TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

13 Ağustos 2016 Cumartesi

Turkcell Süper Kupa Galatasaray'ın

Turkcell Süper Kupa 2016'yı rakibi Beşiktaş'a normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 berabere sona eren karşılaşma sonunda yapılan penaltı atışlarında 3-0 üstünlük sağlayan Galatasaray kazandı.


Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın uzatma dakikalarında Galatasaray'ın golünü 100. dakikada Hakan Kadir Balta kaydederken, Beşiktaş'ın golünü 107. dakikada (Kendi kalesine) Aurelien Chedjou attı.

Penaltı atışlarında Galatasaray adına Selçuk İnan, Hakan Kadir Balta, Tolga Ciğerci penaltıyı gole çevirirken, Beşiktaş adına penaltı atışı kullanan Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Atiba Hutchinson penaltıyı gol yapamadı.

Maçın ardından düzenlenen törende Turkcell Süper Kupa 2016, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından Galatasaray kaptanı Selçuk İnan'a verildi. Süper Kupa'da mücadele eden her iki takımın oyuncularına madalyalarını Bakan Kılıç, Başkan Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş verdi.
Maçın futbolcusu seçilen Galatasaraylı Fernando Muslera ve maçın hakemlerine de plaket verildi.

Beşiktaş taraftarlarının doğu ve güney, sarı-kırmızılıların ise batı ile kuzey tribünlerinde yer aldığı karşılaşmanın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın koltuklarına, 42 bin Türk bayrağı konuldu. Karşılaşma öncesi kırmızı-beyaz tişört ile sahaya çıkan 70 kişi, sahanın etrafında yer alarak, mehter takımının marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. İki takımı simgeleyen flamalar ile Türk bayrağının açıldığı seremonide ayrıca "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" yazısına da yer verildi. Stadın skorboardu ile reklam panolarında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'nin isimleriyle fotoğraflarına yer verildi. İki takım oyuncuları, sahaya "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Stadı çevreleyen tribünler takımların bayraklarıyla süslenirken, Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba ile Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren'in fotoğraflarının bulunduğu posterler tribüne asıldı.
Beşiktaş taraftarı tribünde ağzında Türk bayrağı olan kartal resmi ile "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" yazısının bulunduğu dev bir pankarta yer verdi. Galatasaray taraftarı da tribünlere "15 Temmuz resmi tatil olsun", "Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz", "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" ve İngilizce "Türkiye güçlü ve birdir" yazılı pankartları astı.

Karşılaşma 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

Beşiktaş - Galatasaray 1-1 (0-3 Pen.) Full Maç İzle

Beşiktaş - Galatasaray 1-1 (0-3 Pen.) Özet İzle

Maçtan Dakikalar
10. dakikada Sneijder'in sağdan ortasında ceza sahasında topa iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'de kaldı.
12. dakikada Chedjou'nun geri pasında araya giren Cenk Tosun, ceza sahasında topu kontrol edemeyince kaleci Muslera meşin yuvarlağa yatarak sahip oldu.
26. dakikada Galatasaray'ın hızlı atağında topla buluşan Bruma'nın ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci Tolga Zengin topu kontrol etti.
33. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top yan direkten geri döndü. Sarı-kırmızılılar, daha sonra topu uzaklaştırdı.
35. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında, arka direkte topla buluşan Podolski'nin kafa vuruşunda, top savunma oyuncularından döndü. Beşiktaş defansı topu kontrol ederek tehlikenin büyümesini önledi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

53. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahasına hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun'un yatarak vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.
64. dakikada Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında topla buluşan Marcelo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
70. dakikada Galatasaray'ın soldan gelişen hızlı atağında Sneijder'in yerden ortasında, altıpas önünde meşin yuvarlağı kontrol etmek isteyen Necip Uysal, ters bir vuruşla topu direk dibinden kornere çeldi.
85. dakikada Sneijder'in yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği sert şutta, kaleci Tolga Zengin topu yatarak kontrol etti.
88. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Ömer Şişmanoğlu'nun pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda, meşin yuvarlağı kaleci Muslera son anda yatarak kurtardı.
90. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda meşin yuvarlak, defansa çarparak direğin yanından kornere çıktı.
Karşılaşmanın normal süresi 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi.
Uzatma bölümü
97. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahasına gönderdiği ortada, Quaresma'nın gelişine vole vuruşunda top, üstten dışarı çıktı.
100. dakikada Galatasaray aradığı golü buldu. Sneijder'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, arka direkte topla buluşan Hakan Balta'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
104. dakikada Quaresma'nın kaleye cepheden gören yerden kullandığı serbest vuruşta, topu Muslera son anda kornere çeldi.
107. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Olcay Şahan'ın sağdan ortasında, arka direkte Quaresma'nın kafa vuruşunda, top Chedjou'ya çarparak ağlara gitti: 1-1.
Uzatmada başka önemli pozisyon olmadı ve karşılaşmanın galibini belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.
Penaltılar
Galatasaray'da Selçuk İnan, Hakan Balta, Tolga Ciğerci penaltı atışlarını gole çevirirken. Beşiktaş'ta ise Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Hutchinson penaltı atışlarından yararlanamadı.
Penaltı atışları sonunda Galatasaray, Beşiktaş'ı 3-0 üstünlük sağlayarak, kupanın sahibi oldu.

Stat: Konya Büyükşehir
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar, Ali Palabıyık
Beşiktaş: 29- Tolga Zengin (K), 6- Dusko Tosic, 10- Olcay Şahan, 13- Atiba Hutchinson, 15- Oğuzhan Özyakup, 18- Tolgay Ali Arslan (Dk. 73, 17- Ömer Şismanoğlu), 20- Necip Uysal (Dk. 106, 3- Adriano Correia), 21- Kerim Frei (Dk. 46, 7- Ricardo Quaresma), 23- Cenk Tosun, 30- Marcelo Antonio Guedes, 32- Andreas Beck.
Yedekler: 71- Denys Boyko, 5- Jose Ernesto Sosa,  22- Aras Özbiliz, 44- Luiz Rhodolfo.
Galatasaray: 1- Fernando Muslera, 8- Selçuk İnan (K), 10- Wesley Sneijder, 11- Lukas Podolski (Dk. 43, 9- Eren Derdiyok), 14- Martin Linnes, 18- Sinan Gümüş (Dk. 87, 7- Yasin Öztekin), 20- Bruma, 21- Aurelien Chedjou, 22- Hakan Kadir Balta, 23- Lionel Carole, 27- Tolga Ciğerci.

Yedekler: 19- Cenk Gönen, 4- Serdar Aziz, 5- Hamit Altıntop, 6- Ryan Donk, 55- Sabri Sarıoğlu.

Sarı Kart: Dk. 57 Andreas Beck, Dk. 87. Oğuzhan Özyakup, Dk. 99 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 77 Tolga Ciğerci (Galatasaray)

Goller: Dk. 100 Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Dk. 107 (Kendi kalesine) Aurelien Chedjou (Beşiktaş)

Müthiş maçta Potanın Perileri güldü

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden ve çeyrek finale çıkmayı garantileyen A Milli Kadın Basketbol Takımımız, gruptaki son maçında ev sahibi Brezilya ile karşı karşıya geldi.

Potanın Perileri, ikinci uzatmada rakibini 79-76 yendi.
İlk iki maçında Fransa’ya 55-39 ve Avustralya’ya ise 61-56’lık skorlarla mağlup olan Millilerimiz, üçüncü mücadelesinde Japonya’yı 72-62 ile geçerek ilk galibiyetini elde etmişti. Gruptaki üçüncü karşılaşmasında Belarus’u 74-71 mağlup eden Ay-yıldızlılar, son maçlar öncesi çeyrek finale çıkmayı garantilemişti.
Ev sahibi Brezilya ise Avustralya’ya 84-66, Japonya’ya 82-66, Belarus’a 65-63 ve son olarak da Fransa’ya 74-64 yenilmişti. Grupta son sırada yer alan "Sambacılar"ın çeyrek finale çıkma şansı bulunmuyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Brezilya

A Milli Kadın Takımımızın Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki beşinci rakibi Brezilya, 2015 yılı itibariyle FIBA Dünya sıralamasında 7.sırada bulunuyor. 


Brezilya, ev sahibi kontenjanıyla Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde etti.

1.82 boy ve 29 yaş ortalamasına sahip olan Brezilya’nın kadrosunda,  Erika De Souza ve Clarissa Santos gibi önemli isimler bulunuyor. Brezilya’nın Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek kadrosunda şu isimler yer alıyor:

OyuncuPozisyonBoyTakımD. Tarihi
Adriana MoisesGuard1.70Uninassau America Recife (Brezilya)06.12.1978
Taino PaixaoGuard1.71Uninassau America Recife (Brezilya)29.11.1991
Joice RodriguesGuard1.68Corinthians Americana (Brezilya)06.09.1986
Palmira MarcalGuard1.74Sampaio Correa (Brezilya)13.03.1982
Isabela MacedoGuard1.79Sampaio Correa (Brezilya)23.01.1994
Tatiane PachecoGuard1.81Uninassau America Recife (Brezilya)16.19.1990
Clarissa SantosForvet1.83Chicago Sky (ABD)10.03.1988
Damiris DantasForvet1.90Corinthians Americana (Brezilya)17.11.1992
Nadia ColhadoPivot1.94Sampaio Correa (Brezilya)25.02.1989
Erika SouzaPivot1.97Chicago Sky (ABD)09.03.1982
Kelly SantosPivot1.92Uninassau America Recife (Brezilya)10.11.1979

Erika De Souza: Tecrübeli pivot Brezilya’da kadın basketbolu denilince akla gelen ilk isim oluyor. Gelecek sezon Türkiye Ligi’nde Adana ASKİ forması giyecek Erika, ülkemizde ilk deneyimini yaşayacak.

WNBA’de Atlanta Dream takımında görev alan Erika De Souza, 5.7 sayı – 5.5 ribaund ortalamalarını yakaladı.

Erika De Souza - Brezilya

Brezilya ile tarihinde bir kez karşılaşan Ay Yıldızlılarımız, 22 Ağustos 2014’de 11.Zafer Kupası’nda oynanan karşılaşmada rakibini 66-48’lik skorla mağlup etti. Millilerimiz ile Brezilya arasında oynanan tek karşılaşmanın sonucu şu şekilde:

A Milli Kadın Takım Olimpiyat Maç Programı Görseli TÜRKİYE -BREZİLYA

Potanın Perileri Gruptaki Son Maçında Ev Sahibi Brezilya Önünde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden ve çeyrek finale çıkmayı garantileyen A Milli Kadın Takımımız, gruptaki son maçında ev sahibi Brezilya ile karşılaşacak.

Ay Yıldızlılarımızın, Brezilya ile oynayacağı maç TSİ 21:30’da başlayacak.
İlk iki maçında Fransa’ya 55-39 ve Avustralya’ya ise 61-56’lık skorlarla mağlup olan Millilerimiz üçüncü mücadelesinde Japonya’yı 72-62 ile geçerek ilk galibiyetini elde etti. Son olarak Belarus’u 74-71 mağlup eden ekibimiz çeyrek finale çıkmayı garantiledi.
Ev sahibi Brezilya ise Avustralya’ya 84-66, Japonya’ya 82-66, Belarus’a 65-63 ve son olarak da Fransa’ya 74-64 mağlup olarak grupta son sırayı aldı.
Ay Yıldızlıların bulunduğu A Grubu’nda oluşan puan durumu şu şekilde:
Grup AG/MPuan
1. Avustralya4/08
2.Fransa3/17
3. Japonya2/26
4. Türkiye2/26
5.Belarus1/35
6. Brezilya0/44

21:30Türkiye – BrezilyaRio 2016 Olimpiyat Oyunları – Kadınlar Basketboltop_basketTRT Spor

"Pereira'nın sözleşmeyi açık ihlali karşısında..."

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı teknik direktörü Vitor Pereira ve yardımcılarının bu sabah yapılan antrenmana katılmadığını açıkladı.

Portekizli teknik adamın bu davranışının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "Pereira'nın sözleşmeyi açık ihlali karşısında kulübümüz bugün itibarı ile doğmuş hukuksal haklarını, pazartesi günü kullanacaktır." denildi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Portekiz basınında çıkan haberlerde, teknik direktörümüz Vitor Pereira'nın anlaşılmaz, kabul edilemez ve gerçek dışı birtakım gerekçeleri ileri sürerek ülkesine geri döndüğü yönünde açıklamaları yer almıştır. Nitekim Vitor Pereira ve yardımcıları bu sabah yapılan antrenmana da katılmamıştır.
Teknik direktörümüz Vitor Pereira ile kulübümüz arasında tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen bir sözleşme mevcuttur. Vitor Pereira'nın bu davranışı açıkça sözleşmeye aykırıdır ve tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir. Vitor Pereira'nın sözleşmeyi açık ihlali karşısında kulübümüz bugün itibarı ile doğmuş hukuksal haklarını, pazartesi günü kullanacaktır."

Turkcell Süper Kupa sahibini buluyor

2015-2016 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'nın sahibi olmak için 13 Ağustos Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.

Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Ali Palabıyık olacak. Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Fabricio Agosto Ramirez, Tolga Zengin, Denys Boyko, Gökhan Gönül, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Marcelo Guedes, Necip Uysal, Dusko Tosic, Adriano Correia, Jose Ernesto Sosa, Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş, Aras Özbiliz, Kerim Frei, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun, Ömer Hasan Şişmanoğlu, Hamza Küçükköylü, Olcay Şahan, Ricardo Quaresma.

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetimindeki Galatasaray'ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Fernando Muslera, Cenk Gönen, Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Luis Cavanda, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Koray Günter, Serdar Aziz, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Martin Linnes, Salih Dursun, Ryan Donk, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Blerim Dzemaili, Tolga Ciğerci, Emrah Başsan, Yasin Öztekin, Armindo Bruma, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok.


Beşiktaş'ın 1, Galatasaray'ın 4 Süper Kupa'sı var

Beşiktaş, Süper Kupa'da dördüncü kez boy gösteriyor. Siyah-beyazlı takım, bu isim altında ilk kez 2006 yılında düzenlenen Süper Kupa'yı, bugünkü rakibi Galatasaray'ı Almanya'da 1-0 yenerek kazanmıştı. İkinci ve üçüncü Süper Kupa maçlarını Fenerbahçe ile oynayan Beşiktaş, 2007'deki maçta 2-1, 2009'dakinde ise rakibine 2-0 mağlup olmuştu.

Galatasaray'ın müzesinde ise dört Süper Kupa bulunuyor. İlki 2005-2006 sezonunda düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş'a 1-0 yenilerek kaybeden sarı-kırmızılı takım, 2008'de Kayserispor'u, 2012 ve 2013'te Fenerbahçe'yi, 2015'te de Bursaspor'u yenerek dört kez zafer yaşadı. 2014 yılında çıktığı beşinci finalinde Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, yedinci kez oynayacağı finalde Beşiktaş'ı mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı unvanını perçinlemeyi amaçlıyor.

Türkiye Ligi Şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren bir organizasyon düzenleme fikri ilk olarak 1965-66 sezonunda hayata geçirildi ve o tarihten bu güne kadar zaman zaman kesintiye de uğrasa farklı isimlerle bir kupa düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Kupası adı verilen ilk organizasyonda kupayı Galatasaray kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kupası, 12 Eylül darbesinin yapıldığı dönemde 1980-81 ve 1981-82 sezonlarında iki kez Devlet Başkanlığı Kupası adı altında olmak üzere 1998 yılına kadar tam 33 kez düzenlendi. Galatasaray, 10 defayla bu kupayı en çok kazanan takım oldu. Beşiktaş ise bu kupada 15 kez final oynadı ve 7 defa kazanma onurunu yaşadı.

1998 yılında sona eren Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yerine tam 9 yıllık aradan sonra Süper Kupa organizasyonu kuruldu. Yine lig ve kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren organizasyonun en önemli farkı, tarihi ve yeri konusundaydı. Cumhurbaşkanlığı Kupası hep Ankara'da düzenlenirken, Süper Kupa ilk defa ülke sınırlarının dışına taşarak Almanya'da organize edildi. Cumhurbaşkanlığı Kupası sezonun hemen bitiminde ve genellikle Haziran ayında eski kadrolarla oynanırken, Süper Kupa yeni sezonun öncesine taşındı ve yeni transferlerin de yer aldığı bir boy gösterisine dönüştü.

Süper Kupa'yı 2006'da Beşiktaş, 2007'de Fenerbahçe, 2008'de Galatasaray, 2009'da Fenerbahçe ve 2010'da da Trabzonspor kazandı. 2011'de Süper Kupa organizasyonu sekteye uğradı. 2012 ve 2013'te Galatasaray'ın kazandığı kupanın 2014'teki sahibi Fenerbahçe oldu. 2015'teki son kupada ise bir kez daha Galatasaray mührü vardı.

Kupalardaki rekabet

Turkcell Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak Beşiktaş ile Galatasaray, geçmişte Türkiye Kupası finali, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa'da 12 defa eşleşti. Galatasaray bu eşleşmelerde rakibine 7-5 üstünlük kurdu. 16 maçın 7'sini de Galatasaray, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 5 maç da berabere tamamlandı. Galatasaray'ın 19 golüne, Beşiktaş 13 golle karşılık verdi.




12 Ağustos 2016 Cuma

Jan Olde Riekerink ve Selçuk İnan basın toplantısı düzenledi

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ve takım kaptanı Selçuk İnan, yarın Beşiktaş ile oynayacakları Turkcell Süper Kupa maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Bu sezon Galatasaray takımı olarak hedeflerinin 3 kupayı da kazanmak olduğunu belirten Riekerink, "İlk hedefimiz tabii ki şampiyon olmak ama onun dışında Türkiye Kupası var ve yarın oynayacağımız bir Süper Kupa var. Bu hedeflerimiz yarınki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle Süper Kupa'yı kazanabilmek. Benim futbolculara söylediğim bir şey var. Futbolcu olarak kariyeriniz bittiği zaman yanınıza kar kalan ve hep hatırlayacağınız kazandığınız kupalar olur. Umarım tüm oyuncularımın müzesine geçecek bir kupa olur." diye konuştu.
"Bu müsabaka hangi seviyede olduğumuzu gösterecek"
Riekerink, kupa mücadelesinin, sezon öncesi kamp dönemlerinin ardından takımın durumunu görmek açısından da önemli olduğunu ifade etti.
Geçen sezonun son bölümünde zor bir dönemde takımın başına geçtiğini anlatan teknik direktör Riekerink, şunları kaydetti:
"Benim oyuncuları ve oyuncuların beni tanıması gereken bir dönemdi. Kısa dönemde kendi felsefemi, oyun mantığımı anlattım. Takım da en iyi şekilde pozitif anlamda reaksiyon gösterdi. Kötü geçmiş bir sezonu Türkiye Kupası'yla bitirdik. Oyuncular benim beklentimi biliyor, ben onların beklentilerini biliyorum. Kurallarımı, felsefemi biliyorlar. Toplandığımız günden bugüne kadar gösterdikleri performansları nedeniyle hepsini tebrik ediyorum. İlk günden itibaren çok iyi çalışan ve disiplinli bir Galatasaray var. İki önemli kamp geçirdik. Yarınki müsabaka bizim için çok önemli. Bu müsabaka hangi seviyede olduğumuzu gösterecek."
Selçuk: "İnşallah kazanan taraf biz oluruz"
Takım kaptanı Selçuk İnan ise kupa maçının, iyi futbol oynamak isteyen iki takımın mücadelesine sahne olacağını belirterek, "İnşallah kazanan taraf biz oluruz." dedi.
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda çok güzel bir duruş sergilendiğini, birlik ve beraberliğin herkese gösterildiğini ifade eden Selçuk, şöyle konuştu:
"Bundan sonra her yerde ve her branşta bu birlik ve beraberliği devam ettiririz. Yarın ki maç da buna önemli bir örnek olacak. Artık rakip takım taraftarları statlara girebiliyor. Bu çok önemli bir şey. Zaten bu bir eksiklikti. Bu kararın alınması gerçekten çok önemli. Artık ülkemizde sürekli barışın, birlik ve beraberliğin devam etmesi adına önemli bir karardı. Yarınki maç da inşallah buna örnek olur, kaybedenin kazananı alkışladığı ve tebrik ettiği bir maç olur. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. Zaten bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. İyi futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesi olacak. İnşallah hak eden kazanır."
"Selçuk İnan-Tolga Ciğerci iyi bir ikili olabilir mi?" sorusuna Selçuk, şu cevabı verdi:
"Galatasaray'da 6'ncı senem. Birçok farklı oyuncuyla oynadım. Melo ile çok iyi bir istikrar sağladığımız için çok önemli başarılar yakaladık ve kupalar kazandık. O ayrıldıktan sonra da eksiklik olup olmadığına biz karar veremeyiz. Bir, iki oyuncu hiç fark etmez, eğer bir takım kurarsanız orada kim oynarsa oynasın kupalar kazanabilirsiniz. Bence Tolga Ciğerci o oyunculardan bir tanesi. Tolga gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Almanya Ligi'nden de takip ediyordum. Gelecek vadediyor. Tolga'ya elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. İnşallah en kısa sürede takıma adapte olur."
Bu arada, basın toplantısı öncesinde teknik direktör Riekerink ve Selçuk kupayla fotoğraf çektirdi.
Antrenman
Galatasaray, kupa maçı öncesi son çalışmasını statta yaptı.
Teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma hareketlerinin ardından pas organizasyonları üzerinde duruldu.  Sarı-kırmızılıların, idmanın basına kapalı bölümünde ise Beşiktaş maçının taktiğini çalıştığı öğrenildi.

Şenol Güneş ve Tolga Zengin basın toplantısı düzenledi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve takım kaptanı Tolga Zengin, yarın Galatasaray ile oynayacakları Turkcell Süper Kupa maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.


Galatasaray'ın kadro yapılanmasının iyi olduğunu ifade eden Güneş, "Bu yıl da oldukça iyi oyuncular aldılar. Sezona renk katacaklarını düşünüyorum. Geçen sezona kötü başlamışlardı ama daha sonra toparladılar ve kupa şampiyonu oldular. Biz de iyi bir takımız. Geçen sezon şampiyonluğu hak ettik." diye konuştu.
Dostluğun ve kardeşliğin öne çıktığı bir dönemde, kupa maçında iki takımın güzel futbolunu görmek istediklerini anlatan Güneş, şunları söyledi:
"Herkesin sevgi havuzuna bir takım değerler katmasını bekliyoruz. Yarın bu anlayışla sahaya çıkacağız. Güzel bir futbol sonucunda kupayı kazanmak istiyoruz. Enerjimizin tümünü kullanacağız ve yorulacağız. Maç içerisinde futbolun gerginliği olabilir ama müsabaka bittiği zaman, bir takımın kupayı aldığı, diğerinin ise kupayı kaybettiği ama dostluğun devam ettiği bir maç olmasını temenni ediyorum. Hazreti Mevlana'nın anlayışının hakim olduğu bir şehirde ona uygun şekilde futbol maçının oynanmasını temenni ediyorum."
"Rakipsiz futbol olmaz"

Güneş, deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili soru üzerine, "Ülke olarak hepimizin ders alması gereken dönemden geçiyoruz. Futbol keyif oyunudur. Tek başına hiçbir şeyi ifade etmez. Takım olarak ne kadar büyük ve güçlü olursanız olun rakibiniz güçlü ve iyi değilse, kimin ne oynadığının önemi olmaz. Rakipsiz futbol olmaz." ifadelerini kullandı.
Futbolu birleştirici bir unsur olarak görmek gerektiğini vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:
"Sevgi havuzuna katkı sağlayan kitle istiyoruz. Kaybeden takım kendi takımınsa üzül, onu yok etme ama iyiyi de alkışla. Futbola her şeyi birleştiren bir unsur olarak bakarsak, ülkemizde birlik ve beraberliğe ihtiyaç olan bir dönemde futbol taraftarının bunu daha fazla göstermesinde fayda var. Yarın bir kişi kupayı alacak ama daha sonra yine yarış devam edecek. Geçen sene biz şampiyon olduk, bu yıl da şampiyon olmak istiyoruz ama kimin olacağını hiç bilmiyoruz. Futbolun da güzelliği, bilinmez olmasıdır. Bu yıl daha hoşgörülü, gerginliğin olmadığı bir sezon bekliyorum."
Takımındaki olumlu ve olumsuz yönlerin ne olduğu sorusuna Güneş, "Buraya geldiğimizde A takımın kadro sayısı 3 kaleciyle beraber yirmi iki. Olumsuz tarafımızdan bir tanesi, sayısal ve kadro olarak hem Spor Toto Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi için bir eksikliğimiz var. Aynı mevkide 2 oyuncu düşünürsek, stoperde, santrforda ve bir başka mevkide hazırlık döneminin ve iki lig maçının görüntüsüne göre de vereceğimiz kararlar olabilir." şeklinde cevap verdi.
Güneş, mevcut kadrolarının genel bir oyun felsefesi olduğunu vurgulayarak, "Futbol adına doğruları yapmak, oynadığı oyundan keyif almak, vermek anlayışından asla vazgeçmeyeceğiz. Kimin oynadığından daha çok oynayanın ne verdiğini görmek istiyoruz. Yarın da bizim için bir test olacak. Daha çok eski oyunculara şans vereceğim." diye konuştu.
Tolga: "Yarın güzel bir maç olacak"
Takım kaptanı Tolga Zengin de yarın güzel bir maç olacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Rakibimiz geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirmedi ama kupayı aldı. Bu yıl takviyeler oldu. Onlar da kadrolarını güçlendirdiler. Bizden her ne kadar ayrılan futbolcular olsa da aramıza katılan arkadaşlar da oldu. Sahaya 11 kişi çıkacağız. Hocamızın da söylediği gibi güzel bir atmosferdeyiz. İnşallah, dostça ve güzel bir maç olacak ve kazanan biz oluruz. Şampiyonluktan sonra Süper Kupa'yı alıp lige moralli girmek istiyoruz."
Bu arada, basın toplantısı öncesinde teknik direktör Şenol Güneş ve Tolga kupayla fotoğraf çektirdi.
Antrenman
Beşiktaş, kupa maçı öncesi son çalışmasını statta yaptı.
Teknik direktör Güneş yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri ve pas çalışması yaptı. Siyah-beyazlıların, idmanın basına kapalı bölümünde ise Galatasaray maçının taktiğini çalıştığı öğrenildi.

Öne çıkan adaylar Pellegrini ve Hiddink!

Fenerbahçe yönetimi bir yandan Vitor Pereira ile yolları ayırmak için geri sayıma geçerken bir yandan da yeni teknik direktörünü arıyor. Öne çıkan adaylar Manuel Pellegrini ve Guus Hiddink.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında oynanacak Grasshoppers mücadelesine sayılı günler kala Fenerbahçe teknik direktör krizini sonlandırmaya çalışıyor. Vitor Pereira ile yolların ayrılması için kararı veren yönetim, bu görev için yeni isimlerle temasa geçti.
Manuel Pellegrini için nabız yoklayan Fenerbahçe'de yeni aday Hollandalı Guus Hiddink.

Daha önce 1990-1991 sezonunda da Sarı-lacivertli takımın başına getirilen Hiddink ile anlaşılması halinde ikinci dönem başlayacak. 2010-2011 sezonunda Türkiye A Milli Futbol Takımını da çalıştıran deneyimli çalıştırıcı play-off'da Hırvatistan'a elenerek Avrupa Şampiyonası vizesini kaybetmişti.

Hiddink daha önce Valencia, Real Madrid, Chelsea gibi önemli kulüp takımlarının yanı sıra; Rusya, Hollanda ve Güney Kore Milli Takımlarını da çalıştırdı.
Fenerbahçe yönetimi, kulübü mali yönden zora sokmamak için en dikkatli adımları atmak için maksimum süreyi kullanmak istiyor. Bir yandan da ligin başlamasını hesaba katan yönetim sportif açıdan takımı bir an önce yeni teknik direktörüyle buluşturmanın hesaplarını yapıyor.

NTVSpor.net


11 Ağustos 2016 Perşembe

Potanın Perileri çeyrek finale uçtu!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’ndaki dördüncü maçında A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Belarus'u 74-71'lik skorla mağlup ederek çeyrek finale kalmayı garantiledi.

Mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün, Ali Türkmen, Genel Sekreter Celal Arısan, Sportif Direktör Barbaros Akkaş ve Hakem Direktörü Recep Ankaralı da salonda takip ediyor. Bununla birlikte takımımız sahada ısınırken, Candan Erçetin'in seslendirdiği "Haydi Kızlar" şarkısının salonda çalınması milliler için hoş bir sürpriz ve moral oldu.
Ay Yıldızlılarımız mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.
Çeyrek final yolunda her iki takım için de büyük önem taşıyan mücadeleye iyi savunma yaparak başladık. İlk dakikalarda bunu başarıp rakibi skorsuz bırakırken oyunu kontrol ettik. Ancak savunma etkimizi hücum ile bütünleştiremeyince etkili silahlara sahip Belarus takımını oyuna ortak ettik. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk 5 dakika 9-9 berabere sonuçlandıktan sonra savunma direncimiz biraz azaldı. Hızlı oyunculara sahip Belarus topu çabuk getirip, çemberimizin altında buluşturduğu uzun oyuncularıyla ürettiği sayılarla farkı 8 sayıya (19-11) çıkarırken biz yine hücumda isabetsiz atışlar yapmayı sürdürdük ve ilk çeyrek 19-13 Belarus takımının üstünlüğü ile sona erdi.

"İlk yarı beraberlikle noktalandı"
İkinci çeyreğe üst üste top kayıpları yaparak başladık. Bundan yararlanan rakibimiz isabetli şut atmayı sürdürerek farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak ondan sonra savunmamızı yine sertleştirerek topun potamızın altına girmesine izin vermedik. Hücumda ise biz Lara ve Nevriye'yi çember altına sokarak hem rakip uzunlara faul yaptırdık hem de bu oyuncularımızla bulduğumuz sayılarla 15. dakikada skoru 25-25 olarak eşitledik. Bu dakikadan sonra Belarus, ABD asıllı oyuncusu Lindsey Hardey ile isabetli üç sayılık atışlar bulunca yine skoru sürüklemeye başladı. Ancak Lara Sanders ve Nevriye ile direnmeyi sürdürüp bu kez farkın açılmasına izin vermedik. Savunma sertliğimizi yeniden hatırlayıp Belarus takımını hata yapmaya zorlamamıza rağmen biz de hücum etkinliğimizi artıramayınca ilk yarı 33-33 beraberlikle noktalandı.
"Üçüncü çeyreği önde bitirdik"
Üçüncü çeyreğe devre sonunda aldığımız teknik faul atışından yediğimiz sayıyla başladık. Ardından Belarus takımının alan savunmamıza karşı üst üste attığı isabetli üç sayılık atışlar gelince ilk 3 dakika içinde fark 7 sayıya kadar çıktı (44-37). Daha sonra baskı yaparak oyunu dengelemeye çalıştık. Kaptığımız topları Kaptan Nevriye ve Lara Sanders'tan gelen sayılarla değerlendirdik ve 25. dakika 46-43 rakip takımın üstünlüğü ile geçildi. Sertliğimiz sürdü. Üst üste toplar kaptık. Ancak bunları bir türlü istediğimiz gibi değerlendiremedik. Buna rağmen oyundan kopmayıp skoru yine dengeye getirdik 48-48. Nevriye ve Lara ile süren mücadelemize Şebnem'in kritik üç sayılık atışı da eklenince daha etkili oynamaya başladık ve üçüncü çeyreği 57-54 önde bitirdik.
"Çeyrek finali garantiledik"
Oyunun son bölümüne özellikle çember altı savunmamızı çok iyi yaparak başladık. Rakip uzunların etkisi giderek azalırken biz çember altında Lara Sanders ve Nevriye'yi çok iyi kullanmaya başladık. İki uzunumuzun bu bölgeden buldukları sayılarla üç dakika içinde farkı 8 sayıya kadar çıkardık 62-54. Verameyenka bize sorun çıkartmaya devam etse de Nevriye tüm hücum sorumluluğunu üstlenmeyi sürdürdü. Işıl çember altına girerek skor bulmaya başladı ve 35. dakikayı 66-60 önde geçtik. Bundan sonra sahada gerçekten kıran kırana bir mücadele vardı. Belarus, Harding ile skor bulurken biz topu uzunlarımıza sokarak mücadelemizi sürdürdük. Lara kritik sayılara imza atmaya devam etti ancak Harding'i durdurmakta güçlük çekince bitime 1 dakika kala skor 72-71'e geldi. Bundan sonra onlar da biz de kritik atışları kaçırdık. Bitime 13 saniye kala Işıl kendisine yapılan faulden doğan serbest atışları sayıya dönüştürünce skoru 74-71'e getirdik. Son hücumda onlar boş atınca maçı kazanıp çeyrek finale merhaba dedik.
A Milli Kadın Takımımızda, Nevriye Yılmaz 26 sayı- 3 ribaund- 2 asist ve Lara Sanders 22 sayı- 11 ribaund- 3 asistle mücadele ederek yıldızlaştılar.


PTT 1. Lig'de ilk haftanın programı açıklandı

PTT 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk hafta maç programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, PTT 1. Lig'de 19-22 Ağustos tarihlerinde oynanacak ilk hafta müsabakalarının programı şöyle:
19 Ağustos Cuma:
21.45 Denizlispor-Bandırmaspor (Denizli Atatürk)
20 Ağustos Cumartesi:
19.30 Manisaspor-Elazığspor (Manisa 19 Mayıs)
21.45 Büyükşehir Gaziantepspor - Göztepe (Kamil Ocak)
21.45 Mersin İdmanyurdu-Yeni Malatyaspor (Mersin)
21 Ağustos Pazar:
19.30 Samsunspor-Adana Demirspor (Samsun 19 Mayıs)
19.30 Boluspor-Sivasspor (Bolu Atatürk)
21.45 Altınordu-Giresunspor (İzmir Atatürk)
21.45 Şanlıurfaspor-Ümraniyespor (GAP Arena)
22 Ağustos Pazartesi:
21.45 Balıkesirspor-Eskişehirspor (Balıkesir Atatürk)

Erkan Veyseloğlu Beşiktaş Sompo Japan'da

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Sompo Japan, Erkan Veyseloğlu'nu kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şöyle:

"Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Erkan Veyseloğlu ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, 33 yaşındaki basketbolcu Erkan Veyseloğlu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayarak kadrosunu güçlendirdi.

Erkan Veyseloğlu, geçtiğimiz sezon Türk Telekom forması giymişti.


Erkan Veyseloğlu kimdir?

13 Mart 1983 Almanya doğumlu olan Erkan Veyseloğlu, 200 cm boyunda ve forvet pozisyonunda görev almaktadır. Basketbol kariyerine Efes Pilsen altyapısında başlayan Erkan Veyseloğlu, ilk olarak 2000-2001 sezonunda Antalya Muratpaşa'da forma giydi.

2001-2002 sezonunda Pertevniyal forması giyen başarılı basketbolcu, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Fenerbahçe forması giydi. Fenerbahçe'deki ilk sezonunda 30 maçta görev alan tecrübeli forvet; 8.8 sayı ve 4.1 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Sonraki sezon ligde 26 maçta görev alan Erkan Veyseloğlu, 10.3 sayı, 3.0 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarını yakaladı.

2004-2005 sezonuna Efes Pilsen forması altında başlayan Erkan, 1 maç görev aldıktan sonra Beşiktaşımıza transfer oldu. Siyah-beyazlı forma altında 34 lig maçına çıkan tecrübeli basketbolcu; 3.6 sayı ve 1.2 ribaund ortalamalarıyla oynadı. FIBA Europe League'de ise 16 maça çıkan Erkan Veyseloğlu; 4.8 sayı, 1.6 ribaund ve 0.9 asist ortalamalarıyla süre aldı.

2005-2006 sezonunu İzmir ekibi Tuborg forması altında geçiren basketbolcu, burada 30 lig maçına çıktı ve 6.6 sayı, 3.1 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla ligi tamamladı.

2006-2007 sezonunda tekrar Beşiktaşımıza dönen 2 yıllık imza atan Erkan Veyseloğlu, ilk sezonunda 32 lig maçında görev aldı ve 9 sayı, 4 ribaund, 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı. ULEB Cup'ta 9 maçta siyah-beyazlı formamızı terleten başarılı basketbolcu; 7.3 sayı, 2.4 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla süre aldı. 2007-2008 sezonunda ligde 36 maça çıkan tecrübeli forvet; 4.6 sayı ve 2.3 ribaund ortalamalarıyla oynadı. ULEB Cup'ta ise 12 maçta sahaya çıkan Erkan Veyseloğlu; 3.5 sayı ortalamasını yakaladı.

2008-2009 sezonunda Bandırma ekibi Banvit ile anlaşan Erkan Veyseloğlu, ligde 30 maçta görev aldı ve 8.3 sayı, 3.7 ribaund, 1.4 ribaund ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

2009-2011 yılları arasında 2 sezon Erdemirspor forması giyen başarılı basketbolcu, ilk sezonunda 32 lig maçına çıktı ve 11.6 sayı, 3 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarını yakaladı. İkinci sezonun da ise 30 maçta görev alan Erkan Veyseloğlu; 12.8 sayı, 3.4 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla başarılı bir performans sergiledi.

2011-2012 sezonunda Banvit'e transfer olan Erkan Veyseloğlu, Bandırma ekibindeki ilk sezonunda ligde 37 maçta görev alan basketbolcu; 5.3 sayı, 2 ribaund ortalamalarıyla süre aldı. EuroCup'ta ise 12 maçta süre alan Erkan Veyseloğlu; 3.9 sayı ve 1.6 ribaund ortalamalarını yakaladı.

Bandırma ekibindeki ikinci sezonunda (2012-2013) 41 maçta sahaya çıkan tecrübeli basketbolcu; 4.8 sayı ve 1.8 ribaund ortalamalarıyla görev aldı.

2013-2014 sezonunda Banvit ile 36 lig maçına çıkan başarılı basketbolcu; 5.5 sayı ve 3.3 ribaund, 16 Eurocup maçında ise; 5.3 sayı, 2.4 ribaund ve 1.1 asist ortalamalarıyla oynadı.

2014-2015 sezonuna Banvit forması altında başlayan ve 12 lig maçında görev alan Erkan Veyseloğlu, daha sonra İzmir ekibi Pınar Karşıyaka'ya transfer oldu. Pınar Karşıyaka'da 26 lig maçına çıkan tecrübeli sporcu; 4.1 sayı, 2 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarıyla görev aldı. İzmir ekibinin Eurocup'ta oynadığı 10 maçta sahaya çıkan Erkan Veyseloğlu, bu karşılaşmalardan; 4.9 sayı ve 1.4 ribaund ortalamalarıyla sahadan ayrıldı.

2015-2016 sezonunda Ankara ekibi Türk Telekom'da forma giyen Erkan Veyseloğlu, burada 28 lig maçında görev aldı ve 6.6 sayı, 2.7 ribaund ve 1.5 asist ortalamalarını yakaladı.

Erkan Veyseloğlu, 2016-2017 sezonu öncesinde Beşiktaş Sompo Japan Takımımız ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı."

Ezeli rakiplere çağrı!

Beşiktaş, deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili ezeli rakiplere çağrıda bulundu ve Vodafone Arena'da karşılaşmaktan onur duyacaklarını açıkladı.

Beşiktaş, deplasman yasağının kaldırılması konusunda alınan karara destek verdi. Resmi siteden yapılan açıklamada, "Ülkemizin tek yürek olduğu ve birlik mesajlarının daha da önem kazandığı bir dönemden geçerken, Beşiktaş JK olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde, deklarasyon yayınlayarak öncülüğünü yaptığımız ‘deplasman yasağının kalkması’ çağrımızın karşılık bulmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz." denildi.
Siyah Beyazlılar'ın açıklamasının devamında, "Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın sonunda ezeli rakiplere çağrıda bulunuldu ve "Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı Vodafone Arena’da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz." denildi.

Karar verildi: Vitor Pereira ile yollar ayrılıyor

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ile yollar ayrılıyor

Fenerbahçe'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı lacivertlilerde bir süredir yaşanan teknik direktör sorunu çözülüyor. Yönetim, Vitor Pereira ile yolları kesin olarak ayırma kararı aldı. Bir süredir takımdan ayrı kalan Robin van Persie ise takıma döndü.
Fenerbahçe'de Monaco turunun kaybedilmesiyle başlayan teknik direktör krizi sona eriyor. Yönetim; Vitor Pereira ve ekibiyle yolları ayırmaya kesin olarak karar verdi. Sarı lacivertliler hukuki ve mali prosedürleri tamamlayıp Portekizli teknik adamla yolları ayıracak. Yönetim Pereira'nın yerine acil teknik direktör planı için de listesindeki alternatiflerle görüşmelerini hızlandırdı. Fenerbahçe'nin kısa zaman içinde Pereira ile yolların ayrıldığını ve yeni teknik direktörünü açıklaması bekleniyor.
Sürecin sonuna gelinirken Fenerbahçe'de antrenmanları yerli yardımcı antrenörler aktif olarak yönetiyor. Yönetimin direktifi doğrultusunda günde çift ve süresi uzatılmış antrenmanlarla Grasshoppers maçına hazırlanan Sarı lacivertli takım bu çalışmaların birini taktiğe, birini de kuvvete ayırıyor. Sakat oyunculardan Robin van Persie de takıma dönerken, Hollandalı golcünün Grasshoppers maçlarında kadroda olması bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Simon Kjaer ise sahada koşu çalışmalarını sürdürüyor.
NTVSpor.net


Futbolda deplasman yasağı kalktı

Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası alınan flaş kararı açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yeni sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılmasına karar verdiklerini açıkladı.
Kulüpler Birliği Vakfının gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz."Son yıllarda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasında yapılan maçlara deplasman takımının taraftarı alınmıyordu. Ayrıca Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki olayların ardından iki takımın maçlarına deplasman takımı taraftarı giremiyordu.

Süper Lig'e 22 hakem

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda 22 hakem görev yapacak.

Spor Toto Süper Lig'de merhum Turgay Şeren'in adının verildiği 2016-2017 sezonunda 22 hakem görev alacak.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), geçen sezon 39 olan Süper Lig hakem sayısını radikal bir kararla 22'ye indirdi.

Bu arada, yeni sezonda Süper Lig hakem kadrosunda yer almayıp, alt klasmanlarda görev yapacak hakemlerin de gerek görülmesi durumunda Spor Toto Süper Lig'de maç yönetebileceği duyuruldu.
En çok hakem İstanbul'dan
MHK tarafından yeni sezon için belirlenen hakemler 9 ayrı bölgeden geliyor.
Ligde 5 takımı bulunan İstanbul, 7 hakemle bu alanda da çoğunluğu oluşturuyor. Ayrıca Ankara ve İzmir'den dörder, Trabzon'dan 2, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir ve Kayseri'den birer hakem yer alıyor.
FIFA kokartlı hakemler
Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak hakemlerden 6'sının FIFA kokartı bulunuyor.
Türkiye'nin en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır'ın yanı sıra, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Alper Ulusoy ve Ali Palabıyık, FIFA kokartlı hakemler olarak ligde maç yönetecek.
Öte yandan, MHK tarafından klasman düşürülen hakemler arasında yer alan Deniz Ateş Bitnel'in de FIFA kokartı var.
Arda Kardeşler, tek yeni hakem
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda sadece bir hakem ilk kez görev yapacak.
Süper Lig hakem listesine giren Bursa Bölgesi hakemi Arda Kardeşler, yeni sezonda ilk kez düdük çalacak.
Deniz Çoban ve İlker Meral mesleği bıraktı
Geçen sezon Süper Lig'de görev yapan Deniz Çoban ve İlker Meral mesleği bıraktı.
Süper Lig'de geride kalan sezonda yapılan Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçında hatalı kararlar veren 39 yaşındaki Deniz Çoban, bu müsabakanın ardından hakemliği bıraktığını açıkladı.
Bu sezon klasman listelerinde yer almayan 45 yaşındaki İlker Meral'ın da mesleği bıraktığı öğrenildi.
16 hakem klasman düştü
Yeni sezon öncesi 16 hakem 1. Lig kadrosuna kaydırıldı.
Geçen sezon Süper Lig kadrosunda yer alan, yeni sezonda 1. Lig'de düdük çalacak hakemler şunlar:
Abdullah Yılmaz, Sarper Barış Saka, Mehmet Emre Atasoy, Caner Ak, Erkan Engin, Deniz Ateş Bitnel, Özgüç Türkalp, Mustafa Öğretmenoğlu, Onur Karabaş, Murat Özcan, Hakan Ceylan, Özkan Çeliker, Koray Gençerler, Çağatay Şahan, Mustafa İlker Coşkun ve Süleyman Abay.
Profesyonel hakemler
Yeni sezonda 9 hakem profesyonel olarak görev yapacak.
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1,5 yıl önce hayata geçirilen profesyonel hakemlik uygulaması kapsamında Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus, Tolga Özkalfa, Halis Özkahya ile Bülent Yıldırım bu listede yer alıyor.
En genç ve en yaşlı hakemler
Süper Lig'de bu sezon görev yapacak hakemler içinde en genci, bu sezon ilk kez görev yapacak 28 yaşındaki Arda Kardeşler olacak.
44 yaşındaki Bülent Yıldırım ise düdük çalacak hakemler arasında en yaşlısı olarak ön plana çıkıyor.
En çok maç yöneten Cüneyt Çakır
Yeni sezonda görev alacak hakemler içinde Süper Lig'de en çok maç yöneteni, Cüneyt Çakır olarak dikkati çekiyor
Türkiye'nin en kariyerli hakemi olarak ön plana çıkan 40 yaşındaki Cüneyt Çakır, Süper Lig'de 15 sezonda 255 maçta düdük çaldı.
2001-2002 sezonundan bu yana Süper Lig'de görev alan Cüneyt Çakır'ı, 13 sezon ve 239 maçla Fırat Aydınus, 13 sezon ve 193 maçla da Bülent Yıldırım izliyor.
Hakemler
Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda görev yapacak hakemler şunlar:
HakemYaşBölgesiMesleği
Cüneyt Çakır40İstanbulİşletmeci
Fırat Aydınus43İstanbulMühendis
Bülent Yıldırım44AnkaraYöneticilik
Hüseyin Göçek40İstanbulYöneticilik
Halis Özkahya36İstanbulÖğretmen
Barış Şimşek40TrabzonMühendis
Mete Kalkavan37İstanbulMühendis
Ali Palabıyık35Ankaraİletişim-Telekom
Yaşar Kemal Uğurlu35AnkaraSigortacı
Kutluhan Bilgiç35İzmirYöneticilik
Serkan Tokat36AnkaraÖğretmen
Volkan Bayarslan38İstanbulMühendis
Serkan Çınar40İstanbulEğitimci
Alper Ulusoy35İzmirMühendis
Özgür Yankaya38EdirneÖğretmen
Tolga Özkalfa39İzmirDiş hekimi
Abdulkadir Bitigen33KayseriDiş hekimi
Suat Arslanboğa38EskişehirEğitimci
Bülent Birincioğlu37TrabzonÖğretmen
Halil Umut Meler30İzmirYöneticilik
Ümit Öztürk33DenizliMühendis
Arda Kardeşler28BursaMühendis

Ağustos ayı FIFA sıralaması açıklandı

Arjantin zirvedeki, Türkiye ise 19'uncu sıradaki yerini korudu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 19. basamaktaki yerini korudu.
FIFA'nın internet sitesinden açıklanan ağustos ayı dünya sıralamasına göre, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) grup aşamasında veda eden Türkiye, geçen ay olduğu gibi 19. sırada yer aldı.
Listenin ilk 20 sırasında değişim yaşanmadı. Arjantin liderliği, Belçika ikinciliğini, Kolombiya da üçüncülüğünü korudu.
Ay-yıldızlıların, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan 15, İzlanda 23, Ukrayna 30, Finlandiya 61, Kosova ise 190. sırada kendilerine yer buldu.
18 basamak birden atlayan Kuzey Kore, 99. sıraya yerleşerek ayın en fazla yükselen takımı oldu.
Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 15 Eylül'de açıklanacak.
Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
SıraTakımlarPuanDeğişim
1Arjantin1585-
2Belçika1401-
3Kolombiya1331-
4Almanya1319-
5Şili1316-
6Portekiz1266-
7Fransa1189-
8İspanya1165-
9Brezilya1156-
10İtalya1155-
Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

Trabzonpor, Hyun-Jun Suk transferini açıkladı!

Trabzonpor, Hyun-Jun Suk ile anlaştığını borsadan duyurdu.

Trabzonspor, Güney Koreli Hyun-Jun Suk'un kiralık transferi konusunda Porto Kulübü ve oyuncuyla anlaştığını borsaya bildirdi. İlk olarak transferde "Geliyor:)" mesajı yayınlayan Bordo-Maviler, daha sonra Güney Koreli oyuncunun transferini açıkladı.
Bordo-mavili kulüp, 1 yıllık kiralık olarak anlaşmaya vardığı oyuncu için Porto Kulübü'ne 750 bin avro, futbolcuya da 1 milyon avro garanti ücret ödeneceğini duyurdu.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan iki ayrı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcu Hyun-Jun Suk'un geçici transferi konusunda oyuncu ve FC Porto kulübü ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, FC Porto kulübüne geçici transfer bedeli olarak 750 bin avro ödenecektir. Ayrıca şirketimiz 2017 yaz transfer dönemi için futbolcunun satın alma öncelik hakkına sahiptir.
Hyun-Jun Suk ile 2016-2017 futbol sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya 2016-2017 futbol sezonu için 1 milyon avro garanti ücret ödenecektir."

Fenerbahçe'ye dev sponsor!

Fenerbahçe yönetimi, futbol takımının forma göğüs sponsorluğu için 'nesine.com' ile anlaştı.

Yandex ile yapılan anlaşmanın sona ermesinin ardından forma göğüs sponsorluğu için arayışa giren Fenerbahçe yönetimi, dev bir firmayla anlaştı.
Sarı lacivertliler, Spor Toto'nun resmi bayii 'nesine.com' ile futbol takımı göğüs sponsorluğu için el sıkıştı. Tarafların yüzde 99 anlaştığı, imzaların atılmasının ardından sözleşmenin yürürlüğe gireceği öğrenildi.
Yapılan anlaşmaya göre Fenerbahçe Futbol Takımı, 2016-17 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı karşılaşmalarda 'nesine.com' reklamıyla mücadele edecek.

Fenerbahçe'ye dev sponsor!
Sarı lacivertli kulüp, Avrupa kupalarında oynayacağı maçlar için daha önce Bora Jet ile anlaşmıştı.
Ayrıca, Fenerbahçe formasının kol bölgesinde Coca Cola, şortunda Integral Forex, konçta ise Astra Group'un reklamları yer alacak.


10 Ağustos 2016 Çarşamba

A Milli Kadın Takımımız A Grubu'nda 5. Sırada / Puan Durumu


Brezilya’nın Rio şehrinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları kadın basketbolu kategorisinde dördüncü gün maçları tamamlandı.

Organizasyonun  ilk gününde Fransa'ya 55-39, ikinci gün de Avustralya'ya 61-56'lık skorla kaybeden Ay Yıldızlılarımız, bir günlük aranın ardından karşılaştığı Japonya'yı 76-62'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla A Milli Kadın Takımımız, Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk galibiyetini aldı.
Ay Yıldızlılarımız gruptaki dördüncü maçında 11 Ağustos Perşembe günü Belarus ile karşılaşacak. Rio de Janeiro Youth Arena’da oynanacak karşılaşma TSİ 18:15’te start alacak.
Rio 2016'da geride kalan maçlarda alınan sonuçlar şu şekilde:
6 Ağustos Cumartesi
A 18:00 Türkiye - Fransa 39 - 55
B 20:15 Çin - Kanada 68 - 90
A 23:30 Brezilya - Avustralya 66 - 84
A 01:45 Beyaz Rusya - Japonya 73 - 77

7 Ağustos Pazar
B 18:00 Amerika - Senegal 121 - 56
B 20:15 Sırbistan - İspanya 59 - 65
A 23:30 Avustralya - Türkiye 61 - 56
A 01:45 Fransa - Beyaz Rusya 73 - 72

8 Ağustos Pazartesi
B 18:00 İspanya - Amerika 63-103
B 20:15 Kanada - Sırbistan 71-67
A 23:30 Japonya - Brezilya 82-66
B 01:45 Senegal - Çin 64-101

9 Ağustos Salı
A 18:15 Avustralya - Fransa 89-71
A 21:30 Brezilya - Beyaz Rusya 63-65
A 23:45 Türkiye - Japonya 76-62
A ve B Grubu'nda oluşan puan durumları ise şu şekilde:
Grup A G/M Puan
1. Avustralya 3/0 6
2.Japonya 2/1 5
3.Fransa 2/1 5
4. Belarus 1/2 4
5. Türkiye 1/2 4
6. Brezilya 0/3 3

Grup B G/M Puan
1. Amerika 3/0 6
2.İspanya 2/1 5
3.Kanada 2/0 4
4.Çin 1/2 4
5.Sırbistan 0/3 3
6. Senegal 0/2 2

10 Ağustos Çarşamba
B 18:15 Çin - İspanya 68-89
B 21:30 Amerika - Sırbistan 110-84
B 23:45 Senegal - Kanada -

11 Ağustos Perşembe
A 18:15 Beyaz Rusya - Türkiye -
A 21:30 Fransa - Brezilya -
A 23:45 Japonya - Avustralya -

12 Ağustos Cuma
B 18:15 Sırbistan - Çin -
B 21:30 Kanada - Amerika -
B 23:45 İspanya - Senegal -

13 Ağustos Cumartesi
A 18:15 Avustralya - Beyaz Rusya -
A 21:30 Türkiye - Brezilya -
A 23:45 Japonya - Fransa -

14 Ağustos Pazar
B 18:15 Çin - Amerika -
B 21:30 Senegal - Sırbistan -
B 23:45 İspanya - Kanada -

Avrupa'nın 'Süper'i Real Madrid!

Real Madrid, normal süresi 2-2 sona eren maçta Sevilla'yı 3-2 mağlup etti ve UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

UEFA Süper Kupa'da Real Madrid, normal süresi 2-2 biten karşılaşmanın uzatmalarında Sevilla'yı 3-2 mağlup ederek kupayı kazandı.

Norveç'in Trondheim şehrinde iki İspanyol ekibin yaptığı maçta, geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla karşı karşıya geldi.
Maça, ünlü futbolcusu Ronaldo'dan yoksun başlayan Real Madrid, müsabakada öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın 21. dakikasında Asensio, yaklaşık 25 metreden yaptığı düzgün ve sert vuruşla topu Rico'nun sağından filelerle buluşturup Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.
Geri düştükten sonra Sevilla beraberlik için hücum aksiyonlarını artırdı ve 41. dakikada golü buldu. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Franco Vazquez, iki Real Madridli futbolcunun arasından yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Casilla'nın solundan ağlarla buluşturarak skoru 1-1'e getirdi.
İlk yarıda başka gol olmayınca iki taraf beraberlikle devre arasına girdi.
Real Madrid, ilk 11'de şans vermediği Benzema, Modric ve James Rodriguez'i ikinci yarıda oyuna sürdü ancak ilk golü bulan taraf Sevilla oldu. Maçın 71. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına giren Vitolo'ya, Sergio Ramos'un yaptığı müdahaleyi faul olarak değerlendiren karşılaşmanın hakemi Mazic, penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına oyuna sonradan giren Konoplyanka geçti ve bu futbolcu 72. dakikada yerden düzgün vuruşla kaleciyle meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi: 1-2
Real Madrid, 90 3. dakikada karşılaşmayı uzatmaya götüren golü attı. Lucas Vazquez'in sağ kanattan yaptığı ortada, altıpas içinde boşta kalan Sergio Ramos, kafayla topu filelerle buluşturdu: 2-2
Golden sonra hakem Mazic, Sevilla'dan Kolodziejczak'a ikinci kez sarı kart göstererek, kırmızı kartla cezalandırdı. Maçın normal süresinde başka gol olmayınca, müsabaka uzatmalara gitti.
Uzatmaların ilk devresinde, 10 kişi rakibi karşısında pozisyon arayan Real Madrid,golü ikinci yarının sonunda buldu. 119. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Carvajal, ayağının dışıyla yaptığı vuruşta topu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 3-2
Kalan sürede iki takım da başka gol bulamadı ve karşılaşma 3-2 Real Madrid'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Böylece Madrid ekibi, UEFA Süper Kupa'yı 2002 ve 2014'ten sonra 3. kez müzesine götürdü. Real Madrid, 2014'te de yine Sevilla'yı 2-0 yenerek bu kupayı kazanmıştı.
Bu maçla, İspanyol takımları UEFA Süper Kupa'da üst üste 3. ve toplamda 4. kez karşı karşıya geldi. Sevilla, tüm karşılaşmalarda sahada yer alırken sadece 2006'da bir kez kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.
Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, hem futbolcu hem çalıştırıcı olarak Süper Kupa kazanan 5. teknik adam oldu. Daha önce Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Diego Simeone ve Luis Enrique'de aynı başarıyı göstermişti.
REAL MADRID: 3 - SEVILLA: 2
Stat:
Lerkendal
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Real Madrid: Casilla, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovacic (Dk. 73 James Rodriguez), Isco (Dk. 66 Modric), Lucas Vazquez, Asensio, Morata (Dk. 62 Benzema)
Sevilla: Rico, Pareja, Daniel Carriço (Dk. 51 Rami), Kolodziejczak, Kiyotake, Iborra (Dk. 74 Kranevitter), Franco Vazquez, Mariano Ferreira, N'Zonzi, Vitolo, Vietto (Dk. 67 Konoplyanka)
Goller: Dk. 21 Asensio, 90 3 Sergio Ramos, Dk. 119 Carvajal(Real Madrid), Dk. 41 Franco Vazquez, Dk. 72 Konoplyanka (penaltıdan) (Sevilla)
Kırmızı kart: Dk. 90 3 Kolodziejczak (Sevilla)
Sarı kartlar: Dk. 39 Vitolo (Sevilla), Dk. 84 Carvajal, Dk. 86 Asensio, Dk. 90 3 James Rodriguez (Real Madrid)

9 Ağustos 2016 Salı

İşte Galatasaray'ın 1 yıllık zararı!

Sarı-kırmızılı ekip, 79,6 milyon lira zarar açıkladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı 79 milyon 675 bin 595 lira şeklinde gerçekleşti.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, kulübün 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararının 79 milyon 675 bin 595 lira olduğu kaydedildi.
Şirketin 1 Haziran 2014 - 31 Mayıs 2015 tarihine ait konsolide net zararı ise 88 milyon 423 bin 967 lira olarak duyuruldu.

İşte Fenerbahçe'nin 1 yıllık zararı!

Fenerbahçe, 1 Haziran 2015-31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı açıkladı.

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı, 116 milyon 529 bin 632 lira oldu.
Fenerbahçe Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, kulübün 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı 116 milyon 529 bin 632 lira olarak gerçekleşti.
Şirketin 1 Haziran 2014 - 31 Mayıs 2015 tarihine ait konsolide net zararı ise 181 milyon 192 bin 270 lira olarak duyuruldu.

İşte Beşiktaş'ın 1 yıllık zararı!

Beşiktaş, 1 Haziran 2015-31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı 58 milyon 792 bin 338 lira şeklinde gerçekleşti.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, kulübün 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemine ait konsolide net zararı 58 milyon 792 bin 338 lira oldu.Şirketin 1 Haziran 2014 - 31 Mayıs 2015 tarihine ait konsolide net zararı ise 132 milyon 46 bin 505 lira olarak duyuruldu.

Spor Toto Süper Lig 1 ve 2. hafta programı açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de 1 ve 2. hafta programı açıklandı.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu ilk iki hafta programı belli oldu.
Süper Lig'de yeni sezon 19 Ağustos Cuma akşamı 21:45'te oynanacak Adanaspor AŞ - Bursaspor maçıyla başlayacak.
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının kalan 14 hafta programı da Avrupa Kupaları'nda mücadele eden kulüplerin grup aşaması müsabaka programları belirlendikten sonra açıklanacak.
Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu ilk iki hafta programı şöyle:
1. HAFTA
19 AĞUSTOS CUMA
21:45 Adanaspor - Bursaspor

20 AĞUSTOS CUMARTESİ
19:30 Çaykur Rizespor - Atiker Konyaspor
19:30 Trabzonspor - Kasımpaşa (SEYİRCİSİZ)
21:45 Beşiktaş - Alanyaspor

21 AĞUSTOS PAZAR
19:30 Gençlerbirliği - Gaziantepspor
19:30 Kayserispor - Akhisar Belediyespor
21:45 Antalyaspor - Osmanlıspor
21:45 Medipol Başakşehir - Fenerbahçe

22 AĞUSTOS PAZARTESİ
21:45 Galatasaray - Kardemir Karabükspor

2. HAFTA
26 AĞUSTOS CUMA

21:45 Alanyaspor - Antalyaspor (SEYİRCİSİZ)
21:45 Atiker Konyaspor - Beşiktaş

27 AĞUSTOS CUMARTESİ
19:30 Kasımpaşa - Adanaspor
21:45 Gaziantepspor - Trabzonspor
21:45 Akhisar Belediyespor - Galatasaray

28 AĞUSTOS PAZAR

19:30 Kardemir Karabükspor - Çaykur Rizespor (SEYİRCİSİZ)
19:30 Bursaspor - Medipol Başakşehir
21:45 Osmanlıspor - Gençlerbirliği
21:45 Fenerbahçe - Kayserispor

Fenerbahçe'de Pereira krizi!

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ile ilgili yaşanan belirsizlik devam ediyor. Portekizli çalıştırıcı günlük mesaisini sürdürse de yönetim, teknik ekibi değiştirebilmenin yollarını arıyor. Toplantıların tıkanma noktasıysa UEFA ile yapılan anlaşma.

UEFA Avrupa Ligi'nde Grasshoppers ile oynayacağı play-off maçlarına hazırlanan Fenerbahçe'de teknik direktör krizi çözülmüş değil.
Monaco'ya kaybedilen tur sonrasında camia içinde geleceği tartışılan ve istifası istenen teknik direktör Vitor Pereira takımının başında antrenmanlara çıkmaya devam ediyor. Ekibiyle birlikte Samandıra'daki mesaisini sürdüren Portekizli çalıştırıcı takımını Grasshoppers maçlarına hazırlıyor. Ancak yönetim Pereira ile yolları ayırmaktan vazgeçmiş değil.
Önceki günlerde Portekizli teknik adamdan ekibiyle birlikte istifa etmesini isteyen yönetim olumlu yanıt alamasa da konuyu rafa kaldırmadı. Sorunun çözülmesi ve mevcut teknik ekip ile yolların ayrılması ihtimaline karşı b planı çalışmaları da devam ediyor. Sezonun başlamasına sayılı günler kala olası bir teknik direktör değişikliği durumunda yolda kalmak istemeyen yönetim yeni teknik adam arayışlarına başladı.  Marcelo Bielsa ve Manuel Pellegrini için kurduğu temaslarda maliyetleri fazla bulan yönetim yurt içi ve yurt dışında arayışlarını sürdürüyor.
Fenerbahçe'de Vitor Pereira ve teknik ekibinin sözleşmeleri 2016-2017 sezonu sonunda sona erecek. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik adam ve ekibiyle yolları ayırması durumunda, özel bir anlaşma olmadığı takdirde tüm ekibin sözleşme sonuna kadar hak edeceği ücreti ödemek zorunda kalacak. UEFA Mali Kontrol Komitesi ile imzalanan yapılandırma anlaşması gereğince kulübü ağır bir mali yükün altına sokmak istemeyen yönetim, hem Pereira ve yardımcılarına yaklaşık 4 milyon euroluk tazminat ödemeyi  hem de yeni bir teknik kadroya ödeme yapmayı lüks olarak görüyor.
NTVSpor.net

Cavanda resmen Galatasaray'da!

Galatasaray, Trabzonspor'dan transfer ettiği Luis Cavanda ile sözleşme imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun da katıldığı törende 25 yaşındaki defans oyuncusu, kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Törende konuşan Nazifoğlu, Galatasaray'a çok önemli bir futbolcu daha kazandırdıklarını belirterek, "Cavanda, geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedi ama burada yeniden doğuş yapacağını ve Belçika Milli Takımı'na gideceğine inanıyorum." dedi.- "Leiva bir gün daha süre istedi"
Levent Nazifoğlu, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Brezilyalı oyunu Lucas Leiva hakkında ise şunları söyledi:"Lucas Leiva, dün bize telefon açtı ve bir gün daha süre istedi. Bizim verdiğimiz süre dolmuştur ama bugün ararsa yönetim kurulumuz toplanabilir. Ne karar verilir bilemiyorum. O bölgeye Tolga'yı aldık ama bir isim daha almak istiyoruz. Başka oyuncularla da temasımız sürüyor. Transfer dönemine 3 oyuncu alma hedefiyle girdik. Hedeflediğimizden fazla transfer yaptık. Kesin olmamakla beraber 1-2 oyuncu daha alacağız diyebilirim. "
Nazifoğlu, yaptıkları transferlerde yüksek bonservis bedeli ödemeleri yönündeki eleştirilere ise, "Eleştiriler olacak, 25 milyon taraftarımızın aynı fikirde olmasını beklemiyoruz. En fazla eleştirildiğimiz konu bonservis parası ödememiz, bonservissiz oyuncular çok kaliteli olmuyor. Hepimizin şunu bilmesi lazım, bonservis parası vermiyorsak bile oyuncuya imza parası diye bir şey çıktı. Taraftarımız buna takılmasın, bu paralar bir şekilde ödeniyor. Son günlerde yaptığımız transferlerden dolayı taraftarlarımızdan çok pozitif mesajlar alıyorum. Fakat taraftarlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum, eğer Dursun Özbek, Alp Yalman ve Mehmet Özbek olmasaydı bu transferleri yapamazdık. Taraftarlarımızın onlara da destek olmalarını istiyorum." yanıtını verdi.Takıma yeniden dönmesi gündemde olan Jason Denayer'in son durumuyla ilgili de açıklamada bulunan Nazifoğlu, "Denayer bize çok iyi uyum sağladı. Denayer'e ne hoca ne de biz hayır deriz. Olursa takımımızda yeniden görmek isteriz. Tabii ki bu transfer, Denayer'in bonservisine sahip olan Manchester City'ye de bağlı." ifadelerini kullandı.
- Cavanda: "Galatasaray'da olmaktan büyük onur duyuyorum"Cavanda ise Galatasaray'a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Galatasaray'da olmaktan büyük onur duyuyorum çünkü Galatasaray bir dünya kulübü. Galatasaray'a olumlu bir enerji taşıyacağıma inanıyorum. Hedeflerimize ulaşmak için elimden gelenin bir fazlasını yapmaya çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-kırmızılı kulübe transfer sürecine de değinen Cavanda, "Trabzonspor'da kadro dışı kaldığımda Galatasaray aklımda yoktu. Galatasaray'ın hedeflerini biliyordum, büyük bir takıma katılmak her zaman hedeflerim arasında vardı. Trabzon'da bir sezon geçirdim ve o defteri kapattım. Artık sadece buradaki performansımı düşünmek istiyorum." diye görüş belirtti.- "Beni Denayer ikna etti"
Belçikalı oyuncu, vatandaşı Jason Denayer'in Galatasaray'a transferinde çok etkili olduğunun altını çizip, "Galatasaray'a transferimde bana en fazla vatandaşım Denayer yardımcı oldu. Bana Galatasaray'dan bahsetti, 'imza şansın varsa kaçırma' dedi. Beni Denayer ikna etti diyebilirim. Muslera ile de Lazio'ya yeni transfer olduğum dönemde birlikteydik ancak fazla diyaloğumuz yoktu." dedi.Cavanda, fizik durumu ile ilgili olarak, "Bu sene takımla çalışma fırsatım olmadı ama kendi başıma gerekenden daha fazla çalıştım. Ne zaman ilk 11'de oynayacağımı tabii ki söyleyemem ama fizik olarak kendimi sezona hazır hissediyorum. Sahada elimden geleni yapıp gerisini antrenörüme bırakacağım. Burada kalıcı olmak için tüm gücümü ortaya koyacağım." diyerek sözlerini tamamladı.
- Cavanda KAP'a bildirildiSarı-kırmızılı kulüp, kadrosuna kattığı Cavanda'ya 3 yıl için 2 milyon 625 bin avro garanti ücret, kulübü Trabzonspor'a ise 1 milyon 800 bin avro bonservis bedeli ödeyecek.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamaya göre, sarı-kırmızılı kulübün, Cavanda'ya her yıl için 875 bin avro garanti ücret vereceği belirtildi.Galatasaray, lig ve Avrupa kupalarında alınacak her bir puan için futbolcuya 4 bin avro prim ödeyecek. Bu primlerin, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için yüzde 100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için yüzde 50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için yüzde 25 oranında ödeneceği bildirildi. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmayacağı aktarıldı.


Beşiktaş'ta Sosa affedildi!

Beşiktaş Kulübü, Arjantinli oyuncusu Jose Sosa'nın affedildiğini ve takımda kalacağını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Sosa'nın yönetim ve teknik ekiple görüştüğü belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:
"Sözleşmesi devam eden oyuncumuz Jose Sosa, kulübümüz ve teknik heyetimizle yaptığı olumlu görüşmeler sonucunda affedilerek, bugün saat 18.00'de gerçekleşecek antrenmanla birlikte A takımımıza katılacaktır. Kendisinin yeni sezonda ailemizin bir parçası olarak takımımızda yer alacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız."

UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

Süper Kupa, Real Madrid ile Sevilla arasında yapılacak maçla sahibini bulacak.

Futbolda 41. UEFA Süper Kupa, iki İspanyol takımı Real Madrid ile Sevilla arasında 9 Ağustos Salı günü yapılacak maç sonucu sahibini bulacak.
Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Norveç'in Trondheim kentinde oynanacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Sevilla takımları, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.
Lerkendal Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.
En çok Milan ve Barcelona kazandı
UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları oldu.
Milan ve Barcelona, bu büyük organizasyonda beşer kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 3, Milan ise 2 kez Süper Kupa'da maçlarını kaybetti.
Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'i, 2003'te Porto'yu, 2007'de de Sevilla'yı geçerek kupaya uzandı. Milan, 1973'te Ajax, 1993'te de Parma'ya kupayı kaptırdı.
Barcelona ise 1992'de Werder Bremen, 1997'de Borussia Dortmund, 2009'da Shakhtar Donetsk, 2011'de Porto, geçen sene de Sevilla karşısında galip gelerek kupayı kazandı. Katalan ekibi, 1982'de Aston Villa, 1989'da Milan, 2006'da da Sevilla karşısında mağlup olarak kupayı müzesine götüremedi.
2000'de Galatasaray müzesine götürdü
UEFA Süper Kupa'yı 2000 yılında Galatasaray, kazanma başarısı gösterdi.
Monaco'da 25 Ağustos 2000 tarihinde yapılan maçta İspanyolların dünyaca ünlü takımı Real Madrid'i 1-1 biten normal süre sonrasında Mario Jardel'in ''altın gol''üyle 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye'ye getirdi.
24 ayrı takım sevindi
Kupayı, geçmişte 12 ayrı ülkeden, 24 farklı takım kazandı.
Kupada İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları beşer, İngiltere'nin Liverpool ekibi 3 kez mutlu sona ulaştı.
UEFA Süper Kupa'ya ayrıca Ajax, Anderlecht, Juventus, Valencia ve Atletico Madrid ikişer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Real Madrid, Steaua Bükreş, Sevilla, Zenit ve Bayern Münih de birer kez sahip oldu.
1972'deki Süper Kupa resmiyet kazanmadı
1972 yılında Hollanda'nın Ajax takımıyla, İskoçya'nın Glasgow Rangers ekibi arasında oynanan Süper Kupa, UEFA tarafından resmi değerlendirmeye alınmadı.
O yıl Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Glasgow Rangers'ın, taraftarlarının olumsuz hareketleri sonucu Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesi nedeniyle, UEFA iki takım arasındaki Süper Kupa oynanmasını desteklemedi. Bir gazetenin desteğiyle oynanan 2 maç sonunda Ajax rakibine üstünlük sağladı.
Süper Kupa, 1973 yılından itibaren UEFA'nın resmi programına dahil oldu.
İspanyollar son 7 kupanın 6'sını aldı
İspanyol ekipleri son 7 Süper Kupa'nın 6'sında şampiyonluğa ulaştı.
Barcelona ile 2009 yılında başlayan seri, 2010 ve 2012'de Atletico Madrid, 2011 ve 2015'te Barcelona, 2014'te de Real Madrid ile devam etti.
Bu süreçte sadece Almanya'nın Bayern Münih ekibi, 2013'te İngiliz temsilcisi Chelsea'yi penaltılarla 5-4 yenerek Süper Kupa'yı kazandı.
En çok kazanan futbolcular Maldini ve Alves
UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan futbolcular İtalyan Paolo Maldini ile Brezilyalı Daniel Alves oldu.
Maldini, tamamı Milan'da, Alves ise Sevilla ve Barcelona'da dörder kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
İspanyol damgası
UEFA Süper Kupa'yı bugüne dek en çok İspanyol takımları kazandı.
İspanyollar 22 finalden 12 şampiyonluk çıkarırken, İtalyanlar ise 13 finalde 9 kez şampiyonluğa ulaştı.
Kupa tarihinde ülkelerin takımlarının müzesine götürdüğü kupalar ve final oynama sayıları şöyle:
ÜlkeKupaFinal
İspanya1222
İtalya913
İngiltere715
Belçika33
Hollanda25
Almanya18
Portekiz14
İskoçya11
Eski SSCB12
Rusya12
Romanya11
Türkiye11
Fransa01
Eski Yugoslavya01
Ukrayna01
UEFA Süper Kupa maçları
UEFA Süper Kupa maçlarını oynayan ekipler ve alınan sonuçlar şöyle:
YılMaçSonuç
1973Ajax-Milan0-1, 6-0
1975Dinamo Kiev-Bayern Münih1-0, 2-0
1976Anderlecht-Bayern Münih1-2, 4-1
1977Liverpool-Hamburg1-1, 6-0
1978Anderlecht-Liverpool3-1, 1-2
1979Nottingham Forest-Barcelona1-2, 1-0
1980Valencia-Nottingham Forest1-2, 1-0
1982Aston Villa-Barcelona0-1, 3-0 (uzatma)
1983Aberdeen-Hamburg0-0, 2-0
1984Juventus-Liverpool2-0
1986Steaua Bükreş-Dinamo Kiev1-0
1987Porto-Ajax1-0, 1-0
1988Mechelen-PSV Eindhoven3-0, 0-1
1989Milan-Barcelona1-1, 1-0
1990Milan-Sampdoria1-1, 2-0
1991Manchester United-Kızılyıldız1-0
1992Barcelona-Werder Bremen1-1, 2-1
1993Parma-Milan0-1, 2-0 (uzatma)
1994Milan-Arsenal0-0, 2-0
1995Ajax-Real Zaragoza1-1, 4-0
1996Juventus-Paris Saint Germain6-1, 3-1
1997Barcelona-Borussia Dortmund2-0, 1-1
1998Chelsea-Real Madrid1-0
1999Lazio-Manchester United1-0
2000Galatasaray-Real Madrid2-1 (uzatma)
2001Liverpool-Bayern Münih3-2
2002Real Madrid-Feyenoord3-1
2003Milan-Porto1-0
2004Valencia-Porto2-1
2005Liverpool-CSKA Moskova3-1 (uzatma)
2006Sevilla-Barcelona3-0
2007Milan-Sevilla3-1
2008Zenit-Manchester United2-1
2009Barcelona-Shakhtar Donetsk1-0 (uzatma)
2010Atletico Madrid-Inter2-0
2011Barcelona-Porto2-0
2012Atletico Madrid-Chelsea4-1
2013Bayern Münih-Chelsea2-2 (5-4 penaltılarla)
2014Real Madrid-Sevilla2-0
2015Barcelona-Sevilla5-4 (Uzatma)
(Not: İlk yazılan takımlar kupayı kazandı. Kupa, 1974, 1981 ve 1985 yıllarında düzenlenmedi)

21:45 Real Madrid - Sevilla UEFA Süper Kupa TRT 1