TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

13 Ekim 2016 Perşembe

Daçka'dan muhteşem geri dönüş

THY Avrupa Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, Kızılyıldız'ı deplasmanda 73-70 mağlup etti.

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi ilk hafta müsabakasında Sırbistan'ın Kızılyıldız takımını deplasmanda 73-70 yendi.
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Kızılyıldız'ın Jovic ve Kuzmic ile bulduğu sayılara Darüşşafaka Doğuş, Bertans, Moerman, Anderson üçlüsüyle cevap verdi ve 2. dakika 6-6'lık eşitlikle geçildi. Taraftarının da desteğini alarak oyun kontrolünü sağlayan ev sahibi ekip, 4. dakikada Jenkins'in üç sayılık basketiyle farkı 5 sayıya çıkardı: 11-6. Skor üstünlüğünü ve 9-0'lık seri yakalayan Sırbistan temsilcisi, 8. dakikada Mitrovic'in isabetiyle farkı çift hanelere taşıdı: 22-11. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve ilk çeyreği Kızılyıldız, 24-17 önde kapattı.
Maçın ikinci periyoduna etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, Wanamaker'in skorer oyunuyla 14. dakikada farkı 3 sayıya kadar indirdi: 28-25. Savunma sertliğini arttıran ve hızlı hücumlarla skor üreten Kızılyıldız, rakibine, Dangubic'ten aldığı skor katkısıyla 17. dakikada farkı yeniden çift hanelere (38-27) çıkartarak cevap verdi. Üstün oyununu çeyreğin sonuna kadar sürdüren kırmızı-beyazlılar, soyunma odasına 14 sayı farkla (44-30) önde gitti.
Müsabakanın ikinci yarısına top kayıplarıyla başlayan Kızılyıldız karşısında hızlı hücumlarda Clyburn ile sayılar üreten Darüşşafaka Doğuş, 23. dakikada farkı yeniden tek hanelere indirdi: 46-37. İki takımın da oldukça baskılı savunma yaptığı ve skor bulmakta zorlandığı çeyreğin son bölümünde Bertans ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulan Darüşşafaka Doğuş, son periyoda 6 sayı farkla (52-46) mağlup girdi.
Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin son periyoduna Wanamaker'in basketiyle farkı 4 sayıya (52-48) indirerek giren Darüşşafaka Doğuş, 33. dakikada Bertans'ın üç sayılık basketi ve faul atışından ürettiği 4 sayılık hücumla uzun süre sonra farkı 2 sayıya kadar çekti: 56-54. Yeşil-siyahlıların rakibine baskı kurduğu bölümde Guduric ile üst üste 2 isabetli dış atış üreten Kızılyıldız, 34. dakikada Dangubic'in basketiyle farkı 7 sayıya çıkardı: 64-57. Clyburn'ün potaya giderek art arda yakaladığı iki isabetle yeniden oyuna tutunan konuk ekip, Bertans'ın 4 sayılık serisiyle son 1 dakikaya 68-67 geride girdi. Kızılyıldız'ın boş döndüğü hücum sonrası Clyburn ile pota altında 2 sayılık basket üreten Darüşşafaka Doğuş, karşılaşmanın bitmesine 30 saniye kala 69-68 öne geçti. Periyodun kalan bölümü iki takımın karşılıklı taktik faulleriyle geçilirken, atışlarda hata yapmayan Darüşşafaka Doğuş, sahadan 73-70 galip ayrıldı.
Müsabakanın en skorer ismi Darüşşafaka Doğuş formasıyla 19 sayı kaydeden Clyburn olurken, Kızılyıldız'da Kuzmic 16 sayı üretti.
Öte yandan gecenin bir diğer THY Avrupa Ligi maçında Emporio Armani Milano konuk ettiği Maccabi Tel Aviv'i 99-97 mağlup etti.
Kızılyıldız: 70 - Darüşşafaka Doğuş: 73
Salon: Aleksandar Nikolic
Hakemler: Miguel Perez (İspanya), Elias Koromilas (Yunanistan), Jurgis Laurinavicius (Litvanya)
Kızılyıldız: Jovic 8, Jenkins 8, Dangubic 7, Mitrovic 12, Kuzmic 16, Rebic 2, Lazic, Simonovic, Guduric 13, Bjelica 4
Darüşşafaka Doğuş: Wanamaker 11, Bertans 13, Anderson 5, Moerman 10, Furkan Aldemir, Clyburn 19, Harangody 7, Birkan Batuk 4, Wilbekin 2, Slaughter 2,
1. Periyot: 24-17
Devre: 44-30
3. Periyot: 52-46
5 faulle çıkan: 39.53 Wilbekin (Darüşşafaka Doğuş)

Yıldırım Demirören, A Spor'da Gündem Özel programına katıldı


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Spor canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Demirören, prim konusuyla ilgili olarak "Tabi ki takım kaptanı, hocasıyla primle ilgili konuşabilir. Ancak konuştuğu yer yanlıştı, seyircilerin önünde, antrenman sahasında..." diye konuştu. Demirören ayrıca maç başı prim olmayacağını açıkladı. Terim konusunda da yola devam edeceklerini söyledi. Demirören Arda Turan'ın kadroya alınmaması hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Spor'da yayınlanan ve Serkan Korkmaz'ın sunduğu Gündem Özel programına katıldı. Başkan Demirören'in programda yaptığı açıklamalar şöyle:
Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Programımızı yaptığımız kütüphanemiz rahmetli Hukuk Başmüşavirimiz Faruk Baştürk anısına yapıldı. Kendisini buradan anmış olalım. Heyecanlı değilim şu an. Alıştığımız şekilde yine basının karşısındayız. Biliyorum ki kamuoyunun beklediği bir çok cevap var. Ayrıca kamuoyu kavga da bekliyor bunu da biliyorum. Ama ben tamamen gerçekleri söyleyeceğim. Bunu herkes bilsin…
2000 yılında Beşiktaş kulübünde futbolun içine girdim. 2004'ten, 2012'ye kadar Beşiktaş'ta başkanlık yaptım. Çok güzel tecrübelerin yanında çok acı tecrübeler de yaşadım. Gördüğüm en önemli şeylerden birisi de şu ki; her dakika çıkıp konuşmak en büyük hata. Ancak burada özeleştiri yapabilirim. 2 büyük gazetenin sahibi olmama rağmen iletişim konusunda hatalarımız oldu. Gereken iletişimi kuramadık.
Riva, Türkiye ve dünyadaki en güzel tesislerden bir tanesi. Bu büyük projeyi hayata geçirerek en az 15 milyon liralık tasarruf yaptık. Hakemlerimiz, hocalarımız, takımlarımız burada kaldı; eğitim aldı; idman yaptı. Biz göreve geldiğimiz zaman Türkiye Futbol Federasyonu'nun 240 milyon liralık bütçesi vardı. Bugün bu rakam 602 milyon liraya ulaşmış durumda. Yani biz geldiğimizde 80 milyon dolar olan bütçe; 300 milyon dolar civarına çıktı. Tabi ki bu büyük artış; öncelikle kulüplerimize yansıdı. Bu rakamlara kolay ulaşmadık. Yaptığımız tasarruflar da bu rakama ulaşmamızda büyük rol oynadı. Göreve gelir gelmez Türkiye Futbol Federasyonu'nu, turizm acentelerine para ödemekten kurtardık. Turizm acenteleriyle çalışmayı bitirdik. Kaliteli ve işini çok iyi bilen arkadaşlarımızı göreve getirdik. Biz göreve geldiğimiz zaman milli takımımız dünya sıralamasında 50'ler civarındaydı… Ancak bugün 18-20'ler sıralamasına yükseldi. Göreve gelir gelmez ne yaptık? Türkiye'nin en önemli teknik direktörlerinden bir tanesini göreve getirdik.  Kendisine Türkiye Futbol Direktörü görevini teslim ettik. Türkiye'de büyük bir hata var. Federasyonlar; milli takımın ya da hakemlerin başarısına veya başarısızlığına endekslenmiş durumda. Bu bence doğru bir yaklaşım değil. Bu durum değişmeli.
Hakemlerin performansı çok önemli. Jaap Uilenberg'den sonra dünyanın en önemli hakemlerinden birisi olan Roberto Rosetti'yi göreve getirdik. Hakemlerimiz artık profesyonel hale geldi. Bunları yaptık ve daha iyilerini de yapmaya devam edeceğiz. İlk söylediğim yere geleyim… Türk Milli Takımı geçen sene çok başarılıydı. Avrupa Şampiyonası'na gittik. Ama bu bizim başarımız değildi. Hocamız ve futbolcularımız başarılıydı. Bizim aslında alakamız yoktu.
Yakında yeni yayın ihalemiz geliyor. İhale kanunen 20 Kasım'da başlamış olması gerekiyor. O zamana kadar neticeleneceğini ümit ediyoruz. 6 tane çok önemli aktör bu işte beraber çalışıyor. Kulüpler birliğiyle bir komisyon kurduk. Yarın saat 16.00'da 18 kulübümüzün başkan ve başkan yardımcılarıyla bir araya geliyoruz. Bugüne kadar neler yaptığımızı anlatacağız kendilerine. Kulüpler Birliği ile her şeyi paylaşacağız. Onların da görüşlerini alarak A paketi ve B paketini oluşturacağız. Burada benim beklentim ihalenin 600 milyon dolar civarında sonuçlanmasıdır. İnşallah bu rakamlara ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.
Kulüpler Birliği Komisyonu faaliyetlerine devam ediyor. Toplantıları beraber yapıyoruz. Kulüpler Birliği'nin oluşturduğu ekip; bizim ekibimiz, başkanlar ve yönetim kurulumuz hep birlikte görüşüyoruz. Yayın ihalesini kulüplerin organize etmesi konusunu destekliyorum. Ama mühim olan Türkiye'deki futbol kafasının bu özel idareye alışması lazım. Kulüpler Birliği bu işi aldığında kavga haline dönüşmemesi lazım. Kulüpler Birliği'nin organize etmesi için kanunun değişmesi gerekiyor.
14 yabancı kuralında kulüplerimiz yararlı çıktı. Bu karar çıkmadan önce sahaya çıkan yabancı sayısının ortalaması 5.5'tu. Şu anda 6.5 civarında. Demek ki 1 oyuncu artmış. Milli takım tarafından bakarsak da genç oyuncularımız yurt dışına gidiyor. Hocamız bu durumdan çok memnun. İnşallah hem kulüpler, hem milli takım bu durumdan hep böyle mutlu olur.
Yayın gelirindeki payımızı yüzde 12'den yüzde 4'e çektik ve feragat ettik. Ancak burada şöyle bir durum var. Biz senede 60 milyon lira BAL Ligi'ne yardım yapıyoruz. Yani amatör kulüplerimize büyük bir katkımız var. Payımızı indirirken BAL kulüplerinin bakanlığa bağlanması şartını koştuk. Yayın gelirindeki hakkımızdan vazgeçerek profesyonel kulüplerin, TV gelirlerini de arttırmış olduk.
Bizim öncelikli hedefimiz kulüplerimizin gelirleri kadar harcama yapmaları, borçsuz olmaları. Biz geldiğimizden beri en büyük tehlike devam ediyor; bitmedi. Borçlanma büyük sorun. Buna karşılık toparlanan çok kulübümüz var. En büyük tehlike 1. Lig takımlarımızda… Biz geldiğimizden beri bu işte ne kadar katı duracağımızı anlatmaya çalıştık. Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? TFF 1. Lig'de mali şartlara uymadıkları için bir çok takımın puanını sildik. Süper Lig'de bir çok takım puan silme cezasında direkten döndü. UEFA'ya giden ya da gitme ihtimali olan kulüpler takip ediliyor. Bütçelerini dengelemezlerse yarın hiç ummadığımız takımlar bile Avrupa'ya gidemeyebilir. Önemli olan taraftara oynayıp transfer yapmak değil; uygun harcamalar yapmak. Maalesef kulüplerimizin bazı gelirleri Avrupa'ya nazaran yüzde 10 civarında. Belli kulüpler yüzde 70'e yakın kombine satarken diğerleri yüzde 10 satıyor. Bu durum çok can sıkıcı. Dengesizlik var. Bu dengesizliği ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Bu hafta sonu inşallah TRT'den canlı olarak 1. Lig yayınlanacak. İhalenin devamıydı bu süreç. 6 haftada çözebildik süreci. Yayınlar yine başlıyor çok şükür. İlk günden beri bu sorunu çözmeye çalışıyorduk zaten. Ben, yönetimim ve hocam her şeyin farkındayız. Kimin ne algı operasyonları yapmaya çalıştığının farkındayız. Kurallar var ve uymak zorundayız. Genel kurul beni güvendiği için seçti. Biz bu kuralları yerine getirdik ve TRT'ye verdik maçları. Beni çok kulüp aradı. Onlara "3-4 haftaya çözülür" dedim. 6. Haftada çözüldü. Yayın hakları bu sezonun sonunda bitiyor. Maçların yayınlanmasından ötürü çok mutluyuz.
Tribünlerin doluluğu konusuna cevap vermek için göreve ilk başladığımız güne dönelim. E-Bilet ve Passolig güvenlik açısından oluşmuş bir organizasyon… İlk başlarda istemediğimiz seyirciler stada gelmedi. Statlar boştu. Ama baktığımız zaman 3 sezondur seyirci ortalaması artıyor. Seyirci sayımız 6 bin küsürlerden 9 bin küsürlere çıkmaya başladı. Kademe kademe yükseliyor. Ne oldu bunun karşılığında? İstemediğimiz taraftar grupları, herkesin rahatsız olduğu kitle maça gelmiyor. Biz gelmeden evvel saha kapanıyordu; kadın seyirciler maça geliyordu. Biz bunları kaldırdık. Şu an statları bölüm bölüm kapatıyoruz. Eksik yanlar var mı? Var. Hukuk sistemi tam çalışmıyor. Kolluk kuvveti değiliz çünkü. Küfür edenler, olay çıkartanlar kolluk kuvvetleri tarafından alınıyor ama bir yaptırımı yok. Şimdi kişilere kadar gelecek bu ceza… Bölüme uyguladığımız ceza çok önemli. Stat dolarsa 80 kişilik bir yerden bahsediyoruz. Dolmazsa 30-40 kişi… Kötü tezahürat yapanlar; diğer seyirciler tarafından uyarılmıyor. Artık şartlar değişti. Medeniyet arttı. Futbola olan sevgi arttı. Futbol bir şov oyunu. Bir keyif oyunu… İnşallah bu oranlar artarsa yanlış yapan kişileri de ihbar ederek temizleyebiliriz. Avrupa'da bu sistem böyle. Bu düşünce yapısına gelirsek bunların hepsi çözülecek. Eleştirmek çok kolay. Ama başa dönün. Stat kapatmalardan bu noktaya geldik. Teknoloji ve yargı ilerledikçe tek kişilere kadar düşecek cezalar. Deplasmanda seyirci ceza alırsa gelecek deplasmanda cezasını çekiyor. Evinde çekmiyor artık. Zaman alıyor bazı şeyler.
Gelirler arttıkça borçlar da artıyor. Bunu aramızda konuşuyoruz. Kulüplerimizin buna çok dikkat etmesi gerek. Her takım sahaya başarı için çıkar. Kulüplerimizin borç batağı içine girmemeleri gerekiyor. Kulüp başkanlarımız 2 yıldır bu algıyı yakalamaya başladı. 1. Lig yayınlanmamasına rağmen kulüplerimizin yayın gelirlerini ödedik. Digitürk ödemelerde 3-4 ay geriden geldi. Biz buna rağmen ödemeleri aksatmadık. Biz aldığımızda TFF kredi kullanırdı. Biz bugün nakdi 100 milyon lira civarında döndürür hale geldik. Eskiden bu rakamlar 3 milyon lira civarındaydı. Beni tanırsınız. Her türlü eleştiriye açığım. Bu eleştirilerden ders çıkartırım. Bir şeyi bilmemek ayıp değil; öğrenmemek ayıp. Ama saygı çerçevesinde eleştirileri kabul ederim. Benim ailemi ve kişiliğimi eleştiri içine katmayacaklar. Çünkü ben de herkesin nasıl yaşadığını biliyorum. Yarın kitap yazdığımda inşallah her şeyi anlatırım.
Kulüplere verilen cezalar caydırıcı değil. Ama statü bu şekilde. Çok söylemler var. Kulüp başkanları camialarını korumak adına açıklama yapıyorlar. Bu hataları ben de yaptım zamanında. Bu açıklamaları dilim döndüğünce başkan arkadaşlara anlatmaya çalışıyorum. Başkanların verdiği her demeç aşağılara kadar iniyor ve taraftarı geriyor. Türkiye'de 2 önemli unsur var. Siyaset ve futbol… Futbolun başkanı, yöneticileri, futbolcular çok önemli aktörler… 15 Temmuz gecesinden ders almalıyız. Yenikapı ruhunun futbolda da yeniden ön plana çıkması gerekiyor.
Cezalar katlanıyor. Ama cezalar her sezon sonunda sıfırlanıyor. Aslında ceza dediğiniz de maça gidemiyor; yazışma yapamıyor. Para cezaları var. Ben başkanken para cezası da aldım. Ama kendim ödedim. Kulübe ödetmedim. Etik olarak bunun böyle olması gerekir. Yurt dışında ve NBA'de hoca dahil cezaları kendileri ödüyorlar…
Ziraat Türkiye Kupası'nda eleştirilerde bir azalma var. A Spor ve ATV ekibine teşekkür ediyorum. Bizim yaptığımız sistemle Ziraat Türkiye Kupası'nın yayınlanması kolay bir iş değil. Futbola verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Amatör takımları da katarak futbolu bütün Türkiye'ye yaydık. Bir şehrin takımı yoksa amatör de olsa bir takımı muhakkak katıyoruz. Yayın gelirlerini paylaşıyorlar. Biz de 5 milyon lira veriyoruz kulüplerimize… Şikayetler de azalmaya başladı. Türkiye Kupası büyük bir meta. Bir niyetimiz var. Gelecek sene Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni Avrupa'da oynatabiliriz. Düşüncemiz bu. Türklerin yoğun olduğu bir yerde yapmak istiyoruz. Yönetim toplantısında görüşeceğiz bu konuyu…
70 milyonun duasıyla Selçuk'un şutu gol oldu. Çok kötü zamanlardan geçti milli takım… Prim konusuna değinelim… Portekiz örneğini veriyor herkes. 3 beraberlikle çıktılar. Biz galibiyet almamıza rağmen çıkamadık. Portekizliler'in aldığı şampiyonluk primi çok konuşuldu. Geçen Avrupa Şampiyonası'nda yüzde 30 havuza atıyorduk, yüzde 70 başarıya endeksliydi.  UEFA'dan gelen parayı bu şekilde kullanıyorduk. Yüzde 30'a göre dağıtıldı prim sistemi. Hiç beklenmedik bir anda ekim ayında Türkiye 3 maçta 1 puan almıştı. Yine bugüne benzer bir durum vardı. Kimse beklemezken ekim ayında Türkiye finallere katıldı. O günkü  şartlarda biz arkadaşlara 500 bin Euro prim verdik. O mutluluk buna değerdi. Bu rakam tartışılabilir. Katılmayı hak edersek FIFA'dan gelecek paranın bir kısmını dağıtacağız arkadaşlarımıza… Federasyon bütçesinin yüzde 7'si zamanında prim olarak dağıtıldı. 15 milyon euro civarında Hiddink'e verildi… Verilebilir. O günkü federasyon bunu takdir etmiş. Kimseyi eleştirmiyorum. Ekim ayında primlerin kime ne kadar verildiği belliyken bugün neden tartışılıyor? Ve yanlış tartışılıyor… Prim başarının bir ödülü. Bu şampiyon olanda da var, yarı finale çıkanda da var. Bu alışkanlık haline gelmiş. Milli oyuncuya prim verilir mi? Bunu tartışalım. Vermeyelim. Hep beraber karar verelim; vermeyelim. Başarısızlığı prime bağlamayalım ama… Biz hayatımızda 3 kere Avrupa Şampiyonası'na gittik. Prim vermeyenler her sene katılıyor. Biz her turnuvaya katılalım; biz de vermeyelim. Bizim hedefimiz her turnuvaya gitmek. Bu hocanın görevidir. Biz Avrupa Şampiyonası'na gittik. Herkes şampiyonluk bekliyor. Bir durun. Her takım bekliyor. Bunların hepsi zaman gerektiren şeyler. Yatırım ve hedefi bir arada yapmamız gerekiyor. Ekim ayı itibariyle kimin ne prim alacağı belliydi. Oyuncuların hepsi bunu biliyordu. Bilmemelerine imkan yok zaten… Şampiyona haziran ayında oldu. Kamuoyu da kimin ne aldığını biliyordu. Kim kaç maçta oynadı; hesap buna göre yapıldı. Bunlar tehlikeli oyunlar. Bu oyunları yapanları çok iyi biliyoruz. Bu bir algı politikası… Türkiye'de 2 şey var. Siyaset ve futbol. Hepimizi kalbinden vuran 15 Temmuz'da herkes Yenikapı'da birleşti. Herkes haddini bilecek. Hoca yanlış takım kurar; eleştireceksin. Ben yanlış bir karar alırım, beni eleştireceksin. Ama algı operasyonuna girersen hepimizi karşında bulursun. Türkiye'de bu algı operasyonunu kim yapıyor; zaten herkes biliyor. Bizde prim kavgası olmadı. Tabiki bir takım kaptanı, kaptan olarak hocasıyla konuşabilir. Burada en büyük yanlış konuştuğu yerdi. Seyircilerin karşısında idman sahasında konuşuldu. Bu bir hataydı. Bu hataları kendi içimizde düzeltiriz.
Burak Yılmaz 1 lira prim almadığını söyledi. Başkan olarak futbolcu benim kardeşim. Cevabı vereceğim ama Burak 467 bin lira prim aldı. Son iki maçın primini almadı çünkü oynamadı. Oynadığı maçların primini aldı. 1 lira prim almadığını söylerken belki hata yaptı. Dekontlar bende var. Bunları çıkıp konuşmayız. Çünkü yanlış yerlere gider. Onun için diyorum az konuşmak gerekir. Bu oyunlara sevgili kardeşlerim gelmesinler. Bugün Milli Takım'da olanlar; yarın olmaz. Olmayanlar da yarın olabilir. Belli bir organizasyonun içine bilmediğin şekilde girersen o zaman iş bize gelir. Biz müdahale ederiz. Bilmeden bazı oyuncular bu işin içine girdi. Prim kavgası olmadı. Bir tartışma oldu ama yeri yanlıştı. Prim kavgası ne zaman olur? Biz ödemezsek olur değil mi? Biz ödedik primlerin hepsini. Elenmelerine rağmen ödedik… Bundan sonra katılım payından belli bir yüzdeyi prim olarak dağıtacağız. Yüzdeyi yönetim belirleyecek. Maç maç prim sistemi kesinlikle yok. Eğer turnuvalara katılırsak yüzdeyi yönetim kurulumuz belirleyecek dediğim gibi…
Haddini aşıp, milli takımda priminin eksik olduğundan bir oyuncunun oynamadığı konuşuldu bu ülkede. Yapmayın! Bunlar çok yanlış şeyler. Burada Burak'tan Adanaspor kalecisine kadar herkesin emeği var. Herkese oynadığı oranda eşit prim dağıtıldı zaten.
Avrupa Şampiyonası'na gitmek bir başarıydı. Gruptan çıkma şansımız yüksekti. Oraya gitmeyi başarı sayıyoruz. Ama bu yanlış. Katılmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Buraya baktığımız zaman ilk başta kime yenildik? Hırvatistan'a… Şampiyonluk adayı… İspanya'ya yenildik. Direkt favori. Çek Cumhuriyeti'ni yendik. Portekiz 3 beraberlikle şampiyonluğa ulaştı. Fatih hocanın şansından bahsedildi. Türkiye'de her şeyin şansa bağlanması büyük bir yanlış. Yukarı çıkmamız gerekirdi. Ama yenildiğimiz takımlar da ortada. Tabi ki üzgünüz. Hepimizin hedefi gruptan çıkmaktı ama olmadı.
Fatih Terim hocamızla şampiyonayı değerlendirdik. Yol haritamızı çizdik. Galatasaray'ın hocamızı istediği doğrudur. Hocamız, "Kamuoyunda bir şeyler yazılıyor ama benim alakam yok" dedi. İstifa konusu da konuşuldu. Hocamız çok nazik bir insan. Biz hocamızı 3 kere gönderdik; 4 kere geri çağırdık. Hocamız bizim için çok önemli bir insan. Milli takımlar koordinatörlüğü görevi dediğimiz zaman bütün Türkiye'yi geniş tabanlı olarak hocamıza bağladık. Yolumuza da birlikte devam ediyoruz.
Bizim artık Hırvatistan'ı da, İspanya'yı da yenecek kadroyu oluşturmamız gerekiyor. Anlatmaya çalıştığım gibi başarısızlık var evet ama orada olmak; Türkiye'yi temsil etmek çok önemli. Çek Cumhuriyeti maçını kazandıktan sonra herkes dışarıda dans ediyordu. Bazı şeylerden mutluluk çıkartmamız lazım. Oralara katıldık. Eksiklerimiz var. Her türlü fikre açığız. Fikirleri versinler hep beraber değerlendirelim. Ama direkt eleştiri; hoca gitsin denmesi çözüm değil.  Eleştiriler saygı çerçevesinde olmalı.
Dünya Kupası'nda umudumuzu kaybetmedik. Son maça kadar savaşacağız. Ukrayna, Hırvatistan, İzlanda... Üçüyle ilk maçını oynayan tek takım biziz. Bizim bundan sonra Kosova, Finlandiya ve Finlandiya maçlarımız var. 3 takım kendi arasında oynayacak. Gidemeyebiliriz evet ama biraz bekleyin… Onlar önce bir kendi arasında oynasınlar bakalım…
Kadro seçimi konusunda olayları teknik ve idari olarak ayırmak gerek. Türkiye'de gençleri kadrolara sokmak istiyoruz. Bu idari kısım. Teknik olaylarla hayatım boyunca ilgilenmedim. Çünkü bir futbolcunun hocayla problemi; başkanın işi değildir. Buna hoca karar verir. Arda Turan 6 ay Barcelona'da oynamadığı zaman milli takıma alındı. Kimse, "Başkan bu adam niye alındı?" demedi. Benim tepkim olmaz. Hocamız nezaketen her kadro açıklanırken basına vermeden 5 dakika önce bana gönderir. O gün de öyle yaptı; ben de hiç bakmadan "Hayırlı olsun hocam" dedim. Anlamış olacak ki "Bazı değişiklikler yaptım" dediği zaman farkettim. Çünkü bakmamıştım bile. Arda'yı soruyorsunuz. Burak, Hakan Balta, Caner alınmadı. Bu durum futbolcuları çok etkiliyor. Şu an maalesef Türkiye'de futbol Arda ve Milli Takım olarak ayrılıyor. Arda da bu takımın oyuncusu. Alınmayabilir oyuncular. Bunun sorumluluğunu hoca almıştır. Hocaya karışmak bizim işimiz değildir. Teknik olarak hocamız Arda'yı almak istemedi. Karar hocanındır. Bizim saygımız var. Biz idari olarak bakarız. Alıp almadığı bizi ilgilendirmez. Arda ile gurur duyuyoruz. İnşallah Neymar'ı, Messi'yi keser. İdari bir şey olsaydı hocamız bizimle paylaşırdı. Sayın Ali Dürüst ile beraber TRT Spor'a bağlandık. Canlı yayın yaptık. Orada bugün Hırvatistan'da olan kadronun, yarın olamayacağını beyan ettik. Ben de söyledim; Sayın Ali Dürüst de söyledi. O gün bunu söyledik. Yine aynı şeyi söylüyorum.  Arda'nın alınmama sebebini bilmiyorum. Söylenenler gerçek değil. Hocamız teknik olarak almadı. Ben de saygı duyuyorum. Bu kadar tartışılacak bir konu değil. Bizler medya mensupları gibi ya da vatandaş gibi bakamayız olaylara. Geniş çerçevelerden bakmamız gerekiyor. Biz olaylara bir anlık bakamayız. Genişten bakmalıyız. 3 maçtır olmayan Arda; 4. maç olabilir. Bu teknik bir karardır. Saygı duymamız gerekiyor. Tabiki eleştirebilirsiniz. Ama hedefe baktığınız zaman bir yerde yarışmacı bir takım; diğer yerde gelişen takım. Hocamız gençlere dönmüş. Bunu yapmaya çalışıyoruz zaten. Olaya takım içindeki ahenk olarak da bakın. Çok farklı unsurlar var. Hocamız bu kararı vermiş; saygı duyuyoruz. Ukrayna ve İzlanda maçlarında Arda, Selçuk gibi oyuncular yoktu. Olmamalarına şaşırılmasına saygı duyuyorum. Keşke Neymar'ı geçse de mutlu olsak. Hocamız bu kararı vermiş. Saygı duymaktan başka yapabilecek bir şeyimiz yok.
Olayı döndürüp dolaştırıp Arda'ya geliyoruz. Milli takımlara baktığınız zaman oyunculara ne dememiz gerekiyor? Oyuncu alınmadığı zaman arayıp, "Kusura bakma hoca seni almadı" dememiz mi gerekiyor? Bunlar çok yanlış yerlere gidiyor. Sadece Arda'yı değil, Selçuk, Gökhan Töre, Hakan Balta'nın da arandığını tahmin etmiyorum. Hepsi kardeşimiz. Ama yönetici arayacak diye bir şey yok. Arda'yı seviyoruz ama arayamama sebeplerimiz var. Hocanın arkasından iş çeviriyor durumuna düşeriz. Böyle bir algı yaratılır. Hocanın almadığı futbolcuyu başkan nasıl arar? Ne diyeceksiniz? Aradığımız zaman ne diyeceğiz? Hepsi çok değerli oyuncular. Dönüp baktığınız zaman hocanın arkasından iş çevirmek oluyor bu… Benim böyle bir yapım yok. Ben bunu yapmam. Futbolcular alınmadıysa alınmamıştır. Arda da, Hakan da, Selçuk da bizler için çok değerli oyuncular. Biz hep beraber bir aileyiz. Kol kırılır yen içinde kalır. Arda'nın sakalı, Selçuk'un bıyığı var diye almayın demem. Yönetimin bir alakası yok. Hocamızın kararıdır. Hocanın kurduğu kadrolarda bizim için bir şey değişmedi. Biz hocamıza, "Bunu neden almadın?" diyemeyiz. Bizim açımızdan gündeme getirilecek bir durum yok. 6 ay oynamayan Arda, milli takımdaydı. Alındığı zaman da karışmadık. Ömer Toprak alınmadığı zaman da karışmadık. Bu doğru değil. Burası kulüp değil, federasyon. Milli takım için en iyi kadroyu teknik ekip belirler. Biz disiplinlik bir durum gelirse hareket ederiz. Onun haricinde disiplin konusu önümüze gelmedi ki… Gelse herkesin haberi olurdu. Fatih Terim gibi bir marka kızdı diye bir oyuncuyu almamazlık etmez. Fatih hoca bunu asla yapmaz. Kamuoyunda kavga yaratmak için bir şeyler söylemeyeceğim. Sadece gerçekleri söyleyeceğim. Arda Turan milli takımda olabilir, olmayabilir, Selçuk olabilir; olmayabilir… Arda da çağrılabilir. Bizlerin bir futbolcuya idari olarak büyük bir hata yapmadıkları zaman karışma hakkı yok. Karışanları zaten yadırgıyor ve eleştiriyorsunuz. Teknik olarak oynayabiliyorsa çıkar oynar. Herkes bu takıma gelebilir. Hırvatistan'da bunu zaten söyledim. Herkes bu takıma gelebilir; gidebilir. Bu olay haline getirilmemeli. Bunu ilk gün açıkladık zaten…  Ortada bir sorun varsa çözülür. Biz arabulucuyuz diye duyuyoruz. Bir sürü insanlar araya girmeye çalışıyor. Amaçları en başından beri söylüyorum. Yapılan oyunların farkındayız. Bazı olaylar, bazı hareketler ve bazı kişilerin yönlendirmesiyle çok büyük yanlışlar yapılıyor. Yine söylüyorum. Bu olayın farkındayız. Bunu yapmaya çalışanlar şu an siyasetin değil; futbolun üzerinden gitmeye çalışıyor. Burada gözü olan çok insan vardır. Biz de hedef haline gelmişizdir. Kimin genel kurullarda neler yaptığını biliyoruz. Hocamız yakında konuşacaktır; cevapları verecektir. Arda'ya milli takımın kapıları kesinlikle kapalı değil. İdari olarak böyle bir şey zaten yok. Arda gibi bir futbolcu hocamız tarafından uygun görüldüğünde çağrılacaktır. Hocamız da böyle bir şey söylemedi. "Arda'ya kapılar kapandı" demedi. Hocamızla paylaştığımız tabii ki bazı şeyler var. Hocamla aramızda olan şeyler. Problemler çözülür. Biz çözümü bekleyemiyoruz. Biraz bekleyelim… Çözülecektir muhakkak her şey…
Fatih Terim'in sözleşmesinin basında yer almasının zamanlaması bizim tarafımızdan da manidar bulundu. 2013 senesinde bu mukavele zaten sayfa sayfa gazetelerde çıktı. Bu yeni bir şey değil. 2013 senesinde çıkmış bir şeyin o gün yeniden çıkması çok manidar. Personel kadromuzda çok önemli değişiklikler yaptık. Epey değişiklik yaptık. Giden birilerinden çıkmış olabilir… Buradan birisinden çıkmışsa bunu muhakkak bulacağız zaten… Sözleşme 2013 yılında çıkmış zaten. Milli maçtan önce çıkmış sözleşme için TFF'nin çıkardığını bile söylediler. Bana ne artısı olacak ki? Hocamız Anadolu çocuğu… Konuşursunuz. Elinizi sıkar gider. Bizim ayrı bir dostluğumuz var. Geçmişte sıkıntılar yaşanmıştır ama dostluğumuz var çok sağlam… Herkes aramızın kötü olmasını bekliyor. Ama birlik beraberlik herkesi rahatsız ediyor. Biz bir şey çıkarmadık. Eğer biri varsa bulurum. Yine soruyorum. Bana ne menfaati olacaktı? Hocaya ve takıma zarar vermek amaç. Yorumcuların hepsi bu sözleşmenin yeniden çıktığını biliyordu. Neden yönetimle teknik kadronun arasını bozmaya çalışıyorlar. Kimin ne oyunları var? Kim Türkiye'yi siyasette değil de futbolda karıştırmak istiyor? Yaptığımız şeyin nereye gittiğine dikkat edelim. Herkesi uyarıyorum.
Konya'daki milli maçlar süresince büyük harcamalar yapıldığı iddia edildi. Bir algı operasyonu var. Demirören soyadı ve bu yönetim olduğu sürece böyle iddialar olmaz. Turizm acentelerini geldiğimiz anda kaldırdık. Şu an 4 kişi yapıyor bu görevi… Hepiniz biliyorsunuz. Beni ve ekibimi tanıyan herkes bilir. Hata olur ama kasıtlı yanlış olmaz. 2 maçın maliyeti 900 küsur bin lira… Buna her şey dahil… Güvenlik, stat masrafları da dahil. Milli takım, Amerika'ya gittiğinde 1 milyon dolar limuzin parası ödenmiş. Biz en son Amerika'ya gittiğimizde 10 günlük maliyet 200 bin dolardı. Lütfen dikkatli olalım.
Türkiye'de hiçbir hocanın, yönetime yazılı rapor sunduğunu sanmıyorum. Hocalar rapor veriyor ama yapılması gereken yatırımlarla ilgili rapor veriyor. Hocalarımız bütün Türkiye'yi  gezerek eksikleri rapor ediyorlar.
İzlanda'ya giderken gündüz, gelirken gece geldik. Giderken uzun uzun sohbet ettik. Çünkü gündüzdü. Ama dönüşte sadece hocamız ve yönetici arkadaşlarımızla 10 dakika maçın değerlendirmesini yaptık. Kaybedilen maçtan sonra zaten ne konuşabilirsiniz. Maç sonrası yönetici beyanatı nasıl doğru değilse; teknik heyetle konuşmak da doğru değil. Gerekli konuşma ertesi gün yapılır.
Biz Türkiye'de ilk defa Milli Takımlar Koordinatörlüğü görevi kurduk. Çünkü hocamıza inandık. Hocamızın kaliteli bir kadrosu var. Bu kadroyla çalışmaları yapıyor. Hocamızın milli takımla ilgili yapacağı ön çalışma; yeni oyuncularımızın bulunması. Emre Mor'u çıkarttık mesela… Kendisini kimse bilmiyordu. Kaan Ayhan geldi yeni…
UEFA düzeyinde kişi değil; kurum olarak çok saygı görüyoruz. Burada bölgesel federasyonları topladık ve o toplantıda, "Oy verin" diye işaret ettiğimiz kişi UEFA Başkanı oldu. Bugün ayrıca ilk kez bir profesyoneli de UEFA'ya gönderdik. UEFA'da bugüne kadar bir çaycımız bile yoktu. Ama şu an sayın İlker Uğur, UEFA'da çok iyi bir yere geldi. İlker arkadaşımız UEFA Başkanlık Ofisi'nin müdürü oldu. Biz artık bu konumdayız.  Sayın Servet Yardımcı da UEFA Yönetim Kurulu'nda olacak inşallah.
Konuşmamızın sonuna geldik ama hala Arda'yı konuşuyoruz; ne olur yanlış anlaşılmasın. Avrupa Şampiyonası'nda Arda başarılı mıydı? Teknik olarak hoca hazır görmemiş ki şu an almamış. Takım olarak Avrupa Şampiyonası'nda başarılı değildik. Hedeflere ulaşamadık. Milli takımda kimsenin tapulu forması yok. Burada köklü değişikliklere de hazır olmamız gerekiyor. Futbolcu bir babanın oğluyum. Arda, Kosova maçında kadroda olur mu? Buna hocamız karar verecek.

Galatasaray Odeabank son şampiyona kaybetti

Galatasaray Odeabank, THY Avrupa Ligi ilk hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova ekibine 109-84 mağlup oldu.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi ilk hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova ekibine 109-84 yenildi.
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta 4. dakikaya 10-10 berabere devam edilirken, pota altında bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koyan CSKA Moskova, ilk periyodu 27-18 üstün geçti.
İkinci periyoda Smith'in basketleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, farkı eritmeye çalışırken, Teodosic'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle önde kalan Rus ekibi, organize hücumlarla sayı bulmaya devam etti ve 16. dakikada farkı 15 sayıya (31-46) çıkardı. CSKA Moskova, Sinan Güler ve Dentmon'un basketleriyle oyunda kalmaya çalışan sarı-kırmızılı takım karşısında ilk yarıyı 57-42 önde bitirdi.
Maçın ikinci yarısına Sinan Güler, Daye ve Tyus ile üst üste bulduğu basketlerle başlayan Galatasaray Odeabank, 23. dakikada farkı 7 sayıya (54-61) indirdi. Yaptığı etkili savunmayla rakibinin pota altını kullanmasına izin vermeyen sarı-kırmızılı ekip, Tyus ve Preldzic ile skor bulmaya devam ederek 26. dakikada farkı 5 sayıya (63-68) düşürdü. Dış atışlarda etkili olan CSKA Moskova, üçüncü periyodu da 81-71 önde tamamladı.
Son periyoda 9-0'lık seriyle başlayan CSKA Moskova, 32. dakikada farkı 19 sayıya (71-90) çıkardı. Hem hücum hem de savunmada istediği mücadeleyi sergileyemeyen Galatasaray Odeabank karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Rus ekibi, maçtan 109-84 galip ayrıldı.
Galatasaray Odeabank: 84 - CSKA Moskova: 109
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Matej Boltauzer (Slovenya), Tomislav Hordov (Hırvatistan)
Galatasaray Odeabank: Dentmon 7, Sinan Güler 16, Preldzic 11, Daye 12, Tyus 15, Micov 3, Thompson 2, Schilb 3, Smith 11, Diebler, Pleiss, Göksenin Köksal 4
CSKA Moskova: Jackson 16, De Colo 22, Vorontsevich 5, Kurbanov 8, Augustine 8, Teodosic 20, Kulagin, Hines 13, Khryapa 2, Fridzon 15, Antonov, Ayres
1. Periyot: 18-27
Devre: 45-57
3. Periyot: 71-81

Anadolu Efes, perdeyi İspanya'da açıyor


Lacivert-beyazlılar, THY Avrupa Ligi'nde sezonun ilk maçında deplasmanda Baskonia ile karşılaşacak.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonunun ilk haftasında 14 Ekim Cuma günü deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia ile karşılaşacak.
Vitoria kentindeki Fernando Buesa Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 22.00'de başlayacak ve Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak.
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'ne geçen sezon Top 16 turunda veda ederken, Laboral Kutxa adıyla mücadele eden Baskonia ise Berlin'de düzenlenen Dörtlü Final'e kalıp, dördüncü oldu.
Lacivert-beyazlı takımın başantrenörü Velimir Perasovic, İspanya deplasmanında zorlu bir maça çıkacaklarını bildirdi.
Karşılaşmayla ilgili görüşlerini kulübün internet sitesine açıklayan Hırvat teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
"Baskonia iyi bir takım kurdu ve çok iyi basketbol oynayan bir ekip. Hızlı ve cesaretli oyun stilleri ile çok agresif oynuyorlar. Hızlı hücumlarda çok tehlikeliler ve hücumda oyunun gidişatını değiştirebilecek oyuncuları var. Evlerinde seyircileri de onları yalnız bırakmıyor, zorlu bir mücadele olacak."
Anadolu Efes'te ikinci dönemine başlayan Perasovic, ilk sınavına geçen sezon çalıştırdığı Baskonia maçıyla çıkacak.
Anadolu Efes'in takım kaptanı Doğuş Balbay ise şunları kaydetti:
"THY Avrupa Ligi'nin yeni formatıyla beraber ilk maçımızı Vitoria deplasmanında Baskonia'ya karşı oynayacağız. Bu yeni formatta her takımın birbirleri ile oynayacağı ve rekabetin üst seviyede olacağı maçlar izlettireceğiz. Hedefimiz tüm sezon boyunca iyi mücadele ile ligi en üst sırada tamamlayıp, play-off'lara avantajlı bir şekilde girmek. Başlangıcı da Vitoria deplasmanında yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde oynadığımız karşılaşmada çok iyi bir performans sergiledik. Bunu tüm sezona ve THY Avrupa Ligi maçlarına yaymamız gerekiyor. Yükselen grafiğimizi Baskonia maçında da gösterip, Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz."
Rakamlarla Anadolu Efes
Anadolu Efesli Thomas Heurtel, THY Avrupa Ligi'nde tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinci durumda yer alıyor.
Avrupa Ligi'nde bugüne kadar forma giydiği 111 karşılaşmada toplam 616 asist yapan Fransız oyuncu, maç başına 5,55 ortalamayla zirvede bulunuyor.
Heurtel, geçen sezon toplam 190 asiste ulaşarak, maç başına 7,92 ortalamayla, Panathinaikos'tan Dimitris Diamantidis'in 2013-2014 sezonunda 180 ile "bir sezonda en çok asist yapma" rekorunu kırdı.
Fransız oyuncu ayrıca, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 6 karşılaşmayı çift haneli indeks puanlarıyla tamamladı. Bugüne dek Avrupa Ligi'nde 997 sayı kaydeden Heurtel, 3 sayı daha bulduğu takdirde 1000 sayı barajına ulaşmış olacak.
Lacivert-beyazlıların bir diğer oyuncusu Bryant Dunston ise THY Avrupa Ligi'nde tüm zamanlar içinde en çok blok yapan oyuncu sıralamasında maç başına 1,17 ile sekizinci sırada yer alıyor.
ABD'li oyuncu, Avrupa Ligi'nde halen aktif olan sporcular arasında ise birinci sırada bulunuyor. Avrupa Ligi'nde bugüne kadar 96 blok yapan Dunston, 4 blok daha yaptığı takdirde 100'e ulaşacak.
Cedi Osman, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 15 karşılaşmanın 14'ünde sahadan en az bir üç sayılık basket kaydederek ayrıldı. Cedi, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son beş karşılaşmada çift haneli skorlar üretti.
Bu arada, Bryce Cotton, Berk Demir ve Samet Geyik, Baskonia maçında görev almaları halinde, kariyerlerinde ilk kez Avrupa Ligi'nde forma giyecek.
Avrupa kupalarında 557. randevu
Anadolu Efes Basketbol Takımı, İspanya temsilcisi Baskonia ile yapacağı THY Avrupa Ligi 2016-2017 sezonu ilk hafta maçıyla Avrupa kupalarında 557. karşılaşmasına çıkacak.
Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 556 maçın 314'ünü kazandı, 242'sinde salondan yenilgiyle ayrıldı.
Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 308 karşılaşmada 157 galibiyet, 151 yenilgi aldı.
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon Top 16 turunda elendi.
556 maçın dağılımı
Anadolu Efes'in 1979-1980 sezonunda başlayan Avrupa kupaları maratonunun bilançosu şöyle:
Organizasyon Maç Galibiyet Mağlubiyet
Kupa 1 471 262 209
Kupa 2 33 19 14
Kupa 3 52 33 19
Toplam 556 314 242
Kupa 1: Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Suprolig, Avrupa Ligi
Kupa 2: Avrupa Kupa Galipleri Kupası, Avrupa Kulüpler Kupası, Avrupa Kupası, Saporta Kupası
Kupa 3: Korac Kupası
Baskonia ile 15. randevu
Anadolu Efes ile Baskonia, Avrupa kupalarında yarın 15. kez rakip olacak.
Lacivert-beyazlılar, eski isimleri Tau Ceramica, Caja Laboral ve Laboral Kutxa olan İspanyol rakibiyle Avrupa kupalarında oynadığı 14 maçtan 7'sini kazandı, 7'sini yitirdi.
İspanyol ekibi ile 14 maçı da "Kupa 1"de oynayan Anadolu Efes, rakibini deplasmanda 4, İstanbul'da 3 kez mağlup etti.
İki takım arasında geride kalan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Tarih Yer Maç Sonuç
13.01.1999 İstanbul Efes Pilsen-Tau Ceramica 71-67
11.02.1999 Vitoria Tau Ceramica-Efes Pilsen 83-61
06.11.2003 Vitoria Tau Ceramica-Efes Pilsen 83-87
07.01.2004 İstanbul Efes Pilsen-Tau Ceramica 74-65
15.11.2006 Vitoria Tau Ceramica-Efes Pilsen 68-65
10.01.2007 İstanbul Efes Pilsen-Tau Ceramica 78-84
01.11.2012 Vitoria Caja Laboral-Anadolu Efes 64-76
07.12.2012 İstanbul Anadolu Efes-Caja Laboral 76-91
31.01.2014 Vitoria Laboral Kutxa-Anadolu Efes 66-72
27.03.2014 İstanbul Anadolu Efes-Laboral Kutxa 79-105
02.01.2015 Vitoria Laboral Kutxa-Anadolu Efes 67-72
27.02.2015 İstanbul Anadolu Efes-Laboral Kutxa 84-87
05.11.2015 Vitoria Laboral Kutxa-Anadolu Efes 92-90
10.12.2015 İstanbul Anadolu Efes-Laboral Kutxa 95-86
Avrupa kupalarındaki başarıları
Anadolu Efes, 37 yıllık Avrupa kupaları serüveninde müzesine bir Avrupa kupası götürdü, bir kez final oynadı, iki kez de Dörtlü Final'de yer alıp, üçüncü oldu.
Lacivert-beyazlılar, 1995-1996 sezonunda Avrupa Radivoj Korac Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Takım sporlarında Avrupa'da kupa kazanan ilk Türk ekibi unvanını alan Anadolu Efes, finalin ilk maçında İstanbul'da 76-68 yendiği İtalya'nın Stefanel Milano takımına rövanşta 77-70 yenilmesine rağmen, sayı averajıyla kupayı müzesine götürmeyi başardı.
Anadolu Efes, 1992-1993 sezonunda Avrupa Kulüpler Kupası'nda finale yükseldi. İtalya'nın Torino kentindeki final maçında Yunanistan temsilcisi Aris'e 50-48 yenilerek, çok yaklaştığı kupayı kazanamadı.
Lacivert-beyazlılar ayrıca 1999-2000 sezonunda Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Dörtlü Final'in ilk günü ev sahibi ülke temsilcisi Panathinaikos'a 81-71 kaybeden Anadolu Efes, üçüncülük maçında İspanya'nın Barcelona takımını 75-69 yenerek, üçüncü oldu.
Türk ekibi, 2000-2001 sezonunda da bu kez Suprolig'de Dörtlü Final oynadı. Fransa'nın başkenti Paris'teki organizasyonda ilk gün yine Yunanistan'ın Panathinakos takımına 74-66 yenilen lacivert-beyazlılar, daha sonra Rusya'nın CSKA Moskova takımını 91-85 yenerek, bir kez daha üçüncülüğü elde etti.
Avrupa'da kilometre taşları
Eski adıyla Efes Pilsen, son dönemdeki ismiyle Anadolu Efes, Avrupa kupalarında ilk maçına 1979-1980 sezonunda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv deplasmanında çıktı.
Lacivert-beyazlılar, Avrupa'da 100. maçında Hırvatistan'ın Cibona Zagreb, 200. maçında İspanya'nın Caja San Fernando, 300. maçında Almanya'nın Alba Berlin, 400. maçında İtalya'nın Armani Jeans Milano takımıyla, 500. maçında ise Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile mücadele etti.
Anadolu Efes'in Avrupa kupalarında kilometre taşı maçlar şöyle:
Maç Sezon Yer Tarih Kupa A Takımı B Takımı Sonuç
1 1979-1980 Tel Aviv 11.10.1979 Kupa 1 - 1. Tur Maccabi Tel Aviv Efes Pilsen 100-53
100 1993-1994 Zagreb 17.02.1994 Kupa 1 - Yarı Final Turu Cibona Zagreb Efes Pilsen 72-57
200 1999-2000 Sevilla 23.09.1999 Kupa 1 - Eleme Turu Caja San Fernando Efes Pilsen 62-43
300 2003-2004 Berlin 04.02.2004 Kupa 1 - 1. Tur Alba Berlin Efes Pilsen 77-61
400 2008-2009 İstanbul 10.12.2008 Kupa 1 - 1. Tur Efes Pilsen Armani Jeans Milano 74-67
500 2013-2014 İstanbul 14.03.2014 Kupa 1 - Top 16 Anadolu Efes Panathinaikos 60-65
En farklı galibiyetler
Avrupa kupalarında bugüne kadar 556 karşılaşmaya çıkan Anadolu Efes, en farklı skorlu galibiyetini 1989-1990 sezonunda Korac Kupası 1. ön eleme turunda Avusturya'nın Win Wat Wieden takımına karşı aldı.
Sahadan 111-47'lik galibiyet ile ayrılan lacivert-beyazlılar, rakibini 64 sayı fark ile mağlup etmeyi başardı.
Türk temsilcisinin Avrupa arenasında en farklı galibiyetleri şöyle:
Sezon Yer Tarih Kupa A Takımı B Takımı Sonuç
1989-1990 İstanbul 04.10.1989 Kupa 3 - 1. Ön Eleme Turu Efes Pilsen Win Wat Wieden 111-47
1988-1989 İstanbul 19.10.1988 Kupa 3 - 1. Ön Eleme Turu Efes Pilsen Regenerin 101-49
2004-2005 Atina 09.12.2004 Kupa 1 - 1. Tur Olympiakos Efes Pilsen 59-110

Fenerbahçe, Brose Bamberg'i konuk edecek

Sarı-lacivertli erkek basketbol takımı, THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Brose Bamberg'i konuk edecek.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında 14 Ekim Cuma günü Alman ekibi Brose Bamberg'le yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 403. randevusuna çıkacak.
THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon final oynayan sarı-lacivertliler, aynı organizasyona Top 16 turunda veda eden Alman ekibiyle yarın Ülker Sports Arena'da saat 20.30'da mücadele edecek.
Avrupa kupalarında 35. sezonuna yarın start verecek sarı-lacivertliler, bugüne dek oynadığı 402 karşılaşmada 219 galibiyet elde etti, 183 yenilgi yaşadı.
Fenerbahçe, tarihindeki ilk Avrupa kupası maçını 1959-1960 sezonunda FIBA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda oynadı.
Söz konusu sezonda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla eşleşen sarı-lacivertli ekip, rakibinin turnuvadan çekilmesi sonucu hükmen galibiyetler aldı.
Fenerbahçe, bir sonraki turda ise Bulgar ekibi Akademik'le eşleşti. Avrupa kupalarındaki ilk karşılaşmalarını rakibine karşı oynayan sarı-lacivertliler, iki müsabakayı da kaybetti.
Brose Bamberg, sezona hızlı başladı
Alman ekibi Brose Bamberg, Almanya Basketbol Ligi'nde bu sezon oynadığı 5 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.
Ligde son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan İtalyan Andrea Trinchieri'nin başantrenörlüğünü üstlendiği Brose Bamberg, geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde kazandığı 13 maçla en yüksek galibiyet yüzdesine ulaştı.
Fenerbahçe'nin kulvarlarına göre Avrupa kupalarında oynadığı maçlar, galibiyet ve yenilgi sayıları şöyle:
OrganizasyonMaç sayısıGalibiyetYenilgi
THY Avrupa Ligi20010892
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası835
FIBA Avrupa Ligi1899
Kupa Galipleri Kupası633
Saporta Kupası522626
Koraç Kupası643529
Kuzey Avrupa Ligi1477
FIBA Avrupa Kupası402812
TOPLAM402219183
THY Avrupa Ligi'nde 200 maç
Fenerbahçe, şampiyonluk hedeflediği THY Avrupa Ligi'nde bugüne dek 200 maç yaptı.
Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 108 galibiyet alırken, 92 kez de salondan yenik ayrıldı.
Basketbolda 2001 yılından itibaren oynanan ve kulüpler bazındaki en büyük organizasyon olan Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, ilk kez 2006-2007 sezonunda boy gösterdi. Sarı-lacivertliler, Ülker ile sponsorluk anlaşması yaparak bu kulvarda A lisansını elde etti.
Fenerbahçe Ülker ismiyle Avrupa Ligi'nde ilk maçını 25 Ekim 2006'da Yunan ekibi Aris'le deplasmanda oynayan sarı-lacivertliler, rakibine 66-58 yenildi.
108 galibiyetin 59'u Obradovic'le
Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde elde ettiği 108 galibiyetin 59'unu başantrenör Zeljko Obradovic ile aldı.
Obradovic'in 2013 yılında takımın başına gelmesiyle Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nin en iddialı takımlarından biri oldu. Sırp başantrenörle 4. sezonuna başlayacak Fenerbahçe, önceki 3 sezonun 2'sinde Dörtlü Final oynama başarısı gösterdi.
Fenerbahçe, Obradovic yönetiminde çıktığı 82 THY Avrupa Ligi maçında 59 galibiyet elde ederken, 23 kez de rakiplerine yenildi.
Sahasında yenilgiyi unuttu
Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde sahasında oynadığı son 21 maçı da kazandı.
Ülker Sports Arena'da 21 ayı aşkın süredir Avrupa karşılaşması kaybetmeyen sarı-lacivertliler, en son 16 Ocak 2015'te Olympiakos'a yenilmişti.
Fenerbahçe'nin Ülker Sports Arena'da yakaladığı 21 maçlık galibiyet serisi şöyle:
TarihRakipSkor
06.02.2015Laboral Kutxa96-95
05.03.2015Nizhny92-79
20.03.2015EA7 Emporio Armani98-77
26.03.2015Unicaja Malaga78-63
09.04.2015Anadolu Efes83-72
14.04.2015Maccabi Tel Aviv80-72
16.04.2015Maccabi Tel Aviv82-67
16.10.2015Bayern Münih74-67
31.10.2015Real Madrid77-66
13.11.2015Khimki88-83
26.11.2015Strasbourg81-64
11.12.2015Kızılyıldız79-61
30.12.2015Panathinaikos82-75
14.01.2016Lokomotiv Kuban85-79
28.01.2016Cedevita86-73
11.02.2016Unicaja Malaga80-59
04.03.2016Kızılyıldız72-65
17.03.2016Darüşşafaka Doğuş77-69
01.04.2016Anadolu Efes90-86
12.04.2016Real Madrid75-69
14.04.2016Real Madrid100-78
İlk başarı 2005'te
Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki ilk başarısını 2004-2005 sezonunda yaşadı.
Söz konusu sezonda FIBA Avrupa Kupası'nda mücadele eden sarı-lacivertliler, tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e yükseldi. Dörtlü Final'de önce Kiev'e, sonra da Khimki'ye yenilen Fenerbahçe, dördüncülükle yetindi.
En büyük başarı geçen sezon
Sarı-lacivertli erkek basketbol takımı, tarihinin en büyük başarısını geçen sezon elde etti.
Başantrenörlüğe 2013 yılında Obradovic'i getiren sarı-lacivertliler, 2014-2015 sezonunda Avrupa Ligi'nde ilk kez Dörtlü Final'e yükseldi. Madrid'deki Dörtlü Final'i dördüncü bitiren Fenerbahçe, geçen sezon ise Türk basketbol tarihine geçti.
Fenerbahçe, Berlin'deki Dörtlü Final'de final oynayarak Türk basketbol tarihinde bir ilke imza attı.

Süper Lig'de 7. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın maçlarını yönetecek olan hakemler açıklandı.
İşte haftanın hakemleri:
15 Ekim Cumartesi
14:00 Kasımpaşa - Gaziantepspor: SERKAN TOKAT
17:00 Kayserispor - Beşiktaş : HÜSEYİN GÖÇEK
19:30 Adanaspor - Kardemir Karabükspor : YAŞAR KEMAL UĞURLU
20:00 Gençlerbirliği - Galatasaray: CÜNEYT ÇAKIR
16 Ekim Pazar
13:30 Medipol Başakşehir - Atiker Konyaspor: METE KALKAVAN
13:30 Bursaspor - Osmanlıspor: FIRAT AYDINUS
16:00 Fenerbahçe - Aytemiz Alanyaspor: ALPER ULUSOY
19:00 Trabzonspor - Akhisar Belediyepor: ALİ PALABIYIK
17 Ekim Pazar
19:00 Antalyaspor - Çaykur Rizespor: BÜLENT YILDIRIM 

THY Avrupa Ligi TRT'de

THY Avrupa Ligi ve İstanbul'daki "Dörtlü Final" heyecanı TRT'de yaşanacak.

Süper Lig maç özetleri ve TFF 1.Lig maç yayınlarından sonra bir büyük organizasyon daha TRT ekranlarında... THY Avrupa Ligi (Euroleague) ve İstanbul'daki "Dörtlü Final" heyecanı da bu sezon TRT ekranlarında olacak.
TRT, futboldan sonra basketbolda da atağa geçti. Türk Hava Yolları Avrupa Ligi ve İstanbul'daki 4'lü final heyecanı da, bu sezon TRT ekranlarında yaşanacak.
Avrupa'nın en önemli basketbol organizasyonu olan Euroleague'de haftanın "şifresiz" maçları TRT ekranlarında spor severler ile buluşacak. Avrupa arenasında oynanacak dev maçlar ve "Dörtlü Final" heyecanının adresi TRT ekranları olacak.
Bu sezon Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde 4 temsilcimiz mücadele edecek. Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank Avrupa'da en büyük olabilmek için ter dökecek.
Devlerin mücadelesinde haftanın şifresiz maçları, TRT ekranlarında olacak.

trtspor.com

Menajerlerin gözü Fenerbahçe'de

Menajerler, Hasan Ali Kaldırım ve Van Persie için Manchester'a gidecek.

Menajerlerin gözü Fenerbahçe'nin deplasmanda oynayacağı Manchester United maçında olacak.
Bir çok Avrupa kulübünün yakın takibindeki Hasan Ali Kaldırım ve Çin ekiplerinin gündeminde olan Robin van Persie için gözlemcilerin İngiltere'deki karşılaşmaya çıkarma yapacağı öğrenildi.
Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım ve Hollandalı yıldız Robin van Persie, görücüye çıkıyor. Sarı-lacivertlilerin, UEFA Avrupa Ligi'ndeki kaderini belirleyecek Mahchester United maçı, aynı zamanda menajerler için de önemli...

Celtic'in yakın takibinde olan Hasan Ali Kaldırım için İtalya'dan Torino ile Fransa'dan Nice temsilcilerinin de Old Trafford tribünlerinde olacağı belirtiliyor. Yakın takipte olacak bir başka isim ise Robin van Persie...

Çin'in Hebei takımından Marcelo Pellegrini'nin yardımcısı Ruben Cousillas ile Kulüp CEO'su Qiang Fu, Hollandalı yıldız için İngiltere'de olacak. Daha önce sağlık sorunları nedeniyle Çin'e gidemeyen Robin van Persie'ye, 12 Milyon Avroluk bonservis bedeli belirlendiği kaydedildi.

Öte yandan bir diğer Fenerbahçeli Ozan Tufan, Avrupa futbol şampiyonasında menajerlerin yakın markajındaydı.

İspanyol ve İngiliz kulüplerinin dikkatini çeken genç futbolcu, yaşadığı sakatlıktan dolayı şu an için gözden düşmüş durumda...

Bu arada Fenerbahçe'ye yakın kaynaklar, Robin van Persie'ye iyi bir teklif gelmesi halinde Hollandalı golcünün satılabileceği görüşünde...

10 numara transferi için bütçe arayan sarı-lacivertliler, Persie'yi satıp, devre arasında Hatem Ben Arfa ya da Oscar Romero'yu renklerine bağlamayı hedefliyor.

Milli maçların saatlerinde değişiklik

Türkiye'nin 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Kosova ve Finlandiya ile yapacağı maçların başlama saatleri değiştirildi.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Kosova ve Finlandiya ile yapacağı maçların başlama saatlerinde değişikliğe gidildi.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde kış saati uygulamasının bu seneden itibaren yürürlükten kaldırılacak olması üzerine, UEFA tarafından A Milli Takımımızın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ve Finlandiya ile oynayacağı iç saha maçlarının başlama saatleri değiştirildi." ifadeleri kullanıldı.
UEFA'nın aldığı karara göre, A Milli Takım'ın 12 Kasım'da Antalya Stadı'nda Kosova'yı, 24 Mart 2017'de de Finlandiya'yı konuk edeceği karşılaşmalar, saat 20.00'de başlayacak.

Brcaninovic Galatasaray’da

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, 17 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bosna Hersekli forvet oyuncusu Melisa Brcaninovic'i transfer etti.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, 1999 yılında doğan Bosna Hersekli uzun forvet Melisa Brcaninovic ile üç yıllık anlaşmaya vardı.
19 Şubat 1999 tarihinde Almanya’nın Solingen kentinde doğan 1.92 boyundaki sporcumuz Melisa, son dört sezonunu ülkesi Bosna Hersek’te Jedinstvo’da geçirdi. Burada 30.1 sayı, 8.4 ribaund ortalamaları tutturan Melisa Brcaninovic dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 213-14 sezonunda Jedinstvo formasıyla 12 maç ilk beşte başlayan Melisa 17.8 sayı, 8.3 ribaund ve 2.6 asist ortalamalarıyla oynadı. Bunun yanında, % 29.5 üç sayılık yüzdesi, % 74.5 serbest atış yüzdesi tutturdu.
2014-15 sezonunda da Jedinstvo forması giyen oyuncumuz, 18 karşılaşmada 24.7 sayı ortalaması yakaladı. Bir sonraki sezonda kariyer yılını yaşadı. 30.1 sayı, 8.4 ribaund ve 4.8 asist istatistikleri tutturarak Galatasaray Kadın Basketbol Takımının Başantrenörü Marina Maljkovic’in dikkatini çekti.
Melisa Brcaninovic, 2015 yılında Bosna Basketbol Ligi'nin en iyi oyuncusu seçildi. Bosna Hersek U18 takımıyla Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Melisa Brcaninovic, turnuvada maç başında 24.9 sayı ve 13.1 ribaund ortalaması yakaladı.
Sporcumuza hoş geldin der, sarı-kırmızılı forma altında başarılarla dolu bir sezon dileriz."

Daçka, Kızılyıldız deplasmanında

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımıyla karşılaşacak.

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi'nde ilk maçında 13 Ekim Perşembe günü deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımıyla karşılaşacak.
Sezon öncesi takımın başına başantrenör David Blatt'i getiren ve kadrosunu yenileyen Darüşşafaka Doğuş, Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamayı hedefliyor.
Kızılyıldız MTS ile Darüşşafaka Doğuş arasındaki mücadele, Aleksandar Nikolic Spor Salonu'nda TSİ 22.00'de başlayacak.
Darüşşafaka Doğuş, yarınki maç öncesi formda bir görüntü ortaya koydu. Hazırlık maçlarının tamamını kazanan Darüşşafaka Doğuş, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk karşılaşmasında da TOFAŞ'ı 83-75 mağlup etti.
 

Galatasaray Odeabank, CSKA Moskova'yı konuk ediyor

Galatasaray Odeabank, THY Euroleague'de son şampiyon CSKA Moskova'yı konuk edecek.

2015-2016 ULEB Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague ilk hafta maçında 13 Ekim 2016, Perşembe günü son şampiyon CSKA Moskova ile karşı karşıya geliyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadele saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV3’ten naklen yayınlanacak. Karşılaşmanın hakemleri Juan Carlos Garcia (İspanya) – Matej Boltauzer (Slovenya) – Tomislov Hordov (Hırvatistan) üçlüsü olarak açıklandı.
Bu sezon ilk kez lig formatında oynanacak THY EuroLeague’de 16 takım yer alıyor. Takımların 30’ar maç yapacağı ligde ilk 8'e giren ekipler, Play-off'lara kalacak. Play-off turunda rakiplerine karşı 3 galibiyete ulaşan takımlar, adlarını Final Four’a yazdıracak. Ligde normal sezon maçları 7 Nisan 2017'de sona erecek. Play-off karşılaşmaları, 18 Nisan-2 Mayıs 2017'de yapılacak. Final Four organizasyonu ise İstanbul'un ev sahipliğinde 19-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.
Eurocup şampiyonu olduğu bir sezonluk aradan sonra yeniden THY EuroLeague’e dönen Galatasaray Odeabank, Best Balıkesir karşılaşmasıyla Abdi İpekçi Spor Salonu’nda sezonu açtı. Sarı-Kırmızılılar’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan mücadeleyi Galatasaray Odeabank 81-72 kazandı ve sezona galibiyetle başladı. 27 dakika sahada kalan Kaptan Sinan Güler, Austin Daye ve Alex Tyus 13, Emir Preldzic 11 sayı üretti. Galatasaray Odeabank BSL’de 16 Ekim Pazar günü Tofaş deplasmanına konuk olacak.
Maç öncesi Galatasaray Odeabank’ta notlar:
Bir sezon aranın ardından tekrar EuroLeague’e dönen Sarı-Kırmızılılar, Perşembe günü oynayacağı CSKA Moskova maçı hazırlıklarını tam kadro olarak sürdürdü.
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, tarihinde 4. kez EuroLeague’de mücadele edecek. Toplamda 67 maça çıkan Sarı-Kırmızılılar, bu karşılaşmalardan 26 galibiyet - 41 mağlubiyet aldı.
Galatasaray Odeabank Avrupa Kupası maçlarında son 10 maçtır iç sahada yenilmiyor. 2015-16 sezonunun toplamında ise 12 iç saha maçının 11’ini kazanmasını bildi.
Sinan Güler’in Galatasaray formasıyla 50. EuroLeague maçına çıkmasına yalnızca iki maç kaldı. Sinan ayrıca, Galatasaray formasıyla en çok EuroLeague maçına çıkan oyuncu konumunda (48). Sinan Güler 31 sayı daha bulursa EuroLeague kariyerinde 500 sayı üretmiş olacak. Ayrıca 32 yaşındaki Kaptan, 2 ribaund daha alırsa EuroLeague kariyerinde 200 ribaund çekmiş olacak.
Galatasaray Odeabank’ın Sırp yıldızı Vladimir Micov, 2012-2014 yılları arasında CSKA Moskova forması giydi.
Justin Dentmon 2 asist daha ürettiği takdirde EuroLeague kariyerinde 100. asistini yapmış olacak. Dentmon, EuroLeague’de son yirmi dört maçında en az bir üçlük isabetiyle oynadı.
Alex Tyus 1 blok daha yaptığı takdirde EuroLeague kariyerinde 100. bloğunu yapmış olacak. Tyus, 1.5 blok ortalamasıyla EuroLeague’in tüm zamanlarında dokuzuncu sırasında yer alıyor.
Can Korkmaz, Orhan Hacıyeva ve Russ Smith; CSKA Moskova karşısında süre almaları halinde EuroLeague’de ilk kez forma giymiş olacaklar.
EuroLeague’de 9 yıl oynayan Emir Preldzic, takımımızda en uzun sene EuroLeague’de forma giyen oyuncu konumunda (Sinan Güler 7, Vladimir Micov 5 yıl).
Jon Diebler, son EuroLeague sezonunda Anadolu Efes ile %49.5 üçlük yüzdesiyle oynayarak sezonu dördüncü sırada tamamladı.
Rakip CSKA Moskova:
Rusya’nın Moskova kentinde 1924 yılında kurulan CSKA Moskova, Rusya Ligi ve EuroLeague’de mücadele ediyor. CSKA Moskova, Avrupa’da en başarılı basketbol takımları arasında yer alıyor.
24 kez Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) şampiyonluğu, 22 kez Rusya Ligi şampiyonluğu, 7 kez de EuroLeague şampiyonluğu yaşamıştır. Son EuroLeague şampiyonluğunu ise geçen sezon yaşadı.
CSKA Moskova, geçen sezon EuroLeague’de oynadığı 29 maçta 24 galibiyet aldı. Rus ekibi, 5 mağlubiyetinin 4’ünü deplasman maçlarında aldı.
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, Galatasaray’a karşı 6 maça çıktı. Yunan koç, bu 6 karşılaşmanın 3’ünde galip gelmeyi başarırken, 3 maçı da kaybetti.
Rus ekibinin kadrosunda Viktor Khryapa, Milos Teodosic, Nando De Colo, Aaron Jackson, Kyle Hines Vitaliy Fridzon, Cory Higgins gibi önemli yıldız oyuncular yer alıyor.
Yeni transfer Jeff Ayres, ilk kez EuroLeague’de bir maça çıkacak.
Nando De Colo, geçen sezon EuroLeague’de MVP, Final Four MVP’si ve ‘Alphonso For En Skorer Oyuncu’ ödülünü kazandı. De Colo ayrıca, EuroLeague’in birinci takımına seçildi.
Aralarındaki maçlar:
Galatasaray ve CSKA Moskova tarihlerinde 5 defa karşılaştı (4 EuroLeague, 1 hazırlık maçı).
02.02.2012 | CSKA Moskova 85–70 Galatasaray (EuroLeague Top 16)
09.02.2012 | Galatasaray 68–64 CSKA Moskova (EuroLeague Top 16)
14.02.2014 | Galatasaray 71–74 CSKA Moskova  (EuroLeague Top 16)
04.04.2014 | CSKA Moskova 86–85 Galatasaray (EuroLeague Top 16)
26.09.2015 | CSKA Moskova 63–68 Galatasaray (Hazırlık maçı)
Takım boyları:
Galatasaray Odeabank’ın takım boyu: 1.99 metre
CSKA Moskova’nın takım boyu: 2.00 metre

12 Ekim 2016 Çarşamba

Real Madrid, Olympiakos'u devirdi

Turkish Airlines Euroleague'de sezonun açılış maçında Real Madrid, Olympiakos'u 83-65 yendi.

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonunun açılış maçında İspanyol ekibi Real Madrid konuk ettiği Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 83-65 yendi.
İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barclaycard Center'da oynanan maçta ev sahibi ekip ilk periyodu 24-17 önde tamamladı. Real Madrid, ikinci çeyrekte savunmada bocalayınca fark ikiye indi: 42-40
Üçüncü periyotta hücumda toparlanan Madrid ekibi, Olympiakos karşısında farkı 9'a sayıya çıkardı: 62-53
Son çeyrekte kontrolü eline geçiren Real Madrid, açılış maçından 83-65 galip ayrıldı.
Maçın en skorer ismi Real Madrid adına 22 sayı üreten Sergio Llull olurken, Olympiakos'tan Matt Lojeski ise 14 sayı kaydetti.
Salon: Barclaycard Center
Seyirci: 11723
Hakemler: Luigi Lamonica, Robert Lottermoser, Olegs Latisevs
Real Madrid: Llull 22 sayı 4 asist, Doncic 11 sayı 5 ribaunt, Carroll 10 sayı, Fernandez 7 sayı 7 ribaunt 4 asist, Reyes 6 sayı 5 ribaunt, Ayon 9 sayı 4 ribaunt, Randolph 7 sayı, Hunter 4 sayı 4 ribaunt, Taylor 3 sayı, Thompkins 2 sayı 5 ribaunt, Draper 2 sayı
Olympiakos: Lojeski 14 sayı 4 asist, Spanoulis 12 sayı 5 asist 4 ribaunt, Printezis 11 sayı, Hackett 6 sayı, Agravanis 6 sayı, Birch 6 sayı 10 ribaunt, Papanikolaou 4 sayı, Mantzaris 3 sayı 4 ribaunt, Milutinov 2 sayı, Young 1 sayı
1.Periyot: 24-17
2.Periyot: 18-23 (42-40)
3.Periyot: 20-13 (62-53)
4.Periyot: 21-12 (83-65)

11 Ekim 2016 Salı

Avrupa Ligi'nde rekortmen Real Madrid


İspanya ekibi, 9 kezle kupayı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor.

Basketbolda 2016-2017 sezonu yarın başlayacak THY Avrupa Ligi'nde, İspanya temsilcisi Real Madrid en fazla kupa sevinci yaşayan takım olarak dikkati çekiyor.
Bid dönem Avrupa Şampiyon Kulüpler ya da Kulüpler Avrupa Şampiyonası Kupası isimleriyle oynanan ligde İspanyol ekip, 9 kezle en çok şampiyon olan takım unvanını elinde bulunduruyor.
Real Madrid, ilki 1958 yılında düzenlenen kupada, 1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980 ve 1995 yıllarındaki şampiyonlukların ardından, 2014-2015 sezonunda 20 yıllık kupa hasretine son vererek 9. kez mutlu sona ulaştı.
Son şampiyon CSKA Moskova ikinci sırada
Geçen sezon Berlin'de yapılan Dörtlü Final'de Fenerbahçe'yi uzatma sonunda 101-96 yenerek şampiyonluğa ulaşan Rus temsilcisi CSKA Moskova, 7 şampiyonlukla ikinci sıraya yükseldi.
CSKA Moskova 13 kez final oynadığı Avrupa Ligi'nde, 1961, 1963, 1969, 1971, 2006 ve 2008 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşadı. Rus ekibi, 2015-2016 sezonunda Berlin'de finalde Fenerbahçe'yi yenerek, 7. şampiyonluğunu elde etti.
Maccabi ve Panathinaikos'un altışar şampiyonluğu var
CSKA Moskova'yı altışar şampiyonlukla İsrail'in Maccabi Tel Aviv ve Yunanistan'ın Panathinaikos takımları takip ediyor.
Ligde 15 kez final oynayan Maccabi Tel Aviv, 1977, 1981, 2001, 2004, 2005 ve 2014 yıllarında zirvede yer aldı.
Kupada 7 kez final oynayan Panathinaikos, sadece 2001 yılında Suprolig finalinde İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımına mağlup oldu. Panathinaikos, 1996, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında kupayı müzesine götürdü.
İtalya'nın Varese takımı da 5 kez kupanın sahibi oldu.
2001'de iki kupa düzenlendi
Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ile Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) arasındaki anlaşmazlık nedeniyle, 2000-2001 sezonunda iki ayrı şampiyona düzenlendi.
FIBA'nın Suprolig'i 20 takımla oynanırken, ULEB 24 takımla Avrupa Ligi'ni organize etti.
Suprolig'de Paris'te yapılan Dörtlü Final'in son maçında Panathinaikos'u 81-67 yenen Maccabi Tel Aviv şampiyon olurken, Avrupa Ligi'nde 5 maçlık final serisinde Tau Ceramica'ya 3-2 üstünlük kuran Kinder Bologna mutlu sona ulaştı.
FIBA ve ULEB'in anlaşmasının ardından Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük turnuvası 2002 yılından itibaren Avrupa Ligi adıyla oynanıyor.
1988'de Dörtlü Final sistemine geçildi
Kupada Dörtlü Final sistemine 1988 yılında geçildi. İlk yıllar çift maç üzerinden yapılan finaller, daha sonra tarafsız sahada tek maç olarak 1987 yılına kadar oynandı. 1988 yılında ise Dörtlü Final sistemi başladı.
Kupanın şampiyonları, finalistleri ve sonuçlar
Kupada şampiyonluk yaşayan takımlar, finalistler ve final maçlarının sonuçları şöyle:
Yıl Yer Final Sonuç
1958 Riga/Sofya ASK RİGA-Akademik Sofya 86-81 / 84-71
1959 Riga/Sofya ASK RİGA-Akademik Sofya 79-58 / 69-67
1960 Tiflis/Riga ASK RİGA-Dinamo Tiflis 61-51 / 69-62
1961 Riga/Moskova CSKA MOSKOVA-ASK Riga 61-66 / 87-62
1962 Cenevre DİNAMO TİFLİS-Real Madrid 90-83
1963 Madrid/Moskova CSKA MOSKOVA-Real Madrid 69-86 / 99-80
1964 Brno/Madrid REAL MADRİD-Spartak Brno 99-110 / 84-64
1965 Moskova/Madrid REAL MADRİD-CSKA Moskova 81-88 / 76-62
1966 Bologna SİMMENTHAL MİLANO-Slavia Prag 77-72
1967 Madrid REAL MADRİD-Simmenthal Milano 91-83
1968 Lyon REAL MADRİD-Spartak Brno 98-95
1969 Barcelona CSKA MOSKOVA-Real Madrid 103-99
1970 Saraybosna IGNİS VARESE-CSKA Moskova 79-74
1971 Antwerp CSKA MOSKOVA-Ignis Varese 67-53
1972 Tel Aviv IGNİS VARESE-Jugoplastica Split 70-69
1973 Liege IGNİS VARESE-CSKA Moskova 71-66
1974 Nantes REAL MADRİD-Ignis Varese 84-82
1975 Antwerp IGNİS VARESE-Real Madrid 79-66
1976 Cenevre M. VARESE-Real Madrid 81-74
1977 Belgrad MACCABİ TEL AVİV-M.girgi Varese 78-77
1978 Münih REAL MADRİD-Mobilgirgi Varese 75-67
1979 Grenoble BOSNA SARAJEVO-Emerson Varese 96-93
1980 Berlin REAL MADRİD-Maccabi Tel Aviv 89-85
1981 Strasbourg MACCABİ TEL AVİV-S.Bologna 80-79
1982 Köln SQUİBB CANTU-Maccabi Tel Aviv 86-80
1983 Grenoble FORD CANTU-Billy Milano 69-68
1984 Cenevre BANCO Dİ ROMA-FC Barcelona 79-73
1985 Atina CİBONA ZAGREB-Real Madrid 87-78
1986 Budapeşte CİBONA ZAGREB-Zalgiris Kaunas 94-82
1987 Lozan TRACER MİLANO-Maccabi Tel Aviv 71-69
1988 Gent PHİLİPS MİLANO-Maccabi Tel Aviv 90-84
1989 Münih JUGOPLASTİKA SPLİT-Maccabi Tel Aviv 75-69
1990 Zaragosa JUGOPLASTİKA SPLİT-FC Barcelona 72-67
1991 Paris POP 84 SPLİT-FC Barcelona 70-65
1992 İstanbul PARTİZAN-Joventut Badalona 71-70
1993 Atina CSP LİMOGES-Benetton Treviso 59-55
1994 Tel Aviv JOVENTUT BADALONA-Olympiakos 59-57
1995 Zaragosa REAL MADRİD-Olympiakos 73-61
1996 Paris PANATHİNAİKOS-FC Barcelona 67-66
1997 Roma OLYMPİAKOS-FC Barcelona 73-58
1998 Barcelona KİNDER BOLOGNA-AEK Atina 58-44
1999 Münih ZALGİRİS KAUNAS-Kinder Bologna 82-74
2000 Selanik PANATHİNAİKOS-Maccabi Tel Aviv 73-67
2001 Paris(Suprolig) MACCABİ TEL AVİV-Panathinaikos 81-67
2001 Bologna/Vitoria KİNDER BOLOGNA-Tau Ceramica 65-78,94-73,80-60,79-96,82-74
2002 Bologna PANATHİNAİKOS-Kinder Bologna 89-83
2003 Barcelona FC BARCELONA-Benetton Treviso 76-65
2004 Tel Aviv MACCABİ TEL AVİV-Skipper Bologna 118-74
2005 Moskova MACCABİ TEL AVİV-Tau Ceramica 90-78
2006 Prag CSKA MOSKOVA-Maccabi Tel Aviv 73-69
2007 Atina PANATHİNAİKOS-CSKA Moskova 93-91
2008 Madrid CSKA MOSKOVA-Maccabi Tel Aviv 91-77
2009 Berlin PANATHİNAİKOS-CSKA Moskova 73-71
2010 Paris BARCELONA-Olympiakos 86-68
2011 Barcelona PANATHİNAİKOS-Maccabi Tel Aviv 78-70
2012 İstanbul OLYMPİAKOS-CSKA Moskova 62-61
2013 Londra OLYMPİAKOS-Real Madrid 100-88
2014 Milano MACCABİ ELECTRA-Real Madrid 98-86
2015 Madrid REAL MADRİD-Olympiakos 78-59
2016 Berlin CSKA Moskova-Fenerbahçe 101-96



THY Avrupa Ligi'nde 1. haftanın programı

THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu, Real Madrid-Olympiakos maçıyla başlayacak.

Avrupa basketbolunun kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2016-2017 sezonu, 12 Ekim Çarşamba günü oynanacak Real Madrid-Olympiakos maçıyla başlayacak.
İspanyol ekibi Real Madrid'in Yunan temsilcisi Olympiakos'u ağırlayacağı sezonun ilk maçı, TSİ 22.00'de oynanacak.
Turnuvada Türkiye'yi Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank ve geçen sezon final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe temsil edecek.
Galatasaray Odeabank'ın son şampiyon Rus ekibi CSKA Moskova'yı konuk edeceği 13 Ekim Perşembe günü, Darüşşafaka Doğuş da Sırp temsilcisi Kızılyıldız MTS ile deplasmanda karşılaşacak.
Fenerbahçe'nin Almanya'nın Brose Bamberg takımını ağırlayacağı 14 Ekim Cuma günü ise Anadolu Efes, İspanya'da Baskonia'ya konuk olacak.
THY Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçlarının programı şu şekilde:
12 Ekim Çarşamba:
22.00 Real Madrid (İspanya) - Olympiakos (Yunanistan)
13 Ekim Perşembe:
20.00 Galatasaray Odeabank (Türkiye) - CSKA Moskova (Rusya)
21.00 EA7 Emporio Armani (İtalya) - Maccabi FOX (İsrail)
22.00 Kızılyıldız MTS (Sırbistan) - Darüşşafaka Doğuş (Türkiye)
14 Ekim Cuma:
19.00 Unics Kazan (Rusya) - Barcelona Lassa (İspanya)
20.30 Fenerbahçe (Türkiye) - Brose Bamberg (Almanya)
21.15 Panathinaikos Superfoods (Yunanistan) - Zalgiris (Litvanya)
22.00 Baskonia (İspanya) - Anadolu Efes (Türkiye)
Yeni formatla oynanacak
Bu sezon ilk kez lig formatında oynanacak Avrupa Ligi'nde 16 takım yer alacak.
Takımların otuzar maç yapacağı ligde ilk 8'e giren ekipler, play-off'lara kalacak. Play-off turunda rakiplerine karşı 3 galibiyete ulaşan takımlar, adlarını Dörtlü Final'e yazdıracak. Normal sezon maçlarının 12 Ekim 2016-7 Nisan 2017'de oynanacağı turnuvada, play-off karşılaşmaları 18 Nisan-2 Mayıs 2017'de yapılacak.
Dörtlü Final organizasyonu ise İstanbul'un ev sahipliğinde 19-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.
 

THY Avrupa Ligi heyecanı başlıyor

Basketbol Avrupa kupalarında ön eleme turlarının ardından normal sezon heyecanı bu hafta THY Euroleague maçlarıyla başlayacak.

Erkekler basketbolda Avrupa kupalarında ön eleme turlarının ardından normal sezon heyecanı bu hafta THY Euroleague maçlarıyla başlayacak.

Avrupa basketbolunda FIBA'nın yaptığı değişikliklerinin ardından Türk ekipleri, THY Euroleague dışında FIBA'nın organizasyonlarına katılacak. ULEB Avrupa Kupası'nda bu sezon Türk takımı yer almazken, 10 ekip Avrupa kupalarında mücadele edecek.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Odeabank THY Euroleague'de, Banvit, Beşiktaş Sompo Japan, Muratbey Uşak ve Pınar Karşıyaka ise bu sene ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak.

FIBA Avrupa Kupası'nda ise Türkiye'yi Demir İnşaat Büyükçekmece ile Gaziantep Basketbol temsil edecek.

Erkek basketbolunda ilk sahne alan ekip olan Muratbey Uşak, FIBA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Rumen ekibi Cluj Napoca'yı iki maçta da yenerek adını gruplara yazdırmıştı.

Türk takımları THY Euroleague'de ilk maçlarını 13-14 Ekim'de, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 18-19 Ekim'de ve FIBA Avrupa Kupası'nda ise 19 Ekim'de oynayacak.

8 FİNAL, 3 ŞAMPİYONLUK VAR
Anadolu Efes, 1995-1996'da Koraç Kupası'nda, Beşiktaş 2011-2012'de EuroChallenge Kupası'nda, Galatasaray ise geçen sezon ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Geçen sezon THY Euroleague finaline yükselmeyi başaran Fenerbahçe'nin dışında, Koraç Kupası'nda 1992-1993'te Anadolu Efes, 1996-1997'de TOFAŞ, EuroChallenge Kupası'nda ise 2012-2013'te Pınar Karşıyaka ve 2014-2015'te Trabzonspor kupa şansını finalde kaybetti.

35. TAKIM DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE
Bu sezon Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edecek Demir İnşaat Büyükçekmece, Avrupa'da yer alacak 35. Türk takımı olacak.

Şimdiye kadar 2 bin 675 maça çıkan Türk takımları içinde Anadolu Efes 556 ile en fazla müsabaka oynayan ekip konumunda bulunuyor. Anadolu Efes'i Fenerbahçe (388), Galatasaray (252) ve Beşiktaş (233) izliyor.

İLK HAFTA PROGRAMLARI
Türk takımlarının mücadele edeceği organizasyonlarda ilk hafta oynayacakları maçların programı şöyle:

THY EUROLEAGUE
13 Ekim Perşembe
Galatasaray Odeabank-CSKA Moskova
Kızılıyıldız-Darüşşafaka Doğuş

14 Ekim Cuma
Fenerbahçe-Brose Bamberg
Baskonia-Anadolu Efes

FIBA ŞAMPİYONLAR LİGİ
18 Ekim Salı
Ironi Nahariya-Banvit (A Grubu)
Proximus Spirou-Beşiktaş Sompo Japan (E Grubu)

19 Ekim Çarşamba
CSU Oradea-Pınar Karşıyaka (B Grubu)
Muratbey Uşak-Neptunas (C Grubu)

FIBA AVRUPA KUPASI
19 Ekim Çarşamba
Larna-Gaziantep Basketbol (G Grubu)
Demir İnşaat Büyükçekmece-Sigal (H Grubu)
 

10 Ekim 2016 Pazartesi

8. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 07-11 Ekim 2016


SıraMaç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 İZLANDA-TÜRKİYE 2-0 1 Pazar 21:45
2 FRANSA-BULGARİSTAN 4-1 1 Cuma 21:45
3 HOLLANDA-BELARUS 4-1 1 Cuma 21:45
4 MACARİSTAN-İSVİÇRE 2-3 2 Cuma 21:45
5 AZERBAYCAN-NORVEÇ 1-0 1 Cumartesi 19:00
6 ALMANYA-ÇEK CUMHURİYETİ 3-0 1 Cumartesi 21:45
7 SIRBİSTAN-AVUSTURYA 3-2 1 Pazar 21:45
8 KARADAĞ-KAZAKİSTAN 5-0 1 Cumartesi 19:00
9 POLONYA-DANİMARKA 3-2 1 Cumartesi 21:45
10 İNGİLTERE-MALTA 2-0 1 Cumartesi 19:00
11 SLOVENYA-SLOVAKYA 1-0 1 Cumartesi 21:45
12 MAKEDONYA-İTALYA 2-3 2 Pazar 21:45
13 BELÇİKA-BOSNA HERSEK 4-0 1 Cuma 21:45
14 UKRAYNA-KOSOVA 3-0 1 Pazar 19:00
15 FİNLANDİYA-HIRVATİSTAN 0-1 2 Pazar 19:00
15 Bilen 4414 ADET 119,00 TL
14 Bilen 63639 ADET 2,54 TL
13 Bilen 324560 ADET 0,50 TL
12 Bilen 860287 ADET 0,24 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 07 EKİM 2016 CUMA SAAT : 21.45
Açıklamalar