TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

18 Mayıs 2019 Cumartesi

THY Euroleague'de sezonun MVP'si Jan Vesely (Video)

THY Euroleague'de 2018-2019 sezonunun "En Değerli Oyuncusu (MVP)" Fenerbahçe Beko'nun Çek pivotu Jan Vesely oldu.

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrindeki Avrupa Kongre Sarayı'nda düzenlenen törenle THY Avrupa Ligi'nde 2018-2019 sezonunun "en iyileri" ödüllendirildi.
Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu'nun açılış konuşmasını yaptığı törene, basketbol camiasından çok sayıda isim katıldı.
Sarı-lacivertlilerin tecrübeli oyuncusu Vesely, MVP seçildi. Ödülünü basketbol efsanesi Juan Carlos Navarro'dan alan Vesely, "Gerçekten çok şaşkınım. İyi bir sezon geçirdim. Ben kendimi övemem, takım arkadaşlarım sayesinde aldım. Takım arkadaşlarım ve koçuma teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Fenerbahçe, tarihinde ikinci kez MVP çıkardı. Sarı-lacivertlilerde, 2014-2015 sezonunda Sırp oyuncu Nemanja Bjelica, MVP ödülünü almıştı.
En iyi hareket yine Vesely'den
Fenerbahçe Beko'nun Çek yıldızı Jan Vesely, geçen sezon olduğu gibi yine sezonun "En İyi Hareketi" ödülüne layık görüldü.
Vesely, normal sezonda İsrail'in Maccabi FOX takımıyla oynadıkları maçta takım arkadaşı Joffrey Lauvergne'nin pasına yaptığı smaçla bu ödülü kazandı. Daha önce açıklanan "En İyi 5"te de yer alan Vesely, MVP'yle birlikte sezonu 3 ödülle tamamladı.
Diğer ödüller sahiplerine verildi
Vesely'nin MVP seçildiği organizasyonda kategorilere göre ödül alan basketbolcular şunlar:
Sezonun en iyi hareketi: Jan Vesely (Fenerbahçe Beko)
Yükselen yıldız: Goga Bitadze (Buducnost VOLI)
En iyi savunma oyuncusu: Walter Tavares (Real Madrid)
Sayı kralı: Mike James (AX Armani Exchange Olimpia Milan)
En iyi 5: Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko), Nick Calathes (Panathinaikos), Will Clyburn (CSKA Moskova), Brandon Davies (Zalgiris), Jan Vesely (Fenerbahçe Beko)

Portekiz'de şampiyon Benfica

Portekiz 1. Futbol Ligi ekiplerinden Benfica, konuk ettiği Santa Clara'yı 4-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Ligin 34. hafta mücadelesinde Santa Clara'yı ağırlayan Benfica, Haris Seferoviç (2), Joao Felix ve Rafa Silva'nın ağları sarsmasıyla mücadeleden 4-1 galip ayrıldı. Konuk ekibin tek golünü, Cesar Martins kaydetti.
Bu sonuçla puanını 87'ye çıkaran Benfica, şampiyonluğa ulaştı.
Son 6 sezon içinde 5'inci kez kupaya uzanan Portekiz temsilcisi, toplam şampiyonluk sayısını ise 37'ye çıkardı.

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon Cucine Lube Civitanova

Voleybolda CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi finalinde Cucine Lube Civitanova, Zenit Kazan'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Max-Schmeling Spor Salonu'nda oynanan final müsabakasında, Rusya'nın Zenit Kazan ile İtalya'nın Cucine Lube takımları karşılaştı.
Erdal Akıncı'nın ikinci hakemliğini üstlendiği mücadeleyi 16-25, 25-15, 25-12 ve 25-19'luk setlerle 3-1 kazanan Cucine Lube, şampiyonluğa ulaştı.

ZENIT KAZAN – CUCINE LUBE CIVITANOVA 1-3 
Zenit Kazan: Butko 0, Anderson 12, Likhosherstov 5, Mikhailov 10, E. Ngapeth 14, Volvich 3, Verbov (L); Surmachevskiy 0, L. Alekno 0, Samoylenko 3, Alekseev 1. Oyuna girmeyenler: Kononov, Krotkov (L), Spiridonov. Antrenör: V. Alekno.
Cucine Lube Civitanova: Mossa De Rezende 0, Juantorena Portuondo 14, Simon Aties 9, Sokolov 17, Leal Hidalgo 15, Stankovic 6, Balaso (L); Kovar 0, D’Hulst 0, Diamantini 0, Cantagalli 0. Oyuna girmeyenler: Marchisio (L), Massari, Cester. Antrenör: De Giorgi.
Hakemler: Mokry, Erdal Akinci.
Seyirci: 9200
Süre: 24′, 26′, 20′, 29′; toplam: 99′.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon Igor Gorgonzola Novara

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya temsilcilerinden Igor Gorgonzola Novara, Imoco Volley'i 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Max-Schmeling Spor Salonu'nda oynanan final müsabakasında, İtalyan takımları Igor Gorgonzola ile Imoco Volley karşılaştı.
Mücadeleyi 25-18, 25-17, 14-25 ve 25-22'lik setlerle 3-1 kazanan Igor Gorgonzola, şampiyonluğa ulaştı.
IGOR GORGONZOLA NOVARA – IMOCO VOLLEY CONEGLIANO 3-1
Igor Gorgonzola Novara: Carlini 4, Bartsch-Hackley 21, Veljkovic 5, Egonu 27, Piccinini 3, Chirichella 7, Sansonna (L); Zannoni 0, Camera 0, Plak 0, Nizetich 0, Bici 1. Oyuna girmeyenler: Stufi, Piacentini (L). Antrenör: Barbolini.
Imoco Volley Conegliano: Wolosz 4, Sylla 4, Danesi 12, Fabris 1, Hill 10, De Kruijf 11, De Gennaro (L); Bechis 0, Fersino 0, Lowe 16, Tirozzi 0. Oyuna girmeyenler: Folie, Moretto (L). Antrenör: Santarelli.
Hakemler: Rodriguez Jativa, Simonovska.
Seyirci: 9200
Süre: 28′, 26′, 20′, 28′; toplam: 102′.


İngiltere Federasyon Kupası'nı da kazanan Manchester City 'üçleme' yaptı

Finalde Watford'u 6-0 mağlup ederek İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanan Manchester City, sezonu üç kupayla tamamladı.

İngiltere Federasyon Kupası finalinde Manchester City, Watford'u 6-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan final maçında, Manchester City ile Watford karşılaştı.
Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Manchester City, 26'ncı dakikada David Silva, 38'inci, 81'inci ve 87'nci dakikalarda Raheem Sterling, 61'inci dakikada Kevin De Bruyne, 68'inci dakikada Gabriel Jesus'un golleriyle sahadan 6-0 galip ayrıldı.
Bu sezon Premier Lig ve İngiltere Lig Kupası'nı elde eden Manchester City, tarihinin 6'ncı Federasyon Kupası'nı da müzesine götürerek sezonu 3 kupayla kapattı.
Organizasyondaki en önemli başarısını 1984'te finale kalarak elde eden Watford, kupayı elde etme şansını ikinci kez kaçırdı.

Dev maçta Trabzonspor, Beşiktaş'ı devirdi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Bu sonuçla Beşiktaş'ın Süper Lig'de şampiyon olma ve Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali kalmadı. Trabzonspor ise üçüncülük şansını son haftaya taşıdı.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Kritik maçtan ev sahibi bordo-mavili ekip 2-1 galip ayrıldı.
Medical Park Stadı'nda dev maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. Trabzonspor, 53. dakikada Novak ile 1-0 öne geçti. Beşiktaş 74'te Japon yıldızı Kagawa ile eşitliği yakaladı: 1-1
Bordo-mavili ekip 77. dakikada genç yıldızı Yusuf Yazıcı'nın müthiş golü ile yeniden öne geçti: 2-1
Kalan sürede başka gol olmadı ve 3 puanı hanesine yazan taraf Trabzonspor oldu.
Bu sonuçla puanını 60'a çıkaran Trabzonspor, Beşiktaş ile arasınmdaki puan farkını 2 indirerek 3. sıraya çıkma şansını son haftaya taşıdı.
62 puanda kalan Beşiktaş'ın Süper Lig'de şampiyon olma ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali kalmadı.
Trabzon deplasmanından yenilgiyle ayrılan Beşiktaş'ın ise matematiksel olarak ilk 2 şansı kalmadı.
7 sezon sonra...
Trabzonspor, Şenol Güneş'in görev yaptığı 2010-2011 sezonundan sonra üç büyük rakibini aynı sezon içerisinde yenme başarısını Ünal Karaman ile yaşadı.
2010-2011 sezonunun ilk yarısında Trabzonspor, sahasında oynadığı karşılaşmalarda Fenerbahçe'yi 3-2, Beşiktaş'ı 1-0, Galatasaray'ı da 2-0 mağlup etme başarısı göstermişti.
Trabzonspor, bu sezon ise sahasında yaptığı maçlarda ligin 4. haftasında Galatasaray'ı 4-0 ve 13. haftada Fenerbahçe'yi 2-1 yendikten sonra bu akşam da Beşiktaş'ı 2-1 yenerek 7 sezon sonra ilki gerçekleştirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada Nwakaeme'nin şık pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Yazıcı'nı rakibine rağmen sert şutunda, kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
17. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza alanı içinde Sosa'nın şutuna yakın mesafeden Yusuf Yazıcı ayak koydu ancak top üsten auta çıktı.
18. dakikada Nwakaeme'nin ceza yayına yakın noktada yerden şutunda kaleci Karius sol tarafına yatarak topa sahip oldu.
32. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pasında ceza alanı içinde topu rakiplerinden kurtaran Nwakaeme'nin plase vuruşunda, kaleci Karius büyük bir tehlikeyi önledi.
42. dakikada sağdan ceza alanına giren Güven Yalçın'ın pasında yakın mesafede Burak Yılmaz'ın dönerek vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.
51. dakikada Quaresma'nın soldan ortasına arka direkte iyi yükselen Mirin'in kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, direk dibinde topu kornere çeldi.
GOL: 53. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sağdan son çizgiye inen Abdülkadir Ömür'ün ortasında, arka direkte altı pas içinde Novak'ın kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.
60. dakikada Güven Yalçın'ın sağ taraftan kullandığı taç atışında, ceza alanı içinde Kagawa'nın gelişine şutunda, top kaleci Uğurcan Çakır da kaldı.
61. dakikada Sosa'nın pası sonrası ceza alanı içinde Yusuf Yazıcı'nın sert şutunda, kaleci Karius topu çıkardı.
62. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına giren Abdulkadir Parmak'ın şutunda, kaleci Karius topu kornere çeldi.
GOL:  74. dakikada Beşiktaş, beraberliği sağladı. Ljajic'in pasında yakın mesafede Kagawa, yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.
76. dakikada Abdulkadir Parmak'ın pası sonrası ceza alanı dışında Yusuf Yazıcı'nın yerden vuruşunda, kaleci Karius'u geçen top yan direkten döndü.
GOL: 77. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Abdülkadir Ömür'ün pasında ceza yayının gerisinden Yusuf Yazıcı'nın plase vuruşunda kaleci Karius'un müdahale ettiği top sağ üst köşeden filelere gitti: 2-1.
Trabzonspor karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Medical Park
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Süleyman Özay
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Sosa, Abdulkadir Parmak (Dk. 87 Amiri), Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı (Dk. 90 4 Murat Cem Akpınar), Nwakaeme, Rodallega (Dk. 84 Ekuban)
Beşiktaş: Karius, Adriano (Dk. 46 Necip Uysal), Vida, Mirin, Caner Erkin, Medel (Dk. 46 Kagawa), Hutchinson, Quaresma, Ljajic, Güven Yalçın (Dk. 87 Lens), Burak Yılmaz
Goller: Dk. 53 Novak, Dk. 77 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor) Dk. 74 Kagawa (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 15 Caner Erkin, Dk. 72 Mirin (Beşiktaş) Dk. 90 1 Sosa ve Amiri, Dk. 90 3 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

Antalyaspor 3 puanı 3 golle aldı

Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup ederek Avrupa kupalarına katılma şansını son haftaya taşıdı. Konuk ekip maçı 10 kişi tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırladı.
Antalya Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi ekibin gollerini 45. dakikada Harun Alpsoy, 55 ve 65. dakikalarda Mevlüt Erdinç attı. Evkur Yeni Malatyaspor'da Bifouma 29. dakikada kırmızı kart gördü.
Bu sonuçla puanını 45'e çıkaran Antalyaspor, Avrupa kupalarına katılma iddiasına son haftaya taşıdı. 47 puanda kalan Evkur Yeni Malatyaspor ise haftaya sahasında oynayacağı son maçı kazanması durumunda diğer maçlardaki skorlara bakılmaksızın Avrupa biletini cebine koyacak.

Maçtan Dakikalar
10. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Doğukan Sinik'in vuruşu istediği gibi olmayınca, top taca çıktı.21. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Amilton'un şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
24. dakikada Amilton'un sağ kanattan ceza sahasına yerden sert ortasında altıpas üzerinde topla buluşan Mevlüt Erdinç'in şutunda, meşin yuvarlak dışarıya çıktı.
25. dakikada Murat Yıldırım'ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aleksic, meşin yuvarlağı kaleci Ferhat Kaplan'ın üzerinden aşırtarak kaleye göndermek istedi. Kademeye giren Antalyaspor savunması, topu kornere attı.
30. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor sahada 10 kişi kaldı. 29'uncu dakikada Bifouma, Celustka'yla girdiği ikili mücadele sonrasında hakem Arda Kardeşler'in Antalyaspor lehine verdiği serbest vuruş kararına itiraz edince sarı kart gördü. Bifouma, itirazlarına devam edince Arda Kardeşler, bu futbolcuya bir dakika sonra ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi.
37. dakikada sağ taraftan kazanılan korneri kullanan Doğukan Sinik'in ortasında Guilherme'nin uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında buluşan Charles'ın sert vuruşunda, Aleksic'e çarpan meşin yuvarlak kale direğinin yanından kornere çıktı.
GOL: 45. dakikada Antalyaspor öne geçti. Chico'nun pasında ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Harun Alpsoy'un sert ve düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
Karşılaşmanın ilk yarısı, Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
48. dakikada Murat Yıldırım'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ferhat Kaplan, topu kornere çeldi.
GOL:  55. dakikada Antalyaspor farkı ikiye çıkardı. Harun Alpsoy'un pasında ceza sahasındaki Mevlüt Erdinç, şık bir aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
GOL: 65. dakikada Antalyaspor skoru 3-0'a getirdi. Sol kanattaki Amilton'un yerden ortasında ceza sahasında topla buluşan Mevlüt Erdinç, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.
Karşılaşma, Antalyaspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Antalya
Hakemler: Arda Kardeşler, Hakan Yemişken, Kemal Elmas
Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Celustka (Dk. 72 Tarık Çamdal), Bahadır Öztürk, Diego, Chico, Harun Alpsoy, Charles, Nazım Sangare, Amilton, Doğukan Sinik (Dk. 84 Erman Vardar), Mevlüt Erdinç (Dk. 90 Sergen Yatağan)
Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Rahman Buğra Çağıran, Mina, Mustafa Akbaş, Bülent Cevahir, Murat Yıldırım, Guilherme (Dk. 81 Robin Yalçın), Bifouma, Aleksic (Dk. 60 Ömer Şişmanoğlu), Adem Büyük (Dk. 60 Eren Tozlu), Kamara
Goller: Dk. 45 Harun Alpsoy, Dk. 55 ve 65 Mevlüt Erdinç (Antalyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 30 Bifouma (Evkur Yeni Malatyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 64 Chico, Dk. 74 Diego (Antalyaspor), Dk. 70 Ömer Şişmanoğlu, Dk. 74 Murat Yıldırım (Evkur Yeni Malatyaspor)

Spor Toto 1. Lig play-off yarı final maç programı

Spor Toto 1. Lig'de play-off yarı final maçları 22 ve 26 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Hatayspor, Osmanlıspor, Gazişehir Gaziantep ve Adana Demirspor'un yer almaya hak kazandığı play-off etabı, çift maç eleme usulüne göre gerçekleştirilecek.
22 Mayıs Çarşamba günü oynanacak ilk maçların rövanşı 26 Mayıs Pazar günü yapılacak.
Play-off yarı final maçları sonucunda tur atlayacak iki ekip, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği play-off finaline yükselecek.
Play-off yarı final maçlarının tarihi şöyle:
22 Mayıs Çarşamba:
Adana Demirspor-Hatayspor
Gazişehir Gaziantep-Osmanlıspor
26 Mayıs Pazar:
Hatayspor-Adana Demirspor
Osmanlıspor-Gazişehir Gaziantep

Spor Toto 1. Lig'de şampiyon Abalı Denizlispor

Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi geçen hafta garantileyen Abalı Denizlispor, Spor Toto 1. Lig'de normal sezonun 34. ve son haftasında deplasmanda İstanbulspor'u 5-2 yenerek 2018-2019'un şampiyonu oldu.

Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi geçen hafta garantileyen Abalı Denizlispor, Spor Toto 1. Lig'de normal sezonun 34. ve son haftasında İstanbulspor'a konuk oldu. Rakibini 5-2 yenen Ege temsilcisi, 1. Lig'de 2018-2019'un şampiyonu oldu.
Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maçta Abalı Denizlispor'un gollerini 8. dakikada Kehinde, 39. (penaltıdan) ve 80. dakikalarda Aissati, Dk. 74 ve 88 Ziya Alkurt attı. Ev sahibi İstanbulspor'un gollerini 14. dakikada Ali Dere ve 90+1. dakikada İbrahim Yılmaz kaydetti.
Bu galibiyetle puanını 72'ye çıkaran Abalı Denizlispor, Gençlerbirliği'nin yenilmesi sonrası liderliğe çıktı ve şampiyon tamamladı. 43 puanda kalan İstanbulspor ise sezonu 11. sırada bitirdi.

Maçtan dakikalar
8. dakikada sağ taraftan Burak Altıparmak’ın içeri çevirdiği topa arka direkte Kehinde’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
14. dakikada sağ taraftan Muhammed Enes Durmuş’un ortasını kaleci Asil Kaan Güler çeldi. Kaleciden dönen topu kale önünde bulan Ali Dere’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1
38. dakikada Kehinde’nin ceza sahası içinde yerde kalması sonucu hakem Yasin Kol penaltı noktasını gösterdi..
39. dakikada Aissati’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gitti. 1-2
74. dakikada ceza sahası içi sol çaprazından Ziya Alkurt’un yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu.1-3
80. dakikada savunmadan atılan uzun pasla ceza sahası içine giren Aissati'nin kaleciyle karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-4
88. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Ziya Alkurt'un düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-5
90+1. dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan İbrahim Yılmaz'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-5

Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu
Hakemler: Yasin Kol, Furkan Ürün, Kerem Yükünç
İstanbulspor: Muhammed Alperen Uysal, Muhsin Yıldırım, Wellington, Atchom, Abdullah Balıkuv (Dk. 75 Perovic), Onur Ergün, Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş (Dk. 61 Muhammed Demirci), Cajic (Dk. 75 Halil İbrahim Sönmez), Ali Dere, İbrahim Yılmaz
Abalı Denizlispor: Asil Kaan Güler, Burak Altıparmak, Oğuz Yılmaz, Alperen Babacan, Gökhan Süzen, Mbamba, Furkan Şeker, Muhammed Himmet Ertürk (Dk. 57 Ziya Alkurt), Aissati, Seddar Karaman (Dk. 81 Recep Niyaz), Kehinde (Dk. 71 Mehmet Akyüz)
Goller: Dk. 8 Kehinde, Dk. 39 Penaltıdan ve 80 Aissati, Dk. 74 ve 88 Ziya Alkurt (Abalı Denizlispor), Dk. 14 Ali Dere, Dk. 90 1 İbrahim Yılmaz (İstanbulspor)
Sarı kartlar: Dk. 15 Furkan Şeker, Dk. 62 Asil Kaan Güler (Abalı Denizlispor), Dk.16 Muhammed Enes Durmuş, Dk. 68 Wellington, Dk. 72 Abdullah Balıkuv (İstanbulspor)

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih (Özet)

Eintracht Frankfurt’u 5-1 yenen Bayern Münih Bundesliga şampiyonu oldu.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) son haftasında ağırladığı Eintracht Frankfurt'u 5-1 yenen Bayern Münih, 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu.
Bayern Münih, Bundesliga'nın 34. haftasında Allianz Arena'da Eintracht Frankfurt ile karşılaştı.
Maça hızlı başlayan Bayern Münih, 4. dakikada Kingsley Coman'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarının başında Eintracht Frankfurt, Sebastien Haller'in topu filelere göndermesiyle 1-1 eşitliği sağladı.
Ev sahibi ekip, 53. dakikada David Alaba, 58. dakikada Renato Sanches, 72. dakikada Franck Ribery ve 78. dakikada Arjen Robben ile 4 gol daha bularak maçı 5-1 kazandı.
Bu galibiyetle puanını 78’e çıkaran lider Bayern Münih, 2018-2019 sezonunu şampiyon olarak kapattı. Bayern Münih üst üste 7'nci, toplamda ise 29'uncu şampiyonluğuna ulaştı.

Öte yandan, karşılaşma öncesinde sezon sonu itibarıyla sözleşmeleri sona eren Frank Ribery, Arjen Robben ve Rafinha'ya veda edildi. Bayern Münih yöneticileri üç oyuncaya, kulübe verdikleri hizmetten dolayı teşekkür etti. Seyirciler de futbolculara tezahüratta bulunup, üzerinde "Teşekkürler" yazan pankartlar açtı.
Borussia Dortmund 2. oldu
Bundesliga'da şampiyonluk yarışındaki bir diğer ekip Borussia Dortmund, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 45. dakikada Jadon Sancho ve 54. dakikada Marco Reus’un golleriyle 2-0 yendi ancak 76 puanla ikinci sırada sezonu tamamladı.
Bayern Münih ve Borussia Dortmund'un yanı sıra, 66 puanla 3'üncü olan Leipzig ve 58 puanla 4'üncü sırada bulunan Bayer Leverkusen, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.
Puan cetvelinde son iki sırada bulunan Hannover 96 ve Nürnberg'in küme düşmesi geçen hafta kesinleşmişti. Sezonu 28 puanla 16. sırada bitiren milli futbolcu Ozan Kabak'ın takımı Stuttgart ise kümede kalmak için 2. Lig'i 3'üncü durumda tamamlayan takım ile play-out maçları oynayacak.
Gol kralı Lewandowski oldu
Bundesliga'da 2018-2019 sezonu gol kralı, rakip fileleri 22 kez havalandıran Bayern Münih'in Polonyalı yıldızı Robert Lewandwoski oldu.
Robert Lewandowski, 2014, 2016 ve 2018'den sonra 4'üncü kez gol krallığına ulaştı. Bu oyuncuyu 18 golle Borussia Dortmund'dan Paco Alcacer takip etti.

İŞTE BAYERN'İN ŞAMPİYONLUK MAÇININ ÖZETİ...


trtspor.com.tr

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Montreux Masters’ı 5. sırada tamamladı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız , İsviçre’nin Montrö şehrinde organize edilen Montreux Volley Masters Turnuvası’nda 5./6.’lık klasman maçında bugün (18 Mayıs 2019, Cumartesi), Çin ile karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, karşılaşmaya Hande, Kübra, Aslı, Şeyma, Gözde, Ezgi ve libero Aylin ile başladı. Montrö şehrindeki Pierrier Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibini 25-18, 16-25, 25-23 ve 25-18‘lik setlerle 3-1 mağlup eden A Bayan Milli Takımımız, Montreux Volley Masters Turnuvasını 5. sırada tamamladı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

TÜRKİYE-ÇİN: 3-1
HAKEMLER: Yuki Kitamura (Japonya), Sasiprapa Pimthongkhınburi (Tayland)
TÜRKİYE: Ebrar, Kübra, Hande, Cansu, Meryem, Zehra, Aylin (L) (Meryem, Fatma, Meliha, Cansu)
ÇİN: Yingying Li, Yang, Zheng, Hu, Duan, Diao, Li Lin (L) (Sun, Liu, Du)
SETLER: 25-18, 16-25, 25-23, 25-18
SÜRE: 1 saat 31 dakika (22,22, 26,21)

Anadolu Efes tarihe geçmenin eşiğinde

THY Euroleague'de finale kalan Anadolu Efes, yarın Rusya'nın CSKA Moskova takımını yenerek tarihe geçmeyi hedefliyor.

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde Fernando Buesa Arena'da düzenlenen Final Four'un ilk maçında dün Fenerbahçe Beko'yu 92-73 yenerek finale çıkan lacivert-beyazlı takım, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti.
Tarihinde 1999-2000'de FIBA Avrupa Ligi ve 2000-2001'de Suprolig'de Dörtlü Final oynama başarısı gösteren lacivert-beyazlılar, bu iki organizasyonda da finali görememiş ve üçüncü olmuştu.
Euroleague'nde ilk kez final oynayacak Anadolu Efes, kupayı alması durumunda bu başarıyı yakalayan ikinci Türk takımı olacak. Türkiye'de, 2017 yılında Fenerbahçe bu kupayı elde etmişti.
Hedef 23 yıl sonra ikinci kupa
Lacivert-beyazlılar, kulüp tarihinde ikinci Avrupa kupasını 23 yıl sonra müzesine götürmek istiyor.
Avrupa Ligi'nin gediklisi olan Anadolu Efes, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki lacivert-beyazlılar, 1996'da Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak büyük bir başarı yakalamıştı.
Anadolu Efes, 23 yıl sonra bu sefer Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmak için parkeye çıkacak.
Ataman, koleksiyonunu tamamlamaya çalışacak
Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, Avrupa Ligi'ni kazanarak kendi tabiriyle "kupa koleksiyonunu" tamamlamak istiyor.
Daha önce Avrupa'da yarıştığı FIBA Saporta Kupası, FIBA EuroChallenge Kupası ve ULEB Avrupa Kupası'nı kazanan Ataman'ın tek eksiği THY Avrupa Ligi Kupası.
Avrupa'da 4. kupasını kazanmayı hedefleyen Ataman, İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2002'de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012'de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016'da ULEB Avrupa Kupası'nı elde etmişti.
Anadolu Efes, kupayı kazanması durumunda ise Ergin Ataman, hem ULEB Avrupa Kupası'nı hem de THY Avrupa Ligi'ni kazanan 3. başantrenör unvanını alacak.
Bu iki kupayı daha önce almayı sadece Dusan Ivkovic ve David Blatt başarmıştı.
Avrupa'da 10. kupa için parkede
Anadolu Efes, basketbolda Türkiye'ye 10. Avrupa kupasını getirmeye çalışacak.
Lacivert-beyazlı takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanması halinde, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza atacak.
Türkiye ilk Euroleague zaferini 2017'de Fenerbahçe'yle yaşadı. Türkiye'ye daha önce Anadolu Efes 1996'da Koraç Kupası'nı, Beşiktaş 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası'nı getirdi. ULEB Avrupa Kupası'nı ise Galatasaray Odeabank 2015-2016, Darüşşafaka ise 2017-2018'de Türkiye'ye getirdi.
Kadın basketbolunda Galatasaray 2009 ve 2018'de FIBA Avrupa Kupası'nı, 2014'te ise FIBA Avrupa Ligi Kupası'nı elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise 2018'de FIBA Avrupa Kupası'nı Türkiye'ye kazandırdı.
CSKA Moskova 8. şampiyonluğun peşinde
Son 17 sezonun 16'sında Dörtlü Final'de mücadele eden CSKA Moskova, Avrupa Ligi'nde 8. şampiyonluğunu istiyor.
Rus temsilcisi, Avrupa basketbolunun bir numaralı kupasında 1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008 ve 2016'da şampiyonluk ipini göğüsledi.
Son olarak 2016'da Almanya'nın başkenti Berlin'de Fenerbahçe'yi finalde yenerek kupaya uzanan CSKA, yine bir Türk takımını geçerek kupaya ulaşmaya çalışacak.
Anadolu Efes, CSKA'yı 6 yıldır yenemiyor
Anadolu Efes, CSKA Moskova'yı 6 yıldır mağlup edemiyor.
Rus rakibi karşısında son galibiyetini 22 Şubat 2013'te alan lacivert-beyazlılar, daha sonraki 8 maçı da kaybetti.
Avrupa Ligi tarihinde 20 kez karşılaşan iki takım arasındaki rekabette galibiyet sayılarında CSKA Moskova'nın 17-3 üstünlüğü bulunuyor.
Itoudis'in Ataman'a üstünlüğü var
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis'in, Ergin Ataman'a karşı üstünlüğü bulunuyor.
Itoudis, Banvit ve CSKA Moskova'nın başında, Galatasaray ve Anadolu Efes'i çalıştıran Ergin Ataman'a karşı çıktığı 11 maçın 8'ini kazandı.
İkilinin çalıştırdığı ekiplerin THY Avrupa Ligi'nde oynadığı 5 maçta da Itoudis, Ataman'a galibiyet şansı vermedi.

Milwaukee Bucks Doğu finalinde 2-0 öne geçti (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Doğu Konferansı finalinde Toronto Raptors'ı 125-103 yenen Milwaukee Bucks, seride 2-0 öne geçti.

Normal sezonun lideri Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı final serisi ikinci maçında Toronto Raptors'ı 125-103 mağlup etti.
Ev sahibi Bucks'ta Giannis Antetokounmpo 30 sayı, 17 ribaunt, 5 asistle "double double" yaptı. Milli basketbolcu Ersan İlyasova 17 sayı, 3 ribaunt, 2 asist performansıyla takımının ikinci en skorer ismi olurken, Nikola Mirotic 15, Malcolm Brogdon 14 sayılık katkıda bulundu.
Raptors'ta Kawhi Leonard'ın 31 sayı, 8 ribaunt ve Kyle Lowry'nin 15 sayı, 4 ribauntluk performansı galibiyete yetmedi.
Serinin 3. karşılaşması Raptors'ın sahasında oynanacak.
Maç Özeti

Ersan İlyasova'nın performansı

Anadolu Efes'in rakibi CSKA Moskova (Özet)

THY Euroleague Final Four'da İspanya'nın Real Madrid takımını 95-90 yenen Rusya temsilcisi CSKA Moskova, finale yükseldi ve Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk 4 dakikası Real Madrid'in 8-7 üstünlüğüyle geçildi. Pota altını iyi kullanan İspanyol ekibi, ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte Rodriguez'le dış şutlarda başarılı olan CSKA Moskova, 14. dakikada 29-28 öne geçti. Causer'un etkili oyunuyla Real Madrid, üstünlüğü tekrar eline aldı ve soyunma odasına 45-43 önde gitti.
Üçüncü çeyrekte hem savunmada hem de hücumda çok iyi oynayan ve boyalı alanı etkili kullanan Real Madrid, 26. dakikada 13 sayılık farkı yakaladı: 50-63. İspanyol ekibi, final periyoduna 73-65 önde girdi.
Final periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Son çeyreğe etkili başlayan taraf CSKA Moskova oldu. Rus ekibi, Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso'nun aldığı sportmenlik dışı faulü de iyi değerlendirdi ve 35. dakika içinde 13 sayılık farkı 2'ye indirdi: 76-78. CSKA Moskova, bitime 1 dakika 19 saniye kala De Colo'nun 3 sayılık basketiyle 87-85 öne geçti. Son 14.1 saniyeye 93-90 CSKA Moskova, üstün girdi. CSKA Moskova, üstünlüğünü korudu ve maçı 95-90 kazanarak adını finale yazdırdı.
Anadolu Efes-CSKA Moskova finali 19 Mayıs Pazar günü TSİ 21.30'da oynanacak.
Real Madrid de aynı gün Fenerbahçe Beko'yla üçüncülük maçına TSİ 18.30'da çıkacak.
Salon: Fernando Buesa
Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Anne Panther (Almanya)
CSKA Moskova: De Colo 23, Hackett 3, Clyburn 18, Kurbanov, Hunter 8, Bolomboy, Peters 3, Rodriguez 23, Higgins 11, Hines 6
Real Madrid: Campazzo 10, Fernandez 10, Taylor 3, Randolph 12, Tavares 6, Causeur 18, Ayon 2, Carroll 5, Llull 13, Deck 2, Thompkins 9
1. Periyot: 18-22
Devre: 43-45
3. Periyot: 65-73
Beş faulle oyundan çıkan: 39.15 Campazzo, 39.46 Fernandez (Real Madrid)

17 Mayıs 2019 Cuma

TFF 3. Lig play-off final maç programı belli oldu

TFF 3. Lig'den, TFF 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği play-off final maçlarının programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 ve 24 Mayıs tarihlerindeki play-off final maçları Kocaeli, Ankara ve Adana'da tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Final maçını kazanan ekipler TFF 2. Lig'e yükselecek.
Final maçı programı şöyle:
23 Mayıs Perşembe
16.00: Ergene Velimeşespor-Nevşehir Belediyespor (KOCAELİ STADI - KOCAELİ)
24 Mayıs Cuma
16.00: Esenler Erokspor-Van Büyükşehir Belediyespor (ERYAMAN STADYUMU - ANKARA - ETİMESGUT)
20.45: Yeni Çorumspor-Serik Belediyespor ( 5 OCAK FATİH TERİM - ADANA)

Sakaryaspor avantajı kaptı (Özet)

TFF 2. Lig play-off yarı final ilk maçında Sakaryaspor, Sarıyer'i 4-0 mağlup ederek rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj elde etti.

Sakaryaspor'un golleri 51', 70' Berk İsmail Ünsal, 77. dakikada Oğuz Kocabal ve maçın uzatma bölümünde Savaş Tağa kaydetti.
Sakaryaspor'da Berk İsmail Ünsal attığı 2 golle, Dilaver Güçlü ise yaptığı 3 asistle geceye damga vurdu.
Play-off finaline yükselecek ekip 21 Mayıs Salı günü İstanbul’da oynanacak maçın ardından belli olacak.



trtspor.com.tr

Kasımpaşa ile Atiker Konyaspor puanları paylaştı

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile Atiker Konyaspor karşılaştı. İstanbul'daki karşılaşma 1-1 sona erdi.

Kasımpaşa'nın golünü 56. dakikada Syam Ben Youssef atarken, Atiker Konyaspor'un golü ise 25. dakikada Ömer Ali Şahiner'den geldi.
Bu sonuçla Kasımpaşa 39, Atiker Konyaspor ise 43 puana yükseldi.
Kasımpaşa Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş'a konuk olacak. Atiker Konyaspor ise Süper Lig'e veda eden Akhisarspor'u konuk edecek.
İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Atiker Konyaspor 3-2 kazanmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR
15. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Trezeguet, pasını ceza yayı önündeki Perica'ya çıkardı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden Koita'ya aktardı. Koita'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top, açısını daraltan kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan döndü.
24. dakikada Skubic'in pasında topla buluşan Volkan Fındıklı'nın açısını düzelttikten sonra ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Scuffet meşin yuvarlağı kornere çeldi.
25. dakikada Atiker Konyaspor öne geçti. Volkan Fındıklı'nın savunmanın arkasına pasında altıpasın önünde topla buluşan Skubic'in şutunda meşin yuvarlak kaleci Scuffet'ten döndü. Pozisyonu takip eden Milosevic'in yaptığı vuruşta Scuffet açısını daraltarak bir kez daha topa müdahale etti. Ardından seken topta Ömer Ali Şahiner'in penaltı noktası civarından sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Atiker Konyaspor mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.
56. dakikada Kasımpaşa beraberliği sağladı. Trezeguet, sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda pasını Hajradinovic'e çıkardı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortasında Ben Youssef'in arka direkte yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1
73. dakikada topla buluşan Koita'nın, şık çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak direkten döndü.
90+2. dakikada Trezeguet'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Ertuğrul arka direkte topu son anda tokatladı. Ardından topu önünde bulan Veigneau pasını Heintz'a verdi. Heintz'ın şutunda savunmaya çarpan top kaleci Ertuğrul'da kaldı.
Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Kasımpaşa: 1 - Atiker Konyaspor: 1
Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Koray Gençerler, Osman Gökhan Bilir, Gökmen Baltacı
Kasımpaşa: Scuffet, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Karim Hafez, Tarkan Serbest, Koita, Hajradinovic (Dk. 90 1 Josue Sa), İlhan Depe (Dk. 69 Heintz), Trezeguet, Perica (Dk. 46 Veigneau)
Atiker Konyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Skubic, Ali Turan, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Volkan Fındıklı, Jevtovic, Ömer Ali Şahiner (Dk. 77 Hurtado), Milosevic, Fofana (Dk. 65 Hadziahmetovic), Yatabare (Dk. 65 Jahovic)
Goller: Dk. 25 Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyaspor), Dk. 56 Ben Youssef (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 20 Ferhat Öztorun (Atiker Konyaspor), Dk. 77 Ben Youssef (Kasımpaşa)

Fenerbahçe Beko'yu deviren Anadolu Efes finalde (Özet)


THY Euroleague Final Four'da ilk kez iki Türk takımının karşı karşıya geldiği tarihi maçta Fenerbahçe Beko'yu 92-73 yenen Anadolu Efes adını ilk defa finale yazdırdı.

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Euroleague Final Four'da tarihte ilk kez iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes birbirine rakip olarak sahaya çıktı.
İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrindeki Fernando Buesa Arena'da oynanan zorlu mücadeleyi Anadolu Efes 92-73 kazanarak tarihinde ilk defa Final-Four finaline yükseldi.
Maçın ardından Anadolu Efes'te sevinç, Fenerbahçe Beko'da ise hüzün vardı.
Karşılaşmanın ilk 3 dakikası 5-5 tamamlandı. Shane Larkin ile art arda sayılar bulan Anadolu Efes 5. dakika geride kaldığında 11-5'lik üstünlük yakaladı. İyi savunmayla farkı kapatarak 7. dakika sonunda 16-15 öne geçen Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 20-19 önde bitirdi.
İkinci periyoda özellikle Larkin, Anderson ve Micic'in etkili oyunuyla başlayan Anadolu Efes, 13. dakika geride kaldığında 22-29'luk üstünlük elde etti. Art arda iki 3'lük atış ile farkı 1 sayıya (28-29) indiren sarı lacivertliler 15. dakikayı 32-28 geride tamamladı. Bu periyotta Fenerbahçe Beko'dan Sloukas, Anadolu Efes'ten de Simon 3. faullerini aldı. Özellikle dış atışlarla daha etkili olan Anadolu Efes devre arasına 45-40 önde girdi.
Müsabakanın ikinci yarısında Larkin ile art arda 7 sayı bulan Anadolu Efes, 23. dakika sonunda farkı 8'e çıkardı. (44-52) Fenerbahçe'nin farkı kapatma arayışlarına Larkin, Anderson ve Dunston ile karşılık veren lacivert-beyazlılar, periyodun bitimine 49 saniye kala farkı 13 sayıya (55-68) yükseltti. Anadolu Efes final periyoduna 68-57 önde girdi. Üçüncü periyotta 11 sayı üreten Anadolu Efes'ten Larkin, takımının ve sahanın belirleyici ismi olarak öne çıktı.
Son çeyreğe Micic'in art arda 5 sayısıyla başlayan Anadolu Efes farkı 16 sayıya çıkardı. (57-73) Fenerbahçe Beko ise son periyodun ilk 2,5 dakikasında sayı bulamadı. Psikolojik olarak oyundan kopan Fenerbahçe Beko'yu 92-73 yenen Anadolu Efes, Dörtlü Final'de adını finale yazdıran ilk takım oldu.
Kulüp tarihinde 3. kez Dörtlü Final'e katılan Anadolu Efes, ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi.
FINAL-FOUR'A NASIL GELDİLER
Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe Beko, normal sezonda oynanan maçlarda 25 galibiyet ve 5 mağlubiyet alarak normal sezonu lider tamamlamıştı.
Play-off turunda Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, seriyi 3-1 ile geçerek Final Four'a yükselmişti.
Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Anadolu Efes ise normal sezonda 20 galibiyet ve 10 mağlubiyet alarak ligi 4. sırada bitirmişti.
Play-off turunda 5. sıradaki Barcelona Lassa eşleşen Efes, nefes kesen seriyi 3-2 kazanarak adını Final Four'a yazdırmıştı.
FENERBAHÇE BEKO: 73 - ANADOLU EFES: 92
Salon: Fernando Buesa Arena
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Olegs Latisevs (Letonya), Mehdi Difallah (Fransa)
Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed 4, Guduric 8, Green 13, Melli 9, Ahmet Düverioğlu, Kalinic 12, Vesely 14, Melih Mahmutoğlu 5, Sloukas 8, Sinan Güler
Anadolu Efes: Larkin 30, Micic 25, Simon, Moerman 7, Dunston 9, Anderson 10, Motum 9, Beaubois 2, Doğuş Balbay, Pleiss
1. Periyot: 20-19
Devre: 40-45
3. Periyot: 57-68

UEFA'dan Beşiktaş ve Trabzonspor kararı

UEFA, Beşiktaş’ın Finansal Fair Play anlaşmasını başarıyla tamamladığını açıkladı. Anlaşmaya uymayan Trabzonspor ise bir üst kurula sevk edildi.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), yapılan anlaşma çerçevesinde finansal fair play kurallarına uyduğu gerekçesiyle Beşiktaş'ı takip dönemini sona erdirirken, kurallara uymayan Trabzonspor'u ise üst kuruluna sevk etti.
UEFA'dan yapılan açıklamada, CFCB'nin araştırma komisyonu tarafından 2015'in mayıs ayında finansal fair play konusunda anlaşma yapılan Beşiktaş'ın, kurallara uygun hareket ettiğinin tespit edildiği ve takip döneminin sona erdirildiği belirtildi.
Aynı gerekçeyle İtalya temsilcisi Inter ile Kazakistan ekibi Astana'nın da takip dönemi sona ererken, 2016'ın mayıs ayında yaptığı finansal fair play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Trabzonspor'un dosyası, CFCB'nin yargı komisyonuna sevk edildi.
Açıklamada, bordo-mavili kulübün, kural ihlallerini bu sezon gerçekleştirdiği de vurgulandı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor tek golle kazandı (Özet)

TFF 2. Lig Kırmızı Grup play-off yarı final ilk maçında Manisa Büyükşehir Belediyespor, Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti.

Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne oldu. İki ekibin de değerlendiremediği pozisyonların ardından müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
Manisa Büyükşehir Belediyespor'da kaleci Yusuf Balcıoğlu, 72. dakikada topa ceza sahası dışında elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. 90. dakikada Erhan Kara ile öne geçen Manisa Büyükşehir Belediyespor, mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.
Play-off finaline yükselecek ekip 21 Mayıs Salı günü İstanbul’da oynanacak maçın ardından belli olacak.



trtspor.com.tr

Güldeniz Önal yeniden Galatasaray’da

Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takımı, eski oyuncusu Güldeniz Önal'ı kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Yeni sezon transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray HDI Bayan Voleybol Takımımız, eski oyuncularımızdan Güldeniz Önal ile iki yıllık sözleşme imzaladı.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu Basın Toplantı Salonu’nda yapılan imza töreninde Takım Menajerimiz Nihan Güneyligil de hazır bulundu.
İmzanın ardından Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’ye açıklamalarda bulunan Güldeniz Önal, “Gerçekten çok heyecanlıyım. İki sene aradan sonra tekrar Galatasaray’a geri dönüş yaptım. Bulunduğum takımdan çok farklı bir takım, daha iyi hedefler bizi bekliyor. Sezona daha çok var. Yeni bitirdik sezonumuzu. Güzel bir dinlenme dönemi geçireceğiz. Arkasından sezona en iyi hazırlık derecesinde maksimum motivasyonla güzel bir hazırlık dönemi geçirip maçlara başlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Güldeniz’in yeniden Galatasaray’a transfer olmasından oldukça mutlu olduğunu dile getiren Takım Menajerimiz Nihan Güneyligil ise, “Henüz sezon yeni bitti ama bizim için bitmiyor. Dönem devam ediyor gibi. Yeni sezon hazırlıkları hızlı bir şekilde başladı. Güldeniz en son 2016-2017 sezonunda oynarken ben de onunla birlikte sahadaydım. Ben şimdi işin mutfak tarafındayım, o sahada. Benim için önemli bir transferdi. Türk voleybolu için hep söyledikleri, Türk oyuncularının güçlü ve önemli olduğu konusu benim hep ilerlediğim ve üzerinde durduğum noktaydı. Öncelikle Türk oyuncuların transferlerinin hızlı bir şekilde bitmesiyle alakalı bir çalışma yapmıştık. Güldeniz bu anlamda bizim için bize değer katacak, bize güç katacak önemli bir transferdi. Tekrardan bizimle olması benim için çok büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Ona hoş geldin diyorum, başarılarının daim olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Güldeniz’e hoş geldin der, Galatasaray forması ile başarılar dileriz."

Spor Toto 1. Lig'de normal sezon tamamlanıyor


Gençlerbirliği ve Abalı Denizlispor'un Süper Lig'e çıkmayı garantilediği Spor Toto 1. Lig'de Hatayspor ve Osmanlıspor'dan sonra play-off oynayacak son iki ekip yarınki müsabakalarla belli olacak.

Kardemir Karabükspor, Birevim Elazığspor ve Afjet Afyonspor'un küme düştüğü ligde play-off'ta mücadele edecek son iki ekip için üç aday bulunuyor. 57 puanlı Altınordu, 56 puanı bulunan Gazişehir Gaziantep ve 55 puanlı Adana Demirspor, adlarını play-off'a yazdırmaya çalışacak.
Bu ekipler son hafta maçlarını deplasmanda oynayacak. Altınordu Giresunspor'la, Gazişehir Gaziantep Kardemir Karabükspor'la, Adana Demirspor da Gençlerbirliği ile karşılaşacak.
Müsabakaların ardından ligdeki sıralamalarına göre takımların play-off yarı final eşleşmeleri de belirlenecek. Play-off finalini kazanacak takım adını Süper Lig'e yazdıracak.
İhtimaller
Altınordu ve Gazişehir Gaziantep son haftayı galibiyetle tamamlamaları halinde play-off'ta mücadele edecek.
Sezon sonunda Altınordu ile Adana Demirspor'un olası puan eşitliğinde Adana Demirspor rakibini geride bırakacak. Altınordu ile Gazişehir Gaziantep'in aynı puana sahip olması durumunda ise sıralama genel averaja göre belirlenecek.
Spor Toto 1. Lig'de 18 Mayıs Cuma günü saat 16.30'da başlayacak 5 karşılaşma şöyle:
İstanbulspor-Abalı Denizlispor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)
Giresunspor-Altınordu (Giresun Atatürk)
Kardemir Karabükspor-Gazişehir Gaziantep (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
Adanaspor-Osmanlıspor (Adana 5 Ocak Fatih Terim)
Gençlerbirliği-Adana Demirspor (Eryaman)

Stephen Curry'den 37 sayı, Golden State Warriors 2-0 yaptı (Özet)

Son 2 yılın NBA şampiyonu Golden State Warriors, Portland Trail Blazers'ı 114-111 yenerek Batı Konferansı final serisinde 2-0 üstünlük yakaladı.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Batı Konferansı finalinde Portland Trail Blazers'ı 114-111 yenen Golden State Warriors, seride 2-0 öne geçti.
Son 2 yılın NBA şampiyonu Golden State Warriors, Batı Konferansı final serisi ikinci maçında Portland Trail Blazers'ı ağırladı.
Sahaya, konferans yarı finalinde sakatlanan Kevin Durant'ten yoksun çıkan Warriors, Stephen Curry ve Klay Thompson'ın skorer oyunuyla mücadeleyi 114-111 kazandı.
Curry, 37 sayı, 8 ribaunt, 8 asist, Thompson ise 24 sayı üretti. Draymond Green de 16 sayı, 10 ribaunt, 7 asistle "double double" yaptı.
Trail Blazers'ta Damian Lillard 23 sayı, 10 asist, C.J. McCollum 22, Seth Curry 16 sayı kaydetti.
Serinin üçüncü karşılaşması Trail Blazers'ın sahasında oynanacak.

Fenerbahçe'de gündem santrfor transferi

Fenerbahçe, sezon sonunda kadrosundaki santrforlara veda etmeye hazırlanıyor. Bu mevki için transfer çalışmalarını sürdüren sarı lacivertlilerin listesinde üç isim öne çıkıyor.

Sezon sonunda Fenerbahçe’nin santrfor bölgesinde köklü bir değişimin yaşanması bekleniyor.
Teknik direktör Ersun Yanal’ın talimatı doğrultusunda takımdan ayrı çalışan Islam Slimani’nin kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Sarı-lacivertli formayla ligde sadece 1 gol atan Cezayirli golcüyle vedalaşılacak.
Özellikle sezonun ikinci yarısında takımı sırtlayan isimlerden olan Soldado’ya ise daha düşük ücretle yeni bir sözleşme önerilecek.
İspanya ve Arap yarımadasından teklifler alan tecrübeli golcünün takımda kalma ihtimalinin azaldığı belirtildi.
Sezon başında takıma katılan ve beklentileri karşılayamayan Frey’le de yollar ayrılıyor.

Max Kruse, Vedat Muriqi ve İranlı Allahyar Sayyadmanesh gündemdeki isimler
Santrfor arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de üç isim öne çıkıyor. İlk aday Werder Bremenli Max Kruse.
Bu sezon 11 kez rakip fileleri havalandıran ve 9 asist yapan Alman futbolcu, bu performansı ile birçok kulübün dikkatini çekmeyi başardı.
Sezon sonunda takımıyla sözleşmesi sona erecek olan 31 yaşındaki futbolcudan haber bekleniyor.
Sarı lacivertli ekibin Çaykur Rizesporlu Vedat Muriqi ile anlaştığı da gelen haberler arasında. Kosovalı futbolcu, bu sezon attığı 15 golle takımını sırtladı.
İran 1. lig ekiplerinden İstiklal’de forma giyen Allahyar Sayadmanesh’in de sezon sonunda transferinin açıklanacağı iddia edildi.
İran basını, 17 yaşındaki genç yeteneğin 850 bin dolar karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olacağını yazdı.
Kaynak: TRT SPOR

THY Euroleague Final Four heyecanı İspanya'da başlıyor

THY Euroleague'da Final Four heyecanı bu akşam İspanya'da başlayacak.

Türkiye'den Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, İspanya'dan Real Madrid ile Rusya'dan CSKA Moskova takımları, 2018-2019 sezonunun en büyüğü olmak için Vitoria-Gasteiz kentinde Fernando Buesa Arena'ya çıkacak.
Dörtlü Final'in ilk maçlarında bu akşam Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'le, Real Madrid ise CSKA Moskova'yla finale çıkma mücadelesi verecek. Dörtlü Final maçları beIN Sports'tan naklen yayımlanacak.
Kazananlar 19 Mayıs'ta finalde, kaybedenler ise üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.
THY Euroleague Final Four'un maç programı (TSİ) şöyle:
17 Mayıs Cuma
19.00 Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes
22.00 CSKA Moskova-Real Madrid
19 Mayıs Pazar:
18.30 Üçüncülük maçı
21.30 Final maçı
Bir Türk takımı 19 Mayıs'ta finalde
THY Avrupa Ligi'nde 2018-2019 sezonunun finalinde bir Türk takımı şampiyonluk mücadelesi verecek.
Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında oynanacak maçın galibi, 19 Mayıs'ta finalde Türkiye'yi temsil edecek.
Final maçının, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümüne denk gelmesi dikkati çekiyor.
Fenerbahçe Beko'dan Anadolu Efes'e büyük üstünlük
Fenerbahçe Beko, Avrupa kupalarında daha önce 14 kez karşılaştığı Anadolu Efes'e önemli bir üstünlük kurdu.
Sarı-lacivertliler, 15. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e 14 maçta sadece 3 defa kaybetti.
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes 7. kez
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, bu sezon 7. kez birbirlerine rakip olacak.
Türkiye'de her kulvarda birbirlerine rakip olan iki ekip Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda birer kez, lig ve Avrupa'da ise ikişer defa karşılaştı.
İki takımda bu maçlarda üçer galibiyet elde etti.
Fenerbahçe'de sakatlık problemi
Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final'e büyük sakatlık sorunlarıyla geldi.
Sarı-lacivertlilerde Fransız basketbolcu Joffrey Lauvergne ile İtalyan forvet Luigi Datome, Dörtlü Final'de sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Her iki oyuncu da oynayamayacak olmalarına rağmen İspanya'ya gelerek, takımı yalnız bırakmadı.
Fenerbahçe Beko'da sakatlıkları bulunan Çek pivot Jan Vesely ile Sırp forvet Nikola Kalinic'in ise belirsizlikler devam ediyor. İki oyuncunun da yapılacak son antrenman sonrası oynayıp oynamayacağı belli olacak.
CSKA Moskova ile Real Madrid, Dörtlü Final'de 3. kez
Dörtlü Final'in diğer eşleşmesi olan CSKA Moskova ile Real Madrid, bu seviyede üst üste ve toplamda da 3. kez birbirlerine rakip olacak.
İstanbul'da 2016-2017 sezonunda düzenlenen Dörtlü Final'in üçüncülük maçında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde kazanan CSKA Moskova olmuştu. Rus ekibi rakibini, Sinan Erdem Spor Salonu'nda 94-70 mağlup etmişti.
İki takım geçen sezon Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen organizasyonda da karşı karşıya gelmişti. Bu maçı 92-83 kazanan Real Madrid, finalde de Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.
CSKA Moskova ile Real Madrid, THY Avrupa Ligi'nde ise 25. defa karşı karşıya gelecek. Rus ekibi, rakibi karşısında önemli bir üstünlük kurdu ve daha önceki 24 maçın 17'sini kazandı. Normal sezonda ise CSKA Moskova rakibini iki maçta da yenmeyi başardı.
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso'ya karşı üstünlük kurdu. İki başantrenörün şu anki takımlarıyla birbirlerine rakip olduğu 10 maçın 7'sini Yunan başantrenör Itoudis kazandı.

17-18-19-20 Mayıs 2019 TV'de Spor Ekranı


17 MAYIS 2019 CUMA
16:30Manisa BŞB - Fatih KaragümrükTFF 2.Lig Play-Off Yarı Final 1. Maçtop_futbolTRT Spor
17:15Avusturya - NorveçBuz Hokeyi Dünya Kupasıbuzhokeyi10x10Sports TV
19:00Fenerbahçe Beko - Anadolu EfesTHY Euroleague Final Four Yarı Finaltop_basketBeinSports 3 , Bein Sports 1
20:45Sakaryaspor - SarıyerTFF 2.Lig Play-Off Yarı Final 1. Maçtop_futbolTRT Spor
21:45Junior Tafa - Cihat KepenekGlory Dövüş SerisiDMAX
22:00CSKA Moskova - Real MadridTHY Euroleague Final Four Yarı Finaltop_basketBeinSports 3 , Bein Sports 1
22:00Eyevan Danenberg - Yassine AhagganGlory Dövüş SerisiDMAX
22:30Yousri Belgaroui - Donovan WisseGlory Dövüş SerisiDMAX
23:00Sitthichai Sitsongpeenong - Marat GrigorianGlory Dövüş SerisiDMAX
23:30Alex Pereira - Jason WilnisGlory Dövüş SerisiDMAX
18 MAYIS 2019 CUMARTESİ
05:00Deontay Wilder Training - Dominic BreazealeWBC Ağır SıkletDMAX
14:00Diamond LeagueShanghaiTRT Spor
16:30Bayern Münih - Eintracht Frankfurt / Borussia Mönchengladbach - Borussia DortmundBundesliga (Dönüşümlü)top_futbolİdman TV
17:15Sevilla - Athletic BilbaoLa Ligatop_futbolCBC Sport
19:00Manchester City - Watfordİngiltere FA Cup Finaltop_futbolİdman TV
21:15İsveç - İsviçreBuz Hokeyi Dünya Kupasıbuzhokeyi10x10Sports TV
21:30Josh Taylor - Ivan BaranchykWBSS Muhammed Ali Kupasıtop_futbolDMAX
21:30Sassuolo - RomaSerie Atop_futbolCBC Sport
22:00Naoya Inoue - Emmanuel RodriguezWBSS Muhammed Ali KupasıDMAX
19 MAYIS 2019 PAZAR
18:303.lük MaçıTHY Euroleague Final Four 3.lük Maçıtop_basketBeinSports 3 , Bein Sports 1
19:00Milan - FrosinoneSerie Atop_futbolCBC Sport
21:30FinalTHY Euroleague Final Four Finaltop_basketBeinSports 3 , Bein Sports 1
21:30Napoli - InterSerie Atop_futbolCBC Sport
20 MAYIS 2019 PAZARTESİ
21:15Kanada - DanimarkaBuz Hokeyi Dünya Kupasıbuzhokeyi10x10Sports TV
21:30Lazio - BolognaSerie Atop_futbolCBC Sport

16 Mayıs 2019 Perşembe

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Montreux Masters’da Tayland’ı 3-1 Mağlup Etti

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İsviçre’nin Montrö şehrinde organize edilen Montreux Volley Masters Turnuvası’nda B Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında bugün (16 Mayıs 2019, Perşembe), Tayland ile karşılaştı.

Millilerimiz, karşılaşmaya Ebrar, Kübra, Hande, Cansu, Meryem, Zehra ve libero Aylin ile başladı. Montrö şehrindeki Pierrier Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibini 22-25, 25-19, 25-21 ve 26-24‘lük setlerle 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, grubunu 2 galibiyet, 1 mağlubiyet 6 puanla 3. sırada bitirdi.
Bu sonucun ardından Milliler, Montreux Volley Masters’da 18 Mayıs 2019, Cumartesi günü, Türkiye saati ile 13.30’da, Çin ile 5./6.’lık klasman karşılaşması oynayacak. Müsabaka, Spor Smart 2 (D Smart – 82. Kanal) naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

TÜRKİYE-TAYLAND: 3-1
HAKEMLER: Yuki Kitamura (Japonya), Maciej Twardowski (Polonya)
TÜRKİYE: Ebrar, Kübra, Hande, Cansu, Meryem, Zehra, Aylin (L) (Gözde, Fatma, Ezgi, Meliha)
TAYLAND: Kanthong, Luangtonglang, Boonlert, Thinkaow, Sittirak, Tomkom, Changkeaw (L), Pannoy (L) (Kongyot, Hyapha, Chatchu-On Moksri)
SETLER: 22-25, 25-19, 25-21, 26-24
SÜRE: 1 saat 42 dakika (24,23,27,28)

Nihat Özdemir adaylığını açıkladı

Haziran ayında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Nihat Özdemir başkan adayı olacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda Yıldırım Demirören’in istifasının ardından başkanlık koltuğu için ilk aday TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir oldu.
Üçüncü Lig Kulüp Başkanları ile iftarda bir araya gelen Özdemir yaptığı konuşmada, “Benim de görev yaptığım Yıldırım Demirören başkanlığındaki Federasyonumuz başarılı işler yaptı. Bir çok ilke imza attık. Yeni gelecek federasyon da bayrağı daha yukarılara taşıyacak. Ben ve arkadaşlarım bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz“ dedi
Özdemir, kulüp başkanlarına ayrıca şu açıklamalarda bulundu: ''Tesis yardımları için bütün kulüplerimize destek olduk olmaya da devam edeceğiz. Hepinizin bildiği gibi deplasmanlara giderken ve gelirken önemli derecede yol masraflarınız olmaktadır. O masraflara katkıda bulunsun diye bütçemizden gerekli ödenekleri ayırdık. İnşallah yeni yılda da birkaç gün içerisinde bütçemizi bağlayıp sizin huzurunuzda genel kurulda sunacağız. Tesis yardımlarımıza devam edeceğiz. Eşit miktarda destek olma prensibini hep koruduk. Ve korumaya da devam edeceğiz. Kimseyi kayırmadık. Kimsenin hakkını kimseye yedirtmemeye çalıştık.''
Kulüp Başkanları iftarda söz alırken Nihat Özdemir'in başkanlığı için desteklerini açıkladılar. Öte yandan, Özdemir'in seçimlere tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Opet'te 7 oyuncuyla yollar ayrıldı

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Opet Kadın Takımı, Merve Dalbeler, Polen Ünver, Ana Antonijevic, Dobriana Rabadzhieva, Samantha Bricio Ramos, Ezgi Dağdelenler ve Merve Tanyel ile yollarını ayırdı. 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Teşekkürlerimizle
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız yeni sezon yapılanmasında; Merve Dalbeler, Polen Ünver, Ana Antonijevic, Dobriana Rabadzhieva, Samantha Bricio Ramos, Ezgi Dağdelenler ve Merve Tanyel ile yollarını ayırmıştır.
Formamızı başarıyla terleten sporcularımıza kariyerlerinde ve yaşamlarında başarılar diler, katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"