TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

22 Mayıs 2021 Cumartesi

Luis Suarez: "Barcelona'da beni küçümsediler"

İspanya La Liga'da 11. kez şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid'in Uruguaylı golcüsü Luis Suarez, "Barcelona'da beni küçümsediler. Atletico Madrid kendimi göstermeye devam etmem için bana kapılarını açtı. Bana güvendiler" dedi.

İspanya La Liga'nın 38. ve son haftasında deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Valladolid'i 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid'de Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, günün öne çıkan ismi oldu.

Takımını şampiyonluğa götüren golü atan Suarez, Valladolid maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklama yaparken, göz yaşlarına hakim olamadı.

Geçen yıl Barcelona'dan ayrılarak Atletico Madrid'e transfer olma süreciyle ilgili de konuşan Suarez, "Barcelona'da beni küçümsediler. Atletico Madrid kendimi göstermeye devam etmem için bana kapılarını açtı. Bana güvendiler. Bu sezon benimle birlikte ailem ve dostlarım da acı çekti" diye konuştu.

Öte yandan Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, 34 yaşındaki Suarez'in sözleşmesinin bir yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Atletico Madrid formasıyla bu sezon 38 maça çıkan deneyimli forvet, 21 gol attı, 3 de asist yaptı.

Luis Suarez'in sözleşmesi uzatıldı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Atletico Madrid'de Uruguaylı yıldız Luis Suarez'in sözleşmesinin uzatıldığı açıklandı.

Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, şampiyonluk kutlamaları sırasında taraftarlarına bir müjde de verdi.

Cerezo, 34 yaşındaki Uruguaylı futbolcu Suarez'in sözleşmesinin bir yıl daha uzatıldığını, teknik direktör Diego Simeone'nin de "istediği kadar kalabileceğini" söyledi.

Valladolid karşışında takımını şampiyonluğa götüren golü atan Uruguaylı forvet, Atletico Madrid ile bu sezon 38 maça çıktı. Deneyimli forvet, 21 gol kaydetti, 3 de asist yaptı.

Play-off finalinde İzmir derbisi heyecanı

TFF 1. Lig'de Play-off yarı finalinde rakiplerini eleyen Altay ve Altınordu final oynamaya hak kazandı. TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak final mücadelesi İzmir derbisine sahne olacak.

TFF 1. Lig Play-Off yarı finalinde Altay, İstanbulspor'u 3-2 ve 1-0'lık galibiyetlerle eleyerek adını finale yazdırmıştı. Altay'ın ardından Altınordu'da finale yükselen ikinci takım oldu.

Altınordu, ilk maçta sahasında 1-0 mağlup ettiği Samsunspor'la rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale yükselen taraf oldu. Bu sonuçlarla iki İzmir takımı finalde eşleşmiş oldu. Final mücadelesinin 26 Mayıs Çarşamba günü yapılması beklenirken,  TRT Spor'dan naklen yayınlanacak finalin oynanacağı stadyum henüz belirlenmedi.

Altay 18 yıl, Altınordu 51 yıldır Süper Lig hasreti çekiyor

Son olarak 2002-2003 sezonunda Süper Lig'de yer alan Altay, bu sezondan sonra 18 yıl boyunca Süper Lig'e uzak kalmıştı. Siyah-beyazlılar bu süreç içerisinde bir dönem 3. Lig'e kadar düşmüştü.

Altınordu ise 1969-1970 sezonunda Süper Lig'de oynamıştı. Kırmızı-lacivertliler final mücadelesinde galip gelmesi halinde 51 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselmiş olacak.

Atleticolu futbolcular şampiyonluğu taraftarlarıyla kutladı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Atletico Madrid'de futbolcular, Valladolid deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarıyla birlikte kutlama yaptı.

Valladolid'de stadyum dışında bekleyen taraftarlarının yanına giden bazı futbolcular, pandemiye rağmen sosyal mesafesiz ve maskesiz şampiyonluk kutlaması yaptı.

Taraftarlara sarılarak şampiyonluğu kutlayan futbolcular, yaşanan izdiham sonrasında polisin müdahalesiyle stadyuma geri döndü.

Kutlamaların diğer bir merkezi de Madrid kent merkezindeki Neptün Meydanı oldu.

Atletico Madrid'in her kupa kazandığında kutlama yaptığı yer olan Neptün Meydanı'na akın eden binlerce taraftar, şampiyonluk şarkıları söyledi.

Taraftarların olası taşkınlıklarına karşı polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Atletico Madrid Kulübü de taraftarları kutlamalarda sorumlu hareket etmesi çağrısı yaparak, yarın kent merkezinde arabalarla yapılacak konvoylu kutlamalara katılmaya çağırdı.

Diğer yandan takımını şampiyonluğa götüren golü atan Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, günün öne çıkan ismi oldu.

Suarez göz yaşlarını tutamadı

Valladolid maçının ardından yayıncı kuruluşa konuşan Luis Suarez, göz yaşlarına hakim olamadı.

Geçen yıl Barcelona'dan ayrılarak Atletico Madrid'e transfer olma süreciyle ilgili de konuşan Suarez, "Barcelona'da beni küçümsediler. Atletico Madrid kendimi göstermeye devam etmem için bana kapılarını açtı. Bana güvendiler. Bu sezon benimle birlikte ailem ve dostlarım da acı çekti." diye konuştu.

Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo da 34 yaşındaki Uruguaylı futbolcu Suarez'in sözleşmesinin bir yıl daha uzatıldığını, teknik direktör Diego Simeone'nin de "istediği kadar kalabileceğini" söyledi.

Simeone: "Her şey imkansız gibi gözüküyordu"

Teknik direktör Simeone, basın toplantısında şampiyonluğu şu sözlerle değerlendirdi:

"Atletico Madrid'in şampiyon olduğu bu yıl diğerlerinden farklı. Tüm dünyada, toplumda çok zor bir yıl oldu ve bu zor yıldan Atletico şampiyon çıktı. Koronavirüs, sakatlıklar, taraftarsız stadyumlar, her şey imkansız gibi gözüküyordu. Kulübümüz inanılmaz bir şekilde gelişti, büyüdü. Bu bana şampiyonluktan daha fazla bir sevinç veriyor."

Altay'ın rakibi Altınordu

TFF 1. Lig play-off yarı finalinde Altınordu, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kaldı ve adını finale yazdırdı. Süper Lig bileti için iki İzmir ekibi Altay ile Altınordu karşı karşıya gelecek.

Süper Lig için son bileti hangi takım alacak? Bu sorunun cevabı için gözler TFF 1. Lig play-off turuna çevrildi. 

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve TRT Spor'dan naklen yayınlanan karşılaşmanın sonunda İzmir temsilcisi Altınordu güldü.

Konuk Altınordu, 32. dakikada Metehan Mimaroğlu ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Ev sahibi Samsunspor, 54. dakikada Nadir Çiftçi'nin penaltıdan attığı golle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Yılport Samsunspor, 81. dakikada Yasin Öztekin'le 2-1 öne geçti.

Altınordu'da Enis Destan, 90+7. dakikada attığı golle skoru tayin etti: 2-2. Altınordu, deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kaldı ve ilk maçtaki 1-0'lık galibiyetin avantajıyla play-off turunda finale yükseldi.

TFF 1. Lig play-off finali ise 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Pehlivanlar, Kumluca'da sahne aldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de yapılamayan yağlı güreşlerde sezonun başladığı Antalya'da düzenlenen Kumluca Yağlı Güreşleri'nin 22'ncisinde ilk gün mücadeleleri sona erdi.

Karatepe Stadı'nda Kovid-19 tedbirleri kapsamında seyircisiz gerçekleştirilen güreşlerin ilk günü, çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Müsabakalar öncesi güreşçilere Kovid-19 PCR testi uygulandı.

70'i başpehlivan olmak üzere yaklaşık bin 300 güreşçinin katıldığı organizasyonun ilk gün mücadeleleri yaklaşık 12 saat sürdü.

İlk gün iki tur güreş yapan başpehlivanlardan Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Cengizhan Şimşek, Şaban Yılmaz, Turan Balaban rakiplerini yendi.

Stat ışıkları altında tamamlanan müsabakalar sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Güreşirken sakatlanan bazı pehlivanlara ise hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahalede bulundu, bazı sporcular ambulansla hastaneye götürüldü.

Kumluca Yağlı Güreşleri Pazar günü final mücadeleleriyle sona erecek.

Atletico'nun şampiyonluk yolu

2014 yılında, Simeone önderliğinde uzun yıllardır beklediği şampiyonluğu elde eden Atletico Madrid, 7 yıl sonra bir kez daha aynı başarıya ulaştı. Başkent ekibinin zirve yolculuğuna birlikte göz atalım...

17 Mayıs 2014 günü, Barcelona ile Atletico Madrid, ligin 38. ve son haftasında kozlarını paylaşmak üzere Nou Camp’ta buluştu.

Kader, iki ekibi ligin son haftasında karşı karşıya getirmiş ve mücadele, bir “şampiyonluk maçı”na dönüşmüştü. Barcelona hem sezonun hem de maçın doğal favorisiydi ancak Atletico Madrid, 18 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek istiyordu.

Diego Simeone ve öğrencileri inanılmazı başararak, Şampiyonlar Ligi’nde saf dışı bıraktıkları Barcelona’ya ligde de boyun eğmediler. Atleti taraftarları, günün sonunda 10. kez şampiyonluk sevinciyle uykuya daldı.

O gün, 18 kişilik maç kadrosunda Arda Turan, Jose Ernesto Sosa ve Diego Ribas gibi tanıdık isimler de vardı. İki yıl arayla Şampiyonlar Ligi’nde iki kez final oynayan çekirdek, miadını doldurdu ve doğal olarak dağıldı.

Aradan 7 yıl geçti. Atletico Madrid için pek çok şey değişti. Yeni bir stadyum, yeni bir kadro, yepyeni bir mücadele... Şampiyon kadrodan geriye yalnızca Koke ve o dönem baş aktörlerden olmayan Jose Gimenez ile Saul Niguez kaldı. Bir de Simeone tabii...

Atleti, bu sene de tipik bir “Simeone takımı” görüntüsü çizdi. Sahada her zaman birbirine yakın oynayan, forvetleri de dahil ettiği takım savunmasını güçlü tutan, kimi zaman da pozisyon üretmekte sorun yaşayan bu ekip, tecrübeli antrenörünün liderliğinde, La Liga’nın zirve yarışını önde tamamladı.

Simeone’nin anahtar sözcüğü: Tutarlılık

Arjantinli çalıştırıcı, Atletico’nun başına geldiği günden bu yana aynı futbol kimliğini yansıtıyor. Avrupa Ligi’ni kaldırırken de, şampiyon olurken de, Şampiyonlar Ligi finalleri oynarken de, hatta ‘başarısız’ diye adlandırılabilecek dönemleri yaşarken de Simeone, en iyi bildiği oyun tarzını kullanmaya çalışıyordu.

Maçların bir bölümünde topun arkasına geçen, rakiplerini geride karşılayan ekibin buna çok uygun bir ‘çizgi kalecisi’ var: Oblak.

Simeone’nin, her epik sezonunda olduğu gibi hem çalışkan, hem de bulduğu pozisyonları değerlendirmekte usta bir golcüsü var: Suarez.

Takımda, farklı pozisyonlarda oynayabilen (Llorente gibi) çok yönlü orta sahalar ve yine orta saha karakterli kanat oyuncuları (Lemar gibi) var.

Gerek hücumda, gerek savunmada duran toplara çok önem veren, rakiplerine fiziksel üstünlüğünü hissetirmeyi arzulayan Atleti’nin kadrosunda, 1.80’in üzerinde tam 16 futbolcu var.

Oyuncularda, formasyonlarda, maç planlarında doğal olarak farklılıklar olsa da Simeone, tutarlılığını koruyarak yedi yıl aranın ardından bir kez daha şampiyonluk ipini göğüsledi.

Tabelada birçok oyuncunun imzası gizli

Senelerdir alışkın olduğumuz gibi, Madrid ekibinin skor katkısında dengeli bir dağılım var.

Fileleri en çok sarsan isim, 21 golle Uruguaylı futbol efsanesi Luis Suarez. Kendisine 13 golle Marcos Llorente, 10 golle Joao Felix, 9 golle Angel Correa ve 7 golle Yannick Carrasco destek verdi.

Sezonun esas büyük kazanımı, “şapkadan çıkan tavşanı”  Marcos Llorente oldu... Llorente, geçen yıl kariyer maçını oynadığı Liverpool deplasmanında iki gol atarken, sahada Diego Costa’nın yerini almıştı. Simeone, yıldız oyuncusunu bu sezon orta saha merkezinde neredeyse her rolde kullandığı gibi, kanatlarda ve hatta ‘kanat bek’ olarak da seyrettirdi.

Kağıt üzerinde, çok yönlülüğünü getirisi olarak kaleden uzak kalan pozisyonlara da kaydırılmasına rağmen Llorente, şu ana kadar tam 13 gol attı ve 12 de asist yaptı.

7 yıl önce kazanılan unutulmaz şampiyonlukta bir başka orta saha oyuncusu Raul Garcia tam 23 gole katkı vermiş ve zaman zaman hücumda tıkanan ekibin jokeri olmayı başarmıştı. Llorente, performansıyla küçük bir dejavu yaşattı gibi...

Avrupa’nın “duvarı” Atletico

Avrupa’nın beş büyük liginde, en az gol yiyen takımlar tablosunda Atletico da zirveyi zorladı.

En üst basamakta yer alan Lille, son hafta öncesi kalesinde 22 gol gördü. Fransız ekibinin en yakın takipçisi, 25 golle Simeone'nin öğrencileri oldu.

“Los Colchoneros”, sadece dört maçta kalesinde 2 gol görürken, ligdeki hiçbir rakibinden 3 ve üzeri gol yemedi.

Barça, forvetleriyle Atletico'ya şampiyonluk hediye ediyor

2012-2013 sezonunun sonunda Katalan ekibi, yıldız forveti David Villa ile yollarını ayırmış ve İspanyol golcünün yeni durağı Atletico Madrid olmuştu.

Villa, ligde toplam 18 gole direkt katkı sağlayarak Atleti'nin şampiyonluğunda büyük rol oynamış, Barça ise Neymar eklemesine rağmen rakibinin arkasında kalmıştı.

2020 yazında da benzer bir durum yaşandı. Koeman önderliğinde yola çıkan Barcelona, Luis Suarez'i 7 milyon avro bonservis bedeliyle Atletico Madrid'e sattı.

Uruguaylı golcü, takımın skor yükünü üstlendiği gibi, şampiyonluğu getiren golün altına da imzasını attı.

Gerçek bir kulüp efsanesi: Simeone

Son şampiyonluğunu 1996'da yaşanan Atletico Madrid'de, o kadronun üyelerinden biri Diego Simeone'ydi.

18 yıl boyunca aynı başarının hasretini çeken, Real Madrid ve Barcelona ile arasındaki makas gün geçtikçe açılan Atletico, büyük hasreti 2014 yılında dindirmiş, kupa yine Simeone'nin elinde yükselmişti. Bir farkla, teknik direktör olarak...

Aradan geçen yıllar, Avrupa şampiyonlukları ve finallerinin ardından Arjantinli teknik adam, futbolunun çağ dışı kaldığı ve her ne kadar bu oyunu başarıyla oynatsa da günümüz futbol iklimine yeterli gelmediği eleştirileriyle karşılaşmaya başlamıştı.

Simeone, bu kez 7 yıllık özlemi noktalayarak, en iyi bildiği yöntemle bir kez daha La Liga'yı dize getirmeyi başardı.

150'nin üzerinde maçta formasını giydiği, 500'ten fazla müsabakada antrenörlük yaptığı Atletico ile 9. kupasını kaldıran Simeone, gerçek bir "kulüp efsanesi" olarak tarihteki yerini alıyor.

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR

La Liga'da küme düşenler belli oldu

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) bu sezon küme düşen takımlar son maçların ardından kesinleşti. Huesca, Real Valladolid ve Eibar, gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek. 

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 38. haftasında deplasmanda Real Valladolid'i 2-1 yenen Atletico Madrid, şampiyonluğa ulaştı. 31 puanla 19. sırada kalan Real Valladolid ise La Liga'ya veda etti.

Sahasında Valencia ile golsüz berabere Huesca, puanını 34 çıkararak 18. sırada yer aldı. Ancak bu puan Huesca'nın La Liga'ya tutunmasına yetmedi.

Evinde Barcelona'ya 1-0'lık skorla boyun eğen Eibar, 30 puanla ligi son sırada tamamladı ve 2. Lig'in yolunu tuttu.

Son hafta maçında Athletic Bilbao'yu konuk eden Elche ise sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 36'ya çıkaran Elche, ateş hattının bir basamak üstünde yer alarak, küme düşmekten kurtuldu. 

Kaynak : TRT SPOR

La Liga'da şampiyon Atletico Madrid

İspanya La Liga'nın 38. ve son haftasında deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Valladolid'i 2-1 mağlup eden Atletico Madrid, puanını 86'ya çıkardı ve kupayı 11. kez müzesine götürdü.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (LaLiga) 38. haftasında deplasmanda Real Valladolid'i 2-1 yenen Atletico Madrid, şampiyonluğa ulaştı.

Jose Zorrilla Stadı'nda oynanan ligin son hafta mücadelesine lider giren Atletico Madrid, Real Valladolid'in konuğu oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Real Valladolid, 18. dakikada Oscar Plano'nun golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devrede ataklarını sıklaştıran Atletico Madrid, 57. dakikada Angel Correa ve 67. dakikada Luis Suarez'in ağları sarsmasıyla rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla ligi 86 puanla zirvede tamamlayan Atletico Madrid, 7 yıl aranın ardından şampiyonluğa ulaştı. Madrid ekibi, tarihinin ise 11. şampiyonluğunu elde etti.

Real Madrid ikinci oldu

Zirve yarışını son haftaya kadar sürdüren Real Madrid ise Alfredo di Stefano Stadı'nda ağırladığı Villarreal'i son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 yenmesine rağmen ligi 84 puanla ikinci sırada tamamladı.

Villarreal'in golünü 20. dakikada Yeremi Pino, Real Madrid'in gollerini ise 87. dakikada Karim Benzema ve 90+2. dakikada Luka Modric kaydetti. Deplasmanda Eibar'ı 81. dakikada Antoine Griezmann'ın golüyle 1-0 yenen Barcelona ise 79 puanla ligi üçüncü sırada bitirdi.

Messi 8. kez gol kralı

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, ligi 30 golle tamamlayarak krallık yarışında zirvenin sahibi oldu. Üst üste beşinci, toplamda ise 8. kez gol krallığı yarışında ipi önde göğüsleyen Messi'yi, 23'er golle Villarrealli Gerard Moreno ve Real Madridli Karim Benzema izledi.

Küme düşenler belli oldu

LaLiga'da bu sezon küme düşen takımlar ise son maçların ardından kesinleşti. Ligi son 3 sırada tamamlayan Huesca (34 puan), Real Valladolid (31 puan) ve Eibar (30 puan) gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek.

Kaynak : TRT SPOR

17 yaşında ikinci kupasını kaldırdı

ABD'li 17 yaşındaki tenisçi Coco Gauff, katıldığı Emilia-Romagna Açık turnuvasının finalinde Çinli Wang Qiang'ı 2-0 yenerek kupaya uzandı.

İtalya'nın Parma kentinde düzenlenen turnuvanın tek kadınlar finalinde dünya 48 numarası Qiang ile karşılaşan Gauff, bir saat 14 dakika süren mücadelenin ardından rakibini 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

WTA turnuvalarında ikinci zaferini elde eden henüz 17 yaşındaki Gauff, bu galibiyetiyle dünya sıralamasında 30'unculuktan 25'inciliğe yükselerek Fransa Açık grand-slam turnuvasına seribaşı olarak katılmayı garantiledi.

Teklerde ilk kupasını 2019 yılında Linz Açık turnuvasında henüz 15 yaşındayken elde eden Gauff, tek kadınlarda ilk 100'e giren en genç tenisçi rekorunu da elinde bulunduruyor.

En Seksi Tenis Frikikleri

 

İlk finalist Altay

TFF 1. Lig play-off yarı finalinde Altay, 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında deplasmanda İstanbulspor’u 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Final mücadelesi, 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Süper Lig için son bileti hangi takım alacak? Bu sorunun cevabı için gözler TFF 1. Lig play-off mücadelelerine çevrildi.

Yarı finalin ilk maçında İzmir'de karşı karşıya gelen Altay ile İstanbulspor, bu sefer Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda kozlarını paylaştı.

TRT Spor'dan naklen yayınlanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Konuk Altay, 85. dakikada Deniz Kadah ile 1-0 öne geçti. Maçta başka gol olmadı ve Altay sahadan galip ayrıldı.

İlk maçta da rakibini 3-2 mağlup eden Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı İzmir ekibi Altay, finale yükseldi.

Finalde mücadele edecek diğer ekip Yılport Samsunspor - Altınordu karşılaşması sonrası belli olacak.

TFF 1. Lig play-off finali ise 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Öte yandan İstanbulspor - Altay mücadelesini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy ile Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı tribünden takip etti.

İlk maçta da rakibini 3-2 mağlup eden Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı İzmir ekibi Altay, finale yükseldi.

Finalde mücadele edecek diğer ekip Yılport Samsunspor - Altınordu karşılaşması sonrası belli olacak.

TFF 1. Lig play-off finali ise 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Öte yandan İstanbulspor - Altay mücadelesini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy ile Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı tribünden takip etti.

Tek sezon, 41 gol: Saygı duyulası, çalışkan Robert Lewandowski

Robert Lewandowski, Augsburg maçında attığı golle Gerd Müller'in 1971-72 sezonundaki gol sayısını geçti ve Almanya'da lig tarihinin tek sezonda en çok gol atan futbolcusu oldu... Gelin Lewandowski'nin hikayesine beraber bakalım...

Robert Lewandowski... Bayern Münih'in Bundesliga'nın son haftasında Augsburg'u 5-2 yendiği maçta takımı adına 1 gol kaydetti. Ancak bu golün anlamı çok büyüktü. Bu golle birlikte Lewandowski ligdeki gol sayısını 41'e çıkardı ve Bundesliga tarihinde, tek sezonda en fazla gol atan futbolcu oldu. Bu rekor daha önce 40 golle Gerd Müller'e aitti. Lewa bu başarısıyla Almanya'da futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı...

Lewandowski'nin Polonya'da sporcu bir ailede başlayan ve Almanya'da rekortmen bir yıldıza dönüşen hikayesi oldukça ilginç detaylar barındırıyor. Gelin patlayan yanardağlarının dumanları, ona inanmayan eski takımının pişmanlığı ve babasına duyduğu özlemi ile Lewandowski'nin hikayesine ortak olalım...

Yıl 2010... Blackburn Rovers, Polonya'dan 22 yaşında genç bir forvetle anlaştı. Lech Poznan forması giyen Robert Lewandowski adındaki forvet bir önceki sezonu 21 golle tamamlamış ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Genç Lewa hayalindeki lige gidecekti ama olmadı... Çünkü sadece birkaç gün önce İzlanda'da Eyjafjallajokull yanardağı patlamış ve tüm uçuşlar iptal olmuştu.

Annesi profesyonel voleybolcu, babası milli judocu ve ikinci ligde oynamış bir futbolcu olan Lewandowski'nin aşkı sadece futboldu. Çocukluk yıllarında voleybol ve judonun dışında hentbol oynayıp, jimnastik de yapan Lewandowski en büyük destekçisi olan babasını, 17 yaşındayken kaybetti. Legia II takımı ile oynamaya başlamış ancak henüz profesyonel maça çıkamamıştı. Ne yazık ki babası, oğlunun zirveye çıktığı günleri göremedi...

Legia II ile 1 sezon geçiren Lewa, kulüp tarafından serbest bırakıldı. Legia onun çok zayıf ve güçsüz olduğunu düşünüyor, profesyonel futbolda bir geleceği olduğuna inanmıyordu. 2006 yılında 3. Lig ekibi olan Znicz Pruszkow'a transfer olan Lewandowski kısa sürede yeni takımına uyum sağladı ve ilk sezonunda 15 gol atıp ligi gol kralı olarak tamamladı. Bu performansıyla takımını 2. Lig'e taşımıştı. 2. Lig'de de yeteneklerini sergileyen genç Lewa, 21 gol atıp, bir kez daha krallığın sahibi oldu.

Polonya alt liglerini kasıp kavuran bu performansa kayıtsız kalmayan Lech Poznan, Lewandowski'yi 350 bin Euro'ya transfer etti. İlk sezon 20 gol 12 asist, ikinci sezon 21 gol 8 asist ile oynayan Lewandowski, 2010 yılında Avrupalı scoutların transfer listesinin 1 numarasında yer alıyordu. Bu takımlar arasında öne çıkanlar ise Blackburn Rovers, Borussia Dortmund ve Fenerbahçe'ydi. Blackburn'a volkan patlaması nedeniyle gidemeyen, Lech Poznan'la anlaşan Fenerbahçe ile kişisel şartları nedeniyle el sıkışamayan Lewa'nın yeni adresi Dortmund oldu. O dönem transfer çalışmalarını yürüten Fenerabahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, yıllar sonra Lewandowski için şunları söylemişti:

"Aykut Kocaman ve ekibi tanınmayan genç bir oyuncuyken, Lech Poznan'da oynarken Lewandowski'yi tespit etti. Polonya'daydı. Görüştük. O dönem Dortmund devreye girdi. Kulübü ile anlaştık ama çocuk teşekkür etti ve Almanya'ya gitti. İyi ki gelmemiş..."

Lewandowski, Dortmund'daki ilk senesini genellikle yedek kulübesinde geçirdi. Teknik Direktör Klopp, forvette Lucas Barrios'u kullanıyordu ancak ertesi sezon takım arkadaşının talihsizliği, Lewa için fırsat olmuştu. Paraguay Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da sakatlanan Barrios uzun süre sahalardan uzak kaldı. Bu sakatlıkla beraber artık Dortmund'un birinci forveti Lewandowski'ydi. Bu şansı çok iyi değerlendiren Lewa, 30 gol 12 asistlik performansıyla takımının Bundesliga şampiyonu olmasına en önemli katkıyı sağlayan isimdi.

Dortmund döneminde Klopp'la arasındaki çok yakın bir ilişki vardı. Polonyalının çalışkanlığına hayran olan Klopp, aralarındaki bir hatırayı şöyle anlatıyor:

"Lewandowski'ye 'İdmanda atacağın her 10 gol için sana 50 € vereceğim' demiştim. O da ilk 3 ay 3-4-5-6-7 gol atacak şekilde ilerlemişti. 3 ay sonra ise her idmanda 10'dan fazla gol atmaya başladı. Sonunda ona gidip; 'Bu kadarı fazla artık ödeme yok" demiştim..."

2012/13 sezonu ise Lewandowski için rüya gibi geçti. 10 tanesi Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 36 gol atan Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı ancak kupaya uzanamadı. Ertesi sezon da 28 gol atan Polonyalı golcü Dortmund'la biten sözleşmesini yenilemedi ve takımına hiçbir bonservis bedeli kazandırmadan Bayern Münih'e transfer oldu. Bu davranışı Dortmund taraftarlarınca büyük tepki çeken Lewandowski birçok rekoru alt üst edeceği Bayern'le ilk sezonu hariç sürekli gol krallığı, ilk sezonundan itibaren her yıl da şampiyonluk yaşadı. Bu kararla birçoklarını üzse de kendisi hiçbir zaman pişmanlık duymadı.

Lewandowski'nin sürekli zirvede kalmasını ve rekorları alt üst etmesini sağlayan performansının altında 'çalışkanlığı' yatıyor. 33 yaşındaki futbolcu, "İdmanda şut çektikten ve gol kaçırdıktan sonra; 'Olsun bu sadece bir idmandı' diyemezsiniz. İdmanda yeterince odaklanırsanız maçta işiniz daha kolay olur. İdmanda 20 şans bulur, 20 gol atarsanız maçta da gol atma şansınız yükselir." diyerek çalışmaya verdiği önemi işaret ediyor.

Kaynak: Serkan Akkoyun / TRT SPOR

Fatih Terim'den, Mustafa Cengiz'in açıklamasına ilk cevap

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz'in gerçekleştirdiği basın toplantısına ilişkin saat 19.05'te bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından kaleme aldığı bir mektubu yayımlayan Terim, Cengiz'in açıklamalarından üzüntü duyduğunu belirtti.

Mustafa Cengiz: "Terim ile devam etmeyi düşünmüyorum (Video)

Terim yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'nın, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda düzenlediği talihsiz basın toplantısından milyonlarca Galatasaraylı gibi ben de üzüntü ile haberdar oldum. Artık rutin bir hal alan ve zaman zaman kapalı kapılar ardında küçük gruplar özelinde, zaman zaman ise kamuoyu önünde açık şekilde tarafıma, çalışma arkadaşlarıma ve oyuncularıma yöneltilen ithamlara vereceğim cevapların ne yönde olacağına ilişkin oluşan merakın farkındayım. Ancak mevcut başkan hakkında şu an için yapabileceğim tek şey kendisine acil şifalar dilemek olacaktır. Saygılarımla."

Werder Bremen, 40 yıl sonra küme düştü

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach'a 4-2 yenilerek 2020-2021 sezonunu 17. sırada tamamlayarak 2. Lig'e Lig'e düştü.

Werder Bremen, Bundesliga'nın 34. haftasında Weser Stadı'nda Borussia Mönchengladbach'ı konuk etti.

Konuk ekip, 3. dakikada Lars Stindl, 52.dakikada Marcus Thuram, 58. dakikada Ramy Bensebaini ve 67. dakikada Florian Neuhaus’un attığı gollerle karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

Werder Bremen’in gollerini 80. dakikada Milot Rashica ve 83. dakikada Niclas Füllkurg kaydetti.

Böylelikle 2020-2021 sezonunu 31 puanla 17. sırada tamamlayan Werder Bremen, 41 yıl sonra küme düştü.

Daha önce Schalke 04'ün İkinci Lig'e düşmesi kesinleşmişti.

Köln ise sezonun son maçında Schalke 04'ü 1-0 yenerek ligi 33 puanla 16. sırada tamamladı.

Köln, gelecek sezon da Bundesliga'da mücadele etmek için Bundesliga 2'yi 3. sırada bitiren takım ile "play-out" karşılaşmaları oynayacak.

Robert Lewandowski tarihe geçti

Bundesliga'nın 34. haftasında şampiyon Bayern Münih, sahasında Augsburg'u 5-2 yendi. Karşılaşmada bir gol kaydeden Polonyalı yıldız Robert Lewandowski, 41 gole ulaştı ve Gerd Müller'in bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu kırdı.

Lewandowski, Bayern Münih'in sezonun son maçında sahasında Augsburg'u 5-2 mağlup ettiği karşılaşmanın 90. dakikasında bu sezon 41. golüne imza attı ve 2020-2021 sezonunda gol kralı oldu.

49 yıllık rekoru kırdı

Böylelikle 2014, 2016, 2018, 2019 ve 2020'den sonra 6. kez Bundesliga'da gol krallığına ulaşan 32 yaşındaki futbolcu, aynı zamanda bu sezonda 41 kez fileleri havalandırarak Almanya'nın efsane golcülerinden Gerd Müller'e ait "bir Bundesliga sezonunda en fazla gol atan futbolcu" rekorunu da kırdı.

Müller, 1971-72 sezonunda 40 gol atmıştı.

Monaco'da pole pozisyonu Leclerc'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı Monaco Grand Prix'sine, Ferrari pilotu Charles Leclerc ilk sıradan başlayacak.

Monaco ile aynı adı taşıyan 3 bin 337 metrelik pistte 78 tur üzerinden düzenlenecek yarışın sıralama turları yapıldı.

Charles Leclerc'in sıralama turlarının son saniyelerinde bariyerlere çarpması sonucu kırmızı bayrak sallanarak seans sonlandırıldı. Leclerc böylece, 1.10.346'lık derecesiyle ilk cebin sahibi oldu.

Ferrari ve Leclerc, 27 Ekim 2019'daki Meksika Grand Prix'sinin ardından ilk kez pole pozisyonuna ulaştı.

Red Bull-Honda sürücüsü Max Verstappen, 0.230 saniye geride ikinciliği, Mercedes pilotu Valtteri Bottas ise 0.255 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

Monaco Grand Prix'si yarın TSİ 16.00'da koşulacak.


23 MAYIS 2021 PAZAR


16:00
Formula 1 Monaco GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00Formula 1
Monaco GP formula1lastik İdman TV

Pınar Karşıyaka seriyi eşitledi

ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu 71-80 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

İki takımın da rahat sayı bularak başladığı mücadelede İzmir temsilcisi Tony ve Metecan Birsen'in 7'şer sayılık performansıyla rakibi karşısında üstünlük kurmayı başardı. Pınar Karşıyaka ilk çeyreğin sonlarında ürettiği 10-0'lık seriyle ilk periyotu 23-20 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte üstün oyununu devam ettiren İzmir temsilcisi, pota altından ve üç sayı çizgisinden kaydettiği sayılarla devre arasına 41-37 üstünlükle girdi.

Üçüncü periyoda karşılıklı basketlerle başlayan iki takım da etkili bir performans sergiledi. Fenerbahçe Beko, Tarık Biberoviç ve Guduric'in elinden bulduğu üçlüklerle üstünlük kurdu. Pınar Karşıyaka hücumda etkili performansına sürdürerek üçüncü çeyreği 64-59 galip bitirdi.

Mücadelenin son çeyreğine iyi başlayan ev sahibi üst üste sayılar bulsa da İzmir temsilcisi, rakibine isabetli üç sayılık basketlerle karşılık verdi. Periyotun son dakikaları çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. Mücadelenin son 2 dakikasına 6 sayı farkla önde giren Pınar Karşıyaka mücadeleden 80-71 üstünlükle ayrıldı.

Ev sahibi ekipte Danilo Barthel 15 sayıyla oynarken; konuk takımda Raymar Morgan 21 sayıyla müsabakayı tamamladı.

Fenerbahçe Beko ile Pınar Karşıyaka arasındaki serinin üçüncü maçı 24 Mayıs Pazartesi günü saat 19.30'da Pınar Karşıyaka ev sahipliğinde Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak. Seride 3 galibiyete ulaşacak takım finale çıkacak.

Salon: Ülker Spor Ve Etkinlik Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar, Mehmet Karabilecen, Musa Kazım Çetin

Fenerbahçe Beko: Guduric 12, Melih Mahmutoğlu 3, Barthel 15, Vesely 14, Kenan Sipahi 2, Tarık Biberoviç 10, Quinn 6, Perez 6, Ali Muhammed 3, Berkay Candan

Pınar Karşıyaka: Morgan 21, Kennedy, Taylor 11, Henry 8, M'Baye 17, Metecan Birsen 19, Semih Erden 4, Yunus Emre Sonsırma, Onuralp Bitim, Nusret Yıldırım, Mahir Ağva

1. Periyot: 20-23

Devre: 37-41

3.Periyot: 59-64

Beş faulle çıkanlar: 38.59 Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka), 39.22 Guduric (Fenerbahçe Beko)


Ja Morant, Memphis Grizzlies'i play-off'a taşıdı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-in maçında Golden State Warriors'ı uzatmada 117-112 mağlup eden Memphis Grizzlies, play-off'a yükselen son takım oldu.

Lig konferanslarında play-off'a kalacak son dört takımı belirleyen play-in turnuvası, Golden State Warriors-Memphis Grizzlies mücadelesiyle tamamlandı.

Grizzlies, normal süresi 99-99 tamamlanan karşılaşmayı uzatmada kazanarak Batı Konferansı'nda play-off vizesi alan 8. ekip oldu.

Ja Morant'ın 35 sayı, 6 asist ve 6 ribauntluk performansı ile Dillon Brooks'un 14, Grayson Allen'ın da 12 sayılık katkıları Grizzlies'ı galibiyete taşıdı.

Warriors'ta Stephen Curry'nin 39 sayı, 5 asist, 4 ribaunt ve Andrew Wiggins'in 22 sayı, 10 ribaunt, 2 asistlik performansları kazanmak için yetmedi.

2016-2017 sezonunun ardından ilk kez play-off'a katılma hakkı elde eden Grizzlies, Batı Konferansı'nda normal sezonun lideri Utah Jazz ile eşleşti.



Fenerbahçe'de gündem Vedat Muriqi

Fenerbahçe’nin transferdeki en önemli hedefi santrfor bölgesini güçlendirmek. Samatta, Thiam ve Cisse’den beklediği verimi alamayan sarı lacivertliler farklı seçenekleri değerlendiriyor. Gündemdeki isimlerden biri de Vedat Muriqi.

17,5 milyon euroya Fenerbahçe’den Lazio’ya transfer olan Kosovalı futbolcu, Çizme'de bekleneni veremedi. Oyuncunun tekrar piyasa değerini artırmasını isteyen İtalyan ekibi seçenekleri değerlendiriyor. En olası durum kiralama opsiyonu.

Sarı lacivertli formayla çıktığı 36 maçta 17 gol ve 7 asistlik bir performans gösteren başarılı santrfor da, eski havasını tekrar yakalamak istiyor. Ancak Vedat Muriqi'i kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen başka takımlar da var.

Vedat Muriqi ve menajerinin başta Fenerbahçe olmak üzere birkaç kulüple daha görüşeceği ve kararın bundan sonra netleşeceği öğrenildi.

Kaynak : TRT SPOR

Şimdi neredeler? Nikola Lazetic

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe'nin başarısı için de ter döken 43 yaşındaki Sırbistan milli takımının eski oyuncusu Nikola Lazetic şu anda nerede, ne yapıyor?

1995 yılında Sırbistan'ın köklü ekibi Kızılyıldız'da profesyonel kariyerine başlayan Lazetic, 5 yıl boyunca ülkesinde top oynadıktan sonra 2000 yılının yaz transfer döneminde Fenerbahçe'ye imza attı. Süper Lig'de 2 sezon geçiren ve bir de şampiyonluk yaşayan Lazetic'in Türkiye'den sonraki durağı ise İtalya oldu.

Sırasıyla Como, Chievo, Lazio, Genoa, Siena, Livorno ve Torino formaları giyen Lazetic, 2008 yılında futbola başladığı yer olan Kızılyıldız'a geri döndü. 2 yıl Kızılyıldız forması giydikten sonra bir sezon da FK Vojvodina'da oynayan Lazetic, 2011 yazında aktif kariyerini sonlandırdı.

Futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahalarda çeşitli görevler almaya devam eden Lazetic, şu anda Sırbistan milli takımının altyapı direktörü olarak görev yapıyor.

Kaynak : TRT SPOR

BBC Türkçe Korsan Yayın Sorununu Masaya Yatırdı

BBC Türkçe, geçtiğimiz günlerde korsan yayın ile ilgili bir özel habere imza attı. Mehmet Demirkol, Mustafa Taha ve Digiturk Hukuk Baş Müşaviri Onur Günel’in görüşlerini alan BBC Türkçe, “korsan yayınlar neden önlenemiyor?” sorusuna yanıt aradı.


Türkiye’de ve dünyanın büyük bir bölümünde korsan yayın ciddi bir problem. Türkiye Süper Lig yayıncısı beIN Sports başta olmak üzere birçok kurum da bedava maç izleme sitelerinden şikayetçi.

Geçtiğimiz günlerde BBC Türkçe, “korsan yayın neden önlenemiyor?” sorusuna yanıtlar aradığı bir haber yayımladı. BBC Türkçe Youtube kanalında Mehmet Demirkol, Mustafa Taha ve Digitürk Hukuk Baş Müşaviri Onur Günel’in görüşleri alındı.

Digiturk’un 1 Numaralı Rakibi İllegal Yayıncılar

Digiturk Hukuk Baş Müşaviri Onur Günel, Digiturk’un 1 numaralı rakibinin illegal yayıncılar olduğunu belirtti. Günel’in yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

"Digiturk’un 1 numaralı rakibi aslında illegal yayıncılar. Bu oran Türkiye’de çok yüksek. Özetleyecek olursak 2 kişiden 1’i illegal izliyor diyebiliriz. Aslında yayıncılık açısından çok pozitif bir 5 yıl oldu. Halen çok fazla fırsat olduğunu görüyoruz ama bir yandan da bu maksimum faydaya ulaşmamızı engelleyen bazı faktörler var. Pandeminin getirdiği zorluklar ve Türkiye’deki döviz kuru süreci olumsuz etkiledi. Bununla birlikte illegal yayıncılar daha ciddi ele alınsa istenen noktaya geleceğiz. En az yıllık 500 milyon TL zararımız var. Burada devletin de vergi kaybı bulunuyor."
 

Fiyat konusuna da değinen Günel, aslında kârlı bir yapının olmadığını, önceliklerinin erişilebilirlik olduğunu savundu. Ayrıca ihale rakamlarının tam korunma hesaba katılarak yapıldığını ve korsan yayın oldukça rakamların aşağı düşeceğini belirtti.

Mustafa Taha: "Fiyat Pahalı Eleştirilerine Katılmıyorum"

Görüşü alınan spor yazarlarından biri de Mustafa Taha’ydı. Pay TV’nin Türkiye’de hayata girişinden başlayarak birçok konuya değinen Taha’nın görüşleri şu şekildeydi:

"1990 yılından önce ne yayın anlaşmaları ne de düzenli maç yayınları oluyordu. 1990’dan itibaren Pay TV dediğimiz şifreli veya paralı kanallar dünyada yayıldı. Spor yayıncılığı da bu tarihten itibaren Pay TV’ye kaydı. Türkiye özelinde konuşursak 1996’ya kadar biz Pay TV neydi bilmiyorduk. CINE 5 ile birlikte ihale yapılmaya başlandı. 90’larda para kazanma amaçlı yapılan futbol yayıncılığı günümüzde şirketlerin para kazanmadığı, daha az nasıl zarar edebileceğini düşündüğü bir sektör durumuna geldi. "
Fiyat konusuna da değinen Mustafa Taha şöyle devam etti:

"Fiyat eleştirilerine katılmıyorum. Bu işin maliyetinin aslında çok yüksek olduğunu, yayın kuruluşu için göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını düşünüyorum."
 

Korsan yayınların belli bir oranda azaltılabileceğini dile getiren Mustafa Taha, bu yayınların tamamen engellenemediğini sözlerine ekledi.

Bu Seviyelerde Kaçak Yayın Olmaz

Socrates Dergi’de özel programlara imza atan Mehmet Demirkol da BBC Türkçe ile korsan yayınlarla ilgili görüşlerini paylaştı:

"Bu hep böyleydi. Burada bir problem vardı. Bundan 20 yıl önce bütün bir şehrin, uyduya birisinin basması sonucu bedava izlediğini hatırlıyorum. O dönem statların önünde kaçak forma da satılırdı. Kulüpler, bu konuya ciddi manada eğildiler ama aynı kararlılığı kaçak yayında göstermiyorlar. Etrafımda çok yüksek gelirli insanlar var ama beIN abonesi olmuyorlar."

"İki temel unsuru var futbolun. Oyuncular ve seyirciler. Dolayısıyla bir ürün ortaya koymanız gerekiyor. O ürün de maç. En az değerli olan bizde maç ve bu değeri düşüren de bizzat kulüp yöneticileri. Ürünün sahipleri, ürünün kötü olduğunu söylüyor. Yoğurdum ekşi dersen o yoğurdu kim alır. Buradaki mevzu kalitedir. Oyun, çim, oyuncu ve yayın kalitesi düzeldiği zaman her paraya satarsın."

"İnisiyatif olsa ve ‘mutlaka biz bunu engellemek istiyoruz’ dense bu seviyelerde kaçak yayın olmaz. Ürünün değerini yükselt, iyi denetle, yüksek ceza ver ama asıl önemlisi tüketiciyle üretici arasında bir bağ kur. İnsanlar da ‘tamam 3 liraya bunu alıyorum ama 10 lira verirsem de benim kulübüm kazanacak’ desinler."



Korsan Yayıncıların da Görüşleri Alındı

BBC Türkçe, dosyayı hazırlarken korsan yayıncıların da görüşlerini aldı. Bir korsan yayıncının yaptığı açıklama şu şekildeydi:

"Bizim bu işi yapmamızdaki en büyük motivasyon, yaptığımız işi zevkli hale getirerek yapmamızdır ve insanların bize gösterdiği ilgidir. Birçok platform içeriğinin uygulamamızda olması izleyicilerin bizi tercih etmesindeki en önemli etkendir. beIN Sports daha çok para kazanmak yerine insanlara en uygun fiyata nasıl kesintisiz yayını sunarım derdine düşseydi bu kadar çok insan illegal yayınları tercih etmezdi. Gördüğüm kadarıyla insanlar en çok fiyat yüzünden illegal yayınları tercih ediyorlar. İnternet var olduğu sürece ve tüm dünya buna dur demediği müddetçe illegal yayınlar devam edecektir, çünkü internetin amacı bu. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz tek adres internettir. Kişilerin zararına olmayan bir şey bizce illegal değildir. Bu tamamen insanların tercihine bağlıdır. İster legal izler, ister illegal izler. Buna müdahale etmek bize göre yanlıştır. Yayıncı kuruluşlar daha uygun fiyatlarla insanları kazanmalıdır."



sporekrani.com

21 Mayıs 2021 Cuma

Tokyo 2020 OHAL altında bile düzenlenecek

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı John Coates, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Japonya'da uygulanan olağanüstü hal (OHAL) sürse bile 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenleneceğini söyledi.

Coates, başkanı olduğu Tokyo 2020 Koordinasyon Kurulu'nun, video konferans yoluyla düzenlenen toplantısının ardından açıklama yaptı.

Oyunların tüm katılımcılar ve Japon halkı için güvenli olacağının her zamankinden daha açık hale geldiğini belirten Avustralyalı yönetici, "Organizasyonun OHAL şartlarının devamı halinde düzenlenip düzenlenmeyeceği" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sporcular ve Japon halkının sağlığını ve güvenliğini korumak için uyguladığımız tüm planlar, en kötü senaryo göz önünde bulundurularak yapıldı. Bu nedenle cevabım, kesinlikle evet. Dünya Sağlık Örgütü de dahil aldığımız tüm bilimsel tavsiyeler, belirlediğimiz tedbirlerin, OHAL olsa da olmasa da tatmin edici olduğunu yönünde."

Japonya'daki son ankete göre halkın yüzde 59,7'si, ülke genelinde artış trendini koruyan Kovid-19 vakaları sebebiyle Tokyo Olimpiyatları'nın iptal edilmesi gerektiğine inanıyor.

Kovid-19 salgını yüzünden bir yıl ertelenerek 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerine alınan Tokyo Olimpiyatları'na, yaklaşık 15 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Anadolu Efes seriyi 2-0'a getirdi (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, Beşiktaş Icrypex'i 104-86 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

Üç galibiyete ulaşacak takımın adını finale yazdıracağı serinin üçüncü maçı 23 Mayıs Pazar günü Beşiktaş Icrypex'in ev sahipliğinde Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde oynanacak.

Anadolu Efes, maça etkili başladı. Karşılaşmaya 9-0'lık seriyle giren ev sahibi takım, 5. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 16-2. Beşiktaş Icrypex, çeyreğin ilk bölümünde oyunun iki yönünde de ritmini bulamadı. Tempolu oyununu sürdüren lacivert-beyazlılar, farkı 7. dakikada 17 sayıya (27-10) çıkarsa da uzun oyuncularıyla skor üreten konuk ekip, periyodun bitimine doğru farkı tek hanelere indirdi: 31-23. Anadolu Efes, ilk çeyreği 31-23 önde tamamladı.

Anadolu Efes, ikinci periyotta boyalı alandan ve serbest atışlardan sayılar bularak farkı yeniden açtı. Beşiktaş Icrypex, rakibini savunmada durdurmakta zorluk çekti. Üstün oyununu sürdüren lacivert-beyazlılar, soyunma odasına 16 sayılık avantajla girdi: 60-44.

İkinci yarıya Dunston'ın etkili oyunuyla başlayan Anadolu Efes, 24. dakika biterken farkı 20 sayıya kadar çıkardı: 68-48. Kolay sayılar bulan lacivert-beyazlılar, final periyoduna 77-63 önde gitti.

Son çeyrek düşük tempoda başladı. Anadolu Efes, farkın kapanmasına izin vermedi. Periyodun ortalarında hakem kararlarına alkışla tepki gösteren Beşiktaş Icrypex benchine teknik faul çalınırken üst üste serbest atış çizgisine giden lacivert-beyazlı takım, farkı tekrar 19 sayıya çıkardı: 86-67. Beşiktaş son bölümde Mehmet Yağmur ve Hakan Sayılı ile üst üste sayılar bulsa da Anadolu Efes üstünlüğünü koruyarak karşılaşmayı 104-86 kazandı.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Mehmet Şahin

Anadolu Efes: Micic 11, Larkin 3, Anderson 5, Singleton 18, Sertaç Şanlı 17, Buğrahan Tuncer 13, Dusnton 21, Simon 11, Doğuş Balbay 2, Yiğitcan Saybir, Tolga Geçim 3

Beşiktaş Icrypex: Şehmus Hazer 9, Blackmon 16, Johnson 10, Ercan Osmani 6, Alperen Şengün 15, Furkan Haltalı 6, Berry 3, Egehan Arna 2, Mehmet Yağmur 8, Hakan Sayılı 8, Sadık Emir Kabaca 1, Samet Yiğitoğlu 2

1. Periyot: 31-23

Devre: 60-44

3. Periyot: 77-63

Beş faulle çıkan: 23.21 Ercan Osmani (Beşiktaş Icrypex)

 



Mustafa Cengiz: "Terim ile devam etmeyi düşünmüyorum (Video)

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim ile ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. "Terim'le devam etmeyi düşünmüyorum" diyen Cengiz, deneyimli çalıştırıcıyla aralarında yaşanan sorunlara da değindi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda düzenlediği ve 2 saatten fazla süren basın toplantısında Terim'e yönelik sert ifadeler kullandı.

Cengiz, 1 Haziran'da görev süresinin dolduğuna dikkati çekerek, "Ayın birinde yasal olarak görev sürem doluyor. Medeni kanuna göre zorunlu hallerde durum uzarsa yönetimde bir kişi kalsa bile görev devam ediyor. Kayyum atanmıyor, rahatladık." diye konuştu.

"Sevgili Fatih Terim hocayla devam etmeyi düşünmüyorum"

Teknik direktör Fatih Terim ile devam edip etmeyecekleri sorusunu yanıtlayan Cengiz, "Sevgili Fatih Terim hocayla devam etmeyi düşünmüyorum. Hocayı arıyorum 'hoca şunu dedin mi', 'hayır, sizi kastetmedim' diyor. Haberlerde çıkıyor. Hoca Abdurrahim Albayrak'ı, Yusuf Günay'ı bizi kulübe çağırmış 'bana ileri geri laf etmeyin' demiş. Belki tam tersi oluyor." ifadelerini kullandı.

Terim'in kendileri için "düşman" ifadesini kullandığını belirten Cengiz, "Sevgili Fatih Terim hocamız konuşurken beni buz gibi etti. Arkadaşlarla beraberdik. Yusuf Günay yerinden fırladı. Benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. 'İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar' dedi. 'Bir takım kuruluşlar' deyip sonra doğrudan beni hedef alarak 'düşman' ifadesini kullanıyor. Biz düşmanız. O anda istifa etmeliydi, ona o yakışırdı. Bu işlerin uzatma çabaları, indirim çabalarıyla alakası yok. Tam tersine para istemiyor." şeklinde konuştu.

"Fatih hocadan bunu beklemedik"

Terim'in sezonun son maçından sonra yaptığı açıklamaların üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih hocadan bunu beklemedik. Ben 6 gündür her gün hastanedeyim. Aramızda sinirden uyumayanlar var. Varolasın Fatih hocam. Etkili konuşma yaptın, düşmanlarını duman ediyorsun. Seni yürekten tebrik ediyorum. Başardın. Konuştukların netice veriyor, eserinle övünebilirsin. Kemoterapiye tekrar başladım."

"Ben düşmansam, arkadaşlarım düşmansa o zaman onun bu yönetimle işi yok"

Hastalığı sırasında Terim'in kendisine bir kez olsun "geçmiş olsun" demeye gelmediğine dikkati çeken Mustafa Cengiz, "Oğlumu aradın güzel laflar ettin. 'Onun için oynayacağız' dedin. Onun için 8 kere yenildik. Bir kere gelseydin, vallahi bekledim. Ben düşmansam, arkadaşlarım düşmansa o zaman onun bu yönetimle işi yok. Adam yazıyor 'Fatih Terim büyüktür, Galatasaray kırmızı çizgimiz' diye. Genel kurulun seçtiği yönetim kurulu kim? Sen genel kurula hakaret ediyorsun. Ey Fatih Terim bizi kim seçti, genel kurul... Sen sadece genel kurula havale edebilirsin." diye konuştu.

Terim ile ilgili eleştirilerini sürdüren Cengiz, "Onursal başkan gibi konuşuyor. Bana ayar çekmiyor sadece. Gelecek yönetimlere 'Dikkat edin, parayla gelin. Cebinizde para varsa gelin' diyor. İmkanları varsa gelsinler diyor. 4 adayın 'Sen kimsin bize ayar veriyorsun' demesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Ben burada olduğum sürece sözleşme uzatmam"

Fatih Terim'in önemli hizmetler yaptığını kaydeden Mustafa Cengiz, "Terim ciddi karizma. Kupaların kazanılmasında en büyük etkenlerden biridir ama tek başına değil. Ben burada olduğum sürece sözleşme uzatmam. Ben onun düşmanıymışım. Bir şart var, çıkar özür diler. Yanlış anlaşıldığını söyler o zaman konuşuruz." şeklinde konuştu.

Taraftarlara seslenen Cengiz, "Transfer çalışmalarımız sürüyor. Abdurrahim Bey her gün Florya'da. Hiç problem yok. Taraftar emin olsun, bize güvensin. Galatasaray'ı tutmaya devam etsinler. Beni tutmasınlar. Galatasaray kırmızı çizgimizdir. Bize güvensinler, hata yaptığımız anda bırakırız." değerlendirmesinde bulundu.

"Önümüzdeki seçimler test seçimidir"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın toplantısında yönetime geldikleri dönemden itibaren yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verirken, seçimle ilgili de açıklamalarda bulundu. Aday olmayacağını dile getiren Cengiz, "Doktorlarım ve ailem aday olmama karşı...Kendi yönetimimden birisi aday olursa onu destekleyeceğim" dedi.

Mustafa Cengiz, haziran ayı içinde yapılması beklenen seçimli genel kurulda yönetimde yer alan Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay ve Kaan Kançal'ın aday olması için teklif götürdüğünü ama henüz bunun kabul görmediğini söyledi.

Mevcut koşullarda aday olmayacağını açıkladığını belirten Cengiz, "Benim yönetimimden biri aday olursa onu destekleyeceğim. Aday olmayacağım ama şartlar değişirse onlar da 'hayır olmayacağız' derlerse... Abdurrahim Albayrak'a, Yusuf Günay'a ve Kaan Kançal'a teklif ettim. Üçü de 'hayır' dedi. Teklifim sürüyor, sizlerin önüne atıyorum. Onlar olduğunda ben rahatım. 3,5 senede bir gün Bodrum'a gitmedik." diye konuştu.

Yönetiminde yer alan isimlerin adaylığını isteyen Cengiz, "Seçimin iptal olayı büyük ihtimal. Ciddi kapanma geçiriyoruz. 'Küt diye açtık mı pik tehlikesi var' deniyor." ifadelerini kullandı.

Yapılacak başkanlık seçiminin test seçimi olacağını vurgulayan Cengiz, şunları söyledi:

"Beni Galatasaray başkanlığına getiren tepki seçimidir. Geçmiş başkana şiddetli tepki vardı. Kurulun yarısı beni tanımıyordu. Tepki oylarıyla seçimi kazandım. Şimdiki seçim bir tercih seçimi olmayacak. Galatasaray kendi kendini test edecek. Vefakar mı, aidiyet var mı takdir eder mi, nankör müdür, teşekkür mü eder; Galatasaray kendi kendini test edecek."

Gece hastanede tedavi gördüğünü anlatan Cengiz, "Gece hastanede yattım, enerji versin diye vitamin yüklediler. 6 gündür baş ağrısı çekiyorum." şeklinde konuştu.

"İkinci defa kendi rekorumuzu egale ettik. Birinciyle aynı puanla bitirdik"

Süper Lig'in 2020-2021 sezonunda şampiyonluğa ulaşamadıklarını kaydeden Cengiz, "Bir golle kaybettik. Komedi bir şey oldu. İkinci defa kendi rekorumuzu egale ettik. Birinciyle aynı puanla bitirdik, gol averajıyla kaybettik." değerlendirmesinde bulundu.



Riquna Williams resmen Galatasaray'da

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Riquna Williams ile bir yıllık sözleşme imzaladı. 

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz profesyonel basketbolcu Riquna Willias ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

28 Mayıs 1990 doğumlu Birleşik Amerikalı oyuncu guard pozisyonunda forma giyiyor.

Miami Üniversitesi'nde geçirdiği kolej kariyerinin ardından 2012 WNBA Draft'ında ikinci tur 17. sıradan Tulsa Shock tarafından seçildi. Ligdeki ilk yılında Yılın Çaylak Takımı'na seçildi. 2013 yılında WNBA'de bir maçta atılan en yüksek skor rekorunu 51 sayıyla kırdı. Aynı sezon WNBA'de Yılın Altıncı Oyuncusu seçildi.     2015 yılında ülkemize ilk kez gelen Riquna Williams Adana ASKİ forması giydi. 2017-18 sezonunda EuroCup Women finalinde Reyer Venezia forması giyerken finali Galatasaray'a kaybetti. 2018-19 sezonunda Hatay BB'de, bir sonraki sezon ise Elazığ İl Özel İdare'de oynadı. Geçtiğimiz sezonu yine ligimizde geçiren tecrübeli skorer OGM Ormanspor formasıyla ligde 26 maça çıkarken 18.7 sayı, 6 ribaund, 3.8 asist, 1.8 top çalma istatistikleri yakaladı. Williams WNBA'de son olarak Las Vegas Aces forması giydi.

Riquna Williams'a hoş geldin der, formamız altında başarılı bir sezon geçirmesini temenni ederiz."

 

Sasa Planinasec resmen Galatasaray’da

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, Slovenyalı milli orta oyuncu Sasa Planinsec'i transfer etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımımız, Slovenyalı milli orta oyuncu Sasa Planinšec ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

1995 doğumlu, 1.85 cm boyundaki orta oyuncu, 2019-2020 sezonunda Sultanlar Ligi ekiplerinden Aydın Büyükşehir Belediyespor’da forma giymişti. 

Çin'in Zhejiang, Dresdner SC ve Nova KBM Branik takımlarında da forma giyen başarılı oyuncu, önümüzdeki sezon Galatasaray forması ile mücadele edecek.

Sasa Planinšec’e hoş geldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılı bir yıl dileriz."

 

21-22-23-24 Mayıs 2021 TV'de Spor Ekranı


21 MAYIS 2021 CUMA


19:00 LEN Avrupa 
Su Sporları Şampiyonası
TRT Spor Yıldız
20:15
Kanada - Letonya
Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası buzhokeyi10x10 Tivibu Spor

22 MAYIS 2021 CUMARTESİ


10:30
Avrupa Karate Şampiyonası
Hırvatistan

TRT Spor
11:00 Ritmik Jimnastik
Dünya Kupası
İdman TV
13:00
Avrupa Karate Şampiyonası
Hırvatistan

TRT Spor
13:00 Formula 1
Monaco GP Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
13:30 WSBK Yarışları


TRT Spor Yıldız
13:50 Ritmik Jimnastik
Dünya Kupası
İdman TV
14:30 Brentford - Bournemouth İngiltere Championship top_futbol Türkmen Sport
14:50 WSBK Yarışları


TRT Spor Yıldız
15:00 Fenerbahçe Beko - Pınar Karşıyaka
ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final 2. Maç 
top_basket TRT Spor
16:00 Formula 1
Monaco GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV
16:05 WSBK Yarışları


TRT Spor Yıldız
16:30 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Bundesliga top_futbol A Spor
16:30
Bayern Münih - Augsburg Bundesliga top_futbol Türkmen Sport
17:00
Avrupa Karate Şampiyonası
Hırvatistan

TRT Spor Yıldız
18:00 İstanbulspor - Altay
TFF 1. Lig Play-Off Yarı Final top_futbol TRT Spor
19:00
Avrupa Karate Şampiyonası
Hırvatistan

TRT Spor Yıldız
19:00 La Liga
Konferans Yayın top_futbol Türkmen Sport
19:00
La Liga Konferans Yayın top_futbol CBC Sport
20:15
Çekya - İsviçre
Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası buzhokeyi10x10 Tivibu Spor
21:00 Yılport Samsunspor - Altınordu TFF 1. Lig Play-Off Yarı Final top_futbol TRT Spor
21:45 Rhein-Neckar Löwen - Füchse Berlin Hentbol Erkekler EHF Avrupa Ligi Final Four Yarı Final
top_hentbol TRT Spor Yıldız
21:45 Crotone - Fiorentina Serie A top_futbol CBC Sport
21:45 Crotone - Fiorentina Serie A top_futbol Türkmen Sport

23 MAYIS 2021 PAZAR


10:00
Avrupa Karate Şampiyonası
Hırvatistan

TRT Spor
11:00 Ritmik Jimnastik
Dünya Kupası
İdman TV
11:50 WSBK Yarışları


TRT Spor Yıldız
13:00
Avrupa Karate Şampiyonası
Hırvatistan

TRT Spor
13:20 WSBK Yarışları


TRT Spor Yıldız
14:20 Ritmik Jimnastik
Dünya Kupası
İdman TV
16:00
Formula 1 Monaco GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Monaco GP formula1lastik İdman TV
16:00 Inter - Udinese Serie A top_futbol CBC Sport
17:00 Beşiktaş Icrypex - Anadolu Efes
ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final 3. Maç top_basket TRT Spor
17:00 Final Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Final
top_futbol TRT Spor Yıldız
19:00 LEN Avrupa 
Su Sporları Şampiyonası
TRT Spor Yıldız
19:30
Granada - Getafe
La Liga top_futbol Türkmen Sport
19:30 Granada - Getafe
La Liga top_futbol CBC Sport
19:30
Club Brugge - Genk
Belçika Pro Lig top_futbol Tivibu Spor
21:00 Diamond League
Elmas Lig
TRT Spor Yıldız
21:45 Atalanta - Milan Serie A top_futbol CBC Sport
21:45 Atalanta - Milan Serie A top_futbol Türkmen Sport

24 MAYIS 2021 PAZARTESİ


19:30 Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Beko
ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final 3. Maç 
top_basket TRT Spor
20:15
Almanya - Kanada
Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası buzhokeyi10x10 Tivibu Spor