TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

19 Ağustos 2023 Cumartesi

Atakaş Hatayspor ve Kasımpaşa puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Atakaş Hatayspor, Mersin'de konuk ettiği Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşma öncesinde Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden Atakaş Hatayspor çalışanları ile futbolcular Christian Atsu ile sportif direktör Taner Savut'un yer aldığı klip gösterildi.

Bu sırada ısınmada olan iki takım futbolcuları çalışmalarını durdurarak klibi izledi. Bu sırada Hatayspor'a ev sahipliği yapan Mersin için stattan "Teşekkürler Mersin" anonsu yapıldı.

Tribünde depremde hayatını kaybeden Christian Atsu ile sportif direktör Taner Savut'un fotoğrafının yer aldığı siyah afiş asıldı.

Hatay ekibi, Mersin için tasarlanan lacivert mavi formayla çıkarken futbolcular, "Unutmayacağız" yazılı pankart taşıdı.

Maç öncesinde depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda da bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

4.17'de oyunun durduğu sırada sahadaki oyuncular ve tribündeki taraftarlar alkışlarla 6 Şubat'ta depremde kaybedenleri andı, bazı taraftarlar sahaya çiçek attı.

6. dakikada ceza sahası dışında sağ kanatta topu önünde bulan Kasımpaşa'dan Neto, bekletmeden uzak mesafeden vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.

18. dakikada sol kanatta Engin Can Aksoy’un pasıyla topla buluşan buluşan Hatayspor'dan Fernandes'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gianniotis'te kaldı.

29. dakikada Engin Can Aksoy’un ortasında ceza sahasında topla buluşan Bertuğ Yıldırım topuyla yaptığı vuruş üstten dışarı çıktı.

32. dakikada Dele- Bashiru'nun pasıyla ceza sahasına giren Görkem Sağlam, 2 rakibini çalımladı, daha sonra savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

36. dakikada Engin Can Aksoy'un sol kanattan altı pas içerisine ortaladığı meşin yuvarlağı kaleci Gianniotis, uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 sona erdi.

48. dakikada Dele-Bashiru'nun ceza sahası içerisine kestiği topa yükselen Bertuğ Yıldırım'ın kafa vuruşu kalecide kaldı.

62. dakikada topla ceza sahasına giren Dele-Bashiru'nun altı pas içerisine çıkardığı meşin yuvarlağı savunma kornere gönderdi.

72. dakikada Bertuğ Yıldırım'ın ceza sahası içerisine çıkardığı topla buluşan Hodzij'in sert vuruşuyla top auta gitti.

90. dakikada Ömer Faruk Beyaz'ın kullandığı korner atışında kaleci Gianniotis, topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

Karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray, Trabzonspor'u Icardi ile yıktı

Trendyol Süper Lig'in 2. haftası dev bir kapışmaya sahne oldu. Trabzonspor'u konuk eden son şampiyon Galatasaray, rakibini Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Rams Park'ta oynanan dev mücadelede ev sahibi Galatasaray, Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin 23. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

90+3'te bir kez daha sahneye çıkan Icardi, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Kalan sürede başka gol olmadı ve son şampiyon Galatasaray, sahadan 2-0 galip ayrıldı ve bu sezonki ilk galibiyetine ulaştı.

Sezonu Mondihome Kayserispor bereberliği ile açan sarı-kırmızılı ekip, puanını 4'e çıkardı.

İlk haftada sahasında Bitexen Antalyaspor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor ise 3 puanda kaldı.

Galatasaray sahasında 18 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de taraftarı önünde yaptığı son 18 karşılaşmada mağlup olmadı. İç sahada son yenilgisini geçen sezonun 2. haftasında 1-0'lık skorla Giresunspor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasında çıktığı 18 mücadelede 16 galibiyet, 2 beraberlik aldı. "Cimbom" sahasındaki son 8 lig maçının 6'sında kalesini gole kapatmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada sağ taraftan gelişen Galatasaray atağında ceza sahası içinde topla buluşan Mertens soldan bindiren Torreira'ya topu çıkardı, sarı-kırmızılı oyuncunun sert şutunda Galatasaraylı oyunculara çarpan top yön değiştirerek auta gitti.

GOL: 23. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Bakasetas'ın atağa çıkarken kaptırdığı topu Kerem tek pasla savunmanın arasından Icardi'nin önüne gönderdi, sarı-kırmızılı futbolcunun vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti: 1-0

25. dakikada Kerem'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Nelsson arka direkte topa kafayla vurdu, kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray 1-0 üstünlükle noktaladı.

65. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Abdulkerim Bardakcı'nın uzun topuna soldan hareketlenen Angelino bekletmeden topu içeri çevirdi, Yunus Akgün altı pas içinde kaleciyle karşı karşıya topa vurdu, Uğurcan gole izin vermedi. Seken topu Mertens tamamladı ancak Trabzonspor savunması meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

85. dakikada Icardi ceza sahası sol aut çizgisinde topu içeri çevirerek Oliveira ile buluşturdu. Oliveira'nın altı pasa gönderdiği topa Bakambu topuğuyla hamle yapsa da istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

85. dakikada Bakambu'nun pasında Icardi ceza sahası içinde topla buluşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı, Arjantinli forvetin vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

88. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Bakasetas'ın kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topu Enis Destan kafa vuruşuyla kaleye gönderdi, Muslera topun kaleye girmesine izin vermedi.

GOL: 90+3. dakikada Galatasaray'ın ikinci golü geldi. Kaan Ayhan'ın soldan uzun ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Icardi kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-0

Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Stat: Rams Park

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Emin Tuğral

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdulkerim Bardakcı, Angelino, Torreira (Dk. 82 Berkan Kutlu), Oliveira (Dk. 89 Kaan Ayhan), Barış Alper Yılmaz (Dk. 63 Yunus Akgün), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 82 Bakambu), Mertens (Dk. 82 Kerem Demirbay), Icardi

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Benkovic, Denswil (Dk. 81 Baniya), Larsen, Eren Elmalı, Kourmpelis (Dk.81 Doğucan Haspolat), Bakasetas, Enis Bardhi, Abdülkadir Ömür (Dk. 72 Enis Destan), Trezeguet (Dk. 51 Teklic), Umut Bozok

Gol: Dk. 23 ve 90+3 Icardi (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 40 Okan Buruk (Kulübede), Dk. 62 Icardi, Dk. 76 Oliveira, Dk. 86 Muslera, Dk. 86 Angelino (Galatasaray), Dk. 65 Kourmpelis, Dk. 69 Enis Bardhi, Dk. 90+6 Eren Elmalı (Trabzonspor)

Galatasaray, Hakim Ziyech'i açıkladı

Galatasaray, Hakim Ziyech ve kulübü Chelsea ile oyuncunun bedelsiz satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı ekip, Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor ile oynadığı maçın devre arasında transfer açıklaması yaptı.

Galatasaray, İngiltere temsilcisi Chelsea'den Faslı futbolcu Hakim Ziyech'in satın alma opsiyonuyla kiralandığını duyurdu.

Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle;

"Profesyonel futbolcu Hakim Ziyech ve kulübü Chelsea Football Club Limited ile oyuncunun bedelsiz satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Futbolcuya ise 2023-2024 sezonundan için net 3.587.500 Euro sezonluk ücret ödenecek olup transferinin gerçekleşmesi durumunda 2024-2025 sezonu için net 2.850.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir. Ayrıca yapılan anlaşma gereği şarta bağlı uzama opsiyonunun gerçekleşmesi halinde futbolcuya 2025-2026 sezonu için net 2.850.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

“Galatasaray’da ben de iz bırakmak istiyorum”

Hakim Ziyech, transferini tamamlayan sözleşmeye imza attıktan sonra Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’a imza attığı için çok gururlu olduğunu belirten Hakim Ziyech, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin en büyük kulübünde oynayacağım için çok gururluyum. Aynı zamanda heyecanlıyım. Galatasaray ile maça çıkmak için sabırsızlanıyorum. Bu kulübün tarihinde, başarılarında olan diğer büyük futbolcular gibi ben de iz bırakmak istiyorum. Uzun bir sezon başladı, bunun tadını çıkaracağız. Başarılı olmak için bütün gücümüzü vereceğiz. Kendime güveniyorum. Takım olarak başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Rize'de kazanan yok

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Corendon Alanyaspor ile golsüz berabere kaldı. Alanya ekibi, karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan mücadelenin 67. dakikasında konuk ekip Corendon Alanyaspor'da Oğuz Aydın, VAR incelemesi sonrası rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart gördü.

Karşılaşmada iki taraf da gol sevinci yaşayamadı ve 90 dakika 0-0'lık bereberlikle sona erdi.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor, 2023-2024 sezonundaki ilk puanını aldı. Corendon Alanyaspor ise puanını 4'e yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada sol taraftan Yusuf Özdemir'in sol kenardan ceza sahası içine uzun taç atışında, savunmanın hatasından yararlanan Eduardo'nun yerden sert şutunda kaleci Gökhan Akkan, topu ayakları ile çelmeyi başardı.

32. dakikada Olavoyin'in sol çapraza yerden pasında, Zeqiri'nin topu kontrol edip ceza sahası içine girdikten sonra plase vuruşunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran, sağ direk dibinde yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

34. dakikada sol taç çizgisinde topla buluşan Halil İbrahim Pehlivan'ın kaleyi görüp uzak mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direk dibinden auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

57. dakikada Olavoyin'in ara pasında hareketlenen Varesanovic'in boş pozisyonda savunma arkasına pasında, Mary ağır davranınca Fidan Aliti son anda topu çevirmeyi başardı.

63. dakikada Mary'nin topuk pasında ceza sahası içerisine giren Zeqiri'nin sert şutunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın çeldiği top kale direğine çarpan top oyun alanına döndü. Mary'nin tamamlamak istediği top Yusuf Özdemir'e çarparak Zeqiri'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın çeldiği meşin yuvarlak, bir kez daha Yusuf Özdemir'in göğsünden sekerek yerdeyken ellerinde kaldı.

90+1. dakikada kazanılan faul atışında, Balkoviç'in sağ çaprazdan şutunda iyi yer tutan kaleci Gökhan akkan, topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

Karşılaşma, golsüz sona erdi.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Yiğit Arslan, Furkan Ürün, Murat Temel

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Anıl Yaşar, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Varesanovic 8Dk.80 Pinchi), Zeqiri, Olawoyin (Dk.90+3 Diouf), Benhur Keser (Dk.80 Sauer), Mary

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Augusto (Dk.81 Hadergjonaj), Furkan Bayır, Fidan Aliti, Yusuf Özdemir, Coelho, Janvier (Dk.68 Leroy Fer), Efecan Karaca, Novais Dk.81 Balkoveç), Eduardo, Anderson (Dk.61 Oğuz Aydın)

Kırmızı kart: Dk. 67 Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 69 Olavoyin, Dk.87 Seyfettin Anıl Yaşar (Çaykur Rizespor) Dk. 40 Yusuf Özdemir, Dk. 45+3 Coelho (Corendon Alanyaspor)

Merih Demiral resmen Al-Ahli'de

Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli, İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcumuz Merih Demiral ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Al-Ahli Kulübü, Merih Demiral transferini X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Transfer duyurusunda görüşlerine yer verilen Merih, "Kaybetmeyi sevmem. Takımımın her zaman zirvede olmasını istiyorum. Taraftarlarımız her stadı adeta bir yanardağa çeviriyor. Takımın ilk maçtaki performansını izledim ve gerçekten etkilendim. Onların önünde oynamak için sabırsızlanıyorum. Savaşmaya hazırım." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe altyapısında yetişen 25 yaşındaki futbolcu, Portekiz'de Alcanenense, Sporting Lizbon, Türkiye'de Alanyaspor ve İtalya'da Juventus forması giydikten sonra Atalanta'ya transfer oldu. İki sezonluk Atalanta kariyerinde 70 maça çıkan Merih, 3 gol kaydetti.

Al-Ahli, daha önce Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı.

Al-Ahli bu transfer için bonservis bedeli olarak Atalanta’ya 20 milyon euro ödeyecek.

İsveç, Dünya üçüncüsü

Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 3'üncüsü, Avustralya'yı 2-0 yenen İsveç oldu.

9. FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki 3'üncülük maçı, Avustralya'nın Brisbane kentiyle aynı adı taşıyan statta oynandı.

Organizasyondaki en iyi derecesini 2003'te final oynayarak elde eden İsveç ile bu turnuvaya kadar son 16 turundan ötesini göremeyen ev sahibi Avustralya karşılaştı.

İsveç, 30. dakikada Rolfo'nun penaltıdan ve 62. dakikada Asllani'nin attığı gollerle mücadeleyi kazanarak 1991, 2011 ve 2019'dan sonra bir kez daha Kadınlar Dünya Kupası'nı 3. sırada tamamladı.

U21 Kadın Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası’nda 2’de 2 Yaptı

21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Meksika’nın ev sahipliğinde düzenlenen U21 Kadınlar Dünya Şampiyonası’ndaki ikinci maçında ABD’yi 3-1 (25-17, 22-25, 25-23, 25-14) mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

D Grubu’nda mücadele eden Milliler, bu sonuçla 2. tura yükselmeyi garantiledi. 21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız grubundaki üçüncü ve son maçında 20 Ağustos Pazar günü saat 05.00’te Küba ile karşılaşacak. Karşılaşma, Volleyball World YouTube kanalından canlı yayınlanacak. Canlı yayın için tıklayınız.

İkinci turda F Grubu’nda yer alacak Milliler, karşılaşmalarını 21-23 Ağustos 2023 tarihlerinde oynayacak.

Millilerimizin maç programı şu şekilde:

18 Ağustos 2023
05.00 Türkiye-Hollanda 3-2 (24-26, 25-18, 25-16, 22-25, 15-13)

19 Ağustos 2023
02.00 Türkiye-ABD 3-1 (25-17, 22-25, 25-23, 25-14)

20 Ağustos 2023
05.00 Türkiye-Küba

Tüm karşılaşmalar, Volleyball World YouTube kanalından canlı yayınlanacak. Canlı yayın için tıklayınız.

21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımızın teknik kadro ile sporcu kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Teknik Kadro
Ecem Türker – Takım Menajeri
Suphi Doğancı – Başantrenör
Gökhan Durmaz – Yardımcı Antrenör
Özer Özger – Yardımcı Antrenör
Halil Reşat Yazıcıoğulları – Yardımcı Antrenör
Semih Demirören – İstatistik Antrenörü
Sıddıka Kutsal Han – Fizyoterapist
Sibel Kahyalıoğlu – Masör
Sema Genç – Psikolog

Sporcu Kadrosu
Pasörler: Özge Arslanalp, Dilay Özdemir
Smaçörler: Ege Melisa Bükmen, Miray Gözübüyük, Nilsu Şen, Eylül Durgun, Beren Yeşilırmak, Selen Köse
Orta Oyuncular: Bengisu Aygün, Berka Buse Özden, Seher Aksoy
Liberolar: Selin Adalı

18 Ağustos 2023 Cuma

Nicolo Zaniolo resmen Aston Villa'da

Galatasaray, İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo'nun İngiltere Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiralandığını açıkladı. Sarı kırmızılılar KAP'a yaptığı açıklamada başarılı oyuncunun 5 milyon euro bedel ile kiralandığını duyurdu.

Galatasaray, 24 yaşındaki İtalyan orta saha oyuncusu Nicolo Zaniolo'yu İngiliz ekiplerinden Aston Villa'ya kiraladığını açıkladı.

Galatasaray Sportif A.Ş., konu ile ilgili KAP'a şu açıklamayı yaptı:

"Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC, şirketimize 5.000.000 Euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 Euro'dur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 Euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır.

Ayrıca, Aston Villa FC ‘ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10'u şirketimize ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Bitexen Antalyaspor 1 puanı 87'de kurtardı

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Bitexen Antalyaspor ile TÜMOSAN Konyaspor 1-1 berabere kaldı.

Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasındaTÜMOSAN Konyaspor'u konuk etti. Mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Bitexen Antalyaspor'un golü 87. dakikada Güray Vural'da gelirken, Konyaspor'un golünü ise 60. dakikada Cikalleshi penaltıdan kaydetti.

Antalyaspor bu beraberlikle bu sezon ilk puanını aldı. Konyaspor ise üst üste ikinci beraberliğini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Fredy'nin pasında kaleyi karşıdan gören bir noktada topla buluşan Bytyqi'nin yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak rakip oyuncuya çarptıktan sonra kalenin yanından kornere gitti.

28. dakikada hızlı gelişen Konyaspor atağında, Yunus Mallı'nın uzun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Michalak'ın sert şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.

36. dakikada Larsson'un ara pasına hareketlenerek kaleci ile karşı karşıya kalan Assombalonga'nın plase vuruşunda top, kaleci Bernardoni'de kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

50. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Moreno'nun plase vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.

57. dakikada Bytyqi'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında hareketlenerek topa yükselen Veysel Sarı'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.

60. dakikada konuk ekip öne geçti. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Cicaldau, rakip savunma oyuncusundan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Şansalan, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Cikalleshi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

87. dakikada Antalyaspor beraberliği yakaladı. Holtmann'ın sağ kanattan ortasına hareketlenen Güray Vural'ın kale önünde bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

Karşılaşma, 1-1 sona erdi.

Stat: Corendon Airlines Park Antalya

Hakemler: Ali Şansalan, Osman Gökhan Bilir, Deniz Cafer Özaral

Bitexen Antalyaspor: Leite, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Fredy (Dk. 75 Erdal Rakip), Kaluzinski, Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 64 Holtmann), Larsson (Dk. 63 Van de Streek), Bytyqi (Dk. 75 Milosevic), Assombalonga

TÜMOSAN Konyaspor: Bernardoni, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün (Dk. 71 Paz), Michalak (Dk. 90+3 Kahraman Demirtaş), Yunus Mallı (Dk. 59 Cicaldau), Moreno (Dk. 71 Muric), Cikalleshi

Goller: Dk. 60 Cikalleshi (Penaltıdan) (TÜMOSAN Konyaspor), Dk. 87 Güray Vural (Bitexen Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 54 Kaluzinski, Dk. 74 Veysel Sarı (Bitexen Antalyaspor), Dk. 86 Ahmet Oğuz, Dk. 90+4 Paz (TÜMOSAN Konyaspor)

İstanbulspor ile Kayserispor yenişemedi

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında İstanbulspor ile Mondihome Kayserispor 1-1 berabere kaldı. 

İstanbulspor, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Mondihome Kayserispor'u konuk etti. Mücadele 1-1 sona erdi.

İstanbulspor'un golü 81. dakikada İbrahim Yılmaz'dan gelirken, Kayserispor'un golünü ise 77. dakikada Mame Thiam kaydetti.

Ligde 2 hafta sonunda iki takımda henüz galibiyetle tanışamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

15. dakikada maçtaki ilk tehlike İstanbulspor kalesinde yaşandı. Ali Karimi, Coly'den kaptığı topla ceza sahasına sağ çaprazdan girip vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

26. dakikada sol kanatta topla buluşan Mame Thiam'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya iyi yükselen Gökhan Sazdağı kafayı vurdu. Kaleci Jensen bu pozisyonda gole izin vermedi.

31. dakikada Thiam'ın pasında Ali Karimi kafayla topu Kemen'in önüne indirdi. Bu futbolcunun ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda, kaleci Jensen topu kornere gönderdi.

36. dakikada Kemen'in sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada Karimi, müsait pozisyondaki Cardoso'yu gördü. Bu futbolcunun penaltı noktası yakınından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

45+1. dakikada Rroca'nın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Kenio sert vurdu. Kaleci Bilal Bayazıt uzanarak topu kornere gönderdi.

Mücadelenin ilk yarısı, golsüz sona erdi.

56. dakikada sağdan kazanılan korner atışında topun başına geçen Cardoso, arka direğe ortaladı. Kolovetsios'un kafa vuruşunda, Mehmet Yeşil topu uzaklaştırdı.

58. dakikada korner atışında topun başına yeniden Cardoso geçti. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği ortada bu kez Ali Karimi kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

74. dakikada İstanbulspor hızlı çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Ndao, soldan atağa destek veren Kenio'ya pasını aktardı. Bu futbolcu ceza yayı üzerinde topu düzeltip şutunu çekti. Meşin yuvarlak az farkla direğin yanından dışarı çıktı.

77. dakikada Mondihome Kayserispor öne geçti. Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta Mane, arka direğe ortaladı. Boşa çıkan kaleci Jensen'in müdahale edemediği topa arka direkte Thiam kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

81. dakikada İstanbulspor beraberliği yakaladı. Vefa Temel'in ara pasında soldan ceza sahası içi son çizgisine inen Ethemi, yerden topu ön direğe kesti. Bu noktaya hareketlenen İbrahim Yılmaz'ın topukla vuruşunda, kaleci Bilal'in bacaklarının arasından kaçırdığı meşin yuvarlak golle sonuçlandı: 1-1.

Mücadele, 1-1 sona erdi.

Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

Hakemler: Sarper Barış Saka, Samet Çavuş, Özgür Ertem

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil, Coly, Vefa Temel, Ndao (Dk. 84 Mendy), Loshaj, Rroca (Dk. 83 Muammer Sarıkaya), Ethemi, İbrahim Yılmaz, Kenio (Dk. 83 Emir Kaan Gültekin)

Mondihome Kayserispor: Bilal Bayazıt, Uzodimma, Kolovetsios, Arif Kocaman, Attamah, Kemen (Dk. 90+2 Ramazan Civelek), Ackah, Cardoso (Dk. 69 Mane), Karimi (Dk. 86 Baran Ali Gezek), Thiam, Gökhan Sazdağı

Goller: Dk. 77 Thiam (Mondihome Kayserispor), Dk. 81 İbrahim Yılmaz (İstanbulspor)

Sarı kart: Dk. 75 Coly (İstanbulspor)

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda Finalistler Belli Oldu

Ülkemizin ev sahipliğinde FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası heyecanı İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaşanıyor.


Turnuva kapsamında belirlenen 8 ülke iki ayrı dört takımlı grupta mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finalde mücadele etmeye hak kazanacak. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan ülke FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak.

C ve D Grubu karşılaşmaları İstanbul’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda gruplar şu şekilde oluştu:

Ev sahibi: Polonya - Estonya

Ev Sahibi: İstanbul - Türkiye

A Grubu

B Grubu

C Grubu

D Grubu

Çekya

Portekiz

TÜRKİYE

Hollanda

Makedonya

Polonya

Ukrayna

Hırvatistan

İsrail

Macaristan

Bulgaristan

Belçika

Estonya

Bosna Hersek

İzlanda

İsveç

Ay-yıldızlılarımız organizasyondaki ilk maçını 12 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’de İzlanda ile oynayacak. A Erkek Milli Takımımız gruptaki ikinci maçında 13 Ağustos Pazar günü saat 20.45’te Bulgaristan ile karşılaşacak. C Grubu'ndaki son maçımız ise 15 Ağustos Salı günü saat 20.00’de Ukrayna ile olacak.

Organizasyonda oynanacak karşılaşmalara bilet almak için  tıklayınız .

12-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası maç programı ile alınan sonuçlar şu şekilde:

 

FIBA Olimpiyat Elemeleri

12 Ağustos Cumartesi

Saat

Salon

Müsabaka

Skor


17.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Ukrayna – Bulgaristan

80-71

20.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Türkiye – İzlanda

99-72

13 Ağustos Pazar

12.30

Sinan Erdem Spor Salonu

Hollanda – İsveç

89-91

15.15

Sinan Erdem Spor Salonu

Hırvatistan – Belçika

86-55

18.00

Sinan Erdem Spor Salonu

İzlanda – Ukrayna

69-82

20.45

Sinan Erdem Spor Salonu

Bulgaristan – Türkiye

66-104

14 Ağustos Pazartesi

17.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Belçika – Hollanda

76-78

20.00

Sinan Erdem Spor Salonu

İsveç – Hırvatistan

67-99

15 Ağustos Salı

17.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Bulgaristan – İzlanda

76-93

20.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Türkiye – Ukrayna

85-72

16 Ağustos Çarşamba

17.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Hollanda – Hırvatistan

81-89

20.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Belçika – İsveç

78-79

18 Ağustos Cuma

17.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Hırvatistan - Ukrayna (Yarı Final)

85-70

20.00

Sinan Erdem Spor Salonu

İsveç - Türkiye (Yarı Final)

84-10

20 Ağustos Pazar

20.00

Sinan Erdem Spor Salonu

Hırvatistan - Türkiye (Final)



12 Dev Adam, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda Finale Yükseldi

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası yarı finalinde İsveç'i 105-84 mağlup ederek finale yükseldi. Türkiye, finalde Hırvatistan ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın birinci periyodunda iki takım da dış atışlarla etkili oldu. Türkiye, Alperen Şengün'ün 12 sayı kaydettiği ilk çeyreği 26-19 önde tamamladı.

İkinci periyotta Clarance ve Barra Njie'nin yönlendirdiği hücumlardan bulduğu basketlerle skor üreten İsveç, 17. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 35-40. Dış atışlardan ve pota altından kaydettiği sayılarla çabuk toparlanan ve farkı tekrar açan A Milli Takım, soyunma odasına 56-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe 10-0'lık seriyle başlayan milli takım, 23. dakikada 24 sayılık fark yakaladı: 42-66. Kalan bölümde Ömer Faruk Yurtseven'in kazandırdığı sayılarla etkili olan ay-yıldızlı ekip, son bölüme 80-57 önde girdi.

Dördüncü ve son periyotta yakaladığı farkın avantajıyla rahat bir oyun sergileyen Türkiye, karşılaşmadan 105-84 galip ayrıldı.

Diğer yarı final maçında ise Hırvatistan, Ukrayna'yı 85-70 mağlup etti. Türkiye ile Hırvatistan'ın karşı karşıya geleceği final, 20 Ağustos Pazar günü oynanacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak müsabaka, saat 20.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti. Bakan Bak, mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile saha kenarından izledi.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Lorenzo Baldini (İtalya), Dariusz Zapolski (Polonya), Carsten Straube (Almanya)

İsveç: Clarance 19, Barra Njie 13, Hook 12, Ramstedt 3, Andersson 15, Lecesne 4, Spires 11, Adsten 2, Fasasi 2, Gehrke 3

Türkiye: Kenan Sipahi 7, Şehmus Hazer 7, Furkan Korkmaz 18, Ömer Faruk Yurtseven 16, Alperen Şengün 16, Onuralp Bitim 6, Ercan Osmani 12, Sertaç Şanlı 9, Okben Ulubay 10, Berk Uğurlu 2, Sadık Emir Kabaca, Yiğitcan Saybir 2

1. Periyot: 19-26

Devre: 42-56

3. Periyot: 57-80

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası’na Galibiyetle Başladı

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız; Belçika, Almanya, İtalya ve Estonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’ndaki ilk maçında İsveç’i 3-0 (25-22, 25-18, 25-13) mağlup etti.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde oynanan mücadeleyi TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç da izledi. Almanya’da yaşayan ve çevre ülkelerden gelen vatandaşlarımızda millilerimizi yalnız bırakmadı.

Avrupa Şampiyonası’na galibiyetle başlayan Millilerimiz, gruptaki ikinci maçında 20 Ağustos 2023 Pazar günü saat 21.00’de Azerbaycan ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.

TÜRKİYE-İSVEÇ: 3-0
SALON:
Castello
HAKEMLER: Blaz Markelj (Slovenya), Benore Visan (Romanya)
TÜRKİYE: Eda, Elif, Ebrar, Zehra, Vargas, Derya, Gizem (L) (Ayça, İlkin)
İSVEÇ: A.Haak, Andersson, I.Haak, A.Lazic, Wasserfaller, Julevik, Brink (L) (Arrestad, R.Lazic, Gustafsson, E.Anderson (L), Hellvig, Nilsson)
SETLER: 25-22, 25-18, 25-13
SÜRE: 1 saat 15 dakika (32′,23′,20′)

Süper Lig'de 3 ve 4. haftanın programı açıklandı

Trendyol Süper Lig'de 3 ve 4. haftada oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 3 ve 4. haftanın programı şu şekilde:

3. Hafta:

25 Ağustos Cuma:

21.00 TÜMOSAN Konyaspor-Gaziantep FK (Konya Büyükşehir Belediye)

26 Ağustos Cumartesi:

19.15 Kasımpaşa-Pendikspor (Recep Tayyip Erdoğan)

19.15 Trabzonspor-Çaykur Rizespor (Papara Park)

21.45 EMS Yapı Sivasspor-Bitexen Antalyaspor (Sivas 4 Eylül)

21.45 İstanbulspor-Galatasaray (Atatürk Olimpiyat)

27 Ağustos Pazar:

19.15 Mondihome Kayserispor-Yılport Samsunspor (RHG Enertürk Enerji)

19.15 VavaCars Fatih Karagümrük-MKE Ankaragücü (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

21.45 Corendon Alanyaspor-Atakaş Hatayspor (Kırbıyık Holding)

21.45 Fenerbahçe-RAMS Başakşehir (Ülker)

28 Ağustos Pazartesi:

21.00 Yukatel Adana Demirspor-Beşiktaş (Yeni Adana)

4. Hafta

1 Eylül Cuma:

21.00 Kasımpaşa-Trabzonspor (Recep Tayyip Erdoğan)

21.00 Çaykur Rizespor-VavaCars Fatih Karagümrük (Çaykur Didi)

2 Eylül Cumartesi:

19.15 Pendikspor-Corendon Alanyaspor (Ümraniye Belediyesi Şehir)

19.15 RAMS Başakşehir-TÜMOSAN Konyaspor (Başakşehir Fatih Terim)

21.45 Bitexen Antalyaspor-Mondihome Kayserispor (Corendon Airlines Park Antalya)

21.45 Gaziantep FK-Galatasaray (Kalyon)

3 Eylül Pazar:

19.15 Yılport Samsunspor-İstanbulspor (Samsun Yeni 19 Mayıs)

19.15 Beşiktaş-EMS Yapı Sivasspor (Beşiktaş Park)

21.45 Atakaş Hatayspor-Yukatel Adana Demirspor (Mersin)

21.45 MKE Ankaragücü-Fenerbahçe (Eryaman)