TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

1 Haziran 2019 Cumartesi

UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Tottenham Hotspur’u 2-0 yenen Liverpool, Avrupa’nın takımlar düzeyindeki en büyük kupasını müzesine götürerek tarih yazdı.

Tottenham Hotspur tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde oynarken Liverpool ise 2005 yılından bu yana ilk, toplamda 6. defa bu kupanın sahibi oldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2018-2019 sezonunun şampiyonu, finalde Tottenham'ı 2-0 yenen Liverpool oldu.
Madrid'deki Wanda Metropolitano Stadı'nda oynanan final karşılaşması, bu sabah trafik kazasında hayatını kaybeden İspanyol futbolcu Jose Antonio Reyes anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.
Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında sol kanattan Tottenham ceza sahası içine giren Mane'nin ortasında, yakın pozisyondaki Sissoko'nun üzerine gelen topa müdahalesinde elle oynama olduğu gerekçesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Sloven hakem Damir Skomina, pozisyonla ilgili VAR'a başvururken, VAR hakemi de penaltı kararını onayladı.
Topun başına geçen Mısırlı futbolcu Muhammed Salah, 2. dakikada Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.
Salah'ın maçın başlamasından 1 dakika 49 saniye sonra attığı gol, Şampiyonlar Ligi'nde final maçları tarihinde en kısa sürede atılan ikinci gol olarak istatistiklere geçti. Şampiyonlar Ligi finallerinin en erken golü, 2005 yılında İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Milan-Liverpool maçının 51. saniyesinde, Milan'da forma giyen İtalyan futbolcu Paolo Maldini'nin attığı gol olarak biliniyor.
Bu arada maçın 16. dakikasında Liverpool kale arkasından sahaya atlayan bir kadın taraftardan dolayı oyuna kısa süre ara verildi. İki güvenlik görevlisinin müdahalesiyle yakalanan kadın sahadan çıkarılınca hakem atışıyla oyun kaldığı yerden başlatıldı.
Erken yediği gole rağmen oyun disiplininden hiç kopmayan Tottenham, uzun toplarla ve kontrataklarla hücuma çıksa da Liverpool kalesinde tehlike oluşturacak pozisyonlar üretmekte zorlandı.
Özellikle Salah ve Robertson ile farkı açmaya çalışan Liverpool ise son vuruşlarda başarılı olamadı.
Karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı ataklar sonucu değiştirmezken, Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğünde takımlar soyunma odasına gitti.
İkinci yarıda takımlar aynı ilk 11'leriyle sahaya çıktı.
Art arda hücumlarla Liverpool kalesine gelen Tottenham, ilk 10 dakikada Son ve Dele Alli ile yakaladığı önemli pozisyonları değerlendiremedi.
Orta sahasını güçlendirmek ve 1-0'lık skor avantajı korumayı düşünen Liverpool'un Alman teknik direktörü Jürgen Klopp, 58. ve 62. dakikalarda iki oyuncu değişikliği yaparak Firmino'nun yerine Origi'yi Wijnaldum'un yerine de Milner'i oyuna aldı.
Beraberlik golü için tüm hatları ile bastıran Tottenham, çok önemli pozisyonlar yakalasa da son vuruşlarda etkili olamadı. Liverpool'un kazandığı köşe vuruşu sonrasında 87. dakikada ağları havalandıran Dovick Origi, farkı 2'ye çıkaran golü attı.
İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmeyince maç, Liverpool'un 2-0'lık üstünlüğünde sona erdi.
Her iki takımın futbolcularının centilmence mücadele ettiği final maçında, Slovenyalı hakem tek bir sarı kart bile çıkarmak zorunda kalmadı.









Fransa Açık'ta sürprizler devam ediyor

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) 7. gününde tek kadınlarda favori tenisçilerden Naomi Osaka ve Serena Williams elendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın 7. gün maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, ATP klasmanının 147. sırasında yer alan İtalyan Salvatore Caruso'yu 2 saat 4 dakika süren mücadelede 6-3, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek adını dördüncü tura yazdırdı.
Kariyerinde biri Fransa Açık olmak üzere 15 grand slam şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki Djokovic, dördüncü turda Alman Jan-Lennard Struff ile eşleşti.
Turnuvada 4 numaralı seribaşı ve geçen yılın finalisti Avusturyalı Dominic Thiem, klasmanın 47. sırasındaki Uruguaylı Pablo Cuevas'ı 6-3, 4-6, 6-2 ve 7-5 sona eren setlerle 3-1 mağlup ederek tur atladı.
Thiem, dördüncü turda Fransız Gael Monfils ile mücadele edecek.
5 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, zorlandığı maçta 30 numaralı seribaşı Sırp Dusan Lajovic'i 6-4, 6-2, 4-6, 1-6 ve 6-2 sona eren setlerle 3-2 mağlup ederek üst tura kaldı.

Kadınlarda Osaka ve Williams elendi

Tek kadınlar üçüncü turunun gündüz seansında, dünya 1 numarası Japon Naomi Osaka'nın Çek Katerina Siniakova'ya 2-0 yenilerek turnuvaya veda etmesinin ardından ABD'li Serena Williams da elendi.
Kariyeri boyunca 3'ü Fransa Açık'ta olmak üzere 23 grand slam şampiyonluğu bulunan organizasyonun 10 numaralı seribaşı tenisçisi Williams, vatandaşı dünya 35'incisi Sofia Kenin'e 6-2 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenilerek üçüncü turda saf dışı kaldı.
3 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ise Ukraynalı Lesia Surenko'yu 6-2 ve 6-1'lik setlerle zorlanmadan 2-0 yenerek yoluna devam etti. Son şampiyon Halep, dördüncü turda Polonyalı Iga Swiatek ile korta çıkacak.
Nadal ve Federer korta çıkacak
Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Arjantinli Juan Ignacio Londero, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer de Arjantinli Leonardo Mayer ile dördüncü tur maçına çıkacak.
Tek kadınlarda 7 numaralı seribaşı ABD'li Sloane Stephens ise 19 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza karşısında çeyrek final bileti arayacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Altın Ligi’nde 3’te 3 Yaptı

2019 CEV Avrupa Altın Ligi’nde mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, A Grubu’ndaki üçüncü maçında bugün (01 Haziran 2019, Cumartesi) deplasmanda Slovakya’ya konuk oldu.

CEV Avrupa Altın Ligi’nde daha önce oynadığı iki karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılan Millilerimiz, Slovakya’da deplasmanında da sahadan 3-0‘lık (25-20, 25-18, 25-17) sonuçla galip ayrıldı ve namağlup liderliğini sürdürdü.
Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.
Üçüncü karşılaşmaların tamamlanmasının ardından A Grubu’nda oluşan puan durumu şöyle;
SIRATAKIMOGMP
1Türkiye3309
2Letonya3124
3Slovakya3123
4Belçika3122
A Grubu’ndaki diğer mücadele ise; Letonya sahasında konuk ettiği Belçika’yı 22-25, 25-19, 25-20 ve 25-21‘lik setlerle 3-1 mağlup etti.
A Erkek Milli Takımımız, Avrupa Altın Ligi’ndeki dördüncü maçında 08 Haziran 2019 tarihinde, saat 14.00’te Malatya Merkez Spor Salonu’nda Slovakya’yı ağırlayacak. Mücadele TRT SPOR‘dan naklen yayınlanacak.
SLOVAKYA-TÜRKİYE: 0-3
SALON: City Hall, Nitra
HAKEMLER: Piotr Krol (Polonya), Pavel Vasko (Slovakya)
SLOVAKYA: Zatko, Firkal, Kyjanica, Gavenda, Krisko, Ondrovic, Kubs (L) (Palgut, Lamanec, Lux, Kovac)
TÜRKİYE: Doğukan, Arslan, Burutay, Çağatay, Adis, Yasin, Burak (L) (Oğuzhan, Oğulcan, Ertuğrul Gazi)
SETLER: 20-25, 18-25, 17-25
SÜRE: 91 dakika (28′, 34′, 29′)

Abdullah Avcı’dan BJK TV’ye Özel Açıklamalar (Video)

Abdullah Avcı, "Beşiktaş, her teknik direktörün kolay ulaşabileceği bir yer değil. Buranın teknik direktörü olmanın ayrıcalığını inanın yolda yürürken insanlar hissettiriyor. Çok güzel bir duygu" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde BJK TV’ye özel açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş teknik direktörü olmanın ayrıcalığını yolda yürürken bile hissettiğini belirten Abdullah Avcı, "Öncelikle Başakşehir'den gitmek lazım. Belki de olmayacak bir hikaye. Hem kulübün gelişimi, hem benim antrenörlük kariyerime katkı sağlayan bir aile ortamı. Beşiktaş, her teknik direktörün kolay ulaşabileceği bir yer değil. Onun için dedikodular çıktığı günden itibaren, buranın teknik direktörü olmanın ayrıcalığını inanın yolda yürürken insanlar hissettiriyor. Çok güzel bir duygu. Her camia değerlidir. Benim çocukluğum İnönü Stadyumu'nda, Taksim'den yürüyerek merdivenlerden aşağı inerek, Beleştepe'den maç seyrederek geçti. Lisanslı sporcu olduğumda, serbest giriş karını atıp, arkadaşlarımızı içeri alıyorduk. Harika bir duygu. Beşiktaş Kulübü'nde duygu ve ruh başka. Bunu geldiğim günden beri hissediyorum. Umarım Beşiktaş ailesine, hep insanların saygısının, sevgisinin olduğu, arttığı, Vodafone Park'taki o müthiş taraftarın, rakip olarak geldiğimde hissettirdiği duygusu, bizim de onlara sunacağımız oyun gücü ve kalitesiyle beraber, coşkulu taraftarla beraber umarım güzel şeyler yapacağız. Bugünden itibaren çalışmaya başladık" diye konuştu.
"Şenol Hoca'yı ziyaret edeceğim"
Daha önce Milli takım ile Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde kamp yaptığını belirten Avcı, "2012 senesinde A Milli Takım Teknik Direktörüyken, Fikret Orman bize bu tesisleri açmıştı. Milli takımla burada kaldık. O günden bugüne kadar çok mesafe kat edilmiş. Şenol Hoca'ya ve ekibine de teşekkür etmek lazım. Kendisini de ziyaret edeceğim zaten Antalya'ya gidip. Hem benim eski hocam. Ben futbolcu, o teknik direktördü. Onun da fikirlerini alacağım. Bir kere her şeyden evvel kendini iyi hissedebiliyorsan bu çok değerlidir. Bunu buradaki insanlar iyi hissettirdiler hem de burada bir iç huzur var. Umarım gülen yüzler, enerji takıma da olumlu şekilde yansır ve devam eder" şeklinde konuştu.
Siyah-beyazlı taraftarların takımın üstüne büyük etkisi olacağına dikkat çeken Abdullah Avcı, "2 sene önce Vodafone Park'ta oynadığımız bir maç var. 89'uncu dakikada golü attık. Ben tabelaya baktım, herhalde bitti dedim. Ama seyirci bu maç böyle bitmez dedi. İnanılmaz bir coşku ve tepki oyuncuyu itti ve maç 1-1 bitti. Duran toptan yemiştik. Bunu ben küçükken de yaşadım. Şimdi oraya gittiğin zaman da yaşıyorsun. Takımın üzerinde inanılmaz katkısı olacak. Takımın biraz daha itme, o oyundaki coşkuyu onunla beraber yakalama, topu çabuk geriye alma da bile önemli bir katkısı olacak. Bütün takıma, Beşiktaş ailesine onlar olmazsa olmuyor. O desteklerini vererek devam etsinler" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko Yarı Final Serisinde Öne Geçti (Özet)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği TOFAŞ'ı 102-68 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Üç galibiyete ulaşacak ekibin finale yükseleceği serinin ikinci maçı 3 Haziran Pazartesi günü sarı-lacivertli takımın ev sahipliğinde oynanacak.
Karşılaşmaya Muhsin Yaşar'ın pota altından kaydettiği sayılarla başlayan TOFAŞ karşısında Ali Muhammed ve Melli ile boyalı alandan basketler bulan Fenerbahçe Beko, 5. dakikayı 16-9 üstün geçti. Melih Mahmutoğlu ve Sloukas'ın üç sayılık basketleriyle farkı açan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 32-22 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte sayı üretmekte zorluk yaşayan TOFAŞ karşısında Ahmet Düverioğlu ile pota altından, Melli ile de dış atışlardan basketler bulan Fenerbahçe Beko, 15. dakikada farkı 17 sayıya (47-30) çıkardı. Rahat bir oyun sergileyen ve Melli'nin etkili oyunuyla 18. dakikada farkı 22 sayıya (57-35) taşıyan sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 59-39 üstün gitti.
İkinci yarıda oyun direnci düşen TOFAŞ karşısında rahat sayılar bulan ve son çeyreğe 83-50 önde giren Fenerbahçe Beko, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 102-68 kazandı.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Mehmet Keseratar, Alper Altuğ Köselerli, Mehmet Şahin
Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed 9, Melih Mahmutoğlu 11, Kalinic 7, Melli 27, Ahmet Düverioğlu 15, Egehan Arna 4, Sinan Güler 6, Sloukas 6, Guduric 10, Barış Hersek 7, Efe Ergi Tırpancı, Ekrem Sancaklı
TOFAŞ: Trice 7, Mejia 11, Weems 5, Kadji 2, Muhsin Yaşar 8, Barış Ermiş, Berkan Durmaz 16, Muhaymin Mustafa 4, Yiğit Arslan 2, Elegar 10, Mert Konuk 3
1. Periyot: 32-22
Devre: 59-39
3. Periyot: 83-50

1 numaralı seribaşı Naomi Osaka veda etti

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Naomi Osaka, üçüncü turda elendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın yedinci gününde korta çıkan dünya 1 numarası Japon Osaka, klasmanda 42. sırada yer alan Çek Katerina Siniakova ile üçüncü turda karşı karşıya geldi.
Suzanne-Lenglen kortunda oynanan ve 77 dakika süren mücadelede 38 basit hata yapan Oskaka'yı Siniakova, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.
Osaka, 2016 ve 2018'de de turnuvaya 3. turda veda etmişti. Siniakova, dördüncü turda 14 numaralı seribaşı ABD'li Madison Keys ile karşılaşacak.

Beşiktaş, Abdullah Avcı'yı açıkladı

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı oldu. Siyah beyazlı kulüp, tecrübeli teknik adamla anlaştığını resmen açıkladı.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevi için Abdullah Avcı ile 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Beşiktaşımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Abdullah Avcı’ya Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin der, çalışmalarında başarılar dileriz."


TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Nihat Özdemir oldu. Yeni başkan Özdemir, seçimli olağan genel kurula katılan 183 delegenin 179'unun oyunu aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, 230 delegenin katılımıyla Ankara JW Marriott Otel'de yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nda Nihat Özdemir,Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.
TFF Başkanı Nihat Özdemir genel kurulda yaptığı konuşmada konuşmasında, "Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır." dedi. Nihat Özdemir konuşmasına, bir önceki dönemde başkanlık yapan Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başladı.
İlk spor yöneticiliğine Ankaragücü'nde başladığını, Fenerbahçe'de uzun yıllar görev aldığını ve TFF'de de 4 yıl başkan vekilliği yaptığını hatırlatan Özdemir, "Yıldırım Bey ile başladığımız projeleri devam ettirmek, yenilerini eklemek, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak için federasyon başkanlığına aday olarak sizlerin huzurundayım." ifadelerini kullandı.
"Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır. Futbolun Nihat abisi olarak güçlü tesisleşme, sorunsuz mali yapı, istikrarlı başarı, hoşgörülü futbol ikilimi için 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetmeye talibim." sözlerini kullanan Nihat Özdemir şu ifadeleri kaydetti:
"Tecrübemle, bilgimle, tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Futbol her toplum için milli bir değerdir. Bu değeri de korumamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Bunun için öncelikle barış, hoşgörü ve huzur ortamının hiçbir şekilde bozulmaması şarttır. Bunun yolu da saygıdan ve sevgiden geçer. Adalet ararken, adil olmaktan geçer. Rakibe saygı duymaktan geçer. Lefterler, Canlar, Metinler, Baba Hakkılar, Süleyman Sebalar, Özhan Canaydınlar gibi olmaktan geçer. Bunun için de öncelikle Türk futbol ailesine sağ duyuya çağırıyorum. Yeni dönemle, yeni milli ruh oluşturmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan milli birlik ve beraberliği en güçlü şekilde yaşatmamız gerekiyor. Hedefimiz Türk futbolunu yukarılar çıkarmak ve istikrarlı bir şekilde dünya sıralamasında ilk 10 arasında yer almasını sağlamak olacaktır. Daha başarılı bir Türk futbolu için omuz omuza vererek çalışmamız gerektiğine inanmaktayım."
Futbol ailesi olarak, federasyon dışındaki tüm liglerdeki kulüpler birlikleri ile ortak paydaşları bulunduğunun da altını çizen Nihat Özdemir, şöyle konuştu: "Bu paydaşlarla çok iyi diyaloglar sürdürerek görevimize devam etmek istiyoruz. Mutlak suretle kurumsal çalışma düzeni bir numaralı önceliğimiz olacaktır. Tüm kurullarımızın tamamen bağımsız çalışmasına büyük önem vereceğiz. MHK, Disiplin ve Tahkim kurulları Beylerbeyi tesislerimizde hizmet vermeye devam edecektir. Kulüp lisans kurulunda da gerekli reformlar için tüzük değişiklikliklerini hazırladık. Burada sizlerin onayına sunarak gerekli tasdiki almış bulunmaktayız. Kurullarımızdaki arkadaşlarımızı seçerken en önem vereceğimiz konu liyakat konusudur. Layık arkadaşlarımızı bu görevlere getireceğiz. Sponsorluk gelirlerimizin arttırılması için yeni komiteler kurarak etkin bir çalışma ortamı oluşturacağız. UEFA'daki gibi yeni bir organizasyon şemasıyla yola devam etmek istiyoruz. Komitelerimizi oluşturacağız, hiçbir şekilde günlük işlere karışmayacak profesyonel arkadaşlarımız olacak. MHK ve kulüp lisans kurulunda da reformları yapmamızın da şart olduğunu biliyorum. Beş büyük futbol ülkesinin çalışmalarını yakından araştırmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili de bir komiteyi kurmayı planlıyoruz. Bu komiteye yönetim kurulumuzdan, MHK'den, profesyonel arkadaşlarımızdan, kulüp lisans temsilcilerimizden hatta basınımızdan da değerli arkadaşları almayı planlamaktayız. Bu komitenin raporuna göre de MHK'nin 3 yıllık master planını yapıp, bunu kamuoyuna sunmayı hedeflemekteyiz." 

Başkanlık seçiminin ardından yönetim ve denetleme kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asıl)
1) Servet Yardımcı
2) Mehmet Baykan
3) Erdal Bahçıvan
4) Erhan Kamışlı
5) Yılmaz Büyükaydın
6) Ali Düşmez
7) Mustafa Çağlar
8) İsmail Erdem
9) Mustafa Hacıkerimoğlu
10) Nuri Akın
11) Eşref Selim Soydan
12) Hasan Yıldırım Akıncıoğlu
13) Onur Alkın Kalkavan
14) Hamit Altıntop
Yönetim Kurulu (Yedek)
1) Mete Düren
2) Ensar Saral
3) Şahin Kartal
4) İbrahim Şahinkaya
5) Kamuran Yazıcı
6) Mustafa Bozbağ
7) Fatih Maden
8) Mehmet Serdar Binnet
9) İsmail Ergüneş
10) Yakup Şimşek
11) Şevki Bostan
12) İlyas İleri
13) Cevat Ay
14) İnanç Erol

Denetleme Kurulu (Asıl)
1) Mehmet İlker Aycı
2) Bünyamin Bozgeyik
3) İbrahim Türkiş
4) Murat Tanrıverdi
5) Abdülcahit Şahin
Denetleme Kurulu (Yedek)
1) Tuncay Karartı
2) Ömer Bekir Güder
3) Ahmet Hilmi Yücesoy
4) Hasan Er
5) Mustafa Süreyya Durukan

Demirören ve Güreli dönemleri ibra edildi
TFF Başkanları ile Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 dönemiyle ilgili hesap ve faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.
Yıldırım Demirören, 28 Şubat'ta TFF Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Başkanlık görevini genel kurula kadar vekaleten Hüsnü Güreli yürütmüştü.

Jose Antonio Reyes hayatını kaybetti

Son olarak La Liga 2 ekiplerinden Extremadura forması giyen İspanyol futbolcu Jose Antonio Reyes geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Sevilla Kulübü resmi Twitter hesabından "Bundan daha kötü bir haber veremezdik. Altyapımızdan yetişen büyük oyuncumuz Jose Antonio Reyes trafik kazasında vefat etti. Huzur içinde yatsın." paylaşımında bulundu.
Kariyerinde Sevilla, Arsenal, Real Madrid, Benfica, Atletico Madrid gibi takımların formasını giyen Jose Antonio Reyes, İspanya'nın güneyindeki Sevilla kentinin Utrera ilçesinde bu sabah geçirdiği trafik kazası sonucunda hayata veda etti. 35 yaşındaki futbolcu Sevilla altyapısında yetişmiş ve 16 yaşında İspanyol ekibinin formasıyla La Liga'da mücadele eden en genç oyuncu olmuştu.
2003'te Arsenal'e transfer olan Reyes, Premier Lig'i kazanan ilk İspanyol futbolcu unvanına sahipti.
İspanya milli takım formasını 22 kez giyen Reyes, 5'i UEFA Avrupa Ligi, 1'i Premier Lig, 1'i La Liga olmak üzere kariyerinde 12 kupa kazandı.


Reyes, futbol dünyasını yasa boğdu

İspanyol futbolcu Jose Antonio Reyes'in trafik kazasında hayatını kaybetmesi futbol dünyasını yasa boğdu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) yanı sıra forma giydiği takımlardan Arsenal ile Atletico Madrid, sosyal medya hesaplarından üzüntülerini paylaştı.

UEFA'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "UEFA'daki herkes şokta ve büyük üzüntü içinde. 5 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Reyes, futbol dünyası tarafından çok özlenecek. Bu zor dönemde ailesi ve arkadaşlarının yanındayız." ifadeleri kullanıldı.

Reyes'in 2003-04 sezonunda namağlup Premier Lig şampiyonluğu yaşadığı Arsenal, sosyal medya hesabından, "Arsenal'daki herkes eski futbolcumuz Reyes'in trafik kazasında ölmesinin ardından yıkılmış durumda. Huzur içinde uyu Jose." paylaşımını yaptı.

Kariyerinde 2010 ve 2012 yıllarında UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadığı Atletico Madrid Kulübünün açıklamasında, "Atletico Madrid yasta. Eski futbolcumuz Reyes hayatını kaybetti. Daima kalbimizde olacaksın. Huzur içinde yat." denildi.

Chelsea, Liverpool, Milan, Manchester City, Barcelona, Bayern Münih'in de aralarında yer aldığı çok sayıda kulübün yanı sıra futbolcular da üzüntülerini sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Kariyerinde Arsenal ve Real Madrid ile lig şampiyonluğu yaşayan Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile 2014, 2015 ve 2016'da olmak üzere kupada 5 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu unvanını elinde bulunduruyordu.  


Türkiye 570. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımımız, Özbekistan ile yarın Alanya'da yapacağı özel maçla 570. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 96 yıllık tarihinde 299'u resmi, 270'i özel 569 maçta, biri hükmen olmak üzere 215 galibiyet aldı, 133 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip, 243'ü deplasmanda, 246'sı evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 749 gol attı, kalesinde 820 gol gördü.
A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 569 karşılaşmanın 489'unu Avrupa, 31'ini Asya, 23'ünü Amerika, 23'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.
Hükmen galibiyet ve Kosova maçı
A Milli Futbol Takımı, geride kalan 569 maçın birini hükmen kazandı.
Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.
Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.
2019'daki dördüncü maç
Ay-yıldızlı ekip, Özbekistan karşılaşması ile 2019 yılındaki dördüncü maçına çıkacak.
Milliler, bu yıl oynadığı 3 maçı da kazanmayı başardı.
Milli takım, bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yendi. Milliler, yılın ikinci maçında Eskişehir'de Moldova'yı 4-0 yendi ve 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki ikinci karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip Yunanistan ile Antalya'da oynadığı özel maçı da 2-1 kazandı.
Şenol Güneş yönetimindeki 54. maç
A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple 54. maçına Özbekistan mücadelesiyle çıkacak.
Şenol Güneş yönetiminde 53 maçta milliler, 26 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 80 gol atarken, kalesinde 51 gole engel olamadı.
A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 36 resmi maç yaptı. Türkiye, Güneş idaresindeki resmi maçların 22'sini kazanırken, 7'sini yitirdi, 7'sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 67 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gol gördü.
Özbekistan ile ilk maç
A Milli Futbol Takımı, Özbekistan ile tarihindeki ilk maçını yarın oynayacak.
Ay-yıldızlı ekibin daha önce karşılaşmadığı Özbekistan'ın teknik direktörlük koltuğunda, bir dönem Orduspor'u da çalıştıran Arjantinli teknik adam Hector Cuper oturuyor.
Öte yandan ay-yıldızlı ekip, Alanya'da ilk kez bir milli maça çıkacak. Milli takımın Özbekistan mücadelesi Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanacak.

02 HAZİRAN 2019 PAZAR


21:00Türkiye - ÖzbekistanHazırlık Maçıtop_futbolTRT Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon belli oluyor

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İngiltere'nin Liverpool ile Tottenham takımları arasında bu akşam oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından belli olacak.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Metropolitano Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak ve beIN Sports'un şifresiz kanalı beIN Sports Haber'den naklen yayınlanacak. Karşılaşma aynı zamanda beIN Sports 1'den de izlenebilecek.
Final maçında Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak. Skomina'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Jure Praprotnik ve Robert Vukan'ın yapacağı maçta, İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz, dördüncü hakem olarak görevlendirildi.
Tottenham ile Liverpool, Avrupa kupalarında 3. kez karşılaşacak
Tottenham, tarihinde ilk kez oynayacağı Şampiyonlar Ligi finalinden kupayla ayrılmanın hayalini kuruyor. Liverpool ise 2005'ten bu yana ilk, toplamda 6. defa kupanın sahibi olmak istiyor.
Şampiyonlar Ligi kupasını Real Madrid'e kaptırdıktan bir yıl sonra bir kez daha adını finale yazdıran Liverpool ile Tottenham, daha önce Avrupa kupalarında 2 defa karşılaştı.
1972-73 sezonundaki UEFA Kupası yarı finali ilk maçını 1-0 Liverpool, rövanşını ise 2-1 Tottenham kazandı. Tarafların 2'şer defa fileleri havalandırdığı eşleşmenin galibi, deplasmanda gol atmanın avantajıyla Liverpool oldu.
Liverpool, Tottenham'a son 14 maçta bir kez yenildi
Tottenham ile Liverpool arasında daha önce 170 resmi maç oynandı. Bu maçların 79'unu Liverpool, 48'ini Tottenham kazandı. 43 karşılaşma ise berabere bitti.
Son yıllarda Tottenham'a karşı büyük üstünlük kuran Liverpool, aralarındaki son 14 müsabakanın 9'unu kazandı ve sadece birini kaybetti.
Kulüplerin bu sezon İngiltere Premier Lig'de yaptığı 2 maç da Liverpool'un galibiyetiyle sonuçlandı. Liverpool, hem 15 Eylül 2018'de deplasmanda hem de 31 Mart'ta sahasında oynadığı lig maçlarını 2-1 kazandı.
İki takım, daha önce yalnızca bir turnuva finalinde karşılaştı. 1982 İngiltere Lig Kupası finalinde Tottenham'ı uzatma sonunda 3-1 yenen Liverpool, şampiyonluğa ulaştı.
"Devler Ligi"nde 2'nci İngiliz finali
2019 finali, 2008'deki Manchester United-Chelsea finalinden sonra İngiliz kulüplerinin kupa mücadelesi vereceği 2'nci Şampiyonlar Ligi maçı olacak.
İngiliz ekipleri, Tottenham ile Wolverhampton arasındaki 1972 UEFA Kupası finali de göz önünde bulundurulduğunda 3'üncü defa Avrupa kupalarında karşı karşıya gelecek.
Futbolseverler, 2000'deki Real Madrid-Valencia (İspanya), 2003'teki Milan-Juventus (İtalya), 2008'deki Manchester United-Chelsea (İngiltere), 2013'teki Bayern Münih-Borussia Dortmund (Almanya), 2014 ve 2016'daki Real Madrid-Atletico Madrid (İspanya) karşılaşmalarından sonra 7'nci kez aynı ülke takımlarının oynayacağı bir Şampiyonlar Ligi finali izleyecek.
Tottenham ve Liverpool'un İngilizlere karşı karnesi
Tottenham, Avrupa kupalarında İngiliz kulüpleriyle 8 resmi maç yaptı. Bunların 4'ünü kazanan Tottenham, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
UEFA organizasyonlarında İngiliz takımlarıyla 20 defa karşılaşan Liverpool, bunların 7'sini kazandı. 5 mağlubiyeti bulunan Liverpool'un, 8 maçı da berabere bitti.
Şampiyonlar Ligi'nde 1,7 milyar euroluk final
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak İngiltere'nin Tottenham ile Liverpool takımlarındaki futbolcuların tahmini değeri, 1 milyar 786 milyon euro olarak dikkati çekiyor.
Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre Liverpool'un tahmini piyasa değeri 950,5 milyon, Tottenham'ın ise 835,5 milyon euro oldu.
Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah ve Tottenham'dan İngiliz Harry Kane, 150'şer milyon euro ile takımlarının en pahalı futbolcuları olarak ön plana çıkıyor.


01 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ


22:00Tottenham - LiverpoolUEFA Şampiyonlar Ligi Finaltop_futbolCBC Sport , beIN SPORTS HABER , beIN Sports 1

Rafael Nadal ve Roger Federer 4. turda

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) 6. gününde tek erkeklerde Rafael Nadal ile Roger Federer 4. tura yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın 6. gün maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde dünya 2 numarası İspanyol Rafael Nadal, ATP klasmanının 29. sırasında yer alan Belçikalı David Goffin'i 169 dakika süren mücadelede 6-1, 6-3, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 yenerek adını dördüncü tura yazdırdı.
Turnuvaya 2015 yılından bu yana ilk kez katılan 2009 yılının şampiyonu, 3 numaralı seribaşı Roger Federer ise Norveçli Kasper Ruud'u 6-3, 6-1 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenerek tur atladı.
7 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, zorlandığı maçta 31 numaralı seribaşı Laslo Djere'yi 6-4, 6-7, 6-3, 4-6 ve 8-6 sona eren setlerle 3-2 mağlup ederek üst tura kaldı.
Kadınlarda favoriler elendi
Tek kadınlar üçüncü turunun gündüz seansında, dünya 2 numarası Çek tenisçi Karolina Pliskova'nın Hırvat Petra Martic'e 2-0 yenilerek turnuvaya veda etmesinin ardından diğer favori tenisçiler de elendi.
İspanyol dünya 19 numarası Garbine Muguruza, 9 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina'yı 6-3'lük setlerle, dünya 24 numarası Hırvat Donna Vekic ise 15 numaralı seribaşı İsviçreli Belinda Bencic'i 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek günün diğer sürprizlerine imza attı.
ABD'li 7 numaralı seribaşı Sloane Stephens ise dünya sıralamasında 71. basamakta yer alan Sloven Polona Hercog karşısında zorlanmasına rağmen 6-3, 5-7 ve 6-4'lük setlerle rakibini 2-1 mağlup etti.
Djokovic ve Osaka korta çıkacak
Fransa Açık yarın, üçüncü tur maçlarıyla devam edecek.
Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, İtalyan Salvatore Caruso, 4 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem, Uruguaylı Pablo Cuevas karşısında dördüncü tur bileti arayacak.
Tek kadınlarda dünya 1 numarası Japon Naomi Osaka ile Çek Katerina Siniakova, 3 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile Ukraynalı Lesia Surenko üçüncü tur maçına çıkacak.

Şener Özbayraklı Galatasaray’da

Galatasaray, Ryan Babel ve Ozornwafor’un ardından üçüncü transferini gerçekleştirdi. Sarı Kırmızılılar, Fenerbahçe ile kontratı biten sağ bek Şener Özbayraklı'yla anlaşmaya vardı.

Galatasaray’da, transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ryan Babel ve Nijeryalı genç stoper Valentine Ozornwafor’la anlaşan sarı kırmızılılar, üçüncü takviyeyi sağ beke yaptı.
Galatasaray, Fenerbahçe ile kontratı biten Şener Özbayraklı transferini bitirdi. Sarı kırmızılılar, transfer dönemin başlamasıyla beraber 29 yaşındaki oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalayacak.
Fenerbahçe'de 1.1 milyon euro kazanan milli sağ bekin Galatasaray’daki ücreti daha düşük ve Türk Lirası cinsinden olacak.
Emre Taşdemir ve Ömer Bayram gibi iki sol beki bulunan Fatih Terim, Şener'le de sağ bekte yerli alternatifine sahip oldu.
Şener Özbayraklı, bu sezon Fenerbahçe formasıyla 9 lig maçına çıktı.
Kaynak: TRT SPOR

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda grup maçları tamamlandı

Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası grup aşaması, bugün oynanan dört maçla tamamlandı.

Öne çıkan maçlarda, E Grubu'nda Fransa, Mali'yi 3-2 mağlup ederek lider unvanıyla, rakibi ise ikinci olarak üst tura çıktı. F Grubu'nda ise Güney Kore, Arjantin'i 2-1 mağlup edip üst tura rakibiyle birlikte kaldı.
Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Senegal, Kolombiya, İtalya, Japonya, Uruguay, Yeni Zelanda, Ukrayna, ABD, Fransa, Mali, Arjantin, Güney Kore ile en iyi 4 grup üçüncüsü Polonya, Ekvador, Nijerya ve Panama adlarını üst tura yazdırdı.
Kupada bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar ve son 16 turu eşleşmeleri şöyle:
E Grubu:
Mali-Fransa: 2-3
Suudi Arabistan-Panama: 1-2
F Grubu:
Güney Kore-Arjantin: 2-1
Güney Afrika-Portekiz: 1-1
Son 16 turu eşleşmeleri:
İtalya-Polonya
Kolombiya-Yeni Zelanda
Uruguay-Ekvador
Ukrayna-Panama
Senegal-Nijerya
Japonya- Güney Kore
Fransa-ABD
Arjantin-Mali

31 Mayıs 2019 Cuma

Fikret Orman, Abdullah Avcı'yı açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah beyazlı kulübün tecrübeli teknik adam Abdullah Avcı ile anlaştığını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ankara'da Anadolu Beşiktaşlılar Derneğinin iftar yemeğine katılarak siyah-beyazlı taraftarlarla bir araya geldi. Davetlilerin kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Orman, Abdullah Avcı'nın siyah-beyazlı ekibe hayırlı olmasını diledi.
Abdullah Avcı ile iyi bir sezon geçirmesi temenni eden Fikret Orman, "Yeni bir sezona başlıyoruz. Yeni hocamız da Beşiktaş'a hayırlı olsun. İnşallah hep beraber çok güzel, başarılı bir sezon geçirmeyi nasip etsin. Bu vesileyle önümüzdeki Ramazan Bayramınızı kutluyorum, ailece huzurla mutlulukla geçirin" ifadelerini kullandı.
"Transferlere başlayacağız"
Transfer sorularını da yanıtlayan Orman, "Hocamızla daha bugün anlaştık. Şu anda birinci işimiz kendi ekibini kurmak. Ondan sonra kamp organizasyonu sonrasında da transferlere başlayacağız. Şu anda o gidecek, bu kalacak demek için çok erken. Hocanın ve teknik ekibin bir yorum yapması lazım. Bizim epey bir çalışmamız var. İkisini birleştirip, bayram süresince çalışacağız. Hocamız da hayırlı olsun bu arada" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Anadolu Efes Yarı Final Serisine Galibiyetle Başladı ​(Özet)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final heyecanı başladı. Normal sezonu lider tamamlayan Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta'yı konuk etti. Ergin Ataman'ın talebeleri rakibini 82-77 yendi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta kozlarını paylaştı.
Her iki takımın da kontrollü başladığı müsabakada Anadolu Efes ilk periyodu 22-19 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte ise oyun üstünlüğü Galatasaray Doğa Sigortaya geçti. Sarı kırmızılılar etkili bir performans ortaya koyduğu bölümün sonunda soyunma odasına 43- 41 üstün gitti.
Büyük çekişme ikinci yarıda da devam etti. Anadolu Efes, skorer oyuncularının da devreye girmesi ile final periyoduna 64-63 skor avantajı ile girdi.
Ergin Ataman'ın öğrencileri son çeyrekte de kontrolü elinde tutmasını bildi. Anadolu Efes parkeden 82- 77 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti..
Rodrigue Beaubois 18 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise Aaron Harrison'un 17 sayısı yenilgiyi önleyemedi.
Öte yandan, 2015-2017 yıllarında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın formasını giyen Ekpe Udoh, mücadeleyi kenardan takip etti.

Üç galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği eşleşmenin ikinci maçı 2 Haziran Pazar günü saat 16.30'da Anadolu Efes'in, üçüncü karşılaşma ise 5 Haziran Çarşamba günü Galatasaray Doğa Sigorta'nın ev sahipliğinde yapılacak.
Serinin uzaması durumunda finale çıkacak takımı belirleyecek eşleşmenin dördüncü maçı 7 Haziran Cuma ve beşinci karşılaşma ise 10 Haziran Pazartesi günü oynanacak.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Zafer Yılmaz, Mehmet Serdar Ünal, Alper Özgök
Anadolu Efes: Micic 16, Buğrahan Tuncer, Simon 13, Moerman 14, Dunston 15, Beaubois 18, Yiğitcan Saybir, Doğuş Balbay, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı 6
Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 11, Göksenin Köksal 8, Hayes 5, Harrison 17, Auguste 12, Arapovic 13, Can Korkmaz 8, Ege Arar, Caner Erdeniz, Erolcan Çinko 3
1. Periyot: 22-19
Devre: 41-43
3. Periyot: 64-63


Ekpe Udoh Avrupa’ya Geri Dönmeyi Düşünüyor!

THY Euroleague Final Four 2017’in MVP’si olan Ekpe Udoh, Avrupa’ya geri dönebilir.

Avrupa’da gösterdiği etkileyici performans sonrası NBA yolcusu olan Ekpe Udoh’un bu yaz Utah Jazz ile olan sözleşmesi sona eriyor ve görünüşe göre yıldız oyuncunun yolu tekrar Avrupa’ya düşecek!
Eurohoops kaynaklarının verdiği bilgiye göre Ekpe Udoh, Avrupa’ya geri dönmeyi çok ciddi şekilde düşünüyor. Avrupa’nın büyük takımları Ekpe’nın kapısını şimdiden çalmaya başladı bile! Alınan bilgilere göre Avrupa devlerinden birkaçı, yıldız pivota uzun yıllı cömert ve ciddi birer kontrat teklifinde bulundu.
2015-2017 yılları arasında THY Euroleague’de Fenerbahçe forması giyen 32 yaşındaki pivot, iki sezonda 58 maçta 12.3 sayı, 6.5 ribaund ve 2.2 blok ortalama tutturdu.
eurohoops.net

Meryem Boz resmen Aydın Büyükşehir Belediyespor'da

Vestel Venus Sultanlar Ligi ekiplerinden Aydın Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray'da forma giyen milli takım kaptanı Meryem Boz'u transfer etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katılımıyla düzenlenen törende, Meryem Boz'la 1 yıllık sözleşme imzalandı.
Çerçioğlu yaptığı konuşmada, Aydın Büyükşehir Belediyespor'un yeni sezonda kenti gururlandıracak birçok başarıya imza atacağına inandığını söyledi.
Aydın Büyükşehir Belediyespor'da forma giyecek olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Boz ise "Aydın seyircisiyle buluşmak için sezonun başlamasını heyecanla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Taylan Antalyalı'nın peşinde

Galatasaray, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un başarılı futbolcularından Taylan Antalyalı'yı transfer etmek için girişimlere başladı.

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un bu sezon en dikkat çeken futbolcularından Taylan Antalyalı'yı transfer etmek için girişimlere başladı.

Erzurumspor'un Taylan Antalyalı için yaklaşık 2 milyon euro'ya yakın bonservis istediği belirtiliyor.

Taylan Antalyalı, orta sahada forma giyiyor.

Ljubomir Fejsa için Fenerbahçe iddiası

Fenerbahçe’de, Ljubomir Fejsa'nın transferi için girişimler sürüyor. Portekiz basını, sarı lacivertlilerin Sırp ön libero için Benfica'yla 3 milyon euro karşılığında anlaştığını yazdı.

Fenerbahçe’nin transfer için çıktığı Portekiz seferinde sona yaklaşıldığı iddia edildi.
Bundan yaklaşık bir ay önce görüşmelerini ilk olarak başkan Ali Koç’un yürüttüğü Ljubomir Fejsa transferinde olumlu bir noktaya ulaşıldığı öğrenildi.
Orta sahada Jailson ve Elif’e yapılan transfer tekliflerinin yanı sıra ayrılabilecek başka futbolcuların da olması, transferde belirleyici olacak.
Portekiz basını, Fenerbahçe’nin Sırp oyuncu için Benfica'yla 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardığını yazdı.
Haberlerde, 30 yaşındaki Sırp ön liberonun, Benfica Başkanı Vieira ile görüşerek, "İstediğim kadar oynayamıyorum. İyi bir sözleşme yapma fırsatım var. Bu nedenle sizden anlayış bekliyorum" diyerek ikna ettiği belirtildi.
Son yıllarda Benfica’nın orta sahasının vazgeçilmezi olan Ljubomir Fejsa, bu sezonun ikinci yarısında ise yerini altyapıdan çıkan genç isim Florentino'ya kaptırdı.
Sırp futbolcu, 11 Ocak'ta 90 dakika oynadığı Santa Clara maçı sonrası formayı unuttu.
Kariyerine Hajduk'ta başlayan 30 yaşındaki oyuncu sırasıyla Partizan, Olympiakos ve Benfica formalarını giydi.

Fenerbahçe'den Andre Schürrle harekatı

Sol kanata takviye yapmak için arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, rotasını Andre Schürrle’ye çevirdi.

Fenerbahçe, sol kanat transferi için seçeneklerini artırıyor. Sarı lacivertlilerin bu kararı almasında, Brahimi transferinin zora girmesi olduğu öğrenildi.
Andre Ayew ve Mathieu Valbuena’nın ayrılmasıyla bu mevkiye takviye yapmak isteyen sarı lacivertlilerde, listesinin ilk sırasında bulunan Yacine Brahimi'nin transferinin zora girdiği ifade edildi.
Fenerbahçe yönetimi, Cezayirli futbolcunun taliplerinin artması ve daha yüksek bir ücret talep etmesi nedeniyle yeni bir ismi gündemine aldı.
Sarı lacivertlilerin, Andre Schürrle için harekete geçtiği öğrenildi. Alman futbolcunun 500 bin ile 1 milyon euro arasında cazip bir kiralama bedeli karşılığında kadroya katılabileceği değerlendiriliyor.
Menajerler vasıtasıyla ilk temaslar kurulurken, transfer şartları için de görüşmeler başladı.
Geçtiğimiz sezonu Fulham’da geçiren 28 yaşındaki sol kanatın bonservisi Borussia Dortmund’da bulunuyor.
2011-12 yılında transfer olduğu Bayer Leverkusen’deki performansıyla kendini gösteren Schürrle; bundan sonra sırasıyla Chelsea, Wolfsburg ve Dortmund’da forma giydi.
Premier Lig’de bu sezon Fulham ile 24 maça çıkan Alman oyuncu, 6 golle takımına katkı sağladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1,7 milyar euroluk final

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak İngiltere'nin Tottenham ile Liverpool takımlarındaki futbolcuların tahmini değeri, 1 milyar 786 milyon euro olarak dikkati çekiyor. 

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre Liverpool'un tahmini piyasa değeri 950,5 milyon, Tottenham'ın ise 835,5 milyon euro oldu.
Liverpool'dan Mısırlı Mohamed Salah ve Tottenham'dan İngiliz Harry Kane, 150'şer milyon euro ile takımlarının en pahalı futbolcuları olarak ön plana çıkıyor.
Tottenham'daki futbolcuların piyasa değerleri şöyle:
 Futbolcu Değeri (Euro)
 Harry Kane 150 milyon
 Dele Alli 100 milyon
 Christian Eriksen  85 milyon 
 Son Heung-min  65 milyon
 Davinson Sanchez  45 milyon
 Toby Alderweireld  40 milyon
 Eric Dier 40 milyon
 Kieran Trippier  35 milyon
 Lucas Moura 32 milyon
 Hugo Lloris 30 milyon
 Jan Vertonghen  30 milyon
 Danny Rose  25 milyon
 Victor Wanyama  25 milyon
 Ben Davies  25 milyon
 Erik Lamela 20 milyon
 Serge Aurier  20 milyon
 Harry Winks 20 milyon
 Moussa Sissoko 18 milyon
 Juan Foyth  12 milyon
 Vincent Janssen  8 milyon
 Fernando Llorente  3,5 milyon
 Kyle Walker-Peters  3 milyon 
 Michel Vorm 2 milyon
 Paulo Gazzaniga  2 milyon
 Toplam 835,5 milyon

Liverpool'daki futbolcuların piyasa değerleri şöyle:
 Futbolcu Değeri (Euro)
 Mohamed Salah 150 milyon
 Sadio Mane  85 milyon
 Roberto Firmino  80 milyon
 Virgil van Dijk  75 milyon
 Alisson 65 milyon
 Naby Keita 65 milyon
 Andrew Robertson  50 milyon
 Trent Alexander-Arnold  50 milyon
 Fabinho 45 milyon
 Georginio Wijnaldum  40 milyon
 Alex Oxlade-Chamberlain  40 milyon
 Joe Gomez  35 milyon
 Jordan Henderson  28 milyon 
 Xherdan Shaqiri  25 milyon
 Dejan Lovren  20 milyon
 Joel Matip  20 milyon
 James Milner  15 milyon
 Adam Lallana  15 milyon
 Daniel Sturridge  15 milyon
 Divock Origi  10 milyon
 Alberto Moreno  9 milyon
 Simon Mignolet  8 milyon
 Ben Woodburn  5 milyon
 Connor Randall  500 bin
 Toplam 950,5 milyon

Toronto Raptors, NBA final serisine iyi başladı (Özet)

Toronto Raptors, NBA final serisinin ilk maçında son şampiyon Golden State Warriors'ı 118-109 mağlup etti.


NBA final serisinin ilk maçında, tarihinde ilk defa NBA finaline çıkan Raptors, son 4 yılda 3 şampiyonluk elde eden Warriors'ı ağırladı.
Pascal Siakam'ın 32 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle galibiyete önemli katkı sağladığı ev sahibi ekipte, Kawhi Leonard 23, 8 ribaunt, 5 asist, Marc Gasol 20, Fred VanVleet 15 sayıyla oynadı.
Warriors'ta ise Stephen Curry'nin 34 sayı, 5 ribaunt, 5 asistlik performansı mağlubiyete engel olamadı. Draymond Green'in 10'ar sayı, ribaunt ve asistle "triple double" yaptığı mücadelede, Klay Thompson 21 sayı üretti.
Dört galibiyete ulaşacak ekibin şampiyon olacağı final serisinin ikinci maçı, 3 Haziran'da yine Raptors'ın sahasında oynanacak.

31 Mayıs - 01/02/03 Haziran 2019 TV'de Spor Ekranı


31 MAYIS 2019 CUMA
19:00Anadolu Efes-Galatasaray Doğa SigortaTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Finaltop_basketTRT Spor
21:30Güney Kore - ArjantinFIFA U20 Dünya Kupasıtop_futbolTRT Spor
01 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ
18:00Fenerbahçe Beko - TofaşTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Finaltop_basketTivibu Spor 2
22:00Tottenham - LiverpoolUEFA Şampiyonlar Ligi Finaltop_futbolCBC Sport , beIN SPORTS HABER
02 HAZİRAN 2019 PAZAR
16:30Anadolu Efes - Galatasaray Doğa SigortaTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Finaltop_basketTivibu Spor 2
21:00Türkiye - ÖzbekistanHazırlık Maçıtop_futbolTRT Spor
03 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ
18:30Son 16 MaçıFIFA U20 Dünya Kupası Son 16 Maçıtop_futbolTRT Spor
21:00Fenerbahçe Beko - TofaşTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Finaltop_basketTRT Spor

Gazişehir Gaziantep, Spor Toto Süper Lig'de

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Hatayspor'a penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayan Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'e çıkan son takım oldu.

Spor Toto 1. Lig Play-off finalinde normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Hatayspor'u penaltı atışları sonunda mağlup eden Gazişehir Gaziantep, Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu.
Hatayspor ile play-off Final mücadelesinde karşılaşan Gaziantep ekibi, rakibini penaltılarla 5-3 mağlup etti. Gazişehir Gaziantep bu sonuçla birlikte Denizlispor ile Gençlerbirliği'nin ardından Süper Lig'e yükseldi.
Spor Toto 1. Lig Play-Off Final maçında Hatayspor, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Gazişehir Gaziantep ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı Gaziantep ekibinin 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

MAÇTAN DAKİKALAR
16. dakikada Gazişehir Gaziantep gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Erhan Çelenk, son çizgiden ortasını yaptı. Ceza sahasına koşu yapan Gökhan Alsan'ın altıpasın gerisinden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
29. dakikada sağ kanatta 2 rakip oyuncudan şık bir şekilde sıyrılan Selim Ilgaz, son çizgiden ceza sahasına ortasını gönderdi. Kaleye yönelen topu Günay Güvenç kornere tokatlamak istedi ancak üst direkten seken meşin yuvarlak altıpas içine düştü. Gazişehir Gaziantep savunmasında Oğuz Ceylan kafayla topu kornere göndererek tehlikeyi savuşturdu.
45. dakikada Gazişehir Gaziantep öne geçti. Sol çizgide topla ilerleyen Bjarnason, rakibinden sıyrıldıktan sonra çaprazdan ceza alanına yöneldi. Ceza sahasına girmeden diğer rakibinden de sıyrılan İzlandalı futbolcu, ortasını yaptı. Gökhan Alsan'ın altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.
46. dakikada Selim Ilgaz'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan ortasına, Caner Hüseyin Bağ'ın altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
57. dakikada Gazişehir Gaziantep tehlikeli geldi. Ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Gökhan Alsan, pasını bekletmeden Poepon'a çıkardı. Bu oyuncunun ceza yayı üzerinde yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten döndü. Ardından Hatayspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
82. dakikada Hatayspor beraberliği yakaladı. Diallo'nun sağ çaprazdan ortasında Selim Ilgaz topu göğsüyle Gökhan Karadeniz'in önüne indirdi. Bu oyuncunun ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak kaleci Günay'dan döndü. Pozisyonu takip eden Mirkan Aydın, bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1.
90+4. dakikada Hatayspor ikinci gole çok yaklaştı. Korkishko'nun sağ kanattan kullandığı kornerde ceza sahasında iyi yükselen Mirkan Aydın'ın kafa vuruşunda, Mehmet Erdem topu çizgi üzerinde göğsüyle çıkartarak gole izin vermedi. Ardından yaşanan karambolde Mirkan'ın şutunda ise meşin yuvarlak auta çıktı.
Karşılaşmanın normal süresi 1-1 beraberlikle tamamlandı ve uzatma bölümüne geçildi.
İki takımın pozisyona girmekte zorlandığı uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı ve karşılaşma penaltılara gitti.
Penaltılar
Gazişehir Gaziantep'te Poepon, Jefferson, Kerim Avcı, Mehmet Erdem Uğurlu ve Ahmet Kesim penaltı vuruşlarını gole çevirdi.
Hatayspor'da ise Mesut Çaytemel, Mirkan Aydın ve Korkishko penaltı vuruşlarını golle sonuçlandırırken, Gökhan Karadeniz meşin yuvarlağı auta attı.
Penaltı atışları sonucunda Hatayspor'a 5-3 üstünlük sağlayan Gazişehir Gaziantep, Spor Toto Süper Lig'e yükselen taraf oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısını Gazişehir Gaziantep 1-0 üstün tamamladı.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Hatayspor: Akın Alkan, Mehmet Tayfun Dingil (Dk. 46 Hamza Gür), Yusuf Abdioğlu, Sadi Karaduman, Mesut Çaytemel, Kubilay Sönmez (Dk. 69 Korkishko), Diallo (Dk. 118 Tom Silva), Selim Ilgaz (Dk. 100 Nimaga), Gökhan Karadeniz, Caner Hüseyin Bağ, Mirkan Aydın
Gazişehir Gaziantep: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Yalçın Kılınç, Uğur Arslan Kuru (Dk. 95 Ahmet Kesim), Mehmet Erdem Uğurlu, Segbefia (Dk. 115 Kerim Avcı), Oğulcan Çağlayan, Gökhan Alsan (Dk. 100 Jefferson), Bjarnason, Erhan Çelenk (Dk. 81 Igor), Poepon
Goller: Dk. 45 Gökhan Alsan (Gazişehir Gaziantep), Dk. 82 Mirkan Aydın (Hatayspor)
Sarı kartlar: Dk. 59 Poepon, Dk. 64 Erhan Çelenk, Dk. 68 Oğuz Ceylan (Gazişehir Gaziantep), Dk. 69 Mesut Çaytemel, Dk. 80 Yusuf Abdioğlu (Hatayspor)

30 Mayıs 2019 Perşembe

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 8. gün toplu sonuçlar

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda, Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen turnuvanın 8. gününde C ve D gruplarında 4 maç yapıldı.

Norveç'in Honduras'ı 12-0 yendiği C Grubu maçında rakip fileleri 9 kez havalandıran RB Salzburg oyuncusu Erling Haaland, turnuvada bir maçta en fazla gol atan oyuncu rekorunu kırdı.
Erling Haaland, 1997'de Güney Kore'ye 6 gol atan Brezilyalı Adailton'un rekorunu ele geçirdi.
C Grubu'nda Uruguay ve Yeni Zelanda, D Grubu'nda da Ukrayna ve ABD, ilk iki sırayı alarak doğrudan son 16 turuna yükseldi. Gruplarda Norveç ve Nijerya ise en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girebilmek için bekleyecek.
Kupada bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
C Grubu:
Yeni Zelanda-Uruguay: 0-2
Norveç-Honduras: 12-0
D Grubu:
Nijerya-Ukrayna: 1-1
ABD-Katar: 1-0

A Milli Futbol Takımımız, Yunanistan'ı 2 golle geçti

A Milli Futbol Takımımız, UEFA EURO 2020 Elemeleri'nde Fransa ve İzlanda maçları öncesinde özel maçta karşılaştığı Yunanistan'ı 2-1 mağlup etti. 

Milli Takımımızın gollerini 11'inci dakikada Cengiz Ünder ve 17'inci dakikada Kenan Karaman, Yunanistan'ın golünü ise 90+3'te Kourbelis kaydetti.


Maçtan dakikalar

7. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Cenk Tosun'un sert vuruşunda, top kaleci Paschalakis'ten döndü.
11. dakikada Türkiye karşılaşmada öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Cenk Tosun'un pasında ceza sahası içi sol çaprazdaki Yusuf Yazıcı topukla meşin yuvarlağı yay gerisindeki Cengiz Ünder'e aktardı. Cengiz'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Paschalakis'in solundan ağlarla buluştu: 1-0.
17. dakikada Türkiye farkı ikiye çıkardı. Cengiz Ünder'in pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Kenan Karaman'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Paschalakis'in sağından filelere gitti: 2-0.
24. dakikada gelişen Yunanistan atağında ceza sahası dışında topla buluşan Samaris'in sert şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.
29. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
32. dakikada sol kanattan Umut Meraş'ın ortasında, penaltı noktası civarında topla buluşan Cenk Tosun şutunu çekti ancak meşin yuvarlak kaleci Paschalakis'te kaldı.
39. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Yusuf Yazıcı'nın ceza sahasına ortasında, iyi yükselen Okay Yokuşlu'nun kafayla vurduğu meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.
41. dakikada ani gelişen Yunanistan atağında Fortounis'in ceza sahası dışından sert şutunda, top direğin yanından auta gitti.

49. dakikada Cengiz Ünder'in yerden pası ile ceza sahasında topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda, meşin yuvarlak kaleci Paschalakis'te kaldı.
50. dakikada Kolovos'un ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağın sahibi oldu.
56. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Bouchalakis'in ceza sahasına ortasında, penaltı noktası üzerinde yükselen Koulouris'in kafa vuruşu sonrası kaleci Uğurcan Çakır yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
79. dakikada ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşu kullanan Bouchalakis'in ceza sahasına ortasında, arka direkte topla buluşan Mantalos'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
83. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Güven Yalçın'ın şutunda, kaleci Paschalakis meşin yuvarlağa yatarak müdahale etti.
90+3. dakikada Fortounis'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası oluşan karambolde, savunmanın arkasına sarkan Kourbelis, kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

Hakemler: Radu Marian Petrescu, Radu Adrian Stefan Ghinguleac, Vladimir Costin Urzica
Türkiye: 23 Uğurcan Çakır, 4 Çağlar Söyüncü, 6 Okay Yokuşlu (Mahmut Tekdemir, Dk. 62), 7 Cengiz Ünder (Emre Belözoğlu Dk. 80), 9 Cenk Tosun (Güven Yalçın, Dk. 55), 11 Yusuf Yazıcı (İrfan Can Kahveci, Dk. 46), 13 Cengiz Umut Meraş, 17 Kenan Karaman (Abdülkadir, Dk. 46), 18 Sangaré, 20 Ozan Tufan (Oğuzhan, Dk.46), 22 Kaan Ayhan
Yunanistan: 12 Alexandros Paschalakis, 3 Giorgos Valerianos (Bouchalakis, Dk. 54), 7 Manolis Siopis (Mandalos Dk. 75), 9 Efthymis Koulouris, 10 Kostas Fortounis, 11 Dimitris Pelkas (Kolovos, Dk. 46), 16 Giorgos Masouras (Ntourmisai, Dk. 65), 18 Charis Mavrias (Kotsiras Dk. 73), 21 Dimitris Kourbelis, 22 Andreas Samaris, 23 Leonardo Koutris (Stafylidis, Dk. 46)

Goller: Cengiz Ünder (Dk. 11,) Kenan Karaman (Dk. 17,) Kourbelis (Dk. 90+3)

Sarı Kart: Kourbelis (Dk. 67,) Oğuzhan (Dk. 69)

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Rusya’yı 3-0 Mağlup Etti

2019 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Ankara etabındaki üçüncü ve son maçında bugün (30 Mayıs 2019, Perşembe), Almanya ile karşı karşıya geldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelede rakibini 25-19, 25-21 ve 25-20‘lik setlerle 3-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Millilerimiz, Ankara etabında oynadığı karşılaşmaları 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile tamamladı.
Filenin Sultanları, 4-6 Haziran 2019 tarihlerinde Tayland’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Milletler Ligi’nin 3. haftasında ise; Tayland, Bulgaristan ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Voleybol Milletler Ligi’ndeki puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

TÜRKİYE-RUSYA: 3-0
SALON: TVF Başkent
HAKEMLER: Santi Simone (İtalya), Shaaban Nasr (Mısır)
TÜRKİYE: Cansu, Fatma, Zehra, Meryem, Şeyma, Kübra, Simge (L) (Meliha, Hande)
RUSYA: Iurinskaia, Kurilo, Khaletskaia, Lazarenko, Efimova, Ryseva, Chikrizova (L) (Vorobyeva, Matveeva)
SETLER: 25-19, 25-21, 25-20
SÜRE:1 saat 26 dakika (24,30,32)

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın Moldova maçları aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın, 14 ve 17 Haziran'da deplasmanda Moldova ile yapacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre aday kadroya davet edilen oyuncular, 10 Haziran Pazartesi günü Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak.
Teknik direktör Talat Tuncel yönetimindeki milli takımın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:
Kaleci: Selda Akgöz (Ataşehir Belediyespor), Fatma Şahin (Beşiktaş)
Defans: Fatma Işik (Löchgau), İpek Kaya (Metz), Kezban Tağ (Karadeniz Ereğli Belediyespor), Berna Yeniçeri (Konak Belediyespor), Didem Karagenç (Beşiktaş), Medine Erkan (Kocaeli Kadın Futbol Kulübü)
Orta saha: Ebru Uzungüney (Schoot Mainz), Ece Türkoğlu (Karadeniz Ereğli Belediyespor), Gizem Gönültaş, Derya Arhan, Arzu Karabulut (Beşiktaş), Busem Şeker, Ebru Topçu (Konak Belediyespor), Fatma Kara (Vikingur), Selin Dişli (Bayer Leverkusen), Sevgi Çinar (Alg Spor)
Forvet: Başak Gündoğdu (Beşiktaş), Kader Hançar (Konak Belediyespor)

Maç Programı:


Tarih-Saat
1. Takım
Skor
2. Takım
Stat / Yer
14.06.2019 - 19.00
Moldova

Türkiye
CSR Orhei Stadium
17.06.2019 - 19.00
Moldova

Türkiye
St. Zimbru Chisinau Stadium