TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

27 Haziran 2020 Cumartesi

Deportivo, Emre Çolak'ın golüyle kazandı

İspanya 2. Futbol Ligi'nde (LaLiga SmartBank) mücadele eden Deportivo La Coruna, sahasında Ponferradina'yı Emre Çolak'ın uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup etti.

Teknik direktör Fernando Vazquez'in kararıyla hafta içinde takımdan ayrı çalışan ancak sakatlanan bir futbolcunun yerine kadroya alınan 29 yaşındaki Emre Çolak, mavi-beyazlı ekibe üç puanı getiren isim oldu.
İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede ev sahibi ekip, 59. dakikada Alex Aizpuru Aizbitarte'nin golüyle geriye düştü.
90+2. dakikada Pablo Trigueros Estrada'nın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakalayan Deportivo La Coruna, ikinci yarıda oyuna giren Emre Çolak'ın 90+5. dakikadaki golüyle galibiyete uzandı.
Deportivo La Coruna, bu galibiyetin ardından puanını 44'e çıkarırken, Ponferradina 48 puanda kaldı.

Papiss Cisse, Alanyaspor tarihine geçti

Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Göztepe ile 3-3 berabere kalan Aytemiz Alanyaspor'un maçtaki 2 golünü atan Senegalli golcü Papiss Cisse, Antalya temsilcisinin Süper Lig tarihindeki en golcü futbolcusu oldu.

Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Göztepe ile 3-3 berabere kalırken Papiss Demba Cisse, turuncu-yeşilli ekibin tarihine geçti.
Göztepe karşısında takımının 2. ve 3. gollerini atan Senegalli golcü, Aytemiz Alanyaspor'la 53. maçında 35. golüne imza attı.
Cisse, bu performansıyla Alanyaspor'un Süper Lig tarihindeki en golcüsü Vagner Love'ın 42 maçta 33 gollük rekorunu kırdı.
Bu sezon gol sayısını 19'a çıkaran Senegalli golcü, gol krallığı yarışında Trabzonsporlu Alexander Sörloth'u takibini sürdürdü.

Trabzonspor, Ankaragücü'ne de takıldı

Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor, evinde MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında yara aldı.

Medical Park Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor ile MKE Ankaragücü puanları paylaştı.
Bordo mavili ekip, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında son dakikada yediği golle 2 puan ile beraber zirveyi de Medipol Başakşehir'e kaptırmıştı. Karadeniz temsilcisi bu hafta da öne geçtiği karşılaşmada skoru koruyamadı ve MKE Ankaragücü engeline takıldı. Bu sonuçla ligde son 2 haftada 4 puan kaybeden Trabzonspor, şampiyonluk yarışında yara aldı.
Maçın ardından Trabzonspor puanını 58'e, başkent ekibi MKE Ankaragücü de 25'e yükseltti.
Trabzonspor, Alexander Sörloth'un 3. dakikada attığı golle MKE Ankaragücü karşısında 1-0 öne geçti. Norveçli golcü Sörloth, bu golle beraber ligde 6 maçlık suskunluğunu bozmuş oldu.
Mücadelenin ilk yarısı konuk ekip MKE Ankaragücü karşısında Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Bordo-mavililerin Portekizli futbolcusu Joao Pereira hakeme itirazları sonrası 52. dakikada sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Pereira, 30. haftada oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.
MKE Ankaragücü, Gerson Rodrigues'in 63. dakikada penaltıdan attığı golle eşitliği sağlıyor: 1-1.
Başkent ekibinin Lüksemburglu futbolcusu Gerson Rodrigues 82. dakikada 2. sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Trabzonspor ile MKE Ankaragücü sahadan 1-1 berabere ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
GOL! 3. dakikada Trabzonspor golü buldu. Novak'ın soldan ceza alanına kullandığı taç atışında arka taraftaki Abdulkadir Parmak, topu kafayla Sörloth'a aktardı. Bu futbolcu da gelişine sert bir vuruşla yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.
27. dakikada Orgill'in kafa ile indirdiği topu Lobjanidze, Scarione'ye aktardı. Bu futbolcunun ceza sahası içinde kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, Uğurcan'a çarpan top kornere çıktı.
45. dakikada sağ tarafta Guilherme'nin pasında kaleci Ricardo'nun müdahale edemediği topu altı pasta Sörloth, etkisiz bir vuruş yaparak golle sonuçlandıramadı.
Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
51. dakikada Bilal Başacıkoğlu'nun ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Ricardo'da kaldı.
61. dakikada soldan Pinto'nun ortası sonrası ceza alanı içinde Rodrigues ile girdiği hava topu mücadelesinde Pereira topa elle müdahale edince, karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen, penaltı noktasını gösterdi.
GOL! 63. dakikada Rodrigues, kullandığı penaltı atışında topu kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelerle buluşturarak MKE Ankaragücü'ne eşitliği getirdi: 1-1.
77. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına sokulan Rodrigues'in sert şutunda, top direğin yanından auta çıktı.
KIRMIZI KART! 82. dakikada MKE Ankaragücü'nde Rodrigues, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
85. dakikada Abdülkadir Ömür'ün soldan ortasında savunmaya çarpan top Koray Kılınç'ın önünde kaldı. Ancak bu futbolcu kötü bir vuruşla yakın mesafeden meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.
88. dakikada bu pozisyonda savunmada Pazdan'ın eline çarpan topu Video Yardımcı Hakem uygulamasından inceleyen hakem Abdülkadir Bitigen, penaltı kararı vermeyerek oyunu başlattı.
90+9. dakikada ceza yayı üzerinden Sosa'nın kullandığı serbest atışta, top barajdan döndü.
Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Stat: Medical Park
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Kemal Yılmaz, İbrahim Çağlar Uyarcan
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira (Dk. 84 Da Costa), Hüseyin Türkmen, Campi (Dk. 84 Doğan Erdoğan), Novak, Sosa, Ndiaye, Abdulkadir Parmak (Dk. 39 Bilal Başacıkoğlu), Guilherme (Dk. 68 Koray Kılınç), Abdülkadir Ömür, Sörloth
MKE Ankaragücü: Ricardo, Pinto, Kulusic, Pazdan, Atila Turan, Faty, Sedat Ağçay (Dk. 90+4 Stanojevic), Lobjanidze (Dk. 79 İlhan Parlak), Scarione (Dk. 64 Michalak), Rodrigues, Orgill
Goller: Dk. 3 Sörloth (Trabzonspor) Dk. 63 Rodrigues (penaltıdan) (MKE Ankaragücü)
Kırmızı Kartlar: Dk. 82 Rodrigues (MKE Ankaragücü), Dk. 90+2 Gökhan Kandemir (Trabzonspor yardımcı antrenörü)
Sarı kartlar: Dk. 31 Pazdan, Dk. 39 Kulusic, Dk. 43 Sedat Ağçay, Dk. 45 Scarione, Dk. 57 Pinto, Dk. 83 Orgill (MKE Ankaragücü) Dk. 45+1 Abdülkadir Ömür, Dk. 52 Pereira, Dk. 54 Campi, Dk. 61 Sosa, Dk. 72 Hüseyin Çimşir (teknik direktör) (Trabzonspor)

İzmir'de gol düellosu

Süper Lig'in 29. haftasında gol düellosuna sahne olan mücadelede Göztepe, son dakikada attığı golle sahasında Aytemiz Alanyaspor'la 3-3 berabere kaldı.

Süper Lig'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen aranın ardından galibiyeti bulunmayan iki ekip, Gürsel Aksel Stadı'nda kozlarını paylaştı. Toplam 6 golün olduğu müsabakada Göztepe, 3 kez geriye düşmesine rağmen üçünde de beraberliği yakaladı.
Nefes kesen karşılaşmada gol perdesini 4. dakikada konuk Aytemiz Alanyaspor'dan Efecan Karaca açtı: 0-1
Ev sahibi ekip, 11. dakikada Serdar Gürler ile skoru eşitledi:1-1  Alanyaspor, 45+3. dakikada Papiss Cisse ile 2-1 öne geçti ve soyunma odasına üstün gitti.
İkinci yarıya iyi başlayan Göztepe, 49. dakikada Alpaslan Öztürk'ün kaydettiği golle 2-2'lik eşitliği yakaladı.
64. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Papiss Cisse, Akdeniz temsilcisini yeniden öne geçirdi: 2-3
Maçta son sözü 89. dakikada Göztepe'den Stefano Napoleoni söyledi: 3-3
Bu sonuçla Göztepe puanını 38'e, Avrupa kupaları iddiasını sürdüren Aytemiz Alanyaspor ise 45'e çıkardı.
En son erteleme maçında Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup ettikten sonra lige verilen aradan sonra iki maçta Trabzonspor'a 3-1, BtcTurk Yeni Malatyaspor'a ise 2-1 mağlup olan İzmir temsilcisi Aytemiz Alanyaspor'la 3-3 berabere kaldı. Aynı periyotta Medipol Başakşehir'e 2-0 yenilen Trabzonspor'la 2-2 berabere kalan Aytemiz Alanyaspor, ligde dış sahada üst üste 5. maçında da galibiyet alamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR
GOL: Karşılaşmanın 4. dakikasında Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Bakasetas'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta savunma oyuncularına da çarpan top hızını kaybettikten sonra direkten oyun alanına döndü. Penaltı noktası yakınında topa sahip olan Efecan'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
GOL: 11. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Mossoro'nun aktardığı topa Kaan Kanak'ın müdahalesi yetersiz kaldı. Ceza sahası hemen önünde topla buluşan Serdar Gürler, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.
38. dakikada ceza sahası dışı sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Juanfran'ın sert şutunda savunma oyuncularına çarpan top kornere gitti.
42. dakikada Berkan'ın sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topu iyi takip eden Borges'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin hemen üstünden dışarı çıktı.
GOL: 45+3. dakikada Aytemiz Alanyaspor tekrar öne geçti. Hızlı gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında topla bir süre ilerleyen Efecan Karaca, ceza sahası içine girdikten sonra meşin yuvarlağı sağ kanattaki Cisse'ye aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1.
Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Aytemiz Alanyaspor 2-1 üstün tamamladı.
GOL: 49. dakikada Göztepe bir kez daha beraberliği yakaladı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Berkan Emir'in ortasında topa iyi yükselen ceza sahası içindeki Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşunda top filelere gitti: 2-2.
62. dakikada sağ kanattan Deniz Kadah'ın yaptığı ortada sağ çapraz pozisyonda Tripic'in bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı çıktı.
GOL: 64. dakikada Aytemiz Alanyaspor 3. kez öne geçti. Cisse ile paslaştıktan sonra sol taraftan Göztepe ceza sahasına giren Efecan, daha sonra topu sağ taraftaki Cisse'ye aktardı. Senegalli oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-2.
71. dakikada ceza sahası hemen içinde topla buluşan Efecan Karaca'nın vurduğu top direkten döndü.
GOL: 89. dakikada Göztepe beraberliği sağladı. Castro'nun kafayla aktardığı topla penaltı noktası yakınında buluşan Napoleoni'nin şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 3-3.
Karşılaşma 3-3 eşitlikle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Çimen
Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Alpaslan Öztürk, Berkan Emir, Serdar Gürler, Soner Aydoğdu (Dk. 75 Halil Akbunar), Borges, Tripic (Dk. 68 Napoleoni), Mossoro (Dk. 68 Castro), Wilczek (Dk. 59 Deniz Kadah)
Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, Kaan Kanak, Efecan Karaca, Ceyhun Gülselam, Salih Uçan (Dk. 81 Musa Çağıran), Fernandes (Dk. 46 Campos) (Dk. 70 Onur Bulut), Bakasetas, Cisse (Dk. 90+4 Mustafa Pektemek)
Goller: Dk. 4 Efecan Karaca, Dk. 45+3 ve 64 Cisse (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 11 Serdar Gürler, Dk. 49 Alpaslan Öztürk, Dk. 89 Napoleoni (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 22 Borges, Dk. 42 Alpaslan Öztürk, Dk. 73 Titi (Göztepe), Dk. 31 Caulker, Dk. 41 Juanfran (Aytemiz Alanyaspor)

Manchester United uzatmalarda yarı final biletini kaptı! İşte goller... (Video)

İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) Norwich City'yi ikinci uzatma devresinde attığı golle 2-1 yenen Manchester United, adını yarı finale yazdırdı. Büyük heyecana sahne olan mücadele TRT SPOR'dan canlı yayınlandı.

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) çeyrek final maçında Manchester United, deplasmanda Norwich City'yi 2-1 yenerek son dört takım arasına kaldı.
Manchester United'ın Carrow Road Stadı'nda Norwich City'e konuk olduğu mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
Manchester temsilcisinin 51. dakikada Odion Ighalo'nun attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta Norwich City, 75. dakikada Todd Cantwell ile skoru 1-1 yaptı.
Norwich City'de forma giyen Tim Close maçın 88. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Normal süresi 1-1 berabere sona eren maç, uzatmaya gitti.
Müsabakanın 118. dakikasında Harry Maguire'nin golüyle bir kez daha öne geçen Manchester United, rakibini 2-1 mağlup ederek Federasyon Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı.
TRT SPOR'dan yayınlanacak diğer FA Cup maçları şöyle:
28 Haziran Pazar
18.00 Leicester City-Chelsea
20.30 Newcastle United-Manchester City



Kaynak: TRT SPOR, AA


Ozan Tufan, Fenerbahçe'ye hayat verdi

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 3-2 yendi. Sarı-laciverliler, 65. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında 2-1 geriye düşmesine rağmen Ozan Tufan'ın uzatmada attığı iki golle galibiyete uzandı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 46'ya çıkarırken, BtcTurk Yeni Malatyaspor 28 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
30. dakikada Muric'in şutunda ceza sahasında savunmadan seken top, Ozan Tufan'da kaldı. Bu futbolcunun topu kontrol ettikten sonra yaptığı röveşatada meşin yuvarlak yandan farklı şekilde auta gitti.
41. dakikada Acquah'ın uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Umut Bulut, kalesini terk ederek ceza sahası dışına çıkan Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı. Umut Bulut'un aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak Altay Bayındır'a çarparak kornere çıktı.
45+2. dakikada Rodrigues'in ceza yayı önünden çektiği sert şutta, top kaleci Farnolle'den döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.
Yeni Malatyaspor 10 kişi! Gökhan Töre, 65. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
GOL: Fenerbahçe, 70. dakikada Vedat Muriç'in attığı golle 1-0 öne geçti.
GOL: Konuk ekip Yeni Malatyaspor 81. dakikada Youssouf'un golüyle skora denge getirdi: 1-1.
GOL: Yeni Malatyaspor, Mitchell Donald'ın 89. dakikadaki golüyle Fenerbahçe karşısında 2-1 öne geçti!
GOL: Sarı-lacivertlilerden yanıt gecikmedi! Ozan Tufan, 90+1. dakikada Vedat Muriç'in asistinde skora bir kez daha denge getirdi: 2-2.
GOL: Ferdi Kadıoğlu'nun ortasında Ozan Tufan bir kez daha sahneye çıktı ve 90+6. dakikada takımını 3-2 öne geçirdi.
Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe, BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Stat: Ülker
Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, Mehmet Cem Satman
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Dirar, Serdar Aziz, Gustavo, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 83 Ferdi Kadıoğlu), Jailson (Dk. 62 Emre Belözoğlu), Ozan Tufan, Deniz Türüç, Mehmet Ekici (Dk. 76 Tolgay Arslan), Rodrigues, Muric
BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Hadebe (Dk. 43 Mustafa Akbaş), Sakıb Aytaç, Robin Yalçın (Dk. 74 Donald), Murat Yıldırım (Dk. 60 Ndayishimiye), Gökhan Töre, Acquah, Hafes (Dk. 61 Kjartansson), Umut Bulut (Dk. 74 Fofana)
Goller: Dk. 70 Muric, Dk. 90 ve 90+6 Ozan Tufan (Fenerbahçe), Dk. 81 Ndayishimiye, Dk. 89 Donald (BtcTurk Yeni Malatyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 65 Gökhan Töre ((BtcTurk Yeni Malatyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 19 Deniz Türüç, Dk. 77 Rodrigues, Dk. 80 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 64 Murat Akbaş, Dk. 71 Farnolle (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

Okaylı Celta Vigo'dan Barcelona'ya çelme

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 32. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona deplasmanda milli futbolcumuz Okay Yokuşlu'nun formasını giydiği Celta Vigo ile 2-2 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Barcelona, 20. dakikada Luis Suarez'in attığı golle 1-0 önde kapattı.
Ev sahibi takım ikinci yarının 50. dakikasında Fiodor Smolov ile skora eşitliği getirdi. Maçın 67. dakikasında Uruguaylı futbolcu Luis Suarez'in golüyle bir kez daha öne geçen Katalan takımı, bu avantajını maç sonuna kadar koruyamadı.
Celta'nın golcü futbolcusu Iago Aspas, 88. dakikada rakip ağları havalandırarak, zorlu maçtan takımının 1 puan almasını sağladı.

Aldığı beraberlikle puanını 69'a çıkaran Barcelona, bir maç eksiği olan Real Madrid'in (68 puan) önünde liderliğe yükseldi.
Real Madrid, yarın deplasmanda Espanyol'u yenerse Barcelona ile arasındaki puan farkını 2'ye çıkararak, şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj elde edecek.
Ligde kalma mücadelesi veren Celta Vigo ise 34 puanla 16. sırada kaldı.
Celta Vigo'da forma giyen milli futbolcu Okay Yokuşlu, Barcelona karşısında ilk 11'de sahaya çıkarken, 60. dakikada yerini Rafinha'ya bıraktı.

Eskişehirspor küme düştü

TFF 1. Lig'in 30. haftasında evinde Altay ile 2-2 berabere kalan Türk futbolunun köklü kulüplerinden Eskişehirspor'un TFF 2. Lig'e düşmesi kesinleşti.

Eskişehirspor, yaşadığı mali sıkıntılar ve transfer tahtasının kapalı olmasının yanı sıra aldığı puan cezalarının da etkisiyle TFF 1.Lig'e tutunamadı.
TFF 1. Lig'in 30. hafta mücadelesinde Altay ile sahasında karşılaşan ve 2-2 berabere kalan Eskişehirspor, bitime 4 hafta kala TFF 2. Lig'e düştü.
Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. 52. dakikada Mehmet Özcan ile 1-0 öne geçen ev sahibi Eskişehirspor, 68. dakikada Onur Bayramoğlu ile farkı 2'ye çıkardı: 2-0
Maçı bırakmayan İzmir ekibi Altay, 85. dakikada Avcı ve 86. dakikada Yaser Hacımustafaoğlu'nun kaydettiği gollerle eşitliği yakaladı: 2-2
Öte yandan, 86. dakikada Altaylı oyuncu Yaser Hacımustafaoğlu'nun skoru 2-2'ye getiren golü sonrası, iki takım futbolcuları arasında tartışma çıktı.
Konuk Altay'da 90+1. dakikada Kappel kırmızı kart gördü.



15 puan ceza
Eskişehirspor bu sezon 30 haftada 7 galibiyet 7 beraberlik ile normalde 28 puan alırken yaşadığı maddi sıkıntılar ve eski kontratlar nedeniyle 15 puanı silinince ligde kalmayı başaramadı.
Eskişehirspor, Altay karşısında aldığı bereberlikle puanını 12'ye çıkardı. Kalan haftalarda tüm maçlarını kazansa dahi en fazla 25 puana ulaşacak Eskişehirspor, hali hazırda 15. sırada bulunan 26 puanlı Boluspor'un gerisinde kalacak.
Süper Lig'i hedefleyen Altay ise puanını 47'e çıkardı.

Maçtan Dakikalar
27. dakikada Paixao’nun ceza sahası üzerinden sert şutunu, kaleci güçlükle çıkardı.
32. dakikada ceza sahasında topla buluşan Mete Kaan’ın sert vuruşu, kale direğinin yanından auta çıktı.
52. dakikada ceza sahasında ara pasla buluşan Mehmet Özcan, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (1-0)
68. dakikada Mehmet Özcan’ın ceza sahasına pasında topla buluşan Onur, düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlara gönderdi (2-0).
85. dakikada ceza sahasında topla buluşan Kerim Avcı, topu ağlara gönderdi. (2-1)
86. dakikada Ceza sahası arka direğinde topa kafayla dokunarak aşıran Yaser takımına beraberliği getiren golü attı. (2-2). Golün ardından iki takım oyuncuları arasında sahada çıkan tartışmaya polis müdahale etti. Yaklaşık 5 dakika duran oyun daha sonra yeniden başladı.
Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 2-2- sona erdi.

Stat: Eskişehir
Hakemler: Erkan Özdamar, Cemal Alpay, Selahattin Altay
Eskişehirspor: Melih Ağa, Cemali Sertel, Sezgin Coşkun, Hasan Ulaş Uyğur (Dk. 86 Tolga Yakut), Erdal Akdarı, Bedirhan Altunbaş, Furgan Polat (Dk. 86 Berkay Tanır), Furkan Balaban, Mehmet Özcan, İbrahim Halil Öner (Dk. 45+1 Onur Bayramoğlu), Mete Kaan Demir (Dk. 90+6 Buğra Çağlıyan)
Altay: Cihan Topaloğlu, Kappel, Tatos (Dk. 90+3 Mustafa Murat Uslu), Yılmaz Özeren, Putsila (Dk. 65 Turgut Doğan Şahin), Paixao, Abdulhamit Yıldız, Kerim Avcı, Abdülkerim Bardakcı, Erhan Kartal (Dk. 65 Yaser Hacımustafaoğlu), Doğa İşeri
Goller: Dk 53 Mehmet Özcan, Dk. 68 Onur Bayramoğlu (Eskişehirspor), Dk. 85 Kerim Avcı, Dk. 86 Yaser Hacımustafaoğlu (Altay)
Kırmızı kart: Dk. 90+1 Kappel (Altay)
Sarı kartlar: Dk. 41 Furkan Balaban, Dk. 90+1 Sezgin Coşkun (Eskişehirspor), Dk. 44 Abdulhamit Yıldız, Dk. 90+1 Abdülkerim Bardakcı (Altay)
Kaynak: TRT SPOR, DHA, AA

Andrej Kramaric'ten Borussia Dortmund'a 4 gol!

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) son hafta maçında Hoffenheim, Borussia Dortmund'u Andrej Kramaric'in attığı gollerle 4-0 mağlup etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) son haftasında Borussia Dortmund, Hoffenheim'ı konuk etti. TRT SPOR'dan canlı yayınlanan mücadeleden konuk Hoffenheim, 4-0 galip ayrıldı.
Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmada Hoffenheim'ın 4 golünü de biri penaltıdan olmak üzere Hırvat forvet Andrej Kramaric kaydetti.

Geçen hafta UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantileyen Hoffenheim, bu galibiyetle sezonu 52 puanda noktaladı.
Sezonu ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi vizesi alan Borussia Dortmund ise ligi 69 puanda bitirdi.
Sezonun sona erdiği Almanya'da Bayern Münih, Borussia Dortmund, RB Leipzig ve Borussia Mönchengladbach Şampiyonlar Ligi bileti aldı. Bayer Leverkusen, Hoffenheim ve Wolfsburg (Eleme) ise Avrupa Ligi elemelerine katılmaya hak kazandı. Fortuna Düsseldorf ile Paderborn'un küme düştüğü ligde, Werder Bremen ise bir alt ligin 3.'sü ile play-out oynayacak. Kaynak: TRT SPOR

Kaan Ayhan ve Kenan Karaman'ın takımı küme düştü

Milli futbolcularımız Kaan Ayhan ve Kenan Karaman'ın formasını giydiği Fortuna Düsseldorf, Bundesliga'nın son haftasında Union Berlin'e 3-0 yenilerek ligde veda etti.

Almanya Bundesliga’nın 34’üncü ve son haftasında Kaan Ayhan ve Kenan Karaman’ın formasını giydiği Fortuna Düsseldorf, deplasmanda Union Berlin’e konuk oldu.
Alte Forsterei’de oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 26’ncı dakikada Ujah’ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Union Berlin, 54’üncü dakikada Gentner’in golüyle farkı 2’ye çıkardı. 90’ıncı dakikada ev sahibi ekipten Abdullahi, attığı golle maçın skorunu belirledi: 3-0.
Fortuna Düsseldorf’ta mücadeleye 11’de başlayan Kaan Ayhan 90 dakika sahada kalırken, diğer bir milli futbolcu Kenan Karaman 74’üncü dakikada yerini Zimmer’e bıraktı. Union Berlin’de karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Yunus Mallı ise 62’nci dakikada Mees’in yerine oyuna dahil oldu.
Öte yandan Fenerbahçe’den Fortuna Düsseldorf’a kiralanan Zanka da mücadele 11’de başlasa da 29 dakika sahada kalabildi.
Kaynak: DHA

Leicester City - Chelsea maçı TRT SPOR'da

İngiltere Federasyon Kupası çeyrek final maçında Leicester City, Chelsea'yi ağırlayacak. Yarın saat 18.00'de başlayacak zorlu mücadele TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

İngiltere Federasyon Kupası'nda çeyrek final heyecanı, TRT SPOR'da yaşanmaya devam ediyor. Premier Lig'de üçüncü sırada bulunan Leicester City, 1 puan farkla dördüncü sırada yer alan Chelsea'yi konuk edecek.
Öncelikli hedefi, ligi Şampiyonlar Ligi'ne katılma potası içinde bitirmek olan iki takım, sezonu da bir kupa ile taçlandırmayı amaçlıyor.
Leicester City, pandemi sonrasında çıktığı iki maçtan da istediği sonuçlarla ayrılamadı.
Deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Watford ile berabere alan Brendan Rodgers'ın ekibi, daha sonra evinde Brighton karşısında iki puan kaybetti.
Chelsea ise bu dönemde oynadığı iki maçı da kazandı.
Aston Villa engelini deplasmanda 2-1'lik sonuçla geçen Lampard'ın öğrencileri, güçlü rakibi Manchester City'yi de aynı sonuçla mağlup etti.
İki takım arasında Premier Lig'de oynanan 2 maç da berabere sonuçlanmıştı. Londra'daki mücadele 1-1, Leicester'ın sahasında oynanan karşılaşma ise 2-2 bitmişti.
Leicester City - Chelsea İngiltere Federasyon Kupası çeyrek final maçı, saat 18:00’de başlayacak. Zorlu mücadele, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

26-27-28-29 Haziran 2020 TV'de Spor Ekranı  

Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo aynı takımda forma giyebilir

Arjantin 1. Futbol Ligi ekiplerinden Boca Juniors'ta forma giyen yıldız futbolcu Carlos Tevez, jübile maçında Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo'nun aynı takımda forma giymesini istiyor.

Arjantin basınına konuşan 36 yaşındaki Tevez, Boca Junios ile kontratını 6 ay daha uzattığını ve yakın zamanda emekliye ayrılabileceğini söyledi.
Emeklilik konusunda kesin kararını henüz vermediğini kaydeden Arjantinli forvet, "Sözleşme süremin sona ermesinin ardından futbolu bırakabilirim. Daha önce forma giydiğim West Ham United veya Corinthians takımlarında belki 6 ay daha oynayabilirim. Bunları daha sonra düşüneceğim." dedi.
Emekliye ayrılması halinde en büyük hayalinin daha önce birlikte formasını giydiği yıldız oyuncuları aynı takımda toplamak olduğunu vurgulayan Tevez, "Jübile maçımdaki ilk 11'i belirledim. Gianluigi Buffon, Hugo Ibarra, Rio Ferdinand, Gabriel Heinze, Patrice Evra, Andrea Pirlo, Paul Scholes, Paul Pogba, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Wayne Rooney. Emekliye ayrılırsam, bu oyunculara aynı takımda oynaması için teklif götüreceğim." ifadelerini kullandı.
Tevez, Manchester United'da forma giydiği dönemde Ronaldo'yla, Arjantin Milli Takımı'nda ise Messi ile aynı takımda görev almıştı.

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nden TFF'nin kararına tepki

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği yayımladığı bir açıklamayla Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) liglerin devamı hakkındaki kararına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada pandemi sürecinde kulüplerin hiçbir maddi talepte bulunmadığı belirtilerek, "89 2. ve 3. Lig kulübünün temsilcisi olarak 17 Mart 2020'de Türkiye'de 18 vaka varken başlayan pandemi sürecinde gerek birliğimiz gerekse kulüplerimiz örnek alınacak bir duruş göstererek devletinin ve Türkiye Futbol Federasyonunun yanında hiçbir talepte bulunmadan sürece destek vermiştir." ifadeleri kullanıldı.
Kulüplerin büyük bir çoğunluğunun son 6 haftanın oynanmaması yönündeki taleplerinin yok sayıldığının vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"100 günlük pandemi sürecinde hiçbir maddi talepte bulunmayan kulüplerimiz spor kamuoyuna bir demokrasi dersi vererek üç kez 89 kulübü kapsayan bir eğilim yoklaması yaparak TFF'nin karar mekanizmasına destek olmuştur. Kulüpler ile yapılan oylamalarda sürekli artan imkansızlıklar sebebiyle son altı haftanın oynanmaması yönünde kulüplerimiz ciddi bir irade koymuştur. Tüm senaryolar TFF'nin önüne kulüplerimizin talebi olarak aynı Süper Lig ve TFF 1. Lig gibi konmuştur. Kulüplerimizin yüzde 90'ı oynamamayı tercih ederken Play-off ile diğer seçenekleri TFF'nin takdirine bırakmıştır. Burada son ana kadar oynanmama kararının çıkmasını beklerken, bazı sebepler ile 18 Temmuz 2020 itibarıyla maçların oynanması yönünde açıklama yapılması yüzde 90 oranında irade ortaya koyan kulüplerimizi yok saymıştır."
 "TFF'nin haklı ve mantıklı talebimizi bir kez daha gözden geçirmesini önemle rica ediyoruz"
Kulüplerin pandemiden korunmak için fiziki şartlara sahip olmadığı ve yaz sıcağında oynanacak maçların insan sağlığı açısından risk teşkil edeceğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Öncelikle kulüplerimizin neredeyse tamamı pandemiden kendilerini ve futbolcularını koruyacak fiziki şart ve imkanlara sahip değildir. Müsabakaların tamamının temmuz ve ağustos sıcağında saat 16.00'da oynanacak olması ciddi risk teşkil edecektir. Statların çoğunda ışıklandırma olmaması ve sentetik sahalarda gündüz maçları insan sağlığını tehdit edecek boyutta risk oluşturmaktadır. 1 Temmuz'da başlayacak transfer dönemine istinaden oluşacak transfer piyasası haksız rekabete sebep olacaktır. 2. Lig'den 1. Lig'e çıkacak takımlara hazırlık, yabancı transferi, Passolig ve gerekli fiziki şartlar için yeterli zaman kalmamaktadır. Kısa bir hazırlık dönemi ile takımlarımız temmuz sıcağında haftada bir maçı yıpranarak da olsa oynayabilirler ancak gerek seyahat şartlarının zorluğu gerekse birçok sahanın sentetik olması haftada bir deplasmanlı maç oynarken ciddi sakatlıklara yol açacaktır. Maçlardan iki gün evvel test yapılması, tek kişilik odalarda konaklama, sosyal mesafe ile çift otobüs seyahatleri 2. ve 3. Lig'de hayalden öteye geçemez. TFF'nin hazırlamış olduğu müsabaka protokolü gereği 89 kulübün haftada 90 bin test yapma zorunluluğu ve bu testlerin maliyeti de söz konusudur. Altı haftada oynanacak lig ve üstüne Play-off maçları 2020-21 sezonu programının ancak ekim başı başlamasına izin verecektir ki, bunun geç bir sezon başlangıç tarihi olduğu görüşündeyiz. Bu takviminde sporcu sağlığı yönüyle kısaltılma şansı hiç yoktur. 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği olarak tekrar ediyoruz; artan Kovid-19 riski ve içinde bulunduğumuz yetersiz fiziki ve maddi şartlardan dolayı kalan sürede maçların öncelikle insan sağlığı açısından büyük risk teşkil ettiğini, bu sebeple Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunu göreve davet ederken TFF'nin haklı ve mantıklı talebimizi bir kez daha gözden geçirmesini önemle rica ediyoruz. Bu noktada kararın değiştirilmesi için kulüplerin demokratik çoğunluğunun net talebi yönünde liglerin oynanmadan sonlandırılmasını, insan sağlığı ve kulüplerin pandemi dolayısıyla yaşadığı maddi kayıplar göz önünde bulundurularak ivedilikle talep ediyoruz."

"Aslolan Fenerbahçe'mizdir"


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Koç, "Hedefimiz kırılganlığı minimum derecede olan, yolunda kararlı adımlarla yürüyebilen kaliteli bir takım oluşturmak." dedi.
Ali Koç, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Geçen sezonun ardından bu sezon da futbolda istenen başarı gelmedi, futbolda bu sezonu değerlendirebilir misiniz ?
"Sezonun 28 haftasını geride bıraktık. 20. haftaya kadar gerek birçok yorumcuya gerek resmi bahis firmalarının paylaştığı oranlara göre ligin 1 numaralı şampiyonluk adayıyken şu an şampiyonluk potasının tamamen dışında kalmış durumdayız. Bunun 2 ana nedeni var. Birincisi bize saha içinde ve dışında yapılan, en Fenerbahçe karşıtı yorumcuların bile artık açık açık operasyon olarak adlandırdığı durum, ikincisi ise bizim kendi hatalarımız. Ancak işin neticesine bakarsanız görev süremizin ilk 2 yılında camiamıza şampiyonluk yaşatamadık ve şampiyonluk hasretimiz 6 yıla çıkmış oldu. Şimdi önümüze bakmak zorundayız ve gelecek sezon için güçlü bir yapılanma ve kadro oluşturmaya mecburuz. Hedefimiz kırılganlığı minimum derecede olan, yolunda kararlı adımlarla yürüyebilen kaliteli bir takım oluşturmak."
Gelecek sezonki futbol yapılanmasından bahsedebilir misiniz ? Teknik kadro ve oyuncu grubu olarak Fenerbahçeliler nasıl bir yapı ile karşılaşacaklar ?
"Demin de bahsettiğim gibi bu sezon ile beraber 6 sezondur şampiyon olamayan bir Fenerbahçe var. Bizi önümüzdeki sezon başarıya taşıyabilecek, dış etkenlerden en az etkilenecek, saha içinde teknik kalitesi yüksek, tecrübenin ve genç yeteneklerin harmanlandığı bir takım kimyası oluşturacağız. Yeni yapılanmamız çerçevesinde aldığımız kararlar, futbol şubemizin önemli pozisyonlarına atayacağımız isimler ve gelecek futbolcu isimleri şu an itibarıyla büyük ölçüde belirlenmiş durumda. Sezon biter bitmez inanarak gerçekleştirdiğimiz bu hamleleri açıklayacağız. Mevcut kadro yapılanmamız da büyük oranda şekillendi. Kalan 6 hafta da göz önünde bulundurularak, sezon sonunda bu konu tarafımızca finalize edilecektir. Yalnız bir konuyu açıklıkla vurgulamam gerekiyor. Hem Fenerbahçe'mizin mali gücü bakımından, hem dünya futbol piyasası dengeleri açısından, hem de Finansal Fair Play (FFP) kuralları bakımından bugün geçmişten farklı durumdayız. Bir de tüm bunların yanında TFF limit sistemi ve TFF'nin bize yaklaşımı da ortada. Kulübümüzün imkanları eski gücünde olmasa da biz fedakarlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Biz bu konuyu telafi ederiz. Ancak gerek FFP, gerek TFF limitleri, gerekse dünya futbol piyasasının geldiği nokta bakımından 10-15 sene öncelere göre oldukça dezavantajlı konumdayız. Bu doğrultuda ister istemez ağırlıklı olarak bonservisi olmayan veya kiralık oyuncularla anlaşmak durumundayız. Biz bu şartlar dahilinde hedefimize uzanacak kadroyu oluşturuyoruz. Bununla birlikte, transferler hakkında kamuoyunu meşgul eden bazı anlamsız tartışmalara da nokta koymak gerektiği fikrindeyim. Bir oyuncuya birçok farklı kulüp talip olabilir, profesyonel futbolcular da mevzuatlara uygun şekilde her takım ile görüşebilir. Ancak eğer bir oyuncuya Fenerbahçe gerçekten talip olursa, o oyuncu muhtemelen Fenerbahçe'ye gelecektir. Bu böyle bilinmelidir."
Transferler ve teknik kadro yapılandırmaları başta olmak üzere, camiayla ilgili birçok konuda ciddi seviyede yorum ve baskı yapılıyor. Bunlardan etkileniyor musunuz ?
"Her zaman söylediğimiz gibi, Fenerbahçe'nin tek sahibi milyonlarca taraftarıdır. Bu yüzden taraftarlarımızın da kongre üyelerimizin de görüşlerini ve yapıcı eleştirilerini elbette önemsiyoruz. Ancak yönetim kurulu olarak bizlerin görevi hiçbir baskı altında kalmadan, duygusal olmadan, kulübümüzün içinde bulunduğu koşullarda en rasyonel ve mantıklı adımları planlamak ve cesaretle bunları gerçekleştirmektir. Bununla birlikte, özellikle sosyal medyanın da günümüzde gelmiş olduğu nokta ile beraber, atılan her adıma, aksiyona karşı çıkan sesler muhakkak ki olacaktır. Biz ise yönetim kurulu olarak rasyonel düşünerek, doğru bildiklerimizi ve inandıklarımızı, kararlılıkla uygulamakla yükümlüyüz. Fenerbahçe'nin tek sahibi milyonlarca taraftarıdır ancak finansal anlamda da sportif anlamda da camiamıza karşı sorumluluğu olan merci yönetim kuruludur. Bunun yanında, geleneksel medyanın hem kulübümüze karşı hem de futbol rekabeti çerçevesindeki tavrıyla ilgili de önümüzdeki hafta içinde bir televizyon kanalında çıkacağım programda değerlendirmelerim olacak."
Erkek basketbol branşındaki sezon içinde yaşanan gelişmeleri, Obradovic konusunu ve diğer amatör branşlardaki durumunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz ?
"Erkek basketbolda geçtiğimiz sezon sakatlıklar olana kadar özellikle EuroLeague'de (THY Avrupa Ligi) tarihin en başarılı sezonlarından birini geçirdik. Sakatlıklardan sonra ise lig şampiyonluğunu son maçta kaçırdık. Bu sezon ise pandemi sürecine kadarki performansımız iyi değildi ancak Türkiye Kupası'nı da almıştık. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki basketbolda her zaman play-off'lar ve sezon sonlarındaki performans önemli ve belirleyici olandır. Belki de çok kötü başlayan sezonu hiç umulmayan başarılarla bitirecektik. Erkek basketbol branşımızda sezon içinde yaşanan diğer konulara gelirsek. Evet sezon içinde maddi olarak çok zor zamanlar geçirdiğimiz, kulübümüzün durumu nedeniyle takımımızın ödemelerini uzun süre yapamadığımız zamanlar oldu. Bu bizim keyfimizden değil, maalesef içinde bulunduğumuz şartlarla ilgiliydi. Ayrıca şunu da ifade etmek isteriz ki ödemelerde yaşanan aksaklıklar sadece bizim dönemimizde yaşanmamıştır. Biz daha göreve geldiğimiz ilk günlerde, bizden önceki dönemden kalan basketbol şubesine ait 45 milyon liraya yakın (o günkü kurla 10 milyon dolar) borcu ödemiştik. Hocamız ile de sezon ortası itibarıyla yaptığımız muhtelif görüşmelerde, kendisinin talebi doğrultusunda yeni sözleşme konusunu sezon sonuna bırakma konusunda mutabık kaldık. Sezon sonu geldiğinde ise tüm takımımızın ödemelerini düzene soktuktan sonra hocamız ile masaya oturduk. Pandemi süreci nedeniyle sınırlar açılır açılmaz hocamız İstanbul'a geldi. Gerçekten çok sıcak görüşmeler gerçekleşti. Biz kafamızdakileri, gelecek sezonlar için düşüncelerimizi, bütçeleri, yapabileceklerimizi gerçekçi şekilde anlattık. Bu sezon bazı zorluklarla boğuşmamızdan ötürü ödemelerde gecikmelerimiz olduysa da önümüzdeki sezon daha düşük bütçeyle aksamaların olmayacağı taahhüdünü de verdik. Bununla birlikte, şu an elimizde bulunan kadromuzu oluşturduğumuz gibi, yine tamamen hocamızın istekleriyle kadromuzu yapılandıracağımızı ilettik. O da aynı şekilde bizimle tüm düşüncelerini samimiyetle paylaştı ve ailesi ile konuşup son kararını vereceğini ifade etti. Sonrasında ise hocamız bize kararını bildirdi ve salı gecesi mektubunu da yollayarak 1 sezon takım çalıştırmak istemediğini iletti. Hocamızın hepimizi üzen bu kararını saygıyla karşılıyoruz.
Obradovic bu ailenin bir parçasıdır. Fenerbahçe tarihinin en kıymetli isimlerindendir. Kendisine de uyan ilk seyircili maçımızda efsanemize yakışan bir teşekkür töreni düzenleyeceğiz. Kendisiyle ilişkilerimiz, Fenerbahçe için istişarelerimiz de her zaman devam edecek. Ancak hayat devam etmek zorunda ve ediyor. Bu gerçeklikle, Fenerbahçe'mizin hedefleri ve gerçekleri çerçevesinde hızlıca en mantıklı aksiyonları almak zorundayız. Bu kapsamda yeni hocamızı ve kadro yapılanmamızı da 1 ay içinde gerçekleştirip açıklamış olacağız. Maliyet katkı endeksi yüksek bir hoca ve oyuncu kadrosu ile enerjisi, başlangıç hikayesi güzel bir yola çıkacağımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz sezona göre mecburen daha düşük bütçeli bir kadro oluşturacağız. Demin de ifade ettiğimiz üzere, camia içinde bazılarımız buna tepki gösterebilir. Ama bizler içinde bulunduğumuz şartlarda, Fenerbahçe'nin geleceği için sorumlu olmak ve rasyonel adımları cesaretle atmak zorundayız. Önümüzdeki yıllarda kulübümüzün şartları daha iyi bir duruma geldiğinde, basketbol bütçesi yeniden eski haline getirilebilir. Diğer amatör branşlara gelirsek. Bir kere en baştan söyleyeyim; futbolda işler kötü gidince, diğer tüm branşlardaki algı da olumsuz oluyor. Biz ilk yılımızda erkek voleybol ve kadın basketbolda hem Türkiye Kupasını aldık hem şampiyon olduk. Bu sezon da ligler iptal olduğunda, kadın basketbol ve erkek voleybolda liglerde liderdik ve erkek basketbol ile kadın basketbolda Türkiye Kupasını kazanmıştık. Kadın voleybolda da lig şampiyonluğu ve Avrupa için iddialıydık. Bunları da bütçelerimizi azaltarak yaptık. Olimpik şubelerde de geldiğimiz günden beri yatırımlar devam ediyor ve en çok şampiyonluğu kazanan, olimpiyatlara en çok oyuncu gönderen kulübüz. Ancak algı, amatör branşlarda başarısız olduğumuz şeklinde yapılıyor. Sanıyorum bu bizim hatamızdan, bunları iyi pazarlayamamızdan."
Kulübün finansal durumu ve mevcut borcu hakkında son bilgileri paylaşabilir misiniz?
"Bu konu hakkında öncelikle şunu hassasiyetle vurgulamak isterim. Evladıma miras bu sevda diye dile getirdiğimiz bağlılığımız çerçevesinde, alışılmış olan düzene ve yaklaşıma biraz uzak olsa da, evet ben Fenerbahçe'nin mali bağımsızlığına ve borç tablosuna çok fazla önem veriyorum. Göreve geldiğimizde herkesin bildiği gibi dehşet verici seviyede bir borç yükü devralmıştık. Ki bu borç her yıl ciddi oranda artarak, üzerine koyarak ilerlemekte ve kan kaybı hızla devam etmekteydi. Biz göreve geldiğimizden beri 2 senedir borcumuz artmadı. Kan kaybımızı durdurmuş vaziyetteyiz. Fakat henüz bu anlamda daha yolun, yapılması gerekenlerin başındayız. Halen kulübümüzün yıllık açığı, yani her yıl yönetimin kendisinin yeni kaynak bularak kapatması gereken tutar 100 milyon dolar seviyelerinde. Fenerbahçe ne zaman mali anlamda kendi kendini döndüren bir yapıya gelir, işte o zaman mali bağımsızlık hayalimizin gerçekleşmeye başladığından bahsedebiliriz."
Görev sürenizde 2 yılı doldurmanızın ardından seçimli genel kurula 1 yıl kaldı. Önümüzdeki sene tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz ?
"Her ne kadar seçimden önce Fenerbahçe'yi özellikle finansal anlamda düzlüğe çıkarmak için bize en az 2 dönem gerekli demiş olsak da şu an 1 yıl sonraki seçimi konuşmak için henüz çok erken. Kongre üyelerimiz bize 3 yıl için görev verdiler ve ilk 2 yılında maddi anlamda devralmış olduğumuz tablodaki gidişatı bir nebze düzeltmeyi başarsak ve gelir kaynaklarımızı arttırmış olsak da özellikle amiral gemi futbolda şampiyonluk yaşayamadık. Şu an sadece önümüzdeki 1 yıla odaklanmış durumdayız. Ancak o gün için aday olup olmamaktan öte şunu kesin olarak söyleyebilirim ki aday olsak da olmasak da biz Fenerbahçe'ye yakışan bir süreç gerçekleştireceğiz. 1 sene sonraki seçimde, tüm başkan adaylarımız özgürce kulübümüzün televizyonuna çıkacak, fikirlerini, projelerini, mevcut şartlarda neyi nasıl yapabileceklerini Fenerbahçe demokrasisi altında, medenice anlatacak. Ben de aday olursam o günün şartlarında ve gerçeklerinde çıkar projelerimi, neyi nasıl yapacağımı anlatırım. Aday olmazsam da birkaç cümlem elbette ki olacaktır. Bu konularda tüm camiamız rahat olsun. İlk 2 senede bazı başarısızlıklarımız olabilir ama biz bu değerleri her şeyden önde tutarız. Şimdi camiamıza tek mesajım; vakit bu ortak sevdamıza destek olma ve önümüzdeki sezon sarı-lacivert başarılar için hep birlikte omuz omuza kenetlenme ve hareket etme vaktidir. Unutmayalım ki görevler, bizler, hepimiz gelip geçiciyiz. Bugün bu görevde biz oluruz, yarın bir başkası. Aslolan ise sadece Fenerbahçe'mizdir!"
Kaynak: AA

Inter'den Achraf Hakimi hamlesi

Inter, Achraf Hakimi'yi kadrosuna katıyor. İtalyan ekibinin, Faslı oyuncu için Real Madrid ile anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

Achraf Hakimi'nin Borussia Dortmund macerası sona eriyor. Real Madrid'den kiralanan Faslı sağ bekin yeni durağının Inter olacağı iddia edildi.
İtalyan basını, Milano ekibinin, Hakimi'nin transferi için 40 milyon euro karşılığında Real Madrid ile anlaşmaya vardığını yazdı.
21 yaşındaki oyuncunun da Real Madrid'in sözleşme uzatma teklifini Inter için reddettiği belirtildi.
Ayrıca Hakimi'nin lacivert - siyahlılarla 5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve senelik 6 milyon euro maaş alacağı ileri sürüldü.
Başarılı bir sezon geçiren Achraf Hakimi, bu sezon Borussia Dortmund formasıyla 44 resmi maça çıktı.
Bu karşılaşmalarda 9 gol atan genç futbolcu, 10 da gol pası verdi.
Bu arada Borussia Dortmund, takımdan ayrılacak Hakimi'nin boşluğunu da doldurdu.
Alman ekibi, Paris Saint-Germain ile sözleşmesi sona eren Belçikalı sağ bek Thomas Meunier ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Kaynak: TRT SPOR

U18 Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası Türkiye'de

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu 2020-2021 sezonu faaliyet takvimini duyurdu. Buna göre, ev sahibi başvurusunda bulunulan iki kategorinin organizasyonlarının Türkiye’de yapılmasına karar verildi.

U-18 Kadınlar 2’nci Klasman müsabakaları 26-31 Ocak 2021 tarihleri arasında Kocaeli’nde, U-18 Erkekler 3’üncü Klasman A Grubu müsabakaları ise 29 Mart-4 Nisan 2021 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak ev sahipliği konusunda mutlu olduklarını belirterek, “U18 Kadınlar 2’nci Klasman müsabakaları ile geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iptal edilen U-18 Erkekler 3’üncü Klasman müsabakaları için ev sahipliği başvurusunda bulunduk. Önümüzdeki sezonda bu organizasyonlara ev sahipliği yapacağımız için mutluyuz. Pandemi sürecinde sporcularımıza evlerinde çalışmaları için antrenman programları hazırladık. Normalleşme süreciyle birlikte buza dönüş planlarımızı hayata geçirmeye başlıyoruz. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edip organizasyonlarımızda iyi neticeler almak istiyoruz” dedi.

Carlos Bilardo koronavirüse yakalandı

Arjantin Milli Futbol Takımı'nı 1986 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğa taşıyan eski teknik direktör Carlos Bilardo, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

Adams-Hakim sendromu başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunları bulunan 82 yaşındaki Bilardo'nun, Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ancak eski teknik adamın hastalık belirtisi göstermediği öğrenildi.
Hem oynadığı hem de çalıştırdığı eski kulübü Estudiantes, başkent Buenos Aires'teki evinde, bakım altında yaşayan Bilardo için Twitter hesabından destek mesajı paylaştı.
Bilardo, Diego Maradona'nın da yer aldığı Arjantin kadrosunu 1986'da dünya şampiyonluğu, 1990'da ise dünya 2'nciliğine taşıdı. Arjantin, 1986'dan beri Dünya Kupası'nı kazanamıyor.

26 Haziran 2020 Cuma

Beşiktaş'tan 3 gollü galibiyet

Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasında kümede kalma mücadelesi veren İttifak Holding Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. Konyaspor bu mağlubiyetle küme düşme hattından çıkamadı.

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor'u konuk etti. Siyah beyazlılar ikisi ilk yarıda olmak üzere attığı 3 golle Konyaspor karşısında rahat bir galibiyet aldı.
Beşiktaş'ın golleri 40. dakikada Burak Yılmaz, 45+2'de Diaby ve 52. dakikada Lens'ten geldi. Burak Yılmaz, Besiktaş’ın oynadığı son iki mücadelede 6 gole direkt etki etti. (2 Gol - 4 Asist)
İttifak Holding Konyaspor'da maçın 15. dakikasında Amir Hadziahmetovic kırımızı kart gördü.
Bu sonuçla üst üste ikinci galibiyetini alan Beşiktaş puanını 50 yaptı. Ligde 3 maçtır kazanamayan Konyaspor ise 27 puanda kaldı.
Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı forma ile 200. maçına Konyaspor karşısında çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada konuk ekibin sağdan kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Jonsson kafayla topa vurdu, Rıdvan Yılmaz meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.
15. dakikada İttifak Holding Konyaspor 10 kişi kaldı. Amir Hadziahmetovic'in Lens'e yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Zorbay Küçük önce sarı kart gösterdi. Daha sonra VAR sisteminden gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında bir kez daha izleyen Zorbay Küçük, oyun alanına dönerek sarı kartı iptal etti ve Hadziahmetovic'e kırmızı kart gösterdi.
29. dakikada Gökhan Gönül, sağdan taşıdığı topu ceza sahasındaki Diaby'ye verdi. Pozisyonunu kaybeden Diaby'nin dışarı çıkardığı meşin yuvarlağa Ruiz gelişine sert vurdu, top üstten auta gitti.
GOL 40. dakikada Beşiktaş öne geçti. Burak Yılmaz ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği sert şutla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0
GOL 45+2. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Burak Yılmaz'la paslaşarak ceza sahasına giren Diaby, rakiplerinden sıyrılarak bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
GOL 52. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Burak Yılmaz'ın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Lens, ceza yayı üzerinden şık bir aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi.
60. dakikada konuk ekibin sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza sahası içine gönderilen topu Jevtovic kafa vuruşuyla kaleye gönderdi, kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.
75. dakikada Boateng, uzun mesafeli pasıyla ceza sahası içinde Diaby'yi altıpas üzerinde topla buluşturdu, araya giren Konyaspor savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
Karşılaşma, Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Zorbay Küçük, Alpaslan Dedeş, Kamil Çetin
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Rıdvan Yılmaz, Elneny (Dk. 84 Kartal Kayra Yılmaz), Hutchinson (Dk. 70 Necip Uysal), Lens (Dk. 70 Boyd), Diaby (Dk. 78 Güven Yalçın), N'Koudou (Dk. 70 Boateng), Burak Yılmaz
İttifak Holding Konyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Skubic, Uğur Demirok, Selim Ay (Dk. 46 Anicic), Alper Uludağ, Jonsson, Hadziahmetovic, Jevtovic (Dk. 78 Volkan Fındıklı), Milosevic (Dk. 61 Thuram), Ömer Ali Şahiner (Dk. 61 Miya), Bajic (Dk. 78 Daci)
Goller: Dk. 40 Burak Yılmaz, Dk. 45+2 Diaby, Dk. 52 Lens (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 15 Hadziahmetovic (İttifak Holding Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Vida, Dk. 86 Rıdvan Yılmaz, Dk. 87 Boyd (Beşiktaş)

NBA'de sezon kesin olarak 30 Temmuz'da başlıyor

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2019-2020 sezonunun kalan maçları 30 Temmuz'da oynanmaya başlanacak.

NBA'den yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 11 Mart'ta ara verilen ligin Florida eyaletinin Orlando kentindeki ESPN Wide World Spor Kompleksi'nde devam edeceği duyuruldu.

30 Temmuz'da başlayacak ligin 22 takımla gerçekleştirileceği ve her takımın normal sezonun bitimi için 8'er karşılaşmaya çıkacağı belirtildi.

Seçilen 22 ekibin, konferanslarda ilk 8 sırada yer alan takımlar ile ilk sekize 6 veya daha az galibiyet farkı bulunan takımlar olacağı, buna göre doğu konferansından 9, batı konferansından ise 13 takımın sezonun devamında yer alacağı kaydedildi.

Lig bittiğinde konferanslarda ilk 7'de bulunan ekiplerin doğrudan play-off'lara kalacağı, sekizinci ve dokuzuncu takımların arasında 4 veya daha az galibiyet farkı olursa play-off'lara katılacak ekipleri seçmek için play-in turnuvası yapılacağı aktarıldı.

Play-off'larda toplam 16 takımın yer alacağı ve NBA sezonunun 13 Ekim'den önce tamamlanacağı ifade edildi.

Orkun Kökçü 2025'e kadar Feyenoord'da

Hollanda ekibi Feyenoord, 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Orkun Kökçü ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Hollanda doğumlu Türk futbolcunun 2023'te bitecek sözleşmesinin 1 Temmuz 2025'e kadar uzatılacağı belirtildi.
Ümit Milli Futbol Takımı'nda da görev alan genç oyuncu, Dick Advocaat'ın çalıştırdığı Feyenoord ile bu sezon 35 maça çıktı ve 3 gol attı.

Ligler iptal edildi, kupa finalleri oynanacak!

Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin iptal edildiği Fransa'da kupa finalleri oynanacak.


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun iptal edildiği Fransa'da, ertelenen kupa finalleri temmuz ayında oynanacak.
Fransa Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Paris Saint-Germain ile Saint-Etienne, 24 Temmuz'da Fransa Kupası finali için Stade de France'de karşı karşıya gelecek.
Paris Saint-Germain, 31 Temmuz'da yine aynı statta Fransa Lig Kupası finalinde Olympique Lyon'a karşı mücadele edecek.
Öte yandan, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) 2020-2021 sezonu ise 23 Ağustos'ta başlayacak.

A Millilerin UEFA Uluslar Ligi yeni fikstürü açıklandı

A Milli Futbol Takımı'nın 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi'nde yapacağı grup maçlarının yeni programı belli oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, B Ligi 3. Grup'ta Rusya, Macaristan ve Sırbistan ile eşleşen ay-yıldızlılar, ilk maçına 3 Eylül'de, son müsabakasına ise 18 Kasım'da çıkacak.
Milli takımın UEFA Uluslar Ligi'nde 2020'de oynayacağı grup maçlarının programı şöyle:
3 Eylül:
Türkiye-Macaristan
6 Eylül:
Sırbistan-Türkiye
11 Ekim:
Rusya-Türkiye
14 Ekim:
Türkiye-Sırbistan
15 Kasım:
Türkiye-Rusya
18 Kasım:
Macaristan-Türkiye

Oğulcan Çağlayan'dan tek taraflı fesih kararı

Oğulcan Çağlayan, Çaykur Rizespor'un kullandığı 1 yıllık sözleşme uzatma opsiyonunu tek taraflı olarak feshetti.

Konuyla ilgili TRT SPOR'a konuşan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, ''Sözleşme maddesinde olan opsiyonu kullandık ama sporcumuzun da feshetme hakkı var. Biz sözleşmesindeki madde nedeniyle 1 yıllık opsiyonu kullanmak zorundaydık ama futbolcumuz kabul etmedi. Son kararı TFF'nin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu verecek.'' dedi.
Çaykur Rizespor, son günlerde Galatasaray’a transfer olacağı konuşulan 24 yaşındaki futbolcunun sözleşmesini 1 yıl uzatıldığını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirmişti.
Oğulcan, Çaykur Rizespor formasıyla bu sezon çıktığı 22 müsabakada 4 gol 2 asistlik performans ile takımına katkı sağladı.
Kaynak: TRT SPOR

NBA'de 16 oyuncuda koronavirüs tespit edildi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen 16 oyuncuda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. 

NBA'den yapılan açıklamada, 23 Haziran'da 302 oyuncunun Kovid-19 testinden geçtiği ve 16 pozitif vakaya rastlandığı belirtildi.
Bu isimlerin, sağlık protokolleri çerçevesinde karantinaya gireceği kaydedildi.
NBA'de salgın nedeniyle askıya alınan 2019-2020 sezonunun 31 Temmuz'dan itibaren devam edeceği açıklanmıştı.

Davis Cup ve Fed Cup Finalleri için karar verildi

Tenisin uluslar düzeyinde oynanan iki büyük turnuvası Davis Cup ve Fed Cup, koronavirüs salgını sebebiyle 2021 senesinde ertelendi.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), bu sene Madrid’de oynanacak Davis Cup Finalleri’nin, koronavirüs salgını sebebiyle 2021 senesine ertelendiğini açıkladı.
Takım bazında yapılan turu geçtiğimiz sene İspanya, kendi evinde kazanmıştı.Şirketi Kosmos Tennis’in organizasyona büyük yatırım yaptığı Barcelonalı ünlü oyuncu Gerard Pique, “Davis Cup Finalleri’nin 2020’de oynanmayacak olması tüm paydaşlar için üzücü bir haber. Katılma hakkı kazanan her ülke için pandemi sürecinin nasıl ilerleyeceğini öngöremiyoruz. Ayrıca bu yılın Kasım ayı için dahi olsa, katılımcı ülkelerin Madrid’e geliş sürecindeki sağlık anlamında güvenliğini sağlamak mümkün olamayabilir” diyerek ITF ile yaptıkları ortak açıklamada üzüntüsünü belirtti.
Kosmos, ITF ile yaptığı ortalık anlaşmasıyla ulusal düzeydeki organizasyonu canlandırmayı amaçlıyordu. Şirket bunun için 25 senede 3 milyar dolarlık bir paketle turnuvaya yatırım yapmıştı.
Finallere katılma hakkı kazanan 18 ülke, farklılık yaşanmaksızın gelecek sene aynı organizasyonda yer alacak.
FED CUP FİNALLERİ DE BİR SONRAKİ SENEYE ERTELENDİ
ITF benzer şekilde Fed Cup Finalleri’nin de bir sonraki seneye ertelendiğini açıkladı. Normal şartlarda Nisan ayında Budapeşte’de düzenlenmesi gereken organizasyonun pandeminin ilk aşamasında bu sene içinde oynanabileceği düşünülüyordu. Ancak şartların uygun olmaması sebebiyle turnuva, 2021 senesinde 13-18 Nisan arasında Macaristan’ın başkentinde oynanacak.
Turnuva yapılsaydı yaklaşık 60 oyuncu ve çalışanlarla birlikte kalabalık bir ekip Budapeşte’de bulunacaktı. Katılımcı ülkelerden 10’u Avrupa’da bulunmasına karşın lojistik anlamda turnuvanın düzenlenmesini riskli bulan ITF, organizasyonu seyircisiz oynatmayı hiç düşünmediklerini açıklamıştı.
Fed Cup da Davis Cup’a benzer şekilde uluslar düzeyinde organize edilen bir tenis turnuva olarak takvimde bulunuyor. Toplamda 18 milyon dolar  ödül dağıtılan Fed Cup’ta 12 ülke bir haftalık süre içerisinde şampiyonluk için yarışıyor.

Adria Tur'da koronavirüse yakalananların sayısı 7'ye çıktı

Teniste Adria Tur iptal edildi ama turnuvada yer alanlarla ilgili olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Aralarında dünya 1 numarası Novak Djokovic'in de bulunduğu toplam 6 kişiye ek olarak Sırp raketin koçu da koronavirüse yakalandı.

Adria Tur'un Hırvatistan ayağının finali, Bulgar raket Grigor Dimitrov'un koronavirüse yakalandığı haberiyle iptal edilmişti.
Birkaç gün içinde Borna Coric, Viktor Troicki ve dünya 1 numarası Novak Djokovic'in de bulunduğu toplam 6 kişinin Kovid-19 taşıdığı açıklanmıştı.
Son olarak, turnuva direktörü ve Djokovic'in koçu Goran Ivanisevic'in de Kovid-19 testi pozitif çıktı.
Ivanisevic, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 10 gün içindeki iki testin negatif sonuç vermesinin ardından yapılan son testte pozitif olduğunun ortaya çıktığını belirtti.
Ivanisevic, "Kendimi iyi hissediyorum ve herhangi bir belirti göstermedim. Benimle temasa geçen herkesi bilgilendirmek isterim ki Kovid-19 testim pozitif çıktı" duyurusunu yaptı.
Böylece organizasyon içinde yer alan 4'ü tenisçi toplam 7 kişi koronavirüse yakalanmış oldu.
Kaynak: TRT SPOR

Borussia Dortmund - Hoffenheim maçı TRT SPOR'da

Almanya Ligi Bundesliga'da 2019-2020 sezonunun perdesi TRT ekranlarında kapanıyor. Sezonu 2. bitirmeyi garantileyen Borussia Dortmund, yarın UEFA Avrupa Ligi vizesi alan Hoffenheim'ı ağırlayacak. Karşılaşma TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Borussia Dortmund, Bundesliga'nın son haftasında Hoffenheim'ı konuk edecek. Sezonu ikinci bitirmeyi garantileyerek Devler Ligi vizesi alan Ruhr ekibi, maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor.
Dortmund'un Türk asıllı Alman yıldızı Emre Can bu maçta cezası nedeniyle görev yapamayacak. Ayrıca Akanji, Dahoud, Delaney ve Reus sakatlıkları; Götze de koronavirüs önlemleri sebebiyle takımını yalnız bırakacak.
Geçen hafta Union Berlin'i 4-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantileyen Hoffenheim ise güçlü rakibi karşısına bu sefer rahat çıkacak.
Konuk ekipte sakatlığını süren Ishak Belfodil, mücadelede yer alamayacak. Adamyan ve Stafylidis'in durumları ise maç saatinde netlik kazanacak.
Signal Iduna Park'ta oynanacak karşılaşma, Bundesliga'nın 34'üncü haftasındaki diğer maçlar gibi saat 16.30'da başlayacak. Heyecan dolu mücadele TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

Norwich City - Manchester United maçı TRT SPOR'da

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) çeyrek final mücadelesinde Norwich City, yarın Manchester United’ı ağırlayacak. Bu kritik mücadele saat 19:30’da başlayacak ve TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Ada’nın en eski futbol organizasyonu olan Federasyon Kupası’nda çeyrek final heyecanı başlıyor.
Bu sezon istediği sonuçları alamayarak ligin dibine demir atan Norwich City, güçlü rakibi Manchester United’ı ağırlayacak.
İki takım arasında Premier Lig'de oynanan 2 maçı da ManU rahat kazanmıştı. Deplasmandaki mücadeleden 3-1 galip ayrılan Manchester United, sahasında da Norwich'i 4-0 yenmeyi başarmıştı.
21 puan ile ligin son sırasında yer alan Norwich, adını Federasyon Kupası'nda yarı finale yazdırarak sürprize imza atmayı amaçlıyor.
Tarihinde 12 kez bu kupada mutlu sona ulaşan Manchester United ise 13'üncü zaferini elde ederek en çok kazanan unvanına sahip Arsenal’i yakalamak istiyor.
Norwich City - Manchester United İngiltere Federasyon Kupası maçı, saat 19:30’da başlayacak. Bu zorlu mücadele, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

Fenerbahçe ve Berke Özer'den sözleşme açıklaması

2019-2020 sezonunda KVC Westerlo takımında kiralık olarak oynayan Fenerbahçe'nin genç kalecisi Berke Özer, gelecek sezon da kiralık olarak Belçika ekibinde forma giyecek. Konuyla ilgili hem Fenerbahçe'den hem de Berke'den açıklama geldi.

20 yaşındaki kaleci Berke Özer, 1 yıl daha Belçika ekibinde forma giyecek.
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "2019-20 sezonunda Belçika’nın KVC Westerlo takımında kiralık olarak forma giyen futbolcumuz Berke Özer, önümüzdeki sezon da kiralık olarak Westerlo forması giyecektir. Genç kalecimiz Berke Özer'in, gelişimini sürdüreceği başarılı bir sezon geçirmesini diliyoruz" denildi.
Yeni sözleşmeye ilişkin kaleci Berke Özer'den de açıklama geldi.
Berke'nin açıklamasında, "Bugün Westerlo ile olan sözleşmemi +1 sene daha uzatmış bulunuyorum. Bu ailenin bir parçası olmaktan çok mutluyum" dedi.


Kaynak: TRT SPOR

TFF Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda değişiklik

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda değişiklik yaptı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre yönetim kurulu, yeni tip koronavirüs salgını ve salgının kulüp mali tablolarına olan olumsuz etkisi nedeniyle UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatında yapılan değişiklikler uyarınca, 2020-2021 sezonunda geçerli olmak üzere Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'na geçici madde 10, 11 ve 12'nin eklenmesine karar verdi.

FIBA, 2020 basketbol kurallarını yayımladı

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), 2020 basketbol kurallarını yayımladı.

FIBA'dan yapılan açıklamada, Teknik Komisyon tarafından ileri sürülen ve FIBA Merkez Kurulu tarafından Mart 2020'de onaylanan yeni kuralların 1 Ekim'de yürürlüğe gireceği belirtildi.
Kurallardaki temel değişikliklerin, "Oyuncu silindirinin tanımı, çift faulün tanımı, hızlı hücumlarda sportmenlik dışı faulün tanımı, masa görevlilerinin görevlerinin tanımı (sayı tabelası ve zamanlayıcı), anında tekrar oynatma sistemi kullanım ve raporlama protokolü, FIBA onaylı basketbol ekipmanının özellikleri" konularında olduğu belirtildi.
Değişikliklerle ilgili detaylı bilgiye FIBA'nın internet sitesinden ulaşılabiliyor.
"Kaliteyi yükseltmek için tasarlandı"
Açıklamada, FIBA Teknik Komisyonu Başkanı Patrick Hunt'ın, "FIBA Merkez Kurulu tarafından onaylanan bu kural değişiklikleri basketbolun standardını ve kalitesini yükseltmek için tasarlandı. Önerileri incelemeleri için teknik komisyona sunmadan önceki süreçte; FIBA Oyuncu Komisyonu, Dünya Basketbol Antrenörleri Birliği (WABC), FIBA Müsabakalar Komisyonu ve Kurallar Danışma Grubu (RAG) arasındaki çok olumlu ve yapıcı iş birliğine teşekkür ediyoruz." görüşlerine de yer verildi.

Eski Beşiktaşlı futbolcu Pancu, Rapid Bükreş'in başkanı oldu

Bir dönem Beşiktaş forması giyen eski futbolcu Daniel Gabriel Pancu, Romanya 2. Ligi takımlarından Rapid Bükreş'in başkanı oldu.

Eski Rumen milli oyuncu Pancu, aktif kariyerinin büyük bölümünde forma giydiği ve 2018'in ekim ayından 2020'nin mart ayına kadar teknik direktörlüğünü üstlendiği kulübün başkanlığını da yapacak.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre başkanlık görevini, Ovidiu Burca'dan sonra Pancu üstlenecek.
42 yaşındaki Pancu, 2002'den 2006'ya kadar oynadığı Beşiktaş'ın 100. yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Galatasaray için Stephane Ruffier iddiası

Kaleci transferini gündeme alan Galatasaray için yeni bir iddia ortaya atıldı. Fransız basını, sarı-kırmızılıların Saint-Etienne forması giyen Stephane Ruffier ile ilgilendiğini yazdı.

Fernando Muslera'nın uzun süreli sakatlığı sonrasında Galatasaray'da kaleci arayışı sürüyor.
Sezonu Okan Kocuk ve Berk Balaban'la bitirecek sarı-kırmızılılar, yeni sezonda kaleyi Muslera'nın yokluğunu hissettirmeyecek bir kaleciye emanet etmek istiyor.
Galatasaray için yeni bir transfer iddiası ortaya atıldı. Fransız basını, sarı kırmızılıların Saint-Etienne forması giyen Stephane Ruffier için teklifte bulunduğunu yazdı.
Haberde, Fransız file bekçisinin takımdan ayrılmaya sıcak bakmadığı ve Galatasaray'ın Ruffier dışında da alternatiflerinin olduğu ifade edildi.
Ruffier'nin, Saint-Etienne için sembol bir isim olmasından dolayı Fransız kulübününde bu transfere izin vermeyeceği belirtildi.
Saint-Etienne ile 1 yıl daha kontratı olan Ruffier, bu sezon 30 maçta kalesinde 49 gol gördü. 33 yaşındaki kaleci 6 maçta kalesini gole kapatmayı başardı.
Ruffier, Fransa Milli Takımı'na 3 kez çağrılırken milli forma altında toplam 270 dakika süre aldı.
Kaynak: TRT SPOR

Liverpool 30 yıl sonra gelen şampiyonluğu rekorlarla süsledi

İngiltere Premier Lig'de Liverpool 30 yıllık bir aranın ardından şampiyonluğunu ilan etti. Rüya gibi bir sezonun ardından mutlu sona ulaşan İngiliz ekibi başarısını rekorlarla süsledi.

İngiltere Premier Lig'deki 30 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Liverpool, 2019-20 sezonunda tarih kitaplarını yeniden yazdı.
Jürgen Klopp'un 2015'in ekim ayından beri çalıştırdığı Liverpool, 1989-90 sezonundan bu yana elde edemediği İngiltere ligi şampiyonluğuna sonunda ulaştı.
Klopp, Premier Lig'de şampiyonluk yaşayan ilk Alman teknik direktör oldu

53 yaşındaki Klopp, İngiltere birinci ligi tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk Alman teknik direktör olmayı başardı.
Premier Lig tarihinin en erken şampiyonu
Geçen sezon Manchester City ile girdiği şampiyonluk mücadelesini bir puan farkla kaybeden Merseyside ekibi, 2019-20 sezonunun bitimine 7 hafta kala ipi göğüsledi.
Liverpool böylece son 5 maç öncesi şampiyonluğu garantileyen Manchester United (1907-08 ve 2000-01), Everton (1984-85) ve Manchester City'nin (2017-18) paylaştığı İngiltere ligi rekorunun yeni sahibi oldu.
Üst üste kazanma rekoru
Kloop'un öğrencileri, 20 maçla Manchester City'e ait iç sahada üst üste kazanma rekorunu bu sezon 23 karşılaşmaya çıkardı.
Art arda 18 maç galip gelen "Kırmızılar", yine Manchester City'e ait bir başka rekoru egale etti. Liverpool, sezon içinde Manchester City'in 25 puan önüne geçerek Premier Lig tarihinde takipçisine en fazla fark atan lider olmayı başardı.
İngiliz ekibi, ilk 21 haftada elde ettiği 61 puanla Avrupa'nın beş büyük liginde en fazla puan toplayan takım unvanını ele geçirdi.
128 yıllık kulüp tarihinde ilk kez ligdeki tüm takımları yendi
Liverpool, 128 yıllık kulüp tarihinde ilk kez bu sezon ligdeki tüm takımları yendi.
Michael Owen'den sonra Salah...

Şampiyonlukta büyük katkısı bulunan Mohamed Salah, Michael Owen'den sonra, Liverpool formasıyla son 17 yılda üst üste üç sezon 20 gol barajını yakalayan ilk oyuncu oldu.
Liverpool, ManU'ya yaklaştı
Liverpool, 1888'den itibaren düzenlenen İngiltere birinci ligindeki 19, organizasyonun Premier Lig adını aldığı 1992'den bu yana ise ilk şampiyonluğunu elde etti.
"Kırmızılar", 20 kupayla İngiltere ligi tarihinin en başarılı kulübü olan Manchester United'a bir adım daha yaklaştı.
İngiltere birinci futbol ligi tarihinde en fazla şampiyonluk kazanan 10 takım şöyle:
1. Manchester United: 20
2. Liverpool: 19
3. Arsenal: 13
4. Everton: 9
5. Aston Villa: 7
6. Sunderland: 6
    Chelsea: 6
    Manchester City: 6
9. Newcastle United: 4
    Sheffield Wednesday: 4
Liverpool'u bekleyen rekorlar
Sezonun bitmesine 7 maç kaldığı hesaba katılırsa Liverpool, çok sayıda rekoru daha kırma şansını elinde tutuyor.
21 puan toplama imkanına sahip 86 puanlı Liverpool, Manchester City'nin iki sezon önce 100 puanla yakaladığı "en fazla puan alarak şampiyon olan takım" unvanını alabilir.
Manchester City, 2017-18 sezonunda en yakın takipçisi Manchester United'a 19 puan fark atarak şampiyonluğa ulaşmış ve bu alanda rekor kırmıştı. Şu an için 23 puan farkla liderlik koltuğunda oturan "Kırmızılar" bu rekoru da geliştirebilir.
Bu sezon 25. hafta sonunda en yakın takipçisiyle arasındaki farkı 22 puana çıkararak İngiltere ligi rekoru kıran Liverpool, 29. haftayı maç fazlasıyla da olsa 25 puan önde kapatarak bir başka ilke daha imza atmıştı.
28 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyeti bulunan Liverpool, Josep Guardiola yönetiminde son iki sezonu 32 galibiyetle kapatan Manchester City'nin bu rekorunu da kırmaya aday.
Bu sezon evindeki 16 karşılaşmadan da 3 puanla ayrılan Merseyside ekibi, kalan 3 maçını da kazanırsa Chelsea (2005-06), Manchester United (2010-11) ve Manchester City'nin (2011-12 ve 2018-19) 18 iç saha galibiyetiyle paylaştığı rekoru ele geçirecek.
Deplasmanda oynadığı 15 mücadelenin 12'sini kazanan Liverpool, kalan maçlarda 4'te 4 yapması halinde ise 2017-18 sezonundan beri Manchester City'ye ait rekora ortak olacak.
Kaynak: TRT SPOR, AA

26-27-28-29 Haziran 2020 TV'de Spor Ekranı


26 HAZİRAN 2020 CUMA
21:15Belenenses - Sporting LisbonPortekiz Primeira Ligitop_futbolUçankuş TV
22:45Juventus - Lecce Serie Atop_futbolCBC Sport
27 HAZİRAN 2020 CUMARTESİ
14:30Aston Villa - Wolverhamptonİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV
15:00Athletic Bilbao - MallorcaLa Ligatop_futbolCBC Sport
16:30Borussia Dortmund - Hoffenheim Bundesligatop_futbolTRT Spor
16:30Dönüşümlü YayınBundesligatop_futbolİdman TV
18:00Celta Vigo - BarcelonaLa Ligatop_futbolD Smart Youtube
18:00Celta Vigo - BarcelonaLa Ligatop_futbolCBC Sport
19:30Norwich City - Manchester Unitedİngiltere FA Cup Çeyrek Finaltop_futbolTRT Spor
20:30Cagliari - TorinoSerie Atop_futbolCBC Sport
22:45Lazio - FiorentinaSerie Atop_futbolCBC Sport
28 HAZİRAN 2020 PAZAR
15:00Levante - Real BetisLa Ligatop_futbolCBC Sport
18:00Leicester City - Chelsea İngiltere FA Cup Çeyrek Finaltop_futbolTRT Spor
18:15Milan - RomaSerie Atop_futbolCBC Sport
18:30Watford - Southamptonİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV
20:30Newcastle - Manchester Cityİngiltere FA Cup Çeyrek Finaltop_futbolTRT Spor
20:30Napoli - SPALSerie Atop_futbolCBC Sport
23:00Espanyol - Real MadridLa Ligatop_futbolCBC Sport
29 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ
22:00Crystal Palace - Burnleyİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV
23:00Getafe - Real SociedadLa Ligatop_futbolCBC Sport