TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

6 Şubat 2021 Cumartesi

'Potanın Perileri' FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.


FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 9 grupta oynanan müsabakalarla tamamlandı. A Kadın Milli Takımımız, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.

A Kadın Milli Takımımız, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Sırbistan, Litvanya ve Arnavutluk ile E Grubu’nda mücadele etti. Koronovirüs salgını nedeniyle Arnavutluk’un organizasyondan çekilmesinin ardından E Grubu’nda üç takım yer aldı. Ay-yıldızlılarımız grubunda oynadığı karşılaşmalarda Litvanya’yı 74-51 ve 67-55’lik skorlarla mağlup ederken, Sırbistan’a ise 59-56 ve 83-76’lık skorlarla kaybetti.

Millilerimiz, 9 grubun birincilerinin yanı sıra en iyi 5 grubun ikincisi arasında yer alarak, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan ve A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Ay-yıldızlılarımızın FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılmasıyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

Haluk Yıldırım (TBF Milli Takımlar Direktörü)

“Eleme müsabakaları sonucunda grubumuzu ikinci sırada tamamladık. Oynadığımız maçları değerlendirecek olursak; grubumuzu ilk sırada tamamlayan Sırbistan karşısında her iki müsabakayı da kazanma noktasına geldik. Ancak basit hatalar nedeniyle iki maçtan da mağlubiyetle ayrıldık. Litvanya karşısında ise her iki karşılaşmada oyunda üstün olan taraf bizdik. İki galibiyet alarak grup maçlarımızı tamamladık ve FIBA Kadınlar 2021 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Böylelikle ilk hedefimize de ulaşmış olduk. Pandemi sürecinde bir kez daha fanusun ülkemizde düzenlenmesini sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu başta olmak üzere, tüm federasyon yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na kadar olan süreci iyi değerlendireceğimize ve turnuvada da en iyi sonucu elde edeceğimize inanıyorum.”
Yasemin Horasan (A Kadın Milli Takım Menajeri)
“Grubumuzda oynadığımız son karşılaşma olan Litvanya müsabakasında iyi bir oyun ortaya koyduk. Hem skor hem de oyun anlamında tatmin edici bir sonuç aldık. Maçı daha farklı bir skorla da kazanabilirdik. Ancak oyun içinde bazı iniş çıkışlar yaşadık. Diğer gruplarda maçların tamamlanmasıyla birlikte FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettik. Pandemi sürecinde bazı sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşamamıza rağmen turnuvaya katıldığımız için mutluyuz. Bugünden itibaren önümüzde yeni bir sayfa açılacak. Amacımız; en iyi şekilde FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmak ve organizasyonda da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olacak.”

Ceyhun Yıldızoğlu (A Kadın Milli Takım Başantrenörü)
“İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılmanın sevincini yaşıyoruz. Sırbistan ve Litvanya karşılaşmalarında ellerinden gelenin en iyisini yaparak ülkemizin bir kez daha bu organizasyonda yer almasını sağlayan oyuncularımıza, teknik ve idari ekibimizle birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemizi onurlandırmak için her şeyimizi ortaya koyacağımıza ve iyi sonuçlar alacağımıza eminim.”

Juventus, Roma'yı devirdi

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 21. haftasında Juventus, konuk ettiği Roma'yı 2-1 yendi.

Torino'daki Allianz Stadı'nda oynanan müsabakada zirveye oynayan iki takım kozlarını paylaştı.

Ev sahibi Juventus, 13. dakikada Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile 1-0 öne geçerken, ilk yarı siyah-beyazlı takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın 69. dakikasında Romalı Roger Ibanez'in kendi kalesine attığı golle Juventus, farkı 2'ye çıkardı. Kalan dakikalarda Roma gol için yüklense de Juventus, başkent takımını 2-0 mağlup etti ve 3 puanın sahibi oldu.

Bu galibiyetle Juventus, puanını 42'ye çıkarttı ve Roma'yı geçerek 3. sıraya yükseldi. Siyah-beyazlı takım, ligde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Konuk Roma ise bu sezonki 5. yenilgisini Juventus karşısında alırken, 40 puanla 4. sıraya geriledi.

Juventus'ta maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Merih Demiral, 86. dakikada Alex Sandro'nun yerine oyuna dahil oldu.

Ligde bugün oynanan diğer müsabakalarda, Atalanta 3-0 öne geçtiği maçta Torino ile 3-3 berabere kaldı.

Sassuolo ise konuk ettiği Spezia'ya 2-1 yenildi. Sassuolo'nun kadrosundaki milli futbolculardan Mert Müldür 90 dakika mücadele ederken, Kaan Ayhan görev almadı.

 

Dev derbide Galatasaray tek golle sevindi

Süper Lig'in 24. haftasındaki dev derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla, Fenerbahçe ile puanını eşitleyen sarı-kırmızılılar liderliğe yükseldi.

Ülker Stadyumu’nda oynanan derbide Galatasaray'a galibiyeti getiren gol 54. dakikada yeni transfer Mustafa Muhammed'den geldi. Sarı-kırmızılılar galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

Fenerbahçe'de 75. dakikada Ozan Tufan attığı gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın son düdüğüyle beraber Kadıköy'de üst üste 2. kez kazanan Galatasaray puanını 48'e yükseltti. Liderliği ezeli rakibine kaptıran ve ligde 9 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Fenerbahçe ise haftayı aynı puanda (48) kapattı. Sarı-lacivertlilerin Ülker Stadı'ndaki 5 maçlık galibiyet serisi de son buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'in 24. haftasındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ilk yarısı golsüz sona erdi.

3. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Caner Erkin'in soldan attığı uzun topla taç çizgisinin yanından hareketlenen Samatta, kalesini terk eden Muslera'dan sıyrıldı. Sarı-lacivertli oyuncunun ceza sahası sol çaprazından boş kaleye gönderdiği top farklı şekilde auta gitti.

11. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Emre Kılınç'ın vuruşunda, meşin yuvarlak dışarı çıktı.

39. dakikada Sosa ceza sahası dışı sağ çaprazından şutunu çekti, Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

40. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşu sonrası Samatta'nın ceza sahası içinde kafa vuruşunda, Muslera'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Derbinin ilk yarısı 0-0 bitti. 

GOL: 54. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Orta sahada Belhanda'nın kaptığı topla başlayan atakta Emre Kılınç, meşin yuvarlağı ceza sahası önündeki Mustafa Muhammed'e bıraktı. Mustafa Muhammed ceza yayı üzerinde Serdar Aziz'den sıyrılarak düzgün bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi: 0-1.

58. dakikada Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Linnes'in sağdan ortaladığı topa Mustafa Muhammed kafayla vurdu, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

62. dakikada Ozan Tufan'ın uzaktan şutunda Muslera topu kornere çeldi.

71. dakikada Osayi-Samuel orta sahadan kaptığı topla hızlıca Galatasaray ceza sahasına yöneldi. Fenerbahçeli oyuncunun sağ çaprazdan şutunda Muslera topun sahibi oldu.

GOL İPTAL: 75. dakikada Mesut Özil'in soldan kullandığı serbest vuruşta topa yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

88. dakikada Mesut Özil'in kullandığı serbest vuruşta top Muslera'da kaldı.

90+5. dakikada hızlı gelişen Galatasaray hücumunda Babel'in ceza sahası önünden kaleye gönderdiği şutta meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Derbiyi Galatasaray 1-0 kazandı. 

Stat: Ülker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Ozan Tufan, Sosa, Valencia (Dk. 63 Cisse), Mert Hakan Yandaş (Dk. 63 Mesut Özil), Osayi-Samuel, Samatta (Dk. 78 Sinan Gümüş)

Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 82 Yedlin), Donk, Marcao, Sarrachi (Dk. 87 Emre Taşdemir), Taylan Antalyalı, Belhanda, Emre Kılınç (Dk. 87 Etebo), Arda Turan (Dk. 78 Babel), Onyekuru (Dk. 78 Kerem Aktürkoğlu), Mustafa Muhammed

Gol: Dk. 54 Mustafa Muhammed (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 17 Mert Hakan Yandaş, Dk. 90+9 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 28 Sarrachi, Dk. 81 Linnes (Galatasaray)

Real Madrid, lig sonuncusu zor da olsa yendi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 22. haftasında Real Madrid, deplasmanda karşılaştığı lig sonuncusu Huesca'yı 2-1 mağlup etti.

Real Madrid'de sol dizinden ameliyat edilen Sergio Ramos ile sakat olan futbolculardan Eden Hazard, Dani Carvajal, Lucas Vazquez, Rodrygo Goes, Federico Valverde, Isco ve kart cezalısı Eder Militao maç kadrosunda yer almadı.

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın golleri ikinci yarıda geldi.

Ev sahibi takım 48. dakikada Javi Galan ile öne geçerken, Real Madrid'in galibiyet gollerini 55 ve 84. dakikalarda Fransız defans oyuncusu Raphael Varane attı.

Puanını 43'e çıkaran ve maç fazlası olan Real Madrid, lider Atletico Madrid'in (50 puan) ardından ikinciliğe yükseldi.

Huesca ise 16 puanla son sırada bulunuyor.

Huesca - Real Madrid 1-2 Full Maç İzle

Anadolu Efes - Beşiktaş derbisi TRT SPOR2'de

ING Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında yarın derbi heyecanı yaşanacak. İspanya'dan Barcelona zaferiyle dönen lider Anadolu Efes, son 3 maçını kazanan Beşiktaş Icrypex'i konuk edecek. Mücadele, TRT SPOR2'den naklen yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında ligin iki formda ekibi karşı karşıya gelecek. Namağlup liderliğini sürdüren Anadolu Efes, play - off mücadelesi veren Beşiktaş Icrypex'i konuk edecek.

19 maçını da kazanan Anadolu Efes, THY Euroleague'nde deplasmanda Barcelona'yı yendi ve lige moralli döndü. Maç başı 87,3 sayı atan Ergin Ataman'ın ekibi, ligin en skorer ikinci takımı konumunda.

Lacivert-beyazlılarda sakatlığı süren Tibor Pleiss, bu mücadelede forma giyemeyecek.

Konuk Beşiktaş Icrypex ise son haftalarda formda. Çıkışa geçen siyah-beyazlılar, son 3 maçta Fenerbahçe Beko, Galatasaray ve Ormanspor'u mağlup etti.

Beşiktaş'ta maç başı 19,5 sayıyla oynayan Alperen Şengün, sayı krallığında ikinci sırada bulunuyor.

Sinan Erdem Spor Salonunda saat 17.30'da başlayacak karşılaşma, TRT SPOR2'den naklen yayınlanacak.

Kaynak : TRT SPOR

Borussia Dortmund'a Freiburg çelmesi

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 20. haftasında Freiburg'a konuk olan Borussia Dortmund, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Freiburg'un 49. dakikada Wooyeong Jeong ve 52. dakikada Jonathan Schmid'in golleriyle 2-0 öne geçtiği maçta, sarı-siyahlıların tek golünü 76. dakikada Youssoufa Moukoko kaydetti.

Borussia Dortmund bu sezon sekizinci mağlubiyetini alarak 32 puanda kaldı. Freiburg ise bu galibiyetle puanını 30'a çıkardı.

Bundesliga'da oynanan diğer karşılaşmalarda Leipzig, deplasmanda Schalke 04'ü 3-0, Bayer Leverkusen sahasına Stuttgart'ı 5-2, Mainz 05 sahasında Union Berlin'i 1-0 ve Wolfsburg da deplasmanda Augsburg'u 2-0 mağlup etti.

RB Leipzig 3 puanı 3 golle aldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Schalke 04'ü deplasmanda 3-0 yenen RB Leipzig, zirve takibini sürdürdü.

Bundesliga'nın 20. haftasında RB Leipzig, Veltins Arena'da oynanan müsabakada düşme hattında bulunan rakibi Schalke 04'e konuk oldu.

Karşılaşmanın 45+3. dakikasında Nordi Mukiele'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan RB Leipzig, 73. dakikada Marcel Sabitzer ve 87. dakikada Willi Orban ile 2 gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

RB Leipzig bu galibiyetle lider Bayern Münih'in 7 puan gerisinde 41 puanla 2. sırada yer aldı. Schalke 04 ise 8 puanla 18. sırada kaldı.

Galatasaray HDI Sigorta, Tokat'tan mutlu döndü

AXA Sigorta Efeler Ligi 26. hafta maçında Galatasaray HDI Sigorta, deplasmanda Tokat Belediye Plevne'yi 3-1 yendi.

Salon: Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Hakemler: İsmail Yıldırım, Oğuzhan Ünal

Tokat Belediye Plevne: Furkan Aydın, West, Kvalen, Geraldo, Abdullah Cam, Cansın Hacıbekiroğlu (Semih Çelik, Hasan Hüseyin Mermeri Halil Dolaşık, Atakan Topal )

Galatasaray HDI Sigorta: Torres, Melih Sıratça, Doğukan Ulu, Selçuk Keskin, Berezhko, Vahit Emre Savaş (Burak Mert, Batuhan Avcı, Murat Yenipazar, Gazi Ertuğrul Metin)

Setler: 19-25, 27-29, 26-24, 21-25

Süre: 128 dakika (28, 37, 32, 31 )

Aytemiz Alanyaspor 90+7'de galip

Süper Lig'in 24. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Maçın son anlarında Mustafa Pektemek ile galibiyet golünü bulan ev sahibi, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'in 24. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Konuk Çaykur Rizespor, 25. dakikada Talbi'nin golüyle üstünlüğü yakalarken, bu golden 7 dakika sonra penaltı vuruşuyla fileleri havalandıran Bareiro, skoru 1-1'e getirdi.

Maçın 90+7. dakikası oynanırken, Akdeniz ekibinde sahneye çıkan Mustafa Pektemek, skoru 2-1'e taşıdı ve takımına üç puanı kazandırdı.

Bu sonuçla ev sahibi Aytemiz Alanyaspor puanını 41'e yükselterek maç fazlasıyla 4. sıraya tırmandı. Konuk Çaykur Rizespor ise, 26 puanla ve yine maç fazlasıyla 12. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Alanyaspor'dan Berkan Kutlu, sağ kanattan ceza sahası içine girerek pasını çıkardı. Kaleyi karşıdan gören noktada topla buluşan Davidson'ın çektiği sert şut üst direğin yakınından dışarı çıktı.

19. dakikada Çaykur Rizespor atağında Melnjak, sol kanattan içeriye girer girmez ortasını yaptı. Soderlund'ın kafa vuruşunda top dışarı çıktı.

23. dakikada Alanyaspor, Caulker ile gole yaklaştı. Salih Uçan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Caulker kafayı vurdu. Kaleci Gökhan Akkan, topu çıkardı. Sonrasında ise hakem Rizespor lehine bir faul verdi.

GOL: 25. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Rizespor, rakip alanda faul sonrası topu alan Melnjak arka direğe ortaladı. Talbi'nin iyi yükselerek vurduğu top, yan direğe çarparak ağlarla buluştu: 0-1

GOL: 32. dakikada Alanyaspor beraberliği yakaladı. Sol kanattan Maubandje, uzun pasıyla Davidson'ı topla buluşturdu. Rakip alana girer girmez Emir Dilaver'in müdahalesiyle Davidson, yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bareiro'nun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1

35. dakikada Alanyaspor'un Salih Uçan ile attığı gol 'VAR' sonrası iptal edildi. Hakem Mete Kalkavan, Ceyhun Gülselam'ın topu aldığı sırada Moroziuk'a faul yaptığını belirledi.

62. dakikada Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. Donsah'ın pasında topla buluşan Michalak, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

67. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında Skoda, sağ kanattan gelen topa son bir hamleyle dokundu, kale sahasına düşen topu Caulker uzaklaştırdı. 

82. dakikada Boldrin'in kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti.

GOL: 90+7. dakikada Salih'in kullandığı kornerde top arka direğe sekti, son hamleyi yapan Mustafa Pektemek skoru belirledi: 2-1

Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadelede üç puan, Aytemiz Alanyaspor'un hanesine yazıldı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadele, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Medipol Başakşehir'e bir darbe de Fatih Karagümrük'ten

Fatih Karagümrük, deplasmanda Medipol Başakşehir'in tek golle mağlup etti ve son 4 haftada üçüncü galibiyetini elde etti.

Süper Lig'in 24. haftasında bir İstanbul derbisine de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Mücadelenin 19. dakikasında Medipol Başakşehir, öne geçme fırsatını kullanamadı. Bu dakikada kazanılan penaltı için topun başına geçen Giuliano, atışı gole çeviremedi. Brezilyalı orta saha geçen hafta oynanan Galatasaray maçında da kullandığı penaltı atişında Muslera'yı geçememişti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Konuk Fatih Karagümrük, 52. dakikada Jimmy Durmaz ile 1-0 öne geçti. 

Kalan sürede iki ekip de girdikleri pozisyonları gole çeviremedi ve maçtan konuk ekip 1-0 galip ayrıldı.

Çıkışını sürdüren ve son 4 maçta 3. kez galip gelen Fatih Karagümrük, puanını 37'e çıkardı.

Aykut Kocaman yönetiminde çıktığı 2. maçtan da puan çıkaramayan Medipol Başakşehir'in ise galibiyet özlemi 6 maça çıktı. Turuncu-lacivertliler, 24 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada konuk ekibin atağında Ademi, ceza sahasındaki Borini'ye pasını verdi. Borini'nin sol çaprazdan şutunda kaleci Mert topu kontrol etti.

18. dakikada Medipol Başakşehir penaltı kazandı. Ömer Ali Şahiner, ceza sahasına girdiği anda Borini'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

19. dakikada Giuliano'nun kullandığı penaltıda, üst direğe çarpan top auta gitti.

28. dakikada Fatih Karagümrük gole çok yaklaştı. Sağ kanattan dip çizgiye inen Ndao, altı pas önüne yerden pasını attı. Ademi'nin yakın mesafeden gelişine vuruşunda kaleci Mert, meşin yuvarlağı çeldi. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

45+2. dakikada ev sahibi takımın atağında Hasan Ali Kaldırım sol kanattan ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Crivelli'nin kafa vuruşunda kaleci Aykut, köşeye giden topu uzanarak kontrol etti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

GOL: 52. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Ndao'nun altı pas önüne havadan gönderdiği topu Jimmy Durmaz kafayla ağlara gönderdi: 0-1.

65. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Crivelli ile paslaşan Giuliano, ceza sahasına önünde buluştuğu topa gelişine ayak içiyle sert vurdu. Kaleci Aykut son anda topu kornere çeldi.

68. dakikada ev sahibi ekibin attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sağ kanattan gelişen atakta Gulbrandsen ceza sahasına girdi ve Giuliano'ya pasını verdi. Giuliano'nun altı pas içine pasında Crivelli topu boş kaleye gönderdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) merkezinden gelen uyarı sonrasında hakem Halil Umut Meler, ofsayt gerekçesiyle gol kararını iptal etti.

85. dakikadaki Medipol Başakşehir atağında Hasan Ali Kaldırım, sol kanattan ortasını yaptı. Kaleci Aykut, Giuliano ile girdiği hava topu mücadelesinde meşin yuvarlağı elinden kaçırdı. Ceza sahası içinde Demba Ba'nın şutunda, kaleye giden top son anda savunmaya çarptı ve ardından tehlike uzaklaştırıldı.

Mücadele, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Muhammed Emin Sarıkaya, Duarte, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Azubuike, Mahmut Tekdemir (Dk. 45 Ndayishimiye), Ömer Ali Şahiner (Dk. 60 Junior Fernandes), Giuliano, Gulbrandsen, Crivelli (Dk. 77 Demba Ba)

Fatih Karagümrük: Aykut Özer, Koray Altınay, Roco, Campi, Balkovec, Bertolacci, Ndao (Dk. 87 Lens), Castro (Dk. 87 Vato Arveladze), Jimmy Durmaz, Borini (Dk. 82 Salibur), Ademi (Dk. 68 Sobiech)

Gol: Dk. 52 Jimmy Durmaz (Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 35 Campi (Fatih Karagümrük), Dk. 84 Azubuike (Medipol Başakşehir)

Bursaspor'da 8'i futbolcu 11 pozitif vaka

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da 8'i futbolcu 11 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre; futbolcu, teknik heyet ve kulüp personeline Giresunspor maçı öncesi Kovid-19 testi uygulanırken, 8 futbolcu, 1 teknik heyet ve 2 A takım personelinin sonucu pozitif rapor edildi.

Açıklamada, "Testi pozitif çıkan isimler izolasyona alınmış olup, tedavilerine başlanmıştır. 4 futbolcumuz da sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almamaktadır. Giresunspor kafilesine altyapımızdan 9 futbolcu dahil edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe HDI Sigorta Afyon Belediye Yüntaş'ı mağlup etti

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 26. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe HDI Sigorta, Afyon Belediye Yüntaş'ı 3-0 yendi.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 26. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe HDI Sigorta, Afyon Belediye Yüntaş'ı 25-17, 25-18, 25-23'lük setlerle 3-0 mağlup etti.

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Seçkin Yener, Mehmet Gül

Fenerbahçe HDI Sigorta: Hoag, Vigrass, Metin Toy, Hidalgo, Halil İbrahim Kurt, Ulaş Kıyak (Hasan Yeşilbudak, Ahmet Karataş)

Afyon Belediye Yüntaş: Poglajen, Ömer Furkan Dur, Lima, Alfonso, Görkem Sertel, Vefa Yılmaz (Fatih Ürün, Alperay Demirciler, Enaboifo)

Setler: 25-17, 25-18, 25-23

Süre: 75 dakika (23, 23, 29)

Atakaş Hatayspor farklı kazandı

Süper Lig'in 24. haftasında Atakaş Hatayspor, deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 24. haftasında Kasımpaşa, sahasında Atakaş Hatayspor'u konuk etti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, 4-1'lik Atakaş Hatayspor üstünlüğüyle tamamlandı.

Atakaş Hatayspor'a galibiyeti getiren goller, 44. dakikada Aaron Boupendza, 72. dakikada Rayane Aabid, 84. Abdurrahman ve 90. dakikada Kamara'dan dakikada geldi.

Kasımpaşa'nın tek golünü, 56. dakikada Isaac Thelin kaydetti.

Atakaş Hatayspor, bu galibiyetle puanını 38'e çıkardı ve 6. sırada konumlandı. 26 puanda kalan konuk Kasımpaşa ise, averajla 13. sıraya geriledi.

Boupendza gollerine devam ediyor

Atakaş Hatayspor'un yıldızı Aaron Boupendza, Kasımpaşa deplasmanında 17. kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Krallık yarışının zirvesindeki Gabonlu yıldız, son 3 maçta 4 gol kaydetmiş oldu.
Ekibin sezon başı 24 Erzincanspor'dan transfer ettiği Abdurrahman Canlı da, Süper Lig kariyerinin ilk golünü atma başarısı gösterdi.

Maçtan Dakikalar

11. dakikada Kasımpaşa'nın Thelin ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Savunmadan topu çıkarmaya çalışan Billong, baskı üzerine kaleci Munir'e pas vermeye çalıştı. Hajradinovic'in müdahale ettiği meşin yuvarlak, altıpasın gerisinde Thelin'in önünde kaldı. Kaleci Munir'le karşı karşıya kalan Thelin'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti. Hakem Bahattin Şimşek, VAR odasının uyarısı üzerine Thelin'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

23. dakikada Atakaş Hatayspor gole yaklaştı. Traore'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Boupendza, önce Aytaç Kara'yı, sonra da ceza sahası içinde Tosic'i şık bir şekilde çalımlayarak kaleye yöneldi. Bu oyuncunun vuruşunda, sağına uzanarak topa müdahale eden Ertuğrul Taşkıran, gole izin vermedi.

31. dakikada Kasımpaşa, ceza yayının gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest atış kazandı. Topun başına geçen Bistrovic'in şutunda sağına iyi uzanan kaleci Munir, son anda dokunduğu meşin yuvarlağı kornere çeldi.

GOL: 44. dakikada Atakaş Hatayspor öne geçti. Aabid'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Boupendza, şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan döndü. Seken topa altıpasın içinde Ertuğrul'dan önce Akintola dokundu. Topu önünde bulan Boupendza, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1

GOL: 56. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Hadergjonaj'ın sağ kanattan taşıdığı topla arka direkte buluşan Thelin, göğsüyle kontrol edip yakın köşeye düzgün bir vuruş yaptı ve skora eşitliği getirdi: 1-1

GOL: 72. dakikada, savunmasının sağından pasla çıkarken hata yapan Yusuf Erdoğan, topu rakibi Traore ile buluşturdu. Bu futbolcunun vuruşu savunmadan sekerken, dönen topu tamamlayan Rayane Aabid takımını yeniden öne geçirdi: 1-2

GOL: 84. dakikada gelişen Atakaş Hatayspor atağında Traore, topu yanında hareketlenen Abdurrahman'ın önüne bıraktı. Abdurrahman'ın sert vuruşunda top yakın direkten filelerle buluştu: 1-3.

GOL: Sağ kanattan içeri sokulan Kamara, topu rakibinden kurtararak çaprazdan vuruşunu yaptı ve farkı 3'e çıkardı: 1-4

Kalan sürede başka gol olmadı ve Atakaş Hatayspor, mücadeleden 4-1 galip ayrıldı. 

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Bahattin Şimşek, Hakan Yemişken, Yusuf Bozdoğan

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Brecka, Tosic, Haddadi, Aytaç Kara, Bistrovic, Yusuf Erdoğan, Hajradinovic (Dk. 79 Koomson), Hodzic, Thelin
Atakaş Hatayspor: Munir, Popov, Billong, Sackey, Katranis, Aabid, Muhammed Mert (Dk. 59 Abdurrahman Canlı), Traore, Akintola, Boupendza (Dk. 77 Kamara), Diouf (Dk. 88 Selim Ilgaz)

Goller: Dk. 44 Boupendza, Dk. 72 Aabid, Dk. 84 Abdurrahman Canlı, Dk. 90+1 Kamara (Atakaş Hatayspor), Dk. 56 Thelin (Kasımpaşa)

Sarı kart: Dk. 16 Yusuf Erdoğan (Kasımpaşa)

Empera Halı Gaziantep Basketbol evinde Galatasaray'ı mağlup etti (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi 20. haftasında Empera Halı Gaziantep Basketbol, Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma ev sahibi ekip Empera Halı Gaziantep Basketbol'un 68-61 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmada Empera Halı Gaziantep Basketbol'un en skorer isimleri 16 sayı ile Mam Jaiteh, 15 sayı ile Kenny Hayes ve 12 sayı ile Trevis Simpson oldu. Galatasaray'da ise Alex Hamilton attığı 17 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Sarı-Kırımızılı ekipte, Johnathan Williams, Travis Trice ve Brock Motum ise 11'er sayı kaydetti. 

Salon: Karataş Şahinbey
Hakemler: Mehmet Keseratar, Ali Serkan Emlek, Polat Parlak
Empera Halı Gaziantep Basketbol: Kenny Hayes 13, Mam Jaiteh 16, Trevis Simpson 12, Can Uğur Öğüt 6, Rashard Kelly 6, İsmail Cem Ulusoy 4, Orhan Haciyeva 7, Doğan Şenli 2, Metehan Akyel

Galatasaray: Göksenin Köksal 2, Alex Hamilton 17, Travis Trice 11, Amile Jefferson 3, Brock Motum 11, Yiğit Arslan 3, Eray Aydoğan 3, Johnathan Williams 11

1. Periyot: 17-20 (Galatasaray lehine)
Devre: 36-30 (Gaziantep Basketbol lehine)
3. Periyot: 51-43 (Gaziantep Basketbol lehine)



ABD'de Super Bowl için nefesler tutuldu

ABD'de yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl için nefesler tutuldu.

ABD'nin en çok izlenen organizasyonu olan ve bu yıl 55'incisi düzenlenecek Super Bowl, pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 02.30'da Florida eyaletinin Tampa kentindeki Raymond James Stadı'nda oynanacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle normal sezonda statlara kısıtlı sayıda seyirci alınırken ve bazı müsabakalar karantina protokolleri nedeniyle ertelenirken, final maçında da tribünler ancak 3'te 1 oranında dolu olacak.

Kurallar gereğince 65 bin 618 kapasiteli Raymond James Stadı'nda 14 bin 500 biletli taraftarın yanı sıra NFL'in davet ettiği 7 bin 500 aşı olmuş sağlık çalışanı tribünlerden karşılaşmayı izleyecek.

Bu yılki müsabakanın hakem kadrosunda yer alan ve 2015'ten bu yana ligde düdük çalan Sarah Thomas, Super Bowl tarihinde görev alan ilk kadın hakem olacak.

Super Bowl tarihinde ilk defa mücadele edecek bir takımın ev sahipliğini de yapacağı final karşılaşmasının merakla beklenen devre arası gösterisinde ise Kanadalı sanatçı The Weeknd sahne alacak.

Bu yılki müsabakada Ulusal Futbol Konferansı (NFC) şampiyonu Tampa Bay Buccaneers ile Amerikan Futbol Konferansı (AFC) şampiyonu Kansas City Chiefs kozlarını paylaşacak.

Normal sezonda 14 galibiyet ve 2 yenilgi alan ve geçen yılın şampiyonu olan Chiefs, 2004 ve 2005 yıllarında art arda şampiyon olan New England Patriots'ın ardından yeniden üst üste Super Bowl'u kazanan takım olmak için sahaya çıkacak.

Patriots ile 20 yıl içinde Super Bowl'da 6 galibiyet ve 3 yenilgi alan, ancak geçen yıl Buccaneers'e geçen Tom Brady ise final maçında 10'uncu kez yer alarak kendi rekorunu yenileyecek.

Normal sezonu 11 galibiyet ve 5 yenilgi ile tamamlayan, ancak playofflar dahil olmak üzere 7 maçlık galibiyet serisi yakalayan Buccaneers, son yenilgisini 30 Kasım'da 27-24 skorla Chief'e karşı almıştı.

Buccaneers, en son 2003'te kazandığı Super Bowl'un ardından yeniden Vince Lombardi kupasını kaldırmak için deneyimli oyun kurucusu Brady'e güveniyor.

Genç yetenek yaşlı kurta karşı

NFL tarihinin en başarılı oyun kurucusu olan 43 yaşındaki Brady'nin 6 Super Bowl şampiyonluğu ve 4 Super Bowl "En Değerli Oyuncu" (MVP) rekorlarının yanı sıra, 3 tane de lig MVP ödülü bulunuyor.

21 yıllık kariyeri boyuncu 2 kere "Yılın En İyi Hücum Oyuncusu" ödülüne layık görülen Brady, NFL'de 4 sezon "sayı" (touchdown) ve 3 sezon da "en çok pas mesafesi" (passing yards) lideri olmuştu.

2000 yılındaki NFL Draft'ında 199'uncu sırada Patriots tarafından seçilen Brady, 2002-2005 arasında Patriots'a 4 yılda 3 şampiyonluk, 2015-2019 arasında da 5 yılda 3 şampiyonluk daha kazandırmıştı.

Bu yılki maç ile son 7 yılda 5'inci kez Super Bowl'da oynayacak Brady'nin karşısında ise Chiefs'in yetenekli ve genç oyun kurucusu Patrick Mahomes dikkati çekiyor.

Geçen yıl Chiefs'i Super Bowl zaferine taşıyan 24 yaşındaki Mahomes, NFL tarihinde bunu başaran en genç ikinci oyun kurucu olmuştu.

Ayrıca, Mahomes, geçen yıl Super Bowl'da MVP ödülüne layık görülürken, NFL tarihinde bu ödülü alan en genç oyuncu olma başarısını elde etmişti.

2018'de lig MVP'si ve "Yılın En İyi Hücum Oyuncusu" ödüllerine layık görülen Mahomes, söz konusu sezon "en çok pas sayısı" (passing touchdowns) lideri olmuştu.

NFL'in bu yılki normal sezonunda oyun kurucular arasında toplam 4 bin 740 yardlık pasla Mahomes 2'nci sırada yer alırken, Brady ise toplam 4 bin 633 yardlık pasla 3'üncü sırada geldi.

Normal sezonda Chiefs takımı toplam 6 bin 653 yard kaydederek bu alanda lider olurken, Buccaneers takımı ise toplam 6 bin 145 yardla 7'nci sırada kaldı.

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 24. Hafta Maç Özetleri

4 Şubat 2021 Perşembe

21:00 Zalgiris Kaunas - Kızıl Yıldız: (Ertelendi)

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Khimki: (Ertelendi)

23:00 Barcelona - Anadolu Efes: 86-88


23:00 Valencia BC - CSKA Moskova: 105-103


5 Şubat 2021 Cuma

20:45 Fenerbahçe Beko - Zenit St. Petersburg: 92-84


22:00 Olympiakos - Panathinaikos Opap: 77-88


22:30 Bayern Münih - Alba Berlin: 101-95


22:45 LDLC ASVEL - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 78-69


23:00 Real Madrid - TD Systems Baskonia: 64-84


THY Euroleague 24. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 24. hafta maçları oynandı.

24. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

4 Şubat 2021 Perşembe

21:00 Zalgiris Kaunas - Kızıl Yıldız: (Ertelendi)

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Khimki: (Ertelendi)

23:00 Barcelona - Anadolu Efes: 86-88

23:00 Valencia BC - CSKA Moskova: 105-103

5 Şubat 2021 Cuma

20:45 Fenerbahçe Beko - Zenit St. Petersburg: 92-84

22:00 Olympiakos - Panathinaikos Opap: 77-88

22:30 Bayern Münih - Alba Berlin: 101-95

22:45 LDLC ASVEL - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 78-69

23:00 Real Madrid - TD Systems Baskonia: 64-84

Puan Durumu 


GMAS+YS-+/-
1. FC Barcelona 17 7 1928 1763 165
2. CSKA Moskova 16 8 1965 1861 104
3. AX Armani Exchange Milano 15 8 1848 1763 85
4. Real Madrid 15 9 1880 1811 69
5. Bayern Münih 15 9 1880 1836 44
6. Fenerbahçe Beko 14 10 1879 1870 9
7. Zenit St Petersburg 13 9 1709 1650 59
8. Anadolu Efes 13 10 1839 1778 61
9. Zalgiris Kaunas 13 10 1823 1787 36
10. Valencia Basket 12 12 1946 1969 -23
11. TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 11 13 1905 1873 32
12. Olympiakos 11 13 1878 1910 -32
13. Maccabi Playtika Tel Aviv 10 12 1717 1697 20
14. LDLC ASVEL Villeurbanne 10 14 1834 1905 -71
15. Panathinaikos OPAP 9 14 1816 1848 -32
16. ALBA Berlin 8 16 1828 1971 -143
17. Kızıl Yıldız mts 7 16 1684 1786 -102
18. Khimki Moskova 2 21 1813 2094 -281

25. Haftanın Programı

18 Şubat 2021 Perşembe

20:00 Khimki Moskova - TD Systems Baskonia

20:30 Anadolu Efes - Olympiakos

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Maccabi Playtika Tel Aviv

23:00 Barcelona - Zalgiris Kaunas

19 Şubat 2021 Cuma

20:00 CSKA Moskova - Panathinaikos Opap

20:45 Fenerbahçe Beko - Alba Berlin

22:45 Kızıl Yıldız - Zenit St. Petersburg

22:45 LDLC ASVEL - Bayern Münih

23:00 Valencia BC - Real Madrid

Inter maç fazlasıyla lider

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 21. haftasında Fiorentina'yı deplasmanda 2-0 mağlup eden Inter, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

İtalya Serie A'da 21. haftanın açılış maçında zirve mücadelesi veren Inter, Fiorentina'ya konuk oldu.

Karşılaşmayı her iki devrede bulduğu birer golle kazanan mavi-siyahlılar, ligdeki 14. galibiyetini aldı.

Inter'e maçı kazandıran golleri 31. dakikada Alexis Sanchez'in asistinde Nicolo Barella ile 52'de Hakimi'nin pasında Ivan Perisic kaydetti.

Bu sonuçla puanını 47'ye yükselten Inter, maç fazlasıyla Milan'ın önünde lider oldu. Fiorentina ise 22 puanla 12. sırada kaldı.

5 Şubat 2021 Cuma

Bayern Münih, Hertha deplasmanında kazandı

Bundesliga'nın lideri Bayern Münih, 20. hafta maçında Hertha Berlin'e konuk oldu. Bavyera ekibi, yıldız golcüsü Lewandowksi'nin penaltı kaçırdığı maçta Hertha'yı, Coman'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Kümede kalma mücadelesi veren Hertha Berlin, Bundesliga'nın 20. haftasında lider Bayern Münih'i konuk etti.

Karşılaşmanın henüz 11. dakikasında Bayern Münih, penaltı vuruşu kazandı. Bundesliga'nın yıldız santraforu Lewandowksi'nin vuruşunu kurtaran kaleci Jarstein, Polonyalı golcüye geçit vermedi.

Bayern Münih, zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı altında oynanan maçın 21. dakikasında Coman'ın attığı golle 1-0 öne geçti ve devreye bu skorla gidildi.

İkinci yarıda bulduğu pozisyonları gole çeviremeyen Bayern Münih karşısında Hertha Berlin, maçın 88. dakikasında Matheus Cunha ile %99'luk gol pozisyonundan yararlanamayınca, mücadele deplasman ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla ligdeki 15. galibiyetini alan Bavyera ekibi, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Leipzig ile olan puan farkını 10'a çıkardı.

Fenerbahçe Beko, seriyi 9 maça çıkardı (Özet)

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 24. haftasında Rusya temsilcisi Zenit'i 92-84 yendi. Sarı-lacivertliler organizasyonda üst üste 9. galibiyetini aldı.

THY Euroleague'in 24. haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında Rusya temsilcisi Zenit'i 92-84 mağlup etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, organizasyonda üst üste 9. maçını kazandı ve toplamda 14 galibiyete ulaştı.

Üst üste üçüncü maçını yitiren Zenit ise bu sezonki 9. mağlubiyetini yaşadı.

Fenerbahçe Beko: 92 - Zenit: 84    

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Luka Kardum (Hırvatistan)

Fenerbahçe Beko: De Colo 24, Guduric 19, Ulanovas 8, Vesely 16, Ahmet Düverioğlu 2, Pierre 8, Melih Mahmutoğlu 5, Brown 5, Eddie 3, Barthel 2, Perez, O'Quinn

Zenit: Pangos 10, Ponitka 4, Rivers 14, Thomas 21, Zubkov 5, Baron 13, Gudaitis 11, Trushkin 4, Pushkov 2, Zakharov, Hollins, Fridzon

1. Periyot: 25-25

Devre: 47-43

3. Periyot: 66-65

Beş faulle çıkan: 39.17 De Colo (Fenerbahçe Beko) 


20 yılı ile Cristiano Ronaldo

Futbol efsanesi Cristiano Ronaldo, 2002 yılından beri hayatımızı güzelleştiriyor. Bugün 36. yaş gününü kutlayan Portekizli yıldızın kariyer başarılarını, yıldan yıla sizler için derledik...

Cristiano Ronaldo, bugün 36 yaşına girdi. Yaklaşık 20 senedir futbol dünyasında kendisine zirvede yer biçen Portekizli yıldız, kariyerinin neredeyse her yılında önemli bir mihenk taşını arkasında bıraktı. İşte, büyük futbol efsanesinin yıllara göre kariyer başarıları...

2002: İlk maç, ilk gol, ilk kupa

2002 yılında Sporting'in A takımına yükselen Cristiano, ilk profesyonel sınavını Inter'e karşı verdi. Kariyerinin ilk golünü Moreirense ağlarına gönderen yıldız, Portekiz Süper Kupası'nı da kaldırmayı başardı.

2003: İlk büyük transfer

Yetenekleriyle birçok takımın ilgisini çeken Ronaldo, yaz transfer döneminde tercihini Ada'dan yana kullandı. Manchester United efsanesi Sir Alex Ferguson'ın çok beğendiği bu yetenek ile Kırmızı Şeytanlar'ın yolu, 2003 yılında kesişti.

2004: Uluslararası alanda ilk final

Cristiano, milli takım formasıyla ilk şampiyonluk maçına 2004 yılında çıktı. Ülkeside düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde Yunanistan'a rakip olan efsane, sahadan boynu bükük ayrıldı. Ronaldo ayrıca, 2004 yılında İngiltere'de ilk yerel kupasını kazandı.

2005: İlk kez Ballon d'Or adayı oldu, UEFA'da yılın takımına girdi

Manchester United'ın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Ronaldo, 9 gol ve 9 asistlik performansıyla 2005 yılında ilk kez Ballon d'Or adaylığına adını yazdırdı. Sıralamayı 20. bitiren genç yıldız, UEFA'da yılın takımına girmeyi başardı.

2006: İlk Dünya Kupası deneyimi ve Premier Lig rekoru

2006 yazında, Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda boy gösteren Cristiano, ülkesiyle birlikte yarı final oynama başarısı gösterdi. Ronaldo ayrıca, üst üste 3 Premier Lig maçında en az iki gol atmayı başaran tarihteki ilk futbolcu oldu.

2007: İlk şampiyonluk ve Ballon d'Or finali

Portekizli yıldız, İngiltere'deki ilk lig şampiyonluğuna 2007 yılında ulaştı. Takvim yılı boyunca 34 kez rakip fileleri havalandıran Ronaldo, finale kaldığı Ballon d'Or ödülünü Kaka'ya kaybetti.

2008: İlk Ballon d'Or ödülü ve Devler Ligi şampiyonluğu

2008 yılı, Portekizli yıldız için rüya gibi geçti. Kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi finalini oynayan ve şampiyonluk maçında bir de gol atarak Chelsea'nin elinden kupayı alan tecrübeli futbolcu, sonrasında sıraya dizeceği Ballon d'Or ödüllerinin ilkine de kavuşmayı başardı. Ronaldo ayrıca, 31 golle Premier Lig'de, 8 golle de Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığına uzandı.

2009: Dünyanın en pahalı futbolcusu

Yaz döneminde Manchester United'tan ayrılan Ronaldo, 94 milyon euro karşılığında Real Madrid'in yolunu tuttu. Bu bedel, Portekizli yıldızı "dünyanın en pahalı futbolcusu" unvanına götürdü.

2010: Kişisel gol tavanına ulaştı, 200'ler barajını aştı

2010 takvim yılı boyunca 48 gol atan Ronaldo, Real Madrid bünyesinde geçirdiği ilk takvim yılında kişisel kariyerinin en iyi derecesini elde etti. Ronaldo ayrıca, bu yıl içerisinde kariyerinde 200 gol barajını da arkasında bırakmayı başardı.

2011: İspanya'da ilk gol krallığı

'Tarihin en iyi takımı' tartışmalarına aday gösterilen Barcelona ile çekişmeye çalışan Real Madrid, Messi'ye karşı bir gol kralı çıkarttı. Cristiano Ronaldo, La Liga'da attığı 40 golle tacı takarken, takvim yılını 60 golle noktaladı ve tamı tamına 9 kez hat-trick yaptı.

2012: İlk La Liga şampiyonluğu ve Portekiz tarihine geçişi

İki yıllık süreç içerisinde, takımı Real Madrid'le birlikte Barça'nın gölgesinde kalan Cristiano, ilk La Liga şampiyonluğuna 2012 yılında uzandı. Ronaldo ayrıca, 27 yıl 8 ay ile, Portekiz milli takım formasını 100 kez terletmiş en genç futbolcu olmayı başardı. 

2013: Kariyer rekoru ve ikinci Ballon d'Or ödülü

Cristiano Ronaldo, 2013 yılında gösterdiği performansla kariyerinde ikinci kez Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu. Ronaldo ayrıca, takvim yılı içerisinde attığı 69 golle, daha sonra da kıramadığı kariyer rekoruna ulaşmış oldu.

2014: Real Madrid ile ilk Devler Ligi zaferi ve nice ödüller

Cristiano Ronaldo, belki de Real Madrid'e transfer ediliş amacını 2014 yılında gerçeğe dönüştürerek, takımıyla birlikte Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Aynı yıl tekrar Ballon d'Or ödülünü kazanan yıldız, UEFA tarafından 'yılın en iyi futbolcusu' seçildi.

2015: 500 gol barajını aştı

Yıldız futbolcu, Ancelotti, Benitez ve Zidane arasındaki geçiş dönemi içerisinde takımıyla birlikte Barça'nın arkasında kaldığı 2015 yılında tam 57 gol kaydetti. Bu dereceyle, kariyerinin 500 gol kilidini de arkasında bıraktı.

2016: Rüya yılı

Portekizli efsane, belki de kariyerinin en iyi dönemini 2016 yılında geçirdi. Tekrar Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzanan, bir Ballon d'Or ödülünün daha sahibi olan ve FIFA tarafından 'yılın en iyi erkek futbolcusu' seçilen Ronaldo, çocukluk hayalini gerçekleştirdi ve Portekiz milli takımı ile Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

2017: 7 yıl boyunca 50 golü geçen ilk futbolcu

Cristiano, 2017 yılında üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi'ni, FIFA'nın 'yılın en iyi erkek futbolcusu' apoletini ve Ballon d'Or ödülünü kazanmayı başardı. Artık kendisi için şaşırtıcı olmayan bu başarıların yanına, futbol tarihinde 7 takvim yılı boyunca 50 golü geçen ilk futbolcu olma özelliğini de ekledi.

2018: Milli takımlar rekoru ve Çizme macerası

2018 yılında, üst üste üçüncü, toplamda beşinci Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayan Ronaldo, yaz döneminde takımdan ayrıldı. Juventus'a 100 milyon euro'luk transferiyle yaş grubunun en pahalı futbolcu olan Ronaldo, 2018 yılı sonunda, üst üste 4 Avrupa Şampiyonası ve 4 Dünya Kupası'nda gol atma başarısını gösteren tarihteki ilk futbolcu oldu.

2019: İlk Uluslar Ligi ve Serie A şampiyonlukları

Tarihte ilk kez düzenlenen Avrupa Milletler Ligi'nde, ülkesi Portekiz ile finale çıkmayı başaran Cristiano, finalde Hollanda'yı devirerek kupanın ilk şampiyonu olma başarısı gösteren kadronun liderliğini yaptı. Ronaldo ayrıca, yeni transfer olduğu Serie A'da da ilk kez mutlu sona ulaştı.

2020: Yüzyılın en iyi futbolcusu

Koronavirüs pandemisinin damga vurduğu 2020 yılı, Ronaldo'yu 'tarihe geçme' alışkanlığı karşısında durduramadı. Küresel Futbol Ödülleri'nde aday gösterilen Cristiano, "21. yüzyılın en iyi futbolcusu" olarak anılmaya layık görüldü.

2021: Tarihin en golcü futbolcusu

Cristiano'nun son majör başarısı ise, bir makine edasıyla sıraladığı golleriyle futbol tarihinin ilk sırasına oturmak oldu. Sassuolo filelerini sarsarak Josef Bican'ı yakalayan yıldız, Napoli'yi attığı golle kariyerinde 760. kez fileleri havalandırdı. Bu derece, Cristiano'yu "futbol tarihinin en golcü oyuncusu" yaptı.

Kaynak : TRT SPOR

Citroen C3 | Test Sürüşü

Citroen C3 Test Sürüşü - Peugeot 208 alternatifi olabilir mi?

Citroen C3 test sürüşü videosu yayında. Birkaç senedir yollarda olan Citroen C3 makyajlandı. Sınıfının en iddialı modellerinden biri olan yeni Peugeot 208'in ülkemize gelmesiyle ilgi çekici bir hale gelen B segmentinin bir diğer Fransız oyuncusu olan C3 renkli kişiliğiyle bu sınıfta farklılık arayanlar için iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Bu videoda makyajlı Citroen C3 ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını bulabileceksiniz. Herkese iyi seyirler... 


Carviser

2020'nin En Çok Satan 10 SUV Modeli | Yeni Kral Belli Oldu!

2020'nin En Çok Satan 10 SUV Modeli | Yeni Kral Belli Oldu! | Bilgin Olsun

2020 yılında artan otomobil satışlarından aslan payını alan SUV modellerde durum ne? Cevabı listemizde.

2020'nin En Çok Satan 10 SUV Modeli | Yeni Kral Belli Oldu!;
10- Kia Sportage
9- Opel Grandland X
8- Citroen C5 Aircross
7- Volkswagen T-Roc
6- Nissan Qashqai
5- Volkswagen Tiguan
4- Peugeot 2008
3- Peugeot 3008
2- Hyundai Tucson
1- Dacia Duster


Motor1 Turkiye

Kalidou Koulibaly koronavirüse yakalandı

Napoli takımın kilit isimlerinden olan 29 yaşındaki stoper Kalidou Koulibaly'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıklandı.

Serie A takımlarından Napoli forması giyen 29 yaşındaki stoper Kalidou Koulibaly, koronavirüse yakalandı.
Kulüpten yapılan açıklamada oyuncunun şu anda herhangi bir semptom göstermediği ve evde izole edileceği ifade edildi.

Ali Koç'tan derbi yorumu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Koç, Süper Lig'in 24. haftasında 6 Şubat Cumartesi günü oynayacakları Galatasaray derbisi ile ilgili ''Galatasaray derbisine lider çıkacağız, inşallah lider bitireceğiz. Derbilerin keyfi başka oluyor. Talihsiz anda gelen sakatlıklar oldu ama sezon başında kadro derinliğini buna göre kurduk. İnşallah bunun meyvelerini yarınki derbide toplarız. Hakem hatalarını konuşmayacağımız, sadece futbol konuşacağımız bir derbi olur inşallah ve Fenerbahçe kazanır.'' yorumunu yaptı.

Ozan Kabak, Manchester City karşısında forma giyebilir

Liverpool'un teknik direktörü Jurgen Klopp, milli futbolcu Ozan Kabak'ın pazar günü Manchester City karşısında forma giyebileceğini söyledi.

Karşılaşmayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Alman teknik adam, ara transfer döneminde kadroya dahil edilen savunma oyuncuları Ozan Kabak ve Ben Davies'in takımla birlikte çalıştığını ve Manchester City karşısında forma şansı bulabileceğini kaydetti.

İki futbolcuyla analiz toplantısı yaptıklarını da belirten Klopp, kaleci Alisson, Fabinho ve Sadio Mane'nin maçta oynayıp oynamayacaklarının ise henüz netleşmediğini ifade etti.

Deneyimli teknik adam, son dönemde yükselen performansıyla adından sıkça söz ettiren Manchester City'nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan ile ilgili soruya, "Çalıştığım en iyi futbolculardan biriydi. Performansı beni şaşırtmıyor." yanıtını verdi.

Ligdeki son 8 maçından sadece ikisini kazanan son şampiyon Liverpool, 7 Şubat Pazar günü TSİ 19.30'da lider Manchester City'yi Anfield Road Stadı'nda ağırlayacak.

İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetimindeki Manchester ekibi, ligdeki son 9 maçından galibiyetle ayrılırken, kalesinde yalnızca bir gol gördü.


07 ŞUBAT 2021 PAZAR


19:30 Liverpool - Manchester City
İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV

 

Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

Kulüpler Birliği Vakfı'nda Mehmet Sepil'den boşalan başkanlık görevine Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi seçildi.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, 6 Ocak'ta Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan istifa etmişti.

Yeni başkan Ahmet Nur Çebi, açıklamalarda bulundu. Çebi, ''9 kişilik yönetim kurulunu oluşturduk, görev dağılımı yapacağız. Çözülmeyen, bekleyen, çözmemiz gereken konular var. En önemlisi, spor yasası için düşüncelerimizle katkı sağlamaya gayret göstereceğiz." dedi.

Ahmet Nur Çebi, "Yayıncı kuruluş ile tekrar görüşme sürecinin başlayacağı ya da başka şekilde yayın haklarından kulüplerimizin en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak görüşmeler başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Maçlara seyircili devam edilip edilmeyeceği konusundaki soruya da yanıt veren Çebi, "Kulüplerimizin her birinin taraftarıyla buluşma isteği malum. Bunun dışında ekonomik tarafı da var. Özellikle localar kısmının değerlendirilerek, kulüplerin gelirlerine katkı sağlanması amaçlansa da sonradan pandeminin yaratmış olduğu sıkıntılı süreç başladı tekrar. Çok istekliyiz ancak pandeminin de buna zarar vereceğini düşünüyoruz. Toplum sağlığı hepimiz için en önde geliyor." açıklamalarında bulundu.

A Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda İsveç ve Hırvatistan ile yapacağı maçların aday kadrosu belli oldu.

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımızın İsveç ve Hırvatistan müsabakaları aday kadrosu belli oldu.
İstanbul’un ev sahipliğinde kovid-19 pandemisi nedeniyle fanus düzeninde gerçekleştirilecek organizasyonda A Erkek Milli Takımımız, 20 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'de İsveç ve 22 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.
Millilerimizin idari ve teknik kadro ile sporcu listesi aşağıdaki gibidir.

İdari ve Teknik Kadro

Haluk Yıldırım

Milli Takımlar Direktörü

TBF

Kerem Tunçeri

A Erkek Milli Takım Menajeri

TBF

Orhan Demirel

A Erkek Milli Takım İdarecisi

TBF

Orhun Ene

A Erkek Milli Takım Başantrenörü

TBF

Ahmet Arif Çakı

Yardımcı Antrenör

 

S. Sedat Özyer

Yardımcı Antrenör

Tofaş

Murat Hüseyin Yılmaz

Yardımcı Antrenör

Tofaş

Ertan Bedir

Kondisyoner

Darüşşafaka Tekfen

Barış Kocaoğlu

Doktor

Acıbadem Sağlık Grubu

İbrahim Ethem İraz

Diyetisyen

 

Murat Menderes Çağlar

Fizyoterapist

Anadolu Efes

Mustafa Fatih Çetintaş

Fizyoterapist

 

Murat Erdem

Fizyoterapist

TBF

Osman Seyhan Kesim

Masör

Beşiktaş JK Icrypex

Mehmet Burak Kozan

Masör

İstanbul BBSK

Miktat Güvendi

Malzemeci

TBF

 

Sporcu Kadrosu

Ege Arar

Aliğa Petkim Spor

Sertaç Şanlı

Anadolu Efes

A.Buğrahan Tuncer

Anadolu Efes

Deshane Davis Larkin

Anadolu Efes

Şehmus Hazer

Beşiktaş JK Icrypex

Alperen Şengün

Beşiktaş JK Icrypex

Furkan Haltalı

Beşiktaş JK Icrypex

Sadık Emir Kabaca

Beşiktaş JK Icrypex

Berk Demir

Darüşşafaka Tekfen

Doğuş Özdemiroğlu

Darüşşafaka Tekfen

Melih Mahmutoğlu

Fenerbahçe Beko

Hüseyin Göksenin Köksal

Galatasaray

Yiğit Arslan

Galatasaray

J.Metecan Birsen

Pınar Karşıyaka

Berkan Durmaz

Tofaş

Berk İbrahim Uğurlu

Tofaş

Samet Geyik

Türk Telekom