TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak havalarda sağlıklı ve aktif kalmak isteyenler için uygun spor seçenekleri oldukça önemlidir. ...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

Voleybolda yapılan en son transferler

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde yapılan en son transferleri öğrenin...

EURO 2024'den sonuçlar, maç özetleri ve son gelişmeler...

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Futbol Takımımız ve diğer takımlardan son gelişmeleri öğrenin...

2 Mayıs 2020 Cumartesi

Kevin De Bruyne'dan ayrılık sinyali

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Kevin De Bruyne, takımının Finansal Fair Play kuralları gereği Avrupa kupalarından aldığı 2 yıl men cezası kaldırılmazsa ayrılabileceğini söyledi.

Ülkesinin Het Laatste Nieuws gazetesine konuşan Belçikalı oyuncu, "Kulüp bize itiraz edeceklerini ve cezanın kaldırılacağından yüzde 100 emin olduklarını söyledi. Bu yüzden şimdilik neler olacağını bekliyorum. Takımıma güveniyorum." ifadelerini kullandı.
Men cezasının kaldırıldığı takdirde sorun yaşamayacağını aktaran 28 yaşındaki orta saha, "Son karar verildiğinde her şeyi tekrar gözden geçireceğim. 2 yıllık men cezası burada kalmam için çok uzun bir zaman. Bir yıl ceza verilirse değerlendiririm." değerlendirmesinde bulundu.
Manchester City'de 5 yıldır forma giydiğini hatırlatan De Bruyne, "Dünyanın en iyi takımlarından birinde oynuyorum. Ayrıca İngiltere'deyim. Bence dünyanın en iyi ligi ve burada olmaktan mutluyum. Bu bana en iyi olmak için mücadele etme şansı veriyor ve buna ihtiyacım var." yorumunu yaptı.
UEFA, Manchester City'ye Finansal Fair Play kuralları gereği Avrupa kupalarında 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarından men ve 30 milyon euro para cezası vermişti.

Jorge Jesus: "Geleceğimi düşünmek için önümde 2 ay var"

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Brezilya Birinci Futbol Ligi ekibi Flamengo'nun teknik direktörü Jorge Jesus, geleceğiyle ilgili kararı vermek için iki ayı olduğunu söyledi. 

Fenerbahçe'nin de gündeminde olduğu iddia edilen 65 yaşındaki teknik adam, Portekiz'in Record gazetesine açıklamalarda bulundu.
Geleceğiyle ilgili soruyu cevaplandıran Portekizli Jesus, "Şu anda aklımda net bir şey yok. Hayatı gün gün yaşamak zorundayım. Karar vermeden önce salgın nedeniyle neler olacağını göreceğiz. Geleceğimi düşünmek için önümde 2 aylık süre var." ifadelerini kullandı.
Flamengo'nun kendisini çok istediğini belirten Jesus, "Kulübün bunu istemesi benim için çok önemli. Harika bir takım oluşturduk ve bu durum orada devam etmek için beni motive ediyor." görüşlerini paylaştı.
Jesus yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle olası bir maaş kesintisi ile ilgili de "Benim diğerlerinden bir farkım yok. Dünyanın her yerinde profesyonellerin başına geliyor. Benim maaşım da tartışılabilir." yorumunu yaptı.
Portekizli çalıştırıcı, daha önce Benfica, Sporting Lizbon, Braga ve Vitoria Guimaraes gibi ülkesinin önde gelen kulüplerinde ve Suudi Arabistan'ın El-Hilal takımında görev yapmıştı.

Bülent Korkmaz: "Evdeki antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor"

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, TRT SPOR'a "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"nü değerlendirdi. Korkmaz, "Futbolcular 4 haftada nasıl hazırlanacak ben bilmiyorum. Evdeki antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor" dedi.

TRT SPOR'a konuk olan Süper Lig ekibi İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, sözlerine koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladı.
Korkmaz, salgın nedeniyle ertelenen liglerin yeniden başlatılması konusunda yürütülen süreçle ilgili şunları söyledi:
"TFF liglerin yeniden başlamasıyla ilgili bir tarih belirlemedi. Ancak bize 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü' geldi. Bu protokolde maçlara hazırlanmak için 3 evre sundular bize. Tabi bu protokolü hayata geçirmemiz için maçların ne zaman başlanacağının da belli olması gerekiyor. 'Haziran ortası' diyorlar."
"Küme düşme bu sezon uygulanmasın" tartışması
Küme düşmenin bu sezon kaldırılması talepleriyle ilgili soruya ise Korkmaz, "Bu konuyu kulüp yöneticileri ve başkanlar konuşabilir. Biz neticede oların çalışanlarıyız. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Ama bir belirsizlik var, doğal olarak. Biz de fubolcular da bu belirsizliğin bitmesini istiyoruz" yanıtını verdi.
"Evde yapılan antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor"
Bülent Korkmaz, liglerin yeniden oynatılması ve "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" ile ilgili tereddütlerini şu sözlerle dile getirdi:
"TFF, 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü gönderdi, futbolun içindeki bazı isimler de 4 haftada fulbolcuların hazır olacağını söylüyor. Ancak TFF'nin bu protokolünü uyguladığımızda 4 haftada hazır olup olmayacağımızı, yeterli olup olmayacağını bilemiyorum. Söz konusu protokolü normal bir insan için hazırlanmış. Evde yapılan antrenmanlar açık söyleyeyim; bana inandırıcı gelmiyor. Çünkü oyuncular sahada mücadele ediyorlar, tüm eforlarını takım olarak sahada ortaya koyuyorlar. Maç stresi daha farklı oluyor. Yakın temasın olduğu bir oyun. Aradan yaklaşık 1.5 ay geçti, bu süre sezon sonundan yeni sezona geçişten de daha uzun. Hep fiziksel yeterlilikten söz ediliyor, olayın psikolojik yönü de var. Protokolün öngördüğü 4 hafta futbolcular, nasıl hazırlanacak ben teknik direktör olarak bilmiyorum. Protokol çok güzel hazırlanmış ancak antrenman programının 4 haftada nasıl olacağını bilemiyorum. Sezon başındaki program 6 haftalıktır ve takım halinde çalışılır. Bunun içinde hazırlık maçları da vardır. Ama oynayın derlerse çıkıp oynayacağız. Ayrıca işin psikolojik yönü de çok rahat halledilecek gibi görünmüyor. Kaldırımda giderken maskesiz birini görünce yol değiştiriyorsunuz. Bütün futbol dünyasının buna hazırlanması lazım. Bunun da nasıl olacağını şu anda kavrayamıyorum."
"Lig oynatılırsa tek düşüncemiz Konyaspor'u ligde tutmak olacak"
Konyaspor'un ligdeki durumuna da değinen Korkmaz, "Son haftalarda çıkış içindeydik, İstediklerimiz hemen hemen olmak üzereydi. Tabi bu olay olunca ister istemez futboldan uzaklaştık. Ancak maçlar oynandığı takdirde tek düşüncemiz Konyaspor'u ligde tutmak olacak" diye konuştu.
Kaynak: TRT SPOR

İstanbulspor’dan Süper Lig için isim önerisi

TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor, Süper Lig’in 2020-2021 sezonuna koronavirüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun isminin verilmesini talep etti.

İstanbulspor’dan Süper Lig’de gelecek sene oynanacak sezon için isim önerisi geldi. Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, korona virüs ile mücadele döneminde hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun isminin 2020-2021 sezonuna verilmesi talep edildi. İstanbulspor sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu’na konuyla ilgili gönderilen mesajda şu ifadelere yer aldı:
"İstanbulspor Kulübü olarak, tüm sağlıkçılarımızın özverisinin temsili haline gelen ‘’Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’’ isminin, 2020-2021 Süper Lig Sezonunun adı olarak kabul edilmesini Türkiye Futbol Federasyonu’ndan talep ediyoruz."
Korona virüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ismi Okmeydanı'nda yapılan şehir hastanesine de verilmişti.

TFF 2. ve 3. Lig ile ilgili flaş açıklama

TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can, "Gruplarında ilk sırada yer alan takımların bir üst lige çıkmasını, 2 ile 9. sırada yer alan ekiplerin tek maç usulüyle play-off oynamasını ve küme düşmenin kaldırılmasını istedik" dedi.

TFF 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, 2019-2020 sezonu için gruplarında ilk sırada yer alan takımların bir üst lige çıkmasını, 2 ile 9. sırada yer alan ekiplerin tek maç usulüyle play-off oynamasını ve küme düşmenin kaldırılmasını istediklerini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin aralarında belirledikleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.



Volkan Can, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TFF 2 ve 3. Lig'deki kulüpler olarak Süper Lig ve TFF 1. Lig'den kendimizi ayırmak istedik. 2. ve 3. Lig kulüplerinin TFF Sağlık Kurulu tarafından hazırlanan 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü karşılamasının imkanı yok. Biz şu an gruplarında lider takımların bir üst lige çıkmasını istedik. Ayrıca 2 ile 9. sırada yer alan takımların tek maç usulüyle play-off oynamasını ve buradan 1 ekibin üst lige yükselmesi gerektiğini belirttik. Küme düşmenin de kaldırılmasını istedik. Diğer türlü 30-40 maç oynamak zorunda kalacağız. İnsan sağlığı açısından en iyi yolun bu olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda Kırklarelispor Kulübünün başkanlığını da yürüten Volkan Can, 5 Mayıs Salı ya da 6 Mayıs Çarşamba günü Bakan Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TFF Başkanı Özdemir'in yapacağı toplantı ve Bilim Kurulunun önerileri kapsamında 2 ve 3. Lig ile ilgili kararın verileceğini kaydetti.
Kaynak: AA

Yiğithan Güveli'nin acı günü

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor forması giyen Yiğithan Güveli'nin annesi Meryem Güveli, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Malatyaspor'dan yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Yiğithan Güveli'nin annesi Meryem Güveli'nin kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat ettiğini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Yiğithan Güveli ve ailesinin acısını paylaşırken, merhumeye Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF ve kulüp başkanları ile görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Özdemir ve alt liglerin kulüp başkanlarıyla görüştü.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk futbolunun geleceği için altyapının önemine vurgu yaparak, "Bundan sonra maliyetleri nasıl düşürürüz, harcamaları nasıl azaltırız ve nasıl altyapıdan daha fazla oyuncu yetiştiririz anlayışını egemen kılmamız lazım." dedi.
Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin aralarında belirledikleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilediğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu süreci en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.
Birlik ve beraberlik ruhuyla bu sürecin en az kayıpla atlatılacağına inandığını aktaran Bakan Kasapoğlu, salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavi görenlere ise şifa diledi.
Bu süreçte ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının iptal veya tehir edildiğini belirten Kasapoğlu, daha önce de Süper Lig kulüpleriyle de bir araya geldiklerini de anımsatarak, "Bu süreç tüm dünyayı, sektörleri etkilediği gibi sporu da çok etkiledi. Bugün de 1, 2, 3. lig ile amatör kulüp temsilcilerimizle birlikteyiz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi bizler için çok ama çok değerli ve önemli. O yüzden tüm kulüpler Süper Lig, 1, 2 ve 3. ligler, amatör olsun her birinin sorunu derdi bizler için çok önemli. Bu dertlere birlikte yaklaşmak, çözüm önerileri getirmek, bu süreci yönetmek açısından anlamlı. Bu toplantının bu çerçevede önemli olduğunu belirtiyor ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
Spor tarihinin en kapsamlı çalıştayını yaptıklarını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, sorunları ortak akılla çözmek istediklerini dile getirerek, "İdari, mali, sportif anlamda kaynaklarımızı, imkanlarımızı nasıl daha etkili, verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanacağız, bunlara odaklanacağız. Sadece kısa vadeli yaklaşımla değil, köklü çözüm anlayışıyla yaklaşımlar geliştireceğiz." diye konuştu.
Türk sporu açısından bu sürecin bir fırsata dönmesi gerektiğinin altını çizen Kasapoğlu, "Yarınların Türk sporu için önemli bir mücadeleyi ortaya koyacağımıza ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yarınlara daha güçlü hazırlanmamız için önemli bir imkan olduğunu ifade etmek istiyorum. Sorunları net bir şekilde teşhis edeceğiz. Uzun vadeli anlayışlarla yaklaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.
"Üretim yapmadan tüketme anlayışını artık bir kenara bırakmalıyız"
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, bu süreci iyi analiz ederek sporda artık dışa bağımlılığın olmaması gerektiğinin altını çizdi.
Üretimin önceliğini anlatan ve bakanlık olarak da stratejilerinin her zaman bu yönde olduğunu söyleyen Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Ayağımızı yorganımıza göre uzatma ve tabiri caizse bundan sonra genel bir bakış açısıyla, kolektif bir anlayışla, sadece kendimizi, kulübümüzü değil, tüm camiayı önceleyen yaklaşımlarla hareket etmeliyiz. Bu süreci ve sonrasını iyi analiz etme zorunluluğumuz var. Futbolun ve diğer tüm branşların dışa bağımlılık, üretim yapmadan tüketme anlayışını artık bir kenara bırakması gerektiğini her daim ifade ediyoruz. Bu çerçevede hakikaten ülkemizin son 18 yılda tesisleri, tüm imkanlarıyla dünyaya meydan okuyacak altyapıya sahip olduğunu görüyoruz. Bunu sağlıkta bu süreç yaşadığımız gibi... Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna, sporu ve sporcuyu önemseyen anlayışına müteşekkiriz. Bundan sonraki süreçte milli teknoloji, milli ekonomi, milli sanayi diyorsak, sporda da millileşme bizler için önemli bir iddiadır. Ekonomisi, sanayisi, turizmiyle her alanda olduğu gibi sporda da zirveye olan yürüyüşümüzü, iddiamızı her alanda ortaya koyacağız."
Bakan Kasapoğlu, 2019'da sporda önemli başarıların elde edildiğine işaret ederek, "Her branşta sporcularımızın başarılarıyla gurur duyduk. Bundan sonraki organizasyonlarda da çok güçlü bir şekilde yarınlara yürüyeceğiz. Sporcularımız ve gençlerimizle gurur duymaya devam edeceğiz. Bu bizler için çok önemli bir imkandır. Bu süreçleri yine ortak akılla ve kararlıkla uygulayarak inşallah yarınlara yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.
Futbolda altyapıya yönelinmesi gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Nasıl daha fazla transfer yaparım, nasıl yabancı oyunculardan alınan vergiler düşer de daha çok yabancı transfer yaparım mantalitesindeki anlayışlar yerine, bundan sonra maliyetleri nasıl düşürürüz, harcamaları nasıl azaltırız ve nasıl altyapıdan daha fazla oyuncu yetiştiririz anlayışını egemen kılmamız lazım. 'İki amatör branşın bütçesini bir oyuncuya veririm.' anlayışının yerine, 'Amatöre, altyapıya nasıl daha çok harcama yaparım.' anlayışını hep birlikte ortaya koymalıyız. Aklın yolu bir; ortak akıl, istişare çok önemli. Bugün bunun için bir aradayız. Bundan sonra yine bir arada olmaya devam edeceğiz. Hem bu süreçte hem de öncesinde sizlerin birlik tablosu ve bu anlamdaki dik duruşunuz, bu mücadeleye olan kararlı ve anlamlı katkılarınız için müteşekkirim."
Kaynak: AA

Medipol Başakşehir Emre Demir'e talip

Süper Lig'in en genç golcüsüne Medipol Başakşehir talip oldu. Turuncu lacivertliler, Hes Kablo Kayserispor'un 16 yaşındaki oyuncusu Emre Demir'i transfer etmek için girişimlere başladı.

Hes Kablo Kayserispor'un 16 yaşındaki oyuncusuna Medipol Başakşehir talip oldu.
Süper Lig'in en genç futbolcusu konumundaki Emre'nin transferi için turuncu lacivertliler girişimlere başladı.
Başakşehir'in yöneticileri Kayserispor kulübüyle temas kurarken, tarafların büyük ölçüde anlaştığı ve bu transfer için sezonun bitmesinin beklendiği öğrenildi.
Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk'un da genç futbolcuyla görüştüğü belirtildi.
Emre Demir için turuncu lacivertlilerin bir buçuk milyon euro bonservis bedeli ödemesi bekleniyor.
Kayseri ekibinin 8 yaşında Mersin’den altyapısına kazandırdığı Emre, daha önce Barcelona alt yapısında kısa süreli bir eğitim almıştı.
15 yaş 9 ay 25 günlükken bu sezon Gençlerbirliği deplasmanında ağları sarsan Emre, Süper Lig tarihinin en genç golcüsü olmuştu.

Mario Lemina'nın Galatasaray'da hedefi büyük

Mario Lemina, Galatasaray'da kalmak istediğini söyledi. Sezon sonunda kiralık sözleşmesi bitecek olan Gabonlu oyuncu, "Adımı Galatasaray tarihine yazdırmak istiyorum" dedi.

Galatasaraylı Mario Lemina, Hürriyet Gazetesi'ne konuştu. Kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Gabonlu oyuncu, "Kalmak ister miyim? Bence böyle bir soruyu sormaya gerek yok. İsmimi, bu kulübün tarihine yazdırmayı umuyorum. Evet, kiralık bir oyuncu olarak geldim ama umarım bu şekilde devam etmez" ifadelerini kullandı. Şampiyonluk yarışında sürecin nasıl ilerleyeceğini merak ettiğini ifade eden Lemina, ligde kalan maçlar arasında karşılaşacakları en zor rakibin Trabzonspor olacağını belirtti. Ligde kalan 8 maçın seyircisiz oynanması ihtimalini de değerlendiren 26 yaşındaki oyuncu, "Taraftarımızı sevindirme ve keyif verme isteği olan duygusal bir oyuncuyum. Boş tribünlere oynamak bende büyük bir şok etkisi yarattı" şeklinde konuştu. Fatih Terim ve Radamel Falcao hakkında da konuşan Lemina, "Sadece kariyerleri nedeniyle bile büyük saygı hak ediyorlar. Ayrıca her ikisi de çok alçak gönüllü insan" dedi. Muslera'nın sıra dışı bir kaleci olduğunu belirten Mario Lemina, "Muslera, mükemmel refleksleri olan bir kedi gibi. Onun insan olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Sakatlığı nedeniyle forma giyemediği Fenerbahçe derbisini de yorumlayan Lemina, "Takım arkadaşlarımın orada tüm yürekleriyle oynadığını izledim. Tüm maçları bu şekilde oynarsak, yenilmesi çok zor bir takım haline geliriz. Belhanda ve Seri o maçta gerçekten çok iyi oynadı". şeklinde konuştu.

NBA'de draft kurası ertelendi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2020 draft kurası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamada, 19 Mayıs'ta Chicago'nun ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan 2020 draft kurasının salgın sebebiyle ertelendiği ve yapılacağı tarihin hükümetin alacağı kararlara göre sonradan belirleneceği ifade edildi.
Ayrıca kuranın ardından 19-24 Mayıs'ta yapılması beklenen, oyuncuların bazı ölçümlerden geçip takımlarla deneme antrenmanlarına çıktığı etkinliğin de ertelendiği belirtildi.
Takımların draftta oyuncu seçeceği sırayı belirleyen kura, normal sezonda elde edilen sıralamalara göre şekilleniyor. Kura sayesinde sezonu alt basamaklarda tamamlayan ekiplere draftta üst sıralardan seçim yapma imkanı tanınıyor.
NBA karşılaşmaları, koronavirüs salgını nedeniyle 12 Mart'ta süresiz olarak askıya alınmıştı.

Pınar Karşıyaka'da Tony Crocker sıkıntısı

ING Basketbol Süper Ligi'nde koronavirüs salgını yüzünden verilen arada sezonun kalan bölümüyle ilgili alınacak kararı bekleyen Pınar Karşıyaka'nın yollarını ayırma kararı aldığı tek isim olan Tony Crocker'ın sözleşmesi henüz feshedilemedi

Ligler 19 Mart'ta durdurulduktan sonra diğer yabancılar gibi ABD'ye dönen oyuncuyla geçen ay sözleşmesinin feshi konusunda anlaşıldı.
Menajerinin temaslarıyla kulüpten yalnız ligin devam ettiği mart ayında alamadığı maaşını ve hak ettiği primleri isteyip, nisan, mayıs ve haziran ayı maaşlarından feragat eden 33 yaşındaki kısa forvetle yapılan anlaşma, yaklaşık 60 bin dolar (420 bin TL) tutan bu rakam ödenmeyince gerçekleşmedi. Bu süreçte 32 bin 500 dolar (227 bin TL) tutarındaki nisan maaşını da hak eden Crocker'ın FIBA'nın yolunu tutacağı öğrenildi. Pınar Karşıyaka oyuncuyla yeniden anlaşamazsa Crocker'ın sezon sonuna kadar kalan 4 aylık maaş ve sözleşmesinde yazan 32 bin 500 dolar çıkış ücretini de talep etme hakkı bulunuyor.
Crocker'ın Karşıyaka'yla sözleşmesi yeni sezonda iki taraf için de çıkış opsiyonlu olarak 360 bin dolar (2.5 milyon TL) yıllık ücret karşılığında sürüyor. 2017-18 sezonunda alınıp 1 dakika oynamadan giden Dustin Hogue'un 190 bin dolar alacağı yüzünden FIBA'da transfer yasaklısı olan yeşil-kırmızılılar, konuyu FIBA'ya taşımadan çözmeye çalışıyor. Sezon başında hazırlık maçında kalça kemiği kırılan Crocker, aralık ayının sonunda parkelere dönüp ligde 10.1 sayı, 3.3 ribaund, 2.4 asist, Europe Cup'ta 11.8 sayı, 2.2 ribaund, 1.7 asist ortalamaları tutturmuştu.
Kaynak: DHA

Beşiktaş'a iyi haber

Dorukhan ve Douglas’tan Beşiktaş'a iyi haber geldi. Uzun bir sakatlık süreci geçiren iki futbolcu da antrenmanlara başlamak için sağlık heyeti ve teknik direktör Sergen Yalçın'dan onay bekliyor. 

Beşiktaş, Süper Lig’in başlama tarihi belli olduktan sonra takım halinde çalışmalara başlayacak. Öncesinde sakatlık yaşayan futbolculardan siyah beyazlılara iyi haber geldi.
Dizinden sakatlanan ve yaklaşık 7 aydır sahalardan uzak kalan Dorukhan Toköz’ün iyileştiği ve kademeli olarak idmanlarda yer alacağı öğrenildi.
Sezonu kapattığı açıklanan ancak koronavirüs sonrasında sakatlığının son evresine giren Douglas da bireysel çalışmalarına devam ediyor.
Son haftalarda oynama ihtimali doğan Brezilyalı sağ bekin durumuna sağlık heyeti ve teknik heyetin karar vereceği belirtildi.
Bu arada Teknik direktör Sergen Yalçın ve ekibinin ligin kalan 8 haftası öncesi antrenman programı üzerine yoğun mesai yaptığı öğrenildi.
Ligde mücadele başlamadan önce yaklaşık 1 aylık hazırlık sürecinin olması bekleniyor.
Sakatlık riskini en aza indirecek bir program hazırlayan Beşiktaş teknik heyeti, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelecek haberi bekliyor.

"Liglere devam edebileceğimiz konusunda karamsarım"

Darüşşafaka Tekfen Basketbol Takımı'nın başantrenörü Selçuk Ernak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen ING Basketbol Süper Ligi 2019-2020 sezonunun tamamlanabileceğini düşünmediğini söyledi.

Darüşşafaka Tekfen Basketbol Takımı'nın başantrenörü Selçuk Ernak, yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ve zarar gören takım olduklarını savundu.
7DAYS EuroCup'ta İtalya ekibi Segafredo Virtus Bologna ile çeyrek finale yükselebilmek için İstanbul'da yapmaları gereken önemli bir müsabakayı tedbirler nedeniyle 5 Mart'ta Sırbistan'da oynamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Ernak, "Yutamadığımız bir demir bilye. Ev sahibi avantajımızı kaybetmemiz büyük bir darbe oldu. Sahamızda yenemeyeceğimiz takım yoktu. Zor bir rakibe karşı tarafsız sahada mücadele ettik. Çok üzgünüz. Bu sürecin en çok etkilenen ve zarar gören takımıyız." ifadelerini kullandı.
Liglere ara verilmesinden bu yana oyuncular ve antrenörlerle iletişim halinde olduklarını belirten Selçuk Ernak, "Ülkemizde durum rayına giriyor olabilir ancak şu an bizleri, sporcuları ve bu organizasyonda çalışacak insanları koruyacak rakamlar yok. Şu anda liglere başlanması imkanı göremiyorum. Bu işin çok ciddi ekonomik boyutu var. Biz, futboldan farklı olarak kapalı ortamlarda müsabaka oynuyoruz. Sağlık protokolleri çok farklı olacak. Bunları yerine getirmek çok ciddi bir ekonomik güç gerektirecek. Sağlıktan önemli hiçbir şey yok. Maçları oynamaya başladıktan sonra da virüsün bulaşma durumu olabilir. Basketbol, yakın temas gerektiren bir oyun. Saha kenarında ve soyunma odasında aralıklarla oturmamız bu işi çözmez. Liglere devam edebileceğimiz konusunda karamsarım." diye konuştu.
Basketbol oynamaya elverişli şartlar sağlanmadan ve sağlık riskleri minimize edilmeden sezona devam edilmesini doğru bulmadığını vurgulayan yeşil-siyahlı ekibin 49 yaşındaki başantrenörü, şunları kaydetti:
"Liglerin oynanmama ihtimalini daha çok görüyorum. Ancak bu da beraberinde bambaşka problemler getiriyor. Bu ligin bir şampiyonu olmayacak. Ya da hiç kimsenin 'Sen son sıradaydın, küme düştün.' deme hakkı yok. Devam etmemenin de büyük problemleri var. İnşallah Türk basketbolu için en iyi kararlar verilebilir. Eğer şampiyon ve düşen takımlar açıklanmayacaksa, bu lig tescil edilmemiş demektir. Haziran ayının sonunda bazı oyuncuların kontratları bitiyor. Türkiye Basketbol Federasyonu, haziran sonu bitecek kontratları maçların tamamlanacağı tarihe kadar uzatabilir. Ancak burada da açmaz durumlar var. Transfer yapan takımlar var. Bazı oyuncular farklı takımlara 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere imza attı. Bu da beni düşündüren bir konu."
Lamb, Colson ve Jones ile anlaşılarak yolların ayrılması
Koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik sorunlar nedeniyle Doron Lamb, Bonzie Colson ve Jarrod Jones ile anlaşarak yollarını ayırdıklarını belirten Selçuk Ernak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu durum tabii ekonomik olarak basketbolu da etkileyecek. Basketbol, sponsorluklar ve yatırımlar üzerinden yaşayan bir spor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ve liglerin tekrar başlayacağını düşünmediğimiz için 3 oyuncumuzla yollarımızı ayırdık. Başka oyuncularla da yollarımızı ayırabiliriz. Liglerin oynanması halinde sahaya çıkacak ve mücadele edecek bir takımımız var. İyi bir Türk kadromuz var. Altyapıdan genç oyuncularımız var. Bu oyuncular çıkıp mücadele edecek durumda. Çok etkileneceğimizi düşünmüyorum."
Oyuncularla maaş indirimi konusunda bir görüşme yapılmadığının altını çizen Ernak, "Kulübümüzün yanında olmak ve elimizden gelen yardımı yapmak isteriz. Geçen ay dahil olmak üzere maaşlarımızı aldık. Gelecek süreçte bir ihtiyaç olursa tabii ki görüşürüz." açıklamasında bulundu.
 "Avrupa Ligi'nin açıkladığı takvim sadece iyi niyet temennisi"
Selçuk Ernak, THY Euroleague ve 7DAYS EuroCup'ta koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen maçların geleceğine ilişkin kararın 24 Mayıs'a kadar verileceğinin duyurulmasıyla ilgili, şunları söyledi:
"Siz, 'Takımları İspanya'nın Kanarya Adaları'nda toplayacağım ve maçları şu tarihte oynatacağım.' diyebilirsiniz. Bu tarihi açıklamanız bizim takımlarımız için bir kıymet teşkil etmiyor. Belki o tarihte uçuşlar hala kapalı olacak. Her ülkenin karantina kuralları farklı. Euroleague'in açıkladığı takvim sadece iyi niyet temennisi. İnşallah o tarihte herkes sahaya çıkacak duruma gelir. Ancak somut bir şey değil. Ne Euroleague ne de başka bir lokal lig, 'Şu tarihte antrenmana başlayın, şu tarihte maç oynatacağım' diyemez."
"Kısa sürede hazırlanarak oynamaya karşıyım"
Selçuk Ernak, liglerde sezona devam edilebilmesi halinde takımlara verilecek 1 aylık hazırlık sürecinin bile yeterli olmayacağını aktardı.
Oyuncuların fit kalabilmek için evde belli çalışmalar yaptığını anlatan Ernak, "Bize '2-3 hafta süreniz var. Çalışın ve oynayın.' diye gelinirse, bu büyük sakatlıklardan başka bir şeye yol açmaz. Bir ay da yeterli değil. Bu insanlar 1,5 aydır sahada topla koşamıyor. Fiziksel olarak çok hazır olmanız gerekir. Kısa sürede hazırlanarak oynamanın tamamen karşısındayım. Bu, çok büyük ve altına girilmemesi gereken bir vebal. Oyuncularımızı, antrenörlerimizi ve çalışanlarımızı sağlıklı bir şekilde koruyamayacaksak, bu sezonun oynanması taraftarı değilim." değerlendirmesinde bulundu.
"TBF Akademi, gurur duyulacak bir proje"
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF), Avrupa basketbolunda tarihi bir ilke imza atarak, geniş kapsamıyla örneği olmayan "online" eğitim hizmeti verecek TBF Akademi'yi hayata geçirmesiyle ilgili Selçuk Ernak, şöyle konuştu:
"Türk basketbolu için çok önemli bir proje. Online bir eğitim olması çok önemli bir vizyon. Farklı konularda üst düzey eğiticilerin bu işin parçası olması çok önemli. Çok gurur duyulacak bir şey. Federasyon, daha önce Gençler Ligi oluşturarak birçok ülkenin önüne geçmişti. Kaliteli spor insanı yetiştirmeye ihtiyacımız var. Bu işte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."
 "Umarım bu belgesel bize ilham kaynağı olur"
Koronavirüs salgını sürecinde evde yaptığı aktivitelerden bahseden Selçuk Ernak, ABD'li efsane basketbolcu Michael Jordan'ın Chicago Bulls takımındaki dönemini konu olan 'The Last Dance' (Son Dans) belgesel dizisine de değinerek, şunları kaydetti:
"Güne erken başlıyorum. İki çocuğum var, onların online dersleri sürüyor. Oyuncular seyrediyor, istatistikleri değerlendiriyorum. The Last Dance belgeselini her pazartesi merakla bekliyoruz ve izliyoruz. Oğlum 10 yaşında. Basketbola başladı. Pazartesi gününü iple çekiyoruz. İki bölümü de pazartesi izlemiyoruz. Diğer bölümü salı ya da çarşamba günü izliyoruz. İki bölümün arasında beklerken küçük bir heyecan oluyor. Tabaktaki en güzel lokmayı sona bırakıp beklersiniz ya, öyle keyifli. Bu işlerin arkasının geleceğini düşünüyorum. Çok büyük bir vizyon. Tarihe ve arşive saygı gösterilerek yapılan işleri görünce, insanın biraz içi sızlıyor. Bizim de şahane hikayelerimiz var. Umarım bu belgesel bize ilham kaynağı olur."
Selçuk Ernak, son olarak Türkiye'nin koronavirüs salgını ile büyük bir mücadele verdiğini ve vatandaşların disiplini elden bırakmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Eşit ücret davası sonuçsuz kaldı

Amerika Birleşik Devletleri Kadın Futbol Milli Takımı'nın, eşit ücret girişimi sonuçsuz kaldı. Kadın futbolcuların, erkek milli takım ile eşit ücret alma talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Dört Dünya kupası sahibi Amerika Birleşik Devletleri Kadın Futbol Takımı'nın, eşit ücret davası sonuçlandı.
Kadın milli takımının, erkek milli takım ile eşit ücret alma talebi mahkeme tarafından reddedildi.
Geçen yıl Mart ayında açılan davada, topluk pazarlık anlaşmaları kapsamında erkek milli takımı ile eşit ücret ödenmesi talep edilmişti.
1964 tarihli İnsan Hakları Yasası'nın eşit ücret maddesi uyarınca 66 milyon dolar tazminat talebinde de bulunulmuştu.
Amerika Futbol Federasyonu, davada, kadın milli takımına maç ve yan ürün gelirlerinin erkek milli takımından daha az olduğu için bu tür bir ödeme yapıldığını savunmuştu.
Federasyon, ayrıca kadın oyunculara toplamda ve maç başına daha fazla ödeme yapıldığını iddia etmişti.
Kadın milli takımının eşit ücret talebini reddeden mahkeme, çalışma koşullarıyla ilgili yargı sürecinin ise devam etmesine karar verdi.
Kadın oyuncuların sözcüsü Molly Levinson, yaptığı açıklamada, "Bu karardan şok olduk ve hayal kırıklığına uğradık, ancak eşit ücret için çalışmalarımızdan vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Eşit ücret davasında bir sonraki duruşma, 16 Haziran'da Los Angeles'taki federal mahkemede görülecek.
Kaynak: TRT SPOR

Marcelo son noktayı koydu

İspanya ekibi Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Marcelo, takımından ayrılmak istemediğini söyledi.

Marcelo, İtalyan teknik direktör Fabio Cannavaro ile gerçekleştirdiği Instagram canlı yayınında yaptığı açıklamada, Real Madrid'den ayrılma söylentilerine ilişkin "Takımımdan ayrılmak istemiyorum. Real Madrid'in de beni göndereceğini düşünmüyorum. Geldiğimden beri Madrid'de iyi işler yaptım. Uzun bir zaman ve inanılmaz bir hikaye oldu." ifadelerini kullandı.
Juventus'a transfer olacağı yönündeki iddialara cevap veren 31 yaşındaki futbolcu, "Diğer takımların benimle ilgilenmesi güzel bir şey ama Juventus'un ilgisi hakkında bir şey bilmiyorum. İki yıl önce Juventus ile anlaştığımı, Cristiano Ronaldo olmadan yaşayamayacağımı yazmışlardı, insanlar birçok şeyi uyduruyor." değerlendirmesinde bulundu.
Real Madrid'in Belçikalı yıldızı Eden Hazard'ın eski seviyesinde sahalara döneceğine inandığını kaydeden Marcelo, "Hazard şu ana kadar iyi iş çıkardı. Aynı yerden sakatlık yaşaması kötü oldu ama atlattı ve dönmeye hazırlanıyor. Üst seviyede bir oyuncu. Sahada bazı şeyleri herkesten farklı bir hızda yapabiliyor." şeklinde görüş belirtti.
Madrid ekibinin Brezilyalı genç yetenekleri Vinicius ve Rodrygo'dan övgüyle bahseden tecrübeli sol bek, "Vinicius inanılmaz hızlı top sürebiliyor, top ayağına yapışıyor gibi hissediyorsunuz. Bana Robinho'yu hatırlatıyor ama daha hızlısı. Rodrygo her zaman soğukkanlı. Sanki 10 yıldır futbol oynuyor gibi. Zeki bir oyuncu. İkisine de sakin kalmalarını ve parlayacakları zamanın geleceğini söylüyorum." yorumunu yaptı.

Fenerbahçe'de Hasan Ali belirsizliği

Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım ile sözleşme uzatma konusunda henüz görüşme yapmadı. Tecrübeli oyuncunun takımda kalıp kalmayacağı merak konusu. 

Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım ile sözleşme uzatma konusunda henüz görüşme yapmadı.
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 30 yaşındaki futbolcunun sarı lacivertli kulüpten olumlu veya olumsuz bir haber beklediği öğrenildi.
Hasan Ali Kaldırım ile yola devam edilmesi halinde kendisine daha düşük bir maaşla kontrat önerilmesi gündemde.
Tecrübeli oyuncu da kariyer planını çizmek için durumun netleşmesini bekliyor.
2012 yılından beri sarı lacivertli formayı giyen Hasan Ali Kaldırım, sezon içinde oyuncu temsilcisini değiştirerek Mirsad Türkcan ile Fali Ramadani'nin menajerlik firmasıyla anlaşmıştı.
Transfer döneminde sol bek ve sol kanat bölgesine takviye yapmayı planlayan Fenerbahçe yönetimi, yurt içi ve yurt dışında temaslarına başladı.
Listedeki oyunculardan alınacak cevaplara göre Hasan Ali Kaldırım ile ilgili karar verileceği belirtiliyor.
30 yaşındaki oyuncu, sakatlığı nedeniyle bu sezon sadece 11 lig maçında forma giyebildi.

Mesut Özil'den Kızılay'a büyük bağış

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Türk Kızılayın ramazan ayı için başlattığı kampanyaya 114 bin kişilik iftar yemeği ve gıda kolisi bağışlayarak önemli bir destek verdi.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, Mesut Özil'in, "Dertler paylaştıkça bitecek, yeter ki inan buna" sloganıyla yürütülen kampanyaya, ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için 713 bin liralık destekte bulunduğu belirtildi.
Tecrübeli futbolcunun bağışıyla, Türkiye genelindeki aşevlerinde 16 bin kişiye iftar yemeği, Türkiye ve Suriye'de biner aileye gıda kolisi, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Türk Kızılay Aşevi'nde de 90 bin kişiye iftar yemeği verileceği aktarıldı. Mesut'un yaptığı bağışın toplam 114 bin kişiye ulaştırılacağı kaydedildi.
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Mesut Özile'e yaptığı bağıştan dolayı teşekkür ederek, "İyilik çemberimizi büyüten Mesut kardeşime ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Mesut kardeşimin yaptığı bağışla temin edeceğimiz malzemeleri de en kısa sürede ihtiyacı olanın evine ulaştıracağız. Hayırseverlerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Kampanyamız devam ediyor. Bağışlarınızla daha çok haneye ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı.
Geçen yıl evlenen Mesut Özil, düğün yemeğini Kızılay'a bağışlamış ve 16 bin insana yardım etmişti.

Manchester United Sancho için 110 milyon euroyu gözden çıkardı

Manchester United, Borussia Dortmundlu Jadon Sancho'nun transferinde ısrarcı. İngiliz kulübü, 20 yaşındaki futbolcu için 110 milyon euro ödemeye hazır.

Manchester United'ın bir numaralı transfer gündemi, Borussia Dortmundlu Jadon Sancho.
Alman basını, İngiliz kulübünün 20 yaşındaki oyuncuyu almak için rekor bonservis bedeli ödemeye hazır olduğunu yazdı.
Haberlere göre; Borussia Dortmund ile Sancho arasında, "110 milyon euroluk bir teklif gelmesi durumunda transfere onay verilir" mutabakatı var.
Manchester United da bu anlaşmadaki yükümlülükleri yerine getirerek genç yıldızı renklerine bağlamayı hedefliyor.
Transferin bu şartlarda gerçekleşmesi durumunda Sancho, İngiliz kulübünün en yüksek bedelle aldığı oyuncu olacak.
Manchester United, 2016 yılında Pogba için Juventus'a 105 milyon euro ödeyerek tarihinin en pahalı transferini yapmıştı.
Sancho, bu sezon 35 maçta 17 gol 19 asistle oynadı.
Kaynak: TRT SPOR 

Orkun Kökçü Arsenal'in takibinde

Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, Arsenal'in takibinde. İngiliz ekibi, 19 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor. Hollanda basını, Arsenal'in Feyenoord'da forma giyen Orkun Kökçü ile ilgilendiğini yazdı. Geleceğe yatırım yapmak isteyen teknik direktör Mikel Arteta, 19 yaşındaki futbolcu için olumlu rapor verdi.

Avrupa’nın büyük kulüplerinde forma giymek isteyen Orkun Kökçü’nün menajerinin Arsenal yönetimiyle görüştüğü öne sürüldü.
Türkiye 21 yaş altı milli takımının formasını da giyen genç yıldız, Arsenal dışında; Chelsea, Sevilla, Roma ve Atalanta gibi kulüplerin de gündeminde.
Bu sezon Feyenoord forması ile 35 resmi maça çıkan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu, 3 kez fileleri sarsıp 6 da gol pası verdi.
Kaynak: TRT SPOR

"Bir sorun varsa ligler iptal edilsin"

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural TRT SPOR'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig dernek başkanlarının yarın bir araya gelerek liglerin kaderiyle ilgili karar alınacağını söyledi.
Koronavirüsün futbol üzerindeki etkileriyle ilgili konuşan tecrübeli çalıştırıcı oyuncuların psikolojik olarak hazırlanmalarının zor olduğunu belirtti.
Geride 6 maçın kaldığını vurgulayan Yılmaz Vural "Takımların hepsi bir şeyin içinde 40 puanlı Ümraniyespor'dan aşağısı puan alamazsa küme düşebilir. 7-8 takımın da play-off şansı var. Başladığı andan itibaren herkes 6 tane final maçına çıkacak." dedi.
TFF'nin bu süreçte takımları yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Akhisarspor'un teknik direktörü, ligin durumuyla ilgili "Bir sorun varsa liglerin iptal edilmesi gerekir ama oynanmamış bir ligi onaylamak doğru değil." ifadelerrini kullandı.
Alt liglerdeki takımların yaşadığı sorunlara da değinen Yılmaz Vural "Kulüpler Birliği Vakfı bütün profesyonel takımlarla ilgilensin" önerisinde bulundu.
Kaynak: TRT SPOR

1 Mayıs 2020 Cuma

Köln'de 3 kişide koronavirüs çıktı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Köln'de 3 kişinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı belirtildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, futbolcular, teknik heyet ve çalışanlara koronavirüs testi yapıldığı kaydedildi.
3 kişinin testlerinin pozitif çıktığı ve evlerinde 14 günlük karantinaya girecekleri ifade edildi.
Bu kişilerin herhangi bir semptom göstermediği ve özel hayata saygı nedeniyle isimlerinin açıklanmayacağı aktarıldı.
Takımın hijyen kurallarına uyarak antrenmanlara devam edeceği belirtildi.

UEFA'dan Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonuna mektup

UEFA, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbol liglerini iptal eden Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'na (KNVB) mektup gönderdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, mektupta UEFA'nın Avrupa kupalarına katılacak takımları "sportif başarı" esasına göre seçilmesini istediği belirtildi.
UEFA'nın ayrıca, Hollanda Kupası'nı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımın, kupa finali iptal olduğu için ligdeki sıralamaya göre belirlenmesini talep ettiği aktarıldı.
Federasyonun UEFA kriterlerine uyarak, lig birincisi Ajax'ı UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turuna, ikinci AZ Alkmaar'ı ön elemelere, üçüncü Feyenoord'u UEFA Avrupa Ligi gruplarına, dördüncü PSV ve beşinci Willem II'yi ise ön elemelere göndereceği belirtildi.

"Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırladı. 

TFF'den yapılan açıklamaya göre, bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı protokol; hazırlık dönemi, müsabaka dönemi ve pozitif test senaryosu olmak üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor.
Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken, protokolün "Genel Prensipler", "Hazırlık Dönemi-Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi" ile "Pozitif Test Senaryoları"nı içeren ilk kısmı federasyon tarafından yayınlandı.
Kurul; Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü, FIFA ve UEFA Sağlık Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek.
Acıbadem Sports ve Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın koordinasyonuyla liglerin başlatılmasına yönelik karar sonrasında uygulamaya konulacak.

Kieran Trippier'e "bahis" suçlaması

İspanya'nın Atletico Madrid kulübünde oynayan İngiliz futbolcu Kieran Trippier hakkında "bahis" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

İngiltere Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 29 yaşındaki milli oyuncunun bahis kurallarını ihlal etmekle suçlandığı ve 18 Mayıs'a kadar savunma yapması gerektiği kaydedildi.
Söz konusu ihlalin, Trippier'in Tottenham'dan Atletico Madrid'e transfer olduğu 2019'un temmuz ayında gerçekleştiği ifade edildi.
İngiliz basınına konuşan Trippier, suçlamaları reddederek, "Profesyonel futbol hayatımda hiçbir zaman futbola ilişkin bahis oynamadım. Başka bir kimse üzerinden de bahis yoluyla ekonomik çıkar sağlamadım." açıklamasını yaptı.

Rıza Çalımbay kadroyu korumak istiyor

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç dışında hiç bir futbolcunun takımdan ayrılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.
Çalımbay, Liglerin ertelenmesi ile futbolculara verdikleri iznin sürdüğünü belirterek, oyuncularının hem evlerinde hem de kulüp tesislerinde bireysel antrenmanlara devam ettiklerini söyledi.
Bu sezon ortaya koydukları başarıda tüm futbolcularının katkısı olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, bu nedenle oyuncularının kulüplerin transfer gündeminde olduğunu kaydetti.
Kadroyu korumak istediklerini belirten başarılı teknik adam, "Mert Hakan ve Emre dışında hiçbir oyuncumun gitmesine izin vermeyeceğim. Mert Hakan ve Emre sezon sonunda gidebilirler. Bazı oyuncularımızın da isimleri konuşuluyor ancak kimsenin gitmesine izin vermeyeceğiz." dedi.
Ligler oynanmadığı için oyuncu izleyemediklerini ancak önceden belirledikleri birkaç ismin olduğunu belirten Rıza Çalımbay, transfer politikasını ligler başladıktan sonra belirleyeceklerini söyledi.
Bazı takımların toplu antrenmanlara başlamasını da değerlendiren Çalımbay, "Futbol çok temaslı bir oyun. Futbol oynarken de antrenman yaparken de mesafeyi korumak mümkün değil. Bu nedenle ben korona tehdidi sona ermeden toplu antrenmanlara başlanmasını doğru bulmuyorum. Bu yüzden futbolcularımız antrenmanlarına bireysel olarak devam edecekler." ifadelerini kullandı. 
Kaynak: TRT SPOR

Michael Jordan 100 milyon doları geri çevirmiş

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) efsanevi isimlerinden Michael Jordan’ın üç yıl önce iki saatlik bir programa çıkması için teklif edilen 100 milyon doları geri çevirdiği ortaya çıktı. 

Jordan’ın eski menajeri David Falk, spor radyosu WFAN’a verdiği mülakatta, süperstarın etkinliklere katılma konusunda ne kadar seçici olduğunu aktardı.
Falk, Jordan’a üç yıl önce 100 milyon dolarlık bir teklif getirildiğini belirterek, “Bütün yapması gereken bir anlaşmayı duyurmak için programda bir iki saat görünmekti ama bu teklifi reddetti.” ifadelerini kullandı.
Teklife ilişkin detay vermeyen Falk, Jordan’ın davet edildiği etkinlikler konusunda çok seçici olduğunu kaydetti.
Genellikle gözlerden uzak kalmayı tercih eden Jordan, en son geçen ay spor kanalı ESPN’nin hakkında hazırladığı “Son Dans” (The Last Dance) belgeseliyle manşetlere çıkmıştı.
Chicago Bulls takımının eski yıldızlarından Jordan, 2003’te potalara veda ederek 40 yaşında emekli olmuştu.

Serie A'da hedef sahalara dönmek

Serie A'da mücadele eden takımlar ve ligin yöneticileri, 2019-2020 sezonunun tamamlanması konusundaki isteğini ve hükümetle iş birliğine gitmeyi oybirliğiyle onayladı.

İtalyan spor basınında yer alan haberlerde, tatil olmasına karşın bugün video-konferans yöntemiyle toplanan Serie A’da mücadele eden 20 kulüp ve lig yönetiminden oluşan Serie A Birliği, Kovid-19 acil durumu nedeniyle 9 Mart'tan bu yana maçların oynanmadığı sezonun geleceğini masaya yatırdı.
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre, Serie A Birliği üyesi kulüpler ve lig yöneticileri, ilgili sağlık otoritelerinin belirleyeceği kurallar çerçevesinde sezonun kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini aksi takdirde devlet kurumlarının sezonu kapatmak dahil alacağı her karara uyacağını oybirliğiyle kabul etti.
Buna göre, kulüpler, Serie A yönetimi, hükümet ve uzmanlar, ilk olarak ligin yeniden başlaması için uygun koşullara yönelik birlikte çalışacak.
Serie A yönetiminin son kararı, Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora'nın ligin tamamlanabilmesi için maçların oynanabileceği gerekli tıbbi koşulların belirleneceği tek bir protokol olması gerektiği aksi takdirde hükümetin sezonu bütünüyle kapatmak durumunda kalacağı çıkışının ardından geldi.
Serie A Birliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da Serie A Birliği Başkanı Paolo Dal Pino'nun hükümet temsilcileriyle dün yaptığı görüşmede, kulüplerin hükümetle yapıcı bir diyalogdan yana olduklarını ilettiği belirtildi.
İtalya’da bir süredir, futbol camiasından yöneticilerin ligin tamamlanması gerektiğine yönelik beyanlarına karşın, hükümet kanadından gelen temkinli açıklamalar sezonun geleceğine ilişkin şüphelere ve tartışmalara yol açıyordu.

İngiltere Premier Lig'in akıbeti ne olacak?

İngiltere Premier Lig kulüpleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan sezonu tamamlama hedeflerini yineledi. 

Premier Lig'den yapılan açıklamada, lig yönetimi ve kulüp yetkililerinin video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.
Karşılaşmaların, futbolcuların ve teknik heyetlerin görüşleri de alınarak, sadece hükümetin ve sağlık otoritelerinin yönlendirmesi sonucu başlayabileceği kaydedildi.
Toplum sağlığının birinci öncelik olduğu vurgulanan açıklamada, "Kulüpler, rekabetin bütünlüğünün korunması için 2019-2020 sezonunun tamamlanması yönündeki hedeflerini yinelediler." ifadesine yer verildi.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolun zirvesini toplayacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig'in yanı sıra TFF 2. ve 3. Lig kulüplerinin temsilcileriyle video konferans aracılığıyla bir araya gelecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2 Mayıs 2020 saat 15.00'te TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı, 2. ve 3. Lig kulüplerinin aralarında belirledkleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya gelecek" denildi.
Zirvede koronavirüs nedeniyle ara verilen futbol liglerinin durumu ve kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik şartların masaya yatırılması bekleniyor.
Kaynak: TRT SPOR

Tarihin en iyi 10 teknik adamı listesi: Alex Ferguson ilk sırada

Four Four Two Dergisi, futbol tarihinin en iyi 10 teknik adamını belirledi. İlk sırada Sir Alex Ferguson yer alırken; Jürgen Klopp, Jose Mourinho ve Arsene Wenger gibi isimler ilk 10 içinde yok. Listedeki tek faal isim ise Pep Guardiola...

Four Four Two Dergisi, futbol tarihin en iyi 10 teknik direktörünü belirledi. Listenin zirvesinde, "Sir" Alex Ferguson bulunuyor.
Yaklaşık 27 yıl görev yaptığı Manchester United'da sayısız kupa kazanan İskoç teknik adam, listenin ilk sırasında yer aldı.
2'nci sırada ise, Ajax ve Hollanda tarihinin önemli isimlerinden Rinus Michels var. "General" lakaplı teknik adam, 1988 yılında Hollanda ile Avrupa Şampiyonasını kazanarak, ülkesine tarihindeki ilk ve tek uluslararası başarıyı getirmişti.
3'üncü sırada "total" futbolun yaratıcısı olarak gösterilen Ajax ve Barcelona tarihinin önemli ismi Johan Cruyff yer aldı.
Listenin 4'üncü basamağında, Liverpool efsanesi Bill Shankly bulunuyor. Elde ettiği başarılar nedeniyle İngiliz devi, stadı Anfield'ın girişine İskoç teknik adamın heykelini dikmişti.
Listedeki tek aktif isim: Guardiola
5'inci sıradaysa Pep Guardiola var. Manchester City'i çalıştıran İspanyol teknik adam, çıkışını uzun yıllar futbol oynadığı Barcelona ile yapmıştı. Guardiola ayrıca listede, şu an aktif olarak teknik direktörlük yapan tek isim durumunda.
Katalan çalıştırıcının ardından Milan efsanesi Arrigo Sacchi geliyor. Sacchi, 5 yıl çalıştırdığı Çizme ekibinde 2 kez Şampiyon kulüpler kupasını kazanmıştı. İtalyan teknik adam, profesyonel futbolcu olmaması ile ilgili "Jokey olmak için önce at olmak gerekmez" cevabıyla akıllara kazınmıştı.
Listede 7'nci sırada ise Manchester United efsanesi, Matt Busby var. 2010 yılına kadar Manchester United'ın en uzun çalıştırıcısı rekorunu elinde bulunduran İskoç teknik adamın yarattığı takım "Busby'nin bebekleri" lakabını almış, bu ekip 1958 yılındaki uçak kazasında 8 futbolcusunu kaybetmişti.
8'inci basamakta Helenio Herrera yer alırken, 9'uncu sırada çalıştırdığı her takımla şampiyon olan Ernst Happel bulunuyor.
Listenin 10'uncu sırasında ise Valery Lobanovsyki yer aldı.
Kaynak: TRT SPOR

Efsane pilot unutulmadı

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotları arasında yer alan ve 1994'te San Marino Grand Prix'sinde bariyerlere çarparak yaşamını yitiren Brezilyalı Ayrton Senna, ölümünün 26. yıl dönümünde de unutulmadı.

Formula 1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Efsanesi sonsuza dek yaşayacak. Bugün Ayrton Senna'yı hatırlıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Senna'nın pilotluğunu yaptığı Williams takımı ise sosyal medya hesabından, "Aramızdan zamansızca ayrılışından 26 sene sonra, harika Ayrton Senna'yı hatırlıyoruz." paylaşımında bulundu.
Honda, McLaren ve Ferrari gibi Formula 1 takımları da 34 yaşında hayatını kaybeden Senna'yı sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla andı.
Kariyerinde 3 dünya şampiyonluğu bulunan Senna, 1 Mayıs 1994'te San Marino Grand Prix'sinde düzenlenen yarışta ilk sıradayken beton bariyerlere çarparak hayatını kaybetmişti.

Mbaye Diagne'den sıra dışı koronavirüs yardımı

Galatasaray'ın Club Brugge'a kiraladığı Mbaye Diagne futbolseverleri şaşırtmaya devam ediyor. Senegalli oyuncu son olarak, koronavirüs nedeniyle ülkesine gönderdiği maskelerin üzerine fotoğrafını bastırmasıyla gündem oldu.

Mbaye Diagne yardım yaparken bile sıra dışı davranıyor. Disiplinsiz hareketleriyle sürekli adından söz ettiren golcü oyuncu, bu kez yaptığı hayır işleriyle takdir topladı.
29 yaşındaki santrfor, ülkesine yaptığı yardımlarda kendine özgü davranışlarına bir yenisini daha ekledi.
Diagne'nin koronavirüs nedeniyle Senegal'e gönderdiği yardım malzemelerinin arasında yer alan maskeler görenleri şaşırttı.
Maskelerin üzerinde golcü oyuncunun fotoğrafının olması Senegal'de gündem oldu.
Mbaye Diagne sosyal medyada fotoğrafının yer aldığı maskeyle çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.

Çotanak Spor Kompleksi'nde sona doğru

İçerisinde 22 bin 28 seyirci kapasiteli stat, bin 200 kişilik olimpik yüzme havuzu, spor salonu, antrenman sahası ve mağazaların yer aldığı Çotanak Spor Kompleksi'nin inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 95'e ulaştı. 

Giresun'un Aksu Mahallesi'nde inşa edilen ve 84'ü protokol, bin 413'ü VIP ve loca, 75'i engelli, 76'sı basın, 20 bin 380'i standart seyirci olmak üzere toplam 22 bin 28 koltuk yer alan stadyumda çalışmalar devam ediyor.
AK Parti Giresin Milletvekili Cemal Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, sporun geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Çotanak Stadı'nda şu an devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti.
Saha zemini için hibrit çim malzemelerinin temin edildiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki süreçte çim serme işlemi gerçekleştirilecek. Koltuklar monte edildi. Havuz inşaatı ise tamamlandı. Spor kompleksinin fiziki gerçekleşmesi yüzde 95 seviyesinde tamamlanmış durumda. İnşaat çalışmaları devam ederken, bir yandan da elektrik, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapısı tamamlanıyor."
Öztürk, stat inşaatında çalışmaların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kontrollü olarak devam ettiğini ifade ederek, hedeflerinin tesisi 2020-2021 futbol sezonuna yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Sporun pek çok kötü alışkanlığı yenmede önemli bir araç olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Güçlü nesiller istiyorsak, geleceğe güçlü bir şekilde yürümek istiyorsak, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm bireylere spor alışkanlığı edindirmemiz lazım. Bu anlamda şehrimizi spor alanında bir adım daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Giresun'un bir spor şehri olmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Cemal Öztürk, projenin bir gelecek vizyonu olduğunu belirterek, tesisi Giresun'a kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tüm Giresun halkı adına teşekkür etti.

İspanya basını yazdı: Arda Turan Galatasaray'a imza atacak

Arda Turan hakkında bir transfer iddiası da İspanyol basınından geldi. Sport gazetesi, 33 yaşındaki oyuncunun sezon sonunda Galatasaray'a imza atacağını okurlarına duyurdu.

İspanyol "Sport" gazetesi, Arda Turan'ın Galatasaray'a transfer olacağını iddia etti.
Gazete, "Arda Turan bombası" başlığı ile okurlarına duyurduğu haberde, 33 yaşındaki oyuncunun tüm konsantrasyonun Galatasaray üzerine olduğunu ve Fatih Terim'in bu transferin gerçekleşmesinde rol oynayacağını yazdı.
Sport gazetesi, salgın nedeniyle kulüplerin mali olarak kötü noktada olmasından dolayı, Arda Turan'ın sezon sonunda sözleşmesinin bitişinin Galatasaray'a gelişini kolaylaştıracağını öne sürdü.
Gazete, Arda Turan ve Fatih Terim'in sürekli telefon teması içinde olduğunu ifade etti.
Sport Gazetesi, Arda Turan'ın Galatasaray'a transfer olması ile birlikte taraftarlarla yeni bir iletişim köprüsü inşa etmesi gerektiğini belirtti.
Kaynak: TRT SPOR

Kadınlar Euroleague'de MVP Fenerbahçe Öznur Kablo'dan Alina Iagupova

FIBA Kadınlar Euroleague'de Fenerbahçe Öznur Kablo'dan Alina Iagupova, yılın en değerli oyuncusu seçildi.

Organizasyonun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2019-2020 normal sezon performansları göz önünde bulundurularak, taraftar, antrenör ve medya mensubu oylarıyla ligde yılın en değerli oyuncusu belirlendi.
Sarı-lacivertlilere sezon başında katılan ve Avrupa Ligi'nde 21,3 sayı ortalamasıyla zirvede bulunan Iagupova, oylamada rakiplerinin önünde yer alarak ödülün sahibi oldu.
Oylamada Rusya ekibi UMMC Ekaterinburg'dan Belçikalı Emma Meesseman ikinci, Çekya temsilcisi ZVVZ USK Prag'dan ABD'li Alyssa Thomas ise üçüncü sırayı aldı.
Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı'nı çalıştıran İspanyol Victor Lapena da FIBA Avrupa Ligi'nde yılın antrenörü seçilmişti.

Fenerbahçe'den Iagupova ve Zandalasini Kadınlar Euroleague en iyi 5'inde 
Kadınlar Euroleague'de yılın antrenörü Victor Lapena

Mehmet Topuz: "Alves’e tekme tokat daldım! Bu olaydan sonra kulüple bağım koptu"

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Mehmet Topuz, ayrılık gerekçesini yıllar sonra açıkladı. Topuz, Fenerbahçe'ye transfer sürecine dair de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

7 yıl Fenerbahçe forması giyen Mehmet Topuz uzun bir aradan sonra sessizliğini bozdu. Topuz, Fanatik gazetesine verdiği röportajda sarı lacivertlilerden ayrılık sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Mehmet Topuz, Fenerbahçe'den ayrılığa giden süreci şöyle anlattı:
“Fenerbahçe’deki 7 yılımın her biri çok özel geçti. Güzel başarılar elde ettik. Son sezonunda Vitor Pereira geldi ve benim için kötü günler başladı. Türk futbolcuları dışlayan, yabancı futbolculara farklı davranan bir teknik adamdı. 2016’nın Mayıs ayında Samandıra’da idmandaydık. Bruno Alves antrenmanda genç oyuncumuz Uygar Mert Zeybek’e kasıtlı bir şekilde sert girince, bilek bağları koptu. Ben de kendimi tutamadım ve Alves’e tekme tokat daldım! Bu olaydan sonra kulüple tüm bağlarım koptu. Sezon sonunda zaten sözleşmem bitti ve uzatmayı teklif etmediler. Eğer yabancı hocalara bu kadar müsamaha gösterilirse, bundan her kulüp zarar görür. Biz Türk futbolcularda bundan nasibimizi alırız.“
Fenerbahçe'ye transfer olma süreci: Beşiktaş formasını Kayserispor’un bilgisi dahilinde giydim
“Tatil için Antalya'ya doğru yola çıktığımda yoldayken beni Aziz Yıldırım aradı. Ben de sadece Süleyman Hurma’nın doğru söylemediğini ortaya çıkartmak için, “Başkanım, beni Fenerbahçe’ye istediniz mi?”diye sordum. İstediğini söyledi ve görüşmemiz bitti. Ertesi gün Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören aradı. ‘Transferin için seninle görüşmek istiyoruz’ dedi. Ben de, ‘Başkanım, kulübüme sorayım’ dedim. Hemen Süleyman Hurma’yı aradım Demirören’in benimle görüşmek istediğini söyledim. Hurma,‘Sen görüş, biz de görüşürüz’ dedi. Aslında o sırada kulübüm de Fenerbahçe ile görüşüyormuş. Bana bunu söyleseler, ben zaten Fenerbahçe’ye imza atardım ama haberim yoktu. O dönemde Beşiktaş formasını da Kayserispor’un bilgisi dahilinde giydim. 3 gün sonra transferin tamamlanacağı söylendi, bu söze güvenip giydim. Ancak Beşiktaş bana, Fenerbahçe ise Kayserispor’a daha fazla para teklif etti. 6 ay sonra boşa çıkıp istediğim yere imza atardım ama bu bana yakışmazdı. ‘Kulübüm nasıl daha çok kazanacaksa ben onu kabul ederim’ dedim. Bu yüzden vicdanım çok rahat. Transfer hikayemle ilgili yıllarca yalan yanlış şeyler anlatıldı.''
Mehmet Topuz, Fenerbahçe'de teknik direktörün yerli bir hoca olması gerektiğini söyleyerek, ''Bana göre Fenerbahçe yabancı hocayla bir yere gidemez. Yabancı hocalar camiayı tanımıyor. Fenerbahçe’nin kaybedecek vakti de yok sabrı da... O nedenle mutlaka yerli bir hoca olmalı. Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel gibi camia ile özdeşleşmiş güçlü isimler, bu hocaların arkasında dursun yeter. Yabancı hocaların Fenerbahçe’de başarı elde edemediğini gördük, bana göre yanlış seçimlerdi. Sonuç ortada.” yorumunu yaptı.
Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray'da ilk fedakarlık kaptanlardan geldi

Galatasaray'da, oyuncular ile maaş indirimi görüşmeleri sürerken ilk fedakarlık kaptanlardan geldi, Selçuk İnan ve Fernando Muslera, yıllık ücretlerinde indirimi kabul etti.

Galatasaray'da maaş indirimi görüşmeleri sürüyor. Kaptan Selçuk İnan'dan sonra bir diğer kaptan Fernando Muslera'da indirimi kabul etti.
Yıllık kazancı 3 milyon 575 bin euro olan Muslera, koronavirüs nedeniyle yıllık ücretinde yüzde 27 indirime gitti ve ciddi bir fedakarlığa imza attı. Uruguaylı kalecinin yeni düzenleme ile yıllık ücretinin 2 milyon 600 bin euro olacağı öğrenildi.
Muslera ve Selçuk'un gösterdiği bu tavırdan mutlu olan sarı-kırmızılı yönetimin her iki oyuncunun gösterdiği davranışın diğer oyunculara örnek olmasını istediği belirtildi.
Yönetimin maaş indirimi için mayıs ayının ikinci haftasına kadar süre verdiği öğrenilirken, sarı-kırmızılı takımın Florya’da toplanacağı tarihe kadar tüm oyunculardan yanıtlarını beklediği kaydedildi.
Yılık ücret konusunda önemli bir maliyeti bulunan yabancı futbolcuların, Muslera’nın kararı sonrasında kulübünün talebine olumlu cevap vermesi hedefleniyor.
Uruguaylı kalecinin ardından gözler maliyeti en yüksek isimler Radamel Falcao, Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda'ya çevrildi.

Beşiktaş'ta "borçsuzluk kağıdı" tamam

Koronavirüs sonrasında ekonomik olarak zor bir süreçten geçen Beşiktaş'ta oyuncularla görüşmeler devam ediyor. Siyah-beyazlı yönetim, oyunculardan "borçsuzluk kağıdı"nı alarak rahat bir nefes aldı.

Siyah-beyazlı ekipte futbolcuların hem bu sezona dair alacakları, hem de yeni sezon maaşlarıyla ilgili temaslar sürüyor.
Finansal Fair Play için oyunculardan borçsuzluk kağıdını alan Beşiktaş'ta yönetimin rahat bir nefes aldığı öğrenildi.
Takımın büyük çoğunluğuyla görüşen yönetimin, oyuncuların tutumundan genel olarak memnun olduğu belirtildi.
Futbolcularla yapılan görüşmeler önümüzdeki günlerde bitecek ve mali tablo netleşmiş olacak.
Kiralık oyuncularının bir çoğu ile yollarını ayırmaya hazırlanan siyah beyazlılar, Elneny için ise farklı bir yol izleyecek.
28 yaşındaki orta saha için Arsenal ile görüşecek olan yönetim, Mısırlı futbolcunun yıllık ücretinde indirim yapması durumunda takımda kalmasını isteyecek.
Kaynak: TRT SPOR

Enes Ünal Süper Lig yolunda

İspanya La Liga ekibi Valladolid'de forma giyen Enes Ünal'ın Türkiye'ye dönmesi gündemde. İspanyol basını, Trabzonspor ve Galatasaray'ın bonservisi Villareal'de bulunan genç golcüyle ilgilendiğini yazdı.

Enes Ünal yurda dönebilir. La Liga'da Valladolid forması giyen 22 yaşındaki golcünün Türkiye'ye transfer olma ihtimali artıyor.
İspanyol basını, bonservisi Villareal'de bulunan genç santrforu Trabzonspor ve Galatasaray'ın transfer etmek istediğini yazdı.
Gelirlerinde büyük düşüş yaşayan Villarreal'in de Enes Ünal'a gelen teklifleri değerlendireceği iddia edildi.
Haberde ayrıca Sörloth'u satması durumunda Trabzonspor'un ilk tercihinin genç forvet olacağı öne sürüldü.
Enes Ünal ise önceki aylarda verdiği bir röportajda hedefinin Real Madrid forması giymek olduğunu söylemişti.
Genç yaşına rağmen Avrupa'da 6 farklı takımda oynayan 22 yaşındaki oyuncunun Villareal'le 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Milli futbolcu, bu sezon 26 maçta 6 gol 2 asistlik performansla oynadı.

Atiba Hutchinson: "Kulübümle sözleşme uzatmak için görüştüm"

Beşiktaş’ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, 1 yıl daha aktif futbol kariyerini sürdürmek istediğini belirterek, "Kulüple de devam etmek için birkaç kez görüştük ve nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Beşiktaş’ta 7 senedir forma giyen Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.
37 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Sergen Yalçın’ın gelişinin ardından siyah-beyazlı takımda bir değişim olduğunu belirterek, "Sergen Yalçın takıma Beşiktaş kimliğini getirdi. İlk günden itibaren mücadeleye ve çok çalışmaya odaklandı. Taraftarların da desteği inanılmaz. Bana göre işler istediğimiz gibi, doğru yöne doğru gidiyor. Oynamamız gereken maçlar var ve takım içinde pozitif bir hava mevcut. Bu yüzden kalan maçları ve gelecek sezonu iple çekiyoruz” şeklinde konuştu.
"Ailemle birlikte evdeyim" 
Koronavirüs salgını sebebiyle evde kaldığını söyleyen Atiba Hutchinson, "Tüm dünya gerçekten de zorlu bir süreçten geçiyor. Daha önce uzun yıllar görülmemiş bir felâket ve bu durumun ne kadar süreceğinin bilinmemesi, durumu daha da zorlaştırıyor. Hayatımızda pek çok şeyi değiştirebilecek bir durum bu. Fakat bireysel olarak şu an ne söyleniyorsa onu yapmalıyız. Çünkü başka nasıl başa çıkacağımızı da bilmiyoruz. Ben de ailemle birlikte evdeyim ve durumumuz iyi. Çocuklarım okula gitmedikleri için keyifleri biraz yerinde diyebilirim” açıklamasını yaptı.
"Türkiye bizim için evimizden uzak bir ev gibi" 
Salgın döneminde ülkesi Kanada’ya gitmeyi tercih etmediklerinin altını çizen deneyimli futbolcu, "Çoğu futbolcu doğal olarak ülkelerine dönmeyi tercih etti fakat ben yedi yıldır buradayım ve burası benim ve ailem için zaten evimizden uzak başka bir ev gibi. Çocuklarım burada doğdu, burası onların zaten evi. Şimdilik iyi durumdayız. Bugünlerde vaktimin çoğunu ailemle, üç çocuğumla geçiriyorum. Antrenmanıma vakit ayırıyorum. Çocuklarım uyuduktan sonra da kendime fazla vakit kalmıyor ve genelde uyuyakalıyorum” ifadelerini kullandı.
"Beşiktaş ile sözleşme uzatmak için görüştüm" 
Bu sezon sonu Beşiktaş’taki sözleşmesi sona erecek olan 37 yaşındaki oyuncu, 1 yıl daha aktif futbol kariyerini sürdürmek istediğini vurgulayarak, “Evet, bu sene sonunda kontratım bitiyor. Ancak ben kendimi iyi hissediyorum, hâlâ futbol oynamaya yetecek gücümün olduğunu düşünüyorum. Aklımda en az bir sene daha profesyonel futbola devam etme planı var. Kulüple de devam etmek için birkaç kez görüştük ve nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz. Profesyonel futbol kariyerim sona erdikten sonra yine futbolla ilgili bir kariyere devam etmek istiyorum. Antrenörlük olabilir. Oyunun içinde kalmamın bana iyi geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
"Türk Milli Takımı’nın iyi sonuç elde etme şansı yüksek" 
Atiba, 2021’de oynanacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak olan A Milli Futbol Takımı hakkında ise şu ifadelere yer verdi:
“Türk Millî Takımı son zamanlarda gerçekten iyi performans sergiledi ve geleceği parlak oyunculara sahip. İyi futbol oynuyorlar, birbirleriyle iyi anlaştıkları ve kimyanın yüksek olduğunu görebiliyorsunuz. Ayrıca Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynayan oyuncular da mevcut. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda onları izlemek güzel olacak. Turnuvada da iyi bir sonuç elde etme şanslarının da yüksek olduğunu düşünüyorum. Şenol Güneş gibi çok önemli bir teknik direktöre sahipler.” 
"Nwakaeme'yi çok beğeniyorum" 
Siyah-beyazlı futbolcu, Süper Lig’de Trabzonspor forması giyen Nwakaeme’nin beğendiği bir oyuncu olduğunu aktararak, "Trabzonspor'da Nwakaeme'yi çok beğeniyorum. Trabzonspor için çok önemli ve fark oluşturan bir oyuncu. Çok farklılaştırıcı bir oyun şekli var, gol yollarında etkili, asist yapıyor. Demba Ba bu sezon oldukça iyi bir performans sergiliyor. Başakşehir için çok önemli bir golcü. Beşiktaş'tayken de çok iyi performans sergiliyordu. Yine Başakşehir'den Edin Visca'yı beğeniyorum. Takımına golleri ve asistleriyle oldukça katkı sağlıyor. Birkaç sezondur yükselen grafiği var. Sörloth da bu sezona damgasını vuran oyunculardan. Neredeyse her maç gol atıyor ve Trabzonspor'un önemli oyuncularından" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA


NBA için Disney World planı

Amerikan Basketbol Ligi NBA, sezonun devam edebileceği mekan olarak Disney World'ü öne çıkardı. Bu mekanın bir kompleks olarak kullanılarak seyahatin ve dış dünya ile temasın en aza indirilmesi hedefleniyor.

Amerikan Basketbol Ligi NBA, sezonun devam etmesi adına farklı planlar belirliyor.
Bu planlardan öne çıkanı Orlando'daki Disney World'ü tüm karşılaşmalar için bir kompleks haline getirip maçlara burada devam etmek.
Disney World'ün yakınlarında bulunan ESPN Wide World of Sports Complex'ten de karşılaşmalarda faydalanılması amaçlanıyor.
Diğer bir senaryo ise maçların Los Angeles ve Las Vegas'ta oynanarak yine seyahatlerin azaltılması ve oyuncuların sağlıklarının gözetilmesi.
NBA, Utah Jazz oyuncusu Rudy Gobert’in Mart ortasında koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından belirsiz bir süre boyunca askıya alınmıştı.
Kaynak: TRT SPOR

Emre Belözoğlu: "Milli takımda çok özel oyuncular var"

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, "Milli takımda çok özel oyuncular var, tek yürek olduk ve Avrupa Şampiyonasına gittik" dedi. Tecrübeli futbolcu, Teknik direktör Şenol Güneş'i "Öğretmen, zeki ve samimi" olarak tanımladı. 

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, milli takımın performansı ve Şenol Güneş hakkında açıklamalar yaptı.
A Milli Takımın, Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmasını Milliyet gazetesine değerlendiren Belözoğlu, "Takımda çok özel oyuncular var. Tek yürek olduk ve bu büyük turnuvanın kapısını direkt açtık.” dedi.
2002'de Dünya üçüncüsü olmayı başaran kadroyla mevcut kadroyu karşılaştıran Emre, “2002'deki kadro hep majör oyunculardan kuruluydu. O ekipte bir ya da iki genç oyuncu vardı, bunlardan biri de bendim. Olgun ve sürekli birlikte oynayan bir ekiptik, başarının da temeli burada yatıyordu. Bugün takımın beraber oynama alışkanlığı olmamasına karşın, hem genç hem de yaşlılardan kurulu bir takımız. Buna karşın Genç Milli Takım gibiyiz" ifadelerini kullandı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i "Öğretmen, zeki ve samimi" olarak tanımlayan deneyimli futbolcu, “Öğretmen olması onun en büyük farkı... Samimi ve de zeki insan. Elbette hatalar yaptığımız zaman kızıyor, sert bir yapısı da var, ama balansı çok iyi ayarlıyor. Diğer bir özelliği ise elde edilen başarıları sahiplenmiyor, tam tersi paylaşıyor, bu da farklı bir başka yönü.” şeklinde konuştu.