TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

23 Ocak 2021 Cumartesi

Inter fırsat tepti

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 19. haftasında deplasmanda Udinese ile 0-0 berabere kalan Inter, Atalanta'ya kaybeden lider Milan'la puanları eşitleme fırsatını kullanamadı. 

Lider Milan'ın en yakın takipçisi konumundaki Inter ise Udinese'ye konuk oldu.

Müsabaka başladığı gibi 0-0 sona erdi ve iki takım da birer puana razı oldu.

Bu sonuçla, Inter puanını 41'e yükseltti ve ikinci sıradaki yerini korudu. Inter, Udinese'yi mağlup edebilseydi, Atalanta'ya 3-0 kaybeden lider Milan ile puanları eşitleyecekti ancak bu fırsatı kullanamadı. Bu beraberlik, Inter'in bu sezonki 5. beraberliği oldu.

Udinese ise 18 puanla 14. basamakta yer aldı.

Bu arada ev sahibi Udinese'de ilk 11'de sahaya çıkan Tolgay Arslan, 33. yerini Walace'a bıraktı.

Hakansız Milan, Atalanta karşısında dağıldı

İtalya Serie A'da lider Milan, konuk ettiği Atalanta'ya 3-0 mağlup oldu. Milano ekibinde forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, koronavirüse yakalanması nedeniyle kadroda yer almadı.

İtalya Serie A'da 19. hafta maçında Milan, Atalanta'yı konuk etti. 

San Siro'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip Atalanta, Cristian Romero'nun 26. dakikada kaydettiği golle 1-0 önde tamamladı.

Mavi-siyahlılar, 53. dakikada Josip Ilicic'in penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı: 0-2

Maçın skorunu 76. dakikada Atalanta'dan Duvan Zapata ilan etti: 0-3

Bu sonuçla zirveye yaklaşma adına kritik bir galibiyet alan Atalanta, puanını 36'ya çıkardı.

Evinde yara alan lider Milan ise 43 puanda kaldı.

Milano ekibinde forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, koronavirüse yakalanması nedeniyle takımındaki yerini alamadı.

Kaynak : TRT SPOR

Alperen Şengün NBA'ye göz kırpıyor

Beşiktaş Icrypex'in yıldız oyuncusu Alperen Şengün, birçok istatistikte Avrupa'da zirveyi zorluyor. Milli yıldız, Avrupa liglerinden NBA draftlarına katılma adayı olarak gösterilen rakiplerine de meydan okuyor.

Beşiktaş Icrypex forması altında, bu sezon sergilediği performansla Türk basketbolunun en heyecan verici oyuncularından biri haline gelen Alperen Şengün, performansıyla yalnızca ING Basketbol Süper Ligi'nin değil, Avrupa'nın da en tepesine yerleşmeye aday oldu.

Sezonun geride kalan diliminde 19.4 sayı, 10.3 ribaunt, 2 asist ve 1.9 blok ortalamaları yakalayan genç yıldız, Avrupa liglerinde, NBA draftlarına katılma adayı olarak gösterilen genç rakiplerine de meydan okuyor.

RealGM platformunun Ocak ayının başı itibari ile hazırladığı verilere göre Alperen, KK Mega Bemax formasını terleten Filip Petrusev ve Reale Mutua Torino'da yıldızını parlatan Ousmane Diop'un ardından, Avrupa liglerinde en yüksek sayı ortalamalarını yakalayan 3. oyuncu konumunda yer alıyor. Yalnızca ligimizdeki yetenekler esas alındığında, milli basketbolcuyu bu alanda takım arkadaşı Şehmus Hazer takip ediyor.

Platformda, aynı tarihte yapılan çalışmaya göre Alperen Şengün, ribaunt sıralamasında da birçok genç yeteneği geride bıraktı ve 2. sıraya oturdu. Beşiktaş Icrypex'in yıldız isminin önünde yalnızca, Espoirs Monaco takımının pivotu Kevin Keliki yer alıyor.

Bloklarıyla da lige damga vuran ve son olarak Galatasaray derbisine, yaptığı 7 blokla damga vuran Şengün, bu kategorinin de iddialı isimleri arasında. Ocak ayı verilerine göre, Avrupa'nın genç yetenekleri arasında en yüksek blok ortalamasına sahip 6. oyuncusu olan Alperen, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray maçlarında toplam 10 kez rakiplerine "dur" diyerek 3. sırayı zorlamaya başladı.

"Efektiflik puanı"nda 2. sırada

Olumlu ve olumsuz istatistikler üzerinden yapılan hesaplamalarla ortaya çıkan "efektiflik puanı" sıralamasında da yine Alperen Şengün'ün ismi var. Genç yıldız, bu tabloda Ousmane Diop'un ardından 2. sırada gösteriliyor. ING Basketbol Süper Ligi'nde, tüm yaş grubundan basketbolcular dikkate alındığında verimlilik puanı tablosunun tepesinde bulunan Alperen'i, Empera Halı Gaziantep Basketbol'dan Mouhammadou Jaiteh izliyor.

Sıralamadaki en genç isim

Alperen Şengün'ü diğer tüm genç yıldızlardan ayıran en önemli unsur ise yaşı... Beşiktaş Icrypex'in pivotu, tüm tablolarda kendisinin üstünde ve hemen altında yer alan oyuncular arasında en genç isim olarak dikkat çekiyor. 1999 ve 2000 doğumlu draft adaylarıyla kıyaslanan Alperen, zirve mücadelesi veren isimler içerisinde 2002 doğumlu tek basketbolcu konumunda.

Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel'in devre arasında gelmesi için QPR ile anlaştı

Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel'in transferinin devre arasında gerçekleşmesi için Queens Park Rangers'la anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Devre arası transfer döneminin hızlı ekibi Fenerbahçe, Queens Park Rangers'tan Bright Osayi-Samuel’i kadrosuna kattı.

Oyuncunun 4.5 yıllık sözleşme imzalayacağı duyuruldu.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, daha önce sözleşmesi 2021-2022 sezonundan başlamak üzere kendisiyle anlaşmaya vardığı 23 yaşındaki kanat oyuncusu Bright Osayi-Samuel’in transferinin 2020-2021 sezonu devre arasında gerçekleşmesi için oyuncunun kulübü Queens Park Rangers ile anlaşmaya varmıştır.

Bright Osayi-Samuel, İstanbul’a gelip sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini 4,5 sezonluğuna renklerimize bağlayan sözleşmeye imza atacaktır."

Medipol Başakşehir evinde Çaykur Rizespor ile yenişemedi

Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir, evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor mücadelesinden kazanan çıkmadı.

Çaykur Rizespor'da Abdullah Durak, 33. dakikada gördüğü sarı kartla Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü.

49. dakikada Braian Samudio'nun penaltıdan kaydettiği golle Çaykur Rizespor, İstanbul deplasmanında 1-0 öne geçti. 

Medipol Başakşehir, 64. dakikada Mehmet Topal'ın golüyle skora denge getirdi: 1-1.

90+1. dakikada Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk sarı kart gördü

Bu sonuçla son üç maçından sadece 2 puan çıkarabilen Medipol Başakşehir haftayı 24 puanla, Çaykur Rizespor ise 25 puanla kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada Medipol Başakşehir'in gelişen atağında Berkay Özcan, sol kanattan bindiren Crivelli'ye pasını attı. Crivelli, ceza sahasına girer girmez sol çaprazdan şutunu attı, top yan ağlarda kaldı.

25. dakikada ev sahibi takım gole yaklaştı. Berkay'ın şutunda savunmadan dönen top ceza sahası dışına çıktı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Mehmet Topal'ın şutunda kaleye giden topu Abdullah Durak kale çizgisi önünde göğsüyle durdurdu ve ardından uzaklaştırdı. 

35. dakika Çaykur Rizespor'un hızlı gelişen atağında, Melnjak'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Samudio, rakip ceza sahasına doğru ilerledi. Samudio, ceza sahasına girmeden sol çaprazdan sert vurdu, top az farkla yandan auta gitti. 

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı. 

GOL: 47. dakikada Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Michalak ceza sahasına girdiği anda Hasan Ali Kaldırım'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. 49. dakikada penaltı atışını kullanan Samudio, kaleci Mert'in sağından topu ağlara gönderdi: 0-1.

63. dakikada Medipol Başakşehir'in sağ kanattan gelişen atağında Mehmet Topal'ın arka direğe yaptığı ortada Demba Ba topu kafayla içeriye çevirdi. Crivelli'nin altıpas üzerindeki kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Zafer'de kaldı.

GOL: 64. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Berkay'ın pasıyla Çaykur Rizespor ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Topal, bekletmeden sert vurdu, Abdullah Durak'a çarpan meşin yuvarlak yön değiştirdi ve ağlara gitti: 1-1.

Mücadele 1-1 tamamlandı. 

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Ümit Öztürk, İlker Takpak, Osman Gökhan Bilir

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael (Dk. 35 Muhammed Emin Sarıkaya, Dk. 84 Azubuike), Duarte (Dk. 84 Mahmut Tekdemir) , Epureanu, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 84 Aleksic), Mehmet Topal, Berkay Özcan, İrfan Can Kahveci, Deniz Türüç, Crivelli, Gulbrandsen (Dk. 57 Demba Ba)

Çaykur Rizespor: Zafer Görgen, Onur Bulut (Dk. 88 Murat Sağlam), Meriah, Selim Ay, Melnjak, Abdullah Durak (Dk. 74 Emir Dilaver), Michalak, Doğan Erdoğan, Donsah, Sabo (Dk. 79 Alberk Koç), Samudio

Goller: Dk. 48 Samudio (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor), Dk. 64 Mehmet Topal (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 28 Crivelli, Dk. 71 Berkay Özcan (Medipol Başakşehir), Dk. 32 Abdullah Durak, Dk. 71 Doğan Erdoğan (Çaykur Rizespor)

Daum'dan Fenerbahçe ve Sergen Yalçın yorumu (Video)

Bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi de çalıştıran Alman Teknik Direktör Christoph Daum, TRT Almanca'ya özel açıklamalarda bulundu. Daum, Fenerbahçe ve Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile ilgili dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.

TRT Almanca'ya konuşan Christoph Daum, "Bence Fenerbahçe yaptığı transferler ve kadro kalitesiyle şampiyonluk yolunda" dedi. Daum, Sergen Yalçın'ın futbol bilgisi ve yönetimiyle Beşiktaş’ı zirveye taşıdığını da belirtti.

Fenerbahçe yorumu: "Ben bu takım şampiyon olur diyorum"

Alman teknik adam, Mesut Özil, transferine dikkat çekerek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı ile ilgili şunları söyledi: 

"Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut’un teknik ekibinde yer alan Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Volkan Demirel, Mehmet Yozgatlı ve Aurelio gibi isimleri yakından tanıyorum. Teknik heyetteki görevleri açısından kariyerlerinin henüz başında bulunuyorlar; ancakben yine de onların başarılı olacağına inanıyorum. Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, şampiyonluğa oynayacağını düşündüğüm iyi bir takım kurmuş. Türkiye’de tabii bunlar şampiyon olmak zorunda diyeceklerdir; ama hayır, ben bu takım şampiyon olur diyorum. Bir de şimdi acil ihtiyaç olan 10 numara mevkiine oyuncu gelecek. Yanlış anlaşılmasın, o mevkide oynayabilecek olan Yunan Pelkas’ta çok iyi bir ofansif orta saha oyuncusu, fakat şimdi Mesut Özil’de gelince daha da güçlü olacaklar. Toplamda büyük maddi yatırımlar yapıldı ve ben 20'de saymayı bıraktım, ama çok sayıda yeni oyuncu alındı. Bence şampiyonluk yolundalar ve bu yolda sadece kendilerine yenik düşebilirler."

"Sergen Yalçın'ın Bayern Münih’e transferinin gerçekleşmemesine çok üzülmüştüm"

Lider Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın'dan da övgüyle bahseden Daum, şunları kaydetti:

"Sergen Yalçın aslında çok sakin, içine kapanık ve pek ilgi çekmek istemeyen bir oyuncuydu. Top resmen ayağına yapışırdı, teknik kapasitesi çok yüksekti. Bence o dönem teknik bakımdan birbirine benzeyen dünyada iki tane büyük oyuncu vardı. Birisi Juventus’un Roberto Baggio’su, diğeri ise henüz gelişme aşamasında olan bizim Sergen’di. Ve ben Sergen’e çok büyük bir dünya yıldızı olabileceğini söyledim, fakat bunun için çok çalışmalıydı. O dönem Bayern Münih’e transferi gerçekleşmemesine çok üzülmüştüm, çünkü neredeyse bütün anlaşmalar sağlanmıştı. Bu transfer gerçekleşseydi, eminim daha disiplinli bir hayat tarzını da tanımış olurdu. antrenör olarak Sergen’den bahsetmek gerekirse, Gaziantep’te çok büyük tecrübeler kazandı, çok güzel işler çıkardı. Yıllar içerisinde topladığı antrenörlük tecrübesi şimdi Beşiktaş’ta çok işine yarıyor. Zira bu sene Beşiktaş küçük bütçelerle bir takım kurdu. Bu yüzden bir yandan akıllıca kararlar veren Beşiktaş yönetimini tebrik etmek lazım, diğer yandan Sergen’le birlikte tecrübeli oyuncularla çalışmayı bilen bir teknik adamın varlığı, takımı bir ekibe dönüştürebilme yeteneği Beşiktaş’ı haklı olarak zirveye taşıdı. Sergen futbol bilgisi ve insan yönetimi göz önüne alındığında, Beşiktaş’ı şampiyonluk yarışında zirveye taşıyacak bir antrenör."

 



Kaynak : TRT SPOR

RB Leipzig, Mainz'den puansız döndü

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) RB Leipzig, deplasmanda Mainz 05'e 3-2 yenildi.

RB Leipzig, Bundesliga'nın 18. haftasında Opel Arena'da düşme hattında bulunan Mainz 05'e konuk oldu.

Konuk ekibin 15. dakikada Tyler Adams'ın attığı golle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Mainz 05, bu gole 24. dakikada Moussa Niakhate'yle cevap verdi ve 1-1'lik eşitliği sağladı.

Çekişmeli geçen maçta RB Leipzig, 30. dakikada Marcel Halstenberg'in topu filelere göndermesiyle skoru 2-1 yaptı.

Mainz 05, 35. dakikada Niakhate ile bir gol daha buldu ve ilk yarı 2-2 tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 47. dakikada Leandro Barreiro'nun golüyle 3-2 öne geçti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Mainz 05, müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Mainz 05, bu sezon ikinci galibiyetini alarak puanını 10'a çıkardı ve 17. sırada yer aldı.

RB Leipzig ise 35 puanla 2. sırada bulunuyor.

Bundesliga'da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Wolfsburg deplasmanda Bayer Leverkusen'i 1-0, Freiburg sahasında Stuttgart'ı 2-1, Augsburg sahasında Union Berlin'i 2-1, Eintracht Frankfurt da deplasmanda Arminia Bielefeld'i 5-1 yendi.

Fenerbahçe Beko'nun inanılmaz dönüşümü

THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda lider CSKA Moskova'yı yenerek galibiyet serisini 6 maça çıkaran temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun, son haftalardaki yükselen performansını Akın Taş kaleme aldı.

Bildiğimiz üzere Fenerbahçe Beko sezona beklenenin çok çok altında bir başlangıç yapmış, 8 maçta sadece 2 galibiyet alarak Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nin en alt sıralarına demir atmıştı. Rotasyon ve kadro derinliği açısından da oldukça sıkıntılı günler yaşayan temsilcimizin Sırp başantrenörü Igor Kokoskov da bu konu üzerine verdiği her röportajda sürekli takımının zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayıp sorumluluğu ve kötü gidişatı üzerine almıştı.

Dürüst olmak gerekirse ben dahil tüm basketbolseverler artık Kokoskov için çanların çaldığını, sorumluluğun da yönetim ve koçta olduğunu düşünüyordu. Aralık ayının ortalarına kadar alınan ağır yenilgiler ve takımın içinde bulunduğu durum için herkesin beklentisi yönetimin daha radikal çözümler bulması üzerineydi. Ancak bu andan itibaren sarı lacivertli temsilcimize adeta sihirli bir değnek değdi. Burası Euroleague ve tabii ki burada mucizelere yer yok fakat takımımızdaki bu değişimin nedenlerine birkaç madde ile değinecek olursak:

Sırp oyuncu Marko Guduric'in takıma dönüşü

Oyunu yönlendiren 2-3 numara pozisyonunda oynayabilen ve bu tarzı ile oyun kurucularının üzerindeki yükü alarak guardların hareket alanını açabilen nadir oyunculardan olan Guduric yüksek yüzdeli atışların yanı sıra kolektif takım savunmasına verdiği katkı ile de takıma adeta ilaç gibi geldi. Takımın yükselen grafiğinde başrol oyuncusu olan Sırp skorer her ne kadar NBA'de istediğini bulamasa da Fenerbahçe Beko'da yeniden eski performansını buldu diyebiliriz. Umarız takımın ilerleyen günlerinde de Sırp forvet performansını daha ileriye taşımayı başarır ve takımın play-off potasına tutunmasına öncelik eder.

Jan Vesely ve Nando De Colo'nun yükselen performansı

Geçtiğimiz sezonun ortasından bu yana vasat bir performans gösteren bir zamanların sezon MVP'si olmuş olan Çek pivot Jan Vesely bu sezona da istediğimiz gibi başlamadı maalesef. Özellikle geçtiğimiz sezon Daçka forması giyen yeni transfer Jonny Hamilton'ın kötü performansı ile pota altında istediği yardımı alamayan yıldız pota altı oyuncusu; oynadığı son 6 karşılaşmada adeta yüreklere su serpti. Takımın oturan oyun düzeninde Guduric ve Lorenzo Brown ile birlikte çok çok önemli bir konuma sahip olan Vesely özellikle son Cska Moskova deplasmanında gerek savunma gerekse oyunun hücum yönünde verdiği katkı ile Euroleague 'da yeniden 'Ben hala buradayım' mesajı verdi.

Tıpkı Jan Vesely gibi son haftalarda kendini bulan isimlerden bir diğeri ise hiç şüphesiz Nando De Colo oldu. Henüz iki maç önce kariyer rekoru kıran, ardarda gelen asist üzerine gelen galibiyetlerde takımın asist yükünü sırtlayan Fransız yıldız; Obradovic'ten bu yanan bir türlü gösteremediği yeteneklerini Kokoskov 'un yeni takım kimyasında sonunda göstermeye başladı. Guduric' in gelişi ile eli rahatlayan ve hücumda daha aktif hale gelen De Colo'nun bu performansının devamı takımın geleceği için oldukça oldukça elzem. 20 dakika bandında süre aldığında ne kadar etkili olduğunu herkese tekrar göstermeye başlayan Fransız oyuncu da umarız ki oturan bu oyun sisteminde tutunmayı sürdürür ve eski günlerini bizlere tekrar aratmaz.

Lorenzo Brown ve takımın oturan kimyası 

Sezon başında oynadığı istikrarsız oyuna rağmen Kokoskov tarafından takımın dümenine getirilen ABD'li oyuncu ben dahil birçok basketbolseveri performansı ile şaşırtıyor. Takımda son haftalarda top paylaşımı ve asistlerin yoğunlukta olduğunu ve bunun öncülerinden birinin de Brown olduğunu söylemek zorundayız. Özellikle dış atış yüzdesini oldukça yükselten Lorenzo Brown kritik anlarda sorumluluk alarak da takımın lideri olduğunu herkese gösterdi. Koç Kokoskov'un sürekli arkasında durarak güvenini boşa çıkarmayan ABD'li guard özellikle De Colo ile de sezonun başında bulamadığı uyumu yakalamış durumda.

Koç Kokoskov'un Haklılığı

Takımın yükselişinde tabii ki aslan payı takımın çiçeği burnunda koçu Kokoskov' a ait. Son Eurobasket şampiyonu Slovenya vari oyun tarzını Fenerbahçe Beko'ya yavaş yavaş yerleştiren baş antrenör; takımın zor zamanlarında vurguladığı 'sorumluluk bana ait ' cümlesinin içinin ne kadar dolu olduğunu kanıtladı. Ardarda gelen 4 farklı galibiyet ve son olarak çok zor olan Moskova deplasmanından çıkarılan zaferle birlikte haklı olan tarafın kendisi olduğunu herkese gösteren koç Kokoskov ile geleceğe artık dahi ümitvari bakmak kesinlikle mümkün.

Bu süreç bizlere gösterdi ki; oturmuş takım kimyası, top paylaşımı ve takım olmak Euroleague 'de başarının temel anahtarlarından. Bu takımda eksik olan en önemli şey şu anda istikrar. Umarız tıpkı CSKA deplasmanında olduğu gibi temsilcimiz bu büyük galibiyetlerine devam eder ve üst sıralara tırmanmayı sürdürür.

Kaynak : Akın Taş / TRT SPOR

Diego Perotti: "Dizimde hiçbir sorun yok"

Fenerbahçe'nin Arjantinli futbolcusu Diego Perotti, tedavi sürecinin devam ettiğini belirtti.

Twitter hesabından sakatlığıyla ilgili açıklama yapan Perotti, "Sakatlığımla ilgili çıkan haberler doğru değil, dizimde hiçbir sorun yok. Tendonumdan bir ameliyat oldum ve tedavi sürecim en kısa sürede iyileşmem için devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

Roma, Spezia'dan kupanın rövanşını ligde aldı

Serie A'nın 19. haftasında Roma, İtalya Kupası'nda elendiği Spezia'yı son dakikada bulduğu golle 4-3 mağlup etti.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 19. haftası ilginç bir buluşmaya sahne oldu. Hafta arasında İtalya Kupası'nda karşılaşan Roma ve Spezia, bu sefer kozlarını Serie A'da paylaştı.

İki ekibin gol düellosu şeklinde geçen maçında, ev sahibi başkent takımı, son dakikada bulduğu golle karşılaşmayı 4-3 kazandı.

Bu galibiyetle Roma, ligde puanını 37'ye çıkardı ve 3. sırada yer aldı. Spezia ise ligdeki 9. yenilgisini yaşadı.

İtalya Kupası son 16 turunda uzatma devreleri sonunda Spezia'ya 4-2 yenilen Roma, karşılaşmada kural hatası yaparak 6 oyuncu değişikliği gerçekleştirdiği için daha sonra 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.

Arsenal kupaya erken veda etti

İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) Arsenal, deplasmanda Southampton'a 1-0 yenilerek elendi.

Kupanın son şampiyonu Arsenal, 4. tur mücadelesinde Southampton ile karşı karşıya geldi. 24'üncü dakikada Gabriel'in kendi kalesine attığı golle öne geçen ve skoru korumayı bilen ev sahibi ekip, kupada tur atlayan taraf oldu. 

Altı resmi maçın ardından kaybeden Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal, 508 dakika sonra kalesinde gol gördü. En son 26 Aralık'ta Chelsea ile oynanan derbi maçta Tammy Abraham, Kuzey Londra ekibinin ağlarını havalandırmıştı.

 

Fırtına, başkentte esmeye devam etti

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Karadeniz temsilcisi karşılaşmayı, her iki devrede bulduğu birer golle 2-1 kazandı.

Trabzonspor, Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına konuk oldu. Son haftalardaki yüksek formunu sürdüren Trabzonspor, maçı 2-1 kazanmasını bildi.

Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Djaniny ve 54. dakikada Caleb Ekuban kaydetti.

Başkent temsilcisinin tek golünü ise 86. dakikada penaltıdan Piris da Motta attı.

Bu sonuçla Trabzonspor son 5 karşılaşmada 4. galibiyetini aldı ve maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi.

Ligdeki 11. yenilgisini alan ev sahibi Gençlerbirliği ise oynadığı karşılaşmalarda puan alamama serisini 4 maça çıkardı.

Trabzonspor oyuncuları galibiyet sonrası, Trabzonspor'un 19 Ocak Salı günü İttifak Holding Konyaspor ile yaptığı maçta sakatlanan bordo-mavili futbolcu Abdülkadir Ömür'ün formasını açarak poz verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

8’inci dakikada Flavio’nun kullandığı köşe atışında Hugo kafayı vurdu, top kale çizgisinde Nwakaeme’ye çarparak oyun alanına döndü.

36’ncı dakikada Ekuban ve Djaniny verkaçları Trabzonspor’a golü getirdi. Ekuban’ın ara pasıyla ceza sahası içinde kaleci Übeyd’i geçen Djaniny, topu filelere gönderdi: 0-1.

44’üncü dakikada Ekuban’ın pasını alan Nwakaeme’nin şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti.

45+1’inci dakikada sağ taraftan ceza sahasına giren Flavio’nun şutunu kaleci Übeyd, son anda kornere çeldi.

İlk yarı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

53’üncü dakikada Candeias’ın ortası kaleye yöneldi. Kaleci Uğurcan son anda kornere çeldi.

54’üncü dakikada Nwakaeme’in mükemmel pasıyla hareketlenen Ekuban ceza sahasına girerek çektiği şutta fileleri havalandırdı: 0-2.

75’inci dakikada Rahmetullah’ın kullandığı serbest vuruşta Arda’nın kafa vuruşu direğin üstünden auta çıktı.

86’ncı dakikada Edgar’ın eline çarpan topta hakem penaltı noktasını gösterdi. Gençlerbirliği’nde kazanılan penaltıyı kullanan Motta, topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere gönderdi:1-2.

90+2’nci dakikada kaleci Übeyd ile karşı karşıya kalan Nwakaeme topu kaleciye nişanladı.

90+3’üncü dakikada Ayite’nin şutunda kaleci Uğurcan iki hamlede topa sahip oldu.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu, Esat Sancaktar, Samet Çiçek

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd - Toure, Arda, Polomat, Furman (Stancu), Ömürcan (Dk.81 İlker), Motta, Soner (Dk. 66 Murat), Candeias, Sefa (Dk.66 Rahmetullah), Sio (Dk.81 Ayite)

TRABZONSPOR: Uğurcan - Serkan, Edgar, Hugo, Marlon, Flavio, Abdulkadir Parmak (Dk.83 Hosseini), Berat, Nwakaeme, Ekuban (Dk.80 Kamil Ahmet), Djaniny (Dk.83 Afobe)

SARI KARTLAR: Soner Dikmen, Furman (Gençlerbirliği) - Edgar, Kamil Ahmet (Trabzonspor)

GOLLER: Dk.36 Djaniny, Dk.54 Ukuban (Trabzonspor) - Dk.86 (P) Motta (Gençlerbirliği)
 

Beşiktaş Icrypex, Galatasaray'ı farklı geçti (Özet)

ING Basketbol Ligi'nin 18. haftası derbi heyecanına sahne oldu. Sahasında Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş Icrypex, karşılaşmayı 82-64 kazandı.

Derbi mücadelesi tempolu bir oyunla başladı. Motum'un sayılarına Blackmon'ın üç sayılık basketleriyle yanıt veren Beşiktaş Icrypex, 3. dakikayı 6-4 önde geçti. Macon Jr'ın arka arkaya kaydettiği sayılarla hücumda ritmini bulan Galatasaray, 6. dakikayı 10-9 üstün bitirdi. Top kayıpları yapan sarı-kırmızılılar karşısında pota altından basketler kaydederek üstünlüğü yeniden ele geçiren siyah-beyazlı takım, ilk çeyreği 19-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda Beşiktaş Icrypex, daha iyi başladı. Berry II ve Şehmus Hazer'le basketler bulan ev sahibi ekip, 12. dakikada farkı 10 sayıya (26-16) çıkardı. Basit top kayıpları yapan siyah-beyazlılar karşısında pota altında Williams'la etkili olan Galatasaray, 13. dakikada farkı 6 sayıya indirdi: 26-20. Çeyreğin ikinci bölümünde oyunda tempo yeniden yükseldi. İki takım da hızlı hücumlarla skor üretirken Beşiktaş Icrypex, farkı yeniden açarak 19. dakikayı 42-29 önde geçti. Siyah-beyazlı ekip, derbi maçta soyunma odasına da 42-29 üstün girdi.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken farkın kapanmasına izin vermeyen Beşiktaş Icrypex, 23. dakikayı 49-39 önde bitirdi. Motum ve Macon Jr ile skor üreten Galatasaray'a hızlı hücumlarla yanıt veren siyah-beyazlı takım, Alperen Şengün, Şehmus Hazer ve Egehan Arna'yla peş peşe basketler buldu ve 29. dakikanın başında farkı 18 sayıya çıkardı: 64-46. Top kayıplarına engel olamayan sarı-kırmızılı takım önünde Berry II ile çeyreğin bitimine 15 saniye kala üç sayılık basket kaydeden Beşiktaş Icrypex, final periyoduna 19 sayılık (67-48) avantajla gitti.

Son çeyrekte siyah-beyazlılar, Egehan Arna'nın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 34. dakikada farkı 25 sayıya yükseltti: 75-50. Oyundan düşen Galatasaray karşısında kolay sayılar bulmaya devam ederek üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Icrypex, derbiyi 82-64 kazandı.

Siyah-beyazlı takımda Berry II 17, Blackmon ve Şehmus Hazer 13'er sayı, Alperen Şengün ise 10 sayı, 7 blokla oynadı.

Galatasaray'da ise Motum'un 22, Macon Jr'ın 14 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. 

Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Yener Yılmaz, Kerem Baki, Serhat Büker

Beşiktaş Icrypex: Mehmet Yağmur 3, Blackmon 13, Egehan Arna 11, Sadık Emir Kabaca 2, Furkan Haltalı 7, Şehmus Hazer 13, Berry II 17, Hakan Sayılı 3, Alperen Şengün 10, Johnson, Samet Yiğitoğlu, Ömer Yasir Küçük 3

Galatasaray: Trice II 7, Macon Jr 14, Göksenin Köksal, Motum 22, Williams 8, Barış Ermiş, Yiğit Arslan 5, Jefferson 2, Caner Erdeniz 3, Eray Aydoğan 3

1. Periyot: 19-16

Devre: 42-29

3. Periyot: 67-48

Beş faulle çıkan: 39.24 Hakan Sayılı (Beşiktaş Icrypex)



Fenerbahçe Opet, Galatasaray HDI Sigorta'ya set vermedi

Misli.com Sultanlar Ligi’nin 25. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Fenerbahçe Opet, Galatasaray HDI Sigorta'yı set vermeden 3-0 mağlup etti.

Misli.com Sultanlar Ligi’nin 25. haftası derbiye sahne oldu. Ligde ilk 4’ü hedefleyen Galatasaray HDI Sigorta, zirveyi zorlayan Fenerbahçe Opet’i karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray HDI Sigorta karşısındaki derbi mücadelesini 22-25, 22-25 ve 21-25'lik setlerle 3-0 kazandı.

Salon: Burhan Felek Vestel Voleybol

Hakemler: Nurper Özbar, Tuncay Sevim

Galatasaray HDI Sigorta: Güldeniz Önal, Hazal Selin Arifoğlu, Çağla Akın, Kosheleva, Ergül Eroğlu, Ryhkliuk (Gizem Güreşen, Aydın İlkin, Nilay Karaağaç, Elifsu Eriçek)

Fenerbahçe Opet: Mhajlovic, Dicle Nur Babat, Vargas, Busa, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol (Melis Yılmaz, Robinson, Bahar Toksoy Guidetti)

Setler: 22-25, 22-25, 21-25

Süre: 89 dakika (30, 33, 26)

Junior Fernandes, Medipol Başakşehir'de

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, geçen sezon Aytemiz Alanyaspor'dan sözleşmesi biterek Al Ittihad Kalba'ya transfer olan Junior Fernandes'i kadrosuna kattı.

Transferle ilgili kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Al Ittihad Kalba Kulübü’yle sözleşmesini fesheden ve serbest statüde olan Şilili futbolcu Junior Fernandes’i opsiyonlu olarak 1.5 yıllığına kadrosuna kattı. Başarılı kanat oyuncusunun imza töreninde Asbaşkanımız Mesut Altan ve CEO’muz Mustafa Eröğüt yer aldı. Daha önce ülkemizde de oynamış olan tecrübeli futbolcu, kulübümüzde 9 numaralı formayı giyecek. Junior Fernandes’e ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Şilili futbolcu, 2017-2020 yıllarında 2,5 sezon Aytemiz Alanyaspor'un formasını giymişti. Fernandes, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda çıktığı 108 maçta 37 gol kaydetmişti.

THY Euroleague'de 21. Haftanın MVP’si Konstantinos Mitoglou

Panathinaikos OPAP'ın Yunan basketbolcusu Konstantinos Mitoglou, THY Avrupa Ligi'nde haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Mitoglou, takımının Khimki'yi 94-78 yendiği 21. hafta karşılaşmasında 42 verimlilik puanıyla oynayarak haftanın MVP'si oldu.

Khimki karşısında 29 sayı atarak kariyer rekorunu kıran ve 12 ribaunt alan Yunan oyuncu, kariyerinde ilk kez bu unvana layık görüldü.



VakıfBank, Beşiktaş'a şans tanımadı

Misli.com Sultanlar Ligi'nin 25. haftasında VakıfBank, sahasında Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti.

">

Bu sonuçla VakıfBank, 24. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Küme düşmesi daha önce kesinleşen Beşiktaş ise 24. mağlubiyetini yaşadı.

Salon: VakıfBank Spor Sarayı

Hakemler: Recep Karakoç, Aylin Turnaoğlu

VakıfBank: Cansu Özbay, Meliha İsmailoğlu, Zehra Güneş, Haak, Bartsch-Hackley, Kübra Çalışkan (Gizem Örge, Gözde Yılmaz, Ognjenovic, Tuğba Şenoğlu, Melis Gürkaynak, Guimaraes)

Beşiktaş: Rida Erlalelitepe, Bengisu Aygün, Seray Altay, Derin Ezgi Taşdemir, Sude Pehlivan, Ezgi Dilik (Adlin Kaymaz)

Setler: 25-16, 25-14, 25-12

Süre: 63 dakika (19, 24, 20)

Avustralya Açık öncesi 3 kişide koronavirüs tespit edildi

Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık öncesi, 3 kişide yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rastlandığı açıklandı.

Turnuvanın düzenleneceği Victoria eyaletinin sağlık departmanından yapılan açıklamada, Melbourne kentinde sıkı denetimli karantinaya alınan 3 kişinin içinde oyuncuların yer almadığı belirtildi.

Söz konusu kişilerde, İngiltere'de mutasyona uğrayarak bulaştırıcılık seviyesi artan yeni tip koronavirüs çeşidinin tespit edildiği de vurgulandı.

 Melbourne kentinde 8 Şubat'ta başlayacak organizasyon öncesi, yaklaşık bin 200 oyuncu, takımlar ve organizasyon yetkilisi otellerde zorunlu karantina altında tutuluyor.

Ali Koç'tan Mesut Özil açıklaması (Video)

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mesut Özil transferi hakkında açıklamalarda bulunarak Özil'in imza töreniyle ilgili tarih verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Mesut Özil'in sarı-laciverti forma altında sahaya çıkıp bir kere daha dünyaya kim olduğunu göstereceğini ifade ederken, Galatasaraylı futbolcu Omar'ın yılbaşı akşamı yaşadığı kazayı duyunca içlerinin parçalandığını dile getirdi. Koç, Teknik Direktör Erol Bulut'un her zaman arkasında durduklarını söylerken, eski başkan Aziz Yıldırım ile de bir sıkıntıları olmadığını belirtti.
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısı, korona virüs tedbirleri kapsamında online olarak başladı. FB TV ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan 2021 yılı Ocak ayı olağan divan kurulu toplantısını Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük evinden yönetirken, Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri Ülker Stadı 1907 Tribünü'nde sosyal mesafe kuralına uyarak takip etti. Ali Koç, yüksek divan kurulu üyelerinden gelen sorulara yanıt vererek konuşmasına başladı.

Çok yoğun bir programdan geçildiğini ifade eden Ali Koç, yılbaşı akşamı evinde talihsiz bir kaza geçiren Galatasaraylı futbolcu Omar ile ilgili gelen bir soruya, "Biz kazayı duyar duymaz açıklamamızı yaptık, içimiz parçalandı. Bu gibi jestler zaman zaman kulüpler arasında oluyor. Bazıları yansıyor, bazıları yansımıyor ama bir ziyaretimiz olmadı. Bu tür adımların Türk futboluna katlı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

"Mesut sahaya çıkıp bir kere daha dünyaya kim olduğunu gösterecek"

Ali Koç, dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil’in sarı-lacivertli formayı giyecek olmasıyla ilgili, “İnşallah Mesut sahaya çıkıp bir kere daha dünyaya kim olduğunu gösterecek. İnşallah hayırlı uğurlu bir transfer gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

"Ceza verilmedi ama yakından takip edeceğiz"

Galatasaray'ın Oğulcan Çağlayan transferiyle alakalı görüşlerini de aktaran Koç, “Bu sizi niye ilgilendiriyor deniliyor. Bu bütün kulüpleri ilgilendiriyor. Saha rekabetinin dışında transferde de rekabet ediyoruz. Bütün kulüpler futbolcu ayartma işleri ile ilgili konuşuyor, biz daha fazla ses çıkartıyoruz. Daha bir ceza verilmedi ama bunu yakından takip edeceğiz” cümlelerine yer verdi.

"Erol Bulut'un her zaman arkasında durduk"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un arkasında her zaman durduklarını vurgulayan sarı-lacivertli kulübün başkanı, "Bunun altındaki felsefe de ilk tökezlemede hocayı, yönetimi ve futbolcuları vurmaktı. Hoca değişimi aklımızdan geçmedi. İlgili arkadaşlarımız yakından takip ediyor ama biz alacağımız kararları sosyal medyadan kurgulamıyoruz. Gerek kazandığımız, gerek kaybettiğimiz maçlardan sonra çok sayıda mesajlar alıyorum. Kaybettiğimizde sistematik üstümüze gelmeler var. Bir de samimi duygularını paylaşanlar var. Biz adımlarımızı atarken her şeyi göz önünde bulunduruyoruz ama kendimizi bu gibi değişken düşüncelerle beslemiyoruz. Erol hocamızın görevden alımına yönelik bir durum hiçbir zaman olmadı. İnşallah sezon sonunda muvaffak oluruz. Finansal sıkıntılarımız da var ama gemiyi limana götürmeye çalışıyoruz. İnşallah attığımız doğru adımların meyvelerini biz olalım olmayalım kulübümüz görür" şeklinde konuştu.

"Stopaj bu kadar iyi çalışırken neden durduruldu anlamadık"

Ali Koç, stopaj konusuyla alakalı gelen bir soruya şöyle cevap verdi:
“Saat gibi çalışan bir sistem, Cumhurbaşkanımızın onayı ile yürürlüğe girmişti. Futbolcular ile ilgili ödediğimiz stopajlar geri ödeniyordu ve bu da amatör şubeler için can suyuydu. Sebeplerini henüz anlamadığımız bir nedenden dolayı bu geçen sene durduruldu. Kulüpler Birliği ile gerekli başvurular yapıldı ama bir seneyi kaybettik. Yeni bir mevzuat çıktı, yüzde 70 geri ödeneceği yüzde 30 ise belirli kriterlerde dağıtılacağı bildirildi. 70 ile 90 milyon TL geri geliyordu kulübe. Geçen sene bundan mahrum kaldık. Tüm olumsuzluklar üst üste geliyor. Kulüplerimiz ciddi finansal anlamda zor durumda. Yayıncı kuruluşun hazmetmekte zorlandığımız 2’nci kez yayın pastasında indirim talebi ve bu talebin makul olmamasına rağmen kabul görmesi gibi şeylerden ciddi zarar gördük. Vergiler de 30’dan 40’a çıktı. Tüm olumsuzluklara rağmen bu ve üstüne de stopaj geldi. 3 büyük kulüp için futbol dışında branşı olan kulüplerin zor durumunu tahmin edebilirsiniz. Bütün olumsuzluklar finansal açıdan üst üste geldi. Hep devlet diyorsunuz, diyeceksiniz ama buralar kar için yapılan değil, sosyal anlamda yapılan çalışmalar. Kulüplerin başında olan insanlar bu mevcut tabloların iyileştirilmesi için buralardadır. Stopaj bu kadar iyi çalışırken neden durduruldu anlamadık. ‘Siz merak etmeyin olimpik branşlara ciddi yatırımlar yapıyorsunuz bu yüzde 30 geri gelecek’ deniyor."

"Aziz Yıldırım ile hiç bir sıkıntımız yok"

Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım ile hiçbir sıkıntılarının olmadığına dikkat çeken Başkan Ali Koç, “Bizim tek sıkıntımız; birkaç kez iletişim kurmaya çalıştık, muvaffak olamadık. Medeni insanlarsak bir araya gelebilmemiz lazım. Fenerbahçe’nin başarısı için kalbimiz atıyorsa bunun zor olmaması lazım” dedi.

"Sezon sonuna kadar sımsıkı bir şekilde devam edelim"

Sezon başında yine yoğun bir transfer dönemi geçirdiklerini anımsatan Koç, "İlk yarının bitmesine 1 hafta kala liderle aramızda 2 puan var ve her yerde söylediğim gibi tüm takımlar inişli, çıkışlı dönemler geçirecek. Çok yoğun da bir takvimin içine gidiyoruz. Sivas’ta -12’de oynadık. Ligin takvimi 5 hafta daha kısa geç başladık, erken bitirmemiz lazım. Takım sayısı arttı, 6 hafta daha fazla oynamamız gerekiyor. Kadromuzun derinliği ilerleyen zamanlarda daha fazla anlaşılacak. Son maçta yedek kulübemize baktığınızda sakatlıkta ne duruma geldiğimizi görmüş olacaksınız. Hocamızla ilgili arkadaşlarla yapılan toplantılarda zamana ihtiyacımız var demiştik. Kırılma anları yaşanacak. 'Bu tuzağa düşmeyin, iniş - çıkış olacaktır' dedik. Başka kulüpler bizim yaşadığımız süreçleri yaşadığında tartışmaya açılmıyor, en azından bizim kadar açılmıyor. Birbirimizi destekleyerek kırılma anlarından çıktık. Bu uzun süreçte sizlerden ricam 90’ar dakikalık süreçlerde şampiyonluk düşüncelerinizin tavan yapmasını istemiyorum, uzun soluklu düşünmenizi rica ediyorum. Oyuncularımız, genç arkadaşlarımız, evet onlar futbolcular ama inanın çok etkileniyorlar. Sımsıkı bir şekilde sezon sonuna kadar devam edelim" diye konuştu.

"Mesut Özil'i tartışmaya gerek yok"

Szalai, Osayi ve Mesut Özil transferleri hakkında da konuşan Ali Koç, "Szalai’nin işlemleri bitti, bu maçta oynayabilir. İkincisi ise Osayi. Onlardan çok beklentilerimiz var. Hocamız ve sportif direktörümüzün talepleri doğrultusunda alındı. Bir nokta atışı daha yapmamız gerekebilir. Mesut Özil’i renklerimize bağlamak için uğraş verdik, adım attık. Mesut’un kariyeri ile ilgili pek bir şey söylememe gerek yok. Onu tartışmaya açmama gerek yok. Kısa bir süre Arsenal’le sorun yaşadı. Bugüne kadar Mesut’un saha içi ve dışında ortaya koydukları, rekorları, aklı becerisi ortada. Ama bununla beraber bazı futbolcularda olduğu gibi Mesut bir marka. Bu markanın Fenerbahçe’ye kavuşması ve çocukluğundan beri olan aşkı sevdası olması. Evin oğlu diyorum üstüne basarak. Türkiye’ye üst seviyede isimler geldi ama bu seviye de isim gelmedi. Beğenin, beğenmeyin istediğiniz yere çekin, evin oğlu geldi. Fenerbahçe’nin eşsiz taraftarının gücünü bu süreçte bir kez daha yaşadık. Bir rüya demiştik hem onun hem de Fenerbahçe’nin ortak gerçeği olduğunu gerçekleşmek üzere olduğunu söylüyorum. Benim için imzalar atılmadıkça hiçbir transfer gerçekleşmemiştir. İmza ise karantinası Allah’ın izni ile bugün ve yarın 2 test yapılacak, ilk idmanının yarın akşam olmasını arzuluyoruz. Fenerbahçe’ye duyduğu özlemle çok başarılı olacağını diliyoruz. Mesut’un kalbi gönlü buradaydı bizim için çok büyük avantaj, hiçbir sakatlığı da yok. Her idmana çıktı, maçlar da oynadı. Sadece maç eksiği var, onları da en kısa zamanda giderecek. Ne zaman oynayacağına ise hocamız karar verecek. Mesut’un hazır olma durumu karar verecek. Eski hocasıyla konuştuğumda 3 ila 4 hafta sürer demişti. Kendi durumunu da bilen biri olarak herhalde 2 hafta sonra maçlara girer, inşallah bunda yanılmam" diyerek soru cevap kısmındaki konuşmasını noktaladı.

Yayıncı kuruluş ile aynı gemide olduklarını dile getiren Koç, "Yayıncı kuruluşla alakalı büyük sıkıntımız var. Yayıncı kuruluş futbolun paydaşlarının en önemlilerinden biri. Son dönemde attığımız adımlar gösterilmiyor. Son olarak küfür yaşandı ama oraya gelene kadar çok fazla şey yaşandı. Yine bir tezahürat olayı vardı ama biz kamuoyunda bağırmadık, ilgili arkadaşları çağırdık anlattık. Üst üste çok şey yaşanıyor ve bunlara tesadüf dememiz mümkün değil. Herkes, yayıncı kuruluşun kulübümüze olan yaklaşımının bireysel hatalarla olamayacağını düşünüyor" dedi.

"Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göstermek zorundayız"

Tüm platformlarda korsan yayıncılığa karşı çıktıklarını vurgulayan Koç, "Bizim söylemlerimiz sizi etkilemiyor ama genel şikayete bakınca burada bir sıkıntı var. Sanki bu gerçeği bir tek yayıncı kuruluş görmüyor ya da görmek istemiyor gibi bir düşüncemiz var. Bu zihniyet Fenerbahçe'ye karşı böyle olduğu müddetçe bizler de Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göstermek zorundayız. Bu çekişme, bu gidişat kimseye fayda sağlamaz" şeklinde konuştu.

"Yol yakınken aklı selim düşünün"

Yayıncı kuruluşun yaptığı özür açıklamasının saatini manidar bulduklarını ve açıklamanın kendileri için 'cılız' olduğunu aktaran Başkan Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bize meydan mı okuyorsunuz, kendi kendinize bize mesaj mı veriyorsunuz? Özür yazısı son derece cılız, bizi kesmez ama açıklandığı saat kara mizah. O da mı hata? O zaman bu kadar hata yapan adamı çalıştırmayın. Bizim sabrımız taştı. Biz adım adım tepkimizi vermeye başladık. Yayıncı kuruluşa sesleniyorum, bizim röportajları yayınlamayarak, led panolar görülmesin diye garip açılardan maçı vererek bu konuyu aşamazsınız. Bir süre sonra maçları yayınlayamayacak duruma geleceksiniz. Hodri meydan dediniz, garip garip açıklamalar yaptınız. Kaç ülkeye yayın yapıyormuşsunuz, bravo size ama burada yaşananlar sadece Fenerbahçe'ye yapılıyor. Nasıl ilerleyeceğimize siz karar vereceksiniz. Hiçbir etkinliğimize yayıncı kuruluşun çalışanları alınmamaktadır onların bir suçu yok ama geldiğimiz noktada buradayız ve bu adım adım yükselecek. O yüzden karar sizin, nasıl ilerlemek istiyorsanız. Biz aynı kararlılık ve inançla götüreceğiz ve hiç istemediğimiz noktaya götürmek istemiyoruz. Giderse Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göreceksiniz. Harcama limitlerinden dolayı taraftarlarımız yayıncı kuruluşa tepki gösterdiler ama o tepkinin etkilerini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Bizi o noktaya getirmeyin. Yol yakınken aklı selim düşünün ve bu işi çözecek formülleri bulun. Bizi sınamayın, sabrımızı taşırmayın. Bundan sonrası sizin elinizde."
 



Fenerbahçe HDI Sigorta evinde rahat

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 24. hafta açılış maçında Fenerbahçe HDI Sigorta, Haliliye Belediyespor'u 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe HDI Sigorta, AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 24. hafta açılış maçında ağırladığı Haliliye Belediyespor'u 3-0 mağlup etti.

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Seçkin Yener, Mehmet Gül

Fenerbahçe HDI Sigorta: İzzet Ünver, Emre Batur, Metin Toy, Hidalgo, Vigrass, Ulaş Kıyak (Hasan Yeşilbudak, Ahmet Karataş, Caner Pekşen, Nwachukwu, Halil İbrahim Kurt)

Haliliye Belediyespor: Sharifi, Ali Samet İçmeğiz, Bisset, Enes Atlı, Cüneyt Dağcı, Vilimanovic (Metin Durmuş, Mehmet Bebek, Mert Tetik)

Setler: 25-19, 25-22, 25-17

Süre: 78 dakika (23, 31, 24) 

Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Fenerbahçe'nin koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı. Toplantıda Fenerbahçe Kulübü'nün borcu 4 Milyar 719 Milyon TL olarak açıklandı.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak başladı.

FB TV ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan 2021 yılı Ocak ayı olağan divan kurulu toplantısını Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük evinden yönetirken, Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri Ülker Stadı 1907 Tribünü'nde sosyal mesafe kuralına uyarak takip etti. Yüksek Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe Denetim Kurulu Üyesi Musa Erdemir, denetim kurulu raporlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Musa Erdemir, Fenerbahçe Kulübü'nün borcunun 30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 4 milyar 719 milyon 708 bin 486 TL olduğunu açıkladı.

Erdemir, "30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla kısa vadeli 2 milyar 464 milyon 320 bin 994 TL, uzun vadeli ise 2 milyar 255 milyon 387 bin 492 TL olmak üzere konsolide toplam borç tutarı 4 milyar 719 milyon 708 bin 486 TL'dir" dedi.

Philadelphia 76ers'tan üst üste ikinci Celtics galibiyeti (Özet)

NBA'de Philadelphia 76ers, Boston Celtics'i üst üste ikinci kez yendi. Furkan Korkmaz 6 sayı, 2 asist ve 1 ribauntla galibiyette pay sahibi oldu.

Takımlardaki koronavirüs vakaları nedeniyle Milwaukee Bucks-Washington Wizards ve Portland Trail Blazers-Memphis Grizzlies karşılaşmalarının ertelendiği NBA'de 11 maç oynandı.

Son 3 günde ikinci kez karşılaşan Doğu Konferansı temsilcilerinin mücadelesinde Philadelphia 76ers, Boston Celtics'i 122-110 yenerek sezonun 11. galibiyetine ulaştı ve konferansında liderliğini sürdürdü.

Rakibine ikinci maçta da üstünlük kuran 76ers'te all-star Joel Embiid 38 sayı ve 11 ribaunt, Ben Simmons 15 sayı ve 11 asistle "double-double" yaparken, Tobias Harris 23 sayı ve 8 ribaunt, Seth Curry 15 sayı, 17 dakika 42 saniye süre alan milli basketbolcu Furkan Korkmaz ise 6 sayı, 2 asist ve 1 ribauntla galibiyette pay sahibi oldu.

Bu sezon 6. kez kaybeden 8 galibiyetli Celtics'te Jaylen Brown 42 sayı ve 9 ribaunt, Marcus Smart 20 sayı ve 7 asist, Kemba Walker ise 19 sayı ve 5 asistle mücadele etti.



Cavaliers, Nets karşısında zorlanmadı

Aynı takımların son 3 günde ikinci kez üst üste oynadığı diğer maçta ise Cleveland Cavaliers, Brooklyn Nets'i 125-113'lük skorla geçerek rakibi karşısında üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Sezonun 8. galibiyetine ulaşan Cavaliers'ta Collin Sexton 25 sayı ve 9 asist, Andre Drummond 19 sayı ve 16 ribaunt, Larry Nance ise 15 sayı ve 10 ribauntla double-double yaparken, Jarrett Allen 19, Taurean Prince 14 sayıyla skora katkıda bulundu. Mücadeleye ilk 5'te başlayarak 28 dakika 40 saniye sahada kalan milli oyuncu Cedi Osman ise 5 sayı, 2'şer ribaunt ve asist, 1 top çalma kaydetti.

Bu sezon 8. maçını kaybeden Nets'te Kevin Durant sakatlığı nedeniyle forma giymezken, Kyrie Irving 38 sayı ve 5 asist, James Harden da 19 sayı ve 11 asistle oynadı.



Clippers galibiyet serisini 6 maça çıkardı

Batı Konferansı temsilcilerinin mücadelesinde Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder'ı 120-106'lık skorla yenerek sezonun 12. galibiyetine uzandı.

6 maçlık galibiyet serisinin ardından konferansında averaj farkıyla liderlik koltuğunda oturan Clippers'ta Kawhi Leonard 31 sayı, 8 ribaunt, Paul George 29 sayı, 7 ribaunt ve 5 asist, Serge Ibaka 17 sayı ve 11 ribauntla galibiyette etkili oldu.

Sezonun 8. mağlubiyetini alan Thunder'da Shai Gilgeous-Alexander'ın 30 sayı ve 8 asistlik performansı, yenilgiyi engellemedi.


Sonuçlar

Charlotte Hornets-Chicago Bulls: 110-123

Detroit Pistons-Houston Rockets: 102-103

Indiana Pacers- Orlando Magic: 120-118 (uzatmada)

Cleveland Cavaliers-Brooklyn Nets: 125-113 

Philadelphia 76ers-Boston Celtics: 122-110

Toronto Raptors-Miami Heat: 101-81

Minnesota Timberwolves-Atlanta Hawks: 98-116

San Antonio Spurs-Dallas Mavericks: 117-122

Phoenix Suns-Denver Nuggets: 126-130 (uzatmada)

Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder: 120-106

Sacramento Kings-New York Knicks: 103-94

Japonya "seyircisiz" olimpiyat opsiyonunu düşünüyor

Japonya’da hükümet, temmuzda başlaması beklenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasına karşı "seyircisiz" düzenlenebilme ihtimalini değerlendiriyor.

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ülke genelinde artış trendini koruyan Kovid-19 vakalarının, takvime göre olimpiyatların başlayacağı 23 Temmuz’a kadar kontrol altına alınamayacağı göz önünde bulunduruluyor.

Buna göre hükümet, seyirci kısıtlamasının uygulanmaması, yerleşke kapasitesinin yüzde 50'si oranında seyirci kabul edilmesi veya tamamen seyircisiz bir turnuva olmak üzere üç opsiyon üzerinde duruyor.

Turnuvaya ilişkin son anketlerde "ertelenmeli" ya da "iptal edilmeli" cevaplarının ağırlık göstermesi; hükümetin salgın sürecini iyi yönetemediği görüşlerinin yansıması sonrası, olası bir siyasi sonuca karşı "seyircisiz turnuva" opsiyonu değerlendiriliyor.

Öte yandan, Kovid-19 aşısı olmuş ve Japonya içinden turnuvaya katılacak biletli seyircilerin kabul edilmesi de planlamaların arasında yer alıyor.

Kovid-19 vakalarının seyrine göre Japonya’nın, yerleşkelere kabul edilecek seyirci sayısı ve denizaşırı izleyicileri kabulüne dair kararı ilkbahar sonuna doğru açıklaması bekleniyor.

IOC'den esneklik yorumu

Dün parlamentoda konuya ilişkin konuşan Başbakan Suga Yoşihide, virüse karşı gerekli önlemlerin alınacağını ve Tokyo Olimpiyatlarının planlandığı üzere düzenlenmesine yönelik kararlılık sergilediklerini yineledi.

Önceki gün Kyodo’ya özel mülakat veren Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, seyirci kapasitesinin düşürülebileceği ihtimaline değinerek, IOC'nin bu konuda "esnek" olacağını söylemişti.

Bach IOC’nin, katılacak kişilerin hayatını korumak için "fedakarlıkta bulunulması" gerektiğini belirterek, “Mesele güvenlik olunca, o noktada tabu olamıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kyodo’ya göre olimpiyatlar kapsamındaki bilet gelirlerinden 90 milyar yen (867 milyon dolar) hedefleyen Organizasyon Komitesi, izleyicisiz bir turnuva sonrası hayal kırıklığı yaşayabilir.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 21. Hafta Maç Özetleri

21 Ocak 2021 Perşembe

20:00 Zenit St. Petersburg - Anadolu Efes: 85-78


22:00 Panathinaikos Opap - Khimki Moskova: 94-78


22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Real Madrid: 86-84


22:45 LDLC ASVEL - Valencia BC: 90-77


22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Bayern Münih: 75-51


22 Ocak 2021 Cuma

20:00 CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko: 83-89


21:00 Zalgiris Kaunas - Olympiakos: 81-79


21:00 Kızıl Yıldız - Barcelona: 60-72


23:00 TD Systems Baskonia - Alba Berlin: 77-84


THY Euroleague 21. hafta maç sonuçları ve puan durumu

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQK3zld5ISCaebQDpQFUxrliWITGLBEdfyjDgTw1Tq-dKO1GABN_wAnfwZfXFXzR_JbdiVXv3sK-4khaUyJJZYWQs8fu1F79bYFEYoTH5XzC0pyMF1gSqLAvjHEn_DY96-z426DSNUXswb/s1600/euroleague-yatay.jpeg

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 21. hafta maçları oynandı.

21. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

21 Ocak 2021 Perşembe

20:00 Zenit St. Petersburg - Anadolu Efes: 85-78

22:00 Panathinaikos Opap - Khimki Moskova: 94-78

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Real Madrid: 86-84

22:45 LDLC ASVEL - Valencia BC: 90-77

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Bayern Münih: 75-51

22 Ocak 2021 Cuma

20:00 CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko: 83-89

21:00 Zalgiris Kaunas - Olympiakos: 81-79

21:00 Kızıl Yıldız - Barcelona: 60-72

23:00 TD Systems Baskonia - Alba Berlin: 77-84

Puan Durumu 


GMAS+YS-+/-
1. Barcelona 15 6 1681 1520 161
2. CSKA Moskova 15 6 1744 1640 104
3. Zenit St Petersburg 13 6 1468 1391 77
4. AX Armani Exchange Milano 13 7 1607 1530 77
5. Real Madrid 13 8 1668 1598 70
6. Zalgiris Kaunas 12 9 1676 1628 48
7. Bayern Münih 12 9 1629 1590 39
8. Anadolu Efes 11 10 1665 1620 45
9. Valencia Basket 11 10 1712 1715 -3
10. Olympiakos 11 10 1648 1656 -8
11. Fenerbahce Beko 11 10 1598 1635 -37
12. Maccabi Playtika Tel Aviv 10 11 1642 1615 27
13. TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 9 12 1663 1658 5
14. ALBA Berlin 8 13 1610 1741 -131
15. Panathinaikos OPAP 7 13 1571 1623 -52
16. Kızıl Yıldız mts  7 14 1534 1619 -85
17. LDLC ASVEL Villeurbanne 7 14 1592 1681 -89
18. Khimki Moskova 2 19 1644 1892 -248

22. Haftanın Programı

26 Ocak 2021 Salı

20:00 Khimki Moskova - Bayern Münih

20:30 Anadolu Efes - Kızıl Yıldız

20:45 Fenerbahçe Beko - Maccabi Playtika Tel Aviv

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Olympiakos

23:00 Barcelona - Zenit St. Petersburg

27 Ocak 2021 Çarşamba

22:00 Alba Berlin - CSKA Moskova

22:45 LDLC ASVEL - TD Systems Baskonia

23:00 Real Madrid - Panathinaikos Opap

23:00 Valencia BC - Zalgiris Kaunas

Kardemir Karabükspor'un eski futbolcusu Luton Shelton hayatını kaybetti

Bir dönem Süper Lig'de Karabükspor formasını terleten Luton Shelton, ALS hastalığı nedeniyle 35 yaşında hayatını kaybetti.

Eski futbolcu Luton Shelton, bir süredir mücadele ettiği ALS hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Jamaikalı forvet için FIFA resmi hesabıyla birlikte eski takımı Sheffield United ve futbol dünyasının bazı üyeleri başsağlığı mesajı yayınladı.

35 yaşında hayata gözlerini yuman Shelton, 2011 yılında Süper Lig ekiplerinden Karabükspor'a gelmiş ve iki yıl boyunca mavi-kırmızılı formayı terletmişti.

Galatasaray çeyrek finalde (Özet ve Full Maç Video)

FIBA Kadınlar Euroleague D Grubu'nda Galatasaray, Fransa'nın Bourges Basket takımını 75-65 yenerek çeyrek finale yükseldi ve Fenerbahçe Öznur Kablo'nun rakibi oldu.

Fransa'nın Bourges kentinde yapılan D Grubu 2. seri müsabakalarında mücadele eden Galatasaray, Bourges Basket ile karşı karşıya geldi.

Prado Spor Sarayı'nda oynanan maçın ilk çeyreğini 16-14 geride tamamlayan sarı-kırmızılılar, devre arasına 38-35 üstünlükle girdi.

İkinci yarıda da aradaki farkı koruyan Galatasaray, üçüncü periyotunu 54-49 önde kapattığı karşılaşmayı 75-65'lük skorla kazandı.

Altıncı maçında üçüncü galibiyetini elde eden sarı-kırmızılılar, grubunuFull Maç ikinci sırada bitirerek çeyrek finale yükseldi ve B Grubu lideri Fenerbahçe Öznur Kablo ile eşleşti.

Özet

Full Maç

22 Ocak 2021 Cuma

Henry Onyekuru yeniden Galatasaray'da

Galatasaray, Henry Onyekuru'nun geçici transferi konusunda Monaco kulübü ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Galatasaray, Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru'nun geçici transferi için Monaco kulübüyle görüşmelere başlandığını açıkladı.

Onyekuru, ilk olarak şampiyonluk yaşadığı 2018-2019 sezonunda sarı-kırmızılı formayı giymiş, 44 resmi maçta 16 gol ve 6 asist kaydetmişti. 2019-2020 sezonunun devre arasında yeniden kiralanan 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray adına 12 maça çıkmış, 1 gol atmış ve 2 de asist yapmıştı.

Henry Onyekuru, üst üste üç sezon kiralık olarak Galatasaray kadrosunda boy göstermiş olacak.

Kaynak : TRT SPOR