray'dan Wesley Sneijder'i çağırırken, Nigel de Jong'u almadı. Hollandalı çalıştırıcı, Fenerbahçe forması giyen Robin van Persie, Gregory Van der Wiel ve Jeremain Lens'i ise kadroya dahil etmedi.
Bayern Münihli futbolcu Arjen Robben, Schalke 04'ün forveti Klaas Jan Huntelaar ve Manchester United forması giyen Memphis Depay'ı da kadroya almayan Blind, Lazio'dan Stefan de Vrij ve Southampton'dan Jordy Clasie'yi tekrar milli takıma davet etti.
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu'nda bulunan Hollanda, sahasında 7 Ekim'de Belarus ve 10 Ekim'de ise Fransa ile karşı karşıya gelecek.
Hollanda Milli Takımı'nın aday kadrosunda bulunan isimler şöyle:
Kaleci: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV), Michel Vorm (Tottenham)
Defans: Jeffrey Bruma (Wolfsburg), Vurnon Anita (Newcastle United), Stefan de Vrij (Lazio) Jetro Willems, Jorrit Hendrix (PSV), Terence Kongolo, Rick Karsdorp (Feyenoord) Virgil van Dijk (Southampton), Kenny Tete, Joel Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ Alkmaar), Daley Blind (Manchester United)
Orta saha: Davy Klaassen (Ajax),Steven Berghuis (Feyenoord), Jordy Clasie (Southampton), Bart Ramselaar, Davy Pröpper (PSV), Kevin Strootman (Roma), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Wesley Sneijder (Galatasaray)
Forvet: Luuk de Jong, Luciano Narsingh (PSV), Vincent Janssen (Tottenham), Bas Dost (Sporting Lizbon), Quincy Promes (Spartak Moskova).

Antalyaspor'da Eto'o kadro dışı bırakıldı

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto'o, kadro dışı bırakıldı. Karar, kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk ile Kamerunlu futbolcunun karşılıklı açıklamalarının ardından verildi. Eto'o ise daha sonra yine sosyal medya hesabından yaptığı başka bir açıklamayla, Öztürk'ü hedef almadığını belirtti.


Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Eto'o'ya ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımın, yönetim kurulu toplantısında gündeme alındığı belirtildi.

Yönetim kurulunun, yıldız futbolcudan konu hakkında savunma alacağının kaydedildiği açıklamada, "Bu savunmanın yönetim kurulumuzca değerlendirilmesi ve yeni bir karar verilmesine kadar da futbolcumuzun takımdan ayrı olarak kendisine verilen antrenman programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmesine karar vermiştir." denildi.

Ayrıca, süreç hakkında ilerleyen günlerde kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan Antalyaspor, Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını Hasan Subaşı Tesisleri'nde teknik direktör Jose Morais yönetiminde sürdürdü. Samuel Eto'o dışında tüm takım katıldığı antrenmana, kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri gelerek, teknik direktör Morais ile görüştü.

Burada bir süre futbolculara hitap eden Öztürk, konuşmasının ardından kendisini alkışlayan futbolcularla çember oluşturarak, kenetlendi. Başkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri antrenmanı da izledi.

Morais yönetimindeki antrenmanda ise futbolcular düz koşunun ardından top kapma ve şut çalışması gerçekleştirdi. İdman, yarı sahada yapılan maçla sona erdi.

5. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 16-20 Eylül 2016



SıraMaç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 GALATASARAY AŞ.-ÇAYKUR RİZESPOR AŞ. 2-0 1 Cumartesi 20:30
2 AKHİSAR BLD.G.SPOR-BEŞİKTAŞ AŞ. 0-2 2 Pazar 20:00
3 KASIMPAŞA AŞ.-FENERBAHÇE AŞ. 1-5 2 Pazartesi 20:00
4 BURSASPOR-KAYSERİSPOR 3-1 1 Cuma 20:00
5 A.ALANYASPOR-TRABZONSPOR AŞ. 3-0 1 Cumartesi 18:00
6 OSMANLISPOR-ADANASPOR AŞ. 1-0 1 Pazar 17:00
7 A.KONYASPOR-GENÇLERBİRLİĞİ 1-1 0 Pazar 17:00
8 GAZİANTEPSPOR-M.BAŞAKŞEHİR 0-1 2 Pazar 19:30
9 KARDEMİR KARABÜKSPOR-ANTALYASPOR AŞ. 3-2 1 Cuma 19:00
10 CHELSEA-LIVERPOOL 1-2 2 Cuma 22:00
11 WATFORD-MANCHESTER UNITED 3-1 1 Pazar 14:00
12 INTER-JUVENTUS 2-1 1 Pazar 19:00
13 FIORENTINA-ROMA 1-0 1 Pazar 21:45
14 LEGANES-BARCELONA 1-5 2 Cumartesi 14:00
15 ESPANYOL-REAL MADRID 0-2 2 Pazar 21:45
15 Bilen 12 ADET 45.041,42 TL
14 Bilen 391 ADET 429,53 TL
13 Bilen 5510 ADET 30,48 TL
12 Bilen 43682 ADET 4,81 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 16 EYLÜL 2016 CUMA SAAT: 19.00
Açıklamalar

19 Eylül 2016 Pazartesi

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta tamamlandı

Medipol Başakşehir, ligdeki 4 maçını da kazanarak 12 puanla liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta karşılaşmaları tamamlandı.
Haftanın son maçında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ederek, ligdeki ilk galibiyetini aldı.
Medipol Başakşehir, ligde oynadığı 4 maçı da kazanarak 12 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü.
Ligde alınan sonuçlar, puan durumu ve 5. haftanın programı şöyle:
- Sonuçlar
Kardemir Karabükspor-Antalyaspor: 3-2
Bursaspor-Kayserispor: 3-1
Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor: 3-0
Galatasaray-Çaykur Rizespor: 2-0
Atiker Konyaspor-Gençlerbirliği: 1-1
Osmanlıspor-Adanaspor: 1-0
Gaziantepspor-Medipol Başakşehir: 0-1
Akhisar Belediyespor-Beşiktaş: 0-2
Kasımpaşa-Fenerbahçe: 1-5
- Puan durumu
Spor Toto Süper Lig

TakımlarOGBMAYAVP
1.MEDİPOL BAŞAKŞEHİR440071612
2.BEŞİKTAŞ4310114710
3.GALATASARAY431072510
4.BURSASPOR43016429
5.OSMANLISPOR42205238
6.AYTEMİZ ALANYASPOR42116517
7.ATİKER KONYASPOR41307526
8.GENÇLERBİRLİĞİ41305326
9.KARDEMİR KARABÜKSPOR42027616
10.FENERBAHÇE41128624
11.GAZİANTEPSPOR411213-24
12.ÇAYKUR RİZESPOR411226-44
13.AKHİSAR BELEDİYESPOR410336-33
14.TRABZONSPOR410326-43
15.ADANASPOR402224-22
16.KAYSERİSPOR402259-42
17.ANTALYASPOR401348-41
18.KASIMPAŞA4013311-81
- 5. hafta programı
23 Eylül Cuma:
20.00 Antalyaspor-Akhisar Belediyespor
24 Eylül Cumartesi:
13.30 Medipol Başakşehir-Osmanlıspor
16.00 Trabzonspor-Atiker Konyaspor
20.00 Beşiktaş-Galatasaray
25 Eylül Pazar:
13.30 Çaykur Rizespor-Kayserispor
16.00 Bursaspor-Kasımpaşa
19.00 Fenerbahçe-Gaziantepspor
19.00 Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor
26 Eylül Pazartesi:
20.00 Adanaspor-Aytemiz Alanyaspor



Fenerbahçe 5 golle siftah yaptı

İlk 3 haftada 1 puan alan Fenerbahçe, deplasmanda baştan sona üstün oynadığı maçta Kasımpaşa’yı 5-1 yendi; bu sezon ligdeki ilk galibiyetini elde etti. 1 gol, 2 asistle oynayan Emenike yıldızlaştı. Diğer goller Josef, Ozan, Sow ve İsmail’den geldi. Kasımpaşa’nın tek sayısını penaltıdan Tunay kaydetti. Fenerbahçe, 4 Nisan 2015'ten bu yana ilk kez bir lig maçında 5 gol attı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın kapanış maçında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı.
Süper Lig'in ilk 3 haftasında sadece 1 puan alabilen ve tarihinin en kötü lig başlangıcını yapan sarı-lacivertli ekip, Kasımpaşa'yı 5-1 geçerek bu sezon ligdeki ilk galibiyetini aldı.
Fenerbahçe'ye farklı galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Josef De Souza, 20. dakikada Ozan Tufan, 45. dakikada Emenike, 73. dakikada Moussa Sow ve 84. dakikada İsmail Köybaşı attı.
Kasımpaşa'nın tek sayısını 58. dakikada penaltıdan Tunay Torun kaydetti.
Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 4'e yükseltti. 1 puanda kalan Kasımpaşa ise yine 3 puanla tanışamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ilk yarısı, sarı-lacivertlilerin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
3. dakikada sağ kanattan Emenike'nin taşıyarak içeriye ortaladığı topu ceza sahası içerisinde Volkan Şen kontrol etti. Kaleye sırtı dönük pozisyondaki Volkan, ceza sahası dışındaki De Souza'ya pas verdi. Brezilyalı futbolcunun sağ çaprazdan gelişine sol ayakla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kalenin solundan auta çıktı.
10. dakikada sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Bozhikov'un ortasına iyi yükselen Etoundi'nin altıpasın gerisinden yaptığı kafa vuruşunda, top üstten dışarı gitti.
11. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Emenike'nin ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan De Souza, uygun durumda vuruşunu yaparak kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 0-1
16. dakikada Skrtel'in yarı sahasından gönderdiği uzun pasta, ceza sahası içerisinde topla buluşan Volkan Şen'in gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
20. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla hareketlenen Hasan Ali Kaldırım, topu Lens'e aktardı. Lens'in sağına çekerek ortaladığı topa iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ikinci kez ağlarla buluştu: 0-2
22. dakikada Van der Wiel'in savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Kalesini terk eden ve açıyı daraltan Ramazan, son anda topa dokunarak mutlak golü önledi.
33. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında, Etoundi'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Tunay Torun, ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun rakibini karşısına aldıktan sonra topu sağına çekerek çıkardığı şutu kaleci Volkan Demirel son anda çeldi.
36. dakikada Tunay Torun'un savunmanın arkasına gönderdiği topa müsait durumda iyi yükselen Castro'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.
45. dakikada Fenerbahçe'nin üçüncü golü geldi. Kasımpaşa'nın kullandığı serbest vuruş sonrası hızlı gelişen atakta, Fenerbahçe rakibini dörde üç yakaladı. Orta sahada kazandığı topla hızla hareketlenen Volkan Şen, sağ kanatta boş koşu yapan Lens'i gördü. Bu oyuncu, ceza sahası içerisinde kontrol ettiği topu altıpas üzerindeki Emenike'ye çevirdi. Emenike'nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-3
Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci Yarı
56. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Adem, Skrtel'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek penaltı noktasını işaret etti. 57'nci dakikada penaltıda topun başına geçen Tunay Torun, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-3
66. dakikada sol kanattan topla hareketlenen Volkan Şen, rakiplerini geçerek meşin yuvarlağı ceza yayı gerisindeki Ozan Tufan'a kazandırdı. Ozan'ın ara pasıyla tekrar topla buluşan Volkan Şen'in kale sahası sol çaprazından sol ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
73. dakikada Fenerbahçe'nin dördüncü golü geldi. Orta sahada topu kapan Emenike, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası sol çaprazından Sow'a pasını verdi. Sağ çaprazdaki Sow da gelişine vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-4
78. dakikada Volkan Şen'in ceza sahası dışından topa vuruşunu, kaleci Ramazan çeldi. Atağın devamında Sow, kaleci Ramazan'dan önce topa müdahale etse de şutunu çekemeden Kasımpaşa savunması araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
81. dakikada Ozan Tufan'ın köşe vuruşunda, savunma topu uzaklaştırdı. Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırdığı topla ceza yayının gerisinde buluşan Volkan Şen'in vuruşunda, top üst direğe çarparak dışarı gitti.
84. dakikada Fenerbahçe, farkı 4'e çıkardı. Orta sahada kazanılan topta De Souza, meşin yuvarlağı İsmail Köybaşı'na aktardı. Topla ceza sahasına giren İsmail'in şutunda, top beşinci kez Kasımpaşa ağlarına gitti: 1-5
88. dakikada De Souza'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Emenike'nin sağına çekerek yaptığı vuruşta, kaleci Ramazan son anda topu kornere çeldi.
Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 5-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Otigba, Titi, Bozhikov, Veysel Sarı (Dk. 46 Abdullah Durak), Pavelka, Tunay Torun, Adem Büyük, Castro (Dk. 85 Shala), Etoundi (Dk. 46 Eduok)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel (Dk. 46 Şener Özbayraklı), Kjaer, Skrtel, Hasan Ali (Dk. 79 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Dk. 71 Sow), Volkan Şen, Emenike
Goller: Dk. 11 De Souza, Dk. 20 Ozan Tufan, Dk. 45 Emenike, Dk. 73 Sow, Dk. 84 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Dk. 57 Tunay Torun (Penaltıdan) (Kasımpaşa)