TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

27 Mart 2021 Cumartesi

Beşiktaş'tan koronavirüs açıklaması

Beşiktaş Kulübü, siyah-beyazlı takımın hentbol takımında bir sporcunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını ve iki karşılaşmanın ileri tarihe ertelendiğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, pozitif bulguya rastlanan oyuncunun tedavi, takip ve izolasyon sürecinin protokoller doğrultusunda başlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Hentbol Federasyonu, bir hentbolcumuzun Kovid-19 pozitif ve diğer hentbolcularımızın temaslı olmaları sebebiyle Beşiktaş Aygaz Takımı'mızın yarın Süleyman Seba Spor Salonu'nda Göztepe ile 31 Mart Çarşamba günü ise İzmir Celal Atik Spor Salonu'nda İzmir Büyükşehir Belediyespor ile oynanması planlanan Süper Lig maçlarını ileri bir tarihe ertelemiştir."

A Milliler, Norveç'i 3 golle geçti

A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçında Norveç'i 3-0 mağlup ederek 2'de 2 yaptı. Ozan Tufan attığı 2 golle maça damga vuran isim oldu.

A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki ikinci maçında Norveç'i 3-0 mağlup etti ve grupta 2'de 2 yaparak liderliğe yükseldi. 

Elemelere 4-2'lik Hollanda galibiyetiyle başlayan Ay-Yıldızlılar, İspanya'nın Malaga kentindeki La Rosaleda Stadyumu'nda oynanan maçta Norveç'i 4 ve 59. dakikalarda Ozan Tufan, 28. dakikada Çağlar Söyüncü'nün attığı gollerle farklı mağlup etmeyi başardı. Maçta 80. dakikada Thorstvedt kırmızı kart görerek Norveç'i 10 kişi bıraktı. 

Oslo'daki Ullevaal Stadı'ndaki oynanması planlanan karşılaşma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı seyahat kısıtlamaları sebebiyle İspanya'nın Malaga kentine alınmıştı.

Dünya Kupası elemelerinde ilk 2 maçında 6 puana ulaşan grup lideri Millîlerimiz, 30 Mart'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Letonya'yı saat 21.45'te ağırlayacak. 

G Grubu'ndaki günün diğer maçlarında Karadağ, Cebelitarık karşısında 4-1 üstünlük sağlarken Hollanda da evinde Letonya önünde 2-0 galip geldi. 

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu

Takımlar O G B M A Y P
1.TÜRKİYE 2 2 0 0 7 2 6
2.KARADAĞ 2 2 0 0 6 2 6
3.HOLLANDA 2 1 0 1 4 4 3
4.NORVEÇ 2 1 0 1 3 3 3
5.CEBELİTARIK 2 0 0 2 1 7 0
6.LETONYA 2 0 0 2 1 4 0

Maçtan Dakikalar:

4. dakikada sol kanattan gelişen A Milli Takım'ın ilk atağında Yusuf Yazıcı'nın ortasında ceza sahası içinde buluştuğu topa güzel vuran Ozan Tufan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

11. dakikada uzun pasla gelişen Norveç atağında topla buluşan Haaland'ın pasında Sörloth topu ağlara gönderse de İspanyol hakem pozisyonun ofsayt olmasından dolayı golü geçersiz saydı.

19. dakikada Norveç'in sağ kanattan atağında Ryerson'un ceza sahası içinde yarattığı tehlikeli pozisyonu savunma önleyerek, topu uzaklaştırdı.

26. dakikada Norveç'in sol kanattan atağında, ilk vuruşunda defanstaki iki futbolcumuzdan dönen topu izleyen Sörloth'un ikinci kez sert vuruşunda top sol direkten döndü.

28. dakikada A Milli Takımı'nın sağ taraftan Yusuf Yazıcı ile kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında çok iyi yükselen Çağlar Söyüncü kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 0-2

30. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunun ardından Norveç ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Ozan Tufan'ın müsait durumda olmasına rağmen kötü vurarak topu auta gönderdi. 

36. dakikada Norveçli futbolcu Elyounoussi'nin iki futbolcumuzu geçerek ceza sahasında vurduğu top sağ direğin yanından dışarı çıktı.

41. dakikada Norveçli futbolcu Haaland'ın sol kanattan geliştirdiği atakta yerden kale önüne ortasında kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu kurtardı.

43. dakikada gelişen kontra atağımızda ceza sahasında rakibini geçen ve kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda kaleci Jarstein son anda müdahale ederek topu kornere gönderdi.

Müsabakanın ilk yarısı A Milli Takım'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Norveç'in atağında Ryerson'un ceza sahası içine ortasında Mert Müldür son anda ayağıyla uzanarak topu kornere gönderdi ve tehlikeli bir pozisyonu önledi. 

56. dakikada Norveçli futbolcu Odegaard'ın sağ kanattan ortasında ceza sahasında Sörloth'un iyi yükselerek kafa vuruşunda top üst direğin üzerinden auta gitti.

59. dakikada sol kanattan gelişen atakta Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde ceza sahası dışından güzel bir vuruşla kaleci Andre Hansen'in solundan uzak köşeye topu gönderen Ozan Tufan, kendisinin ikinci A Milli Takımı'nın üçüncü golünü attı. 

61. dakikada Burak Yılmaz'ın pasında ceza sahası yayında Yusuf Yazıcı'nın yerden sert vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

63. dakikada Norveçli futbolcu Odegaard'ın ara pasında Haaland'ın topu ağlara gönderdiği pozisyon ofsayt olmasından dolayı gol geçersiz sayıldı.

80. dakikada Caner Erkin'e yerden sert müdahalesi sonrasında, oyuna girdikten 13 dakika sonra Kristian Thorstvedt kırmızı kart görüp, Norveç Milli Takımı'nı 10 kişi bıraktı.

Müsabaka, A Milli Takım'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: La Rosaleda (Malaga)

Hakemler: Alejandro Hernandez, Teodoro Sobrino, Raul Cabanero (İspanya)

Norveç: Rune Jarstein (Dk. 46 Andre Hansen), Stian Gregersen, Kristo Ajerffer, Birger Meling, Julian Ryerson (Dk. 67 Jonas Svensson), Patrick Berg, Martin Odegaard, Fredrik Midtsjö (Dk.67 Kristian Thorstdevt), Muhamed Elyounoussi (Dk. 67 Joshua King), Erling Haaland (Dk. 83 Morten Thorsby), Alexander Sörloth

Türkiye: Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan (Dk. 86 Ozan Kabak), Kenan Karaman (Dk. 72 Enes Ünal), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 69 Taylan Antalyalı), Yusuf Yazıcı (Dk. 69 Caner Erkin), Burak Yılmaz (Dk. 86 Halil Akbunar)

Goller: Dk. 4 ve Dk. 59 Ozan Tufan, Dk. 28 Çağlar Söyüncü (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 48 Stian Gergersen, Dk. 67 Alexander Sörloth (Norveç), Dk. 75 Mert Müldür (Türkiye)

Kırmızı kart: Dk. 80 Kristian Thorstdevt (Norveç)

Japonya’nın dünyaya hediyesi: Yuzuru Hanyu

Olimpiyat şampiyonu ve Dünya rekortmeni buz patenci Yuzuru Hanyu, 2021 Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası’nda da izleyicileri büyüledi. Japon sporcunun etkileyici kariyer öyküsünü inceleyelim.

2011 yılında, Japonya’nın Tohoku bölgesinde yaşanan ve büyüklüğü 9,0 olarak ölçülen büyük deprem ve tsunami felaketi, ülkede 15.000’den fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

Yerel saate göre öğlen vakitlerinde gerçekleşen deprem esnasında, o zamanlar 16 yaşında olan Yuzuru Hanyu, merkez üssünün yakınlarındaki Sendai bölgesinde antrenman yapıyordu. Sarsıntının etkisiyle patlayan su boruları pisti sarmak üzereyken genç sporcu, patenlerini güvenlik altına alma fırsatı bulamadan, buzun üstünde koşarak felaketten kurtulmayı başardı.

2014 yılında kazandığı Olimpiyat şampiyonluğunun ardından, Blue Flames’te kaleme aldığı otobiyografisinde Hanyu, depremin kendi üzerinde bıraktığı etkiyi şu sözlerle anlatıyor:

“Ailemle birlikte günlerce acil durum barınağında kaldık. Bu felaket, sahip olduğum değerleri değiştirmeme neden oldu. Hayata farklı gözle bakmaya başladım. Depremde zarar gören, canı yanan Japonya için bir şeyler yapmak zorunda hissettim. Kazandığım şampiyonluğu da ülkeme verilmiş bir ‘hediye’ olarak görüyorum.”

2012 yılında, henüz 18 yaşında bir gençken Japonya kafilesiyle birlikte Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan Hanyu, aldığı bronz madalyayla buz pateni otoritelerini şoke etmişti.

Bir yıl dolmadan Dört Kıta Şampiyonaları’nda ve Grand Prix finallerinde gümüş madalya elde eden genç sporcu, gelecek şampiyonluklarının yolunu açtı. 2013-2014 sezonu, genç sporcunun kariyer zirvesine ulaştığı dönem oldu.

Sezona Finlandia Trophy’de başlayan Hanyu, burada hem kısa programda hem de serbest patenlerde birinci olarak altın madalyaya uzandı. Aynı sezon, Fukuoka’daki Grand Prix finallerine katılan başarılı sporcu, kısa programda elde ettiği 99,84 puanla Dünya rekoru kırarak birinciliği elde etti.

Soçi’de düzenlenen Kış Olimpiyatları’nda da fırtına gibi esen Hanyu, Artistik Patinaj takım yarışmalarında Japonya adına mücadele verdi. Kısa programda 97,98 puan elde ederek yarışmanın bu bölümünü kazanan buz patenci, Japonya takımına 10 puan kazandırdı.

Hanyu, Olimpiyatlarda kendisine ait olan Dünya rekorunu da geliştirmeyi başardı. Bireysel kısa program etkinliğinde 101,45 puana ulaşmayı başaran Japon sporcu, bu alanda 100 puanın üzerine çıkan ilk isim olarak tarihe geçti.

Erkekler Artistik Patinaj yarışmasında da altın madalya elde eden Hanyu, 2006 yılında bunu başaran Arakawa’nın ardından, Japonya’ya bu sporda Olimpiyat altın madalyası kazandıran ikinci isim olmayı başardı.

Hanyu ayrıca, 20 yaşında elde ettiği bu başarıyla, “kendi kategorisinde son 66 yılın en genç Olimpiyat şampiyonu” unvanını da sırtladı.

İlerleyen yıllarda ikinci kez Dünya şampiyonluğu, ikinci kez Olimpiyat şampiyonluğu ve kırdığı yeni Dünya rekorlarıyla bu sporun zirvesinde kalmaya devam eden Yuzuru Hanyu, buz pateninde bir ‘fenomen’ olmaya başladı.

2006 Kış Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Stephane Lambiel, Times’a verdiği demeçte Hanyu’yu, “Artistik patinajda gelmiş geçmiş en eksiksiz atlet” olarak nitelendirmişti.

Hanyu’nun spor dünyasında bıraktığı etki, buz pateni başarılarının oldukça ötesine çıkıyor. Time yazarları, Japon sporcunun yalnızca kadın patencilere atfedilen zariflik ve duygusal dans koreografilerini başarıyla uygulayabilmesi ile cinsiyet sınırlarını aştığını ifade ediyor.

Henüz 26 yaşındaki genç sporcunun dönüşleri, şimdiden ‘ikonik’ bir hal almaya başladı. Büyük oranda esneklik gerektiren hareketleri neredeyse kusursuz uygulayan Japon sporcunun spin’leri, “Hanyu dönüşü” olarak anılıyor.

Yuzuru Hanyu, yeteneklerini 2021 Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası’nda da izleyicilerle buluşturdu. TRT Spor spikeri Zafer Akyol’un, Japon sporcuyu anlatırken kullandığı sözler, Hanyu’nun buz pateni ve spor dünyası için önemini açıklığa kavuşturuyor:

“Japonya’nın dünyaya bir hediyesi... Öyle estetik ki, Japon sporcuların ‘estetik yetersizliği’ düşüncesini tek başına yıkmış vaziyette. Son dönemin en büyük yıldızlarından biri ve harikalar yaratıyor.” 

Kaynak : Alperen Doğan TRT SPOR

Bahreyn'de pole pozisyonu Max Verstappen'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı Bahreyn Grand Prix'sine, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Kuzey Valiliğindeki Sakhir Çölü'nde bulunan 5,4 kilometrelik Uluslararası Bahreyn Pisti'ndeki yarışın sıralama turlarında Verstappen, elde ettiği 1:28.997'lik dereceyle ilk cebin sahibi oldu.

Hollandalı pilotun 0.388 saniye arkasındaki Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton ikinciliği, pisti liderden 0.589 saniye yavaş turlayan Hamilton'ın takım arkadaşı Finlandiyalı Valtteri Bottas ise üçüncülüğü elde etti.

57 turluk yarış, yarın TSİ 18.00'de başlayacak. 


28 MART 2021 PAZAR


18:00 Formula 1 Bahreyn GP formula1lastik Türkmen Sport
18:00Formula 1Bahreyn GPformula1lastik İdman TV

 

Karadağ rahat kazandı

A Milli Futbol Takımımızın G Grubu'ndaki rakiplerinden Karadağ, sahasında Cebelitarık’ı 4-1 mağlup etti.

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ikinci maçında Karadağ, sahasında Cebelitarık’ı konuk etti.

Karadağ, karşılaşmadan 4-1’lik skorla galip ayrıldı.

Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 26’ncı dakikada Beqiraj, 43’üncü dakikada Simic, 52’nci dakikada Tomasevic ve 80’inci dakikada Jovetic kaydetti. Konuk Cebelitarık’ın karşılaşmadaki tek golü ise 30’uncu dakikada penaltıdan Styche’den geldi.

Karadağ, iki maç sonunda topladığı 6 puanın ardından maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Çankaya Üniversitesi seride öne geçti

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında iki Ankara takımının mücadelesinde Çankaya Üniversitesi, OGM Ormanspor'u 71-68 yendi.

Maçın en skorer oyuncusu Çankaya Üniversitesi'nden 28 sayı ile White olurken, OGM Ormanspor'un en fazla sayı üreten oyuncusu ise 21 sayıyla Williams oldu.

Bu sonuçla Çankaya Üniversitesi, seride 1-0 öne geçti. İki takım arasında çeyrek final serisinin diğer maçı, 30 Mart Salı günü oynanacak. 

Salon: M. Sait Zarifoğlu

Hakemler: Altuğ Köselerli, Aydın Karaçam, Seda Esen

OGM Ormanspor: Williams 21, Şerife Alperi Onar 2, Damla Gezgin 14, Nazlı Bircan Gökdemir 8, Walker 16, Nilay Kartaltepe 6, Sinem Ataş 1

Çankaya Üniversitesi: Zellous 14, White 28, Gizem Yavuz 5, Bahar Öztürk 6, Talbert 15, Ecem Kazar 3, Özge Kavurmacıoğlu, Kardelen Gezgin, Udodenko

1. Periyot: 16-13

Devre: 30-40

3. Periyot: 51-55 

UEFA'dan İstanbul'daki dev final için 'seyirci' planı

İngiliz basınında çıkan haberlere göre UEFA, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına en az 9 bin taraftarın alınmasını planlıyor.

Geçtiğimiz sene koronavirüs sebebiyle İstanbul'un ev sahipliğinin ertelendiği Şampiyonlar Ligi'nde, 2021 yılının finali için geri sayım sürüyor. Çeyrek finallere gelinen turnuvada UEFA, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final karşılaşmasına seyirci alınması için çeşitli formüller üzerinde çalışıyor.

Son olarak İngiliz medyasında çıkan haberlere göre UEFA, İstanbul'daki finale en az 9 bin taraftarın gelmesini planlıyor. 29 Mayıs'ta oynanacak final müsabakasında boy gösterecek her iki takım taraftarlarının alınması üzerinde çalışılıyor. Ayrıca, telefonlar üzerinden akıllı bilet uygulamasının da finalde kullanılmasının hesapları yapılıyor.

Eskişehirspor'da koronavirüs vakaları

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da 5 futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Bugün tüm futbolcularımıza, teknik heyet ve A takım personelimize yapılan Covid-19 testleri neticesinde; 5 futbolcu ve 1 destek ekibi personelimizin test sonucunun pozitif olduğu tespit edilmiştir.

Takımımızda hafta içerisinde 1 antrenörümüz ve 1 altyapı oyuncumuzun testinde de pozitif bulguya rastlanmıştı.

Testi pozitif çıkan isimlerin takip, tedavi ve izolasyon süreci başlamış, tesislerimizde önlemler artırılmıştır."

Fenerbahçe Öznur Kablo play-off serisinde 1-0 öne geçti

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Fenerbahçe Öznur Kablo, sahasında Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 85-64 mağlup etti. Sarı-lacivertli takım, seride 1-0 öne geçti

Bu sonuçla sarı-lacivertli takım, seride 1-0 öne geçti. İki takım arasında çeyrek final serisinin diğer maçı, 30 Mart Salı günü Hatay'da oynanacak.

Seride 2 galibiyete ulaşan takım, yarı finale yükselecek.

Salon: Fenerbahçe Metro Enerji

Hakemler: Semih Vural, Benhür İrcel, Sedef Yarıcı

Fenerbahçe Öznur Kablo: Sabally 14, Olcay Çakır Turgut 6, McBride 12, Iagupova 27, Stokes 6, Thomas 4, Sevgi Uzun 4, Tuğçe Canıtez 12, Banu Şimşek, Duygu Özen

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Derin Yaya 6, Özge Yavaş 13, Gizem Başaran 16, Prince 5, Astou Ndour 20, İdil Türk, Elif İlkim Kara, Hilal Ertaş, Gamze Güzel 2, Meryem Alır 2

1. Periyot: 21-17

Devre: 46-26

3. Periyot: 66-51

THY Euroleague'de 31. Haftanın MVP’si Vasilije Micic

Anadolu Efes forması giyen Sırp basketbolcu Vasilije Micic, THY Euroleague'de 31. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, Anadolu Efes'in sahasında Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'u 85-65 yendiği maçta 30 verimlilik puanıyla oynayan Micic, haftanın MVP'si unvanına layık görüldü.

Bu sezon üçüncü kez MVP seçilen Sırp oyun kurucu, mücadeleyi 21 sayı, 7 asist, 4 ribaunt ve 1 top çalmayla tamamlayarak takımının galibiyetinde ön plana çıkmıştı.



Bucks'ın 8 maçlık galibiyet serisine Celtics son verdi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Boston Celtics, Milwaukee Bucks'ı 122-114 mağlup etti.

NBA'e 11 maçla devam edildi. Celtics, son günlerin formda ekibi Bucks'ı 122-114 yenerek rakibinin 8 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.

Jayson Tatum 34 sayı, 6 ribaunt ve 7 asistle takımını galibiyete taşırken, Marcus Smart 23 sayı, 8 ribaunt, Kemba Walker ise 21 sayı, 5 asistlik katkı sağladı.

Bucks'ta Khris Middleton'ın 19 sayı, 4 asist ve Giannis Antetokounmpo'nun 16 sayı, 8 ribauntluk performansları yenilgiyi önleyemedi.



Jazz liderliğini sürdürdü

Utah Jazz, Memphis Grizzlies'i 117-114 yenerek Batı Konferansı liderliğini korudu.

Bu sezonun 33. galibiyetini elde eden Jazz'da Donovan Mitchell 35 sayı, 6 asist, Rudy Gobert 25 sayı, 9 ribauntla oynadı.

Grizzlies'te Ja Morant'ın 32, Dillon Brooks'un ise 22 sayısı kazanmak için yetmedi.



Lakers 4 maç sonra kazandı

Lige sakatlığı bulunan LeBron James'ten yoksun devam eden Los Angeles Lakers, Cedi Osman'ın takımı Cleveland Cavaliers'ı 100-86 yendi.

Dört maç sonra galibiyet elde eden Lakers'ta Montrezl Harrell 24 sayı, 10 ribauntla "double-double" yaparken, Dennis Schröder 17 sayı, 7 asistle oynadı.

Cavaliers'ta Larry Nance 17 sayı, 10 ribaunt, Jarrett Allen 13 sayı, 11 ribauntla çift hanelere ulaştı, Cedi Osman ise 6 asist, 1 ribauntla mücadele etti.



Sonuçlar

Detroit Pistons-Brooklyn Nets: 111-113

Milwaukee Bucks-Boston Celtics: 114-122

Toronto Raptors-Phoenix Suns: 100-104

New Orleans Pelicans-Denver Nuggets: 108-113

Minnesota Timberwolves-Houston Rockets: 107-101

Orlando Magic-Portland Trail Blazers: 105-112

Charlotte Hornets-Miami Heat: 110-105

Dallas Mavericks-Indiana Pacers: 94-109

Utah Jazz-Memphis Grizzlies: 117-114

Golden State Warriors-Atlanta Hawks: 108-124

Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers: 100-86

Şimdi neredeler? Igor Biscan

Uzun yıllar Liverpool'da izlediğimiz Igor Biscan, 2012 yılında futbolu bırakmıştı... 42 yaşındaki Hırvat futbol adamı şimdi nerede, ne yapıyor?

Futbola, dünyaya geldiği Zagreb şehrinde başlayan Igor Biscan, ülkesinde 5 yıl boyunca profesyonel düzeyde top koşturduktan sonra, 2000 yazında İngiliz devi Liverpool'a transfer olmuştu.

5 yıllık Liverpool serüveninde 3 yerel kupa kaldıran ve Avrupa Süper Kupası kazanan Biscan, 2005 yılında, İstanbul'da oynanan unutulmaz final sonrası Milan'a karşı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevincini yaşamıştı.

Bir süre Panathinaikos'ta oynadıktan sonra yeniden Dinamo Zagreb'e dönen Biscan, bu kulüp bünyesi altında toplam 9 lig ve 5 kupa şampiyonluğu yaşadı.

Hırvatistan formasını 17 kez terleten tecrübeli savunmacı, 2012 yılında futbola veda etti.

42 yaşındaki Igor Biscan, şu sıralar Hırvatistan 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın başında, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele veriyor.

Kaynak : TRT SPOR

Olimpiyatlara katılacak resmi yetkili sayısı düşürülecek

Japonya, Temmuz'daki Tokyo Olimpiyatları'na katılacak resmi yetkili sayısını, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yarı yarıya düşürmeyi planlıyor.

Kyodo ajansının haberine göre hükümet, olimpiyatlarla bağlantılı olarak delege, temsilci, yetkili ve basın mensupları gibi Japonya'ya giriş yapacak kişilerin sayısını düşürecek.

Buna göre turnuva kapsamlı Japonya'ya gelecek toplamda 90 bin kişinin 11 bini Olimpiyat, 4 bini Paralimpik sporcu ve 15 bini takım koçu ve oyunculardan oluşacak.

Olimpiyatlarla bağlantılı 30 bin katılımcının dışında kalan ve doğrudan olimpiyatlarla ilişkili olmayan katılımcı sayısının 60 binden 30 bine çekilmesi planlanıyor.

Buna göre uluslararası komite, ulusal ve bölgesel federasyon temsilcileri, basın mensupları ile sponsorların davet ettiği misafirlerden oluşan katılımcıların girişi engellenecek.

Japonya Olimpiyatlar Bakanı Marukawa Tamayo, daha önce düzenlediği basın toplantısında, Tokyo Oyunları'na dahil olacak katılımcı sayısının mümkün olduğunca düşürülmesi gerektiğini söylemişti.

Türkiye ile Norveç 10. randevuda

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçında bu akşam karşılaşacağı Norveç ile tarihte 10. kez rakip olacak. Geride kalan 9 maçtan 4'ünü Türkiye, 3'ünü Norveç kazandı, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Bu müsabakalarda Türkiye'nin 11 golüne, Norveç 15 golle cevap verdi.

Son maçı Türkiye kazandı

Ay-yıldızlı ekip, Norveç ile son maçını 17 Kasım 2007'de Oslo'da oynadı.

2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme mücadelesini Türkiye, Emre Belözoğlu ve Nihat Kahveci'nin golleriyle 2-1 kazandı. Milli takım, bu galibiyetle 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda çok önemli bir galibiyet elde etmişti.

Türkiye-Norveç maçları

Türkiye ile Norveç A milli futbol takımları arasında yapılan maçların sonuçları şöyle: 

     Tarih      Yer        Organizasyon Sonuç
17.11.2007 Oslo Avrupa Şampiyonası Elemeleri  2-1
28.03.2007 Frankfurt Avrupa Şampiyonası Elemeleri  2-2
15.08.2001 Oslo Özel  1-1
23.02.2000 İstanbul Özel  0-2
10.11.1993 İstanbul Dünya Kupası Elemeleri  2-1
28.04.1993 Oslo Dünya Kupası Elemeleri  1-3
29.10.1961 İstanbul Dünya Kupası Elemeleri  2-1
01.06.1961 Oslo Dünya Kupası Elemeleri  1-0
03.08.1936 Berlin Olimpiyat Oyunları  0-4

Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye olarak alınmıştır.


27 MART 2021 CUMARTESİ


20:00Norveç - Türkiye
2022 FIFA Dünya Kupası Grup Eleme Maçı top_futbol TRT 1

 

Şenol Güneş yönetiminde 72. randevu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Norveç ile bu akşam oynanacak 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçıyla ay-yıldızlı ekibin başında 72. karşılaşmasına çıkacak.

Milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş yönetiminde ay-yıldızlı ekip, 51'i resmi, 20'si özel 71 maç oynadı. Milli takım, Güneş ile çıktığı 71 maçta 34 galibiyet, 20 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı.

Türkiye, Güneş yönetiminde 110 gol attı, kalesinde 70 gole engel olamadı.

Güneş yönetiminde 52. resmi maç

A Milli Takım, Norveç karşılaşmasıyla Şenol Güneş yönetiminde 52. resmi maçına çıkacak.

Türkiye, Güneş idaresinde oynadığı 51 resmi maçın 29'unu kazandı, 10'unu yitirdi, 12'sinde ise eşitliği bozamadı.

Bu maçlarda 89 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 45 gol gördü.

Şenol Güneş ile 20 özel maç

A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 20 de özel maç oynadı.

Türkiye, Güneş yönetiminde sahaya çıktığı 20 özel maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı.

A Milli Futbol Takımı'nın, Şenol Güneş yönetiminde yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:  

Tarih  Yer  Organizasyon  Rakip Sonuç
 24.03.2021  İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Hollanda  4-2
 18.11.2020  Budapeşte  UEFA Uluslar Ligi  Macaristan  0-2
 15.11.2020  İstanbul  UEFA Uluslar Ligi  Rusya  3-2
 11.11.2020  İstanbul  Özel  Hırvatistan  3-3
 14.10.2020  İstanbul  UEFA Uluslar Ligi  Sırbistan  2-2
 11.10.2020  Moskova  UEFA Uluslar Ligi  Rusya  1-1
 07.10.2020  Köln  Özel  Almanya  3-3
 06.09.2020   Belgrad  UEFA Uluslar Ligi  Sırbistan  0-0 
 03.09.2020  Sivas  UEFA Uluslar Ligi  Macaristan  0-1 
 17.11.2019  Andorra  Avrupa Şampiyonası Elemeleri   Andorra  2-0 
 14.11.2019  İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İzlanda  0-0
 14.10.2019  Paris  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Fransa  1-1
 11.10.2019  İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri    Arnavutluk  1-0
 10.19.2019  Kişinev  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Moldova  4-0
 07.09.2019  İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Andorra  1-0
 11.06.2019  Reykjavik  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İzlanda  1-2
 08.06.2019  Konya  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Fransa  2-0
 02.06.2019  Antalya  Özel  Özbekistan  2-0
 30.05.2019  Antalya  Özel  Yunanistan  2-1
 25.03.2019  Eskişehir  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Moldova  4-0
 22.03.2019  İşkodra  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Arnavutluk  2-0
 18.02.2004   Adana   Özel  Danimarka  0-1
 19.11.2003   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Letonya  2-2
 15.11.2003   Riga  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Letonya  0-1
 11.10.2003   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İngiltere  0-0
 09.09.2003   Dublin  Özel  İrlanda Cumhuriyeti  2-2
 06.09.2003   Vaduz   Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Liechtenstein   3-0
 20.08.2003   Ankara  Özel  Moldova  2-0
 28.06.2003   St.Etienne   FIFA Konfederasyon Kupası  Kolombiya  2-1
 26.06.2003   Paris  FIFA Konfederasyon Kupası   Fransa  2-3
 23.06.2003   St.Etienne   FIFA Konfederasyon Kupası   Brezilya  2-2
 21.06.2003   Paris  FIFA Konfederasyon Kupası   Kamerun  0-1
 19.06.2003   St.Etienne    FIFA Konfederasyon Kupası   ABD  2-1
 11.06.2003   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Makedonya   3-2
 07.06.2003   Bratislava  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Slovakya  1-0
 30.04.2003   Teplice  Özel  Çekya  0-4
 02.04.2003   Sunderland  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İngiltere  0-2
 12.02.2003    İzmir  Özel  Ukrayna  0-0
 20.11.2002   Pescara   Özel  İtalya  1-1
 16.10.2002   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Liechtenstein   5-0
 12.10.2002   Üsküp  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Makedonya  2-1
 07.09.2002   İstanbul Avrupa Şampiyonası Elemeleri   Slovakya  3-0
 21.08.2002   Trabzon  Özel  Gürcistan   3-0
 29.06.2002   Daegu   Dünya Kupası Finalleri  Güney Kore  3-2
 26.06.2002   Saitama   Dünya Kupası Finalleri   Brezilya  0-1
 22.06.2002   Osaka  Dünya Kupası Finalleri   Senegal  1-0
 18.06.2002   Miyagi   Dünya Kupası Finalleri   Japonya  1-0
 13.06.2002   Seul   Dünya Kupası Finalleri   Çin  3-0
 09.06.2002   Incheon   Dünya Kupası Finalleri   Kosta Rika  1-1
 03.06.2002   Ulsan   Dünya Kupası Finalleri   Brezilya  1-2
 23.05.2002   Hong Kong   Özel  Güney Afrika  0-2
 17.04.2002   Kerkrade   Özel  Şili  2-0
 26.03.2002   Bochum  Özel  Güney Kore  0-0
 12.02.2002   Breda  Özel  Ekvador  0-1
 14.11.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Avusturya   5-0
 10.11.2001   Viyana  Dünya Kupası Elemeleri  Avusturya  1-0
 06.10.2001   Kişinev   Dünya Kupası Elemeleri  Moldova  3-0
 05.09.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  İsveç  1-2
 01.09.2001   Bratislava  Dünya Kupası Elemeleri  Slovakya  1-0
 15.08.2001   Oslo  Özel  Norveç  1-1
 06.06.2001   Bursa  Dünya Kupası Elemeleri  Makedonya  3-3
 02.06.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Azerbaycan  3-0
 25.04.2001   Gaziantep  Özel  Arnavutluk  0-2
 28.03.2001   Üsküp  Dünya Kupası Elemeleri  Makedonya  2-1
 24.03.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Slovakya  1-1
 28.02.2001   Amsterdam  Özel  Hollanda  0-0
 15.11.2000   İstanbul  Özel  Fransa  0-4
 11.10.2000   Bakü   Dünya Kupası Elemeleri  Azerbaycan  1-0
 07.10.2000   Göteborg  Dünya Kupası Elemeleri  İsveç  1-1
 02.09.2000    İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Moldova  2-0
 16.08.2000   Saraybosna  Özel  Bosna Hersek  0-2