TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

3 Aralık 2022 Cumartesi

Avustralya'yı yıkan Arjantin çeyrek finalde

2022 FIFA Dünya Kupası'nın favori ekiplerinden Arjantin, son 16 turunda Avustralya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Kariyerindeki 1000. maçına çıkan Lionel Messi, Dünya Kupalarındaki 9. golünü attı ve Maradona'yı geçti.

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu karşılaşmasında Avustralya'yı 2-1 mağlup eden Arjantin, çeyrek finale yükseldi. Tangocular'ın golleri 35. dakikada Lionel Messi ve 58. dakikada Julian Alvarez'den geldi. Arjantin çeyrek finalde, ABD'yi eleyen Hollanda ile eşleşti. 

Ahmed bin Ali Stadı'nda 45 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleye, Arjantin'in kontrolünde başladı. Çok adamla rakip yarı sahada olan "Tangocular", aradıkları net fırsatları yakalamakta ise zorlandı.

Kilidi açan isim ise 35. dakikada Lionel Messi oldu. Sağ kanatta topla buluşan Messi, ceza sahası önündeki De Paul'e pasını verip ceza sahasına hareketlendi. De Paul'ün ceza sahasına yerden gönderdiği topu Otamendi, Messi'nin önüne bıraktı. Messi de ayak içiyle yerden yaptığı vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. Kariyerindeki 1000. maçına çıkan Messi,. Dünya Kupalarındaki 9. golünü kaydetti ve Maradona'yı geçti. Messi, Katar'da bir gol daha atarsa 10 golle Tangocular'ın Dünya Kupalarındaki en golcü ismi olan Gabriel Batistuta'yı yakalacak.

Müsabakanın ilk yarısını "Tangocular" 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Arjantin, ikinci golünü 58. dakikada buldu. Avustralya kalecisi Ryan topu uzaklaştırmakta gecikince  Julian Alvarez, topu kaptı. Alvarez, yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 2-0.

Avustralya tur için umutlandığı golü 77. dakikada attı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Goodwin, ceza sahası dışından gelişine gelen topa çok sert vurdu, savunmada Fernandez'e çarparak yön değiştiren top ağlara gitti: 2-1.

Avustralya beraberlik golüne 81. dakikada Aziz Behich ile çok yaklaştı. Sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Aziz, altıpas önünde kayarak vuruşunu yapmak istedi, savunmaya çarpan top kornere gitti.

Arjantin, 89. dakikada 3. golüne çok yaklaştı. Messi, Avustralya ceza sahasına doğru hızla hareketlendi, üç oyuncuyu üzerine çeken Messi, ceza sahasında uygun pozisyondaki Lautaro Martinez'e pasını attı. Martinez'in uygun pozisyonda gelişine vuruşunda, top üstten auta çıktı. Lautaro Martinez, 90+3 dakikada yine Messi'nin pasıyla ceza sahasında topla buluştu, bu kez sert şutunda meşin yuvarlak kaleciden döndü.

Kalan sürede başka gol olmadı ve sahadan 2-1 galip ayrılan Arjantin adını çeyrek finale yazdırdı. Böylece Tangocular, son 5 Dünya Kupası'nda 4. kez son 8 takım arasında yer aldı.

Arjantin çeyrek finalde, ABD'yi eleyen Hollanda ile eşleşti. 9 Aralık Cuma günü yapılacak çeyrek final karşılaşması, Lusail Stadı'nda oynanacak.

Messi'nin gecesi

Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, kariyerindeki 1000. maçta 789. golüne imza attı. Avustralya karşısında takımını 1-0 öne geçiren golü atan Messi, 1000. maçını da boş geçmememiş oldu.

Dünya Kupalarındaki gol sayısını 9'a yükselten Messi, şampiyonada 8 golü bulunan Arjantin efsanesi Diego Armando Maradona'yı geride bıraktı. Messi, 10 golüyle Arjantin'in Dünya Kupalarındaki en golcü ismi Batistuta ile arasındaki farkı da 1'e indirdi.

Messi ayrıca, Dünya Kupalarında 8 gol atan Cristiano Ronaldo'yu da geçmeyi başardı.

Stat: Ahmed bin Ali

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Arjantin: Emiliano Martinez, Molina (Dk. 80 Palacios), Romero, Otamendi, Acuna (Dk. 71 Tagliafico), Fernandez, De Paul, Mac Allister (Dk. 80 Montiel), Gomez (Dk. 50 Lisandro Martinez), Alvarez (Dk. 71 Lautaro Martinez), Messi

Avustralya: Ryan, Degenek (Dk. 71 Karacic), Souttar, Rowles, Aziz Behich, Mooy, Irvine, Leckie (Dk. 71 Kuol), Baccus (Dk. 58 Hrustic), McGree (Dk. 58 Goodwin), Duke (Dk. 71 MacLaren)

Goller: Dk. 35 Messi, Dk. 58 Alvarez (Arjantin), Dk. 77 Fernandez (Kendi kalesine) (Avustralya)

Sarı kartlar: Dk. 15 Irvine, Dk. 38 Degenek (Avustralya)

Gruplarda ne yapmışlardı?

Otoriteler tarafından Katar 2022'nin şampiyonluk adayları arasında gösterilen Arjantin, C Grubu'nu 6 puanla lider tamamlamıştı. İlk randevusunda sürpriz şekilde Suudi Arabistan'a 2-1 yenilen "Tangocular", diğer maçlarında Meksika ve Polonya'yı 2-0'lık skorlarla yenmeyi başarmıştı.

D Grubu'nda mücadele eden Avustralya ise 6 puan ve averajla ikinci sırada yer alarak son 16 turu biletini cebine koymuştu. Turnuvadaki ilk maçında son şampiyon Fransa'ya 4-1 yenilen Avustralya, diğer karşılaşmalarda ise Tunus ve Danimarka'yı 1-0'lık sonuçlarla geçmeyi başarmıştı. .

Hollanda - ABD 3-1 Özet İzle



İlk çeyrek finalist Hollanda oldu

Katar'da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası'nın son 16 turunda ABD'yi 3-1 yenen Hollanda, turnuvada çeyrek finale çıkan ilk ekip oldu. Karşılaşmaya 1 gol atıp 2 de asist yapan Dumfries damga vurdu. ABD'nin golünü Antalyasporlu Haji Wright attı.

Khalifa Stadı'nda oynanan ve yaklaşık 45 bin taraftarın takip ettiği karşılaşmanın 3. dakikasında ABD önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Pulisic'in ceza sahası içinde karşı karşıya yaptığı vuruşta kaleci Noppert, sol diziyle topa müdahale ederek gole izin vermedi.

10. dakikada Hollanda öne geçti. Kısa paslarla hızlı bir şekilde rakip yarı sahaya geçen "Portakallar"da topu son kontrol eden Dumfries, sağ kanatta yerden ortaladı. Depay'ın ceza sahası içinde bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

43. dakikada gelişen ABD atağında Weah'ın ceza yayının sağından çıkardığı sert şutta top, kaleci Noppert'ten döndü.

45+1. dakikada "Portakallar", ikinci golü buldu. Ceza sahasının sağından son çizgiye yakın bir noktadan Dumfries'in içeri çevirdiği topa penaltı noktası civarında düzgün bir vuruş yapan Blind, farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Böylece Dumfries mücadeledeki 2. asistini yaptı.

Daley Blind, gol sevincini teknik direktör Louis van Gaal'ın yardımcılığını üstlenen babası Danny Blind ile kutladı.

Müsabakanın ilk yarısı Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

61. dakikada Depay'ın ceza yayının gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Turner meşin yuvarlağı kornere çeldi.

ABD, oyuna ikinci yarıda giren ve Süper Lig'de Antalyaspor'un formasını giyen Haji Wright ile 76. dakikada farkı 1'e indirdi. Bu dakikada Christian Pulisic'ın pasıyla topla buluşan Haji Wright, altıpas içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Andries Noppert'in sağından ağlarla buluşturdu: 2-1

Hollanda, mücadelede ilk iki golün pasını veren Denzel Dumfries ile 81. dakikada farkı yeniden 2'ye çıkardı. Portakallar'ın 2. golünü atan Blind'in soldan ortasında, arka direkte Dumfries'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1.

Hollanda, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. ABD ise Katar 2022'ye son 16 turunda veda etti.

Karşılaşmada bir gol ve 2 asiste imza atan Denzel Dumfries, Hollanda'nın çeyrek final bileti almasında başrol üstlendi. 67. dakikada oyuna giren Fraport TAV Antalyaspor'un ABD'li oyuncusu Haji Wright'ın attığı gol ise yeterli olmadı. Portakallar'da forma giyen Beşiktaşlı Wout Weghorst ise uzatma dakikalarında oyuna girdi.

Hollandalı futbolcular, maçın ardından çeyrek finale yükselmenin sevincini tribünlerde yer alan taraftarıyla kutladı.

A Grubu'nda yer alan Hollanda, bu etabı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puanla lider tamamlamıştı. Senegal ve Katar'ı 2-0'lık sonuçlarla geçen "Portakallar", Ekvador ile 1-1 berabere kalmıştı.

ABD ise B Grubu'nu 5 puanla yenilgisiz olarak ikinci sırada tamamlamıştı. Gruba Galler beraberliğiyle başlayan ABD, ikinci maçında da İngiltere ile berabere kalırken, son müsabakasında İran'ı 1-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Hollanda'nın çeyrek finaldeki rakibi Arjantin-Avustralya maçının kazananı olacak.

Stat: Uluslararası Halife

Hakemler: Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake (Dk. 90+3 De Ligt), Dumfries, De Roon (Dk. 46 Bergwijn), De Jong, Blind, Klaassen (Dk. 46 Koopmeiners), Gakpo (Dk. 90+3 Weghorst), Depay (Dk. 83 Simons)

ABD: Turner, Dest (Dk. 75 Yedlin), Zimmerman, Ream, Robinson (Dk. 90+2 Morris), Musah, Adams, McKennie (Dk. 67 Wright), Ferreira (Dk. 46 Reyna), Pulisic, Weah (Dk. 67 Aaronson)

Goller: Dk. 10 Depay, Dk. 45+1 Blind, Dk. 81 Dumfries (Hollanda), Dk. 76 Haji Wright (ABD)

Sarı kartlar: Dk. 60 Koopmeiners, Dk. 87 De Jong (Hollanda)

THY Euroleague'de 11. Haftanın MVP’si Vasilije Micic

Anadolu Efes'in Sırp basketbolcusu Vasilije Micic, THY Avrupa Ligi'nde haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 11. hafta karşılaşmalarında 31 verimlilik puanına ulaşan Micic, bu sezon ilk, kariyerinde 10. kez haftanın MVP'si unvanının sahibi oldu.

28 yaşındaki oyuncu, Anadolu Efes'in sahasında 82-71 kazandığı Olympiakos maçında 18 sayı atmasının yanı sıra 9 ribauntla kariyer rekorunu kırdı, 9 da asist yaptı.


Rockets, Batı Konferansı lideri Suns'ı yendi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Alperen Şengün'ün 13 sayılık katkı yaptığı Houston Rockets, Phoenix Suns deplasmanından 122-121 galip ayrıldı.

NBA'e 11 karşılaşmayla devam edildi. Batı Konferansı'nda son sıralardan kurtulmak isteyen Rockets, konferans lideri Suns'ın 6 maçlık galibiyet serisini noktaladı.

Altı oyuncunun çift haneli skor ürettiği Rockets'ta 30 sayı atan Jalen Green öne çıktı. Jabari Smith 17 sayı, 6 ribaunt ve Alperen Şengün 13 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, 2 top çalmalık katkıda bulundu.

Ev sahibi Suns'ın all-star oyun kurucusu Devin Booker 41 sayı, 8 asistle sahanın en skoreri oldu. Mikal Bridges 22 sayı, 8 ribaunt, Cameron Payne de 20 sayı, 12 asist, 4 top çalmayla oynadı.



Cedi Osman, takımı Cleveland Cavaliers'ın sahasında Orlando Magic'i 107-96 yendiği karşılaşmayı 5 sayı, 2 ribaunt, 2 asistle tamamladı.

Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ise takımının 117-109 yenildiği Memphis Grizzlies deplasmanında 6 sayı, 2 asist üretti.

Yıldızların düellosunda kazanan Lakers oldu

Batı Konferansı'nda play-off mücadelesi veren Los Angeles Lakers, Doğu Konferansı'nda liderliğe oynayan Milwaukee Bucks'ı 133-129 mağlup etti.

Konuk ekip Lakers'ta Anthony Davis 44 sayı, 10 ribaunt, 3 blok, LeBron James 28 sayı, 11 asist, 8 ribaunt, Russell Westbrook da 15 sayı, 11 asist, 7 ribauntla "double double"a imza attı.

Bucks'ta Giannis Antetokounmpo'nun 40 sayı, 7 ribaunt, 5 asist ve Jrue Holiday'in 28 sayı, 9 asist, 6 ribauntluk performansı galibiyete yetmedi.



Heat, Celtics'i uzatmada geçti

Lig lideri Boston Celtics ile Miami Heat arasındaki mücadele, büyük çekişmeye sahne oldu. Ev sahibi Celtics, Jaylen Brown'ın bitime 2.3 saniye kala attığı 3 sayılık basketle maçı uzatmaya taşıdı (110-110) ancak Heat sahadan 120-116 galip ayrıldı.

Heat'te Bam Adebayo 28 sayı, 7 ribaunt, Tyler Herro 26 sayı, 5 ribaunt, Jimmy Butler 25 sayı, 15 ribaunt ve Kyle Lowry 20 sayı, 5 ribauntla oynadı.

Celtics cephesinde Jaylen Brown 37 sayı, 14 ribaunt, 5 asist, Marcus Smart ve Grant Williams 18'er sayı üretti. Jayson Tatum ise yüzde 27,8 isabetle 14 sayı atabildi.

Sonuçlar

Charlotte Hornets-Washington Wizards: 117-116

Milwaukee Bucks-Los Angeles Lakers: 129-133

Boston Celtics-Miami Heat: 116-120 (uzatmada)

Atlanta Hawks-Denver Nuggets: 117-109

Cleveland Cavaliers-Orlando Magic: 107-96

Brooklyn Nets-Toronto Raptors: 114-105

San Antonio Spurs-New Orleans Pelicans: 99-117

Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers: 117-109

Utah Jazz-Indiana Pacers: 139-119

Phoenix Suns-Houston Rockets: 121-122

Golden State Warriors-Chicago Bulls: 119-111

THY Euroleague 2022-2023 Sezonu 11. Hafta Maç Özetleri

1 Aralık 2022 Perşembe

20:30 Alba Berlin - Barcelona: 86-88


20:30 Anadolu Efes - Olympiakos: 82-71


22:00 LDLC ASVEL Villeurbanne - AS Monaco: 75-84


22:30 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - EA7 Emporio Armani Olimpia Milano: 78-62


22:45 Partizan Mozzart Bet - Valencia Basket: 96-100


2 Aralık 2022 Cuma

20:00 Kızılyıldız mts - Virtus Segafredo Bologna: 83-74


20:45 Fenerbahçe BEKO - Real Madrid: 71-85


21:00 Zalgiris Kaunas - Panathinaikos: 67-81


22:30 Bayern Münih - Maccabi Playtika Tel Aviv: 98-89


THY Euroleague 11. hafta maç sonuçları ve puan durumu

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQK3zld5ISCaebQDpQFUxrliWITGLBEdfyjDgTw1Tq-dKO1GABN_wAnfwZfXFXzR_JbdiVXv3sK-4khaUyJJZYWQs8fu1F79bYFEYoTH5XzC0pyMF1gSqLAvjHEn_DY96-z426DSNUXswb/s1600/euroleague-yatay.jpeg

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2022-2023 sezonunda 11. hafta maçları oynandı.

11. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

1 Aralık 2022 Perşembe

20:30 Alba Berlin - Barcelona: 86-88

20:30 Anadolu Efes - Olympiakos: 82-71

22:00 LDLC ASVEL Villeurbanne - AS Monaco: 75-84

22:30 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - EA7 Emporio Armani Olimpia Milano: 78-62

22:45 Partizan Mozzart Bet - Valencia Basket: 96-100

2 Aralık 2022 Cuma

20:00 Kızılyıldız mts - Virtus Segafredo Bologna: 83-74

20:45 Fenerbahçe BEKO - Real Madrid: 71-85

21:00 Zalgiris Kaunas - Panathinaikos: 67-81

22:30 Bayern Münih - Maccabi Playtika Tel Aviv: 98-89

Puan Durumu

S Takım O G M A Y P
1 Fenerbahçe BEKO 11 9 2 940 839 20
2 Real Madrid 11 8 3 931 858 19
3 FC Barcelona 11 8 3 891 846 19
4 AS Monaco 11 8 3 917 882 19
5 Olympiakos 11 7 4 924 870 18
6 Anadolu Efes 11 6 5 916 871 17
7 Baskonia 11 6 5 957 921 17
8 Zalgiris Kaunas 11 6 5 852 867 17
9 Maccabi 11 5 6 907 931 16
10 Panathinaikos 11 5 6 874 899 16
11 Valencia Basket 11 5 6 867 900 16
12 Kızılyıldız 11 5 6 810 856 16
13 Partizan 11 4 7 926 953 15
14 Virtus Segafredo 11 4 7 825 853 15
15 Bayern Münih 11 4 7 834 865 15
16 Alba Berlin 11 3 8 897 907 14
17 LDLC Asvel 11 3 8 792 857 14
18 Olimpia Milano 11 3 8 745 830 14


12. Haftanın Programı

8 Aralık 2022 Perşembe

22:00 Panathinaikos - EA7 Emporio Armani Olimpia Milano

22:00 Alba Berlin - Fenerbahçe BEKO

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Valencia Basket

22:30 Partizan Mozzart Bet - Kızılyıldız mts

23:00 Real Madrid - AS Monaco

9 Aralık 2022 Cuma

21:00 Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes

22:00 Olympiakos - Virtus Segafredo Bologna

22:30 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - Bayern Münih

22:30 Barcelona - LDLC ASVEL Villeurbanne

Sırbistan - İsviçre 2-3 Özet İzle



Kamerun - Brezilya 1-0 Özet İzle



2022 Dünya Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu.


2022 Dünya Kupası'nda grup maçları sona erdi. Üçüncü karşılaşmaların bitimiyle son 16 turu eşleşmeleri de belli oldu.

Dünya Kupası son 16 turu eşleşmeleri

• Hollanda - ABD

• İngiltere - Senegal

• Arjantin - Avustralya

• Fransa - Polonya

• Fas - İspanya

• Japonya - Hırvatistan

• Brezilya - Güney Kore

• Portekiz - İsviçre

Dünya Kupası son 16 turu maçları ne zaman?

2022 Dünya Kupası'nda grup etabının ardından 3, 4, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde son 16 turu oynanacak.

Dünya Kupası çeyrek final eşleşmeleri

Hollanda - ABD / Arjantin - Avustralya

İngiltere - Senegal / Fransa - Polonya

Japonya - Hırvatistan / Brezilya - Güney Kore

Fas - İspanya / Portekiz - İsviçre

Katar'da Dünya Kupası finali ise 18 Aralık Pazar günü oynanacak ve kazanan taraf dünya şampiyonu olacak.

Turnuvanın üçüncülük maçı ise 17 Aralık Cumartesi günü.

2 Aralık 2022 Cuma

İsviçre tur biletini kaptı

FIFA Dünya Kupası'nda İsviçre, G Grubu'ndaki son maçında Sırbistan'ı 3-2 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

974 Stadı'nda oynanan mücadeleyi, Arjantinli hakem Fernando Rapallini yönetti.

Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, Sırbistan'ı 3-2 yendi ve 6 puanla grup ikincisi oldu. İsviçre dev organizasyonda tur biletini cebine koyarken, grubu bir puanla son sırada tamamlayan Sırbistan kupaya veda etti.

Sırbistan maça; V. Milinkovic-Savic; Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic; Zivkovic, Milinkovic-Savic, Lukic, Kostic; Tadic; Vlahovic, Mitrovic 11'iyle başladı.

İsviçre ise sahaya; Kobel, Widmer, Akanji, Schar, Rodriguez, Freuler, Xhaka, Shaqiri, Sow, Vargas, Embolo ilk 11'iyle çıktı.

İsviçre, Xherdan Shaqiri'nin 20. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Sırbistan bu gole 26'da Aleksandar Mitrovic ile yanıt verdi ve skora denge geldi. 35'te sahneye Juventuslu yıldız Dusan Vlahovic çıktı ve takımını İsviçre karşısında 2-1 öne geçirdi.

İsviçre, 44. dakikada Breel Embolo'nun kaydettiği golle eşitliği yakaladı: 2-2.

Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Murat Yakın'ın öğrencileri, 48'de Remo Marco Freuler'in golüyle yeniden öne geçti: 3-2.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca İsviçre, Sırbistan'ı 3-2 yenerek adını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı. Sırbistan ise 1 puanla turnuvanın dışında kaldı.

Aboubakar, Brezilya'yı yıktı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turunu garantileyen Brezilya, G Grubu'ndaki son maçında Kamerun'a 1-0 yenildi.

Brezilya ile Kamerun Lusail Stadı'nda karşı karşıya geldi. 

Mücadeleyi Kamerun, Aboubakar'ın attığı golle 1-0 kazandı. Gol sevinci sırasında formasını çıkaran Kamerunlu futbolcu ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Sahadan galibiyetle ayrılan Kamerun 4 puanla 3. sırada kaldı ve Dünya Kupası'na veda etti. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen lider Brezilya ise 6 puanda kaldı.

Fenerbahçe Beko evinde ilk kez kaybetti (Özet)

THY Euroleague'in 11. haftasında Real Madrid'e 85-71 yenilen temsilcimiz Fenerbahçe Beko sahasında ilk kez mağlup oldu. 

Birinci periyodun ilk 5 dakikasında konuk ekip Real Madrid daha etkili bir oyun sergiledi. İspanya ekibinin Musa, Deck ve Williams-Goss ile bulduğu sayılara, Fenerbahçe Beko, Booker'ın biri üçlükten gelen 7, Metecan Birsen'in de 2 sayısıyla karşılık verdi: 9-15. Son bölümde, özellikle Deck'le iyi oyununu sürdüren ve farkı bir ara 14 sayıya (11-25) çıkaran eflatun-beyazlılar, ilk periyodu 25-16 üstün tamamladı.

İkinci periyot başlangıcında, Real Madrid'e cevap vermeye çalışan Fenerbahçe Beko, Motley, Melih ve Edwards'la bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya kadar düşürse de, son 5 dakikaya girilirken Llull'un üçlüğüyle tekrar 8 sayı geriye düştü: 26-34. İspanyol temsilci, Motley ve Melih'in bulduğu 8 sayıya rağmen üstünlüğünü koruyarak devreye 12 sayı farkla, 46-34 önde girmeyi başardı.

Üçüncü periyodun ilk bölümünde eflatun-beyazlılar, üç tane üç sayılık atışı da sayıya çeviren Musa, Tavares ve Cornelie'den gelen sayılarla, maçtaki en yüksek fark olan 23 sayılık bir farka ulaştı: 41-64. Booker'in üç sayılık basketleriyle tekrar farkı kapatmaya çalışan sarı-lacivertliler, üçüncü periyodu 14 sayılık farkla, 54-68 geride bitirdi.

Son periyot başlangıcında daha etkili olan Fenerbahçe Beko, Edwards, Metecan Birsen ve Şehmus Hazer'den bulduğu sayılarla farkı, maç bitimine 5 dakika kala 11 sayıya kadar düşürdü: 62-73. Maç sonuna doğru sarı-lacivertlilerde Melih Mahmutoğlu ve Şehmus Hazer'in iyi oyunlarına rağmen üstünlüğü tekrar ele geçiren Real Madrid, sahadan 85-71 galip ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe Beko ikinci mağlubiyetini aldı

Bu sonuçla THY Euroleague'de Fenerbahçe Beko, 11 maç sonunda ikinci kez mağlup olmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Real Madrid ise 11 karşılaşma sonunda 8. galibiyetini elde etti.

Parkeye sakatlıkları bulunan Bjelica, Wilbekin, Pierre ve Guduric'ten yoksun çıkan Fenerbahçe Beko'da, Motley 20, Booker 15, Melih Mahmutoğlu ise 10 sayı bulurken, diğer oyuncular tek haneli sayılarda kaldı.

Real Madrid'de ise Musa 18, Tavares 17, Deck de 12 sayıyla galibiyete katkı verdi.

Öte yandan maçı, Euroleague Başkanı Dejan Bodiroga, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Futbol A Takımı Teknik Direktörü Jorge Jesus da izledi.

Fenerbahçe Beko: 71 - Real Madrid: 85

Salon: Ülker ve Spor Etkinlik

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Luka Kardum (Hırvatistan)

Fenerbahçe Beko: Motley 20, Metecan Birsen 4, Şehmus Hazer 7, Edwards 6, İsmet Akpınar, Samet Geyik, Melih Mahmutoğlu 10, Hayes-Davis 5, Tarık Biberovic 2, Jekiri, Booker 15, Calathes 2

Real Madrid: Williams-Goss 5, Causeur 7, Abalde, Hezonja 9, Rodriguez 2, Deck 12, Poirier 4, Cornelie 3, Tavares 17, Llull 8, Musa 18

1. Periyot: 16 - 25

Devre: 34 - 46

3. Periyot: 54 - 68



Gana - Uruguay 0-2 Özet İzle



Güney Kore - Portekiz 2-1 Özet İzle



Uruguay'a galibiyet yetmedi

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Uruguay, H Grubu'ndaki üçüncü maçında Gana'yı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Güney Kore ile aynı puan ve averajda yer alan Uruguay, rakibinin gol avantajıyla üst tura çıkmasının ardından kupaya veda etti.

Bu sonuçla ilk galibiyetini alan Uruguay, grubu 4 puan ve averajla üçüncü sırada tamamladı. Uruguay, Güney Kore ile aynı puanda olmasına rağmen rakibinden daha az gol attığı gerekçesiyle ilk 2'ye giremedi ve elendi.

İkinci mağlubiyetini yaşayan Gana ise 3 puanla 4. ve son sırada yer aldı ve turnuvaya veda etti.

19. dakikada Gana, yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Kudus Muhammed, ceza sahasında kaleci Rochet'nin müdahalesinin ardından yerde kaldı. Ancak yardımcı hakem Jan Siedel, pozisyondan önce Kudus'un ofsaytta olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı.

Maçın hakemi Daniel Siebert, VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izledikten sonra penaltı kararı verdi.

Topun başına geçen Andre Ayew'in vuruşunda kaleci Rochet, soluna uzanarak topu çeldi.

23. dakikada bu kez Uruguay gole çok yaklaştı. Nunez'in ceza sahası içinde müsait pozisyonda kaleci Ati-Zigi'nin solundan yaptığı aşırtma vuruşta araya giren Salisu, altıpasın içinde topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.

Uruguay, 26. dakikada golü buldu. Suarez'in ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta kaleci Ati-Zigi'den dönen topu kale çizgisi üzerinde kafa vuruşuyla tamamlayan De Arrascaeta, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını öne geçirdi: 0-1.

32. dakikada bir kez daha sahneye çıkan De Arrascaeta, farkı 2'ye çıkardı. Suarez'in ceza yayı içinden şık pasında topla buluşan De Arrascaeta, ceza sahası içi sol çaprazında bekletmeden yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

Uruguay'ın en önemli oyuncularından biri olan Rodrigo Bentancur, sakatlığı nedeniyle 34. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Diego Alonso, Bentancur'un yerine Vecino'yu sahaya sürdü.

Uruguay, soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

59. dakikada gelişen Uruguay atağında, Gana ceza sahasında yaşanan bir pozisyonun ardından hakem Daniel Siebert, potansiyel penaltı kararı için VAR incelemesi yaptı. Nunez, ceza sahası içinde Amartey ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Müdahalenin topa olduğunu işaret eden hakem Siebert, oyunu devam ettirdi. VAR odasının uyarısıyla pozisyonu saha kenarında izleyen Daniel Siebert, kararını değiştirmedi.

Kalan bölümde 2 takımın da skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi ve Uruguay karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Sırasıyla H Grubu'nu üçüncü ve dördüncü basamakta bitiren Uruguay ile Gana, Katar 2022'ye veda etti.

Güney Kore mucizesi

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Güney Kore, 1-0 geriye düştüğü maçta Portekiz'i 2-1 mağlup etti. Uruguay ile aynı puan ve averaja sahip Güney Kore, grup maçlarında daha fazla gol attığı için son 16 biletini cebine koydu.

Education City Stadı'nda oynanan ve Arjantinli hakem Facundo Tello'nun yönettiği mücadele Güney Kore'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Uruguay ile aynı puan ve averaja sahip Güney Kore, grup maçlarında daha fazla gol attığı için Portekiz'in ardından son 16 turu bileti alan ikinci takım oldu.

Grubu 6 puan ve liderlikle tamamlayan Portekiz ise ikinci maçların ardından son 16 turunu garantilemişti.

Güney Kore sahaya; Seung-gyu; Moon-hwan, Young-gwonm, Kyung-won Kwon, Jin-su; In-beom Hwang, Jung; Kang-in Lee, Jae-sung Lee, Son; Cho ilk 11'iyle çıktı.

Portekiz ise maça; Diogo Costa; Dalot, António Silva, Pepe, Cancelo; Neves, Vitinha, Nunes, João Mario; Cristiano, Ricardo Horta 11'iyle başladı.

Mücadeleye hızlı başlayan Portekiz, 5. dakikada Ricardo Horta'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Güney Kore, bu gole 27. dakikada Kim Young-Gwon ile cevap verdi: 1-1.

Maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Güney Kore, 90+1'de Hee-Chan'ın golüyle geriden gelerek 2-1 öne geçti.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Güney Kore, Portekiz'i 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla, H Grubu'nu 4 puanla Uruguay'ın önünde tamamlayan Güney Kore, 2. sıraya yerleşerek son 16 turuna yükseldi. Portekiz ise 6 puanla lider olarak turladı.

H Grubu'nun diğer maçında Uruguay, Gana'yı 2-0 mağlup etmesine karşın turnuvaya veda etti.

Basketbolda Haftanın Programı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde 9'uncu hafta maçları yapılacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, liglerde haftanın maç programı şöyle:

- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

Yarın:

13.00 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket-Beşiktaş Emlakjet (Pamukkale Üniversitesi)

15.30 Türk Telekom-TOFAŞ (Ankara)

18.00 Frutti Extra Bursaspor-ONVO Büyükçekmece Basketbol (TOFAŞ) beIN Sports Haber

20.30 Bahçeşehir Koleji-Galatasaray Nef (Ülker Spor ve Etkinlik)

4 Aralık Pazar:

13.00 Darüşşafaka-AYOS Konyaspor Basketbol (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)

15.30 Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka (Sinan Erdem)

18.00 Gaziantep Basketbol-Fenerbahçe Beko (Karataş Şahinbey) beIN Sports Haber

5 Aralık Pazartesi:

19.00 Aliağa Petkimspor-Manisa Büyükşehir Belediyespor (ENKA)

- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Yarın:

14.00 Hatay Büyükşehir Belediyespor-OGM Ormanspor (Antakya) Sports TV

4 Aralık Pazar:

14.00 Çankaya Üniversitesi-Fenerbahçe Alagöz Holding (Ankara)

14.30 Beşiktaş-ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi (BJK Emlakjet)

15.00 Melikgazi Kayseri Basketbol-Bursa Uludağ Basketbol (Kadir Has Kongre Merkezi)

15.30 Galatasaray Çağdaş Faktoring-BOTAŞ (Başakşehir)

16.00 Nesibe Aydın-Emlak Konut (TOBB ETÜ) Sports TV

5 Aralık Pazartesi:

14.30 Antalya Toroslar Basketbol-Rize Belediyespor (Kepez Turgut Özal)

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi

Bugün:

18.00 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor-Akran Gemlik Basketbol (Şehit Polis Recep Topaloğlu) TRT Spor Yıldız

Yarın:

15.45 Bornova Belediyesi Karşıyaka-Çağdaş Bodrumspor (Altındağ Atatürk)

17.30 Depomaxx Haremspor-Balıkesir Büyükşehir Belediyespor (Şehit Mustafa Özel)

4 Aralık Pazar:

14.00 Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler-Antalya Güneşi (Gölbaşı)

15.45 Fenerbahçe Koleji DS Energy-OGM Ormanspor (Fenerbahçe Metro Enerji)

17.30 Semt77 Yalovaspor-Sigortam.Net (90. Yıl)

5 Aralık Pazartesi:

15.45 Finalspor-Ankaragücü Mamak Belediyesi (TOFAŞ)

18.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Yılyak Samsunspor Basketbol (Edip Buran) TRT Spor Yıldız

02-03-04-05 Aralık 2022 TV'de Spor Ekranı



02 ARALIK 2022 CUMA


14:00 ODTÜ - İzmir BŞB
Sutopu Kadınlar 1. Lig
top_voleybol TRT Spor Yıldız
16:00 Spor Toto - İzmir BŞB
Hentbol Erkekler Süper Ligi
top_hentbol TRT Spor Yıldız
18:00 Güney Kore - Portekiz 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol TRT 1
18:00 Güney Kore - Portekiz 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol CBC Sport
18:00 Gana - Uruguay 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
18:00 Gana - Uruguay 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol İctimai TV
18:00 Kocaeli BŞB Kağıt Spor - Akran Gemlik Basketbol
Türkiye Basketbol Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
20:00 Bursa BBSK - Hekimoğlu GCT BVİ AXA Sigorta Efeler Ligi
top_voleybol TRT Spor Yıldız
22:00 Sırbistan - İsviçre 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol TRT Spor
22:00 Sırbistan - İsviçre 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol İctimai TV
22:00 Kamerun - Brezilya 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol TRT 1
22:00 Kamerun - Brezilya 2022 FIFA Dünya Kupası top_futbol CBC Sport

03 ARALIK 2022 CUMARTESİ


13:00 Spor Toto - Galatasaray HDI Sigorta AXA Sigorta Efeler Ligi top_voleybol GSTV
13:30 Bodrumspor - Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
13:30 Beyçimento Bandırmaspor - Altınordu Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Avaz
14:00 Tufan Metalurji Hatay BŞB - OGM Ormanspor
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi
top_basket Sports TV
16:00 Trabzonspor - Hull City
Hazırlık Maçı top_futbol A Spor
16:00 Yılport Samsunspor - Altaş Denizlispor Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
17:00 Fenerbahçe HDI Sigorta - Halkbank AXA Sigorta Efeler Ligi
top_voleybol TRT Spor Yıldız
18:00
Frutti Extra Bursaspor - Arel Üniversitesi Büyükçekmece
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi top_basket beIN Sports Haber
18:00 Hollanda - ABD
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol TRT 1
18:00 Hollanda - ABD
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol İctimai TV
19:00 Sakaryaspor - Erzurumspor FK Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
20:00 Metz Handball - Kastamonu Belediyesi GSK
EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi
top_hentbol TRT Spor Yıldız
20:00 Tyson Fury - Derek Chisora WBC Ağır Sıklet Boks Maçı
CBC Sport
22:00 Arjantin - Avustralya
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol TRT 1
22:00 Arjantin - Avustralya
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol İctimai TV

04 ARALIK 2022 PAZAR


09:40 Valencia Maratonu


TRT Spor Yıldız
13:30 Manisa FK - Ankara Keçiörengücü Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
16:00 Adanaspor - Göztepe
Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
16:00 Nesibe Aydın - Emlak Konut
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi
top_basket Sports TV
16:00 Konyaaltı Belediye Spor - HC Galychanka Lviv
Kadınlar EHF Avrupa Kupası top_hentbol TRT Spor Yıldız
17:00 Adana Demirspor - Maccabi Tel Aviv
Hazırlık Maçı top_futbol A Spor
18:00
Gaziantep Basketbol - Fenerbahçe Beko
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi top_basket beIN Sports Haber
18:00 Fransa - Polonya
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol TRT 1
18:00 Fransa - Polonya
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol İctimai TV
18:30 Eczacıbaşı Dynavit - Kuzeyboru
Misli.com Sultanlar Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
19:00 Altay - Dyorex Boluspor Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
21:00 ODTÜ - Hatay BŞB Sutopu Kadınlar 1. Lig
TRT Spor Yıldız
22:00 İngiltere - Senegal
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol TRT 1
22:00 İngiltere - Senegal
2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol İctimai TV

05 ARALIK 2022 PAZARTESİ


13:00 Gaziantep Gazişehir Basketbol - Tosyalı İskenderun ESK
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
13:30 Fortuna Sittard - Adana Demirspor
Hazırlık Maçı top_futbol A Spor
15:00 Develi Bld. - Tokat Bld. Plevne AXA Sigorta Efeler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
18:00 Mersin BŞB - Yılyak Samsunspor Basketbol
Türkiye Basketbol Ligi top_basket TRT Spor Yıldız
18:00 Japonya - Hırvatistan 2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol TRT 1
18:00 Japonya - Hırvatistan 2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol İctimai TV
20:00 Çaykur Rizespor - Pendikspor Spor Toto 1. Lig top_futbol TRT Spor
22:00 Brezilya - Güney Kore 2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol TRT 1
22:00 Brezilya - Güney Kore 2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu top_futbol İctimai TV